Vi på Kanalbuss tackar alla våra Gäster för ett fantastiskt reseår!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi på Kanalbuss tackar alla våra Gäster för ett fantastiskt reseår!"

Transkript

1 Reseprogram 201

2 Vi på Kanalbuss tackar alla våra Gäster för ett fantastiskt reseår! Reseåret 201 går mot sitt slut och vi tittar tillbaka i backspegeln på vårt bästa reseår hittills. Vi gläds åt alla troget återkommande gäster tillsammans med alla nya som valt att resa med oss. Tack för att vi fått det stora förtroendet att ha Er med på våra resor! Samtidigt blickar vi framåt längs nya vägar mot nya resmål och hälsar Dig välkommen till ett nytt spännande reseår med Kanalbuss. I handen håller Du just nu vårt reseprogram för 201. Här hittar du våra populära klassiker Berlin, Bremen, Holland och Paris tillsammans med våra spännande nyheter Valborgsmässofirande i Harz, Klassiska pärlor Wien och Salzburg med Prag och Provence. Bläddra och låt Dig frestas av vårt varierande reseutbud. Låt resan börja i fantasi och tanke! Är Ni en grupp med egna idéer och önskemål, kontakta kontoret så hjälper vi Er med att skräddarsy Er resa. Vi är alltid beredda att hjälpa till för att tillsammans med Er planera och förverkliga Era resedrömmar. Vi är det lilla personliga reseföretaget med de stora möjligheterna! Tveka inte att höra av Er vi ordnar det mesta för de flesta! Väl på resan möter Du våra trevliga chaufförer och reseledare som alltid är serviceinriktade och har gästen i fokus. Med sin kunskap och mångåriga erfarenhet ger de Dig och Din reseupplevelse en extra dimension. Vi försöker alltid bemöta våra gäster med vänlighet och omtanke. Luta Dig bekvämt tillbaka i våra moderna miljövänliga turistbussar och låt resan börja. Vår ledstjärna är service och kvalitet med omtanke. Bernt och Stefan med personal på Kanalbuss

3 Rostock Här ges en minisemester blandat med lite inköp på Calles. Passa på att fynda och mysa i nordligaste Tyskland. 2 Avresa: /1, 2/1, 7/, /, 2/5, 27/6, 25/7, 5/9, 1/10 I resans pris ingår: Bussresa, vägskatter, färja, reseledare och 1 natt på hotell med frukost. Pris: från 995: Jokkmokks marknad Snökristallerna gnistrar i vintersolen och kylan nyper i kinden. Följ med oss till Jokkmokks marknad och upplev något unikt som inte går att hitta på någon annan plats i världen! 6 Avresa: /2 Pris: 6 995: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, 5 nätter på hotell med halvpension, 1 lunch på Icehotel i Jukkasjärvi med en efterföljande rundvisning på Icehotel. Skidresa Alperna Häng med till Österrike och upplev skidbackarna, den goda maten och det österrikiska gemytet. 10 Avresa: 1/2 Pris: 6 950: 7 nätter på hotell, frukost dag 9, middag dag 2 8, transfer till och från skidbacken och en heldagsutflykt till Salzburg.

4 Burg Denna resa styr mot Burg där vi njuter av trevlig gemenskap, en halvdag i mysiga hansestaden Lübeck och shopping. Avresa: 28/, 25/, 2/10, 21/11 2 nätter på hotell med halvpension och ett besök i Lübeck. Pris: 2 195: Paris Vad vore våren utan ett besök i modets, kärlekens och skönhetens stad? Vi upplever vårens framfart på resan genom Europa på vägen dit. I Paris gör vi en rundtur, åker båt på Seine, äter god mat och beskådar bl.a. Eiffeltornet 6 Avresa: 12/, 6/5 Pris: 5 70: I resans pris ingår: Bussresa, vägskatter. färja, reseledare, 5 nätter på hotell med frukost, middag dag 1,2 och 5, 1 timmes båttur på Seine och guidning i Paris med svensktalande guide. Vår i Holland Denna resa är en fröjd för öga och själ med alla färgsprakande blomsterfält som är fyllda av vårens blommor. Vi vandrar i den stora parken Keukenhof som är sprängfylld med lökväxter i blom, vi smakar på ost och lär oss göra träskor. 6 Avresa: 16/, 25/ Pris: 5 995: 5 nätter på hotell med halvpension, entré till blomsterparken Keukenhof, entré till Panorama Mesdag, kanaltur i Amsterdam och besök på Alida Hoeve.

5 Påsk i Lübeck Den fina hansestaden välkomnar med vårblommor och påskglädje. Här finns mycket att se och göra. Unna dig en fantastisk bakelse på Café Niederegger, drick ett glas Lübecker Rotspon och koppla av i den internationella miljön. Avresa: 18/ Pris: 2 65: 2 nätter på hotell med frukost, middag dag 1 och stadsrundtur. Påsk i Berlin Besök metropolen Berlin under en långhelg! Denna stad fascinerar både med sitt rika kulturutbud och sin intressanta historia. Avresa: 18/ Pris: 2 985: nätter på hotell med frukost, middag dag 1, guidning i Berlin med svensktalande guide och rundtur i Berlin i kvällsbelysning. Rügen Denna tyska ö är fylld av historia. Det tillsammans med någon shoppingrunda fyller våra här. Vi bor på Parkhotel Rügen beläget i Bergen. Landskapet böljar vackert och vi besöker platser som Stralsund och Prora. Avresa: 25/, 26/9 Pris: 2 85: I resans pris ingår: Bussresa, vägskatter färja, reseledare och 2 nätter på hotell med halvpension.

6 Påskliljorna i Fagerås Välkomna till Fagerås för att uppleva en underskön miljö och en fantastisk blomsterprakt! 1 dag Avresa: 7/5 Pris: 590: I resans pris ingår: Bussresa, entré, lunch, för och eftermiddagsfika. Avresa: 28/ Pris: 890: Valborgsresa till Harz NYHET Följ med oss till det natursköna Harz med tysta barrskogar, brusande vattenfall, stilla sjöar och små fina orter och städer med korsvirkeshus. Här firar vi Valborg precis som i sagor och sägner med Harzhäxor på väg till Blåkulla det mytomspunna berget Brocken och flammande lågor från valborgseldarna! Vi besöker givetvis också den gamla kejsarstaden Goslar en riktig pärla, där historiens vingslag smeker den romantiska stadskärnan. Den här resan låter som en saga, och den är alldeles sann. 5 I resans pris ingår: Bussresa, vägskatter, reseledare, båtresa med plats i dubbelhytt insides Trelleborg Travemünde T/R, 2 bufféfrukost, 2 middagsbuffé, 2 nätter på hotell med halvpension, utflykt till Goslar med stadspromenad och en Harzrundtur. Prag Den gyllene staden Oavsett årstid kommer den gyllne staden Prag alltid att fascinera och förundra sina besökare! Vi guidas runt i denna vackra stad och sätter våra fotspår på den kända och vältrampade Karlsbron. 6 Avresa: 1/5, 19/7, 1/9 Pris: från 595: 5 nätter på hotell med frukost, middag dag 1, 2 och 5, svensktalande guidning i Prag, båttur på Moldau inkl. middagsbuffé.

