MISSA INGET VIKTIGT. INNEHÅLL. OPEL INSIGNIA 04 Insignia

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MISSA INGET VIKTIGT. INNEHÅLL. OPEL INSIGNIA 04 Insignia"

Transkript

1 OPEL INSIGNIA

2

3 MISSA INGET VIKTIGT. Att köra nya Opel Insignia är att veta vad som utmärker en enastående bil. Ett revolutionerande gränssnitt förändrar sättet du och din bil samverkar på. Anpassningsbara infotainmentlösningar med styrplatta skapar en sömlös förlängning av din digitala värld och ser till att kvalitetstiden börjar i samma ögonblick som dörren stängs. Och det är bara början. Nya Insignia bryter ny mark med en världsbästa dragkoefficient 1, sofistikerade hjälpsystem för föraren, påkostade klädslar och den oslagbara körkänsla du får av tysk ingenjörskonst. Boka en provkörning så förstår du vad vi menar. Innehållet i katalogen var korrekt vid tidpunkten för tryckning (08/2014). Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra specifikationer och utrustning. Kontakta din Opel-återförsäljare för den senaste informationen. INNEHÅLL OPEL INSIGNIA 04 Insignia 24 Utrustningsnivåer 30 Komfort 32 AFL+ 34 Opel Eye 36 Säkerhet 38 Fyrhjulsdrift 40 Anslutningsmöjligheter 46 Infotainment 44 Tillbehör 46 OPC Line-paket 48 Motorer och växellådor 50 Fälgar 54 Klädslar 58 Lacker och färger 60 Opel Service 62 Innovationer i vardagen 1 Femdörrars Insignia kombikupé ecoflex. Från och med juli 2013.

4 NÄR INSPIRATION MÖTER SUBSTANS ÄR RESULTATET LYSANDE.

5 Nya Insignias utseende ger serien en omisskännlig estetik. Det finns tre distinkta modeller att välja mellan: eleganta, strömlinjeformade kombikupé, den muskulösa, extra rymliga Sports Tourer och toppmoderna Country Tourer med offroad-skydd. Varje Insignia pryds av vårt flaggskepps åtråvärda nya signatur.

6

7 VARJE RÖRELSE HAR SINA IKONER. Varje Insignia är en klassiker i sitt slag. Seriens toppmodell är Country Tourer. Med sin kombination av design och sofistikerad teknik är den en perfekt avvägd bil. Avancerade skyddssystem värnar om din investering, med exempelvis antracitbeklädnad runtom. Offroad-däck, kaxiga fälgar och 4x4 All Wheel Drivemärket ger en vink om dess kraftfullhet. Du kan dessutom få Country Tourers robusta utseende med framhjulsdrift och valbar FlexRide.

8

9 DIN TUR ATT DRA BLICKARNA ÅT DIG Nya Opel Insignia kör i en klass för sig. Den nya designen gör ett djärvt första intryck som börjar med den vackert avvägda silhuetten. Med sitt låga, breda och kraftfulla uttryck på vägbanan blandar Insignia sofistikerade detaljer med stabil körning. LED-lamporna baktill förstärker den slipade estetiken.

10 ETT FULLÄNDAT UTTRYCK LÄMNAR INGEN OBERÖRD. Som Insignia-förare månar du förstås om detaljerna. Vår flaggskeppsmodell har därför en utsökt interiör klädd med noggrant utvalda material. Om du sedan lägger till justerbara AGR-stolar 1 med perfekt ergonomi i framsätet så färdas du alltid med högsta komfort. 1 AGR-certifikatet är ett kvalitetsintyg som utfärdas av en oberoende testkommitté med olika medicinska experter.

11

12 EN REVOLUTION INOM INSTRUMENT. I nya Insignia har du tillgång till hela din digitala värld. Våra mest sofistikerade infotainmentalternativ någonsin kopplar upp dig mot hela din värld med en knapptryckning eller svepning på den första styrplattan med haptisk återkoppling, styrning med gester eller igenkänning av handstil. Röstigenkänning gör det smidigt att ringa telefonsamtal, spela musik och navigera. Lika enkelt är det att anpassa 60 favoriter på den stora färgpekskärmen. Det här är knappast någon medelmåttig infotainmentlösning som piffats upp lite det här är en lyckad transplantation av din smarttelefon i instrumentbrädan.

13

14

15 MED SIKTE PÅ HORISONTEN. Nya Insignia är lika enastående som spännande.tack vare Opels ecoflex-teknik uppvisar den nya serien utmärkta siffror när det gäller bränsleeffektiviteten. Femdörrars kombikupé ecoflex har världens lägsta luftmotståndskoefficient för en halvkombi och serien har dessutom klassens lägsta CO 2 -utsläpp på endast 98 g 1 för 2,0-litersmotorerna på 103 kw (140 hk). Givetvis råder det heller ingen brist på hästkrafter. Den kraftfullaste motorn presterar hela 143 kw (195 hk), medan valbara FlexRide låter dig omkalibrera bilen för en mer dynamisk körstil. Oavsett hur du kör, så kan du ta sikte på horisonten! 1 98 g för kombikupé. 104 g för Sports Tourer. I beräkningen av bränsleförbrukning enligt EG-förordning 715/2007, inklusive EG-förordning 2008/692 och/eller ECE-reglemente R83 serie 5, beaktas fordonens tjänstevikt fastställd i enlighet med nämnda förordning. Tillvalsutrustning kan leda till något högre bränsleförbrukning och CO 2 -utsläpp än vad som anges här.

