SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämnden"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Tid, kl , Paus: Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande S Bo Petersson S Björn Kärrhage, tjänstgör för Pauli Kuitunen (S) S Tuula Vähäniemi C Kent Persson C Jessica Carlund L Rolf Hallberg, tjänstgör för Paul Brusk (L) M Pär-Erik Johansson M Tomas Ekberg KD Bruno Engström SD Lennart Svensson SD Mikael Ljunggren Övriga deltagande Ej tjänstgörande ersättare C Leif Andersson KD Stig Nilsson Tjänstemän Katarina V Petersson Tf förvaltningschef Tomas Arvidsson Verksamhetschef lokalförsörjning Malin Ankarstrand Barn- och utbildningsförvaltningen 93 Petra Thedin Fredblad Arkitekter 94 Lars Jönsson Fredblad Arkitekter 94 Anders Rehbinder Enhetschef Naturvårdslag Jenny Forsberg Verksamhetschef teknik Kerstin Furth Trädgårdstekniker 97 Markus Hagman Trafikingenjör Katarina Lindgren Förvaltningsekonom Petra Redin Verksamhetschef verksamhetsservice Catarina Modin Nämndsekreterare Utses att justera Pär-Erik Johansson (M) Justeringens plats och tid Teknik- och serviceförvaltningen, , kl Underskrifter Sekreterare Catarina Modin Ordförande Bo Petersson (S) Justerande Pär-Erik Johansson (M)

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2(23) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Instans Sammanträdesdatum, Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Teknik- och serviceförvaltningen, Kinnaström Underskrift Catarina Modin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Instans Sammanträdesdatum, , Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Teknik- och serviceförvaltningen, Kinnaström Underskrift Catarina Modin

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3(23) Innehållsförteckning Anmälan och prövning av jäv 93 Skeneskolan information 94 Medborgarförslag om Fritsla soptipp 95 Omorganisation Naturvårdslaget 96 Medborgarförslag om att Marks kommun sår blommor för bin, 97 fjärilar och andra insekter Medborgarförslag om att anlägga en gång- och cykelbana mellan 98 Rydal och Kinna Medborgarförslag om att anlägga en gånc- och cykelväg längs 99 Aratorpsvägen/Idrottsvägen till Furusjön vid Rv 41 Medborgarförslag om att Marks kommun ser över alla ute- 100 idrottsplatser Medborgarförslag om att Marks kommun bygger en skatepark 101 i Horred Budget konsekvensbeskrivning av 2 % minskade 102 ramar Delårsrapport 2020 information 103 Klimat 2030 klimatlöften remissvar 104 Styrgruppsinformation 105 Personal- och verksamhetsinformation 106 Redovisning av meddelanden 107 Redovisning av delegationsbeslut 108 Beaktande av barnkonventionen analys 109

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 4(23) 93/2020 Anmälan och prövning av jäv Det förekommer ingen anmälan om jäv.

5 94/2020 Dnr Skeneskolan information SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5(23) Teknik- och serviceförvaltningen redogör tillsammans med Fredblad för ärendet. Volymstudier, placering, flöden och friytor har studerats för fyra scenarier av F-9 skola/skolor i Skene. Några av förutsättningarna har varit att jobba med den lilla skolan i den stora, hemvist utformad som trygghetsbärare, bevara och bygga om huvudbyggnaden i tegel, riva befintliga enplansbyggnader på Ängskolans tomt och så långt det är möjligt bygga i 3 våningar. Vidare ska korsande trafikflöden undvikas och elever ska kunna ta sig till idrotten etc utan att behöva korsa inlastningszoner. Man har utgått från ett behov för F-9 skola med elever plus särskola F- 6 med tillagningskök, 2 restauranger och idrottshallar. tar del av informationen.