7 Avresa: 15/5 Pris: 60: Stade en stad i fruktblomning Vi besöker gamla svenskbygder Altes land (det Gamla Landet) vid floden Elbe med Centraleuropas största sammanhängande fruktområde och svenskstaden Stade med sin medeltida charm. Här färdas vi i skir grönska och fruktblomning när naturen är som allra vackrast om våren. nätter på hotell med frukost, middag dag 1 och, guidning i Stade med svensktalande guide, kanalbåttur, utflykt till Altes Land med guidning och besök på Obsthof med kaffe och hembakat. Berlin Följ med oss på en långhelg till storstaden Berlin. Staden är genom sitt kulturella och historiska arv en av Europas mest kända och besökta metropoler. Avresa: 22/5, 1/7, 0/10 Pris: från 2 985: nätter på hotell med frukost, middag dag 1, guidning i Berlin med svensktalande guide, rundtur i Berlin i kvällsbelysning. (Tillval av utflykt: Kahnfart i Spreewald inkl. lunch Pris: 250: /pp. Detta på datumen 22/5 och 1/7.) Weekend i Lübeck Gör oss sällskap och upplev den populära och charmiga hansestaden Lübeck! Staden lockar besökare från hela Europa. Här ges vi möjlighet till shopping i olika former. Avresa: 0/5, 12/9 Pris: 2 15: 2 nätter på hotell med frukost, middag dag 1 och stadsrundtur.

8 Glittrande Skagen Ljus, hav, konstnärer och en blå himmel, det är Skagen i ett nötskal. Lägg till god mat och bra hotell så har du en fin tur att se fram emot! Avresa: 0/5 Pris: 2 780: I resans pris ingår: Bussresa vägskatter, färja, reseledare, 2 nätter på hotell med frukost, middag dag 1, 2 rätters middag på Jensens Böfhus, guidad tur i Skagen med lokalguide och entré till Skagens Museum. Avresa: 15/6 Pris: 6 95: Midsommar i Alperna Låt oss ta dig med på en fantastisk resa till ett svindlande vackert alplandskap där vi ska fira Midsommar när alperna blomstrar och grönskan är som finast! Här andas vi frisk alpluft, upplever det österrikiska gemytet och njuter av livet! På midsommarafton samlas vi kring midsommarstången som traditionen bjuder och framåt kvällen fortsätter firandet uppe i fäboden! 8 I resans pris ingår: Bussresa vägskatter, färja, reseledare, 7 nätter på hotell med halvpension, firande i fäboden, utflykter enligt program (ej eventuella entréavgifter). Midsommar i Järvsö Välkommen att uppleva ett traditionellt midsommarfirande i hjärtat av Hälsingland! Stenegård i Järvsö är ett av Hälsinglands främsta besöksmål. Här kommer vi uppleva både underbar natur, god mat, fäbodar och äkta tunnbröd! Avresa: 19/6 Pris: 825: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, nätter på Kramsta Gästgård med halvpension (dryck & kaffe ingår), entré till Stenegård, Svedbovallens Fäbod med guidning, Engbergs Tunnbrödsbageri med fika och guidning samt ett besök i Lill Babs Caffär.

9 Avresa: 26/6 Pris: 250: Bornholm Solskensön I Östersjön ligger den danska solskensön Bornholm. Vi åker med båt från Ystad. Vi bor på härliga hotell Ryttergården med bara 200 m till en av öns finaste sandstränder. På våra upptäcktsfärder kommer vi till Hammershus. Den ruskiga historien om den inmurade prinsessan får vi höra talas om. Smörrebröd och rökt sill, rundkyrkor och sandstränder är andra upplevelser vi får med oss när vi reser hem. nätter på hotell med halvpension, 2 heldagsturer med lokalguide, fiskbuffé på Gudhjem Rökeri och kaffe med 2 smörrebröd på Hotell Balka Strand. Avresa: 5/7, 9/8, 8/11 Pris från: 995: Ullared Ta en miniweekend och blanda shopping med en trevlig kväll i Varberg. Följ med oss på en 2 s tur till det populära GeKås i Ullared, som är ett av Nordens största varuhus, för att därefter övernatta på Best Western Varbergs Stadshotell. I resans pris ingår: Bussresa, 1 natt på hotell med frukost. 2 Avresa: 5/7 Pris: 775: Geiranger med Hurtigruten Ett vackert stycke Norge kan bli ditt! Nåja, som minnen och fotografier, men det är inte det sämsta. Vi reser genom Gudbrandsdalen in i fjällvärlden och rakt ner till Geirangerfjorden. Ombord på ett av Hurtigrutens fartyg är vi omgivna av makalösa vyer. Den imponerande Antlanterhavsveien är ett annat bestående minne från våra i Norge. I resans pris ingår: Bussresa, vägskatter, reseledare, nätter på hotell med halvpension, 1 lunchpaket, Hurtigruten Geiranger Ålesund, färja Vestnes Molde och färja Sölsnes Åfarnes.

10 Slöjdmässan i Hjo Slöjdmässan är en årlig återkommande händelse i Hjo. I år är det den :e i ordningen. C:a 00 utställare visar nordiskt hantverk, både gammal och modern form. 1 dag Avresa: 12/7 Pris: 295: I resans pris ingår: Bussresa TaubeSpelen Inget är väl svenskare än Evert Taube och hans underbara visor? Spelen går av stapeln på Tanum Strand i norra Bohuslän ute vid kusten. Under Taubespelen tolkar många kända artister hans sånger. Avresa: 12/7 Pris: 2 90: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, 2 nätter på hotell med frukost, middag dag 1, entré inkl. sånghäfte & stol och utflykt med buss enligt program. Skåne med Ven och Österlen Mitt i högsommaren åker vi till Skåne. Vi bor kungligt på Örenäs Slott vid Glumslövsbackar med utsikt över Öresund och Ven. Under na här nere ska vi besöka Tycho Brahes Ven innan vi tar en tur till Österlen. Tänk om vi hamnar mitt i en Wallanderfilm i Ystad? Avresa: 1/7 Pris: 580: I resans pris ingår: Bussresa, vägskatter, reseledare, nätter på hotell med halvpension, färjeöverfart och guide på Ven, entré till Äpplets Hus.

11 Geilo med Flåmbanan och Kjeåsen Fantastiska Norge! Här är det höga berg och djupa dalar. Vi åker Flåmsbanan, en av världens vackraste tågsträckor och besöker Kjeåsen. Gården blev berömd i Sverige tack vare boken av Bror Ekström. Avresa: 15/7 Pris: 580: I resans pris ingår: Bussresa, vägskatter, reseledare, nätter på hotell med halvpension, Flåmsbanan, Flåm Myrdal Flåm, båttur Flåm Gudvangen, lokalguide i Eidfjord, besök på Kjeåsen, besök på SIMA Kraftverk och entré till Hardangervidda Naturcenter. Bohuslän Följ med oss på en resa som styr mot det vackra Bohuslän. Här besöker vi Smögen, Fjällbacka och ger oss ut på en skaldjurskryssning i ett vackert fjordlandskap. På vår väg hem stannar vi för ett besök på Falbygdens Ost i Falköping. Avresa: 18/7 Pris: 225: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, 2 nätter på hotell med frukost, middag dag 1, Läckbergguidning i Fjällbacka, skaldjurskryssning (här finns alternativ för skaldjursallergiker samt vegetariska rätter) och utflykt med buss enligt program. Celle Vinfest Följ med oss till den pittoreska korsvirkestaden Celle på vinfest. Staden är sagolikt belägen vid den lilla floden Aller i den södra utkanten av Lüneburgheden. Här dominerar välbevarade korsvirkeshus och det imponerande slottet Hertig Palatset. Avresa: 2/7 Pris: 65: I resans pris ingår: Bussresa vägskatter, färja, reseledare, nätter på hotell med frukost, middag dag 1, guidning i Celle med skand.tal. guide, entré till Orchidé Zentrum och häst och vagn på Lüneburgheden inkl. lunch på färden.

