Höstmöte 19 September 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Höstmöte 19 September 2013"

Transkript

1 Höstmöte 19 September 2013 McNeil AB, Norrbroplatsen 2, Helsingborg Höganäs AB, Bruksgatan 35, Höganäs

2 Svenska Industriens Patentingenjörers Förening (SIPF) grundades år Föreningen bytte namn till Svenska Industrins IP Förening år Föreningens ändamål är - att tillvarata den svenska industrins intressen inom området för det industriella rättsskyddet - att utgöra ett forum för kontakter och erfarenhetsutbyte mellan medlemmarna och spridning av nyheter och information - att verka för en god kåranda och ett gott uppträdande i yrkesangelägenheter. Föreningen har sitt säte i Stockholm. Föreningen håller regelbundna möten, där man diskuterar frågor som rör det industriella rättsskyddet, i första hand gällande patent, varumärken och mönster. Föreningen har för närvarande omkring 500 medlemmar representerande ca 100-talet svenska företag, mestadels industriföretag.

3 McNeil AB är Helsingborgs största industri och näst största privata arbetsgivare med cirka 630 medarbetare. Vi ingår i Johnson & Johnson som är ett globalt hälsovårdsföretag med medarbetare i 60 länder. McNeil AB tillverkar läkemedel för egenvård. Det betyder att våra produkter kan köpas receptfritt på apotek och i livsmedelsaffärer. På anläggningen bedriver vi både produktion och forskning och utveckling. AB Leo grundades 1914 på Apoteket Björnen. Sedan 1919 har företaget funnits i nuvarande lokaler på Stattena. Den första produkten var Leopiller (mot förstoppning) som följdes av värktabletten Albyl. Från 1986 och framåt har företaget genomgått ett antal fusioner och ägarbyten. Vi har bland annat hetat Kabi Pharmacia, Pharmacia Upjohn och Pharmacia. Pfizer köpte Pharmacia I december 2006 sålde man den del inom vilken vi verkade till Johnson & Johnson och sedan dess heter vi McNeil AB. Från 1967 och under 70-talet utvecklades ett tuggummi med nikotin i för att lindra abstinensen hos yrkesgrupper som inte kunde röka på arbetstid. U-båtspersonal var en sådan grupp som långa tider arbetade utan att kunna röka lanserades Nicorettetuggummit i Schweiz och tre år senare i Sverige. NICORETTE som finns i sju varianter - har utvecklats till att bli vår största produkt och är världens ledande preparat för rökavvänjning och finns idag i drygt 70 länder. Höganäs AB är världens ledande tillverkare av järn- och metallpulver. Baserat på en stark vision om pulvrets möjligheter att förbättra effektivitetet, resursförbrukning och miljöpåverkan inom en rad områden, har företaget utvecklat en djup applikationskompetens. I samarbete med kunderna kan Höganäs därmed bidra till att skapa framtidens bilkomponenter, ytbeläggnings- och lodmaterial, produkter till vatten- och avgasrening samt system för hållbar energiproduktion och elektriska motorer. Företaget som grundades 1797, hade under 2012 en omsättning på Mkr och är noterat på NASDAQ OMX Stockholms Mid Cap-lista. Företaget är verksamt i 75 länder och har anställda. Över produkter tillverkas i 12 produktionsanläggningar spridda över världen.

4 Föreläsare Patent på McNeil John Hedenström Senior Patent Counsel McNeil AB (Johnson & Johnson) John Hedenström John Hedenström är sedan 20 år ansvarig för patentavdelningen på McNeil AB och dess föregångare. Patentarbetet avser främst terapiområdet Smoking Cessation. Nyligen har tillkommit Digestive Health och Allergy. Arbetet innefattar även hantering av tvister. John har tidigare arbetat på Stockholms Patentbyrå samt med industriell produktutveckling och försäljning. Vår forskning om rökavvänjning Gunnar Gustavsson Director McNeil AB (Johnson & Johnson) Gunnar Gustavsson Gunnar Gustavsson har arbetat med klinisk läkemedelsforskning inom en rad olika terapiområden, varav en 15- årsperiod dominerats av rökavvänjningsstudier. Gunnars nuvarande roll innefattar bevakning av utvecklingen inom tobakskontrollområdet, såväl som av nya strategier och produkter för rökavvänjning. Utbildning, information och support till marknadsfunktioner globalt utgör en viktig del av Gunnars verksamheten. Supply Chain Specialiserad fabrik med unika formuleringar Mikael Eliasson Team Manager McNeil AB (Johnson & Johnson) Mikael Eliasson Mikael Eliasson jobbar som Team Manager inom Nicorette Tuggummi tillverkning. Sektionen består av ca 35 medarbetare som jobbar i ett 3-skifts schema. Uppdraget för sektionen är att tillverka tuggummikärnor av olika styrkor och smaker. Har jobbat på företaget sedan 1992 i olika roller.

5 Föreläsare Stöd i grundhandling ett allt viktigare rekvisit för att skapa starka patenträttigheter Martin Ekenberg Partner Ström & Gulliksson Jens Olsson Managing Partner Gulliksson Martin Ekberg Jens Olsson Stöd i grundhandlingen är ett allt viktigare rekvisit för att skapa starka patenträttigheter. En nyligen publicerad undersökning av beviljade europeiska patent visar att ungefär hälften av dessa uppvisar brister rörande stöd i grundhandlingen. Vissa av dessa brister är inte åtgärdbara på grund av det lagrum som anger att ett patents skyddsomfång inte får lov att utvidgas efter godkännandet, vilket gör att dessa patenträttigheter är ogiltiga. Vi kommer ge exempel där patent ogiltigförklarats pga. bristande stöd i grundhandlingen vid både svensk domstol och vid invändningsförfarande vid patentverk. Jens Olsson är advokat och delägare på Advokatbyrån Gulliksson. Martin Ekenberg är Europeiskt Patentombud (EPA) och delägare på Ström & Gulliksson. Advokatbyrån Gulliksson och Ström & Gulliksson har samarbetat med immaterialrättsfrågor sedan byrån startades under gemensamt namn Kampen mot piratkopior Hur gör Sony Mobile? Josefine Svensson Regional Anti Counterfeit Manager EUCIS & MEA Sony Mobile Communications AB Josefine Svensson Piratkopior förekommer världen över och så även i mobilbranschen. Sony Mobile arbetar tillsammans med tull, polis och andra lokala myndigheter för att försöka hålla piratkopieringen av mobiltelefoner och tillbehör till ett minimum. Här ger vi en inblick i detta arbete samt även hur vi lokaliserar och stänger ner fabriker där tillverkningen sker. Josefine Svensson har arbetat med immaterialrätt på Ericsson, Sony Ericsson och Sony Mobile i 15 år. I rollen som Regional Anti Counterfeit Manager för Europa, Mellanöstern och Afrika har Josefine Svensson ett brett arbetsfält och jobbar dels med strategier för att bekämpa piratkopieringen i dessa regioner men även globalt. Hon driver ärenden och operationer, utbildar tulltjänstemän och är ansvarig för säkerhetsmärkningar på förpackningar och produkter. I botten är Josefine utbildad inom handelsrätt och sitter i Lund.

