Maltaresan med Salénveteranerna i oktober 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Maltaresan med Salénveteranerna i oktober 2013"

Transkript

1 Maltaresan med Salénveteranerna i oktober 2013 Årets resa med Salénveteranerna samlade inte mindre än 56 deltagare! Alla kom i tid till Arlanda och planet, som förde oss till Malta och hotell Dolmen, strax väster om huvudstaden Valetta. Hotellet och omgivningarna Hotellet har drygt 400 rum, vilka visade sig vara av skiftande storlek och med mycket skiftande utsikt. Men ingen klagade på rummen. Däremot tyckte några att den gigantiska matsalen med sin bufféservering erbjöd vissa brister i matron. Men detta kompenserades effektivt genom systemet, som gav oss möjlighet att välja mellan ett antal restauranger i området och i Valetta, som alternativ till middagen på hotellet. Hotellområdet erbjöd ett stort urval av pooler, med både salt och sött vatten och goda möjligheter till bad i havet. Vid poolområdet fanns utgrävda lämningar efter ett av Maltas många megalittempel. Under parasollen vid poolkanten kunde vi se flera fartyg som låg till ankars och väntade på kajplats i Valetta och under hela vårt besök kunde man på redden strax utanför hotellet se kylfartyget Tuna Queen (byggd i Japan 2003, 180,000 cbft), som låg till ankars och tog ombord fisk från fiskefartyg, som fiskade i området. I slutet av veckan ankrade dessutom systerfartyget Tuna Princess strax utanför, troligen för att avlösa Tuna Queen. Området kring hotellet inbjöd till promenader för den som orkade med detta i värmen. Men alla tog tillfället att promenera bort till byns torg med alla sina uteserveringar eller till närbelägna St Pauls Bay.

2 2 St Pauls Bay, runt udden till höger ligger Bugibba Maltas historia och utflykten till bl.a. Mdina Flera utflykter var inplanerade under veckan under initierad och intressant guidning av våra två utmärkta guider Fredrik och Josefin. De lärde oss att under Maltas långa historia har ön styrts av kulturen som skapade megalittemplen ca f Kr, fenicierna, grekerna, Kartago, romarna, vandalerna, bysantinska riket ( ) och araberna innan Johaniterorden (Malteserriddarna) fick ön av den spanske kungen 1530 mot en hyra av en jaktfalk om året som ersättning. Malteserriddarna styrde ön tills Napoleon 1798, då han var på väg mot Egypten för att bekämpa engelsmännen passade på att erövra Malta på vägen. Redan efter ett par år intogs ön av engelsmännen, som behöll sitt inflytande fram till öns självständighet Den första utflykten gick först till St Anton Garden, en botanisk trädgård, som anlades runt ett jaktpalats, som den 54de stormästaren den franske riddaren Antoine de Paule byggde 1623, strax söder om Mdina. Här fick vi se bl. a. kapok-, mimosa- och jakarandaträd. Senare har palatset använts som residens för de engelska guvernörerna och efter självständigheten 1964 tidvis av Maltas president. Därifrån for vi till den gamla huvudstaden Mdina på en befäst kulle mitt på ön. Staden kallas för Den tysta staden och har anor från 1000-talet före år 0. Fredrik guidar sin grupp i San Anton Garden och i Mdina Mdina omges av murar och är full av palats och gammal bebyggelse. Hela staden är idag närmast ett enda stort museum och här bor idag endast ett fåtal malteser.

3 3 Mdinas många palats pryds av sköldar tillhörande de riddare som byggt palatsen Men vi fick också tid att pausa under rundvandringen. Birgitta Norrthon, Ulla Hallström, Hanna Schüberg, Desirée Löfström samt Lea och Anders Bengtsson Valetta och andra världskriget Den andra utflykten gick till huvudstaden Valetta. Staden ligger på yttre delen av den udde som började befästas och bebyggas 1566, strax efter att malteserriddarna trots kraftigt numerärt underläge hade klarat den långa belägringen som de utsatts för av det Ottomanska riket, då maltesarna förlorat 2500 man. I Valetta bor idag endast invånare och är endast knappt en km lång och 600 m bred! Malta ligger ju synnerligen strategiskt mitt i Medelhavet, men endast knappt 9 km söder om italienska Sicilien. Därför ansåg den engelska krigsledningen vid andra världskrigets utbrott att ön var omöjlig att försvara och därför borde evakueras. Men Churchill insåg att ön måste hållas för att inte Nordafrika och Egypten skulle gå förlorat. Men när Mussolini förklarade England och Frankrike krig i juni 1940 var hans första åtgärd att angripa Valetta redan nästa dag. På Malta fanns då endast tre tämligen ålderdomliga flygplan och maltesarna utsattes för upprepade angrepp och blockad och England hade stora svårigheter att förstärka försvaret. Italien fick hjälp av tyska moderna stridsflygplan och 1942 utsattes Valetta för ett massivt bombande, som avsåg att krossa försvaret och framtvinga kapitulation. Bombningarna pågick nästan oavbrutet i 154 dagar och 6700 ton bomber fälldes över Valetta och Grand Harbour. Detta skall jämföras med blitzen mot London som pågick i 57 dagar! Resultatet blev att Valetta lades i ruiner, men staden och Malta krossades inte. De umbärande detta medfört ledde till att den engelska kungen Edward VI

