Rocky Race - V75-kung!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rocky Race - V75-kung!"

Transkript

1 Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR OKTOBER 2010 ÅRGÅNG 6 Rocky Race - V75-kung!

2 Omslaget: Rocky Race går som tåget för dagen och blev månadens häst för tredje gången i rad, tack vare sin seger på V75 i Hagmyren. Foto: Hanold/Foto-Mike Producerat av Travdirekt Sverige Stall leif witasp oktober 2010 Antal Seger Plats Prissumma % 33% kr Det har rullat på riktigt hyggligt senaste tiden tycker jag men de som jag är lite besviken på är Rocky Race på Solvalla och även Sergei Hanover som alltid har fina pengar att köra om. Treåringarna har gått hyggligt utan att vi har någon topp och bland tvååringarna har Alicia Keeper och Sith Hanover visat framfötterna och vunnit lopp så det ser inte så tokigt ut. Vi har fina träningsförhållanden och på det hela taget känns det riktigt bra för dagen. Till helgen åker vi till Harrisburg och auktionen som börjar den 8:e så finns det intresse för att köpa häst är det bara att höra av sig. Det kan bli intressant med tanke på hur auktionspriserna har varit i år. /Leif Stall kajsa frick oktober 2010 Antal Seger Plats Prissumma % 18% kr Månadens höjdare var att Hällvin fick vinna och det var riktigt roligt. Han utvecklas för varje start och fick äntligen visa att han kunde vara först över mållinjen. Det ska bli spännande att se hur han kan hävda som som fyraåring. Ettåringarna börjar komma igång och alla har varit snälla att köra in och känns stabila. På fredag är det RIX-auktion och det ska bli spännande att se vad han kommer att gå för. Det är väldigt svårt att sia om men jag hoppas vi kan köpa tillbaka honom. /Kajsa

3 månadens häst OKTOber 2010 Rocky Race Hingst 5 år e. Super Arnie u. Etoile Race ue. Lindy s Crown. Ägare & uppfödare: Stall Horse Race HB, Nora. Tränare: Leif Witasp. Skötare: Eva Ek. Foto: Hanold/Foto-Mike Starter oktober 2010: ,6ak kr. S / ,3a 189 Leif Witasp Bronsdivisionen, final H / ,6a 31 Leif Witasp Bronsdivisionen, försök 1 S /2140 d ug 104 Leif Witasp 0 The Owners Trophy ROCKY RACE kr TURBO DAYLIGHT kr SITH HANOVER kr Januari 2010: Tunsta Turbo Februari 2010: Åsundens Gigant Mars 2010: Yucay Boko April 2010: Castor Race Maj 2010: Sergei Hanover Juni 2010: Evelina Xing Juli 2010: Turbo Viking Augusti 2010: Rocky Race September 2010: Rocky Race Oktober 2009: Big River Create November 2009: Yahaa Brodda December 2009: Mansfield Hanover

4 nyhetsbörsen oktober Kajsa ordnade snygg fyrling Pain Riche tog lekande lätt sin andra raka seger. Kajsa Frick fick ersätta avstängda pappa Leif idag på Rättvik. Det gjorde hon med den äran och ordnade hela fyra segrar. Stall Witasp hade en hel del intressanta hästar till start när hemmabanan Rättvik bjöd in till V65- tävlingar. Efter tävlingarnas slut kunde Leif räkna in en snygg fyrling till stallet och drygt kr inkört. Första vinnaren var Sith Hanover som svarade för en mersmakande debut. Från bakspår hamnade Cantab Hall-sonen sist medan nästan halva fältet galopperade bort sig i första sväng. Favoriten Qaungaroo Zet tog hand om ledningen medan Kajsa successivt jobbade sig framåt i andraspår. 600 kvar var de framme utvändigt ledaren och över upploppet kopplade tvååringen ett säkert grepp sista biten och vann ohotad på tiden 19,3/1640 m. I V65 s andra avdelning visade Pain Riche att segern senast inte var en tillfällighet. Kajsa Frick gav fyraåringen ett lopp i tredje utvändigt. 700 kvar attackerade Pain Riche i tredjespår och kom fram utvändigt ledaren in i slutsvängen. Greppet kopplade sedan mitt i kurvan och över upploppet var Super Yosemite Boko övertygade när han vann den femte V65-avdelningen. Photo Kosmos-sonen helt ohotad på tiden 15,9a/2140 m. Det blev sedan ytterligare en V65- seger då Yosemite Boko vann den femte avdelningen. Från andra utvändigt gav sig Kajsa av i tredjespår när det stöttes från kön ut på den sista bortre långsidan. 500 kvar var de framme utvändigt ledaren och Yosemite Boko kopplade sedan säkert grepp mitt på upploppet. Segertiden blev 14,5a/2140 m. Kvällens fjärde och sista segrare blev Turbo Daylight som öppnade bra från springspår och tog hand om ledningen in i första sväng. Kajsa fick sedan styra och ställa i täten med favoriten och skruvade sedan successivt upp farten. Turbo Sund-sonen sade sedan tack och adjö över upploppet och gick undan till en lätt seger på 17,9/2140 m.

5 Rocky Race överlägsen på V75 Rocky Race ledde i stort sett hela vägen i V75 på Hagmyren och dansade unden till en lätt seger över upplopppet tillsammans med sin tränare Leif Witasp. Foto: Hanold/Foto-Mike Rocky Race slog idag knockout på sina konkurrenter i V75. Tillsammans med Leif Witasp var han helt överlägsen på Hagmyren. Rocky Race har haft en fantastisk sensommar och fick idag äntligen full utdelning på V75. I den sjätte Hällvinn vann! I torsdags tog Kajsa Fricks Hällvin karriärens första seger. På Bollnäs fick han segerdefilera efter karriärens femte start. Hällvin har gjort det bra i varje start, bortsett ett galoppmisslyckande, och fick nu äntligen sin efterlängtade seger. Kajsa Frick tog över ledningen ur den första kurvan och lät sedan Järvsöfakssonen löpa på i täten. Hällvin höll igång bra och vann säkert på nya rekordet 34,5/2140 m. avdelningen var femåringen helt outstanding då han länsade undan för sin tränare Leif Witasp. Det blev laddning framåt direkt från start och in i första kurvan släpptes Rocky Race till ledning. Witasp fick sedan bestämma i täten och över upploppet lämnade Super Arnie-sonen konkurrenterna med många längder och vann helt okörd på nya rekordet 12,6a/1640 m. - Han blev pigg på baksidan när de andra började köra på sina hästar så jag släppte iväg honom och de andra tappade bra. Det var en härlig känsla, jublade Witasp efter loppet.