6 Föreläsare Per Gillenius Patent Manager Höganäs AB Per Gillenius Höganäs AB har en stor forskningsavdelning och arbetar aktivt med immaterialrätt för att skydda sina innovationer. I presentationen kommer Per att berätta om Höganäs patentarbete samt ge en introduktion till de processer vi får beskåda under fabriksvisningen. Per Gillenius har arbetat på Höganäs patentavdelning i 12 år med diverse patentfrågor och med att utveckla den interna patentverksamheten. Per har tidigare arbetat med utveckling, produktionsledning och kvalitetsarbete inom ESAB AB.

7 Program Tid: Torsdagen den 19 september, Registrering, Norrbroplatsen 2, entréen Mingel med te, kaffe och smörgås Supply Chain Specialiserad fabrik med unika formuleringar Mikael Eliasson McNeil AB Vår forskning om rökavvänjning Gunnar Gustavsson McNeil AB Patent på McNeil John Hedenström McNeil AB Paus Kampen mot piratkopior Hur gör Sony Mobile? Josefine Svensson Sony Mobile Communications AB Lunch SIPF-möte Stöd i grundhandling ett allt viktigare rekvisit för att skapa starka patenträttigheter Martin Ekenberg Ström & Gulliksson Paus :00 Per Gillenius Höganäs AB Transport till Höganäs AB, Bruksgatan 35 Jens Olsson Gulliksson Höganäs fabriksvisning Transport till McNeil AB och Dunkers Kulturhus Middag på Dunkers Kulturhus (Kungsgatan 11, Helsingborg)

8 Anmälan Anmäl dig senast kl torsdagen den 12 september. Antalet platser är begränsat, så anmäl dig i god tid för att vara säker på att du får plats! Vi kan ta emot max 80 personer under dagen och 60 personer till middagen. Anmäl dig via : I anmälningsformuläret ska du ange din faktureringsadress. Läs noga igenom de olika alternativen så att du väljer rätt alternativ. När du anmäler dig får du en bekräftelse på att du är anmäld samt en faktura skickad till din epostadress. Anmälan är bindande. Vid avanmälan senare än den 12:e september kl återbetalas inte mötesavgiften. Avgift Mötesavgiften för SIPF-medlemmar är 800 kr inklusive middag. Väljer du att bara vara med under dagen kostar det 300 kr. Gäster till SIPF-medlemmar är välkomna i mån av plats, avgiften är 1100 kr inklusive middag, alternativt 600 kr för bara dagen. Tid från IP-Samfundet Ej fastställt. Hotell Vi rekommenderar Marina Plaza Elite Hotel Marina Plaza Kungstorget 6 Box Helsingborg Tel: Fax: Mail: reservation.helsingborg@elite.se

9 Information Adress ( ) Adress ( ) McNeil AB Höganäs AB Norrbroplatsen 2, Helsingborg Bruksgatan 35, Höganäs Parkering: finns vid bl a Fredriksdals friluftsmuseum precis intill McNeil Registrering Registrering till mötet sker kl. 8:30-8:40 eller kl. 10:00. Ytterst begränsade möjligheter att komma annan tid. Middag Middagen kommer att serveras på Dunkers Kulturhus (Kungsgatan 11, Helsingborg) som ligger vid Norra hamnen. McNeil AB Dunkers Kulturhus Marina Plaza

10 Information Fabriksvisning Höganäs AB Visningen tar 1,5-2 timmar. Buss från McNeil till Höganäs och åter till Helsingborg (McNeil och Dunkers Kulturhus). Vägbeskrivning från McNeil (ca 25 min): Kör ut på Ängsholmsvägen/leden och ta vänster i rondellen in på Christinelundsvägen (111)/Höganäsväg (111) mot Höganäs. Ta vänster in på Kullagatan, vänster Industrigatan och in på Bruksgatan. Höganäs AB Glöm inte namnbricka! Välkommen önskar SIPF-styrelsen.

Höstmöte 19 September 2013

Höstmöte 19 September 2013 Höstmöte 19 September 2013 McNeil AB, Norrbroplatsen 2, Helsingborg Höganäs AB, Bruksgatan 35, Höganäs Svenska Industriens Patentingenjörers Förening (SIPF) grundades år 1939. Föreningen bytte namn till

Läs mer

Vårmöte 14 maj 2013. Liljeholmen, Stockholm

Vårmöte 14 maj 2013. Liljeholmen, Stockholm Vårmöte 14 maj 2013 Liljeholmen, Stockholm Svenska Industriens Patentingenjörers Förening (SIPF) grundades år 1939. Föreningen bytte namn till Svenska Industrins IP Förening år 2008. Föreningens ändamål

Läs mer

SIPF Vårmöte 5 maj 2015

SIPF Vårmöte 5 maj 2015 SIPF Vårmöte 5 maj 2015 Folkets Hus i Lund Kiliansgatan 13-15, 22350 Lund Svenska Industriens Patentingenjörers Förening (SIPF) grundades år 1939. Föreningen bytte namn till Svenska Industrins IP Förening

Läs mer

Årsmöte 3 februari 2015. Citykonferensen Ingenjörshuset. Malmskillnadsgatan 46, Stockholm

Årsmöte 3 februari 2015. Citykonferensen Ingenjörshuset. Malmskillnadsgatan 46, Stockholm Årsmöte 3 februari 2015 Citykonferensen Ingenjörshuset Malmskillnadsgatan 46, Stockholm Svenska Industriens Patentingenjörers Förening (SIPF) grundades år 1939. Föreningen bytte namn till Svenska Industrins