4 tilldelade Maltas befolkning Georgekorset, Englands högsta civila utmärkelse. Till minne av detta sattes korset på Maltas flagga. 4 Statyn av Valettas grundare, stormästaren Jean Parisot de la Valette, kläs inför en lokal festival Salénveteraner i Valetta Stadsmiljöer i Valetta St Paulkatedralen i Valetta Vi besökte tillsammans St Johnskatedralen, som byggdes av malteserriddarna på 1570-talet. Katedralens yttre är anspråkslös, men dess inre bjuder på en imponerande barockstil i guld och

5 uthuggna utsmycknader. Domen har åtta absider, en för varje gren inom Malteserriddarna, lika många som uddarna i malteserkorset. Golvet täcktes av inte mindre än 460 gravstenar för avlidna riddare, prydda av deras vapensköldar, ofta återgivna i mosaik gjord av olikfärgade stenarter. 5 Utflykten till Gozo Den tredje utflykten gick till ön Gozo strax NV om huvudön. Gozos yta är en tredjedel av huvudön, men endast en tiondel av befolkningen lever på ön, som fungerar som semestermål även för maltesarna. En av öns stora sevärdheter är det stora megalittemplet vid Ggantija, ett av 30 tempel på Malta. Dessa tempel är från förhistorisk tid och världens äldsta fristående byggnadsverk, äldre än pyramiderna. Här fick vi också tillfälle att köpa förfriskningar och schalar. Därifrån fortsatte vi till Dwejra Bay på Gozos västkust med sina fantastiska klippor och grottformationer. Vi fick tillfälle att i småbåtar uppleva grottorna och havets färg på nära håll och Blå porten, som har fått sitt namn av den djupblå färgen i vattnet runt porten. Den har använts i flera filmer och TV-serier, bl.a. i Clash of the Titans (från 1981), Greven av Monte Cristo (2002), Odysseus (TV, 1997) och Game of Thrones (TV, 2011). Därefter intog vi en god lunch varefter vi fortsatte till Victoria, den största staden på Gozo där vi fick tillfälle att pausa och besöka den lokala marknaden på Pjazza Indedenza.

6 6 Båtturen ledde oss genom en av grottorna Blå porten Utsikten mot Blå lagunen på Comino På vägen tillbaka till färjan, som skulle föra oss tillbaka till huvudön, stannade vi vid en utmärkt utsiktsplats med utsikt över ön Comino, som ligger mellan huvudön och Gozo. Härifrån såg vi Blå lagunen, som erbjuder fantastiska snorkel- och dykmöjligheter. Ön namn betyder kummin och bebos permanent av endast tre personer. Sista kvällen på Malta Sista kvällen samlades alla för gemensam middag på hotellet. Samlingen inleddes med en drink i bubbelvin.

7 7 De flesta av Salénveteranern samlade, tyvärr hade en del hunnit lämna innan kortet togs. Stående: Kaj Dahlén. Stefan Bertram (skymd), Sven Olof Brunstedt, Elisabeth Nyström, Göran Hammarberg (skymd), Lea Bengtsson, Leif Engström (skymd), Anders Bengtsson, Göran Norrthon, Ruben Freiman, Sven Karlsson, Anders Diedrichs, Tage Kjellner, Anders Willfoer och Ilpo Tammerstrand. Sittande: Gun Alice Svensson, Ulla Hallström, Maria Björnstam, Per Åke Pettersson, Hanna Schüberg och Berit Tammerstrand. De flesta av medresenärerna/destinatärerna samlade. Stående: Bengt Nyström, Pia Ögren, Inger Kjellner och Marja-Helena Willfoer. Sittande: Annika Lindeborg, Inger Brunstedt, Ingegerd Forsberg, Birgitta Norrthon, Maine Engström, Barbro Hammarberg, Barbro Freiman, Eva Dahlén, Britta Bertram, Bodil Pettersson och Gunhild Broman.

