Den magiska dörren Kapitel 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Den magiska dörren Kapitel 1"

Transkript

1

2 Den magiska dörren Kapitel 1 Jag heter Ludvig och går på Låsstskolan och är 11 år gammal. Min bästa kompis heter Josse. Josse har en mym keps och jag har bara håret åt vänster jag och josse gillar sport och fritid. Det finns en vaktmästare som är ny på skolan vi tycker han är läskig. Han är så sträng och på hans kontor ligger allt i ordning till och med han pennor och suddgummi ligger i storleks ordning vi kallar han för den onde V han skäller ut en så fort man gör sönder eller smutsar ner något. Det finns en jättekonstig dörr den har ingen på hela skolan en nyckel till. Jag och josse vill veta vad det finns där inne på rasterna går vi och tänker på dörren.

3

4 Kapitel 2 brevet Josse kom vi går och kollar på den magiska dörren, frågade jag. - Okej vi går svarade Josse. - Ludvig vad är det under dörren? - Det ser ut som ett brev sa jag och öppnade brevet. Hej! Jag heter Moses. Hjälp jag är fångad av troll. Försök hitta en väg genom dörren och gå till Trollhättan de är där trollen bor. Snälla hjälp trollens ledare kan olika sorters krafter kom så snabbt du kan. Hälsningar Moses. - Josse, Moses behöver vår hjälp. - Men det kan vara farligt sa Josse och jag kan inte skrivstil sa Josse. - Strunt i det vi kan rädda en magisk värld och jag kan skrivstil. - Ska vi ringa polisen? - Nej är du dum eller de kommer bara förstöra sa jag. - Men hur ska vi komma in sa Josse. - Jag vet inte än sa jag. Vi gick bort till våra skåp. Vi tog ut våra böcker och gick till lektionen där satt alla redan. Vi fick skäll av vår jobbiga fröken Pia för vi kom 10 sekunder sent. Vi hade NO det handlade om hållbar utveckling. Efter NO gick vi till bilden där var en skitgrym lärare Johannes han var alltid snäll. - Idag ska vi göra en bandars figur man får välja vilka figurer man vill. Jag tog Batman och josse tog Spiderman. När josse var klar tappade han brallorna han hade Spiderman kalsingar. Alla i klassen skrattade. Josse blev röd som en tomat i ansiktet.

5

6 Kapitel 3 nycklana - Josse vi måste hitta nycklarna så vi kan komma in. - Jag vet men vem har dom? - Ludvig den Onde V kanske har nycklarna så skrattade Josse. - Du kanske har rätt sa jag allvarligt. - Menar du allvar ska du smita in i hans rum och leta efter nyckeln. - Typ tack för planen sa jag. Vi gick till vaktmästarens dörr. Vi öppnade den försiktigt. Där satt vaktmästaren och snarkade. Vi smög in. Han hade allt i ordning nycklar hängde på krokar vi letade efter nyckeln men vi hittade den inte. - Jag sa: den kanske är i hans ficka. Jag gick till den onde V och kände i hans ficka det var så jäkla läskigt. Men jag kände en nyckel jag drog ut den och jag blev så glad. Det kändes som om jag sprack. Men då vaknade vaktmästaren. Jag och Josse gömde oss under byrån. - De där skitungar är så jobbiga kan man inte få sova på sitt jobb. Vaktmästaren gick ur dörren. - Kom Josse vi sticker med nyckeln till dörren. - Okej. Josse och jag sprang till dörren men där stod vaktmästaren. Han grubblade vad är nyckeln jag hade den i fickan. Han gick till dörren på väg ut då hostade jag, jag blev kall i hela kroppen det kändes som jag frös ihjäl. Han gick tillbaka och sa genom dörren: - ge han lite mat Trolle och tolle han blir en bra slav. Han gick. - Josse det är han som är ledaren. Jag gick fram till dörren vred om de magiska nycklarna.

7

8 Kapitel 4 magiska världen Jag öppnade dörren och gick in genom dörren. Då stängdes den innan Josse hann komma in. Jag blev rädd för jag var helt ensam i en främmande värld. Det luktade färgämnen och sand. Världen var ljus, det var solnedgång och det var väldigt varmt. När jag gick runt såg jag olika människor som hade gröna, röda och gråa kläder. Jag fortsatte att gå, då såg jag olika skyltar på ena stod det Trollhättan och på andra stod det Lågdalen. När jag gick mot Lågdalen så var det blått och det luktade friskt på något sätt. Sen gick jag till Trollhättan där var alla med de gråa linnena. Där fanns ett torn och det luktade gödsel på något sätt. När man lyssnade hördes ett ljud. - hjälp jag heter Moses Jag sa tyst till mig själv, det kanske är den Moses som behövde hjälp tänkte jag. Klockan var mycket jag gick och la mig. Jag gäspade trött.

