Anvisningar för ifyllande av FINREP-tabellbilagorna 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anvisningar för ifyllande av FINREP-tabellbilagorna 2014"

Transkript

1 1(9) Anvisningar för ifyllande av FINREP-tabellbilagorna 2014 ANVISNINGAR FÖR IFYLLANDE AV FINREP- TABELLBILAGORNA Allmänt... 1 FA-tabellbilaga... 3 FA11A Ränteintäkter... 3 FA11B Räntekostnader... 3 FA14 Utdelningar... 4 FA16A Avgiftsintäkter... 4 FA16B och FA16C Avgiftsintäkter... 4 FA17A Avgiftskostnader... 4 FA17C Avgiftskostnader... 4 FA18 Vinster och förluster på finansiella tillgångar och skulder som innehas för handel -- insamlas inte... 4 FA22A-B Övriga rörelseintäkter... 5 FA24 Administrationskostnader... 5 FA27A, -B Övriga rörelsekostnader... 5 FT05 Skuldinstrument... 6 FT10 Lånefordringar och kundfordringar... 6 FT 12 Depositioner och övriga skulder totalt... 7 FT17 Dividendutdelningar... 7 FT20 Kreditinstituts aktie-, andels- och grundkapital efter ägarsektor... 7 FT22 Kapitalförvaltning... 8 FT35 Landskapsvisa uppgifter... 8 FT52 Ökningar och minskningar av materiella tillgångar... 8 FT53 Investeringar i programvara... 9 FT54 Aktier och andelar av fastighetssammanslutningar... 9 Allmänt Företagets FO-nummer (ytunnus) FO-nummer, dvs. företags- och organisationsnummer, är ett nummer som myndigheterna ger till alla registreringsskyldiga och som identifierar företaget eller organisationen. Numret har ett sjusiffrigt ordningsnummer, bindestreck och kontrollnummer. FO-numret ersätter handelsregisternumret, stiftelseregisternumret och AS-signumet som tidigare var i bruk. (begreppsbestånd) Företagets TK-kod (tk_tunnus) Varje uppgiftslämnare som har ett företags- eller organisationsnummer får en identifierare för uppgiftslämnarkategorin samt en enhetsbeteckning som identifierar uppgiftslämnaren. Beteckningen för den enskilda uppgiftslämnaren erhålls av Finansinspektionen då skyldigheten att lämna uppgifter börjar.

2 2(9) Uppgiftslämnarkategori (tataso) Uppgiftslämnarna är grupperade som olika uppgiftslämnarkategorier, som beskriver uppgiftslämnargrupper med en likadan uppgiftslämnarskyldighet. En enskild uppgiftslämnarkategori är också en så enhetlig aktör på marknaden som möjligt. Med uppgiftslämnarkategorierna beskrivs olika former av uppgiftslämnare på följande sätt: hela institutionen (t.ex. inlåningsbank) sammanlagt inklusive alla filialer (201) den del av institutionen som verkar i Finland (202) den del av institutionen som verkar utomlands (203) koncernen eller konsolideringsgruppen inom institutionen (204/205) institutionens holdingsammanslutning (236) Indelningen inhemska/utländska Indelningen i inhemska/utländska görs utgående från motparten, dvs. kunden. Om kunden finns inom Finlands gränser är det fråga om en inhemsk kund, om kunden finns utanför Finlands gränser är det fråga om en utländsk kund. Exempel 1: om ett finländskt kreditinstitut beviljar ett lån till en utländsk kund rapporteras beloppet i kolumnen utländsk (Utlandet). På motsvarande sätt rapporteras ränteintäkter för samma lån i kolumnen utländsk (Utlandet). Exempel 2: om en tysk filial i Finland beviljar lån till en finländsk kund sker rapporteringen i kolumnen inhemsk (Finland). Exempel 3: om ett finländskt kreditinstituts filial i Tyskland beviljar lån till en tysk kund, rapporteras detta i kolumnen utländsk (Utlandet) (det är fråga om utländska fordringar). Exempel 4: om ett finländsk moderbolag beviljar lån till sin filial i Tyskland rapporteras detta i kolumnen utländsk (Utlandet).

3 3(9) FA-tabellbilaga FA11A Ränteintäkter FA11B Räntekostnader Indelningen i resultaträkningsposten Ränteintäkter (F 02.00_010_010) enligt Statistikcentralens databehov. Posten totalt i bilageuppgifterna ska stämma överens med posten 010 i resultaträkningen. Posten Ränteintäkter innehåller bl.a. räntor och räntesubventioner, straff- och dröjsmålsräntor samt sådana kreditreserveringsprovisioner o.d. provisioner som bestäms på basis av tid och kapitalbelopp Skillnaden mellan det nominella värdet och anskaffningspriset för fordringar som förvärvats till ett pris som över- eller understiger det nominella värdet, till den del som den kan hänföras till räkenskapsperioden Skillnaden mellan återköpsvärdet och inköpspriset för värdepapper eller andra nyttigheter som köpts med förpliktande återförsäljningsförbindelse (repo) under avtalets giltighetstid Intäkter av räntenatur i anslutning till derivatkontrakt Provisioner som jämställs med räntor, såsom marginalränta, periodiseras som ränteintäkter under lånets löptid. Till posten Fordringar på kreditinstitut (S121, S1221, S1222, S1223) hör krediter till och andra fordringar på kreditinstitut. Till posten Fordringar på allmänheten och offentliga sektorn (S123, S124, S125, S126, S127, S128, S129, S13, S14 och S15) räknas krediter till och andra sådana fordringar på allmänheten och offentliga sektorn. Allmänheten (fordringar på/skulder till allmänheten) omfattar hushåll, företag, icke-vinstsyftande organisationer, försäkringsanstalter och övriga finansinstitut med undantag för kreditinstitut. Offentliga sektorn omfattar staten, kommuner och samkommuner, Ålands landskapsförvaltning, arbetspensionsanstalter och övriga socialskyddsfonder. Indelningen i resultaträkningsposten Räntekostnader (F 02.00_090_010) enligt Statistikcentralens databehov. Posten totalt i bilageuppgifterna ska stämma överens med posten 090 i resultaträkningen. Posten Räntekostnader innehåller bl.a. räntor, straff- och dröjsmålsräntor samt sådana kreditreserveringsprovisioner o.d. provisioner som bestäms på basis av tid och kapitalbelopp; den till räkenskapsperioden hänförliga delen av emissionsförluster på emitterade lån samt den till räkenskapsperioden hänförliga delen av provisioner på erhållna lån utom ersättningar för omedelbara förvaltningskostnader i anslutning till lånebeviljandet.