12 Avresa: 28/7 Pris: : Provence Frankrikes trädgård I Provence möts vi av den franska trädgården i full prakt en fröjd för alla våra sinnen! Här välkomnas vi av glatt nickande solrosor, böljande blå lavendelfält, rosodlingar till tvål och parfym, milsvida örtoch kryddplanteringar, frukt och grönsaker när de är som bäst och vingårdar som bjuder oss att smaka. Välkommen med på resan där vi smakar en bit av Frankrike! I resans pris ingår: Bussresa, vägskatter, reseledare, båtresa med plats i dubbelhytt insides Trelleborg Travemünde T/R, 2 bufféfrukost, 2 middagsbuffé, 8 nätter på hotell med halvpension, vinprovning samt lokalguide i Provence och Avignon. 11 Höga Kusten med Ulvön Det norrländska höglandet når här fram till kusten och de höga bergens direkta möte med havet är ett särdrag i svensk natur. Vi besöker Bottenhavets pärla Ulvön. Vi upplever även Norrlands tre måsten tunnbröd, skärgård och surströmming. Avresa: /8 Pris: 750: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, nätter på hotell med halvpension, lokalguide dag 2, lunch, skärgårdsbuffé, båtresa Ullånger Ulvöhamn t/r, visning Ulvö kapell, entré till Mannaminne och entré till Villa Fraxinus Avresa: 7/8 Pris: 655:- Flensburg Römö Sylt Som gränsstad till Danmark har Flensburg blivit en populär shoppingstad med stora varuhus och affärscentrum. Staden har en speciell atmosfär, påverkad av närheten till öppet vatten och en härlig blandning av tyskt och danskt. På denna resa har vi en heldagsutflykt till den danska ön Römö samt den tyska ön Sylt med dess unika natur. nätter på hotell med frukost, middag dag 1, utflykt dag 2 (ev. entréavgifter ingår ej), tågresa från Sylt, rätters middag på Hansens Bryggeri och lokalguide i Flensburg.

13 Avresa: 9/8 Pris: 5 980: Klassiska pärlor NYHET Klassiska pärlor är en upplevelserik och vacker resa i tid och rum, mellan förr och nu. Historia, musik och kultur i en skön blandning tillsammans med välsmakande mat och dryck. Möt det gemytliga folklivet i Prag och flanera på Karlsbron. I Wien fascineras vi av furstliga slott, vackra hästar och njuter av tonerna från äkta wienermusik. Resan går också till Sound of Musics hemtrakter och Mozarts födelsestad Salzburg en stad fylld av charm och romantik! 9 I resans pris ingår: Bussresa, vägskatter, färja, reseledare 8 nätter på hotell med frukost, middag dag 1 samt dag 6 8, lokalguide i Prag och Wien samt båttur Krems Melk. Baltikum På denna resa besöker vi både Riga, Kaunas och Vilnius. Vi flanerar på ryska marknader och vandrar bl.a. i Gamla Stan i Riga. I nationalparken Trakai njuter vi av hantverk och utsikt. Historiens spår vägleder oss genom dessa städer 7 Avresa: 18/8 Pris: 5 980: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, båtresa med plats i dubbelhytt insides Stockholm Riga T/R, 2 bufféfrukost, 1 middagsbuffé, 1st 2 rätters middag, nätter på hotell med halvpension, guidning i Riga med lokalguide, och stads Ulrika Marknad Florera bland ca 00 knallar och närmare 000 marknadsstånd på denna välbesökta marknad. 1 Avresa: 11/9 I resans pris ingår: Bussresa Pris: 250:

14 Avresa: 16/9 Pris: Ring för info Den franska invasionskusten Upptäck den franska invasionskusten med spännande krigshistoria blandat med fin matkultur i de natursköna landskapen Normandie och Bretagne. Här frestar vi våra smaklökar med cider, calvados och läckra ostar! Prova gärna kustens egna delikatesser färska fina ostron, musslor och bläckfisk. Engelsmännens paradisö Jersey hinner vi också med att besöka 8 nätter på hotell med halvpension, calvados och ostprovning på Distillerie Busnel, entré till Tapisserie de Bayeux, entré till D.DAY MUSEUM, entré till Memorial de Caen, dagstur till Jersey inkl. lunch. 9 Köpenhamn NYHET Följ med oss på en resa som styr till Danmarks huvudstad Köpenhamn där man har egen tid till att utforska staden. Avresa: 19/9 Pris: 2 195: I resans pris ingår: Bussresa, vägskatter, färja, broavgift, reseledare, 2 nätter på hotell med frukost Avresa: 27/9, 11/10 Pris: 995: Rüdesheim med Moseldalen På sluttningarna i Rhendalen och längs Moselfloden växer vinet i långa, branta och välskötta rader. På vinprovning smakar vi och lär oss om vinet, den ädlaste av drycker. God mat och härliga vyer bjuds det också på. Följ med oss på resan som är en riktig klassiker. 5 nätter på hotell med frukost, middag dag 1, 2, och 5, båttur på Rhen Rüdesheim St. Goarshausen och vinprovning hos Alfred Port. 6

15 Toscana Florens Venedig Följ med oss på en kulinarisk resa till Toscana, där vi tillsammans ska njuta av den goda maten, den utsökta olivoljan och de fylliga röda vinerna. En resa där vi upptäcker och upplever med alla våra sinnen! 11 Avresa: /10 Pris: 9 850: I resans pris ingår: Bussresa, vägskatter, reseledare, båtresa med plats i dubbelhytt insides Trelleborg Travemünde T/R, 2 bufféfrukost, 2 middagsbuffé, 8 nätter på hotell med halvpension, lokalguide i Florens, Pisa, Siena och Venedig, vin och olivoljeprovning Fattorio il Poggio, båttur Tronchetto Markusplatsen T/R. Avresa: /10 Pris: 6 80: Costa Brava Följ med oss till den vilda kustremsan Costa Brava som bara ligger ett stenkast från Barcelona. Här växlas det skarpt mellan vita sandstränder till fantasifulla klippformationer. Låt na njutas på tapasbarer, strandnära restauranger, och givetvis bra shopping! Utflykt kommer att ske till Barcelona. Vi gör ett besök på vingården Pares Balta. Vi kommer även uppleva en spansk afton (denna ingår ej i priset). 9 nätter på hotell med halvpension, vinprovning och rundvisning hos Pares Balta, en halvdagsguidning i Barcelona med lokalguide. 10 Oktoberfest i Bremen Massor av folk, gott om öl, salta kringlor, brända mandlar och sockervadd trängs med karuseller och gatumusikanter. På hinner vi resa i historiens vindlande vrår, se Stadsmusikanterna framför Rådhuset i Bremen. Kanske äta en bit mat i Ratskeller där flaskor vin trängs med gäster från hela världen. Avresa: 16/10 Pris: 2 995: nätter på hotell med frukost och stadsvandring.