16 VID SLUTET AV SLUTET AV VÄGEN. När asfalten ersätts av grus är Insignia alltid redo. Förstklassig fyrhjulsdrift i kombination med FlexRide och elektronisk differentialbroms på bakaxeln gör Country Tourer till en riktig äventyrare. Silverfärgade hasplåtar, ökad chassihöjd och strålkastare med kromdetaljer tillför det robusta utseendet en elegans som passar in i alla miljöer. Med ett 360-gradersskydd mot stenskott håller sig dessutom lacken i oantastligt skick.

17

18

19 ALLTID FULL KOLL PÅ LÄGET. Ju smartare sensorer, desto smidigare färd. Bakom ratten i en Insignia har du nästa generations hjälpsystem vid dina fingerspetsar. De radarbaserade tillvalen backvarnare för korsande trafik, dödavinkeln-varning och filbytesvarning ser till att du kan backa eller byta fil utan krångel. Med våra förutseende systems kontinuerliga kontroller sitter du alltid avslappnad bakom ratten.

20 Beslutet kommer naturligt när du vet var du står.

21

22 EN BIL SOM PRATAR HANDSFREE. Nya Insignias avancerade multimediatillval bryter ned alla barriärer mellan bil, förare och digitalt innehåll. De förändrar helt enkelt interaktionen mellan dig och din Insignia. Ett anpassningsbart informationskluster ersätter ett förinställt standardgränssnitt, så att du kan komma åt prioriterad information med en enkel klickning. Stora färgpekskärmar och en smidig styrplatta ersätter mittkonsolens knappar, mätare och lågupplösta displayer. Framförallt blir åtkomsten till dina digitala enheter trådlös och sömlös. För minimal distraktion och maximal hastighet har satellitnavigeringssystemet Navi 900 IntelliLink röststyrning med One-Shot för navigering, telefonsamtal och ljud. Instrumentalternativen i nya Insignia har startat en revolution i kategorin, med intuitiv åtkomst till hemmet och arbetet i bilen. Och eftersom intuitivt har olika innebörd för olika personer är systemet förstås helt anpassningsbart! Du kan prioritera ikoner och handplocka information på mittkonsolens display precis som när du använder en vanlig dator. Det går att spara upp till 60 favoriter från kontakter till radiostationer, spellistor eller varför inte ett nyupptäckt kafé. Läs mer på sidan Revolutionerande anslutningsmöjligheter

23

24 DRIVE. Insignia Drive är en version för verkliga livsnjutare. Även om du har höga förväntningar från början kommer du bli positivt överraskad över vår unika Wega-klädsel. Ta bara en titt på insidan. Insignia Drive är utformad för att prestera på topp och se riktigt snygg ut. Drive är ett uttryck för hurdan du är och att du är på väg någonstans. Bilderna kan innehålla tillvalsutrustning. 24 Insignia Drive

25 Unik Drive-stil. Se fram emot en långvarig, komfortabel och njutbar bekantskap med Wega/Atlantis & Morrocana-klädselns exklusiva charm, eller välj till AGR-certifierade framstolar med perfekt stöd lättmetallsfälgar. På Insignia Drive ingår även stilrena lättmetallsfälgar på 17. Om du vill lägga till lite mer känsla och dynamik på din bil finns det ett stort utbud av andra lättmetallfälgar att välja bland. Se sida Insignia Drive 25

26 BUSINESS. Insignia är vårt flaggskepp och Business är flaggskeppet i Insignia-serien. Det går knappt att tänka sig en mer överdådigt utrustad Opel. Från elektronisk klimatkontroll med två zoner till små läckra detaljer som kromlisterna runt sidofönstren. I standardutrustningen ingar bland annat navigation (Navi 900 IntelliLink) och ergonomiska säten med svankstöd fram. Dessutom ingår även Siktpaketet så vindrutetorkarna aktiveras automatiskt när det börjar regna, backspegeln är bländfri och strålkastarna tänds när du kör in i en tunnel. För att du ska känna dig helt säker både dag och natt är Business även utrustad med Opels högkvalitativa adaptiva BiXenon-strålkastare med helljusautomatik och nio olika ljuslägen samt kurvbelysning. Business är helt enkelt expert på att sätta guldkant på den vardagliga körningen. Luftkonditioneringen och klädslarna håller förstås också toppnivå. Bilderna kan innehålla tillvalsutrustning. 26 Business

27 1. 1. Navi 900 IntelliLink. För minimal distraktion och maximal funktionalitet har satellitnavigeringssystemet Navi 900 IntelliLink röststyrning för navigation, telefonsamtal och musik. 2. Tvåzons elektronisk klimatkontroll. Ställ in en enskild temperatur för varje sida av bilen och minska samtidigt avgasutsläppet. Den här elektroniska klimatkontrollen har en avancerad kompressor som sänker bränsleförbrukningen genom att endast kyla när det behövs. 3. Elektrisk parkeringsbroms och förvaring. En handbroms med tryckknapp är elegant, effektiv och lätt att använda både vid starter i backe eller i garaget därhemma. Dessutom frigör den plats för ett praktisk förvaringsutrymme med lock bakom växelspaken tums lättmetallfälgar. Business kromade konturer har matchande lättmetallfälgar med tio dubbelekrar i glänsande silver Business 27

