INFÄSTNINGSGUIDE (B) (B) (A) (A)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INFÄSTNINGSGUIDE (B) (B) (A) (A)"

Transkript

1 INFÄSTNINGSGUIDE

2 INFÄSTNINGSGUIDE Infästningsguiden är framtagen för att vara en enkel vägledning och ett stöd vid val av infästningar till olika typer av byggnadsmaterial. Tänkvärt är dock att vissa material som t. ex. lättbetong och hålsten kan skilja sig mycket i sin uppbyggnad och hållfasthet från fall till fall. Därför kan man undantagsvis behöva prova sig fram på plats för bästa resultat. (B) (A) (A) (B) MONTAGE I MASSIVA MATERIAL Vid montage av expanderande infästningar i massiva material som betong och massivtegel, skall avståndet mellan borrhålet till kanten av materialet vara ca 10 gånger större än diametern på borrhålet. Detta för att inte kanten på grundmaterialet skall gå sönder eller sprickbildning skall uppstå i materialet. Ex. Borrhål 8 mm, avstånd till kant ca 80 mm (se illustration A). När fler montage av expanderande infästningar skall göras i massiva material, skall det inbördes avståndet mellan borrhålen vara ca 20 gånger större än diametern på borrhålen. Detta för att inte infästningarna skall påverka varandra med försämrad hållfasthet som resultat. Ex. Borrhålen 8 mm, avstånd mellan hålen ca 160 mm (se illustration B).

3 Grepp/fäste i minst två väggar Min. 5 mm MONTAGE I PORÖSA MATERIAL Vid montage av expanderande infästningar nära kant i lättbetong, lättklinker och andra porösa material används med fördel infästningar som medger riktad expansion. Detta för att minimera risken att grundmaterialet går sönder eller sprickbildning skall uppstå i materialet. (Se illustration) När fler montage av expanderande infästningar skall göras i närheten av varandra i porösa material, används även då med fördel infästningar som medger riktad expansion. Detta för att inte infästningarna skall påverka varandra med försämrad hållfasthet som resultat. MONTAGE I HÅLSTEN Vid montage i hålsten bör infästningen nå förbi första hålrummet i stenen. Detta för att få grepp/fäste i minst 2 av hålstenens väggar och därmed säkerställa hållfastheten. (Se illustration) SKRUVLÄNGD TILL PLUGG Vid val av skruv till plugg tänk på att skruven skall ha en längd som motsvarar längden på pluggen + fästdetaljen och ytterligare ca 5 mm. Detta för att full expansion på pluggen och därmed högsta hållfasthet på infästningen skall uppnås. (Se illustration)

4 INFÄSTNINGSGUIDE RÖD Montage av tunga föremål som trappräcken osv. BLÅ Montage av medeltunga föremål som hyllor, speglar osv. GRÖN Montage av lättare föremål som gardinstänger, små tavlor osv. Denna guide är framtagen för att vara en enkel vägledning och ett stöd som ibland kan behöva kompletteras med egna tester för bästa resultat. MATERIAL PRODUKT BETONG/STEN MASSIVTEGEL HÅLTEGEL/HÅLSTEN LÄTTBETONG LÄTTKLINKER GIPSSKIVA INFO NYLONPLUGG Solid plugg som används till de flesta byggnadsmaterial men är lämpligast till massiva material som betong och sten. Pluggens utformning hindrar rotation vid montering och ger möjlighet till riktad expansion. förpackningen. Tryck in pluggen i hålet. Montera fästdetaljen med skruv enligt samma anvisning. NYLONPLUGG LE (LÅNG EXPANSION) Solid plugg med lång expansionsdel för hålsten och porösa byggnadsmaterial som lättbetong och lättklinker. Pluggens utformning hindrar rotation vid montering och ger möjlighet till riktad expansion. förpackningen. Tryck in pluggen i hålet. Montera fästdetaljen med skruv enligt samma anvisning. PLASTPLUGG Plugg med färgkod som underlättar vid val av pluggdimension. Används till de flesta byggnadsmaterial men är lämpligast till massiva material som betong och sten. förpackningen. Tryck in pluggen i hålet. Montera fästdetaljen med skruv enligt samma anvisning.

5 MATERIAL PRODUKT BETONG/STEN MASSIVTEGEL HÅLTEGEL/HÅLSTEN LÄTTBETONG LÄTTKLINKER GIPSSKIVA INFO UNIVERSALPLUGG Pluggen är utformad för att användas till de flesta byggnadsmaterial men är lämpligast för hålsten och skivmaterial. I massiva material expanderar pluggen men i hålsten och skivmaterial slår den knut på sig. förpackningen. Tryck in pluggen i hålet. Montera fästdetaljen med skruv enligt samma anvisning. ALLPLUGG Pluggen är utformad för att användas till de flesta byggnadsmaterial men är lämpligast för skivmaterial och massiva material. Montering: Borra ett hål enligt anvisningen på förpackningen. Vik ihop pluggen och tryck in den i hålet. I skivmaterial används ett smalt cylindriskt föremål för att trycka ut vingarna på pluggen innan skruven monteras. Montera fästdetaljen med skruv enligt samma anvisning. Dra skruven tills fästdetaljen ligger dikt an mot ytan och sedan ytterligare ett halvt varv. SPEEDPLUGG -METALL Infästning utformad för lättare montage i gipsskivor. Montering: Skruvas direkt i gipsskivan utan förborrning. Montera fästdetaljen med skruv enligt anvisningen på förpackningen. METALLEXPANDER Infästning utformad för montage i olika typer av skivmaterial, framförallt i gipsskivor. förpackningen. Tryck in expandern i hålet och dra åt med hjälp av expandertång. Demontera skruven och montera fästdetaljen med samma skruv. LÄTTBETONGSKRUV Skruv för genomsticksmontage med speciellt utvecklad gänga som skruvas direkt i lättbetong och lättklinker utan förborrning. Montering: Borra ett hål i fästdetaljen/regeln enligt anvisningen på förpackningen. Skruva i skruven genom fästdetaljen/regeln utan att förborra i grundmaterialet.

