Pumpstation PS-20. Avloppsstation med betongbrunn och överbyggnad av träkonstruktion. Fasad av trä eller underhållsfri plastfasad.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pumpstation PS-20. Avloppsstation med betongbrunn och överbyggnad av träkonstruktion. Fasad av trä eller underhållsfri plastfasad."

Transkript

1 Pumpstation PS-20 Avloppsstation med betongbrunn och överbyggnad av träkonstruktion. Fasad av trä eller underhållsfri plastfasad.

2 allmän beskrivning Pumpstation PS-20 Avloppspumpstation med betongbrunn och träöverbyggnad Det skall vara tryggt att köpa en station från NORVATEK. Vi är med från konstruktion till överlämnande. Byggnaden På NORVATEK är vi mycket stolta över våra överbyggnader. Standardhuset med en rejäl trästomme på 120 mm är stabilt och har en bra isoleringsnivå. Insidans väggar är klädda med en plastbehandlad plywoodskiva som klarar fuktig miljö mycket bra. Skivan är dessutom mycket stark och klarar infästning av utrustning utan problem. För att husen ska smälta in i miljön på ett snyggt sätt har vi ett brutet innertak. Det gör att vi kan hålla ner höjden på husen så att dom ser proportionerliga ut. Standardfasaden är en lockfasad med 22 mm tryckimpregnerade panelbrädor. Husen kan levereras med fasaden målad i valfri kulör. Vår nya underhållsfria plastfasad, som blivit mycket populär, är en annan möjlighet, Standardstorlekar utvändiga mått: x x eller x Givetvis går det att få överbyggnaden i andra mått. Bottenplatta Husen står på en rejäl bottenplatta av 220 mm betong. Plattan har ingjutna pumpluckor med underliggande kvarngaller. Fördelen med betonggolv jämfört med plast är att det är stabilt och inga ljud/vibrationer fortplantar sig i golvet. En annan fördel är att det är enkelt att göra stabila infästningar m.m. i golvet. Som standard ytbehandlas golvet med en epoxifärg. Mot en mindre extrakostnad klinkrar vi golven. Klinker klarar sig under hela stationens livslängd och ger en yta som är snygg, halkfri och lätt att hålla ren. Inredning, pumpar etc En pumpstation kan utrustas på många olika sätt. På nästa uppslag visar vi vår standardutrustning och vilka tillval du kan göra. Montering NORVATEKs pumpstationer levereras och monteras alltid av vår egen personal. Vi tar ansvar för igångkörning och stämmer av att elautomatik och övriga funktioner fungerar som avsett. Brunnen smart kombination ger maximal driftsäkerhet NORVATEKs PS-20 stationer levereras med brunn i betong med en ingjuten TOP-botten i massiv betong. Betongen är en miljövänlig produkt med lång livslängd. Det är enkelt att göra infästningar och ta upp nya genomföringar i betong. Tack vare betongens tyngd undviker man problem med uppflytningsrisk och behovet av extra bottenplattor. Brunnarna levereras med invändig diameter på mm beroende på behov. TOP-botten Den nedersta ringen av betong gjuts i ett stycke med TOP-profilen. På så sett kombinerar vi betongens styrka, tyngd och hållfasthet med TOPprofilens goda renhållningsegenskaper. Top-botten är utformad så att pumparna hamnar mitt i brunnen. Pumpfötterna sitter på den snedställda voten. Konstruktionen ger en minimal bottenyta som är fri. Den rörelse pumpen skapar i vätskan gör att allt slam följer med när vätskan pumpas ut. Jämfört med en konventionell pumpstation är konstruktionen med Top-botten mycket lätt att hålla ren.

3 PUS-jordning Kabelgenomföring Våra stationer har en mycket bra PUS-jordning av tryckrör och lyra m.m. utan massa kablar som hänger löst. Genom att vi förbinder lyra, tryckrör, jordplatta och luckram med armeringen i plattan får vi ett mycket bra jordsystem. Vi tätar alla våra kabelgenomföringar från sump m.m. ordentligt så att t.ex. inte lukt kan sprida sig denna väg. Samtidigt får man en bra dragavlastning och en snygg installation.

4 Pumpstation PS-20 Avloppspumpstation med betongbrunn och träöverbyggnad ritningar & utrustning

5 Standardutrustning Pumpstation PS-20 1 Pumpbrunn av betong med gummiringsfogade brunnsdelar DN 1200, 1600, 2000, 2500 och Topbottenkonstruktion för bästa renhållning av botten. 3 Pumpfötter monterade i snedplan. 4 Avloppspumpar anpassade för aktuella driftsförhållande. 5 Tryckrör i rostfritt. EN Gejderrör i rostfritt. 7 Gejdfäste i rostfritt med vibrationsdämpning och kättinghållare. 8 Lyftkätting i rostfritt. 9 Pisorör 110 PP. 10 Tryckrörsanslutning utgående med rstf fläns anpassad till tryckrörsdimensionen. 11 Bottenplatta i betong med fall mot pumpluckor. Målad med grå epoxifärg. 12 Pumplucka med underliggande kvarngaller. 13 Ingjutna kabelkanaler för pump och givarkablar. 14 Pumphus med 120 mm regelstomme och fasad i tryckimpregnerad lockpanel. Standardstorlekar: 2750 x 2750, 3000 x 3000, 3000 x 3500 utv. 15 Innerväggar med fukttålig plastbehandlad plywood. 16 Tak i svart plåt med takpanneprofil. 17 Takavvattning. 18 Aluminiumdörr 10 x Lyftbalk IPE 140 FZV. 20 Åkvagn 500 kg. 21 Kilslidsventiler. 22 Kulbackventiler. 23 Lyra i rostfritt med Poly-pigutag. Flänsar i FZV. 24 DN 25 kulventiler för dränering respektive avluftning av lyran. 25 Inkommande vatten med rstf kulventil DN 25 samt backventil och PE-koppling DN Internvatten med rostfria pressrör. 27 Slanghylla med 8 m spolslang och spolmunstycke. 28 Rostfritt tvättställ med genomströmnings VVB. 29 Värmefläkt 2 kw. 30 Belysning. 31 Sumpventilation med sugande kanalfläkt i plast. 32 Automatikskåp. 33 Papperskorg. 34 Tvål & desifitionsbehållare. 35 Pappershållare. 36 Skolkrokar. 37 Sumpbelysning Tillvalsutrustning Pumpstation PS Dämpskärm. 39 Rostfri stege. 40 Brutet vatten Kategori Flödesmätare. 42 Omrörningsventil DN 40 manuell eller med eldon. 43 Skrivpulpet. Utkragningsplatta vid risk för uppflytning. Lyfttelfer, manuell eller elektrisk. Rördelar i syrafast material. Övertrycksventilation med SAU aggregat. Klinkerbelagt golv. Fasad i plast eller målad panel. Joniseringsaggregat. Ozonaggregat. Kolfilter. Avfuktingsaggregat. Venspray sumprengöring. Slamsugningsrör.

