Felsökning Problem med skrivarenheten. Problem med drivrutinen. Pappersstopp. Felmeddelande. Utskriftsproblem.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Felsökning 2015-03-03. Problem med skrivarenheten. Problem med drivrutinen. Pappersstopp. Felmeddelande. Utskriftsproblem."

Transkript

1 Sida 1 av 117 Felsökning Problem med skrivarenheten Det går inte att skriva ut Det tar lång tid för skrivaren att starta utskriftsjobbet Det går inte att starta skrivaren Alla indikatorer på nätverksgränssnittet är släckta Problem med drivrutinen Det går inte att installera skrivardrivrutinen Det går inte att avinstallera skrivardrivrutinen Inställningarna i skrivardrivrutinen kan inte ändras "Profiler" kan inte väljas eller redigeras Pappersmatarens status kan inte hämtas automatiskt Pappersstopp Pappersstopp Felmeddelande Meddelandeindikatorn lyser Ett meddelande visas på kontrollpanelen Utskriftsproblem Dåliga utskrifter Andra problem Om du inte kan lösa ett problem

2 Sida 2 av 117 Det går inte att skriva ut När det inte går att skriva ut krävs olika lösningar beroende på aktuell miljö. Se den lösning som gäller ditt operativsystem. Om du använder skrivaren direktansluten Om skrivaren är ansluten via en USB-kabel "Det går inte att skriva ut (USBanslutning)" Om skrivaren är ansluten via en nätverkskabel "Det går inte att skriva ut (nätverksanslutning)" Om du delar skrivaren i en skrivarservermiljö Om din dator fungerar som skrivarserver Om din dator fungerar som klientdator "Det går inte att skriva ut (USB-anslutning)" "Det går inte att skriva ut (nätverksanslutning)" "Det går inte att skriva ut (via skrivarservern)"

3 Sida 3 av 117 Det går inte att skriva ut (USB-anslutning) Se problemet som anges efter nedanstående frågor om det inte går att skriva ut när skrivaren är ansluten till datorn med en USB-kabel. OBS! För användare av Macintosh I detta avsnitt beskrivs proceduren för Windows som exempel. Mer information om proceduren för Macintosh finns i "Drivrutinsguiden". Mer information om hur du visar "Drivrutinsguiden" finns i "Visa drivrutinsguiden". <Fråga 1> Är skrivaren påslagen? Kontrollera om indikatorn för huvudström på kontrollpanelen är tänd. ON Till <Fråga 2> OFF Kan inte slås på Slå på skrivaren. "Det går inte att starta skrivaren" <Fråga 2> Kontrollera skrivarens indikatorer. Indikatorn (Klar) lyser. Till <Fråga 3> Indikatorn (Klar) blinkar. Skrivaren värms upp. Vänta. Indikatorn (Meddelande) lyser. "Meddelandeindikatorn lyser" Indikatorn Indikatorn (Jobb) lyser. (Jobb) blinkar. Skrivaren fungerar. Vänta. Om skrivaren inte utför utskrift under en stund, utför utmatning av utskriftsdata eller mjuk återställning. "Avbryta ett jobb" Pappersstopp-indikatorn blinkar. Papperet är slut. Fyll på papper. "Fylla på och mata ut papper"

4 Sida 4 av 117 <Fråga 3> Kontrollera (Online)-indikatorn. Indikatorn (Online) lyser. Till <Fråga 4> Indikatorn (Online) är släckt. Skrivaren är offline. Ställ den online. "Online och Offline" <Fråga 4> Kan du skriva ut en konfigurationssida? "Kontrollera skrivarinställningarna" Kan skriva ut Till <Fråga 5> Kan inte skriva ut Om ett felmeddelande visas, åtgärda problemet genom att följa meddelandet. "Ett meddelande visas på kontrollpanelen" <Fråga 5> Är USB-kabeln rätt ansluten? Ansluten Försök med följande. Om du använder en hubb: Anslut skrivaren direkt till datorn. Om du använder en lång USB-kabel: Byt ut den mot en kort.

5 Sida 5 av 117 Om du har tillgång till en annan USB-kabel: Använd den. Fortsätt till <Fråga 6> om det inte går att skriva ut. Ej ansluten Anslut kabeln på rätt sätt. "Ansluta till en dator" <Fråga 6> Kontrollera inställningarna för [Gränssnittsval]. "Menyn [Inställning] ([Gränssnitt]-alternativ)" [USB] är inställt på [På]. Till <Fråga 7> [USB] är inställt på [Av]. Ställ in det på [På]. <Fråga 7> Kan du skriva ut en testsida i Windows? "Vanliga funktioner/diverse information om Windows" Kan skriva ut Kan inte skriva ut Till <Fråga 8> Det är inget problem med skrivaren eller drivrutinen. Kontrollera utskriftsinställningarna i programmet. <Fråga 8> Har du valt rätt port? "Vanliga funktioner/diverse information om Windows"

6 Sida 6 av 117 Vald Till <Fråga 9> Ej vald Det går inte att hitta rätt port. Välj rätt port. Installera om skrivardrivrutinen. Mer information om hur du avinstallerar skrivardrivrutinen finns i "Printer Driver Installation Guide". För att visa "Printer Driver Installation Guide", se "Installation". <Fråga 9> Har dubbelriktad kommunikation aktiverats? "Vanliga funktioner/diverse information om Windows" Aktiverad Till <Fråga 10> Inte aktiverad Aktivera den dubbelriktade kommunikationen och starta om datorn och skrivaren. <Fråga 10> Försök med följande. Stäng av residenta program, inklusive säkerhetsprogram. Om andra USB-enheter är anslutna till datorn: Koppla loss de som inte behövs. Om drivrutin eller program för någon annan USB-enhet har installerats på datorn: Avinstallera de som inte behövs. Anslut USB-kabeln till en annan USB-port på datorn. Anslut skrivaren till en annan dator med en USB-kabel.

7 Sida 7 av 117 Fortsätt till <Fråga 11> om det inte går att skriva ut. <Fråga 11> Installera om skrivardrivrutinen. Mer information om hur du installerar skrivardrivrutinen finns i "Printer Driver Installation Guide". För att visa "Printer Driver Installation Guide", se "Installation". Fortsätt till <Fråga 12> om det inte går att skriva ut. <Fråga 12> Avinstallera USB-klassdrivrutinen och installera om skrivardrivrutinen. Mer information om hur du avinstallerar USB-klassdrivrutinen och installerar skrivardrivrutinen finns i "Printer Driver Installation Guide" på User Software CD-ROM. För att visa "Printer Driver Installation Guide", se "Installation". Kontakta din lokala auktoriserade Canon-återförsäljare om det inte går att skriva ut.

8 Sida 8 av 117 Det går inte att skriva ut (nätverksanslutning) Se problemet som anges efter nedanstående frågor om det inte går att skriva ut när skrivaren är ansluten till datorn med en nätverkskabel. OBS! För användare av Macintosh I detta avsnitt beskrivs proceduren för Windows som exempel. Mer information om proceduren för Macintosh finns i "Drivrutinsguiden". Mer information om hur du visar "Drivrutinsguiden" finns i "Visa drivrutinsguiden". <Fråga 1> Är skrivaren påslagen? Kontrollera om indikatorn för huvudström på kontrollpanelen är tänd. ON Till <Fråga 2> OFF Kan inte slås på Slå på skrivaren. "Det går inte att starta skrivaren" <Fråga 2> Kontrollera skrivarens indikatorer. Indikatorn (Klar) lyser. Till <Fråga 3> Indikatorn (Klar) blinkar. Skrivaren värms upp. Vänta. Indikatorn (Meddelande) lyser. "Meddelandeindikatorn lyser" Indikatorn Indikatorn (Jobb) lyser. (Jobb) blinkar. Skrivaren fungerar. Vänta. Om skrivaren inte utför utskrift under en stund, utför utmatning av utskriftsdata eller mjuk återställning. "Avbryta ett jobb" Pappersstopp-indikatorn blinkar. Fyll på papper. "Fylla på och mata ut papper"

9 Sida 9 av 117 <Fråga 3> Kontrollera (Online)-indikatorn. Indikatorn (Online) lyser. Till <Fråga 4> Indikatorn (Online) är släckt. Skrivaren är offline. Ställ den online. "Online och Offline" <Fråga 4> Kan du skriva ut en NÄTVERKSSTATUSUTSKRIFT? "Kontrollera skrivarinställningarna" Kan skriva ut Till <Fråga 5> Kan inte skriva ut Om ett felmeddelande visas, åtgärda problemet genom att följa meddelandet. "Ett meddelande visas på kontrollpanelen" <Fråga 5> Är nätverkskabeln rätt ansluten? Ansluten Till <Fråga 6> Ej ansluten Anslut kabeln på rätt sätt. "Ansluta till en dator"

10 Sida 10 av 117 <Fråga 6> Kontrollera indikatorerna på nätverksgränssnittet. ACT-indikatorn lyser. LNK-indikatorn lyser. Alla indikatorer är släckta. Till <Fråga 7> "Alla indikatorer på nätverksgränssnittet är släckta" <Fråga 7> Kontrollera inställningarna för [Gränssnittsval]. "Menyn [Inställning] ([Gränssnitt]-alternativ)" [Nätverk] är inställt på [På]. Till <Fråga 8> [Nätverk] är inställt på [Av]. Ställ in det på [På]. <Fråga 8> Kan du skriva ut en testsida i Windows? "Vanliga funktioner/diverse information om Windows" Kan skriva ut Kan inte skriva ut Till <Fråga 9> Det är inget problem med skrivaren eller drivrutinen. Kontrollera utskriftsinställningarna i programmet. <Fråga 9> Vilket nätverksprotokoll använder du? TCP/IP Till <Fråga 10>

11 Sida 11 av 117 NetWare eller SMB Till <Fråga 14> <Fråga 10> Är IP-adressen rätt angiven? Kontrollera om IP-adressen på nätverksstatusutskriften i <Fråga 4> stämmer överens med den som konfigurerats för porten på din dator. "Kontrollera skrivarinställningarna" "Vanliga funktioner/diverse information om Windows" Ja, de stämmer överens. Till <Fråga 11> Nej, de stämmer inte överens. Konfigurera skrivaren till en statisk IP-adress. "Ställa in skrivaren på en statisk IP-adress" <Fråga 11> Har du valt rätt port? "Vanliga funktioner/diverse information om Windows" Vald Till <Fråga 12> Ej vald Det går inte att hitta rätt port. IP-adressen har ändrats. Välj rätt port. Skapa en port. "Ansluta skrivaren (LPD/RAW)"

12 Sida 12 av 117 <Fråga 12> Kontrollera följande. Skrivaren har angetts som standardskrivare. TCP/IP-protokollet körs. Kretsen av användare som kan skriva ut har inte begränsats. * * Du kan kontrollera den begränsade kretsen på sidan [Säkerhet] i Fjärrgränssnitt. "Säkerhetsinställningar" Fortsätt till <Fråga 13> om det inte går att skriva ut. <Fråga 13> Försök med följande. Ändra utskriftsprotokollet till LPR. "Vanliga funktioner/diverse information om Windows" Aktivera LPR-byte-räkning. "Vanliga funktioner/diverse information om Windows" Korta namnet på filen som ska skrivas ut. Fortsätt till <Fråga 17> om det inte går att skriva ut. <Fråga 14> Är NetWare eller SMB rätt inställt? När du använder NetWare "Konfigurera NetWare" "Ange protokollinställningar" När du använder SMB "Ange protokollinställningar" Kontrollera att DHCP- och WINS-servrarna är rätt länkade om du använder sådana. NetWare eller SMB är rätt inställt. Försök med följande. Ange [Fördröjning nätverk] längre än normalt. "Ange inställningen för startväntetiden" Fortsätt till <Fråga 15> om det inte går att skriva ut. NetWare eller SMB är inte rätt inställt. Ange rätt inställningar för NetWare eller SMB. <Fråga 15> Är IP-adressen rätt angiven? "Vanliga funktioner/diverse information om Windows" SMB-utskrift stöder inte IP v. 6. IP-adressen är rätt. Till <Fråga 16>. IP-adressen är inte rätt. Ange rätt IP-adress. "Ställa in IP-adressen (IP v. 4)" <Fråga 16> Har du valt rätt port? "Vanliga funktioner/diverse information om Windows" Porten är rätt. Till <Fråga 17>. Skapa lämplig port. När du använder NetWare

