Höstmöte 19 September 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Höstmöte 19 September 2013"

Transkript

1 Höstmöte 19 September 2013 McNeil AB, Norrbroplatsen 2, Helsingborg Höganäs AB, Bruksgatan 35, Höganäs

2 Svenska Industriens Patentingenjörers Förening (SIPF) grundades år Föreningen bytte namn till Svenska Industrins IP Förening år Föreningens ändamål är - att tillvarata den svenska industrins intressen inom området för det industriella rättsskyddet - att utgöra ett forum för kontakter och erfarenhetsutbyte mellan medlemmarna och spridning av nyheter och information - att verka för en god kåranda och ett gott uppträdande i yrkesangelägenheter. Föreningen har sitt säte i Stockholm. Föreningen håller regelbundna möten, där man diskuterar frågor som rör det industriella rättsskyddet, i första hand gällande patent, varumärken och mönster. Föreningen har för närvarande omkring 500 medlemmar representerande ca 100-talet svenska företag, mestadels industriföretag.

3 McNeil AB är Helsingborgs största industri och näst största privata arbetsgivare med cirka 630 medarbetare. Vi ingår i Johnson & Johnson som är ett globalt hälsovårdsföretag med medarbetare i 60 länder. McNeil AB tillverkar läkemedel för egenvård. Det betyder att våra produkter kan köpas receptfritt på apotek och i livsmedelsaffärer. På anläggningen bedriver vi både produktion och forskning och utveckling. AB Leo grundades 1914 på Apoteket Björnen. Sedan 1919 har företaget funnits i nuvarande lokaler på Stattena. Den första produkten var Leopiller (mot förstoppning) som följdes av värktabletten Albyl. Från 1986 och framåt har företaget genomgått ett antal fusioner och ägarbyten. Vi har bland annat hetat Kabi Pharmacia, Pharmacia Upjohn och Pharmacia. Pfizer köpte Pharmacia I december 2006 sålde man den del inom vilken vi verkade till Johnson & Johnson och sedan dess heter vi McNeil AB. Från 1967 och under 70-talet utvecklades ett tuggummi med nikotin i för att lindra abstinensen hos yrkesgrupper som inte kunde röka på arbetstid. U-båtspersonal var en sådan grupp som långa tider arbetade utan att kunna röka lanserades Nicorettetuggummit i Schweiz och tre år senare i Sverige. NICORETTE som finns i sju varianter - har utvecklats till att bli vår största produkt och är världens ledande preparat för rökavvänjning och finns idag i drygt 70 länder. Höganäs AB är världens ledande tillverkare av järn- och metallpulver. Baserat på en stark vision om pulvrets möjligheter att förbättra effektivitetet, resursförbrukning och miljöpåverkan inom en rad områden, har företaget utvecklat en djup applikationskompetens. I samarbete med kunderna kan Höganäs därmed bidra till att skapa framtidens bilkomponenter, ytbeläggnings- och lodmaterial, produkter till vatten- och avgasrening samt system för hållbar energiproduktion och elektriska motorer. Företaget som grundades 1797, hade under 2012 en omsättning på Mkr och är noterat på NASDAQ OMX Stockholms Mid Cap-lista. Företaget är verksamt i 75 länder och har anställda. Över produkter tillverkas i 12 produktionsanläggningar spridda över världen.

4 Föreläsare Patent på McNeil John Hedenström Senior Patent Counsel McNeil AB (Johnson & Johnson) John Hedenström John Hedenström är sedan 20 år ansvarig för patentavdelningen på McNeil AB och dess föregångare. Patentarbetet avser främst terapiområdet Smoking Cessation. Nyligen har tillkommit Digestive Health och Allergy. Arbetet innefattar även hantering av tvister. John har tidigare arbetat på Stockholms Patentbyrå samt med industriell produktutveckling och försäljning. Vår forskning om rökavvänjning Gunnar Gustavsson Director McNeil AB (Johnson & Johnson) Gunnar Gustavsson Gunnar Gustavsson har arbetat med klinisk läkemedelsforskning inom en rad olika terapiområden, varav en 15- årsperiod dominerats av rökavvänjningsstudier. Gunnars nuvarande roll innefattar bevakning av utvecklingen inom tobakskontrollområdet, såväl som av nya strategier och produkter för rökavvänjning. Utbildning, information och support till marknadsfunktioner globalt utgör en viktig del av Gunnars verksamheten. Supply Chain Specialiserad fabrik med unika formuleringar Mikael Eliasson Team Manager McNeil AB (Johnson & Johnson) Mikael Eliasson Mikael Eliasson jobbar som Team Manager inom Nicorette Tuggummi tillverkning. Sektionen består av ca 35 medarbetare som jobbar i ett 3-skifts schema. Uppdraget för sektionen är att tillverka tuggummikärnor av olika styrkor och smaker. Har jobbat på företaget sedan 1992 i olika roller.