6 95/2020 Dnr Medborgarförslag om Fritsla soptipp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 6(23) s beslut Deponin har under sommaren städats och grönyteskötsel har genomförts enligt upprättad skötselrutin och i enlighet med medborgarförslagets intentioner. Medborgarförslaget anses härmed besvarat. Ärendet En kommunmedborgare har i medborgarförslag föreslagit att kommunen skall kolla upp, rensa och sanera Fritsla gamla soptipp. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 21 augusti Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 3 september 2020, 75, och då föreslagit följande: Deponin har under sommaren städats och grönyteskötsel har genomförts enligt upprättad skötselrutin och i enlighet med medborgarförslagets intentioner. Medborgarförslaget anses härmed besvarat. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

7 96/2020 Dnr Omorganisation Naturvårdslaget SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 7(23) s förslag till kommunstyrelsen. Naturvårdslaget med dess verksamhet och personal övergår från och med 1 januari 2021 till enheten för arbetsmarknad och integration vid barn- och utbildningsnämnden. Ärendet Barn- och utbildningsförvaltningen har undersökt personella resurser och arbetsuppgifter som är arbetsmarknads- eller integrationsnära och som kan/bör ingå inom den nya enheten för arbetsmarknad och integration. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 23 augusti Idag är naturvårdslaget uppdelad i två förvaltningar där styrning och ekonomiansvar ingår barn- och utbildningsförvaltningens nya enhet för arbetsmarknad och integration förutom den fast anställda personalstyrkan som tillhör teknik- och serviceförvaltningen. Även ansvarsdelen för de bidragsanställda är separerad i dagsläget. Bidragsanställda anställs av den nya enheten för arbetsmarknad och integration medan arbetsledning och arbetsmiljöansvaret ligger under teknik- och serviceförvaltningen. Teknik- och serviceförvaltningen har framfört önskemål om att överföra verksamheten och en enhetschef, tre arbetsledare och en medarbetare som idag är anställda hos teknik och serviceförvaltningen till den nya enheten för arbetsmarknad och integration, vilket ger bättre förutsättningar för verksamheten i form av långsiktig och hållbar utveckling. Den nya enheten för arbetsmarknad och integration får ett tydligt och samlat ansvar för marknadsåtgärder i kommunen. Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 3 september 2020, 76, och då föreslagit att Naturvårdslaget med dess verksamhet och personal övergår från och med 1 januari 2020 till enheten för arbetsmarknad och integration vid barn- och utbildningsnämnden. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet och att det smugit sig in ett fel i skrivelse och beslut. Övergången till barn- och utbildningsnämnden ska vara den 1 januari Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas efter justering av årtal och finner att så sker.

8 97/2020 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8(23) Medborgarförslag om att Marks kommun sår blommor för bin, fjärilar och andra insekter s beslut Medborgarförslagets intentioner att öka mångfalden för bin och insekter beaktas genom att kommunen fortsätter arbetet med att gynna biologisk mångfald, men avslås gällande insådd av fröer längs dikeskanter. Härmed anses medborgarförslaget besvaras. Ärendet En medborgare föreslår i medborgarförslag att Marks kommun sår blommor för bin, fjärilar och andra insekter för att öka mångfalden inom insektsvärlden, samt vackrare miljö för oss alla. Hen föreslår att dikeskanter sås med ängsblommor, rondeller och andra offentliga utrymmen smyckas med insektsvänliga planteringar. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 21 augusti Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 3 september 2020, 78, och då föreslagit följande: Medborgarförslagets intentioner att öka mångfalden för bin och insekter beaktas genom att kommunen fortsätter arbetet med att gynna biologisk mångfald, men avslås gällande insådd av fröer längs dikeskanter. Härmed anses medborgarförslaget besvaras. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

9 98/2020 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9(23) Medborgarförslag om att anlägga en gång- och cykelbana mellan Rydal och Kinna s beslut Marks kommun har ansökt om statlig medfinansiering för utbyggnad av GCMväg mellan Svalgränds busshållplats och Ginkalundavägen under perioden 2022 till I övrigt hanteras önskemålet i arbetet med kommunens GCMplan där alla åtgärder prövas mot varandra utifrån behov, kostnad och effekt. Härmed anses medborgarförslaget besvarat. Ärendet Marks kommun har fått ett medborgarförslag: Jag föreslår att Marks kommun beslutar att anlägga en gång- och cykelbana mellan Kinna och Rydal. Sträckan är vacker och det är varierad natur med sjöar, skog och öppna marker. Det är god friskvård att kunna röra sig och gå en längre sträcka ut i naturen. Väl framme i Rydal går det att njuta av både kultur på museet och mat på Rydals herrgård. För oss som arbetar i Rydal och gärna cyklar till och från jobbet, skulle säkerheten öka med en cykelbana. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 20 augusti Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 3 september 2020, 79, och då föreslagit följande: Marks kommun har ansökt om statlig medfinansiering för utbyggnad av GCMväg mellan Svalgränds busshållplats och Ginkalundavägen under perioden 2022 till I övrigt hanteras önskemålet i arbetet med kommunens GCMplan där alla åtgärder prövas mot varandra utifrån behov, kostnad och effekt. redogör för ärendet. Frågor ställs och får svar. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

