Förbättrad resultatruta

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förbättrad resultatruta"

Transkript

1 Nyheter & info FRÅN HANTVERKSDATA NR 02:2012 Nästa version av Entré Under våren och sommaren kommer ett mindre antal installationer att få nästa version av Entré (4.8) installerad och vi har som målsättning att från och med den 3/9 kunna påbörja uppdateringarna till alla resterande installationer. I version 4.8 kommer det att finnas ett antal nyheter och några nya tillvalsfunktioner. I detta nyhetsbrev behandlar vi tre nyheter som kommer: Förbättrad resultatruta för projekten Ny funktion för checklistor på order (och vid projektavslut) Förenklingar i bilden för orderregistrering Förbättrad resultatruta I uppföljningen av projekt kan man trycka på knappen Resultat för att se resultatet på projektet uppdelat på maximalt åtta konteringsintervall och specialfält som t ex Internränta och Resultatavräkning. I version 4.8 kan man byta hantering till en som man styr över själv och kan vara helt unik för den egna installationen av Entré. Den grundläggande hanteringen med saldon, kalkyler och prognoser är kvar som tidigare men det går att dela upp, sätta ordning i bilden och skapa summeringar eller delsummeringar helt fritt. I bilden nedan har man brutit upp intäkterna i 6 olika delar där man kan sätta kalkyl eller prognos på de delar som man önskar. Efter intäktsposterna har man lagt in en summering på totala intäkter. På motsvarande sätt har man även gjort på kostnadssidan. Sedan har man valt att lägga in en TB1-summering. Man hade kunnat gå vidare med summeringar på ytterligare TBnivåer om man hade velat. I slutet har man lagt in några beräkningar samt valt att ta hänsyn till Resultatavräkning. I den nya funktionen är inget av t ex rubrikerna, summeringsnivåerna, ordningen eller vad som ska vara med styrt av programmet. Det är upp till systemadministratören för installationen att bestämma hur man vill att det ska se ut för att passa med verksamheten och uppföljningen. OBS! Om man vill kan man behålla det gamla utseendet för resultatrutan och fortsätta att arbeta som tidigare. I Entré 4.8 finns en ny funktion där man själv kan ställa in och bestämma utseendet på resultatrutan i Projektuppföljningen. Läs mer ovan. NYHETER & INFO UTGES AV HANTVERKSDATA, VENDEVÄGEN 85 B, 4 TR, DANDERYD TEL: FAX: E-POST: info@hantverksdata.se. HEMSIDA:

2 Ny funktion för checklistor I Entré Portal finns en avancerad checklistehantering om man har version 4.8 av Entré. Samma avancerade checklistehantering finns även inne i Entré version 4.8. Funktionen går ut på att man för varje ordertyp kan ha en eller flera checklistor. Varje checklista kan sedan bestå av en eller flera av varje typ av checklistepunkt. Utseendet på listorna är helt konfigurerbart och kan se olika ut från ordertyp till ordertyp. Checklistepunkterna kan sättas som obligatoriska vilket gör att ordern inte får avslutas innan punkterna är genomförda. Det finns åtta olika typer av checklistepunkter. Några av dem syns i exemplet till höger. Man kan bland annat lägga upp egna listor på alternativ, man kan ha kryssrutor och alternativ som Ja/Nej/Ej aktuell. Dessutom kan värden, texter och datum registreras. Förenklingar i bilden för orderregistrering I orderregistreringen i Entré finns väldigt många funktioner. För att göra det lättare att använda bilden så har vi till version 4.8 av Entré lagt de funktioner som används något mer sällan i egna undermenyer. På så vis sätts fokus mer på de funktioner som används mest. Vi har dessutom gjort det tydligare hur man gör för att visa området för Extra information. I bilden till höger visas de funktioner som är flyttade. Vårens sista kurser Sista chansen att gå en kurs innan sommaren. Nu är det inte många kurser kvar under våren. Ny kurskatalog med höstens kurser kommer tillsammans med Kundkontakten i slutet av juni Danderyd Entré Prishantering/Order/Fakturering (forts.kurs) Sista anm.dag Danderyd Entré Projektstyrning (grundkurs) Sista anm.dag Danderyd Entré Lön (grundkurs) Sista anm.dag Anmäl er via vår hemsida under fliken Tjänster/Kurser. Under fliken Tjänster/Kurser/Praktisk kursinfo finns uppgift om priser mm. Där finns även kurskatalogen i pdf-format.

3 Supportfråga Bilanco - Flytta tid Fråga: Om man har registrerat timmar på ett objekt och fakturerat dessa och sedan upptäcker att man har registrerat fel Hur gör man då? Svar: Man kan inte radera timmarna utan man måste flytta dessa för att sedan kunna korrigera. Gör så här: 1. Gå in i uttagsregistreringen, klicka på förstoringsglaset. Då öppnas sökdialogen för objektregistret. 2. Klicka i rutan för Endast avslutade objekt. Programmet hämtar upp samtliga objekt som är fakturerade. Leta reda på rätt objekt. Dubbelklicka på raden. 3. Gå in i tidregistreringen och skriv in korrekt datum. Välj personen. De tidregistrerade fakturerade timmarna visas. Markera timmarna och högerklicka. 4. Ange hur många timmar som ska flyttas från objektet programmet föreslår samtliga timmar. Klicka på förstoringsglaset för att leta reda på ett objekt som timmarna ska flyttas till. OBSERVERA att du endast kan flytta timmar till ett objekt som INTE är fakturerat. Klicka på Flytta tid. Nu är timmarna flyttade. Nästa steg är att korrigera timmarna. Sök reda på objektet du har flyttat timmarna till. Gå in i tidregistreringen och skriv in datum och välj person. Här finns nu timmarna för korrigering. Steg 1 - Gå in i uttagsregistreringen och klicka på förstoringsglaset. Steg 2 - Klicka i rutan för Endast avslutade objekt. Välj objektet med dubbelklick. Steg 3 - Gå in i tidsregistreringen, ange datum och välj person. Markera timmarna och högerklicka. Steg 4 - Ange antal timmar som ska flyttas. Välj objekt som timmarna ska flyttas till med förstoringsglaset.

