Upphandling av ramavtal för läs- och undersökningslampor till SLL samt ett avropsavtal för NKS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Upphandling av ramavtal för läs- och undersökningslampor till SLL samt ett avropsavtal för NKS"

Transkript

1 Landstingsstyrelsens förvaltning Upphandling och juridik Upphandlingsavdelningen ANBUDSINBJUDAN (7) Upphandling av ramavtal för läs- och undersökningslampor till SLL samt ett avropsavtal för NKS Inbjudan att inkomma med anbud Stockholm Stockholms läns landsting Box Stockholm Besök oss: Norra Stationsgatan 69 Telefon: Fax: E-post: registrator.nks@sll.se Säte: Stockholm Org.nr:

2 2 (7) Innehåll 1 Allmän orientering Upphandlande myndighet Upphandlingen Målsättning för NKS 3 2 Upphandlingsförfarande Förfrågningsunderlag Förteckning över förfrågningsunderlaget Tillhandahållande av förfrågningsunderlaget Förtydliganden och kompletteringar Anbudsgivning Anbudets form och innehåll Begränsad kontroll Helt eller delat anbud Anbudstidens utgång Anbudets giltighetstid Anbudets lämnande Anbudsöppning Sekretess Kvalificering av Leverantörer Utvärdering av anbud Meddelande om beslut Tecknande av kontrakt... 7

3 3 (7) 1 Allmän orientering 1.1 Upphandlande myndighet Upphandlande myndighet är Stockholms läns landsting, org. nr: Upphandlingen Stockholms läns landsting (nedan kallad SLL) inbjuder till anbudsgivning gällande ett ramavtal för läs- och undersökningslampor enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. Avropande enheter är enheter inom Stockholms läns landsting (SLL) med dess förvaltningar, bolag och stiftelser, samt Tiohundra AB och Gotlands kommun. Inom ramen för detta ramavtal omfattar upphandlingen även ett avrop av läs- och undersökningslampor för leverans till Nya Karolinska Solna (nedan kallad NKS). För mer information se samt Målsättning för NKS SLL vill i detta sammanhang framhålla att SLL har en hög ambitionsnivå avseende de målsättningar för NKS som ska uppnås med Upphandlingen. De övergripande målsättningarna är följande: Leveransen ska säkerställa att patientens säkerhet tillvaratas i det nya sjukhuset. Leveransen ska bidra till att de anställda kan utföra sitt arbete så effektivt som möjligt. Leveransen ska vara modern och framtidsorienterad och kunna tillgodose verksamhetens behov såväl när NKS tas i bruk, som att kunna anpassas och stödja ändrade arbetssätt och framtida behov. Leveransen ska vara robust, tillgänglig och tillförlitlig. Att genomförande och driftsättning av Leveransen ska utföras enligt av SLL uppställd tidplan eller av SLL uppställda tidsramar. Detta innebär att kontraktet ska säkerställa att samordning kan ske med byggprojektet under Projektavtalet, så att Leveransen finns på plats när NKS tas i drift. Att Leveransen genomförs med mycket god kvalitet i alla delar (rapportering, möten, dialog, testning, kvalitetssäkring, kontroll, uppföljning, dokumentation och leveranser m.m.) Att Leveransen genomförs på sådant sätt att kostnaderna för SLL är de lägsta möjliga och med god styrning av projektet. 2 Upphandlingsförfarande Öppet förfarande i enlighet med bestämmelserna i Lagen om offentlig upphandling (SFS 2007:1091).

4 4 (7) 3 Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlaget är SLL:s underlag för anbudsinbjudan. Det avser att ge en saklig och allsidig information om förutsättningarna för upphandlingen och uppdraget. 3.1 Förteckning över förfrågningsunderlaget Förfrågningsunderlaget består av detta dokument och följande bilagor: Bilaga 1 Avtalsförlaga Ramavtal Bilaga 2 Avtalsförlaga Avropsavtal NKS Bilaga 3 Skallkrav Bilaga 4 Utvärderingsmodell Bilaga 5 Verksamhetsbeskrivning Bilaga 6 Uppförandekod 3.2 Tillhandahållande av förfrågningsunderlaget Förfrågningsunderlaget finns tillgängligt på e-avrop. Det åligger anbudsgivare att före anbudets lämnande själv kontrollera att fullständigt förfrågningsunderlag erhållits. 3.3 Förtydliganden och kompletteringar Om förfrågningsunderlaget uppfattas innehålla oklarheter av betydelse för att lämna ett fullständigt anbud ser vi det som angeläget att SLL omgående kontaktas. All frågor rörande denna upphandling ska ställas elektroniskt via e-avrop. Frågor rörande denna upphandling måste ställas senast Frågor som inkommer efter detta datum kommer inte att besvaras. Alla besvarade frågor skickas med e-post till frågeställaren samt till alla som har hämtat ut underlaget från e-avrop. Dessutom kommer alla frågor och svar att publiceras i upphandlingens annons. Anbudsgivare ansvarar för att denne tar del av all information som publicerats under anbudstiden. Av SLL under anbudstiden publicerad information utgör en del av förfrågningsunderlaget och gäller därmed som underlag för anbudsinlämning. Information som lämnats på annat sätt är inte giltigt och utgör därmed inte en del av förfrågningsunderlaget. 4 Anbudsgivning 4.1 Anbudets form och innehåll Förfrågningsunderlaget innehåller ett antal krav. Samtliga krav måste vara uppfyllda för att ett anbud ska kunna ingå i den slutliga utvärderingen. Svar på samtliga krav ska lämnas in elektroniskt via e-avrop i Svarsbilaga skallkrav.