10 99/2020 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 10(23) Medborgarförslag om att anlägga en gång- och cykelväg längs Aratorpsvägen/Idrottsvägen till Furusjön vid Rv 41. s beslut Marks kommun kommer att skriva in önskemålet i bilagan till GCM-planen. I dialogen med väghållaren trafikverket kommer vårt önskemål om hastighetsdämpande åtgärder och ett stopp för tung trafik på Aratorpsvägen att lyftas i lämpliga forum. Härmed anses medborgarförslaget besvarat. Ärendet Marks kommun har fått ett medborgarförslag: Jag föreslår att Marks kommun beslutar att upprätta en GC, Gång och cykelväg längs med Aratorpsvägen. Från befintlig GC väg i Fritsla, Aratorpsvägen/ldrottsvägen till Furusjön vid Riksväg 41. Hastigheten är begränsad till 30 km/tim en stor del av sträckan men väldigt få håller det samtidigt som många håller en alldeles för hög hastighet. Tyvärr även yrkestrafik och stor del tung sådan. En väldigt stor del av Fritsla barn och ungdomar tar och korsar denna väg dagligen utan möjlighet till större säkerhet vid korsandet. Jag ber er att återigen prioritera denna fråga som pågått i så många år. Innan vi faktisk har en allvarligare olycka på vårat samvete. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 21 augusti Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 3 september 2020, 80 och då föreslagit följande: Marks kommun kommer att skriva in önskemålet i bilagan till GCM-planen. I dialogen med väghållaren trafikverket kommer vårt önskemål om hastighetsdämpande åtgärder och ett stopp för tung trafik på Aratorpsvägen att lyftas i lämpliga forum. Härmed anses medborgarförslaget besvarat. redogör för ärendet. Frågor ställs och får svar. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

11 100/2020 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 11(23) Medborgarförslag om att Marks kommun ser över alla uteidrottsplaner s beslut Besiktning av mål och basketkorgar på skolgårdar och förskolor samt lekplatser på allmän plats genomförs en gång om året och därutöver genomförs kontinuerligt en okulär tillsyn där trasiga delar lagas eller byts ut. Härmed anses medborgarförslaget besvarat. Ärendet En kommunmedborgare har i ett medborgarförslag föreslagit att Marks Kommun omgående ser över alla uteplaner: att alla basketkorgar har nät i korgen, plankan är hel och ok ställning. Att fotboll och handbollsmål har nät och ok målställning. Att innebandymål har nät och ok målställning. Viktigt att ungdomar kommer ut och kan aktivera sig. Dessa tider kan betyda att spontanidrotten får en kick framåt. Kommunfullmäktige har överlämnat ärendet till teknik- och servicenämnden för handläggning och beslut. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 2 juni Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 3 september 2020, 83, och då föreslagit följande: Besiktning av mål och basketkorgar på skolgårdar och förskolor samt lekplatser på allmän plats genomförs en gång om året och därutöver genomförs kontinuerligt en okulär tillsyn där trasiga delar lagas eller byts ut. Härmed anses medborgarförslaget besvarat. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

12 101/2020 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 12(23) Medborgarförslag om att Marks kommun bygger en skatepark i Horred s beslut återlämnar ärendet till kommunfullmäktige för vidare remiss till kultur- och fritidsnämnden. Ärendet En kommunmedborgare har i medborgarförslag föreslagit att det byggs en skatepark i Horred så att personerna som vill åka skateboard kan göra det på sin hem ort istället för att behöva åka till Varberg eller Borås. Kommunfullmäktige har med beslut den 28 maj 2020, 66, överlämnat medborgarförslaget till teknik- och servicenämnden för handläggning och beslut. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 25 augusti Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 3 september 2020, 84, och då föreslagit att återlämnar ärendet till kommunfullmäktige för vidare remiss till kultur- och fritidsnämnden. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