Läs mer

Årsmöte 4 februari BEST WESTERN Kom Hotel Stockholm. Döbelnsgatan 17, Stockholm

Årsmöte 4 februari BEST WESTERN Kom Hotel Stockholm. Döbelnsgatan 17, Stockholm Årsmöte 4 februari 2016 BEST WESTERN Kom Hotel Stockholm Döbelnsgatan 17, Stockholm Svenska Industrins Patentingenjörers Förening (SIPF) grundades år 1939. Föreningen bytte namn till Svenska Industrins

Läs mer

Höstmöte 7 oktober 2014. Kungliga Myntkabinettet. Slottsbacken, Stockholm

Höstmöte 7 oktober 2014. Kungliga Myntkabinettet. Slottsbacken, Stockholm Höstmöte 7 oktober 2014 Kungliga Myntkabinettet Slottsbacken, Stockholm Svenska Industriens Patentingenjörers Förening (SIPF) grundades år 1939. Föreningen bytte namn till Svenska Industrins IP Förening

Läs mer

Årsmöte 6 februari 2014

Årsmöte 6 februari 2014 Årsmöte 6 februari 2014 Piperska Muren, Stockholm Svenska Industriens Patentingenjörers Förening (SIPF) grundades år 1939. Föreningen bytte namn till Svenska Industrins IP Förening år 2008. Föreningens

Läs mer

Höstmöte 13 september 2012. i samarbete med Kapea. Telefonplan, Stockholm

Höstmöte 13 september 2012. i samarbete med Kapea. Telefonplan, Stockholm Höstmöte 13 september 2012 i samarbete med Kapea Telefonplan, Stockholm Svenska Industriens Patentingenjörers Förening (SIPF) grundades år 1939. Föreningen bytte namn till Svenska Industrins IP Förening

Läs mer

tema: havsmiljö INBJUDAN till MIA-dagen 15 november 2011 Ge dina idéer luft under vingarna!

tema: havsmiljö INBJUDAN till MIA-dagen 15 november 2011 Ge dina idéer luft under vingarna! tema: havsmiljö INBJUDAN till MIA-dagen 15 november 2011 Ge dina idéer luft under vingarna! får vi fresta med en forskare Har du idéer eller utvecklingsplaner för dina produkter eller tjänster, men kommer

Läs mer

Utvecklingsdagar för Sveriges innovationskontor

Utvecklingsdagar för Sveriges innovationskontor VÄLKOMMEN TILL Utvecklingsdagar för Sveriges innovationskontor 10-11 MAJ 2011 På PRV har vi en enkel filosofi att dela med oss av vår kunskap och erfarenhet. Speciellt till dig som arbetar med rådgivning

Läs mer

Årsmöte 6 februari 2014

Årsmöte 6 februari 2014 Årsmöte 6 februari 2014 Piperska Muren, Stockholm Svenska Industriens Patentingenjörers Förening (SIPF) grundades år 1939. Föreningen bytte namn till Svenska Industrins IP Förening år 2008. Föreningens

Läs mer

BYGGNADSÄMNESINDUSTRIN

BYGGNADSÄMNESINDUSTRIN Nr 12 Juni 2007 Kurser hösten 2007 Vi översänder inbjudan till kurs i arbetsrätt samt kurs i arbetsgivarens ansvar för arbetsmiljön som genomförs i samarbete med Livsmedelsföretagen. Anmälan görs på bifogad

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

TEKNIK- OCH ELPROGRAMMET. Karlstad juni 2011

TEKNIK- OCH ELPROGRAMMET. Karlstad juni 2011 Inbjudan till LÄRARE PÅ TEKNIK- OCH ELPROGRAMMET Karlstad 21-22 juni 2011 Välkommen till Skogsindustriernas fortbildning för lärare på teknik- och elprogrammet Skogsindustrierna och Stora Enso arrangerar

Läs mer

Inbjudan till. Men Skövde är också en evenemangsstad och en partystad med ett krogliv som blomstrar som aldrig förr.

Inbjudan till. Men Skövde är också en evenemangsstad och en partystad med ett krogliv som blomstrar som aldrig förr. Inbjudan till Höstmöte & Utvecklingskonferens Skövde 20-21 oktober 2011 Shoppa i Skövde är devisen som fått handelsströmmarna att vända. Fler handelsområden och ett bredare utbud gör att en kvarts miljon

Läs mer

Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Elmia

Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Elmia Filterskola Steg 1 i Jönköping 14-15 15 maj Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Elmia Filterskolan för industrin vänder sig till alla som arbetar med hydraulik- och smörjsystem eller som på annat

Läs mer

2013-02-15 13/35. Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen

2013-02-15 13/35. Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen 2013-02-15 13/35 Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen Engelska för kommun och offentlig sektor Utveckla ditt ordförråd i engelska med inriktning på kommun och

Läs mer

19 20/5 I STOCKHOLM FRÅN FOTOGRAFISKA TILL FITTJA SABOS KOMMUNI- KATIONS- DAGAR SABO SVERIGES ALLMÄNNYTTIGA BOSTADSFÖRETAG

19 20/5 I STOCKHOLM FRÅN FOTOGRAFISKA TILL FITTJA SABOS KOMMUNI- KATIONS- DAGAR SABO SVERIGES ALLMÄNNYTTIGA BOSTADSFÖRETAG 19 20/5 I STOCKHOLM FRÅN FOTOGRAFISKA TILL FITTJA SABOS KOMMUNI- KATIONS- DAGAR SABO SVERIGES ALLMÄNNYTTIGA BOSTADSFÖRETAG VÄLKOM- MEN TILL ÅRETS TRÄFF I STOCK- HOLM! SABOS KOMMUNIKATIONSDAGAR Köksbordsmodellen

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Datum: 20-21 april 2013 Plats: Hotell Statt i Hässleholm Ändrat namn på regionala konferensen! Snart är det åter dags för lokalföreningar,

Läs mer

Filterskola 12-13 Mars Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell Väst, Gävle

Filterskola 12-13 Mars Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell Väst, Gävle Filterskola 12-13 Mars Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell Väst, Gävle Filterskolan för industrin vänder sig till alla som arbetar med hydraulik- och smörjsystem eller som på annat sätt