4 4(9) FA14 Utdelningar Indelningen i resultaträkningsposten Utdelningar (F 02.00_160_010) av företag i samma koncern, ägarintresseföretag och företag som inte hör till koncernen. FA16A Avgiftsintäkter FA16B och FA16C Avgiftsintäkter FA17A Avgiftskostnader FA17C Avgiftskostnader Indelningen i resultaträkningsposten Avgiftsintäkter (F 02.00_200_010) enligt Statistikcentralens databehov. Posten totalt i bilageuppgifterna ska stämma överens med posten 200 i resultaträkningen. Denna post omfattar expeditionsavgifter och provisioner för beviljande av krediter, emittering av värdepapper och förmedling av annan liknande finansiering, garantier och andra åtaganden utanför balansräkningen, valutaväxling, värdepappersförmedling, skötsel av notariatuppdrag, betalningsförmedling, värdepappersutlåning och andra liknande tjänster. Intäkterna indelas i privatkunder och övriga kunder. Ifråga om privatkunder refereras till sektorn S14 Hushåll. Övriga kunder refererar till övriga sektorer inkl. utländska kunder. I posten Intäkter under innevarande period anges intäkter under innevarande period från avgifter för värdepapper, betalningsförmedling och distributionskanaler. som ovan Indelningen i resultaträkningsposten Avgiftskostnader (F 02.00_210_010) enligt Statistikcentralens databehov. Posten totalt i bilageuppgifterna ska stämma överens med posten 210 i resultaträkningen. Avgiftskostnader indelas i kostnader för clearing och avveckling, förvaring, värdepapperiseringar, erhållna lånelöften och garantier samt övriga kostnader. som ovan FA18 Vinster och förluster på finansiella tillgångar och skulder som innehas för handel -- insamlas inte

5 5(9) FA22A-B Övriga rörelseintäkter Indelningen i resultaträkningsposten Övriga rörelseintäkter (02.00_340_010) enligt Statistikcentralens databehov. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i tabellbilaga A22 Övriga rörelseintäkter, men med en uppdaterad underindelning. Denna post omfattar hyresintäkter från fastigheter och dividend- och hyresintäkter från fastighetssammanslutningar till bruttobelopp, provisioner och arvoden från företag inom samma koncern eller konsolideringsgrupp för tillhandahållna förvaltningstjänster och för andra liknande tjänster samt övriga intäkter från kreditinstitutets normala verksamhet. I underposten Förvaltningsfastigheter inräknas hyresintäkter från placeringsaktielägenheter. Förfrågningar: IAS (d) IAS (f) IAS 17.50, 51, 56 (b) FA24 Administrationskostnader FA27A, -B Övriga rörelsekostnader Indelningen i resultaträkningsposten Administrationskostnader enligt Statistikcentralens databehov. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATIdatainsamlingen i tabellbilaga A24 Administrationskostnader, men med en uppdaterad underindelning. Personalkostnaderna borde i huvudsak motsvara Administrationskostnadernas underpost F 02.00_370_010. Övriga administrationskostnader borde i huvudsak motsvara resultaträkningens post F 02.00_380_010. Ifall EBA:s definitioner och definitionerna i nationalräkenskaperna är motstridiga ska detta meddelas Statistikcentralen. Posten Personalkostnader indelas i löner och arvoden samt i personalbikostnader. Underposten Löner och arvoden omfattar förskottsinnehållning underkastade löner och arvoden som hänför sig till räkenskapsperioden, inklusive semesterlöner, semesterersättningar och avgångsvederlag. Löner och arvoden indelas ytterligare i anställningsoptioner och övriga löner och arvoden. Underposten Övriga administrationskostnader omfattar bl.a. personalrelaterade måltids-, hälsovårds-, rekreations-, rekryterings-, utbildnings-, rese-, kontors-, adb-, marknadsförings-, representations-, forsknings- och utvecklings- samt övriga administrationskostnader som inte är hänförliga till personalkostnader. Reserveringar ska inte inkluderas i administrationskostnaderna.

6 6(9) FT05 Skuldinstrument Indelningen i resultaträkningsposten Övriga rörelseintäkter enligt Statistikcentralens databehov. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i tabellbilaga A27 Övriga rörelsekostnader, men med en uppdaterad underindelning. Ifall EBA:s definitioner och definitionerna i nationalräkenskaperna är motstridiga ska detta meddelas Statistikcentralen. I Övriga rörelsekostnader ingår hyror för utrustning och föremål. I denna post ingår också bl.a. fusionsförluster, försäkrings- och andra säkerhetskostnader, tillsyns-, inspektions- och medlemsavgifter och andra sådana kostnader som inte är hänförliga till någon annan post. I underposten Förvaltningsfastigheter noteras också kostnaderna för placeringsaktielägenheter. Reserveringar ska inte inkluderas i övriga rörelsekostnader. FT-tabellbilagor FT10 Lånefordringar och kundfordringar Posten omfattar balansräkningsposterna Skuldinstrument (F 01.01_080_010, F 01.01_120_010, F 01.01_160_010, F 01.01_190_010, F 01.01_220_010) indelade enligt den sektorvisa indelningen i finansräkenskaperna. Posten totalt i bilageuppgifterna ska stämma överens med posterna som summerats utgående från balansräkningen. Posten FT05 beskriver balansräkningens tillgångar. I praktiken är det fråga om alla värdepapper exkl. aktier, andelar och derivat. Skuldinstrumenten indelas enligt återstående löptid i följande grupper: 12 månader eller kortare och längre än 12 månader. Återstående löptid avser den återstående avtalsenliga löptid som gäller vid rapporteringstillfället. Med återstående löptid beskrivs den förändring av depositions- och lånekapitalet, som grundar sig på amorteringsplaner eller depositionsavtal. Obs! De periodiska justeringarna av räntan i avtal som är bundna till euribor påverkar inte den återstående löptiden. Tidsbundna krediter och depositioner indelas enligt återstående löptid på så sätt att avtalade amorteringar av krediter och uttag av depositioner hänförs var och en till sin egen maturitetsklass. Beroende på vilken typ av utgifter som samlas in anges krediter och insättningar som ska betalas på anfordran i den kortaste maturitetsklassen. Fordringar och skulder med uppsägningsvillkor anges i en maturitetsklass som motsvarar uppsägningstiden eller i en tidigare maturitetsklass som motsvarar den återstående löptiden. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i bokslutstabellbilagan T03-04 och T10 Fordringar, men med uppdaterad indelning.

7 7(9) Uppgifterna anges till nominellt värde. I posten inkluderas inte upplupna räntor och posten motsvarar således inte direkt balansräkningsposten Lånefordringar och kundfordringar (F01.01A/B/C, rad 180). Definitionen avviker från ECB:s definition, i vilken en s.k. omfattande lånepost (exkl. repo) används i fråga om lån. Posten Fordringar på allmänheten och den offentliga sektorn omfattar krediter till och övriga sådana fordringar på allmänheten och den offentliga sektorn. I posten ingår också finansieringsleasing, kundfordringar och övertrasseringar. Allmänheten (fordringar på/skulder till allmänheten) omfattar hushåll, företag, icke-vinstsyftande organisationer, försäkringsanstalter och övriga finansinstitut med undantag för kreditinstitut. Offentliga sektorn omfattar staten, kommuner och samkommuner, Ålands landskapsförvaltning, arbetspensionsanstalter och övriga socialskyddsfonder. FT 12 Depositioner och övriga skulder totalt FT17 Dividendutdelningar Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i bokslutets tabellbilaga T06-07 och T12 Skulder, men med uppdaterad indelning. Uppgifterna anges utan upplupna räntor som s.k. vanliga depositioner. Definitionen avviker från ECB:s definition, i vilken en post för omfattande depositioner (exkl. repo) används i fråga om depositioner. Därför motsvarar posten inte den beräknade summan av balansräkningsposterna Depositioner. Posten Skulder till allmänheten och offentlig sektor omfattar depositioner som betalas på anfordran och övriga depositioner. På samma sätt rapporteras också posten Övriga skulder till allmänheten och offentlig sektor. Resultatregleringar hör inte till tabell FT12. Indelning: Föreslagen dividendutdelning för räkenskapsperioden, dividendutdelning som förverkligats föregående period FT20 Kreditinstituts aktie-, andels- och grundkapital efter ägarsektor Sammanlagt stämmer posten överens med posten Aktiekapital/andelskapital/grundkapital ((F 01.03_010_010) på den passiva sidan i balansräkningen. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i bokslutets tabellbilaga T20 Kreditinstituts aktie-,/andels-/grundkapital efter ägarsektor, men med uppdaterad sektorindelning. Börsnoterade enheter som drivs i aktiebolagsform anger sitt aktiekapital i kolumnen "Noterat aktiekapital". Enheter med aktiebolagsform, men som inte är börsnoterade, anger sitt aktiekapital i kolumnen "Icke-noterat aktiekapital".