16 Avresa: 22/11 Pris: 1 95: Köpenhamn i juletid NYHET Julen står för dörren och på andra sidan Sundet i vår närmaste kontinentala storstad Köpenhamn möter vi julstämningen! Tivoli lika romantiskt i glittrande julbelysning som alltid och med sin mysiga julmarknad. Längs Ströget hittar du butiker fyllda med julklappserbjudanden och på restaurang kan du prova en äkta dansk julefrukost. 2 I resans pris ingår: Bussresa, vägskatter, broavgift, reseledare 1 natt på hotell med frukost. Liseberg i juletid Julstaden Göteborg tar emot oss med öppen famn och Liseberg lyser upp vägen genom jullandskapet och skapar magisk atmosfär med miljontals strålande juleljus! Här får vi uppleva julen från både nu och då Och kanske köpa en julklapp eller två? 2 Avresa: 22/11, 6/12 Pris: 1 10: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, entré på Liseberg och 1 natt på hotell med frukost. Hannover och Goslar i juletid Som glittrande pärlor lyser dessa städer. Den ena drabbad av krig och delvis återbyggd, den andra är kurortsstad i Harz. Gemensamt för dem är de lysande julmarknader som finns i centrum. Vi ska besöka bägge städerna och hinna med att prova Avresa: 27/11 Pris: 180: nätter på hotell med frukost, middag dag 1, besök/provsmakning på Kornbrennerei Wöltingerode.

17 Schwerin i juletid Vi åker till en av pärlorna i Östersjöregionen Schwerin som skimrar extra vackert i julskrud. Staden är ett välbevarat smycke i sig och julmarknaden stor och välbesökt. Här i vimlet dricker vi glüwein och myser! Avresa: 28/11 Pris: 2 280: 2 nätter på hotell med frukost och middag dag 1. Stralsund i juletid I den gamla svenskstaden väntar man in julen på torg och i gränder. Det doftar av julens läckerheter och julstämningen är ett faktum. Avresa: 28/11 Pris: 2 285: I resans pris ingår: Bussresa, vägskatter färja, reseledare, 2 nätter på hotell med frukost och middag dag 1. Avresa: /12 Pris: 160: Berlin i juletid Berlin har många olika julmarknader att visa upp. Låt oss ta Dig till några av dem! Längs Kurfürstendamm shoppar vi julklappar och på julmarknaden vid Alexanderplatz värmer vi oss med en glühwein innan vi tittar in i det påkostat julsmyckade varuhuset KaDeWe. Följ med oss till en av Europas mest spännande städer och upplev pulsen och den förväntansfulla julstämningen! nätter på hotell med frukost, middag dag 1, guidning i Berlin med svensktalande guide och rundtur i Berlin i kvällsbelysning.

18 Rostock i juletid Här möter du en av de allra största julmarknaderna i norra Tyskland, när nästan hela innerstan fylls av marknadsstånd och tivoli. Omsorgsfullt pyntat och smyckat precis som i en vacker julsaga! Avresa: 10/12 Pris: 2 60: 2 nätter på hotell med frukost och middag dag 1. Burg weekend och Lübecks julmarknad Koppla av med en skön och trevlig helg innan julstöket och förberedelserna inför jul börjar på allvar därhemma! Vi passar också på att besöka Lübecks populära julmarknad med allt den har att bjuda. Avresa: 12/12 Pris: 2 195: 2 nätter på hotell med halvpension och ett besök i Lübeck där julmarknaden pågår. Avresa: 12/12 Pris: 2.890: Lübeck i juletid Den gamla hansedrottningen i Lübeck gör inte avkall på något när det lackar mot jul det gnistrar och glimmar överallt! Julmarknaden lockar med både hantverk och läckerheter som låter sig väl smaka! Korv och marsipan finns i överflöd! 2 nätter på hotell med frukost och middag dag 1.

19 Jubileumsåret 2015 KANALBUSS 20 år! Nästa år firar Kanalbuss 20 årsjubileum det tänker vi göra med pompa och ståt! Och Du är inbjuden som gäst! Vi startar vårt 20 årskalas med festligt, färgsprakande nyårsresor till Berlin och Stockholm. Följ med och fira med oss! Avresa: 0/12 Pris: 70: Nyårsresa till Berlin NYHET Berlin gnistrar och glimmar i elegant vinterskrud redo att ta farväl av det gamla året och förväntansfullt välkomna ett nytt! Folkligt, festligt och färgsprakande blir det när en ärevördig gammal aristokrat med ungdomligt sinne och framtidstro firar nyår. Och bäst av allt vi är inbjudna att vara med! nätter på hotell med frukost, enkel måltid på hotellet vid ankomst, nyårsmiddag, guidning i Berlin med svensktalande guide. Nyårsfirande i Stockholm NYHET Följ med oss att fira nyår i vår kungliga huvudstad Stockholm. Efter en festlig kväll med god mat inväntar vi tolvslaget på Skansen med den klassiska Ring klocka, ring! 2 Avresa: 1/12 Pris: 1 850: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, 1 natt på hotell med frukost, nyårsbuffé, entré till Skansen.

20 Syfestivalen i Älvsjö 1/2, 2/10 Antikmässan i Älvsjö 1/2 Nordiska trädgårdar i Älvsjö 21/ Pris: 50: Mässresor Följ med oss på någon av våra mässor som vi åker på I resans pris ingår: Bussresa, inträde 1 dag Puttgarden Fyll på förråden i Tyskland! 2 Avresa: 28/2, 28/, 25/, 0/5, 6/6, 1/6, 1/8, 29/8, 26/9, 1/10, 28/11, 12/12 Pris: 720: I resans pris ingår: Bussresa, färja, vägskatter Ullared långdag Inköpsresa till varuhusgiganten 1 dag Avresa: 6/, /, 25/9, 0/10, 27/11 Pris: 280: I resans pris ingår: Bussresa Avresa från Nyköping: 2/, 6/, /5, 28/9, 28/10, 25/11, 2/12 Pris: 280: Show och underhållning: Se vår hemsida eller ring för uppdaterad info om föreställningar

21 Vi fortsätter med våra uppskattade grillkvällar 201: Grillbuffé med underhållning vid Göta Kanal, 6 fre hela sommaren, börjar kl 18,0. All mat står på buffé. Du får gå hur många gånger du vill! Vi har eget kött nöt, fläsk, lamm och salsiccia på grillen. Vi har vårt stora cirkustält uppe, med öppna sidor så vi ser ut över båtarna. Underhållning den 27 juni av Ulf Holmertz och Steinar Nilsen, Med Roland Engdahl och Erling Fredriksson. 0: /per. Underhållning den juli av Karin Karlsson, Med Roland Engdahl och Erling Fredriksson. 0: /per. Underhållning den 11 juli av Stefan Wickström Med Roland Engdahl och Erling Fredriksson. 0: /per. Underhållning den 18 juli med Eddie Oliva, Med Roland Engdahl och Erling Fredriksson. 0: /per. Underhållning den 25 juli med Glade Glenn, Med Roland Engdahl och Erling Fredriksson. 0: /per. Underhållning den 1 aug med Lotta Källström, Med Roland Engdahl och Erling Fredriksson. 0: /per. Med Bussanslutning från Finspång och Norrköping totalt 50: /person Boka gärna bord. Det går även att förbeställa och betala biljett via vår web butik. eller