9

10 Kapitel 5 den nye vännen När jag vaknade stod det någon konstig gubbe där. - Vem är du, sa jag nervöst. - Jag heter Olaf, vad heter du? - Jag heter Ludvig. - Vad gör du här sa Ludvig? - Jag ska rädda en som heter Moses och är fångad av troll, sa jag. - Moses? Han är min bästa vän, sa Olaf - Jaha vet du vad han är, sa jag? - Nej men jag vet att han är fångad av troll som heter Trolle och Tolle, vill du hjälpa mig att leta? - Jaa! Jag vet vart han är fångad, sa jag. - Var, sa Olaf hetsande. Jag blev lite tyst och funderade om jag skulle säga det till Olaf, men han verkade en bra kille. Trollhättan sa jag. - I Trollhättan där alla ondskefulla troll finns! - Ja, där ja. - Är du helt säker, sa Olaf Funderade lite om det var en särskilt bra idé att rädda någon man inte känner. - Jopp det är jag. Vi började gå mot Trollhättan i tystnad. På vägen dit såg vi olika djur en sort heter zebgångare sa Olaf. - Vad gillar du och göra, sa jag - Jag gillar att spela Air boll, sa Olaf. Jag funderade lite var det kunde vara, kanske som i Harry potter eller något sånt. - Vad är det sa jag? - Man har en boll som svävar man ska försöka ta den genom att tacklas och kasta den i forweeden. - Vad är forweeden? - Det är ett mål, sa Olaf. - Jaha det har jag drömt om jättelänge, fast då åkte man på en sopkvast som i Harry potter, sa jag - Låter kul, Jag har 10 SM guld och 9 VM guld och 10 OS guld i Air boll, sa Olaf. De gick ganska länge tyst men till slut sa jag: - Hur gammal är du egentligen - Jag är 10 år om 35 dagar. - Okej. Vi fortsatte att gå där låg de svarta slottet. Det var mörkt och lite läskigt det var lite fuktigt vid Trollhättan, där är det slottet. - Kom vi provar alla vägar, sa jag. - Den ända som finns är dörren och källaren och en utgång i taket sa Olaf - Men där är ju skitmånga vakter här sa jag. - Detta kommer aldrig att gå sa Olaf. Det blev mörkt de gick och la sig på marken. Olaf gäspade tungt.

11

12 Kapitel 6 en plan När vi vaknade nästa morgon sa jag till Olaf. - Jag har en plan. - Vad sa Olaf - Vi hämtar några saker i min värld och så här är planen: Vi tar oss upp på taket men en grej från min värld. Sen hitta Moses och, hitta på ett sätt att öppna låsen och med stekpannan kan vi slå Trolle och tolle och om någon kommer så gör vi en 496:A - Vad är det? - Då binder vi den med ett rep. - Det vi behöver är: 4 hamburgare 1 kniv 2 rep En kemisk dryck (XzDf) Stekpanna - Det är allt vi behöver, sa jag. - Till vad då? - Planen,sa jag - Vad ska vi ha hamburgarna till? - Vet inte än sa jag - okej - Jag går ensam till min värld - Okej Nu var jag vid dörren.

13

14 Kapitel 7 tillbaka i skolan När jag kom till den verkliga världen var allt som vanligt. När jag kom in i mitt hus så tog jag min ryggsäck och la en stekpanna och 2 rep i den. Jag hade en vass kniv i min ryggsäck och hamburgare i kylskåpet. Men den kemiska drycken var lite svårare. Jag fick gå till min pappas kontor och letade (han var en forskare). Jag hittade inte en sådan dryck. Jag gick ut och kollade i brevlådan. Där låg det ett väldigt stort paket, jag öppnade det och där var en dryck. Jag blev glad och hoppade högt upp i luften men när jag landade tappade jag den allt var borta. Det var så klantigt hur kunde jag tappa den? Jag gick runt lite då började jag känna lite skuldkänsla. Jag hade fått en ny kompis utan att tänka på Josse. Där var Josse. Jag sprang till han och vi började prata. Vi åkte till centrum där såg jag en sådan dryck den kostade 750 kr. Vi gick in i den stora affären. Josse kollade på tröjor och sådant men jag var fastklistrad på drycken. Efter 30 minuter började jag höra Josse skrika högt i mitt öra. - Vaa? - Jag har försökt prata med dig i 20 minuter! - Oj förlåt. - Vill du ha en sådan dryck jag har 1500 kr sa Josse. - JAAAA! TACK - Varsågod. Vi gick till kassan. - En XzDf och en kamera. - Det blir Oh just det jag har lite rabatt 20% - Det blir Tack Jag fick drycken och gick hem till mig. Vi bestämde för att träffas snart. jag gick in genom dörren till den magiska världen.

15

16 Kapitel 8 sanningens ögonblick Jag gick med alla saker till Olaf. Vi gick under tystnad tillsammans till Trollhättan. Jag svettades mycket när vi gick, jag tänkte på allt möjligt som kunde hända. - Där är slottet Olaf - Ja, sa Olaf tyst. Vi gick till baksidan av slottet. - Är du redo sa jag lugnande - Ja, jag tror det - Bra. Jag kastade repet uppför slottet det ramlade. Då tog Olaf repet och gjorde en stor och lång rörelse, och kastade. Vi klättrade uppför. Där stod nog Trolle eller Tolle. Han gick mot oss långsamt jag tog upp repet och höll det väldigt hårt. - Vad gör ni här fräste han. - Inget sa vi i kör - Ha tog upp ett slags vapen och kom fram :A sa jag tyst - Okej Vi gick fram till han och sprang med repet åt varsitt håll. Jag slog honom med stekpannan så han inte skulle försöka komma loss. Han svimmade. Vi gick vidare och såg någon i en bur i hörnet. - Moses! Sa Olaf - Schhh sa Moses de kan höra oss kan ni ta ut mig?? - Vi kan prova sa jag Jag tog fram drycken och försökte ta loss kroken men det gick inte så jag tog fram kniven och skärde upp korken. Jag gav den till moses och sa att han skulle dricka den. Han drack och blev 2 cm lång. Han gick under gallret och jag hällde mer på han så han blev stor igen. - Gud vad hungrig jag är sa Moses Jag gav han en hamburgare. Han åt upp den på 1 minut och 13 sekunder. Han ville ha en till. Jag gav han en till, den åt han upp på 54 sekunder och 23 hundradelar. - Vad gör ni här ropade någon! - Inget sa jag. Den mannen hoppade på Olaf och Moses och band dem - Vem är du då lilla pojke sa han med ett brett leende. - My name is Bond, James Bond sa jag, jag hade sett några filmer och försökte låta cool. Vi stirrade varandra i ögonen i 32 sekunder då kände jag att han liknade någon. Kanske den nya vaktmästaren. Jag tog drycken och kastade den på han. Han blev exakt 42 cm. - Vad gör du sa han med pipande röst. Jag tog det andra repet och band fast honom. - Jag är för ung och stilig för att dö sa han! - Ska du dö? - Tror det, eller? - Lämna han till akkajuliandas polis sa Moses.