4 Supportfråga Entré - Ändra fakturatext Fråga: Hur ändrar jag en fast fakturatext? Svar: Det vanligaste sättet att ange en fast text på fakturan gör man i något som kallas för blankettexter. Gå till Utskriftscentral och blanketter Skapa/Ändra blankettexter. Välj Ledtexter faktura och gå till flik 2. Sök upp rubriken Systemtext och klicka sedan på knappen Redigera för att ändra texten. Observera att om man har en företagsunik blankett är det inte säkert att detta fungerar på samma sätt som för Entrés standardfaktura. Supportfråga Entré - Motkontera verifikat Fråga: Hur motkonterar jag ett verifikat? Svar: Om ett verifikat har blivit fel kan man enkelt motkontera det i efterhand. Gå till Redovisning Söka i verifikationsregister. Markera aktuellt verifikat och klicka därefter på knappen Motkontera. Svara Ja på frågan om du vill skapa nya verifikat som motkonterar markerat verifikat. Motkonteringen är nu klar, klicka OK. Markera verifikatet som ska motkonteras och klicka på Motkontera. Bilden visar verifikatet för motkonteringen.

5 Supportfråga Bilanco - Omkontera levfakt Fråga: Hur konterar jag om en leverantörsfaktura som är journalförd? Svar: Om du behöver kontera om en faktura som redan är journalförd, välj Registervård Lev.reskontra. 1. Ange fakturans RefID:nr, klicka sedan på Ändra. 2. Sök fram och ändra till aktuellt konto, klicka på Spara och därefter OK. 3. Ändringen är nu gjord, skriv ut en ny journal under Utskrifter Utskriftscentralen. Välj utskrift: Levreskontra Tidigare Lev bokföringsordrar. Ange aktuellt Journalnummer samt Bokföringsunderlag, klicka på Skriv ut. Observera att ändringen endast sker på bokföringsunderlaget, du måste manuellt göra justeringen i ditt bokföringsprogram. Steg 1 - Ange fakturans RefID och klicka Ändra. Steg 2 - Ändra till aktuellt konto. Steg 3 - Skriv ut ny journal. Steg 4 - Använd bokföringsunderlaget för att justera i ditt bokföringsprogram.

6 Supportfråga Bilglas - Rabatter och fastpris på försäkringsbolag Fråga: Hur lägger man upp rabatter och fastpris på ett försäkringsbolag i Entré Bilglas? Svar: Att skapa rabatter till ett försäkringsbolag görs i flera steg. Välj menyval Tabeller/Pristabeller översikt. Klicka på knappen Ny. 1. Fyll i ett id för din tabell, exempelvis IF och en benämning (Namn). Har du flera försäkringsbolag med likadana avtal, är det lämpligt att lägga upp en gemensam tabell för dessa. Klicka på Spara. 2. Välj menyval Tabeller / Kund översikt, välj Kundgrupp Försäkringsbolag, leta fram försäkringsbolaget för att koppla pristabellen. Klicka på Spara. 3. För att lägga till olika rabatter väljer du Tabeller / Tabell grupprabatter översikt. Välj vilken Pristabell som ska redigeras. 4. Klicka på knappen Ny. Välj Grupp och fyll i önskad Rabatt. Klicka på Spara. 5. För att lägga till avtalade fastpriser väljer du Tabeller / Tabell artikelpriser översikt och gör på samma sätt som för rabatter. 1. Fyll i ett tabellid samt benämning och spara 2. När du kopplat tabellen ska det se ut så här 3. Lägg till rabatter under Tabeller/ Tabell grupprabatter. Välj Pristabellen och tryck Ny 4. Välj Grupp och fyll i rabatten 5. Avtalade fastpriser lägger du upp på samma sätt under Tabeller/Tabell artikelpriser översikt

7 Supportfrågor - Målerikalkyl Fråga: Fönster och dörrsmygar på ett nybygge ska behandlas som ett eget arbetsstycke, men det är jobbigt att hålla koll på alla mått på alla smygar. Hur gör man enklast? Svar: Om du i rutan Arbetsstycke enligt planritningen skriver t ex Fönster F5. I rutan Format öppnar du upp Fönster/dörr mm och väljer fliken Dörrar. Markera Enbart dörrkarm, ange Höjd/Bredd/Karmbredd och klicka OK. I behandlingsrutan väljer du din HUS-AMA kod och material samt antal fönster. Fråga: Jag kan inte skriva in HUS- AMA koder som gäller grängning? Svar: Ändra Handspackling till Sprutspackling under Prisalternativ. Med några enkla inställningar hanteras fönster och dörrsmygar som ett eget arbetsstycke Våra öppettider under vårens helger Innan sommaren har vi några helgdagar som förändrar våra öppettider: Onsdag 16/5 (ingen lunchstängning) Stängt Torsdag 17/5 Kristi Himmelsfärd Stängt Fredag 18/5 Klämdag Tisdag 5/6 (ingen lunchstängning) Stängt Onsdag 6/6 Nationaldagen Nästa nummer av Nyheter & info kommer i höst Vår tryckta Kundkontakten kommer lagom till midsommar

Nyheter & info. Har du testat Supportklienten i Entré?