6 Kajsa och Sandalett tog tredje raka På Gävletravet i måndags tog Sandalett fjärde raka segern. Vid tre av tillfällena har Kajsa Frick suttit i sulkyn. I den avslutande V4-avdelningen spelades Kajsa och Sandalett till storfavoriter (18 för 10) och de infriade spelarnas förväntningar med råge. Från innerspår höll Pearsall Hanover-dottern säkert ledningen och Kajsa valde sedan att dra i ett ganska så bra tempo. Trots att varvet öppnades i underkant 1.14 var det inget snack om saken när Sandalett enkelt sprintade undan över upploppet Kajsa skrällde med Krokan Kajsa Frick varnade lite för sin uppsittning Krokan idag. Trots det blev vinnaroddset nästan 20 gånger pengarna. Senast Krokan vann lopp var i januari 2009 och även då satt Kajsa Frick i sulkyn. Nu var det ett tag sedan hon körde Malabar Man-sonen men idag återförenades de två på Gävle och det resulterade i en ny seger. Från tillägg hamnade de i tredje invändigt och på bortre långsidan såg det mörkt ut då de låg som sista häst. Kajsa backade sig ut i spåren och attackerade i femtespår mitt i sista sväng. Krokan avslutade sedan rejält över upploppet till en säker seger Kajsa tar över Jims stall Kajsa Frick har länge stöttat sin skadade morbror Jim och tar från årsskiftet över ansvaret för hans hästar. Inom kort kommer Jim Frick att avveckla sin verksamhet. Det blir då Kajsa som kommer att ta träningsrörelsen. I mars skadades Jim Frick så svårt i en olycka att han nu avveckla. Det blir systerdottern Kajsa som kommer att ta över ansvaret och från årsskiftet men vart hon kommer att ha sin licens är ännu inte bestämt. - Det har skrivits mycket om att jag nu kommer att bli Solvallatränare men det är inte alls säkert att det blir så, säker Kajsa Frick som sedan en lång tid tillbaka haft ett nära samarbete med Jims team på Östunabergs gård i Knivsta. - Arbetet kommer att fortgå som det har varit men jag kommer såklart att tillbringa mer tid där nere än vad jag gör idag. Samtidigt kommer jag att fortsätta att driva min verksamhet i Rättvik för jag har så bra folk runt omkring mig här, säger Kajsa och fortsätter. - Det har fungerat bra sedan vi kom in i bilden och det här är något som har vuxit fram. Jan Plogh kommer fortfarande att leda arbetet när inte jag är på plats och honom har jag givetvis daglig kontakt med. Vart jag sedan kommer att ha min licens tycker jag inte spelar så stor roll. Förhoppningsvis lämnar hästägarna sin häst i träning till ett team och en produkt de tror på och vilken bana man tillhör tycker jag har mindre betydelse, avslutar Kajsa Frick.

7 Kajsa fick gubben att tända till Kajsa Frick körde igår Hibogubben för första gången. Det blev en lyckad kombination som resulterade i seger. Hibogubben startade sin tävlingskarriär lysande med sju segrar på sina nio första starter. Segerplockandet tog sedan en paus på drygt tre år innan Kajsa Frick fick chansen bakom sexåringen. Hon gav Hibogubben en perfekt resa i andra utvändigt och attackerade på sista bortre långsidan. 600 kvar kom han fram utvändigt ledaren och kopplade sedan grepp in på upploppet. Kajsa Frick körde unghäststjärnan Hibogubben för första gången och det slutade med succé Witasps grabbar imponerade Leif Witasp åkte till Romme med två rejäla gossar igår. Sith Hanover och Turbo Daylight svarade för varsin helgjuten insats. Tvåårige Sith Hanover vet, efter två starter i karriären, ännu inte hur det känns att förlora. Igår tog Cantab Hall-hingsten sin andra seger efter en rejäl insats. Trots ett lopp som första häst i andraspår kunde han koppla grepp in på upploppet och hade sedan inga problem att behålla kommandot in i mål. Segertiden blev 19,4/1640 m. Även Turbo Daylight har inlett sin tävlingskarriär på bästa sätt och tog nu sin tredje seger i femte starten. Witasp litade till fullo på sin adept då han pressade sig till ledning efter ett halvvarv. Turbo Sund-sonen fick sedan press längs vägen men lämnade sina konkurrenter över upploppet och vann enkelt på 15,8a/2140 m Sith Hanover (överst) visade fin inställning då han vann sitt andra raka lopp på lika många försök. Turbo Daylight är också en segervan yngling som nu tog tredje segern i femte starten.

8 MÅNadsrapport oktober stall witasp tvååringar Alicia Keeper - Har hoppat bort sig några gånger på slutet och det har även varit lite småstrul. Hon känns ok i jobben och kommer att göra ett par starter till i år. Anna Race - Har blivit en rejäl sort och börjar få ordning på sina fötter. Hon har även kommit ner i lite tider och vi har kört 1.26 full väg. Allt verkar bra för dagen. Diamond of Ace - Har det blivit en rätt så fin häst av och han har även bra skalle. Han har knallat 1.23 full distans och fortsättning följer... Don Civil - Känns jättefin i farter men när det ska gå lite fortare tar det emot för dagen. Det kan bero på lite växtbekymmer för han är annars en fin travare. Keystone Florence - Är en liten hård tjej som har börjat släppa till rejält och hon har gått under 1.27 full väg. Hon blir intressant att följa. Le Sogno - Kvalade i oktober och känns fortsatt fin. Hon har snabbt kommit ner i tider sista tiden och har visat 1.20 något slutvarv. Made for Run - Har återupptagit snabbjobben efter kastrationen och har blivit mycket enklare att handskas med. Han kommer att sänka tiderna under november. Mayan Mystica - Har hoppat någon gång utan någon egentlig orsak men har visat fina fartresurser. Hon kan tjäna skapliga pengar i vinter. Miss Wall Star - Har jobbat på rejält och ser riktigt fin ut. Hon har gått någon 1.20-runda och kommer att kvala i början av november. Mozart Töll - Fick en paus och det gjorde honom gott. Han känns spänstig och fin för dagen och har med lätthet gått 1.24 full distans. Persos Amarula - Har växt till sig och blivit en riktigt fin dam. Hon har lätt för sig och går sina uppbyggnadsjobb runt 1.30 för dagen. Rostow Race - Känns fortsatt fin och gick 22,5/2000 m i senaste jobbet. Han sköter sig klanderfritt för dagen. Simb Lukas - Springer fortfarande och är lite spänd och har inte den där riktiga spänsten i bakkärran. Vi får mjölka på ett tag till så får vi se om det släpper. Sith Hanover - Har gjort två starter som slutade med seger utan att han behövde gå tom. Senast på Romme vann han trots en snabb avslutning. Slide to Third - Är faktiskt lite ojämn och är upp och ner i jobben. Han var jättefin för en dryg vecka sedan men knöligare i det senaste jobbet. Han är en fin häst i grund och botten och jag har kanske varit lite för rädd om honom. Tintin Trizz - Har blivit stor och rejäl under hösten men har faktiskt behållit spänsten. Han har gått 1.26 full distans som bäst. Town Hall - Är fortfarande lite smårullig och inte helt 100. Han får gå mycket skogsträning för dagen och det finns inga veterinära anmärkningar på honom. Turbo Sweden - Blev hingstig och dum på höstsidan och började bråka med sig själv så han är valack nu och det mår han jättebra av. Han har bara gått motion efter kastrationen. Valet Forge - Har blivit en helt annorlunda häst efter lite justeringar och nu håller hon hela distansen. Hon har utvecklats kraftigt senaste tiden och har gått 1.24/1600 m. Wired Chip - Har vi haft några veckor och han fick lite träningsvärk efter mycket backjobb. Han har dock börjat rätta till sig så nu ska han in till banan och fortsätta träna där ett tag. Yes We Can - Klarade sitt premielopp trots galopper och känns faktiskt riktigt hygglig efteråt. Det är fortsatt utveckling i honom. treåringar Beckman - Gjorde ett strongt lopp för Kajsa i Rättvik men var tyvärr inte lika fin senast. Vi hittade lite problem i munnen och han får starta på. Egguinox - Har bara gått under sadel och galopptränat i backen senaste tiden. Han har dock varit inne på banan och gått 1.26/1600 m i spänstig stil. Hampus Dirt - Har vi kastrerat och fick innan det problem med en kota. Allt är dock bra för dagen och han återupptar snabbjobben första veckan i november. Jeanbatic - Sprang på tomgång senast och vi beslöt oss då att det var sista starten som hingst. Han är nu kastrerad och allt ser bra ut för dagen. Kimberly Face - Är ny i träning och kändes inte helt 100 i sitt första träningspass så hon ska kollas upp. Leif Light - Tycker jag faktiskt har höjt sig ett snäpp och har börjat ta i lite i loppen. Vi får försöka hålla den nivån på honom för då kommer han att springa in någon krona under vintern. Lottmar - Har jobbat på i full utsträckning men det är dåligt med lopp åt honom. Han känns ok och kommer att starta den 10:e på Rättvik. Mansfield Hanover - Galopperade helt omotiverat i senaste starten men jag tycker han jobbar riktigt bra och han är bättre än raden. Nova Race - Hade varit borta någon vecka inför Breeders Crown-försöket då hon tyvärr hamnade i iskalla ryggar och fick något med. Hon kommer att göra någon start till innan det blir vinterförvaring. Running Ram - Tycker jag ska vara bättre än vad han har visat hittills så jag skärper upp träningen lite och hoppas att det ger den effekten jag vill. Sandrngham Hanover - Är en häst som jag gillar och tror kommer utvecklas kraftigt efter vintern. Han avslutade vasst till tredjeplatsen senast och kommer att göra ett par, tre starter till i år. Turbo Daylight - Var inte som han skulle på Axevalla men det kan ha berott på den långa resan. Han var sedan betydligt vassare senast då han fick trycka sig till ledning och svarade ärligt på nya rekordet 15,8. Nästa start blir på Rättvik den 10:e tillsammans med Kajsa. Turbos Cherie - Var ute i Breeders Crown från spår åtta och blev irriterad och galopperade. Hon är inkvalad till Diamantstoets final på Gävle den 13:e och siktet är nu helt inställt på det. Viggo Trizz - Tycker jag faktiskt sköter sig med den äran. Det har gått lite tungt för honom hela säsongen men han har faktiskt höjt sig och släppt till på slutet. Han utvecklas konstant med många fina prestationer och får starta på. fyraåringar Big River Candy - Jobbar på i full utsträckning och gick 1.20/1600 m i senaste jobbet utan anmärkning. Castor Race - Är kastrerad då jag inte tycker han har fått den väntade utvecklingen under fyraårssäsongen. Han får en liten paus nu och kommer tillbaka på tävlingsbanan i vinter. Enzo Wibb - Har vi haft på konvalescenthemmet och han har jobbat på en längre tid. Han känns riktigt fräsch och fin i jobben och kommer att kvala inom kort. Han är dock inte riktigt färdig för start än. Pain Riche - Hoppade bort sig på en lite stum och konstig bana senast men känns fortsatt fräsch och fin så vi letar nya, lämpliga lopp åt honom. Sergei Hanover - Var jag till Oslo med i slutet av månaden men han skärrade tyvärr upp sig vid invigningen och blev sedan rädd bakom bilen och galopperade. Han kändes dock riktigt fräsch och fin efter det och har några lopp framledes som vi kommer att starta i. Turbolines - Var anständig som sexa på Bjerke och hon nöter på och går bra för

