Reseprogram 2015 YEARS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Reseprogram 2015 YEARS"

Transkript

1 Reseprogram YEARS

2 Vi på Kanalbuss tackar alla våra Resenärer för året som gå: och välkomnar Er =ll vårt 20 årskalas Jubileumsåret 2015! Ännu e& lyckat reseår kan vi lägga ll handlingarna när vi nu välkomnar Jubileumsåret Vi gläds åt alla troget återkommande resenärer llsammans med alla nya som har valt a& resa med oss. Tack för a& vi få& det stora förtroendet a& ha Er med på våra resor. I handen håller Du vårt reseprogram för reseåret Inför de&a Jubileumsår har vi nyheter som Blomsterprakt i Tyskland, Sagolika Moseldalen och Inlandsbanan med Hurgruten. Självklart hi&ar Du även våra populära klassiker ll Berlin, Bremen, Holland och Paris. Bläddra och låt Dig frestas av vårt varierade reseutbud, låt resan börja i fantasi och tanke! Under året som gå& har vi både utökat vårt reseprogram med nya desnaoner, och även vår resebyrå som vi fly&ade ll större lokaler i Skärblacka. Här blickar vi framåt längs nya vägar och resmål! Är Ni en grupp med egna idéer och önskemål hjälper vi Er med a& skräddarsy Er resa. Vi är alld beredda a& hjälpa ll för a& llsammans med Er planera och förverkliga Era resedrömmar. Väl på resan möter Du våra trevliga chaufförer och reseledare som alld är serviceinriktade och har gästen i fokus. Vi försöker alld bemöta våra gäster med vänlighet och omtanke. För Dig som resenär är det bara a& luta Dig bekvämt llbaka i våra moderna miljövänliga turistbussar och låta resan börja! Vi började som det lilla företaget med stora drömmar. Idag är vi det personliga reseföretaget med de stora möjligheterna! Tveka inte a& höra av Er vi ordnar det mesta för de flesta! Välkommen ll e& ny& spännande reseår med oss! Bernt och Stefan med personal på Kanalbuss

3 Rostock Här ges en minisemester blandat med lite inköp på Calles. Passa på a& fynda och mysa i nordligaste Tyskland. 2 Avresa: 0/1, 6/ Pris: 995: I resans pris ingår: Bussresa, vägska-er, färja, reseledare och 1 na- på hotell med frukost. Avresa: 1/5, 26/6, 2/7, /9, 0/10 Pris: 1 595: Jokkmokks marknad Snökristallerna gnistrar i vintersolen och kylan nyper i kinden. Följ med oss ll Jokkmokks marknad och upplev något unikt som inte går a& hi&a på någon annan plats i världen! 6 Avresa: /2 Pris: 6 995: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, 5 nä-er på hotell med halvpension, 1 lunch på Icehotel i Jukkasjärvi med en rundvisning på Icehotel. Kielkryss Följ med oss på denna resa som erbjuder två trevliga kvällar ombord på Stena Lines färja och lite egen d i Kiel. Avresa: 27/ Pris: 1 890: Avresa: 17/, 15/5, 12/6, 25/9, 16/10 Pris: 1 980: I resans pris ingår: Bussresa, vägska-er, reseledare, Göteborg Kiel T&R, 2 frukostbufféer, 1st 2 rä-ersmiddag. I resans pris ingår: Bussresa, vägska-er, reseledare, Göteborg Kiel T&R, 2 frukostbufféer. Middagsbuffé (all inclusive) går aa beställa vid bokning (1: /pp).

4 Påsk i Berlin Besök metropolen Berlin under en långhelg! Denna stad fascinerar både med si& rika kulturutbud och sin intressanta historia. Avresa: / Pris: 590: nä-er på hotell med frukost, middag dag 1, guidning i Berlin med svensktalande guide och rundtur i Berlin i kvällsbelysning. Påsk i Rostock Påsken är en stor begivenhet i Tyskland. Följ med oss och upplev påsken i Rostock! Här bjuds det på påskmarknad med allt som hör ll: påskägg, godis, mat, blommor.. Avresa: / Pris: 2 70: 2 nä-er på hotell med frukost och middag dag 1. Påsk i Lübeck Den fina hansestaden välkomnar med vårblommor och påskglädje. Här finns mycket a& se och göra. Unna dig en fantassk bakelse på Café Niederegger, drick e& glas Lübecker Rotspon och koppla av i den internaonella miljön. Avresa: / Pris: 2 565: 2 nä-er på hotell med frukost, middag dag 1 och stadsrundtur.

5 Burg Denna resa styr mot staden Burg, en trevlig liten stad söder om Pu&garden. Trevlig gemenskap, vinprovning och shopping erbjuder vi på denna resa. Avresa: 17/, 2/10 Pris: 2 995: 2 nä-er på hotell med frukost, middag dag 1 och en vinprovning. Vår i Holland Denna resa är en fröjd för öga och själ med alla färgsprakande blomsterfält som är fyllda av vårens blommor. Vi vandrar i den stora parken Keukenhof som är sprängfylld med lökväxter i blom, vi smakar på ost och lär oss göra träskor. 6 Avresa: 21/, 2/ Pris: 6 90: 5 nä-er på hotell med halvpension, entré Oll blomsterparken Keukenhof, entré Oll Panorama Mesdag, kanaltur i Amsterdam och besök på Alida Hoeve. Stralsund med ön Rügen Följ med oss på en upplevelserik resa ll svenskstaden Stralsund! Här är historiens vingslag påtagliga i de charmiga gränderna i Gamla sta n och mysfaktorn är hög! Under resan hinner vi också med en rundtur på den natursköna ön Rügen. Avresa: 2/ Pris: 95: nä-er på hotell med frukost och middag dag 1.

6 Påskliljorna i Fagerås 1 Välkomna ll Fagerås för a& uppleva en underskön miljö och en fantassk blomsterprakt! dag Avresa: 5/5 Pris: 590: I resans pris ingår: Bussresa, entré, lunch, för och Klassiska Paris Välkommen ll klassiska Paris mina drömmars stad! Den här resan är speciellt ll Dig som älskar Paris som är romankens, kulturens, matens och glädjens huvudstad. Paris staden som har allt en livsnjutare kan önska sig oavse& årsd. 6 Avresa: 6/5 Pris: 5 890: Avresa: 9/9 Pris: 6 60: 5 nä-er på hotell med frukost, middag dag 1,2 och 5, 1 Ommes bå-ur på Seine och guidning i Paris med svensktalande guide. Stade en stad i fruktblomning Vi besöker gamla svenskbygder Altes land (det Gamla Landet) vid floden Elbe med Centraleuropas största sammanhängande fruktområde och svenskstaden Stade med sin medelda charm. Här färdas vi i skir grönska och fruktblomning när naturen är som allra vackrast om våren. Avresa: 10/5 Pris: 995: nä-er på hotell med frukost, middag dag 1 och, guidning i Stade med svensktalande guide, kanalbå-ur, uulykt Oll Altes Land med guidning och besök på Obsthof med kaffe och hembakat.

7 Avresa: 10/5 Pris: 6 20: Budapest Budapest, metropolen med sina två miljoner invånare, är Ungerns hjärta. Det är en förtrollande stad med magnifika byggnader och vackra omgivningar. Varifrån man än betraktar staden från berg eller kullar, från broar eller kyrktorn är den alld annorlunda, men ändå lika bländande vacker. Det är lä& a& förstå varför Ungerns huvudstad står på UNESCOS:s världsarvslista. I resans pris ingår: Flygresa Stockholm Budapest T&R i ekonomiklass, flygska-er, reseledare, överna-ningar på hotell med frukost, 2 rä-ers lunch inkl. valfri dryck, middag dag 1, stadsrundtur med svensktalande lokalguide, uulykt Oll Etyek med buss och svensktalande lokalguide, vinprovning inkl. Olltugg på vingården Rókusfalvy Pince Etyek och rä-ers middag inkl. 1 glas vin/öl på närliggande restaurang. 5 Schwerin Vi åker ll en av pärlorna i Östersjöregionen Schwerin. Med sina smala gränder i gamla stan, historiska byggnader i den centrala stadsdelen och det underbart vackra slo&et Schweriner Schloss är denna lilla stad väl värd a& besöka. Avresa: 15/5 Pris: 2 660: 2 nä-er på hotell med frukost och middag dag 1. Ullared Varbergs Stadshotell Ta en miniweekend och blanda shopping med en trevlig kväll i Varberg. Följ med oss på en 2 s tur ll det populära GeKås i Ullared, som är e& av Nordens största varuhus, för a& däreoer överna&a på Best Western Varbergs Stadshotell. 2 Avresa: 16/5, /7 Pris: från 1 080: Avresa: 8/8, 2/10, 7/11 Pris: 1 180: I resans pris ingår: Bussresa, 1 na- på Varbergs Stadshotell med frukost.