Nyheter & info. Har du testat Supportklienten i Entré? Nyheter & info FRÅN HANTVERKSDATA NR 02:2014 MAJ Har du testat Supportklienten i Entré? Med de senaste versionerna av Entré finns vår nya supportklient tillgänglig som ett hjälpmedel till våra användare.

Läs mer

LATHUND NYTT BOKFÖRINGSÅR I ENTRÉ...

LATHUND NYTT BOKFÖRINGSÅR I ENTRÉ... Hantverksdata Entré Lathund Nytt Bokföringsår i Entré Innehåll LATHUND NYTT BOKFÖRINGSÅR I ENTRÉ... - 1 - Varje år... - 1 - Skapa ett nytt redovisningsår... - 1 - Föra över Utgående balanser... - 1 - Vid

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Nyheter version 2.30

Nyheter version 2.30 Hantverksdata Bilanco 2011-12-08 Nyheter version 2.30 Innehåll UTTAGSREGISTRET...- 2 - ÄNDRADE BELOPP FÖR FRI LUNCH 2012...- 4 - BUISNESS CHECK (BC)...- 5 - PERSONALREGISTRET...- 7 - ORGANISATIONSNUMRET...-

Läs mer

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas.

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas. Nyheter i Norstedts Tidbok 2010.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har väldigt mycket hänt. Vi har lyssnat på er kunder och åtgärdat det som

Läs mer

Kurskatalog September 2012 - Januari 2013

Kurskatalog September 2012 - Januari 2013 Kurskatalog September 2012 - Januari 2013 Varför utbildning? Oavsett om du är nybörjare eller har jobbat länge kan du komma till en punkt där du behöver kunna eller veta mera. Kanske har du fått nya arbetsuppgifter

Läs mer

Lathund - Årshantering i Entré Windows

Lathund - Årshantering i Entré Windows Lathund - Årshantering i Entré Windows Innan du börjar på ett nytt år är det några saker du bör gå igenom. VARJE ÅR Skapa ett nytt redovisningsår Detta går att göra när som helst under det föregående året.

Läs mer

Hur patchar man Entré?

Hur patchar man Entré? Entré Hur patchar man Entré? OBS! Från version 5.3 går det ej att köra Entré-klienten på Windows XP eller Windows Server 2003. När det gäller Windows Server 2003 kan man använda den som filserver men det

Läs mer

Omvänd skattskyldighet i byggsektorn i Entré

Omvänd skattskyldighet i byggsektorn i Entré Omvänd skattskyldighet i byggsektorn i Entré Omvänd skattskyldighet i byggsektorn gäller fr.o.m. 1 juli 2007. Detta dokument beskriver de inställningar du behöver göra i Entré Business Connect och hur

Läs mer

XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg

XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg Innehållsförteckning Förbered XOR Compact S företag för konvertering... 1 Förbered konvertering av företag i XOR Compact S... 1 A. Att tänka på före konverteringen...

Läs mer

Sedan vi införde Portalen sparar jag ca 1 timme per målare varje månad. Totalt blir det ungefär 40 timmar per månad i ren vinst.

Sedan vi införde Portalen sparar jag ca 1 timme per målare varje månad. Totalt blir det ungefär 40 timmar per månad i ren vinst. Nyheter & info FRÅN HANTVERKSDATA NR 01:2014 FEBRUARI Seminarieturné runt om i landet Under vecka 7 har hela säljgänget åkt på turné runt om i landet och hållit tvåtimmars seminarier för nya och gamla

Läs mer

Nu är det snart dags att uppdatera Entré till version 5.2

Nu är det snart dags att uppdatera Entré till version 5.2 Nyheter & info FRÅN HANTVERKSDATA NR 03:2014 SEPTEMBER Nu är det snart dags att uppdatera Entré till version 5.2 Till version 5.2 av Entré har vi gjort en hel del nya och förfinade funktioner. På många

Läs mer

Versionsdokumentation juni 2011

Versionsdokumentation juni 2011 Versionsdokumentation juni 2011 Nedan kan du läsa om de nyheter och förbättringar av Fortnox program som finns med i den uppdaterade versionen som släpps i juni. Som vanligt behöver du som kund inte göra

Läs mer

Avskrivningar med hjälp av automatkonteringar

Avskrivningar med hjälp av automatkonteringar Avskrivningar med hjälp av ar Automatkonteringen i Entré Windows kan användas för en mängd syften. Ett av dem är att använda periodiseringsfunktionen för att automatiskt lägga upp verifikat som gör avskrivningar

Läs mer

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.5.0 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Koppling SPCS...2-3 2.1 Förutsättningar...2-3 2.1.1...Allmänt...2-3 2.1.2...Småregister

Läs mer

Klicka på Skrivare. När utskriften är klar och du kontrollerat att allt är rätt godkänner du Utbetalningsjournalen och verifikationen skapas.

Klicka på Skrivare. När utskriften är klar och du kontrollerat att allt är rätt godkänner du Utbetalningsjournalen och verifikationen skapas. Leverantörsreskontra Markera löpnummer 1, 2, 3 och 4. Välj Kommando Ändra betalstatus m m eller klicka på knappen Markera Betald och klicka OK. Nu är dina betalningar klara och du ska nu ta ut en utbetalningsjournal

Läs mer

Offerter, order och kundfakturor

Offerter, order och kundfakturor Du ska nu också debitera kunden för tågbiljetter och restid. Detta finns inte upplagt som artiklar i artikelregistret. Ställ dig på nästa tomma artikelrad och tryck på -tangenten två gånger för att få

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC. Hyresfakturering

INFORMATION FRÅN VITEC. Hyresfakturering INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Hyresfakturering Lathund, Vitec Hyra VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: BORGMÄSTAREGATAN

Läs mer

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering [Type text] Mamut Business Software Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering 1 Intrastatregistrering och -rapportering Innehåll Om Intrastat... 3 Inställningar för Intrastat... 4 Intrastatregistrering...