22 Allmänna villkor för paketresor 1. Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som skall fullgöras av någon annan än arrangören. Om återförsäljaren är part i avtalet, ansvarar han mot resenären på samma sätt som arrangören. 1.2 Uppgifter i arrangörens kataloger och broschyrer är bindande för denne. En arrangör får dock ändra uppgifter i kataloger eller broschyrer innan avtal har träffats. Detta får dock endast ske om ett uttryckligt förbehåll om det har gjorts i katalogen eller broschyren och om resenären tydligt informeras om ändringarna. 1. Arrangören skall hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet. 1. En anslutningsresa eller ett specialarrangemang ingår i avtalet endast om den sålts eller marknadsförts tillsammans med huvudarrangemanget för ett gemensamt pris, eller för skilda priser som är knutna till varandra. 1.5 Avtalet är bindande för parterna när arrangören skriftligen har bekräftat resenärens beställning och resenären inom avtalad tid betalt överenskommen anmälningsavgift enligt arrangörens anvisningar. Arrangören skall bekräfta resenärens beställning utan dröjsmål. 2. Betalning av priset för resan 2.1 Resenären skall betala resans pris senast vid den tidpunkt som framgår av avtalet. 2.2 Arrangören får inte kräva slutbetalning av resans pris tidigare än 0 före avresan, om inte annat särskilt överenskommits. 2. Arrangören får i samband med bekräftelsen ta ut en första delbetalning (anmälningsavgift). Anmälningsavgiften skall vara skälig i förhållande till resans pris och omständigheterna i övrigt. 2. Om resenären inte betalar resans pris i enlighet med avtalet har arrangören rätt att häva avtalet och behålla anmälningsavgiften som skadestånd om inte detta är oskäligt.. Resenärens rätt till avbeställning av resan.1 Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande. Vid fastställande av resans pris skall i resans pris inte inräknas vad resenären erlagt för avbeställningsskydd. Avbeställningskostnaden är alltid lägst 200 kronor per resenär..1.1 Vid avbeställning tidigare än 0 före avresan skall resenären erlägga 5 % av resans pris..1.2 Vid avbeställning senare än 0, men tidigare än 1 före avresan skall resenären erlägga 15 % av resans pris..1. Vid avbeställning senare än 1, men tidigare än 2 timmar före avresan skall resenären erlägga 50 % av resans pris..1. Sker avbeställningen inom 2 timmar före avresan skall resenären betala hela resans pris..1.5 För s.k. bilpaketresor (resa med egen bil, färjetransport och inkvartering i stuga eller lägenhet) gäller att resenären skall betala hela resans pris vid avbeställning senare än 0 före avresan. Vid avbeställning dessförinnan gäller punkt Resenär som har träffat avtal om avbeställningsskydd har rätt att avbeställa resan, enligt följande. Vid fastställande av resans pris skall i resans pris inte inräknas vad resenären erlagt för avbeställningsskydd. Vid avbeställning enligt punkt.2 har resenären inte rätt att få tillbaka vad han betalat för avbeställningsskyddet..2.1 Om resenären har avbeställningsskydd får resan i fall som anges i punkt avbeställas utan annan kostnad än den expeditionsavgift som framgår av arrangörens katalog eller broschyr. Expeditionsavgiften får högst uppgå till 5 % av resans pris dock högst 200 kronor..2.2 Avbeställning får ske om resenären eller dennes make/maka/sambo, resenärens eller dennes makes/makas eller sambos släkting i rakt upp- eller nedstigande led eller syskon eller person med vilken resenären gemensamt beställt resan före avresan men efter det att avtalet blivit bindande för resenären enligt punkt 1.5 drabbas av allvarlig sjukdom, försämrat sjukdomstillstånd eller olycksfall och denna händelse är av sådan art, att resenären inte rimligen kan genomföra resan..2. Avbeställning får ske om annan händelse drabbar resenären efter det att avtalet blivit bindande enligt punkt 1.5 och om händelsen är av så ingripande karaktär för resenären att det inte är rimligt att kräva att resenären skall genomföra resan. Resenären skall inte ha kunnat råda över händelsen och vare sig känt till eller bort känna till denna då resan beställdes. Sådan ingripande händelse är t ex brand i den egna bostaden..2. Avbeställning får ske om person med vilken resenären gemensamt beställt resan avbeställer sin resa med stöd av punkterna.2.2 eller.2. och det är oskäligt att resenären skall genomföra resan utan den andra personens sällskap..2.5 Resenär som avtalat om gemensam inkvartering med annan resenär/ andra resenärer som avbeställt resan med stöd av punkterna skall erhålla inkvartering av samma standard som enligt avtalet på avtalat eller likvärdigt hotell/anläggning, i rum/lägenhet som är storleksmässigt anpassad till kvarstående antalet resenärer utan extra kostnad. Kan någon sådan inkvartering inte tillhandahållas skall inkvarteringen ske enligt avtalet utan ytterligare kostnad för resenären..2.6 Resenären skall avbeställa resan så snart som möjligt efter det att avbeställningsanledning uppkommit. Grunden för avbeställningen skall på tillförlitligt sätt styrkas med läkar- och/eller släktskapsintyg.. Avbeställning skall ske på det sätt som anges i katalog, broschyr eller i färdhandlingarna.. Efter avbeställning skall belopp som resenären har tillgodo enligt ovan återbetalas utan dröjsmål, dock senast 1 efter avbeställningen.. Resenärens rätt att överlåta avtalet.1 Resenären får överlåta avtalet till någon som uppfyller alla villkor för att få delta i resan. Ett sådant villkor kan t ex vara att transportföretag eller annan som arrangören har anlitat enligt gällande regler skall godta byte av resenär. Resenären måste i skälig tid före avresan underrätta arrangören eller återförsäljaren om överlåtelsen..2 När avtalet har överlåtits är överlåtaren och förvärvaren solidariskt ansvariga gentemot arrangören eller återförsäljaren för vad som återstår att betala för resan och för extra kostnader, dock högst 200 kr, som kan uppkomma på grund av överlåtelsen. 5. Arrangörens ändringar före avresan och inställande av resan 5.1 Arrangörens rätt att ändra avtalsvillkoren Arrangören får ändra avtalsvillkoren till resenärens nackdel endast om det framgår tydligt av avtalet att detta får ske. 5.2 Resenärens rätt att frånträda avtalet Resenären får frånträda avtalet, om arrangören förklarar att han inte kommer att fullgöra vad han åtagit sig och avtalsbrottet är av väsentlig betydelse för resenären. Resenären får också frånträda avtalet om avtalsvillkoren ändras väsentligt till hans nackdel. Om arrangören avser att bryta avtalet eller om han vill ändra avtalsvillkoren, skall han underrätta resenären snarast och därvid lämna besked om dennes rätt att frånträda avtalet enligt första stycket. Resenären skall inom skälig tid meddela arrangören eller återförsäljaren om han vill frånträda avtalet. Gör han inte det, förlorar han sin rätt att frånträda avtalet. 5. Resenärens rätt till ersättningsresa Frånträder resenären avtalet enligt punkt 5.2 har han rätt till en annan paketresa som är av likvärdig eller högre kvalitet, om arrangören eller återförsäljaren kan erbjuda detta. Om resenären godtar en sämre ersättningsresa har han rätt till ersättning för prisskillnaden. Avstår resenären från sin rätt till ersättningsresa, eller kan en sådan resa inte erbjudas, skall han snarast få tillbaka vad han har betalat enligt avtalet. Bestämmelserna i första och andra styckena gäller också om arrangören ställer in resan utan att resenären är skuld till det. 5. Resenärens rätt till skadestånd, arrangörens inställande av resa I sådana fall som avses i punkt 5. har resenären rätt till skadestånd från arrangören, om det är skäligt. Rätt till skadestånd på grund av att arrangören ställt in resan föreligger inte om arrangören visar 1. att färre personer än ett i avtalet angivet minimiantal anmält sig till resan och resenären senast 1 före avresan skriftligen underrättats om att resan ställts in (vid resor med en varaktighet av högst 5 gäller att resenären skall underrättas senast 10 före avresan), eller 2. att resan inte kunnat genomföras på grund av ett hinder utanför arrangörens kontroll som denne inte skäligen kunde förväntas ha räknat med när avtalet ingicks och vars följder denna inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit. Beror det på någon som arrangören har anlitat att resan har ställts in, är arrangören fri från skadeståndskrav enligt första stycket 2 endast om också den som han har anlitat skulle vara fri enligt den bestämmelsen. Detsamma gäller om orsaken är hänförlig till någon annan i ett tidigare led Ändring av priset Inträffar kostnadsökningar för arrangören efter det att avtalet enligt 1.5 ovan blivit bindande för parterna, får arrangören höja priset för resan med ett belopp som motsvarar kostnadsökningarna om dessa beror på: 1. ändringar i transportkostnader 2. ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan, eller. ändringar i växelkurser som påverkar arrangörens kostnader för resan.priset får höjas med ett belopp som motsvarar resenärens andel av den kostnadsökning som arrangören drabbas av för genomförandet av avtalet förutsatt att denna kostnadsökning är av sådant slag som anges i 1 ovan i denna punkt. Om t ex en avgift enligt punkt 2 ovan ökar med 100 kronor för varje resenär får priset höjas med samma belopp. Om resenären så begär är researrangören skyldig att redovisa hur prishöjningen beräknats. Rätt till prishöjning enligt 1 och ovan föreligger endast om kostnadsökning överstiger 60 kr. Priset får inte höjas under de sista 20 na före den avtalade avresedagen. Arrangören skall så snart som möjligt underrätta resenären om prisförändringarna. Resans pris skall sänkas om arrangörens kostnader tidigare än 20 före den avtalade avresedagen, av samma skäl som ovan angivits, minskar. Vid kostnadsminskning enligt 1 och ovan skall priset sänkas endast om kostnadsminskningen överstiger 60 kr. 5.6 Arrangörens och resenärens rätt att frånträda avtalet vid ingripande händelser m m. Såväl arrangören som resenären har rätt att frånträda avtalet, om det efter det att avtalet blivit bindande för parterna enligt punkt 1.5 på eller i närheten av resmålet eller utefter den planerade färdvägen inträffar katastrof, krigshandling, generalstrejk eller annan ingripande händelse, som väsentligt påverkar resans genomförande eller förhållandena på resmålet vid den tidpunkt då resan skall genomföras. För att utreda om händelsen är av sådan allvarlig karaktär som ovan angivits skall sakkunniga svenska eller internationella myndigheter rådfrågas. 6. Arrangörens ändringar efter avresan, fel och brister 6.1 Uteblivna prestationer Om efter avresan en väsentlig del av de avtalade tjänsterna inte kan tillhandahållas, skall arrangören ordna lämpliga ersättningsarrangemang utan extra kostnad för resenären. Kan ersättningsarrangemang inte ordnas eller avvisar resenären på godtagbara grunder sådana arrangemang, skall arrangören, om det är skäligt, utan extra kostnad för resenären tillhandahålla likvärdig transport tillbaka till platsen för avresan eller till någon annan ort som resenären godkänner. Innebär en förändring i avtalet enligt första eller andra stycket en försämring för resenären, är han, om det är skäligt, berättigad till prisavdrag och skadestånd. 6.2 Andra fel och brister Vid andra fel i de avtalade tjänsterna än sådana som anges i 6.1 har resenären rätt till prisavdrag och skadestånd, om inte felet beror på honom. Resenären har inte rätt till skadestånd, om arrangören visar att felet beror på ett hinder utanför arrangörens kontroll som denne inte skäligen kunde förväntas ha räknat med när avtalet ingicks och vars följder denne inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit. Om felet beror på någon som arrangören har anlitat, är arrangören fri från skadeståndsansvar enligt andra stycket om också den som han har anlitat skulle vara fri enligt den bestämmelsen. Detsamma gäller om felet beror på någon annan i ett tidigare led. Vid fel som har sin grund i omständigheter som beskrivs i andra eller tredje stycket skall arrangören genast ge resenären den hjälp som behövs. 6. Skadeståndets omfattning Skadestånd enligt dessa villkor omfattar förutom ersättning för ren förmögenhetsskada, ersättning för personskada och sakskada. Skador som omfattas av bestämmelserna i sjölagen (199:1009), luftfartslagen (1957:297), järnvägstrafiklagen (1985:192) eller lagen (1985:19) om internationell järnvägstrafik ersätts enligt nämnda lagar i deras lydelse då skadan inträffade i stället för enligt dessa villkor. 17 Arrangören är dock alltid skyldig att ersätta resenären för vad denne har rätt att fordra enligt de nämnda lagarna. Det åligger resenären att i möjligaste mån begränsa skadan. 7. Reklamation och avhjälpande 7.1 Resenären får inte åberopa fel i vad han har rätt att fordra till följd av avtalet, om han inte inom skälig tid efter det att han märkt eller bort märka felet underrättar arrangören eller återförsäljaren om felet. Detta bör om möjligt ske på resmålet. 7.2 Utan hinder av 7.1 får resenären åberopa fel, om arrangören eller återförsäljaren har handlat grovt vårdslöst eller i strid mot tro och heder. 7. Om resenären framför klagomål som inte är obefogade, skall arrangören eller dennes lokala representant genast vidta åtgärder för att finna en lämplig lösning. 8. Resenärens ansvar under resan 8.1 Arrangörens anvisningar m m Resenären är skyldig att följa de anvisningar för resans genomförande som lämnas av reseledaren eller av annan person som arrangören anlitar. Resenären är skyldig att respektera de ordningsregler som gäller för resan och för transporter, hotell etc. och uppträda så att medresenärer eller andra inte störs. Om resenären på ett väsentligt sätt bryter mot detta, kan arrangören häva avtalet. 8.2 Resenärens ansvar för skada Resenären är ansvarig för skada som denne vållar arrangören genom försummelse, t ex genom att inte följa lämnade anvisningar eller föreskrifter. Det åligger resenären att ersätta skada som är lagligen grundad gentemot någon som arrangören anlitar för att medverka vid resans genomförande. 8. Pass, visum, hälsobestämmelser m m Innan avtal sluts skall arrangören eller återförsäljaren på lämpligt sätt informera resenären om sådana hälsobestämmelser som blir tillämpliga under resan samt, i den mån det har betydelse för resenären, om vad som gäller i fråga om pass och visum för medborgare i stater inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Resenären är dock själv ansvarig för att iaktta nödvändiga formaliteter för resans genomförande, som t ex innehav av giltigt pass, visum, vaccinationer, försäkring. Resenären är själv ansvarig för alla kostnader som uppkommer på grund av brister i nämnda formaliteter, t ex hemtransport i följd av avsaknad av pass, om inte bristerna orsakats av felaktig information från arrangören eller återförsäljaren. 8. Avvikande från arrangemanget Resenär som efter det att resan påbörjats avviker från arrangemanget är skyldig att meddela detta till arrangören eller till dennes representant. Resenären skall senast 2 timmar före av arrangören uppgiven återresetid kontakta denne för kontroll av uppgifter om hemresan. 9. Tvistlösning Parterna bör försöka lösa tvist som gäller tolkningen eller tillämpningen av avtalet genom förhandlingar. Om parterna inte kan enas, kan tvisten prövas av Allmänna reklamationsnämnden eller av allmän domstol. Konsumentverket/KO har träffat överenskommelse om ovanstående villkor med följande branschförbund: Svenska Bussbranschens Riksförbund Rese- och Turistindustrin i Sverige, RTS Föreningens Svenska Bilresearrangörer Nätverket Svensk Turism (utom punkten om antal tillgängliga platser vid annonsering i dagspress) Svenska Resebyråföreningen

