Skärgårdarnas Riksförbunds Färjegrupp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skärgårdarnas Riksförbunds Färjegrupp"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR 1 (6) [TRVversionNY] Ev. ärendenummer Ev. projektnummer [Ärendenummer NY] [Projektnummer NY] Dokumenttitel Skärgårdarnas Riksförbunds Färjegrupp Datum för mötet: Onsdag Tid för mötet: Lokal för mötet: Trafikverket region Stockholm, Solna Strandv. 98 Rum 3208 Sammankallat av: Staffan Eriksson, nationell färjesamordnare på Trafikverket. Syfte med mötet: Genomgång och informationsutbyte om Trafikverkets allmänna leder. Typ av möte: Återkommande uppföljning Mötesdeltagare: Thorbjörn Lindberg/SRF Färjegrupp Lena M. Kjellman /SRF Färjegrupp Bengt Ottosson/SRF Färjegrupp Jan-Evert Jäderlund/SRF Färjegrupp Staffan Eriksson/Trafikverket 1. Presentation av deltagarna. Deltagarna presenterade sig för varandra. 2. Statistik från 2013 för de allmänna färjelederna. Staffan Eriksson presenterade statistik och ekonomi från Bilderna bifogas till minnesanteckningarna. 3. Sjuktransport med egen bil, vem kontaktas; färjan eller 112. Vid akuta händelser ska alltid 112 användas. Oavsett om transport sker med egen bil eller ambulans. Färjorna är numer utrustade med RAKEL 1 som ambulans, SOS, polis etc. använder. 1 RAKEL (akronym för RAdioKommunikation för Effektiv Ledning) är ett mobilsystem för säkerhetsorganisationerna och Räddningstjänsten i Sverige, främst polis, militärpolis, räddningstjänst, ambulansverksamhet, SOS-alarmering (RAPS) och kommunal/statlig krisberedskap.

2 DAGORDNING 2 (6) 4. SMS-info för landet. SMS tjänst för störningar är införd i hela landet. Den information som kommer på SMS tjänsten är de störningar som besättningarna rapporterat in till Trafikcentralen. Från Vinön ställde man frågan om det fungerade. Efter mötet har vi gjort ett test för Vinöleden och det fungerade. I skrivande stund är det 44 personer som abonnerar på SMS information för Vinöleden. 5. Bokningssystem på vissa leder. Ett bokningssystem torde vara jämförbart med ett förturssystem och då ska ansökan göras hos Transportstyrelsen. Idag är det bara Holmöleden (av de leder där Trafikverket är huvudman) som har ett bokningssystem. Ur juridisk synvinkel fungerar det för att Holmöleden egentligen inte är allmän väg. Leden drivs dock av Trafikverket på uppdrag av staten, senaste beslutet i frågan togs av regeringen Så här står det i lagtexten angående förtur. SFS 2011:178 Förordning om ändring i trafikförordningen (1998:1276); 7 Förtur till överfart med sådan färja som enligt väglagen (1971:948) är väganordning har 1. fordon som används vid brådskande utryckning för räddningstjänst eller vid sjuktransport enligt 6 hälso- och sjukvårdslagen (1982:763), 2. fordon som används i brådskande yrkesutövning av polis- eller tullpersonal, personal vid Kustbevakningen, läkare, sjuksköterska, barnmorska eller veterinär, 3. fordon i linjetrafik, 4. fordon i taxitrafik, 5. fordon som används för skolskjuts och färdtjänst, 6. fordon som används av personal inom Kriminalvården vid transport av frihetsberövade personer eller vid brådskande yrkesutövning, samt 7. fordon som används av ett auktoriserat bevakningsföretag i samband med transport av egendom. Transportstyrelsen får meddela föreskrifter om förtur till överfart med färja för trafikant som under större delen av året utnyttjar färjeleden till och från sin fasta bostad eller annan trafikant om det finns särskilda skäl. TSFS 2013:33 Transportstyrelsens föreskrifter om förtur till överfart med färja; 2 Förare av fordon med last av sådan beskaffenhet att uppställning i fordonskö är olämplig av sanitära eller andra miljömässiga skäl, har rätt till förtur. Gods som sägs i 5 lagen (2006:263) om transport av farligt gods kan vara sådan last att uppställning i fordonskö är olämplig av sanitära eller andra miljömässiga skäl. Idag finns två allmänna färjeleder som har förturssystem, Vinöleden och Fårösundsleden. Förtur beslutas (som framgår av lagtext ovan) av Transportstyrelsen. 6. Uppgradering av vissa färjelägen. Holmön För terminalområdet och anslutande område med parkeringar på Norrfjärdssidan har Trafikverket gjort en åtgärdsvalsstudie. Något beslut om fortsättning har dock inte tagits. Studien kommer att följas upp under hösten.