Läs mer

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING...

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... Entré Innehåll ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... - 2 - Starta Dokumenthantering... - 3 - Lägga till dokument via frågeguide... - 4 - Frågeguiden... - 5 - Lägga till dokument manuellt... - 7 - Lägg till fil...

Läs mer

Lathund attestera leverantörsfaktura

Lathund attestera leverantörsfaktura Lathund attestera leverantörsfaktura Logga in i fakturaportalen. Skriv in ditt användarnamn och lösenord, lämna rutan med företag tomt. Klicka sedan på ok eller enter. Nu kommer du in i din inkorg/brevlåda

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC. Hyresfakturering

INFORMATION FRÅN VITEC. Hyresfakturering INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Hyresfakturering Lathund, Vitec Hyra VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: BORGMÄSTAREGATAN

Läs mer

Nyheter och förändringar i Bilanco Uppdatering (patch) 20

Nyheter och förändringar i Bilanco Uppdatering (patch) 20 Hantverksdata Bilanco 2010-12-27 Nyheter och förändringar i Bilanco Uppdatering (patch) 20 Innehåll ROT faktura utan att visa artikelnummer... - 2 - EDI... - 3 - EDI... - 4 - Semesterhantering... - 5 -

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer

Manual för INFOFLEX Kassaregister IVK 1.0

Manual för INFOFLEX Kassaregister IVK 1.0 Manual för INFOFLEX Kassaregister IVK 1.0 Inställningar och användartips för INFOFLEX Kassaregister med inkopplad kontrollenhet och användning enligt kassalagen. 2 Innehåll... 4 Aktivering kassainloggning...

Läs mer

Kundfakturors sändsätt

Kundfakturors sändsätt Kundfakturors sändsätt 2014-11-05. Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson I version 217 som vi släppte i slutet av oktober 2014 gjorde vi en förändring på hur fakturor kunde skickas till kunderna. Till

Läs mer

Valutakurser. Gå till Arkiv Programunderhåll Valutakurser.

Valutakurser. Gå till Arkiv Programunderhåll Valutakurser. Valutakurser I Visma Administration 1000 måste du själv välja att arbeta med valuta och språk. Det gör du genom att välja Arkiv Företagsunderhåll Valuta/språk. I dialogrutan som visas markerar du både

Läs mer

ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio

ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio 2 december 2004 Memo för årsskifte Pyramid Business Studio Denna sammanställning innehåller de vanligast förekommande frågorna inför och efter årsskiftet och redovisar

Läs mer

Manual för banläggning i OCAD8 170706 IF ÅLAND

Manual för banläggning i OCAD8 170706 IF ÅLAND Manual för banläggning i OCAD8 170706 IF ÅLAND Alla filer och program vi behöver finns under katalogen c:/ocad8/. Kartorna vi använder som bakgrundsfiler finns under c:/ocad8/kartor/. De är sedan indelade

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Nyheter. Åtgärdade fel. Release Easy Planning

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Nyheter. Åtgärdade fel. Release Easy Planning Vad är nytt i Easy Planning 7.05 Uppdateringen innehåller flera förbättringar och nya funktioner. Kunder som har version 7.03 eller 7.04 måste uppdatera till 7.05 omgående för att undvika problem. Vi rekommenderar

Läs mer

Bilanco Innehåll. Bilanco

Bilanco Innehåll. Bilanco Bilanco 2016-01-04 Bilanco 2.80 Innehåll INNEHÅLL... - 1 - OBJEKTREDOVISNING / OBJEKTSAMMANSTÄLLNING... - 2 - NYA REGLER FÖR ROT- OCH RUTAVDRAG 30 ELLER 50 %... - 4 - LEVERANTÖRSFAKTURA KREDIT... - 5 -

Läs mer

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem.

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Generellt Allmänt Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Tilläggsmodul Pocket är en tilläggsmodul till Näsgård

Läs mer

LUVIT Resource Centre 1.4. Användarmanual

LUVIT Resource Centre 1.4. Användarmanual LUVIT Resource Centre 1.4 Användarmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 PORTALEN... 2 LOGGA IN... 2 SJÄLVREGISTRERING... 2 ÖPPNA KURSER... 3 NYHETER... 4 DEN PERSONLIGA MENYN... 4 MENYN...

Läs mer

Beställning till Husfoto. Handledning

Beställning till Husfoto. Handledning Beställning till Husfoto Handledning Datum: 13 mars 2012 Innehåll Inställningar... 2 Så här gör du en beställning... 4 Så här hämtar du materialet... 7 Hur sparas filerna?... 8 Support...11 Kortkommandon

Läs mer

Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet

Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet Ä N D R A E L L E R T A B O R T E N F A K T U R A Sida 1 Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet Vill du ändra eller ta bort en faktura som har blivit fel och ligger i ett flöde, fakturan har

Läs mer

Hur patchar man Entré?