28 1. Country Tourer. Nya Country Tourer är den ultimata kombin, med enastående grepp tack vare fyrhjulsdrift och elektronisk differentialbroms. Den förenar ett muskulöst offroadutseende med Insignias sofistikerade drag och karismatiska kraftfullhet. Dessutom kan den stoltsera med två kraftfulla motorer på 163 hk och 195 hk där 163 hkversionen erbjuds både som manuell och automat och 195 hk erbjuds som automat Chassiskydd. Varje Country Tourer är försedd med Opels robusta chassiskyddssats, med svart 360-graders beklädnad som skyddar mot stenskott, silverfärgade hasplåtar både fram och bak samt tätade lager som skyddar bilen offroad. 2. En kraftfull närvaro. Den ökade chassihöjden går väl ihop med nya Insignias slanka, skulpturala former tums sportfälgar. Country Tourer har stora, sportiga lättmetallfälgar med fem dubbelekrar och en häftig vriden design. Bilderna kan innehålla tillvalsutrustning. 28 Country Tourer

29

30 1. FEMSTJÄRNIGA LÅNGFÄRDER. I en Insignia innebär körning i affärsklass så mycket mer än bara lyx i form av exklusiva, skräddarsydda material. Från bagagehantering till ombonad komfort som bra belysning, personligt anpassade säten och fjärråtkomst till kontoret, så kan du förvänta dig samma service som på ett femstjärnigt hotell AGR-certifikatet är ett kvalitetsintyg som utfärdas av en oberoende testkommitté med olika medicinska experter. 30 Komfortklassen

31 Panoramasoltak. Ett elegant tillval för Sports Tourer-förare som vill göra semestertrippen ljusare. Det stora, tonade soltaket släpper in dagsljus när det är molnigt och en svalkande bris när det är varmt. 2. Ergonomiska AGR 1 -sportstolar fram. Utmärkta stolsalternativ är en av Insignias specialiteter. Du kan finjustera ländryggsstödet i fyra riktningar och inte minst skjuta ut stolskudden framåt för extra stöd åt låren. 3. Rejält bagageutrymme. Oavsett vilket karossutförande du väljer så går bagageutrymmet i nya Insignia inte av för hackor. 5-dörrars kombikupé sväljer hela 530 liter eller minst fyra normalstora resväskor utan att du behöver fälla ned några säten, medan Tourer-modellerna rymmer upp till cirka liter. 4. Rattreglage. Med Insignias infotainmentsystem så bestyckas ratten med smart utplacerade kontroller för allt från musik och telefonsamtal till farthållaren. 5. Open & Start. Nyckellös åtkomst och tändning är elegant, snabbt och effektivt. Komfortklassen 31

32 STRÅLKASTARE SOM LIGGER STEGET FÖRE. Som Insignia-ägare har du tillgång till ett omfattande utbud av sofistikerade förarhjälpmedel, exempelvis det valbara smarta bixenonstrålkastarsystemet AFL+ (Advanced Forward Lighting Plus). AFL+ gör nattkörningen betydligt mer avkopplande med hjälp av en framåtriktad kamera, en regnsensor och styrvinkeldata som förbättrar sikten och säkerheten genom att strålkastarnas riktning och styrka justeras för att passa olika hastigheter, manövrer och trafiksituationer.

33 I den strålkastarbaserade tekniken AFL+ ingår dessutom LED-halvljus för körning dagtid och ett siktpaket som förbättrar säkerheten och komforten i mörker. Det består av en bländfri spegel och tunneldetektering som automatiskt slår på strålkastarna när du kör in i en tunnel. Paketet innehåller även en regnsensor för vindrutetorkarna och strålkastartvätten som säkerställer att strålkastarna presterar perfekt även i dåligt väder. 1. Statisk kurvbelysning. Strålkastarna vrids 90 grader åt vänster eller höger så att du ser vad som väntar runt hörnet. 2. Dynamisk kurvbelysning. Strålkastarna svänger inåt kurvan med upp till 15 grader. Funktionen aktiveras av rattvinkeln och hastigheten. 3. Automatisk avbländning. Den automatiska avbländningsfunktionen växlar från helljus till halvljus när det kommer mötande trafik och tillbaka igen när vägen framför är fri. 4. Regnbelysning. Aktiveras av vindrutetorkarna eller en regnsensor och förbättrar sikten vid nederbörd. 5. Motorvägsbelysning. Höjer, stärker och utökar ljuskäglan till 140 meter utan att andra förare bländas. 6. Landsvägsbelysning. Bredare och starkare belysning än normalt för en 70 meter lång ljuskägla som inte bländar medtrafikanterna. 7. Stadsmiljöbelysning. Gör belysningen bredare och lägre. Aktiveras av bilens hastighet och gatubelysningen. 8. Belysning för gångtrafikområde. Gör det lättare att se potentiella faror med en bredare ljusspridning (ytterligare 8 grader åt vänster och höger). Kurvbelysning med AFL+ 33