6 MATERIAL PRODUKT BETONG/STEN MASSIVTEGEL HÅLTEGEL/HÅLSTEN LÄTTBETONG LÄTTKLINKER GIPSSKIVA INFO LÄTTBETONGPLUGG Expansionsfri infästning för lättbetong. förpackningen. Skruva i pluggen med hjälp av monteringsverktyget som medföljer. Montera fästdetaljen med skruv enligt samma anvisning. LÄTTBETONGANKARE Kraftig metallinfästning utformad för montage i porösa byggnadsmaterial som lättbetong och lättklinker. Infästningen har en fyrkantig profil som förhindrar rotation i porösa material. förpackningen. Lättbetongankaret monteras genom att slås in i hålet med hjälp av en hammare. Montera fästdetaljen med skruv enligt samma anvisning. SPIKPLUGG Solid nylonplugg med förmonterad spik för genomsticksmontage i massiva byggnadsmaterial som betong och sten. Finns även med färgad spik för montage av lister, socklar o. dyl. Montering: Borra ett hål enligt anvisningen på förpackningen genom fästdetaljen och in i grundmaterialet. Tryck in pluggen i hålet så kragen ligger dikt an mot fästdetaljen. Slå därefter i spiken med en hammare. FASADPLUGG KE (KORT EXPANSION) Solid nylonplugg med kort expansionsdel för genomsticksmontage i massiva byggnadsmaterial som betong och massivtegel. Levereras komplett med skruv anpassad för pluggen. förpackningen genom fästdetaljen och in i grundmaterialet. Tryck in pluggen i hålet så kragen ligger dikt an mot fästdetaljen. Skruva därefter in skruven i fasadpluggen. FASADPLUGG LE (LÅNG EXPANSION) Solid nylonplugg med lång expansionsdel för genomsticksmontage i hålsten och porösa material som lättbetong och lättklinker. Levereras komplett med skruv anpassad för pluggen. Montering: Borra ett hål enligt anvisningen på förpackningen igenom fästdetaljen och in i grundmaterialet. Tryck in pluggen i hålet så kragen ligger dikt an mot fästdetaljen. Skruva därefter in skruven i fasadpluggen.

7 MATERIAL PRODUKT BETONG/STEN MASSIVTEGEL HÅLTEGEL/HÅLSTEN LÄTTBETONG LÄTTKLINKER GIPSSKIVA INFO BETONGSKRUV Specialhärdad skruv för genomsticksmontage i betong och tegel. Skruvas direkt i ett förborrat hål utan plugg. Montering: Borra ett hål enligt anvisningen på förpackningen genom fästdetaljen och in i grundmaterialet. Skruva därefter in skruven genom fästdetaljen. PINNSKRUVEXPANDER Typgodkänd infästning för genomsticksmontage i betong och sten. förpackningen genom fästdetaljen och in i grundmaterialet. Slå därefter in expandern i hålet med en hammare. Dra muttern till rätt åtdragningsmoment enligt tabellen i produktkatalogen. ANKARMASSA Styrenfri kemisk infästning för montage av gängstång, armeringsjärn o. dyl. i massiva och porösa byggmaterial som betong, sten, tegel, lättbetong och hålsten. Montering i massiva material: Borra ett hål enligt anvisningen på förpackningen. Rengör hålet noga med borste och blåspump. Fyll hålet till hälften med ankarmassa. Tryck och skruva in stången/järnet till botten av hålet och låt massan härda. Montering i hålsten: Borra ett hål anpassat till perforhylsan som skall användas. Tryck in perforhylsan i hålet. Fyll sedan hela perforhylsan med ankarmassa. Tryck och skruva sedan in stången/järnet till botten av perforhylsan och låt massan härda.

8 Information om borr- och detaljtjocklek finner du på etiketten.

9 Information om borr- och skruvdimension finner du på etiketten.

10 Detta är en avskrift av Originalcertifikatet utförd av SP EN Detta är en avskrift av Originalcertifikatet utförd av SP Lennart Månsson EMS SP är ett av SWEDAC ackrediterat organ för certifiering av ledningssystem för kvalitet SP is a Certification Body, accredited by SWEDAC, for certification of quality management systems 1002 CERTIFICATE nr/no Härmed intygas att:/this is to certify that: VÄSTSVENSK BYGGSKRUV AB (V/S/B) har ett ledningssystem för kvalitet som uppfyller kraven enligt SS-EN ISO 9001:2000 vad gäller: has a quality management system that fulfils the requirements of SS-EN ISO 9001:2000 with respect to: Utveckling och försäljning av skruv och infästning Development and sales of screws and fastening Certifikatet är giltigt till och med 31 maj Ytterligare information finns på This certificate is valid until and including 31 st May, Further information can be seen at Borås den 31 maj 2006/31 st May, 2006 SP Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut SP Swedish National Testing and Research Institute Certifiering - Certification SP är ett av SWEDAC ackrediterat organ för certifiering av miljöledningssystem SP is a Certification Body, accredited by SWEDAC, for certification of eco management systems 1002 CERTIFICATE nr/no M Härmed intygas att:/this is to certify that: VÄSTSVENSK BYGGSKRUV AB (V/S/B) har ett miljöledningssystem som uppfyller kraven enligt SS-EN ISO 14001:2004 vad gäller: has an eco management system that fulfils the requirements of SS-EN ISO 14001:2004 with respect to: Utveckling och försäljning av skruv och infästning Development and sales of screws and fastening Certifikatet är giltigt till och med 31 maj Ytterligare information finns på This certificate is valid until and including 31 st May, Further information can be seen at Borås den 31 maj 2006/31 st May, 2006 SP Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut SP Swedish National Testing and Research Institute Certifiering - Certification Lennart Månsson VÄSTSVENSK BYGGSKRUV AB är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och miljöcertifierade enligt ISO

11

12 Vävlagargatan Brämhult Tel /10

INFÄSTNINGSGUIDE (B) (B) (A) (A)

INFÄSTNINGSGUIDE (B) (B) (A) (A) INFÄSTNINGSGUIDE INFÄSTNINGSGUIDE Infästningsguiden är framtagen för att vara en enkel vägledning och ett stöd vid val av infästningar till olika typer av byggnadsmaterial. Tänkvärt är dock att vissa material

Läs mer

arverbusssommar 2010 15 välutbildade experter Sid 4

arverbusssommar 2010 15 välutbildade experter Sid 4 arverbusssommar 2010 15 välutbildade experter Sid 4 Sommar 2010 Vi kallar oss bussexperter nu genomför vi en nysatsning på Arver i Katrineholm och startar upp något vi valt att kalla Arver Buss. I företaget

Läs mer

Momento Silverline. To further protect the environment Momento introduces a new coating for our impact sockets - Momento Silverline

Momento Silverline. To further protect the environment Momento introduces a new coating for our impact sockets - Momento Silverline Momento Silverline To further protect the environment Momento introduces a new coating for our impact sockets - Momento Silverline Momento Silverline is a unique impact socket coating with no heavy metals

Läs mer

ISO 9001 CERTIFIKAT CERTIFICATE. nr/no. 1277. Härmed intygas att:/this is to certify that: BROSON STEEL AB

ISO 9001 CERTIFIKAT CERTIFICATE. nr/no. 1277. Härmed intygas att:/this is to certify that: BROSON STEEL AB ISO 9001 CERTIFIKAT SP är ett av SWEDAC ackrediterat organ för certifiering av ledningssystem för kvalitet SP is a Certification Body, accredited by SWEDAC, for certification of quality management systems

Läs mer

Allt är nytt inget är annorlunda.