13 102/2020 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 13(23) Budget konsekvensbeskrivning av 2 % minskade ramar s beslut Driftbudgetförslag för perioden godkänns. Framtagen konsekvensbeskrivning för teknik- och servicenämnden godkänns och överlämnas till kommunstyrelsen för kännedom. Framställan till kommunstyrelsen Utbyggnaden av överföringsledningen genererar kapitalkostnader vilka inte fullt ut kan finansieras av ordinarie VA-taxa eller tidigare års resultat. Teknikoch servicenämnden begär skattefinansiering av det uppkomna underskottet. Budgeten för gata/park ökas med 0,2 mnkr för att möjliggöra ett återinförande av systematisk spolsugning av rännstensbrunnar. Storleken på tillkommande driftkostnader för nybyggnad av Kinna resecentrum är i dagsläget ej kända då flera parametrar för beräkning saknas men det är av stor vikt att teknik- och servicenämnden kompenseras fullt ut för dessa ökade kostnader för att inte behöva göra betydande kvalitetssänkningar på befintliga ytor inom gata- och parkverksamheten. Denna paragraf förklaras omedelbart justerad... Bo Petersson (S) Ordförande Pär-Erik Johansson (M) Justerare Ärendet Kommunfullmäktiges budget utgör tillsammans med översiktsplanen kommunens viktigaste styrdokument och syftar till att styra utvecklingen av kommunen de närmaste fyra åren. Budgeten innehåller fullmäktiges beslut om prioriteringar och verksamhetens inriktning samt dess finansiering. Budgeten är också en informationskälla för kommuninvånarna, externa samarbetspartners och övriga intressenter. Kommunstyrelsen beslutade den 1 april att nämndernas arbete med budgetunderlagen skulle skjutas upp, med undantag för beslut om taxor och investeringar. Detta med anledning av verksamheternas behov av att fokusera på uppgiften att begränsa smittspridningen av Covid-19. Den stora påverkan som coronapandemin har på samhällsekonomin gör att planeringsförutsättningen för kommande år är mycket osäker. Osäkerheten tillsammans med att kommunens budgeterade resultat i budget 2021 endast är 2,1 mnkr gör att kommunen behöver förbereda sig på att ta beslut för att minska kostnaderna Med detta som bakgrund beslutade kommunstyrelsen den 27 maj om att uppmana nämnderna att konsekvensbeskriva ett scenario med 2 procents nedskärning av de nu föreslagna ramarna för 2021.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14(23) Ärendets behandling s arbetsutskott har behandlat budget den 27 maj 2020, 70. har behandlat budget den 11 juni 2020, 85. Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 16 juli 2020 samt upprättad förslag till budget konsekvensbeskrivning av 2 % minskade ramar. Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 3 september 2020, 86 och då föreslagit följande: Driftbudgetförslag för perioden godkänns. Föreslagna åtgärder för att minska kostnaderna eller öka intäkterna godkänns och lämnas vidare till kommunstyrelsen för vidare prioritering. Framställan till kommunstyrelsen Utbyggnaden av överföringsledningen genererar kapitalkostnader vilka inte fullt ut kan finansieras av ordinarie VA-taxa eller tidigare års resultat. Teknikoch servicenämnden begär skattefinansiering av det uppkomna underskottet. Budgeten för gata/park ökas med 0,2 mnkr för att möjliggöra ett återinförande av systematisk spolsugning av rännstensbrunnar. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet och föreslår samtidigt en komplettering i förslag till beslut i enlighet med diskussionerna på arbetsutskottet: Storleken på tillkommande driftkostnader för nybyggnad av Kinna resecentrum är i dagsläget ej kända då flera parametrar för beräkning saknas men det är av stor vikt att teknik- och servicenämnden kompenseras fullt ut för dessa ökade kostnader för att inte behöva göra betydande kvalitetssänkningar på befintliga ytor inom gata- och parkverksamheten. Frågor ställs och får svar. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker. Därefter föreslår ordföranden följande som tillägg i framställan till kommunstyrelsen: Storleken på tillkommande driftkostnader för nybyggnad av Kinna resecentrum är i dagsläget ej kända då flera parametrar för beräkning saknas men det är av stor vikt att teknik- och servicenämnden kompenseras fullt ut för dessa ökade kostnader för att inte behöva göra betydande kvalitetssänkningar på befintliga ytor inom gata- och parkverksamheten. Förslaget antas.

