Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Uroxen kl Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf Margot Eriksson (s) Jan Håkansson (m) Lars Andersson (s) Göran Kihlström (kd), tjänstgörande ers för Lars Nyquist (m) Patrik Lipkin (s), tjänstgörande ers för Said El Kazemi (v) Sten-Olof Olsson (fp), tjänstgörande ers för Bertil Forsberg (fp) Ersättare Övriga närvarande Justerare Bo Ivarson, förvaltningschef Eva Larsson, VA- och renhållningschef Kurt Eriksson, VA-chef Lennart Mikaelsson, chef planerings- och trafikavdelning Conny Wolbe, chef gatu- och fritidskontor Monica Boo, nämndsekreterare Margot Eriksson och Per-Åke Söderström Justeringens plats och tid Tekniska förvaltningen torsdagen den 21 december 2006 kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Monica Boo Ordförande Roland Leben Justerare Margot Eriksson Per-Åke Söderström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Tekniska nämnden Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Tekniska nämndens arkiv, Kungsgatan 30. Underskrift Monica Boo

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2(11) TN 126 Godkännande av föredragningslistan Godkänner föredragningslistan. Föredragningslistan upptar sju ärenden. Inga tilläggsärenden föreslås.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3(11) TN 127 Förvaltningschefens information Noterar informationen. Förvaltningschefen informerar att rekryteringen av fritidschef är klar och att Manpower har ansvarat för rekryteringsprocessen. Bland 42 sökande var det Mikael Lundberg som fick tjänsten och han påbörjar sin anställning den 1 februari Förvaltningen har haft uppdraget att lämna förslag på lokalisering av nytt badhus samt förutsättningar att driva detta. Fastighetsavdelningen och planeringschefen utreder nu möjligheten med nytt badhus i anslutning till den planerade evenemangsarenan, vilket kan ge synergieffekter för drift och underhåll enligt tekniska förvaltningens tidigare utredning. Fyra arkitektfirmor kommer att redovisa förslag på hur badhuset skulle kunna utformas. Förvaltningen återkommer i ärendet. Slutligen informerar förvaltningschefen att vattenståndet i Vänern för dagen visar 44,74 m ö h. Förvaltningen har haft förberedelsemöten och sett över utrustning med anledning av den höga vattennivån. Dessutom kommer ett möte att hållas med räddningstjänsten och informationschefen på måndag och allmänheten kommer eventuellt att informeras.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4(11) TN 128 Arbetsutskottets anmälan om fattade beslut Noterar informationen. Tnau 119 Förvaltningschefens information. Tnau 120 Ärenden för kännedom. Tnau 121 Information utsmyckning av rondeller. Tnau 122 Fråga gatubelysning södra kommundelarna. Tnau 124 Information prislista för avfall från verksamheter. Tnau 125 Information förslag till åtgärder inom saneringsplan

