TIMBECOS MONTERINGSFÄRDIGA HUS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TIMBECOS MONTERINGSFÄRDIGA HUS"

Transkript

1 Timbecos monteringsfärdiga hus på golfanläggning i Sverige TIMBECOS MONTERINGSFÄRDIGA HUS Elementhus med maximal färdighetsgrad for monteringsfärdiga paneler Timbecos huvudsakliga verksamhet omfattar projektering, tillverkning och montering av trähus. Under 20 år, har Timbeco tillverkat fler än 2500 hus i 25 länder. Huvudsakliga produktområden är byggelement, monteringsfärdiga hus, ThermoLog monteringsfärdiga ekohus samt timmerhus.

2 2 Timbecos monteringsfärdiga hus OM TIMBECO Nära 95% av Timbecos produktion går på export. Huvudsakliga målmarknader är Japan, Norge, Sverige, Finland och Storbritannien. Företagets huvudmarknad under den gångna tioårsperioden har varit Japan, dit Timbeco exporterat fler än 1200 fartygscontainrar med hus ett tydligt bevis för produkter av hög kvalitet. PRODUCKTER Byggelement Vi konstruerar, tillverkar och installerar högkvalitativa byggelement: till fasader, yttertak, innertak, golv, innerväggar och för uteplatser. Alla byggelement tillverkas i enlighet med kundens krav och internationella byggregler (ISO 9001:2008, ETA, CE, TEK10, RYL, Eurocode 5, RT files). Timbecos målsättning är att tillverka monteringsfärdiga hus av hög kvalitet med högsta möjliga färdighetsgrad samt att vara en långsiktig partner för byggherrar, exploatörer och återförsäljare. Monteringsfärdiga hus Vi konstruerar, tillverkar och installerar monteringsfärdiga hus av hög kvalitet: bostadshus, semesterbostäder, radhus, offentliga byggnader, hotell. Alla byggnader tillverkas i enlighet med kundens krav och internationella byggregler (ISO 9001:2008, TEK10, ETA, CE, RYL, Eurocode 5, RT files). ThermoLog monteringsfärdiga ekohus Vi konstruerar, tillverkar och installerar ThermoLog monteringsfärdiga ekohus (ISO 9001:2008, TEK10, ETA, CE, RYL, Eurocode 5, RT files). ThermoLog är vårt varumärke för hus byggda av miljövänliga och energieffektiva material. Lufttätheten hos ThermoLog ekohus sänker uppvärmningskostnaderna, är miljövänliga och garanterar ett gott inomhusklimat. Timmerhus Timbeco är en av Estlands äldsta tillverkare av timmerhus. Vi konstruerar, tillverkar och installerar högkvalitativa timmerhus av massivt timmer och limträ. TJÄNSTER Projektering Alla hus formges med hjälp av 3D CAD-teknik (AutoCad, HSBCad, ArchiCad), vilket möjliggör snabb, effektiv och högkvalitativ konstruktion (energieffektivitet, hållfasthetsberäkningar, etc.). Frakt Vi erbjuder frakttjänster för alla produkter som tillverkats i vår fabrik. Vi samarbetar med flera olika åkerier och speditörer vilket låter oss välja de mest kostnadseffektiva fraktsätten, med hänsyn till leveransens omfång och vikt. Montering Vi erbjuder monteringstjänster för privatoch näringsfastigheter genom vårt systerföretag Timbeco Constructions. Timbeco Constructions huvudsakliga verksamhet är montering och konstruktion av hus tillverkade av Timbeco Woodhouse.

3 Timbecos monteringsfärdiga hus 3 ETT ELEMENTHUS UPPBYGGNAD Timbecos elementhus är förtillverkade i fabrik i form av stora paneler med maximal färdighetsgrad. Användningen av stora paneler innebär att hela byggnaden delats upp i mindre delar och byggts i förväg i fabrik. Lyftutrustning används för att sätta samman panelerna, vilket avsevärt förkortar byggtiden på plats. De stora panelerna mäter upp till 12 m i längd och 2,8 m i höjd (kan vara längre och högre om specialtransport används). Vi tillverkar alltid stommarna till ett elementhus anpassade till kundens behov och i enlighet med internationella byggföreskrifter (ytter- och innerväggar, yttertak, undertak, golv, balkonger, uteplatser). Vi erbjuder också ett brett urval av standardlösningar för varje del husstommen. Standardlösningar för stommar Yttervägg Tak Isolering (mm) Stommens bredd (mm) Värmegenomgång (U=W/m² K) Insolering (mm) Stommens bredd (mm) Värmegenomgång (U=W/m² K) U=0, (145+45) U=0, U=0,2 240 ( ) U=0, (195+95) U=0, (195+95) U=0, ( ) U=0, ( ) U=0, ( ) U=0,09 Innertak och golv Innerväggar Insolering (mm) Stommens bredd (mm) Insolering (mm) Stommens bredd (mm)

4 4 Timbecos monteringsfärdiga hus 10 SKÄL ATT VÄLJA TIMBECOS ELEMENTHUS 1. Utförlig teknisk dokumentation Bygget av ett högkvalitativt elementhus börjar med formgivningen. Inte alla elementhustillverkare kan skryta med att ha en egen formgivningsavdelning och ett 3D-designsystem. Det kan Timbeco. Fördelen med att ha ett en egen designavdelning är nära samarbete och kommunikation mellan tillverkningsavdelningen, formgivare och byggare vilket tillsammans omsätts i ett slutresultat av hög kvalitet. Fördelen med 3D-design är främst att tillverkningsritningarna även tjänstgör som monteringsbeskrivningar. Detta gör hela konstruktionen lättbegriplig och uttömmande. 2. Energieffektiva fogar Våra monteringsfärdiga huskonstruktioner har fogar som optimerats utifrån energiberäkningar med hjälp av simuleringsmjukvaran Passive House Planning Software (PHPP2007). På så sätt, har vi eliminerat köldbryggor och ökat energieffektiviteten i våra hus. Våra byggnaders U-värden är beräknade utifrån den verkliga situationen inuti byggnaden. 3. Extra styva trästommar skillnad från flertalet tillverkare av elementhus, använder vi snedsträvor och tappar för att förstyva trästommarna. Snedsträvor och tappar i stommarna görs med det helautomatiska träbearbetningssystemet Hundegger K2. Förutom att bidra med extra styvhet, förbättrar snedsträvorna och tapparna stommens bärförmåga i händelse av brand. Till 4. Husen kan monteras i alla väder Timbeco förpackar de tillverkade elementen, i den torra fabriksmiljön, i vattentät plast. Väderskyddade förpackningar av detta slag är till stor nytta under monteringsfasen av bygget eftersom plastöverdraget innebär att byggnaderna även kan monteras under vintern och i regn 5. Erfaret monteringsteam Liksom vid tillverkningen, krävs kunskap och erfarenhet för att montera ett elementhus. Omfattande erfarenhet, professionell personal och rak kommunikation mellan monteringsenheten och konstruktions- och produktionsenheten bidrar alla till ett slutresultat av hög kvalitet. 6. Reviderad komplett lösning Byggnadens lufttäthet prövas genom trycktest. Timbeco utmärker sig bland övriga tillverkare i och med att Timbecos byggnadslösningar testas genom tryckprövningar. Vi använder Blower Door-testet där ett övertryck skapas inuti byggnaden och utbytet av luft uppmäts. Dylika tryckprövningar ger oss återkoppling om konstruktionslösningens effektivitet. De försäkrar även kunden om elementhusets kvalitet.

5 Timbecos monteringsfärdiga hus 5 7. Fabriksmonterad elektrisk utrustning Vi erbjuder högsta möjliga färdigställandenivå för de byggelement som tillverkas i vår anläggning. Detta innefattar montering av de fasta rör och kopplingsanordningar som krävs för kabeldragningen i den elanläggning som projekterats av kunden. Jämfört med montering på byggplatsen, sparar kabeldragning i fabrik åtskilliga timmar av byggtid. Det garanterar även högre kvalitet, eftersom kabelsystemen varsamt installeras mellan lagren av isoleringsull utan att bryta ångspärren eller vindskyddet och utan att klämma eller pressa samman isoleringsullen, vilket skulle orsaka en försämring av byggnadens isolering. 8. Lastning i paketform Vi lanserade paketmetoden för att underlätta lastning och lossning av paneler. Beroende på fordonets mått, packas flera paneler tillsammans och lyfts som ett och samma paket. Förutom att spara tid vid lastning, tillåter metoden att kunden enkelt lagrar panelerna på plats, eftersom det inte finns något behov av att bygga stommar för att hålla panelerna upprättstående. Paneler kan packas så att de tar hänsyn till fraktkapaciteten eller monteringsordningen. 9. Flexibel produktion Vi betraktar vår flexibla tillverkning som en våra fördelar gentemot andra panelhustillverkare. Flexibiliteten består i vår fabrikskapacitet och i utrustning för att tillverka paneler med de mått och den grad av färdigställande som kunden kräver. I jämförelse, kan en produktionslinje för träpaneler endast tillverka paneler med fasta dimensioner, utan att kunna ta hänsyn till fraktdetaljer och byggplatsförhållanden. 10. Produktionsvolym Vår produktionsvolym är omkring tio hus, med maximal färdighetsgrad, helt uppbyggda av paneler, per månad. "Enelementshus" betyder här ett friliggande småhus med 120 m3 nettoarea. I kvadratmeter, är vår produktionsvolym m2 panelstommar per månad. Dock, är volymerna till stor del avhängiga projektets komplexitet, och är högre vid enklare konstruktioner och lägre där konstruktionen är mer komplicerad. Vid behov, kan vi utöka den månatliga volymen upp till m2. Det är vår målsättning att utöka produktionsvolymen av panelstommar till m2 per månad senast VÄLJ TIMBECOS HÖGKVALITATIVA ELEMENTHUS!

6 6 Timbecos monteringsfärdiga hus FASADBEKLÄDNAD Tack vare vår tillverkningsteknik, kan Timbecos monteringsfärdiga hus levereras med ett flertal olika fasadbeklädnadslösningar. Timmerhusfasad Ett monteringsfärdigt hus kan se ut som ett timmerhus. Vi kan använda skivmaterial som imiterar en timmervägg. Genom att lägga till timmerknutar i hörnen och timmerdetaljer på uteplatser, kan du få ett energieffektivt monteringsfärdigt hus som ser ut exakt som ett timmerhus. Timbecos monteringsfärdiga hus i Estland Stenbeklädnad Klassisk massiv sten, fasadtegel eller dekorativ stenbeklädnad kan användas. Dekorativ stenbeklädnad är en tunn stenskiva limmad på en fibercemenskiva. När det gäller klassisk stenbeklädnad, läggs en bredare grund för huset. Timbeco-projekt med fasadbyggelement till 13 flerfamiljshus i Finland. Putsfasad De flesta allmänt förekommande murbruk kan sättas på fibercementskiva vilket ger fasaden ett jämnt och solitt utseende. Först, behandlas skivornas skarvar och sedan påförs alla lagren i enlighet med murbrukssystemets instruktioner. Timbeco-projekt med fasadbyggelement till 2 flerfamiljshus i Norge. Träpanelfasad Trä är väldigt lätt att bearbeta och ger därför oändliga möjligheter för fasaden. Många olika profiler, träslag och träbehandlingar kan användas. Panelerna kan värmebehandlas, målas, betsas, etc. Lodrät, vågrät samt sned panel är möjlig. Timbeco-projekt med fasadbyggelement till ett 12 lägenheters bostadshus i Finland.

7 Timbecos monteringsfärdiga hus i Sverige

8 8 Timbecos monteringsfärdiga hus ENERGIEFFEKTIVITET Isoleringsmaterial Endast isoleringsmaterial av hög kvalitet med lågt λ-värde används. Materialen monteras omsorgsfullt under torra förhållanden, vilket garanterar stommarnas beräknade U- värde Luft- och ångspärrsystem Lufttäthet är en viktig faktor hos ett energieffektivt hus. Vi försäkrar oss om lufttätheten genom att endast använda certifierade luft- och ångspärrsystem, vilket garanterar tillräcklig prestanda under årtionden. Specialtejper används för att försegla alla skarvar och genomföringar i luftoch ångspärren, för att garantera god lufttäthet. Naturligt latexbaserat lim används för att fästa luft- och ångspärren vid betong och trävirke. Tejpning av ångspärrspappen Tejpning av genomföringen Täckning av skarven mellan tak och vägg BRANDMOTSTÅND (EI 60/90 minuter) Trähus anses ofta vara mindre brandtåliga än andra typer av hus. Men det finns olika metoder för att göra träkonstruktioner precis lika brandsäkra som ett stenhus. Brandskyddsklasser och byggkrav föreskrivs i Bygglagen och måste uppnås oavsett vilket byggmaterial som används. Lägre brandskyddsklasser är mycket enkla att uppnå med träkonstruktioner och de har ofta stora fördelar i jämförelse med andra slags konstruktioner. En stålstruktur förlorar, till exempel, väldigt snabbt sin styrka när temperaturen ökar i en brand, medan trä brinner under än längre tid och skapar ett skyddande förkolnat lager på ytan innan det förlorar sin bärande förmåga. Om man använder certifierade material, noggrant utvalda, byggda och behandlade enligt tillverkarens instruktioner, kan träkonstruktioner uppnå högt brandmotstånd och de är precis lika säkra som andra slags hus. Brandsäkra skivor Vi använder gips- och fibercementskivor för att skydda träbyggnader från brand. Flerfaldiga lager kan användas för att uppfylla högre brandskyddskrav. Certifierade brandsäker färg och impregnering Vi använder brandskyddsfärg och certifierad brandskyddsimpregnering från olika tillverkare (Holz Prof, Teknos, Dricon etc.) för att förbättra trästommarnas brandmotstånd. Brandsäkra isoleringsmaterial Brandsäkra isoleringsmaterial Klass A används och skyddar virket från brand. Förstärkning av stommen Snedsträvor och tappar hjälper också stommen att bättre bibehålla styrka och styvhet i händelse av brand. Brandsäkra fönster och dörrar Enligt kundönskemål och projektkrav, tillhandahåller vi även brandsäkra dörrar och fönster i samarbete med våra partner. Brandsäkra dörrar är fyllda med oantändlig isolering. Lås och gångjärn är brandtestade och håller dörren faststängd i händelse av brand.

9 Timbecos monteringsfärdiga hus 9 STANDARDMODELLER AV HUS Vi erbjuder återförsäljare och exploatörer möjligheten att utveckla standardmodeller av hus. Timbecos arkitekter och ingenjörer, i samarbete med återförsäljaren eller exploatören, förbereder ett utvecklingsprojekt eller lösningar som uppfyller den tilltänkta marknadens krav. Vi har redan fler än 40 standardmodeller som ni kan välja bland för att finna ett hus som passar era behov. Flerfamiljshus Radhus och parhus Bostadshus Sparar tid Standardhusmodeller, som uppfyller de krav som ställs av återförsäljarens marknad eller exploatörens byggprojekt, hjälper till att förse slutkunden med väl formgivna arkitekturoch byggnadslösningar, vilket avsevärt minskar kundens ansträngningar att hitta ett hus och den tid det tar att nå fram till ett köpbeslut. På samma sätt, innebär tillgången till standardhusmodeller snabbare produktionsresultat eftersom den tidsödande byggnadskonstruktionsfasen redan klarats av. Huset kan tillverkas inom en avsevärt kortare tidsram. Sparar pengar Eftersom tillverkningen av standardiserade hus är mycket snabbare för tillverkaren, är slutpriset också avsevärt lägre. I regel, tar husets konstruktion upp en tredjedel av tillverkningsprocessen. Konstruktionsfasen tar i princip ingen tid alls för standardhus. Dessutom, krävs avsevärt mindre tid till att justera produktionsutrustningen. Slutligen, har återförsäljaren eller exploatören möjligheten att få standardiserade hus till ett bra pris med snabb leverans. En framgångshistoria standardhusmodellen Lesja I samarbete med en norsk arkitekt, utvecklade Timbeco standardmodeller av timmerhus av norsk typ. Utformade för att passa in i de norska fjällområdena, rimligt prissatta, passligt levererade, med ett stort antal anpassningar, ökade dessa standardmodeller snart i popularitet bland de västnorska semesteranläggningarna och skidorterna. Hittills, har Timbeco tillverkat fler än 60 Lesjahus med diverse modifikationer.

10 10 Timbecos monteringsfärdiga hus ATT MONTERA ETT ELEMENTHUS Panelerna transporteras i enlighet med kundens önskemål och behov. Kunden har möjligheten att välja ifall panelerna skall lastas på fordonet i monteringsordning eller för att maximera fordonets lastkapacitet. Panelerna ligger i väderskyddade förpackningar så att monteringsarbeten kan utföras oavsett väderlek. Elementhus kan även monteras vintertid. Timbecos elementhus monteras av ett professionellt arbetslag med omfattande erfarenhet av hantverket. Dag 1 - leverans av panelerna från fabrik Dag 1 - förberedelser för montering Dag 2 - montering av ytterväggarna Dag 2- montering av takstolar Dag 3 - montering av takets ändstycken Dag 3 - väderskyddad sluten klimatskärm vid slutet av dag 3 Dag 4 - montering av tak Dag 5 - slutliga justeringar Dag 6 - huset är färdigt på utsidan

11 Elementhus från Timbeco i Estland

12 12 Timbecos monteringsfärdiga hus FABRIKSBYGGT KONTRA PLATSBYGGT Det anses ofta vara mer kostnadseffektivt att bygga på plats än att beställa byggnader färdigast möjliga skick från en fabrik. Nedan följer en jämförelse av att bygga den fullständiga klimatskärmen för ett bostadshus, i fabrik och på plats. En klimatskärm innebär målade utvändiga foder, isolerade ytterväggar, innerväggar, undertak, tak inklusive takbeläggning, monterade dörrar och fönster. Fabriksbyggt Platsbyggt Början och slutet av tillverkningen kan planeras exakt. Vädret inverkar inte på tillverkningen. Fabrikstillverkning sker samtidigt med grundläggningen. Fabrikstillverkade byggnader kan monteras även vintertid. Från det att kontraktet undertecknats, kan ett väderskyddat hus vara klart på åtminstone tio veckor. Timbecos tillverkning baserar sig på internationellt certifierade kvalitets- och ledningssystem (ISO 9001:2008, ETA, CE). I invändiga utrymmen, skyddas materialen från väderpåverkan. Byggnaderna förpackas väderskyddat. Byggtid Kvalitet Budget Inledningen och avslutningen av ett lösvirkesbygge är svåra att planera. Väderleken (regn) påverkar tidsåtgången avsevärt för lösvirkeshuset. Skalet kan inte byggas förrän grunden är lagd. Det är möjligt att bygga lösvirkeshus vintertid, men det medför ytterligare kostnader. Från det att kontraktet skrivs på, tar det åtminstone 20 veckor att färdigställa ett väderbeständigt hus. Svårigheter att möta kvalitetskrav. Materialen löper stor risk att bli blöta (fukt, ansvällning). Kvalificerat hantverk tar längre tid. Tack vare exakt planering av byggtiden, kan budgeten också planeras exakt. Med jämförbar kvalitet, är fabrikstillverkning mer kostnadseffektiv. Eftersom vädret kan orsaka förseningar av bygget, är budgeten svår att planera. Ytterligare kostnader: lagring av material, att skydda materialet från vädret, städning av byggplatsen, hyra av ställningar och lyftutrustning, avfall, säkerhet, försäkring, garantier och ränta till banken.

13 Elementhus från Timbeco i Sverige

14 14 Timbecos monteringsfärdiga hus VARFÖR VÄLJA TIMBECO? 20 års erfarenhet 20 år i branschen talar för sig självt. Fler än 2500 trähus i 25 olika länder. Fullständig service från en och samma partner Vi erbjuder full service alltifrån projektering och tillverkning ända till bygge och montering av elementhusen. Det betyder att det blir lätt för kunden att styra processen. Kreditbetyg AA Företagets tillförlitlighet återspeglas i alla år med kreditbetyget AA hos Krediidiinfo. Stabilitet garanteras också av det faktum att företaget ägs av två generationer av samma familj, som aktivt deltar i ledningen. Leveransgaranti Vi garanterar leverans genom bankgaranti. Om leveransen skulle anlända för sent på grund av Timbeco, kommer kunden att få ersättning för alla kostnader som orsakats av leveransförseningen. Garanterat avtalsenlig betalning Vi garanterar avtalsenlig betalning. Det försäkrar att alla förskottsbetalningar garanteras av bank. Hög teknisk nivå Timbecos produktionsövertag jämfört med många konkurrenter består av produktionsutrustning i framkanten och en avsevärt högre värdekedja. Tillverkning av provprodukter Timbeco Woodhouse erbjuder möjligheten att utföra kvalitetskontroller av provelement innan storskalig tillverkning påbörjas. EES-certifikat från BM TRADA - världsledande certifieringsorgan inom träbearbetningssektorn. Europeiskt teknikgodkännande av SINTEF - det största oberoende nordiska byggforskningsinstitutet. ISO 9001:2008 kvalitetsledningscertifikat för projektering, tillverkning och försäljning av elementhus från DNV Business Assurance - ledande globalt ackrediterat certifieringsorgan för Mycket gott kreditbetyg intygat av Experian - världsledande inom kreditrapportering av konsumenter och företag. Timbeco har haft kreditbetyget AA sedan Timbecos tillverkningsanläggning

15 Timbecos monteringsfärdiga hus 15 DE SENASTE ELEMENTHUSPROJEKTEN Monteringsfärdigt hus i Estland "Nyckelfärdigt" 30 rums gästhem m² byggelement Projekttid 6 månader. Monteringsfärdigt hus i Sverige 220 m² golvyta Fönster och utvändig efterbehandling utförs i fabrik Projektlängd 3 månader

16 Monteringsfärdigt hus i Norge Förskola 3000 m² byggelement 1000 m² golvyta Fullständig elementhuslösning Monteringsfärdigt hus i Estland Vi har byggt fler än 40 elementhus i Estland Swe Timbeco Woodhouse OÜ Telefon: Adress: Tõdva, Harjumaa, Estland

Komplett stomme till flerbostadshus

Komplett stomme till flerbostadshus Fördelarna med vår stomme Komplett stomme till flerbostadshus...för arkitekten Det är utsidan som räknas. Åtminstone om man vill ha en vacker fasad. Om du bygger med LK Putsvägg får du en helt fogfri fasad.

Läs mer

Heda. Byggelement. Hög kvalitet och flexibilitet till rätt pris

Heda. Byggelement. Hög kvalitet och flexibilitet till rätt pris Heda Byggelement Hög kvalitet och flexibilitet till rätt pris Kostnadseffek tiva lösningar med prefabricerade byggelement I takt med att byggtiderna blir allt kortare och kraven på rationella lösningar

Läs mer

www.arcanova.ee MASKINSKJUL Norsk trähus kvalité i Estland

www.arcanova.ee MASKINSKJUL Norsk trähus kvalité i Estland www.arcanova.ee MASKINSKJUL Norsk trähus kvalité i Estland TYP 1 Maskinskjul med fyra skjutdörrar och en lyftdörr som försäkrar en bra rymd. Passar bra för förvaring av gårdsteknik o.d. Max dörrhöjd 5,25

Läs mer

Bygg säkert med cellplast

Bygg säkert med cellplast Bygg säkert med cellplast Smarta tips som lär dig använda cellplast på ett effektivt och säkert sätt. För dig som är byggare eller byggherre. EPS bygg isolering Beprövat isoleringsmaterial med många fördelar

Läs mer

Skapar mer utrymme. Enkelt och snabbt

Skapar mer utrymme. Enkelt och snabbt Skivstorlek: 600 x 2 600 mm Isoleringstjocklek: 30 eller 60 mm Spont: halv spont på långsidorna Ytbeläggning: 9 mm tjock gipsskiva med fasade kanter SPU Gips skiva fdigt belagd isoleringsskiva för nybyggnad

Läs mer

Ett element att lita på! THERMISOL vägg- och takelement

Ett element att lita på! THERMISOL vägg- och takelement Ett element att lita på! THERMISOL vägg- och takelement Sammanfattningsvis k passar till alla byggnader renhet, miljö, ekonomi o Fördelar med THERMISOL sandwichelement i industrihallar och kommersiella

Läs mer

KONSTRUKTION DETALJER LJUD TÄTHET PRECISION KVALITET TOTALENTREPRENAD

KONSTRUKTION DETALJER LJUD TÄTHET PRECISION KVALITET TOTALENTREPRENAD KONSTRUKTION Här visar vi på detaljer och bilder på Trivselhus gedigna konstruktion, indelat i: DETALJER LJUD TÄTHET PRECISION KVALITET Varje hus ritas unikt för varje kund och vi lägger stor omsorg över

Läs mer

MONtERINGSANVISNING ASFAlt VINDtÄt

MONtERINGSANVISNING ASFAlt VINDtÄt MONTERINGSANVISNING Asfalt vindtät Förvaring/lagring Vindtätskivorna ska förvaras torrt och vara torra vid montering. Före montering bör skivorna acklimatiseras så att fuktigheten motsvarar genomsnittsfuktigheten

Läs mer

Vem vill bo i en plastpåse? Det påstås ibland att byggnader måste kunna andas. Vad tycker ni om det påståendet?

Vem vill bo i en plastpåse? Det påstås ibland att byggnader måste kunna andas. Vad tycker ni om det påståendet? Lufttäta byggnader I exemplet diskuterar och förklarar vi varför det är bra att bygga lufttätt och vilka risker som finns med byggnader som läcker luft. Foto: Per Westergård Vem vill bo i en plastpåse?

Läs mer

Skapar mer utrymme. Enkelt och snabbt

Skapar mer utrymme. Enkelt och snabbt Skivstorlek: 600 x 2 600 mm Isoleringstjocklek: 30 eller 60 mm Spont: halv spont på långsidorna Ytbeläggning: 9 mm tjock gipsskiva med avfasade kanter SPU Gips skiva är färdigt belagd isoleringsskiva för

Läs mer

ROCKWOOL SVERIGE. TOPROCK System En ny generation takisolering

ROCKWOOL SVERIGE. TOPROCK System En ny generation takisolering SYSTEM ROCKWOOL SVERIGE System En ny generation takisolering Nya direktiv innebär mer isolering Allt hårdare miljödirektiv och lagar gör att det ställs höga krav på de hus som byggs idag. För att nå de

Läs mer

framtidens byggsystem!

framtidens byggsystem! Energieffektiva bostäder från FoamSystem möt framtidens krav med ny teknik Välkommen till framtidens byggsystem! Passivhus uppfört i Västra Hamnen, Malmö 20 I Sverige har vi en flera hundra år gammal tradition

Läs mer

Grönare byggmaterial med avancerad teknik och funktion.

Grönare byggmaterial med avancerad teknik och funktion. Grönare byggmaterial med avancerad teknik och funktion. Produkt Tänk nytt & innovativt. Bygg ansvarsfullt & ekonomiskt. Wekla Colorit är en mångsidig ytterväggsskiva, gjord på naturliga material som ger

Läs mer

Toprock system. - Takisolering på toppen. Effektiv montering Kostnadseffektivt Optimalt brandskydd Nu med justerade isoleringstjocklekar

Toprock system. - Takisolering på toppen. Effektiv montering Kostnadseffektivt Optimalt brandskydd Nu med justerade isoleringstjocklekar TOPROCK System Rockwool SVERIGE Toprock system - Takisolering på toppen Effektiv montering Kostnadseffektivt Optimalt brandskydd Nu med justerade isoleringstjocklekar Lätt att hantera nyutvecklat lamellsystem

Läs mer

Monteringsanvisning Standardförråd 14,9 kvm

Monteringsanvisning Standardförråd 14,9 kvm Monteringsanvisning Standardförråd 14,9 kvm Tack för att du valde en stuga från Bränna fritid Innan du påbörjar monteringen, studera ritningen och gå igenom materialet i paketet (paketen). Eventuella reklamationer

Läs mer

Med gröna ögon 3VISION 3VISION. Miljövänligt byggsystem i trä utan köldbryggor och plast. SVERIGE AB SVERIGE AB

Med gröna ögon 3VISION 3VISION. Miljövänligt byggsystem i trä utan köldbryggor och plast. SVERIGE AB SVERIGE AB Med gröna ögon Kort om 3 Vision Sverige AB 3 Vision Sverige AB är en nystartad svensk verksamhet och systerföretag till 3 Vision i Norge AS som är etablerat sedan tidgare. Företagens grundare är Jarle

Läs mer

MONTERINGSANVISNING. www.isotimber.se

MONTERINGSANVISNING. www.isotimber.se MONTERINGSANVISNING www.isotimber.se Isolerande och bärande väggsystem IsoTimber är ett väggsystem för ytterväggar och innerväggar. IsoTimber är trä och luft, inga andra material. IsoTimber väggsystem

Läs mer

Spara stort med elpo-byggelement

Spara stort med elpo-byggelement Spara stort med elpo-byggelement Spara på byggtiden Spara på bostadsytan Spara på materialkostnader Spara dessutom på naturen Elpotek Oy innovationer inom husteknik Företaget Elpotek Oy är specialiserat

Läs mer

Bygg så här 4. Tilläggsisolera ytterväggen invändigt. paroc.se

Bygg så här 4. Tilläggsisolera ytterväggen invändigt. paroc.se STIG RENSTRÖM Foto & Layout AB 2012 Bygg så här 4 Tilläggsisolera ytterväggen invändigt paroc.se Informationen i denna broschyr är en beskrivning av de villkor och tekniska egenskaper som gäller för redovisade

Läs mer

RESARO AB RESAROSYSTEMET energi- och byggsystem RESAROELEMENTET

RESARO AB RESAROSYSTEMET energi- och byggsystem RESAROELEMENTET RESARO AB RESAROSYSTEMET energi- och byggsystem RESAROELEMENTET 1 2005-05-28 RESARO's pågående byggprojekt: VENDELSÖ Tvåplansvilla i souterräng. Del 2 Dörr- och fönsteröppningarna har en smyg på ca 100

Läs mer

Lindab Construline Lättbyggnadssystem. Lindab Construline TM. Lindab lättbyggnadssystem. Håller tempot uppe och kostnaderna nere

Lindab Construline Lättbyggnadssystem. Lindab Construline TM. Lindab lättbyggnadssystem. Håller tempot uppe och kostnaderna nere Lindab Construline TM Lindab lättbyggnadssystem Håller tempot uppe och kostnaderna nere 2 Sätt byggandet i system ekonomiskt effektivt enkelt sunt Lindabs systemlösningar handlar om att förkorta byggtiden,

Läs mer

utmärkt luft kvalité ... och en känsla av levande trä

utmärkt luft kvalité ... och en känsla av levande trä möjlighet att bygga Massivtimmerhus: utmärkt luft kvalité... och en känsla av levande trä - huset som lever. Och i vilket det är bra att leva. Traditionell byggnadsteknik: genom att utnyttja vackert och

Läs mer

Bilaga H. Konstruktiv utformning

Bilaga H. Konstruktiv utformning 82 B i l a g a H Bilaga H. Konstruktiv utformning Även om du beräknat dina värmeförluster teoretiskt helt korrekt så är det inte säkert att resultatet stämmer överens med verkligheten. Först och främst

Läs mer

Monteringsanvisning. Jonsbastu 9 kvm

Monteringsanvisning. Jonsbastu 9 kvm Monteringsanvisning Jonsbastu 9 kvm Tack för att du valde en stuga från Bränna fritid Innan du påbörjar monteringen, studera ritningen och gå igenom materialet i paketet (paketen). Eventuella reklamationer

Läs mer

NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING

NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING Insulation Technology TM Made in Sweden Grymt bra isolering, finns inget bättre. Matte Karlsson, snickare NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING - för varma, tysta och sunda hus med miljövänlig cellulosaisolering

Läs mer

easy-house Friggebodar Moderna, underhållsfria och färdigt isolerade

easy-house Friggebodar Moderna, underhållsfria och färdigt isolerade easy-house Friggebodar Moderna, underhållsfria och färdigt isolerade Easy-house är ett smart koncept med friggebodar, attefallshus och fritidshus. Det unika med easy-house är just att det både är modern

Läs mer

Projekt - när det fungerar som bäst!

Projekt - när det fungerar som bäst! PROJEKT HUS Projekt - när det fungerar som bäst! Denna broschyr beskriver hur Ballingslöv tillsammans med oss som återförsäljare vill göra livet enklare för dig som är arkitekt, entreprenör eller fastighetsägare.

Läs mer

Advanced Structural Technology. AST -kvalitet i element

Advanced Structural Technology. AST -kvalitet i element Advanced Structural Technology AST -kvalitet i element Panel System 3.10 SE Januari 2014 Ersätter September 2013 Hållfasthet Sandwichkonstruktioner bygger på samverkan mellan olika material för att åstadkomma

Läs mer

Helhetsleverantör av stålkonstruktioner

Helhetsleverantör av stålkonstruktioner Helhetsleverantör av stålkonstruktioner EN 1090-1 ABT-BALKEN AB Niclas, Torsten och Johan Salomonsson ABT-Balken AB helhetsleverantör av stålkonstruktioner ABT-Balken är familjeföretaget som sätter kunden

Läs mer

Leveransbeskrivning Villa

Leveransbeskrivning Villa Leveransbeskrivning Villa I våra leveransdeklarationer har vi valt att utgå från ett leveransalternativ där stommonteringen ingår. Vår tanke är att du skall känna dig trygg med att byggnaden kommer snabbt

Läs mer

FB Luftspaltsventil. takfoten, då får man en fortlöpande luftspalt liknande tidigare luftspalter med insektsnät.

FB Luftspaltsventil. takfoten, då får man en fortlöpande luftspalt liknande tidigare luftspalter med insektsnät. FB Luftspaltsventil 15.04.2015 Version 1.3 Luftspaltsventil med brandmotstånd Brand som får sprida sig i hålrummen under klädsel i yttervägg är ett stort problem eftersom det är svårt för räddningstjänsten

Läs mer

RubberShell Självhäftande gummiduk

RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Ny teknologi för snabbare, enklare och säkrare tätning av byggnader. RubberShell är en nyutvecklad, kraftfull och självhäftande gummiduk i EPDM för byggnaders

Läs mer

Ingredienserna i industriellt och industrialiserat byggande. Professor Lars Stehn Byggkonstruktion - Träbyggnad

Ingredienserna i industriellt och industrialiserat byggande. Professor Lars Stehn Byggkonstruktion - Träbyggnad Ingredienserna i industriellt och industrialiserat byggande Professor Lars Stehn Byggkonstruktion - Träbyggnad Byggandets effektivisering Snabbare leveranser Bättre kvalitet Lägre priser Pressade byggtider

Läs mer

Bygg så här 3. Tilläggsisolera ytterväggen utvändigt. paroc.se

Bygg så här 3. Tilläggsisolera ytterväggen utvändigt. paroc.se STIG RENSTRÖM Foto & Layout AB 2012 Bygg så här 3 Tilläggsisolera ytterväggen utvändigt paroc.se Informationen i denna broschyr är en beskrivning av de villkor och tekniska egenskaper som gäller för redovisade

Läs mer

Krypgrundsisolering Monteringsanvisning

Krypgrundsisolering Monteringsanvisning Fuktskyddssystem för Tak, Bygg och VA Krypgrundsisolering Monteringsanvisning MOT FUKT, MÖGEL OCH RADON I KRYPGRUND 10 mm tjock Krypgrundsisolering som höjer temperaturen normalt med +2 o C och ger ett

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR SOLUX PULPETSTOMME

MONTERINGSANVISNING FÖR SOLUX PULPETSTOMME MONTERINGSANVISNING FÖR SOLUX PULPETSTOMME MONTERINGSANVISNING FÖR SOLUX PULPETSTOMME Detta är en generell monteringsanvisning för pulpetstomme. Vissa punkter kommer inte utföras beroende på om du har

Läs mer

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se JACKON THERMOMUR Foto: www.riisbygg.no TG 2156 Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012 jackon.se Lätta lösningar för ett bättre klimat! Vad gör byggsystemet

Läs mer

Leveransbeskrivning Fritidshus. Alla modeller går även att få som Villa standard

Leveransbeskrivning Fritidshus. Alla modeller går även att få som Villa standard Leveransbeskrivning Fritidshus Alla modeller går även att få som Villa standard I våra leveransdeklarationer har vi valt att utgå från ett leveransalternativ där stommonteringen ingår. Vår tanke är att

Läs mer

GRUNDMUR. Jackon. Thermomur väggsystem. Det trygga, flexibla & energikloka byggsystemet TG 2156. 12-2012 ersätter 10-2010. www.jackon.

GRUNDMUR. Jackon. Thermomur väggsystem. Det trygga, flexibla & energikloka byggsystemet TG 2156. 12-2012 ersätter 10-2010. www.jackon. Jackon Thermomur väggsystem GRUNDMUR Det trygga, flexibla & energikloka byggsystemet TG 2156 12-2012 ersätter 10-2010 DET GENIALA THERMOMUR Jackon Thermomur får andra byggsystem att verka smått omoderna.

Läs mer

MASSIVA TRÄHUS MED ANOR

MASSIVA TRÄHUS MED ANOR MASSIVA TRÄHUS MED ANOR MASSIVA TRÄHUS MED ANOR. Roasjö Trä AB har anor från tidigt 1900-tal. Men redan i början av 1800-talet fanns här ett sågverk som drevs under många år. Verksamheten utvecklades efterhand

Läs mer

Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör. Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak

Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör. Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak 1 Kompromissa aldrig med takets kvalitet Innehåll Sida Icopal Shingel 3 Icopal Takpapp 4-5 Tillbehör

Läs mer

ECO-TAKFLÄKT. En avancerad och energisparande takfläkt med EC-motor. Garanterad VILPE -kvalitet:

ECO-TAKFLÄKT. En avancerad och energisparande takfläkt med EC-motor. Garanterad VILPE -kvalitet: ECO-TAKFLÄKT En avancerad och energisparande takfläkt med EC-motor Garanterad VILPE -kvalitet: - 1 års färggaranti - 2 års garanti för teknisk funktionalitet - 2 års garanti för elektriska delar VILPE

Läs mer

Lakka eko + 400 U-värde 0,16!

Lakka eko + 400 U-värde 0,16! Nyhet Marknadens bästa block! Lakkanbetoni.fi Lakka eko + 400 U-värde 0,16! Varför stenhus? Egentligen är det ganska lätt att definiera vad som krävs av ett hus eller bostad som är riktigt bra- ett gott

Läs mer

KAN EN BETONGVÄGG SE UT HUR SOM HELST?

KAN EN BETONGVÄGG SE UT HUR SOM HELST? KAN EN BETONGVÄGG SE UT HUR SOM HELST? 1 Vilka? Bild framsida: Hovsjöskolan i Södertälje 2 Ett stort småföretagande Ur ett grustag i Finja, tillsammans med en god portion entreprenörsanda, föddes 1957

Läs mer

Bygg säkert med cellplast

Bygg säkert med cellplast Bygg säkert med cellplast Smarta tips som lär dig använda cellplast på ett effektivt och säkert sätt. För dig som är byggare eller byggherre. EPS bygg isolering Kvalitetsmärke för isoleringsprodukter av

Läs mer

Varför luften inte ska ta vägen genom väggen

Varför luften inte ska ta vägen genom väggen Varför luften inte ska ta vägen genom väggen Arne Elmroth Professor em. Byggnadsfysik, LTH Lunds Universitet Några Begrepp Lufttäthet- Förhindrar luft att tränga igenom byggnadsskalet Vindtäthet- Förhindrar

Läs mer

Elements of Vision. PAROC -elementlösningar

Elements of Vision. PAROC -elementlösningar Elements of Vision PAROC -elementlösningar Panel System 2.00 SE Juni 2012 Ersätter: Januari 2008 PAROC-ELEMENT ERBJUDER STORA ARKITEKTONISKA MÖJLIGHETER OCH INDIVIDUELLA LÖSNINGAR. VÅRA PRAKTISKA OCH SPECIALUTFORMADE

Läs mer

Bygg i limträ. Vi har gjort det enklare.

Bygg i limträ. Vi har gjort det enklare. Bygg i limträ. Vi har gjort det enklare. Limträ. Styrka, formstabilitet och skönhet. Limträ är ett byggmaterial som skapar möjligheter. Både för professionella yrkesmän och hemmabyggare med visioner om

Läs mer

Abetong en komplett leverantör till det moderna lantbruket

Abetong en komplett leverantör till det moderna lantbruket Lantbruk Abetong en komplett leverantör till det moderna lantbruket Det ställs stora krav på dagens moderna lantbruksanläggningar. De ska vara rationella, underhållsfria och dessutom miljövänliga. Detta

Läs mer

Miljövänlig cellulosaisolering från icell isolering för värme, kyla och ljud!

Miljövänlig cellulosaisolering från icell isolering för värme, kyla och ljud! Insulation Technology Made in Sweden Miljövänlig cellulosaisolering från icell isolering för värme, kyla och ljud! Miljövänlig cellulosaisolering från icell sparar både energi och pengar! NYHET! Vår isolering

Läs mer

Lindab Construline Ytterväggsreglar. Lindab Construline TM. Lindab ytterväggsreglar. En lösning som tål att ställas mot väggen

Lindab Construline Ytterväggsreglar. Lindab Construline TM. Lindab ytterväggsreglar. En lösning som tål att ställas mot väggen Lindab Construline TM Lindab ytterväggsreglar En lösning som tål att ställas mot väggen 2 För en stark profil Stål är ett byggnadsmaterial du kan lita på. Det påverkas inte av fukt och angrips inte av

Läs mer

Rätt redan från början.

Rätt redan från början. Rätt redan från början. Nordic Quality står för trygghet inom VVS-branschen. En garanti för att produkten på ett enkelt sätt kan installeras och sedan användas år efter år. Det är en produkt gjord för

Läs mer

Jabo Wood Products AB ref till ritningsnummer 1066 sida 1(2)

Jabo Wood Products AB ref till ritningsnummer 1066 sida 1(2) RÅNÄS 7,8 m² (Svenska 2012-12-11) LEVERANSBESKRIVNING 2006-10-27 TAK Underlagspapp, råspont 17, takåsar 45 x 95, enkel vindskiva 16 x 95, takfotsregel 35 x 35. Taklutning ca 13 o. YTTERVÄGG Timmerprofil

Läs mer

Energihushållning i boverkets byggregler vid nybyggnad

Energihushållning i boverkets byggregler vid nybyggnad Nybyggnad Energihushållning i boverkets byggregler vid nybyggnad Idag gäller BBR när en byggnad uppförs. för tillbyggda delar när en byggnad byggs till. för ändring av byggnad men med hänsyn till varsamhets-

Läs mer

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se JACKON THERMOMUR Foto: www.riisbygg.no TG 2156 Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012 jackon.se Lätta lösningar för ett bättre klimat! Vad gör byggsystemet

Läs mer

Energihushållning i boverkets byggregler vid nybyggnad

Energihushållning i boverkets byggregler vid nybyggnad Nybyggnad Energihushållning i boverkets byggregler vid nybyggnad Idag gäller BBR när en byggnad uppförs. för tillbyggda delar när en byggnad byggs till. för ändring av byggnad men med hänsyn till varsamhets-

Läs mer

L E V E R A N S D E K L A R A T I O N L D 1 5-0 1-01 PC L A D H U S F R Å N A R V E S U N D

L E V E R A N S D E K L A R A T I O N L D 1 5-0 1-01 PC L A D H U S F R Å N A R V E S U N D L E V E R A N S D E K L A R A T I O N L D 1 5-0 1-01 PC L A D H U S F R Å N A R V E S U N D Avser mindre hus; 20-60 kvm. Levereras i byggsats med färdigkapad stomme, PreCut (PC). Bodsjö 25 Bye 25 Dalåsen

Läs mer

Förberedelse 3. Tätning av stomme 4. Vi tillhandahåller för utlåning 5. Taksäkerhet 5. Inmätning av stomme 6. Lossning av element 6.

Förberedelse 3. Tätning av stomme 4. Vi tillhandahåller för utlåning 5. Taksäkerhet 5. Inmätning av stomme 6. Lossning av element 6. Innehåll Förberedelse 3 Tätning av stomme 4 Vi tillhandahåller för utlåning 5 Taksäkerhet 5 Inmätning av stomme 6 Lossning av element 6 Lyft av element 6 Inpassning av element 7 Hopdragning av element

Läs mer

Sommar Ett nytt sätt att bygga sommarhus

Sommar Ett nytt sätt att bygga sommarhus Sommar Ett nytt sätt att bygga sommarhus Sommar är en kollektion sommarhus med spektakulärt enkla former utvecklad av Sommarnöjen tillsammans med rrhov Frick arkitektkontor. Husen byggs färdiga inomhus

Läs mer

Monteringsanvisning Standardförråd 9,9 kvm

Monteringsanvisning Standardförråd 9,9 kvm Monteringsanvisning Standardförråd 9,9 kvm Tack för att du valde en stuga från Bränna fritid Innan du påbörjar monteringen, studera ritningen och gå igenom materialet i paketet (paketen). Eventuella reklamationer

Läs mer

2.3. 84 Gyproc Handbok 8 Gyproc System. Systembeskrivning. 2.3.11 Gyproc THERMOnomic. Uppbyggnad av system Gyproc THERMOnomic.

2.3. 84 Gyproc Handbok 8 Gyproc System. Systembeskrivning. 2.3.11 Gyproc THERMOnomic. Uppbyggnad av system Gyproc THERMOnomic. Ytterväggar.11 Gyproc THERMOnomic Systembeskrivning Gyproc Thermonomic är ett ytterväggsystem med regelstomme av slitsade stålprofiler. Systemet är uppbyggt av Glasroc GHU Hydro Vindskyddsskiva, Gyproc

Läs mer

Prefabricering för renovering av yttervägg Utveckling inom BEEM-UP- Building Energy Efficiency for a Massive Market Uptake

Prefabricering för renovering av yttervägg Utveckling inom BEEM-UP- Building Energy Efficiency for a Massive Market Uptake Prefabricering för renovering av yttervägg Utveckling inom BEEM-UP- Building Energy Efficiency for a Massive Market Uptake Demonstrationsprojekt Brogården, Alingsås Brogårdens yttervägg, en evolution 2012:

Läs mer

Vi förverkigar Dina dröm och önskemål! JULIA HUS

Vi förverkigar Dina dröm och önskemål! JULIA HUS Vi förverkigar Dina dröm och önskemål! 1 Julia Hus är ett trevligt 1-plans hus med 100,35m 2 boyta. Huset är bekvämt tack vore 3 sovrum, som är avgränsade från vardagsrummet. Köket är väl genomtänkt och

Läs mer

TAKDUK. Enskiktstäckning för yttertak

TAKDUK. Enskiktstäckning för yttertak TAKDUK Enskiktstäckning för yttertak LOGICROOF V-RP LOGICROOF V-RP ARCTIC LOGICROOF V-RP takmembran är uppbyggd på en polyesterstomme och används i taksystem med mekanisk infästning. Ovansidan är slät

Läs mer

Tempo 22 mm och 25 mm

Tempo 22 mm och 25 mm Tempo 22 mm och 25 mm Monteringsanvisning för Byggelit Tempo värmegolvsystem TEMPO ett komplett golvsystem för vattenburen värme Förberedelser Tack för att du valt Byggelit Tempo värmegolvsystem! Innan

Läs mer

- Träprodukter som gör skillnad -

- Träprodukter som gör skillnad - - Träprodukter som gör skillnad - Vår anläggning i Fjärås med kontor, fabrik och lager. RESTPRODUKTER I VÅR VIRKESHANTERING BLIR TILL BRIKETTER LITE OM FÖRETAGET Fjärås Träförädling är en oberoende, tillverkande

Läs mer

SPRAYISOLERING FRÅN ISOGREEN

SPRAYISOLERING FRÅN ISOGREEN SPRAYISOLERING FRÅN ISOGREEN Sprayisolering Sprayisolering är en tvåkomponentsprodukt i vätskeform som med särskild utrustning sprayas med högtryck i utrymmen där den expanderar till över hundra gånger

Läs mer

Smarta. Minihouse idéer

Smarta. Minihouse idéer Smarta Minihouse idéer 2 företaget Nordic Domo OÜ grundades 2008. Nordic Domo tillverkar huvudsakligen monteringsfärdiga element-, modul- och stockhus som uppfyller kraven i Nordeuropa. Vi bistår våra

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Icopal Akvaden Luft- och ångspärr i flacka yttertak

MONTERINGSANVISNING Icopal Akvaden Luft- och ångspärr i flacka yttertak MONTERINGSANVISNING Icopal Akvaden Luft- och ångspärr i flacka yttertak AKVADEN BYGGFOLIE BUTYLTAPE UNIVERSAL FT Innehåll Användningsområde 3 Speciella byggnader 3 Akvaden luft- och ångspärr i flacka tak

Läs mer

RIKSBYGGENS BRF. YSTADSHUS NR 10

RIKSBYGGENS BRF. YSTADSHUS NR 10 RIKSBYGGENS BRF. YSTADSHUS NR 10 ANVISNINGAR OCH FÖRKLARINGAR VID ISOLERING AV LÄGENHETSFÖRRÅD 2015-02-23 AB SKÅNSKA TEKNIK-& KONSULTTJÄNSTER ARBETSNUMMER 15005 AB Skånska Teknik- & Konsulttjänster Hyllie

Läs mer

Monteringsanvisning. Veranda med valmat tak. Rev.nr 150730. För montering av plåttak behövs även: Plåtsax Falstång

Monteringsanvisning. Veranda med valmat tak. Rev.nr 150730. För montering av plåttak behövs även: Plåtsax Falstång Monteringsanvisning Veranda med valmat tak Rev.nr 150730 Borrmaskin/ Vinkelhake Skruvdragare+ Såg Torx & Kryssbits Skiftnyckel Vattenpass Hammare Trälim för utomhusbruk Tumstock För montering av plåttak

Läs mer

DITT ENERGIEFFEKTIVA A-HUS

DITT ENERGIEFFEKTIVA A-HUS DITT ENERGIEFFEKTIVA A-HUS BYGG FÖR FRAMTIDEN MED A-HUS Alla hus som kommer från A-hus tillverkas både med hänsyn till miljön och din plånbok. Klimatsmart boende är ett begrepp som ligger i tiden och innebär

Läs mer

Facade Concept FÄRDIGT FASADKONCEPT

Facade Concept FÄRDIGT FASADKONCEPT Facade Concept FÄRDIGT FASADKONCEPT Radiolinja, Esbo. Konceptet Normek Fasad är en servicehelhet för kontors-, affärs- och industribyggnader som även lämpar sig för bostadshus och renoveringar. Normek

Läs mer

Vi förverkigar Dina dröm och önskemål! 1 ELSA HUS

Vi förverkigar Dina dröm och önskemål! 1 ELSA HUS Vi förverkigar Dina dröm och önskemål! 1 Elsa Hus på 156.17 kvm är ett vackert och välgenomtänkt 1,5-plans hus, vars stolthet är ett stort vardagsrum med stora förnster ända till snedtak. Från vardagsrummet

Läs mer

Vintergarden. Överensstämmelse mellan hus och trädgård

Vintergarden. Överensstämmelse mellan hus och trädgård Vintergarden Överensstämmelse mellan hus och trädgård 2015 Vi är producent av uterum,aluminium snickerier och även atypiska tak och takfönster. Bolagets började 1996. Huvudprodukten är uterum. Dessa produceras

Läs mer

Renovering och tilläggsisolering

Renovering och tilläggsisolering Renovering och tilläggsisolering Renovering och tilläggsisolering av äldre bostäder Etterisolering og rehabilitering Renovering och tilläggsisolering Innehåll: Inledning... 3 Renovering... 4 Bostäder byggda

Läs mer

Så här jobbar SP kvalitetssäkring och P-märkning

Så här jobbar SP kvalitetssäkring och P-märkning Så här jobbar SP kvalitetssäkring och P-märkning Linda Hägerhed Engman Byggnadsfysik och Innemiljö SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut SP i siffror 2010 SP-koncernen ägs till 100% RISE Nettoomsättning

Läs mer

Schöck isolerar balkonger. För att undvika köldbryggor.

Schöck isolerar balkonger. För att undvika köldbryggor. Schöck isolerar balkonger. För att undvika köldbryggor. Isolera balkonginfästningen utan avbrott. Så förhindrar du kostsamma energiförluster. Termografin visar det tydligt: köldbryggor vid traditionellt

Läs mer

VILLA SOLGLÄNTAN. Ett vanligt hus med ovanliga lösningar och många möjligheter

VILLA SOLGLÄNTAN. Ett vanligt hus med ovanliga lösningar och många möjligheter VILLA SOLGLÄNTAN Ett vanligt hus med ovanliga lösningar och många möjligheter VILLA SOLGLÄNTAN Villa Solgläntan är ett vanligt hus med ovanliga lösningar och många möjligheter. Huset är ett traditionellt

Läs mer

Miljövänlig cellulosaisolering sparar energi och pengar

Miljövänlig cellulosaisolering sparar energi och pengar Insulation Technology Made in Sweden Miljövänlig cellulosaisolering sparar energi och pengar Cellulosaisolering är energibesparande och ger samtidigt ett friskt och behagligt inomhusklimat. NYHET! icell

Läs mer

Montering av Isover Plastfolie

Montering av Isover Plastfolie Arbetsanvisningar Montering av Isover Plastfolie Isover Plastfolie är en åldringsbeständig, transparent polyetenfolie som fungerar som luft- och ångspärr. För att undvika skador på plastfolien kan det

Läs mer

KORIKS-FIIBER. Prislista E-post: Tel:

KORIKS-FIIBER. Prislista E-post: Tel: KORIKS-FIIBER Prislista 2017 E-post: info@badtunnaexpert.se Tel: 08-5592-1447 www.badtunnaexpert.se BADTUNNOR I GLASFIBER Badtunnor i glasfiber är hygieniska och lätt att rengöra och sköta. Materialet

Läs mer

Jabo Wood Products AB ref till ritningsnummer 1066 sida 1(2)

Jabo Wood Products AB ref till ritningsnummer 1066 sida 1(2) RÅNÄS 7,8 m² (Svenska 2012-12-11) LEVERANSBESKRIVNING 2006-10-27 TAK Underlagspapp, råspont 17, takåsar 45 x 95, enkel vindskiva 16 x 95, takfotsregel 35 x 35. Taklutning ca 13 o. YTTERVÄGG Timmerprofil

Läs mer

Isover Vario Duplex. Den variabla ångbromsen B3-10 2006-05

Isover Vario Duplex. Den variabla ångbromsen B3-10 2006-05 Isover Vario Duplex Den variabla ångbromsen B3-10 2006-05 Isover Vario Duplex Isover Vario Duplex är en ny intelligent ångbroms som genom att anpassa sig efter luftens relativa fuktighet minskar risken

Läs mer

easy-house Friggebodar Moderna, underhållsfria och färdigt isolerade

easy-house Friggebodar Moderna, underhållsfria och färdigt isolerade easy-house Friggebodar Moderna, underhållsfria och färdigt isolerade Easy-house är ett smart koncept med friggebodar, attefallshus och fritidshus. Det unika med easy-house är just att det både är modern

Läs mer

Varför bygga trähus eller trähus med puts när du kan bygga mycket lättare?

Varför bygga trähus eller trähus med puts när du kan bygga mycket lättare? Varför bygga trähus eller trähus med puts när du kan bygga mycket lättare? Undvik bekymmer och njut av att bygga nytt, bygga om eller bygga till med Ytong. ytong.tv Besök Ytong.tv idag och Bli inspirerad

Läs mer

Feb- 98 Utgåva 2. Monteringsanvisning. för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler

Feb- 98 Utgåva 2. Monteringsanvisning. för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler Feb- 98 Utgåva 2 Monteringsanvisning för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler Förberedelser. Läs igenom hela denna monteringsanvisning innan du börjar lägga golvet. Montera spånskivorna i

Läs mer

NSP Brasvärme -funktion och design

NSP Brasvärme -funktion och design Monteringsanvisning NSP Markör bild NSP Brasvärme -funktion och design Användningsområde -Avståndsreducering för CE-godkända braskaminer/eldstäder/skorstenar med avståndskrav till brännbart material. -n

Läs mer

Trygga och klimatsmarta byggelement. KOLJERN är en del av FOAMGLAS www.koljern.se

Trygga och klimatsmarta byggelement. KOLJERN är en del av FOAMGLAS www.koljern.se Trygga och klimatsmarta byggelement KOLJERN är en del av FOAMGLAS www.koljern.se Grunder, Väggar, Tak och Terrasselement... Världsledande teknik i långsiktigt miljöbyggande. Högsta miljövärdering och kvalitet.

Läs mer

ARBETSANVISNING. Vindtät PAROC XMW 095 Vindskydd PAROC XMW 065 VINDSKYDD XMW 095 VINDSKYD KYDD XMW 095 VIN

ARBETSANVISNING. Vindtät PAROC XMW 095 Vindskydd PAROC XMW 065 VINDSKYDD XMW 095 VINDSKYD KYDD XMW 095 VIN 95 Distributör: Paroc AB P-märkt: Nr 0784/0 kt: Nr 0784/00 Tillverkningsvecka: Distributör: Paroc AB VIN KYDD XMW 095 VINDSKYD ARBETSANVISNING Vindtät PAROC XMW 095 Vindskydd PAROC XMW 065 VINDTÄT PAROC

Läs mer

Väderskydd RÅDGIVANDE REFERENS

Väderskydd RÅDGIVANDE REFERENS RÅDGIVANDE REFERENS Väderskydd I samband med ny- och ombyggnationer med fuktkänsliga material där risk finns för uppfuktning av nederbörd eller annat utifrån kommande vatten, krävs väderskydd för att säkerställa

Läs mer

FÖRETAGSPRESENTATION. Gunnar Bylund med personalen

FÖRETAGSPRESENTATION. Gunnar Bylund med personalen FÖRETAGSPRESENTATION G unnar Bylunds Handels AB är specialiserad på tillverkning av träemballage. Vi erbjuder såväl standard som kundanpassade lösningar för emballering, lagring och transport av gods.

Läs mer

Om Sveriges första passivhusvilla

Om Sveriges första passivhusvilla Går det att bygga ett hus som inte behöver vare sig element eller golvvärme? Som tar vara på kroppsvärme och värmen från hushållsapparater men samtidigt ger ett bra inomhusklimat? Den här foldern ger en

Läs mer

FYRKANTIGT NYTÄNKANDE

FYRKANTIGT NYTÄNKANDE FYRKANTIGT NYTÄNKANDE Hamburgs första femvåningshus i massivt trä är byggt med nyutvecklad teknik helt utan kemikalier samt med en nypa skrock och en stor dos envishet. TEXT Carl Undéhn FOTO IBA Hamburg

Läs mer

www.valdahus.se Vår devis: Långsiktig hållbarhet kräver robusta konstruktioner!

www.valdahus.se Vår devis: Långsiktig hållbarhet kräver robusta konstruktioner! www.valdahus.se Vår devis: Långsiktig hållbarhet kräver robusta konstruktioner! Den investerade kapital ger högre värdesättning i förhållande till hus byggda av konstruktioner i trä. Väggkonstruktionen

Läs mer

KONSTRUKTIONS- OPTIMERING. Helena Johnsson, 2009-03-11

KONSTRUKTIONS- OPTIMERING. Helena Johnsson, 2009-03-11 KONSTRUKTIONS- OPTIMERING Helena Johnsson, 2009-03-11 Ramverk Utvecklingsprojekt som drivs tillsammans med ett flertal industripartner. Är finansierat från TCN och företagen och delat i två delar: - volymer.

Läs mer

Isolera väggar. YTTERVÄGG UTIFRÅN: Två lager isolering

Isolera väggar. YTTERVÄGG UTIFRÅN: Två lager isolering Isolera väggar En yttervägg kan isoleras antingen utifrån, vilket är mest lämpligt, eller inifrån. Isolerar du utifrån kan du välja mellan att använda ett eller två lager isolering. Även mellanväggar kan

Läs mer

Så funkar ett hus Husets delar. Anders Lund, Ekocentrum

Så funkar ett hus Husets delar. Anders Lund, Ekocentrum Så funkar ett hus Husets delar Anders Lund, Ekocentrum Varför har vi hus? Klimatskydd. Möjliggöra inneklimat. Förutsättningar för olika funktioner. Klimatskydd i vilken miljö? Huset på flotten Ra miljövänligt

Läs mer

Finska Yrkesskicklighet

Finska Yrkesskicklighet Finska Yrkesskicklighet Riikku Rakenteet Oy är en finsk företag som tillverkar balkonginglasningar, räcken och glasfasader. Vår personal består av mer än 90 experter. Vi tillverkar en balkonginglasning

Läs mer