Läs mer

Proposition. 4:e oktober Näset NÄSET CHARITY RIDE. Huvudsponsor:

Proposition. 4:e oktober Näset NÄSET CHARITY RIDE. Huvudsponsor: NÄSET CHARITY RIDE 2015 Proposition 2015 4:e oktober Näset Huvudsponsor: Namn: Näset Charity Ride 2015 till förmån för barncancerstiftelsen Henrik Superman. Datum: Söndagen den 4:e oktober 2015. Ritten

Läs mer

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet Program vecka 17 Nyföretagarveckan Anmäl dig NU! till linkoping@nyforetagarcentrum.se eller via Facebook. 1 Mån 22 apr 17.30 19, essio ab, Näringslivets hus, Ågatan 9 Din drivkraft, styrkor och hur du

Läs mer

Mångfaldsstrategisk rekryteringsprocess Hur en inkluderande arbetsplatskultur gör att vi kan tillvarata kompetenser

Mångfaldsstrategisk rekryteringsprocess Hur en inkluderande arbetsplatskultur gör att vi kan tillvarata kompetenser 2014-12-15 15/10 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser Mångfaldsstrategisk rekryteringsprocess Hur en inkluderande arbetsplatskultur gör

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Dags att anmäla sig till EIO Ledarskapsprogram I januari drar en ny omgång av EIOs ledarskapsprogram

Läs mer

Nyhet för i år! Även Fördjupningsseminarium. Munters kostnadsfria seminarium Fukt under kontrollerade former

Nyhet för i år! Även Fördjupningsseminarium. Munters kostnadsfria seminarium Fukt under kontrollerade former Nyhet för i år! Även Fördjupningsseminarium. Munters kostnadsfria seminarium Fukt under kontrollerade former Vad är orsaken till kondens, korrosion samt is och varför bildas mögel? Hur gör du för att undvika

Läs mer

SOMS-Konferens 15-17 oktober 2008 Scandic Plaza Borås

SOMS-Konferens 15-17 oktober 2008 Scandic Plaza Borås SOMS-Konferens 15-17 oktober 2008 Scandic Plaza Borås För sjukgymnaster inom omsorg och habilitering Onsdag 15 oktober 11.30-12.00 Registrering 12.00-13.00 Lunch 13.00-13.30 Konferensen öppnas Inledning

Läs mer

Affärsjuridik enligt Lindahl

Affärsjuridik enligt Lindahl Affärsjuridik enligt Lindahl Ett affärsråd ska vara glasklart. Inte gömmas i en hög av papper. Ett rakare arbetssätt Du vill ha raka svar och tydliga råd. Vårt mål är att alltid leverera relevant rådgivning

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR HELSINGBORG MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR HELSINGBORG MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR Du är inbjuden till... 2016 HELSINGBORG MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON ELITE HOTEL MARINA PLAZA FREDAG 25 NOVEMBER NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen

Läs mer

Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada

Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada Utbildar INBJUDAN till Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada Tema: Konsekvenser vid förvärvad hjärnskada. Plats: Missionskyrkan i Uppsala. Tid: Tisdagen den 8 mars 2016 kl. 9.00 17.00 (registrering

Läs mer

Familjehemsdagar VÄLKOMMEN TILL 6-7 OKTOBER I SUNDSVALL

Familjehemsdagar VÄLKOMMEN TILL 6-7 OKTOBER I SUNDSVALL VÄLKOMMEN TILL Familjehemsdagar 6-7 OKTOBER I SUNDSVALL Under Familjehemsdagarna tar vi del av varandras erfarenheter och berikar oss med ny kunskap från intressanta föreläsningar. Du är varmt välkommen!

Läs mer

Att mäta är att veta...

Att mäta är att veta... Du är inbjuden till symposium Att mäta är att veta... arrangerat av Syftet med symposiet är att belysa möjligheterna och fördelarna med att följa upp hypoventilerade patienter. 1000-tals patienter behandlas

Läs mer

Facklig utbildning. Kursprogram 2010

Facklig utbildning. Kursprogram 2010 Facklig utbildning Kursprogram 2010 CENTRALA BAS- OCH FORTSÄTTNINGSKURSER De centralt anordnade fackliga kurserna och temadagarna kommer att genomföras i Stockholm i Läkarförbundets egen konferenslokal

Läs mer

WTF-reglemente (gällande cadetter och minorer: STF:s regler, inga huvudträffar) utslagseliminering

WTF-reglemente (gällande cadetter och minorer: STF:s regler, inga huvudträffar) utslagseliminering 19 20 maj Arrangör: Medarrangör: Adress: Ansvarig: Team Toigye Panthers STF Svenska taekwondo förbundet Snapperupsgatan 9, Malmö Mario Glasnovic Mobil: +4670424 40 83 e-mail: info@toigye.com hemsida: www.ntc2012-malmo.se

Läs mer

INBJUDAN. 13 September, kl 09.00 ca 14.00

INBJUDAN. 13 September, kl 09.00 ca 14.00 INBJUDAN 13 September, kl 09.00 ca 14.00 Radisson SAS Scandinavia Hotel (f d Hotel Sheraton) Konferensrum Västerhavet Södra Hamngatan 59-65, Göteborg Centrum för Verksamhetsutveckling, CVU, arrangerar

Läs mer

Gååsa raden. Inbjudan till julresa. Nr Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren. En tidning för Visions medlemmar i region Skåne

Gååsa raden. Inbjudan till julresa. Nr Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren. En tidning för Visions medlemmar i region Skåne Gååsa raden Nr. 3 2016 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne Inbjudan till julresa Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren En utbildningsdag för skyddsombud anordnades i avdelningen 5 oktober.

Läs mer

GRUNDUTBILDNING I ARBETSMILJÖ. 1 GRUNDUTBILDNING I ARBETSMILJÖ. 3 DROGER I ARBETSLIVET. 5 VIDAREUTBILDNING ARBETSMILJÖ. 6 STEG 1 - DISTANSUTBILDNING.