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5(11) TN 129 Ärenden för kännedom Noterar informationen. Ks Trafiksäkerhetspolicy och riktlinjer för Kristinehamns kommun. Ks Utsmyckning Södermalmsskolan och kv Tapiren. Ks Anhållan om tilläggsanslag från tekniska nämnden.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6(11) TN 130 Tnau 123 Dnr 06:144 Inriktningsbeslut för renhållningsverksamheten Tekniska nämnden beslutar att anta redovisad inriktning för renhållningsverksamheten. Arbetsutskottets förslag Enligt förvaltningens förslag. Bakgrund Arbetet med avfallsplanen löper på. Redan nu behöver dock vissa steg påbörjas för att inte tappa fart. Av den anledningen behöver beslut tas om inriktningen för verksamheten de närmaste åren. Fördelat på de olika delarna på verksamheten ser det ut enligt följande: Strandmossen -Deponi Utbyggnaden av den nya etappen av deponin läggs vilande på grund av de kostnader som den är förknippad med. Befintlig deponi drivs till utgången av I mellantiden ska samverkan med närliggande deponier utvecklas. Med transport av avfall till deponi ökar kravet på och motiveras en utökad sortering av avfallet så att mängden till deponi kan minskas. - Sortering Informationsinsatser för ökad utsortering av de fraktioner som omfattas av producentansvar. För sortering av redan inkommet material krävs att resurser för sortering och omhändertagande omfördelas/tillförs. Strandmossen blir i första hand en återvinningscentral med omlastning. Öppettiderna ska ses över för att om möjligt öka servicen till allmänheten. Hushållsavfall -Biologisk behandling Samverkan inom regionen är nödvändig för att nå de volymer som det är rationellt att behandla oavsett om rötning eller kompostering väljs. Den slutliga behandlingen och användandet av rötslammet kan med fördel utredas i detta sammanhang. Målet är att vårt matavfall ska behandlas med början 2010 i en anläggning med lokalisering i eller nära kommunen. Detta kommer att kräva investeringar främst i insamlingsutrustning och förbrukningsvaror som skiljer sig från dagens utrustning. Vidare behöver metoderna för insamlingen ses över och justeras.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7(11) TN 130, forts. -Insamling Systemet för insamling behöver ses över och effektiviseras. En viktig grund är att få ett kartbaserat system för ruttplanering så att ändringar kan göras enkelt när förutsättningarna ändras, t ex vilka fraktioner som ska samlas in och ändrade hämtningsintervall. Vissa delar av insamlingen kan läggas ut på extern transportör. Informationsinsatser för ökad utsortering av återvinningsfraktionerna med producentansvar är en förutsättning för att kunna minska mängden avfall som går till förbränning. Utbyggnad av en omlastningsstation på Strandmossen ger förutsättningar för ett effektivare utnyttjande av verksamhetens resurser. Effekterna av införande av skiftgång ska också behandlas. -Latrin Antalet abonnenter för latrin minskar stadigt. Med den struktur som vi har på fritidsbebyggelsen i vår kommun ser vi inte att latrin kommer att försvinna helt inom en överblickbar tid. Med en anläggning för biologisk behandling kan vi få en långsiktig lösning för detta avfall. I mellantiden ska alternativ till deponering utredas och testas. Insamlingen och förbrukningsvarorna kommer troligen att behöva förändras. -Slam Möjligheterna att styra insamlingen och ha god kontroll över att samtliga brunnar töms med de intervall som anges i föreskrifterna kan uppnås med kartbaserad ruttplanering och digital avläsning vid tömning. Slambrunnarna får utgöra ett första försök i arbetet att utveckla detta system. Återvinning Fortsatt utveckling ska drivas i samverkan med FTI med flera för att få en optimal avvägning mellan servicenivå och resursförbrukning. En fråga som ska utredas är om vi ska erbjuda fler återvinningsstationer än vad vi får ersättning för. Fastighetsnära insamling enligt flerfacksmodellen i villaområden kan vara en möjlig utveckling. Farligt avfall Utsorteringen är redan i dagsläget god men kan bli bättre. Informationsinsatser med visst intervall är en viktig del i detta arbete. Miljöstationernas roll för insamlingen ska ses över och jämföras med alternativa system. Återvinningscentraler Utöver Strandmossen ska frågan om insamling av grovavfall, återvinningsfraktioner och farligt avfall i de södra kommundelarna utredas. En sådan återvinningscentral kräver bemanning men det blir inte aktuellt med samma generösa öppettider som vid Strandmossen.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8(11) TN 130, forts. Arbetsmiljö Fortsatt arbete med målet att alla ska kunna arbeta till pension utan skador/sjukdomar orsakade av arbetet. En utgångspunkt för arbetet är att det inom verksamheten ska vara möjligt att cirkulera mellan olika arbetsuppgifter dels för att få variation i arbetet, dels för att kunna nyttja egen personal för tillfälliga toppar i verksamheten. Även trafiksäkerhetsaspekter ska tas med i detta arbete. Investeringar Ny deponietapp: Investeringar i ett lugnare tempo för att i första hand tillskapa ytor för hantering/sortering av de massor som kommer in. Utökning av omlastningsstationen på Strandmossen för att kunna övergå till effektivare insamling och transport av brännbart avfall till förbränningsanläggning. Maskiner och annan utrustning som behövs för den utökade sorteringen både på Strandmossen och i insamlingsledet. Eventuellt ny specialbil för att kunna hämta flera fraktioner fastighetsnära. Investeringar för återvinningscentral i södra kommundelen. Arbete under första halvåret 2007 som är beroende av val av inriktning Utredning om åtgärder för att få igång en omlastningsstation för hushållsavfall vid Strandmossen. Inmätning av kärl och brunnar Ruttplanering/Dimensionering av insamlingen Planering av försök med sortering av matavfall i geografiskt avgränsat område. Inleda arbetet med ny taxa. Tekniska förvaltningens beslutförslag Att arbetsutskottet beslutar föreslå tekniska nämnden att besluta att anta redovisad inriktning för renhållningsverksamheten. Arbetsutskottets överläggningar Kommunal har i skrivelse framfört att någon delaktighet och samverkan ej skett i detta ärende. Förvaltningschefen framhåller att det här ska ses som förslag till framtida inriktning för att få politiskt stöd att gå vidare och då utveckla konkreta förslag. Förvaltningen tar en kontakt med kommunal innan nämndsammanträdet för att reda ut situationen. Tekniska nämndens behandling VA- och renhållningschef Eva Larsson informerar att missförståndet med kommunal är utrett och att information om framtida inriktningsförslag kommer att ges vid arbetsplatsträffar.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9(11) TN 131 Tnau 126 Dnr 06:145 Saneringsplan avseende allmänna avloppsnätet Kristinehamns kommun Tekniska nämnden antar förvaltningens förslag till VA-saneringsplan för verksamhetsåren 2007 och Tekniska förvaltningen avger VA-saneringsplan till Länsstyrelsen för godkännande. Arbetsutskottets förslag Enligt förvaltningens förslag. Ärendet I enlighet med tillståndsvillkor nio i meddelat tillstånd för Fiskartorpets avloppsanläggning på fastigheten Prästeruds Udde 2, samt Länsstyrelsens beslut , skall Kristinehamns kommun genom dess tekniska förvaltning upprätta saneringsplan avseende ledningsnätens fortlöpande översyn och underhåll för att så långt som möjligt eliminera och begränsa tillförseln av ovidkommande vatten till reningsanläggningarna. Redogörelse för ärendet Länsstyrelsens beslut av innebar att Kristinehamns kommuns saneringsplan för verksamhetsåren 2005 och 2006 godkändes samt att begäran bifölls med förlängd tid till och med att upprätta ny vasaneringsplan avseende villkorsuppfyllelse i gällande tillstånd för kommande period. Upprättad va-saneringsplan avser verksamhetsåren 2007 och 2008 och innehåller ett antal detaljerade objekt och åtgärder med uppskattade kostnader. Finansiering sker genom av kommunfullmäktige antagna investeringsramar för va-verksamheten samt den del i driftbudget som avser långtidsplanerat underhåll (LPU). Förvaltningens ambition har varit att upprätta en saneringsplan som skulle omfatta ytterligare två alternativt tre år. Denna förutsättning har tidsmässigt inte kunnat förverkligas, då förvaltningen fortfarande analyserar och genomlyser det kommunala ledningsnätets status och funktion. Verktyg såsom hydraulisk Mousemodell används för att underlätta bearbetning och underlätta saneringsplansarbetet.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10(11) TN 131, forts. Som en del i avlämnad saneringsplan finns redovisat fortsatta undersökningar och utredningar som kommer att ge underlag för planläggning av saneringsåtgärder och insatser avseende en kommande saneringsplan för åren Saneringsplanen har utifrån grundvillkoret prioriterat åtgärder i Björneborg och Bäckhammar. Detta för att möjliggöra tekniska förutsättningar för planerad nedläggning av Bäckhammars vatten- och avloppsverk och utförande av överförningsledningar från Bäckhammar till Björneborg. Alternativ till dessa ledningar är av åldern nödvändiga reinvesteringar i nämnda verk. Tekniska förvaltningens beslutsförslag Tekniska nämnden beslutar att anta förvaltningens förslag till Va-saneringsplan för verksamhetsåren 2007 och 2008 att tekniska förvaltningen avger densamma till Länsstyrelsen för godkännande