Allt är nytt inget är annorlunda. Offentlig interiör Allt är nytt inget är annorlunda. Hej och välkommen till AJ Offentlig Interiör. Ja, Frimeko har bytt namn, men du kommer att känna igen dig. Vi har länge varit en del av AJ koncernen.

Läs mer

MOMENTO HAR VÄRMEBEHANDLAT GODS SEDAN 1989

MOMENTO HAR VÄRMEBEHANDLAT GODS SEDAN 1989 MOMENTO HAR VÄRMEBEHANDLAT GODS SEDAN 1989 2 ISO/IEC 17 021 ISO/IEC 17 021 MOMENTOS VÄRMEBEHANDLING ÄR NYCKELN TILL FRAMGÅNG. Momento Värmebehandling startades 1989 som en intern avdelning för vår egen

Läs mer

Praktikertjänst AB, Affärsområde Hälso- och sjukvård

Praktikertjänst AB, Affärsområde Hälso- och sjukvård ISO 14001 CERTIFICATE nr/no.5245 M Härmed intygas att:/this is to certify that:, Affärsområde Hälso- och sjukvård har ett miljöledningssystem som uppfyller kraven enligt SS-EN ISO 14001 vad gäller: has

Läs mer

Beijer Byggmaterial AB

Beijer Byggmaterial AB ISO 14001 CERTIFICATE nr/no.2837 M Härmed intygas att:/this is to certify that: Beijer Byggmaterial AB har ett miljöledningssystem som uppfyller kraven enligt SS-EN ISO 14001 vad gäller: has an environmental

Läs mer

MILJÖCERTIFIKAT ULL Sveriges lantbruksuniversitet Institutionen för stad och land

MILJÖCERTIFIKAT ULL Sveriges lantbruksuniversitet Institutionen för stad och land MILJÖCERTIFIKAT ULL SP är ett av SWEDAC ackrediterat organ för certifiering av miljöledningssystem SP is a Certification Body, accredited by SWEDAC, for certification of environmental management systems

Läs mer

Allmän infästning. Allmän infästning

Allmän infästning. Allmän infästning 121 SX plugg, massiva material...sid. 122 S-plugg, klassikern för massiva material...sid. 124 Universalplugg UX...Sid. 126 Lättbetongplugg GB...Sid. 128 Turbo Lättbetongplugg FTP...Sid. 130 Metallplugg

Läs mer

STOR SKRUVGUIDE ATT SITTA! SÅ FÅR DU DET PASSA PÅ, TA DITT EX! RÄTT INFÄSTNING TILL RÄTT PROJEKT. inkl moms

STOR SKRUVGUIDE ATT SITTA! SÅ FÅR DU DET PASSA PÅ, TA DITT EX! RÄTT INFÄSTNING TILL RÄTT PROJEKT. inkl moms STOR Värde 45 kr inkl moms SKRUVGUIDE SÅ FÅR DU DET ATT SITTA! RÄTT INFÄSTNING TILL RÄTT PROJEKT PASSA PÅ, TA DITT EX! BRA ATT SPARA RÄTT SKRUV TILL RÄTT JOBB Skruvtyp Dimension Material [att fästa i]

Läs mer

BYGG MEKANISKA INFÄSTNINGAR KEMISKA ANKARE. Tel 08-440 73 20 Fax 08-440 73 80 EXP E A4 179 SLAGDORN ES 179 BETONGSKRUV ÖVRIGT B6SF FZB 168

BYGG MEKANISKA INFÄSTNINGAR KEMISKA ANKARE. Tel 08-440 73 20 Fax 08-440 73 80 EXP E A4 179 SLAGDORN ES 179 BETONGSKRUV ÖVRIGT B6SF FZB 168 BYGG MEKANISKA INFÄSTNINGAR EXP E A4 179 SLAGDORN ES 179 BETONGSKRUV B6SF FZB 168 B6SF FZV 168 B6SF A4 169 BRT FZB 169 BFT FZB 169 BF6S FZB 170 BETONGÖGLA FZB 170 BET-MUT FZB 171 LB6F FZB 171 LBFT FZB

Läs mer

Hålrumsinfästning - Skivinfästning

Hålrumsinfästning - Skivinfästning 175 Hålrumsinfästning - Skivinfästning Skivexpander... Sid. 176 Vikplugg, fjädervikplugg K, KD, KDH, KDR, KM... Sid. 178 Skivplugg PD... Sid. 180 Gipsskivplugg GK... Sid. 181 Gipsskivplugg Metall GKM...

Läs mer

MONTERINGSANVISNING 4-DELAD UTANPÅLIGGANDE MASKINFÖRBEREDD VIKPORT

MONTERINGSANVISNING 4-DELAD UTANPÅLIGGANDE MASKINFÖRBEREDD VIKPORT MONTERINGSANVISNING 4-DELAD UTANPÅLIGGANDE MASKINFÖRBEREDD VIKPORT 1 - Förberedelser Anvisningen gäller även 2-delad vikport. Utformningen av vissa detaljer skiljer sig mellan 2- och 4-delad port. Kontrollera

Läs mer

Montering suguttag! Förslag och vägledning.

