Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Västra Kållered Organisationsnummer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Västra Kållered Organisationsnummer 802455-3441"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Västra Kållered Organisationsnummer Antagen av styrelsen den Behandlad på årsmötet den

2 Innehåll 1. Inledning 3 2. Villaägarna i Västra Kållered Föreningens verksamhetsidé Övergripande mål Föreningens nyckeltal 4 3. Verksamhetsplan Intressepolitik/Opinionsbildning Lokalt och regionalt rådgivningsarbete Medlemsförmåner Medlemsvärvning Intern kommunikation Extern kommunikation och marknadsföring Medlemsservice Medlemsvård och medlemsaktiviteter Föreningsutveckling 7 4. Ekonomi 7 5. Budget och utfall ! 2(! 8)

3 1. Inledning Denna verksamhetsberättelse ska i första hand återspegla genomförandet av föreningens verksamhetsplan 2014 men också beskriva övrig utveckling och verksamhetsresultat. Vid årsskiftet har föreningen Västra Kållered 253 medlemmar. Medlemsantalet i Villaägarna för hela landet var vid årsskiftet cirka Under året har det varit ett årsmöte och styrelsen har haft fem protokollförda styrelsemöten. Styrelsen har efter årsmötet den haft följande sammansättning: Ordförande Sekreterare Kassör Ledamot Benjamin Rutmark Anders Wennermark Tom Mårdh Kicki Öhrnberg Valberedningen har utgjorts av Jan Åkerblad Revisor har varit Göran Elofsson Verksamhetsåret i korthet: Det har varit ett aktivt verksamhetsår och föreningen har varit engagerad i en mängd olika aktiviteter. Verksamhet har bedrivits genom arbetsgrupper för till exempel arbete med grannsamverkan och medlemskommunikation. En av våra huvudfrågor har vari att få till en ny styrelse då tre av ledamöternas mandatperioder löper ut. Styrelsen har även arbetat med frågor som berör och förstärker ett tryggare, säkrare och trevligare Kållered för alla. Vi kan inte göra allt men vi kan göra något. Styrelsen har löpande arbetat med att förstärka kommunikationen och informationen för medlemmarna samt bygga relationer med kommunen och övriga företag/föreningar som på något sätt kan bidra med att hjälpa föreningen. Vi har även arbetat med att få en större förståelse och insikt hur vi som förening kan påverka olika frågor men även vilka vägar/kanaler vi måste eller kan använda.! 3(! 8)

4 2. Villaägarna i Västra Kållered 2.1. Föreningens verksamhetsidé Villaägarna i Västra Kållered är en stark och obunden förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund. Genom att samla alla villaägare i Västra Kållered i en stark och partipolitiskt obunden organisation som driver medlemmarnas intressen som villaägare, uppnår vi bättre villkor för småhusägandet. Föreningen är också kommunal remissinstans alla väsentliga planoch byggärenden, taxeringsfrågor samt annat som påverkar småhusägare. Föreningens verksamhet ska utgå från den verksamhetsinriktning/handlingsplan som kongressen 2011 fastställt. Föreningsstyrelsens roll är att med stöd av, och i samverkan med, regionkontoret och regionstyrelsen säkerställa en lokal anpassning av verksamheten som sammanfaller med regionens övergripande verksamhetsinriktning Övergripande mål Föreningens uppgift är att tillvarata medlemmarnas intressen i enlighet med föreningens stadgar och de riktlinjer som fastställs av regionstyrelsen. Föreningen skall verka för att regionens mål uppnås genom att: vara en stark lokal konsumentorganisation för opinionsbildning som med hög påverkansfaktor tillgodoser medlemmarnas intressen påverka lokala myndigheter, kommunorgan och andra intressenter åstadkomma lokal medlemsnytta genom medlemsaktiviteter och lokala medlemsförmåner 2.3. Föreningens nyckeltal Medlemsantal Förnyelsegrad 94,9 % 94,0 %! 4(! 8)

5 3. Verksamhetsplan 3.1. Intressepolitik/Opinionsbildning Föreningen bidrar till att etablera Villaägarna som en viktig lokal intressepolitisk aktör och opinionsbildare genom egna och av regionkontoret samordnade intressepolitiska aktiviteter. Föreningen har aktiviteter för lokal intressepolitisk verksamhet och opinionsbildning utifrån lokalt behov, exempelvis tomträtter, snöröjning, placering av postlådor, källsortering nära boendet, med mera. Föreningen aktiverar och stödjer medlemmarna i lokala frågor och även i enskilda problemfall som är viktiga för medlemmarna, exempelvis enstegstätade fasader, tomträtt, vindkraftetableringar, mördarsniglar, vägföreningar, samfälligheter, byggfusk, bergtäkter, VAanläggningar, med mera. Frågor som styrelsen följt/bevakat/arbetat löpande med: (Se lokala hemsidan, västrakållered.se, för mer utförlig information) Köpstaden. Trafiksäkerheten. (Kring Hallenskolan med omnejd) Grönytan vid Tennisbanan. Grannsamverkan Trygghetsvandringen. Kålleredsprojektet. Bergsjödagen (Medlemsaktivitet) 3.2. Lokalt och regionalt rådgivningsarbete Föreningen ska i samverkan med regionkontoret fånga upp lokala frågor och upprätthålla en god servicegrad och kompetensnivå för allmän rådgivning till medlemmarna, som inte kräver specifika expertkunskaper. Övriga rådgivningsärende ska hänvisas till den centrala rådgivningen. Inga inkomna motioner Medlemsförmåner Föreningen erbjuder attraktiva lokala medlemsförmåner utöver de förmåner som erbjuds från centralt eller regionalt håll, på bekvämt avstånd inom områden som berör boendet, samt eventuella andra villarelaterade områden med specifika lokala förutsättningar. Föreningen ser också till att alla lokala förmåner finns tillgängliga och uppdaterade på webben och anordnar medlemsaktiviteter i samverkan med samarbetspartner för lokal medlemsförmån. Bergsjödagen. (För mer info se vår lokala hemsida, västrakållered.se)! 5(! 8)