Särskilda & allmänna villkor för paketresor.

Särskilda & allmänna villkor för paketresor. Sida 1 av 9 Särskilda & allmänna villkor för paketresor. SÄRSKILDA RESEVILLKOR. Särskilda resevillkor gäller före Allmänna resevillkor. Arrangör/Resegaranti. Arrangör enligt resegarantilagen är S&S-resor,

Läs mer

Resevillkor. Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt

Resevillkor. Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt i ditt handbagage. Visum Visum behövs inte för svenska medborgare på någon av våra resor. Det kan krävas visum i vissa

Läs mer

Resevillkor. 1.5.2 Deltagarbevisets uppgift.

Resevillkor. 1.5.2 Deltagarbevisets uppgift. Resevillkor De allmänna resevillkoren kompletteras av Langleys särskilda resevillkor angivna i kursiv text. I och med att anmälningsavgiften betalas godtar resenären Langleys gällande resevillkor och anmälan

Läs mer

TRÄNINGSLÄGER. here we go. www.herewego.se SPECIALRESOR FOTBOLLSRESOR AVSLUTNINGSRESOR

TRÄNINGSLÄGER. here we go. www.herewego.se SPECIALRESOR FOTBOLLSRESOR AVSLUTNINGSRESOR TRÄNINGSLÄGER 2011 SPECIALRESOR FOTBOLLSRESOR AVSLUTNINGSRESOR here we go www.herewego.se Sverige Danmark Holland Italien Belgien Cypern Polen Portugal Turkiet Spanien Tyskland England Träningsläger till

Läs mer

I ISLANDSRESOR SLAND okt 2005 - apr 2006 Kungstensgatan 38, 1 tr. 113 59 STOCKHOLM

I ISLANDSRESOR SLAND okt 2005 - apr 2006 Kungstensgatan 38, 1 tr. 113 59 STOCKHOLM ISLANDSRESOR SLAND okt 2005 - apr 2006 2 ISLAND ÄR ENKELT OCH NÄRA - OCH ÄNDÅ SÅ SPÄNNANDE! Island ligger på bekvämt flygavstånd för en weekendresa. Islandsresors populära weekendpaket fortsätter med ett

Läs mer

Arrangören skall hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet.

Arrangören skall hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet. Apollos resevillkor 1 Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som ska fullgöras av någon

Läs mer

DANMARK. Kroferie Legoland. Hotell Weekendarrangemang. Lalandia Golf

DANMARK. Kroferie Legoland. Hotell Weekendarrangemang. Lalandia Golf DANMARK 200 Hotell Weekendarrangemang Kroferie Legoland Lalandia Golf resentkort till Danske Kroer & Hoteller är en glädje oavsett, årstid och ålder. Presentkortet ger möjlighet att välja fritt 1 olika

Läs mer

Vi 30-årsjubilerar! E-post: info@mkbussresor.se Hemsida: www.mkbussresor.se

Vi 30-årsjubilerar! E-post: info@mkbussresor.se Hemsida: www.mkbussresor.se 2014 30 ÅR 1 Vi 30-årsjubilerar! I år är det 30 år sedan Mikael Bergh med hjälp av sin far Karl-Erik startade MK bussresor. De första resorna den sommaren gick till Gotland, ett resmål som blivit något

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Bokningsbekräftelsen innehåller viktig information rörande din bokning. Observera att innehållet i bokningsbekräftelsen utgör avtalsvillkor.

Bokningsbekräftelsen innehåller viktig information rörande din bokning. Observera att innehållet i bokningsbekräftelsen utgör avtalsvillkor. ALLMÄNNA BOKNINGSVILLKOR Dessa allmänna villkor gäller mellan Visit Dalarna AB (VDAB) och Dig när du bokar via Siljan Turism AB. Avtalet kan gälla boende, transport, köp av andra produkter och tjänster,

Läs mer

BUSS FLYG KRYSSNINGAR GRUPPRESOR. 0511-34 66 60 031-12 68 00 www.mkbussresor.se GRUPPRESOR I TRE OLIKA KONTINENTER 1

BUSS FLYG KRYSSNINGAR GRUPPRESOR. 0511-34 66 60 031-12 68 00 www.mkbussresor.se GRUPPRESOR I TRE OLIKA KONTINENTER 1 BUSS FLYG KRYSSNINGAR GRUPPRESOR 2015 0511-34 66 60 031-12 68 00 www.mkbussresor.se GRUPPRESOR I TRE OLIKA KONTINENTER 1 Nytt och gammalt i en härlig blandning Välkomna till oss på MK bussresor och ett

Läs mer

Ett samarbete mellan Grimslövsbuss, Moheda Buss, Sven Carlsson Trafik och Erlings resor

Ett samarbete mellan Grimslövsbuss, Moheda Buss, Sven Carlsson Trafik och Erlings resor Vår, sommar & höst Vår, sommar & höst 2011 Ett samarbete mellan Grimslövsbuss, Moheda Buss, Sven Carlsson Trafik och Erlings resor Upplevelser med KronobergsResor 2011 Efter ett mycket lyckat år för KronobergsResor

Läs mer

Vi jubilerar! Tel 0150-164 64, 0511-34 66 60 E-post: info@egetrafiken.se Hemsida: www.egetrafiken.se

Vi jubilerar! Tel 0150-164 64, 0511-34 66 60 E-post: info@egetrafiken.se Hemsida: www.egetrafiken.se 30 ÅR 2014 1 Vi jubilerar! I år är det 30 år sedan Mikael Bergh med hjälp av sin far Karl-Erik startade MK bussresor, och sju år sedan vi övertog EGE-Trafiken. De första resorna vi arrangerade gick till

Läs mer

BUSS FLYG KRYSSNINGAR GRUPPRESOR. 0150-164 64 www.egetrafiken.se GRUPPRESOR I TRE OLIKA KONTINENTER

BUSS FLYG KRYSSNINGAR GRUPPRESOR. 0150-164 64 www.egetrafiken.se GRUPPRESOR I TRE OLIKA KONTINENTER BUSS FLYG KRYSSNINGAR GRUPPRESOR 2015 0150-164 64 www.egetrafiken.se GRUPPRESOR I TRE OLIKA KONTINENTER 1 Nytt och gammalt i en härlig blandning Välkomna till oss på EGE-Trafiken och ett nytt, spännande

Läs mer

Välkommen till oss på Röke Buss

Välkommen till oss på Röke Buss BUSSRESOR 2015 visitfinland Välkommen till oss på Röke Buss Låt oss servera Dig alla godbitarna för det nya reseåret! Vår katalog är fylld med inspirerande innehåll, allt för att Du ska kunna drömma, önska

Läs mer

SAN REMO - BLOMSTERRIVIERAN ÖVER 100 SPÄNNANDE AVGÅNGAR ATT VÄLJA PÅ! Späckat reseprogram 2014. FLORIDA med KARIBIEN-

SAN REMO - BLOMSTERRIVIERAN ÖVER 100 SPÄNNANDE AVGÅNGAR ATT VÄLJA PÅ! Späckat reseprogram 2014. FLORIDA med KARIBIEN- Vikingbuss Din resvän på vägen, i luften och på havet... Späckat reseprogram 2014 Sid 7 SAN REMO - BLOMSTERRIVIERAN s e r h c Ut o! g n i Vik Följ med till TRANSYLVANIEN Sid 11 FLORIDA med KARIBIEN- X

Läs mer

MAT KONST HANTVERK CYKEL GOLF MUSEUM GALLERI. Bornholm. din närmaste paradisö 3:2. Team Bornholm AB

