Förbättrad resultatruta

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förbättrad resultatruta"

Transkript

1 Nyheter & info FRÅN HANTVERKSDATA NR 02:2012 Nästa version av Entré Under våren och sommaren kommer ett mindre antal installationer att få nästa version av Entré (4.8) installerad och vi har som målsättning att från och med den 3/9 kunna påbörja uppdateringarna till alla resterande installationer. I version 4.8 kommer det att finnas ett antal nyheter och några nya tillvalsfunktioner. I detta nyhetsbrev behandlar vi tre nyheter som kommer: Förbättrad resultatruta för projekten Ny funktion för checklistor på order (och vid projektavslut) Förenklingar i bilden för orderregistrering Förbättrad resultatruta I uppföljningen av projekt kan man trycka på knappen Resultat för att se resultatet på projektet uppdelat på maximalt åtta konteringsintervall och specialfält som t ex Internränta och Resultatavräkning. I version 4.8 kan man byta hantering till en som man styr över själv och kan vara helt unik för den egna installationen av Entré. Den grundläggande hanteringen med saldon, kalkyler och prognoser är kvar som tidigare men det går att dela upp, sätta ordning i bilden och skapa summeringar eller delsummeringar helt fritt. I bilden nedan har man brutit upp intäkterna i 6 olika delar där man kan sätta kalkyl eller prognos på de delar som man önskar. Efter intäktsposterna har man lagt in en summering på totala intäkter. På motsvarande sätt har man även gjort på kostnadssidan. Sedan har man valt att lägga in en TB1-summering. Man hade kunnat gå vidare med summeringar på ytterligare TBnivåer om man hade velat. I slutet har man lagt in några beräkningar samt valt att ta hänsyn till Resultatavräkning. I den nya funktionen är inget av t ex rubrikerna, summeringsnivåerna, ordningen eller vad som ska vara med styrt av programmet. Det är upp till systemadministratören för installationen att bestämma hur man vill att det ska se ut för att passa med verksamheten och uppföljningen. OBS! Om man vill kan man behålla det gamla utseendet för resultatrutan och fortsätta att arbeta som tidigare. I Entré 4.8 finns en ny funktion där man själv kan ställa in och bestämma utseendet på resultatrutan i Projektuppföljningen. Läs mer ovan. NYHETER & INFO UTGES AV HANTVERKSDATA, VENDEVÄGEN 85 B, 4 TR, DANDERYD TEL: FAX: E-POST: HEMSIDA:

2 Ny funktion för checklistor I Entré Portal finns en avancerad checklistehantering om man har version 4.8 av Entré. Samma avancerade checklistehantering finns även inne i Entré version 4.8. Funktionen går ut på att man för varje ordertyp kan ha en eller flera checklistor. Varje checklista kan sedan bestå av en eller flera av varje typ av checklistepunkt. Utseendet på listorna är helt konfigurerbart och kan se olika ut från ordertyp till ordertyp. Checklistepunkterna kan sättas som obligatoriska vilket gör att ordern inte får avslutas innan punkterna är genomförda. Det finns åtta olika typer av checklistepunkter. Några av dem syns i exemplet till höger. Man kan bland annat lägga upp egna listor på alternativ, man kan ha kryssrutor och alternativ som Ja/Nej/Ej aktuell. Dessutom kan värden, texter och datum registreras. Förenklingar i bilden för orderregistrering I orderregistreringen i Entré finns väldigt många funktioner. För att göra det lättare att använda bilden så har vi till version 4.8 av Entré lagt de funktioner som används något mer sällan i egna undermenyer. På så vis sätts fokus mer på de funktioner som används mest. Vi har dessutom gjort det tydligare hur man gör för att visa området för Extra information. I bilden till höger visas de funktioner som är flyttade. Vårens sista kurser Sista chansen att gå en kurs innan sommaren. Nu är det inte många kurser kvar under våren. Ny kurskatalog med höstens kurser kommer tillsammans med Kundkontakten i slutet av juni Danderyd Entré Prishantering/Order/Fakturering (forts.kurs) Sista anm.dag Danderyd Entré Projektstyrning (grundkurs) Sista anm.dag Danderyd Entré Lön (grundkurs) Sista anm.dag Anmäl er via vår hemsida under fliken Tjänster/Kurser. Under fliken Tjänster/Kurser/Praktisk kursinfo finns uppgift om priser mm. Där finns även kurskatalogen i pdf-format.