6 3.4. Medlemsvärvning Föreningen har som mål att själva öka den egna värvningen av nya medlemmar genom egna värvningsaktiviteter. Medlemsvärvning har varit en prioriterad fråga för styrelsen. Vi har aktivt arbetat med att sprida information kring vårt arbete för att på så sätt göra oss tillgängliga och lyhörda. Information skapar delaktighet vilket vi hoppas och tror på även värvar nya medlemmar. Vi har arbetat med olika informationskanaler för att sprida information. I och med att tre av styrelsemedlemmarnas mandatperiod löper ut har vi genomfört extra insatser för att få till en ny kommande styrelse. Styrelsen har även gjort ett utskick till alla småhusägare i Västra Kållered där det utgått att vi säker nya styrelsemedlemmar Intern kommunikation Vi arbetar för en ökad samverkansgrad mellan regional och lokal verksamhet inom regionen. Föreningen har som målsättning att delta i regionens föreningsaktiviteter som till exempel utbildningar, förenings- och ordförandeträffar och att söka samverkan med andra förbundsanslutna villaägarföreningar i regionen. Styrelsen har inte deltagit i några aktiviteter. Däremot haft en mycket bra kontakt och dialog kring frågor som berör föreningen Extern kommunikation och marknadsföring Vårt mål är att öka kunskapen om Villaägarna och nyttan med medlemskapet för såväl medlemmarna som för övriga småhusägare i Västra Kållered. Detta kan ske genom att använd av såväl centralt som regionalt och eget framtaget material vid utskick och lokala mässor och andra aktiviteter. Vi har arbetat aktivt med att löpande uppdatera vår hemsida. Vi har även gjort utskick till alla medlemmar men även icke medlemmar Medlemsservice Föreningen ska upprätthålla en god tillgänglighet med god serviceanda i kontakten med sina medlemmar. 1 Vi har marknadsfört vår hemsida som kanal för att enkelt kunna nå och följa oss. 1! 6(! 8)

7 3.8. Medlemsvård och medlemsaktiviteter Föreningens mål är att öka den upplevda medlemsnyttan. Detta sker genom ökad skriftlig kontakt/information till medlemmarna, ett ökat antal aktiviteter inom speciellt intressanta områden, till exempel energi, trädgård och bygg. I samband med årsmötet anordnas något program, till exempel föreläsning, minimässa, underhållning och lätt förtäring. Årsmöte hålls före april månads utgång enligt stadgarna. Föreningen är om möjligt på plats vid välbesökta events på orten, till exempel på lokala mässor. Årsmöte hålls varje år enligt stadgarna. Vi bjuder även in intressanta föreläsare som berör intressefrågor för medlemmarna. Föreningen genomför även årligen en medlemsaktivitet där vi bjuder in medlemmarna att träffas, umgås men även tillsammans säkerställa grönområden runt Bergsjön. (Se lokala hemsidan för mer information, västrakållered.se) 3.9 Föreningsutveckling Föreningen ska säkerställa medlemmarnas upplevda nytta med sitt medlemskap i den lokala villaägarföreningen och säkerställa att medlemmarnas intressen tillvaratas. Styrelsen har arbetet med intressefrågor som dels kommit in från medlemmarna men även frågor som styrelsen fångat upp från boende i närområdet. 4. Ekonomi Föreningen svarar genom sin styrelse för en stabil ekonomi, väl ekonomiskt avvägt förhållningssätt mellan medlemsnytta och föreningskostnader samt en väl fungerande administration såväl gentemot medlemmarna som internt inom förbundet. Budgeterar kostnader för Villaägarnytt som en viktig marknadskommunikation (inte medlemsblad) som därmed kan ges ut även om annonsintäkter helt eller delvis uteblir. Resultat- och balansräkning samt budgetplan redovisas för medlemmarna på årsmöte. Föreningen har eget ansvar för att bokförings- och skattelagar efterlevs.! 7(! 8)

8 5. Budget och utfall 2014 Föreningen har erhållit 20kr i medlemsavgift per betalande medlem som förnyat sitt medlemskap. Föreningen har fått regionalt verksamhetsbidrag med 6 kronor per medlem den 30 juni 2013 samt 600 kronor* för varje egen värvad medlem. Regionens verksamhetsbidrag förutsätter utgivning av två Villaägarnytt, vår och höst, och regionstyrelsens godkännande av föreningens verksamhetsberättelse och verksamhetsplan. Bidraget förutsätter också att kallelser, protokoll, resultatredovisning och årsmöteshandlingar fortlöpande skickas till regionkontoret. * gäller från Inkomster Utgifter Medlemsavgifter 5257,50 Regionbidrag Medlemsvärvning Bankränta och övriga intäkter Hemmsidan 218 Grannsamverkan 500 Styrelse, årsmöte med mera 1164 Intressepolitik, medlemsförmåner 0 Medlemsaktiviteter 518 Villaägarnytt Lokalhyra, kontorskostnader med mera Medlemsutskick, tryck och porto 4586 Summa 5257, Årets resultat 1728,50 Västra Kållered Benjamin Rutmark Ordförande! 8(! 8)