13 Sida 13 av 117 Porten är inte rätt. Eller Inställningarna för NetWare eller SMB har ändrats. "Nätverksinställningar för skrivaren (NetWare)" När du använder SMB "Nätverksinställningar för skrivaren (SMB) " <Fråga 17> Anslut skrivaren och datorn direkt med hjälp av en korsad * nätverkskabel. * Det är en nätverkskabel som används för direktanslutning av skrivaren och datorn utan hubb (lokalt nätverk). Fortsätt till <Fråga 18> om det inte går att skriva ut eller om du inte har tillgång till en korsad nätverkskabel. <Fråga 18> Installera om skrivardrivrutinen. Mer information om hur du installerar skrivardrivrutinen finns i "Printer Driver Installation Guide". För att visa "Printer Driver Installation Guide", se "Installation". Fortsätt till <Fråga 19> om det inte går att skriva ut. <Fråga 19> Kan du skriva ut från en annan dator (nätverksanslutning)? Kan skriva ut Kan inte skriva ut Stäng av residenta program, inklusive säkerhetsprogram. Kontakta en auktoriserad Canon-återförsäljare.

14 Sida 14 av 117 Det går inte att skriva ut (via skrivarservern) Se problemet som anges efter nedanstående frågor om det inte går att skriva ut när skrivaren används via skrivarserver. OBS! För användare av Macintosh I detta avsnitt beskrivs proceduren för Windows som exempel. Mer information om proceduren för Macintosh finns i "Drivrutinsguiden". Mer information om hur du visar "Drivrutinsguiden" finns i "Visa drivrutinsguiden". <Fråga 1> Är skrivaren påslagen? Kontrollera om indikatorn för huvudström på kontrollpanelen är tänd. ON Till <Fråga 2> OFF Kan inte slås på Slå på skrivaren. "Det går inte att starta skrivaren" <Fråga 2> Kontrollera skrivarens indikatorer. Indikatorn (Klar) lyser. Till <Fråga 3> Indikatorn (Klar) blinkar. Skrivaren värms upp. Vänta. Indikatorn (Meddelande) lyser. "Meddelandeindikatorn lyser" Indikatorn Indikatorn (Jobb) lyser. (Jobb) blinkar. Skrivaren fungerar. Vänta. Om skrivaren inte utför utskrift under en stund, utför utmatning av utskriftsdata eller mjuk återställning. "Avbryta ett jobb" Pappersstopp-indikatorn blinkar. Fyll på papper. "Fylla på och mata ut papper"

15 Sida 15 av 117 <Fråga 3> Kontrollera (Online)-indikatorn. Indikatorn (Online) lyser. Till <Fråga 4> Indikatorn (Online) är släckt. Skrivaren är offline. Ställ den online. "Online och Offline" <Fråga 4> Kan du skriva ut en konfigurationssida? "Kontrollera skrivarinställningarna" Kan skriva ut Till <Fråga 5> Kan inte skriva ut Om ett felmeddelande visas, åtgärda problemet genom att följa meddelandet. "Ett meddelande visas på kontrollpanelen" <Fråga 5> Är skrivaren rätt ansluten till skrivarservern? Ansluten Till <Fråga 6> Ej ansluten Anslut dem på rätt sätt. "Ansluta till en dator" <Fråga 6> Kan din dator anslutas till skrivarservern eller den delade skrivaren?

16 Sida 16 av 117 Kan anslutas Till <Fråga 7> Kan inte anslutas "Skrivarservern som ska anslutas kan inte hittas" "Ingen åtkomst till den delade skrivaren" <Fråga 7> Kontrollera följande. Skrivarservern är rätt ansluten till nätverket. Den extra drivrutinen (alternativ drivrutin) är uppdaterad på rätt sätt. Det går att skriva ut från skrivarservern. Fortsätt till <Fråga 8> om det inte går att skriva ut. <Fråga 8> Kan du skriva ut en testsida i Windows? "Vanliga funktioner/diverse information om Windows" Kan skriva ut Kan inte skriva ut Till <Fråga 9> Det är inget problem med skrivaren eller drivrutinen. Kontrollera utskriftsinställningarna i programmet. <Fråga 9> Visas skrivaren på skrivarservern i nätverket? "Vanliga funktioner/diverse information om Windows"

17 Sida 17 av 117 Visas Till <Fråga 10> Visas inte Fråga din nätverksadministratör. <Fråga 10> Installera om skrivardrivrutinen. Mer information om hur du installerar skrivardrivrutinen finns i "Printer Driver Installation Guide". För att visa "Printer Driver Installation Guide", se "Installation". Fortsätt till <Fråga 11> om det inte går att skriva ut. <Fråga 11> Går det att skriva ut från en annan klient? Kan skriva ut Kan inte skriva ut Stäng av residenta program, inklusive säkerhetsprogram. Kontakta en auktoriserad Canon-återförsäljare.

18 Sida 18 av 117 Skrivarservern som ska anslutas kan inte hittas Använd någon av följande lösningar beroende på orsaken. <Orsak 1> Nätverkskabeln är inte rätt ansluten. Anslut skrivarservern direkt till klientdatorn med nätverkskabeln. <Orsak 2> Skrivarservern har inte startats. Starta skrivarservern. <Orsak 3> Skrivaren är inte konfigurerad som en delad skrivare. Ange skrivaren som en delad skrivare. Mer information om hur du konfigurerar skrivaren som en delad skrivare finns i "Printer Driver Installation Guide". För att visa "Printer Driver Installation Guide", se "Installation". <Orsak 4> Användaren har inte behörighet att ansluta till skrivarservern eller skrivaren. Kontakta nätverksadministratören för att ändra användarbehörigheten. <Orsak 5> [Nätverksidentifiering] är inte aktiverat. (Windows Vista, 7 och Server 2008) Gör på något av följande sätt. 1. Välj [Kontrollpanelen] på [Start]-menyn. 2. Klicka på [Visa nätverksstatus och -åtgärder]. 3. Ange [Nätverksidentifiering] till [På]. 1. Välj [Kontrollpanelen] på [Start]-menyn. 2. Klicka på [Visa nätverksstatus och -åtgärder]. 3. Klicka på [Ändra avancerade delningsinställningar]. 4. Ange [Aktivera nätverksidentifiering] i [Nätverksidentifiering]. 1. Välj [Kontrollpanelen] på [Start]-menyn. 2. Dubbelklicka på [Nätverks- och delningscenter]. 3. Ange [Nätverksidentifiering] till [På].

19 Sida 19 av 117 Ingen åtkomst till den delade skrivaren Använd någon av följande lösningar beroende på orsaken. <Orsak 1> Användaren på datorn som ska användas är inte registrerad eller lösenord har inte angetts. Registrera användaren av datorn eller ange lösenordet på skrivarservern. Mer information kan lämnas av nätverksadministratören. <Orsak 2> Sökvägen till nätverket är fel. Kontrollera skrivarna på skrivarservern. "Vanliga funktioner/diverse information om Windows" 1 Om ikonen för den här skrivaren inte visas Fråga din nätverksadministratör. Om ikonen för den här skrivaren visas Installera skrivardrivrutinen på något av följande sätt och följ anvisningarna på skärmen. Dubbelklicka på den här skrivarens ikon Dra och släpp ikonen för den här skrivaren i mappen Skrivare 2 Om du vill ange en nätverkssökväg direkt kontrollerar du att nätverkssökvägen anges på rätt sätt som "\\skrivarserverns namn (skrivarserverns datornamn)\namnet på skrivaren".

20 Sida 20 av 117 Det tar lång tid för skrivaren att starta utskriftsjobbet Använd någon av följande lösningar beroende på orsaken. <Orsak 1> Skrivaren kyls ned för att bibehålla utskriftskvaliteten. (Speciellt efter utskrift av smalt papper) Vänta en stund. Skrivaren kyler automatiskt ned insidan. Efter slutförd kylning återupptar skrivaren utskriften. <Orsak 2> Det här problemet kan inträffa i vissa program beroende på hur utskriftsdata bearbetas. (Windows XP/Server 2003) Om du använder skrivardrivrutinen PCL/UFR II kan det hända att problemet åtgärdas genom att du gör följande. UFR II-skrivardrivrutinen 1. Öppna fliken [Efterbehandling]. 2. Klicka på [Avancerade inställningar]. 3. Ändra inställningen för [EMF-buffring]. PCL Skrivardrivrutin Se Hjälp för PCL skrivardrivrutin.

21 Sida 21 av 117 Det går inte att starta skrivaren Använd någon av följande lösningar beroende på orsaken. <Orsak 1> Nätkabeln är utdragen ur vägguttaget. Sätt i nätkabeln i vägguttaget. <Orsak 2> Skrivaren är ansluten med en förlängningssladd eller ett grenuttag. Sätt i nätkabeln direkt i vägguttaget. <Orsak 3> En säkring har löst ut. Återställ säkringen i elcentralen. <Orsak 4> Det är glappkontakt i nätkabeln. Om skrivaren går att starta när du byter ut nätkabeln mot en kabel av samma typ är det lämpligt att ersätta kabeln med en ny.

22 Sida 22 av 117 Alla indikatorer på nätverksgränssnittet är släckta Använd någon av följande lösningar beroende på orsaken. <Orsak 1> Nätverkskabeln är inte rätt ansluten eller också är det glappkontakt i den. 1 2 Koppla loss nätverkskabeln och koppla sedan in den igen. Byt nätverkskabel och koppla sedan in den nya. <Orsak 2> Kabeln är ansluten till porten UP-LINK (kaskad) på hubben. 1 2 Anslut nätverkskabeln till en port på hubben som är markerad med ett "X". Om hubben har en UP-LINK-kontakt (kaskad) byter du till "X". <Orsak 3> En korsad nätverkskabel används. 1 2 Byt ut kabeln mot en rak nätverkskabel. Anslut den korsade nätverkskabeln till porten UP-LINK (kaskad) på hubben. Växla till "="- sidan om hubben har en UP-LINK-kontakt (kaskad). <Orsak 4> Kan inte kommunicera med hubben. 1 2 Kontrollera att hubben är påslagen. Ange kommunikationsinställningar för skrivarservern enligt överföringshastigheten för den anslutna hubben. "Ange nätverkets överföringshastighet/-läge" <Orsak 5> Det är fel på skrivarens maskinvara. Kontakta en auktoriserad Canon-återförsäljare för service.