Hur patchar man Entré? Entré Förberedelser. Hur patchar man Entré? OBS! Från version 5.3 går det ej att köra Entré-klienten på Windows XP eller Windows Server 2003. När det gäller Windows Server 2003 kan man använda den som

Läs mer

Leverantörsbetalningar 2014.Q4

Leverantörsbetalningar 2014.Q4 Leverantörsbetalningar 3L Pro 2014 Leverantörsbetalningar 2014.Q4 Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB INNEHÅLLSFÖRTECKNING Leverantörsbetalningar... 3 Leverantörsbetalningar... 4 Skapa betalningar... 5

Läs mer

Börja med Smart... 3. Registrera din kund... 12 Registrera din artikel... 15 Göra en faktura... 16

Börja med Smart... 3. Registrera din kund... 12 Registrera din artikel... 15 Göra en faktura... 16 Innehåll Börja med Smart... 3 Integration med bokföringen... 3 Hogia-ID... 4 Guide - Smart - Registrera dina uppgifter... 5 Startsidan... 8 Guide - Fakturering... 9 Registrera din kund... 12 Registrera

Läs mer

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Avdraget för husarbeten gäller för både reparations- och ombyggnadsarbete samt hushållsarbete. För mer detaljerad beskrivning besök skatteverkets hemsida

Läs mer

Användarhandledning pcskog Bmwin 2011

Användarhandledning pcskog Bmwin 2011 Användarhandledning pcskog Bmwin 2011 Senast reviderad 2012-01-16 Utgivare pcskog AB Copyright 2012 pcskog AB All Rights Reserved Innehållsförteckning...2 1 Välkommen...2 2 pcskog BM-win konvertering 2.1

Läs mer

Att tänka på vid upplägg av företag

Att tänka på vid upplägg av företag Att tänka på vid upplägg av företag Innehåll STYRPARAMETRAR/ REDOVISNING... 1 Kontoplan... 4 Objekt... 5 Kostnadsställe... 5 Projekt... 6 STYRPARAMETRAR LEVERANTÖRER... 6 Leverantörer... 8 STYRPARAMETRAR

Läs mer

Att upprätta koncernårsredovisning en handledning

Att upprätta koncernårsredovisning en handledning Att upprätta koncernårsredovisning en handledning Inledning Denna handledning beskriver hur du upprättar en koncernårsredovisning med den moderna tekniken i Norstedts Bokslut med hjälp av Norstedts Koncern.

Läs mer

INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING

INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING Entré INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING ENTRÉ PORTAL MOBILWEBB... - 2 - Innehåll i Entré Portal Mobilwebb... - 2 - Förberedande arbete... - 2 - Start av Entré Portal Mobilwebb... - 3 - Inställningar i Entré Portal...

Läs mer

Internfakturaportalen

Internfakturaportalen Internfakturaportalen Manual för samordnare 1 Innehåll Inledning... 3 Internfaktura... 3 Registrera faktura... 3 Viktigt vid ändring av fakturarad... 7 Viktig information för bilagor... 8 Inledning...

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Ja, men resultatet blir inte lika bra. Det är att skapa genvägsikoner. Se anvisningar nedan:

Ja, men resultatet blir inte lika bra. Det är att skapa genvägsikoner. Se anvisningar nedan: Du måste ha WinZip installerat, eller ett annat program som kan hantera filer med filtillägget zip! Du måste packa upp filen innan du kan använda ikonerna eller bilderna här. Vad är WinZip? WinZip är ett

Läs mer

Lathund - Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik

Lathund - Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik För att registrera en försäljningsorder, välj AGRESSO Logistik- Order/Fakturering-Försäljningsorder-Registrering/underhåll av försäljningsorder. Välj ordernummerserie order/fakturering 9000* Inställning

Läs mer

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format?

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format? PDF-tips Vill du veta mer eller har problem med att ladda ner eller att öppna PDF-filer på polisen.se? Här får du några tips. 1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som

Läs mer

Lathund Elektronisk fakturahantering

Lathund Elektronisk fakturahantering Sidan 1 av 8 Lathund Elektronisk fakturahantering Fakturahantering 2015-02-01 Sidan 2 av 8 1 Introduktion... 3 2 Mina fakturor... 4 2.1 Status... 4 2.2 Sortera och selektera... 4 3 Hantera en faktura...

Läs mer

Arbetsgång för dig som byter från Visma Lön/Lön Special till Visma Lön 300/600

Arbetsgång för dig som byter från Visma Lön/Lön Special till Visma Lön 300/600 Arbetsgång för dig som byter från Visma Lön/Lön Special till Visma Lön 300/600 Detta dokument beskriver hur du skapar ett nytt företag från Visma Lön/Lön Special till Visma Lön 300/600. Obs! För att kunna

Läs mer

Ny version av Exder 2001-11-05.

Ny version av Exder 2001-11-05. Sida 1 av 5 Ny version av Exder 2001-11-05. En ny release med antalsmässigt färre nyheter än vanligt - men inte desto mindre viktig för många kunder. Nyheterna i stora drag Avprickning av utleveranser

Läs mer

Körschema för årsuppdatering 2010-2011. Version 2,18. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen!

Körschema för årsuppdatering 2010-2011. Version 2,18. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Hantverksdata Bilanco Körschema för årsuppdatering 2010-2011 Version 2,18 Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Innehåll AVSTÄMNINGSLISTA... - 3 - Kontrolluppgifter - test... - 4 -

Läs mer

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION!

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! När du startar på en ny kurs, börja med att orientera dig i kursupplägget så att du får en uppfattning om vad kursen innehåller. Du har full översikt över kursens

Läs mer

Skattereduktion för husarbete

Skattereduktion för husarbete Skattereduktion för husarbete Gäller från Pyramid Business Studio 3.42A sp05 tillägg 4 (2015-09-03) ROT- och Hushållsarbete (Rut) På www.skatteverket.se kan du läsa om vilka regler som gäller för dig som

Läs mer

Manual Attestering av fakturor på webb

Manual Attestering av fakturor på webb Manual Attestering av fakturor på webb Innehåll Förutsättningar...2 Mail och inloggning...3 Ekonomisk attest...5 Åtgärdsknappar för ekonomisk attestant... 10 Alternativ 1 - Fakturan är korrekt... 11 Alternativ

Läs mer

2013-10-09. Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso

2013-10-09. Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Innehållsförteckning 1. AKTIVERA ANLÄGGNINGSTILLGÅNGAR... 3 1.1 AKTIVERING AV ANLÄGGNINGAR FRÅN FAKTUROR.... 3 1.2 KONTROLLERA ANLÄGGNINGEN I RUTINEN

Läs mer

Stämpling- Manual. Medarbetare. Medvind Informationsteknik AB. Version 2013.01

Stämpling- Manual. Medarbetare. Medvind Informationsteknik AB. Version 2013.01 Stämpling- Medarbetare Manual Version 2013.01 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Instämpling... 3 Kvittens vid instämpling... 4 Saldovisning på stämplingsbilden... 5 Kvittens vid Utstämpling... 6 Kvittens...

Läs mer

Steg 1 Starta Outlook 2010 och öppna konfigurationsguiden

Steg 1 Starta Outlook 2010 och öppna konfigurationsguiden Sida 1 av 6 Här är en utförlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e-postprogrammet Microsoft Outlook 2010. OBS! Denna guide gäller endast för konfiguration av ett e-postkonto

Läs mer

BLI VÄN MED DIN DATOR ENHETER MAPPAR FILER

BLI VÄN MED DIN DATOR ENHETER MAPPAR FILER BLI VÄN MED DIN DATOR ENHETER MAPPAR FILER Innehållsförteckning ENHETER...2 MAPPAR...2 VISNINGSLÄGEN...3 SORTERING...4 MAPPAR OCH FILER...5 FILNAMN...6 FILTILLÄGG...6 FILHANTERING KOPIERA FLYTTA BYTA NAMN

Läs mer

Alternativa kundfakturaadresser

Alternativa kundfakturaadresser Alternativa kundfakturaadresser 2014-11-05. Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson Två stora saker har gjorts i Rebus till version 217 när det gäller kundernas fakturaadresser och hur en faktura skickas

Läs mer

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order.

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Försäljningsorder reservdelar De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigeringsrutan i Navision. Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Försäljningsordern

Läs mer

Kostnadsfördelning. Allmänt om kostnadsfördelning. Beräkna kostnadsfördelning

Kostnadsfördelning. Allmänt om kostnadsfördelning. Beräkna kostnadsfördelning Kostnadsfördelning Allmänt om kostnadsfördelning Med verktyget Kostnadsfördelning kan man fördela budget lagd på fastighetsnivå på objekten som ingår i fastigheten. Som fördelningsnyckel kan man använda

Läs mer

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Uppdateringar hämtas via Liveupdate. Prodtime AB. Fabriksgatan 4 LIDKÖPING

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Uppdateringar hämtas via Liveupdate. Prodtime AB. Fabriksgatan 4 LIDKÖPING Utgåva 1-2017 Prodtime Nyhetsbrev - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0 Uppdateringar hämtas via Liveupdate. Prodtime AB Fabriksgatan 4 LIDKÖPING 0510-260 70 info@prodtime.se www.prodtime.se Ny uppdatering

Läs mer

Konsten att se film direkt på datorn

Konsten att se film direkt på datorn Konsten att se film direkt på datorn - En guide till strömmande media på SLI.se - GR Utbildning Läromedel, Besök: Gårdavägen 4, Post: Box 507, 40 Göteborg AV/Media: Tel 0-5 50 5, Fax 0-5 5, E-post: avm@grkom.se

Läs mer

Lathund Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik

Lathund Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik Välj: AGRESSO Logistik Order/Fakturering Försäljningsorder Registrering/underhåll av försäljningsorder Välj ordernummerserie: Order/fakturering 9000* (Dubbelklicka). Inställning av fönsteralternativ (Behöver

Läs mer

Installation av CABAS

Installation av CABAS Quick start Installation av CABAS 1. Börja med att försäkra dig om att du har användarnamn och lösenord för CABAS. 2. OBS! Användarnamnet och dess lösenord är personligt. Om ni behöver fler användare av

Läs mer

Elisabeth Bejefalk IT-Assistent Avesta kommun

Elisabeth Bejefalk IT-Assistent Avesta kommun Elisabeth Bejefalk IT-Assistent Avesta kommun Du ska nu få lära dig hur du enkelt kan göra ett bildspel i PowerPoint. Utifrån det du snart har lärt dig kan du sen göra mer avancerade bildspel genom att

Läs mer

Konfigurera och installera iphone för ActiveSync och synkronisering av kalender och kontakter. (FirstClass MobileSync)

Konfigurera och installera iphone för ActiveSync och synkronisering av kalender och kontakter. (FirstClass MobileSync) KONFIG. IPHONE 1(12) Version C Handläggare, titel, telefon Systemförvaltningen, NK Kommunikation Konfigurera och installera iphone för ActiveSync och synkronisering av kalender och kontakter (FirstClass

Läs mer

Utskrifter. Stäng fönstret Inventering.

Utskrifter. Stäng fönstret Inventering. På detta sätt kan du påverka hur Inventeringsunderlaget kommer att se ut. Om du behåller markeringen Ingen skrivs bara artikelns Artikelnummer ut på listan, alltså ingen Benämning. Om du inte vill ha ut

Läs mer

Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet

Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet Vill du ändra eller ta bort en faktura som har blivit fel och ligger i ett flöde, fakturan har exempelvis blivit felkonterad eller ligger på fel leverantör,

Läs mer

Arbetsgång för Husarbete

Arbetsgång för Husarbete Arbetsgång för Husarbete Riksdagen har beslutat om nya regler för dig som utför rot- och rutarbete. Det innebär att du måste lämna fler uppgifter än tidigare till Skatteverket för att få utbetalning för

Läs mer

Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet

Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet Vill du ändra eller ta bort en faktura som har blivit fel och ligger i ett flöde, fakturan har exempelvis blivit felkonterad eller ligger på fel leverantör,

Läs mer

Användarhandledning för koppling av dokument

Användarhandledning för koppling av dokument nvändarhandledning Modul: lla vser: Koppla dokument i 3L 2006 1[11] nvändarhandledning för koppling av dokument Olika typer av dokument kan kopplas till poster i en 3L-databas. Exempelvis kan en eller

Läs mer

PROJEKTSTYRNING I ENTRÉ... - 8 - SKAPA NYTT PROJEKT...

PROJEKTSTYRNING I ENTRÉ... - 8 - SKAPA NYTT PROJEKT... Entré Innehållsförteckning PROJEKTSTYRNING I ENTRÉ... - 8 - SKAPA NYTT PROJEKT... - 9 - Projektnummer - Nästa lediga projektnummer... - 9 - Projekttyp... - 10 - Mall... - 10 - Kund... - 10 - Benämning...

Läs mer

Användarmanual Pagero Connect 2.0

Användarmanual Pagero Connect 2.0 Användarmanual Pagero Connect 2.0 Innehåll 1. Grundläggande information... 3 1.1 Aktivera ditt Pagero Onlinekonto... 3 1.2 Ladda ner Pagero Connect 2.0... 3 1.3 Startsida... 4 1.4 Minimerad vy... 5 1.5

Läs mer

Manual för beställning via Capitex

Manual för beställning via Capitex Manual för beställning via Capitex BESTÄLLNING 1. Välj objekt och bilder att exportera: I valfri objektlista börja du med att markera det objekt du vill arbeta med. Klicka på Utför, välj Diakrit och därefter

Läs mer

Leverantörsreskontra. Företagsunderhåll/Leverantörsreskontra Gå till Arkiv Företagsunderhåll Leverantörsreskontra.

Leverantörsreskontra. Företagsunderhåll/Leverantörsreskontra Gå till Arkiv Företagsunderhåll Leverantörsreskontra. Leverantörsreskontra I leverantörsreskontran registrerar du alla leverantörsfakturor som kommer till ditt företag. De kan gälla kostnader för materialinköp men även kostnader för telefon, el, hyra o s

Läs mer

Hogrefe TestSystem Web Edition. Manual HTS

Hogrefe TestSystem Web Edition. Manual HTS Hogrefe TestSystem Web Edition Manual HTS 1 Inloggning för testledare Gå till www.hts-admin.net med valfri webbläsare. För att logga in som testledare anger du ditt löpnummer och lösenord i de två rutorna.

Läs mer

Juni 2003 PlanCon Viewer Handledning PlanCon PROJEKT

Juni 2003 PlanCon Viewer Handledning PlanCon PROJEKT PlanCon Viewer Med PlanCon Viewer kan du som inte har PlanCon öppna PlanCon projekt (*.prj) och skriva ut dessa. Inga ändringar i projektet kan göras. Filtreringar, sorteringar och vissa ändringar i utseendet

Läs mer

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab SELLOUT Version 2.5 av eyescream information ab Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får ej helt eller delvis mångfaldigas! Sigurdsgatan 6 721 30 VÄSTERÅS 021-14 62 00 Artikelnummer: 5XXX PA9

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT)

Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT) Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT) För att genomföra migrationen till UOCT bör ditt konto ha det nya utskriftssystemet Unifaun OnlinePrinter (UOP) aktiverat.

Läs mer

LATHUND FÖR MALVIN. 1 Registrera ny användare... 2. 2 Logga In... 3. 2.1 Glömt lösenord... 4. 3 Annonsering... 5. 3.1 Skapa annons...

LATHUND FÖR MALVIN. 1 Registrera ny användare... 2. 2 Logga In... 3. 2.1 Glömt lösenord... 4. 3 Annonsering... 5. 3.1 Skapa annons... LATHUND FÖR MALVIN INNEHÅLL 1 Registrera ny användare... 2 2 Logga In... 3 2.1 Glömt lösenord... 4 3 Annonsering... 5 3.1 Skapa annons... 5 3.2 Redigera annons... 8 3.3 Ta bort förmedlad annons... 8 3.4

Läs mer

Introduktionsmanual till Design- / Utvecklarmodulen

Introduktionsmanual till Design- / Utvecklarmodulen Introduktionsmanual till Design- / Utvecklarmodulen Redigera utskriftslayouter och fönsterdesignen I den senaste versionen av System Bokhållaren (från ver 4.6 och senare), finns en helt ny avancerad funktion,

Läs mer

Versioner. Uppdaterat pga. att Diligentia AB börjar använda Agresso 2007 1 100125 Lotta Gilot 2+4+5 Uppdatering av inloggning via TC

Versioner. Uppdaterat pga. att Diligentia AB börjar använda Agresso 2007 1 100125 Lotta Gilot 2+4+5 Uppdatering av inloggning via TC er Revision Ändrad av Sida Ändring/kommentar 1 060324 SODEMA 5 Ny länk webportal 1 060324 SODEMA 5 Ny manual nedladdning certifikat (externa användare) 1 060324 SODEMA 5-6 Uppdaterade bilder/text (Agresso

Läs mer

Internetbokning administration. Internetbokning administration Denna dokumentation avseende TurboNet s internetbokning behandlar följande.

Internetbokning administration. Internetbokning administration Denna dokumentation avseende TurboNet s internetbokning behandlar följande. Internetbokning administration Denna dokumentation avseende TurboNet s internetbokning behandlar följande. Administration av tabeller. Med vilka parametrar kan jag ställa in internetbokningen så den passar

Läs mer

Bokföring. Företagsunderhåll. Inställningar Först ska vi titta på de inställningar i företagsunderhållet som påverkar arbetet med bokföringen.

Bokföring. Företagsunderhåll. Inställningar Först ska vi titta på de inställningar i företagsunderhållet som påverkar arbetet med bokföringen. Bokföring Företagsunderhåll Inställningar Först ska vi titta på de inställningar i företagsunderhållet som påverkar arbetet med bokföringen. Gå till Arkiv Företagsunderhåll Bokföring. Om du markerar Kvantitetsredovisning

Läs mer

Leverantörsbetalningar

Leverantörsbetalningar Leverantörsbetalningar Leverantörsbetalningar Skapa betalningar Lista skapade betalningar Korrigera/skicka skapade betalningar Utskrift skapade betalningar Godkänna betalningar Leverantörsbetalningar Inställningar

Läs mer

Beställning till Diakrit

Beställning till Diakrit Februari 2010 Capitex AB Kalmar (huvudkontor): Box 751 Svensknabbevägen 30 391 27 Kalmar Tel vxl 0480-44 74 00 Fax 0480-44 74 01 Stockholm: Gustavslundsvägen 30 167 51 Bromma Tel 08-720 36 50 Fax 08-720

Läs mer

LATHUND EKONOMISYSTEM

LATHUND EKONOMISYSTEM LATHUND EKONOMISYSTEM 1 1. Hur loggar jag på i Ekonomisystemet? Lägg upp denna adress som en Favorit. Döp Till RoR När sidan är öppnad, klicka på länken Redovisning och reskontror Ett nytt fönster öppnas

Läs mer

Hur patchar man Entré?

Hur patchar man Entré? Entré Förberedelser. Hur patchar man Entré? OBS! Från version 5.3 går det ej att köra Entré-klienten på Windows XP eller Windows Server 2003. När det gäller Windows Server 2003 kan man använda den som

Läs mer

Momsförändring i bokföringen

Momsförändring i bokföringen 9.9.2010 1(10) Momsförändring i bokföringen I det här dokumentet går vi genom hur man kan göra för att ta i bruk nya momskoder (momsprocenter). Alternativ ett (1) ändra på befintliga momskoder från en

Läs mer

Dinkurs startguide ger förklaring på hur ett nytt arrangemang läggs upp steg för steg och lättfattat beskriver de olika funktionerna.

Dinkurs startguide ger förklaring på hur ett nytt arrangemang läggs upp steg för steg och lättfattat beskriver de olika funktionerna. STARTGUIDE DIN KURS Dinkurs startguide ger förklaring på hur ett nytt arrangemang läggs upp steg för steg och lättfattat beskriver de olika funktionerna. 1 Nytt arrangemang 2 1.1 Evenemangsuppgifter 2

Läs mer

X Y år provnr Därefter fritt 4 första kolumnerna villkorade 1369500.58 6184988.86 2011 1

X Y år provnr Därefter fritt 4 första kolumnerna villkorade 1369500.58 6184988.86 2011 1 Skapa tilldelnings fil utifrån analyskarta Förutsättningar Detta ger dig möjlighet att skapa en tilldelningsfil, där värde från en analystyp ligger till grund för beräkningen. Du anger själv vilka givor

Läs mer

Logga in - forts. Byt roll om du har flera enheter så visas bara den(samma inlogg till alla dina enheter)

Logga in - forts. Byt roll om du har flera enheter så visas bara den(samma inlogg till alla dina enheter) Lathund Juni 2012 Logga in Gå till www.taby.se/barnochskolval Klicka på Nästa och knappen Personal Du loggar in med de inloggningsuppgifter du fått mailat till dig VH loggar in med e-legitimation, läs

Läs mer

Kom igång med Smart Bokföring

Kom igång med Smart Bokföring Innehåll Hogia-ID... 3 Guide - Smart - Registrera dina uppgifter... 4 Startsidan... 7 Guide 2 Bokföring... 8 Inställningar... 10 Organisation... 10 Kontoinställningar... 11 Bokföring... 12 Ingående balans...

Läs mer

DK-serien. Gör en fotobok med myphotobook.se

DK-serien. Gör en fotobok med myphotobook.se DK-serien Gör en fotobok med myphotobook.se 1 Gör din egen fotobok Den här kursen är gjord för dig som vill vara lite kreativ med dina digitala bilder. Här lär du dig att göra en personlig fotobok där

Läs mer

Lathund Elektronisk fakturahantering

Lathund Elektronisk fakturahantering Sidan 1 av 13 Lathund Elektronisk fakturahantering 2014-11-01 Sidan 2 av 13 1 Introduktion... 3 2 Logga in... 4 2.1 Glömt lösenord... 5 3 Mina fakturor... 6 3.1 Status... 6 3.2 Sortera och selektera...

Läs mer

INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING

INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING Entré INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING ENTRÉ PORTAL ARBETSORDER... - 2 - Innehåll i Entré Portal Arbetsorder... - 2 - Förberedande arbete... - 2 - Inställningar i din Telefon... - 3 - Start av Entré Portal... -

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1

Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1 Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har vi fokuserat på att få in punkter från den önskelista som finns från

Läs mer