3 Supportfråga Bilanco - Flytta tid Fråga: Om man har registrerat timmar på ett objekt och fakturerat dessa och sedan upptäcker att man har registrerat fel Hur gör man då? Svar: Man kan inte radera timmarna utan man måste flytta dessa för att sedan kunna korrigera. Gör så här: 1. Gå in i uttagsregistreringen, klicka på förstoringsglaset. Då öppnas sökdialogen för objektregistret. 2. Klicka i rutan för Endast avslutade objekt. Programmet hämtar upp samtliga objekt som är fakturerade. Leta reda på rätt objekt. Dubbelklicka på raden. 3. Gå in i tidregistreringen och skriv in korrekt datum. Välj personen. De tidregistrerade fakturerade timmarna visas. Markera timmarna och högerklicka. 4. Ange hur många timmar som ska flyttas från objektet programmet föreslår samtliga timmar. Klicka på förstoringsglaset för att leta reda på ett objekt som timmarna ska flyttas till. OBSERVERA att du endast kan flytta timmar till ett objekt som INTE är fakturerat. Klicka på Flytta tid. Nu är timmarna flyttade. Nästa steg är att korrigera timmarna. Sök reda på objektet du har flyttat timmarna till. Gå in i tidregistreringen och skriv in datum och välj person. Här finns nu timmarna för korrigering. Steg 1 - Gå in i uttagsregistreringen och klicka på förstoringsglaset. Steg 2 - Klicka i rutan för Endast avslutade objekt. Välj objektet med dubbelklick. Steg 3 - Gå in i tidsregistreringen, ange datum och välj person. Markera timmarna och högerklicka. Steg 4 - Ange antal timmar som ska flyttas. Välj objekt som timmarna ska flyttas till med förstoringsglaset.

4 Supportfråga Entré - Ändra fakturatext Fråga: Hur ändrar jag en fast fakturatext? Svar: Det vanligaste sättet att ange en fast text på fakturan gör man i något som kallas för blankettexter. Gå till Utskriftscentral och blanketter Skapa/Ändra blankettexter. Välj Ledtexter faktura och gå till flik 2. Sök upp rubriken Systemtext och klicka sedan på knappen Redigera för att ändra texten. Observera att om man har en företagsunik blankett är det inte säkert att detta fungerar på samma sätt som för Entrés standardfaktura. Supportfråga Entré - Motkontera verifikat Fråga: Hur motkonterar jag ett verifikat? Svar: Om ett verifikat har blivit fel kan man enkelt motkontera det i efterhand. Gå till Redovisning Söka i verifikationsregister. Markera aktuellt verifikat och klicka därefter på knappen Motkontera. Svara Ja på frågan om du vill skapa nya verifikat som motkonterar markerat verifikat. Motkonteringen är nu klar, klicka OK. Markera verifikatet som ska motkonteras och klicka på Motkontera. Bilden visar verifikatet för motkonteringen.

5 Supportfråga Bilanco - Omkontera levfakt Fråga: Hur konterar jag om en leverantörsfaktura som är journalförd? Svar: Om du behöver kontera om en faktura som redan är journalförd, välj Registervård Lev.reskontra. 1. Ange fakturans RefID:nr, klicka sedan på Ändra. 2. Sök fram och ändra till aktuellt konto, klicka på Spara och därefter OK. 3. Ändringen är nu gjord, skriv ut en ny journal under Utskrifter Utskriftscentralen. Välj utskrift: Levreskontra Tidigare Lev bokföringsordrar. Ange aktuellt Journalnummer samt Bokföringsunderlag, klicka på Skriv ut. Observera att ändringen endast sker på bokföringsunderlaget, du måste manuellt göra justeringen i ditt bokföringsprogram. Steg 1 - Ange fakturans RefID och klicka Ändra. Steg 2 - Ändra till aktuellt konto. Steg 3 - Skriv ut ny journal. Steg 4 - Använd bokföringsunderlaget för att justera i ditt bokföringsprogram.