5 Föreläsare Stöd i grundhandling ett allt viktigare rekvisit för att skapa starka patenträttigheter Martin Ekenberg Partner Ström & Gulliksson Jens Olsson Managing Partner Gulliksson Martin Ekberg Jens Olsson Stöd i grundhandlingen är ett allt viktigare rekvisit för att skapa starka patenträttigheter. En nyligen publicerad undersökning av beviljade europeiska patent visar att ungefär hälften av dessa uppvisar brister rörande stöd i grundhandlingen. Vissa av dessa brister är inte åtgärdbara på grund av det lagrum som anger att ett patents skyddsomfång inte får lov att utvidgas efter godkännandet, vilket gör att dessa patenträttigheter är ogiltiga. Vi kommer ge exempel där patent ogiltigförklarats pga. bristande stöd i grundhandlingen vid både svensk domstol och vid invändningsförfarande vid patentverk. Jens Olsson är advokat och delägare på Advokatbyrån Gulliksson. Martin Ekenberg är Europeiskt Patentombud (EPA) och delägare på Ström & Gulliksson. Advokatbyrån Gulliksson och Ström & Gulliksson har samarbetat med immaterialrättsfrågor sedan byrån startades under gemensamt namn Kampen mot piratkopior Hur gör Sony Mobile? Josefine Svensson Regional Anti Counterfeit Manager EUCIS & MEA Sony Mobile Communications AB Josefine Svensson Piratkopior förekommer världen över och så även i mobilbranschen. Sony Mobile arbetar tillsammans med tull, polis och andra lokala myndigheter för att försöka hålla piratkopieringen av mobiltelefoner och tillbehör till ett minimum. Här ger vi en inblick i detta arbete samt även hur vi lokaliserar och stänger ner fabriker där tillverkningen sker. Josefine Svensson har arbetat med immaterialrätt på Ericsson, Sony Ericsson och Sony Mobile i 15 år. I rollen som Regional Anti Counterfeit Manager för Europa, Mellanöstern och Afrika har Josefine Svensson ett brett arbetsfält och jobbar dels med strategier för att bekämpa piratkopieringen i dessa regioner men även globalt. Hon driver ärenden och operationer, utbildar tulltjänstemän och är ansvarig för säkerhetsmärkningar på förpackningar och produkter. I botten är Josefine utbildad inom handelsrätt och sitter i Lund.

6 Föreläsare Per Gillenius Patent Manager Höganäs AB Per Gillenius Höganäs AB har en stor forskningsavdelning och arbetar aktivt med immaterialrätt för att skydda sina innovationer. I presentationen kommer Per att berätta om Höganäs patentarbete samt ge en introduktion till de processer vi får beskåda under fabriksvisningen. Per Gillenius har arbetat på Höganäs patentavdelning i 12 år med diverse patentfrågor och med att utveckla den interna patentverksamheten. Per har tidigare arbetat med utveckling, produktionsledning och kvalitetsarbete inom ESAB AB.