6 utrustningsalternativ Plastfasad NORVATEK har tagit fram en fasad i GAP som ser ut som en träfasad. Fasaden är mycket naturtrogen, du ser t.o.m. ådringen i träet. Den underhållsfria fasaden är ett intressant alternativ till betongöverbyggnaden eftersom vikten på huset blir mycket lägre. Lukthantering På marknaden finns många olika system för luktbekämpning i pumpstationer. Vi arbetar bl.a. med: Jonisering ett joniseringsaggregat (EKOion) monteras i en tilluftskanal. Aggregatet skickar ut joniserad luft som neutraliserar den dåliga luften i överbyggnad och pumpsump. Kolfilter en filterbehållare i rostfritt med aktivt kol monteras på väggen. En inbyggd fläkt suger ut den dåliga lukten via filtret och vidare ut. Ljuddämpare kan monteras om stationen ligger i känslig miljö. Omrörningsventil Vid behov av omrörning av sumpen kan en ventil monteras på det gemensamma tryckröret. Vid öppning återförs en del av pumpflödet till botten av sumpen och skapar en omrörning av bottensedimentet. Ventilen kan vara manuell eller auto matiseras med en motorventil så att ventilen öppnas vid t.ex. var 3:e pumpstart. Klinkergolv Väljer du att lägga ett klinkergolv i din pumpstation har du gjort ett klokt val. Du får ett tåligt, halkfritt golv som är lätt att sköta och håller sig fräscht i många år. Ventilation Om du vill att ventilation av hus och sump baseras på övertryck rekommenderar vi att ventilationsaggregatet SAU 125 installeras. Genom att skapa ett övertyck inne i huset hålls lukten från sumpen tillbaka och stiger ej upp i huset. SAU 125 har inbyggd fläkt, filter och en termostatstyrd värmare på 2 kw. Den inbyggda värmaren klarar att värma huset, ingen extra uppvärmning behövs. Sumpspolning Vid problem med smutsbeläggning på brunnens väggar kan ett spolmunstycke (Venspray) monteras ca 1 m ovanför högsta vattennivå i brunnen. Spolmunstycket drivs av vattentryck från ett ÅS-skydd KL 5 och styrs via en magnetventil. När pumpen stannar vid låg vattennivå öppnas magnetventilen och spolmunstycket spolar väggarna rena.

7 Dimensionering av pumpstation Vi hjälper er gärna med att dimensionera pumpstationen. De viktigaste uppgifterna vi behöver för att ta fram ett förslag är: dimensionerande flöde, dimension och längd på tryckledningen, den geodetiska tryckhöjden, inloppets VG och marknivån vid pumpstationen. Utifrån dessa uppgifter kan vi rekommendera pumpar och passande storlek på pumpsumpen. Vi får även fram lämplig dimension på tryckrör och ventiler samt passande husstorlek för stationen. Förslagstext * Pumpstation för avloppsvatten typ NORVATEK PS-20. Pumpsump i betong med diameter _ och ingjuten TOP-botten. Överbyggnad i träkonstruktion med fasad i panel. Husstorleken skall vara x mm utvändigt. Pumpar typ _ med kapacitet l/s vid _ m total uppfodringshöjd. Kapaciteten gäller för vardera pump och alternerande drift. Tryckutlopp DN _. Rörinrede DN i kvalitet _. Avst & backventiler DN. El & Automatikskåp enligt _ standard Utöver NORVATEK PS-20 standardutrustning skall stationen utrustas med _. *) Denna förslagstext finns i redigerbart format på NORVATEKs hemsida Leveransbeskrivning NORVATEKs pumpstationer levereras alltid av vår egen monteringspersonal för att säkerställa att monteringen ska uppfylla våra krav. För att monteringen skall gå smidigt gäller följande: vid leverans av pumpstationer med standard storlekar levererar vi med kranbilar som kräver följande förutsättningar: Max avstånd från krancentrum till brunnscentrum i schakt är 8 m. Körbar väg fram till lossning och plats för stödben vid lossning. Beställaren utför en väl avvägd (planhet ± 5 mm) och komprimerad grusbädd för brunn och byggnad. För byggnaden avslutas grusbädden strax över brunnsringen. Beställaren svarar för länshållning, inkoppling av ut vändiga ledningar samt utsättning. Anslutningsvinklar Alla anslutningsvinklar i brunnen anges i förhållande till utgående tryckledning (TS). Dörrens placering kan väljas 90 eller 270 grader i förhållande till tryckutloppet. Exempel Anslutning Vinkel Dim / Rörtyp VG Utlopp TS 0 104/RSTF 4,00 Inlopp / PP 2,20 Inlopp / PP 2,50 Bredd / PP 3,50 På vår hemsida finns blankett att ladda hem. Inlopp 2 Utlopp TS Inlopp 1 Bredd

8 PS-20 med standardfasad i tryckimpregnerat trä PS-20 med målad träfasad PS-20 interiör med tvättställ etc PS-20 med klinkergolv Pumpstationer med kvalitet och möjlighet att variera Med 20 år i branschen har NORVATEK gedigen erfarenhet av att dimensionera, konstruera och bygga pumpstationer. Vår målsättning är att hela tiden bli ännu bättre. Pumpstationerna tillverkas i vår egen produktionshall i Kungälv. Vi utför alla moment själva, från teknisk konstruktion, snickeri och svetsning till montering och provkörning. Egen tillverkning innebär full kontroll på både arbete och material. Det innebär också att vi kan vara flexibla. I den här broschyren presenterar vi en av våra pumpstationer. Läs gärna mer om våra övriga produkter på hemsidan eller slå oss en signal. elefon Kungälv: T Telefon Ettebro:

Pumpstation PS-20. Avloppsstation med betongbrunn och överbyggnad av träkonstruktion. Fasad av trä eller underhållsfri plastfasad.

Pumpstation PS-20. Avloppsstation med betongbrunn och överbyggnad av träkonstruktion. Fasad av trä eller underhållsfri plastfasad. Pumpstation PS-20 Avloppsstation med betongbrunn och överbyggnad av träkonstruktion. Fasad av trä eller underhållsfri plastfasad. allmän beskrivning Pumpstation PS-20 Avloppspumpstation med betongbrunn

Läs mer

Ett lyft till rätt nivå och sen vidare tryckt och säkert!