5 5 (7) De svar som anbudsgivaren lämnar i sitt anbud på de i förfrågningsunderlaget ställda kraven är underlag för den prövning och utvärdering av inkomna anbud som SLL genomför. Det är viktigt att anbudet innehåller alla efterfrågade uppgifter, särskilt med tanke på de mycket begränsade möjligheter som finns att efter anbudens utgång inhämta eller lämna kompletterande uppgifter. Anbudsgivaren uppmanas att begränsa anbudet till att omfatta de efterfrågade uppgifterna. Ytterligare uppgifter kommer inte att beaktas vid genomgången av anbuden. 4.2 Begränsad kontroll SLL kommer kontrollera anbuden i enlighet med bestämmelsen om begränsad kontroll i Lagen om offentlig upphandling (SFS 2007:1091) 11 kap 17. Detta innebär för anbudsgivarna att handlingar rörande Leverantörens lämplighet endast skickas in på begäran av SLL. 4.3 Helt eller delat anbud Anbud lämnas på hela det efterfrågade sortimentet. Kombinatoriska eller villkorade anbud kommer inte att accepteras. 4.4 Anbudstidens utgång Anbud ska vara SLL tillhanda senast Anbudets giltighetstid Anbudet ska vara giltigt till och med SLL kan vid behov komma att förlänga anbudstiden. 4.6 Anbudets lämnande Anbudet ska lämnas elektroniskt via e-avrop av behörig företrädare för bolaget. Anbudsgivare som saknar konto på e-avrop måste registrera sig. 4.7 Anbudsöppning Öppning av anbud kommer att ske snarast efter sista dag för anbudstidens utgång. 5 Sekretess Offentliga myndigheters verksamhet omfattas av offentlighetsprincipen. För att en uppgift i en allmän handling ska kunna hemlighållas måste det finnas stöd i Offentlighets- och sekretesslagen (SFS 2009:400). Om en anbudsgivare anser att vissa uppgifter i anbudet bör hemlighållas efter att upphandlingen avslutats ska detta framgå på av separat bilaga som bifogas anbudet. Det ska dels preciseras vilka uppgifter som avses, dels anges på vilket sätt anbudsgivaren kan komma att lida skada om uppgifterna röjs.

6 6 (7) Det faktum att en anbudsgivare har begärt sekretess är dock ingen garanti för att uppgiften i fråga kommer anses omfattas av sekretess. 6 Kvalificering av Leverantörer Samtliga krav framgår av Bilaga 3 Skallkrav. Leverantören ska lämnas in sina svar på samtliga krav elektroniskt via e-avrop i Svarsbilaga skallkrav. 7 Utvärdering av anbud Anbudsgivare som lämnat det anbud som är det ekonomiskt mest fördelaktiga för hela uppdraget är den leverantörer som Beställaren kommer att anta. Anbuden kommer att utvärderas i enlighet med den utvärderingsmodell som beskrivs nedan. Följande tilldelningskriterier kommer att utvärderas: Total kostnad Kvalitet Tilldelningskriteriet Total kostnad avser de sammanlagda priser som är föremål för utvärdering. Tilldelningskriteriet Kvalitet har flera underkriterier, vilka framgår av bifogad Bilaga 4 Utvärderingsmodell. Leverantören ska elektroniskt lämna priser via e-avrop i Svarsbilaga utvärdering. Bedömningen av lamporna kommer att göras av personer från olika verksamheter inom Karolinska Universitetssjukhuset. Gruppmedlemmarna sätter individuella betyg för varje kriterium. Ett medelvärde för varje kriterium beräknas med en (1) decimal och avrundas därefter till närmaste heltal. Om den första decimalen innan avrundning följs av siffran 5, 6, 7, 8 eller 9 sker avrundning uppåt. Om den första decimalen innan avrundning följs av siffran 0, 1, 2, 3 eller 4 sker avrundning nedåt. Samtliga kriterier måste ha medelvärde godkänt eller bättre, för att gå vidare i utvärderingen. Betyget resulterar i ett jämförelsetal. Leverantören kan simulera utfall av olika scenarier. Bedömningarna tillsammans med totalkostnad kommer att generera ett jämförelsetal. Det anbud som efter utvärdering erhåller lägst jämförelsetal utgör det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet. Om jämförelsetalet är detsamma för flera Anbudsgivare kommer den Anbudsgivare som har lägst Total kostnad att tilldelas kontraktet, där efter kommer lottning avgöra om flera anbud har samma jämförelsetal. 8 Meddelande om beslut När beslut tagits angående val av Leverantör kommer information om beslutet och skälen till detta att göras tillgängligt för samtliga anbudsgivare.

7 7 (7) 9 Tecknande av kontrakt Efter tilldelningsbeslut och aktuell avtalsspärr kommer ett skriftligt avtal att tecknas med antagen Leverantör, under förutsättning att upphandlingen inte blir föremål för överprövning. Avtalet baseras på innehållet i detta förfrågningsunderlag och antaget anbud.

Upphandlingens föreskrifter

Upphandlingens föreskrifter 1.1 Omfattning Upphandlingen omfattar ett ramavtal avseende städning av Gustavsgården, Socialkontorets utförarenhet och Ösbydalens förskola i centrala Gustavsberg i Värmdö kommun. Avtal tecknas med en

Läs mer

Örnsköldsvik Kommun upphandlar - Böcker och läromedel -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Örnsköldsvik Kommun upphandlar - Böcker och läromedel -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Allmänna uppgifter upphandlar - -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1.1 Upphandlande myndighet och enheter Härnösands kommun, 212000-2403 Kramfors kommun, 212000-2429 Sollefteå

Läs mer

Domstolsverket (nedan kallad den upphandlande myndigheten) inbjuder till anbudsgivning avseende Inredningsarkitekt.

Domstolsverket (nedan kallad den upphandlande myndigheten) inbjuder till anbudsgivning avseende Inredningsarkitekt. 1 Allmän orientering 1.1 Omfattning Domstolsverket (nedan kallad den upphandlande myndigheten) inbjuder till anbudsgivning avseende. 1.2 Presentation av den upphandlande myndigheten Domstolsverket, Enheten

Läs mer

UPPHANDLINGSPROTOKOLL. Upphandlande organisation 2.1. UPPHANDLINGSPROTOKOLL. 2.2. Kvalificering av anbudsgivare 2013-05-14

UPPHANDLINGSPROTOKOLL. Upphandlande organisation 2.1. UPPHANDLINGSPROTOKOLL. 2.2. Kvalificering av anbudsgivare 2013-05-14 UPPHANDLINGSPROTOKOLL 2013-05-14 Upphandlande organisation ARBETSFÖRMEDLINGEN Anna Säwström Upphandling CAD-konstruktion inriktning mekanik Af-2013/083277 2.1. UPPHANDLINGSPROTOKOLL Arbetsförmedlingen,

Läs mer

UPPHANDLANDE MYNDIGHET Upphandlande myndighet är Första AP-fonden (AP1 eller Beställaren).