15 103/2020 Dnr Delårsrapport 2020 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 15(23) s beslut Delårsrapport 2020 godkänns. Om inte något oförutsett händer under slutet av året används nämndens reserverade medel om totalt 0,4 mnkr för utbetalning av särskilt vägbidrag till enskilda vägar samt underhållsåtgärder av rännstensbrunnar på kommunala gator och vägar. noterar att prognosen för projektet ombyggnad av Kungabergsbadet överskrider beslutad budget. Mer detaljerad återrapportering kring detta sker i samband med slutredovisningen i bokslut Denna paragraf förklaras omedelbart justerad.. Bo Petersson (M) Ordförande Pär-Erik Johansson (M) Justerare Ärendet Delårsrapporten är kommunstyrelsens redovisning till kommunfullmäktige om kommunens och koncernens verksamhet och ekonomi för årets första åtta månader. Rapporten innehåller även en prognos för året. Nämnders och styrelsers rapportering ligger till grund för redovisningen. Enligt kommunfullmäktiges Budget ska varje nämnd och styrelse följa upp och analysera verksamhetens resultat samt rapportera till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige utifrån risk och väsentlighet. Det innebär att det i första hand är särskilt viktiga resultat, utvecklingsområden och händelser som ska rapporteras. Rapporteringen ska innehålla viktiga mätresultat men framförallt analys, slutsatser och kommentarer som förklarar resultatet och vad det betyder för den egna verksamheten, medborgarna och kommunen som helhet. Ärendets behandling Arbetsutskottet har fått information i ärendet den 3 september 2020, 87. Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 14 juli 2020 samt upprättad delårsrapport för teknik- och servicenämnden. Förvaltningens förslag till beslut Delårsrapport 2020 godkänns. Om inte något oförutsett händer under slutet av året används nämndens reserverade medel om totalt 0,4 mnkr för utbetalning av särskilt vägbidrag till enskilda vägar samt underhållsåtgärder av rännstensbrunnar på kommunala gator och vägar.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 16(23) Nämnden noterar att prognosen för projektet ombyggnad av Kungabergsbadet överskrider beslutad budget. Mer detaljerad återrapportering kring detta sker i samband med slutredovisningen i bokslut Teknik- och serviceförvaltningen redogör för måluppfyllnad, prognos för uppföljning av uppdrag, helårsprognos m.m. Frågor ställs och får svar. Beslutsgång Ordföranden föreslår att Delårsrapport 2020 godkänns. Därefter föreslår ordföranden att om inte något oförutsett händer under slutet av året används nämndens reserverade medel om totalt 0,4 mnkr för utbetalning av särskilt vägbidrag till enskilda vägar samt underhållsåtgärder av rännstensbrunnar på kommunala gator och vägar. Vidare föreslår ordföranden att teknik- och servicenämnden noterar att prognosen för projektet ombyggnad av Kungabergsbadet överskrider beslutad budget. Mer detaljerad återrapportering kring detta sker i samband med slutredovisningen i bokslut Förslaget antas.

17 104/2020 Dnr Klimat 2030 klimatlöften remissvar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 17(23) s beslut ställer sig positiv till kommunernas klimatlöften och överlämnar skrivelse Klimat 2030-klimatlöfte, daterad som remissvar till samhällsutvecklingsenheten. Ärendet Marks kommun har fått en inbjudan från Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen Västra Götaland att delta i satsningen Kommunernas klimatlöften under Klimat 2030 strategin. Samhällsutvecklingsenheten har skickat ärendet på remiss till bland annat teknik- och servicenämnden. Remissvaret ska vara samhällsutvecklingsenheten tillhanda senast den 30 september Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 25 augusti 2020 samt skrivelsen Klimat 2030-klimatlöfte, daterad 25 augusti Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 3 september 2020, 88 och då föreslagit att ställer sig positiv till kommunernas klimatlöften och överlämnar skrivelse Klimat 2030-klimatlöfte, daterad som remissvar till samhällsutvecklingsenheten. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Frågor ställs och får svar. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

18 105/2020 Dnr Styrgruppsinformation SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 18(23) Teknik- och serviceförvaltningen redogör kortfattat för det senaste styrgruppsmötet där man bland annat gick igenom projekt Lyckeskolan, renovering av badhuset Kaskad, bron i Vännåkra, Kinna resecentrum, överföringsledning och GCM-väg Skene Berghem samt skredrisk Hedbo. tar del av informationen.

19 106/2020 Dnr Personal- och verksamhetsinformation SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19(23) Teknik- och serviceförvaltningen redogör bland annat för den planerade introduktionen av den nya förvaltningschefen samt pågående rekryteringar. Vidare informerades om det pågående arbetet med digitalisering inom städverksamheten. Arbetet kommer inledningsvis att testas i ett par lokaler. tar del av informationen.