Ett lyft till rätt nivå och sen vidare tryckt och säkert! introduktion kvatabs pumpstationer Ett lyft till rätt nivå och sen vidare tryckt och säkert! Vad är viktigast för dig när du beställer en pumpstation? Att den fungerar tillfredställande förutsätter vi

Läs mer

flik 7 april 2012 ALFA PUMPSTATIONER

flik 7 april 2012 ALFA PUMPSTATIONER flik 7 april 2012 ALFA PUMPSTATIONER Pumpstationer för renvatten eller avloppsvatten Nyckelfärdiga standardmodeller Med eller utan servicebyggnad Pumpar och utrustning efter behov Stabil och beständig

Läs mer

Flygt TOP För hela kvarterets avlopp byggd efter dina specifikationer

Flygt TOP För hela kvarterets avlopp byggd efter dina specifikationer Flygt TOP För hela kvarterets avlopp byggd efter dina specifikationer Flygt TOP levereras i moduler och monteras på plats, antingen som en helhetslösning, eller med de moduler du behöver för att uppgradera

Läs mer

ACO MIRI Teknik. Katalog 2009. Normer och anvisningar för projektering, dimensionering och installation Minipumpanläggningar

ACO MIRI Teknik. Katalog 2009. Normer och anvisningar för projektering, dimensionering och installation Minipumpanläggningar ACO MIRI Teknik Katalog 2009 Normer och anvisningar för projektering, dimensionering och installation Minipumpanläggningar ACO MIRI Teknik Normer och anvisningar för projektering, dimensionering och installation

Läs mer

Lösningen på ditt avloppsproblem Serie Line avloppspumpstationer.

Lösningen på ditt avloppsproblem Serie Line avloppspumpstationer. Lösningen på ditt avloppsproblem Serie Line avloppspumpstationer. -E Pumpstation Line E Avloppspumpstation Serie Line -E med enkelpump enskild villa. Line -E är det självklara valet den som önskar en avloppspumpstation

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING. Uponor Pumpbrunn

INSTALLATIONSANVISNING. Uponor Pumpbrunn INSTALLATIONSANVISNING Uponor Pumpbrunn Före installation Öppna förpackningen och kontrollera att alla delar finns med som behövs för installationen. Innehåll 1. Pumpmodul 2. Pumpbrunn med lock 3. Koppling

Läs mer

EuroHEK Omega 2000, 4000 och 5000 Sandavskiljare

EuroHEK Omega 2000, 4000 och 5000 Sandavskiljare www.wavin.se AB Svenska Wavin Kjulamon 6 SE-635 06 Eskilstuna Tel: +46 (0)16-541 00 00 Fax: +46 (0)16-541 00 01 E-mail: wavin@wavin.se 06/05 EuroHEK Omega 2000, 4000 och 5000 Sandavskiljare Installation,

Läs mer

Värmekällaren. Grunden till ett sunt byggande PREFABRICERADE BETONGELEMENT. Version 201410

Värmekällaren. Grunden till ett sunt byggande PREFABRICERADE BETONGELEMENT. Version 201410 Värmekällaren Grunden till ett sunt byggande PREFABRICERADE BETONGELEMENT Version 201410 Grunden till ett sunt byggande Grunden till ett tryggt hus Värmekällaren byggs upp av tre delar: Termogrund, LK-

Läs mer

Standard för avloppspumpstationer inom Uddevalla kommun

Standard för avloppspumpstationer inom Uddevalla kommun 2007-08-30 1(6) Uddevalla kommun Tekniska kontoret Vatten och avlopp Kontaktpers. Nicke Klerman Tel. 0522-696371 Standard för avloppspumpstationer inom Uddevalla kommun Avser pumpstation typ 190 C Inom

Läs mer

Installationsanvisningar för BIOROCK 2011

Installationsanvisningar för BIOROCK 2011 Installationsanvisningar för 2011 LÄS NOGA HELA MANUALEN INNAN INSTALLATION AB Evergreen Solutions West 08 4100 77 27 031 744 07 37 040 630 29 66 Innehåll Det viktigaste kom ihåg inför din installation:...

Läs mer

Installationsanvisning minireningsverk Sverigeverket AT8

Installationsanvisning minireningsverk Sverigeverket AT8 Max-Ola Pålsson Installationsanvisning minireningsverk Sverigeverket AT8 Sverigeverket skall enligt tillverkaren placeras och förankras på en slät armerad bottenplatta av betong. Om denna platta gjuts

Läs mer

Monteringsanvisning Probads badrumsmoduler

Monteringsanvisning Probads badrumsmoduler Monteringsanvisning Probads badrumsmoduler - Installation ska utföras enligt Branschregler Säker Vatteninstallation - Versionsdatum: 2017-05-15 Innehållsförteckning Ämne Sidor Utsparing i bjälklaget 1

Läs mer

VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNING VID GISSHULTSSJÖN - INFORMATION OM ANSLUTNING

VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNING VID GISSHULTSSJÖN - INFORMATION OM ANSLUTNING VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNING VID GISSHULTSSJÖN - INFORMATION OM ANSLUTNING För Gisshults stugområde bygger Nässjö Affärsverk AB(NAV) allmän VA-anläggning med så kallad LPSteknik. Ledningsarbetet i stugområdet

Läs mer

CVS SiloKing Saleby Bulk & Tank AB. Ljudisolerad kompressorinstallation kilremsdriven. RTI Transport Installaties B.V.

CVS SiloKing Saleby Bulk & Tank AB. Ljudisolerad kompressorinstallation kilremsdriven. RTI Transport Installaties B.V. CVS SiloKing 1500 Ljudisolerad kompressorinstallation kilremsdriven RTI Transport Installaties B.V. Saleby Bulk & Tank AB RTI är specialiserade på att tillverka kompressorer med låg ljudnivå, litet underhåll

Läs mer

STOCKHOLM VATTEN VA AB Avloppsrening

STOCKHOLM VATTEN VA AB Avloppsrening HS-N01-DDC-T-0002_01 Utredning Pumpstation Bromma 1.0 1 (9) STOCKHOLM VATTEN VA AB Avloppsrening SFAS PUMPSTATION BROMMA UTREDNING OBS utskrivet dokument utan signatur är arbetskopia. För att kunna använda

Läs mer

Fukt och luktfria ventilerade golv.

Fukt och luktfria ventilerade golv. Fukt och luktfria ventilerade golv. Optivent stoppar effektivt farliga ångor och giftiga gaser från att komma ut i rumsluften och gör att Du kommer att må mycket bättre på din arbetsplats eller i ditt

Läs mer

EuroPEK Filter -oljeavskiljare

EuroPEK Filter -oljeavskiljare www.wavin.se WAVIN Kjulamon 6 S-635 06 ESKILSTUNA Tel: 016-541 00 00 Fax: 016-541 00 01 E-mail: wavin@wavin.se 02/06 EuroPEK Filter -oljeavskiljare Installation, drift och skötsel Innehåll 1 ALLMÄNT...