8 Avresa: 18/5 Pris: 7 920: Rom Den eviga staden En fascinerande resa som går ll världsmetropolen Rom, den italienska huvudstaden med sina oska&bara konstsamlingar, kyrkor, historiska minnesmärken och si& myllrande folkliv. Till Roms historiska platser och minnesmärken hör bl.a. Forum Romanum, Capitoleum, Fontana di Trevi, Colosseum, Ängelsborgen Castello San Angelo, Spanska Trappan, Villa Borghese, Pantheon och de stora katakomberna. 5 I resans pris ingår: Flygresa Stockholm Rom T&R i ekonomiklass, flygska-er, reseledare, överna-ningar på hotell inkl. frukost, middag dag 1, stadsrundtur (halvdag dag 1 och halvdag dag 2) med svensktalande lokalguide och vinprovning på Casal Pilozzo. VäAerns norra skärgård Följ med på en trevlig tur ll Vä&erns norra skärgård som består av 250 öar, kobbar och skär. Vi besöker Stjern sunds Slo& och Venus Choklad i Askersund. 1 dag Avresa: 19/5, 25/8 Pris: 65: I resans pris ingår: Bussresa, båtresa inkl. lunch, entréer och bussfika. Prag den gyllene staden Oavse& årsd kommer den gyllne staden Prag alld a& fascinera och förundra sina besökare! Vi guidas runt i denna vackra stad och sä&er våra fotspår på den kända och vältrampade Karlsbron. 6 Avresa: 19/5 Pris: 5 90: I resans pris ingår: Bussresa, vägska-er, reseledare, Trelleborg Travemünde T/R, 2 frukostbuffé, 2 middagsbuffé, nä-er på hotell med frukost, middag dag 2, svensktalande guidning i Prag och bå-ur på Moldau inkl. middagsbuffé.

9 Berlin Följ med oss på en långhelg ll storstaden Berlin. Staden är genom si& kulturella och historiska arv en av Europas mest kända och besökta metropoler. Avresa: 21/5, 6/8, 29/10 Pris: 750: nä-er på hotell med frukost, middag dag 1, guidning i Berlin med svensktalande guide, rundtur i Berlin i kvällsbelysning. (Tillval av u]lykt: Kahnfart i Spreewald inkl. lunch Pris: 250: /pp. De-a på datumen 21/5 och 6/8.) GliArande Skagen Ljus, hav, konstnärer och en blå himmel, det är Skagen i e& nötskal. Lägg ll god mat och bra hotell så har du en fin tur a& se fram emot! Avresa: 29/5, 21/8 Pris: 810: 2 nä-er på hotell med frukost, middag dag 1, guidad tur i Skagen med lokalguide och entré Oll Skagens Museum. Avresa: 0/5 Pris: 1 680: Sofiero SloA Sofiero slo& var Gustav VI Adolfs älskade sommarbostad, här växer forsarande hans berömda rhododendronsamling och kronprinsessan Margaretas otroliga blomsterraba&er. Slo&et och parken runt omkring är en av Helsingborgs största turista&rakoner med många besökare från både Sverige och utlandet. I resans pris ingår: Bussresa, Reseledare, 1 na- på hotell med halvpension, entré Oll Sofiero Slo- och Trädgård. 2

10 Midsommar i Järvsö Välkommen a& uppleva e& tradionellt midsommarfirande i hjärtat av Hälsingland! Stenegård i Järvsö är e& av Hälsing lands främsta besöksmål och lockar årligen mängder av besökare. Här kommer vi uppleva både underbar natur, god mat, fäbodar och äkta tunnbröd! Avresa: 18/6 Pris: 995: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, nä-er på Kramsta Gästgård med halvpension (dryck & kaffe ingår), entré Oll Stenegård, besök på Hälsingegården Karls i Bondarv med guidning, Engbergs Tunnbrödsbageri med fika och guidning samt e- besök i Lill Babs Caffär (utställning). Avresa: 25/6 Pris: 295: Bornholm Solskensön I Östersjön ligger den danska solskensön Bornholm. Vi åker med båt från Ystad. Vi bor på härliga hotell Ry&ergården med bara 200 m ll en av öns finaste sandstränder. På våra upptäcktsfärder kommer vi ll Hammershus, den största fästningen norr om alperna. Smörrebröd och rökt sill, rundkyrkor och sandstränder är andra upplevelser vi får med oss när vi reser hem. nä-er på hotell med halvpension, 2 heldagsturer med lokalguide, fiskbuffé på Gudhjem Rökeri och kaffe med 2 smörrebröd på Hotell Balka Strand. Avresa: 29/6 Pris: 695: Blomsterprakt i Norra Tyskland Äntligen kan vi erbjuda en resa för alla trädgårdsintresserade med skön grönska och blomsterprakt som är en ren fröjd för ögat! Under sekler har de&a vackra landskap i norra Tyskland varit en bortglömd oas som nu är på väg a& återupptäckas av naturälskare och trädgårdsfantaster! Kort sagt de&a är en resa för Dig som gillar blommor och blad! Med öga och sinne för det sköna gröna rummet. nä-er på hotell med halvpension, uulykter enligt program och bå-ur Plön Malente.

11 Avresa: /7 Pris: 775: Geiranger med Hurcgruten E& vackert stycke Norge kan bli di&! Nåja, som minnen och fotografier, men det är inte det sämsta. Vi reser genom Gudbrandsdalen in i uällvärlden och rakt ner ll Geirangeruorden. Ombord på e& av Hurgrutens fartyg är vi omgivna av makalösa vyer. Den imponerande Antlanterhavsveien är e& annat bestående minne från våra i Norge. I resans pris ingår: Bussresa, vägska-er, reseledare, nä-er på hotell med halvpension, 1 lunchpaket, HurOgruten Geiranger Ålesund, färja Vestnes Molde och färja Sölsnes Åfarnes. LEGOLAND! Denna resa går ll Danmarks mest kända och älskade nöjespark LEGOLAND. Här finns massor av acon, fart och skoj för hela familjen. Man blir aldrig för gammal för e& besök på LEGOLAND! Avresa: 5/7 Pris: 50: Barn 11 år: 2 720: 2 nä-er på hotell med halvpension och entré Oll LEGOLAND. Slöjdmässan i Hjo Slöjdmässan är en årlig återkommande händelse i Hjo. I år är det den 5:e i ordningen. C:a 00 utställare visar nordiskt hantverk, både gammal och modern form. 1 dag Avresa: 11/7 Pris: 295: I resans pris ingår: Bussresa.

12 TaubeSpelen Inget är väl svenskare än Evert Taube och hans underbara visor? Spelen går av stapeln på Tanum Strand i norra Bohuslän ute vid kusten. Under Taubespelen tolkar många kända arster hans sånger. Avresa: 11/7 Pris: 2 990: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, 2 nä-er på hotell med frukost, middag dag 1, uulykt med buss enligt program och entré inkl. och stol. Skåne med Ven och Österlen Mi& i högsommaren åker vi ll Skåne. Vi bor kungligt på Örenäs Slo& vid Glumslövsbackar med utsikt över Öresund och Ven. Under na här nere ska vi besöka Tycho Brahes Ven innan vi tar en tur ll Österlen. Tänk om vi hamnar mi& i en Wallanderfilm i Ystad? Avresa: 1/7 Pris: 920: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, nä-er på hotell med halvpension, färjeöverfart och guide på Ven och entré Oll Äpplets Hus. Geilo med Flåmbanan och Kjeåsen Fantasska Norge! Här är det höga berg och djupa dalar. Vi åker Flåmsbanan, en av världens vackraste tågsträckor och besöker Kjeåsen. Gården blev berömd i Sverige tack vare boken av Bror Ekström. Avresa: 1/7 Pris: 70: I resans pris ingår: Bussresa, vägska-er, reseledare, nä-er på hotell med halvpension, Flåmsbanan, Flåm Myrdal Flåm, bå-ur Flåm Gudvangen, lokalguide i Eidnord, besök på Kjeåsen, besök på SIMA och entré Oll Hardangervidda Naturcenter.

13 Bohuslän Följ med oss på en resa som styr mot det vackra Bohuslän. Här besöker vi Smögen, Fjällbacka och ger oss ut på en skaldjurskryssning i e& vackert uordlandskap. På vår väg hem stannar vi för e& besök på Falbygdens Ost i Falköping. Avresa: 17/7 Pris: 225: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, 2 nä-er på hotell med frukost, middag dag 2, Läckbergguidning i Fjällbacka, skaldjurskryssning (här finns alternaov för skaldjursallergiker samt vegetariska rä-er) och uulykt med buss enligt program. Inlandsbanan med Hurcgruten Låt oss ta Dig med på sommarens kanske finaste resa i e& par av världens vackraste länder. Med buss, tåg och båt färdas vi genom vårt fantasska Norden en resa alla borde unna sig någon gång! En rikg drömresa. 6 Avresa: 20/7 Pris: 7 0: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, 5 nä-er på hotell med halvpension, inlandsbanan Mora Östersund, lokalguide i Trondheim, HurOgruten Trondheim KrisOansund. Vinfest i Celle Följ med oss ll den pi&oreska korsvirkestaden Celle på vinfest. Staden är sagolikt belägen vid den lilla floden Aller i den södra utkanten av Lüneburgheden. Här dominerar välbevarade korsvirkeshus och det imponerande slo&et Herg Palatset. Avresa: 0/7 Pris: 695: nä-er på hotell med frukost, middag dag 1, guidning i Celle med skand.tal. guide, entré Oll Orchidé Zentrum och häst och vagn på Lüneburgheden inkl. lunch under färden.