17 - Nej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sa okänt föremål han slutade med att han kom in i finkad i exakt 14 år 34 dagar 12 sekunder och 98 hundradelar. - Tack för ni räddade mig James sa han och blinkade med ena ögat, och du också Olaf. - Hej då sa jag tyst jag måste tillbaka till min värld nu:( - Hej då. Jag gick till dörren.

18 Kapitel 9 olyckan Nr jag kom till skolan igen var allt som vanligt Klockan var 9:30 men jag såg ingen i korridoren. Jag gick in till klassrummet där satt alla och pratade om det kalla kriget. - Förlåt att jag kom försent sa jag. - Bara 59 minuter, sa Pia argsint. Jag satte mg tyst och funderade på vad som hade hänt under alla dagar. Efter 20 minuter var lektionen slut men egentligen var den i 90 minuter. Pia är väldigt sträng hon ringde hem till mina föräldrar. När klockan var 13:30 skulle vi sluta men då såg jag vaktmästaren han ramlade och stukade benet. Jag sprang fram till honom och sa: Hur gick det - Det gick inte så bra kan du vara snäll att ringa ambulans. - Okej - Men, men var är min nyckel?? Mumlade han. Jag stärkte mig långsamt mot fickan och gav han nyckeln. - Men det är ju min, har du tagit den,sa han. - Ja, mumlade jag - Men vad skulle du ha de till? - Jag fick ett brev av en som heter Moses Jag berättade allt som hade hänt förutom att jag kände igen han. Men vi kom överens att det kunde bli vår hemlighet. - Josse vet också om det sa jag snabbt. - Då är vi 3,sa han och log. - Hej då,sa jag och sprang ut mot dörren. - Vi ses i morgon lilla pojke,ropade han. Jag gick hem och la mig i sängen och tänkte på allt som hade hänt under veckan. Allt med Moses och med Olaf. Till slut somnade jag. SLUT!

19

Den magiska dörren By Rasmus Östlund

Den magiska dörren By Rasmus Östlund Den magiska dörren By Rasmus Östlund Kapitel 1 Hej Hej jag heter Bert och min bästa vän är Gårdon. Jag går på Jadolfsgårdens skola. Jag är 10år och jag går i 4c. Vi brukar åka slalom efter skolan. Vi spelar

Läs mer

3:an på en skola som heter Dalaskolan. Jag. har en bästa vän som heter Jesper. Han och. jag älskar att åka gokart och att spela på

3:an på en skola som heter Dalaskolan. Jag. har en bästa vän som heter Jesper. Han och. jag älskar att åka gokart och att spela på Bill Den Magiska Dörren Kapitel 1 Hej! jag heter Max. Jag är 9år. Jag går i 3:an på en skola som heter Dalaskolan. Jag har en bästa vän som heter Jesper. Han och jag älskar att åka gokart och att spela

Läs mer

En dag såg jag ett brev sticka ut från den magiska dörren. Det var skrivet så här:

En dag såg jag ett brev sticka ut från den magiska dörren. Det var skrivet så här: Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Lina. Jag har svart hår, jag är lång och jag har en hörselaparat som är vit. Jag har blåa ögon. Min skola heter Kyrkmons skola. Min skola är grön och brun.

Läs mer

Kapitel 1 - skolstart

Kapitel 1 - skolstart Den Magiska Dörren Kapitel 1 - skolstart Hej! Jag heter Morfis Morrson. Jag är 10 år och går på Morfis skolan. Mitt hår är ljusblont och jag har blågröna ögon. Jag är ungefär 140 cm. Mina intressen är

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Peter och jag är 10 år. Jag går på Kajsaskolan. Min kompis heter Jonathan och går i min klass. Jag är rädd för min rektor på skolan, för varje dag går hon

Läs mer

Den magiska dörren. kapitel 1

Den magiska dörren. kapitel 1 Den magiska dörren. kapitel 1 Jag är 13 år och går i Oxford. och Jonatan var min kompis han var också 13 år och gick i Oxford. båda körde motocross jag hade en KTM 60 sx och Jonatan hade också en KTM 60

Läs mer

4 nödsamtal. SOS-operatören trycker nu på en knapp för att få fram telefonnummer och adress till telefonen pojken ringer från.

4 nödsamtal. SOS-operatören trycker nu på en knapp för att få fram telefonnummer och adress till telefonen pojken ringer från. 4 nödsamtal 1) Hjälp, farmor har ramlat! - SOS 112. Vad har inträffat? - Det är farmor, hon har ramlat! - Ja, hur är det med farmor då? - Hon svarar inte. - Andas hon? - Ja, jag tror det. - Hur ligger

Läs mer

Emmy 4C Ht-14. Den magiska dörren

Emmy 4C Ht-14. Den magiska dörren Den magiska dörren 1 Kapitel 1. Hej Hej jag heter Agnes. Jag är 10 år och går i körsbärsskolan. På skolan går min bästa kompis Emmy. Hon är 10 år. Och har brunt hår. Och bruna ögon. När man går till bamba

Läs mer

Lisa besöker pappa i fängelset.