3 DAGORDNING 3 (6) Lyrleden Synpunkter har kommit på att det är trångt i Terminalområdet och man anser att det behöver sprängas. Vägen är trång vilket leder till att trafiken stoppar upp. Man önskar också parkeringar förunderlätta samåkning. För att få till en förändring i infrastrukturen (terminalområden, parkeringar etc.) krävs först att man gör en åtgärdsvalsstudie. De förslag som framställs av SRF Färjegruppen kommer Staffan Eriksson att vidarebefordra till respektive samhällsplanerare. För att underlätta denna denna vidarebefordran är det önskvärt att problembeskrivningen är så tydlig som möjligt. Så här står det att läsa om åtgärdsvalsstudier: Initiativ till en åtgärdsvalsstudie kan tas av en eller flera aktörer, exempelvis den regionala kollektivtrafikmyndigheten, regionalt planeringsorgan, länsplaneupprättare, Trafikverket, kommun eller näringslivet. Åtgärdsvalsstudier kräver resurser och ibland tillgång till nyckelkompetenser. Därför kan inte alltför många studierstartas och pågå samtidigt. Ju mer erfarenhet som finns hos medverkande aktörer från denna typ av studier, desto mer kan tiden begränsas. 2 De problem som SRF färjegruppen identifierat ska således först konkurrera om utredningsresurser och sedan om eventuella finansieringsresurser med övriga samhällsplaner. 7. Turlistesamordning med kollektivtransporter Thorbjörn Lindberg framförde att busstiderna stämmer dåligt med färjans ankomst och avgångstider. Han menar att det bör passa med minst en anslutning morgon och eftermiddag varje dag. 8. P-platser för samåkande på lederna Se pkt Säkerhet ombord, avstånd mellan bilar. Konkret fråga kom från Ängöleden där man anser att avståndet mellan bilarna är så litet att man inte skulle komma ut vid en nödsituation. Kan man måla ned färjan till två filer? Generellt svar på denna är att befälhavaren är ansvarig för att färjan lastats på ett säkert sätt. Är det fordon som är för breda så ska de gränsla två filer för att säkerställa att utrymning fungerar. Hela denna är dock operativ varför Staffan vidarebefordrar den till rederiet. 10. Information om lovade elektroniska info-tavlor Klara installationer: Vaxholm, Vinön, Adelsö, Hönö, Kornhall, Björkö, Nordö och Gullmarn. Totalt 8 leder. Installationer som sker under okt/november 2014: Aspö, Blidö, Bolmsö, Furusund, Fårösund, Gräsö, Ivö, Ljusterö, Malö, Oxdjupet, Svanesund och Ängö. Totalt 12 leder. Installationer som planeras under 2015: Ammerö, Arnö, Avan, Boheden, Bohus-Malmön, Hamburgsund, Hemsö, Isö, Holmön, Håkansta, Lyr, Skansundet, Skenäs, Stegeborg, Sund-Jaren, Rödup och Tynningö, Totalt 17 leder. Led där installation inte ska ske: Högsäter. 2 Handledning för åtgärdsvalsstudier s. 24.

4 DAGORDNING 4 (6) Informationen till tavlorna kommer, till skillnad från SMS, direkt från besättningen utan att passera trafikcentralen. Detta för att på de elektroniska tavlorna kan de stå väldigt tillfällig information, som t.ex. inväntar ambulans eller andra korat störningar som inte torde påverka resenärernas planering. 11. Önskemål om turlisteförändringar Nedanstående ön skemål om turlisteförändringar har noterats. Önskemål om att Malö och Ängö bättre synkroniseras med Gullmarsleden. På Holmöleden önskar man en tur från Holmön 1600 och Norrsundet På Vinöleden önskar man en 1940, samt beredskap på natten På Vaxholmsleden vill man ha 20 minuterstrafik även mellan 19 och Risk-analys för Aspö-leden, diskuteras. Se bilaga för problem beskrivning. Det är vissa åtgärder planerade på Aspösidan. Ett alternativ kan också vara en avspärrning lknande den som man har på Vaxholmsleden. Nästa åtgärd är emellertid det möte som Aspö intresseförening bokat med Lars Salmi. 13. Vinöledens sjuktransporter Turlista, eller egentligen indragen beredskap, har av Landstinget överklagats till Länsstyrelsen. Det är nu en fråga om avgörs av jurister. 14. Besättning på däck under lastning/lossning Från Skärgårdarnas Riksförbunds Färjegrupp efterlyser man personal på däck vid lastning och lossning. Detta fungerar på väl på vissa leder och inte alls på andra. Det är dock en prioriterad fråga även för rederiledningen. 15. Parkeringsytor vid vissa leder. Se pkt Planerad utveckling för Färjerederiet, konkurrensutsättning I dagsläget finns inte några sådana planer. Övriga Frågor 17. Höganäs brygga. Rindöborna undrar vad som händer med Höganäs brygga. Projektledaren är på semester i skrivande stund men enligt obekräftade uppgifter ska den byggas om ca 1/ / Dispenstransporter över Rindö Den 3/ öppnas Essingeleden för vissa dispenstransporter. Branschens bedömning är att denna trafik då kommer att minska väsentligt över Rindö/Värmdö 19. Capella till Holmön Vid mötesdatum finns inget datum för leverans av Capella.

5 DAGORDNING 5 (6) Thorbjörn Lindberg menar att Cappella inte kommer att kunna ligga i planerat läge vid friska nordliga vindar. Han har ritat ett förslag som bifogas. Detta är en operativ fråga som kommer att vidarebefordras till rederiet.

6 DAGORDNING 6 (6) Nästa möte: När: den 18 mars :30-16:00 Plats: Regionkontoret Solna Strandv. 98, Rum Minnesanteckningar av Staffan Eriksson Bilagor: Sammanställning synpunkter Holmöleden Turlisteförslag Holmöleden Förslag ändring i hamnen Byviken, Holmön. Mail ang Lyr / Ängö / Malö Synpunkter från Åsa Blanc, Rindö Riskanalys Aspöleden Lägesrapport Vinöleden Statistik 2013

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i trafikförordningen (1998:1276); SFS 2011:178 Utkom från trycket den 15 mars 2011 utfärdad den 3 mars 2011. Regeringen föreskriver i fråga om trafikförordningen

Läs mer

Minnesanteckningar från SRF Färjegrupp

Minnesanteckningar från SRF Färjegrupp MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Fastställt av (i förekommande fall) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer [Fastställt av person NY] [Ärendenummer NY] [Projektnummer NY] Dokumenttitel Minnesanteckningar från SRF

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR 1 (5)

MINNESANTECKNINGAR 1 (5) MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Skapat av (Efternamn Förnamn, org) Dokumentdatum Version Ärendenummer [Ärendenummer NY] SRF Färjegrupp Datum för mötet: 2017-03-30 på rederikontoret i Vaxholm Närvarande: Anders

Läs mer

[9201] Trafikförordning (1998:1276)

[9201] Trafikförordning (1998:1276) Skatter m.m./vägtrafikförfattningar m.m. 1 [9201] Ändrad enligt SFS 1999:240, 1999:547, 1999:719, 1999:721, 1999:835, 2000:289, 2000:456, 2000:869, 2001:357, 2001:667, 2001:753, 2002:943, 2003:818, 2004:285,