14 20 år med Kanalbuss ständigt på väg Vi &ar i backspegeln och gör några llbakablickar och reflekoner över åren som gå& i Kanalbuss historia. Tänk vad snabbt den går när man får göra det man trivs med och har roligt! 2015 är det 20 år sedan Kanalbuss grundades, då gick de allra första utlandsresorna ll Österrike och Italien. Du som nu bläddrar igenom vår katalog förstår nog a& det har hänt mycket under dessa år när det gäller utlandstrafiken. Genom vår resebyråverksamhet gör vi egenproducerade resor och eget reseprogram llsammans med beställningstrafik och skolkörning. Vi började som det lilla företaget med stora drömmar, idag kan vi stolt sträcka på oss och med e& leende på läpparna säga a& vi uppnå& våra drömmars mål. Under dessa 20 år har vi ständigt utökat vårt reseprogram med desnaoner över världens alla hörn, och därmed vuxit som bussföretag. Inför de&a jubileumsår har vi skaffat vingar och även infört flygresor. Vi fortsä&er a& blicka framåt längs nya vägar och ser inget annat än möjligheter! Det är med förväntan och llförsikt vi går in i Jubileumsåret Vi tror på bussresor och hoppas på många spännande reseår med Kanalbuss. Välkommen in i fram=den med oss! Stefan Borg och Bernt Löfgren två glada 20 åringar med personal på Kanalbuss AB.

15 Fler bilder hittar du på vår Facebooksida: Kanalbuss AB

16 Höga Kusten med Ulvön Det norrländska höglandet når här fram ll kusten och de höga bergens direkta möte med havet är e& särdrag i svensk natur. Vi besöker Bo&enhavets pärla Ulvön. Vi upplever även Norrlands tre måsten tunnbröd, skärgård och surströmming. Avresa: /8 Pris: 820: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, nä-er på hotell med halvpension, lokalguide dag 2, lunch, skärgårdsbuffé, båtresa Ullånger Ulvöhamn T&R, visning Ulvö kapell, entré Oll Mannaminne och entré Oll Villa Fraxinus. Avresa: 6/8 Pris: 960: Flensburg Römö Sylt Som gränsstad ll Danmark har Flensburg blivit en populär shoppingstad med stora varuhus och affärscentrum. Staden har en speciell atmosfär, påverkad av närheten ll öppet va&en och en härlig blandning av tyskt och danskt. På denna resa har vi en heldagsuslykt ll den danska ön Römö samt den tyska ön Sylt med dess unika natur. nä-er på hotell med frukost, middag dag 1, uulykt dag 2 (ev. ingår ej), tågresa från Sylt, rä-ers middag på Hansens Bryggeri och lokalguide i Flensburg. Avresa: 8/8 Pris: 9 60: Klassiska Pärlor Klassiska pärlor är en upplevelserik och vacker resa i d och rum, mellan förr och nu. Historia, musik och kultur i en skön blandning llsammans med välsmakande mat och dryck. Möt det gemytliga folklivet i Prag och flanera på Karlsbron. I Wien fascineras vi av furstliga slo&, vackra hästar och njuter av tonerna från äkta wienermusik. Resan går också ll Sound of Musics hemtrakter och Mozarts födelsestad Salzburg en stad fylld av charm och romank! 9 I resans pris ingår: Bussresa, vägska-er, färja, reseledare 8 nä-er på hotell med frukost, middag dag 1 samt dag 6 och 8, lokalguide i Prag, lokalguide i Wien och bå-ur Krems Melk.

17 Balckum På denna resa besöker vi både Riga, Kaunas och Vilnius. Vi flanerar på ryska marknader och vandrar bl.a. i Gamla Stan i Riga. I naonalparken Trakai njuter vi av hantverk och utsikt. Historiens spår vägleder oss genom dessa städer 7 Avresa: 17/8 Pris: 6 170: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, båtresa Stockholm Riga T&R, 2 frukostbuffé, 2 middagsbuffé (dryck ingår ej), nä-er på hotell med halvpension, rundtur i Riga med lokalguide och stadsvandring i Vilnius. Köpenhamn Följ med oss på en resa som styr ll Danmarks huvudstad Köpenhamn där man har egen d ll a& usorska staden. Avresa: 28/8 Pris: 2 295: och 2 nä-er på hotell med frukost Sagolika Moseldalen Denna jubileumsresa är skapad för livsnjutaren.. Följ med ll sagolikt vackra Moseldalen, där de små städerna ligger som vackra smycken längs floden Mosel och med vinodlingar så långt ögat når. Upplev en oförglömlig resa som tar dig ll e& förtrollande landskap. Låt dig hänföras och njut! 7 Avresa: 29/8 Pris: 6 890: I resans pris ingår: Bussresa, vägska-er, reseledare, Trelleborg Travemünde T&R, 2 frukostbuffé, 2 middagsbuffé, middag dag 2,bå-ur Bernkastel Traben Trarbach enkel, vinskördedag inkl. vinprovning & sopplunch, lokalguide i Trier och rä-ers middag på Hotel Doctor Weinstuben.

18 Prag den gyllene staden Oavse& årsd kommer den gyllne staden Prag alld a& fascinera och förundra sina besökare! Vi guidas runt i denna vackra stad och sä&er våra fotspår på den kända och vältrampade Karlsbron. 6 Avresa: 15/9 Pris: 5 90: 5 nä-er på hotell med frukost, middag dag 1, 2 och 5, svensktalande guidning i Prag och bå-ur på Moldau inkl. middagsbuffé. Avresa: 18/9 Pris: : Den franska invasionskusten Upptäck den franska invasionskusten med spännande krigshistoria blandat med fin matkultur i de natursköna landskapen Normandie och Bretagne. Här frestar vi våra smaklökar med cider, calvados och läckra ostar! Prova gärna kustens egna delikatesser färska fina ostron, musslor och bläckfisk. Engelsmännens paradisö Jersey hinner vi också med a& besöka samt det berömda klostret Mont Saint Michel. 8 nä-er på hotell med halvpension, Calvados och ostprovning på DisOllerie Busnel, entré Oll Memorial de Caen, entré Oll D.DAY MUSEUM, entré Oll Tapisserie de Bayeux och dagstur Oll Jersey inkl. lunch. 9 Vinskörderesa Rüdesheim På slu&ningarna i Rhendalen och längs Moselfloden växer vinet i långa, branta och välskö&a rader. På vinprovning smakar vi och lär oss om vinet, den ädlaste av drycker. God mat och härliga vyer bjuds det också på. Följ med oss på resan som är en rikg klassiker. 6 Avresa: 26/9 Pris: 5 890: 5 nä-er på hotell med frukost, middag dag 1, 2, och 5, bå-ur på Rhen Rüdesheim St. Goarshausen och vinprovning hos Alfred Port.

19 Toscana Följ med oss på en kulinarisk resa ll Toscana, där vi llsammans ska njuta av den goda maten, den utsökta olivoljan och de fylliga röda vinerna. En resa där vi upptäcker och upplever med alla våra sinnen! 11 Avresa: 2/10 Pris: 10 0: I resans pris ingår: Bussresa, vägska-er, reseledare, Trelleborg Travemünde T&R, 2 frukostbuffé, 2 middagsbuffé, 8 nä-er på hotell med halvpension, lokalguide i Florens, lokalguide i Siena, lokalguide i Pisa, lokalguide i Venedig, vin och oljeprovning på Fa-oria il Poggio, privat båt Tronche-o Markusplatsen T&R och uulykter enligt program (ej eventuella Avresa: 15/10, 22/10 Pris: 2 995: Bremen Oktoberfest Massor av folk, go& om öl, salta kringlor, brända mandlar och sockervadd trängs med karuseller och gatumusikanter. På hinner vi resa i historiens vindlande vrår, se Stadsmusikanterna framför Rådhuset i Bremen. Kanske äta en bit mat i Ratskeller där flaskor vin trängs med gäster från hela världen. nä-er på hotell med frukost och stadsvandring. Burg Denna resa styr mot staden Burg. Trevlig gemenskap, shopping och e& besök i staden Lübeck är vad vi har a& erbjuda på denna resa. Avresa: 20/11 Pris: 2 90: I resans pris ingår: Bussresa, vägska-er, färja, reseledare och 2 nä-er på hotell med halvpension.

20 Avresa: 21/11 Pris: 1 55: Köpenhamn i julecd Julen står för dörren och på andra sidan Sundet i vår närmaste konnentala storstad Köpenhamn möter vi julstämningen! Tivoli lika romanskt i gli&rande julbelysning som alld och med sin mysiga julmarknad. Längs Ströget hi&ar du buker fyllda med julklappserbjudanden och på restaurang kan du prova en äkta dansk julefrukost. I resans pris ingår: Bussresa, vägska-er, reseledare och 1 na- på hotell med frukost. 2 Jul på Liseberg Julstaden Göteborg tar emot oss med öppen famn och Liseberg lyser upp vägen genom jullandskapet och skapar magisk atmosfär med miljontals strålande juleljus! Här får vi uppleva julen från både nu och då Och kanske köpa en julklapp eller två? 2 Avresa: 21/11, 5/12 Pris: 1 155: I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, entré på Liseberg och 1 na- på hotell med frukost. Avresa: 26/11 Pris: 80: Hannover och Goslar i julecd Niedersachsens residensstad Hannover och den gamla kejsar staden Goslar lyser upp decembermörkret som gnistrande stjärnor! Gemensamt för dem är lysande julmarknader i centrum. Följ med oss och upplev pulsen i den moderna storstaden Hannover med varuhus och affärer och i Goslar små söta buker som alla inbjuder ll julshopping. Vi skall besöka bägge städerna och dessutom hinna prova snaps! nä-er på hotell med frukost, middag dag 1 och besök/ provsmakning på Kornbrennerei WölOngerode.