9 dagen utan att få sätta den lilla pricken över i:et. Turbo Viking - Tog vi hem till gården efter Mantorpsstarten och Viktoria har ridit in honom och han går nu bara galoppintervaller under sadel. Han har något fyraåringslopp på Solvalla i början av november så där får han gå ut direkt från sadel till sulky. äldre Catch the Moment - Går mycket under sadel och får väl göra några jobb till innan vi provar att kvala henne. Mellby Rouge - Är sommarvilan över för och hon har nu börjat att gå intervaller. Hon är väldigt laddad för dagen. Oliver Gene - Har tyvärr dåligt med passande lopp och han behöver starta var 10:e dag. Jag letar med ljus och lykta för det är inga fel på hästen. Red Light Girl - Gjorde en hel del bra starter men åkte tyvärr på en liten grej i ett ben. Hon är kvitt från det nu och startar inom ett par veckor. Ringside - Hade en infektion i senaste starten på Rättvik och stod på lite antibiotika efter det. Han är kvitt det nu och har börjat gå jobb igen. Rocky Race - Var kanske inte riktigt fin efter vinsten på Hagmyren utan galopperade i första sväng på Solvalla. Han har gått sina normala jobb efter det och går in till banan i början av november för finslipande jobb inför V75-finalen veckan efter. Sharp Launcher - Har varit inne i en svacka en längre period så jag har gnuggat till honom rejält så får vi se om han vaknar till inför höstens starter. Yosemite Boko - Räckte inte till på V75 senast utan hade gjort för sporadiska insatser för den uppgiften. Jag har skärpt upp honom lite i jobben och han har ett passande lopp på Rättvik den 10:e då Kajsa får köra honom. Yucay Boko - Känns fantastiskt fin i 1.30-jobben och får gå så en månad till innan vi testar honom. Åsundens Gigant - Har varit behandlad för sin dåliga kota och har nu återupptagit lugnare snabbjobb. Ändringar in: Enzo Wibb -06 e. Viking Kronos Kimberly Face -07 e. Egon Lavec ut: Mojito N.O., Petite Ribb, Sid the Kid, Sunlight Girl stall frick tvååringar Elise Hamp - Jobbar på bra och går sina 1.25-jobb enkelt. Jag är lite i valet och kvalet om jag ska kvala henne eller inte och det beror lite på hur banorna blir framöver. Hjärter Dam E. - Klarade premieloppet och det var det vi hade siktat på. Hon får ta det väldigt lugnt ett tag nu så knät får lugna när sig och hon går bara tryckvagnsträning för dagen. Segerbos Yra Tyra - Skötte sig exemplariskt i premieloppet efter att bara ha varit igång i sex veckor. Hon fick dock en liten reaktion efter det och har gått mycket lugnare. Hon är en jättefin travare som gör allt rätt. Singing Ram - Har börjat tränas för fullt igen efter sin konvalescenttid och allt känns bara bra för dagen. Åstas Tezz - Är konvalescent för dagen och tas bara väldigt lugnt. TreÅRINGAR Calvins Piraya - Är en dam man får gråa hår på. Hon tränar jättebra och är lugn och sansad men när det blir allvar kokar det över. Jag ska prova lite annan utrustning så får vi se om hon lugnar ner sig. Hällvinn - Fick äntligen sätta pricken över i:et och vann på bästa tänkbara sätt. Han är under stadig utveckling och kommer att göra två starter till i år. Närmast blir det på Rättvik den 10:e. Predator Lavec - Har gjort sin sista start som RIX-häst och vi har kollat alla prover och gjort EKG och det visade sig inte vara några problem, utan det är allergin som har spökat hela tiden. Han ska ut på auktion på fredag och jag hoppas vi kan köpa tillbaka honom. Primus Olyfid - Gjorde ett riktigt bra lopp som trea på Bollnäs men i starten efter var han tillbaka i bromsartagen. Han är nu kastrerad. Tap Turvy - Har varit nere runt 1.21/1600 m och siktet är nu inställt på kval den 10:e. äldre Crown Imperial - VVar sig inte riktigt lik senast och gav upp i sista sväng. Vi har kollat upp honom och det visade sig att han hade en infektion i kroppen. Han tas därför lugnt någon vecka innan vi återupptar full träning. Evelina Xing - Har inte fått samma utdelning som i somras men känns fin. Hon har dock fått mycket pengar på sig och har inga lätta uppgifter. Jag letar lämpliga lopp åt henne. King of Shogun - Var en besvikelse på Solvalla så vi provade att montékvala honom och det tyckte han var jättekul. Vi får försöka hitta något lämpligt montélopp och hoppas han tänder till. Ulbasse - Är tillbaka efter sin senskada och kändes fin travmässigt i kvalet. Dock fattades det lite tempo så det dröjer nog någon vecka till innan han startar. Ändringar IN: Ulbasse -04 e. Ulfrigg ut: Napoli

Yucay Boko laddar för vintern!