34 FARTFYLLD INTELLIGENS. Vi tänker framåt så att du slipper blicka bakåt. Med Insignias olika valbara hjälpsystem får du både kontroll och sinnesro. Den anpassningsbara farthållaren med hastighetsbegränsare håller ett inställt avstånd till bilen framför och kan till och med stanna, varna och starta åt dig i bilköer 1. Utöver uppskattade Opel Eye och AFL+ bryter Insignia dessutom ny mark med tre avancerade radarbaserade system: en filbytesvarning, en döda-vinkeln-varning och en backvarnare för korsande trafik. Anpassningsbar farthållare med frontalkrocksvarning. Den anpassningsbara farthållaren är en förutseende version av den konventionella farthållaren som förhindrar stötfångarkollisioner i hastigheter mellan 25 och 180 km/h. Den använder en radarsensor för att hålla ett visst avstånd (som du väljer) till fordonet framför. Farthållaren har dessutom en frontalkrocksvarning. Om du närmar dig långsammare fordon för snabbt i hastigheter över gångtempo avges automatiskt visuella och akustiska varningar. Frontalkrocksvarningen innefattar även teknik som automatiskt lägger i bromsen vid en förestående kollision och gör den känsligare om du själv bromsar för hårt. Filbytesvarning. Filbytesvarningen använder en kraftfull radar för att övervaka intilliggande filer upp till 70 meter bakom bilen. Om du signalerar ett filbyte blinkar en symbol i sidospegeln för att varna eventuella snabbt annalkande fordon som du kanske inte har märkt. Ingår i Safety Premium Pack. Backvarnare för korsande trafik. När du backar använder det här systemet radar för att upptäcka föremål som kommer närmare bakifrån och från sidorna, på upp till 20 meters avstånd i 90 vinkel. Då avges en ljudsignal på aktuell sida och en ikon visas på samma sida i backkamerans display. Ingår i Safety Premium Pack. 1 Med valbar anpassningsbar farthållare för hela fastighetsområdet, finns endast med automatlåda. 34 Hjälpsystem

35 1. 2. Döda-vinkeln-varning. Döda-vinkeln-varningen använder en radar i den bakre stötfångaren. Systemet övervakar döda vinklar och tänder en lampa i sidospegeln om ett fordon kommer närmare sidospeglarna än cirka 5 meter bakom eller cirka 3,5 meter från sidan. Om du sedan signalerar filbyte på den sidan börjar lampan blinka som en extra varning. Ingår i Safety Premium Pack. 1. Igenkänning av trafikskyltar (via Opel Eye). Det här systemet övervakar vägskyltar och ser till att du alltid håller hastighetsgränserna och andra begränsningar även när det finns tillfälligt uppsatta skyltar. Den nya och förbättrade versionen kan avläsa fler skyltar i ännu fler länder, inklusive elektroniska skyltar över motorvägar. 2. Backkamera. Med den valbara backkameran går backningen lätt som en plätt. Om du väljer till backkamera visas området bakom bilen på en högupplöst skärm medan ett skalenligt rutnät hjälper dig att bedöma avstånd och vinklar. Hjälpsystem 35

36 1. FULL KOLL PÅ SÄKERHETEN. 1. System för övervakning av däcktryck. Däcktrycksövervakningen registrerar trycket i varje enskilt däck. Om trycket faller visas just det hjulet i informationsklustret för föraren. (Standard.) Fem stjärnor i Euro NCAP säger en hel del om Insignias förmåga att skydda dig och din familj om olyckan är framme. Med valbara hjälpmedel som avancerad parkeringshjälp och rattreglage för distraktionsfri användning av bilsystemen bidrar Insignia till att förebygga olyckor och göra körningen så komfortabel, bekväm och säker som möjligt. Femstjärnig säkerhet. Insignia har tilldelats toppbetyget fem stjärnor av det europeiska trafiksäkerhetsamarbetet Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Priset beaktar fyra avgörande aspekter av den övergripande säkerheten: skyddslösningar för vuxna och barn som heltäckande krockkuddar eller ISOFIX, säkerheten för fotgängare och hjälpsystem som ökar säkerheten. Aktivt nackstöd inställbart i fyra riktningar. Den här förutseende tekniken minskar avsevärt risken för pisksnärtskador på passagerarna i framsätet om bilen skulle bli påkörd bakifrån. Stolsryggen detekterar kollisionen och nackstödet flyttas snabbt framåt så att huvudets rörelse minimeras och nacken skyddas. 36 Passagerarskydd

37 Passagerarskydd 37

38 FLYTANDE MOMENT- ÖVERFÖRING. SOM KLISTRAD MOT VÄGBANAN. Flexibel fyrhjulsdrift. Utrusta din Insignia med flexibel fyrhjulsdrift med 4x4 Adaptive All Wheel Drive och se fram emot stabilare körning under tuffa förhållanden. Sensorer övervakar hjulens relativa hastigheter och en sofistikerad momentöverföringsfunktion fördelar automatiskt vridmomentet mellan fram- och bakaxeln. Den ökade stabiliteten och väghållningen med fyrhjulsdrift förbättras ytterligare med en elektronisk differentialbroms som möjliggör individuell torque vectoring för bakhjulen. Tillsammans ger dessa lösningar snabbare acceleration och den där speciella motorsportkänslan med äkta bakhjulsdrift. 1. Adaptiv stötdämpning med FlexRide. Varje Insignia med fyrhjulsdrift har även Opels FlexRide-teknik. Genom att trycka på Sport-knappen ändras hela Insignias köregenskaper från Normal eller Tour till Sport och tillbaka igen. Med hjälp av elektroniskt styrda stötdämpare justerar FlexRide dämpningen automatiskt och i realtid för bästa väghållning. I Tour-läget väljs de bästa inställningarna för behaglig körning på långa raksträckor. I Sport-läget blir dämpningen hårdare och egenskaperna hos styrningen, gaspedalen och automatlådan (om sådan finns) vässas på ett kick. 38 Flexibel fyrhjulsdrift

39 1. Flexibel fyrhjulsdrift 39

40 SYNKRONISERA ALLA SYSTEM. Nya Insignia har våra mest avancerade infotainmentalternativ någonsin. Med hjälp av IntelliLink-teknik erbjuder system som Navi 900 IntelliLink (till höger) snabb och smidig åtkomst till digital underhållning på en rejäl 8-tums färgpekskärm som spelar upp video 1 och ljud direkt från Bluetooth -kompatibla bärbara enheter. En nyhet i kategorin är den konfigurerbara 8-tumsdisplayen i förarens informationskluster. Använd något av de fyra alternativen för att hantera systemet utan krångel och utan att behöva släppa blicken från vägen, med röstigenkänning och en styrplatta med haptisk feedback bakom växelspaken en nyhet i branschen! Fyra alternativ för naturlig navigering. Vad har en svepbar styrplatta, röstigenkänning, inbyggda reglage i ratten och pekskärmskontroller gemensamt? Svaret: Navi 900 IntelliLink har dem alla! 1 Videouppspelning via Bluetooth är endast möjlig när bilen är stillastående och med 2 Android-operativsystem. En kompatibel bärbar enhet med en Internetanslutning krävs för att hämta appar, vilka är tillgängliga under Anslutningsmöjligheter

41 Släpp inte blicken från vägen. Den valbara styrplattan känner igen de vanliga gester med en, två eller tre fingrar som används på moderna bärbara datorer. Ange eller bläddra bland destinationer genom att rita bokstäver med knappen för igenkänning av handstil, eller tryck på tillbakaknappen till vänster för att återgå till föregående skärm. 2. Röstigenkänning. För extra bekvämlighet och säkerhet har Navi 900 IntelliLink röststyrning med One-Shot för att ange destinationer, välja musik, ringa samtal från adressboken och mycket mer. 3. Kommandon med styrplattan. Du kan styra nya Insignias konfigurerbara startskärm med en styrplatta praktiskt placerad bakom växelspaken. Anslutningsmöjligheter 41

42 VAR SAK PÅ SIN PLATS. I nya Insignia förverkligas drömmar om snabb, smidig åtkomst till underhållning. Ännu mer imponerande är de funktioner som nästan överträffar fantasin. Ta exempelvis det faktum att du kan anpassa informationsklustret bakom ratten för att prioritera viktig information, exempelvis radiostationer, som annars hade visats på mittkonsolens skärm. Styrningen är väldigt intuitiv. En hastig blick på klustret, en tryckning på en knapp på ratten. Klart. Skräddarsydda instrument. Beroende på vilket infotainmentsystem du väljer kan du anpassa det omvälvande informationsklustret för föraren. Det är utformat för att fungera sömlöst med nästa generationens maskinvara för bilar, som valbara Navi 900 IntelliLink, och göra den personliga anpassningen lika enkel som att välja en ny bakgrundsbild. Självklart är hela systemet kompatibelt med externa SD-kort och CD-skivor samt alla vanligen förekommande bärbara digitala enheter via USB-port, aux-ingång eller Bluetooth. ios, Windows Mobile eller Android, smarttelefon eller handdator. Om anslutningen fungerar hemma kan du lita på att den även fungerar i bilen. 1 1 Antalet och nivån på kompatibla funktioner mellan infotainmentsystemet och den mobila enheten varierar mellan olika enheter. Se för en lista över enheter och kompatibla funktioner. 2 Standard med alla infotainmentsystem. 3 8-tumskluster kan väljas till med Navi 900 IntelliLink-system på Business, Country Tourer och OPC. 42 Infotainmentsystem

43 Digitalt 4,2-tums förarkluster i färg. På den här större skärmen kan du komma åt och styra ljud, kontakter och annan information direkt i förarklustret tums förarkluster i analogt sportläge. Du kan välja att visa systeminformation med traditionella mätare på den rejäla 8-tumsskärmen. Om du har valt till FlexRide för din Insignia kan du ställa in så att displayen ändras till analogt sportläge när du väljer chassiinställningen Sport tums förarkluster i digitalt touringläge. Med valbara FlexRide i touringläge ändras förarens informationskluster till en digital display med fordonsinformation, media, telefon, inställningar och prestanda BOSE -ljudanläggning. Vem vill inte ha en egen konserthall? Det här systemet med åtta högtalare har oöverträffade prestanda och omsluter dig och dina passagerare med surroundljud i världsklass. Lyssningsupplevelsen är enastående i hela bilen. Infotainmentsystem 43

44 1. TILLBEHÖR. I egenskap av Opels flaggskeppsmodell är nya Insignia utformad för att tillgodose de mest kräsna förares behov. När det gäller komfort, kvalitet och tekniska specifikationer är utrustningsnivån minst sagt enastående. Och skulle du behöva anpassa din Insignia på något sätt har Opel ett omfattande utbud av specialframtagna tillval och tillbehör som ger dig fria händer. Omfattande och online. Hela tillbehörssortimentet för nya Insignia hittar du på vår webbplats på 44 Tillbehör

45 Thule-cykelhållare. En robust hållare på dragkroken som är lätt att montera och har plats för upp till tre cyklar, med eluttag för släp och en utbyggnad för en fjärde cykel om så behövs. Hållaren kan fällas undan för åtkomst till bagaget FlexConnect. Håll bilen renare, kläderna snyggare, shoppingen i säkert förvar eller passagerare i baksätet nöjdare. En separat universalhållare som fästs i någon av framstolarna möjliggör en mängd olika komfort- och bekvämlighetsfunktioner för fram- och baksätespassagerarna. En klädhängare (2) tar hand om jackan och en universalkrok 1 låter dig hänga mindre bagage eller shopping bakom stolen. För baksätespassagerarna finns ett fällbart picknickbord (3) med inbyggd mugghållare, där det även går att ställa småsaker som behövs under färden. Och för mer underhållning finns hållare 1 för din ipad (4) eller ipad mini som ett tillägg till paketet. 5. Hård lastmatta. Den här slitstarka mattan håller bagaget rent och snyggt. Kanten är upphöjd så att lastutrymmet inte får fläckar om du råkar spilla något. Lägg till nät eller avskiljare så blir det lättare att hålla ordning på allt. 6. Utskjutbar Flex Floor-utbyggnad. Med det här smarta tillbehöret kan du förlänga bagageutrymmet i Sports eller Country Tourer så att det sträcker sig över stötfångaren för lastning av tunga föremål utan att du behöver luta dig framåt och riskera ryggvärk. Du kan placera upp till 120 kg bagage på utbyggnaden och sedan helt enkelt skjuta in den igen. 1 Finns från hösten Tillbehör 45

46 1. RIKTIGA KRAFTPAKET OPC Line Interior Pack. Tag plats med svart under benen, svart över huvudet, en OPC Line-växelspak i handen och skinande OPC Lineracingpedaler i lättmetall under fötterna. Att köra med automatlåda är mer spännande när du växlar med Formel 1-inspirerade paddlar 1 med båda händerna på den läderklädda OPC Line-ratten. OPC Linepaketen kan fabriksmonteras eller läggas till i efterhand som tillbehör. 2. OPC Line Exterior Pack. Höj adrenalinnivån med en OPC Line-spoiler bak 2, OPC Line-sidotrösklar och nedre OPC Line-kjolar fram och bak. Pricken över i är det synliga dubbla kromade avgasröret 3. Insignias atletiska konturer och muskulösa uttryck infriar i alla avseenden löftet om smidig hantering och spännande körning. Men om du vill ge din bil det där lilla extra och dessutom visa det för omvärlden finns det inget substitut för motorsportstylingen i ett Opel Performance Center (OPC) Line-paket. 46 OPC Line-paket 1 2 Växlingspaddlar finns endast med automatlåda. Finns ej med 3 Sports Tourer eller Country Tourer. Endast synligt med vissa motorer.

47

48 Motorer OCH VÄXELLÅDOR. Kraft och tillförlitlighet är inget utan effektivitet. Nya Insignia briljerar dock på alla tre punkterna. 2.0-litersmotorn, med kategoriledande låga 98 g 1 i CO 2 -utsläpp och 103 kw (140 hk), har ytterst låg buller- och vibrationsnivå. Bland drivlinealternativen finns manuella och automatiska sexväxlade växellådor såväl som framhjulsdrift och flexibel fyrhjulsdrift. MOTORER OCH VÄXELLÅDOR Motorer 2.0 CDTI ecoflex (103 kw/140 hk) med start/stopp-system 2.0 CDTI ECOTEC (120 kw/163 hk) med start/stopp-system 2.0 CDTI ECOTEC (120 kw/163 hk) Finns för 5D/ST 5D/ST 5D/ST/CT 5D/ST 5D/ST/CT Drivtyp FWD FWD AWD FWD AWD Växellåda MT-6 MT-6 MT-6 AT-6 AT-6 Utsläppsstandard Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Bränsle Diesel Diesel Diesel Diesel Diesel Förbrukning i l/100 km Stadskörning 4,5/4,7 5,4/5,6 6,6/6,8/6,9 7,2/7,5 8,5/8,7/8,7 Landsvägskörning 3,2/3,5 3,7/3,9 4,4/4,7/4,8 4,2/4,5 4,9/5,0/5,1 Blandad körning 3,7/3,9 4,3/4,5 5,2/5,4/5,6 5,3/5,6 6,2/6,4/6,4 CO 2 -utsläpp vid blandad körning i g/km 98/ / /144/ / /169/169 5D = 5-dörrars kombikupé, ST = Sports Tourer, CT = Country Tourer MT-6 = sexväxlad manuell växellåda, AT-6 = sexväxlad automatisk växellåda All information var korrekt och aktuell vid tidpunkten för tryckning. Företaget förbehåller sig rätten att ändra motorspecifikationerna när som helst, vilket kan påverka förekommande uppgifter. Kontakta din Opel-återförsäljare för den senaste informationen. Alla siffror avser europeisk bil i grundutförande med standardutrustning. Uppgifterna om bränsleförbrukning och CO 2-utsläpp är fastställda enligt enligt EG-förordning 715/2007 (i respektive tillämplig version) och avser fordonets vikt i körklart skick som angivet i förordningen. Extrautrustning kan leda till något högre resultat än angiven förbrukning och CO 2 -mängd. Uppgifterna om bränsleförbrukning och CO 2-utsläpp avser inte något specifikt fordon och ingår inte i något erbjudande. De tillhandahålls endast i syfte att kunna jämföra olika fordonsversioner. Med extrautrustning kan vikten på tomt fordon öka (i vissa fall ökas då fordonets maximala axeltryck och totalvikt) samtidigt som maximal tillåten dragvikt sänks. Detta kan leda till lägre toppfart och längre accelerationstid. Prestandauppgifterna är beräknade med en förare som väger 75 kg samt en last på 125 kg g endast för 5-dörrars kombikupé. 104 g för Sports Tourer. 48 Motorer och växellådor

49 Opel fortsätter att utveckla nya lösningar som minskar bränsleförbrukningen, exempelvis ecoflexteknik som hjullager med låg friktion och smart generatorhantering som bidrar till att sänka driftkostnaderna för nya Insignias motorer, vare sig de drivs med bensin eller diesel. Resultatet? Med 0,25 c d har Insignia femdörrars kombikupé ecoflex världens lägsta luftmotståndskoefficient för en bil i den storleksklassen. Även vanliga Insignia femdörrars kombikupé har en klassledande egenskap anmärkningsvärt aerodynamiska 0,26 c d. MOTORER OCH VÄXELLÅDOR Motorer 2.0 BiTurbo CDTI ECOTEC (143 kw/195 hk) 1.6 Turbo ECOTEC Direct Injection (125 kw/170 hk) med start/stopp-system 1.6 Turbo ECOTEC Direct Injection (125 kw/170 hk) Finns för 5D/ST 5D/ST/CT 5D/ST 5D/ST Drivtyp FWD AWD FWD FWD Växellåda AT-6 AT-6 MT-6 AT-6 Utsläppsstandard Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Bränsle Diesel Diesel Bensin Bensin Förbrukning i l/100 km Stadskörning 7,6/7,8 8,2/8,6/8,9 7,5/7,8 9,1/9,1 Landsvägskörning 4,5/4,7 4,9/5,1/5,3 5,0/5,3 5,2/5,4 Blandad körning 5,6/5,8 6,1/6,4/6,6 5,9/6,2 6,6/6,8 CO 2 -utsläpp vid blandad körning i g/km 149/ /169/ / /159 Rena magin. Lär dig mer om Opels ecoflex-teknik och hur den bidrar till att minska bränsleförbrukning och utsläpp för nya Insignia. Besök Bränsleeffektiv teknik 49

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS.

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. OPEL astra TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. INNEHÅLL Funderar du på en Astra? Då är du i gott sällskap. Över elva miljoner kunder har redan fattat sitt beslut, vilket gör modellen oerhört framgångsrik och

Läs mer

NATURLIGT ENASTÅENDE.

NATURLIGT ENASTÅENDE. OPEL MOKKA NATURLIGT ENASTÅENDE. INNEHÅLL Om du vill köra stort i en kompakt bil måste du tänka utanför ramarna. Tänk större. Tänk Mokka. Den här innovativa nykomlingen från Opel har såväl höjden, sportigheten

Läs mer

naturligt enastående.

naturligt enastående. Opel Mokka naturligt enastående. INNEHÅLL Om du vill köra stort i en kompakt bil måste du tänka utanför ramarna. Tänk större. Tänk Mokka. Den här innovativa nykomlingen från Opel har såväl höjden, sportigheten

Läs mer

Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj,

Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, dina vänner och tusen skäl att

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

C - Klass sedan - och kombimodell

C - Klass sedan - och kombimodell C - Klass sedan - och kombimodell När det gäller körkultur, design och säkerhet är C - Klass en äkta Mercedes. Upplev den själv! Dr Dieter Zetsche Innehåll C - Klass 3 Dynamik 12 Effektivitet 14 Dieselmotorer

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Inledning 4 Exteriör design 6 Interiör design 16 Simply Clever 20 Teknologi 28 Säkerhet 34 Prestanda 40 Laurin & Klement 44 Individualisering 48 Tekniska data 74 EN BIL

Läs mer

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ NISSAN PRIMASTAR SHIFT_ the way you move Everything we touch, we SHIFT_. Och vi förändrar allt till det bättre. Vi konstruerar våra transportbilar för att klara krävande uppgifter genom att hjälpa dig

Läs mer

Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota.

Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota. Avensis Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota. 2 år Nybilsgaranti 3 Distinkt design Aerodynamiska linjer som andas medvetenhet för en tystare färd och en mer personlig framtoning. Optimal ägarglädje

Läs mer

INNEHÅLL. www.volvocars.se

INNEHÅLL. www.volvocars.se GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Att leva är stort. Det är att komma dit du vill. Det är att anlända stilfullt och bekvämt. Det är kraften, spänsten och det obegränsade nöjet. Och det är en stark önskan. Önskan att

Läs mer

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh-serien. produktguide för volvo fh och volvo fh16

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh-serien. produktguide för volvo fh och volvo fh16 Volvo Trucks. Driving Progress volvo fh-serien produktguide för volvo fh och volvo fh16 Nu är framtidens lastbil ännu mer futuristisk. Det sägs att man inte ska ändra på ett vinnande koncept. Ändå är det

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik

Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi Q5 22 Audi SQ5 TDI Teknik 36 Audi ultra 48 Chassi, Offroad, ESC 38 TFSI 50 Audi drive select 40 TDI 52

Läs mer

Renault KADJAR Våga ta steget De läckra linjerna, den tuffa kylargrillen och de breda skuldrorna skvallrar om att Renault Kadjar är redo för det mesta. En stabil och sportig kompanjon som inspirerar

Läs mer

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE HEJ DIN NYA BIL INUTI DIN BIL SENSUS SID 01 SID 04 SID 08 SID 12 INTELLISAFE DRIVE-E R-DESIGN VOLVO OCEAN RACE SID 14 SID 16 SID 18 SID 20 UTTRYCK DIN PERSONLIGHET EN PERSONLIG

Läs mer

Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik A6 Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik Dragningskraft 4 Audi A6 sedan och A6 Avant 22 Audi A6 allroad quattro 18 Audi A6 hybrid 30 Audi

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2008

GÄLLER FRÅN APRIL 2008 GÄLLER FRÅN APRIL 2008 INNEHÅLL VOLVO V70 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet 24 Miljöomsorg 32 DIN VOLVO V70 Utrustningsnivåer

Läs mer

Be MINI. MINI Countryman.

Be MINI. MINI Countryman. Be MINI. MINI Countryman. INNEHÅLL: INTRODUKTION MINI Countryman 04 Koncept och säkerhet 22 Exteriör och interiör 26 Kommunikation och teknik 30 Lackering och klädsel 32 Tillbehör 36 TEKNISK ÖVERBLICK

Läs mer

Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant. Vorsprung durch Technik

Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant. Vorsprung durch Technik A6 Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi A6 sedan och A6 Avant 18 Audi A6 allroad quattro 26 Audi S6 sedan och S6 Avant

Läs mer

BMW i. När du älskar NYA. BMW i8

BMW i. När du älskar NYA. BMW i8 BMW i När du älskar Freude att am köra Fahren NYA BMW i8 THE MOST PROGRESSIVE SPORTS CAR. BMW i. FRAMTIDENS MOBILITET. Världen är i ständig rörelse. Vi är själva i rörelse. Och rörelsen för alltid med

Läs mer

ALHAMBRA ENJOYNEERING

ALHAMBRA ENJOYNEERING ALHAMBRA ENJOYNEERING När SEATs designer satt vid ritbordet var det familjen, livet på landet och solsemestrar som inspirerade. Att köra barnen till skolan, danslektioner och fotbollsträningar. Stormarknadernas

Läs mer

LEON ST ENJOYNEERING

LEON ST ENJOYNEERING LEON ST ENJOYNEERING NYA SEAT LEON ST Kombi LEV LIVET MED STIL Hela Leon-familjen har tagits fram utifrån devisen "teknik att njuta av". Modellen med fem dörrar lanserades först och innehåller den senaste

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Du kommer att tillbringa ca. 3 år av ditt liv i en bil. Nya ŠKODA Superb. Oslagbar komfort. I våra tider är det är svårt att tänka sig ett liv utan resor. Även om din bil

Läs mer

HÖSTEN 2012. Nya Opel Astra är här. Tävla och vinn med Opel. Gör din bil höstklar. Nu fyller vi 150 år. Rubrik

HÖSTEN 2012. Nya Opel Astra är här. Tävla och vinn med Opel. Gör din bil höstklar. Nu fyller vi 150 år. Rubrik HÖSTEN 2012 MEST FÖR din Opel Nya Opel Astra är här Tävla och vinn med Opel Gör din bil höstklar Nu fyller vi 150 år. Rubrik FRÅN SYMASKINER TILL BILAR. Saker blir inte alltid som man tänkt sig. I vårt

Läs mer

Livet är fullt av utmaningar. Är du redo? Första utmaningen: Du vill komma i tid till jobbet. Ta en genväg över bäcken.

Livet är fullt av utmaningar. Är du redo? Första utmaningen: Du vill komma i tid till jobbet. Ta en genväg över bäcken. Utgåva 6 Amarok 2 Amarok Livet är fullt av utmaningar. Är du redo? Där andra når sin gräns, där rullar Amarok på utan kompromisser. erränggående, flexibel och effektiv utan motstycke. Bredaste lastytan

Läs mer

VolVo C30 DIN VolVo C30 www.volvocars.se obs!

VolVo C30 DIN VolVo C30 www.volvocars.se obs! NYA VOLVO C30 gäller från SePTeMBer 2009 There s more to life than a Volvo. Därför har nya Volvo C30 lika många utseenden som du, därför finns det fler möjligheter än någonsin att göra din bil mer personlig,

Läs mer

December 2014. Nya Passat

December 2014. Nya Passat December 2014 Nya Passat 2 Nya Passat modellbroschyr december 2014 Volkswagen i Sverige Nya Passat. Utmanar det förväntade. De allra första Volkswagenbilarna i Sverige rullade av färjan i Helsingborg den

Läs mer

Januari 2015. Volkswagen CC

Januari 2015. Volkswagen CC Januari 2015 Volkswagen CC Volkswagen CC Det finns bilar som tar andan ur en. Bilar vars blotta närvaro utstrålar elegans, kraft och karisma. CC är definitivt en sådan, med snygg design av svenske Martin

Läs mer

renault tillbehörskatalog 2011-2012

renault tillbehörskatalog 2011-2012 renault TILLBEHÖRSKATALOG 2011-2012 01 innehåll 01 sportkit 03 > 08 02 renault sport 10 > 11 03 styling 12 > 13 04 interiör 14 > 15 05 säkerhet 16 06 barnsäkerhet 17 07 multimedia 18 > 19 08 transport

Läs mer

CITROËN C5 FÖRFÖR OCH IMPONERAR

CITROËN C5 FÖRFÖR OCH IMPONERAR nr 2 2012 LeasePlan Sverige CITROËN C5 FÖRFÖR OCH IMPONERAR NYA DIGITALA TJÄNSTER Smart, snabbt, säkert TCO smidig helhetssyn Vintervägarnas utmaning Familjeevent gav 1 800 provkörningar 02 KRÖNIKA VINTER-

Läs mer