GRUNDUTBILDNING I ARBETSMILJÖ. 1 GRUNDUTBILDNING I ARBETSMILJÖ. 3 DROGER I ARBETSLIVET. 5 VIDAREUTBILDNING ARBETSMILJÖ. 6 STEG 1 - DISTANSUTBILDNING. Innehåll GRUNDUTBILDNING I ARBETSMILJÖ... 1 GRUNDUTBILDNING I ARBETSMILJÖ... 3 DROGER I ARBETSLIVET... 5 VIDAREUTBILDNING ARBETSMILJÖ... 6 STEG 1 - DISTANSUTBILDNING... 8 STEG 3 - KONSTEN ATT PÅVERKA...

Läs mer

Mervärdesskatt. för den offentliga sektorn. Detta får du ut av att deltaga: 4 maj 2006, Stockholm 18 maj 2006, Göteborg 10 oktober 2006, Stockholm

Mervärdesskatt. för den offentliga sektorn. Detta får du ut av att deltaga: 4 maj 2006, Stockholm 18 maj 2006, Göteborg 10 oktober 2006, Stockholm Bli uppdaterad på endast 1 dag Mervärdesskatt för den offentliga sektorn Detta får du ut av att deltaga: Inblick i senaste lagändringar och praxis Presentation av konkreta exempel och praktikfall Målinriktad

Läs mer

INBJUDAN TILL STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE

INBJUDAN TILL STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE INBJUDAN TILL STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE Oskarshamn och Mönsterås 19-20 oktober 2011 Välkommen till Skogsindustriernas fortbildning för studie- och yrkesvägledare Skogsindustrierna och Södra arrangerar

Läs mer

ÅRSMÖTE 2017 Föreningen Klimatkommunernas årsmötesdagar mars 2017 i Jönköping

ÅRSMÖTE 2017 Föreningen Klimatkommunernas årsmötesdagar mars 2017 i Jönköping KALLELSE OCH DAGORDNING ÅRSMÖTE 2017 Föreningen Klimatkommunernas årsmötesdagar 30-31 mars 2017 i Jönköping Jönköping ljuset vid Vättern och den forna tändsticksstaden 1 Välkomna till Klimatkommunernas

Läs mer

ORDINARIE FÖRENINGSMÖTE

ORDINARIE FÖRENINGSMÖTE Sveriges Skeppsmäklareförenings medlemmar kallas härmed till: ORDINARIE FÖRENINGSMÖTE Årets begivenhet närmar sig och precis som vi bestämde på förra årsmötet träffas vi i år i Uddevalla 23 maj 2014 Vid

Läs mer

HR-dag Företagsuniversitetets. torsdagen den 9 oktober hos Företagsuniversitetet i Globen City, Stockholm. Några av dagens inslag

HR-dag Företagsuniversitetets. torsdagen den 9 oktober hos Företagsuniversitetet i Globen City, Stockholm. Några av dagens inslag Företagsuniversitetets HR-dag 2014 torsdagen den 9 oktober hos Företagsuniversitetet i Globen City, Stockholm Några av dagens inslag Affärsnära HR med Helen Borg Marie Hallander Larsson om våra HR-sanningar

Läs mer

Glasdagarna 2011 Seminarier, information, diskussion, vision!

Glasdagarna 2011 Seminarier, information, diskussion, vision! Glasdagarna 2011 Seminarier, information, diskussion, vision! Härmed inbjuds du som medlem i Glasbranschföreningen till höstens Glasdagar vilka arrangeras under oktober och november månad. I år arrangeras

Läs mer

TILL LÄRARE SOM UNDERVISAR PÅ TEKNIK- ELLER ELPROGRAMMET OCH VILL MÖTA FRAMTIDEN I SKOGSINDUSTRIERNAS SOMMARFORTBILDNING 2009

TILL LÄRARE SOM UNDERVISAR PÅ TEKNIK- ELLER ELPROGRAMMET OCH VILL MÖTA FRAMTIDEN I SKOGSINDUSTRIERNAS SOMMARFORTBILDNING 2009 TILL LÄRARE SOM UNDERVISAR PÅ TEKNIK- ELLER ELPROGRAMMET OCH VILL MÖTA FRAMTIDEN I SKOGSINDUSTRIERNAS SOMMARFORTBILDNING 2009 Karlstad 16 17 juni 2009 Välkommen till Skogsindustriernas fortbildning för

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Datum: 17-18 maj 2014 Plats: IOGT-NTO, Vattentorget i Växjö Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

Inbjudan. Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november

Inbjudan. Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november Inbjudan Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november Mänskligt, personligt eller omöjligt För 24:e året i rad arrangeras Säkerhetsdagarna säkerhetsbranschens exklusiva kunskapsseminarium och en mötesplats

Läs mer

ALLT DET GODA En värmländsk inspirationsdag med fokus på äldres hälsa SUNNE SPA 25 APRIL 2017

ALLT DET GODA En värmländsk inspirationsdag med fokus på äldres hälsa SUNNE SPA 25 APRIL 2017 Välkommen till ALLT DET GODA En värmländsk inspirationsdag med fokus på äldres hälsa SUNNE SPA 25 APRIL 2017 Många av de förändringar som görs i vård och omsorg leder till förbättringar som ger förutsättningar

Läs mer

PÅ STRIKE & CO, ÖREBRO

PÅ STRIKE & CO, ÖREBRO INBJUDAN till 5 7 NOVEMBER 2010 (OBS! Allahelgonahelgen) PÅ STRIKE & CO, ÖREBRO VI HÄLSAR ER ALLA HJÄRTLIGT VÄLKOMNA TILL ACTION JUBAL OPEN! Välkomna till Action Jubal Open 2010 i Örebro Starttider: Fredag

Läs mer

Proposition 2015 4:e oktober Lund

Proposition 2015 4:e oktober Lund LUND CHARITY RIDE 2015 Proposition 2015 4:e oktober Lund Huvudsponsor: Namn: Lund Charity Ride 2015 till förmån för barncancerstiftelsen Henrik Superman. Datum: Söndagen den 4:e oktober 2015. Ritten öppen

Läs mer

Facklig utbildning. Kursprogram 2013

Facklig utbildning. Kursprogram 2013 Facklig utbildning Kursprogram 2013 CENTRALA BAS- OCH FORTSÄTTNINGSKURSER De centralt anordnade fackliga kurserna och temadagarna kommer att genomföras i Stockholm i Läkarförbundets egen konferenslokal

Läs mer

Filterskola 9-10 oktober Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell, Grand Örebro