Yucay Boko laddar för vintern! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR OKTOBER 2011 ÅRGÅNG 7 Yucay Boko laddar för vintern! Omslaget: Yucay Boko är en av dem som ska hjälpa till att dra in segrar till stallet under hösten. Producerat

Läs mer

B.W.L.Champion laddad för en ny säsong

B.W.L.Champion laddad för en ny säsong Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR MARS 2009 ÅRGÅNG 5 B.W.L.Champion laddad för en ny säsong Omslaget: På fredag gör Kajsa Fricks stjärna B.W.L.Champion årsdebut hemma på Rättvik. Foto: Kim Nyblom/Foto-Mike

Läs mer

Islossning för Big River Create

Islossning för Big River Create Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR OKTOBER 2009 ÅRGÅNG 5 Islossning för Big River Create Omslaget: Efter flera bra insatser fick Big River Create äntligen vinna och nu ståtar hon med två raka. Producerat

Läs mer

leif witasp kajsa frick

leif witasp kajsa frick stall leif witasp kajsa frick RAPPORT FÖR MARS 2012 ÅRGÅNG 8 120312 Dramatisk avslutning på Färjestadkvällen 120309 Rocky Race byggde staket 120315 Stein Daylight övertygade på Romme 120323 My Ovi och

Läs mer

Lottmar bjöd på segerdans

Lottmar bjöd på segerdans Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR SEPTEMBER 2010 ÅRGÅNG 6 Lottmar bjöd på segerdans Omslaget: Lottmar var sprudlande glad efter karriärens första seger och bjöd på en liten show efter prisutdelningen.

Läs mer

Leif Witasp Kajsa Frick

Leif Witasp Kajsa Frick Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 3 2008 RAPPORT FÖR MARS ÅRGÅNG 4 Ett år sen sist - Bella en vinnare igen! Omslaget: Engesve Bella hade inte vunnit lopp på ett år innan hon slog till i Dubbelcupen

Läs mer

Kajsa har startat bra - även i år!

Kajsa har startat bra - även i år! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR JANUARI 2010 ÅRGÅNG 6 Kajsa har startat bra - även i år! Omslaget: Private Drive har en härlig vinterform och har givit tränaren Kajsa Frick en bra start på 2010.

Läs mer

Sergei Hanover is back in business!

Sergei Hanover is back in business! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR MAJ 2010 ÅRGÅNG 6 Sergei Hanover is back in business! Omslaget: Efter en lite tung inledning på fyraåringssäsongen är nu Sergei Hanover tillbaka i vinnarcirkeln.

Läs mer

Predator Lavec på väg mot start!

Predator Lavec på väg mot start! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR FEBRUARI 2010 ÅRGÅNG 6 Predator Lavec på väg mot start! Omslaget: Lördagen den 27:e februari var det Kick Off för Stall Rix-FM Dalarna. I slutet av månaden är

Läs mer

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 11 2007 RAPPORT FÖR NOVEMBER ÅRGÅNG 3. Arnizette Nova. Yngsta vinnaren i stallet!

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 11 2007 RAPPORT FÖR NOVEMBER ÅRGÅNG 3. Arnizette Nova. Yngsta vinnaren i stallet! Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 11 2007 RAPPORT FÖR NOVEMBER ÅRGÅNG 3 Arnizette Nova Yngsta vinnaren i stallet! Omslaget: Tvååriga Arnizette Nova är yngst av alla vinnare under November. Foto: Kim

Läs mer

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR DECEMBER 2009 ÅRGÅNG 5. Gott nytt år!

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR DECEMBER 2009 ÅRGÅNG 5. Gott nytt år! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR DECEMBER 2009 ÅRGÅNG 5 Gott nytt år! Omslaget: Sergei Hanover går ett intressant år till mötes och kommer säkerligen att fortsätta samla lagerkransar 2010. Producerat

Läs mer

STALL MÅNADSRAPPORT OKTOBER 2015. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Fossens Bonus. dundrar vidare

STALL MÅNADSRAPPORT OKTOBER 2015. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Fossens Bonus. dundrar vidare STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Fossens Bonus dundrar vidare SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 34 5 7 5 13% 50% 339.364:- MAGNUS HAR ORDET... Det har rullat på bra sista månaden tycker

Läs mer

leif witasp kajsa frick

leif witasp kajsa frick stall leif witasp kajsa frick RAPPORT FÖR OKTOBER 2012 ÅRGÅNG 8 121020 Leo Boy var starkast 121007 Kajsa vann Sleipner Dalarnas Silverpokal 121013 Kajsa och Checkdigit S.C. överraskade 121016 Blue Line

Läs mer

Äntligen är sommaren här!

Äntligen är sommaren här! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR JUNI 2011 ÅRGÅNG 7 Äntligen är sommaren här! Omslaget: Kajsa Frick hedrades med en stilig krans efter segern med Illinois Rose på hemmaplan under midsommarhelgen.

Läs mer

Witasp tog nytt nacksving på V75!

Witasp tog nytt nacksving på V75! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR MARS 2011 ÅRGÅNG 7 Witasp tog nytt nacksving på V75! Omslaget: Efter V75-seger med Yucay Boko på Åby fick Leif Witasp spänna musklerna mot olympiska brotterskan

Läs mer

Har Wall fått en ny stjärna?

Har Wall fått en ny stjärna? Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR MAJ 2011 ÅRGÅNG 7 Har Wall fått en ny stjärna? Omslaget: Ägaren och uppfödaren Hans Ivar Wall jublade efter Miss Wall Stars imponerande debutseger. Producerat

Läs mer

Senaste Nytt. Läs sida 2. I detta nummer. Lite information. Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar)

Senaste Nytt. Läs sida 2. I detta nummer. Lite information. Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar) Nummer: 1 Ida P, Johanna S, Hugo HS, Ian VB Senaste Nytt Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar) Läs sida 2 I detta nummer 1. Melodifestivalen 2016 2. Älvängenskor

Läs mer

leif witasp kajsa frick

leif witasp kajsa frick stall leif witasp kajsa frick RAPPORT FÖR SEPTEMBER 2012 ÅRGÅNG 8 120920 Le Sogno dansade undan på V86 120904 Atomic Rapida en vinnare igen 120906 My Golden imponerade på Solvalla 120907 Nova Race tog

Läs mer

Leif handlade i Harrisburg

Leif handlade i Harrisburg Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR NOVEMBER 2009 ÅRGÅNG 5 Leif handlade i Harrisburg Omslaget: I november gjorde Leif Witasp en ny resa till USA och Harrisbug där han köpte en handfull intressanta

Läs mer

Kriteriet nästa för Castor Race!