7 Program Tid: Torsdagen den 19 september, Registrering, Norrbroplatsen 2, entréen Mingel med te, kaffe och smörgås Supply Chain Specialiserad fabrik med unika formuleringar Mikael Eliasson McNeil AB Vår forskning om rökavvänjning Gunnar Gustavsson McNeil AB Patent på McNeil John Hedenström McNeil AB Paus Kampen mot piratkopior Hur gör Sony Mobile? Josefine Svensson Sony Mobile Communications AB Lunch SIPF-möte Stöd i grundhandling ett allt viktigare rekvisit för att skapa starka patenträttigheter Martin Ekenberg Ström & Gulliksson Paus :00 Per Gillenius Höganäs AB Transport till Höganäs AB, Bruksgatan 35 Jens Olsson Gulliksson Höganäs fabriksvisning Transport till McNeil AB och Dunkers Kulturhus Middag på Dunkers Kulturhus (Kungsgatan 11, Helsingborg)

8 Anmälan Anmäl dig senast kl torsdagen den 12 september. Antalet platser är begränsat, så anmäl dig i god tid för att vara säker på att du får plats! Vi kan ta emot max 80 personer under dagen och 60 personer till middagen. Anmäl dig via : https://dinkurs.se/ I anmälningsformuläret ska du ange din faktureringsadress. Läs noga igenom de olika alternativen så att du väljer rätt alternativ. När du anmäler dig får du en bekräftelse på att du är anmäld samt en faktura skickad till din epostadress. Anmälan är bindande. Vid avanmälan senare än den 12:e september kl återbetalas inte mötesavgiften. Avgift Mötesavgiften för SIPF-medlemmar är 800 kr inklusive middag. Väljer du att bara vara med under dagen kostar det 300 kr. Gäster till SIPF-medlemmar är välkomna i mån av plats, avgiften är 1100 kr inklusive middag, alternativt 600 kr för bara dagen. Tid från IP-Samfundet Ej fastställt. Hotell Vi rekommenderar Marina Plaza Elite Hotel Marina Plaza Kungstorget 6 Box Helsingborg Tel: Fax: Mail:

9 Information Adress ( ) Adress ( ) McNeil AB Höganäs AB Norrbroplatsen 2, Helsingborg Bruksgatan 35, Höganäs Parkering: finns vid bl a Fredriksdals friluftsmuseum precis intill McNeil Registrering Registrering till mötet sker kl. 8:30-8:40 eller kl. 10:00. Ytterst begränsade möjligheter att komma annan tid. Middag Middagen kommer att serveras på Dunkers Kulturhus (Kungsgatan 11, Helsingborg) som ligger vid Norra hamnen. McNeil AB Dunkers Kulturhus Marina Plaza

10 Information Fabriksvisning Höganäs AB Visningen tar 1,5-2 timmar. Buss från McNeil till Höganäs och åter till Helsingborg (McNeil och Dunkers Kulturhus). Vägbeskrivning från McNeil (ca 25 min): Kör ut på Ängsholmsvägen/leden och ta vänster i rondellen in på Christinelundsvägen (111)/Höganäsväg (111) mot Höganäs. Ta vänster in på Kullagatan, vänster Industrigatan och in på Bruksgatan. Höganäs AB Glöm inte namnbricka! Välkommen önskar SIPF-styrelsen.

Valet föll på NCG för ökad flexibilitet

Valet föll på NCG för ökad flexibilitet DONG ENERGY JUNI 2013 McNeil Valet föll på NCG för ökad flexibilitet Gaspriset och den globala marknaden Nationell krisplan för Sveriges naturgasförsörjning Fortsatt högt förtroende för DONG Energy LeDARE

Läs mer

INBJUDAN TILL STUDENT DAY FREDAG 22 MARS

INBJUDAN TILL STUDENT DAY FREDAG 22 MARS INBJUDAN TILL STUDENT DAY FREDAG 22 MARS För att ge studenter en extra möjlighet att lära om branschen anordnar TUR ett speciellt seminarieprogram med intressanta föreläsare från olika delar av branschen.

Läs mer

Inbjudan till KFS-dagarna. Helsingborg 30-31 maj 2012

Inbjudan till KFS-dagarna. Helsingborg 30-31 maj 2012 Inbjudan till KFS-dagarna Helsingborg 30-31 maj 2012 Välkommen till KFS dagarna 30-31maj på Dunkers kulturhus i Helsingborg Tema: Affärsmässig samhällsnytta på medborgarnas uppdrag, i samhällets tjänst

Läs mer

Affärsjuridik enligt Lindahl

Affärsjuridik enligt Lindahl Affärsjuridik enligt Lindahl Ett affärsråd ska vara glasklart. Inte gömmas i en hög av papper. Ett rakare arbetssätt Du vill ha raka svar och tydliga råd. Vårt mål är att alltid leverera relevant rådgivning