21 Schwerin i julecd Vi åker ll en av pärlorna i Östersjöregionen Schwerin som skimrar extra vackert i julskrud. Staden är e& välbevarat smycke i sig och julmarknaden stor och välbesökt. Här i vimlet dricker vi glüwein och myser! Avresa: 27/11 Pris: 2 595: 2 nä-er på hotell med frukost och middag dag 1. Stralsund i julecd I den gamla svenskstaden väntar man in julen på torg och i gränder. Det dooar av julens läckerheter och julstämningen är e& faktum. Avresa: 27/11 Pris: 2 595: I resans pris ingår: Bussresa, vägska-er färja, reseledare, 2 nä-er på hotell med frukost och middag dag 1. Avresa: /12 Pris: 590: Berlin i julecd Följ med oss på en julhelg ll metropolen Berlin. Staden har allt från tradionella julmarknader med försäljning av olika hantverk ll marknader med karuseller, uppträdanden och skridskobanor. Den mest exklusiva av Berlins julmarknader finner vi på Gendarmenmarkt, som är en av de vackraste platserna i Berlin. nä-er på hotell med frukost, middag dag 1, stadsrundtur i Berlin med svensktalande guide och rundtur i Berlin i kvällsbelysning.

22 Kiel i julecd Schleswig Holsteins huvudstad Kiel har en stor julmarknad med runt 100 julstånd som täcker hela innerstaden. Otaliga ljus och julstjärnor lyser upp området mellan Holstenplatz Alter Markt Berliner Platz. Marknaden bjuder på mycket hantverk och lokala smakupplevelser. Avresa: /12 Pris: 2 795: 2 nä-er på hotell med frukost och middag dag 1. Rostock i julecd Här möter du en av de allra största julmarknaderna i norra Tyskland, när nästan hela innerstan fylls av marknadsstånd och voli. Omsorgsfullt pyntat och smyckat precis som i en vacker julsaga! Avresa: 8/12 Pris: 2 795: 2 nä-er på hotell med frukost och middag dag 1. Burg med Lübeck i julecd Koppla av med en skön och trevlig helg innan julstöket och förberedelserna inför jul börjar på allvar därhemma! Vi passar också på a& besöka Lübecks populära julmarknad med allt den har a& bjuda. Avresa: 11/12 Pris: 2 995: 2 nä-er på hotell med frukost, middag dag 1, vinprovning och e- besök i Lübeck där julmarknaden pågår.

23 Lübeck i julecd Den gamla hansedro&ningen i Lübeck gör inte avkall på något när det lackar mot jul det gnistrar och glimmar överallt! Julmarknaden lockar med både hantverk och läckerheter som låter sig väl smaka! Korv och marsipan finns i överflöd! Avresa: 11/12 Pris: 2 950: I resans pris ingår: Bussresa, vägska-er, färja, reseledare och 2 nä-er på hotell med frukost. Nyårsresor: Vi avslutar vårat 20 års kalas med festliga nyårsresor ll Stockholm och Berlin, samt en nyårskryssning ll Kiel. Då dessa resor inte är klara vid katalogens tryck, hänvisar vi ll vår hemsida. Det går även bra a& kontakta kontoret för mer informaon.

24 PuAgarden Följ med ll Tyskland och fyll på förrådet! 2 Pris: 750: I resans pris ingår: Bussresa, färja, vägska-er. Avresa: 27/2, 1/, 20/, 27/, 10/, 17/, 2/, 8/5, 15/5, 22/5, 29/5, 5/6, 12/6, 26/6, 1/7, 28/8, 11/9, 18/9, 25/9, 2/10, 9/10, 16/10, 0/10, 6/11, 1/11, 20/11, 11/12, 18/12 Avresa: 1/2 Pris: 50: Anckmässan Välkommen ll Ankmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö. Möt 250 utställare med ankviteter, vintage, modern design, konst och kuriosa. Syfescvalen Sveriges största mässa som täcker in sömnad, sckning, knyppling, quilt och lappteknik, virkning, vävning, broderi och inte minst inspiraon och skaparglädje. Avresa: 1/2, 2/10 Pris: 50: Nordiska Trädgårdar Avresa: 27/ Pris: 50: Nu är det dags för e& av vårens säkraste vårtecken Nordiska Trädgårdar. Årets tema är: Sommarsalong. Välkommen a& se kreava designidéer, de senaste trädgårdsmaskinerna, läckra trädgårdsprylar och smarta odlingslösningar. Allt du behöver för din egen sköna, gröna sommarsalong! Show och underhållning: Se vår hemsida eller ring för uppdaterad info om föreställningar tel