Kriteriet nästa för Castor Race! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR SEPTEMBER 2009 ÅRGÅNG 5 Kriteriet nästa för Castor Race! Omslaget: På söndag startar Castor Race i det största loppet för treåringar, Kriteriet på Solvalla. Foto:

Läs mer

Våren är här - nu rör det på sig

Våren är här - nu rör det på sig STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Våren är här - nu rör det på sig SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 8 3 1 0 38% 50% 57.229:- MAGNUS HAR ORDET... Det blev inte så många starter under februari

Läs mer

P-02/03 säsongen 2016

P-02/03 säsongen 2016 P-02/03 säsongen 2016 AGENDA DU ÄR VÄRDEFULL IDROTTENS VÄRDEGRUND LAGANDA = VI TILLSAMMANS VINNARE I LÄNGDEN DU ÄR VÄRDEFULL 1. VARFÖR ÄR VI TRÄNARE & VARFÖR SPELAR NI FOTBOLL? (grupperna skriver varsin

Läs mer

Kajsa kör mot championatet!

Kajsa kör mot championatet! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR AUGUSTI 2010 ÅRGÅNG 6 Kajsa kör mot championatet! Omslaget: Med endast fyra tävlingsdagar kvar på Rättvik leder Kajsa Frick championligan. Foto: Hanold/Foto-Mike

Läs mer

Yosemite Boko blev miljonär!

Yosemite Boko blev miljonär! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR NOVEMBER 2011 ÅRGÅNG 7 Yosemite Boko blev miljonär! Omslaget: I november tjänade Yosemite Boko 43.000 kr och det gjorde att han nu har tjänat 1 miljon kronor i

Läs mer

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 6 2007 RAPPORT FÖR JUNI ÅRGÅNG 3. Staro Almab V75-KUNGEN

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 6 2007 RAPPORT FÖR JUNI ÅRGÅNG 3. Staro Almab V75-KUNGEN Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 6 2007 RAPPORT FÖR JUNI ÅRGÅNG 3 Staro Almab V75-KUNGEN Omslaget: Staro Almab hann med att ta två V75-segrar under juni och nu väntar Derbyt i höst. Producerat av Travdirekt

Läs mer

leif witasp kajsa frick

leif witasp kajsa frick stall leif witasp kajsa frick RAPPORT FÖR FEBRUARI 2012 ÅRGÅNG 8 120206 Katrin blev årets lärling i Dalarna 120201 Atomic Rapida höll lekstuga på V86 120204 Mozart och Anna överraskade 120206 Katrin blev

Läs mer

Leif och Kajsa har inlett året bra

Leif och Kajsa har inlett året bra Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR APRIL 2011 ÅRGÅNG 7 Leif och Kajsa har inlett året bra Omslaget: Både Leif Witasp och Kajsa Frick har inlett kuskåret bra och ligger på över 10 i segerprocent.

Läs mer

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 7 2007 RAPPORT FÖR JULI ÅRGÅNG 3. Ringside. i sitt livs form

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 7 2007 RAPPORT FÖR JULI ÅRGÅNG 3. Ringside. i sitt livs form Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 7 2007 RAPPORT FÖR JULI ÅRGÅNG 3 Ringside i sitt livs form Omslaget: Ringside har hittat en riktigt härlig toppform i sommar och tog två segrar under juli. Producerat

Läs mer

Halmstad Lördag 27 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 KAN MYCKET VÄL ÖVERRASKA A: 3-1-11 B: 12-6-9-8-5-10-4-7-2

Halmstad Lördag 27 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 KAN MYCKET VÄL ÖVERRASKA A: 3-1-11 B: 12-6-9-8-5-10-4-7-2 Halmstad Lördag 27 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 KAN MYCKET VÄL ÖVERRASKA A: 3-1-11 B: 12-6-9-8-5-10-4-7-2 Förstatipset till 3 West Wing som har visat rejäl form och stabila takter

Läs mer

Vilken comeback av Yucay Boko!

Vilken comeback av Yucay Boko! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR MARS 2010 ÅRGÅNG 6 Vilken comeback av Yucay Boko! Omslaget: Efter drygt två års frånvaro från tävlingsbanan gjorde Yucay Boko en fantastisk comeback som resulterade

Läs mer

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR JUNI 2009 ÅRGÅNG 5. E3-succé för Witasp!

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR JUNI 2009 ÅRGÅNG 5. E3-succé för Witasp! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR JUNI 2009 ÅRGÅNG 5 E3-succé för Witasp! Omslaget: Leif Witasp har all anledning att vara nöjd med långa E3 där hans Turbo Viking slutade trea. Foto: Hanold/Foto-Mike

Läs mer

Predator Lavec dominerar Rixallsvenskan

Predator Lavec dominerar Rixallsvenskan Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR APRIL 2010 ÅRGÅNG 6 Predator Lavec dominerar Rixallsvenskan Omslaget: Predator Lavec tog tidigt hand om ledning i Rixallsvenskan och har efter tre starter bara

Läs mer

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR MAJ 2009 ÅRGÅNG 5. SERGEI skrattar gott!

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR MAJ 2009 ÅRGÅNG 5. SERGEI skrattar gott! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR MAJ 2009 ÅRGÅNG 5 SERGEI skrattar gott! Omslaget: Sergei Hanover är nöjd med livet och kan se tillbaka på en framgångsrik månad. Foto: Hanold/Foto-Mike Producerat

Läs mer

UPPVÄRMNING. Ta med styrketräningen på semestern:

UPPVÄRMNING. Ta med styrketräningen på semestern: Ta med styrketräningen på semestern: SUPERSTARK I Gymmet och träningskompisarna kan kännas långt borta på semestern, men träningen finns alltid nära till hands. I FORM tog hjälp av personliga tränaren

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

ENZO WIBB en vinnare!

ENZO WIBB en vinnare! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR APRIL 2009 ÅRGÅNG 5 ENZO WIBB en vinnare! Omslaget: Enzo Wibb tog karriärens första seger under april och fler lär komma... Producerat av Travdirekt i Karlstad

Läs mer

Monster Drives tunga seger

Monster Drives tunga seger Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR JULI 2009 ÅRGÅNG 5 Monster Drives tunga seger Omslaget: Kajsa Frick skrattade gott efter segern i Rommechansen med egentränade Monster Drive. Foto: Hanold/Foto-Mike

Läs mer

leif witasp kajsa frick

leif witasp kajsa frick stall leif witasp kajsa frick RAPPORT FÖR JUNI 2013 ÅRGÅNG 9 130603 Kajsa prinsessa på Axevalla 130604 Imponerande seger av T.X.All In 130606 L.K. tog hem Klass II-försöket 130617 Lord Mirabelle en vinnare

Läs mer

Laddat för V75- fest på hemmaplan!

Laddat för V75- fest på hemmaplan! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR JULI 2011 ÅRGÅNG 7 Laddat för V75- fest på hemmaplan! Omslaget: Stall Witasp och Frick ser fram emot en riktig kanonhelg med både V75 på hemmaplan och den årliga

Läs mer

Kajsa champion på hemmaplan!