Läs mer

SRF Färjegrupp - Höstmöte

SRF Färjegrupp - Höstmöte MINNESANTECKNINGAR 1 (9) Skapat av (Efternamn Förnamn, org) Dokumentdatum Version Eriksson, Staffan, Plnpb 2016-09-23 0.1 Ärendenummer [Ärendenummer NY] SRF Färjegrupp - Höstmöte Datum för mötet: 2016-0922

Läs mer

Det här är Färjerederiet. Information till dig som vill veta mer om Sveriges största rederi

Det här är Färjerederiet. Information till dig som vill veta mer om Sveriges största rederi Det här är Färjerederiet Information till dig som vill veta mer om Sveriges största rederi Pålitlig kollektivtrafik på vattnet Sveriges vägfärjor är en viktig del av landets kollektivtrafik. Genvägen över

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i trafikförordningen (1998:1276); SFS 1999:835 Utkom från trycket den 16 november 1999 utfärdad den 4 november 1999. Regeringen föreskriver att 4 kap. 18

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i trafikförordningen (1998:1276); SFS 2014:1265 Utkom från trycket den 7 oktober 2014 utfärdad den 11 september 2014. Regeringen föreskriver att 2 kap.

Läs mer

Minnesanteckningar dialogmöte Källö-Knippla

Minnesanteckningar dialogmöte Källö-Knippla Minnesanteckningar dialogmöte Källö-Knippla 120503 Närvarande politiker: Arne Lernhag (M), Ingvar Svensson (Fp) och Rolf Edvardsson (S) Närvarande tjänstemän: Ingvar TH Karlsson, kommunchef och Sofia Wiman,

Läs mer

Insatsutvärdering RITS insats Pearl of Scandinavia 2010-11-17

Insatsutvärdering RITS insats Pearl of Scandinavia 2010-11-17 HELSINGBORG Insatsutvärdering RITS insats Pearl of Scandinavia 2010-11-17 Bild från kompetensutvecklingsavdelningen Anledning till utredningen: Insats med RITS styrka vid brand ombord på passagerarefärjan

Läs mer

Minnesanteckningar från NVDB-råd 24 september 2013

Minnesanteckningar från NVDB-råd 24 september 2013 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Fastställt av (i förekommande fall) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer [Fastställt av (personlista)] [Ärendenummer] [Projektnummer] Dokumenttitel Minnesanteckningar från NVDB-råd

Läs mer

Skärgårdsrådets sammanträde den 20 mars 2014

Skärgårdsrådets sammanträde den 20 mars 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET MINNESANTECKNINGAR Skärgårdsrådets sammanträde den 20 mars 2014 Tid 16.00 17.00 Plats Närvarande Sammanträdesrum Höken Lars Lindgren (M) Mailis Dahlberg (C) Lars Wessberg (M) Ingrid

Läs mer

Minnesanteckningar dialogmöte Hyppeln

Minnesanteckningar dialogmöte Hyppeln Minnesanteckningar dialogmöte Hyppeln 120510 Närvarande politiker: Ingvar Svensson (Fp) och Rolf Edvardsson (S) Närvarande tjänstemän: Robert Svensson samhällsbyggnadschef och Sofia Wiman planarkitekt

Läs mer

Sjötrafikförordning (1986:300)

Sjötrafikförordning (1986:300) Särskilda trafikförfattningar m.m./sjötrafikbestämmelser 1 Allm. anm. Sveriges sjöterritorium, se [1751] o.f. 1 kap. Allmänt [2301] Med fartyg avses i denna förordning varje farkost som används eller kan

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i trafikförordningen (1998:1276); SFS 2001:753 Utkom från trycket den 30 oktober 2001 utfärdad den 18 oktober 2001. Regeringen föreskriver att 3 kap. 6,

Läs mer

SIKO - styrelsemöte Sammanträde nr 2, 2009 03 20

SIKO - styrelsemöte Sammanträde nr 2, 2009 03 20 SIKO - styrelsemöte Sammanträde nr 2, 2009 03 20 Närvarande: Johan Bohman Gunilla Söderqvist Berit Karlsson Per Frideen Anna Lundin Erik Westerlundh Björn Sjöblom Jan-Evert Jäderlund Jan Olsén Arne Griphult

Läs mer

4M/^ Fredrik Zethraeus

4M/^ Fredrik Zethraeus Sammanträdesprotokoll för Skärgårdsrådet Tid Plats Närvarande Utses att justera, 32 Sekreterare Onsdagen den 15 oktober 2014, kl 08.30-10.35 Östra Salt, Ljusterö torg, Ljusterö Enligt bifogad närvarolista

Läs mer

[9201] Trafikförordning (1998:1276)

[9201] Trafikförordning (1998:1276) Skatter m.m./vägtrafikförfattningar m.m. 1 [9201] Ändrad enligt SFS 1999:240, 1999:547, 1999:719, 1999:721, 1999:835, 2000:289, 2000:456, 2000:869, 2001:357, 2001:667, 2001:753, 2002:943, 2003:818, 2004:285,

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i trafikförordningen (1998:1276); SFS 2002:943 Utkom från trycket den 11 december 2002 utfärdad den 21 november 2002. Regeringen föreskriver i fråga om

Läs mer

Väg 84 Hede gång- och cykelväg

Väg 84 Hede gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 84 Hede gång- och cykelväg Härjedalens kommun, Jämtlands län Vägplan 2015-08-28 Projektnummer: 145074 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket Postadress: Box 186, 871

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i trafikförordningen (1998:1276); SFS 2017:921 Utkom från trycket den 24 oktober 2017 utfärdad den 12 oktober 2017. Regeringen föreskriver att 1 kap. 3,

Läs mer

BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015

BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015 KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN I VÄSTERNORRLANDS LÄN DNR: 13/00266 2014-12-01 UPPHANDLING SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK 2015 BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015 Sida 1 (6) Bilaga 5 Resor och transporter Sida

Läs mer

Uppföljning och utvärdering av MSB:s regelbundna samverkanskonferenser på nationell nivå

Uppföljning och utvärdering av MSB:s regelbundna samverkanskonferenser på nationell nivå MSB-51.1 Myndigheten för samhällsskydd och beredskap PM 1 (8) SI-SAM Fredrik Djurklou & Maria Pålsson 0722035873/0725203366 fredrik.djurklou@msb.se maria.palsson@msb.se Uppföljning och utvärdering av MSB:s