23 Sida 23 av 117 Det går inte att installera skrivardrivrutinen OBS! För användare av Macintosh I detta avsnitt beskrivs proceduren för Windows som exempel. Mer information om proceduren för Macintosh finns i "Drivrutinsguiden". Mer information om hur du visar "Drivrutinsguiden" finns i "Visa drivrutinsguiden". Om ett problem uppstår under installationen Följande problem kan uppstå under installation. Anslutning med en USB-kabel "Skrivaren identifieras inte automatiskt" Anslutning med en nätverkskabel "Det går inte att söka efter skrivaren" Anslutning via en skrivarserver (klient) "Skrivarservern som ska anslutas kan inte hittas" "Ingen åtkomst till den delade skrivaren" Om skrivardrivrutinen inte installeras på rätt sätt Gör på följande sätt. 1 2 (Endast vid anslutning via USB) Installera om skrivardrivrutinen. Mer information om hur du avinstallerar skrivardrivrutinen finns i "Printer Driver Installation Guide". För att visa "Printer Driver Installation Guide", se "Installation". Avinstallera USB-klassdrivrutinen och installera om skrivardrivrutinen. Mer information om hur du avinstallerar USB-klassdrivrutinen och installerar skrivardrivrutinen finns i "Printer Driver Installation Guide". För att visa "Printer Driver Installation Guide", se "Installation".

24 Sida 24 av 117 Skrivaren identifieras inte automatiskt Använd någon av följande lösningar beroende på orsaken. <Orsak 1> Skrivaren är inte startad. Slå på skrivaren. <Orsak 2> USB-kabeln är inte rätt ansluten. Se till att skrivaren och datorn är ordentligt anslutna med USB-kabeln. "Ansluta till en dator" <Orsak 3> USB-kabeln var redan ansluten och skrivaren startad när skrivardrivrutinen installerades. Gör på följande sätt. 1. Stäng av skrivaren. 2. Koppla loss USB-kabeln. 3. Anslut USB-kabeln igen. 4. Starta skrivaren medan följande skärmbild visas. <Orsak 4> En olämplig USB-kabel används. Använd en USB-kabel som är lämplig för skrivarens USB-gränssnittsmiljö och har följande symbol. Nedan visas skrivarens USB-gränssnittsmiljö. Hi-Speed USB USB <Orsak 5> USB-klassdrivrutinen är installerad. Avinstallera USB-klassdrivrutinen. Se följande alternativ i "Printer Driver Installation Guide". "Bilaga" - "Om du inte kan installera en USB-klassdrivrutin" För att visa "Printer Driver Installation Guide", se "Installation".

25 Sida 25 av 117 Det går inte att söka efter skrivaren Gör på följande sätt om det inte går att söka efter skrivaren medan du installerar skrivardrivrutinen. 1 Kontrollera att nätverkskabeln är rätt ansluten och att skrivaren har startats. "Ansluta till en dator" 2 Klicka på [Sök igen] för att på nytt söka efter skrivaren i nätverket. Sök efter skrivaren i nätverket igen. Installera skrivardrivrutinen genom att följa anvisningarna för automatisk sökning efter skrivare i nätverket. Se beskrivningen i "Printer Driver Installation Guide". För att visa "Printer Driver Installation Guide", se "Installation". Om det inte går att söka efter skrivaren (inga enheter visas) även efter ovanstående åtgärd <> 1. Ange [Gränssnittsval] i [Nätverk] till [På]. "Menyn [Inställning] ([Gränssnitt]-alternativ)" 2. Ange IP-adressen. "Ställa in IP-adressen (IP v. 4)" "Ställa in IP v. 6" 3. Starta skrivaren från viloläge. "Viloläge"

26 Sida 26 av 117 Det går inte att avinstallera skrivardrivrutinen Gör på följande sätt. 1 2 (Endast vid anslutning via USB) Använd avinstallationsprogrammet på CD-skivan "User Software" för att avinstallera skrivardrivrutinen. Mer information om hur du avinstallerar skrivardrivrutinen finns i "Printer Driver Installation Guide". För att visa "Printer Driver Installation Guide", se "Installation". Avinstallera USB-klassdrivrutinen. Mer information om hur du avinstallerar USB-klassdrivrutinen finns i "Printer Driver Installation Guide". För att visa "Printer Driver Installation Guide", se "Installation".

27 Sida 27 av 117 Inställningarna i skrivardrivrutinen kan inte ändras Om [Buffring hos värden] (anger att utskriftsdata bearbetas i datorn) anges till [Inaktiverad] kan du inte ändra skrivardrivrutinens inställningar eftersom vissa alternativ inte kan väljas. Ange [Buffring hos värden] till [Auto] enligt följande om du vill ändra inställningarna. 1 Öppna mappen Skrivare. "Vanliga funktioner/diverse information om Windows" 2 Högerklicka på ikonen för den här skrivaren och välj sedan [Egenskaper för skrivare] eller [Egenskaper] på snabbmenyn. 3 Ändra inställningen för [Buffring hos värden]. (1) Öppna fliken [Enhetsinställningar]. (2) Välj [Auto] i [Buffring hos värden].

28 Sida 28 av 117 Om du inte kan ändra inställningen Du måste ha administratörsbehörighet för att ändra inställningen. Kontakta din systemadministratör. 4 Klicka på [OK].

29 Sida 29 av 117 "Profiler" kan inte väljas eller redigeras Om kryssrutorna [Tillåt profilval] och [Tillåt ändra dokumentinställningar] är avmarkerade går det inte att välja eller redigera en "Profil". Markera kryssrutan enligt följande för att kunna välja eller redigera en "Profil". 1 Öppna mappen Skrivare. "Vanliga funktioner/diverse information om Windows" 2 Högerklicka på ikonen för den här skrivaren och välj sedan [Egenskaper för skrivare] eller [Egenskaper] på snabbmenyn. 3 Ändra inställningarna för [Definiera dokumentegenskap]. (1) Öppna fliken [Profil]. (2) Markera kryssrutorna [Tillåt profilval] och [Tillåt ändra dokumentinställningar].

30 Sida 30 av 117 Om du inte kan ändra inställningen Du måste ha administratörsbehörighet för att ändra inställningen. Kontakta din systemadministratör. 4 Klicka på [OK].

31 Sida 31 av 117 Pappersmatarens status kan inte hämtas automatiskt Om du inte kan ange inställningar för låda 2, 3 i [Papperskälla] i skrivardrivrutinen anger du pappersmatarens status på följande sätt. OBS! För användare av Macintosh I detta avsnitt beskrivs proceduren för Windows som exempel. Mer information om proceduren för Macintosh finns i "Drivrutinsguiden". Mer information om hur du visar "Drivrutinsguiden" finns i "Visa drivrutinsguiden". 1 Öppna mappen Skrivare. "Vanliga funktioner/diverse information om Windows" 2 Högerklicka på ikonen för den här skrivaren och välj sedan [Egenskaper för skrivare] eller [Egenskaper] på snabbmenyn. 3 Hämta pappersmatarens status. (1) Öppna fliken [Enhetsinställningar]. (2) Klicka på [Hämta enhetsstatus]. (3) Klicka på [Ja] för att hämta pappersmatarens status.

32 Sida 32 av 117 Om pappersmatarens status inte hämtas Ta bort pappersmataren och installera den sedan på nytt. Se följande om statusen inte kan hämtas för pappersmataren trots att du har installerat om den och kontrollera att skrivaren och datorn kan kommunicera med varandra. "Det går inte att skriva ut (USB-anslutning)" "Det går inte att skriva ut (nätverksanslutning)" "Det går inte att skriva ut (via skrivarservern)" 4 Klicka på [OK].

33 Sida 33 av 117 Pappersstopp Se "Observera (Pappersstopp)" innan du åtgärdar ett pappersstopp. Om papper fastnar piper skrivaren och visar meddelandet <Pappret har fastnat.> på skärmen. I det här avsnittet beskrivs åtgärderna när [Animerad instruktion] har angetts till [På] (grundinställning). Om [Animerad instruktion] anges till [Av] visas inte följande skärmbild. Meddelanden visas ett i taget. Bekräfta all. Notera meddelande om det behövs eftersom de försvinner när luckan öppnas. Ta bort papperet som har fastnat enligt anvisningar i meddelandet. Område för pappersstopp Meddelande Skapa tillräckligt utrymme (1) Multiutmatningsfack <Univ.fackets område> (2) Låda 1 <Låda 1 område> "Åtgärda pappersstopp (Multiutmatningsfack)" "Åtgärda pappersstopp (lådan för papper)" (3) Låda 2 *, Låda 3 * * Endast när pappersmatare (tillbehör) är installerat (4) Området vid duplexenheten <Låda 2 område> <Låda 3 område> <2-Sided unit area> "Åtgärda pappersstopp (lådan för papper)" "Åtgärda pappersstopp (duplexenhet)" (5) Övre <S/utmatn.fack "Åtgärda pappersstopp (i

34 Sida 34 av 117 utmatningsfacket/underutmatningsfacket område> utmatningsområdet)" (6) I främre luckan <Framsida> "Åtgärda pappersstopp (i främre luckan)" Rengöring av matarrullen kan förhindra ofta förekommande pappersstopp. "Rengöring av matarrullen" När du använder tunt papper (60-74 g/m²) kan ofta förekommande pappersstopp förhindras genom att ange [Papperstyp] till [Vanligt L] och [Specialutskriftsläge C] till [På]. "Konfigurera skrivardrivrutinen och skriva ut" [Specialutskriftsläge C] kan även anges på skrivarens kontrollpanel. "Menyn [Inställning] ([Användarunderhåll]-alternativ)"

35 Sida 35 av 117 Observera (Pappersstopp) Se "Viktig säkerhetsinformation" innan du åtgärdar ett pappersstopp. OBSERVER Släpp inte transportguiden. När du lutar transportguiden mot dig får du inte släppa den förrän den gått tillbaka till sin ursprungliga plats. Den kan hoppa tillbaka vilket kan resultera i personskada. VIKTIGT! Låt skrivaren vara på när du ska ta bort ett felmatat papper. Om strömmen till skrivaren stängs raderas den pågående utskriften. Ta inte i för hårt när du ska ta bort papper som har fastnat. Om du använder för stor kraft när du drar ut ett felmatat papper kan papperet slitas sönder och skada skrivarens inre. Ta bort papperet genom att försiktigt dra ut det. Om papperet är sönderrivet Ta bort alla delar av papperet. Rör inte högspänningskontakterna (A) eller de elektriska kontakterna (B). Om du gör det kan skrivaren gå sönder. Vidrör inte transportrullen (C). Utskriftskvaliteten kan försämras. Vidrör inte matarrullarna (D). Om du gör det kan skrivaren gå sönder eller ett skrivarfel kan uppstå.

36 Sida 36 av 117

37 Sida 37 av 117 Åtgärda pappersstopp (Multiutmatningsfack) Följ nedanstående steg och iaktta åtgärderna som anges på displayen för att ta bort papper som har fastnat. 1 Tryck på [ ]. 2 Ta bort papperet genom att försiktigt dra ut det. Om det är svårt att ta bort papperet ska du inte ta i för hårt utan fortsätta med ett annat område som visas i meddelandet. 3 Stäng multiutmatningsfacket. 4 Öppna den främre luckan samtidigt som du trycker på öppnaknappen.

38 Sida 38 av Stäng den främre luckan. Meddelandet försvinner och skrivaren är klar för utskrift. Om du inte kan stänga främre luckan Se till att tonerkassetten sitter fast ordentligt i skrivaren. Tryck inte för hårt på den främre luckan när du ska stänga den. Det kan skada skrivaren. Om ett meddelande inte försvinner Det kan finnas pappersstopp i något annat område. Kontrollera övriga områden och ta bort felmatade papper. (1) "Åtgärda pappersstopp (Multiutmatningsfack)" (2) "Åtgärda pappersstopp (lådan för papper)" (3) "Åtgärda pappersstopp (duplexenhet)" (4) "Åtgärda pappersstopp (i utmatningsområdet)" (5) "Åtgärda pappersstopp (i främre luckan)" Om meddelandet inte försvinner när du har tagit bort papperet kontrollerar du att den främre luckan är ordentligt stängd.