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11(11) Julhälsningar Ordförande, Roland Leben, framför ett varmt och innerligt tack för den här mandatperioden till avgående 1:e vice ordförande Gunnar Eriksson och tackar hela nämnden för gott samarbete samt tillönskar nämndkollegor och förvaltningens personal en God Jul och Gott Nytt År! Avgående 1:e vice ordförande, Gunnar Eriksson framför å sin sida ett varmt tack till ordföranden för den gångna mandatperioden och medger att det är med viss saknad han lämnar tekniska nämnden. Han tackar också övriga nämndkollegor förvaltningens personal för gott samarbete och tillönskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Avgående 2:e vice ordförande, Per-Åke Söderström, tackar tekniska nämnden för ett fint lagarbete från båda sidor och berättar att han började 1970 vid dåvarande fritidsnämnden. Per-Åke tackar personalen för gott samarbete och önskar lycka till i framtiden samt tillönskar alla en God Jul och Gott Nytt År. Förvaltningschefen, Bo Ivarson, tackar den avgående nämnden för utfört arbete och en lättsam stämning och riktar ett speciellt tack till avgående 1:e vice ordförande Gunnar Eriksson som även i svåra frågor haft glimten i ögat. Förvaltningschefen avslutar med att tillönska alla en God Jul och ett Gott Nytt År. Avtackning av pensionär och uppvaktning av anställda med 25 års tjänstgöring i samband med Julbord vid Mastmagasinet Förvaltningens pensionär 2006: Marianne Johansson, gatukontoret Förvaltningens 25-åringar 2006: Kent Johansson, fritidskontoret Monica Klättesjö, fritidskontoret Ingrid Öhlén, administrativa staben