8 8(9) FT22 Kapitalförvaltning Andra enheter än de med aktiebolagsform, såsom t.ex. andelsbanker, anger uppgifterna i kolumnen "Andels-/grundkapital". FT35 Landskapsvisa uppgifter Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i tabellbilaga T22 Kapitalförvaltning, men med en uppdaterad underindelning. Till skillnad från tidigare så görs det inte längre skillnad mellan diskretionärt och konsultativt förvaltade medel. De förvaltade medlen bestäms enligt ITL 1 kapitlet 11 4 mom. Posten Provisionsintäkter under perioden stämmer överens med posten Provisionsintäkter (F 02.00_200_010) i resultaträkningen. Provisionsintäkterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i bokslutets tabellbilaga T35 Landskapsvisa uppgifter. Uppgifterna insamlas utgående från belägenhetsadressen för kreditinstitutets kontor. Posten Depositioner och andra skulder till allmänheten vid periodens slut rapporteras som i tabellbilagan FT12 Depositioner och övriga skulder totalt, innehållande sektorerna S111-S15 (allmänheten och offentlig sektor). Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i bokslutets tabellbilaga T36 Landskapsvisa uppgifter vid periodens slut. Uppgifterna insamlas utgående från belägenhetsadressen för kreditinstitutets kontor. Posten Lånefordringar på allmänheten vid periodens slut rapporteras som i posten Lån till allmänheten och den offentliga sektorn i tabell FT10 innehållande sektorerna S111 S15. I posten ingår inte posten Fordringar på kreditinstitut och lånefordringar totalt i tabell FT10. Uppgiften insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamligen i bokslutets tabellbilaga T36 Landskapsvisa uppgifter vid periodens slut (exkl. den offentliga sektorns lån och fordringar). Uppgifterna insamlas utgående från belägenhetsadressen för kreditinstitutets kontor. Hushållens lån i slutet av perioden motsvarar totalt-sektorerna S14 15 i tabellen FT10. FT52 Ökningar och minskningar av materiella tillgångar Rapporteringskategorier: 201, 202, 210, 211, 221, 222, 235, 240, 245, 246, , 252, 253, 254 Balansräkningsposten Materiella tillgångar indelas efter Statistikcentralens databehov i ökningar, minskningar och överföringar under räkenskapsperioden. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i

9 9(9) FT53 Investeringar i programvara bokslutets tabellbilaga T52 Ökningar och minskningar av materiella tillgångar under perioden. Bilageuppgiftens huvudpost (010) stämmer överens med balansräkningsposten Materiella tillgångar (270). I huvudsak stämmer bilageuppgifternas poster Fastigheter (020) och Övriga materiella tillgångar (270) överens med balansräkningsposterna Förvaltningsfastigheter (290) och Materiella anläggningstillgångar (280). Skillnader kan förekomma vid fördelningen mellan dessa poster. T.ex. bilageuppgiftens underpost Fastigheter omfattar förvaltningsfastigheter (investment property) och fastigheter i eget bruk. Denna definition avviker från balansräkningsposten Förvaltningsfastigheter (290). Lika stora skillnader förekommer då också mellan posterna Övriga materiella tillgångar och Materiella anläggningstillgångar. Materiella tillgångar (010) omfattar mark- och vattenområden, mark- och vattenanläggningar, byggnader och konstruktioner, maskiner och inventarier samt övriga materiella anläggningstillgångar. Underposten Mark-, vattenoch skogsområden (030) omfattar bara obebyggda områden. Bebyggda mark-, vatten och skogsområden räknas till underposten Byggnader och övriga fastigheter (150). Byggnader och konstruktioner samt mark- och vattenanläggningar räknas till investeringarna för den statistikperiod då de har betalats. Övriga anläggningstillgångar räknas till investeringar för den statistikperiod då anläggningstillgångarna övergår till köparens eller mottagarens förfogande. Med programvara avses här programvara som företaget köpt eller låtit göra på beställning. Programvara som företaget tillverkat själv för eget bruk räknas inte med här. Databaser som företaget köpt eller låtit göra på beställning räknas med här. Årliga licensavgifter och avgifter för användningsrätt med anknytning till anskaffning av programvara räknas inte med här. Indelning: Internt utvecklad programvara Externt införskaffad programvara FT54 Aktier och andelar av fastighetssammanslutningar I tabellen rapporteras också aktier både i bostadssamfund och i fastighetssammanslutningar. I tabellen ingår utgifter för ombyggnad som finns i balansräkningsposten materiella tillgångar.

Anvisningar för ifyllande av FINREP-tabellbilagorna 2014

Anvisningar för ifyllande av FINREP-tabellbilagorna 2014 1(9) Anvisningar för ifyllande av FINREP-tabellbilagorna 2014 ANVISNINGAR FÖR IFYLLANDE AV FINREP- TABELLBILAGORNA 2014... 1 Allmänt... 2 FA-tabellbilaga... 3 FA11A Ränteintäkter... 3 FA11B Räntekostnader...