6 Supportfråga Bilglas - Rabatter och fastpris på försäkringsbolag Fråga: Hur lägger man upp rabatter och fastpris på ett försäkringsbolag i Entré Bilglas? Svar: Att skapa rabatter till ett försäkringsbolag görs i flera steg. Välj menyval Tabeller/Pristabeller översikt. Klicka på knappen Ny. 1. Fyll i ett id för din tabell, exempelvis IF och en benämning (Namn). Har du flera försäkringsbolag med likadana avtal, är det lämpligt att lägga upp en gemensam tabell för dessa. Klicka på Spara. 2. Välj menyval Tabeller / Kund översikt, välj Kundgrupp Försäkringsbolag, leta fram försäkringsbolaget för att koppla pristabellen. Klicka på Spara. 3. För att lägga till olika rabatter väljer du Tabeller / Tabell grupprabatter översikt. Välj vilken Pristabell som ska redigeras. 4. Klicka på knappen Ny. Välj Grupp och fyll i önskad Rabatt. Klicka på Spara. 5. För att lägga till avtalade fastpriser väljer du Tabeller / Tabell artikelpriser översikt och gör på samma sätt som för rabatter. 1. Fyll i ett tabellid samt benämning och spara 2. När du kopplat tabellen ska det se ut så här 3. Lägg till rabatter under Tabeller/ Tabell grupprabatter. Välj Pristabellen och tryck Ny 4. Välj Grupp och fyll i rabatten 5. Avtalade fastpriser lägger du upp på samma sätt under Tabeller/Tabell artikelpriser översikt

7 Supportfrågor - Målerikalkyl Fråga: Fönster och dörrsmygar på ett nybygge ska behandlas som ett eget arbetsstycke, men det är jobbigt att hålla koll på alla mått på alla smygar. Hur gör man enklast? Svar: Om du i rutan Arbetsstycke enligt planritningen skriver t ex Fönster F5. I rutan Format öppnar du upp Fönster/dörr mm och väljer fliken Dörrar. Markera Enbart dörrkarm, ange Höjd/Bredd/Karmbredd och klicka OK. I behandlingsrutan väljer du din HUS-AMA kod och material samt antal fönster. Fråga: Jag kan inte skriva in HUS- AMA koder som gäller grängning? Svar: Ändra Handspackling till Sprutspackling under Prisalternativ. Med några enkla inställningar hanteras fönster och dörrsmygar som ett eget arbetsstycke Våra öppettider under vårens helger Innan sommaren har vi några helgdagar som förändrar våra öppettider: Onsdag 16/5 (ingen lunchstängning) Stängt Torsdag 17/5 Kristi Himmelsfärd Stängt Fredag 18/5 Klämdag Tisdag 5/6 (ingen lunchstängning) Stängt Onsdag 6/6 Nationaldagen Nästa nummer av Nyheter & info kommer i höst Vår tryckta Kundkontakten kommer lagom till midsommar

Nyheter & info. Har du testat Supportklienten i Entré?

Nyheter & info. Har du testat Supportklienten i Entré? Nyheter & info FRÅN HANTVERKSDATA NR 02:2014 MAJ Har du testat Supportklienten i Entré? Med de senaste versionerna av Entré finns vår nya supportklient tillgänglig som ett hjälpmedel till våra användare.

Läs mer

LATHUND NYTT BOKFÖRINGSÅR I ENTRÉ...

LATHUND NYTT BOKFÖRINGSÅR I ENTRÉ... Hantverksdata Entré Lathund Nytt Bokföringsår i Entré Innehåll LATHUND NYTT BOKFÖRINGSÅR I ENTRÉ... - 1 - Varje år... - 1 - Skapa ett nytt redovisningsår... - 1 - Föra över Utgående balanser... - 1 - Vid

Läs mer

PROJEKTSTYRNING I ENTRÉ... - 8 - SKAPA NYTT PROJEKT...