Montering suguttag! Förslag och vägledning. Dok: 2008-15 Montering suguttag! Förslag och vägledning. En välplanerad installation kommer att spara Dig mycket tid och arbete. 2 Hur många suguttag behöver jag? Till normalvillan så räcker oftast 1 till

Läs mer

MONTERINGSANVISNING 4-DELAD UTANPÅLIGGANDE MASKINFÖRBEREDD VIKPORT

MONTERINGSANVISNING 4-DELAD UTANPÅLIGGANDE MASKINFÖRBEREDD VIKPORT MONTERINGSANVISNING 4-DELAD UTANPÅLIGGANDE MASKINFÖRBEREDD VIKPORT Anvisningen gäller även 2-delad vikport. Utformningen av vissa detaljer skiljer sig mellan 2- och 4-delad port. 1 - Förberedelser Kontrollera

Läs mer

NYDALA - Enkelt & flexibelt

NYDALA - Enkelt & flexibelt NYDALA - Enkelt & flexibelt Nydala är ett staket med kraftig underhållsfri stomme som i kombination med tryckimpregnerade träreglar ger en lång livslängd. Staketet finns i fem olika höjder och monteringen

Läs mer

www.nola.se Specifikationer/ 1100 Ø300 i 100 i 200 C-C 500 C-C mått mellan stolparna = Följarörets längd + i Ø150 C-C 2300

www.nola.se Specifikationer/ 1100 Ø300 i 100 i 200 C-C 500 C-C mått mellan stolparna = Följarörets längd + i Ø150 C-C 2300 sid 1/5 1100 Ø300 1600 400 138 2100 650 C-C 500 i 200 i 100 380 695 370 490 400 Specifikationer/ C-C 2300 Ö03-45 cykelställ enkelt Ö03-46 cykelställ dubbelt Tilläggsbeteckning: N Cykelstället bultas mot

Läs mer

Monteringsanvisningar Duschar

Monteringsanvisningar Duschar Monteringsanvisningar Duschar Emmaboda Home duschlösningar Grattis till din nya duschlösning från Emmaboda Home När du valt en glaslösning från Emmaboda Home, har du valt att kombinera modern design och

Läs mer

TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING. Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Material (Bild 3):

TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING. Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Material (Bild 3): TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Verktyg mm (Bild 2): Insexnyckel 5 mm av bra stålkvalitet med långt skaft,

Läs mer

Beslut om ackreditering (3 st bilagor)

Beslut om ackreditering (3 st bilagor) Datum Beteckning 2014-10-24 2014/3023 Tekniska enheten för certifiering och kontroll Kaarlo Book/AOR Direktnr: 033-17 77 35 E-post: kaarlo.book@swedac.se Varugatan 1 931 76 Skellefteå Er referens Ellinor

Läs mer

Montageanvisning PLANNJA PRO HUSFABRIKER. Takavvattning och plåtdetaljer för husfabriker.

Montageanvisning PLANNJA PRO HUSFABRIKER. Takavvattning och plåtdetaljer för husfabriker. Montageanvisning PLANNJA PRO HUSFABRIKER Takavvattning och plåtdetaljer för husfabriker. Takavvattning UNIgavel Combigavel Omvikningskupa Rännskarv Hängränna Kortkrok Compactkrok Överspolningsskydd (finns

Läs mer

Vad får man göra i sin lägenhet?

Vad får man göra i sin lägenhet? Vad får man göra i sin lägenhet? Enligt hyreslagen får man som hyresgäst göra mindre förbättringsarbeten i sin lägenhet. Det innebär att man till exempel får: måla och tapetsera sätta upp kakel ovanför

Läs mer

Monteringsanvisning för a-staketet

Monteringsanvisning för a-staketet Monteringsanvisning för a-staketet Allmänt Samtliga stolpar monteras med 167 cm eller 200 cm centrumavstånd. Hörnstolpar är borrade med hålen 90 eller 135 beroende på typ av hörn. Grindstolpar är borrade

Läs mer

NOMATEC Krypgrundsisolering. Monteringsanvisning

NOMATEC Krypgrundsisolering. Monteringsanvisning NOMATEC Krypgrundsisolering Monteringsanvisning Förberedelser 1300 mm 650 mm Mur Mark 1. Planera arbetet Först ska väggarna isoleras, därefter läggs isoleringen på marken. Börja arbetet i ett hörn och

Läs mer

Skruvskolan. 4 Heco Nordiska 0370-37 51 00

Skruvskolan. 4 Heco Nordiska 0370-37 51 00 4 Heco Nordiska 0370-37 51 00 Skruvskolan Skruvens delar och funktioner... 6-7 Huvudform Spårtyper Gängtyper Spetsar Ställ krav på funktion och kvalitet... 8 Material Ytbehandling Rätt rostskydd... 9 Våra

Läs mer

System för elektrisk stenspräckning. Instruktionsbok

System för elektrisk stenspräckning. Instruktionsbok System för elektrisk stenspräckning Instruktionsbok VARNING! När stenspräckaren används utvecklas mycket hög värme, upp till 800 C. Tänk på att rensa området runt stenen från lättantändligt material. VARNING!

Läs mer

Behöver du utrustning för transport av farligt gods? Vi har det!

Behöver du utrustning för transport av farligt gods? Vi har det! Behöver du utrustning för transport av farligt gods? Vi har det! Johan Rudbäck började 8:e maj 1976 genom över tagande av ett slang företag med inriktning på oljetransporter och tankbilsbyggare. Då dessa

Läs mer

Checklista över pooldelar:

Checklista över pooldelar: Vi gratulerar till din nya linerpool Malmö. Läs igenom den här bruksanvisningen noga före installationen. Använd arbetshandskar vid installationen. Poolväggen och skenorna är av plåt vars kanter kan vara

Läs mer

GÄSENE FIBER INSTALLATIONSANVISNING

GÄSENE FIBER INSTALLATIONSANVISNING GÄSENE FIBER INSTALLATIONSANVISNING För grävning av slang samt montering av bredbandsuttag och skarvbox. Din uppgift som fastighetsägare är att från tomtgräns gräva fram slangen till huset, skruva fast

Läs mer

P R O D U K T Ö V E R S I K T

P R O D U K T Ö V E R S I K T PRODUKTÖVERSIKT Birstaverken AB är ett verkstadsföretag som i över 50 år genom sin innovationskraft utvecklats till ett av de ledande företagen, när det gäller trafiksäkerhet. Genom att vara lyhörd för

Läs mer

Ställningsförankring. Ställningsförankring

Ställningsförankring. Ställningsförankring 183 S 14 ROE + GS 12... Sid. 184 Ögleskruv FI G... Sid. 186 Täckkåpor AD... Sid. 186 Ringmutter RI... Sid. 187 Ögleskruv GS... Sid. 188 184 S 14 ROE + GS 12 För ställningsinfästning: ögleskruv GS med fischer

Läs mer

Allmänt om Massiva trägolv

Allmänt om Massiva trägolv Allmänt om Massiva trägolv Siljans trägolv levereras från fabrik med en träfuktighet på 8% +/- 2%. Du köper golvet antingen behandlat eller obehandlat. Trä är ett levande material och kan svälla eller

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING

INSTALLATIONSANVISNING INSTALLATIONSANVISNING för montering av fiberkabel inomhus och skarvbox Arbetsgång vid egen installation: Bestäm placering av mediaomvandlare. Borra hål i yttervägg (observera lutning på borrhål). Sätt