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer 802431-9827

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer 802431-9827 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer 802431-9827 Antagen av styrelsen den 24/2-2015 Behandlas på årsmötet den 14-04-2015 Sida 1 av 7 Innehåll 1.Inledning 3 2.Villaägarna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Villaägarna Södra Halland Organisationsnummer 849202-4933 Antagen av styrelsen den 2014-03-20 Behandlad på årsmötet den 2014-03-20 Innehåll 1.Inledning 3 2.Villaägarna Södra

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den 16 mars 2015 Behandlad på årsmötet den 24 mars 2015 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET... 3 1 Ansvarsområde och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer 802431-9827. Antagen av styrelsen den 23/2-2016

Verksamhetsberättelse 2015 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer 802431-9827. Antagen av styrelsen den 23/2-2016 Verksamhetsberättelse 2015 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer 802431-9827 Antagen av styrelsen den 23/2-2016 Behandlas på årsmötet den 9/3-2015 Sida 2 av 6 Villaägarna i Lerums kommun är en

Läs mer

Verksamhetsplan 2010 Villaägarna i Kungsbacka kommun

Verksamhetsplan 2010 Villaägarna i Kungsbacka kommun Verksamhetsplan 2010 Villaägarna i Kungsbacka kommun Antagen av styrelsen den 2010-03-04 Behandlad på årsmötet den 2010-03-18 Senast reviderad den... 1. Inledning 1.1 Förbundets uppdrag Leverera nytta

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987

Verksamhetsberättelse 2013 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987 En aktiv villaförening i Vänersborg, Trollhättan och Lilla Edet Verksamhetsberättelse 2013 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987 Antagen av styrelsen den 19 mars 2014 Behandlad

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den.16 mars 2015 Behandlad på årsmötet den 24 mars 2015 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Göteborg....

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Antagen av styrelsen den...2013-02-05... Behandlad på årsmötet den..2013-03-10... Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Mölndal.......3

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Villaägarna Vänersborg Trollhättan

Verksamhetsplan 2014 Villaägarna Vänersborg Trollhättan [Skriv text] En aktiv villaägarförening i Vänersborg, Trollhättan och Lilla Edet Verksamhetsplan 2014 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987 Antagen av styrelsen den 2014-03-19

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Helsingborg Org.nr 802419-0152. Antagen av styrelsen 2015 01 22

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Helsingborg Org.nr 802419-0152. Antagen av styrelsen 2015 01 22 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Helsingborg Org.nr 802419-0152 Antagen av styrelsen 2015 01 22 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Helsingborg....3 2.1 Föreningens verksamhetsidé... 3

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Öckerö Kommun Organisationsnummer 802432-6509 Antagen av styrelsen den 2015-02-27 Behandlad på årsmötet den 2015-04-22 Innehåll 1.Inledning 3 2.Villaägarna i Öckerö

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg

Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den 6 mars 2017 Behandlad på årsmötet den 20 mars 2017 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET... 3 1 Ansvarsområde och funktion...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Södra Halland Organisationsnummer 849202-4933 Antagen av styrelsen den 2015-02-24 Behandlad på årsmötet den 2015-03-12 Innehåll 1.Inledning 3 2.Villaägarna i Södra

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Antagen av styrelsen den 2015-01-29 Behandlad på årsmötet den 2015-03-19 Senast reviderad den 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET...

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 Villaägarna Södra Halland Org.nr 849202-4933

Verksamhetsplan 2012 Villaägarna Södra Halland Org.nr 849202-4933 Verksamhetsplan 2012 Villaägarna Södra Halland Org.nr 849202-4933 Antagen av styrelsen den...20 februari 2012... Behandlad på årsmötet den..22 mars 2012... Senast reviderad den Verksamhetsplan 2012 Villaägarna

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 . Verksamhetsplan 2014 Villaägarna Mölndal Organisationsnummer 802428-4120 Antagen av styrelsen den 140224 Behandlad på årsmötet den 140309 Senast reviderad den 140224 Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 [Skriv text] Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Öckerö Kommun Organisationsnummer 802432-6509 Antagen av styrelsen den 2015-..- Behandlad på årsmötet den 2015-04-22 Senast reviderad den 2015-..- Innehåll

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr 802432-6509 Antagen av styrelsen 20 mars 2013 Behandlad på årsmötet... 2013 1 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Öckerö Kommun...3

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 [Skriv text] Verksamhetsplan 2014 Villaägarna i Kungsbacka Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2014-02-20 Behandlad på årsmötet 2014-04-03 Senast reviderad den Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr 802432-6509 Antagen av styrelsen 20 mars 2013 Behandlad på årsmötet den... Senast reviderad den 2 (6) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET... 3 1 Ansvarsområde

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer 802431-9827 Antagen av styrelsen den 24/2-2015 Behandlas på årsmötet 2015-04-14 Senast reviderad den Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 [Skriv text] Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2015-03-26 Behandlad på årsmötet 2015-04-15 Senast reviderad Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009 Villaägarna i Kungsbacka kommun