39 Sida 39 av 117 Åtgärda pappersstopp (lådan för papper) Följ nedanstående steg och iaktta åtgärderna som anges på displayen för att ta bort papper som har fastnat. 1 Tryck på [ ]. 2 Om du använder multiutmatningsfacket stänger du det. 3 Dra ut lådan. Dra även ut papperslådan ur pappersmataren om det finns en pappersmatare installerad. 4 Ta bort papperet genom att försiktigt dra ut det.

40 Sida 40 av 117 Om det är svårt att ta bort papperet ska du inte ta i för hårt utan gå till steg 5 och fortsätta med ett annat område som visas i meddelandet. 5 Sätt i lådan för papper i skrivaren. Sätt även i lådan i pappersmataren om det finns en pappersmatare installerad. 6 Öppna den främre luckan samtidigt som du trycker på öppnaknappen. 7 Stäng den främre luckan. Meddelandet försvinner och skrivaren är klar för utskrift. Om du inte kan stänga främre luckan Se till att tonerkassetten sitter fast ordentligt i skrivaren. Tryck inte för hårt på den främre luckan när du ska stänga den. Det kan skada skrivaren. Om ett meddelande inte försvinner Det kan finnas pappersstopp i något annat område. Kontrollera övriga områden och ta bort felmatade papper. (1) "Åtgärda pappersstopp (Multiutmatningsfack)" (2) "Åtgärda pappersstopp (lådan med papper)" (3) "Åtgärda pappersstopp (duplexenhet)" (4) "Åtgärda pappersstopp (i utmatningsområdet)" (5) "Åtgärda pappersstopp (i främre luckan)"

41 Sida 41 av 117 Om meddelandet inte försvinner när du har tagit bort papperet kontrollerar du att den främre luckan är ordentligt stängd.

42 Sida 42 av 117 Åtgärda pappersstopp (duplexenhet) Följ nedanstående steg och iaktta åtgärderna som anges på displayen för att ta bort papper som har fastnat. 1 Tryck på [ ]. 2 Om du använder multiutmatningsfacket stänger du det. 3 Dra ut lådan. 4 Tryck på den gröna spärren (A) för att öppna duplexenhetens transportguide.

43 Sida 43 av Ta bort papperet genom att försiktigt dra ut det. Om det är svårt att ta bort papperet ska du inte ta i för hårt utan fortsätta med ett annat område som visas i meddelandet. 6 Stäng transportguiden för dubbelsidig utskrift. Stäng den genom att trycka på båda sidorna. 7 Sätt i lådan för papper i skrivaren. 8 Öppna den främre luckan samtidigt som du trycker på öppnaknappen.

44 Sida 44 av Stäng den främre luckan. Meddelandet försvinner och skrivaren är klar för utskrift. Om du inte kan stänga främre luckan Se till att tonerkassetten sitter fast ordentligt i skrivaren. Tryck inte för hårt på den främre luckan när du ska stänga den. Det kan skada skrivaren. Om ett meddelande inte försvinner Det kan finnas pappersstopp i något annat område. Kontrollera övriga områden och ta bort felmatade papper. (1) "Åtgärda pappersstopp (Multiutmatningsfack)" (2) "Åtgärda pappersstopp (lådan för papper)" (3) "Åtgärda pappersstopp (duplexenhet)" (4) "Åtgärda pappersstopp (i utmatningsområdet)" (5) "Åtgärda pappersstopp (i främre luckan)" Om meddelandet inte försvinner när du har tagit bort papperet kontrollerar du att den främre luckan är ordentligt stängd.

45 Sida 45 av 117 Åtgärda pappersstopp (i utmatningsområdet) Följ nedanstående steg och iaktta åtgärderna som anges på displayen för att ta bort papper som har fastnat. 1 Tryck på [ ]. 2 Öppna underutmatningsfacket. Öppna det helt så som visas på bilden. 3 Ta bort papperet genom att dra det i pilens riktning. Om det är svårt att ta bort papperet ska du inte ta i för hårt utan gå vidare till steg 4. 4 Ta bort papperet genom att försiktigt dra ut det.

46 Sida 46 av 117 Om det är svårt att ta bort papperet ska du inte ta i för hårt utan gå till steg 5 och fortsätta med ett annat område som visas i meddelandet. 5 Stäng underutmatningsfacket. Meddelandet försvinner och skrivaren är klar för utskrift. Om ett meddelande inte försvinner Det kan finnas pappersstopp i något annat område. Kontrollera övriga områden och ta bort felmatade papper. (1) "Åtgärda pappersstopp (Multiutmatningsfack)" (2) "Åtgärda pappersstopp (lådan för papper)" (3) "Åtgärda pappersstopp (duplexenhet)" (4) "Åtgärda pappersstopp (i utmatningsområdet)" (5) "Åtgärda pappersstopp (i främre luckan)" Om meddelandet inte försvinner när du har tagit bort papperet kontrollerar du att den främre luckan är ordentligt stängd.

47 Sida 47 av 117 Åtgärda pappersstopp (i främre luckan) Följ nedanstående steg och iaktta åtgärderna som anges på displayen för att ta bort papper som har fastnat. 1 Tryck på [ ]. 2 Om du använder multiutmatningsfacket stänger du det. 3 Öppna den främre luckan samtidigt som du trycker på öppnaknappen. 4 Ta bort tonerkassetten.

48 Sida 48 av 117 Lägg omedelbart den begagnade tonerkassetten i originalförpackningen eller slå in den i en tjock trasa. Information om hur tonerkassetten ska hanteras finns i "Observera (Tonerkassett)". 5 Håll i den gröna fliken (A) på baksidan och luta transportguiden mot dig. Släpp inte transportguiden förrän den har gått tillbaka till sin ursprungliga plats i steg 7. 6 Ta bort papperet genom att försiktigt dra ut det. Ta bort papper som fastnat så horisontellt som möjligt för att förhindra att toner spills ut. Om det är svårt att ta bort papperet ska du inte ta i för hårt utan gå vidare till steg 7. 7 Flytta sakta tillbaka transportguiden till sin ursprungliga position.

49 Sida 49 av Håll i den gröna fliken (B) på framsidan och lyft transportguiden. Släpp inte transportguiden förrän den har gått tillbaka till sin ursprungliga plats i steg Ta bort papperet genom att försiktigt dra ut det. Ta bort papper som fastnat så horisontellt som möjligt för att förhindra att toner spills ut. 10 Flytta sakta tillbaka transportguiden till sin ursprungliga position.

50 Sida 50 av Sätt i tonerkassetten. Skjut in tonerkassetten i skrivaren tills den vidrör baksidan av skrivaren medan du samtidigt anpassar (A) båda sidorna av tonerkassetten till kassettguiderna inuti skrivaren. 12 Stäng den främre luckan. Meddelandet försvinner och skrivaren är klar för utskrift. Om du inte kan stänga främre luckan Se till att tonerkassetten sitter fast ordentligt i skrivaren. Tryck inte för hårt på den främre luckan när du ska stänga den. Det kan skada skrivaren. Om ett meddelande inte försvinner Det kan finnas pappersstopp i något annat område. Kontrollera övriga områden och ta bort felmatade papper. (1) "Åtgärda pappersstopp (Multiutmatningsfack)" (2) "Åtgärda pappersstopp (lådan för papper)" (3) "Åtgärda pappersstopp (duplexenhet)" (4) "Åtgärda pappersstopp (i utmatningsområdet)" (5) "Åtgärda pappersstopp (innanför den främre luckan)" Om meddelandet inte försvinner när du har tagit bort papperet kontrollerar du att den främre luckan är ordentligt stängd.

51 Sida 51 av 117 Rengöring av matarrullen Rengöring av matarrullen kan förhindra ofta förekommande pappersstopp. Kontakta en behörig Canon-återförsäljare om du har frågor om rengöring av matarrullen eller om du vill beställa rengöring hos återförsäljaren. VIKTIGT! Använd inte rengöringsmedel eller diskmedel. Använd en trasa, doppad i vatten och väl urvriden, för att rengöra matarrullen. Använd inte rengöringsmedel, diskmedel eller någon typ av rengöringsfett. Ta inte på matarrullens gummiyta med bara händer. Var försiktig så att du inte vidrör matarrullens gummiyta med händerna när du rengör den. 1 Dra ut lådan. Dra även ut papperslådan ur pappersmataren om det finns en pappersmatare installerad. 2 Dra ut matarrullen i pilens riktning. Tänk på att inte vidröra gummiytan. 3 Ta bort matarrullen.

52 Sida 52 av 117 (1) Tryck matarrullen åt vänster och ta bort den enligt bilden. (2) Dra matarrullen nedåt och ta ut den ur facket. 4 Rengör matarrullen. Torka matarrullen noggrant med en trasa, doppad i vatten och väl urvriden, och var försiktig så att du inte vidrör gummiytan med händerna. 5 Montera matarrullen. (1) Sätt i matarrullens vänstra axeltapp. (2) För in den högra axeltappen medan du trycker matarrullen i riktning (1). Ttyck inte för hårt på matarrullen. VIKTIGT!

53 Sida 53 av 117 Håll i höger axeltapp när du installerar matarrullen. Håll höger axeltapp med fingrarna när du installerar matarrullen. Håll inte i vänster axeltapp. 6 Sätt i lådan för papper i skrivaren. Sätt även i lådan i pappersmataren om det finns en pappersmatare installerad.

54 Sida 54 av 117 Meddelandeindikatorn lyser Om (Meddelande)-indikatorn lyser gör du på följande sätt. Servicemeddelandet <Ennn-nnnn> visas i skärmen (där "n" är ett alfanumeriskt tecken) Ett meddelande visas i skärmen. Skärmen stängs av Servicemeddelandet <Ennn-nnnn> visas i skärmen (där "n" är ett alfanumeriskt tecken) Gör följande enligt meddelandet som visas. Meddelande Orsak ("n" representerar ett alfanumeriskt tecken.) Det är fel på fixeringsenheten. Gör först enligt "Om ett felmeddelande om fixeringsenheten visas" och kontakta därefter din lokala Canon-återförsäljare. ("n" representerar ett alfanumeriskt tecken.) Ett problem har uppstått inuti skrivaren. Följ anvisningarna i "Om ett felmeddelande visas" och stäng av och på strömmen till skrivaren. Om ett felmeddelande om fixeringsenheten visas 1 Stäng av skrivaren och koppla sedan loss kablarna från skrivaren.

55 Sida 55 av 117 <Så här kopplar du loss kablarna> USB-kabel * Nätverkskabel * Nätkabel (2) Stäng av skrivaren. (3) Koppla loss kabeln från skrivaren. (4) Koppla loss kabeln från skrivaren. (5) Ta ut nätkabelns stickpropp ur vägguttaget. (6) Lossa kabeln från skrivaren. * Om kabeln är ansluten eller inte beror på den aktuella miljön. VIKTIGT! Starta inte skrivaren igen. Ett felmeddelande om fixeringsenheten visas. Starta inte skrivaren igen när du har stängt av den. 2 Kontakta en auktoriserad Canon-återförsäljare. Om du inte är säker på orsaken till problemet kontaktar du din auktoriserade Canon-återförsäljare. Om ett felmeddelande visas 1 Stäng av skrivaren, vänta minst 10 sekunder och starta sedan skrivaren igen. Om meddelandet inte visas igen är skrivaren klar.