Läs mer

konstruera Med POndUs Dimensionering baserad på provningar utförda av SP Sveriges tekniska forskningsinstitut

konstruera Med POndUs Dimensionering baserad på provningar utförda av SP Sveriges tekniska forskningsinstitut konstruera Med POndUs Dimensionering baserad på provningar utförda av SP Sveriges tekniska forskningsinstitut Rostskyddsbeläggning (KTCO) godkänd för korrosivitetsklass C4. Swedish technical approval SC

Läs mer

Fastsättning av toppduken i bakkanten av båspallen

Fastsättning av toppduken i bakkanten av båspallen Monteringsinstruktioner för The Comfort Zone Instruktioner för montering av: Viktigt: läs igenom denna instruktion grundligt innan monteringsarbetet påbörjas. Verktyg som behövs: Snörslå / laser / krita

Läs mer

Tack för ditt val. Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med din nya sittmöbel från

Tack för ditt val. Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med din nya sittmöbel från Skötselråd Tack för ditt val Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med din nya sittmöbel från OFFECCT. Den är formgiven för din livsstil och tillverkad av de allra bästa materialen. Våra möbler tål att

Läs mer

ets- tning äs Sanit inf

ets- tning äs Sanit inf 205 Handfats- och urinoarinfästning...sid. 206 WC och sanitetsinfästning...sid. 209 WC-infästning WB...Sid. 211 Tillbehör för sanitetsinfästning...sid. 212 206 Handfats- och urinoarinfästning Det kompletta

Läs mer

SJ Q37p. Dekaler Det finns dekaler med. Ser du dem inte i påsen? Kolla om de är invikta i detta blad.

SJ Q37p. Dekaler Det finns dekaler med. Ser du dem inte i påsen? Kolla om de är invikta i detta blad. SJ Q37p SJ Q37p från Bygg svenskt. Du har nu i din hand en nästan komplett byggsats av en Q37p överföringsvagn. Denna byggsats har tagits fram för att vara ett relativt billigt och enkelt alternativ för

Läs mer

Färgkombination på tältdetaljer Dukarna är märkta vid kederlisten.

Färgkombination på tältdetaljer Dukarna är märkta vid kederlisten. MONTAGEBESKRIVNING Att tänka på före montaget Se till att ytan är tillräckligt plan. Mät ut ytan där tältet skall stå. (Uppmärksamma kablar i mark) För att få tältet rakt bör du mäta diagonalen mellan

Läs mer

Lycka till! Innehåll: Inredningsförslag s. 4-7. Vägghängd inredning s. 8-12. Fristående inredning s. 13. Garderobsinredning s.

Lycka till! Innehåll: Inredningsförslag s. 4-7. Vägghängd inredning s. 8-12. Fristående inredning s. 13. Garderobsinredning s. Garderobsinredning och skjutdörrar 2016 2 Pelly har tillverkat smart garderobsinredning i småländska Hillerstorp sedan 1947. Vi gör helt enkelt bra förvaring baserad på skandinavisk designtradition. Med

Läs mer

Parco. sid 1/8. Montage med expander ger en demonterbar fastsättning.

Parco. sid 1/8. Montage med expander ger en demonterbar fastsättning. sid 1/8 560 509 Vänd fåtöljen upp och ner, se till att skydda trät. Montera stativet mot sittkorgen med bifogade skruv och brickor (MK6S M10x16 + FBB M10). 640 778 509 Fåtöljen har en hålförsedd fotplatta

Läs mer

LK Inbyggnadsskåp M60 VT & M60 VT-XL

LK Inbyggnadsskåp M60 VT & M60 VT-XL LK Inbyggnadsskåp M60 VT & M60 VT-XL Utförande LK Inbyggnadsskåp M60 finns i två olika storlekar. LK Inbyggnadsskåp VT som användas för inbyggnad av LK Minishunt M60 samt LK Inbyggnadsskåp M60 VT-XL som

Läs mer

Installationsmanual ML40 Plus

Installationsmanual ML40 Plus Installationsmanual ML40 Plus 1. Beskrivning ML40Plus är en speciellt konstruerad drivenhet för autopiloter på båtar. Den passar de flesta typer av segelbåtar, även sådana med ror-kult. ML40Plus kräver

Läs mer

Montering av Lustväxthus. 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015

Montering av Lustväxthus. 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015 Montering av Lustväxthus 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015 Detta behövs vid montering Det krävs minst två personer för att montera växthuset. Följande

Läs mer

GENERELLA MONTAGE- OCH UNDERHÅLLSINSTRUKTIONER

GENERELLA MONTAGE- OCH UNDERHÅLLSINSTRUKTIONER GENERELLA MONTAGE- OCH UNDERHÅLLSINSTRUKTIONER FÖR RÖKLUCKOR OCH TAKLJUSKUPOLER 1. LAGRING AV KUPOLER PÅ ARBETSPLATSEN Till takljuskupolerna och rökluckor med ljuskupoler levereras kupolerna i separat

Läs mer

Brand-/brandgasspjäll EKO-SRBG

Brand-/brandgasspjäll EKO-SRBG Brand-/brandgasspjäll - Beskrivning Brand-/brandgasspjäll - är ett typgodkänt spjäll avsett för brandsektionering eller som skydd mot spridning av brand och brandgas i ventilationsanläggningar. Spjället

Läs mer

Anvisningar steg för steg Skruva i metall

Anvisningar steg för steg Skruva i metall Anvisningar steg för steg Skruva i metall Bultar och skruvar Bultar och skruvar för metall finns med många olika huvudformer, som: 1. sexkantigt huvud 2. kullrigt huvud 3. försänkt huvud 4. runt huvud

Läs mer

Ett utrymmessparande isoleringspaket. Snabbt och enkelt. Skyddar konstruktionerna. Hållbart, miljövänligt och tryggt

Ett utrymmessparande isoleringspaket. Snabbt och enkelt. Skyddar konstruktionerna. Hållbart, miljövänligt och tryggt Skivstorlek: 600 x 1200 mm Tjocklek: 30 mm Spont: helspont på alla kanter Ytbeläggning: aluminiumlaminat båda sidor av skivan SPU Sauna-Satu lämpar sig för isolering av bastuväggar och bastutak samt andra

Läs mer

CE-märkning av personlig skyddsutrustning

CE-märkning av personlig skyddsutrustning ADI 469 CE-märkning av personlig skyddsutrustning Regler för EU och Sverige De regler som gäller i dag infördes när Sverige gick med i EES och senare i EU. EU:s produktdirektiv om personlig skyddsutrustning

Läs mer

Fiberskåp. Tillbehör. Skarvlåda fiber. Markisoleringsskiva. Gnagare skydd. Utflyttningssats av fiberlåda. Godkännanden

Fiberskåp. Tillbehör. Skarvlåda fiber. Markisoleringsskiva. Gnagare skydd. Utflyttningssats av fiberlåda. Godkännanden Stitec har ett brett sortiment av fiberskåp och fiberlådor med tillbehör. Skåpen köper du som tomma skåp eller med fiberlåda monterad. Skåpen finns i varmförzinkat utförande eller i lackerat utförande

Läs mer

Detaljspecifikation MONTERINGSANVISNING 3-DELAD VIKPORT. 5b. 4. 5a. 7. 8. 11. 13. 6a. 12. 6b. 9. 10. 20. 18. 19. 21. 14. 15. 26. 25. 28. 29. 27.