20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 20(23) 107/2020 Redovisning av meddelanden s beslut Redovisningen av meddelanden godkänns Information om granskningsuppdrag Utlysning av förstudiemedel Ksau 194/2020 tillfälligt avtal gällande skyddsutrustning Månadsuppföljning TSN per den 31 juli Ksau 177/2020 Rekrytering av ny förvaltningschef på teknik- och serviceförvaltningen Kf 104/2020 Entledigande och fyllnadsval av ledamot i teknik- och servicenämnden (M) BUN 86/2020 Val av livsmedel i måltider vid förskolor och skolor i Marks kommun BUN 89/2020 Anpassningsåtgärder inför Reducera bostadsbristen med patenterad byggmetod Ks 103/2020 Om- och tillbyggnad av Kaskad KFN 64/2020 Beställning av förstudie rörande kultur- och idrottsverksamhet för skolorna i Skeneområdet KFN 66/2020 Beställning av förstudie för renovering av Kinnahallen Månaduppföljning TSN per den 31 augusti 2020.

21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 21(23) 108/2020 Redovisning av delegationsbeslut s beslut Redovisningen av delegationsbeslut godkänns. Dnr Ärende Delegat Uppdaterad attestordning för teknik- och servicenämnden, daterad Tilldelningsbeslut i upphandling av spolsläp Tilldelningsbeslut i upphandling av glasmästeriarbeten Tilldelningsbeslut i upphandling av polyaluminiumkloridlösning Tilldelningsbeslut i upphandling av om- och tillbyggnad av badhuset Kaskad Tilldelningsbeslut i upphandling av lastbilstjänster Ordförande Bo Petersson (S) Förvaltningschef Magnus Palm Tillfällig neddragning av Fixartjänst Ordförande Bo Petersson (S) Tjänsteförrättande verksamhetschef verksamhetsservice Verksamhetschef Petra Redin Tilldelningsbeslut i upphandling av uppgradering våg, Skene Skog Tjf förvaltningschef Tomas Arvidsson Tjänsteförrättande verksamhetschef Teknik Tjänsteförrättande verksamhetschef Teknik Tjänsteförrättande verksamhetschef Teknik Tjänsteförrättande verksamhetschef Teknik Verksamhetschef Jenny Forsberg Tjänsteförrättande förvaltningschef Förvaltningschef Magnus Palm

22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 22(23) Tjänsteförrättande förvaltningschef Förvaltningschef Magnus Palm Förlängning av samarbetsavtal för strategisk partnering Beslut om samrådsyttrande för detaljplan för Rönnbäret / : Beslut avseende förlängt hämtningsintervall sopor/slam / : Beslut avseende gemensamma sopbehållare / : Beslut avseende uppehåll i sophämtningen/slam - - Ordförande Bo Petersson (S) Enhetschef Maria Granieri

23 109/2020 Dnr Beaktande av barnkonventionen - analys SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 23(23) Ärendet Lagen (2018:1197) om Förenta nationernas konvention om barnets rättigheter trädde i kraft den 1 januari 2020 och teknik- och servicenämnden har därmed att vid varje möte som en sista punkt stämma av huruvida man beaktat lagen. Att ha ett barnperspektiv i beslutsfattandet innebär att noga analysera vilka följder ett beslut kan få för enskilda barn. Aktuella ärenden: Skeneskolan information Medborgarförslag om att anlägga en gång- och cykelbana mellan Rydal och Kinna Medborgarförslag om att Marks kommun ser över alla uteidrottsplatser Delårsrapport 2020 går igenom de aktuella ärendena utifrån nedanstående checklista. 1. Har vi tillfrågat de berörda barnen om deras synpunkter? Nej 2. Innebär besluten att barn- och ungdomars bästa sätts i främsta rummet? Ja

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid, kl 15.30-16.10, (Studiebesök kl 13.30-15.30) Plats Sätilaskolans aula, Sätila Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Jessica Carlund, tjänstgör för Rolf Skarin (M) C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Jessica Carlund, tjänstgör för Kent Persson (C) M Tomas Ekberg, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-11-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-11-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson KD Henry Piirainen S Tuula Vähäniemi, tjänstgör för Bo Petersson (S) 94-96