Läs mer

Kreditinstitutens bokslut

Kreditinstitutens bokslut Finansiering och försäkring 2014 Kreditinstitutens bokslut 2014, 1:a kvartalet De inhemska bankernas finansnetto var oförändrat under första kvartalet 2014 De inhemska bankernas finansnetto uppgick till

Läs mer

Värdepappersföretags koncern/konsolideringsrupp

Värdepappersföretags koncern/konsolideringsrupp VIRATI MYNDIGHETSSAMARBETSGRUPPEN (jfr. Bilaga 6) Daterad Identifierare System Identifierare 19.7.2007 1.9.2007 2.1.2., 2.2.2. A_L3b_s.XLS A 1 = Suomi 2 = English 3 = Svenska 243, 244 Värdepappersföretags

Läs mer

Finnvera Abp. Tabelldel för ekonomisk översikt 1.1. 30.6.2008

Finnvera Abp. Tabelldel för ekonomisk översikt 1.1. 30.6.2008 Finnvera Abp Tabelldel för ekonomisk översikt 1.1. 30.6.2008 Resultaträkning för koncernen Not 1-06/2008 1-06/2007 Ränteintäkter 55 450 51 183 Ränteintäkter från utlåning 42 302 38 888 Räntestöd som styrts

Läs mer

MYNDIGHETSRESULTATRÄKNINGEN och tabellbilagor till resultaträkningen

MYNDIGHETSRESULTATRÄKNINGEN och tabellbilagor till resultaträkningen VIRTI Uppgiftslämnarnivåer: System Bilaga 2b. (jfr. Bilaga 6) 1 = Suomi 2 = English 3 = Svenska 240, 241, 242, 247, 249 Inhemska värdepappersföretag 3 246 Foreign värdepappersföretag i Finland 248 Clearingsmedlem

Läs mer

Bilaga 1 RESULTATRÄKNING

Bilaga 1 RESULTATRÄKNING Nr 1259 3403 RESULTATRÄKNING Bilaga 1 Ränteintäkter Leasingnetto Räntekostnader FINANSNETTO Intäkter från investeringar i form av eget kapital I företag inom samma koncern I ägarintresseföretag I övriga

Läs mer

698/2014 15. Bilaga 1 RESULTATRÄKNING FÖR KREDITINSTITUT

698/2014 15. Bilaga 1 RESULTATRÄKNING FÖR KREDITINSTITUT 698/2014 15 Bilaga 1 RESULTATRÄKNING FÖR KREDITINSTITUT Ränteintäkter Nettointäkter från leasingverksamhet Räntekostnader RÄNTENETTO Intäkter från egetkapitalinstrument Företag inom samma koncern Ägarintresseföretag

Läs mer

Nr 89 257. Bilaga 1 KONCERNRESULTATRÄKNING

Nr 89 257. Bilaga 1 KONCERNRESULTATRÄKNING Nr 89 257 KONCERNRESULTATRÄKNING Bilaga 1 I Kalkyl över kreditinstitutsverksamhet och investeringstjänster 1 Ränteintäkter Räntekostnader Finansnetto Intäkter från investeringar i form av eget kapital

Läs mer

Kreditinstitutens bokslut

Kreditinstitutens bokslut Finansiering och försäkring 2016 Kreditinstitutens bokslut 2016, 2:a kvartalet De inhemska bankernas finansnetto minskade med 5 procent och rörelsevinsten med 37 procent under andra kvartalet 2016 De inhemska

Läs mer

3.1 Årsredovisning Bilaga 4, uppdaterad 18.12.2007 KONCERNBOKSLUT KONCERNBALANSRÄKNING FÖR KREDITINSTITUT 1 (9) Dnr 7/120/2005

3.1 Årsredovisning Bilaga 4, uppdaterad 18.12.2007 KONCERNBOKSLUT KONCERNBALANSRÄKNING FÖR KREDITINSTITUT 1 (9) Dnr 7/120/2005 1 (9) KONCERNBALANSRÄKNING FÖR KREDITINSTITUT Enligt 31 1 mom. i finansministeriets förordning (FMF) om bokslut, koncernbokslut och verksamhetsberättelse i kreditinstitut och värdepappersföretag ska kreditinstitut

Läs mer

Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under april juni jämfört med året innan

Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under april juni jämfört med året innan Finansiering och försäkring 2015 Värdepappersföretag 2015, 2:a kvartalet Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under apriljuni jämfört med året innan Under andra kvartalet 2015 var värdepappersföretagens

Läs mer

Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under januari mars jämfört med året innan

Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under januari mars jämfört med året innan Finansiering och försäkring 2015 Värdepappersföretag 2015, 1:a kvartalet Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under januarimars jämfört med året innan Under första kvartalet år 2015 var värdepappersföretagens

Läs mer

Värdepappersföretagens provisionsintäkter och rörelsevinst minskade under fjärde kvartalet 2018

Värdepappersföretagens provisionsintäkter och rörelsevinst minskade under fjärde kvartalet 2018 Finansiering och försäkring 2018 Värdepappersföretag 2018, 4:e kvartalet Värdepappersföretagens provisionsintäkter och rörelsevinst minskade under fjärde kvartalet 2018 Under fjärde kvartalet år 2018 var

Läs mer

Kreditinstitutens bokslut

Kreditinstitutens bokslut Finansiering och försäkring 2017 Kreditinstitutens bokslut 2017, 1:a kvartalet Finansnettot och rörelsevinsten för bankerna i Finland sjönk under första kvartalet år 2017 Finansnettot för kreditinstitut

Läs mer

Värdepappersföretagens rörelsevinst sjönk ytterligare

Värdepappersföretagens rörelsevinst sjönk ytterligare Finansiering och försäkring 2016 Värdepappersföretag 2016, 1:a kvartalet Värdepappersföretagens rörelsevinst sjönk ytterligare Under första kvartalet år 2016 var värdepappersföretagens rörelsevinst 20

Läs mer

Finnvera Abp. Tabelldel för bokslutskommuniké 30.06.2007

Finnvera Abp. Tabelldel för bokslutskommuniké 30.06.2007 Finnvera Abp Tabelldel för bokslutskommuniké 30.06.2007 Resultaträkning för koncernen Teur Not 1-06/2007 1-06/2006 Ränteintäkter 51 183 40 265 Ränteintäkter från utlåning 38 888 28 013 Räntestöd som styrts

Läs mer

Finansräkenskaper 2015

Finansräkenskaper 2015 Nationalräkenskaper 216 Finansräkenskaper 215 Hushållens nettoförmögenhet steg till 56 miljarder euro år 215 Hushållens finansiella tillgångar uppgick till 281 miljarder euro och övriga tillgångar till

Läs mer

Kreditinstitutens bokslut

Kreditinstitutens bokslut Finansiering och försäkring 2019 Kreditinstitutens bokslut 2019, 1:a kvartalet Rörelsevinsten för bankerna i Finland var 1,3 miljarder euro under första kvartalet år 2019 Finansnettot för kreditinstitut

Läs mer

RAPPORTERINGSANVISNINGAR

RAPPORTERINGSANVISNINGAR 1 (5) RAPPORTERINGSANVISNINGAR Blanketterna fylls i enligt dessa anvisningar. Posterna har i tillämpliga delar definierats i enlighet med VIRATI-dokumentet Klassificeringar och definitioner (18.10.2004)

Läs mer

FÖRESKRIFT Nr 306.2 Dnr 44/420/98 1 (5)

FÖRESKRIFT Nr 306.2 Dnr 44/420/98 1 (5) 1 (5) NOTER TILL BOKSLUTET I noter till bokslutet skall redovisas följande: Noter angående upprättandet av bokslutet I noterna skall ingå en beskrivning av redovisningsprinciperna för upprättande av sammanslutningens

Läs mer

STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS

STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS PB 3, 00022 STATISTIKCENTRALEN Datainsamling Telefon 029 551 1000 Struktur- och bokslutsstatistik över företag UPPGIFTER OM FÖRET AGET 2017 Företagets namn och postadress:

Läs mer

Finansräkenskaper 2016

Finansräkenskaper 2016 Nationalräkenskaper 216 Finansräkenskaper 216 Hushållens förmögenhet steg till 575 miljarder euro år 216 Hushållens finansiella uppgick till 293 miljarder euro och övriga till 436 miljarder euro i slutet

Läs mer

TATU; T -tabellbilagor Uppgiftslämnarnivåer: (jfr. Bilaga 6)

TATU; T -tabellbilagor Uppgiftslämnarnivåer: (jfr. Bilaga 6) VIRATI MYNDIGHETSSAMARBETSGRUPPEN TATU; T -tabellbilagor Uppgiftslämnarnivåer: (jfr. Bilaga 6) Identifierare System Identifierare T_L2b_s.XLS T 1 = Suomi 2 = English 3 = Svenska 3 240, 241, 242, 247, 249

Läs mer

Sparbankens räntenetto uppgick till 91,9 Mkr (87,4), vilket är 5 % högre än föregående år.