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet, kl 14.00-15.05. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 15-19 Ferman Brodrej. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 15-19 Ferman Brodrej. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Björnidet, kl 10:00-11:00 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Ersättare Björn Nyström (M) Övriga närvarande Bo Ivarson,

Läs mer

Richard Katisko (S) Ingrid-Märta Grönlie (S)

Richard Katisko (S) Ingrid-Märta Grönlie (S) Sida PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Långön, Folkets Hus kl 17:15-18:35 Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Mats Hahne (M), tjänstgörande ers för

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Per Lidèn, Va-chef Görel Jernberg, kostchef Eva Larsson, Va-strateg Ferman Brodrej, nämndsekreterare

Bo Ivarson, förvaltningschef Per Lidèn, Va-chef Görel Jernberg, kostchef Eva Larsson, Va-strateg Ferman Brodrej, nämndsekreterare PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kristinehamns golfklubb, kl 17:00-18:15 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Lars Andersson (S) Björn Johansson (V)

Läs mer

Roland Leben (KD), ordförande

Roland Leben (KD), ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Tekniska nämnden Plats och tid Folkets Hus Långön Kl. 17.00-18.25. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordförande Björn Nyström (M) Elsie-Marie Arvidsson (M) Ulf Athlei (-)

Läs mer

Gunnar Eriksson och Sten-Olof Olsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 21-34 Monica Boo

Gunnar Eriksson och Sten-Olof Olsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 21-34 Monica Boo SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(20) Plats och tid Uroxens sammanträdesrum kl 17.00-18.35. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf Bertil Forsberg (fp) Jan Håkansson (m)

Läs mer

Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M)

Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Sida PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Sammanträdeslokal Björnidet kl 14:00-14:50. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Ersättare Erik Ågren (C) Margot

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s)

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet, kl 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Monica Boo, nämndsekreterare. Ulf Athlei (siv) och Lars Andersson (s)

Bo Ivarson, förvaltningschef Monica Boo, nämndsekreterare. Ulf Athlei (siv) och Lars Andersson (s) Sida PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Långön, Folkets Hus kl 17:00-17:35. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf. Björn Nyström (m) Elsie-Marie Arvidsson (m) Erik Ågren (c) Ulf Athlei (siv) Margot Eriksson

Läs mer

Bilaga 1 1(6) till Avfallsplan 2010-2017. Boendeform 2008 Flerbostadshus 6466 Småhus 6056 Fritidshus 1658 Figur 1. Boendeformer och antal fritidshus

Bilaga 1 1(6) till Avfallsplan 2010-2017. Boendeform 2008 Flerbostadshus 6466 Småhus 6056 Fritidshus 1658 Figur 1. Boendeformer och antal fritidshus Bilaga 1 1(6) till Avfallsplan 2010-2017 Nuläges beskrivning Kommunens struktur. Kristinehamns kommun ligger vid nordöstra delen av Vänern, med en flera mil lång strandlinje, och omfattar även skärgårdsområden.