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämnden 2015-09-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämnden 2015-09-10 Tid, kl 13.30 16.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande KD Gunnar Lyngsaa, tjänstgör för Pär-Erik Johansson (M) M Rolf Skarin MBP Kenny Lagergren, tjänstgör för Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 15.00 16.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl FP Paul Brusk S Bo Petersson S Helena Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande S Bo Petersson L Paul Brusk, tjänstsgör för Pär-Erik Johansson (M) C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johanson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl FP Paul Brusk S Owe Eglinger, tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Tid Kl 13.30 14.30 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Cecilia Samuelsson, tjänstgör för Bo Petersson (S) S Pauli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid AdmE, Kunskapens hus, Skene, klockan 14.00-15.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 16.00 18.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin MBP Kenny Lagergren, tjänstgör för Kent Persson (C) MBP Henry Sandahl FP

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Jessica Carlund, tjänstgör för Pär-Erik Johansson (M), 99-102 M Pär-Erik Johansson, 103-112, kl 14.05-15.15

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 15.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter Beslutande S Bo Petersson S Pauli Kuitunen S Tuula Vähäniemi C Pernilla Abrahamsson, tjänstgör för Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Tid, kl 13.30 16.05, paus 14.50 15.10 Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande S Bo Petersson S Pauli Kuitunen S Tuula Vähäniemi C Leif Andersson, tjänstgör för Kent Persson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson KD Lars-Inge Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 15.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson MP Robert Krook, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Kl 13.30 14.20 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) KD Bruno Engström, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.00 15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Bo Petersson S Cecilia Samuelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 09.45-12.00 Ajournerat 10.45-10.55 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl.

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Omfattning: 25 Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13:00-16:15 Beslutande: Bengt Ferm (M) Ragnar Nilsson (C) Thomas Larsson (MP) Elise Arnell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Örestensrummet, kommunset, Kinna klockan 13.30-17.20 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, kl 13.30-17.00 108-115

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Tid Kl 13.30 16.10 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson L Paul Brusk, tjänstgör för Henry Sandahl (MBP) S Bo Petersson S Cecilia Samuelsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 april 2014 kl. 08.30 10.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 08.30-15.40 Paus 12.00 13.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Torsdag 26 januari 2017, klockan 13.15 17.30, paus 14.55-15.25 Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) 1-2,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Owe Eglinger, tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 09.00 11.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Bo Petersson S Cecilia Samuelsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden 2015-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden 2015-10-08 Tid, kl 13.30 15.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Jessica Carlund, tjänstgör för Rolf Skarin (M), 111-112 M Rolf Skarin, 113-125, kl 13.35

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-10-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-10-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Tid Kl 13.30 14.55 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Cecilia Samuelsson, tjänstgör för Bo Petersson, 80-82 S

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 27 oktober 2016 kl. 13.30 15.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdagen den 12 april 2018, klockan 13.15-18.30 Ajournering 14.50-15.20 Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Tomas Ekberg C Eva Åberg Andersson - Ylva Höglund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 13:30-15:55 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset i Kinna, klockan 08.30-11.50. Paus klockan 09.45-10.00. Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S S S Pelle Pellby, kl 13.30-16.45,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet 6 februari 2014 kl. 13.30-18.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal MBP FP MP Henry Sandahl Egon Svensson, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 8 november kl. 13.30 17.05 Paus 15.00 15.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Magnus Lilliecrona tjänstgör för Anders Lindahl (M) 102

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 9 mars 2017, klockan 13.15 15.30 Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter M C MBP L MP S S S S V SD Jannicke Wichne Eva Åberg Andersson Ylva Höglund Niklas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(25) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(25) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 17.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(25) Plats Runnabönninga, Rydal Beslutande M Pär-Erik Johansson C Jessica Carlund, tjänstgör för Rolf Skarin (M) C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Plats och tid Rydal den 5 april 2017 kl. 13.30 17.15 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl M Elise Benjaminsson C Ann-Christine Andreasson MBP Henry

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Kl 13.30 14.50 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson L Paul Brusk, tjänstgör för Henry Sandahl S Bo Petersson S Pauli Kuitunen Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 15.30-16.00. Beslutande M Rolf Skarin tjänstgör för Kerstin Weimman-Lindén C Bengt Axbrink MBP Henry Sandahl MBP

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-15.20 Del av ordinarie sammanträde vid samma tid Beslutande S Lisa Dahlberg C Leif Sternfeldt (C) tjänstgör

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Plan- och byggnadsnämnden 2015-05-13

Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Plan- och byggnadsnämnden 2015-05-13 Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Omfattning 60 Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13.30 13.50 Beslutande Övriga närvarande Lars-Åke Åkesson (M) Pontus Johansson (C) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Måndag den 23 januari 2017 kl. 19.04 20.36 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav Nilsson (S) Janina Pettersson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset Kinna, klockan 13.30-14.10 Paus 13.50-13.55 Beslutande S Lisa Dahlberg S Peter Landgren S Anita Lomander S Christopher Thorsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.00-15.25 ande Håkan Josefsson (C), ordförande. Jäv 7 Johan Larsson (C), jäv 7 Per Lorentsson (M), ordförande 7 Sandy Lind (WeP) Jörgen Karlsson (S) Charlotta

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16:00 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S Jonny Karlsson,

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 27 april 2017 kl. 13.30 16.20 Beslutande S Urban Jernberg, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt L Rolf Hallberg tjänstgör för Henry Sandahl (MBP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2013-05-02

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2013-05-02 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Kl 13.30 17.05 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson S Tuula Vähäniemi, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-04-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-04-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 09.00 12.10 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl (MBP), 40-41 MBP Henry Sandahl,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 21 februari kl. 13.30 16.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande KD Rune Imberg tjänstgör för Elise Benjaminsson (M) S Jessica Rodén L Niklas

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 17.30 Varav budgetberedning, klockan 13.00 16.40 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.35. Paus klockan 14.40-15.00. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Helene Carlind (C) Kerstin Karlstedt (M) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Helene Carlind (C) Kerstin Karlstedt (M) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-10-04 Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.10 Beslutande S Gunnar Nilsson tjänstgör för Lisa Dahlberg S Peter Landgren S Anita Lomander S Christopher

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 41 Budget 2020-2022... 3 42 Ekonomi och budgetuppföljning... 4 43 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 5 44 Renhållningstaxa...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 september 2016 kl. 13.30 14.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör

Läs mer

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 1 1 Plats och tid Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 08.30 10.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Jessica Carlund, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Tid Plats Torsdag 29 september 2016, klockan 13.15 18.00. Paus klockan 14.50-15.15. Svansjörummet, kommunhuset Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP)

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s)

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet, kl 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-09.55. Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson tjänstgör för Leif Sternfeldt (C), kl 08.00-08.20,

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, kl. 09:00-11.30 ande Närvarande ersättare Övriga närvarande Johnny Sundling (S), ordförande Stefan Ekwing (L) Stefan Hagman (S) Ingrid Inhammar (S) Marie Olsson (V) Camilla Landerberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Plats och tid Abbotsalen, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 18.00-20.10. Paus klockan 18.30-18.45. Beslutande M Tomas Johansson M Elise Benjaminsson M Pär-Erik Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Grönt Centrum, Grans Naturbruksgymnasium kl. 10:00-12:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Hans-Olov Ullberg Justeringens plats och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kultur- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Öresten, kommunhuset i Kinna, klockan 13.18-15.05 Beslutande S S S C C C L M M KD SD V Birgitta Andersson Andreas Augustsson (tjänstgör för Per Rosendahl)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) kl Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) kl Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) 2010-02-10 Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhuset Esarp torsdagen den 10 februari 2011 kl 13.00-15.30 Beslutande Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6 ) Socialutskottet 2014-04-03

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6 ) Socialutskottet 2014-04-03 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6 ) Plats och tid IFO:s sammanträdeslokal, torsdagen den 3 april 2014 kl 08.30-13.30 Beslutande Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8

Sammanträdesprotokoll Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8 Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8 Plats och tid Stadshus B rum B1, kl. 14.30-15.30 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M) Lennart Andrén (M) Marita

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.55. Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Äldreomsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Äldreomsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Tid Klockan 13.15 14.35 Ajournering - Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna Närvarande Beslutande C Ulla-Maj Persson, ordförande S Ulf Dahlberg, vice ordförande M Jörgen

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: 1(6) Plats och tid Konferensrum 105, Ale Kulturrum, kl. 09:30-09:40 Beslutande Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn (S), ordförande Dennis Ljunggren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Svansjörummet, kommunhuset, Kinna klockan 15.30-16.40 Beslutande M - MBP Lennart Svensson tjänstgör för Kerstin Weimman-Lindén (M), klockan 16.00-16.40, 13-15

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-03-26, kl. 15:00-17:00 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Gun Larsson (L) Thomas Eneström

Läs mer