Verksamhetsberättelse 2009 Villaägarna i Kungsbacka kommun Verksamhetsberättelse 2009 Villaägarna i Kungsbacka kommun Antagen av styrelsen den 2010-03-04 Behandlad på årsmötet den 2010-03-18 Senast reviderad den... 1 Inledning Denna verksamhetsberättelse skall

Läs mer

www.jagvillhabostad.nu, info@jagvillhabostad.nu Folkskolegatan #7, 11535 Stockholm VERKSAMHETSPLAN 2014

www.jagvillhabostad.nu, info@jagvillhabostad.nu Folkskolegatan #7, 11535 Stockholm VERKSAMHETSPLAN 2014 VERKSAMHETSPLAN 2014 Det övergripande målet för organisationens arbete är att bostadsbristen för unga ska upphöra, och att föreningen därmed ska kunna avveckla verksamheten. Genom att ge unga en plattform

Läs mer

HUMANISTERNA SYD. Verksamhetsplan och budget för 2015

HUMANISTERNA SYD. Verksamhetsplan och budget för 2015 SYD Verksamhetsplan och budget för 2015 2 SYD ORGANISATION Styrelsen ser gärna att medlemmar engagerar sig i projekt och själva organiserar informella nätverk, samtalskvällar och liknande. Större projekt

Läs mer

Bilaga 1 till Förbundet Sveriges Dövblindas stadgar

Bilaga 1 till Förbundet Sveriges Dövblindas stadgar Bilaga 1 till Förbundet Sveriges Dövblindas stadgar Följande paragrafer ska vara med i en regional förenings stadgar. De regionala föreningarna beslutar själva om eventuella tillägg eller ytterligare paragrafer.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2015-03-26 Behandlad på årsmötet 2015-04-15 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Villaägarna i Kungsbacka kommun

Läs mer

VERKSTÄLLANDE UTSKOTTET 12-10

VERKSTÄLLANDE UTSKOTTET 12-10 VU12-10 Protokoll Sida 1 (1) VERKSTÄLLANDE UTSKOTTET 12-10 Tid Torsdag 2012-11-11 kl. 21:00 Plats Teamspeak Närvarande, Diana Diez, Karl Larsson Berörda Förbundsstyrelsen 1 Mötets öppnande att 1 att 2

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr

Verksamhetsberättelse 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr Verksamhetsberättelse 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2016-03-14 Behandlad på årsmötet 2016-04-13 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Villaägarna i Kungsbacka kommun

Läs mer

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN PENSIONÄRSORGANISATIONER

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN PENSIONÄRSORGANISATIONER BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN PENSIONÄRSORGANISATIONER Reviderad upplaga enligt beslut i Kulturnämnden 2005-11-03 1. BIDRAGSREGLER PENSIONÄRSORGANISATIONER Folkrörelserna utgör

Läs mer

Stadgar för The Gloryfires

Stadgar för The Gloryfires Stadgar för The Gloryfires 1 Ändamål Gospelkören The Gloryfires är en fristående ideell förening vars syfte är att sjunga, musicera och utvecklas som kör. 2 Medlemskap 2:1 Medlemskap i föreningen beviljas

Läs mer

Stadgar. Alumniföreningen vid Teknologkåren i Lund. Antagna 2010-12-03 Senast ändrade 2014-11-30 Organisationsnummer 845003-2159

Stadgar. Alumniföreningen vid Teknologkåren i Lund. Antagna 2010-12-03 Senast ändrade 2014-11-30 Organisationsnummer 845003-2159 Stadgar Alumniföreningen vid Teknologkåren i Lund Antagna 2010-12-03 Senast ändrade 2014-11-30 Organisationsnummer 845003-2159 1 Ändamål Alumniföreningen vid Teknologkåren i Lund (även Alumniföreningen

Läs mer

Stolt i Lund Årsmöteshandlingar 2015. Innehåll. Föredragningslista Propositioner Motioner Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan

Stolt i Lund Årsmöteshandlingar 2015. Innehåll. Föredragningslista Propositioner Motioner Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Årsmöteshandlingar Innehåll Föredragningslista Propositioner Motioner Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Föredragningslista Mötets öppnande 1. Val av mötesfunktionärer a. Val av mötesordförande b. Val

Läs mer

Bollnäs 2009-01-22 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Villaägarna i BOLLNÄS

Bollnäs 2009-01-22 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Villaägarna i BOLLNÄS Bollnäs 2009-01-22 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Villaägarna i BOLLNÄS Allmänt Föreningens verksamhet har präglats av- MÅL ORGANISATION VERKSAMHETSPLAN fastställd av Villaägarnas Riksförbund samt VERKSAMHETSPLAN

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna Vänersborg Trollhättan

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna Vänersborg Trollhättan En aktiv villaförening i Vänersborg, Trollhättan och Lilla Edet Verksamhetsplan 2013 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Org.nr: 862500-7987 Antagen av styrelsen den 20 mars 2013 Behandlad på årsmötet den

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 [Skriv text] Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Södra Halland Organisationsnummer 849202-4933 Antagen av styrelsen den 2015-02-24 Behandlad på årsmötet den 2015-03-12 Senast reviderad den Innehåll 1. Föreningens

Läs mer

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 21 mars 2012 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 21 mars 2012 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Sidan 1 av 13 INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG Onsdagen den 21 mars 2012 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Program: 18.00 18.30 Samling och registrering Lättare

Läs mer

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra.