Filterskola 9-10 oktober Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell, Grand Örebro Filterskola 9-10 oktober Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell, Grand Örebro Filterskolan för industrin vänder sig till alla som arbetar med hydraulik- och smörjsystem eller som på annat

Läs mer

Prevention, screening och tidig intervention vid typ 2 diabetes

Prevention, screening och tidig intervention vid typ 2 diabetes År 2008 Årg 21 Nr 3 Prevention, screening och tidig intervention vid typ 2 diabetes Bästa Diabetes-kollega! Hjärtligt välkomna till vackra Härnösand vid porten till Höga kusten den 15-16 maj 2008. Programmet

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Lär dig leda ditt företag till tillväxt Du som är eller ska bli ledare i ett företag som är medlem

Läs mer

Filterskola Steg 2 - Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotel, Gävle Väst När: 15 & 16 Oktober

Filterskola Steg 2 - Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotel, Gävle Väst När: 15 & 16 Oktober Filterskola Steg 2 - Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotel, Gävle Väst När: 15 & 16 Oktober Filterskolan för industrin vänder sig till alla som arbetar med hydraulik- och smörjsystem eller

Läs mer

Bjuder dig på en seminariedag under temat: NÖJD PERSONAL = NÖJDA KUNDER = NÖJDA ÄGARE

Bjuder dig på en seminariedag under temat: NÖJD PERSONAL = NÖJDA KUNDER = NÖJDA ÄGARE Bjuder dig på en seminariedag under temat: NÖJD PERSONAL = NÖJDA KUNDER = NÖJDA ÄGARE Seminariedagen äger rum på restaurang Grappa, Sankt Eriksgatan 86, Stockholm den 15:e november 2017 kl 09:00-15:00.

Läs mer

Ansökan Till Business Brilliance Master Mind

Ansökan Till Business Brilliance Master Mind Ansökan Till Business Brilliance Master Mind Du kan lämna in ansökan på 2 olika sätt: 1.Spara dokumentet på din dator, fyll i ansökan, spara och bifoga i ett mail till admin@boundlessbrilliance.com. 2.Skriv

Läs mer

Jag vill börja med att på styrelsen vägnar önska alla en god fortsättning på det nya året och hoppas att ni haft en riktigt trevlig jul.

Jag vill börja med att på styrelsen vägnar önska alla en god fortsättning på det nya året och hoppas att ni haft en riktigt trevlig jul. Kära medlemmar Nyhetsbrev januari 2007 Jag vill börja med att på styrelsen vägnar önska alla en god fortsättning på det nya året och hoppas att ni haft en riktigt trevlig jul. Vår konferens med tema verktyg

Läs mer

Facklig utbildning. Kursprogram 2011

Facklig utbildning. Kursprogram 2011 Facklig utbildning Kursprogram 2011 CENTRALA BAS- OCH FORTSÄTTNINGSKURSER De centralt anordnade fackliga kurserna och temadagarna kommer att genomföras i Stockholm i Läkarförbundets egen konferenslokal

Läs mer

Innovationsbarometern 2011

Innovationsbarometern 2011 Innovationsbarometern 2011 Om rapporten Awapatents rapport Innovationsbarometern 2011 bygger på telefonintervjuer med 200 svenska forsknings- och utvecklingschefer. Intervjuerna genomfördes under oktober

Läs mer

P R O G R A M T I D P L A T S F Ö R E L Ä S A R E

P R O G R A M T I D P L A T S F Ö R E L Ä S A R E P R O G R A M T I D P L A T S F Ö R E L Ä S A R E S E M I N A R I E P R O G R A M & I N F O O N S D A G 1 1 M A J 08.00-09.00 Samling, registrering och kaffe 09.00 Säkerhetsåtgärder efter truckolycka Lennart

Läs mer

GOLFTOURERNAS ANMÄLNINGSSYSTEM PÅ INTERNET

GOLFTOURERNAS ANMÄLNINGSSYSTEM PÅ INTERNET GOLFTOURERNAS ANMÄLNINGSSYSTEM PÅ INTERNET 67 Webbadress: http://anmalan.golfdata.se Kan även nås via Skandia Tours hemsida: http://skandiatour.golf.se Alla anmälningar till Skandia Tour Elit, Riks, Regional

Läs mer

NORDEN och framtidens klimat - för dig som vill vara med och leda samtal kring klimatfrågor och den nordiska klimatdebatten

NORDEN och framtidens klimat - för dig som vill vara med och leda samtal kring klimatfrågor och den nordiska klimatdebatten INBJUDAN TILL: CIRKELLEDARUTBILDNING NORDEN och framtidens klimat - för dig som vill vara med och leda samtal kring klimatfrågor och den nordiska klimatdebatten Stockholm Fredag 6 februari kl. 10-16 alternativt

Läs mer

SYV SKOLPLANER SE MÖJLIGHETER!

SYV SKOLPLANER SE MÖJLIGHETER! SKOLSAMVERKAN SYV = Hela skolans ansvar SKOLSAMVERKAN SYV SKOLPLANER SE MÖJLIGHETER! Välkomna Skolledare, studie- och yrkesvägledare, syvsamordnare, utvecklingsledare/förvaltning, arbetslagsledare, lärare,

Läs mer

Inspiration Days 2015. 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel

Inspiration Days 2015. 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel Inspiration Days 2015 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel Handfasta tips, erfarenhetsutbyte och nätverkande Välkommen till vår användarkonferens för dig som vill lära dig mer om flexitebpms, utbyta

Läs mer

Har du några frågor finner du kontaktuppgifter längst ner i detta brev.

Har du några frågor finner du kontaktuppgifter längst ner i detta brev. Varmt välkommen till Scenkonstdagarna i Borås 25-26 februari 2017! Bästa producent! Du som får detta informationsbrev är deltagare på scenkonstdagarna i Borås 25-26 februari på Sagateatern! Nedan finner

Läs mer

ÖVIKSLÄGRET 2016 Välkommen till en eller två veckors härligt sommarläger för konståkare i vackra Örnsköldsvik!