Sparbankens räntenetto uppgick till 91,9 Mkr (87,4), vilket är 5 % högre än föregående år. Delårsrapport för Sparbanken Syds, (548000-7425), verksamhet per 30 juni 2012, bankens 186:e verksamhetsår. Verksamheten startade i Ystad den 3 maj 1827. SPARBANKENS RESULTAT Sparbankens räntenetto uppgick

Läs mer

STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS

STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS PB 4V, 00022 STATISTIKCENTRALEN Datainsamling Telefon 029 551 1000 Struktur- och bokslutsstatistik över företag UPPGIFTER OM FÖRET AGET 2016 Företagets namn och postadress:

Läs mer

Delårsrapport. Januari juni 2010

Delårsrapport. Januari juni 2010 Delårsrapport Januari juni 2010 Delårsrapport för januari juni 2010 Styrelsen för Sparbanken Göinge AB, 516406-0716, får härmed avge delårsrapport för sparbankens verksamhet under perioden 1 januari -

Läs mer

Finansräkenskapernas reviderade uppgifter för år 2008 har utkommit

Finansräkenskapernas reviderade uppgifter för år 2008 har utkommit Nationalräkenskaper 2010 Finansräkenskaper Finansräkenskapernas reviderade uppgifter för år har utkommit Finansräkenskapernas årsuppgifter för år har reviderats på basis av kompletterade källuppgifter.

Läs mer

Jan-juni 2010 Jan-juni 2009 Förändring 2009

Jan-juni 2010 Jan-juni 2009 Förändring 2009 RESULTATRÄKNING, Kkr Jan-juni 2010 Jan-juni 2009 Förändring 2009 % Ränteintäkter 55 246 69 023-20% 123 920 Räntekostnader -4 935-19 291-74% -27 606 Räntenetto 50 311 49 732 1% 96 314 Erhållna utdelningar

Läs mer

VALDEMARSVIKS SPARBANK

VALDEMARSVIKS SPARBANK VALDEMARSVIKS SPARBANK Delårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Allmänt om verksamheten Riksbankens styrränta har varit 0,25 procentenhet under hela första halvåret. Det är historiskt en mycket låg nivå. Efter

Läs mer

KONCERNENS RESULTATRÄKNING

KONCERNENS RESULTATRÄKNING Kort om Hypo År 2007 stärkte Hypo alltjämt sin profil som en innovativ aktör med särskild inriktning på bostadsfinansiering och boende. Vi anpassade oss till utvecklingen på bostadsmarknaden och såg över

Läs mer

Text BAS 2010. 202 Aktier och andelar 181x, 188x 203 Övriga kortfristiga placeringar 182x 183x, 186x, 189x

Text BAS 2010. 202 Aktier och andelar 181x, 188x 203 Övriga kortfristiga placeringar 182x 183x, 186x, 189x Tax Inkomstdeklaration 4 2011 Handelsbolag Tillgångar på blankett 200 Text Kassa och bank BAS 2010 19xx 202 Aktier och andelar 181x, 188x 203 Övriga kortfristiga placeringar 182x 183x, 186x, 189x 204 Kundfordringar

Läs mer

Föreningen - Asteri malliyritys (fö04)

Föreningen - Asteri malliyritys (fö04) BALANSRÄKNING Aktiva BESTÅENDE AKTIVA Immateriella tillgånger Materiella tillgånger Placeringar RÖRLIGA AKTIVA Omsättningstillgångar Kundfordringar /långfristiga Övriga fordringar /långfristiga Kundfordringar

Läs mer

5. Bokslutsdokument och noter

5. Bokslutsdokument och noter 5. Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 187 055 108 619 Verksamhetens kostnader 2-6 473 945-5 934

Läs mer

VIRSERUMS SPARBANK ------------ DELÅRSRAPPORT 2007-01-01-2007-06-30

VIRSERUMS SPARBANK ------------ DELÅRSRAPPORT 2007-01-01-2007-06-30 VIRSERUMS SPARBANK ------------ DELÅRSRAPPORT 2007-01-01-2007-06-30 Styrelsen för Virserums Sparbank får härmed lämna delårsrapport för Sparbankens verksamhet under perioden 2007-01-01-2007-06-30. Sparbankens

Läs mer

Sparbanken i Karlshamn Delårsrapport 536200-9481 Sid 3. tkr 2015 2014 jan-juni jan-juni Förändring i %

Sparbanken i Karlshamn Delårsrapport 536200-9481 Sid 3. tkr 2015 2014 jan-juni jan-juni Förändring i % Sid 3 RESULTATRÄKNING tkr 2015 2014 jan-juni jan-juni Förändring i % Ränteintäkter 99 476 121 484 Räntekostnader - 30 787-49 722 Räntenetto 68 689 71 762-4,3% Erhållna utdelningar 10 197 6 702 Provisionsintäkter

Läs mer

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Sida 23(28) Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1712 1612 Verksamhetens intäkter 1 119 194 89 192 Verksamhetens kostnader 2-5 213 230-5 026 834

Läs mer

VIRSERUMS SPARBANK ------------ DELÅRSRAPPORT 2008-01-01-2008-06-30

VIRSERUMS SPARBANK ------------ DELÅRSRAPPORT 2008-01-01-2008-06-30 VIRSERUMS SPARBANK ------------ DELÅRSRAPPORT 2008-01-01-2008-06-30 Styrelsen för Virserums Sparbank (533200-5247) får härmed lämna delårsrapport för Sparbankens verksamhet under perioden 2008-01-01-2008-06-30.