Lisa besöker pappa i fängelset. Lisa besöker pappa i fängelset. Hej, jag heter Lisa. Vet du vart jag ska i dag? Jag ska besöka min pappa. Jag är väldigt glad för det men oroar mig också. För, vet du vad? Min pappa sitter i fängelse.

Läs mer

den magiska dörren john

den magiska dörren john den magiska dörren john kapitel 1 Jag vaknade i min säng min pappa väckte mig och sen ot jag frukost sen kläde jag på mig i mitt rum och jag tittade på tv en liten stund sen sa min pappa till mig att jag

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Jag sträcker på mig och går upp. Det är kallt i huset. Vi kom precis hem från en resa från Turkiet. Min kompis

Läs mer

Öde ön Jag befinner mig mitt ute på Indiska Oceanen. Det är min tredje vecka till sjöss och allt har varit lugnt och gått enligt planerna. Tills nu.

Öde ön Jag befinner mig mitt ute på Indiska Oceanen. Det är min tredje vecka till sjöss och allt har varit lugnt och gått enligt planerna. Tills nu. Öde ön Jag befinner mig mitt ute på Indiska Oceanen. Det är min tredje vecka till sjöss och allt har varit lugnt och gått enligt planerna. Tills nu. Det blåser storm och regnet smattrar mot det gungande

Läs mer

Magiska dörren Elin Gustafsson

Magiska dörren Elin Gustafsson Magiska dörren Elin Gustafsson Kapitel 1 Hej Jag red snabbt till stallet och sadlade av Bingo. Det skulle snart bli mörkt och jag skulle behöva cykla hem själv. Jag ställde in Bingo i boxen och gav honom

Läs mer

Denna lektion är från kapitlet Gammal kärlek rostar aldrig. Deltagarna tränar: att läsa att diskutera att skriva

Denna lektion är från kapitlet Gammal kärlek rostar aldrig. Deltagarna tränar: att läsa att diskutera att skriva Denna lektion är hämtad ur Sammanträffanden för sfi kurs D av Eva Bernhardtson och Louise Tarras, författarna till basläromedlet SamSpråk 2. Sammanträffanden är en pocketbok med tio berättelser från verkliga

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Långt ifrån Zlatan LÄSFÖRSTÅELSE. Kapitel 1. Sidan 1 JOHANNA NILSSON. Elevmaterial

Långt ifrån Zlatan LÄSFÖRSTÅELSE. Kapitel 1. Sidan 1 JOHANNA NILSSON. Elevmaterial JOHANNA NILSSON Sidan 1 Långt ifrån Zlatan Elevmaterial LÄSFÖRSTÅELSE Kapitel 1 1. Mitt liv är underbart. Ett drömliv faktiskt. Så börjar boken Långt ifrån Zlatan. På vilket sätt är Johans liv en dröm?

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

Predikan Lyssna! 1 maj 2016

Predikan Lyssna! 1 maj 2016 Predikan Lyssna! 1 maj 2016 Idag är det bönsöndagen en söndag då vi påminns om den fantastiska möjlighet vi har att prata med Gud och att lyssna till honom!! Och det är just det som den tredje vanan i

Läs mer

Barn berättar om relationer

Barn berättar om relationer Barn berättar om relationer 300 Min kollega Hemrik Elmer från Stockholm har en kompis som samlar på barns tankar och jag tyckte de var så tänkvärda att de bör få få en större allmänhet. Frågorna rör relationer

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon Av Eliza Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon är sträng. En gång när jag gick ner i källaren

Läs mer

När jag vaknar skulle det ha varit kolsvart ute om inte gatlyktorna hade tänts. Jag tar upp mobilen som klarat sig utan sprickor för att kolla hur

När jag vaknar skulle det ha varit kolsvart ute om inte gatlyktorna hade tänts. Jag tar upp mobilen som klarat sig utan sprickor för att kolla hur Isblåa ögon Jag åker i hamnen längst vattnet på väg hem från Micken, det är helt spegelblankt. På vattnets yta ser jag spegelbilden av en flicka. Hon ser ut att vara ungefär 14 år. Hon har solblekt blont

Läs mer

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett Av Liv Kapitel 1 Hej Hej jag heter Rebecka och är 10 år och går på Trumenesskolan. Jag har en vän som heter Lisa. Jag är rädd för vaktmästaren. Idag ska jag leka med Lisa. Innan vi skulle gå hem gick vi

Läs mer

Senaste Nytt. Läs sida 2. I detta nummer. Lite information. Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar)

Senaste Nytt. Läs sida 2. I detta nummer. Lite information. Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar) Nummer: 1 Ida P, Johanna S, Hugo HS, Ian VB Senaste Nytt Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar) Läs sida 2 I detta nummer 1. Melodifestivalen 2016 2. Älvängenskor

Läs mer

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt?

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt? VÄRDERINGSÖVNINGAR Vad är Svenskt? Typ av övning: Avstamp till diskussion. Övningen belyser hur svårt det är att säga vad som är svenskt och att normen vad som anses vara svenskt ändras med tiden och utifrån

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Elsa hallén Den magiska dörren Elsa hallén 1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter

Läs mer

My Language a g Biography

My Language a g Biography Min i n språkbiografip r å k b i o g r a f i My Language a g Biography Europeisk språkportfolio: bemyndigad version Nr. 60.2004 European Language Portfolio: accredited model No. 60.2004 Innehåll / Contents

Läs mer

Kapitel 1 Hej jag heter James och jag går det fjärde året på Sliteskolan. Min bästa kompis Adam tycker att jag är snäll, rolig och omtänksam. Jag är lite rädd för en lärare på högstadiet läraren heter