Kajsa champion på hemmaplan! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR NOVEMBER 2010 ÅRGÅNG 6 Kajsa champion på hemmaplan! Omslaget: Efter en rafflande säsongsavslutning kunde Kajsa Frick knipa championatet på Rättvik framför näsan

Läs mer

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR JULI 2010 ÅRGÅNG 6. Sprintermästarsuccé

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR JULI 2010 ÅRGÅNG 6. Sprintermästarsuccé Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR JULI 2010 ÅRGÅNG 6 Sprintermästarsuccé för Leif! Omslaget: Leif Witasp kan se tillbaka på ett ytterst lyckat Sprintermästaräventyr med Turbo Viking. Foto: Hanold/Foto-Mike

Läs mer

Barn berättar om relationer

Barn berättar om relationer Barn berättar om relationer 300 Min kollega Hemrik Elmer från Stockholm har en kompis som samlar på barns tankar och jag tyckte de var så tänkvärda att de bör få få en större allmänhet. Frågorna rör relationer

Läs mer

Kajsas hästar blomstrar!

Kajsas hästar blomstrar! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR JUNI 2010 ÅRGÅNG 6 Kajsas hästar blomstrar! Omslaget: Kajsa Frick plockar segrar i parti och minut och närmar sig snabb 2 miljoner inkört i år. Producerat av Travdirekt

Läs mer

STALL MÅNADSRAPPORT NOVEMBER 2014. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Sveriges snabbaste ALMAR

STALL MÅNADSRAPPORT NOVEMBER 2014. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Sveriges snabbaste ALMAR STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Sveriges snabbaste ALMAR SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 24 5 6 0 21% 46% 294.316:- MAGNUS HAR ORDET... Hästarna har gått hyggligt under senaste månaden

Läs mer

STALL MÅNADSRAPPORT FEBRUARI 2015. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Dubbla priser. på Travgalan!

STALL MÅNADSRAPPORT FEBRUARI 2015. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Dubbla priser. på Travgalan! STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Dubbla priser på Travgalan! SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 6 1 1 1 17% 50% 60.200:- MAGNUS HAR ORDET... Jag har ju letat rikshäst och hittade en fin

Läs mer

STALL MÅNADSRAPPORT APRIL 2013. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. SPURTKUNGEN Pearsall Amount

STALL MÅNADSRAPPORT APRIL 2013. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. SPURTKUNGEN Pearsall Amount STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt SPURTKUNGEN Pearsall Amount SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 13 2 3 2 15% 54% 123.000:- MAGNUS HAR ORDET... Jag tycker att april var en hygglig månad

Läs mer

Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt

Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt RPG-spel med JavaScript Författare Robin Bertram Datum 2013 06 10 1 Abstrakt Den här rapporten är en post mortem -rapport som handlar om utvecklandet av ett RPG-spel

Läs mer

Ungdomssektionen fick i uppdrag att hålla i verksamheten tillsammans med Emma.

Ungdomssektionen fick i uppdrag att hålla i verksamheten tillsammans med Emma. Goda Exempel Salaortens Ryttarförening Salaortens Ryttarföreningen kände att de ville kunna hjälpa till på något sätt hösten 2015 då det kom så många barn från bl.a. Syrien. -Vi kände att den miljö som

Läs mer

vi att det var bättre att stå kvar och titta vidare i "vår" sväng.. och det gav till sist utdelning.. en kvar...

vi att det var bättre att stå kvar och titta vidare i vår sväng.. och det gav till sist utdelning.. en kvar... Efter en lång och varm vinter var det äntligen dags för Himpan 2008... en tävling man alltid ser fram emot.. en tävling man börjar prata om redan på hösten... en tävling som alltid bjuder på ett stort

Läs mer

Formen håller i sig och 2000 närmar sig

Formen håller i sig och 2000 närmar sig Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR JANUARI 2011 ÅRGÅNG 7 Formen håller i sig och 2000 närmar sig Omslaget: Leif Witasps fina form hänger med in på det nya året och efter januari saknas endast sex

Läs mer

Lisa besöker pappa i fängelset.

Lisa besöker pappa i fängelset. Lisa besöker pappa i fängelset. Hej, jag heter Lisa. Vet du vart jag ska i dag? Jag ska besöka min pappa. Jag är väldigt glad för det men oroar mig också. För, vet du vad? Min pappa sitter i fängelse.

Läs mer

Bra inledning på det nya året!

Bra inledning på det nya året! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR JANUARI 2009 ÅRGÅNG 5 Bra inledning på det nya året! Omslaget: Indian Go har inlett 2009 på ett strålande sätt och har varit på plats i sina samtliga tre starter.

Läs mer

Bollnäs Lördag 20 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 ÖPPET KLASS II FÖRSÖK A: 5-2-1 B: 8-6-3-12-7-10-11-4-9

Bollnäs Lördag 20 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 ÖPPET KLASS II FÖRSÖK A: 5-2-1 B: 8-6-3-12-7-10-11-4-9 Bollnäs Lördag 20 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 ÖPPET KLASS II FÖRSÖK A: 5-2-1 B: 8-6-3-12-7-10-11-4-9 V75 inleds med ett försök i Klass II över den dryga distansen. 5 Sembs Rebir

Läs mer

4 nödsamtal. SOS-operatören trycker nu på en knapp för att få fram telefonnummer och adress till telefonen pojken ringer från.

4 nödsamtal. SOS-operatören trycker nu på en knapp för att få fram telefonnummer och adress till telefonen pojken ringer från. 4 nödsamtal 1) Hjälp, farmor har ramlat! - SOS 112. Vad har inträffat? - Det är farmor, hon har ramlat! - Ja, hur är det med farmor då? - Hon svarar inte. - Andas hon? - Ja, jag tror det. - Hur ligger

Läs mer

ÖSS jolles Seglarsaga

ÖSS jolles Seglarsaga ÖSS jolles Seglarsaga Det här är ÖSS lilla seglarsaga för dig som skall börja segla! Läs den gärna tillsammans med dina föräldrar under tiden du går i seglarskola. Längst bak finns en lista där du kan

Läs mer

Ett arbete som inte blev riktigt som Ann tänkt sig!

Ett arbete som inte blev riktigt som Ann tänkt sig! Ett arbete som inte blev riktigt som Ann tänkt sig! Ann tog fram en liten ask ur fickan, en hemlig ask. Vad kunde det vara i den? Så spännande! Sakta gläntade hon på asken och - Va, den var ju tom! Men

Läs mer

STALL MÅNADSRAPPORT MAJ 2013. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Princess Wine blir bättre med åren!

STALL MÅNADSRAPPORT MAJ 2013. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Princess Wine blir bättre med åren! STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Princess Wine blir bättre med åren! SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 18 2 5 1 11% 44% 265.900:- MAGNUS HAR ORDET... Nu börjar treåringarna att komma ut

Läs mer

Koll på cashen - agera ekonomicoach!

Koll på cashen - agera ekonomicoach! För elever Fördjupningsuppgift: Koll på cashen - agera ekonomicoach! Fördjupningsuppgift: Ekonomicoach Så här går det till Börja med att se filmen Koll på cashen. Därefter är ni redo för att komma igång.