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Monica Boo, handläggare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Ulf Athlei (-) och Lars Andersson (S)

Bo Ivarson, förvaltningschef Monica Boo, handläggare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Ulf Athlei (-) och Lars Andersson (S) PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Långön, Folkets Hus, kl 17:15-18:25 Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Elsie-Marie Arvidsson (M) Ulf Athlei (-)

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare Sida PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Hörsalen, Folkets Hus, kl 18:30-20:40 ande Se sida 2 Övriga närvarande Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson

Läs mer

Gunnar Eriksson (s), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Jan Håkansson (m)

Gunnar Eriksson (s), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Jan Håkansson (m) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(22) Plats och tid Sammanträdesrummet i Panncentralen Marieberg kl 17.00-18.30. Beslutande Ledamöter Gunnar Eriksson (s), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Jan Håkansson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (1717) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-18 Linn Erlandsson, 0550-880 09

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-18 Linn Erlandsson, 0550-880 09 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Kommunstyrelsen Plats och tid Uroxens sammanträdesrum, Kl. 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Åke Thörnesjö (m), ordförande Bosse Pettersson (c), 1:e vice ordf. Eva WennStröm

Läs mer

Tekniska nämnden. Övriga deltagande Åke Lindström förvaltningschef Michael Nordin VA-chef 3 Maria Torp kvalitetschef 4.

Tekniska nämnden. Övriga deltagande Åke Lindström förvaltningschef Michael Nordin VA-chef 3 Maria Torp kvalitetschef 4. Sammanträdesdatum Sida 0 ande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Vänersalen, kl. 17.00 19.25 ande Ulf Andersson (S) ordförande Evert Eklind (MAP) 2:e vice ordförande Peter Granath (S) ledamot

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ferman Brodrej. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ferman Brodrej. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Varglyan, kl 10:00-11:10 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Ersättare Björn Johansson (V) Björn Nyström (M) Övriga

Läs mer

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare 1(11) Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen,, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Ersättare Linnéa Kihlström (kd) Anneli Ericsson (s)

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Jan Mattsson, avfallsutvecklare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Margot Eriksson (S) och Göran Kihlström (KD)

Bo Ivarson, förvaltningschef Jan Mattsson, avfallsutvecklare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Margot Eriksson (S) och Göran Kihlström (KD) PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset, kl 17:00-17:55 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Lars Andersson (S) Björn Johansson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 7 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo måndagen den 3 mars 2014 kl 14.00 16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Nr 3 Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 mars 2005, klockan 08.30-12.05 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Gunnar Karlsson (c) Stig Larsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-08-16 1

Kommunstyrelsen 2010-08-16 1 Kommunstyrelsen 2010-08-16 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren kl. 18:00-20:10 Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten

Läs mer

Miljöbedömning för Kristinehamns kommuns avfallsplan

Miljöbedömning för Kristinehamns kommuns avfallsplan Bilaga 11 1(8) Miljöbedömning för Kristinehamns kommuns avfallsplan När en plan eller ett program upprättas, vars genomförande kan antas medföra betydande miljöpåverkan, ska enligt miljöbalken (1998:808)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Tid: Torsdagen den 29 januari 2009 kl. 10.00-16.10 Plats: Lokal Björken, Regionens hus, Skövde

Tid: Torsdagen den 29 januari 2009 kl. 10.00-16.10 Plats: Lokal Björken, Regionens hus, Skövde Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Tid: Torsdagen den 29 januari 2009 kl. 10.00-16.10 Plats: Lokal Björken, Regionens hus, Skövde Beslutande Christin Slättmyr (S), ordförande Fredrik Bellino (V), vice

Läs mer

Gunnar Eriksson och Sten-Olof Olsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Monica Boo

Gunnar Eriksson och Sten-Olof Olsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Monica Boo SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Lokal Uroxen i förvaltningsbyggnaden Uroxen kl 17.00-17.50. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf Per-Åke Söderström