56 Sida 56 av 117 Om meddelandet visas på nytt behöver du kontakta service. Gör först på nedanstående sätt och kontakta därefter din lokala Canon-återförsäljare för service. 2 Skriv ner felkoden som visas i skärmen. 3 Stäng av skrivaren och koppla sedan loss kablarna från skrivaren. <Så här kopplar du loss kablarna> USB-kabel * Nätverkskabel * Nätkabel (2) Stäng av skrivaren. (3) Koppla loss kabeln från skrivaren. (4) Koppla loss kabeln från skrivaren. (5) Ta ut nätkabelns stickpropp ur vägguttaget. (6) Lossa kabeln från skrivaren. * Om kabeln är ansluten eller inte beror på den aktuella miljön. 4 Kontakta en auktoriserad Canon-återförsäljare för service. Kontakta Canons återförsäljare och informera om felkoden som du noterade i steg 2. Om du inte är säker på orsaken till problemet kontaktar du din auktoriserade Canon-återförsäljare. Ett meddelande visas i skärmen.

57 Sida 57 av 117 Se nedan eller lös problemet enligt meddelandet. "Ett meddelande visas på kontrollpanelen" Skärmen stängs av Skrivaren har gått in i viloläge medan den var offline. Inaktivera viloläget. "Viloläge" Placera skrivaren online. "Online och Offline"

58 Sida 58 av 117 Ett meddelande visas på kontrollpanelen Om det av någon anledning uppstår ett fel under utskrift visas ett meddelande i skärmen på kontrollpanelen. Följ anvisningarna i meddelandet. Servicemeddelande Det är ett felläge i vilket skrivaren inte kan skriva ut. Varningsmeddelande Det är ett varningsläge i vilket skrivaren kan skriva ut men någon åtgärd krävs. Beroende på meddelandetypen är det inte säkert att meddelandet visas om [Visa varningar] är inställt på [Av]. "Menyn [Inställning] ([Kontrollmeny]-alternativ) " Felmeddelande Det är ett felläge i vilket skrivaren inte kan skriva ut. Markering Beskrivning För ett meddelande med denna markering utför du följande procedur i enlighet med situationen. Om du vill bortse från ett fel (hoppa över fel) och fortsätta att skriva ut <Ignorera fel automatiskt> 1. Tryck på [ ] ( : Online) för att hoppa över felet. (Utskriften fortsätter.) 2. Om utskriftsdata saknas eller inte skrivs ut ordentligt skriver du ut igen. Om [Fortsätt auto.] är inställt på [På] kan du hoppa över felet automatiskt. "Menyn [Inställning] ([Kontrollmeny]-alternativ) " Om du vill avbryta ett jobb 1. Utför en mjuk återställning. "Avbryt processen som utförs för tillfället (mjuk återställning)" 2. Åtgärda problemet i enlighet med meddelandet som visas (detta alternativ). 3. Tryck på [ ] ( : Online) och skriv ut igen. OBS! Om flera varningsmeddelanden uppträder samtidigt Varningsmeddelandena visas alternerande. Om ett felmeddelande och ett varningsmeddelande uppträder samtidigt

59 Sida 59 av 117 Ett varningsmeddelande visas inte. Om ett tonerrelaterat meddelande visas Se "Byte av tonerkassett" för anvisningar om åtgärder om ett tonerrelaterat meddelande som t.ex. <Tonerpatron är snart slut.> eller <1G Byt toner-kassett rekommenderas.> visas. Servicemeddelande "Ennn-nnnn ("n" representerar en siffra.)" "E001-nnnn ("n" representerar en siffra.)" "E003-nnnn ("n" representerar en siffra.)" "E004-nnnn ("n" representerar en siffra.)" Varningsmeddelande "1F Utmatningsfack fullt" "80 Stäng inte AV huvudströmmen." "BT Klockfel." "EM E-poståtkomstfel." "EM POP3-serverfel." "IE Ett okänt fel har inträffat." "IE Kan inte analysera certifikatet." "IE Byt lösenord." "IE Kontr autetn.inställn" "IE Inget svar från mottagaren." "IE Ange nödvändig autentiseringsinfo." "IE Ange korrekt autentiseringsinfo." "IE Certifikatet har löpt ut." "IE Certifikatet är felaktigt." "NW Rivaliser IP-adr hittades i nätverket." Felmeddelande "55 SD-kortfel. <Ignorera fel automatiskt>" "56 SD-kortfel." "Ett fel uppstod vid mottagning. <Ignorera fel automatiskt>" "Kan inte avkoda data. <Ignorera fel automatiskt> " "Kan inte avkoda PDF-data." "Kan ej mata pappr." "Kan inte utföra 2-sidig utskrift. <Ignorera fel automatiskt>" "Kan inte skriva ut med angiven upplösning. <Ignorera fel automatiskt>" "Kan ej skriva ut. Reg.tabell är full. <Ignorera fel automatiskt>" "Kan inte läsa PDF-data." "Kan inte ta emot PDF-data. Ange mott.bar storlek. <Ignorera fel automatiskt>" "Kan inte starta utskrift pga begränsat jobb. <Ignorera fel automatiskt>" "Kan inte lagra. <Ignorera fel automatiskt>" "Kan inte verifiera. <Ignorera fel automatiskt>" "Kontrollera pappersformat." "Stäng facket/stäng underutm-facket." "Stäng lucka XXXX. (XXXX är luckans namn)" "IEEE802.1X-fel. Ange nödvändig auttent.info." "Datafel vid bild-bläddring." "Fel i bilddata." "Sätt in låda n (Där "n" representerar en siffra.)" "Sätt in toner patron." "Nyckelhanterings-filen är skadad eller borttagen." "Fyll på papper." "Inte tillräckligt hämtningsminne. <Ignorera fel automatiskt>" "Inte tillräckligt minne för PDF-bearbetning." "Inte tillräckligt minne för XPS-bearbetning. <Ignorera fel automatiskt>" "Inte tillräckligt skrivarminne. <Ignorera fel automatiskt>" "Inte tillräckligt systemminne. <Ignorera fel automatiskt>" "Inte tillräckligt arbetsminne. <Ignorera fel automatiskt> " "Utmatningsfacket är fullt. Ta bort papper." "Pappret har fastnat." "PDF-fel." "Fel i PDF-teckensnitt." "Fel i utskriftsint för PDF." "Fel vid utskrift av dataversion." "Ange papper nedan." "Syntaxfel. " "Stäng AV strömmen. Kontr tillvalen." "Datafel för XPS-dokument. <Ignorera fel automatiskt>" "Datafel för XPS-teckensnitt. <Ignorera fel automatiskt>" "Datafel för XPS-bild. <Ignorera fel automatiskt>" "Datafel för XPS-sida. <Ignorera fel automatiskt>" "Fel i utskriftsint för XPS. <Ignorera fel automatiskt>" "Fel vid XPS-rendering." "Fel pga bildtyp inte stöd för XPS. <Ignorera fel automatiskt>" "A4 nn Error ("nn" representerar två alfanumeriska tecken.)" "A5 nn Error ("nn" representerar två alfanumeriska tecken.)" "A7 nn ERROR ("nn" representerar två alfanumeriska tecken.)" "D7 nn Error ("nn" representerar två alfanumeriska tecken.)" "D8 nn Error ("nn" representerar två

60 Sida 60 av 117 alfanumeriska tecken.)" "D9 nn Error ("nn" representerar två alfanumeriska tecken.)" Ennn-nnnn ("n" representerar en siffra.) <Orsak> Ett problem har uppstått inuti skrivaren. Åtgärda problemet genom att följa anvisningarna i "Om ett felmeddelande visas". E001-nnnn ("n" representerar en siffra.) <Orsak> Ett problem har uppstått med fixeringsenheten på skrivaren. Följ proceduren i "Om ett felmeddelande om fixeringsenheten visas" i "Meddelandeindikatorn lyser" och kontakta sedan din lokala auktoriserade Canonåterförsäljare. E003-nnnn ("n" representerar en siffra.) <Orsak> Ett problem har uppstått med fixeringsenheten på skrivaren. Följ proceduren i "Om ett felmeddelande om fixeringsenheten visas" i "Meddelandeindikatorn lyser" och kontakta sedan din lokala auktoriserade Canonåterförsäljare. E004-nnnn ("n" representerar en siffra.) <Orsak> Ett problem har uppstått med fixeringsenheten på skrivaren. Följ proceduren i "Om ett felmeddelande om fixeringsenheten visas" i "Meddelandeindikatorn lyser" och kontakta sedan din lokala auktoriserade Canonåterförsäljare. 1F Utmatningsfack fullt <Orsak> Utmatningsfacket är fyllt till gränsen. Ta ur pappret i utmatningsfacket. 80 Stäng inte AV huvudströmmen. <Orsak> Ett MEAP-program är igång. När körningen av MEAP-programmet avslutas försvinner meddelandet automatiskt. Vänta tills meddelandet försvinner. BT Klockfel. <Orsak> Det är problem med klockan i skrivaren. Även om det är möjligt att skriva ut kan inte loggar, t.ex. jobbhistorik, uppdateras på rätt

61 Sida 61 av 117 sätt. Kontakta en auktoriserad Canon-återförsäljare. EM E-poståtkomstfel. <Orsak> Skrivaren kan inte ansluta till POP3-servern på grund av ett hårddiskfel. Kvittera hårddiskfelet på POP3-servern. EM POP3-serverfel. <Orsak> Skrivaren kan inte ansluta till POP3/SMTP-servern vid utskrift av e-postmeddelanden, eller POP3/SMTP-servern har fel inställningar. Kontrollera felet i detalj med hjälp av Fjärrgränssnitt eller Utskrift av nätverksstatus. "Ta emot e-postdata på e-postservern och skriva ut (e-postutskrift)" IE Ett okänt fel har inträffat. <Orsak> Ett okänt IEEE802.1X-autentiseringsfel har inträffat. Starta om skrivaren. Kontakta en auktoriserad återförsäljare om felmeddelandet kvarstår efter att skrivaren har startats om. IE Kan inte analysera certifikatet. <Orsak> Under IEEE802.1X-autentisering kunde certifikatet som hämtades från autentiseringsservern inte analyseras. Kontrollera autentiseringsserverns certifikat. IE Byt lösenord. <Orsak> Lösenordet som används för IEEE802.1X-autentisering har löpt ut. Byt ut lösenordet som har registrerats i autentiseringsservern och återställ IEEE802.1Xautentiseringslösenordet. "Ställa in IEEE802.1X-autentisering " IE Kontr autetn.inställn Skrivaren och autentiseringsservern använder olika system för IEEE802.1X-autentisering. Byt IEEE802.1X-autentiseringssystem. "Ställa in IEEE802.1X-autentisering " IE Inget svar från mottagaren. <Orsak> Under IEEE802.1X-autentisering inträffade ett kommunikationsfel med autentiseringsservern. Kontrollera om kabeln har lossnat.