25 Allmänna villkor för paketresor 1. Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som skall fullgöras av någon annan än arrangören. Om återförsäljaren är part i avtalet, ansvarar han mot resenären på samma sätt som arrangören. 1.2 Uppgifter i arrangörens kataloger och broschyrer är bindande för denne. En arrangör får dock ändra uppgifter i kataloger eller broschyrer innan avtal har träffats. Detta får dock endast ske om ett uttryckligt förbehåll om det har gjorts i katalogen eller broschyren och om resenären tydligt informeras om ändringarna. 1. Arrangören skall hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet. 1. En anslutningsresa eller ett specialarrangemang ingår i avtalet endast om den sålts eller marknadsförts tillsammans med huvudarrangemanget för ett gemensamt pris, eller för skilda priser som är knutna till varandra. 1.5 Avtalet är bindande för parterna när arrangören skriftligen har bekräftat resenärens beställning och resenären inom avtalad tid betalt överenskommen anmälningsavgift enligt arrangörens anvisningar. Arrangören skall bekräfta resenärens beställning utan dröjsmål. 2. Betalning av priset för resan 2.1 Resenären skall betala resans pris senast vid den tidpunkt som framgår av avtalet. 2.2 Arrangören får inte kräva slutbetalning av resans pris tidigare än 0 före avresan, om inte annat särskilt överenskommits. 2. Arrangören får i samband med bekräftelsen ta ut en första delbetalning (anmälningsavgift). Anmälningsavgiften skall vara skälig i förhållande till resans pris och omständigheterna i övrigt. 2. Om resenären inte betalar resans pris i enlighet med avtalet har arrangören rätt att häva avtalet och behålla anmälningsavgiften som skadestånd om inte detta är oskäligt.. Resenärens rätt till avbeställning av resan.1 Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande. Vid fastställande av resans pris skall i resans pris inte inräknas vad resenären erlagt för avbeställningsskydd. Avbeställningskostnaden är alltid lägst 200 kronor per resenär..1.1 Vid avbeställning tidigare än 0 före avresan skall resenären erlägga 5 % av resans pris..1.2 Vid avbeställning senare än 0, men tidigare än 1 före avresan skall resenären erlägga 15 % av resans pris..1. Vid avbeställning senare än 1, men tidigare än 2 timmar före avresan skall resenären erlägga 50 % av resans pris..1. Sker avbeställningen inom 2 timmar före avresan skall resenären betala hela resans pris..1.5 För s.k. bilpaketresor (resa med egen bil, färjetransport och inkvartering i stuga eller lägenhet) gäller att resenären skall betala hela resans pris vid avbeställning senare än 0 före avresan. Vid avbeställning dessförinnan gäller punkt Resenär som har träffat avtal om avbeställningsskydd har rätt att avbeställa resan, enligt följande. Vid fastställande av resans pris skall i resans pris inte inräknas vad resenären erlagt för avbeställningsskydd. Vid avbeställning enligt punkt.2 har resenären inte rätt att få tillbaka vad han betalat för avbeställningsskyddet..2.1 Om resenären har avbeställningsskydd får resan i fall som anges i punkt avbeställas utan annan kostnad än den expeditionsavgift som framgår av arrangörens katalog eller broschyr. Expeditionsavgiften får högst uppgå till 5 % av resans pris dock högst 200 kronor..2.2 Avbeställning får ske om resenären eller dennes make/maka/sambo, resenärens eller dennes makes/makas eller sambos släkting i rakt upp- eller nedstigande led eller syskon eller person med vilken resenären gemensamt beställt resan före avresan men efter det att avtalet blivit bindande för resenären enligt punkt 1.5 drabbas av allvarlig sjukdom, försämrat sjukdomstillstånd eller olycksfall och denna händelse är av sådan art, att resenären inte rimligen kan genomföra resan..2. Avbeställning får ske om annan händelse drabbar resenären efter det att avtalet blivit bindande enligt punkt 1.5 och om händelsen är av så ingripande karaktär för resenären att det inte är rimligt att kräva att resenären skall genomföra resan. Resenären skall inte ha kunnat råda över händelsen och vare sig känt till eller bort känna till denna då resan beställdes. Sådan ingripande händelse är t ex brand i den egna bostaden..2. Avbeställning får ske om person med vilken resenären gemensamt beställt resan avbeställer sin resa med stöd av punkterna.2.2 eller.2. och det är oskäligt att resenären skall genomföra resan utan den andra personens sällskap..2.5 Resenär som avtalat om gemensam inkvartering med annan resenär/ andra resenärer som avbeställt resan med stöd av punkterna skall erhålla inkvartering av samma standard som enligt avtalet på avtalat eller likvärdigt hotell/anläggning, i rum/lägenhet som är storleksmässigt anpassad till kvarstående antalet resenärer utan extra kostnad. Kan någon sådan inkvartering inte tillhandahållas skall inkvarteringen ske enligt avtalet utan ytterligare kostnad för resenären..2.6 Resenären skall avbeställa resan så snart som möjligt efter det att avbeställningsanledning uppkommit. Grunden för avbeställningen skall på tillförlitligt sätt styrkas med läkar- och/eller släktskapsintyg.. Avbeställning skall ske på det sätt som anges i katalog, broschyr eller i färdhandlingarna.. Efter avbeställning skall belopp som resenären har tillgodo enligt ovan återbetalas utan dröjsmål, dock senast 1 efter avbeställningen.. Resenärens rätt att överlåta avtalet.1 Resenären får överlåta avtalet till någon som uppfyller alla villkor för att få delta i resan. Ett sådant villkor kan t ex vara att transportföretag eller annan som arrangören har anlitat enligt gällande regler skall godta byte av resenär. Resenären måste i skälig tid före avresan underrätta arrangören eller återförsäljaren om överlåtelsen..2 När avtalet har överlåtits är överlåtaren och förvärvaren solidariskt ansvariga gentemot arrangören eller återförsäljaren för vad som återstår att betala för resan och för extra kostnader, dock högst 200 kr, som kan uppkomma på grund av överlåtelsen. 5. Arrangörens ändringar före avresan och inställande av resan 5.1 Arrangörens rätt att ändra avtalsvillkoren Arrangören får ändra avtalsvillkoren till resenärens nackdel endast om det framgår tydligt av avtalet att detta får ske. 5.2 Resenärens rätt att frånträda avtalet Resenären får frånträda avtalet, om arrangören förklarar att han inte kommer att fullgöra vad han åtagit sig och avtalsbrottet är av väsentlig betydelse för resenären. Resenären får också frånträda avtalet om avtalsvillkoren ändras väsentligt till hans nackdel. Om arrangören avser att bryta avtalet eller om han vill ändra avtalsvillkoren, skall han underrätta resenären snarast och därvid lämna besked om dennes rätt att frånträda avtalet enligt första stycket. Resenären skall inom skälig tid meddela arrangören eller återförsäljaren om han vill frånträda avtalet. Gör han inte det, förlorar han sin rätt att frånträda avtalet. 5. Resenärens rätt till ersättningsresa Frånträder resenären avtalet enligt punkt 5.2 har han rätt till en annan paketresa som är av likvärdig eller högre kvalitet, om arrangören eller återförsäljaren kan erbjuda detta. Om resenären godtar en sämre ersättningsresa har han rätt till ersättning för prisskillnaden. Avstår resenären från sin rätt till ersättningsresa, eller kan en sådan resa inte erbjudas, skall han snarast få tillbaka vad han har betalat enligt avtalet. Bestämmelserna i första och andra styckena gäller också om arrangören ställer in resan utan att resenären är skuld till det. 5. Resenärens rätt till skadestånd, arrangörens inställande av resa I sådana fall som avses i punkt 5. har resenären rätt till skadestånd från arrangören, om det är skäligt. Rätt till skadestånd på grund av att arrangören ställt in resan föreligger inte om arrangören visar 1. att färre personer än ett i avtalet angivet minimiantal anmält sig till resan och resenären senast 1 före avresan skriftligen underrättats om att resan ställts in (vid resor med en varaktighet av högst 5 gäller att resenären skall underrättas senast 10 före avresan), eller 2. att resan inte kunnat genomföras på grund av ett hinder utanför arrangörens kontroll som denne inte skäligen kunde förväntas ha räknat med när avtalet ingicks och vars följder denna inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit. Beror det på någon som arrangören har anlitat att resan har ställts in, är arrangören fri från skadeståndskrav enligt första stycket 2 endast om också den som han har anlitat skulle vara fri enligt den bestämmelsen. Detsamma gäller om orsaken är hänförlig till någon annan i ett tidigare led Ändring av priset Inträffar kostnadsökningar för arrangören efter det att avtalet enligt 1.5 ovan blivit bindande för parterna, får arrangören höja priset för resan med ett belopp som motsvarar kostnadsökningarna om dessa beror på: 1. ändringar i transportkostnader 2. ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan, eller. ändringar i växelkurser som påverkar arrangörens kostnader för resan.priset får höjas med ett belopp som motsvarar resenärens andel av den kostnadsökning som arrangören drabbas av för genomförandet av avtalet förutsatt att denna kostnadsökning är av sådant slag som anges i 1 ovan i denna punkt. Om t ex en avgift enligt punkt 2 ovan ökar med 100 kronor för varje resenär får priset höjas med samma belopp. Om resenären så begär är researrangören skyldig att redovisa hur prishöjningen beräknats. Rätt till prishöjning enligt 1 och ovan föreligger endast om kostnadsökning överstiger 60 kr. Priset får inte höjas under de sista 20 na före den avtalade avresedagen. Arrangören skall så snart som möjligt underrätta resenären om prisförändringarna. Resans pris skall sänkas om arrangörens kostnader tidigare än 20 före den avtalade avresedagen, av samma skäl som ovan angivits, minskar. Vid kostnadsminskning enligt 1 och ovan skall priset sänkas endast om kostnadsminskningen överstiger 60 kr. 5.6 Arrangörens och resenärens rätt att frånträda avtalet vid ingripande händelser m m. Såväl arrangören som resenären har rätt att frånträda avtalet, om det efter det att avtalet blivit bindande för parterna enligt punkt 1.5 på eller i närheten av resmålet eller utefter den planerade färdvägen inträffar katastrof, krigshandling, generalstrejk eller annan ingripande händelse, som väsentligt påverkar resans genomförande eller förhållandena på resmålet vid den tidpunkt då resan skall genomföras. För att utreda om händelsen är av sådan allvarlig karaktär som ovan angivits skall sakkunniga svenska eller internationella myndigheter rådfrågas. 6. Arrangörens ändringar efter avresan, fel och brister 6.1 Uteblivna prestationer Om efter avresan en väsentlig del av de avtalade tjänsterna inte kan tillhandahållas, skall arrangören ordna lämpliga ersättningsarrangemang utan extra kostnad för resenären. Kan ersättningsarrangemang inte ordnas eller avvisar resenären på godtagbara grunder sådana arrangemang, skall arrangören, om det är skäligt, utan extra kostnad för resenären tillhandahålla likvärdig transport tillbaka till platsen för avresan eller till någon annan ort som resenären godkänner. Innebär en förändring i avtalet enligt första eller andra stycket en försämring för resenären, är han, om det är skäligt, berättigad till prisavdrag och skadestånd. 6.2 Andra fel och brister Vid andra fel i de avtalade tjänsterna än sådana som anges i 6.1 har resenären rätt till prisavdrag och skadestånd, om inte felet beror på honom. Resenären har inte rätt till skadestånd, om arrangören visar att felet beror på ett hinder utanför arrangörens kontroll som denne inte skäligen kunde förväntas ha räknat med när avtalet ingicks och vars följder denne inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit. Om felet beror på någon som arrangören har anlitat, är arrangören fri från skadeståndsansvar enligt andra stycket om också den som han har anlitat skulle vara fri enligt den bestämmelsen. Detsamma gäller om felet beror på någon annan i ett tidigare led. Vid fel som har sin grund i omständigheter som beskrivs i andra eller tredje stycket skall arrangören genast ge resenären den hjälp som behövs. 6. Skadeståndets omfattning Skadestånd enligt dessa villkor omfattar förutom ersättning för ren förmögenhetsskada, ersättning för personskada och sakskada. Skador som omfattas av bestämmelserna i sjölagen (199:1009), luftfartslagen (1957:297), järnvägstrafiklagen (1985:192) eller lagen (1985:19) om internationell järnvägstrafik ersätts enligt nämnda lagar i deras lydelse då skadan inträffade i stället för enligt dessa villkor. Arrangören är dock alltid skyldig att ersätta resenären för vad denne har rätt att fordra enligt de nämnda lagarna. Det åligger resenären att i möjligaste mån begränsa skadan. 7. Reklamation och avhjälpande 7.1 Resenären får inte åberopa fel i vad han har rätt att fordra till följd av avtalet, om han inte inom skälig tid efter det att han märkt eller bort märka felet underrättar arrangören eller återförsäljaren om felet. Detta bör om möjligt ske på resmålet. 7.2 Utan hinder av 7.1 får resenären åberopa fel, om arrangören eller återförsäljaren har handlat grovt vårdslöst eller i strid mot tro och heder. 7. Om resenären framför klagomål som inte är obefogade, skall arrangören eller dennes lokala representant genast vidta åtgärder för att finna en lämplig lösning. 8. Resenärens ansvar under resan 8.1 Arrangörens anvisningar m m Resenären är skyldig att följa de anvisningar för resans genomförande som lämnas av reseledaren eller av annan person som arrangören anlitar. Resenären är skyldig att respektera de ordningsregler som gäller för resan och för transporter, hotell etc. och uppträda så att medresenärer eller andra inte störs. Om resenären på ett väsentligt sätt bryter mot detta, kan arrangören häva avtalet. 8.2 Resenärens ansvar för skada Resenären är ansvarig för skada som denne vållar arrangören genom försummelse, t ex genom att inte följa lämnade anvisningar eller föreskrifter. Det åligger resenären att ersätta skada som är lagligen grundad gentemot någon som arrangören anlitar för att medverka vid resans genomförande. 8. Pass, visum, hälsobestämmelser m m Innan avtal sluts skall arrangören eller återförsäljaren på lämpligt sätt informera resenären om sådana hälsobestämmelser som blir tillämpliga under resan samt, i den mån det har betydelse för resenären, om vad som gäller i fråga om pass och visum för medborgare i stater inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Resenären är dock själv ansvarig för att iaktta nödvändiga formaliteter för resans genomförande, som t ex innehav av giltigt pass, visum, vaccinationer, försäkring. Resenären är själv ansvarig för alla kostnader som uppkommer på grund av brister i nämnda formaliteter, t ex hemtransport i följd av avsaknad av pass, om inte bristerna orsakats av felaktig information från arrangören eller återförsäljaren. 8. Avvikande från arrangemanget Resenär som efter det att resan påbörjats avviker från arrangemanget är skyldig att meddela detta till arrangören eller till dennes representant. Resenären skall senast 2 timmar före av arrangören uppgiven återresetid kontakta denne för kontroll av uppgifter om hemresan. 9. Tvistlösning Parterna bör försöka lösa tvist som gäller tolkningen eller tillämpningen av avtalet genom förhandlingar. Om parterna inte kan enas, kan tvisten prövas av Allmänna reklamationsnämnden eller av allmän domstol. Konsumentverket/KO har träffat överenskommelse om ovanstående villkor med följande branschförbund: Svenska Bussbranschens Riksförbund Rese- och Turistindustrin i Sverige, RTS Föreningens Svenska Bilresearrangörer Nätverket Svensk Turism (utom punkten om antal tillgängliga platser vid annonsering i dagspress) Svenska Resebyråföreningen 17