Läs mer

VIRATI MYNDIGHETSSAMARBETSGRUPPEN (Finansinspektionen/Finlands Bank/Statistikcentralen)

VIRATI MYNDIGHETSSAMARBETSGRUPPEN (Finansinspektionen/Finlands Bank/Statistikcentralen) VIRTI MYNDIGHETSSMRBETSGRUPPEN 19.7.2007 1.9.2007 Uppgiftslämnarnivåer: (jfr. Bilaga 6) 240, 241, 242, 247, 249 Inhemska värdepappersföretag 246 Utländska värdepappersföretag i Finland 248 Clearingsmedlem

Läs mer

Delårsrapport för januari - juni Sparbankens resultat. Sparbankens ställning. Inlåning. Utlåning. Likviditet. Kapitaltäckningskvot

Delårsrapport för januari - juni Sparbankens resultat. Sparbankens ställning. Inlåning. Utlåning. Likviditet. Kapitaltäckningskvot Delårsrapport för januari - juni 2010 Sparbankens resultat Räntenettot är för perioden 21.261 tkr jämfört med 22.929 tkr motsvarande period förra året. Provisioner netto redovisas till 5.532 tkr mot 4.004

Läs mer

Finansräkenskaper 2010

Finansräkenskaper 2010 Nationalräkenskaper 211 Finansräkenskaper Kapitalvinsterna ökade hushållens finansiella tillgångar i fjol I slutet av år uppgick hushållens finansiella tillgångar till 223 miljarder euro. Detta var en

Läs mer

Aktiebolag Ab - Asteri kirjanpidon tulostusmalli

Aktiebolag Ab - Asteri kirjanpidon tulostusmalli BALANSRÄKNING Aktiva BESTÅENDE AKTIVA Immateriella tillgånger Materiella tillgånger Placeringar RÖRLIGA AKTIVA Omsättningstillgångar Fordringar Långfristiga Kundfordringar Beräknade skattefordringar Övriga

Läs mer

Finansräkenskaper 2014

Finansräkenskaper 2014 Nationalräkenskaper 215 Finansräkenskaper 214 Kapitalvinsterna stod för ökningen av hushållens förmögenhet år 214 Hushållens finansiella uppgick till 262 miljarder euro och övriga till 42 miljarder euro

Läs mer

Sida 1 av 11. Innan du börjar. Sida 2 av 11. A1 Finansiella tillgångar, per den 31/12 2014. A1 Finansiella anläggnings- och omsättningstillgångar

Sida 1 av 11. Innan du börjar. Sida 2 av 11. A1 Finansiella tillgångar, per den 31/12 2014. A1 Finansiella anläggnings- och omsättningstillgångar KTS Test 4:e kvartalet 2014 Testmyndighet nr 1 TEST Landstingens finansiella tillgångar och skulder Påbörjad, skicka in senast 2014-12-31 Myndighet 1a Sida 1 av 11 Innan du börjar Sidor och frågor i blanketten

Läs mer

Antal anställda i genomsnitt under räkenskapsperioden 30 26 Antal anställda i slutet av räkenskapsperioden 32 26

Antal anställda i genomsnitt under räkenskapsperioden 30 26 Antal anställda i slutet av räkenskapsperioden 32 26 Moderbolagets NOTER Noter till resultaträkningen: 1.1 1.1 31.12.2012 1) Omsättning Hyror 136 700 145,50 132 775 734,25 Ersättningar för nyttjande 205 697,92 128 612,96 Övrig avkastning på fastigheten 59

Läs mer

STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS

STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS PB 5A, 00022 STATISTIKCENTRALEN Datainsamling Telefon 029 551 1000 Struktur- och bokslutsstatistik över företag UPPGIFTER OM FÖRET AGET 2014 Företagets namn och postadress:

Läs mer

Delårsrapport, Januari-Juni 2008

Delårsrapport, Januari-Juni 2008 Delårsrapport 2008 1 Delårsrapport, Januari-Juni 2008 Tjustbygdens Sparbank AB, organisationsnummer 516401-0224, avger härmed delårsrapport för verksamheten under perioden 2008-01-01 till 2008-06-30. Allmänt

Läs mer

Resultaträkningar. Göteborg Energi

Resultaträkningar. Göteborg Energi Göteborg Energi Resultaträkningar Koncernen Moderföretaget Belopp i mkr Not 2016 2015 2016 2015 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 4 5 963 5 641 3 438 3 067 Anslutningsavgifter 88 88 35 45 Aktiverat arbete

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Carl-Michael Unger Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2011-05-06

Läs mer

STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS

STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS PB 6B, 00022 STATISTIKCENTRALEN Datainsamling Telefon (09) 17341 FÖRETAGSSTRUKTURER, UPPGIFTER OM FÖRETAGET Industri- och byggnadsverksamhet 2012 Företagets namn och postadress:

Läs mer

Finansräkenskaper 2012

Finansräkenskaper 2012 Nationalräkenskaper 213 Finansräkenskaper 212 Hushållens finansiella nettotillgångar minskade år 212 Hushållens finansiella tillgångar uppgick till 22,2 miljarder euro i slutet av år 212. De finansiella

Läs mer

Almi Företagspartner AB Org.nr 556481-6204. Koncernens resultaträkning Mkr 2012 2011 1 januari - 30 juni

Almi Företagspartner AB Org.nr 556481-6204. Koncernens resultaträkning Mkr 2012 2011 1 januari - 30 juni Koncernens resultaträkning Mkr 2012 2011 1 januari - 30 juni Intäkter Ränteintäkter & andra finansiella intäkter 238,2 240,4 Anslag 165,0 154,4 Övriga rörelseintäkter 75,5 88,2 478,7 483,0 Rörelsens kostnader

Läs mer

VIRATI MYNDIGHETSSAMARBETSGRUPPEN (Finansinspektionen/Finlands Bank/Statistikcentralen) Ändrad Gäller fr.o.m.

VIRATI MYNDIGHETSSAMARBETSGRUPPEN (Finansinspektionen/Finlands Bank/Statistikcentralen) Ändrad Gäller fr.o.m. VIRATI MYNDIGHETSSAMARBETSGRUPPEN (Finansinspektionen/Finlands Bank/Statistikcentralen) Utfärdad Ändrad Gäller fr.o.m. 29.2.2008 31.12.2007 AS SEGMENTRAPPORTERING (IFRS) Kvartalsrapport Inlämningstid:

Läs mer

Orusts Sparbanks delårsrapport för tiden

Orusts Sparbanks delårsrapport för tiden 1(6) Orusts Sparbanks delårsrapport för tiden 2016-01-01--06-30 Rörelseresultat Rörelseresultatet blev 100,3 mkr vilket är en minskning med 7,5 % (8,2 mkr). Räntenettot minskade med 1,8 % (1,0 mkr) till

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2014

Delårsrapport januari juni 2014 Delårsrapport januari juni Sparbankens resultat Tjörns Sparbanks rörelseresultat för det första halvåret uppgick till 15 403 tkr (5 501 tkr). Intäkter Sparbankens totala intäkter för det första halvåret

Läs mer

VADSTENA SPARBANK. Delårsrapport 1 januari 30 juni, 2011. Allmänt om verksamheten

VADSTENA SPARBANK. Delårsrapport 1 januari 30 juni, 2011. Allmänt om verksamheten VADSTENA SPARBANK Delårsrapport 1 januari 30 juni, 2011 Allmänt om verksamheten forsätter att visa en stabil resultatutveckling. Räntenettot stärks varje kvartal och kreditförlusterna är låga. Riksbanken

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

En översikt över betydande redovisningsprinciper som används är önskvärd

En översikt över betydande redovisningsprinciper som används är önskvärd 1 (19) I 4 kap. 14 24 i finansministeriets förordning om bokslut och koncernbokslut i kreditinstitut och värdepappersföretag (FMF) specificeras de upplysningar som skall lämnas i noter till bokslutet.