UPPHANDLANDE MYNDIGHET Upphandlande myndighet är Första AP-fonden (AP1 eller Beställaren). Anbudsunderlag Receptionstjänster D.nr.VS 2016/5 OM FÖRSTA AP-FONDEN Första AP-fonden presenteras på www.ap1.se där även årsredovisning och halvårsrapport kan laddas ner. UPPHANDLANDE MYNDIGHET Upphandlande

Läs mer

Information om upphandlingen

Information om upphandlingen Information om upphandlingen Presentation av tjänsten inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande - -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. Beskrivning Upphandlingen

Läs mer

Vattenmätare med puls

Vattenmätare med puls För s räkning infordras anbud på vattenmätare med puls enligt bifogad beskrivning. Upphandlingens form Upphandlingen genomförs som Öppet förfarande enligt lagen om offentlig upphandling. Allmänt Anbudet

Läs mer

Anbudsinbjudan. Digitala Enheter och Kringutrustning. Dnr: 2.4.2-8831/2015 2016-01-11. stockholm.se

Anbudsinbjudan. Digitala Enheter och Kringutrustning. Dnr: 2.4.2-8831/2015 2016-01-11. stockholm.se Digitala Enheter och Kringutrustning stockholm.se Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Hantverkargatan 2F 104 22 Stockholm Växel 08-508 33 000 www.stockholm.se Innehåll 1

Läs mer

Information om upphandlingen

Information om upphandlingen Information om upphandlingen Presentation av tjänsten/varan inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande - -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. Beskrivning Upphandling

Läs mer

UPPHANDLING AV IT-KONSULTTJÄNSTER, RESURSKONSULTER. Upphandlingsrapport

UPPHANDLING AV IT-KONSULTTJÄNSTER, RESURSKONSULTER. Upphandlingsrapport UPPHANDLING AV IT-KONSULTTJÄNSTER, RESURSKONSULTER Upphandlingsrapport Innehållsförteckning 1 Upphandlingens genomförande... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Omfattning och utformning... 3 1.3 Tillvägagångssätt

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2016-05-06 B E S L U T Swedbank AB FI Dnr 15-13124 Verkställande direktören Delgivning nr 2 105 34 Stockholm Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella

Läs mer

ANBUDSUTVÄRDERING Kommunikationsnät för AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag

ANBUDSUTVÄRDERING Kommunikationsnät för AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag ANBUDSUTVÄRDERING Kommunikationsnät för AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag (fortsättningsvis kallat Beställaren) har inbjudit till anbudsgivning avseende anläggande av

Läs mer

Föreskrifter. Information om enheten. Upphandlingen. Den upphandlande myndigheten:

Föreskrifter. Information om enheten. Upphandlingen. Den upphandlande myndigheten: Föreskrifter Information om enheten Den upphandlande myndigheten: Umeå energi är ett energi- och kommunikationsföretag som siktar på att göra en stark varumärkesresa, där vi tydligt ska kraftsamla och

Läs mer

Avslutad: Drift av servrar som ingår i Bopats Marknadssystem och Marknadsanalyssystem.

Avslutad: Drift av servrar som ingår i Bopats Marknadssystem och Marknadsanalyssystem. Avslutad: Drift av servrar som ingår i Bopats Marknadssystem och Marknadsanalyssystem. Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/36938431.aspx Externt anbuds-id 399862-2012 Anbudstyp Tilldelning

Läs mer

Bakgrundskarta, flyg.

Bakgrundskarta, flyg. Bakgrundskarta, flyg. Info Version 5 URL http://com.mercell.com/permalink/39036723.aspx Externt anbuds-id 432620-2013 Anbudstyp Tilldelning Dokument typ Avslutade upphandlingar Anbudsprocess Öppet förfarande

Läs mer

06:9 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER

06:9 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 06:9 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER DESSA FÖRESKRIFTER ANSLUTER TILL ABFF12 Antal sidor: 6 st. SKÖTSELOMRÅDE: NÄL Norra Älvsborgs länssjukhus & Kulturlagret Niklasberg Diarienr: FAST 354-2013 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

Läs mer

SOLLENTUNA KOMMUN. Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut. Upphandling. Upphandlingsansvarig UPPHANDLINGSPROTOKOLL 2013-03-13.

SOLLENTUNA KOMMUN. Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut. Upphandling. Upphandlingsansvarig UPPHANDLINGSPROTOKOLL 2013-03-13. SOLLENTUNA KOMMUN Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut 2013-03-13 Upphandlingsansvarig Sollentuna kommun Fredrik Söderlind Upphandling Upphandling av ramavtal för målerientreprenad 2012/97 INK

Läs mer

METODBOK INNOVATIONSUPPHANDLING

METODBOK INNOVATIONSUPPHANDLING Start Syfte METODBOK INNOVATIONSUPPHANDLING Behov uppstår Behovs- och marknadsanalys Innovationsvänlig Val av förfarande Genomförande av Upphandling Förstudie Om oss Forum Kontakt Behov Marknadsanalys

Läs mer

30 % av kommunens budget är upphandlade varor och tjänster. Är det en marknad för Dig? 12 september 2016

30 % av kommunens budget är upphandlade varor och tjänster. Är det en marknad för Dig? 12 september 2016 30 % av kommunens budget är upphandlade varor och tjänster. Är det en marknad för Dig? 1 12 september 2016 Fakta om offentlig upphandling Cirka 700 miljarder kronor per år (eller är det 800?) Kommunerna