Läs mer

7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5

7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5 7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5 7.2. Elevhäfte 2 7.2.1. Livsfrågor Eva och Micke går båda i 5:an. De träffas ofta efter skolan och lyssnar på musik eller gör hemläxan tillsammans. Ibland funderar de på frågor

Läs mer

Morgonsamling till lågstadier

Morgonsamling till lågstadier Morgonsamling till lågstadier Röda Korset är en världsomfattande organisation, vars huvudsyfte är att hjälpa människor i nöd. Organisationens verksamhet baserar sig på principer, som ger organisationen

Läs mer

Bra att veta om sexuella övergrepp. För barn

Bra att veta om sexuella övergrepp. För barn Bra att veta om sexuella övergrepp För barn Om sexuella övergrepp Sexuella övergrepp är fel och behöver stoppas. Vad ett övergrepp är och var man kan få hjälp borde alla få veta. Det kan göra det lättare

Läs mer

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 101001 KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 Inbjudan att delta i en studie om skolan, lärande och miljö 001 Vad är Kupol? Kupol (Kunskap om ungas

Läs mer

LÄSFÖRSTÅELSE PROVKAPITEL. Katarina Neiman Hedensjö

LÄSFÖRSTÅELSE PROVKAPITEL. Katarina Neiman Hedensjö LÄSFÖRSTÅELSE PROVKAPITEL Katarina Neiman Hedensjö Hej! Cirkus Ungefär och Cirkus Exakt Det är första veckan på sommarlovet och Julia ska gå i cirkusskola. Julia älskar allt som har med cirkus att göra.

Läs mer

Välkommen till landslaget!

Välkommen till landslaget! Välkommen till landslaget! - funderingsfrågor, diskussionsfrågor, och skrivövning Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9 Lektionstyp: diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 1-3 Introduktion Det kan vara intressant

Läs mer

Ett arbete som inte blev riktigt som Ann tänkt sig!

Ett arbete som inte blev riktigt som Ann tänkt sig! Ett arbete som inte blev riktigt som Ann tänkt sig! Ann tog fram en liten ask ur fickan, en hemlig ask. Vad kunde det vara i den? Så spännande! Sakta gläntade hon på asken och - Va, den var ju tom! Men

Läs mer

Av: Martina Gustafsson

Av: Martina Gustafsson Av: Martina Gustafsson Kapitel 1. Hej! Hej! Jag heter Jonna Linnea Bengtsson och är en vanlig tjej på 11 bast. Jag föddes den 4 Maj 2003. Jag går nog på världens konstigaste skola Eiraskolan i Stockholm,

Läs mer

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon 1 Kapitel 1 hej Hej, jag heter Gabriella och går på Maden skolan. Jag har långt brunt hår och älskar kaniner. Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren

Läs mer

Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Nisse. Jag är tio år. Jag går i fyran. Min bästa vän heter Mattias. Den jag är rädd för är en kille som heter Björn och är 40 år. Han jobbar i matsalen. Jag

Läs mer

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats. Kapitel 1 hej Jag heter Eric Knutson och är 9 år. Jag har ljust hår och jag är ganska kort jag gillar att spela fotboll och innebandy. Min mamma heter Karin och hon har också har just hår. Min pappa heter

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

Allemansrätten på lätt svenska ERIK LINDVALL/FOLIO

Allemansrätten på lätt svenska ERIK LINDVALL/FOLIO Allemansrätten på lätt svenska ERIK LINDVALL/FOLIO Inte störa inte förstöra är huvudregeln i allemansrätten. Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla att röra sig fritt i naturen. Naturen betyder

Läs mer

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren Kapitel Kapitel 1 Den låsta dörren sida 2-2 Kapitel 2 Brevet sida 3-4 Kapitel 3 Nyckeln sida 4-5 Kapitel 4 En annorlunda värld sida 5-6 Kapitel 5 Tam sida 6-7 Kapitel 6 Planen sida 7-8 Kapitel 7 Tillbaka

Läs mer

Rymdresan. När Wille hade skickat sms ett så kom hans föräldrar och sade

Rymdresan. När Wille hade skickat sms ett så kom hans föräldrar och sade Rymdresan. Kapitel 1-Äventyret börjar. Wille är en helt vanlig kille på 15 år och gillar sport och att spela dator. Hans kompisar heter Mohamed, Elli och Mina. Mohamed gillar fotboll och Mina är ett matte

Läs mer

Plötsligt så hörde John ett väldigt ovanligt ljud, han hade aldrig hört något liknande förut. Han fick gåshud och kände rysningar, han kunde inte ens

Plötsligt så hörde John ett väldigt ovanligt ljud, han hade aldrig hört något liknande förut. Han fick gåshud och kände rysningar, han kunde inte ens Monstret. Monstret Kap. 1 John är på hemkunskapen, lektionen var nästan slut och han var nästan klar med att diska. Läraren Britta använde sin mobil, hon värkade inte bry sig om vad som hände på lektionen.

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag Av Natalia Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag är rädd för. Han heter Erik. Han är äldst

Läs mer

Edgar Allan Poe läsförståelse- och funderingsfrågor samt skrivövning

Edgar Allan Poe läsförståelse- och funderingsfrågor samt skrivövning en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Edgar Allan Poe läsförståelse- och funderingsfrågor samt skrivövning Ämne: Svenska, SVA, SFI Årskurs: 7-9, Gym, Vux Lektionstyp: reflektion

Läs mer

Vad vill jag bli, och vad vill jag ha gjort?