PROJEKTSTYRNING I ENTRÉ... - 8 - SKAPA NYTT PROJEKT... Entré Innehållsförteckning PROJEKTSTYRNING I ENTRÉ... - 8 - SKAPA NYTT PROJEKT... - 9 - Projektnummer - Nästa lediga projektnummer... - 9 - Projekttyp... - 10 - Mall... - 10 - Kund... - 10 - Benämning...

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Sedan vi införde Portalen sparar jag ca 1 timme per målare varje månad. Totalt blir det ungefär 40 timmar per månad i ren vinst.

Sedan vi införde Portalen sparar jag ca 1 timme per målare varje månad. Totalt blir det ungefär 40 timmar per månad i ren vinst. Nyheter & info FRÅN HANTVERKSDATA NR 01:2014 FEBRUARI Seminarieturné runt om i landet Under vecka 7 har hela säljgänget åkt på turné runt om i landet och hållit tvåtimmars seminarier för nya och gamla

Läs mer

Omvänd skattskyldighet i byggsektorn i Entré

Omvänd skattskyldighet i byggsektorn i Entré Omvänd skattskyldighet i byggsektorn i Entré Omvänd skattskyldighet i byggsektorn gäller fr.o.m. 1 juli 2007. Detta dokument beskriver de inställningar du behöver göra i Entré Business Connect och hur

Läs mer

Stämpling- Manual. Medarbetare. Medvind Informationsteknik AB. Version 2013.01

Stämpling- Manual. Medarbetare. Medvind Informationsteknik AB. Version 2013.01 Stämpling- Medarbetare Manual Version 2013.01 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Instämpling... 3 Kvittens vid instämpling... 4 Saldovisning på stämplingsbilden... 5 Kvittens vid Utstämpling... 6 Kvittens...

Läs mer

Turbo Quickstart! Snabbstart med Turbo...3

Turbo Quickstart! Snabbstart med Turbo...3 Snabbstart med Turbo...3 Kalenderbokningen....3 Hur en bokning går till...4 Boknings Dialogen:...4 Godkänn Logipris....4 Checklista...6 Kommentera bokning...6 Ändra order....6 Övriga funktioner på kalendern...7

Läs mer

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab SELLOUT Version 2.5 av eyescream information ab Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får ej helt eller delvis mångfaldigas! Sigurdsgatan 6 721 30 VÄSTERÅS 021-14 62 00 Artikelnummer: 5XXX PA9

Läs mer

Redovisning 3L Pro 2014. Redovisning. Copyright VITEC FÖRVALTNINGSSYSTEM AB

Redovisning 3L Pro 2014. Redovisning. Copyright VITEC FÖRVALTNINGSSYSTEM AB Redovisning Innehållsförteckning REDOVISNING... 3 KONTERINGSKODER... 3 Kontoplan... 3 Kostnadsställe... 5 Projekt... 6 Objekt... 7 Utskrift av graf över konteringskoder... 8 STYRPARAMETRAR REDOVISNING...

Läs mer

Anläggning & Inventarier

Anläggning & Inventarier Anläggning & Inventarier Sida 1 av 50 Innehållsförteckning ANLÄGGNINGS- & INVENTARIEREDOVISNING...4 REGISTERVÅRD...4 KONTERINGSMATRISER...4 STYRPARAMETRAR ANLÄGGNING/INVENTARIER...5 INVENTARIEGRUPP...6

Läs mer

INNEHÅLL INSTALLATION Maskinkrav 2 Installation 2 Säkerhetskopiering 2 SNABBSTART 3 HUVUDMENY 4

INNEHÅLL INSTALLATION Maskinkrav 2 Installation 2 Säkerhetskopiering 2 SNABBSTART 3 HUVUDMENY 4 BOKFÖRING 1 INNEHÅLL INSTALLATION Maskinkrav 2 Installation 2 Säkerhetskopiering 2 SNABBSTART 3 HUVUDMENY 4 REGISTER 5 Kontoplan 6 Kontogrupp 7 Bokföringsparametrar 8 Leverantörer 9 IB/Underhåll 10 Ingående

Läs mer

Klicka på Skrivare. När utskriften är klar och du kontrollerat att allt är rätt godkänner du Utbetalningsjournalen och verifikationen skapas.

Klicka på Skrivare. När utskriften är klar och du kontrollerat att allt är rätt godkänner du Utbetalningsjournalen och verifikationen skapas. Leverantörsreskontra Markera löpnummer 1, 2, 3 och 4. Välj Kommando Ändra betalstatus m m eller klicka på knappen Markera Betald och klicka OK. Nu är dina betalningar klara och du ska nu ta ut en utbetalningsjournal

Läs mer

Leverantörsreskontra. Företagsunderhåll/Leverantörsreskontra Gå till Arkiv Företagsunderhåll Leverantörsreskontra.

Leverantörsreskontra. Företagsunderhåll/Leverantörsreskontra Gå till Arkiv Företagsunderhåll Leverantörsreskontra. Leverantörsreskontra I leverantörsreskontran registrerar du alla leverantörsfakturor som kommer till ditt företag. De kan gälla kostnader för materialinköp men även kostnader för telefon, el, hyra o s

Läs mer

Leverantörsreskontra 3L Pro 2014. Leverantörsreskontra. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sid 1 av 54

Leverantörsreskontra 3L Pro 2014. Leverantörsreskontra. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sid 1 av 54 Leverantörsreskontra Sid 1 av 54 Innehållsförteckning STYRPARAMETRAR LEVERANTÖRER... 3 KALENDER BANKFRIA DAGAR... 5 REGISTRERA EN NY LEVERANTÖR... 6 UTSKRIFT AV LEVERANTÖRSFÖRTECKNING ELLER KONTAKTPERSONER...

Läs mer

Manual för INFOFLEX Kassaregister IVK 1.0

Manual för INFOFLEX Kassaregister IVK 1.0 Manual för INFOFLEX Kassaregister IVK 1.0 Inställningar och användartips för INFOFLEX Kassaregister med inkopplad kontrollenhet och användning enligt kassalagen. 2 Innehåll... 4 Aktivering kassainloggning...

Läs mer

ENTRÉ KUNDREGISTER...

ENTRÉ KUNDREGISTER... Entré INNEHÅLLSFÖRTECKNING ENTRÉ KUNDREGISTER... - 2 - Innehåll i Entré Kundregister... - 2 - Översikt av menysystemet... - 2 - FÖRBEREDANDE ARBETE... - 3 - Sammanfattning - kundhantering... - 3 - Viktigt

Läs mer

Kom igång med Avtalsfakturering

Kom igång med Avtalsfakturering Kom igång med Avtalsfakturering Avtalsfakturering är ett utmärkt verktyg för att hantera återkommande och löpande fakturering t ex vid serviceavtal, hyror, prenumerationer. När du vill skicka flera fakturor

Läs mer

Kundreskontra. Företagsunderhåll/Kundreskontra

Kundreskontra. Företagsunderhåll/Kundreskontra Kundreskontra Se till att Utbildningsföretaget eller Utbildningsföretaget OOF AB är valt. För att kravrutiner och räntefakturering ska fungera i programmets kundreskontra fordras att du gör vissa inställningar

Läs mer

ALLMÄNT... 4. Inloggning... 4 Avtal... 4 Användarnamn... 4 Lösenord... 4. Menyer... 4. Undermenyer... 4 Byta företag... 5. Rollhantering...