Läs mer

för lokal barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvård för Botkyrka kommun (objekt 2)

för lokal barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvård för Botkyrka kommun (objekt 2) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-10-16 p 22 1 (7) Handläggare: Marie-Louise Siverstrand Antagande av leverantör - upphandling av lokal barnoch ungdomspsykiatrisk öppenvård

Läs mer

Administrativa föreskrifter Upphandling av friskvårdstjänster

Administrativa föreskrifter Upphandling av friskvårdstjänster Sveriges Radio AB 105 10 Stockholm Besök Oxenstiernsgatan 20 Tel 08-784 50 00 Fax 08-784 15 00 www.sverigesradio.se Org.nr. 556419-3232 Styrelsens säte: Stockholm Datum 2011-11-07 Sista anbudsdag 2011-12-22

Läs mer

Svar på skrivelse om upphandling av vuxenutbildning - komvux och sfi

Svar på skrivelse om upphandling av vuxenutbildning - komvux och sfi Arbetsmarknadsförvaltningen Vuxenutbildning Stockholm Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-02 Handläggare Elisabeth Ryde Telefon: 08-508 35 547 Till Arbetsmarknadsnämnden den 14 juni 2016 Ärende 12 Svar

Läs mer

Lagen om offentligt upphandling - LOU

Lagen om offentligt upphandling - LOU Lagen om offentligt upphandling - LOU 13 Med offentlig upphandling avses de åtgärder som vidtas av en upphandlande myndighet i syfte att tilldela ett kontrakt eller ingå ett ramavtal avseende varor, tjänster

Läs mer

Offentlighet och sekretess vid offentlig upphandling Upphandlingsdagarna 2016 Anders Nilsson och Åsa Nyqvist

Offentlighet och sekretess vid offentlig upphandling Upphandlingsdagarna 2016 Anders Nilsson och Åsa Nyqvist Offentlighet och sekretess vid offentlig upphandling Upphandlingsdagarna 2016 Anders Nilsson och Åsa Nyqvist Hur går en upphandling till? Planering/upphandling Prövning av anbud Avtalsspärr Avtalsperiod

Läs mer

Region Skåne Fråga om utformning av fördelningsnyckel i ramavtal för radiologiprodukter

Region Skåne Fråga om utformning av fördelningsnyckel i ramavtal för radiologiprodukter KKV1026, v1.4, 2013-01-18 BESLUT 2014-12-12 Dnr 99/2014 1 (6) Region Skåne JA Hedlunds väg 291 89 Kristianstad Region Skåne Fråga om utformning av fördelningsnyckel i ramavtal för radiologiprodukter Konkurrensverkets

Läs mer

Socialstyrelsens författningssamling

Socialstyrelsens författningssamling SOSFS 2008:20 (M och S) Föreskrifter Ändring i föreskrifterna och allmänna råden (SOSFS 2007:10) om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens

Läs mer

DOM 2014-05-06 Meddelad i Stockholm

DOM 2014-05-06 Meddelad i Stockholm Enhet 14 SÖKANDE Foria AB, 556069-1684 Morabergsvägen 17 152 28 Södertälje MOTPART Tyresö kommun 135 81 Tyresö SAKEN Offentlig upphandling DOM 2014-05-06 Meddelad i Stockholm Mål nr 1782-14 1 FÖRVALTNINGSRÄTTENS

Läs mer

Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering

Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering E-legitimationsdagen 2013-01-31 Louise Merz Pontus Söderström Myndigheternas försörjning idag För att täcka det offentligas behov av tjänster

Läs mer

Avslutad: Tält i samband med evenemangsavdelningens projekt.

Avslutad: Tält i samband med evenemangsavdelningens projekt. Avslutad: Tält i samband med evenemangsavdelningens projekt. Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/42252028.aspx Externt anbuds-id 410367-2013 Anbudstyp Tilldelning Dokument typ Meddelande

Läs mer

T1 Administrativa föreskrifter. Grundläggande psykoterapiutbildning inriktning KBT. Ansvarig upphandlare: Erik Björklund

T1 Administrativa föreskrifter. Grundläggande psykoterapiutbildning inriktning KBT. Ansvarig upphandlare: Erik Björklund T1 Administrativa föreskrifter Grundläggande psykoterapiutbildning inriktning KBT Ansvarig upphandlare: Erik Björklund INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 ALLMÄN INFORMATION 3 1.2 FÖRUTSÄTTNINGAR

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen 1 Information om upphandlingen 1.1 Presentation av upphandlingen Södertörns upphandlingsnämnd inbjuder härmed Sökande till att lämna anbud gällande LOV Hemtjänst, enligt nedanstående instruktioner och

Läs mer

1 ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

1 ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 1 ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 1.1 Information om myndigheten Den upphandlande myndigheten: 212000-0522 Upphandlare: Ann Clewåker Telefon nr: 0370-67 81 13 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning

Läs mer

Kvalificering om deltagande i Region Kronoberg/Länstrafiken Kronobergs upphandling av skolskjuts och serviceresor mm i Kronobergs län

Kvalificering om deltagande i Region Kronoberg/Länstrafiken Kronobergs upphandling av skolskjuts och serviceresor mm i Kronobergs län Kvalificering om deltagande i Region Kronoberg/Länstrafiken Kronobergs upphandling av skolskjuts och serviceresor mm i Kronobergs län Kvalificeringen i rubricerad upphandling har nu påbörjats. Annonsen

Läs mer

Komplettering av områden för centralupphandling - bevakningstjänster

Komplettering av områden för centralupphandling - bevakningstjänster Utlåtande 2008: RI (Dnr 125-1267/2008) Komplettering av områden för centralupphandling - bevakningstjänster och larm samt terminalglasögon Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande. 1.