Läs mer

Till dig som vill bli medlem i SEKO

Till dig som vill bli medlem i SEKO Till dig som vill bli medlem i SEKO Med dig blir vi ännu starkare Tack vare att vi är många kan vi sätta tryck på arbetsgivaren. Men du kan hjälpa oss att bli ännu starkare. Vi kämpar för dig Utan oss

Läs mer

Sergei Hanover härjar vidare

Sergei Hanover härjar vidare Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR AUGUSTI 2009 ÅRGÅNG 5 Sergei Hanover härjar vidare Omslaget: Sergei Hanover skördar stora framgångar för dagen och går en spännande höst till mötes. Foto: Hanold/Foto-Mike

Läs mer

Fördjupningsarbete i samband med Steg 3 hösten 2010 skrivet av Maria Jansson

Fördjupningsarbete i samband med Steg 3 hösten 2010 skrivet av Maria Jansson Fördjupningsarbete i samband med Steg 3 hösten 2010 skrivet av Maria Jansson Innehållsförteckning Inledning... 3 Presentation... 3 Resultat... 9 Diskussion... 9 Sammanfattning... 9 Källförteckning... 10

Läs mer

var väl Connysson som sade det, att det kändes som vi till och med,

var väl Connysson som sade det, att det kändes som vi till och med, Det här var ju inte alls vad vi kom överens om. Det här var ju inte alls vad vi kom överens om förra veckan, på vårt möte. Både jag och Connysson upplevde att vi var överens med dig, att vi brainstormade

Läs mer

Denna lektion är från kapitlet Gammal kärlek rostar aldrig. Deltagarna tränar: att läsa att diskutera att skriva

Denna lektion är från kapitlet Gammal kärlek rostar aldrig. Deltagarna tränar: att läsa att diskutera att skriva Denna lektion är hämtad ur Sammanträffanden för sfi kurs D av Eva Bernhardtson och Louise Tarras, författarna till basläromedlet SamSpråk 2. Sammanträffanden är en pocketbok med tio berättelser från verkliga

Läs mer

leif witasp kajsa frick

leif witasp kajsa frick stall leif witasp kajsa frick RAPPORT FÖR SEPTEMBER 2013 ÅRGÅNG 9 130910 Leo Boy avgjorde säkert 130903 Ny Västerboseger för Kajsa 130903 Diamond of Ace tog andra raka 130906 Fallout Boy imponerade vid

Läs mer

Öde ön Jag befinner mig mitt ute på Indiska Oceanen. Det är min tredje vecka till sjöss och allt har varit lugnt och gått enligt planerna. Tills nu.

Öde ön Jag befinner mig mitt ute på Indiska Oceanen. Det är min tredje vecka till sjöss och allt har varit lugnt och gått enligt planerna. Tills nu. Öde ön Jag befinner mig mitt ute på Indiska Oceanen. Det är min tredje vecka till sjöss och allt har varit lugnt och gått enligt planerna. Tills nu. Det blåser storm och regnet smattrar mot det gungande

Läs mer

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt?

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt? VÄRDERINGSÖVNINGAR Vad är Svenskt? Typ av övning: Avstamp till diskussion. Övningen belyser hur svårt det är att säga vad som är svenskt och att normen vad som anses vara svenskt ändras med tiden och utifrån

Läs mer

KÄNSLA AV SAMMANHANG. Uppskattad dygnsdos i gr. och preparat (de sista 30 dagarna):

KÄNSLA AV SAMMANHANG. Uppskattad dygnsdos i gr. och preparat (de sista 30 dagarna): KÄNSLA AV SAMMANHANG Datum för ifyllandet: Intervjutillfälle nr: Intervjuare: Individens namn: Kön: Födelse år: Antal år i missbruk (med uppehåll): Drogfri dagar (nu): Initiativtagare till kontakt med

Läs mer

Bergsåker Onsdag 10 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V86-1 GIVET BUD TROTS LÄGET A: 8 B: 3-6-2-4-7-1-11-9 C: 10-5

Bergsåker Onsdag 10 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V86-1 GIVET BUD TROTS LÄGET A: 8 B: 3-6-2-4-7-1-11-9 C: 10-5 Bergsåker Onsdag 10 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V86-1 GIVET BUD TROTS LÄGET A: 8 B: 3-6-2-4-7-1-11-9 C: 10-5 Ett lopp över sprinterdistans inleder V86 och vi ger förstatipset till

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant

Utvärdering APL frågor till praktikant Utvärdering APL frågor till praktikant Jag studerar på A. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0 ungdomar åk 1 B. Vård och Omsorgsprogrammet för 1 1,9 ungdomar åk 2 C. Vård och Omsorgsprogrammet för 8 15,4

Läs mer

STALL MÅNADSRAPPORT NOVEMBER 2015. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Beppen Palema fick stanna och vann

STALL MÅNADSRAPPORT NOVEMBER 2015. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Beppen Palema fick stanna och vann STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Beppen Palema fick stanna och vann SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 11 3 2 1 27% 54% 239.500:- MAGNUS HAR ORDET... Nu har det börjat lugna ner sig lite

Läs mer

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se Tränarguide del 1 Mattelek www.mv-nordic.se 1 ATT TRÄNA MED MATTELEK Mattelek är ett adaptivt träningsprogram för att träna centrala matematiska färdigheter såsom antalsuppfattning, den inre mentala tallinjen

Läs mer

Leif är laddad inför hösten

Leif är laddad inför hösten Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 8 2008 RAPPORT FÖR AUGUSTI ÅRGÅNG 4 Leif är laddad inför hösten Omslaget: Efter en skitsommar är Leif Witasp nu laddad till tänderna inför hösten. Foto: Kim Nyblom/Foto-Mike

Läs mer

Bokjuryn på Haganässkolan, Älmhult

Bokjuryn på Haganässkolan, Älmhult Bokjuryn på Haganässkolan, Älmhult Vad är Bokjuryn? Funnits sen 1996 i Sverige. Barn och ungdomar läser årets utgivning av böcker och röstar fram bästa boken i olika ålderskategorier. Administreras av

Läs mer

Från min. klass INGER BJÖRNELOO

Från min. klass INGER BJÖRNELOO Från min klass INGER BJÖRNELOO Vi har nu följt Inger Björneloos klass under två år. Klassen börjar i höst på sitt sista lågstadieår, åk 3. Denna årgång av NÄMNAREN kommer att följa upp vad de gör och hur

Läs mer

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej!

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej! Kärnan Halmstad 29 augusti 2014 Hej! Här kommer information ifrån oss på Kärnan (F-2). Varannan vecka berättar vi lite om hur vi har det på skolan, vad vi har arbetat med och vad som händer de kommande

Läs mer

Mamma Angelica: Vi saknar henne och vill att hon kommer hem. 1 av 5 2015-11-05 08:43. Textstorlek:

Mamma Angelica: Vi saknar henne och vill att hon kommer hem. 1 av 5 2015-11-05 08:43. Textstorlek: Textstorlek: Johanssons dotter Nathalie har förts utomlands av sin pappa. har även tre barn tillsammans med Andreas Iversen. PERNILLA WAHLMAN Mamma : Vi saknar henne vill hon kommer hem SUNDSVALL. Nästan

Läs mer

Veckobrev vecka 48-51 Kristallen 2

Veckobrev vecka 48-51 Kristallen 2 Veckobrev vecka 48-51 Kristallen 2 Hej alla barn och föräldrar!!!!! 3 december 2015 Tänk att vi redan är inne i december. Tiden går verkligen snabbt och nu när morgnarna är mörka är det mysigt med alla

Läs mer

leif witasp kajsa frick

leif witasp kajsa frick stall leif witasp kajsa frick RAPPORT FÖR APRIL 2016 ÅRGÅNG 12 160403 Maidonna hann fram månadens PUSH N SHOVE HÄST ÖVERRASKADE Omslaget: Kajsa Frick vann med Push n Shove till nästan 30 gånger pengarna

Läs mer

Turbos Cherie - V75-drottningen!