ÖVIKSLÄGRET 2016 Välkommen till en eller två veckors härligt sommarläger för konståkare i vackra Örnsköldsvik! Örnsköldsvik 24/7-6/8 ÖVIKSLÄGRET 2016 Välkommen till en eller två veckors härligt sommarläger för konståkare i vackra Örnsköldsvik! ÖKK har under många år varit arrangör till Övikslägret, ett mycket omtyckt

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School EIO Ledarskapsprogram Så här tycker några av deltagarna om vad programmet haft för omvälvande betydelse

Läs mer

Program. Årsmöte. 11-12 november, 2014. Elite Park Avenue Hotel, Göteborg

Program. Årsmöte. 11-12 november, 2014. Elite Park Avenue Hotel, Göteborg Program Årsmöte 11-12 november, 2014 Elite Park Avenue Hotel, Göteborg PROGRAM Tisdagen den 11 november 11.00 Registrering 11.30 Lunch Göteborg Energi bjuder på lunch Moderator Annika Johannesson 13.00

Läs mer

Affärsmöjligheter inom avfallshantering, vattenrening och sanering i Tjeckien 24-25 januari 2005 i Prag

Affärsmöjligheter inom avfallshantering, vattenrening och sanering i Tjeckien 24-25 januari 2005 i Prag Inbjudan till miljöteknikseminarium med workshop Lena Sommestad leder delegation till Tjeckien Affärsmöjligheter inom avfallshantering, vattenrening och sanering i Tjeckien 24-25 januari 2005 i Prag Sveriges

Läs mer

HÄR FINNS JOBBEN! Näringslivs och rekryteringsmässan i Malå, 5-9 november 2018

HÄR FINNS JOBBEN! Näringslivs och rekryteringsmässan i Malå, 5-9 november 2018 Foto: Linn Fjellner BOKA PLATS SENAST 10 oktober! HÄR FINNS JOBBEN! Näringslivs och rekryteringsmässan i Malå, 5-9 november 2018 Fri entré för alla besökare Näringslivs och rekryteringsmässan i Malå, en

Läs mer

Gilla kommunen En dag om sociala medier i offentlig sektor

Gilla kommunen En dag om sociala medier i offentlig sektor 2014-11-21 15/22 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser Gilla kommunen En dag om sociala medier i offentlig sektor BAKGRUND/ SYFTE De sociala

Läs mer

Nordic Transport Convention

Nordic Transport Convention Nordic Transport Convention den 5 oktober 2006 Nordic Transport Convention genomförs parallellt med Tekniska Mässan, Nordens största industrimässa Östersjöfrågorna hetare och hetare - transportflödena

Läs mer

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se Viktig info! Spara denna manual Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se För våra hyresgäster Så här kommer du in på Mina sidor Denna manual

Läs mer

Rum för själen. 7-9 oktober 2014 i Växjö Peter

Rum för själen. 7-9 oktober 2014 i Växjö Peter Rum för själen 7-9 oktober 2014 i Växjö Peter Du är på helig mark. Ditt uppdrag är oändligt. Du är en bärare av Guds nåd. Den stund som man får dela vid en sjukhussäng, vid en dödsbädd eller i samtalsrummet

Läs mer

Fjärrvärmedagarna. 9-10 april 2014. Utsikten Meetings, Stockholm

Fjärrvärmedagarna. 9-10 april 2014. Utsikten Meetings, Stockholm Fjärrvärmedagarna 9-10 april 2014 Utsikten Meetings, Stockholm PROGRAM Tisdagen den 8 april Från kl. 19.00 Mingelkväll med mat och dryck Lokal: Cocktailbaren PROGRAM Onsdagen den 9 april Morgonaktivitet

Läs mer

Nationellt snöskoterforum

Nationellt snöskoterforum Inbjudan Nationellt snöskoterforum Foto: Conny Olofsson Nationellt snöskoterforum Nationella Snöskoterrådet tillsammans med Östersunds kommun och Östersunds snöskoterklubb hälsar dig varmt välkommen till

Läs mer

NYHETSBREV DECEMBER 2012

NYHETSBREV DECEMBER 2012 2012-11-29 NYHETSBREV DECEMBER 2012 Nu har vi äntligen planerat för en ny företagsmässa i Nynäshamn! Anmäl dig redan i dag till mässan, det är en unik möjlighet att visa upp ditt företag för affärskontakter

Läs mer

GYMNASIEKONFERENSER 2015

GYMNASIEKONFERENSER 2015 Sveriges Kommuner och Landsting inbjuder till GYMNASIE- KONFERENSER 2015 Konferensen som ger aktuell överblick, utblick och inblick om gymnasieskolans aktuella frågor. Inbjudan riktar sig till: - Heltids-

Läs mer

Inbjudan till EFA-dagarna den 27-28 oktober 2010

Inbjudan till EFA-dagarna den 27-28 oktober 2010 Nr 37/10 Stockholm 2010-10-14 Till Medlemmarna i EnergiFöretagens Arbetsgivareförening Missa inte årets EFA-dagar Som framgår av tidigare inbjudan nedan äger årets EFA-dagar rum den 27-28 oktober. Dessa

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll.

organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll. Ledarutveckling Du är viktig! Vi vill ge dig som arbetar med människor i grupp och dig som är aktiv i en organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll. Som cirkelledare, förtroendevald,

Läs mer

Välkommen på utbildning!

Välkommen på utbildning! Välkommen på utbildning! Fördjupningskurs i badvattenrening 27-30 augusti 2012 Poolwater Nordic AB. Styrelsens sate: Arvika. Organisationsnr: 556167-9761 Box 902, 671 29 Arvika. Besöksadress: Verkstadsgatan

Läs mer

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall.

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall. Gilla oss på facebook! DF Studio Danza Bryggaregatan 18-20 50338 Borås info@studiodanza.nu Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 4, dvs måndag den 25

Läs mer

Vårmöte 12 maj 2016. Nalen www.nalen.com Regeringsgatan 74, Stockholm

Vårmöte 12 maj 2016. Nalen www.nalen.com Regeringsgatan 74, Stockholm Vårmöte 12 maj 2016 Nalen www.nalen.com Regeringsgatan 74, Stockholm Svenska Industrins Patentingenjörers Förening (SIPF) grundades år 1939. Föreningen bytte namn till Svenska Industrins IP Förening år

Läs mer

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013 Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari Välkommen på sportlovsläger där du som deltagare får chansen att pröva på lite olika sporter både i idrottshallen och ute i naturen på Lillsved. Hela Lillsved

Läs mer

2009-12-03. Bästa kursdeltagare!