Läs mer

Kvalitativ undersökning av barn med funktionsnedsättning som har många myndighetskontakter

Kvalitativ undersökning av barn med funktionsnedsättning som har många myndighetskontakter Kvalitativ undersökning av barn med funktionsnedsättning som har många myndighetskontakter 1. Allmänt Handisam inbjuder härmed leverantörer att lämna anbud på denna förfrågan avseende undersökning med

Läs mer

Rutin för rapportering och handläggning av anmälningar enligt Lex Sarah

Rutin för rapportering och handläggning av anmälningar enligt Lex Sarah Socialförvaltningen 1(5) Dokumentnamn: Rutin Lex Sarah Dokumentansvarig: Förvaltningschef Utfärdat av: Förvaltningschef Beslutad av: Förvaltningsövergripande ledningsgrupp. Ersätter tidigare Rutin Lex

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av integrerad psykiatri och beroendevård i öppenvård i Järfälla och Upplands Bro

Antagande av leverantör - upphandling av integrerad psykiatri och beroendevård i öppenvård i Järfälla och Upplands Bro Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-10-16 p 21 1 (6) Handläggare: Andreas Falk Antagande av leverantör - upphandling av integrerad psykiatri och beroendevård i öppenvård

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Upphandlingskonsulttjänster

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Upphandlingskonsulttjänster Upphandlingscenter Avtalsform Rangordnat avtal Namn Upphandlingskonsulttjänster Diarie UH-2013-369 Upphandlare Sabina Fajkovic Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Avslutad: Varm mat till ÄO och FH i SDF AFH

Avslutad: Varm mat till ÄO och FH i SDF AFH Avslutad: Varm mat till ÄO och FH i SDF AFH Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/37664629.aspx Externt anbuds-id 47036-2013 Anbudstyp Tilldelning Dokument typ Meddelande om upphandling Anbudsprocess

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar 1.0 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 INLEDNING Nacka kommun (Kommunen) gör Nacka till en attraktiv plats att leva, vistas och verka på. Kommunen är en av Sveriges mest expansiva kommuner. Inköp av varor

Läs mer

DOM 2015-03-06 Meddelad i Stockholm

DOM 2015-03-06 Meddelad i Stockholm Enhet 14 DOM 2015-03-06 Meddelad i Stockholm Mål nr 2745-15 1 SÖKANDE Säkra Stockholm Öst AB, 556597-5751 Ombud: Advokat Fredrik Linder och jur.kand. Nike Berlin Hamilton Advokatbyrå Box 715 101 33 Stockholm

Läs mer

Matleveranser till häktet Visby.

Matleveranser till häktet Visby. Matleveranser till häktet Visby. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/43388162.aspx Externt anbuds-id 60726-2014 Anbudstyp Upphandling Dokument typ Meddelande om upphandling Anbudsprocess

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Finansiella rådgivningstjänster

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Finansiella rådgivningstjänster Upphandlingscenter Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Finansiella rådgivningstjänster Diarie UH-2013-52 Ansvarig upphandlare Sabina Fajkovic Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

Dnr 006/2016. Förfrågningsunderlag. Skrivare

Dnr 006/2016. Förfrågningsunderlag. Skrivare Dnr 006/2016 Förfrågningsunderlag Skrivare 13.04.2016 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 1.1 Inledning 2 1.2 Upphandlingens omfattning och innehåll 2 1.3 Upphandlingsform 2 1.4 Annonsering 2 1.5 Anbudets

Läs mer

Redovisning av upphandling avseende öppenvårdsinsatser gällande stödboende

Redovisning av upphandling avseende öppenvårdsinsatser gällande stödboende SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2016-02-11 SN-2016/463.183 1 (2) HANDLÄGGARE Löfvenmark, Maria Maria.Lofvenmark@huddinge.se Socialnämnden Redovisning av upphandling

Läs mer

Upphandling av ramavtal för konsultuppdrag för konstbyggnadsteknik 2008-2010.

Upphandling av ramavtal för konsultuppdrag för konstbyggnadsteknik 2008-2010. Kontaktperson Michael Åhström Teknik-Trafiktjänst Telefon: 08-508 272 21 michael.ahstrom@tk.stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2007-11-20 Upphandling av ramavtal för konsultuppdrag för konstbyggnadsteknik

Läs mer

Utkast till lagrådsremiss

Utkast till lagrådsremiss Utkast till lagrådsremiss Miljö-, social- och arbetsrättsliga hänsyn vid upphandling Utkastets huvudsakliga innehåll I utkastet till lagrådsremiss föreslås bestämmelser om miljö-, social- och arbetsrättsliga

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Sverigedemokraternas medlemsregister

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Sverigedemokraternas medlemsregister Datum Diarienr 2014-03-31 1290-2013 Sverigedemokraterna Box 26 291 21 Kristianstad Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Sverigedemokraternas medlemsregister Datainspektionens

Läs mer

Läkemedelsförmånsnämnden avslår ansökan om prishöjning inom läkemedelsförmånerna för produkten E-vimin.

Läkemedelsförmånsnämnden avslår ansökan om prishöjning inom läkemedelsförmånerna för produkten E-vimin. BESLUT 1 (5) Läkemedelsförmånsnämnden Datum 2008-01-21 Vår beteckning SÖKANDE BIOPHAUSIA AB Blasieholmsgatan 2 111 48 Stockholm ÄRENDET Ansökan inom läkemedelsförmånerna LÄKEMEDELSFÖRMÅNSNÄMNDENS BESLUT

Läs mer

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 3 1.1 Benämningar 3 1.2 Omfattning 3 1.3 Avtalsform och antal leverantörer som tilldelas kontrakt 3 1.4 Upphandlingsförfarande 3 1.5 Förfrågningsunderlag 3 1.6 Tillhandahållande

Läs mer

Mer information om den upphandlande myndigheten finns på www.ostragoinge.se.

Mer information om den upphandlande myndigheten finns på www.ostragoinge.se. Upphandlingen omfattar en lärportal för kommunens förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Kontraktstid är fr.o.m. undertecknande

Läs mer

ÅTKOMST TILL VERKSAMHETSSYSTEM RIKTLINJE GÄLLANDE BEHÖRIGHET

ÅTKOMST TILL VERKSAMHETSSYSTEM RIKTLINJE GÄLLANDE BEHÖRIGHET ÅTKOMST TILL VERKSAMHETSSYSTEM RIKTLINJE GÄLLANDE BEHÖRIGHET KARLSTADS KOMMUN Beslutad i: Vård- och omsorgsförvaltningen, Tillsynsenheten Ansvarig: SAS Uppdaterad: 2015-12--21 POLICY Uttrycker ett övergripande

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: Postnords upphandling av leasingbilar i form av förmånsbilar, personalbilar och tjänstebilar. heidi.karlander@posten.