Allmänna villkor för paketresor

Allmänna villkor för paketresor Allmänna villkor för paketresor 1. Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som skall fullgöras

Läs mer

Allmänna villkor och Top Tourings särskilda resevillkor för paketresor.

Allmänna villkor och Top Tourings särskilda resevillkor för paketresor. Resevillkor Allmänna villkor och Top Tourings särskilda resevillkor för paketresor. Konsumentverket/KOoch Svenska Bussbranschens Riksförbund/BR har träffat följande överenskommelse om Allmänna villkor

Läs mer

Kenzan Tours AB s resevillkor

Kenzan Tours AB s resevillkor Kenzan Tours AB s resevillkor 1. Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som skall fullgöras

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PAKETRESOR Konsumentverket, å ena sidan, och Svenska Rese- och Turistindustrins Samarbetsorganisation, å andra sidan, har träffat följande överenskommelse att gälla fr.o.m. 1993-02-02. Punkten 5.5 har ändrats och

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige

Läs mer

Norge Äventyrs särskilda resevillkor

Norge Äventyrs särskilda resevillkor Norge Äventyrs särskilda resevillkor För Norska Turistföreningen gäller speciella resevillkor. Norge Äventyr förbehåller sig rätten att företa eventuella ändringar. 1 Anmälan och betalning. Efter anmälan

Läs mer

Särskilda & allmänna villkor för paketresor.

Särskilda & allmänna villkor för paketresor. Sida 1 av 9 Särskilda & allmänna villkor för paketresor. SÄRSKILDA RESEVILLKOR. Särskilda resevillkor gäller före Allmänna resevillkor. Arrangör/Resegaranti. Arrangör enligt resegarantilagen är S&S-resor,

Läs mer

Särskilda och allmänna resevillkor

Särskilda och allmänna resevillkor Särskilda och allmänna resevillkor För dig som reser med Travel By Excellence Teknisk arrangör RESOR MED ASIATISK OMSORG Index Sid. 0. Allmänna resevillkor....2 1. Avtalet...2 2. Betalning av priset för

Läs mer

Särskilda villkor. Vid resor bokade hos JA Travel, men genomförda av en annan arrangör gäller respektive arrangörs villkor.

Särskilda villkor. Vid resor bokade hos JA Travel, men genomförda av en annan arrangör gäller respektive arrangörs villkor. så att stavningen stämmer överens med passet. Önskemål som görs av resenären för tex. starttider, särskild utsikt eller läge tas emot men kan ej garanteras av JA Travel och medför aldrig rätt till ersättning.

Läs mer

1.7 Resenärer som inte utnyttjar bokad charter eller infinner sig för sent vid avtalad tid, förlorar rätten till paketresans alla delar.

1.7 Resenärer som inte utnyttjar bokad charter eller infinner sig för sent vid avtalad tid, förlorar rätten till paketresans alla delar. 1. Charterkontrakt Huvudresenär är den person som bokar charterevenemanget och därmed ingår avtal med TeamSailing Nyström AB. Alla ändringar samt ev. avbeställning måste ske av huvudresenären. Medresenärer

Läs mer

Allmänna och särskilda villkor för paketresor

Allmänna och särskilda villkor för paketresor Allmänna och särskilda villkor för paketresor Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen

Läs mer

Allmänna och Särskilda resevillkor De särskilda resevillkoren reglerar tillsammans med de allmänna resevillkoren för paketresor, och informationen på

Allmänna och Särskilda resevillkor De särskilda resevillkoren reglerar tillsammans med de allmänna resevillkoren för paketresor, och informationen på Allmänna och Särskilda resevillkor De särskilda resevillkoren reglerar tillsammans med de allmänna resevillkoren för paketresor, och informationen på Sweden by Natures hemsida, avtalet mellan resenären

Läs mer

Explore Tours AB's Särskilda Resevillkor

Explore Tours AB's Särskilda Resevillkor Explore Tours AB's Särskilda Resevillkor Reservation för ändringar Explore Tours resor och program är unika. Det innebär också att vi inte till hundra procent kan garantera att den ursprungliga resplanen

Läs mer

Resevillkor Austria Travel

Resevillkor Austria Travel Resevillkor Austria Travel Dessa villkor reglerar avtalet mellan resenären och researrangören. I avtalet ingår också information om det aktuella researrangemanget som finns på arrangörens hemsida. För

Läs mer

Lag (1992:1672) om paketresor

Lag (1992:1672) om paketresor Bestämmelser gällande paketresa med SEM, Svenska Energimedicinska AB. Bokning 1. Bokningen är bindande när anmälningsavgiften är inbetalad. Betalas inte anmälningsavgiften in i tid, avbokas resenären.

Läs mer

1.1.2 För resenärer under 18 år krävs ett speciellt intyg att målsman godkänner reseavtalet.

1.1.2 För resenärer under 18 år krävs ett speciellt intyg att målsman godkänner reseavtalet. Resevillkor De villkor som presenteras här är villkor som reglerar avtalet mellan resenären och researrangören. I avtalet ingår också information om det aktuella researrangemanget som finns på vår webbsida

Läs mer

Allmänna villkor för paketresor samt Divine Travel särskilda villkor

Allmänna villkor för paketresor samt Divine Travel särskilda villkor Allmänna villkor för paketresor samt Divine Travel särskilda villkor Allmänt Det är varje resesällskaps skyldighet att ta del av våra uppgifter samt resevillkor. Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel.

Läs mer

Resevillkor. Allmänna villkor för paketresor

Resevillkor. Allmänna villkor för paketresor Resevillkor Avtalet De villkor som presenteras här är villkor som reglerar avtalet mellan resenären och Detur. För resan gäller de även all information som står i Viktig information/reseinformation vilka

Läs mer

Indien på höstlovet. 25 31 oktober 2015. 7 dagar, på höstlovet. En upplevelse av färger, människor och gammal kultur

Indien på höstlovet. 25 31 oktober 2015. 7 dagar, på höstlovet. En upplevelse av färger, människor och gammal kultur Indien på höstlovet 25 31 oktober 2015 7 dagar, på höstlovet En upplevelse av färger, människor och gammal kultur Till Indien reser man för att uppleva; färger, människor och en levande ålderdomlig kultur.

Läs mer

Vi på Kanalbuss tackar alla våra Gäster för ett fantastiskt reseår!