2009-12-03. Bästa kursdeltagare! Kursledare: helsjo@ki.se 08-616 50 66 Bästa kursdeltagare! Välkommen att börja din specialistutbildning hos oss. Utbildningen bedrivs av Institutionen för klinisk forskning och utbildning på Södersjukhuset

Läs mer

Välkommen att diskutera framtida kompetens inom vård- och omsorgssektorn. 23-24 november på Thapperska i Norrköping

Välkommen att diskutera framtida kompetens inom vård- och omsorgssektorn. 23-24 november på Thapperska i Norrköping Välkommen att diskutera framtida kompetens inom vård- och omsorgssektorn 23-24 november på Thapperska i Norrköping Inbjudan att delta i konferensen Current and future skills in the health and social welfare

Läs mer

Alfa-1 INBJUDAN S T O C K H O L M 2 0 0 9

Alfa-1 INBJUDAN S T O C K H O L M 2 0 0 9 Riksföreningen Alfa-1 Sverige Bergandsvägen 10 218 32 Bunkeflostrand Telefon 040 16 02 17 Ansvarig utgivare: Inger Ahlbin info@alfa-1.se www.alfa-1.se Alfa-1 KUNSKAP ÅR VÅR MEDICIN S T O C K H O L M 2

Läs mer

Västra regionen. Inbjuder till vårkonferens på. Ästad Gård 18-19 maj 2010

Västra regionen. Inbjuder till vårkonferens på. Ästad Gård 18-19 maj 2010 Västra regionen Inbjuder till vårkonferens på Ästad Gård 18-19 maj 2010 Välkomna till västra regionens vårkonferens! Årets vårkonferens är förlagd till Ästad Gård, en mycket inspirerande miljö som måste

Läs mer

IPS Vårkursvecka 2015 2015-02-04

IPS Vårkursvecka 2015 2015-02-04 IPS Vårkursvecka 2015 2015-02-04 Inbjudan till IPS vårkursvecka 2015 i Stockholm (Kista) Tid: Tisdagen den 21 april: Riskanalys och tolerabel risk Onsdagen den 22 april: Mänskligt felhandlande Torsdagen

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge!

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Cicki bjuder in till PROGRAMKURS Lördag 23 november med start 13.00 Söndag 24 november med start 08.00 Lördag: Kursen börjar kl 13.00 på lördagen

Läs mer

Välkommen att delta i en konferens om att vara någon - att bli sedd i skolan!

Välkommen att delta i en konferens om att vara någon - att bli sedd i skolan! Pressinbjudan Välkommen att delta i en konferens om att vara någon - att bli sedd i skolan! Tid: Start 09.30 den 30 augusti. Avslutning den 31 augusti klockan 14.30 Plats: Pite havsbad Du är välkommen

Läs mer

Centrum för hjälpmedel i Örebro län i samverkan med. HMTF Hjälpmedelsteknisk Förening. Inbjuder till. Teknikerkonferens. Örebro

Centrum för hjälpmedel i Örebro län i samverkan med. HMTF Hjälpmedelsteknisk Förening. Inbjuder till. Teknikerkonferens. Örebro Centrum för hjälpmedel i Örebro län i samverkan med HMTF Hjälpmedelsteknisk Förening Inbjuder till Teknikerkonferens Örebro 18-19 april 2018 För tionde gången anordnas Nationella Teknikerkonferensen. I

Läs mer

Presentation av nationell jämförelse 2011 för äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning ROADSHOW

Presentation av nationell jämförelse 2011 för äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning ROADSHOW Kostnad Per Brukare Presentation av nationell jämförelse 2011 för äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning ROADSHOW 2012 Datum och orter Tisdag 6 november i Stockholm Fredag 9 november

Läs mer

Inbjudan Säkerhetsdagarna 2011 Grand Hôtel 10 11 november

Inbjudan Säkerhetsdagarna 2011 Grand Hôtel 10 11 november Inbjudan Säkerhetsdagarna 2011 Grand Hôtel 10 11 november Den Mänskliga faktorn För 25:e året i rad bjuder vi nu in till Säkerhetsdagarna säkerhetsbranschens exklusiva kunskapsseminarium och mötesplats.

Läs mer

Program. styrelse. seminarier

Program. styrelse. seminarier Program styrelse seminarier ANMÄL DIG TILL ÅRETS VIKTIGASTE KOMPETENS- UTVECKLINGSKVÄLLAR 2012 Till dig som är aktiv i en styrelse eller har annat uppdrag på en golfanläggning: Så skapar du en attraktivare

Läs mer

INBJUDAN TILL STUDENT DAY FREDAG 22 MARS

INBJUDAN TILL STUDENT DAY FREDAG 22 MARS INBJUDAN TILL STUDENT DAY FREDAG 22 MARS För att ge studenter en extra möjlighet att lära om branschen anordnar TUR ett speciellt seminarieprogram med intressanta föreläsare från olika delar av branschen.

Läs mer

Program. Strategidagarna. 4-5 februari, 2015. Radisson Blu Royal Park Hotel, Frösundavik

Program. Strategidagarna. 4-5 februari, 2015. Radisson Blu Royal Park Hotel, Frösundavik Program Strategidagarna 4-5 februari, 2015 Radisson Blu Royal Park Hotel, Frösundavik PROGRAM Onsdagen den 4 februari 09.00 Fika och registrering 10.00 Välkommen till Strategidagarna! Projektgruppen Svensk

Läs mer

Djursjukvården en bransch i utveckling

Djursjukvården en bransch i utveckling Djursjukvården en bransch i utveckling Inbjudan till konferens i Stockholm den 8-9 september TALARE SLA Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Katarina Novák Regiondjursjukhuset Strömsholm Anders Thunberg

Läs mer

Samtliga nämnder, styrelser och förvaltningar Kommunala stiftelser/bolag Landstinget Länsstyrelsen

Samtliga nämnder, styrelser och förvaltningar Kommunala stiftelser/bolag Landstinget Länsstyrelsen 2007-02-15 07/14 Samtliga nämnder, styrelser och förvaltningar Kommunala stiftelser/bolag Landstinget Länsstyrelsen ATT ARBETA MED PROJEKT Utvecklingsprogrammet för dig som leder eller arbetar med projekt

Läs mer