Läs mer

Nationella riktlinjer för samverkan i Rakel version 2.0

Nationella riktlinjer för samverkan i Rakel version 2.0 Nationella riktlinjer för samverkan i Rakel version 2.0 Vilka har tagit fram riktlinjerna? Projekt Samverkan i Rakel Styrgrupp MSB (ordförande Per-Åke Mårtensson, Håkan Axelsson, Kurt Andersson) Socialstyrelsen

Läs mer

Kallelse till möte med direktionen för kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län

Kallelse till möte med direktionen för kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län Sid 1 av 6 Datum 2013-02-12 Diarienr Marika Bystedt 072-521 07 61 Kallelse till möte med direktionen för kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län Härmed kallas du till möte med direktionen Tid:

Läs mer

Skrivelse avseende tillgänglighet på färja till Holmön

Skrivelse avseende tillgänglighet på färja till Holmön Umeå den 12 april 2010 Till Vägverket Norr Transportstyrelsen Umeå kommun Länstrafiken Färjerederiet Kopia till Kommunala Handikapprådet Umeå kommun Skrivelse avseende tillgänglighet på färja till Holmön

Läs mer

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning KONSEKVENS- UTREDNING Datum 2018-07-06 Dnr 258-2251-2018 1(3) Lena Norén Enheten för samordning och stöd Trafikverket Region Stockholm c/o Ärendemottagningen Box 810 781 28 Borlänge Polisområde Gotland

Läs mer

Prehospital vård. översiktliga fakta

Prehospital vård. översiktliga fakta Prehospital vård översiktliga fakta 120918 Vad är prehospital vård? Prehospital vård är den vård som ges innan patienten kommer till sjukhus. Prioriterings- och dirigeringstjänst: tar emot samtal från

Läs mer

Tillstånd att anordna biltävling på väg Rally Gimmersta/Rally-DM, Katrineholms kommun

Tillstånd att anordna biltävling på väg Rally Gimmersta/Rally-DM, Katrineholms kommun 1(5) Anna-Karin Löfgren 010-223 42 25 Katrineholms Motorklubb Eriksbergsvägen 4 641 32 Katrineholm Tillstånd att anordna biltävling på väg Rally Gimmersta/Rally-DM, Katrineholms kommun Länsstyrelsen meddelar

Läs mer

Transportstyrelsens förslag på föreskrifter om rapportering av flygning i skyddade fjällområden / Marie Hankanen

Transportstyrelsens förslag på föreskrifter om rapportering av flygning i skyddade fjällområden / Marie Hankanen Transportstyrelsens förslag på föreskrifter om rapportering av flygning i skyddade fjällområden 2017-11-23/ Marie Hankanen Kommande 45 min handlar om Bakgrund Vårt kommande förslag Initiala synpunkter

Läs mer

Tillstånd att anordna biltävling på väg Gästabudstrofén, Nyköpings kommun

Tillstånd att anordna biltävling på väg Gästabudstrofén, Nyköpings kommun 1(6) Anna-Karin Löfgren 010-223 42 25 SMK Nyköping Box 256 611 26 NYKÖPING Tillstånd att anordna biltävling på väg Gästabudstrofén, Nyköpings kommun Länsstyrelsen meddelar med stöd av 3 kap. 84 trafikförordningen

Läs mer

Dnr: Samverkan RAKEL i Örebro län

Dnr: Samverkan RAKEL i Örebro län Dnr: 450-1278-2013 Samverkan RAKEL i Örebro län 2012-2013 Projektrapport 2:4 2012 Samverkan RAKEL Örebro län 2012-2013 Projektansvarig: Petter Kärrlander Telefon: 019-19 30 43 E-post: petter.karrlander@lansstyrelsen.se

Läs mer

FÄRJEDRIFTEN I SVERIGE 2013

FÄRJEDRIFTEN I SVERIGE 2013 1 2013-09-26 FÄRJEDRIFTEN I SVERIGE 2013 BILFÄRJELEDER I SVERIGE 39 Allmänna färjeleder * 21 Frigående färjeleder * 18 Linfärjeleder 13 Enskilda färjeleder med statsbidrag * Färjerederiet entreprenör på

Läs mer

VÄG 642 OCH 678, NY ALLMÄN FÄRJELED MELLAN NORRA LAGNÖ - TYNNINGÖ

VÄG 642 OCH 678, NY ALLMÄN FÄRJELED MELLAN NORRA LAGNÖ - TYNNINGÖ PM Vägutrustning och trafiksignal VÄG 642 OCH 678, NY ALLMÄN FÄRJELED MELLAN NORRA LAGNÖ - TYNNINGÖ Värmdö kommun och Vaxholms stad, Stockholms Län UTSTÄLLELSEHANDLING 2017-03-29 Uppdragsnummer: 107130

Läs mer

2015-02-23. Järnvägsnätsbeskrivning. Ånge Kommun spåranläggning. Ånge Kommun 2013-05-10

2015-02-23. Järnvägsnätsbeskrivning. Ånge Kommun spåranläggning. Ånge Kommun 2013-05-10 Järnvägsnätsbeskrivning Ånge Kommun spåranläggning Ånge Kommun 2013-05-10 Innehållsförteckning Allmän information 4 1.1...INLEDNING 4 1.2...JURIDISK STATUS 4 1.2.1... ANSVAR 4 1.3...GILTIGHETSTID OCH ÄNDRINGAR

Läs mer

Svensk färjeservice till öar 2014

Svensk färjeservice till öar 2014 Udvalget for Landdistrikter og Øer 2013-14 (Omtryk - 11-04-2014 - yderligere præsentation vedlagt) ULØ Alm.del Bilag 126 Offentligt Svensk färjeservice till öar 2014 Ö-STATISTIK TRANSPORTER TILL/FRÅN

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i trafikförordningen (1998:1276) Utfärdad den 30 augusti 2018 Publicerad den 19 september 2018 Regeringen föreskriver i fråga om trafikförordningen (1998:1276)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Datum Reviderad Dnr KS 2015/0268

Samhällsbyggnadsförvaltningen Datum Reviderad Dnr KS 2015/0268 Tjänsteutlåtande G c VTTT Samhällsbyggnadsförvaltningen Datum 2015-08-10 Reviderad 2015-08-20 Dnr KS 2015/0268 Till K Avtal om utökad färjetrafik på Ljusteröleden september 2015 - december 2018 Sammanfattning

Läs mer

Kompletterande bestämmelser till förslagen om utökade miljözoner

Kompletterande bestämmelser till förslagen om utökade miljözoner Promemoria Kompletterande bestämmelser till förslagen om utökade miljözoner I promemorian lämnas förslag till ändringar i trafikförordningen (1998:1276) som innebär att vissa fordon, trots föreslagna bestämmelser

Läs mer

Rakel för de samhällsviktiga kollektivtrafikbolagen

Rakel för de samhällsviktiga kollektivtrafikbolagen Rakel för de samhällsviktiga kollektivtrafikbolagen 2 Kollektivtrafikbolagen och Rakel Vad är Rakel? Rakel är ett digitalt radiokommunikationssystem med en egen infrastruktur utbyggt över hela Sverige.

Läs mer

Trafikregler innanför & utanför arbetsplatsen

Trafikregler innanför & utanför arbetsplatsen Trafikregler innanför & utanför arbetsplatsen Niclas Nilsson, utredare sektion vägtrafik, väg- och järnvägsavdelningen, Transportstyrelsen 1 Disposition Lagstiftning Trafikregler, vägmärken Lokala trafikföreskrifter

Läs mer

Trafikverkets beredskapsplan

Trafikverkets beredskapsplan Trafikverkets beredskapsplan Nationell Vinter 2015-2016 Trafikverket E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon: 0771-921 921 Dokumenttitel: Trafikverkets nationella beredskapsplan vinter 2015-2016 Författare:

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om körprov för taxiförarlegitimation; (konsoliderad elektronisk utgåva)

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om körprov för taxiförarlegitimation; (konsoliderad elektronisk utgåva) Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om körprov för taxiförarlegitimation; (konsoliderad elektronisk utgåva) beslutade den 3 mars 2010. Ändringar införda t.o.m. TSFS 2017:91. TSFS 2010:32

Läs mer

Uppföljning av färdtjänstavtalet

Uppföljning av färdtjänstavtalet Karin Jacobsen Åsa Enrot MINNESANTECKNINGAR Uppföljning av färdtjänstavtalet Tid Fredag den 20 april 2012 kl 9.00-10.30 Plats Närvarande SL, Färdtjänsten Karin Jacobsen, KSL Åsa Enrot, Färdtjänstavdelningen

Läs mer

Samordning av larm är effektivare och billigare!

Samordning av larm är effektivare och billigare! Samordning av larm är effektivare och billigare! Strategiska nedslag i sambruksprocessen i Öckerö, då-nu-framåt 2014-10-14 Malin Tisell, tf Socialchef Arto Niskala, verksamhetschef Välkommen till Öckerö

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts. säker skolväg skapar vi tillsammans

Riktlinjer för skolskjuts. säker skolväg skapar vi tillsammans Riktlinjer för skolskjuts säker skolväg skapar vi tillsammans gäller från och med läsåret 2012/2013 Vem har rätt till skolskjuts i Lessebo kommun Skolskjuts styrs av skollagens10 kapitel Skollagen (2010:800)

Läs mer

Hur hanterar vi krisen? 15 oktober 2014, Stephen Jerand, länspolismästare, Polismyndigheten i Jämtlands län

Hur hanterar vi krisen? 15 oktober 2014, Stephen Jerand, länspolismästare, Polismyndigheten i Jämtlands län Hur hanterar vi krisen? 15 oktober 2014, Stephen Jerand, länspolismästare, Polismyndigheten i Jämtlands län 1 Detta har hänt! Så arbetar vi med händelsen - i samverkan Normalläge Olycka! Kris! Fara! Kommun

Läs mer

Utdrag ur förordningar kring utryckningsfordon. SFS 1906:90 Förordning om automobiltrafik

Utdrag ur förordningar kring utryckningsfordon. SFS 1906:90 Förordning om automobiltrafik Utdrag ur förordningar kring utryckningsfordon Sammanställningen är gjord av Värmlands Brandhistoriska Klubb. Texterna kommer från angivna års författningar. De förnyades i rask takt och det kan därför

Läs mer

Ärendeförteckning Välkommen Avslutning

Ärendeförteckning Välkommen Avslutning 2015-10-23 Sida Ärendeförteckning Välkommen 1 Godkännande av dagordningen 2 Presentation av mötets deltagare 3 Föregående minnesanteckningar 4 Föreningsbyrån informerar om föreningsbidrag m.m 5 Allmän

Läs mer

Handbok för regionala samverkansmöten - Stockholmsregionen

Handbok för regionala samverkansmöten - Stockholmsregionen Handbok för regionala samverkansmöten - Stockholmsregionen Användarhandbok och genomförandestöd i samband med planerade eller påkallade samverkansmöten Version 1.0 - Slutlig 2 1. BAKGRUND Samverkan mellan

Läs mer

Jakobshyttan - Degerön

Jakobshyttan - Degerön SAMRÅDSREDOGÖRELSE Jakobshyttan - Degerön Motala kommun, Östergötlands län Järnvägsplan, 2016-05-24 Projektnummer: 144747 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 2.0 Trafikverket Postadress: Järnvägsgatan

Läs mer

Minnesanteckningar informationsmöte öråden 151110

Minnesanteckningar informationsmöte öråden 151110 Minnesanteckningar informationsmöte öråden 151110 Hans Andreasson, VD på ÖFAB presenterar pågående projekt. Fiber Det ska bli fiber på Björkö. Hyppeln ska anslutas till fiber. Förhoppningen är sjökabel

Läs mer

Kom med du också ditt bidrag hjälper till att göra vården bättre!

Kom med du också ditt bidrag hjälper till att göra vården bättre! Nationellt kvalitetsregister samt stöd i den individuella vården för patienter med primär immunbrist och/eller ökad infektionskänslighet Kom med du också ditt bidrag hjälper till att göra vården bättre!

Läs mer

RAPPORT Marknadsundersökning Färja 2015 Trafikverket Färjerederiet Arnöleden. Undersökning bland passagerarna Projektnummer: TRV 2013/45076

RAPPORT Marknadsundersökning Färja 2015 Trafikverket Färjerederiet Arnöleden. Undersökning bland passagerarna Projektnummer: TRV 2013/45076 RAPPORT Marknadsundersökning Färja Trafikverket Färjerederiet Undersökning bland passagerarna Projektnummer: TRV 13/4576 Dokumenttitel: Marknadsundersökning Färja Skapat av: Markör Marknad & Kommunikation

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation - protokoll från styrelsemöte på Landstingshuset den 27 mars 2012

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation - protokoll från styrelsemöte på Landstingshuset den 27 mars 2012 SIKO styrelsemöte, möte nr 2 år 2012 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation - protokoll från styrelsemöte på Landstingshuset den 27 mars 2012 Närvarande: Pia Södergren SIKO (ordf) (mötestid

Läs mer

Tätortsupprustning Pajala

Tätortsupprustning Pajala SAMRÅDSREDOGÖRELSE Tätortsupprustning Pajala Pajala, Norrbottens län projektnummer 881028 Yta för bild eller mönster Trafikverket Postadress: Bo 809, 971 25 Luleå E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon:

Läs mer

Hemställan om underlag till Regeringsuppdrag

Hemställan om underlag till Regeringsuppdrag samhällsskydd och beredskap 1 (5) Ert datum Er referens Hemställan om underlag till Regeringsuppdrag Regeringen uppdrar åt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) att utvärdera hanteringen av

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning

Järnvägsnätsbeskrivning 2013-10-18 Järnvägsnätsbeskrivning Piteå Kommun spåranläggning Piteå Kommun 2013-10-18 2013-10-18 Innehållsförteckning 1 Allmän information 5 1.1... INLEDNING 1.2... JURIDISK STATUS 1.2.1... ANSVAR...

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om tävling eller uppvisning med motordrivna fordon på väg;

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om tävling eller uppvisning med motordrivna fordon på väg; Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om tävling eller uppvisning med motordrivna fordon på väg; beslutade den 17 januari 2018. TSFS 2018:2 Utkom från trycket den 22 januari 2018 VÄGTRAFIK

Läs mer

Tolkning av Terrängkörningsförordningen (1978:594)

Tolkning av Terrängkörningsförordningen (1978:594) Tolkning av Terrängkörningsförordningen (1978:594) Text i förordning Projektgruppens tolkning/kommentar 1 När ärenden eller åtgärder inte kan utföras på något annat lämpligt sätt får trots 1 första stycket

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om tävling eller uppvisning med motordrivna fordon på väg;

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om tävling eller uppvisning med motordrivna fordon på väg; Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om tävling eller uppvisning med motordrivna fordon på väg; beslutade den [DATUM ÅR]. TSFS 2017:[XX] Utkom från trycket den [DATUM ÅR] VÄGTRAFIK Transportstyrelsen

Läs mer

Remissvar angående För Sveriges landsbygder en sammanhållen politik för arbete, hållbar tillväxt och välfärd (SOU 2017:1)

Remissvar angående För Sveriges landsbygder en sammanhållen politik för arbete, hållbar tillväxt och välfärd (SOU 2017:1) 2017-03-14 Ert dnr: N2017/00222/HL Handläggare: Lars Sandberg Näringsdepartementet n.registrator@regeringskansliet.se n.remisser.hl@regeringskansliet.se Remissvar angående För Sveriges landsbygder en sammanhållen

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling Indikatorer för bedömning av landstingets generella krisberedskap Norrbottens läns landsting dnr 3520-16 Syftet med en bedömning av landstingets

Läs mer

Hur får man reglera trafiken på enskilda vägar

Hur får man reglera trafiken på enskilda vägar Hur får man reglera trafiken på enskilda vägar Kort presentation av vilka möjligheter vägföreningar m fl har och inte har att reglera trafiken på sina vägar. Ytterligare information : malin.klasson@vellinge.se

Läs mer

Väg 841 utbyte av öppningsbar bro vid Almarestäket

Väg 841 utbyte av öppningsbar bro vid Almarestäket SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 841 utbyte av öppningsbar bro vid Almarestäket Järfälla och Upplands-Bro kommuner, Stockholms län Vägplan, 2016-03-24 Projektnummer: 152560 Samrådsredogörelse, Väg 841, öppningsbar

Läs mer

SKOLSKJUTS I ÖDESHÖGS KOMMUN. SAMMANFATTNING Gäller för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola, från och med

SKOLSKJUTS I ÖDESHÖGS KOMMUN. SAMMANFATTNING Gäller för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola, från och med SAMMANFATTNING Gäller för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola, från och med 2018-08-01 Barn och utbildningsnämnden SKOLSKJUTS I ÖDESHÖGS KOMMUN Regler och riktlinjer Rätt till

Läs mer

Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg

Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg Ystad kommun, Skåne län Vägplan 2016-05-24 Projektnummer: 144882 Trafikverket Postadress: Björkhemsvägen 17, 291

Läs mer

Trygghetens Hus, samverkan i Jämtlands län med medborgarna i fokus

Trygghetens Hus, samverkan i Jämtlands län med medborgarna i fokus Trygghetens Hus, samverkan i Jämtlands län med medborgarna i fokus Jämtland och Härjedalen en stor del av Sverige 126 000 invånare glest befolkat många små orter utspridda i länet befolkningen tredubblas

Läs mer

Hur hanterar vi krisen? 21 maj 2015, Stephen Jerand, Polisområdeschef

Hur hanterar vi krisen? 21 maj 2015, Stephen Jerand, Polisområdeschef Hur hanterar vi krisen? 21 maj 2015, Stephen Jerand, Polisområdeschef 1 Detta har hänt! Så arbetar vi med händelsen - i samverkan Normalläge Olycka! Kris! Fara! Kommun Räddningstjänst Länsstyrelsen samordning