Läs mer

Region Väst. Fyrbodal Göteborg Norra Småland Närke/Värmland Skaraborg. Vi hjälper dig bli en bättre aktiesparare Välkommen till våra träffar Våren

Region Väst. Fyrbodal Göteborg Norra Småland Närke/Värmland Skaraborg. Vi hjälper dig bli en bättre aktiesparare Välkommen till våra träffar Våren Region Väst Fyrbodal Göteborg Norra Småland Närke/Värmland Skaraborg Vi hjälper dig bli en bättre aktiesparare Välkommen till våra träffar Våren 2011 Här hittar du din lokalavdelning Lokalavdelning Sida

Läs mer

Träffar på hög nivå. Hösten. Region Syd

Träffar på hög nivå. Hösten. Region Syd Region Syd Småland Öland Blekinge Skåne Halland Hösten 2009 Träffar på hög nivå ar Företagsbesök Aktiecafé Nybörjarträffar Bussresor Kvinnoträffar Temakvällar Stora Aktie- och Fonddagen Här hittar du din

Läs mer

Working. Astra Tech växer. global 7.1-uppgradering och dentala implantatsystem skördar framgång

Working. Astra Tech växer. global 7.1-uppgradering och dentala implantatsystem skördar framgång Working t o g e t h e r m a g a z i n e N u m m e r 3 2 0 1 0 Å r g å n g 5 Astra Tech växer global 7.1-uppgradering och dentala implantatsystem skördar framgång l Samverkan vägen till effektivt IT-stöd

Läs mer

SjuHall. Tillsammans är vi Unionen! NUMMER 2 2010 SJUHALL ÖKAR! NU ÄR VI MER 12000 MEDLEMMAR! Ulricehamn. Bollebygd Borås. Tranemo. Mark.

SjuHall. Tillsammans är vi Unionen! NUMMER 2 2010 SJUHALL ÖKAR! NU ÄR VI MER 12000 MEDLEMMAR! Ulricehamn. Bollebygd Borås. Tranemo. Mark. NUMMER 2 2010 Bollebygd Borås Ulricehamn Tillsammans är vi Unionen! Mark Svenljunga Tranemo Varberg SJUHALL ÖKAR! NU ÄR VI MER 12000 MEDLEMMAR! Falkenberg Tiden går fort! Det är nu snart ett år sedan jag

Läs mer

INTERN KOMMUNIKATION 2015

INTERN KOMMUNIKATION 2015 Anmäl dig tidigt läs om våra rabatter på baksidan! INTERN KOMMUNIKATION 2015 Konferensen för dig som verkligen vill skapa värde och göra skillnad i rollen som intern kommunikatör KONFERENS 16-17 SEPTEMBER

Läs mer

Susanne Ås Sivborg, GD Patent- och registreringsverket (PRV)

Susanne Ås Sivborg, GD Patent- och registreringsverket (PRV) Välkommen till www.prv.se. Vår nya webbplats som tack vare en bättre sökmotor på ett enkelt sätt erbjuder information om immaterialrätt. Låt dig inspireras av våra texter som visar vad som går att skydda.

Läs mer

Missa inte E2 Trading Expo 2014!

Missa inte E2 Trading Expo 2014! Missa inte E2 Trading Expo 2014! (Peter Nilsson föreläser om E2:s mest kompletta jämviktspendlingsstrategi Bayn på E2 Expo 2013) 2013 års E2 Trading Expo var det andra i sitt slag och ett mycket framgångsrikt

Läs mer

Helsingborgs Södra Hans Nelson. Alla företagare, medlemmar och anställda är välkomna till en dag med mingel, mässa och högintressanta föreläsningar.

Helsingborgs Södra Hans Nelson. Alla företagare, medlemmar och anställda är välkomna till en dag med mingel, mässa och högintressanta föreläsningar. Bulletinen Nr 4, November 2013 BERGA VÄLA NORRA VÄLA SÖDRA LÅNGEBERGA ÄTTEKULLA HELSINGBORGS SÖDRA RAMLÖSA VÄLA CENTRUM 8 november kl. 08.30-13.30 Bildeve Bergavägen 4 Anmäl er på www.hbgfg.se Fri entré

Läs mer

PATENT & VARUMÄRKEN STARKA VARUMÄRKEN. Micco Grönholm, varumärkesstrateg: Knepet är att skapa förväntningar som varumärket alltid kan leva upp till.