Läs mer

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S)

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-15:15 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Övriga deltagande Erik Nordén), VD

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum. Anita Sköld, M Rune Blomster, teknisk chef Holger Niva, projekt gatubelysning, 10

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum. Anita Sköld, M Rune Blomster, teknisk chef Holger Niva, projekt gatubelysning, 10 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-06-14, kl 1300-1530 ande Birger Lahti, V Johny Lantto, S Jenny Eriksson, S Övriga deltagande Anita Sköld, M Rune Blomster,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Eva Pärsson (M) Michael Melby

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Eva Pärsson (M) Michael Melby Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Tid och plats Tisdagen den 22 januari 2013, klockan 08.30 12.10, 13.00 16.00 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny

Läs mer

AVFALLSPLAN. Härjedalens kommun 2014-2017

AVFALLSPLAN. Härjedalens kommun 2014-2017 AVFALLSPLAN Härjedalens kommun 2014-2017 Vision Härjedalens kommun skall vara ett föredöme och ligga i framkant när det gäller avfallshantering generellt och våra gäster skall märka detta och vilja vara

Läs mer

Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Tony Johansson (S) ersätter Christer Cunow (S) Lilian Kindbom (FP ersätter Birgitta Andersson (FP)

Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Tony Johansson (S) ersätter Christer Cunow (S) Lilian Kindbom (FP ersätter Birgitta Andersson (FP) Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.10 Paragrafer 1-9 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S)

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Lars Ekvall Lars Rosander Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämnden 2014-08-26 39-43

Protokoll. Tekniska nämnden 2014-08-26 39-43 Tekniska 39-43 2 Information och överläggningar... 5 Upphandling av FNI bil nr 5 med option om bil 6... 6 Ändring i hastighetsplanen Alingsås kommun... 8 Nolhagagatan och Sidenvägen, problem med höga hastigheter...

Läs mer

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Måndag 2009-10-19, kl 13:30-16:10

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Måndag 2009-10-19, kl 13:30-16:10 Motala-Vadstena vatten- och avfallsnämnd 2009-10-19 107 Plats och tid Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Måndag 2009-10-19, kl 13:30-16:10 Beslutande Kenneth Simonsson (M) Ordförande, Motala

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Kommunfullmäktige 2010-01-25 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Lars-Åke Bergman (S) Berit Bergman (S) Markku Julin (MP) Bengt Sjöberg (M) Karl-Johan Gustafson

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.00 Paragrafer 101-112 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

Bilaga 9 Aktuella uppgifter till Länsstyrelsen

Bilaga 9 Aktuella uppgifter till Länsstyrelsen Bilaga 9 Aktuella uppgifter till Länsstyrelsen 2 (20) 3 (20) Innehåll 1. SÖRAB-REGIONEN... 5 1.1. Administrativa uppgifter... 5 1.2. SÖRAB-regionens befolkning och struktur... 5 1.3. Avfall som SÖRAB-regionen

Läs mer

Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00

Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00 1(8) Plats och tid ande Ledamöter Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00 Mikael Johansson (S), ordförande Angelica Rage (S), vice ordförande Kenneth Eriksson (S) Stina

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 september 2007, klockan 08.30-12.00, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny

Läs mer

Planutskott Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (6) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:05

Planutskott Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (6) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:05 Planutskott Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (6) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:05 Katja Larsson (S), ordförande

Läs mer

Protokoll 2011-11-02

Protokoll 2011-11-02 2011-11-02 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum, Kumla, 2011-11-02, klockan 17:00 Beslutande Lennart Eriksson (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Stefan Svensson (S)

Läs mer

Per-Åke Söderström (c), ordf Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers Bertil Forsberg, (fp), tjänstgörande ers

Per-Åke Söderström (c), ordf Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers Bertil Forsberg, (fp), tjänstgörande ers SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet, kl 14.00-15.30. Beslutande Ledamöter Per-Åke Söderström (c), ordf Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers Bertil Forsberg, (fp), tjänstgörande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-12 Plats och tid Gillbergarummet, Städet, kl 14.00 16.00 ande Närvarande, ej deltagande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Erik Blakstad (m) Ralph Widing