Vad vill jag bli, och vad vill jag ha gjort? Vad vill jag bli, och vad vill jag ha gjort? Mitt liv och framtidsdrömmar som fotbollsspelare!!! Namn:. Syfte med detta dokument (föräldrasnack) Om vi ska klara av våra uppsatta mål, så är det endast möjligt

Läs mer

Perfekt! Linda Eklund 6 b. Kullen

Perfekt! Linda Eklund 6 b. Kullen Perfekt! Om alla hade mat Om alla hade kläder Om det inte skulle vara krig då skulle allt vara ra Om alla skulle ha vänner Om alla hade allt då skulle världen vara perfekt Linda Eklund 6 b Kullen Det finns

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: OBS! Vik och riv försiktigt! Skola: PIRLS 2011. Häfte. Skolverket 106 20 STOCKHOLM IEA, 2011

Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: OBS! Vik och riv försiktigt! Skola: PIRLS 2011. Häfte. Skolverket 106 20 STOCKHOLM IEA, 2011 m Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: i PIRLS 20 Häfte OBS! Vik och riv försiktigt! Skola: Elev: RKlass: Skolverket 06 20 STOKHOLM IE, 20 h n nvisningar I det här häftet ska du läsa berättelser eller

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1

Den magiska dörren. Kapitel 1 Den magiska dörren Kapitel 1 Hej jag heter Jakob och jag är 9 år och går på sunds val skolan. Jag hade också en dästa vän oliver.och vi ska gå till skolan för första gången med varandra.men jag var lite

Läs mer

Långt ifrån Zlatan VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS FÖRMÅGOR SOM TRÄNAS LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS

Långt ifrån Zlatan VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS FÖRMÅGOR SOM TRÄNAS LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS JOHANNA NILSSON Sidan 1 Långt ifrån Zlatan Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Johans liv är underbart. Ett drömliv faktiskt. Hans terminsbetyg på fotbollsgymnasiet är riktigt bra och fotbollen har aldrig

Läs mer

Mer än bara fotboll VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS

Mer än bara fotboll VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ANN-CHARLOTTE EKENSTEN Sidan 1 Mer än bara fotboll Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Erik är avundsjuk på sin bästa kompis Love. Love är populär, duktig på allt och framförallt vågar han prata med tjejer.

Läs mer

Kapitel 1. Drakägget

Kapitel 1. Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag är 11 årig pojke som heter Bengt. Jag har brunt slätt hår. Och min familj består av pappa Bert på 43 år och mamma Aina på 45 år och lilla syster Viola som är 4 och 1 halvt

Läs mer

Latte i lådan Mette Vedsø

Latte i lådan Mette Vedsø SIDAN 1 Läsförståelse Kapitel 1 1. Var är Kamal? 2. Vem är Lotto? 3. Är Lotto en hane eller hona? 4. Varför tycker Kamals mamma, att man inte ska ha djur i bur? SIDAN 2 5. Klara säger att Lotto är bättre

Läs mer

P-02/03 säsongen 2016

P-02/03 säsongen 2016 P-02/03 säsongen 2016 AGENDA DU ÄR VÄRDEFULL IDROTTENS VÄRDEGRUND LAGANDA = VI TILLSAMMANS VINNARE I LÄNGDEN DU ÄR VÄRDEFULL 1. VARFÖR ÄR VI TRÄNARE & VARFÖR SPELAR NI FOTBOLL? (grupperna skriver varsin

Läs mer

Drottningens gåta Lärarmaterial

Drottningens gåta Lärarmaterial Lärarmaterial sidan 1 Författare: Cecilie Eken Vad handlar boken om? Boken är den spännande fortsättningen i serien Den Svarta Safiren. Sif har blivit biten av en hund och är svårt skadad. De ser män som

Läs mer

Vardagar 11.00-14.00 Lunch 70 kr Lasagne Pasta med köttfärssås Fisk med ris Bröd, dryck och kaffe ingår

Vardagar 11.00-14.00 Lunch 70 kr Lasagne Pasta med köttfärssås Fisk med ris Bröd, dryck och kaffe ingår sida 1 Titta i menyn. Svara på frågorna. 1. Vad kostar en läsk? 2. När kan man äta lunch? 3. Kan man köpa lunch på lördagar? 4. Vad kostar fisk och ris? 5. Vad kostar en kopp kaffe och en kanelbulle? 6.

Läs mer

Mouseingham Palace. Precis som i alla palats så finns det en kung, en drottning och en prinsessa. Kungen, Musvard III. Drottningen, Musabeth IV

Mouseingham Palace. Precis som i alla palats så finns det en kung, en drottning och en prinsessa. Kungen, Musvard III. Drottningen, Musabeth IV Mouseingham Palace Hej! Mitt namn är Sir. Mousalot. Jag är truppledare över Museingham Palaces riddartrupper, Jag är uppvuxen här, min far har jag aldrig känt till, han dog i strid när han skulle skydda

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Björkbacken musik Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 0 0 C. Ibland 1 1,6 D. Oftast 13 21,3 E. Alltid

Läs mer

Vinnarna i lyriktävlingen Grupp 1. Vinnardikterna från Grupp 1. Dikt. Innan jag tar mitt sista andetag

Vinnarna i lyriktävlingen Grupp 1. Vinnardikterna från Grupp 1. Dikt. Innan jag tar mitt sista andetag Vinnarna i lyriktävlingen Grupp 1 1:a pris - Dikt: Andreas Ljungdahl Ristare ISN10 2:a pris- Innan jag tar mitt sista andetag: Jenny Häggblom IE10c 3:e pris- Så djävla omoget: Mattias Björkund Forsgren

Läs mer

Predikat = Vad händer? Vad gör någon eller något? Tänk på att är och har också är predikat

Predikat = Vad händer? Vad gör någon eller något? Tänk på att är och har också är predikat Predikat = Vad händer? Vad gör någon eller något? Tänk på att är och har också är predikat Subjekt =Vem, vilka eller vad gör predikatet? Tänk på att ordet det är ett subjekt (1) Ta ut predikat och subjekt

Läs mer

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Hans och är 8 år. Jag går på Kyrkmons skola på Furubacken klass 2 A. Min bästis heter Malte och han är 8 år. Jag är rädd för rektorn och gympalärarn. På slutet

Läs mer

Att se med Guds ögon!