Detaljspecifikation MONTERINGSANVISNING 3-DELAD VIKPORT. 5b. 4. 5a. 7. 8. 11. 13. 6a. 12. 6b. 9. 10. 20. 18. 19. 21. 14. 15. 26. 25. 28. 29. 27. Detaljspecifikation 5b. 1. 2. 3. 4. 5a. 6a. 7. 8. 11. 13. 6b. 9. 10. 12. 20. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 21. 22 25. 26. 27. 28. 29. 23. 24. 1. Karmgångjärn 2. Gångjärnstapp 3. Teflonbussning karmgj. 4. Teflonbussning

Läs mer

Monteringsanvisning Vikparti - Vikdörrar

Monteringsanvisning Vikparti - Vikdörrar Monteringsanvisning Vikparti - Vikdörrar Med den här guiden tar du dig enkelt igenom alla monteringsmoment! Se över produkterna före installation. Vi godkänner ingen reklamation (t.ex transportskada) när

Läs mer

Monteringsanvisning Novoroom Ultra

Monteringsanvisning Novoroom Ultra 2004-05-01 Uterum för hela året Monteringsanvisning Novoroom Ultra jus och inspiration i framtidens uterum Monteringsanvisning skjutbara dörrar och fönster. Novoroom Ultra levereras i skjutbara dörrar

Läs mer

Monteringsanvisning Blocksystem

Monteringsanvisning Blocksystem Monteringsanvisning Blocksystem VIKTIGT Läs igenom hela anvisningen innan montage påbörjas Monteringsanvisningen beskriver hur du bygger en byggnad med vårt väggblockssystem. Anvisningen är generell och

Läs mer

- kvalitet till rätt pris. version 1-2012-01-26. krafer takskjutport modell Nordic

- kvalitet till rätt pris. version 1-2012-01-26. krafer takskjutport modell Nordic TakskjuTporTar med motor - kvalitet till rätt pris Monteringsanvisning version 1-2012-01-26 krafer takskjutport modell Nordic 2 innan Montering porten behöver en överhöjd på 22 cm Före montering- ta bort

Läs mer

- En Genomgång i Grundläggande Verktygskunskap

- En Genomgång i Grundläggande Verktygskunskap - En Genomgång i Grundläggande Verktygskunskap Innehållsförteckning Inledning Vi kommer i detta kompendium enkelt och kortfattat gå igenom några av de vanligaste verktygen och dess funktion. Verktyg -

Läs mer

säker SNABBT ENKELT SÄKERT Tak

säker SNABBT ENKELT SÄKERT Tak P-märkta svenska produkter från Pelican Cert.nr: Pelican säkerhetsfästen SNABBT ENKELT SÄKERT Monteras genom takkonstruktionen Tak säker het Pelicans taksäkerhetsfästen är i rostfritt stål och uppfyller

Läs mer

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL INNEHÅLL Om ANVISNINGARNA Planering INNAN DU BÖRJAR MONTERA ATT BEAKTA MONTERINGSANVISNINGAR s. 2 s. s. 4 s. 5 S. 6-9 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om anvisningarna Läs

Läs mer

Stopper-/tvärbalk impregnerat trä 50x100 mm 2 st 2490 mm (alltid samma mått)

Stopper-/tvärbalk impregnerat trä 50x100 mm 2 st 2490 mm (alltid samma mått) 1 / 5 BRUKS- OCH MONTERINGSANVISNING Tack för att du valde bojkorgen Basketbuoy från Finland. Bojkorgen är till för att förtöja högst 2,2 m breda båtar under 800 kg. Båten kan ligga högst - cm djupt beroende

Läs mer

Installation. Kvik kök

Installation. Kvik kök Installation. Kvik kök Grattis till ditt nya Kvik-kök! Innan du kan börja laga den första maten i ditt nya kök måste du först klara av installationen. Med hjälp av den här guiden vill vi förbereda dig

Läs mer

Installationshandbok. Elektronisk skrivtavla. (för behörig servicepersonal) Svenska. Modellnummer UB-7325

Installationshandbok. Elektronisk skrivtavla. (för behörig servicepersonal) Svenska. Modellnummer UB-7325 Elektronisk skrivtavla [Ställ (separat tillbehör)] [Väggmontering (separat tillbehör)] Stället och väggmonteringssatsen är separata tillbehör. Installationshandbok (för behörig servicepersonal) Modellnummer

Läs mer

PANEL & LIST SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se

PANEL & LIST SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se PANEL & LIST SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se PANEL & LIST Gamla slitna tapeter och flagnande färg. Då är det på tiden att fräscha upp hemma. Vad är då bättre än att sätta upp träpanel. Panelen

Läs mer

F Ö R L Ä G G N I N G S A N V I S N I N G. G o l v v ä r m e i b e t o n g S y s t e m s k i v a. Förläggning med systemskiva Diverse.