8 Inledningsvis antyddes att vi anslutit oss till denna resa bl.a. för att vi längtade till sol och värme. Vi fick verkligen vad vi sökt. Fantastiskt väder hela veckan och sista dagen fick vi uppleva den varmaste dagen i oktober på Malta på 20 år 33,9 grader! Anders Diedrichs och Göran Sonesson (synd att du inte kunde delta i resan Göran) har gjort ett bra jobb och vi ser redan fram emot nästa resa! Rapportör Göran Norrthon 8 Resedeltagarna ANDERSSON EILA VALMIN LENA ASKLUND LARS-GUNNAR BERTRAM STEFAN BERTRAM BRITTA BEIJNER ULF BEIJNER MONICA BRUNSTEDT SVEN OLOF BRUNSTEDT INGER BENGTSSON ANDERS BENGTSSON LEA BJÖRNSTAM MARIA SVENSSON GUN ALICE BROMAN GUNHILD DAHLÉN KAJ DAHLÉN EVA DIEDRICHS ANDERS ERIKSSON ALF KROOK ERIKSSON PIA ENGSTRÖM LEIF ENGSTRÖM MAINE ELENIUS STIG LINDEBORG ANNIKA FORSBERG HANS-GUNNAR FORSBERG INGEGERD FREIMAN RUBEN FREIMAN BARBRO HEIDENHOLM EBBE HEIDENHOLM MONICA HAMMARBERG GÖRAN HAMMARBERG BARBRO KARLSSON SVEN ÖGREN PIA KJELLNER TAGE KJELLNER INGER LÖFSTROM DESIRÉE HALLSTRÖM ULLA SCHÜBERG HANNA NORRTHON GÖRAN NORRTHON BIRGITTA NÄSLUND YVONNE MARKELAND ELLY NYSTRÖM ELISABETH NYSTRÖM BENGT PETTERSSON PER ÅKE PETTERSSON BODIL SVENSSON ANDERS SVENSSON BARBRO SKARIN BERTIL SKARIN CHRISTINA TAMMERSTRAND ILPO TAMMERSTRAND BERIT WALLIN KURT WALLIN TERTTU WILLFOER SVEN ANDERS WILLFOER MARJA-HELENA

MALTA EN HISTORISK RESA

MALTA EN HISTORISK RESA MALTA EN HISTORISK RESA Härliga stränder, kristallklart vatten, behagligt klimat, en fascinerande historia och inte minst vänliga malteser. Följ med oss på en historisk resa till den lilla ögruppen i Medelhavet.

Läs mer

Romresan Text och bilder: Bertil Berglund

Romresan Text och bilder: Bertil Berglund Romresan 2016 I den årliga långresan, har den här hösten 49 reslystna pensionärer rest åtta dagar till Italien. Avresa från Piteå busstation till Luleå Airport, därifrån till Arlanda och sedan vidare till

Läs mer

Mdina kallas också för den tysta staden och åtskilliga är de som menar att har man inte sett Mdina så har man inte varit på Malta!

Mdina kallas också för den tysta staden och åtskilliga är de som menar att har man inte sett Mdina så har man inte varit på Malta! M W e l c o m e t o A t h e h e a r t L o f t h e T A M e d i t e r r a n e a n VÄLKOMMEN Engelsktalande Malta, i hjärtat av Medelhavet, är ett idealiskt året-runt resmål. Med långa varma somrar och milda

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Viajar EXTREMADURA Svensk översättning resa KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Nu har du tillfälle att uppleva Spanien och dess inland pa ett nytt och annorlunda sätt. Vi erbjuder hög kvalitet, naturupplevelser,

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Resebrev 28 juli 12 september 2010 Malta o lite av Sicilien

Resebrev 28 juli 12 september 2010 Malta o lite av Sicilien Resebrev 28 juli 12 september 2010 Malta o lite av Sicilien Från Sardinien till Malta är det drygt 3 dygn, så därför gjorde vi några stopp på Sicilien, ett kort stopp på en av de många öarna I Marettimo

Läs mer

Andra världskriget Finland, Danmark, Norge och Danmark

Andra världskriget Finland, Danmark, Norge och Danmark Andra världskriget Som du nu vet, anföll Tyskland Polen den 1 september 1939. Med stridsvagnar tog man sig in landet, och andra världskriget hade börjat. Kriget varade i fem år och när det var över hade

Läs mer

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Barcelona - Palma - Marseilles - Rom - Neapel Följ med på en kryssning i Medelhavet. Detta är de sju

Läs mer

MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN

MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN Makarska har en rik historia som sträcker sig tillbaka ända till Romarriket. I området finns fler vackra kyrkor som speglar stadens historia, inte minst genom bevarade konstverk

Läs mer

Dubrovnik. Oktober 2015

Dubrovnik. Oktober 2015 Dubrovnik Oktober 2015 Alla de tegelklädda taken i Dubrovniks befästa stad Dubrovniks muromgärdade gamla stad är tveklöst en mycket vacker och charmig stad. Inte att undra över horderna med turister. Men

Läs mer

The Malta experience - november 2010

The Malta experience - november 2010 The Malta experience - november 2010 Till Malta i sydöstra Medelhavet reser man enklast med lågprisflyg (Norwegian) direkt från Kastrup, varje lördag. Det tar tre timmar. Har man andra ärenden på vägen

Läs mer

-MonACO- Med kaktus och mörka grottor. -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner och berg.

-MonACO- Med kaktus och mörka grottor. -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner och berg. -MonACO- Med kaktus och mörka grottor -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -MONACO- Litet land med mycket att uppleva, tack vare sin storlek. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Resa till Polen september 2017

Resa till Polen september 2017 Resa till Polen 11 16 september 2017 Närheten, möjligheten att återuppleva kultur och gemensam historia och mycket mera gör Polen till ett land värt att besöka. Polen har enormt mycket att erbjuda mellan

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

En resa till landet ANNORLUNDA.