Turbos Cherie - V75-drottningen! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR FEBRUARI 2011 ÅRGÅNG 7 Turbos Cherie - V75-drottningen! Omslaget: Turbos Cherie svarade för en osannolik prestation när hon vann på V75 två veckor i rad. Foto:

Läs mer

kr inkört 2010!

kr inkört 2010! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR DECEMBER 2010 ÅRGÅNG 6 Fantastiskt avslut på året gav 4.000.000 kr inkört 2010! Omslaget: Leif Witasp rekordspurtade under december och passerade i god tid 4-miljoner-strecket

Läs mer

Nämnarens adventskalendern 2007

Nämnarens adventskalendern 2007 Nämnarens adventskalendern 2007 1 När det närmar sig jul är det kallt. Då behöver de tre tomtenissarna både halsduk och mössa när de leker i snön. I korgen ligger en röd, en blå och en randig halsduk.

Läs mer

Lathund, procent med bråk, åk 8

Lathund, procent med bråk, åk 8 Lathund, procent med bråk, åk 8 Procent betyder hundradel, men man kan också säga en av hundra. Ni ska kunna omvandla mellan bråkform, decimalform och procentform. Nedan kan ni se några omvandlingar. Bråkform

Läs mer

Rocky Race blev årets sista vinnare

Rocky Race blev årets sista vinnare Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR DECEMBER 2011 ÅRGÅNG 7 Rocky Race blev årets sista vinnare Omslaget: Sista vinnaren från stallet 2011 blev Rocky Race som tog årets första seger när han slog till

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Lärkan förskola, Öja Verksamhetsåret 2013/2014 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete under verksamhetsåret

Läs mer

Turbos son på Vikingatåg

Turbos son på Vikingatåg Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 9 2008 RAPPORT FÖR SEPTEMBER ÅRGÅNG 4 Turbos son på Vikingatåg Omslaget: Turbo Sund-sonen Turbo Viking har inlett karriären fint med en seger och ett tredjepris. Foto:

Läs mer

Hälsoprojektet på Södermalm

Hälsoprojektet på Södermalm Hälsoprojektet på Södermalm The Capital of Scandinavia Hälsoprojektet Hälsoperspektiv för anställda.(-10) Hälsoperspektiv för klienter.(-13/14) Hälsoprojektet. Undersöka Erbjuda insatser Utvärdera The

Läs mer

Skriva B gammalt nationellt prov

Skriva B gammalt nationellt prov Skriva B gammalt nationellt prov Skriva B.wma Då fortsätter vi skrivträningen. Detta avsnitt handlar om att anpassa sin text till en särskild situation, en speciell texttyp och särskilda läsare. Nu ska

Läs mer

Kondition + spänstträning, 1-2 pass/vecka

Kondition + spänstträning, 1-2 pass/vecka Hej! För att underhålla och bibehålla formen du kämpat dig till under vintern och våren gäller det att hålla igång även under sommaren. Vad som är bra är att det räcker med 2 pass i veckan för att just

Läs mer

Lady s Photo ensam på målfotot

Lady s Photo ensam på målfotot STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Lady s Photo ensam på målfotot SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 26 5 1 6 19% 46% 264.400:- MAGNUS HAR ORDET... Jag tycker att hästarna har börjat rycka

Läs mer

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 3 2007 RAPPORT FÖR MARS ÅRGÅNG 3 FAVORIT I REPRIS. Årets andra V75 seger till Kajsa

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 3 2007 RAPPORT FÖR MARS ÅRGÅNG 3 FAVORIT I REPRIS. Årets andra V75 seger till Kajsa Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 3 2007 RAPPORT FÖR MARS ÅRGÅNG 3 FAVORIT I REPRIS Årets andra V75 seger till Kajsa Omslaget: Tosca du Ling fixade Kajsa Fricks andra V75 seger för året. Sundbyholm

Läs mer

Morgonsamling till lågstadier

Morgonsamling till lågstadier Morgonsamling till lågstadier Röda Korset är en världsomfattande organisation, vars huvudsyfte är att hjälpa människor i nöd. Organisationens verksamhet baserar sig på principer, som ger organisationen

Läs mer

Slingerbulten 30.1.2014 i Grankulla på Kasaberget kl.18.00-19.30

Slingerbulten 30.1.2014 i Grankulla på Kasaberget kl.18.00-19.30 Slingerbulten 30.1.2014 i Grankulla på Kasaberget kl.18.00-19.30 Målgrupp: Flygande kossorna i OK 77. Kossorna definieras enligt följande: En flygande kossa är du som orienterar i H/D12TR-H/D14 (dvs född

Läs mer

När jag har arbetat klart med det här området ska jag:

När jag har arbetat klart med det här området ska jag: Kraft och rörelse När jag har arbetat klart med det här området ska jag: kunna ge exempel på olika krafter och kunna använda mina kunskaper om dessa när jag förklarar olika fysikaliska fenomen, veta vad

Läs mer

Utvä rdering Värberg 18-22 december

Utvä rdering Värberg 18-22 december Utvä rdering Värberg 18-22 december 1. Hur var maten Maten var bra, men skulle haft lite mera smak. Maten var riktigt bra, blev alltid mätt. mat gärna större portioner Maten var inte så god. De var onödigt

Läs mer

SOLCELLSBELYSNING. En praktisk guide. Råd & Tips SOLENERGI LADDA MED. Praktiska SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT

SOLCELLSBELYSNING. En praktisk guide. Råd & Tips SOLENERGI LADDA MED. Praktiska SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT SOLCELLSBELYSNING En praktisk guide LADDA MED SOLENERGI Praktiska Råd & Tips SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT Kom igång med 3 solenergi fördelar med Solcell Mi l jö vä n l i g t Enkelt Praktiskt

Läs mer

Den magiska dörren. kapitel 1

Den magiska dörren. kapitel 1 Den magiska dörren. kapitel 1 Jag är 13 år och går i Oxford. och Jonatan var min kompis han var också 13 år och gick i Oxford. båda körde motocross jag hade en KTM 60 sx och Jonatan hade också en KTM 60

Läs mer

Kom ihåg vilodagarna! Alla de tre träningsprogrammen

Kom ihåg vilodagarna! Alla de tre träningsprogrammen Kom ihåg vilodagarna! Alla de tre träningsprogrammen utmanar din styrka och kondition. Det är därför viktigt att du ser till att ta en vilodag efter varje träningspass. 32 I FORM 4/2016 Tre toppenprogram

Läs mer

LEDARE. God Jul och Gott Nytt År! /Ulf Nilsson, red. I DETTA NUMMER. Nervöst och givande på taekwondogradering sid 2. En blick framåt på 2016 sid 4

LEDARE. God Jul och Gott Nytt År! /Ulf Nilsson, red. I DETTA NUMMER. Nervöst och givande på taekwondogradering sid 2. En blick framåt på 2016 sid 4 Kime - dec 2015 LEDARE Nu när jul och nyår står inför dörren kan det vara på sin plats att sammanfatta året som gått. Som sig bör har det varit fullt av träningar, läger och nya bekantskaper. Från ett

Läs mer

Sjukgymnasten tipsar om rörelser att göra hemma

Sjukgymnasten tipsar om rörelser att göra hemma Träningstips Sjukgymnasten tipsar om rörelser att göra hemma Emelie Bond, legitimerad sjukgymnast, visar olika övningar som man kan göra hemma, flera övningar fungerar även för den som sitter i rullstol.

Läs mer

First Lego League. filurerna 2009

First Lego League. filurerna 2009 First Lego League filurerna 2009 First lego league 2/9 2009 Bengt Böhlin från tecnikhus informerade oss om FLL och visade oss en film om förra årets deltagare som var med i lego league. Han hade även med

Läs mer