MAT KONST HANTVERK CYKEL GOLF MUSEUM GALLERI. Bornholm. din närmaste paradisö 3:2. Team Bornholm AB MAT KONST HANTVERK CYKEL GOLF MUSEUM GALLERI Bornholm din närmaste paradisö BESTÄLL 3 NÄTTER 3:2 BETALA BARA FÖR 2 2014 Team Bornholm AB 9 12 13 14 15 17 18 19 20 22 16 23 21 24 26 27 8 10 11 4 1 5 2 7

Läs mer

Ditt ideal IdealResor. » Mängder med tips. för alla. Ressugna » EUROPA »NORDEN » TEATER. I samarbete med:

Ditt ideal IdealResor. » Mängder med tips. för alla. Ressugna » EUROPA »NORDEN » TEATER. I samarbete med: Ditt ideal IdealResor» Mängder med tips för alla Ressugna Ditt ideal IdealResor» EUROPA»NORDEN» TEATER I samarbete med: R E S E P R O G R A M Vår/Sommar/Höst 2010 ditt ideal www.idealresor.se 0472-55 02

Läs mer

Bussresor 2013. Följ med till vackra Irland årets långresa! Många nyheter Rimini, Italien, påskavgångar till spa och vackra Dresden

Bussresor 2013. Följ med till vackra Irland årets långresa! Många nyheter Rimini, Italien, påskavgångar till spa och vackra Dresden Bussresor 2013 Följ med till vackra Irland årets långresa! Många nyheter Rimini, Italien, påskavgångar till spa och vackra Dresden Kärt återsende med våra go a klassiker! Avgångar för shopping både vardag

Läs mer

ISLAND. Början på något storslaget

ISLAND. Början på något storslaget ISLAND Början på något storslaget Grönland/Färöarna 2015/2016 3 INNEHÅLL VÄLKOMMEN & INNEHÅLL 2 3 ISLAND & INFORMATION 4 5 PAKETRESOR 6 9 RESOR I GRUPP 10 13 BILPAKET 14 17 KARTA 18 19 DAGSTURER 20 24

Läs mer

Bussresor 2011 DAGSRESOR TEATER RESOR SVERIGE TALLINK SILJA BUSS & FLYG NORDEN

Bussresor 2011 DAGSRESOR TEATER RESOR SVERIGE TALLINK SILJA BUSS & FLYG NORDEN Bussresor 2011 DAGSRESOR TEATER RESOR SVERIGE TALLINK SILJA BUSS & FLYG NORDEN BOKA DIN RESA via tel.060-57 25 45, eller kom in till oss på Ceris Resor / Tallink Silja Butiken, Stora Torget, Sundsvall.

Läs mer

KRYSSNINGAR. KRYSSNINGAR FRÅN GÖTEBORG 2014 14 maj - 21 juli. Nordkap Norges fjordar Spetsbergen & Island Skottland & Orkney Amsterdam Brittiska öar

KRYSSNINGAR. KRYSSNINGAR FRÅN GÖTEBORG 2014 14 maj - 21 juli. Nordkap Norges fjordar Spetsbergen & Island Skottland & Orkney Amsterdam Brittiska öar KRYSSNINGAR KRYSSNINGAR FRÅN GÖTEBORG 2014 14 maj - 21 juli Nordkap Norges fjordar Spetsbergen & Island Skottland & Orkney Amsterdam Brittiska öar Innehåll Välkommen ombord M/S Funchal & Portuscale Cruises...2

Läs mer

RESOR 2015 NÄR RESAN ÄR LIKA VIKTIG SOM MÅLET. Tel: 0522-65 66 90 www.trestadstigen.se

RESOR 2015 NÄR RESAN ÄR LIKA VIKTIG SOM MÅLET. Tel: 0522-65 66 90 www.trestadstigen.se RESOR 2015 NÄR RESAN ÄR LIKA VIKTIG SOM MÅLET Tel: 0522-65 66 90 www.trestadstigen.se Välkommen till Trestad Stigen Resor! NÄR RESAN ÄR LIKA VIKTIG SOM MÅLET Vår förhoppning är att du hittar några trevliga

Läs mer

ResTeamet Bussresor 2012

ResTeamet Bussresor 2012 ResTeamet Bussresor 2012 Resor med personlighet! Upp till 400 kronor i boka tidigt-rabatt t o m den 5 februari Gratis anslutning från 19 orter i Skåne! Resor med personlighet! Det är nu vår 19:e säsong

Läs mer

Specialist på resor i Sverige och Europa

Specialist på resor i Sverige och Europa 2015 Specialist på resor i Sverige och Europa SP is a Certification Body, accredited by SWEDAC, for certification of quality management systems 1002 ISO/IEC 17 021 Detta är en avskrift av originalcertifikatet

Läs mer

ResTeamet. Bussresor 2014. Resor med personlighet! Gratis anslutning från 16 orter i Skåne!

ResTeamet. Bussresor 2014. Resor med personlighet! Gratis anslutning från 16 orter i Skåne! ResTeamet Bussresor 2014 Resor med personlighet! Gratis anslutning från 16 orter i Skåne! Upp till 400 kronor i boka tidigt rabatt t.o.m. den 9 februari Resor med personlighet! I din hand håller du vår

Läs mer

031-55 00 00. www.rolfsbuss.se1 VINTERPROGRAM 2014. Julmarknadsresor Lübeck Köpenhamn. Nyårsresor Berlin Barcelona

031-55 00 00. www.rolfsbuss.se1 VINTERPROGRAM 2014. Julmarknadsresor Lübeck Köpenhamn. Nyårsresor Berlin Barcelona VINTERPROGRAM 2014 Julmarknadsresor Lübeck Köpenhamn Nyårsresor Berlin Barcelona Resor till solen Almuñecar Teneriffa Gran Canaria Långresor Indien San Francisco Sydafrika Vietnam 031-55 00 00 www.rolfsbuss.se1

Läs mer

PAKETRESOR OCH TEMARESOR 2015

PAKETRESOR OCH TEMARESOR 2015 PAKETRESOR OCH TEMARESOR 2015 Sohlberg Resor AB 0771-338338 ANTIKRUNDAN MED PETER BÖRJESSON Peter Börjesson tar oss med på 3 olika Antikrundor till olika destinationer och Peter kommer att prata om Fynd

Läs mer

Följ med oss på äventyr! Hurtigruten 4 dagar sid 23. Västerbotten sid 31. Glaciär-Expressen sid 12. Kroatien sid 16-17.

Följ med oss på äventyr! Hurtigruten 4 dagar sid 23. Västerbotten sid 31. Glaciär-Expressen sid 12. Kroatien sid 16-17. 2012 Följ med oss på äventyr! Glaciär-Expressen sid 12 Hurtigruten 4 dagar sid 23 Västerbotten sid 31 Svalbard sid 19 Kroatien sid 16-17 Innehåll resdagar sida I Europa Paris 7 3 Holland 7 4 Hemlig Resa

Läs mer

HAGELQVIST resor. 0521-695 35 www.resemakarn.nu 0512-301 990 www.hagelqvistresor.se

HAGELQVIST resor. 0521-695 35 www.resemakarn.nu 0512-301 990 www.hagelqvistresor.se 2011 HAGELQVIST resor 0521-695 35 www.resemakarn.nu 0512-301 990 www.hagelqvistresor.se Reseförväntningar! Äntligen börjar ett nytt år av resor. Katalogen ligger rykande färsk. Vi står förväntansfulla

Läs mer