Vi på Kanalbuss tackar alla våra Gäster för ett fantastiskt reseår! Reseprogram 201 Vi på Kanalbuss tackar alla våra Gäster för ett fantastiskt reseår! Reseåret 201 går mot sitt slut och vi tittar tillbaka i backspegeln på vårt bästa reseår hittills. Vi gläds åt alla troget

Läs mer

Resevillkor. Allmänna villkor för paketresor. olycksfall, samt mot förlust och skada på personliga tillhörigheter.

Resevillkor. Allmänna villkor för paketresor. olycksfall, samt mot förlust och skada på personliga tillhörigheter. Resevillkor Kammarkollegiet ReTravel har till Kammarkollegiet ställt erforderliga garantier enligt resegarantilagen, det betyder att resenärerna är garanterade hemresa oavsett vad som inträffar. www.kammarkollegiet.se

Läs mer

Betalning för hemtransport av hittegods från Arlanda Flygplats

Betalning för hemtransport av hittegods från Arlanda Flygplats Betalning för hemtransport av hittegods från Arlanda Flygplats Betalning skall ha kommit Bagport tillhanda innan hittegodset skickas till kunden. Om inget annat avtalats skickas godset normalt inom två

Läs mer

Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa.

Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa. Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa. Med paketresa menas ett arrangemang som utformats innan avtal ingår och som består av inkvartering och transport

Läs mer

Resevillkor för EverTrek

Resevillkor för EverTrek Resevillkor för EverTrek EverTrek Resor AB, tel. 031-301 18 18, info@evertrek.se, www.evertrek.se De allmänna resevillkoren kompletteras av EverTreks särskilda resevillkor angivna i kursiv text 1. Avtalet

Läs mer

Allmänna och särskilda resevillkor för Golf Joy Travel of Europe AB

Allmänna och särskilda resevillkor för Golf Joy Travel of Europe AB Allmänna och särskilda resevillkor för of Europe AB För resan gäller de Allmänna och Särskilda Resevillkor för paketresor som anges nedan. De Allmänna Villkoren antogs att gälla från 1993-02-02 av Svenska

Läs mer

Resevillkor för paketresor

Resevillkor för paketresor Innehållsförteckning 1. AVTALET 2 2. BETALNING AV PRISET FÖR RESAN 3 3. RESENÄRENS RÄTT TILL AVBESTÄLLNING 3 4. RESENÄRENS ÄNDRINGAR AV RESAN 5 5. RESENÄRENS RÄTT ATT ÖVERLÅTA AVTALET 5 6. ARRANGÖRENS

Läs mer

Resevillkor Skidresor

Resevillkor Skidresor Resevillkor Skidresor De allmänna resevillkoren kompletteras av JOS Events särskilda resevillkor angivna i kursiv text. I och med att anmälningsavgiften betalas godtar resenären JOS Events gällande resevillkor

Läs mer

Resevillkor. 1.5.2 Deltagarbevisets uppgift.

Resevillkor. 1.5.2 Deltagarbevisets uppgift. Resevillkor De allmänna resevillkoren kompletteras av Langleys särskilda resevillkor angivna i kursiv text. I och med att anmälningsavgiften betalas godtar resenären Langleys gällande resevillkor och anmälan

Läs mer

RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Dessa allmänna resevillkor samt Deturs särskilda resevillkor är del av avtalet och resan. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och

Läs mer

Resevillkor. 1.5.2 Deltagarbevisets uppgift.

Resevillkor. 1.5.2 Deltagarbevisets uppgift. Resevillkor De allmänna resevillkoren kompletteras av Langleys särskilda resevillkor angivna i kursiv text. I och med att anmälningsavgiften betalas godtar resenären Langleys gällande resevillkor och anmälan

Läs mer

PROMEMORIA. Lag (1992:1676) om paketresor ( Paketreselagen ), nu fråga om avbrutna eller inställda paketresor p.g.a. stormen Sven

PROMEMORIA. Lag (1992:1676) om paketresor ( Paketreselagen ), nu fråga om avbrutna eller inställda paketresor p.g.a. stormen Sven PROMEMORIA Till: Från: Göran Forssén och Mikael Persson, Svenska Bussbranschföreningens Riksförbund ( BR ) Advokat Kaisa Adlercreutz och jur. kand. Christian Martinsson, MAQS Law Firm Advokatbyrå AB (

Läs mer

Följ med till Indien! En resa med fokus på hantverk feb 2018

Följ med till Indien! En resa med fokus på hantverk feb 2018 Följ med till Indien! En resa med fokus på hantverk 11-21 feb 2018 Hotel Laxmi Vilas, Bharatpur Till Indien reser man för att uppleva; färger, människor och en levande ålderdomlig kultur. Indien är unikt!

Läs mer

VILLKOR FÖR PAKETRESOR

VILLKOR FÖR PAKETRESOR VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär vid köp av paketresa. Villkoren

Läs mer

Resevillkor. 1.5 Langley ska bekräfta resenärens beställning utan dröjsmål.

Resevillkor. 1.5 Langley ska bekräfta resenärens beställning utan dröjsmål. Resevillkor Dessa allmänna resevillkor samt Langleys särskilda resevillkor är del av De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och Konsumentverket den 1 september

Läs mer

Allmänna villkor för paketresor

Allmänna villkor för paketresor Allmänna villkor för paketresor Nedanstående villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, arrangören ), och resenär vid köp av paketresa. Utöver dessa villkor kan arrangören även uppställa

Läs mer

Samtliga särskilda resevillkor för Scuba Travel anges med kursiv stil och de kompletterar motsvarande bestämmelse i de allmänna resevillkoren.

Samtliga särskilda resevillkor för Scuba Travel anges med kursiv stil och de kompletterar motsvarande bestämmelse i de allmänna resevillkoren. Villkoren gäller för resor som faller under definitionen i allmänna resevillkor att resan innehåller minst två av följande element: Transport, inkvartering och/ eller annan turisttjänst som anses som en

Läs mer

1.3 Arrangören skall hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet.

1.3 Arrangören skall hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet. 1. Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som skall fullgöras av någon annan än arrangören.

Läs mer

Resevillkor. Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt

Resevillkor. Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt i ditt handbagage. Visum Visum behövs inte för svenska medborgare på någon av våra resor. Det kan krävas visum i vissa

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

1.3 Scandlines vid var tid gällande allmänna bestämmelser för paketresor finns tillgängliga på

1.3 Scandlines vid var tid gällande allmänna bestämmelser för paketresor finns tillgängliga på Scandlines allmänna bestämmelser för paketresor 1 Inledande bestämmelser 1.1 Dessa allmänna bestämmelser är tillämpliga för paketresor som Scandlines Danmark ApS ( Scandlines ) arrangerar. Scandlines är

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

2010-11-09 1 (6) SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR. och att resenären således kan förlora rätten att utnyttja resterande flygningar.

2010-11-09 1 (6) SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR. och att resenären således kan förlora rätten att utnyttja resterande flygningar. SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, och resenär vid köp av paketresa. Utöver dessa villkor kan arrangören även uppställa

Läs mer

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar 2016 Österrike Wien Salzburg - 9 dagar Schönbrunn Palace Wien Wien Välkommen med på vår sommarresa 2016. Vi väljer att resa till Österrike och till huvudstaden Wien. Vi hinner även med ett besök i Mozarts

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangören (Golfresan Travelcaddie AB), och resenär vid köp av paketresa.

Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangören (Golfresan Travelcaddie AB), och resenär vid köp av paketresa. Resevillkor Villkoren antogs att gälla 2013-10- 24 Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangören (Golfresan Travelcaddie AB), och resenär vid köp av paketresa. 1. Inledande bestämmelser

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Afro-Caribbean Travel, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND

8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND 8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND Toscana San Gimignano Bernina Expressen Om ni vill unna er något alldeles extra följ med på en resa till ett av Italiens mest omskrivna landskap

Läs mer

PROTOKOLL 2009-04-07 2005/3088

PROTOKOLL 2009-04-07 2005/3088 AVL 2 06 Konsument verket KO PROTOKOLL 2009-04-07 2005/3088 Överenskommelse om ändringar och tillägg till Allmänna villkor vid korttidsuthyrning av bostad i utlandet samt om information i marknadsföringen

Läs mer

ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA. Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden

ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA. Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden SPF SENIORERNA SOLVÄNDAN OCH SYD ÖLAND ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA LÄS, LÄR OCH RES Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden Pris: c:a 9500 kr/ person i dubbelrum, enkelrum:

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SAMT SALTOURS SÄRSKILDA VILLKOR FÖR Los Angeles Exclusive Music Experience Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem

Läs mer

Pocketresor. Katalog 2013. Utflyktsmål

Pocketresor. Katalog 2013. Utflyktsmål Katalog 2013 Utflyktsmål Höga Kusten med Ulvön 4 dagar En innehållsrik och givande resa med många sevärdheter och en obeskrivligt vacker natur. Höga Kusten Det norrländska höglandet når här fram till kusten,

Läs mer

Kompletterande resevillkor WonderCruises. 1. Allmänt. 2. Avtalsförhållande. 3. Anmälningsavgift

Kompletterande resevillkor WonderCruises. 1. Allmänt. 2. Avtalsförhållande. 3. Anmälningsavgift Resevillkor Kompletterande resevillkor WonderCruises... 1 1. Allmänt... 1 4. Betalningsvillkor... 2 5. Färdhandlingar... 2 6. Reseförsäkring... 2 8. Avbeställningsvillkor... 2 9. Ändringar av resan på

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Kinaresor Draken AB, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören eller KD),

Läs mer

Resevillkor Birka Cruises AB

Resevillkor Birka Cruises AB Resevillkor Birka Cruises AB Avtalet De resevillkor som presenteras här reglerar avtalet mellan dig som resenär och Birka Cruises som arrangör. Genom att göra en bokning hos oss godkänner du dessa villkor.