Frågor och svar. Beskrivning: Postnords upphandling av leasingbilar i form av förmånsbilar, personalbilar och tjänstebilar. heidi.karlander@posten. Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Posten AB Namn: Leasingbilar Handläggare: Referensnr: MEAB 2011:4877 Telefon: +46 8 7811181 Beskrivning: Postnords upphandling av leasingbilar i form av förmånsbilar,

Läs mer

DOM 2016-02-17 Meddelad i Linköping

DOM 2016-02-17 Meddelad i Linköping DOM 2016-02-17 Meddelad i Linköping Mål nr 8649-15 1 SÖKANDE Allianceplus AB, 556479-4021 Södra vägen 14 702 27 Örebro Ombud: Advokaten Carl Norén Kastell Advokatbyrå AB Box 7169 103 88 Stockholm MOTPART

Läs mer

5. Bilaga Avrop och Kravkatalog

5. Bilaga Avrop och Kravkatalog 5. Bilaga Avrop och Kravkatalog 5.1 Kravkatalog vid förnyad konkurrensutsättning Ett skriftligt Kontrakt ska alltid upprättas efter Avrop med förnyad konkurrenssättning. Kontrakt upprättas mellan Avropsberättigad

Läs mer

DOM 2015-02-20 Meddelad i Stockholm

DOM 2015-02-20 Meddelad i Stockholm Enhet 15 DOM 2015-02-20 Meddelad i Stockholm Mål nr 1147-15 1 SÖKANDE Resurs för resor och turism i Norden AB, 556454-4210 Norrsunda Skoby 105 195 95 Rosersberg MOTPART Tillväxtverket Stockholmskontoret

Läs mer

RIKSGÄLDEN BESLUTSPROTOKOLL 1(2) SWEDISH NATIONAL DEBT OFFICE Hanteringskiass: Oppen

RIKSGÄLDEN BESLUTSPROTOKOLL 1(2) SWEDISH NATIONAL DEBT OFFICE Hanteringskiass: Oppen RIKSGÄLDEN BESLUTSPROTOKOLL 1(2) SWEDISH NATIONAL DEBT OFFICE Hanteringskiass: Oppen 2016-05-12 Dnr 2015/918 Beslutande: Jenny Rolling Föredragande: Mikael Bergman Övriga närvarande: Jan Maarten Dijkgraaf,

Läs mer

AVLÖSARSERVICE I HEMMET 9:5 LSS

AVLÖSARSERVICE I HEMMET 9:5 LSS Kvalitetsdokument AVLÖSARSERVICE I HEMMET 9:5 LSS Antaget av SON 2005-09-14 74 Reviderat SON 2008-04-23 44 Reviderat SON 2010-12- 08 146 Socialförvaltningen Gotlands Kommun Innehåll Avlösarservice 3 Beslut

Läs mer

DOM 2014-08-22 Meddelad i Karlstad

DOM 2014-08-22 Meddelad i Karlstad Meddelad i Karlstad Mål nr 1 SÖKANDE Hogia Public Transport Systems AB, 556516-7680 Hyvelvägen 1 444 32 Stenungsund Ombud: Advokat Anna Hofling Johansson och advokat Ulf Käll Advokatfirman Vinge KB Box

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen 1 Information om upphandlingen 1.1 Presentation av tjänsten/varan Södertörns upphandlingsnämnd inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande, enligt nedanstående instruktioner och bifogade

Läs mer

Elevers rätt till kunskap och särskilt stöd

Elevers rätt till kunskap och särskilt stöd Juridisk vägledning Granskad juni 2012 Mer om Elevers rätt till kunskap och särskilt stöd Alla elever ska ges stöd och stimulans för att utvecklas så långt som möjligt Personalen är skyldig att anmäla

Läs mer

Dokumentation inom Socialtjänsten - vad gäller efter årsskiftet?

Dokumentation inom Socialtjänsten - vad gäller efter årsskiftet? Dokumentation inom Socialtjänsten - vad gäller efter årsskiftet? Föreskrifter och allmänna råd om dokumentation inom socialtjänsten Ylva Ehn Oktober 2014 Vem beslutar om vad? Lagar Riksdagen Förordningar

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 5 februari 2016 KLAGANDE AA ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Kammarrätten i Göteborgs dom den 6 juli 2015 i mål nr 2949-15 SAKEN Rätt att ta del av

Läs mer

Avslutad: Strategiska tjänster för Kategoristyrning.

Avslutad: Strategiska tjänster för Kategoristyrning. Avslutad: Strategiska tjänster för Kategoristyrning. Info Version 3 URL http://com.mercell.com/permalink/36587717.aspx Externt anbuds-id 189981-2013 Anbudstyp Tilldelning Dokument typ Avslutade upphandlingar

Läs mer

BILAGA 4 DNR. 14AV21 SID 1 ( 9) 2014-07-25. Förfrågningsunderlag. Utvärderingsmall: Östberga återvinningscentral

BILAGA 4 DNR. 14AV21 SID 1 ( 9) 2014-07-25. Förfrågningsunderlag. Utvärderingsmall: Östberga återvinningscentral SID 1 ( 9) Förfrågningsunderlag Utvärderingsmall: Östberga återvinningscentral SID 2 ( 9) ÅVC Östberga Detta dokument anger vilka krav som ställs på anbudsgivaren samt hur prövning och utvärdering kommer

Läs mer

Remiss - Promemoria En bättre skolstart för alla: bedömning och betyg för progression i lärandet (U 2014:C)

Remiss - Promemoria En bättre skolstart för alla: bedömning och betyg för progression i lärandet (U 2014:C) Barn- och utbildningsförvaltningen Per Olof Sahlberg Ärendenr BUN 2014/568 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (3) Datum 29 oktober 2014 Barn- och utbildningsnämnden Remiss - Promemoria En bättre skolstart