F Ö R L Ä G G N I N G S A N V I S N I N G. G o l v v ä r m e i b e t o n g S y s t e m s k i v a. Förläggning med systemskiva Diverse. Kantbandsisolering läggs runt väggar, pelare etc. G o l v v ä r m e i b e t o n g S y s t e m s k i v a Börja med att lägga ut en skiva i ett hörn. Skivorna läggs ut från vänster till höger. Skivorna har

Läs mer

Principer vid montering

Principer vid montering Isolerhållare Principer vid montering Rekommenderat lastvärde För varje isolerhållare finns rekommenderade lastvärden angivet. Dessa talar om vad varje enskild isolerhållare klarar i belastning beroende

Läs mer

Certifikat. Detta certifikat intygar att. Moelven Årjäng Såg AB

Certifikat. Detta certifikat intygar att. Moelven Årjäng Såg AB Certifikat Detta certifikat intygar att Moelven Årjäng Såg AB Adress: Kyrkerudsvägen 3, 672 23 Årjäng, Sverige Ingår som del i certifikatet för Moelven Skog AB har granskats av Intertek och är i överensstämmelse

Läs mer

Lekplatsutrustning och barnmöbler till förskolor

Lekplatsutrustning och barnmöbler till förskolor Lekplatsutrustning och barnmöbler till förskolor Från din idé till färdig produkt Våra storsäljare Sibirisk häst & älg Mycket stabil konstruktion som är gjord för att tåla tuffa tag av glada barn under

Läs mer

Isover Duo Takisolering som ökar komforten och gör lokalen ljusare

Isover Duo Takisolering som ökar komforten och gör lokalen ljusare Isover Duo Takisolering som ökar komforten och gör lokalen ljusare Källare Garage Lantbruk Maskinrum Lagerhallar Ljust och fräscht och en behaglig temperatur Isover Duo är en takisolering som är enkel

Läs mer

Handledning för dig som gör det själv. Denna arbetsbeskrivning ingår i en serie om tre. Dessa är: Förbereda underlag Montera keramik.

Handledning för dig som gör det själv. Denna arbetsbeskrivning ingår i en serie om tre. Dessa är: Förbereda underlag Montera keramik. Lägga värmegolv Handledning för dig som gör det själv Denna arbetsbeskrivning ingår i en serie om tre. Dessa är: Förbereda underlag Montera keramik Lägga värmegolv Denna arbetsbeskrivning gäller för ingjutning/spackling

Läs mer

Monteringsanvisning. trätrappor. Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se

Monteringsanvisning. trätrappor. Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se Monteringsanvisning trätrappor Denna monteringsanvisning är en generell anvisning för hur en trappa i olika utföranden skall monteras. Läs igenom hela monteringsanvisningen innan montaget börjar för att

Läs mer

ALLMÄNT. Betongytan behandlas med K-80 asfaltprimer som ska vara torr före underlagspappen monteras.

ALLMÄNT. Betongytan behandlas med K-80 asfaltprimer som ska vara torr före underlagspappen monteras. LLMÄNT Som underlag kan användas bland annat råspontbräda, spontad granplywood eller betong. Underlaget ska vara torrt och jämnt. Ytans lutning ska vara minst 1:80 och vattnet leds bort över balkongens

Läs mer

Detaljmonteringsanvisning 371 Sågtorp

Detaljmonteringsanvisning 371 Sågtorp Detaljmonteringsanvisning 371 Sågtorp Innehåller information om dimensioner, material, återvinning, underhåll samt sprängskisser på de olika monteringsmomenten. SLOTTSBRO AB - KANGERUDSVÄGEN 10-664 40

Läs mer

Roth QuickBox. Väggdosa till skivvägg och för inmurning ROTH MULTIPEX RÖRSYSTEM

Roth QuickBox. Väggdosa till skivvägg och för inmurning ROTH MULTIPEX RÖRSYSTEM Roth QuickBox Väggdosa till skivvägg och för inmurning ROTH MULTIPEX RÖRSYSTEM Roth QuickBox Beskrivning Roth QuickBox väggdosa till skivvägg och för inmurning, kan levereras för 12, 15 och 18mm MultiPex-rör-i-rör

Läs mer

Använd den rätta lådan

Använd den rätta lådan Packningstips 1 Praktiska tips packning Använd den rätta lådan Vanligtvis behöver du fyra små till medelstora lådor för varje stor låda. Använd de små lådorna för tunga saker som böcker och tallrikar;

Läs mer

RENOVERING AV ETERNITTAK Dimensionering och montering

RENOVERING AV ETERNITTAK Dimensionering och montering BSAB N5 Sfb Nh2 Feb 2001 Katalog KAMI Flik 3 RENOVERING AV ETERNITTAK Dimensionering och montering Innehåll sid. 2. Allmänt om renovering 4. Vågeternit Metod 1 6. Vågeternit Metod 2 7. Planeternit Metod

Läs mer

Brand-/brandgasspjäll EKO-JBL

Brand-/brandgasspjäll EKO-JBL Brand-/brandgasspjäll - Beskrivning Brand-/brandgasspjäll - är ett typgodkänt spjäll avsett för brandsektionering eller som skydd mot spridning av brand och brandgas i ventilationsanläggningar. Spjället

Läs mer

Nordline. Monteringsanvisning Garageport. Lertagsgatan 7 69434 Hallsberg 019-125580

Nordline. Monteringsanvisning Garageport. Lertagsgatan 7 69434 Hallsberg 019-125580 Nordline Monteringsanvisning Garageport Lertagsgatan 7 69434 Hallsberg 019-125580 Byggmå& på din port A: ÖppningsmåC skall vara samma som angiven portbredd. Portbladen är några cm bredare. B: ÖppningsmåC

Läs mer

Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual

Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual 1 Innehållsförteckning 1. Inledning...3 2. Montering av Hydraulcylinder...3 3. Montering av rattpump...5 4. Montering av slangar...6 5.

Läs mer

Effektiva postemballage och E-handelsförpackningar

Effektiva postemballage och E-handelsförpackningar Effektiva postemballage och E-handelsförpackningar Nyhet! Färgade påsar Bubbelpåsar Denna populära produkt är lätt som luft och skyddande som en kudde. De små bubblorna ger utmärkt skydd för känsliga komponenter

Läs mer

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL INNEHÅLL Om ANVISNINGARNA Planering INNAN DU BÖRJAR MONTERA ATT BEAKTA MONTERINGSANVISNINGAR s. s. 4 s. 5 s. 6 S. 7-0 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om anvisningarna Läs

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

LUCKOR. Gyproc Inspektionsluckor. Komplett sortiment av Stål- och Gipsluckor

LUCKOR. Gyproc Inspektionsluckor. Komplett sortiment av Stål- och Gipsluckor LUCKOR Gyproc Inspektionsluckor Komplett sortiment av Stål- och Gipsluckor Produktöversikt Gyproc Planex Gipslucka Easy Open Enkel öppningsmekanism (Push-up) Integrerad i vägg eller tak Spackelfri lucka

Läs mer

SÄKERHETSINSTRUKTIONER FÖR BALDER 210 REVOLVER

SÄKERHETSINSTRUKTIONER FÖR BALDER 210 REVOLVER Balder 210 Revolver (SP210) Manual Rel.1.2-sv-2004 SÄKERHETSINSTRUKTIONER FÖR BALDER 210 REVOLVER Före anslutning av maskinen till batteriet läs instruktionerna noga. Lerduvekastare kan vara farliga och

Läs mer

Silver Line E.Z 6 X10 Växthus Multi Wall Panels

Silver Line E.Z 6 X10 Växthus Multi Wall Panels Catalog No. 6663 * Version #3 VIKTIGT MONTERINGSANVISNING Silver Line E.Z 6 X0 Växthus Multi Wall Panels 35x93x03 cm / 4 X76 X80 Innan du börjar montera växthuset måste du läsa igenom den här monteringsanvisningen

Läs mer

P-märkning av Säkerhetsväst

P-märkning av Säkerhetsväst SPCR 164 SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut Certifieringsregler för P-märkning av Säkerhetsväst SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut SP Technical Research Institute of Sweden Certifiering - Certification

Läs mer

Takavvattning - montering

Takavvattning - montering MONTERINGSANVISNING Takavvattning - montering MONT-Takavvattning-2013.pdf /.indd Datum 2014-06-25 Version 1.1 Verktyg Du behöver hammare, tumstock, bågsåg, riktsnöre, enklare plåtsax och falstång. Dessutom

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX A2674-6GS http://sv.yourpdfguides.com/dref/602505

Din manual AEG-ELECTROLUX A2674-6GS http://sv.yourpdfguides.com/dref/602505 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX A2674-6GS. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX A2674-6GS

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Decra Taksystem konstruktionsdetaljer

MONTERINGSANVISNING Decra Taksystem konstruktionsdetaljer MONTERINGSANVISNING Decra Taksystem konstruktionsdetaljer CLASSIC ELEGANCE STRATOS Tack för att du har valt Decra taksystem från Icopal! Denna anvisning beskriver konstruktionsdetaljer som förekommer på

Läs mer

Hej! Tack för att du valt en Harmonidörr.

Hej! Tack för att du valt en Harmonidörr. Hej! Tack för att du valt en Harmonidörr. OBS! Kontrollera att mått och hängning på dörren, är enligt er order. Besikta den nya dörren/porten innan ni tar bort den gamla! Montering av dörr/port med defekt

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Förrådsbod

MONTERINGSANVISNING Förrådsbod UTG 3 MONTERINGSANVISNING Förrådsbod Norsk monteringsanvisning följer efter den Svenska www.grastorpstugan.se VIKTIG INFORMATION Husen levereras obehandlade. För att undvika svamp och mögelangrepp på träytorna

Läs mer

Margretelund - Åkersberga Dykande besiktning 2014-12-02

Margretelund - Åkersberga Dykande besiktning 2014-12-02 Margretelund - Åkersberga Dykande besiktning 2014-12-02 Rapport från besiktning av föreningens brygganläggningar i Margretelund Bakgrund I enlighet med offert daterad 2014-10-12 har besiktning av brygganläggningarnas

Läs mer

Monterings- och bruksanvisning. Sverigekassetten. Avser installation i befintlig öppen spis

Monterings- och bruksanvisning. Sverigekassetten. Avser installation i befintlig öppen spis Monterings- och bruksanvisning Sverigekassetten Avser installation i befintlig öppen spis Utgåva 01.2004 En investering i värme Vi gratulerar dig till en bra produkt och en god investering. En investering

Läs mer

RFID. 100% återvinningsbar. anpassning till redan idag licensierade ställningstillverkare.

RFID. 100% återvinningsbar. anpassning till redan idag licensierade ställningstillverkare. LASTKLASS 6 Standardiserad enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter för anpassning till redan idag licensierade ställningstillverkare. Svensktillverkad. 100% återvinningsbar. Typkontrollerade av SP (Sveriges

Läs mer

Motordrivna Slaggrindar Monteringsinstruktion

Motordrivna Slaggrindar Monteringsinstruktion Motordrivna Slaggrindar Monteringsinstruktion PERIMETER 2010-12 Monteringsinstruktion 2 Innehåll Förord... 2 Skyddsföreskrifter... 3 Planering och förberedelser... 4 Gjutning... 5-6 Tvärbalk... 5 Stolpfundament...

Läs mer

MASKINVISP. w w w. e r g o f o k u s. s e ROBOT COUPE B3000 DYNAMIC. Ljunggren & daughters AB Backes väg 3 SE-784 54 Borlänge Sweden

MASKINVISP. w w w. e r g o f o k u s. s e ROBOT COUPE B3000 DYNAMIC. Ljunggren & daughters AB Backes väg 3 SE-784 54 Borlänge Sweden ROBOT COUPE B3000 DYNAMIC SÄKERHETSANVISNINGAR FÖR RÖROM 1 Kontrollera med jämna mellanrum takskenans fästen, samt åkvagnen, ändstoppen, hållaren och balansblocket. Se till att maskinvispen är fastspänd

Läs mer

Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering

Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering 02 2007 Granab Undergolvsystem Det bästa egenskaperna ser du inte Undergolvsystemet

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX A2649-6GS http://sv.yourpdfguides.com/dref/602497

Din manual AEG-ELECTROLUX A2649-6GS http://sv.yourpdfguides.com/dref/602497 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX A2649-6GS. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX A2649-6GS

Läs mer

Innehållsförteckning: Lycka till!

Innehållsförteckning: Lycka till! Inredning och skjutdörrar 2015 Pelly har tillverkat smart garderobsinredning i småländska Hillerstorp sedan 1947. Vi gör helt enkelt bra förvaring baserad på Skandinavisk designtradition. Med vårt fl exibla

Läs mer

Digisign 15 april 2007. Användarmanual

Digisign 15 april 2007. Användarmanual ViktorV12 Användarmanual Användarmanual Viktor Viktor är ett verktyg för att simulera en last i en hisskorg. Verktyget kan även användas för att mäta viktskillnad mellan motvikt och korg. I figur 1 nedan

Läs mer

PRIMO PRIMOFRONT. 1 Primo. Monteringsinstruktion 2015-08-12. 1.1 Att tänka på. 1.2 Beskrivning av ingående komponenter

PRIMO PRIMOFRONT. 1 Primo. Monteringsinstruktion 2015-08-12. 1.1 Att tänka på. 1.2 Beskrivning av ingående komponenter Monteringsinstruktion 2015-08-12 1 Primo 1.1 Att tänka på Alla rör levereras i exakta längder enligt ritning, utom rör mot hörn som måste kapas. Slangarna i ventilpaketen är markerade med blått (kyla)

Läs mer