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra. Modul: Föreningspresentation Ett stort blädderblocksblad delas upp i fyra rutor. Deltagarna, som under detta pass är indelade föreningsvis, får i uppgift att rita följande saker i de fyra rutorna: Föreningsstyrelsen

Läs mer

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM Riksföreningen Autism arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Föreningens medlemmar

Läs mer

Granskning av ansvarsutövande och intern kontroll år 2014

Granskning av ansvarsutövande och intern kontroll år 2014 Granskning av ansvarsutövande och intern kontroll år 2014 Samordningsförbundet i Sundsvall Revisionsrapport LANDSTINGETS REVISORER 2015-04-21 14REV77 2(7) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Syfte,

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och organisationer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och organisationer Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och organisationer Antagna av Norrmalms stadsdelsnämnd 2013-12 - 12 Norrmalms stadsdelsnämnd Box 3128 103 62 Stockholm Växel 08-508 09 000 norrmalm@stockholm.se

Läs mer

Årsmöteshandlingar för den ideella föreningen Rock o Blues Verksamhetsåret 2014

Årsmöteshandlingar för den ideella föreningen Rock o Blues Verksamhetsåret 2014 Årsmöteshandlingar för den ideella föreningen Rock o Blues Verksamhetsåret 2014 Verksamhetsplan 2015 för den ideella föreningen Rock o Blues Under verksamhetsåret 2015 planerar föreningen att konsolidera

Läs mer

Ramprogram för Folkuniversitetets verksamhet riktad till personer med funktionsnedsättning

Ramprogram för Folkuniversitetets verksamhet riktad till personer med funktionsnedsättning Ramprogram för Folkuniversitetets verksamhet riktad till personer med funktionsnedsättning Utgångspunkter Folkuniversitetets verksamhet omfattar folkbildning, skolor samt utbildning för organisationer,

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Datum 2014-01-29 Verksamhetsplan 2014 Vision Södertäljeavdelningen Visions framtidsidé Ett arbetsliv där alla får plats och behövs och som ger möjlighet till gemenskap och utveckling. Visions medlemslöfte:

Läs mer

Hovgårdens fiber Ekonomiska förening

Hovgårdens fiber Ekonomiska förening Hovgårdens fiber Ekonomiska förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 19 mars 2014 Kl. 18:00 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Agenda, protokoll, årsredovisning och ekonomisk berättelse Finns

Läs mer

BULLDOGGENS SAMFA LLIGHETSFO RENING

BULLDOGGENS SAMFA LLIGHETSFO RENING BULLDOGGENS SAMFA LLIGHETSFO RENING Kallelse till ordinarie årsstämma 2016 Årets årsstämma hålls i Sandåkraskolans matsal den 26 april kl. 19.00. Alla boende i Bulldoggen är välkomna. Det serveras fika.

Läs mer

2 Medlemmar STF har tre kategorier medlemmar, nämligen vuxen, ungdom och barn.

2 Medlemmar STF har tre kategorier medlemmar, nämligen vuxen, ungdom och barn. STFS STADGAR Antagna på riksstämman 2014 STADGAR för SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Antagna vid årsmöte den 24 25 maj 1997 Reviderade vid årsmöte den 25 26 maj 2002 Reviderade vid årsmöte den 17 18 maj 2003

Läs mer

Ett modernt medlemskap enkelt, tydligt och rätt i tiden

Ett modernt medlemskap enkelt, tydligt och rätt i tiden Remissvar Ett modernt medlemskap enkelt, tydligt och rätt i tiden Projektgruppens idéer och förslag på lösningar Projektgruppen har samlat idéer och lösningar under tio rubriker. Målet är att idéerna bidrar

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Villaägarna i Södra Halland Organisationsnummer

Verksamhetsplan 2014 Villaägarna i Södra Halland Organisationsnummer [Skriv text] Verksamhetsplan 2014 Villaägarna i Södra Halland Organisationsnummer 849202-4933 Antagen av styrelsen den 19 februari 2014 Behandlad på årsmötet den 20 mars 2014 Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad En policy ger stöd Att kommunicera är en del av vardagen för oss som arbetar i Lidingö stad. Att kommunikationen fungerar är viktigt för att vi ska kunna

Läs mer

Fastighetskontoret Utvecklingsavdelningen

Fastighetskontoret Utvecklingsavdelningen Sida 1 (10) Innehåll INLEDNING OCH BAKGRUND... 2 Paraplymål... 2 Forumets roll... 2 Fem mål... 2 FORUMETS VISION... 3 HANDLINGSPLAN... 4 FORUMETS ROLL... 4 1. MINIMERING AV RESURSANVÄNDNING OCH MILJÖPÅVERKAN...

Läs mer

Sverige Verksamhetsberättelse 2008

Sverige Verksamhetsberättelse 2008 Sverige Verksamhetsberättelse 2008 Inledning - styrelsen IFMA Sverige 2008 var ett aktivt år för IFMA Sverige med fortsatt utveckling av den ledande branschorganisation som IFMA är och skall vara. Det

Läs mer

Verksamhetsberättelse för läsåret 2010-2011 Omfattar verksamheten som löper från 1 juli 2010 till och med 30 juni 2011

Verksamhetsberättelse för läsåret 2010-2011 Omfattar verksamheten som löper från 1 juli 2010 till och med 30 juni 2011 2011-09-28 1/5 Verksamhetsberättelse för läsåret 2010-2011 Omfattar verksamheten som löper från 1 juli 2010 till och med 30 juni 2011 Föreningens årsmöte hölls den 20 oktober 2010. Styrelse valdes med

Läs mer

Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017

Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017 Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017 Innehåll Generella frågor... 2 Vad är det som ändras 1 januari 2017?... 2 Vad behöver min förening

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019-01-01 2019-12-31 Vision Alla ska kunna förverkliga sina småhusdrömmar. Mission Genom påverkan, rådgivning och förmåner skapar vi bättre villkor för villaägandet. Verksamhetsidé Villaägarna

Läs mer

Under verksamhetsåret har nedanstående personer arbetat i föreningen:

Under verksamhetsåret har nedanstående personer arbetat i föreningen: Sollentuna den 13 mars 2012 Verksamhetsberättelse för året 2011. Under verksamhetsåret har nedanstående personer arbetat i föreningen: Styrelse: Ola Bogren, ordförande Marie Eckerstrand, vice ordförande

Läs mer

Vägledning inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2013

Vägledning inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2013 Vägledning inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2013 Den här informationen är tänkt att vara en vägledning för organisationer som företräder nationella minoriteter och som vill ansöka om statsbidrag.

Läs mer

KOMMUNICERA. och nå dina mål. Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi

KOMMUNICERA. och nå dina mål. Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi KOMMUNICERA och nå dina mål Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi The two words information and communication are often used interchangeably, but they signify quite different things. Information

Läs mer

Syftet med en personlig handlingsplan

Syftet med en personlig handlingsplan Syftet med en personlig handlingsplan Gör idéerna konkreta Ger dig något att hålla dig till mellan mötena Skapar tillförlitlighet i utvecklingen Hjälper dig att fokusera på några områden Påminnelse om

Läs mer

ÅRSMÖTE 2014-03-23. Mötets deltagare godkänner årsmötet som stadgeenligt utlyst. Mötets deltagare godkänner och fastställer dagordningen.

ÅRSMÖTE 2014-03-23. Mötets deltagare godkänner årsmötet som stadgeenligt utlyst. Mötets deltagare godkänner och fastställer dagordningen. ÅRSMÖTE 2014-03-23 1. Mötets öppnande 1.1 Närvaro Anders Ljungberg Kent Daniel Edvardsen Anna Markert Mathias Nilsson Anders Winberg Robert Johansson 2. Val av Ordförande och Sekreterare för mötet Mötets

Läs mer

Informationsplan för delprojekt Information och utbildning inom Insektsbekämpning 2011

Informationsplan för delprojekt Information och utbildning inom Insektsbekämpning 2011 Datum 2011-02-15 Bilaga 2 1(5) Informationsplan för delprojekt Information och utbildning inom Insektsbekämpning 2011 Nulägesbeskrivning Denna informationsplan ingår som en leverans i delprojekt Information

Läs mer

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Statsbidragsenheten 1 (5) Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Skolverket lämnar statsbidrag enligt förordning (2014:144) om statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete utanför ordinarie

Läs mer

Näringslivspolitiskt samarbete i Stockholmsregionen

Näringslivspolitiskt samarbete i Stockholmsregionen Bilaga Till grund för ett fördjupat näringspolitiskt arbete ingår undertecknad kommun inom Stockholmsregionen följande avtal med Stockholm Business Region AB om samarbete inom ramen för Näringslivspolitiskt

Läs mer

Region Mitt Verksamhetsplan för 2012

Region Mitt Verksamhetsplan för 2012 Region Mitt Verksamhetsplan för 2012 Örebro 2011-11-15 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750 01 00 010-750 02 50 info@villaagarna.se

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2016-03-04 Behandlad på årsmötet Senast reviderad 2 (5) Vision Alla ska kunna förverkliga sina småhusdrömmar.

Läs mer

för Audionomerna att gälla fr.o.m 2005-05-26 anslutna till SRAT

för Audionomerna att gälla fr.o.m 2005-05-26 anslutna till SRAT STADGAR för Audionomerna att gälla fr.o.m 2005-05-26 anslutna till SRAT 2 1 ÄNDAMÅL Audionomerna är en opolitisk sammanslutning som organiserar Sveriges audionomer. Föreningen, som är en kontaktförening,

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR STYRELSENS LEDAMÖTER OCH

ARBETSORDNING FÖR STYRELSENS LEDAMÖTER OCH ARBETSORDNING FÖR STYRELSENS LEDAMÖTER OCH ADJUNGERADE Av: Abdulkhadir Mohamed Future LEDAMOT Av ledamot i styrelsen krävs stort intresse för verksamheten samt tid att arbeta ideellt. Ledamöterna ska sammankallas

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA ROVDJURSFÖRENINGEN

STADGAR FÖR SVENSKA ROVDJURSFÖRENINGEN 1/5 STADGAR FÖR SVENSKA ROVDJURSFÖRENINGEN Föreningen är politiskt och religiöst obunden förening 1. FIRMA OCH FIRMATECKNING Föreningens namn är och dess firma tecknas av styrelsen, av styrelsens ordförande

Läs mer

Strategi för Kulturrådets arbete med lika rättigheter och möjligheter 2016-2018

Strategi för Kulturrådets arbete med lika rättigheter och möjligheter 2016-2018 Strategi för Kulturrådets arbete med lika rättigheter och möjligheter 2016-2018 Kulturrådet har antagit denna strategi för att bidra till att alla ska få möjlighet att delta i kulturlivet, i enlighet med

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Södra Halland Org.nr 849202-4933

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Södra Halland Org.nr 849202-4933 Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Södra Halland Org.nr 849202-4933 Antagen av styrelsen den 26 februari 2013 Behandlad på årsmötet den 20 mars 2013 Senast reviderad den den 26 februari 2013 2 (8) Innehåll

Läs mer

Socialstyrelsens författningssamling

Socialstyrelsens författningssamling SOSFS 2008:20 (M och S) Föreskrifter Ändring i föreskrifterna och allmänna råden (SOSFS 2007:10) om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 18 februari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse År 2015 2016-02-22 Fredrik Mogren och Ida Silvare Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier 4 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerhetsarbetet 4

Läs mer

ADMINISTRATIVA REGLER OCH VÄGLEDNING

ADMINISTRATIVA REGLER OCH VÄGLEDNING UPPSALA KOMMUN BIDRAGSREGLER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFÖRENINGAR ADMINISTRATIVA REGLER OCH VÄGLEDNING Detta är ett komplement till idrotts- och fritidsnämndens bidragsregler för barn- och ungdomsföreningar

Läs mer

Årsmöte 14:e mars 2016

Årsmöte 14:e mars 2016 Årsmöte 14:e mars 2016 Styrelsen kallar medlemmar till årsmöte, för Rickeby samfällighetsförening, som kommer att hållas måndag den 14 mars 2016 klockan 19.00 i Åbybergskyrkan. Från klockan 18.30 serveras

Läs mer

Utvecklingsplan för Socialdemokraternas studieverksamhet i samarbete med ABF

Utvecklingsplan för Socialdemokraternas studieverksamhet i samarbete med ABF Utvecklingsplan för Socialdemokraternas studieverksamhet i samarbete med ABF Avseende perioden 2015-18 Om socialdemokratin ska vara relevant i det samhällsförändrande arbetet är studier och folkrörelseutveckling

Läs mer

Utbildningsplan för arrangörer

Utbildningsplan för arrangörer Utbildningsplan för arrangörer Tävlingsorganisation Ett lyckat arrangemang kräver en god organisation och mycket planering. Att veta vem som gör vad och när är inte bara lugnande utan förhindrar även att

Läs mer

Stadgar Svenska Hundklubben

Stadgar Svenska Hundklubben Stadgar Svenska Hundklubben Uppsala Gäller f.o.m. 2016-02-21 Innehåll 1 Bakgrund & inriktning... 3 2 Namn... 3 3 Organisationen... 3 4 Medlemskap... 4 Uteslutning... 4 5 Medlemsavgift... 4 6 Årsmöte...

Läs mer

Medlemsdialog om BIV:s delaktighet i SFPE

Medlemsdialog om BIV:s delaktighet i SFPE Medlemsdialog om BIV:s delaktighet i SFPE Innehåll medlemsdialogen Syftet med medlemsdialogen är att starta upp dialogen med er medlemmar, inte avsluta den. Styrelsen behöver era åsikter för att kunna

Läs mer

Ledamöternas erfarenheter från funktionshinderråden i Stockholms stad en enkätundersökning från mandatperioden 2011-2014

Ledamöternas erfarenheter från funktionshinderråden i Stockholms stad en enkätundersökning från mandatperioden 2011-2014 Ledamöternas erfarenheter från funktionshinderråden i Stockholms stad en enkätundersökning från mandatperioden 2011-2014 HSO Stockholms stad Innehåll Inledning Syfte... 3 Sammanfattande punkter från resultatet.

Läs mer

Svar på motion Utred vårdcentralernas öppettider

Svar på motion Utred vårdcentralernas öppettider 1(3) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2016-02-10 RS150251 Ola Johansson Uppdragsavdelningen Regionstyrelsen Svar på motion Utred vårdcentralernas öppettider Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Riktlinjer för medborgardialog

Riktlinjer för medborgardialog Riktlinjer för medborgardialog Kommunstyrelseförvaltningen 2015 Principer för dialogen i Söderhamns kommun Att engagera medborgarna och skapa former för delaktighet och dialog för kommunens utveckling

Läs mer

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01 Sök bidrag på webben www.solvesborg.se Gäller från 2015-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritids- och turismkontoret Sölvesborg kommun Inledning Följande bidrag går att söka på webben Logga in Dokumenthantering

Läs mer

Uppförandekod för vindkraftprojektörer. Tomas Söderlund, TSEM AB 1 december 2010

Uppförandekod för vindkraftprojektörer. Tomas Söderlund, TSEM AB 1 december 2010 Uppförandekod för vindkraftprojektörer Tomas Söderlund, TSEM AB 1 december 2010 1 Sverige har goda förutsättningar Källa: European Wind Atlas 2 Vindkraften har stort stöd! Källa: SOM-INSTITUTET 3 Vindkraften

Läs mer

Yrkesintroduktion för socialtjänstens barnoch ungdomsvård

Yrkesintroduktion för socialtjänstens barnoch ungdomsvård Yrkesintroduktion för socialtjänstens barnoch ungdomsvård Guide till webbaserat stöd YRKESINTRODUKTION FÖR SOCIALTJÄNSTENS BARN- OCH UNGDOMSVÅRD 1 Guide till webbaserat stöd Socialnämnden ansvarar för

Läs mer

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningen i Örebro län På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information om vad

Läs mer

Hände under 2015. Facebook-grupp. Träffplats Göteborg. Kongress

Hände under 2015. Facebook-grupp. Träffplats Göteborg. Kongress Verksamhetsberättelse 2015 Fredsbaskrarna Västkust Hände under 2015 Efter att idén om en lokalförening för veteraner från Göteborgsområdet med omnejd fötts under hösten 2014 så hölls ett konstituerande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN IF FRISKIS&SVETTIS GÄVLE. Fastställd av styrelsen 2014-02-19. Reviderad 2015-03-13

VERKSAMHETSPLAN IF FRISKIS&SVETTIS GÄVLE. Fastställd av styrelsen 2014-02-19. Reviderad 2015-03-13 VERKSAMHETSPLAN IF FRISKIS&SVETTIS GÄVLE 2014 2016 Fastställd av styrelsen 2014-02-19 Reviderad 2015-03-13 1 INLEDNING Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera

Läs mer

Arbetsmarknads- och Näringslivsprogram Söderköpings kommun 2015-2020. Antagen av kommunfullmäktige 2015-06-17 72

Arbetsmarknads- och Näringslivsprogram Söderköpings kommun 2015-2020. Antagen av kommunfullmäktige 2015-06-17 72 Arbetsmarknads- och Näringslivsprogram Söderköpings kommun 2015-2020 Antagen av kommunfullmäktige 2015-06-17 72 1. Programmets roll i styrkedjan Kommunfullmäktige har fastställt hur kommunens styrkedja

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun

Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun 1 (5) Ks 2014/572 Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun Detta reglemente gäller från och med den 2015-01-01. Kommunfullmäktige föreskriver följande. 1 Ansvarsområden och uppgifter I detta reglemente

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplanen för 2016 utgår från de beslut till verksamhetsinriktning och budget som kongressen antog vid 2014 års kongress. Den nya verksamhetsinriktningen sträcker sig fram

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRTEBARNSFÖRENINGEN I UPPSALA LÄN 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRTEBARNSFÖRENINGEN I UPPSALA LÄN 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRTEBARNSFÖRENINGEN I UPPSALA LÄN 2015 Förord Under hösten 2015 ringde vi runt till de medlemmar vars e-postadress inte längre stämde med medlemsregistret. De svar vi fick från

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 Villaägarna i Kungälvs kommun

Verksamhetsplan 2012 Villaägarna i Kungälvs kommun Verksamhetsplan 2012 Villaägarna i Kungälvs kommun Antagen av styrelsen den 2012-02-15 Behandlad på årsmötet den 2012-03-14 Senast reviderad den... Verksamhetsplan 2012 1. Förbundets uppdrag och vision...

Läs mer

Policy för integration och inkludering av nyanlända i Lidingö stad

Policy för integration och inkludering av nyanlända i Lidingö stad 1 (5) DATUM DNR 2015-11-09 KS/2015:234 Policy för integration och inkludering av nyanlända i Lidingö stad Antagen av kommunfullmäktige den 23 november 2015 2 (5) Inledning Lidingö stad har en lång historia

Läs mer

Verksamhetsplan och Arbetsordning för

Verksamhetsplan och Arbetsordning för Verksamhetsplan och Arbetsordning för Villaägarna i Malmö Antagen av styrelsen 2009-03-17 Reviderad senast 2010-12-08 1 (8) I texten nedan kallade: Villaägarna i Malmö (ViM) Regionkontor (RK), Regionstyrelsen

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Tyresö församlings förskola 1.1 Verksamhet och profil. 2. Övergripande målsättning. 3. Inledning. 4.

Innehållsförteckning. 1. Tyresö församlings förskola 1.1 Verksamhet och profil. 2. Övergripande målsättning. 3. Inledning. 4. Trollbäcken Innehållsförteckning 1. Tyresö församlings förskola 1.1 Verksamhet och profil 2. Övergripande målsättning 3. Inledning 4. Normer och värden 4.1 Läroplanen 4.2 Förskolans mål 4.2.1Vi vill nå

Läs mer

Förslag på Stadgar för Luleå Fruntimmer förening

Förslag på Stadgar för Luleå Fruntimmer förening Förslag på Stadgar för Luleå Fruntimmer förening Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning 4 Beslutande organ 5 Verksamhets- och räkenskapsår 6 Firmateckning 7 Stadgeändring

Läs mer

Strategi 2013-2017. för Föreningen kulturarvsfostran i Finland

Strategi 2013-2017. för Föreningen kulturarvsfostran i Finland Strategi 2013-2017 för Föreningen kulturarvsfostran i Finland 1. Introduktion Föreningens första strategiska plan omfattar femårsperioden 2013-2017. I utformningen av strategin har både föreningens styrelse

Läs mer

Lärarförbundet Skolledare inom avdelningen

Lärarförbundet Skolledare inom avdelningen Lärarförbundet Skolledare inom avdelningen - ställning i Lärarförbundet och företrädarskap i skolledarfrågor Skolledare är en medlemsgrupp inom Lärarförbundet och är enligt Lärarförbundets stadgar en förening,

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Roma, Hogrän och Vänge förskolor, Roma förskoleområde Verksamhetsåret 2013/2014 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete

Läs mer