Läs mer

Meddelande om upphandling

Meddelande om upphandling Tillägg till Europeiska unionens officiella tidning Information och blanketter online: http://simap.ted.europa.eu Meddelande om upphandling direktiv 2014/24/EU Avsnitt I: Upphandlande myndighet I.1) Namn

Läs mer

Program med mål och riktlinjer för privata utförare mandatperioden 2015-2018

Program med mål och riktlinjer för privata utförare mandatperioden 2015-2018 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2016-05-25 KS 2016/0527 50044 Kommunfullmäktige Program med mål och riktlinjer för privata utförare mandatperioden 2015-2018 Förslag till

Läs mer

Tillsyn av Omsorgslyftet Utbildningar AB inom kommunal vuxenutbildning i Nacka kommun

Tillsyn av Omsorgslyftet Utbildningar AB inom kommunal vuxenutbildning i Nacka kommun eign Skolinspektionen Beslut Nacka kommun Staffan Ström staffan.strom@nacka.se Beslut Beslut efter tillsyn av utbildningsanordnaren Omsorgslyftet Utbildningar AB inom kommunal vuxenutbildning i Nacka kommun

Läs mer

Elevinflytande i planeringen av undervisningen. BFL-piloter 121114 Mats Burström

Elevinflytande i planeringen av undervisningen. BFL-piloter 121114 Mats Burström Elevinflytande i planeringen av undervisningen BFL-piloter 121114 Mats Burström Ur Lgr 11 2.3 Elevernas ansvar och inflytande Läraren ska svara för att alla elever får ett reellt inflytande på arbetssätt,

Läs mer

KORTTIDSTILLSYN 9:7 LSS

KORTTIDSTILLSYN 9:7 LSS Kvalitetsdokument KORTTIDSTILLSYN 9:7 LSS Socialförvaltningen Gotlands Kommun Antaget av SON 2005-09-14 74 Reviderat SON 2008-04-23 44 Reviderat SON 2010-12-08 146 Innehåll Korttidstillsyn 3 Beslut 3 Verkställighet

Läs mer

Offentlighetsprincipen

Offentlighetsprincipen Offentlighetsprincipen Förhandlingsoffentlighet Sammanträde vid domstol och beslutande församling ska vara offentligt Yttrande- och informationsfrihet Medborgare har rätt att fritt uttrycka sig i tal och

Läs mer

Program för upphandling och inköp samt klausul om antidiskriminering och meddelarfrihet

Program för upphandling och inköp samt klausul om antidiskriminering och meddelarfrihet Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1.5.1.-465/2015 Sida 1 (5) 2015-11-19 Handläggare Maria M Laxvik Telefon: 08-50815014 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-12-17

Läs mer

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 31 mars 2013

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 31 mars 2013 2013-04-16 AN-2013/240.739 1 (10) HANDLÄGGARE Malmsten, Susanne Äldreomsorgsnämnden Susanne.Malmsten@Huddinge.se Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS BESLUT HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS BESLUT 1 (7) meddelat i Stockholm den 30 juni 2014 KLAGANDE AA Ombud: BB ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Kammarrätten i Stockholms beslut den 20 januari 2014 i ärende AdmD 701-2013,

Läs mer

Offentlighetsprincipen. Kortfattat om lagstiftningen

Offentlighetsprincipen. Kortfattat om lagstiftningen Offentlighetsprincipen Kortfattat om lagstiftningen Producerad av Justitiedepartementet Foto: Regeringskansliet Tryck: Elanders, 2015 Offentlighetsprincipen Offentlighetsprincipen är en grundläggande princip

Läs mer

Följsamhet till fullmäktiges reglemente för intern kontroll

Följsamhet till fullmäktiges reglemente för intern kontroll Följsamhet till fullmäktiges reglemente för intern kontroll Rapport nr 35/2013 April 2014 Richard Norberg, revisionskontoret Innehåll 1. Sammanfattande analys... 3 2. Bakgrund... 4 2.1 Revisionsfrågor...

Läs mer

MANUAL TILL AVTALSMALL FÖR KIST- OCH URNTRANSPORTER

MANUAL TILL AVTALSMALL FÖR KIST- OCH URNTRANSPORTER 1 MANUAL TILL AVTALSMALL FÖR KIST- OCH URNTRANSPORTER 1. RAMAVTAL 1.1 Upphandling av en transportör på ett ramavtal För arbeten av återkommande karaktär såsom transporter av avlidna mellan kyrkor, förvaringslokaler

Läs mer

Rutin överklagan av beslut

Rutin överklagan av beslut Ansvarig för rutin: Avdelningschef Individ- och familj Upprättad (av vem och datum) Helena Broberg, enhetschef, 2013-10-30 Beslutad (datum och av vem): Socialförvaltningens ledningsgrupp, 2013-12-16 Reviderad

Läs mer

Avropsrutiner - Ramavtalsområde Säkerhetssystem AVROPSRUTINER

Avropsrutiner - Ramavtalsområde Säkerhetssystem AVROPSRUTINER - Ramavtalsområde Sidan: 1 (6) 1 INLEDNING AVROPSRUTINER Detta dokument beskriver den rutin som ska tillämpas i samband med att avrop görs från ramavtal avseende ramavtalsområde - 1 - dnr. 53-0101-2009.