En resa till landet ANNORLUNDA. En resa till landet ANNORLUNDA. 26 medlemmar av SPF Borlänge har nyligen företagit en 5-dagars resa till Island. Avresa en söndag morgon i maj med buss från Borlänge till Hofors där medlemmar av PRO på

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar

Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar Dag 1, 28 september Från Sverige flyger vi till Amsterdam, och sedan vidare till Lima, huvudstaden i Peru,

Läs mer

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019.

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019. Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa 18 24 september 2019. Följ med Mimosa kulturresa genom Europas moderna historia Onsdag 18 september Avresa från Arlanda till Wien (direktflyg

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen!

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen! KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR 14 - i solen! 9A från Länna skola utanför Norrtälje En vecka i maj hade vi på Hostal San Miguel i Nerja besök av klass 9A från Länna skola utanför Norrtälje. De hade jobbat

Läs mer

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Från Malta o till Sicilien är det bara en Skagen resa i våra mått, det skuttet tog vi den 14 september o hamnade i viken Rada Di Portopalo på södra delen

Läs mer

Mallorca oktober 2009

Mallorca oktober 2009 Mallorca oktober 2009 Palma de Mallorca Det var egentligen två saker som avgjorde att vi åkte till Mallorca på höstlovet. Vi hade aldrig varit där någon gång och det är kort flygtid. Denna sista veckan

Läs mer

VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018

VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018 VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018 Sommaren är nu i sin högform, men snart nog blir det höst igen! Varför inte tillbringa en del av denna på den italienska ön Ischia!? Följ med VIMIL

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Tack Bengt Bark och Kerstin Paulsson samt vår fantastiskt duktige chaufför, Nils-Ebbe Källström, för en som vanligt mycket fin resa.

Tack Bengt Bark och Kerstin Paulsson samt vår fantastiskt duktige chaufför, Nils-Ebbe Källström, för en som vanligt mycket fin resa. SPF Seniorerna Växjö. Vår resa till Hönefoss i Norge. Växjö föreningens vår resa gick i år till Hönefoss i Norge den 7 10 maj 2019. Vi var 41 st som steg på Hjalmarssons buss vid Växjö Domkyrka på tisdagsmorgonen.

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

SLUTRESULTAT Efter Omgång 5

SLUTRESULTAT Efter Omgång 5 SLUTRESULTAT Efter Omgång 5 Rang Lag M V O F Poäng Diff Lagmedlemmar 1 Enköping PRO 7 5 5 0 0 10 30 Wengström Sören; Rundström Maud; Lönnholm Tommy 2 Trögd SPF 3 5 4 1 0 9 35 Sture Pettersson; Gun Pettersson;

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

PALERMO SPRÅK- & KULTURRESA UPPLEV DET GENUINA ITALIEN TILLSAMMANS MED SANDRA TROEDSSON MASTROLEO

PALERMO SPRÅK- & KULTURRESA UPPLEV DET GENUINA ITALIEN TILLSAMMANS MED SANDRA TROEDSSON MASTROLEO SPRÅK- & KULTURRESA UPPLEV DET GENUINA ITALIEN TILLSAMMANS MED SANDRA TROEDSSON MASTROLEO PALERMO SICILIEN, ITALIEN TEMPELDALEN, ERICE, MARSALA OCH MONREALE 9 16 NOVEMBER 2019 VIVALASVEZIA.SE VÄRDINNA

Läs mer

Sydafrika. Gourmet & turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar

Sydafrika. Gourmet & turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Sydafrika Gourmet & turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Skräddarsytt paket med boende på Ridgemor Villa I svensk regi, måltider på olika restauranger och de flesta sevärdheter kring Kapstaden

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2018 Gösta Linderholm spelade och sjöng för oss vid ett besök i Strängnäs 4 september. Styrelsen under verksamhetsåret 2018 Ulla Sjöberg Tommy Thörnqvist Ingela Sjöblom Ing-Marie

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter! Följ med till Spanien - solfylld, sprudlande och spektakulär Det spanska köket Läckra tapas Sprudlande cava Spektakulär natur Surrealistisk konst Genial arkitektur COSTA BRAVA Vi bjuder på flygresa och

Läs mer

Eftermiddagens paddling i sol, värme och medvind tog oss till de släta hällarna på Stenskär.

Eftermiddagens paddling i sol, värme och medvind tog oss till de släta hällarna på Stenskär. ÅLAND 26 JUL-2 AUG 2014 Dag 1: Tidig samling vid Märsta station för gemensam avfärd mot Kapellskär och Åland. På båten väntade en god brunch och en första möjlighet att lära känna medresenärerna. Väl framme

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

Resa till Barolo Onsdag till söndag den maj 2018

Resa till Barolo Onsdag till söndag den maj 2018 Resa till Barolo Onsdag till söndag den 16-20 maj 2018 Välkommen att uppleva vindistriktet Barolo i Piemonte, norra Italien. Barolo är sedan 1980 klassificerat som DOCG och åtnjuter den kanske högsta prestigen

Läs mer

13-feb 06-mar 14-mar 20-mar Vikt Totalt HERRAR Tävling 1 Plac Tävling 2 Plac Tävling 3 Plac Tävling 4 Plac Grand Prix 1 Jocke Berggren

13-feb 06-mar 14-mar 20-mar Vikt Totalt HERRAR Tävling 1 Plac Tävling 2 Plac Tävling 3 Plac Tävling 4 Plac Grand Prix 1 Jocke Berggren 13-feb 06-mar 14-mar 20-mar Vikt Totalt HERRAR Tävling 1 Plac Tävling 2 Plac Tävling 3 Plac Tävling 4 Plac Grand Prix 1 Jocke Berggren 2031 5 5594 1 7625 2 Kent Eriksson 455 42 1694 4 1094 21 4303 2 7546

Läs mer

Sri Lanka Tour 2016 med helpension

Sri Lanka Tour 2016 med helpension Sri Lanka Tour 2016 med helpension Dag 1 Negombo Efter vår ankomst åker vi till vårt hotell i Negombo som ligger ca 30 min med bil från flygplatsen. Vi bor nära havet så att vi kan koppla av lite efter

Läs mer

- 5 - Johan Nilsson Alf-Rune Sandberg

- 5 - Johan Nilsson Alf-Rune Sandberg Estland 2012 Under vintern/våren 2012 hölls en studiecirkel om Estland och i mitten av maj begav sig 18 av föreningens medlemmar dit under en nio dagar lång resa. Redan från bussfönstret på väg mot Stockholm

Läs mer

Club Vikingos Bridge. Partävling Partävling Partävling

Club Vikingos Bridge. Partävling Partävling Partävling Club Vikingos Bridge Partävling 2016-03-14 1 9 126,0 60,0 Jan Bäckström - Lis Bäckström 2 11 125,0 59,5 Jon Kristiansson - Karun Palmus 3 2 121,0 57,6 Anne-Karin Hanslien - Hugo Hanslien 4 1 117,0 55,7

Läs mer

SPF:s resa till Lettland 2014

SPF:s resa till Lettland 2014 SPF:s resa till Lettland 2014 Söndagen den 7 september äntrade vi MS Isabelle i Stockholms frihamn. Med vi menas deltagare inte bara från Grödinge utan även Botkyrka, Nynäshamn och Tyresö/Nacka. Strax

Läs mer

Bernhard o Sol-Britt Gustavssons album. Ingrid o Bernhard Gustavsson Fogeryd Sid 1 av 109

Bernhard o Sol-Britt Gustavssons album. Ingrid o Bernhard Gustavsson Fogeryd Sid 1 av 109 Bernhard o Sol-Britt Gustavssons album Ingrid o Bernhard Gustavsson Fogeryd Sid 1 av 109 Sol-Britt Gustavsson Fogeryd 1 år 2 Leif o Sol-Britt Gustavsson Fogeryd Ingrid o Sol-Britt Gustavsson Fogeryd 3

Läs mer

Preliminärt program för resa 2018

Preliminärt program för resa 2018 Dag 1. Preliminärt program för resa 2018 (erna kan komma att justeras längre fram) Onsdag 27 juni Buss Karlstad Stockholm, färja till Riga 10.00-10.30 Buss avgång från Karlstad, by 51 och Centralstation

Läs mer

Cervia Italien. Pris från :-

Cervia Italien. Pris från :- Pris från 15 995:- Cervia Italien Ta del utav Adriatiska havet mellan Venedig och Rimini. Dag 1. Avresa från Karlskrona tidigt på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne längs E22:an. När

Läs mer

8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND

8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND 8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND Toscana San Gimignano Bernina Expressen Om ni vill unna er något alldeles extra följ med på en resa till ett av Italiens mest omskrivna landskap

Läs mer

Per-Olof Carlsson Album Sid 1 av 54

Per-Olof Carlsson Album Sid 1 av 54 Per-Olof Carlsson Album Sid 1 av 54 Syskonen Carlsson 8 7 6 5 4 3 2 1 1. Alsie Carlsson Fogeryd 2. Per-Olof Carlsson Fogeryd 3. Maj Carlsson Fogeryd 4. Rune Carlsson Fogeryd 5. Vivvi Carlsson Fogeryd 6.

Läs mer

Harald Nyberg Gräsberg Album Sid 1 av 45 Harald o Allan Nyberg Gräsberg

Harald Nyberg Gräsberg Album Sid 1 av 45 Harald o Allan Nyberg Gräsberg Harald Nyberg Gräsberg Album Sid 1 av 45 Harald o Allan Nyberg Gräsberg Harald Lisa Andersson o Allan Nyberg Gräsberg 2 Allan o Harald Nyberg Gräsberg 1933 3 1 4 2 3 6 5 1. Gustav Adolf Johansson Klämmestorp

Läs mer

Polen En kulinarisk kulturresa

Polen En kulinarisk kulturresa Polen En kulinarisk kulturresa De första dagarna i juni reste 29 medlemmar från SPF Seniorerna Håbo och ytterligare några från andra SPF-föreningar till Krakow i Polen Det var ett arrangemang anordnat

Läs mer

Slöjdarresa till Finland, 2015

Slöjdarresa till Finland, 2015 Slöjdarresa till Finland, 2015 Första träffen, på Stundars i Finland I månadsskiftet juli augusti 2015 genomfördes den första träffen i Stundars utanför Vasa i Finland. Åtta slöjdare anmälde sitt intresse

Läs mer

Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013

Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013 Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013 REJSEDAGBOG VED GUIDE MIKAEL ANDERSSON OCH FREDRIK LÖFBERG FRA SVERIGES MOTORCYKLISTER, SOM I SAMARBEJDE MED SMYRIL LINE REJSTE PÅ GRUPPETUR TIL FÆRØERNE I AUGUST

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

22 Gunnar Lilja Hässleholm Tommy Karlsson Staffanstorp Hans Hägg

22 Gunnar Lilja Hässleholm Tommy Karlsson Staffanstorp Hans Hägg Klippans Pensionärs Bowling redovisar här resultatet från vår Hösttävling, som pågick under tiden 1 oktober till den 3 december 2015 och totalt 10 omgångar. Klass A omfattar spelare med snitt från 155

Läs mer

Startlista DM medel Sida

Startlista DM medel Sida Startlista DM medel Sida 1 H75 1630 meter 4 anmälda Start 1 262275 Jack Bjurkvist Söderhamns OK 14:12 18494 Hans Gretas Segersta OK 14:14 227804 Tage Lundin Forsa OK 14:16 262273 Ingvar Tynong Söderhamns

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

Logg fra n A lva. Hej och hoj, hoppas ni har det skoj! Hälsar Anton och Simon från en Engelsk boj! Datum: Elevloggare: Anton & Simon

Logg fra n A lva. Hej och hoj, hoppas ni har det skoj! Hälsar Anton och Simon från en Engelsk boj! Datum: Elevloggare: Anton & Simon Logg fra n A lva Datum: 170517 Elevloggare: Anton & Simon Personalloggare: Kerstin M Position: Ramsgate Datum för att segla vidare: imorgon eller tidigt fredag morgon Datum för ankomst till nästa hamn:

Läs mer

Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00

Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00 Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00 Närvarande: Enligt fastställd förteckning över närvarande medlemmar. 1.

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Kulturrundresa Skottland - Guidad Resa Upplev de pittoreska högländerna med majestätiska

Läs mer

Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, 9-16 och 16-23 september 2012

Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, 9-16 och 16-23 september 2012 Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, 9-16 och 16-23 september 2012 Följ med till Frankrike och måla akvarell i en unik, kreativ och rofylld miljö. Vi håller till på Château Garreau,

Läs mer

Logg fra n A lva. Elevlogg: Elevloggare: Josefin & Joar. Personalloggare: Kapten Sören. Position: Waterford, Irland

Logg fra n A lva. Elevlogg: Elevloggare: Josefin & Joar. Personalloggare: Kapten Sören. Position: Waterford, Irland Logg fra n A lva Datum: 9 April Elevloggare: Josefin & Joar Personalloggare: Kapten Sören Position: Waterford, Irland Planerat datum för att segla vidare: 11 april Beräknad ankomst till nästa hamn: Swansea

Läs mer

Startlista Breddstafetten 2008 Sida

Startlista Breddstafetten 2008 Sida Startlista Breddstafetten 2008 Sida 1 Breddstafetten 19 anmälda 10:00:00 1 Falkenbergs OK Lag 1 1 Christer Håkansson 30488 2A Johan Badenfelt 241987 2B Matilda Martinsson 341516 3A Ronnie Andersson 17392

Läs mer

I= Barn, 2=barnbarn, 3= barnbarnsbarn, 4= barnbarns barnbarn 5= barnbarns barnbarns barn

I= Barn, 2=barnbarn, 3= barnbarnsbarn, 4= barnbarns barnbarn 5= barnbarns barnbarns barn SJÖREDS SLÄKTEN Johan Severin Bengtsson född i Hölseböke, Asige 19/5 186-193 gift 1893 med Lydia Maria f Svensdotter i Kjettebo 6/5 1871 1968..Flyttade från Pugabol till Sjöred 1911. Johans föräldrar hette

Läs mer

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013 Dag 1- ankomst 15.45 Avresa från Arlanda 19.40 Ankomst till Alicante Transfer tlll hotellet - incheckning 21.00 Lätt middag på hotellet Information

Läs mer

Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012

Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012 Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012 Veneto är ett mycket omväxlande landskap med otroligt vacker natur i form av berg & dalar, kulturstäder och inte minst italiens största sjö, Gardasjön

Läs mer

Septemberkryssning runt pärlor i Medelhavet med Harmony of the Seas

Septemberkryssning runt pärlor i Medelhavet med Harmony of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Septemberkryssning runt pärlor i Medelhavet med Harmony of the Seas Barcelona - Palma - Marseilles - Rom - Neapel Följ med på en kryssning i Medelhavet. Detta är de

Läs mer

Barbro Axelssons Skrädebergs album Sid 1 av 44

Barbro Axelssons Skrädebergs album Sid 1 av 44 Barbro Axelssons Skrädebergs album Sid 1 av 44 Familjen Erik Axelsson 2 Edit Key Erik Barbro Axelsson Barbro Erik Edit Axelsson Skrädeberg 3 Barbro o Key Axelsson Skrädeberg 4 1 2 3 4 5 6 1. Key Axelsson

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande BERGSBYN 1:48 mfl. 1 Väg. Summa tonkilometer/år UTFÖRANDE Ton/ enhet och år. Antal Sort

Anläggningsåtgärd berörande BERGSBYN 1:48 mfl. 1 Väg. Summa tonkilometer/år UTFÖRANDE Ton/ enhet och år. Antal Sort Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga IN2 Sida 1 Inventering och beräkning enligt tonkilometermetoden 2018-0x-xx Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Anläggningsåtgärd

Läs mer

FASCINERANDE MALTA 5 12 MAJ 2019 EN RESA I SAMARBETE MED SVENSKA PENSIONÄRSFÖRBUNDET

FASCINERANDE MALTA 5 12 MAJ 2019 EN RESA I SAMARBETE MED SVENSKA PENSIONÄRSFÖRBUNDET FASCINERANDE MALTA 5 12 MAJ 2019 EN RESA I SAMARBETE MED SVENSKA PENSIONÄRSFÖRBUNDET Välkommen med till Malta, den soliga ön i medelhavet, strax under Italiens spets! Den lilla önationen är EU:s minsta

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande BERGSBYN 1:48 mfl. Summa tonkilometer/år DRIFT Ton/ enhet och år. Antal Sort

Anläggningsåtgärd berörande BERGSBYN 1:48 mfl. Summa tonkilometer/år DRIFT Ton/ enhet och år. Antal Sort Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga IN1 Sida 1 Inventering och beräkning enligt tonkilometermetoden 2018-0x-xx Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Anläggningsåtgärd

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015

Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015 Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015 28 maj Solen skiner från en klarblå himmel denna morgon när 47 förväntansfulla medlemmar ska ge sig ut på resa till Lofoten med Högbergs

Läs mer

Närvaro årsmöte Fastighet Sommaradress Namn 2:25 Utsundsvägen 117 Jannika Tingvall & Magnus Johansson 2:26 Utsundsvägen 115 Marianne Scherl

Närvaro årsmöte Fastighet Sommaradress Namn 2:25 Utsundsvägen 117 Jannika Tingvall & Magnus Johansson 2:26 Utsundsvägen 115 Marianne Scherl Närvaro årsmöte 2015 05 17 Fastighet Sommaradress Namn 2:25 Utsundsvägen 117 Jannika Tingvall & Magnus Johansson 2:26 Utsundsvägen 115 Marianne Scherling 2:27 Utsundsvägen 113 Fredrik & Marie-Louise Heimdahl

Läs mer

I PILGRIMERNAS FOTSPÅR SPANIEN OCH PORTUGAL 28/9-5/10, 2015

I PILGRIMERNAS FOTSPÅR SPANIEN OCH PORTUGAL 28/9-5/10, 2015 I PILGRIMERNAS FOTSPÅR SPANIEN OCH PORTUGAL 28/9-5/10, 2015 Välkommen med på en spännande resa till det okända Spanien, de vilda och vackra nordvästra provinsen, Galicien. Vi reser med flyg, lokaltåg och

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

sep 15 19:44 sep 15 19:42 sep 15 20:13 sep 15 20:25

sep 15 19:44 sep 15 19:42 sep 15 20:13 sep 15 20:25 Kronologi: Det andra Världskriget 1939 40 Tyskland invaderar Polen den 1.9. Storbritannien och Frankrike förklarar Tyskland krig 3.9. Sovjetunionen rycker in i Polen några veckor senare, efter att Polen

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011

Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011 Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011 Söndagen den 7 augusti samlades 53 Frejamedlemmar för resa till Tavastehus i Finland. Resan gick med Lönns buss från Sundsvall vid 9-tiden på morgonen och

Läs mer

Lomma Bridgeklubb Vinpoängligan -Våren 2019 Pris utdelas för 15 poäng. (Se poängtabeller )

Lomma Bridgeklubb Vinpoängligan -Våren 2019 Pris utdelas för 15 poäng. (Se poängtabeller ) Abelsson Lars-Göran 7 11 11 5 34 Ahlgren Ulla-Britt 12 1 2 15 Amiel Karin 5 5 5 2 17 Andersson Alve 13 6 8 3 2 2 34 Andersson Håkan 12 11 9 6 9 11 58 Andersson Nils-Åke 12 11 9 6 9 11 58 Andersson Birgitta

Läs mer

"Poängjakten" sommaren 2018 (bästa poängen i 10 av 15 partävlingar). *** SLUTRESULTAT ***

Poängjakten sommaren 2018 (bästa poängen i 10 av 15 partävlingar). *** SLUTRESULTAT *** "Poängjakten" sommaren 2018 (bästa poängen i 10 av 15 partävlingar). *** SLUTRESULTAT *** Totalt *** 01-maj 08-maj 15-maj 22-maj 29-maj 05-jun 12-jun 26-jun 03-jul Krug Peter 305 0 30 0 24 31 40 28 26

Läs mer

TOSCANA - En resa i blåregnets tid

TOSCANA - En resa i blåregnets tid TOSCANA - En resa i blåregnets tid En resa i blåregnets tid, en poetisk titel som lockade 22 personer att stiga upp i gryningen den 21 april för att uppleva vackra trädgårdar i Toscana. Vi blev rikt belönade.

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

Andalusien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Andalusien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Andalusien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A n d a l u s i e n Andalusien - Guidad Resa Upplev det kulturella och historiska arvet i Andalusien på vår 8-dagars

Läs mer

Efter omgång 9. Datum

Efter omgång 9. Datum 0 1 59 Birgitta Pihlgren 24542 0 2 103 Eva Magnusson 23105 0 3 247 Lotta Traav 22153 0 3 329 Thomas Söderlund 20981 0 5 215 Lennart Axelsson 20899 0 6 86 Daniel Lidström 18783 0 7 88 Daniel Solvander 18031

Läs mer

PROGRAM KENYA 31 jan 15 feb.

PROGRAM KENYA 31 jan 15 feb. Kusafiri na Mimosa utamaduni safari ya Kenya! Karibu! PROGRAM KENYA 31 jan 15 feb. Tisdag 31 januari Avresa eftermiddag från Arlanda. Nattflyg. Onsdag 1 februari Ankomst Nairobi på morgonen. Hämtning på

Läs mer

7 Johan Ljungren Lilla Beddinge 19/ Rolf Friberg M Stenbock 19/ Peter Bengtsson Malmö Pk 47/39 63 HP S

7 Johan Ljungren Lilla Beddinge 19/ Rolf Friberg M Stenbock 19/ Peter Bengtsson Malmö Pk 47/39 63 HP S Resultat i A-vapen Klass 1 HP S med 1 Peter Ardemalm Kullens Pk 46/36 76 HP S 2 Magnus Hansson Kullens Pk 43/34 65 HP B 3 Richard Hansson Pk Elbogen 38/33 52 HP 4 Jimmy Carlsen Torna Hällestads Pk 34/28

Läs mer

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Nära universitetsstaden Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I Groningen kan ni besöka Martinikyrkans grå torn från 1400-talet, äta lunch på guldkontoret

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria o Teneriffa och med besök av Astrid o Cato samt Ninni o Roy. Före det så hann vi med en båtupptagning på land

Resebrev från Gran Canaria o Teneriffa och med besök av Astrid o Cato samt Ninni o Roy. Före det så hann vi med en båtupptagning på land Resebrev från Gran Canaria o Teneriffa och med besök av Astrid o Cato samt Ninni o Roy. Före det så hann vi med en båtupptagning på land Under denna period började med att PEGASUS skulle upp på land (den

Läs mer

Äldre damjuniorer: 1. SFK Trekroken 1026 gram 2 tävlande 2 avanmälda

Äldre damjuniorer: 1. SFK Trekroken 1026 gram 2 tävlande 2 avanmälda Resultatslista DM i Mete 4 juni 2006, Mariebergsviken, Karlstad. Arrangör Skoghall SFK LAG Äldre damjuniorer: 1. SFK Trekroken 1026 gram 2 tävlande 2 avanmälda Damseniorer: 1. SFK Wasa 2308 gram 4 tävlande

Läs mer

Telemark Döveförening till Bulgarien 8 dagar 2016

Telemark Döveförening till Bulgarien 8 dagar 2016 Telemark Döveförening till Bulgarien 8 dagar 2016 Dag 1: Vi flyger till Burgas Vår reseledare möter upp på Oslo Flygplats/Gardermoen. Flyg till Burgas. Efter ett par timmar i luften, landar vi i Bulgarien

Läs mer

Reseberättelse - Studieresa EKR Hamburg 2015

Reseberättelse - Studieresa EKR Hamburg 2015 Reseberättelse - Studieresa EKR Hamburg 2015 Syfte med studieresan: Vartannat år åker Energi och klimatrådgivarna i Norrbotten och Västerbotten på studieresa. Syftet med dessa resor är att få nya kunskaper

Läs mer

Klassresultatlista Veteranresan 2016 Sida 1

Klassresultatlista Veteranresan 2016 Sida 1 Klassresultatlista Veteranresan 2016 Sida 1 Herrar Bana A 21 anmälda 1 Hans-Ove Eriksson Nyköpings OK 79:22 0:00 2 Leo Johansson Vandrarringen 85:47 6:25 3 Kenneth Johansson Eskilstuna OL 86:33 7:11 4

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande BERGSBYN 1:48 mfl

Anläggningsåtgärd berörande BERGSBYN 1:48 mfl Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga AN1 Sida 1 Andelstalslängd 2018-0x-xx Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Anläggningsåtgärd berörande BERGSBYN 1:48 mfl Kommun:

Läs mer