Att se med Guds ögon! Att se med Guds ögon! Av: Johannes Djerf Vad är det första du ser när du går ut genom ytterdörren på morgonen? Vad skulle du säga om du gick ut genom dörren och möttes av människor som stod redo att döda

Läs mer

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET: ANGELINA SJÖBERG Kapitel 1 I SKOLAN Hej! Jag heter Lina och jag är 10 år och jag går på Nivirena skolan. Min bästa kompis heter Alice. Jag har långt brunt hår och jag är 1,37 meter hög. Jag är rädd för

Läs mer

Den försvunna staden

Den försvunna staden mat på bordet Nå, ska du inte bjuda mig på något? undrade almandern medan han värmde sina händer vid elden. Det är kallt och ödsligt ute i skogen, ska jag säga! Jag har vandrat runt i två dagar, utan att

Läs mer

var väl Connysson som sade det, att det kändes som vi till och med,

var väl Connysson som sade det, att det kändes som vi till och med, Det här var ju inte alls vad vi kom överens om. Det här var ju inte alls vad vi kom överens om förra veckan, på vårt möte. Både jag och Connysson upplevde att vi var överens med dig, att vi brainstormade

Läs mer

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Den magiska dörren. kapitel 1-hej Den magiska dörren kapitel 1-hej Hej, jag heter Josefin. jag är 10 och ett halvt år gammal. Jag har bruna ögon och långt tjockt hår. Jag går på dans och fotboll. Jag har två bästa kompisar, Filippa och

Läs mer

Drottningens gåta Elevmaterial

Drottningens gåta Elevmaterial SIDAN 1 Kapitel 1 De vilda hundarna 1. Vad tror du att Sif mumlar till Aram när han säger: Bara en liten bit till. Det klarar du. 2. Varför tror du att Aram vill att Sif ska gå först över bron? 3. Titta

Läs mer

Koll på cashen - agera ekonomicoach!

Koll på cashen - agera ekonomicoach! För elever Fördjupningsuppgift: Koll på cashen - agera ekonomicoach! Fördjupningsuppgift: Ekonomicoach Så här går det till Börja med att se filmen Koll på cashen. Därefter är ni redo för att komma igång.

Läs mer

Lärarhandledning till boken "BARDIENS BESKYDDARE" av Mimmi Schill

Lärarhandledning till boken BARDIENS BESKYDDARE av Mimmi Schill Lärarhandledning till boken "BARDIENS BESKYDDARE" av Mimmi Schill 1 3... Läsförståelse- och diskussionsfrågor 3... Prolog och kapitel 1 3... Kapitel 2 och kapitel 3 3... Kapitel 4 och kapitel 5 4... Kapitel

Läs mer

Högstadieungdomars normer och attityder till anlagd brand

Högstadieungdomars normer och attityder till anlagd brand Högstadieungdomars normer och attityder till anlagd brand My Lilja Fil.dr., lektor Högskolan i Gävle my.lilja@hig.se SYFTE OCH FRÅGESTÄLLNINGAR Syfte: Hur uppfattar ungdomar (i årskurs 7-9) fenomenet anlagd

Läs mer

Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19

Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19 Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19 Jenny Axene och Christina Pihl driver företaget Invisible Friend som skänker dockor till barn som sitter fängslade för att dom är födda där, barn

Läs mer

INSTUDERINGSFRÅGOR TILL PROVET

INSTUDERINGSFRÅGOR TILL PROVET INSTUDERINGSFRÅGOR TILL PROVET Svara så utförligt som möjligt på alla frågor. Skriv inte av exakt från boken utan försök formulera dina svar med egna ord. PowerPointen finns på bloggen. LYCKA TILL! /Therese

Läs mer

Det hemsökta huset. Skriven av: Anton, Erona, Svea, Maja, Natalie och Tea på Vallåsskolan

Det hemsökta huset. Skriven av: Anton, Erona, Svea, Maja, Natalie och Tea på Vallåsskolan Det hemsökta huset Skriven av: Anton, Erona, Svea, Maja, Natalie och Tea på Vallåsskolan A Storybird Det hemsökta huset By Skriven av: Anton, Erona, Svea, Maja, Natalie och Tea på Vallåsskolan Illustrated

Läs mer

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET Kapitel 1 HEJ! Hej! Jag heter Mandy och jag är 10 år. Jag går på Himlaskolan. Jag bor i Alafors.Rebecka är min bästa vän, hon bor också i Alafors. Hon är 10 år hon med. Vi leker varje dag i skolan. Rebecka

Läs mer

En i mängden. Sandra Nilsson, 9 A, Borgskolan, Hallunda

En i mängden. Sandra Nilsson, 9 A, Borgskolan, Hallunda 128 fyra ungdomar skriver om mobbning Varje dag utsätts människor för mobbning. Det är ett problem som berör många i arbetslivet och i skolans miljö. Klasserna 9 A och B i Borgskolan i invandrartäta Botkyrka

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: har lim pa skorna

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: har lim pa skorna SIDAN 1 Författare: Per Straarup Søndergaard Vad handlar boken om? Boken handlar om Anton och hans vänner Emil, Olle och Max, som har klättrat upp i ett träd. Vännerna har klättrat högt och nu vill de

Läs mer

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Förföljaren Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Var på din vakt och håll ögonen öppna, med sylvassa naglar

Läs mer

Introduktion till Open 2012

Introduktion till Open 2012 Introduktion till Open 2012 av Lisbeth Rydén Funktionen med OPEN som jag ser den Alla har sin egen idé med att åka till OPEN. Någon framförallt för att lära sig något om de ämnen som ska avhandlas (kurs),

Läs mer

MUSIKALEN: ANDE DU SOM LIVET GER

MUSIKALEN: ANDE DU SOM LIVET GER MUSIKALEN: ANDE DU SOM LIVET GER Text Thomas J ohansson, 1975 Musik: Karl-Gunnar Svensson 1975 Arrangemang: Karl-Gunnar Svensson, 2013 1 En m usikal om att finna en växande styrka i tron och få ge uttryck

Läs mer

Vet du vilka rättigheter du har?