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden Tekniska nämnden 1 (6) Plats och tid Takåsrummet, Onsdagen den 28 januari 2009, klockan 16.30 18.40 ande Görel Nilsson (s) Lennart Pettersson (s) Elisabet Persson (s) Börje Andersson (c), ordförande Lars

Läs mer

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-02-25 kl 13.30-15.40

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-02-25 kl 13.30-15.40 1(13) Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 13.30-15.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Niklas Svalö (S), ordförande Lars Karlsson (S) Alf Nilsson

Läs mer

Servicenämnden 2014-12-10 1(11)

Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Plats och tid Beslutande Kilenegården kl. 13.00-15.00 med ajournering kl. 13.20-13.25 och kl. 13.30-13.35 Lennart Lämgren (FP), ordförande Bertil Jonasson (C) Hans-Inge

Läs mer

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-16:00 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Fredrik Mattsson (M), ersättare för Johan Thomasson (M) Mikael Karlsson (KL) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18.45-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag 9 april 2014 klockan 09:00 11:15

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag 9 april 2014 klockan 09:00 11:15 2014-04-09 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag 9 april 2014 klockan 09:00 11:15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Mikael Jonsson, (M) Lena Voxberg, (S) Ingemar Ehn,

Läs mer

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson (S)

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson (S) 1(11) Plats och tid Töllstorpshallen, kl. 15.00-16.35 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats,

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl 17.30 17.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, ersättare Övriga deltagare Bengt Jönsson (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Insamlingssystem för fastighetsnära hämtning av sorterat hushållsavfall i Norrtälje kommun

Insamlingssystem för fastighetsnära hämtning av sorterat hushållsavfall i Norrtälje kommun 1(10) TJÄNSTEMANNAUTLÅTANDE 2016-04-15 Handläggare: Mattias Andersson Telefon: 0176-713 55 E-post: mattias.andersson@norrtalje.se Dnr: KLML 15-359 Till: Teknik- och klimatnämndens arbetsutskott Insamlingssystem

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2014-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrummet Rex, klockan 14.15 15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr (S) ordförande

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2011-02-07 1-21 Plats och tid: Kommunkontoret, Lessebo måndagen den 7 februari 2011 kl 13.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Anders Palmengren (s) ordf Monica Johansson (s)

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1;e vice ordf

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1;e vice ordf SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Lokal Uroxen i förvaltningsbyggnaden Uroxen, kl. 14:00-15:55. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), vice ordf Gunnar Eriksson (s),

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-12.00

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-12.00 Sammanträdesdatum s. 1 (19) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-12.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande Anders Widesjö (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.00-15.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-11-28 1 (11) Plats och tid Mogårdens samlingssal, torsdag 28 november 2013, kl 12:00 15:40 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Bostadsbolagets konferensrum, Bryggaren, Västervik 20 december 2010 kl. 16.00 16.25

Bostadsbolagets konferensrum, Bryggaren, Västervik 20 december 2010 kl. 16.00 16.25 Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Bostadsbolagets konferensrum, Bryggaren, Västervik 20 december 2010 kl. 16.00 16.25 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Eva Ahlström (M) Peter Johansson (M) Mats

Läs mer

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Behandlade ärenden. 54 Justering av målbeskrivning för fritidsnämnden.

Behandlade ärenden. 54 Justering av målbeskrivning för fritidsnämnden. 1 Behandlade ärenden 52 Budgetuppföljning per 2010-08-31. 53 Delårsuppföljning per 2010-08-31. 54 Justering av målbeskrivning för fritidsnämnden. 55 Planeringsramar 2011. 56 Ansökan från Jägerborgs IF.