Läs mer

Torktumlare PT 5137 WP PT 7137 WP. sv - SE. Installationsplan

Torktumlare PT 5137 WP PT 7137 WP. sv - SE. Installationsplan Installationsplan Torktumlare PT 5137 WP PT 7137 WP Läs ovillkorligen bruks- och installationsanvisningen före uppställning, installation och idrifttagande. Detta för att undvika personskador och skador

Läs mer

Easy-Vent ROT. Dragfri ventilation för äldre bostäder

Easy-Vent ROT. Dragfri ventilation för äldre bostäder Easy-Vent ROT Dragfri ventilation för äldre bostäder Luftdonet Easy-Vent ROT monteras i anslutning till befintlig radiator och tillför bostaden skönt tempererad friskluft. Med våra smarta modeller behöver

Läs mer

GPA Vatten & Avlopp Kessel. Bakvattenventiler

GPA Vatten & Avlopp Kessel. Bakvattenventiler GPA Vatten & Avlopp Kessel» Bakvattenventiler Översvämning genom avloppet kan vara dyrt och omständigt - att förebygga det är lätt! Se till att skydda alla öppna golvbrunnar med en Kessel bakvattenventil

Läs mer

OPTIHEAT. Vattenburen golvvärme. Så här monterar du OPTIHEAT. Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk!

OPTIHEAT. Vattenburen golvvärme. Så här monterar du OPTIHEAT. Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk! OPTIHEAT Vattenburen golvvärme Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk! Så här monterar du OPTIHEAT Olika metoder att montera OPTIHEAT OPTIHEAT är det enklaste sättet att lägga in vattenburen

Läs mer

Manual - kärlskåp. Tack för att du har valt en produkt från San Sac

Manual - kärlskåp. Tack för att du har valt en produkt från San Sac Manual - kärlskåp Tack för att du har valt en produkt från San Sac Manualen är framtagen för att underlätta installation och underhåll av kärlskåpet för bästa produktupplevelse lång tid framöver. Vid frågor,

Läs mer

Grundfos prefabricerade pumpstationer GRUNDFOS SPILLVATTEN

Grundfos prefabricerade pumpstationer GRUNDFOS SPILLVATTEN Grundfos prefabricerade pumpstationer GRUNDFOS SPILLVATTEN Grundfos pumpstationer Stort urval prefabricerade pumpstationer av hög kvalitet Grundfos erbjuder kompletta lösningar Nu kan dina pumpstationer

Läs mer

EuroPEK Omega - Oljeavskiljarsystem

EuroPEK Omega - Oljeavskiljarsystem www.wavin.se AB Svenska Wavin Kjulamon 6 635 06 Eskilstuna Tel: 016-541 00 00 Fax: 016-541 00 01 E-mail: wavin@wavin.se 12/06 EuroPEK Omega - Oljeavskiljarsystem Installation- drift- och skötselanvisningar

Läs mer

Kompressorer. 30/37 kw. Ljudisolerad eldriven. RTI Transport Installaties B.V. Saleby Bulk & Tank AB

Kompressorer. 30/37 kw. Ljudisolerad eldriven. RTI Transport Installaties B.V. Saleby Bulk & Tank AB Kompressorer 30/37 kw Ljudisolerad eldriven RTI Transport Installaties B.V. Saleby Bulk & Tank AB RTI är specialiserade på att tillverka kompressorer med låg ljudnivå, litet underhåll och lång livslängd

Läs mer

Komplett stomme till flerbostadshus

Komplett stomme till flerbostadshus Fördelarna med vår stomme Komplett stomme till flerbostadshus...för arkitekten Det är utsidan som räknas. Åtminstone om man vill ha en vacker fasad. Om du bygger med LK Putsvägg får du en helt fogfri fasad.

Läs mer

Arbetsplatsutrustning. Arbetsplatsutrustning

Arbetsplatsutrustning. Arbetsplatsutrustning 91 Utrustningsdetaljer Ett punktutsugningssystem dimensioneras för att endast de uttag som används är öppna. Detta för att begränsa centralenhetens storlek. Alla uttag måste alltså ha någon typ av ventil

Läs mer

MULI-MAX-F. Färdigkopplad pumpstation för spillvatten. n Material. n Utrustning. n Tillval. n Teknisk specifikation styrskåp

MULI-MAX-F. Färdigkopplad pumpstation för spillvatten. n Material. n Utrustning. n Tillval. n Teknisk specifikation styrskåp Färdigkopplad pumpstation för spillvatten MULI-MAX-F är en färdigkopplad pumpstation för inbyggnad i mark. MULI- MAX-F är dock ej lämpad för installation i områden med ständigt tung trafik. MULI-MAX-F

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. för montering av. Vattenpumpar

INSTALLATIONSGUIDE. för montering av. Vattenpumpar INSTALLATIONSGUIDE för montering av Vattenpumpar Allmänt Pumptyper Valet av vattenpump beror helt på ändamålet. Ska du tömma poolen, pumpa upp dricksvatten ur brunnen eller göra gräsmattan grönare med

Läs mer

VVS. Vattenrening. EL & VVS - för din säkerhet

VVS. Vattenrening. EL & VVS - för din säkerhet Vattenrening VVS Med rätt vattenfilter kan du ta bort sand, sediment, grövre partiklar, utfällt järn samt dålig lukt och smak. Filter finns också om du behöver avkalka vattnet. EL & VVS - för din säkerhet

Läs mer

Fritidshus toaletter N-2014:1

Fritidshus toaletter N-2014:1 Fritidshus toaletter N-2014:1 Förbränningstoaett Toamoa Förbränning Svensktillverkad Hygienisk Avloppsfri Energisnål Två program Säker Lätt installerad Miljövänlig Toamoa är en elektrisk förbränningstoalett

Läs mer

Kompus. BAGA Water Technology AB. www.baga.se 1. Kompletta pumpstationer. Driftklara Hög kvalité Brett produktprogram Standard eller kundanpassat

Kompus. BAGA Water Technology AB. www.baga.se 1. Kompletta pumpstationer. Driftklara Hög kvalité Brett produktprogram Standard eller kundanpassat Kompus Kompletta pumpstationer Driftklara Hög kvalité Brett produktprogram Standard eller kundanpassat Utg: 1401 BAGA Water Technology AB www.baga.se 1 BAGA Kompus pumpstationer Kompus är en serie kompletta