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR 2014-04-25 SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ),

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

2.195:- Moseldalen. Julmarknadsresa - 4 dagar. 100:- Internetrabatt

2.195:- Moseldalen. Julmarknadsresa - 4 dagar. 100:- Internetrabatt Julmarknadsresa - 4 dagar Moseldalen Moseldalen, 4 dagar 2.195:- från Malmö, 3 övernattningar i dubbelrum 3 frukostar på hotell 3 middagar på hotell, hårfön Minimiantal: 25 pers. för resans genomförande

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

1.2.2. Resenären ska för samtliga i resan ingående flygningar ha avslutat check-in i enlighet med resplanen eller annan anvisning.

1.2.2. Resenären ska för samtliga i resan ingående flygningar ha avslutat check-in i enlighet med resplanen eller annan anvisning. 1 VILLKOR FÖR RESOR BeachTravels Sweden AB 1.1 Parter Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan BeachTravels Sweden AB (nämns som arrangören), och resenär vid köp av resa. Utöver dessa villkor

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Välkomna med på en resa till Österrike och Slovakien. Vi börjar i Salzburg de första två dagarna. Staden där så många berömdheter

Läs mer

Årets vinresa med Nordiska Gästabudsgruppen

Årets vinresa med Nordiska Gästabudsgruppen ZxÇâ Ç ÅtàÄtzÇ Çz 9 Årets vinresa med Nordiska Gästabudsgruppen Fredagen den 26 April till lördagen den 4 Maj 2013 ZxÇâ Ç ÅtàÄtzÇ Çz 9 Följ med oss till Italien i glädjens tecken med underbara naturupplevelser

Läs mer

SRF s villkor följer efter denna text om de särskilda villkoren.

SRF s villkor följer efter denna text om de särskilda villkoren. SÄRSKILDA VILLKOR De särskilda resevillkoren och SRF s villkor för paketresor reglerar tillsammans med de speciella villkor som kan finnas för en viss resa, avtalet mellan resenären och Grönlandsresor.

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

VAD GÄLLER NÄR DU BOKAR HOS GUNNARSGÅRDEN I SÄLEN?

VAD GÄLLER NÄR DU BOKAR HOS GUNNARSGÅRDEN I SÄLEN? VAD GÄLLER NÄR DU BOKAR HOS GUNNARSGÅRDEN I SÄLEN? Gunnarsgården i Sälen s Allmänna bokningsvillkor Dessa allmänna villkor gäller mellan Gunnarsgården i Sälen och den som själv eller genom annan träffar

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

Med paketresa avses ett arrangemang som har utformats innan avtal träffas och som består av

Med paketresa avses ett arrangemang som har utformats innan avtal träffas och som består av 1. Inledande bestämmelser 1.1 Vad är en paketresa? 1.1.1. Med paketresa avses ett arrangemang som har utformats innan avtal träffas och som består av - transport och - inkvartering eller - någon av dessa

Läs mer

Bokningsbekräftelsen innehåller viktig information rörande din bokning. Observera att innehållet i bokningsbekräftelsen utgör avtalsvillkor.

Bokningsbekräftelsen innehåller viktig information rörande din bokning. Observera att innehållet i bokningsbekräftelsen utgör avtalsvillkor. ALLMÄNNA BOKNINGSVILLKOR Dessa allmänna villkor gäller mellan Visit Dalarna AB (VDAB) och Dig när du bokar via Siljan Turism AB. Avtalet kan gälla boende, transport, köp av andra produkter och tjänster,

Läs mer

HEMRESEDAG & TID AVRESEORT FLYG ANKOMST ANKOMSTDAG & TID

HEMRESEDAG & TID AVRESEORT FLYG ANKOMST ANKOMSTDAG & TID BILJETT Detta är din biljett. Ta med på resan som bekräftelse på dina bokningar. Gäller också som försäkringsbevis om försäkring är tecknad. Visas upp vid incheckning BOKNINGSNUMMER (Anges vid brev- eller

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

SPF-medlemmar är välkomna att delta i resor arrangerade av PRO Anmälan görs till PRO exp 32088 mån o tors 10-12 eller till Karin Yngwe tel 33910.

SPF-medlemmar är välkomna att delta i resor arrangerade av PRO Anmälan görs till PRO exp 32088 mån o tors 10-12 eller till Karin Yngwe tel 33910. SPF-medlemmar är välkomna att delta i resor arrangerade av PRO Anmälan görs till PRO exp 32088 mån o tors 10-12 eller till Karin Yngwe tel 33910. Cinderella den 3-4 mars 2014 Avresa på em från Oxelösund

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Springtime, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär vid

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Bodensjön runt 5-13 juli 2016

Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Jubileumsresa Ryssbybygdens Buss firar 30 år Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Achim Mende/Internationale Bodensee Tourismus GmbH Cykla Bodensjön runt 9 dagar 2016 firar Ryssbybygdens Buss 30 år. Detta firar

Läs mer

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PAKETRESOR Dessa avtalsvillkor undertecknades 4.5.1995 och har förhandlats fram av Resebyråbranchens Förbund i Finland rf i samråd med konsumentombudsmannen. I villkoren har beaktats

Läs mer

Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland.

Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland. Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland. Särskilda betalnings- och avbokningsregler gäller vid bokning av stugor/lägenheter. Vid grupp och skolresebokningar gäller avbokningsregler enligt

Läs mer

Jordanien. 3-12 november 2014. Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare.

Jordanien. 3-12 november 2014. Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare. Jordanien Rundresa genom Jordanien Vi besöker Amman, Jerash, Anjon, berget Nebo, Madaba, Kerak och klippstaden Petra. Jeepsafari i Wadi Rum. Sol och bad får vi vid Döda havet och i Aqaba vid Röda havet.

Läs mer

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Stockholm Helsingfors St. Petersburg Tallin - Riga Följ med oss under en härlig vecka ombord

Läs mer

Moseldalen Vinfest 16-22 augusti 2014

Moseldalen Vinfest 16-22 augusti 2014 Moseldalen Vinfest 16-22 augusti 2014 German National Tourist board/ernst Wrba Moseldalen under vinfesten - cykla eller följ med på utflykter 7 dagar Cykling eller Följ med på en underbar upplevelseresa

Läs mer

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Barcelona - Palma - Marseilles - Rom - Neapel Följ med på en kryssning i Medelhavet. Detta är de sju

Läs mer

SRF s villkor följer efter denna text om de särskilda villkoren.

SRF s villkor följer efter denna text om de särskilda villkoren. SÄRSKILDA VILLKOR De särskilda resevillkoren och SRF s villkor för paketresor reglerar tillsammans med de speciella villkor som kan finnas för en viss resa, avtalet mellan resenären och Grönlandsresor.

Läs mer

Bokning & tele/fax 042-20 25 96 / 0706-23 37 60 www.asplundsbuss.se

Bokning & tele/fax 042-20 25 96 / 0706-23 37 60 www.asplundsbuss.se ASPLUNDS BUSS Program för 2009 TRYGGT PERSONLIGT SÄKERT Följ med på våra resor - alltid något nytt & spännande på gång! Bokning & tele/fax 042-20 25 96 / 0706-23 37 60 www.asplundsbuss.se Välkommen till

Läs mer

1. Biljetter VANLIGA FRÅGOR OM MATCHBILJETTER

1. Biljetter VANLIGA FRÅGOR OM MATCHBILJETTER 1. Biljetter Särskilda villkor Är enskild biljett köpt är denna gällande för aktuellt speldatum förutsatt att detta sker inom samma helg fredag-måndag, återbetalning sker ej av outnyttjad biljett. Är biljett

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med oss och upptäck; Estland-Lettland-Litauen & Polen den 14-22 maj 2016 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius -Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR FÖR HUSVAGN OCH HUSBIL 2011 (konsument)

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR FÖR HUSVAGN OCH HUSBIL 2011 (konsument) Bilaga 1 ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR FÖR HUSVAGN OCH HUSBIL 2011 (konsument) ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR utarbetade av Husvagnsbranschens Riksförbund efter överenskommelse med Konsumentverket 1. Giltighet För

Läs mer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer Programförslag Gruppresa Amsterdam Tre nätter för grupper från 10 personer Varmt välkomna till Amsterdam! Upptäck Europas mest pittoreska huvudstad. De mysiga kanalerna och upplysta broarna, kantade av

Läs mer

Resevillkor- Båtar. (se punkt 1.3.3. nedan).

Resevillkor- Båtar. (se punkt 1.3.3. nedan). Resevillkor- Båtar 1.2 Betalning och bokning 1.2.1. Efter att bokning har inkommit till Adriatiska Resor är bokningen bindande. Den som har inkommit med bokningen är bokningsansvarig. Bokningsansvarig

Läs mer