Läs mer

DOM 2016-02-11 Meddelad i Göteborg

DOM 2016-02-11 Meddelad i Göteborg Avdelning 2 Meddelad i Göteborg Mål nr 1 SÖKANDE Henrik Åhman med enskild firma Åhmans Båtbyggeri, 640118-5639 Nyhagenvägen 5 473 32 Henån Ombud: Johan Lindskog Solhagagatan 6 D 425 35 Hisings Kärra MOTPART

Läs mer

Det utsända förslaget till beslut lydde:

Det utsända förslaget till beslut lydde: PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2007-11-12 LS-LED07-173 143 Försäljning av Ergonomicentrum i Sörmland AB Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen ger ordföranden i uppdrag att se till att en oberoende

Läs mer

Överenskommelse avseende uppföljningssystemet SUS

Överenskommelse avseende uppföljningssystemet SUS Överenskommelse avseende uppföljningssystemet SUS Denna överenskommelse om användandet av uppföljningssystemet SUS, nedan kallat SUS, gäller mellan Försäkringskassan 103 51 Stockholm Organisationsnummer:

Läs mer

Anmälan om sjukhusens läkemedelsförsörjning

Anmälan om sjukhusens läkemedelsförsörjning Anmälan om sjukhusens läkemedelsförsörjning Vägledning till Läkemedelsverkets föreskrifter (LVFS 2008:9) om anmälan om sjukhusens läkemedelsförsörjning Version 1, september 2008 Postadress/Postal address:

Läs mer

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 30 juni 2012

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 30 juni 2012 ÄLDREOMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Äldreomsorgsnämnden 30 augusti 2012 7 Paragraf Diarienummer AN-2012/553.739 Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut

Läs mer

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m.

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. ISSN 2002-1054, Artikelnummer 2016-6-15 Utgivare: Rättschef Pär Ödman, Socialstyrelsen Socialstyrelsens

Läs mer

7. Kravspecifikation samtliga anbudsområden

7. Kravspecifikation samtliga anbudsområden Förfrågningsunderlag 2016-04-18 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Upphandling Språk- och översättningstjänster Goran Alilovic 96-57-2015 Symbolförklaring: Sista anbudsdag:

Läs mer

DOM 2013-03-05 Meddelad i Malmö

DOM 2013-03-05 Meddelad i Malmö Sune Wennerberg DOM 2013-03-05 Meddelad i Malmö Mål nr 1104-13E 1 SÖKANDE Hermods Aktiebolag, 556044-0017 Warfvinges väg 33 112 51 Stockholm Ombud: Advokat Björn Tude Gernandt & Danielsson Advokatbyrå

Läs mer

Inriktning för upphandling av IT-drift och telekommunikationstjänster

Inriktning för upphandling av IT-drift och telekommunikationstjänster 2015-11-26 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/781-055 Kommunstyrelsen Inriktning för upphandling av IT-drift och telekommunikationstjänster Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att kommunens upphandling

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2008-09-29 BESLUT Autoliv Inc. FI Dnr 08-2046 Finansinspektionen Box 70381 Delgivning nr 2 107 24 STOCKHOLM P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2007-10-16

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2007-10-16 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2007-10-16 Närvarande: Regeringsrådet Rune Lavin, justitierådet Marianne Lundius och regeringsrådet Karin Almgren. Sekretess för uppgifter på de s.k. tsunamibanden

Läs mer

TRVK Apv TRVR Apv Regler för arbete på väg. Dokumenten är anpassade efter Trafikverkets struktur för tekniska dokument för upphandlingar

TRVK Apv TRVR Apv Regler för arbete på väg. Dokumenten är anpassade efter Trafikverkets struktur för tekniska dokument för upphandlingar TRVK Apv TRVR Apv Regler för arbete på väg Dokumenten är anpassade efter Trafikverkets struktur för tekniska dokument för upphandlingar Uppdraget, Ny regelstruktur för arbete på väg Oförändrade kravnivåer.

Läs mer

VÅLD HOT OCH. inom omsorg och skola

VÅLD HOT OCH. inom omsorg och skola inom omsorg och skola VÅLD HOT OCH Den här informationen bygger på Arbetarmiljöverkets regler Våld och hot i arbetsmiljön, AFS 1993:2. Reglerna gäller alla arbetsplatser där det finns risk för våld eller

Läs mer

Håkan Jörnehed (V) har lämnat en skrivelse om förlängda semesterperioder.

Håkan Jörnehed (V) har lämnat en skrivelse om förlängda semesterperioder. Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen 2013-04-10 LS 1303-0334 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 3-04- 23 0001 8 Svar på skrivelse från Håkan Jörnehed (V) om förlängda semesterperioder

Läs mer

Redovisning av upphandling avseende öppenvårdsinsatser gällande familjebehandling

Redovisning av upphandling avseende öppenvårdsinsatser gällande familjebehandling SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2016-02-10 SN-2016/462.183 1 (2) HANDLÄGGARE Löfvenmark, Maria Maria.Lofvenmark@huddinge.se Socialnämnden Redovisning av upphandling

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datum Diarienr 2014-05-21 1078-2013 Staffanstorpshus AB Box 137 245 22 Staffanstorp Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut Staffanstorpshus AB har behandlat

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Skolinspektionen Praktiska Sverige AB Org.nr. 556257-5786 Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Praktiska gymnasiet Stockholm belägen i Stockholms

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE FÖR NYNÄSHAMNS KOMMUN

ARKIVREGLEMENTE FÖR NYNÄSHAMNS KOMMUN 1 ARKIVREGLEMENTE FÖR NYNÄSHAMNS KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige den 14 april 2010, 57. Ändrad av kommunfullmäktige den 12 september 2012, 181. Ändrad av kommunfullmäktige den 16 september 2015, 102

Läs mer

Normativ specifikation

Normativ specifikation 1 (6) Underskriftstjänst Svensk e-legitimation 2 (6) INNEHÅLL 1 Inledning... 3 2 Omfattning... 3 3 Tjänster... 3 3.1 Elektronisk underskrift (grundtjänst)... 4 3.1.1 Utställare av certifikat... 4 3.1.2

Läs mer

Kontrakt mellan Beställaren, nedan kallad Kunden och Halmstads stadsnät AB, nedan kallad Leverantören gällande fiberanslutning av fastighet

Kontrakt mellan Beställaren, nedan kallad Kunden och Halmstads stadsnät AB, nedan kallad Leverantören gällande fiberanslutning av fastighet Kontrakt mellan Beställaren, nedan kallad Kunden och, nedan kallad Leverantören gällande fiberanslutning av fastighet Anslutningsavgift Basavgift 4 800 kr 125 kr/månad 10 år Anslutning till Halmstads stadsnät

Läs mer