ALLMÄNT... 4. Inloggning... 4 Avtal... 4 Användarnamn... 4 Lösenord... 4. Menyer... 4. Undermenyer... 4 Byta företag... 5. Rollhantering... Innehåll ALLMÄNT... 4 Inloggning... 4 Avtal... 4 Användarnamn... 4 Lösenord... 4 Menyer... 4 Menyer... 4 Undermenyer... 4 Byta företag... 5 Rollhantering... 5 Modulhantering... 5 Favoriter... 5 UPPLÄGG

Läs mer

Hogia Smart Manual Bokfo ring Fakturering Kassa. Bilaga Smart fakturering Husabete

Hogia Smart Manual Bokfo ring Fakturering Kassa. Bilaga Smart fakturering Husabete Hogia Smart Manual Bokfo ring Fakturering Kassa Bilaga Smart fakturering Husabete Inloggning och registrering i Hogia Smart... 7 Registrering av Hogia ID... 7 Vad är då ett Hogia ID?... 8 Verifiera e-postadressen...

Läs mer

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt APA för nybörjare Den här texten är tänkt som en snabb introduktion hur du kan använda publiceringssystemet APA (Advanced Publication Application) för att redigera webbplatser. Texten kräver inga förkunskaper

Läs mer

Bokföring. Företagsunderhåll. Inställningar Först ska vi titta på de inställningar i företagsunderhållet som påverkar arbetet med bokföringen.

Bokföring. Företagsunderhåll. Inställningar Först ska vi titta på de inställningar i företagsunderhållet som påverkar arbetet med bokföringen. Bokföring Företagsunderhåll Inställningar Först ska vi titta på de inställningar i företagsunderhållet som påverkar arbetet med bokföringen. Gå till Arkiv Företagsunderhåll Bokföring. Om du markerar Kvantitetsredovisning

Läs mer

Caspeco Business Control

Caspeco Business Control Caspeco Business Control Introduktionsmanual för att komma igång med arbetet i Caspeco Business Control. Caspeco Business Control har du åtkomst till från vilken dator som helst i hela världen, förutsatt

Läs mer

STR Service AB. astra Modulen KASSA. Version 1.5. astra 2010 Modulen Kassa, Revision 1.5

STR Service AB. astra Modulen KASSA. Version 1.5. astra 2010 Modulen Kassa, Revision 1.5 STR Service AB astra Modulen KASSA Version 1.5 1 Allmänt om Kassan Syftet med astra Kassa är att skapa ett så enkelt system som möjligt för att hålla ordning på ditt företags kontanta medel samt dina kunders/elevers

Läs mer

Under IRMA finns förenklade versioner av IRMA, arbetsplatsregistret samt enhet. Dessa kommer du inte åt hemifrån om du inte har en koddosa.

Under IRMA finns förenklade versioner av IRMA, arbetsplatsregistret samt enhet. Dessa kommer du inte åt hemifrån om du inte har en koddosa. Platon STs ärendehanteringssystem IRMA Under IRMA finns förenklade versioner av IRMA, arbetsplatsregistret samt enhet. Dessa kommer du inte åt hemifrån om du inte har en koddosa. IRMA IRMA i Portalen fungerar

Läs mer

Handledning för Fristående Svefaktura

Handledning för Fristående Svefaktura Handledning för Fristående Svefaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-07-12 Exder Fristående Svefaktura Sida 2 av 20 Innehållsförteckning

Läs mer

Kom igång med WinPig Slakt

Kom igång med WinPig Slakt Kom igång med WinPig Slakt Generella funktioner 1 Filter (sökfunktion) 1 Olika typer av filter 1 Genvägsikoner 2 Allmänt att tänka på 3 Förutsättningar 3 Snabbkommandon och funktioner 3 Sök-ikonen 3 Ta

Läs mer

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster 1 (32) Lathund Manuell fakturering i Tandvårdsfönster Sida 1/32 2 (32) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Manuell fakturering av ej förhandsbedömd

Läs mer

Manual till Skanskas Webbfakturaportal

Manual till Skanskas Webbfakturaportal Manual till Skanskas Webbfakturaportal (Husera TSP/TSP Online) Webbfaktura Version 3.0 Manual Version 1.5 Friskrivning Informationen i denna manual är till för att vägleda användarna av webbsystemet och

Läs mer