PATENT & VARUMÄRKEN STARKA VARUMÄRKEN. Micco Grönholm, varumärkesstrateg: Knepet är att skapa förväntningar som varumärket alltid kan leva upp till. ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS November 2012 Med dagstidningens räckvidd och facktidningens fokus LÄS TIDNINGEN I DIN IPAD ELLER IPHONE. LADDA NER APPEN FRÅN QIOZK!

Läs mer

Nyhetsbrev från. Nyhetsbrev Vecka 43 Oktober 2010

Nyhetsbrev från. Nyhetsbrev Vecka 43 Oktober 2010 Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 43 Oktober 2010 Kostnadsfria seminarier Kurser Upsales: Föreläsning den 8/11 - Steve Schiffman lär Dig försäljningens ABC Bolagsplatsen.se:

Läs mer

Nyhetsbrev från. Nyhetsbrev Vecka 47 November 2010

Nyhetsbrev från. Nyhetsbrev Vecka 47 November 2010 Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 47 November 2010 Kostnadsfria seminarier Kurser Stockholm Business Region: Frukostmöte 9/12 - Cities of opportunity Frukostmöte 10/12 - Nobelfrukost

Läs mer

Region Syd. Småland Öland Blekinge Skåne Halland. Vi hjälper dig bli en bättre aktiesparare Välkommen till våra träffar Våren

Region Syd. Småland Öland Blekinge Skåne Halland. Vi hjälper dig bli en bättre aktiesparare Välkommen till våra träffar Våren Region Syd Småland Öland Blekinge Skåne Halland Vi hjälper dig bli en bättre aktiesparare Välkommen till våra träffar Våren 2011 Här hittar du din lokalavdelning Lokalavdelning Sida Alvesta 25 Burlöv 5

Läs mer

Starthäfte. - Tips och råd för dig som UF-lärare

Starthäfte. - Tips och råd för dig som UF-lärare Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-lärare Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2014-2015 Detta häfte innehåller information till dig som UF-lärare som kan vara bra att ha samlad på ett och samma

Läs mer

Våren. 136 träffar på hög nivå. Region Väst. Aktieträffar Företagsbesök Aktiecafé Nybörjarträffar

Våren. 136 träffar på hög nivå. Region Väst. Aktieträffar Företagsbesök Aktiecafé Nybörjarträffar Region Väst Fyrbodal Göteborg Norra Småland Närke/Värmland Skaraborg 136 träffar på hög nivå ar Företagsbesök Aktiecafé Nybörjarträffar Bussresor Kvinnorträffar Temakvällar Stora Aktie- och Fonddagen Våren

Läs mer

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg Juni 2014 Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg 1 2 Inledning Förbundsmötet 2012 var Visions första förbundsmöte. Då gick vi från att vara en ny version av SKTF till att vara Vision Sveriges nyaste fackförbund

Läs mer

modern management network ab

modern management network ab Idea Inventum är ett helt unikt affärsutvecklingsprogram för företag med ca 10-50 anställda, som ägs eller delägs av kvinnor, och vill växa genom att utmana invanda arbetssätt och tankemönster, för att

Läs mer

Marknadsplan Mary Kay Marknadsföring 7,5 hp, 723G04 Linköpings Universitet Författare: Linn Eriksson, Emma Åsvärd, Rand Putrus, Kristina Lingebrandt

Marknadsplan Mary Kay Marknadsföring 7,5 hp, 723G04 Linköpings Universitet Författare: Linn Eriksson, Emma Åsvärd, Rand Putrus, Kristina Lingebrandt Marknadsplan Mary Kay Marknadsföring 7,5 hp, 723G04 Linköpings Universitet Författare: Linn Eriksson, Emma Åsvärd, Rand Putrus, Kristina Lingebrandt Sammanfattning När Mary Kay Ash 1963 gick i pension

Läs mer

Bolagsjuristen 2013. 13-14 februari 2013 Stockholm. Juridik. För 5:e året i rad! Anmäl dig på www.ibceuroforum.se/bolagsjurist tfn: 08 587 662 20

Bolagsjuristen 2013. 13-14 februari 2013 Stockholm. Juridik. För 5:e året i rad! Anmäl dig på www.ibceuroforum.se/bolagsjurist tfn: 08 587 662 20 För 5:e året i rad! Bolagsjuristen 2013 Den årliga mötesplatsen med de senaste uppdateringarna! 13-14 februari 2013 Stockholm Best practice hur optimerar du en juristavdelning? Hur får du organisationen

Läs mer

processindustrin ur ett chefsperspektiv En branschrapport från Ledarna Hos oss blir du en bättre chef.

processindustrin ur ett chefsperspektiv En branschrapport från Ledarna Hos oss blir du en bättre chef. processindustrin ur ett chefsperspektiv En branschrapport från Ledarna Hos oss blir du en bättre chef. innehåll Inledning...3 Sammanfattning...4 Branschen i korthet...5 Trender inom processindustrin...6

Läs mer

Välkommen till Hammarskiöld & Co

Välkommen till Hammarskiöld & Co Välkommen till Hammarskiöld & Co På 1700-talet låg näringslivets centrum inte på Stureplan utan i Gamla Stan. Till stor del ligger det fortfarande här, närmare bestämt hos Hammarskiöld & Co på Skeppsbron

Läs mer

i H ä r ry da ko m m u n n o 2 2 0 0 9 livet Här serveras bara schysst kaffe och snart tar hela Härryda steget mot etisk konsumtion

i H ä r ry da ko m m u n n o 2 2 0 0 9 livet Här serveras bara schysst kaffe och snart tar hela Härryda steget mot etisk konsumtion närings i H ä r ry da ko m m u n n o 2 2 0 0 9 livet Här serveras bara schysst kaffe och snart tar hela Härryda steget mot etisk konsumtion 7Kommande planer Svenskt Näringslivs ranking Härryda kommun sträcker

Läs mer

TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA

TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA www.businesssmart.se ViviAnn Labba och Business Smart 2009-2010 35tips till fler kunder består utav en samling artiklar kring kundvård skrivna av ViviAnn Labba

Läs mer

FR X. Har du insett Det Stora Sambandet? Bra villkor för företagen är en bra affär för alla! R XNyhetstidning för medlemmar i Företagarna Gävleborg

FR X. Har du insett Det Stora Sambandet? Bra villkor för företagen är en bra affär för alla! R XNyhetstidning för medlemmar i Företagarna Gävleborg NR 1 2004 FR X R XNyhetstidning för medlemmar i Företagarna Gävleborg Ska du anställa extra personal i sommar? Här får du veta vad som gäller 475 nya medlemmar Företagarna Gävleborg på frammarsch Svagare

Läs mer

Ökat värdeskapande ur immateriella tillgångar

Ökat värdeskapande ur immateriella tillgångar Ökat värdeskapande ur immateriella tillgångar Betänkande av Utredningen om immaterialrättens roll i innovationssystemet Stockholm 2015 SOU 2015:16 SOU och Ds kan köpas från Fritzes kundtjänst. Beställningsadress:

Läs mer

Nyhetsbrev nr 23, mars 2013

Nyhetsbrev nr 23, mars 2013 Nyhetsbrev nr 23, mars 2013 Tack Göran Oscarsson! After work, torsdagen den 21 mars kl 17-20 med överraskning! Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher Sjöman avtackar Göran Oscarsson, näringslivschef

Läs mer

Skatteoptimera. Skapa ditt eget dreamteam. Nordafrika nästa? Företagaråret som gått. Så jobbar du med PR. foto. Stockholms stad

Skatteoptimera. Skapa ditt eget dreamteam. Nordafrika nästa? Företagaråret som gått. Så jobbar du med PR. foto. Stockholms stad Nr 1 december 2014. Pris 35 kr xx Tidningen för ett bättre företagarklimat i Stockholm & Uppsala från Kvalitet istället för vinstförbud Immaterialrättsskola del 1 Ta hand om företagets dolda värden. Skatteoptimera

Läs mer