Vet du vilka rättigheter du har? Vet du vilka rättigheter du har? Särskilda ungdomshem (SiS) Till dig som är inskriven på ett särskilt ungdomshem De särskilda ungdomshemmen drivs av Statens institutionsstyrelse (SiS). När du kommer till

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 Övernattning Kapitel 1 Sommarlov Det var den tolfte juni, jag hade precis fått sommarlov och firade det med en glass med mina två bästa kompisar, Maj och Isabell. Efter glassen satt vi och pratade på en bänk i parken.

Läs mer

UNGDOMSVARIANTEN FOLKHÄLSOPLAN 2004-2008. Det är vi som gjort Ungdomsvarianten!

UNGDOMSVARIANTEN FOLKHÄLSOPLAN 2004-2008. Det är vi som gjort Ungdomsvarianten! FOLKHÄLSOPLAN 2004-2008 UNGDOMSVARIANTEN Det är vi som gjort Ungdomsvarianten! Målområden för folkhälsoarbetet i Götene kommun är: Barn och ungdomars hälsa, Drogförebyggande arbete, Psykisk hälsa, Trygga

Läs mer

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Den magiska dörren. By Alfred Persson Den magiska dörren By Alfred Persson 1 Hej Ffcbtgbgfjbfgjb Hej jag heter Benjamin. Jag är 10 år och går på Heliås. Mina ögon är bruna och håret är svart och jag har 5 finnar. Jag gillar att ha matte då

Läs mer

Klass 4a

Klass 4a Kostymmannen Klass 4a Kostymmannen Tidigare böcker om Gloria: Glorias memoarer Glorias memoarer Kostymmannen Utgiven av Idus förlag www.idusforlag.se info@idusforlag.se Text: Therese Loreskär Illustratör:

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

Orkester, kör och scenarbetare

Orkester, kör och scenarbetare Orkester, kör och scenarbetare Olle, Vincent. E, Vincent. A, Adrian, Melker, Evelina, Leia, Joel, Alexander, Tindra, Amir Fikaförsäljning: Jakob och Filip, Marina Presentatörer: Alice. S och Paulina -

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utredningen skulle utreda och lämna förslag i vissa frågor som handlar om svenskt medborgarskap. Svenskt medborgarskap i dag Vissa personer blir svenska medborgare när

Läs mer

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det. Magiska dörren 1 - Hej Hej jag heter Olle jag går på en skola som heter Oskarsskolan. Jag bor på Gotland och jag är rädd för min vikarie. Hon är ganska gammal och och hon är sträng hon hade det inte så

Läs mer

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte locka fram monstret. Läs för att få veta mer. EBBA

Läs mer

Kapitel 2 Brevet När jag är på väg hem går jag förbi den rostiga dörren ser jag ett brev sticka ut genom dörren jag tar upp brevet och läser det.

Kapitel 2 Brevet När jag är på väg hem går jag förbi den rostiga dörren ser jag ett brev sticka ut genom dörren jag tar upp brevet och läser det. Kapitel 1 Hej Hej jag heter Jörgen Andersson Persson och jag går på en skola som heter OST FÖR JÖRAN. Jag är 93/10 = 9,3 år gammal och min bästa kompis heter Jöran han gillar ost. Min favorit rätt är Tacos.

Läs mer

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? MONSTER Av Hannah ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? Det är ju tyst. röken vände sig argt och stirrade

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

Nedan finns lite bilder från min utbytes tid,

Nedan finns lite bilder från min utbytes tid, Mitt Utbyte I Prag För ungefär ett år sedan blev jag intresserad av att prova på något nytt, att åka på utbyte. Jag var nyfiken över hur det känns att bo utomlands och fast jag har rest mycket så kändes

Läs mer

DEN LILLA RÖDA HÖNAN

DEN LILLA RÖDA HÖNAN 1 DEN LILLA RÖDA HÖNAN 1 2 3 4 5 6 4 Sagan används för begreppsinlärning, problemlösning och för att tala matematik. Se lhdl s. 96-99. 7 8 9 10 Den som är lat får ingen mat. Problemlösning 1 Arbeta två

Läs mer

Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag.

Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag. Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag. Dina tänder är viktiga Du behöver dina tänder varje dag när du äter, skrattar och pratar. Hela tänder och en frisk mun är viktigt för ett bra liv. Gå på

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSENKÄT 2015 KORTVERSION

BARN- OCH UNGDOMSENKÄT 2015 KORTVERSION BARN- OCH UNGDOMSENKÄT 2015 KORTVERSION 1 ETT VARMT TACK TILL ALLA SOM BESVARADE ENKÄTEN. MED ER HJÄLP HAR VI FÅTT VÄRDEFULL KUNSKAP OM HUR BARN OCH UNGDOMAR I KRONOBERGS LÄN MÅR. VILL DU VETA MER OM RAPPORTEN

Läs mer