62 Sida 62 av 117 IE Ange nödvändig autentiseringsinfo. <Orsak> Det saknas information i IEEE802.1X-autentiseringsinställningarna. Kontrollera inställningarna för IEEE802.1X och konfigurera om dem. "Ställa in IEEE802.1X-autentisering " IE Ange korrekt autentiseringsinfo. <Orsak> Ett fel returnerades från autentiseringsservern på grund av att fel certifikat används för IEEE802.1X-autentisering. 1 2 Certifikatet som används för TLS-autentisering är felaktigt. Kontrollera certifikatet och konfigurera om det. "Ställa in IEEE802.1X-autentisering " Kontrollera autentiseringsserverns CA-certifikat om skrivarens certifikat är rätt. IE Certifikatet har löpt ut. <Orsak> Under IEEE802.1X-autentisering togs ett utgånget certifikat emot från autentiseringsservern. 1 2 Kontrollera autentiseringsserverns certifikat. Kontrollera tidsinställningarna för skrivaren och autentiseringsservern. "Slå på strömmen och ställa in språk" IE Certifikatet är felaktigt. <Orsak> Under IEEE802.1X-autentisering inträffade ett fel som ett resultat av verifieringen med CAcertifikatet av det certifikat som hämtades från autentiseringsservern. 1 2 Kontrollera autentiseringsserverns certifikat. Installera CA-certifikatet på skrivaren. "Säkerhetsinställningar" NW Rivaliser IP-adr hittades i nätverket. <Orsak> IPv4-adressen som har angetts för skrivaren överlappar en annan värd i nätverket. Byt IPv4-adress för skrivaren och starta om. "Ställa in IP-adressen (IP v. 4)" Ett fel uppstod vid mottagning. <Ignorera fel automatiskt> <Orsak> Skrivaren tog emot oanalyserbara data under mottagningen av utskriften, eller ett tidsfel uppstod. 1 Tryck på [ ] ( : Online) för att avbryta utskriften och skriv sedan ut igen. 2 Ett problem kan uppstå i nätverket du använder. Kontrollera statusen för det nätverk du använder.

Handbok för nätverk. För säker och korrekt användning, läs igenom säkerhetsinformationen i "Handbok för kopiator" innan du använder maskinen.

Handbok för nätverk. För säker och korrekt användning, läs igenom säkerhetsinformationen i Handbok för kopiator innan du använder maskinen. Handbok för nätverk För säker och korrekt användning, läs igenom säkerhetsinformationen i "Handbok för kopiator" innan du använder maskinen. Inledning Den här handboken innehåller instruktioner om maskinens

Läs mer

Lösa problem med utskriftskvaliteten

Lösa problem med utskriftskvaliteten I följande tabeller kan du söka efter lösningar på utskriftsproblem som kan inträffa. Kontakta inköpsstället om du inte kan lösa problemet. Du kan ha en skrivardel som behöver rengöras eller ersättas av

Läs mer

INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN KONFIGURERING I WINDOWS-MILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING

INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN KONFIGURERING I WINDOWS-MILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING Installationshandbok INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN KONFIGURERING I WINDOWS-MILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING Tack för att du har valt den här produkten. Den här manualen förklarar hur

Läs mer

Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning

Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning HL-L5000D HL-L5100DN HL-L5100DNT HL-L5200DW HL-L5200DWT HL-L6250DN Brother rekommenderar att du har den här guiden i närheten av din Brother-maskin

Läs mer

Din manual SHARP MX-C310 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3873823

Din manual SHARP MX-C310 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3873823 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SHARP MX- C310. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

DIGITAL FULLFÄRGSSKRIVARE

DIGITAL FULLFÄRGSSKRIVARE MODELL: MX-C380P DIGITAL FULLFÄRGSSKRIVARE Installationshandbok INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN INSTÄLLNING I EN WINDOWSMILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING Ha alltid manualen nära till hands.

Läs mer

Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning

Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning HL-L6300DW HL-L6300DWT HL-L6400DW HL-L6400DWT Brother rekommenderar att du har den här guiden i närheten av din Brother-maskin som snabbreferens.

Läs mer

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar den Custom PostScript- eller PCLskrivardrivrutinen i Windows-system. Med

Läs mer

Z55 Color Jetprinter. Online användarhandbok för Mac OS 8.6 till 9.2. www.lexmark.se. Allmänt om skrivaren. Standardutskrifter.

Z55 Color Jetprinter. Online användarhandbok för Mac OS 8.6 till 9.2. www.lexmark.se. Allmänt om skrivaren. Standardutskrifter. Z55 Color Jetprinter Online användarhandbok för Mac OS 8.6 till 9.2 handbok 2 Navigera Klicka på kategorierna in den vänstra rutan för att navigera på sidorna. Klicka på den blå texten för att länka till

Läs mer

Användarhandbok. Ahead Software AG

Användarhandbok. Ahead Software AG Användarhandbok Ahead Software AG Information om copyright och varumärken Användarhandboken till InCD och allt innehåll i den skyddas av upphovsrätten och tillhör Ahead Software. Med ensamrätt. Den här

Läs mer

Din manual SHARP MX-M260 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3940660

Din manual SHARP MX-M260 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3940660 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SHARP MX- M260. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8

Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8 Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8 I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar drivrutinerna för egen PostScript

Läs mer

Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x

Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x Macintosh "Krav" på sida 3-30 "Snabbinstallation från CD-skiva" på sida 3-30 "Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x" på sida 3-30 "Aktivera och använda TCP/IP för Mac OS 9.x" på sida 3-31 "Aktivera

Läs mer

Bruksanvisning. Applikationsplats

Bruksanvisning. Applikationsplats Bruksanvisning Applikationsplats INNEHÅLL Hur handboken ska läsas...2 Symboler i handboken...2 Friskrivningsklausul... 3 Anmärkningar...3 Vad du kan göra på applikationsplatsen... 4 Innan du öppnar applikationsplatsen...

Läs mer

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 16 november 2015 Innehållsförteckning 3 Innehållsförteckning Fiery Driver Configurator...5

Läs mer

TRUST 450LR MOUSE WIRELESS OPTICAL

TRUST 450LR MOUSE WIRELESS OPTICAL Instruktioner för att komma igång Kapitel 1. Ställa in kanalerna (4.1) 2. Ansluta mottagaren (4.2) 3. Ladda och sätta i batterierna (4.3) 4. Avinstallera gamla drivrutiner (4.4) 5. Installation i Windows

Läs mer

Din manual HP DESKJET 990C http://sv.yourpdfguides.com/dref/900257

Din manual HP DESKJET 990C http://sv.yourpdfguides.com/dref/900257 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för HP DESKJET 990C. Du hittar svar på alla dina frågor i HP DESKJET 990C instruktionsbok

Läs mer

Snabbguide för Universal skrivardrivrutin

Snabbguide för Universal skrivardrivrutin Snabbguide för Universal skrivardrivrutin Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Version B SWE 1 Översikt 1

Läs mer

Åtgärda skrivarproblem

Åtgärda skrivarproblem Om den föreslagna åtgärden inte hjälper, ring kundservice. a skrivarproblem 1 Jobbet skrevs inte ut, eller tecken av fel typ skrevs ut. Kontrollera att det står Klar på manöverpanelen innan du skickar

Läs mer

Svensk version. Inledning. Installation av maskinvara. Installation av Windows XP. LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps

Svensk version. Inledning. Installation av maskinvara. Installation av Windows XP. LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps Inledning Utsätt inte det trådlösa LAN PCI-kortet 54 Mbps för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller nära värmekällor. Använd inte

Läs mer

PostScript Användarhandbok 604P17454_SV

PostScript Användarhandbok 604P17454_SV CopyCentre C118 WorkCentre M118/M118i PostScript Användarhandbok 604P17454_SV Förberedd och översatt av: The Document Company Xerox GKLS European Operations Bessemer Road Welwyn Garden City Hertfordshire

Läs mer

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 4500 laserskrivare

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 4500 laserskrivare Windows NT 4.x Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-21 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-21 "Andra installationsmetoder" på sidan 3-22 "Felsökning i Windows NT 4.x (TCP/IP)"

Läs mer

Reviderad 2008-01-22. Servicemanual Foxguard Alkolås A1,A2 och A3

Reviderad 2008-01-22. Servicemanual Foxguard Alkolås A1,A2 och A3 Servicemanual Foxguard Alkolås A1,A2 och A3 1 Innehållsförteckning Sidan Kalibrera Foxguard Alkolås A1...2 Kalibrera Foxguard Alkolås A2 & A3....5 Installera och konfigurera USB-converter 8 Installera

Läs mer

Installation av. Vitec Online

Installation av. Vitec Online Installation av Vitec Online Innehållsförteckning Inledning... 3 Allmän konfiguration av router och brandvägg... 4 Installera Vitec Online Server... 6 Lösenord för inloggning i Mäklarsystemet... 9 Klientinstallation...

Läs mer

Sharp Remote Device Manager Bruksanvisning

Sharp Remote Device Manager Bruksanvisning Sharp Remote Device Manager Bruksanvisning Den här handboken beskriver hur du använder Sharp Remote Device Manager (SRDM). INLEDNING... 2 SHARP REMOTE DEVICE MANAGER (SRDM)... 3 GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING

Läs mer

Handbok för snabbinstallation

Handbok för snabbinstallation Laserskrivare HL-1030/1240/1250/1270N Handbok för snabbinstallation Du måste genomföra följande maskinvaruinställning och drivrutinsinstallation innan du kan använda skrivaren. Kontrollera först vilket

Läs mer

Börja här. Justera bläckpatronerna utan en dator. Svenska

Börja här. Justera bläckpatronerna utan en dator. Svenska Börja här Justera bläckpatronerna utan en dator Se till att du har följt instruktionerna på sidan Inställningar så att maskinvaran är installerad. Fortsätt med följande steg för att optimera utskriftskvaliteten.

Läs mer

Ethernet-anslutning. För mer information om skrivarens Ethernet-funktion klickar du på avsnittet nedan: Ethernet-lampor. nätverkskonfigurationssida

Ethernet-anslutning. För mer information om skrivarens Ethernet-funktion klickar du på avsnittet nedan: Ethernet-lampor. nätverkskonfigurationssida Ethernet innehållsförteckning Ethernet-anslutning Med hjälp av skrivarens inbyggda Ethernet-funktion kan du ansluta skrivaren direkt till ett Ethernet-nätverk utan hjälp från en extern skrivarserver. För

Läs mer

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-15 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-15 "Andra installationssätt" på sidan 3-16 "Felsökning

Läs mer

Inlämningsuppgift 11e Nätvärksskrivare

Inlämningsuppgift 11e Nätvärksskrivare DATORTEKNIK 1A Nätverksskrivare Inlämningsuppgift 11e Nätvärksskrivare Namn: Datum: Här ska du: Installera skrivare i nätverket. Du behöver ha tillgång till följande: Minst två datorer Switch TP-kablar

Läs mer

Specialutskrift. Automatisk dubbelsidig utskrift. Phaser 6200 färglaserskrivare. Det här avsnittet handlar om:

Specialutskrift. Automatisk dubbelsidig utskrift. Phaser 6200 färglaserskrivare. Det här avsnittet handlar om: Phaser 6200 färglaserskrivare Specialutskrift Det här avsnittet handlar om: Automatisk dubbelsidig utskrift se sidan 10. Manuell dubbelsidig utskrift se sidan 12. OH-film se sidan 15. Kuvert se sidan 18.