Läs mer

ENTREPRENAD ANLÄGGNING. Drift & underhåll underhåll Helautomatisk pumpanläggning AQUALIFT HUS/DEL

ENTREPRENAD ANLÄGGNING. Drift & underhåll underhåll Helautomatisk pumpanläggning AQUALIFT HUS/DEL TTM 2003-07-04 OBJEKT ENTREPRENAD Installation ANLÄGGNING Drift & HUS/DEL Drift & underhåll underhåll Helautomatisk pumpanläggning AQUALIFT PRODUKTBESKRIVNING TTM AQUALIFT är en helautomatisk pumpanläggning

Läs mer

2010-04-05 SE. för nöd och lust E L E K T R I S K F Ö R B R Ä N N I N G S T O A L E T T

2010-04-05 SE. för nöd och lust E L E K T R I S K F Ö R B R Ä N N I N G S T O A L E T T 2010-04-05 SE för nöd och lust E L E K T R I S K F Ö R B R Ä N N I N G S T O A L E T T Ditt bästa val av toalett! Toamoa är en elektrisk förbränningstoalett som är framtagen specifikt för Dig som har fritidshus

Läs mer

GPA Vatten & Avlopp Kessel. » Bakvattenventiler

GPA Vatten & Avlopp Kessel. » Bakvattenventiler GPA Vatten & Avlopp Kessel» Bakvattenventiler Översvämning genom avloppet kan vara dyrt och omständigt - att förebygga det är lätt! Se till att skydda alla öppna golvbrunnar med en Kessel bakvattenventil

Läs mer

Matala Bio filter 10

Matala Bio filter 10 Matala Bio filter 10 Installations- och underhållsmanual Matala Bio Filter 10 är ett enkelt och smidigt biologisk gråvattenfilter till sommarstugor och gästhus där vattenförbrukningen är under 300 l/dygn.

Läs mer

Matala Bio filter 10

Matala Bio filter 10 Installation och underhålls manual Matala Bio filter 10 Matala bio filter 10 är en enkel och smidig biologisk gråvatten rening till sommarstugor och gästhus där vattenförbrukningen är under 300 l/dygn.

Läs mer

FRW Direct flödesreglerbrunn

FRW Direct flödesreglerbrunn www.wavin.se AB Svenska Wavin Kjulamon 6 SE-635 06 Eskilstuna Tel: +46 (0)16-541 00 00 Fax: +46 (0)16-541 00 01 E-mail: wavin@wavin.se 06/09 42AI03_e flödesreglerbrunn Installation, drift och underhållsinstruktioner

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Heno Duschpaneler

MONTERINGSANVISNING Heno Duschpaneler Monteringsanvisning för följande modeller av Produkt Modell Utförande Art.nr. RSK nr. DP1 RD000-01 838 15 34 DP1 DP1 Sisab DP2 DP2 Therm DP3 DP3 Sisab DP3 Outlook DP4 Therm DP1 S Handdusch RD000-01S 838

Läs mer

Dieselsprinklerpump. OPTIONER Värmeväxlare Varvtalsreglering Motorvärmare Uppsamlingskärl till dieseltank

Dieselsprinklerpump. OPTIONER Värmeväxlare Varvtalsreglering Motorvärmare Uppsamlingskärl till dieseltank Dieselsprinklerpump Dieselsprinklerpump är uppbyggd på en balkram med komplett startfärdigt aggregat med pump, dieselmotor, tank, automatikskåp, kylvatten, reservdelar, ljuddämpare, flexslang och startbatterier.

Läs mer

Vogel Sekamatik pump och pumpstation i ett

Vogel Sekamatik pump och pumpstation i ett INtegrerad avloppslösning för ENKEL montering inomhus Vogel pump och pumpstation i ett Det enkla sättet att installera avlopp inomhus De kompakta avloppslösningarna Vogel för inomhusmontering är perfekta

Läs mer

MIRI PUMPFIX F. Bakvattenventil med inbyggd pump för fekaliehaltigt avloppsvatten

MIRI PUMPFIX F. Bakvattenventil med inbyggd pump för fekaliehaltigt avloppsvatten BSAB R3.13 MIRI PUMPFIX F Bakvattenventil med inbyggd pump för fekaliehaltigt avloppsvatten MIRI PUMPFIX-F bakvattenventil är försedd med inbyggd skärande pump för utpumpning av avloppsvatten vid bakvattenflöde.

Läs mer

Ventilationsanvisning. för Klädskåp

Ventilationsanvisning. för Klädskåp Ventilationsanvisning för Klädskåp Torra kläder och frisk luft. Glöm alla problem med fuktiga kläder som inte torkar och dålig lukt i omklädningsrummet. Välj istället något av våra tre olika ventilations

Läs mer

Installationsanvisning. Kolfilter HG 10-13

Installationsanvisning. Kolfilter HG 10-13 Installationsanvisning Kolfilter HG 10-13 Viktig information före installation Kontrollera så att godset inte har blivit skadat under transporten. Transportskada skall omedelbart anmälas till transportföretaget.

Läs mer

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG SLIMLIFT 6250 Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG Slimlift 6250 Väggmonterad Bänklyftare SLIMLIFT 6250 är en väggmonterad bänklyftare med stor flexibilitet för anpassning till olika behov. Utrustningen i

Läs mer

Fastighetsägarens egna arbete Vallebygden VA. Bakgrund:

Fastighetsägarens egna arbete Vallebygden VA. Bakgrund: Fastighetsägarens egna arbete Vallebygden VA Bakgrund: Fastighetsägarna har ansvaret att utföra en del egna arbeten (arbeten på egen tomt), de arbeten som utförs där kan i viss mån påverka stamnätens funktion

Läs mer

maximal funktionalitet

maximal funktionalitet mervärde HÖGRE SÄKERHET maximal funktionalitet tillbehör för utökad funktionalitet Till EdmoLift s lyftbord finns en mängd olika tillbehör som ger ett mervärde på Er investering. I den här broschyren ser

Läs mer

Altech Pumpar. Art nr: Spänning: V/50 HZ, 400 W Märkström:...2,0 A Max tryckhöjd:...5 meter. Höjd: mm

Altech Pumpar. Art nr: Spänning: V/50 HZ, 400 W Märkström:...2,0 A Max tryckhöjd:...5 meter. Höjd: mm Altech Pumpar Altech Pumpar finns i flera modeller och täcker många användningsområden, som bland annat bevattning, pumpning av förbrukningsvatten, grävda brunnar och länspumpning. Altech Pumpar Altech

Läs mer

Tugger pumpar med skärande pumphjul. Även kompletta pumpstationer för tryckavloppssystem

Tugger pumpar med skärande pumphjul. Även kompletta pumpstationer för tryckavloppssystem Tugger pumpar med skärande pumphjul Även kompletta pumpstationer för tryckavloppssystem Tryckavloppssystem för alla topografiska förhållanden Där terrängen gör det omöjligt att använda avlopp med självfall

Läs mer

GRUNDFOS PRODUKTbroschyr. Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit

GRUNDFOS PRODUKTbroschyr. Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit GRUNDFOS PRODUKTbroschyr Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit Avskiljning av mikrobubblor, föroreningar och magnetit Med Grundfos Cleanvent og Magvent löser man detta. Luftavskiljning

Läs mer

Malmberg Brunnsöverbyggnader

Malmberg Brunnsöverbyggnader Malmberg Brunnsöverbyggnader Säkert skydd och smidig service PURE ENERGY CLEAN WATER Våra brunnsöverbyggnader får stå ut med det mesta PRISMA Malmberg brunnsöverbyggnader ger ett perfekt skalskydd för

Läs mer

Tempo 22 mm och 25 mm

Tempo 22 mm och 25 mm Tempo 22 mm och 25 mm Monteringsanvisning för Byggelit Tempo värmegolvsystem TEMPO ett komplett golvsystem för vattenburen värme Förberedelser Tack för att du valt Byggelit Tempo värmegolvsystem! Innan

Läs mer

Pumpautomater. Art nr:... 589 01 79 Spänning:... 230 V/50 HZ, 400 W Max tryckhöjd:...5 meter

Pumpautomater. Art nr:... 589 01 79 Spänning:... 230 V/50 HZ, 400 W Max tryckhöjd:...5 meter Altech Pumpar Altech Pumpar finns i flera modeller och täcker många användningsområden, som bland annat bevattning, pumpning av förbrukningsvatten, grävda brunnar och länspumpning. Altech Pumpar Altech

Läs mer

Radonett AirGap 60/5

Radonett AirGap 60/5 Radonett AirGap 60/5 Återströmningsskydd modul AB kategori 5 för brutet vatten enligt SS-EN 1717 Installations-, skötsel- och garantianvisningar www.radonett.com Radonett Radonett tillverkar och säljer

Läs mer

DET ÄR INTE VAD DU SER

DET ÄR INTE VAD DU SER DET ÄR INTE VAD DU SER Ny Dagvattenbrunn PLUS Fokus på detaljerna NYHET: 360 Koniskt filter och vattenlås Enkel inmatning av spolslang i utloppsrör Ett stöd visar var utloppsrörets öppning sitter, och

Läs mer

FÄRDIGPACKAT PÅ DAHLCENTER

FÄRDIGPACKAT PÅ DAHLCENTER FÄRDIGPACKAT PÅ DAHLCENTER Vill du slippa köer både i butiken och trafiken? På DahlCenter finns dina beställda varor klara för upphämtning direkt på morgonen. Allt är packat och klart, så du snabbt kan

Läs mer

Integrerade avloppslösningar enkla att installera. Vogel Sekamatik ger dig pump och pumpstation i ett för montering inomhus

Integrerade avloppslösningar enkla att installera. Vogel Sekamatik ger dig pump och pumpstation i ett för montering inomhus Integrerade avloppslösningar enkla att installera Vogel ger dig pump och pumpstation i ett för montering inomhus Vogel Det enkla sättet att installera avlopp De kompakta avloppslösningarna Vogel för inomhusmontering

Läs mer

SMARTLINE PP inomhus avloppssystem

SMARTLINE PP inomhus avloppssystem SMARTLINE PP inomhus avloppssystem Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion om branschreglerna och monteringsanvisning följs. Pipelife

Läs mer

Checklista för uppsättning av LTA-pump och vattenmätare

Checklista för uppsättning av LTA-pump och vattenmätare Checklista för uppsättning av LTA-pump och vattenmätare Pumpbrunn nedgrävd och återuppfyllnad gjord runt brunnen så det går att komma intill med pumpen? (Pumpen väger 19 kg) Tomrör för kabel är anborrad

Läs mer

Radonett AirGap 200/5

Radonett AirGap 200/5 Radonett AirGap 200/5 Återströmningsskydd modul AB kategori 5 för brutet vatten enligt SS-EN 1717 Installations-, skötsel- och garantianvisningar www.radonett.com Radonett Radonett tillverkar och säljer

Läs mer

MONTAGEANVISNING, DRIFT- OCH SKÖTSELANVISNING TILL RGS SERIEN

MONTAGEANVISNING, DRIFT- OCH SKÖTSELANVISNING TILL RGS SERIEN 2 INSTALLATION OCH MONTAGE 2.1 ALLMÄN INFORMATION 1. Aggregatserien RGS är byggd för inomhusmontage. Pga. av det isolerade höljet (50mm) kan aggregatet installeras på vinden eller i kallt uterum utan extra

Läs mer

Matala Bio filter 10 GWDD med pump

Matala Bio filter 10 GWDD med pump Matala Bio filter 10 GWDD med pump GWDD Biofilter 10 med inbyggd pump och PEM 32mm koppling på utlopp GWDD är ett enkelt och smidigt biologiskt gråvatten rening med inbyggd pump till sommarstugor, gästhus,

Läs mer

Gränsdragning. för Probads badrumsmoduler.

Gränsdragning. för Probads badrumsmoduler. Gränsdragning för Probads badrumsmoduler Innehållsförteckning Konstruktör 1 El 2 VVS 3 Allmänt 4 Probad Principskiss 5 3D-ritning 6-11 Konstruktör Utsparing för badrumsmodulen: o Standardtjocklek på modulens

Läs mer

Förfrågningsunderlag hus ver. 2

Förfrågningsunderlag hus ver. 2 Förfrågningsunderlag hus ver. 2 Måtten är inte hugna i sten utan kan ändras om det gör bygget billigare. Likaså om motsvarande byggmaterial finns med samma egenskaper så kan det räknas på, eller alternativ

Läs mer

GRUNDFOS UNILIFT CC. Mångfunktionella dränkbara grund- och gråvattenpumpar

GRUNDFOS UNILIFT CC. Mångfunktionella dränkbara grund- och gråvattenpumpar GRUNDFOS UNILIFT CC Mångfunktionella dränkbara grund- och gråvattenpumpar Unilift CC Mångfunktionella dränkbara grund- och gråvattenpumpar Utmärkta grund- och gråvattenpumpar Grundfos nya Unilift CC är

Läs mer

TRYCKKÄRL KONSTRUKTIONSSVETSNING RÖRSERVICE

TRYCKKÄRL KONSTRUKTIONSSVETSNING RÖRSERVICE SVENSKTILLVERKAT KYLAGGREGAT VÄRMEPUMPAR KONSTRUERING TRYCKKÄRL LICENSSVETSNING KONSTRUKTIONSSVETSNING SVETSNING ROSTFRITT RÖRSERVICE VVS-KYLA/ISOLERING MONTAGE SMIDE KYLAGGREGAT VÄRMEPUMPAR KONSTRUERING

Läs mer

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW är en ny generation luft/vattenvärmepumpar. Här förenar vi mer än 35 års erfarenhet av värmepumpteknik med den senaste utvecklingen. Resultatet blir en värmepump

Läs mer

VÅRA AVSKILJARE SKILJER SIG

VÅRA AVSKILJARE SKILJER SIG VÅRA AVSKIJARE SKIJER SIG Våra avskiljare renar fett-, slam- oc oljeförorenat spill- oc dagvatten före anslutning till det kounala avloppsnätet. Beprövade konstruktioner med lång livslängd, låg serviceintensitet

Läs mer

Kompus. BAGA Water Technology AB. www.baga.se 1. Kompletta pumpstationer. Driftklara Hög kvalité Brett produktprogram Standard eller kundanpassat

Kompus. BAGA Water Technology AB. www.baga.se 1. Kompletta pumpstationer. Driftklara Hög kvalité Brett produktprogram Standard eller kundanpassat Kompus Kompletta stationer Driftklara Hög kvalité Brett produktprogram Standard eller kundanpassat Utg: 1101 BAGA Water Technology AB www.baga.se 1 BAGA Kompus stationer Kompus är en serie kompletta stationer

Läs mer

MONTERINGSANVISNING. System Rada Outlook

MONTERINGSANVISNING. System Rada Outlook INNEHÅLL 1. Viktig information... 2 2. Rörinstallation... 2 3. Blandarlådan... 3 4. Sensorboxen... 4 5. Transformator... 4 6. Sensorer... 5 7. Skruvinfästningar... 5 8. Montering av handstyrd IR-sensor...

Läs mer

Leveransbeskrivning Fritidshus. Alla modeller går även att få som Villa standard

Leveransbeskrivning Fritidshus. Alla modeller går även att få som Villa standard Leveransbeskrivning Fritidshus Alla modeller går även att få som Villa standard I våra leveransdeklarationer har vi valt att utgå från ett leveransalternativ där stommonteringen ingår. Vår tanke är att

Läs mer

INSTRUKTION RAM-R. Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert. Upplaga 06-1. Sid 1

INSTRUKTION RAM-R. Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert. Upplaga 06-1. Sid 1 INSTRUKTION RAM-R Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert. Upplaga 06-1 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB, ett ledande företag i branschen

Läs mer

Golvbrunnar och -rännor

Golvbrunnar och -rännor Golvbrunnar och -rännor Stålhårt partnerskap innehåll. TORRBRUNNAR..... GOLVBRUNNAR..... SKRÄP- OCH SANDFÅNG... Grovhall och liknande utrymmen.... Storkök..... SPÄRRÄNNOR.... Väggnära brunnar... 6. GOLVRÄNNOR...

Läs mer

NYA. Fritidshus toaletter. Art nr. 1095

NYA. Fritidshus toaletter. Art nr. 1095 NYA Fritidshus toaletter Art nr. 1095 Förbränningstoalett 26.495 SEK Toamoa Förbränning Art nr 1002-02 Svensktillverkad Hygienisk Avloppsfri Två förbränningsprogram Säker Lätt installerad Toamoa är en

Läs mer

Leveransbeskrivning Villa

Leveransbeskrivning Villa Leveransbeskrivning Villa I våra leveransdeklarationer har vi valt att utgå från ett leveransalternativ där stommonteringen ingår. Vår tanke är att du skall känna dig trygg med att byggnaden kommer snabbt

Läs mer

Lösningen på ditt avloppsproblem Serie Line avloppspumpstationer.

Lösningen på ditt avloppsproblem Serie Line avloppspumpstationer. Lösningen på ditt avloppsproblem Serie Line avloppspumpstationer. Pumpstation Line E Avloppspumpstation Serie Line -E med enkelpump för enskild villa. Line -E är det självklara valet för den som önskar

Läs mer

LK 520 MultiFill 25. Tekniska Data. Påfyllning av köldbärarvätska. Påfyllnings- / avtappningsventiler

LK 520 MultiFill 25. Tekniska Data. Påfyllning av köldbärarvätska. Påfyllnings- / avtappningsventiler LK 520 MultiFill 25 Tekniska Data Arbetstemperatur Max. arbetstryck Min. -20 C/Max. +60 C 0,6 MPa (6 bar) Media Vatten - Glykol/Etanol inblandning max. 50% Masköppning, filter Material, ventilhus Material,

Läs mer

INSTRUKTION Budget FeMn med spolautomatik

INSTRUKTION Budget FeMn med spolautomatik INSTRUKTION Budget FeMn med spolautomatik Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se Upplaga 120516 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB,

Läs mer

Nya. Fritidshus toaletter. Art nr. 1095

Nya. Fritidshus toaletter. Art nr. 1095 Nya Fritidshus toaletter Art nr. 1095 Förbränningstoalett 26.495 SEK Toamoa Förbränning Art nr 1002-02 Svensktillverkad Hygienisk Avloppsfri Två förbränningsprogram Säker Lätt installerad Toamoa är en

Läs mer

KRYPGRUND Uteluftsventilerad

KRYPGRUND Uteluftsventilerad Det luktar i huset. Trolig orsak 1 (av 3!) Det möglar i (kvarlämnat) organiskt material, typ trä, matjord o.d. Alternativt kan tryckimpregnerat virke vara använt i krypgrunden. Gå ner i krypgrunden och

Läs mer

Restenäs-Andorra Strand-Lyckås

Restenäs-Andorra Strand-Lyckås Projekt presentation Restenäs-Andorra Strand-Lyckås Lars Ålander Linda Jonsson Jesper Pedersen Erik Johansson Projektledare Abonnentingenjör Byggledare (LTA) Entreprenadingenjör Tobias Wickström Platschef

Läs mer

Information och Instruktion bastutunna

Information och Instruktion bastutunna Information och Instruktion bastutunna Underlag för bastu Bastun står stadigt på limträkonsoler som är 150 breda och med en tjocklek på ca10cm. Undertill på dessa konsoler sitter det tryckimpregnerade

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Purus Line - Vinyl

MONTERINGSANVISNING Purus Line - Vinyl MONTERINGSANVISNING Purus Line - Vinyl Träbjälklag Sida 3 Betonggolv Sida 8 2 Renhållning och Inspektion Sida 12 Vår ständiga produktutveckling kan medföra ändringar i specifikationer, vilket vi förbehåller

Läs mer

Montering och drift LPS1000

Montering och drift LPS1000 Montering och drift LPS1000 Skandinavisk Kommunalteknik AB www.kommunalteknik.se Sept 11 LPS allmänt LPS (Low Pressure Sewer) eller Tryckavlopp på svenska, skiljer sig från självfallsystem på flera sätt.