Läs mer

STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS

STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS PB 6B, 00022 STATISTIKCENTRALEN Datainsamling Telefon (09) 17341 STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS FÖRETAGSSTRUKTURER, UPPGIFTER OM FÖRETAGET Handel och andra tjänstverksamhet 2012 Företagets namn och postadress:

Läs mer

Kapitel 21 Frivilligt upprättad kassaflödesanalys

Kapitel 21 Frivilligt upprättad kassaflödesanalys Avsnitt IV Frivilligt upprättad kassaflödesanalys Kapitel 21 Frivilligt upprättad kassaflödesanalys Tillämpning Lagtext 2 kap. 1 ÅRL En årsredovisning ska bestå av 1. en balansräkning. 2. en resultaträkning,

Läs mer

Koncerner med en balansomslutning större än 1 miljard kronor (mdkr) får lämna uppgifter som är avrundade till närmaste miljontal.

Koncerner med en balansomslutning större än 1 miljard kronor (mdkr) får lämna uppgifter som är avrundade till närmaste miljontal. Remissexemplar 2017-06-28 FFFS 2017:xx Bilaga 2 Anvisningar till blankett Standardrapport Företag med utländska filialer ska upprätta rapporten för moderföretaget inklusive dess filialer. Uppgifterna ska

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2013

Delårsrapport januari-juni 2013 Delårsrapport januari-juni 2013 1 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 2 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 Koncernens rapport över totalresultat KONCERNENS RESULTATRÄKNING

Läs mer

Landstingens finansiella tillgångar och skulder

Landstingens finansiella tillgångar och skulder Sida 1 av 13 Delar av blanketten skall inte besvaras av alla. Vilka frågor som skall besvaras bestäms t.ex. av svaren på andra frågor. I webbblanketten visas bara de frågor som är aktuella för dig, här

Läs mer

Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Halvårsrapport

Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Halvårsrapport Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Halvårsrapport 2018-06-30 REDOGÖRELSE FÖR PERIODEN 1 JANUARI - 30 JUNI 2018 Hyresintäkterna uppgick till 10 475 759 kr (10 306 121) Driftsöverskottet uppgick

Läs mer

FINLANDSSVENSKA TECKENSPRÅKIGA R.F. BALANSBOK

FINLANDSSVENSKA TECKENSPRÅKIGA R.F. BALANSBOK FINLANDSSVENSKA TECKENSPRÅKIGA R.F. BALANSBOK 31.12.2013 FO-nummer 1785638-2 Hemort: Helsingfors FINLANDSSVENSKA TECKENSPRÅKIGA R.F. I N N E H Å L L S F Ö R T E C K N I N G Resultaträkning 1 Balansräkning,

Läs mer

STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS

STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS STATISTIKBILAGEBLANKETT STATIS PB 3, 00022 STATISTIKCENTRALEN Datainsamling Telefon 029 551 1000 Struktur- och bokslutsstatistik över företag UPPGIFTER OM FÖRET AGET 2017 Företagets namn och postadress:

Läs mer

ÅRSREDOVISNING HSB:s bostadsrättsförening GRÄNGEN. Org nr

ÅRSREDOVISNING HSB:s bostadsrättsförening GRÄNGEN. Org nr ÅRSREDOVISNING 2018 HSB:s bostadsrättsförening GRÄNGEN Org nr. 702000-8020 Org Nr: 702000-8020 HSB Bostadsrättsförening Grängen i Stockholm 2018-01-01 2017-01-01 Resultaträkning 2018-12-31 2017-12-31

Läs mer

RESULTATRÄKNINGENS UPPSTÄLLNINGSFORM OCH VÄGLEDNING

RESULTATRÄKNINGENS UPPSTÄLLNINGSFORM OCH VÄGLEDNING 1 (10) RESULTATRÄKNING FÖR KREDITINSTITUT Enligt 9 1 mom. i finansministeriets förordning (FMF) om bokslut, koncernbokslut och verksamhetsberättelse i kreditinstitut och värdepappersföretag ska kreditinstitut

Läs mer

Offentliga sektorns underskott och skuld 2014

Offentliga sektorns underskott och skuld 2014 Offentlig ekonomi 205 Offentliga sektorns underskott och skuld 204 Den offentliga sektorns underskott 3,3 procent och skuld 59,3 procent i förhållande till bruttonationalprodukten år 204 Enligt de reviderade

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Ängsö i Stockholm

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Ängsö i Stockholm Styrelsen för Org.nr: 769612-4143 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Resultaträkning 2017-12-31 2016-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

Delårsrapport för januari september 2012

Delårsrapport för januari september 2012 Delårsrapport för januari september 2012 1 Innehållsförteckning Delårsrapport för januari september 2012 sid 3 Siffror i sammandrag sid 3 Resultaträkning sid 4 Rapport över totalresultat sid 4 Balansräkning

Läs mer

Koncernens nyckeltal Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9

Koncernens nyckeltal Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9 Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9 Rörelsemarginal, % 13,4 12,4 11,1 neg Resultat efter finansiella

Läs mer

Noter till resultaträkningen: 1.1 31.12.2014 1.1 31.12.2013

Noter till resultaträkningen: 1.1 31.12.2014 1.1 31.12.2013 14 Finlands Universitetsfastigheter Ab KONCERNENS NOTER Noter till resultaträkningen: 1.1 31.12.2014 1.1 31.12.2013 1) Omsättning Hyror 139 199 578,93 137 267 442,47 Ersättningar för nyttjande 416 079,10

Läs mer

Delårsrapport org.nr

Delårsrapport org.nr Delårsrapport 2013-06-30 www.bjursassparbank.se org.nr 583201-2495 Delårsrapport 2013-06-30 Styrelsen för Bjursås Sparbank, 583201-2495, får här lämna delårsrapport för sparbankens verksamhet 2013-01-01-2013-06-30.

Läs mer

Uppgifter föreläsning

Uppgifter föreläsning Linköpings universitet 2015-01-16 IEI - Företagsekonomi Gunnar Eriksson / Peter Johansson Externredovisning B 723G36 vt 2015 Föreläsningsuppgifter för vecka 1 IAS (Föreställningsramen), pkt 1-101 ABL (Aktiebolagslagen),

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2016 Kv 1 Kv 1 Helår Omsättning, Mkr 86,6 81,4 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,7 11,1-30,9 Rörelsemarginal, % 14,7 13,7 neg Resultat efter finansiella poster, Mkr 12,2 10,9-31,8

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 412 018 398 661 Verksamhetens kostnader 2-419 307-400 438 Avskrivningar och nedskrivningar 4-5 856-5 129 Verksamhetens

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 2016 Kv 2 Kv 2 Jan-Juni Jan-Juni Helår Omsättning, Mkr 66,6 59,6 153,2 140,9 283,9 Rörelseresultat, Mkr 4,9 2,9 17,7 14,0-30,9 Rörelsemarginal, % 7,4 4,8 11,5 9,9

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Naturbruksstyrelsen 2018-04-19 07:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 69 173 71 871 Verksamhetens kostnader -71 142-84 165 Avskrivningar och

Läs mer

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening Årsredovisning för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening 769622-6120 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013.