Läs mer

4 Installation av drivrutiner

4 Installation av drivrutiner 1 Introduktion Gratulerar till inköpet av Trust 100MB Speedshare PCI Card. PCI-kortet Trust 100MB Speedshare kopplar upp din dator till en LAN- eller/och bredbandsuppkoppling mot Internet. 2 Säkerhet Var

Läs mer

Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868)

Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868) Snabbstartguide Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868) 1) Förbereda kontrollpanelen för uppstart a) OBS! innan SIM-kortet Knappbeskrivning monteras i kontrollpanelen - Stegar uppåt i menyn måste

Läs mer

För kunder som använder Windows för nätverksanslutningar

För kunder som använder Windows för nätverksanslutningar För kunder som använder Windows för nätverksanslutningar Om du använder olika operativsystem eller olika arkitekturer för servern och klienten så kanske inte anslutningen fungerar som den ska, även om

Läs mer

PUNKT TILL PUNKT-ANSLUTNING. Version 10/10. Att ansluta en PC till Controller 1

PUNKT TILL PUNKT-ANSLUTNING. Version 10/10. Att ansluta en PC till Controller 1 PUNKT TILL PUNKT-ANSLUTNING Version 10/10 Att ansluta en PC till Controller 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INTRODUKTION...3 1.1 NÄTVERK MED EN ROUTER...3 1.2 PUNKT TILL PUNKT-ANSLUTNING MELLAN SH-CONTROLLER

Läs mer

Installations-handbok för PC Suite. SV 9356495 Issue 1

Installations-handbok för PC Suite. SV 9356495 Issue 1 Installations-handbok för PC Suite SV 9356495 Issue 1 Copyright 2003 Nokia. Alla rättigheter förbehållna. Reproduktion, överföring, distribution eller lagring av delar av eller hela innehållet i detta

Läs mer

Macro Key Manager Användarhandbok

Macro Key Manager Användarhandbok Macro Key Manager Användarhandbok SE Macro Key Manager Inledning Macro Key Manager är ett särskilt program för ritplattor. Med Macro Key Manager kan du definiera tangentbordshändelser (t ex Kopiera = Ctrl+C

Läs mer

LC000070 Sweex trådlös bredbandsrouter 11g

LC000070 Sweex trådlös bredbandsrouter 11g LC000070 Sweex trådlös bredbandsrouter 11g Inledning Tack för att du har valt en Sweex trådlös bredbandsrouter 11g. Med den här routern kan du snabbt och enkelt skapa ett trådlöst nätverk. Dessutom är

Läs mer

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 6250 färglaserskrivare

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 6250 färglaserskrivare Windows NT 4.x Det här avsnittet omfattar: Förberedelser på sidan 3-21 Snabbinstallation från cd-skiva på sidan 3-21 Andra installationsmetoder på sidan 3-22 Felsökning i Windows NT 4.x (TCP/IP) på sidan

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE Compal CH7486e

INSTALLATIONSGUIDE Compal CH7486e INSTALLATIONSGUIDE Compal CH7486e 1 INTRODUKTION Så ska det se ut när det är klart! På bilden ser du hur kablarna ska vara kopplade när du har installerat klart. Följ bara de olika stegen i den här guiden,

Läs mer

E120, E120n. Användarhandbok. www.lexmark.com. Juli 2005

E120, E120n. Användarhandbok. www.lexmark.com. Juli 2005 E120, E120n Användarhandbok Juli 2005 www.lexmark.com Lexmark och Lexmarks logotyp är varumärken som tillhör Lexmark International, Inc., registrerade i USA och/eller andra länder. 2005 Lexmark International,

Läs mer

FÄLTMÄTINSTRUKTION TESTO 174H

FÄLTMÄTINSTRUKTION TESTO 174H 1(8) 1. Allmänt Dataloggern Testo 174H mäter fukt och temperatur samt daggpunkt. Den används för att lagra och läsa ut separata mätvärden samt hela mätsekvenser. Värdena registreras, sparas och överförs

Läs mer

Manual för Kollektomat

Manual för Kollektomat Manual för Om detta dokument Denna manual är en översikt över vad som behövs göras för att komma igång med. Allting från fysisk transport till installations anvisningar och avstämning ska hanteras av detta

Läs mer

Windows Vista /Windows 7 Installationsguide

Windows Vista /Windows 7 Installationsguide Windows Vista / 7 Installationsguide Innan du kan använda maskinen måste du installera maskinvaran och drivrutinen. Läs "snabbguiden" och den här "Windows Vista / 7 installationsguide" för inställnings-

Läs mer

E-POST3 Ett lättanvänt e-postprogram med stöd för talsyntes

E-POST3 Ett lättanvänt e-postprogram med stöd för talsyntes E-POST3 Ett lättanvänt e-postprogram med stöd för talsyntes Sida 2 av 2 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING...3 REKOMMENDERAD UTRUSTNING...5 INSTALLATION...5 ANVÄNDARLÄGE I E-POST3...6 STARTSIDA...7

Läs mer

Förstå startskärmen. 1 Ändra språk Öppna snabbmenyn Ändra språk som ger dig möjlighet att ändra skrivarens huvudspråk.

Förstå startskärmen. 1 Ändra språk Öppna snabbmenyn Ändra språk som ger dig möjlighet att ändra skrivarens huvudspråk. Snabbguide Lär dig mer om skrivaren Använda skrivarens kontrollpanel 2 3 Förstå startskärmen När skrivaren har slagits på visar displayen en basskärm som även kallas huvudmenyn. Tryck på knapparna och

Läs mer

Program för skrivarhantering

Program för skrivarhantering Program för skrivarhantering "Via programvaran CentreWare" på sida 3-9 "Via funktioner för skrivarhantering" på sida 3-11 Via programvaran CentreWare CentreWare Internet Services (IS) (CentreWare Internet-tjänster)

Läs mer

9 Indikatorlampa Kontrollera skrivarens status. Förstå startskärmen

9 Indikatorlampa Kontrollera skrivarens status. Förstå startskärmen Snabbguide Lär dig mer om skrivaren Använda skrivarens kontrollpanel Använd 9 Indikatorlampa Kontrollera skrivarens status. Förstå startskärmen När skrivaren har slagits på visar displayen en basskärm

Läs mer

Energihantering Användarhandbok

Energihantering Användarhandbok Energihantering Användarhandbok Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen i detta dokument kan komma

Läs mer

Användarhandbok - Swedish

Användarhandbok - Swedish Användarhandbok - Swedish Innehåll 1 Säkerhetsinformation...6 2 Lär dig mer om skrivaren...8 Tack för att du har valt den här skrivaren!...8 Hitta information om skrivaren...9 Välja en plats för skrivaren...10

Läs mer

Dell XPS 14 Ägarens handbok

Dell XPS 14 Ägarens handbok Dell XPS 14 Ägarens handbok Datormodell: XPS L421X Regulatorisk modell: P30G Regulatorisk typ: P30G001 Obs, viktigt och varningar OBS! Detta meddelande innehåller viktig information som kan hjälpa dig

Läs mer

Från installation till. utskrift. Z45 Color Jetprinter. Från installation till utskrift. Januari 2002. www.lexmark.com

Från installation till. utskrift. Z45 Color Jetprinter. Från installation till utskrift. Januari 2002. www.lexmark.com Från installation till utskrift Z45 Color Jetprinter Från installation till utskrift Januari 2002 www.lexmark.com Säkerhetsinformation Använd endast den Lexmark nätdel som levereras tillsammans med produkten,

Läs mer

SKRIVARE tillbehör typ 450

SKRIVARE tillbehör typ 450 SKRIVARE tillbehör typ 450 BRUKSANVISNING SKRIVARGUIDE (tillval) ND0A0101 Läs denna manual noga innan du använder produkten och förvara den inom räckhåll för framtida bruk. Följ anvisningarna i denna manual

Läs mer

7 USB-port Sätta i en USB-flashenhet i skrivaren. Obs! Endast USB-porten på framsidan stödjer flashminnen. Förstå färgerna på indikatorlampan och

7 USB-port Sätta i en USB-flashenhet i skrivaren. Obs! Endast USB-porten på framsidan stödjer flashminnen. Förstå färgerna på indikatorlampan och Snabbguide Lär dig mer om skrivaren Använda skrivarens kontrollpanel Använd För att 7 USB-port Sätta i en USB-flashenhet i skrivaren. Obs! Endast USB-porten på framsidan stödjer flashminnen. Förstå färgerna

Läs mer

Grundläggande utskrift

Grundläggande utskrift Grundläggande utskrift Det här avsnittet omfattar: "Fylla på papper i fack 1 (flerfunktionsfack) för enkelsidig utskrift" på sida 2-9 "Fylla på papper i fack 2 5 för enkelsidig utskrift" på sida 2-13 "Fylla

Läs mer

7 Mamut Client Manager

7 Mamut Client Manager 7 Mamut Client Manager Tilläggsprodukten Mamut Client Manager består av programmen Client Start och Client Update. Med hjälp av Mamut Client Manager kan du från ett fönster öppna, uppdatera och administrera

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK Alpha Gold

ANVÄNDARHANDBOK Alpha Gold 1.0 ANVÄNDARHANDBOK Alpha Gold INNEHÅLLSFÖRTECKNING Teckenfönstrets symboler...2 Kontroller...2 Mottagarsymboler...3 Slå på mottagaren...5 Stänga av mottagaren...5 Ta emot och läsa meddelanden...6 Använda

Läs mer

Kapitel 1 Ansluta routern till Internet

Kapitel 1 Ansluta routern till Internet Kapitel 1 Ansluta routern till Internet I det här kapitlet beskrivs hur du ansluter routern och hur du får åtkomst till Internet via den. Vad finns i lådan? Produktförpackningen bör innehålla följande

Läs mer

Grafisk referenshandbok

Grafisk referenshandbok Grafisk referenshandbok Xerox CX-skrivarserver Innehåller Creo Color Server-teknik för skrivaren Xerox Color 550/560 653-0177A-SV Kabelanslutningar till CX-skrivarserverdatorn 1 3 4 5 1VDC POWER CX-skrivarservern

Läs mer

Windows 2000/XP-nätverk

Windows 2000/XP-nätverk Phaser 4400 laserskrivare I det här avsnittet får du stegvisa instruktioner om installation och felsökning för Windows 2000/XP: Förberedelser se sida 23. Snabbinstallation från cd-romskiva se sida 23.

Läs mer

Användarhandbok. Linksys PLEK500. Powerline-nätverksadapter

Användarhandbok. Linksys PLEK500. Powerline-nätverksadapter Användarhandbok Linksys PLEK500 Powerline-nätverksadapter Innehåll Översikt............... 3 Funktioner.................... 3 Så här fungerar Powerline-nätverk........... 4 Exempel på en installation 4

Läs mer

Inledning...5. Systemkrav...7. För Windows...9

Inledning...5. Systemkrav...7. För Windows...9 Innehållsförteckning Inledning.....................................5 Systemkrav...................................7 För Windows...................................9 Installera Photo Print För skrivare med

Läs mer

Anslutningsguide. Operativsystem som kan användas. Installera skrivaren med CD-skivan Software and Documentation. Anslutningsguide

Anslutningsguide. Operativsystem som kan användas. Installera skrivaren med CD-skivan Software and Documentation. Anslutningsguide Sida 1 av 6 Anslutningsguide Operativsystem som kan användas Med d-skivan med programvara kan du installera skrivarprogrammet på följande operativsystem: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1

Läs mer

Handbok för skrivare. Bruksanvisning

Handbok för skrivare. Bruksanvisning Bruksanvisning Handbok för skrivare 1 2 3 4 5 6 Förbereda enheten Göra inställningar för skrivardrivrutinen Andra utskriftsfunktioner Spara och skriva ut med dokumentservern Maskinens funktioner och inställningar

Läs mer

Fiery Print Controller MX-PEX1/MX-PEX2. Skriva ut från Mac OS

Fiery Print Controller MX-PEX1/MX-PEX2. Skriva ut från Mac OS Fiery Print Controller MX-PEX1/MX-PEX2 Skriva ut från Mac OS 2006 Electronics for Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 45059354 15 november

Läs mer

Din manual CANON LBP-810 http://sv.yourpdfguides.com/dref/536496

Din manual CANON LBP-810 http://sv.yourpdfguides.com/dref/536496 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för CANON LBP-810. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Skicka drivrutin. Administratörshandbok

Skicka drivrutin. Administratörshandbok Skicka drivrutin Administratörshandbok Januari 2013 www.lexmark.com Översikt 2 Översikt Med Skicka drivrutin kan du enkelt hämta en skrivardrivrutin för en specifik skrivarmodell. Programmet skickar ett

Läs mer

Säkra pausade utskriftsjobb. Administratörshandbok

Säkra pausade utskriftsjobb. Administratörshandbok Säkra pausade utskriftsjobb Administratörshandbok April 2013 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Översikt... 3 Konfigurera säkra pausade utskriftsjobb... 4 Konfigurera och säkra programmet...4 Använda

Läs mer

Grundläggande skrivarfunktioner

Grundläggande skrivarfunktioner Sida 1 av 44 Grundläggande skrivarfunktioner Lämpligt papper Föreskrifter för papper Utskriftsområde Fylla på och mata ut papper Fylla på papper i papperslådan Fylla på papper med anpassad storlek Fylla

Läs mer

SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010

SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010 Installera/uppdatera/aktivera SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010 Översikt SÅindex 5 är ett tillägg till Microsoft Excel. I SÅindex 5 finns en särskild fil som är en tilläggsfil (en addin). Filen heter Sindex5.xlam.

Läs mer

Instruktioner för Internetanslutning

Instruktioner för Internetanslutning Nov 2003 Instruktioner för Internetanslutning På dessa sidor finner du instruktioner för att få din bredbandsanslutning att fungera. Du behöver inte använda några inloggningsuppgifter utan är hela tiden

Läs mer

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 "Förberedelser" på sida 3-14 "Snabbinstallation från CD-skiva" på sida 3-14 "Övriga installationssätt" på sida 3-15 "Felsökning i Windows 2000, Windows

Läs mer

Installationsmanual för Tyfon ADSL

Installationsmanual för Tyfon ADSL Installationsmanual för Tyfon ADSL Introduktion För att underlätta för våra kunder har vi valt att leverera samtliga tjänster med en DHCP-tilldelad IP-adress vilket underlättar för er som kund. Har ni

Läs mer

MagicInfo Express 2. Användarhandbok. MagicInfo Express 2

MagicInfo Express 2. Användarhandbok. MagicInfo Express 2 MagicInfo Express 2 MagicInfo Express 2 Användarhandbok Med MagicInfo Express 2 kan du enkelt skapa innehåll med olika layouter. Använd MagicInfo Express 2 för att skapa och hantera scheman för att spela

Läs mer

n-abler PRO JOYSTICK Handledning

n-abler PRO JOYSTICK Handledning Underhåll n-abler PRO har inga utbytbara eller reparerbara delar. Om reparation blir nödvändig var vänlig kontakta er leverantör. n-abler PRO JOYSTICK För ytterligare information eller frågor, kontakta

Läs mer

Bruksanvisning QL-700. Etikettskrivare

Bruksanvisning QL-700. Etikettskrivare Bruksanvisning Etikettskrivare QL-700 Se till att du läser igenom och förstår bruksanvisningen innan du använder maskinen. Vi rekommenderar att du förvarar den på en lättåtkomlig plats för framtida bruk.

Läs mer

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Installationsanvisningar för programvaran Svenska LB9154001 INLEDNING Funktioner P-touch Editor Skrivardrivrutin P-touch Address Book (endast i Windows ) Gör det enkelt

Läs mer

Antivirus Pro 2011. Snabbguide

Antivirus Pro 2011. Snabbguide Antivirus Pro 2011 Snabbguide Viktigt! På CD-fodralet finns den aktiveringskod som du behöver för att aktivera produkten. Förvara den på ett säkert ställe. Den här produkten får endast användas om det

Läs mer

Guide för utskriftskvalitet

Guide för utskriftskvalitet Sida 1 av 16 Guide för utskriftskvalitet Tomma eller vita sidor a Ta bort och sätt sedan tillbaka bildhanteringsenheten eller fotoenhetssatsen. för direkt ljus under mer än tio minuter. Lång exponering

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN. Installationsguide för programvara

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN. Installationsguide för programvara LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN Installationsguide för programvara HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Installationsguide för programvara Upphovsrätt och licens 2011 Hewlett-Packard Development

Läs mer

Inledning. Viktiga säkerhetsinstruktioner. Svensk version. LD000020 Sweex Powerline USB-adapter

Inledning. Viktiga säkerhetsinstruktioner. Svensk version. LD000020 Sweex Powerline USB-adapter LD000020 Sweex Powerline USB-adapter Inledning Tack för att du har valt en Poweline-adapter. Med den här Powerline-adaptern kan du snabbt och enkelt skapa ett nätverk via eluttaget. Med den här metoden

Läs mer

INSTALLATIONS- ANVISNING FÖR MJUKVARA

INSTALLATIONS- ANVISNING FÖR MJUKVARA INSTALLATIONS- ANVISNING FÖR MJUKVARA DIGITALT MULTIFUNKTIONELLT SYSTEM Sidan INLEDNING... Omslagets insida OM MJUKVARAN... FÖRE INSTALLERING... INSTALLERA PROGRAMVARAN... ANSLUTNING TILL EN DATOR... KONFIGURERING

Läs mer

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Svensk version LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inledning Först och främst tackar vi till ditt köp av denna Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps. Med denna Wireless LAN Adapter kan

Läs mer

Handbok för underhåll

Handbok för underhåll Handbok för underhåll Läs detta först Varumärken...3 Handbokens användning...4 Papper och andra media Papper och andra media som stöds av denna skrivare...5 Rekommenderat papper...9 Fylla på papper...9

Läs mer

Kom igång med Windows 8.1

Kom igång med Windows 8.1 Kom igång med Windows 8.1 www.datautb.se DATAUTB MORIN AB INNEHÅLLSFÖRTECKNING Grunderna i Windows.... 1 Miljön i Windows 8... 1 Startskärmen... 1 Zooma... 2 Snabbknappar... 2 Sök... 3 Dela... 3 Start...

Läs mer

Komma igång. 9247672, Utgåva 2 SV. Nokia N73-1

Komma igång. 9247672, Utgåva 2 SV. Nokia N73-1 Komma igång 9247672, Utgåva 2 SV Nokia N73-1 Knappar och delar (framsida och sida) Modellnummer: Nokia N73-1. Nedan kallad Nokia N73. 1 Ljussensor 2 Sekundär kamera med lägre upplösning 3 Väljarknappar

Läs mer

Handbok för installation av programvara

Handbok för installation av programvara Handbok för installation av programvara Denna handbok beskriver hur du installerar programvaran via en USB- eller nätverksanslutning. Nätverksanslutning är inte tillgängligt för modellerna SP 200/200S/203S/203SF/204SF

Läs mer

Lexmark C750. Versionsinformation. augusti 2001. www.lexmark.se

Lexmark C750. Versionsinformation. augusti 2001. www.lexmark.se Lexmark C750 Versionsinformation augusti 2001 www.lexmark.se 1 Rikta in bildöverföringsenheten För bästa utskriftskvalitet, se till att du riktar in bildöverföringsenheten när du har bytt ut den eller

Läs mer

Enheter. Dokumentartikelnummer: 405759-101. I den här handboken beskrivs datorns hårddisk och extra externa enheter. Maj 2006

Enheter. Dokumentartikelnummer: 405759-101. I den här handboken beskrivs datorns hårddisk och extra externa enheter. Maj 2006 Enheter Dokumentartikelnummer: 405759-101 Maj 2006 I den här handboken beskrivs datorns hårddisk och extra externa enheter. Innehåll 1 Skötsel av enhet 2 Lampa på enhet 3 Hårddisk HP Mobile Data Protection

Läs mer

Din manual HP DESKJET 840/842/843C http://sv.yourpdfguides.com/dref/899537

Din manual HP DESKJET 840/842/843C http://sv.yourpdfguides.com/dref/899537 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för HP DESKJET 840/842/843C. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter Powerline Adapter OBS! Utsätt inte Powerline Adapter för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Powerline Adapter i extremt fuktiga eller

Läs mer

D E F E: USB-strömuttag F: Fjärrkontroll G: Antenn SE Installation. C: Antennuttag D: USB-uttag. Sätt i CD-skivan

D E F E: USB-strömuttag F: Fjärrkontroll G: Antenn SE Installation. C: Antennuttag D: USB-uttag. Sätt i CD-skivan Produktinformation C A G B A: IR-mottagare B: Strömlampa C: Antennuttag D: USB-uttag D E F E: USB-strömuttag F: Fjärrkontroll G: Antenn Installation Placera antennen på önskad plats, helst nära ett fönster

Läs mer

Steg 1. Installera maskinen. Steg 2. Installera skrivardrivrutinen. Installationen är klar!

Steg 1. Installera maskinen. Steg 2. Installera skrivardrivrutinen. Installationen är klar! HL-2035 Snabbguide Laserskrivare Innan du kan använda skrivaren måste du installera maskinvaran och drivrutinen. Läs den här snabbguiden för att få information om hur installationen ska utföras. Steg 1

Läs mer

Handbok för knappexpansionsmodul (KEM) för IP-telefon. BCM Business Communications Manager

Handbok för knappexpansionsmodul (KEM) för IP-telefon. BCM Business Communications Manager Handbok för knappexpansionsmodul (KEM) för IP-telefon BCM Business Communications Manager Dokumentversion: 02 Artikelkod: N0094437 Datum: Januari 2006 Copyright Nortel Networks Limited 2006 Med ensamrätt

Läs mer

Installationsanvisning För dig som har dynamisk IP-Adress

Installationsanvisning För dig som har dynamisk IP-Adress Installationsanvisning För dig som har dynamisk IP-Adress Inomhusnod Comega FTTH-TVMC... 2 Inomhusnod Allied Telesyn img616... 4 Inomhusnod CTS HET-3109... 5 Nätverkskort... 6 Kontakter och kablar... 6

Läs mer

Milliamp Process Clamp Meter

Milliamp Process Clamp Meter 771 Milliamp Process Clamp Meter Instruktionsblad Inledning Fluke 771 Milliamp Processklämmätare ( mätare ) är en handhållen, batteridriven klämmätare som mäter 4-20 ma likström utan att den elektriska

Läs mer

Online-bruksanvisning

Online-bruksanvisning Online-bruksanvisning HL-L5000D HL-L5100DN HL-L5100DNT HL-L5200DW HL-L5200DWT HL-L6250DN HL-L6300DW HL-L6300DWT HL-L6400DW HL-L6400DWT 2015 Brother Industries, Ltd. Med ensamrätt. Hem > Innehållsförteckning

Läs mer

Din manual HP COMPAQ EVO D310 MICROTOWER http://sv.yourpdfguides.com/dref/869854

Din manual HP COMPAQ EVO D310 MICROTOWER http://sv.yourpdfguides.com/dref/869854 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för HP COMPAQ EVO D310 MICROTOWER. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok

Läs mer

Guide för AirPrint. Version 0 SWE

Guide för AirPrint. Version 0 SWE Guide för irprint Version 0 SWE Definitioner av anmärkningar Nedanstående ikon används i den här bruksanvisningen: Obs I anmärkningarna får du information om hur du ska agera i olika situationer som kan

Läs mer

BIPAC-7500G 802.11g ADSL VPN Firewall Router med 3DES-accelerator Snabbstartsguide

BIPAC-7500G 802.11g ADSL VPN Firewall Router med 3DES-accelerator Snabbstartsguide BIPAC-7500G 802.11g ADSL VPN Firewall Router med 3DES-accelerator Snabbstartsguide Billion BIPAC-7500G 802.11g ADSL VPN Firewall Router med 3DES-accelerator För mer detaljerade anvisningar om inställning

Läs mer