Läs mer

Kollektivtrafiklagstiftningen

Kollektivtrafiklagstiftningen Kollektivtrafiklagstiftningen Ny kollektivtrafiklag (SFS 2010:1065) Ny föreskrift om anmälningsplikt och trafikantinformation TSFS 2012:2 Blivande föreskrift om uppgiftsskyldighet Transportstyrelsens tillsyn

Läs mer

Promemorian Förslag till ändring i trafikförordningen (1998:1276) och vissa andra frågor rörande parkeringstillstånd för personer med funktionshinder

Promemorian Förslag till ändring i trafikförordningen (1998:1276) och vissa andra frågor rörande parkeringstillstånd för personer med funktionshinder Remissvar 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Ert datum Er beteckning 2014-02-18 N2014/850/TE Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Promemorian Förslag till ändring i trafikförordningen (1998:1276) och vissa andra

Läs mer

RTAF 8 februari Annarella Löfblad, PLstu

RTAF 8 februari Annarella Löfblad, PLstu RTAF 8 februari 2017 Annarella Löfblad, PLstu Dagordning Välkomna, presentationsrunda Vad händer på Trafikverket 2017? Vad händer i resp. organisation 2017? Minnesanteckningar förra mötet, uppföljning

Läs mer

frågor om höghastighetståg

frågor om höghastighetståg 12 frågor om höghastighetståg N Vad är Europakorridoren? är vi inom Europakorridoren möter människor och talar om höghastighetståg, är det några frågor som ofta återkommer. Dessa frågor handlar i hög grad

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts. säker skolväg skapar vi tillsammans

Riktlinjer för skolskjuts. säker skolväg skapar vi tillsammans Riktlinjer för skolskjuts säker skolväg skapar vi tillsammans gäller från och med läsåret 2014/2015 Vem har rätt till skolskjuts i Lessebo kommun? Skolskjuts styrs av skollagens10 kapitel Skollagen (2010:800)

Läs mer

Väg 210, Evertsholm E22 Söderköping

Väg 210, Evertsholm E22 Söderköping SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 210, Evertsholm E22 Söderköping Söderköpings kommun, Östergötlands län Vägplan, 2018-02-09 Projektnummer: 155209 Yta för bild TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelse v3.0 Trafikverket

Läs mer

Framställan Vinterdäck på tunga fordons drivaxel Förslag till ändringar i trafikförordningen (1998:1276)

Framställan Vinterdäck på tunga fordons drivaxel Förslag till ändringar i trafikförordningen (1998:1276) Dnr: TRV 2011/22239 A Dnr: TSV 2011-1792 Framställan Vinterdäck på tunga fordons drivaxel Förslag till ändringar i trafikförordningen (1998:1276) Innehåll Vinterdäck på tunga fordons drivaxel... 3 Bakgrund...

Läs mer

Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN

Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN 3311 Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN 1(2) Trafikverket Gotlandskontoret Polismyndigheten Gotland Region Gotland, Samhällsbyggnadsförvaltningen och Barn- och utbildningsförvaltningen Regelrådet i Stockholm Klas

Läs mer

Tillsyn väg- och spårtrafik

Tillsyn väg- och spårtrafik Tillsyn väg- och spårtrafik Dokumenter behandlar översiktligt vanligt förekommande störningar från väg- och spårtrafik, hur störningarna kan åtgärdas och vilka roller olika aktörer har enligt miljöbalken.

Läs mer

BREDBAND TELEFONI TRANSPORTER OCH POSTHANTERING

BREDBAND TELEFONI TRANSPORTER OCH POSTHANTERING BREDBAND TELEFONI TRANSPORTER OCH POSTHANTERING Sammanfattning av Skärgårdsmötet på temat kommunikation som hölls på Visingsö 28-29 maj 2010 Så gott som samtliga inbjudna Leaderområden var representerade

Läs mer

Märke H23 förberedande upplysning om vägnära service

Märke H23 förberedande upplysning om vägnära service RIKTLINJE 1 (11) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer Persson, Elenor, Sktm TDOK 2011:84 [Ärendenummer] Fastställt av Dokumentdatum Version Catrine Carlsson, csk 2011-02-09 1.0

Läs mer

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 7. Önskemål om frågor till nästa möte

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 7. Önskemål om frågor till nästa möte Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp Datum 17 maj 2018 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående minnesanteckningar 4. Rapport från SON och HSN 5. Gruppdiskussion

Läs mer

Skydd av samhällsviktig verksamhet

Skydd av samhällsviktig verksamhet Skydd av samhällsviktig verksamhet Anna Rinne Enheten för skydd av samhällsviktig verksamhet Inriktning för samhällsskydd och beredskap Handlingsplan för skydd av samhällsviktig verksamhet Kort bakgrund

Läs mer

Rastanläggning kan utföras som endera av två principiellt skilda typer: rastficka rastplats

Rastanläggning kan utföras som endera av två principiellt skilda typer: rastficka rastplats 2 Rastanläggningar Kommentar: Detta kapitel har inte reviderats i samband med utgivningen av VGU. I avvaktan på revidering kan Publikation 1999:143 Naturrastplatser en idéskrift tillämpas utöver detta

Läs mer

Tillstånd att anordna biltävling på väg Gimmersta Rallysprint/Rally- DM, Katrineholms kommun

Tillstånd att anordna biltävling på väg Gimmersta Rallysprint/Rally- DM, Katrineholms kommun 1(5) Anna-Karin Löfgren 010-223 42 25 Katrineholms Motorklubb Eriksvbergsvägen 4 641 32 Katrineholm Tillstånd att anordna biltävling på väg Gimmersta Rallysprint/Rally- DM, Katrineholms kommun Länsstyrelsen

Läs mer

Ystad Hamn Logistik AB:s järnvägsnät i Ystads hamn

Ystad Hamn Logistik AB:s järnvägsnät i Ystads hamn Sid 1 av 7 Ystad Hamn Logistik AB:s järnvägsnät i Ystads hamn JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING (JNB) 2016 Gäller från 2015-12-13 Upprättad 2015-02-07 Sid 2 av 7 Innehållsförteckning 1. Allmän information sid 3

Läs mer

Tillstånd till tävling på väg och offentlig tillställning. Undantag från hastighetsbegränsning

Tillstånd till tävling på väg och offentlig tillställning. Undantag från hastighetsbegränsning 1(5) 2015-08-31 Dnr: 258-3982-2015 I:~nsstyrelsen Anna Leijonswärd Direkt: 010-224 83 07 anna.leijonsward@lansstyrelsen.se Fax: 010-224 81 31 NoraMK Älvstorpsvägen 12 713 30 Nora För kännedom till: Med

Läs mer

RIKTLINJE 1 (7) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer. Hultmar Richard,Sktm TDOK 2011:461 [Ärendenummer]

RIKTLINJE 1 (7) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer. Hultmar Richard,Sktm TDOK 2011:461 [Ärendenummer] RIKTLINJE 1 (7) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer Hultmar Richard,Sktm TDOK 2011:461 [Ärendenummer] Fastställt av Dokumentdatum Version Chef VO Samhälle 2014-01-09 2.0 Dokumenttitel

Läs mer

Tillsyn enligt lagen (2003:778) om skydd mot olyckor (LSO)

Tillsyn enligt lagen (2003:778) om skydd mot olyckor (LSO) samhällsskydd och beredskap Minnesanteckningar 1 (6) Antecknat av Jenny Selrot Mötesdatum 2011-11-01 Mötestid 08.30-12.00 Närvarande Länsstyrelsen i Värmlands län: Leif Gustavsson Johan Olsson Johan Seger

Läs mer

Vägledning för gemensam Rakelanvändning

Vägledning för gemensam Rakelanvändning Vägledning för gemensam Rakelanvändning Västernorrlands län Västernorrland Styrdokument Sida 2 av 10 Sida 3 av 10 Innehållsförteckning 1 Inledning... 4 2 Användningsområden... 4 2.1 Mötesformer med Rakel...

Läs mer

Väg 210, Evertsholm E22 Söderköping

Väg 210, Evertsholm E22 Söderköping SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 210, Evertsholm E22 Söderköping Söderköpings kommun, Östergötlands län Vägplan, 2017-08-14 Projektnummer: 155209 Yta för bild TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelse v3.0 Trafikverket

Läs mer

Det är viktigt för alla att veta. Särskilt viktigt är det om man bor ensam eller om det är långa avstånd till hjälp.

Det är viktigt för alla att veta. Särskilt viktigt är det om man bor ensam eller om det är långa avstånd till hjälp. Nödnumret 112 När man blir äldre ökar risken för akut sjukdom och olyckor i hemmet. Det finns många hot från att man faller och slår sig till att drabbas av allvarliga tillstånd som stroke eller hjärtinfarkt.

Läs mer

Det är viktigt för alla att veta. Särskilt viktigt är det om man bor ensam eller om det är långa avstånd till hjälp.

Det är viktigt för alla att veta. Särskilt viktigt är det om man bor ensam eller om det är långa avstånd till hjälp. Nödnumret 112 När man blir äldre ökar risken för akut sjukdom och olyckor i hemmet. Det finns många hot från att man faller och slår sig till att drabbas av allvarliga tillstånd som stroke eller hjärtinfarkt.

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning Storåterminalen. Tågplan , Reviderat

Järnvägsnätsbeskrivning Storåterminalen. Tågplan , Reviderat Järnvägsnätsbeskrivning Storåterminalen Tågplan 2016 2015-12-14, Reviderat 2016-02-01 Innehåll 1 Allmän information... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Ansvar... 3 1.3 Giltighetstid och ändringar... 3 1.4 Publicering...

Läs mer

Samverkan för säker cykling och gångtrafik

Samverkan för säker cykling och gångtrafik Samverkan för säker cykling och gångtrafik NTF:s Nollvisionskonferens Stockholm TMALL 0145 Presentation Widescreen v 1.0 Johan Lindberg 2018-05-02 Nollvisionen en förutsättning för en hållbar och attraktiv

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Vinön 10 oktober 2016

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Vinön 10 oktober 2016 Sida 1 av 5 SIKO styrelsemöte, möte nr 5 år 2016 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Vinön 10 oktober 2016 Närvarande: Ulf Westerberg, Möja Nilla Söderqvist,

Läs mer

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning KONSEKVENS- UTREDNING Datum 2018-08-22 Dnr 258-2068-2018 1(3) Lena Norén Enheten för samordning och stöd 010-2239272 Ihrevikens tomtägareförening Håkan Westerlund Primusgatan 64 112 67 Stockholm Trafikverket

Läs mer

FÖRÄNDRAT HÄLSOTILLSTÅND

FÖRÄNDRAT HÄLSOTILLSTÅND FÖRÄNDRAT HÄLSOTILLSTÅND RIKTLINJE FÖR KONTAKT MED LÄKARE OCH LEGITIMERAD PERSONAL VID FÖRÄNDRAT HÄLSOTILLSTÅND HOS PATIENTER INOM KOMMUNAL VÅRD OCH OMSORG KARLSTADS KOMMUN Beslutad i: Vård- och omsorgsförvaltningen

Läs mer

Bilaga 2. Geografisk indelning av centrala aktörer inom krisberedskapen. En del av redovisningen av regeringsuppdrag Ju2015/1400/SSK.

Bilaga 2. Geografisk indelning av centrala aktörer inom krisberedskapen. En del av redovisningen av regeringsuppdrag Ju2015/1400/SSK. samhällsskydd och beredskap 1 (24) Bilaga 2 Geografisk indelning av centrala aktörer inom krisberedskapen En del av redovisningen av regeringsuppdrag Ju2015/1400/SSK. samhällsskydd och beredskap 2 (24)

Läs mer

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg Haninge kommun, Stockholms län Vägplan, 2015-09-30 Uppdragsnummer: 137860 Diarienummer: TRV 2015/50829 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev

Läs mer

Reglemente för skolskjutsverksamheten i Uppvidinge kommun

Reglemente för skolskjutsverksamheten i Uppvidinge kommun 2013 11 08 Reglemente Reglemente för skolskjutsverksamheten i Uppvidinge kommun Gäller elever i skolår F 9 och barn med särskilda behov inom särskolan. Antagen av barn och utbildningsnämnden 2013 12 11

Läs mer