Läs mer

Kommunekonomi bokslutsuppgifter 1(6) INNEHÅLLSBESKRIVNING OCH ANVISNINGAR

Kommunekonomi bokslutsuppgifter 1(6) INNEHÅLLSBESKRIVNING OCH ANVISNINGAR 1(6) 2017 Kommunekonomi bokslutsuppgifter INNEHÅLLSBESKRIVNING OCH ANVISNINGAR 2(6) Innehåll 1. Kommunens och samkommunens bokslutskalkyler... 3 2. Kommunens och samkommunens bokslutsspecifikationer...

Läs mer

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2018-04-16 17:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 222 723 216 418 Verksamhetens kostnader -226 723-217 797 Avskrivningar och nedskrivningar -1

Läs mer

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2017-09-19 07:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 580 198 566 129 Verksamhetens kostnader -559 281-532 977 Avskrivningar och nedskrivningar -3

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 1 169 071 157 996 Verksamhetens kostnader 2-176 078-163 092 Avskrivningar och nedskrivningar 4-2 399-2 153 Verksamhetens

Läs mer

HÖGSBY SPARBANK Delårsrapport 2009-06-30

HÖGSBY SPARBANK Delårsrapport 2009-06-30 Org.nr. 532800-6217 HÖGSBY SPARBANK Delårsrapport 2009-06-30 Delårsrapport för januari - juni 2009 Högsby Sparbank får härmed avge delårsrapport för verksamheten under perioden 2009-01-01-2009-06-30 (Då

Läs mer

Föreskrift om rapportering av oreglerade fordringar och övriga fordringar med nollränta

Föreskrift om rapportering av oreglerade fordringar och övriga fordringar med nollränta understrykning 1 (6) Till kreditinstituten Till kreditinstitutens holdingsammanslutningar Föreskrift om rapportering av oreglerade fordringar och övriga fordringar med nollränta Finansinspektionen meddelar

Läs mer

Sparbanken Gotland. Org.nr. 534000-5775. Delårsrapport Januari juni 2015

Sparbanken Gotland. Org.nr. 534000-5775. Delårsrapport Januari juni 2015 Sparbanken Gotland Org.nr. 534000-5775 Delårsrapport Januari juni 2015 Delårsrapport för perioden januari - juni 2015 Styrelsen för Sparbanken Gotland (534000-5775) avger härmed delårsrapport för verksamheten

Läs mer

NYCKELTAL FÖR DEN EKONOMISKA UTVECKLINGEN OCH NYCKELTAL PER AKTIE

NYCKELTAL FÖR DEN EKONOMISKA UTVECKLINGEN OCH NYCKELTAL PER AKTIE 1 (6) NYCKELTAL FÖR DEN EKONOMISKA UTVECKLINGEN OCH NYCKELTAL PER AKTIE I noter till bokslutet skall redovisas nyckeltal för kreditinstitutets ekonomiska utveckling och nyckeltal per aktie för de fem senaste

Läs mer

Koncerner med en balansomslutning större än 1 miljard kronor (mdkr) får lämna uppgifter som är avrundade till närmaste miljontal.

Koncerner med en balansomslutning större än 1 miljard kronor (mdkr) får lämna uppgifter som är avrundade till närmaste miljontal. Remissexemplar 2014-03-26 Bilaga 2 Anvisningar till blankett Standardrapport Företag med utländska filialer ska upprätta rapporten för moderföretaget inklusive dess filialer. Uppgifterna ska överensstämma

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2010

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2010 DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2010 Styrelsen för Åse och Viste härads Sparbank får härmed avge följande Delårsrapport för januari juni 2010 ALLMÄNT OM VERKSAMHETEN Verksamheten inriktas på att vara en fullsortimentsbank

Läs mer

RESULTATRÄKNING (kkr) BALANSRÄKNING (kkr) 30/6 2014

RESULTATRÄKNING (kkr) BALANSRÄKNING (kkr) 30/6 2014 RESULTATRÄKNING (kkr) 1/1-30/6 2014 1/1-30/6 2013 1/1-31/12 2013 Premieinkomst premieinkomst 110 634 98 553 216 270 premier för avgiven återförsäkring 0 0-219 Kapitalavkastning, intäkter 205 448 128 357

Läs mer

Offentliga sektorns underskott och skuld 2015

Offentliga sektorns underskott och skuld 2015 Offentlig ekonomi 206 Offentliga sektorns underskott och skuld 205 Den offentliga sektorns underskott 2,8 procent och skuld 63,6 procent i förhållande till bruttonationalprodukten år 205 Enligt de reviderade

Läs mer

Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd

Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd Ekonomistyrningsverkets föreskrifter och allmänna råd till förordningen (2000:605) om årsredovisning och budgetunderlag Beslutade

Läs mer

:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Habilitering & Hälsa 2017-04-20 16:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1703 1603 Verksamhetens intäkter 216 418 208 792 Verksamhetens kostnader -217 797-207 086 Avskrivningar

Läs mer

Styrelsen för HSB bostadsrättsförening Flottiljen i Stockholm

Styrelsen för HSB bostadsrättsförening Flottiljen i Stockholm Styrelsen för Org.nr: 702000-5877 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Resultaträkning 2016-12-31 2015-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr)

Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr) Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr) Redovisningen är upprättad enligt de anvisningar som lämnats från Västra Götalandsregionen. Anvisningarna bygger på kommunallagen, lagen om kommunal redovisning

Läs mer

Nyckeltal per rörelsegren (miljoner euro)

Nyckeltal per rörelsegren (miljoner euro) 1/8 Nyckeltal per rörelsegren (miljoner euro) 10-12 10-12 1-12 1-12 2006 2005 2006 2005 Mail Communication Omsättning 236,1 232,3 841,7 825,7 Rörelsevinst 36,3 30,3 104,3 106,3 Rörelsevinst-% 15,4 % 13,0

Läs mer

Offentliga sektorns underskott och skuld 2017

Offentliga sektorns underskott och skuld 2017 Offentlig ekonomi 2018 Offentliga sektorns underskott och skuld Den offentliga sektorns underskott 0,7 procent och skuld 61,3 procent i förhållande till bruttonationalprodukten år Enligt de reviderade

Läs mer

Enligt tidigare redovisningsprinciper. Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187. Personalkostnader -4 548-4 548

Enligt tidigare redovisningsprinciper. Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187. Personalkostnader -4 548-4 548 resultaträkning Enligt Nettoomsättning 10 511 10 511 Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187 Personalkostnader -4 548-4 548 Avskrivningar materiella anläggningstillgångar -33-33 Avskrivningar

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2009 2008

RESULTATRÄKNING 2009 2008 6(15) RESULTATRÄKNING 2009 2008 Nettoomsättning Not 1 2 176 558 2 147 487 Fastighetskostnader Reparationer och underhåll -123 230-173 395 Drift Not 2-767 052-710 885 Administrationskostnader Not 2-116

Läs mer

HÖGSBY SPARBANK Delårsrapport

HÖGSBY SPARBANK Delårsrapport Org.nr. 532800-6217 HÖGSBY SPARBANK Delårsrapport 2011-06-30 Delårsrapport för januari - juni 2011 Högsby Sparbank får härmed avge delårsrapport för verksamheten under perioden 2011-01-01-2011-06-30 (Då

Läs mer