Läs mer

Water & Wastewater. I vått och torrt. Effektiva lösningar för pumpning av dag- och spillvatten

Water & Wastewater. I vått och torrt. Effektiva lösningar för pumpning av dag- och spillvatten Water & Wastewater I vått och torrt Effektiva lösningar för pumpning av dag- och spillvatten Hållbara lösningar Vi levererar lösningar för både vått och torrt installerade pumpar. Oavsett vilken installation

Läs mer

INSTALLATION, DRIFT & SKÖTSEL NÖD- OCH ÖGONDUSCHAR

INSTALLATION, DRIFT & SKÖTSEL NÖD- OCH ÖGONDUSCHAR INSTALLATION, DRIFT & SKÖTSEL NÖD- OCH ÖGONDUSCHAR INSTALLATION 1. Kontrollera vid uppackningen att nöd-/ögonduschen är komplett och oskadad. 2. Montera ihop nöd-/ögonduschen enligt medföljande montage

Läs mer

JÄRNVÄGSPRODUKTER PRODUKTER OCH SYSTEM FÖR EN KRÄVANDE MILJÖ

JÄRNVÄGSPRODUKTER PRODUKTER OCH SYSTEM FÖR EN KRÄVANDE MILJÖ JÄRNVÄGSPRODUKTER PRODUKTER OCH SYSTEM FÖR EN KRÄVANDE MILJÖ NYTÄNKANDE PÅ SPÅRET S:t Eriks järnvägsprodukter har högsta kvalitet i utförande och passning. Vårt nytänkande och vår position som ledande

Läs mer

Bio-Box + Bio-Box XL INSTALLATIONSANVISNING

Bio-Box + Bio-Box XL INSTALLATIONSANVISNING Bio-Box + Bio-Box XL INSTALLATIONSANVISNING 2, Allmänt 2, Placering 2, Inkommande och utgående avlopp 2, Reningsverkets ventilation 3, Installation 4, Storlek Bio-box 5, Storlek Bio-Box XL 6, Skötselråd

Läs mer

Flexit bostadsventilation

Flexit bostadsventilation Flexit bostadsventilation A FÖR EN SUND INOMHUSMILJÖ Varför ventilera? Du är säkert noga med vad barnen äter, men hur ställer du dig till luften de andas? Vi tillbringar ca 90% av tiden inomhus och uppfattar

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING MARKBÄDD PÅ BURK ER5000 V

INSTALLATIONSANVISNING MARKBÄDD PÅ BURK ER5000 V INSTALLATIONSANVISNING MARKBÄDD PÅ BURK ER5000 V.0.1.2017 Innehåll. 1. Snabbinformation 2. Specifikationer på MARKBÄDD PÅ BURK ER5000 3. Luftningsalternativ tilluft/frånluft 4. Luftningsalternativ tilluft/frånluft

Läs mer

ICOPAL FASTLOCK. Fler möjligheter än du kan drömma om FÖR OTRADITIONELLA LÖSNINGAR

ICOPAL FASTLOCK. Fler möjligheter än du kan drömma om FÖR OTRADITIONELLA LÖSNINGAR ICOPAL FASTLOCK Fler möjligheter än du kan drömma om FÖR OTRADITIONELLA LÖSNINGAR Enkla lösningar är oftast vackrast Med Fastlock kan du skapa moderna och spännande tak till uteplatsen, carporten eller

Läs mer

Askums Anneröd 1:17 Sotenäs kommun

Askums Anneröd 1:17 Sotenäs kommun Uddevalla den 11 februari 2011 Askums Anneröd 1:17 Sotenäs kommun Utredning, principförslag för gator och va-anläggningar inom detaljplan för Askums Anneröd 1:17 Sotenäs kommun Planområdet Askums Anneröd

Läs mer

Installationsanvisning Ecobox Small

Installationsanvisning Ecobox Small Installationsanvisning Ecobox Small 1 Allmänna installationsanvisningar - schakt och föreskrifter OBS Lyft ALDRIG ECOBOX Small med Polonite säcken i monterad. 1. Utför schaktningsarbete för placering av

Läs mer

Rostfri. modulskorsten SKORSTENSSYSTEM SCANDINAVISK SPISMILJÖ NYA. med vägledande prislista

Rostfri. modulskorsten SKORSTENSSYSTEM SCANDINAVISK SPISMILJÖ NYA. med vägledande prislista SKORSTENSSYSTEM SCANDINAVISK SPISMILJÖ Rostfri modulskorsten NYA ChimVision är en helt ny stålskorsten där ChimVision V25 monteras med schakt och ChimVision V50 är godkänd för att monteras utan schakt.

Läs mer

Instruktioner för montering av varmluftsolfångare

Instruktioner för montering av varmluftsolfångare Instruktioner för montering av varmluftsolfångare Modell: OS10, OS20, OS30, OS14, OS24, OS34 Copyright c : Solar Lab Sweden 2015 Solar Lab Sweden Garvaregatan 33 60222 Norrköping www.solarlab.se 1 Läs

Läs mer

Typlösning för åtgärd i skyddsrum. T13-101 Ventilationsaggregat -

Typlösning för åtgärd i skyddsrum. T13-101 Ventilationsaggregat - Ventilationsaggregat - 1. Förutsättningar 1.1 Tillämplighet: Denna handling beskriver hur ventilationsaggregat utförts samt hur underhåll av ingående komponenter skall ske. 1.2 Granskning: Ett K i rubrikens

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING MARKBÄDD PÅ BURK ER V

INSTALLATIONSANVISNING MARKBÄDD PÅ BURK ER V INSTALLATIONSANVISNING MARKBÄDD PÅ BURK ER2000-3000 V.0.1.2017 Innehåll. 1. Snabbinformation 2. Specifikationer på MARKBÄDD PÅ BURK ER2000 och 3000 3. Luftningsalternativ tilluft/frånluft komplett paket

Läs mer

Alla funktioner i en och samma ventil! INNEHÅLL

Alla funktioner i en och samma ventil! INNEHÅLL FILTERKULVENTIL Alla funktioner i en och samma ventil! HISTORIK Impel har utvecklat produkter för värmeoch tappvattensystem i nästan 40 år. Produktserien med Filterkulventilen togs fram 2006 och den är

Läs mer