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 21 augusti 2014 kl. 08:15-12:05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 21 augusti 2014 kl. 08:15-12:05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 21 augusti 2014 kl. 08:15-12:05. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby

Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 8 september 2015 kl. 10:00 15:00 Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), ordförande Annlouise Brodén (S) Birgit Dahlgren

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 18 Plats och tid Lessebo kommunkontor tisdagen den 5 november 2013, kl. 13.30-16.30 ande Monica Widnemark (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Tommy Truedsson (s) Örjan

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun 2012-09-05 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, kl. 08.30 11.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Ahlkvist (M) ordförande Pelle Skerup (M) Kjell-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30-11.20 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Servicenämnden 2014-01-22 1(8)

Servicenämnden 2014-01-22 1(8) Servicenämnden 2014-01-22 1(8) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.30 Beslutande Lennart Lämgren (FP) ordförande Torsten Bill (M) Bertil Jonasson (C) Hans-Inge Wall (S) Thomas Bäckman

Läs mer

Roland Leben (KD), ordförande. Björn Nyström (M) Margot Eriksson (S), tjänstgörande ersättare

Roland Leben (KD), ordförande. Björn Nyström (M) Margot Eriksson (S), tjänstgörande ersättare Sida PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Björnidet, kl 10:00-11.00 Minnesstund hölls för Kristinehamns kommuns tidigare informationschef Catarina Fröhling. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordförande.

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C), vice ordförande

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C), vice ordförande Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.50. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C), vice ordförande Övriga deltagare Paul Eklund, stabschef

Läs mer

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot, ej under 147-151 Ewa Pettersson, sekreterare

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot, ej under 147-151 Ewa Pettersson, sekreterare 2011-11-29 150 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Hans Forsell, tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

Plats och tid Svenska fönster Arena, onsdag 22 oktober 2014 klockan 09:00 11:10

Plats och tid Svenska fönster Arena, onsdag 22 oktober 2014 klockan 09:00 11:10 2014-10-22 1 (14) Plats och tid Svenska fönster Arena, onsdag 22 oktober 2014 klockan 09:00 11:10 Beslutande Ledamöter Mikael Jonsson, (M) Lena Voxberg, (S) Ingemar Ehn, (FP) Claes Häggblom, (KD) Elisabeth

Läs mer

Lars Jonehög, Fp Britta Nilsson, M Torbjörn Lewin, S, (ej tjänstgörande ersättare)

Lars Jonehög, Fp Britta Nilsson, M Torbjörn Lewin, S, (ej tjänstgörande ersättare) 1(16) Plats och tid Nordiska Travmuseet, Biblioteket, kl 14.15-17.30 Beslutande Ledamöter Marita Arvidsson, C, vice ordf Lotta Wignell, C Margareta Bryntesson, M Agneta Nilsson, Kd Maurice Leroy, S Anne

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Peter

Läs mer

Görel Nilsson (S), Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M)

Görel Nilsson (S), Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M) Kommunstyrelsen 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hellquistsalen, måndagen den 7 juni 2010, klockan 16.00-17.40. ande AnneMarie Andersson (C) ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 mars 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen (KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunfullmäktige 2006-05-17 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunfullmäktige 2006-05-17 1(11) Nr 5 Kommunfullmäktige 2006-05-17 1(11) Plats och tid Tingshuset, Mellerud, onsdagen den 17 maj 2006, klockan 19.00 21.15 Beslutande Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Mats Hahne (M), 81-88 Lennart Gustafsson (C)

Mats Hahne (M), 81-88 Lennart Gustafsson (C) Sida PROTOKOLL 1(13) Plats och tid Långön, Folkets Hus kl 17:00-18:45. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Elsie-Marie Arvidsson (M), 81-88 Erik

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-11-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-11-25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Kl 08.30 11.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Bo Petersson S Pauli Kuitunen Övriga deltagande Ej tjänstgörande

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2008-10-09 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdagen den 9 oktober, kl. 09:00-10:10. ande Björn Mårtensson (c), ordförande Bertil Eriksson (kd), vice ordförande Karl-Evert Hellsén

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-03-30 21 Plats och tid Hjernet, 2010-03-30 kl 13.00-14.00 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Elis Karlsson (S), ersättare för Mosad Saker (S) 19-22 Mosad Saker (S), 23-24 Maritha

Läs mer

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2016-05-02 1(5) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl. 13:30 14:50 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson (S) Lillemor

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-11-15 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.35 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-23 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-04-23 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 23 april 2014 kl. 18.45-20.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott

Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, tisdagen den 7 mars 2006 kl. 15.30-16.45 efter presidieöverläggningarna Föredragande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer