KALLELSE. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 22 maj 2006

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 22 maj 2006"

Transkript

1 Samhällsbyggnadsnämnden 22 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Måndagen den 22 maj 2006, kl Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Kristina Gewers, chef för Plan- och exploatering Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare Vallentuna den 15 maj 2006 Elwe Nilsson Ordförande Margareta Stensaeus Linder Sekreterare Justerande:... 1 (18)

2 Innehållsförteckning: Justerande:...1 Detaljplan för Vallentuna trafikplats, samråd...3 Samarbetsavtal mellan Vallentuna kommun och Roslagsvatten AB...4 Program för detaljplan för Upprätta-Lingsberg...5 Torsholma 4:1, Torsholma, ansökan om bygglov förhandsbesked avseende nybyggnad av ett enbostadshus...6 Ösby 5:1, Grundviksområdet, ansökan om förhandsbesked om nybyggnad av två enbostadshus samt stycka tomter om cirka 2000 kvadratmeter kring dessa...9 Strömstorp 1:7, Lindholmen, ansökan om förhandsbesked avseende nybyggnad av ett enbostadshus samt avstycka en hästgård om cirka kvadratmeter kring detta...11 Össeby-Väsby 1:1, Storgården 15 Körlingevägen, ansökan om förhandsbesked avseende nybyggnad av tre stycken enbostadshus på nya tomtplatser...13 Kragsta 1:34, Hasseluddsvägen Uthamra strand, ansökan om bygglov för nybyggnad av additionsbostad/förråd...15 Garns-Ekskogen 1:57, Långsjövägen 7, ansökan om förhandsbesked för nybyggnad av fritidshus. UTGÅR...16 Anmälningar...18 Sid 2 (18)

3 Detaljplan för Vallentuna trafikplats, samråd AU 69 Syst f plan Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att sända ut förslag till detaljplan för Vallentuna trafikplats på samråd. Ärendet Arbete pågår med att ta fram detaljplan för Vallentuna trafikplats omfattande delar av Vallentuna Prästgård 1:163 och Vallentuna-Åby 1:94 m fl fastigheter i Vallentuna kommun, Stockholms län. Parallellt med arbetet att ta fram detaljplanen pågår arbete med upprättande av arbetsplan och järnvägsplan för väg 268/ Roslagsbanan, planskild korsning i Vallentuna centrum. Markägarsammanträde planeras ske för arbetsplanen och järnvägsplanen den 8 juni. Samråd avses ske under samma tidsperiod för de tre planerna, 1 juni 1 sept Planområdet ligger vid Vallentuna centrum. Planområdet sträcker sig västerut utmed Väsbyvägen, österut utmed Angarnsvägen, söderut utmed Stockholmsvägen och norrut utmed Banvägen. Syftet med detaljplanen är att öka trafiksäkerheten och framkomligheten i korsningen mellan väg 268, Väsbyvägen-Angarnsvägen och Roslagsbanan genom att planlägga för en planskild korsning. Ett förslag till program för detaljplanen har varit utsänd för programsamråd under tiden Inkomna yttranden under programsamrådet framgår av särskild samrådsredogörelse. Programsamrådet avsåg alternativen vägbro eller järnvägsbro. Kommunstyrelsen beslutade att överdäckningsalternativet ska gälla i den fortsatta planeringen för Vallentuna trafikplats. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att sända ut förslag till detaljplan för Vallentuna trafikplats på samråd. Handlingar i ärendet 1. Plankarta med planbestämmelser 2. Planbeskrivning 3. Genomförandebeskrivning 4. Programsamrådsredogörelse 5. Illustration 3 (18)

4 Samarbetsavtal mellan Vallentuna kommun och Roslagsvatten AB AU 67 Dnr Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att godkänna föreslaget samarbetsavtal. Ärendet Samhällsbyggnadsförvaltningen har gemensamt med Roslagsvatten AB upprättat bifogat förslag till samarbetsavtal. Avtalet syftar till att mer i detalj reglera ansvar och befogenheter när det gäller VAverksamheten och angränsande verksamheter i kommunen. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att godkänna föreslaget samarbetsavtal. Handlingar i ärendet 1. Förslag till samarbetsavtal 4 (18)

5 Program för detaljplan för Upprätta-Lingsberg AU 68 Syst f plan Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar sända ut programmet på samråd. Ärendet Ett plansamråd för området Upprätta-Lingsberg genomfördes vintern 1995/1996. Samhällsbyggnadsnämnden gav den 21 oktober samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att återuppta planläggningen för Upprätta-Lingsberg. Mer än tio år har gått sedan plansamrådet och nya regler har införts om programsamråd. Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat ett förslag till program för detaljplan för Upprätta-Lingsberg. Syftet med detaljplanen är att få till stånd en anslutning av området till kommunens vatten- och avloppsnät. En sådan anslutning skulle innebära att Angarnssjöängen avlastas eftersom hushållen står för en stor del av gödningen. Delar av naturreservat för Angarnssjöängen föreslås utgå ur planområdet och viss komplettering av bebyggelsen kan bli aktuell. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar sända ut programmet på samråd. Handlingar i ärendet 1. Program med karta 5 (18)

6 Torsholma 4:1, Torsholma, ansökan om bygglov förhandsbesked avseende nybyggnad av ett enbostadshus AU 70 Syst f bygglov Arbetsutskottets förslag Som förhandsbesked enligt plan- och bygglagen kapitel 8 34 meddelas att den sökta åtgärden kan tillåtas eftersom den uppfyller kraven i plan- och bygglagen kapitel 2 och 3 med följande villkor: Ett enbostadshus får uppföras i 2 våningar, vindsvåning får inte inredas därutöver. Tillåten största byggnadsarea och bruttoarea är 250 respektive 300 kvadratmeter. Avloppsanläggningens placering skall vara löst innan bygglov kan beviljas. Sökanden upplyses om att förhandsbeskedet inte är ett bygglov utan att sådant måste sökas i vanlig ordning innan bygglovpliktiga åtgärder får påbörjas. Förhandsbeskedet är bindande i två år från dagen för beslutet. Ärendet Sökande Sten Mogard, Torsholma 4:1, Vallentuna. Ansökan Inkom: Ärendet avser nybyggnad av ett nytt enbostadshus som skall utgöra en del i ett nytt brukningscentrum på gården. Verksamheten på gården är inriktad på avel av hästar för hoppsport. Förutom nytt bostadshus planeras ett nytt stall, ridhus och kompletterande ekonomibyggnad. Enligt uppgift är redan tre personer anställda i verksamheten. De befintliga byggnaderna skall samtliga fortsättningsvis användas för hästverksamhet i någon form. Planer med mera Den föreslagna åtgärden är belägen: - Utanför detaljplanerat område och berörs inte av några riksintressen beträffande kulturminnesvård, naturvård. - Inom Stockholm-Arlanda flygplats influensområde. - Enligt kommunens kulturminnesvårdsprogram inom sammanhängande bebyggelse i helhetsmiljö med kulturhistoriskt värdefull struktur. Remissyttranden - Kulturnämnden avstyrker att nytt bostadshus och verksamhet etableras utanför det ursprungliga brukningscentret. Nämnden anser att den föreslagna etableringen har stor negativ påverkan på kulturmiljön i området och därför inte kan tillstyrkas. - Luftfartsverket medger att bostadshuset uppförs. 6 (18)

7 - Remiss har skickats till Länsstyrelsens kulturmiljöenhet med avseende på fornlämningar och landskapsbild. Länsstyrelsen framför att ingen av byggnaderna kommer att ligga närmare registrerad fornlämning än 100 meter och har således ingenting att erinra mot ansökan. - Myndighetsnämnden tillstyrker bostadshuset med avseende på VA-frågan. Yttrande från sakägare Ingen berörd granne har inlämnat erinran mot förslaget. Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Området kring Torsholma är gammal jord- och skogsbruksmark med relativt få byggnader som inte tillhör dessa näringar. Området är bl.a. därför en värdefull kulturmiljö. Ny bebyggelse skall därför enligt samhällsbyggnadsförvaltningens mening placeras och utformas så att den inte på ett oacceptabelt sätt påverkar kulturmiljön och jordbruksnäringen i området. Det befintliga brukningscentret är från 1800-talet och är orationellt för den verksamhet som nu byggs upp på gården. Fastighetsägaren har därför valt att satsa på nytt bostadshus och till verksamheten erforderligt stall och ridhus. Upprustning av det av underhåll eftersatta brukningscentret pågår och kommer att användas för kompletterande hästverksamhet. De nya byggnaderna är placerade i fastighetens nordöstra hörn cirka 350 meter från det befintliga brukningscentret utom synhåll för omgivande bebyggelse. Den föreslagna bebyggelsen är visserligen en etablering på en ny plats, men är placerad i förhållande till omgivande terräng och bebyggelse på ett sätt som innebär att den bör kunna accepteras. Detta beslut går att överklaga hos länsstyrelsen i Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Som förhandsbesked enligt plan- och bygglagen kapitel 8 34 meddelas att den sökta åtgärden kan tillåtas eftersom den uppfyller kraven i plan- och bygglagen kapitel 2 och 3 med följande villkor: Ett enbostadshus får uppföras i 2 våningar, vindsvåning får inte inredas därutöver. Tillåten största byggnadsarea och bruttoarea är 250 respektive 300 kvadratmeter. Avloppsanläggningens placering skall vara löst innan bygglov kan beviljas. Sökanden upplyses om att förhandsbeskedet inte är ett bygglov utan att sådant måste sökas i vanlig ordning innan bygglovpliktiga åtgärder får påbörjas. Förhandsbeskedet är bindande i två år från dagen för beslutet. 7 (18)

8 Handlingar i ärendet 1. Tjänsteskrivelse 2. Karta / Situationsplan 3. Yttrande från kulturnämnden 8 (18)

9 Ösby 5:1, Grundviksområdet, ansökan om förhandsbesked om nybyggnad av två enbostadshus samt stycka tomter om cirka 2000 kvadratmeter kring dessa AU 71 Syst f bygglov Arbetsutskottets förslag Som förhandsbesked enligt plan- och bygglagen kapitel 8 34 meddelas att den sökta åtgärden inte kan tillåtas eftersom den strider mot översiktsplanen och kraven i plan- och bygglagen kapitel 2 och 3. Ärendet Sökande Smålandsvillan / Björn Nordberg, Box 6016, Täby. Ansökan Inkom: Ärendet avser nybyggnad av två enbostadshus samt avstyckning av tomter om cirka 2000 kvadratmeter kring dessa. Remissyttranden Ärendet är inte sänt på remiss. Yttrande från sakägare Berörda grannar är inte tillskrivna. Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Samhällsbyggnadsnämnden beslöt att inte medge nybyggnad av tre enbostadshus på samma plats. Beslutet fattades med stöd av plan- och bygglagen och översiktsplanen. Enligt översiktsplanen finns i kommunen några områden bland annat Grundvik med främst fritidsbebyggelse som inte bör omvandlas till permanentområden med hänsyn till olika svårigheter som att lösa vatten- och avlopp, avsides belägenhet i förhållande till kollektivtrafik ock dåliga tillfartsvägar. Enligt riktlinjerna i översiktsplanen skall inga avstyckningar tillåtas i Grundvik. Byggrätt för fritidshus om högst 80 kvadratmeter bruttoarea på befintliga fastigheter under förutsättning att godtagbar VA-lösning kan ordnas. Samhällsbyggnadsförvaltningen anser att inget tillkommit som kan föranleda någon förändring av riktlinjerna i området. Detta beslut går att överklaga hos länsstyrelsen i Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Som förhandsbesked enligt plan- och bygglagen kapitel 8 34 meddelas att den sökta åtgärden inte kan tillåtas eftersom den strider mot översiktsplanen och kraven i plan- och bygglagen kapitel 2 och 3. 9 (18)

10 Handlingar i ärendet 1. Tjänsteskrivelse 2. Karta 3. Situationsplan 10 (18)

11 Strömstorp 1:7, Lindholmen, ansökan om förhandsbesked avseende nybyggnad av ett enbostadshus samt avstycka en hästgård om cirka kvadratmeter kring detta AU 72 Syst f bygglov Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden uttalar sig positiv till en fortsatt prövning av förslaget och delegerar till Christer Sjöborg att meddela positivt förhandsbesked förutsatt att en av myndighetsnämnden godtagbar VA-lösning kan ordnas samt att bebyggelsen placeras, utformas och färgsätts enligt traditionen i området. Ärendet Sökande Lars Eriksson, Lindholmen, Perstorp, Vallentuna. Ansökan Inkom: Ärendet avser förhandsbesked om nybyggnad av ett enbostadshus samt avstyckning av en hästgård om cirka kvadratmeter kring detta. Planer med mera Den föreslagna åtgärden är belägen: - Utanför detaljplanerat område och berörs inte av några riksintressen beträffande kulturminnesvård, naturvård, friluftsliv samt utanför Stockholm-Arlanda flygplats influensområde - Enligt kommunens kulturminnesvårdsprogram inom kulturhistoriskt värdefull helhetsmiljö. Remissyttranden Kulturnämnden avstyrker att positivt förhandsbesked lämnas. Ny bebyggelse i området bör endast tillåtas om särskilda skäl föreligger. Området har stort natur- och kulturhistoriskt intresse av kommunal och regional betydelse vilket kräver särskilda hänsynstaganden. VA-frågan är för närvarande inte utredd. Yttrande från sakägare Stockholms stad som är ägare till Strömstorp 1:3 framför att det förutsätts att bebyggelse inte sker i den norra delen av den nya fastigheten på ett sätt så att framtida olägenheter uppstår. Ägaren till Snickartorp 1:2 har framfört på telefon att hon är negativ till den föreslagna åtgärden. 11 (18)

12 Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Området öster om Lindholmens gård präglas av ett öppet värdefullt kulturlandskap med öppna åkerfält och åkerholmar i varierande storlek. Ensamgårdar och torp är placerade i randen mellan åker och skog. Nya avstyckade bostadsfastigheter är relativt få. Syftet med den nya fastigheten är att den skall vara möjlig för djurhållning, vilket innebär att den inte bör föranleda konflikter med omgivande jordbruksfastigheter eller djurverksamheten på fastigheten Snickartorp 1:2. Den föreslagna åtgärden kan enligt samhällsbyggnadsförvaltningens bedömning passa in i den omgivande miljön under förutsättning att bebyggelsen placeras, utformas och färgsätts enligt traditionen i området samt att VA-frågan går att lös på ett godtagbart sätt. Detta beslut går att överklaga hos länsstyrelsen i Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden uttalar sig positiv till en fortsatt prövning av förslaget och delegerar till Christer Sjöborg att meddela positivt förhandsbesked förutsatt att en av myndighetsnämnden godtagbar VA-lösning kan ordnas samt att bebyggelsen placeras, utformas och färgsätts enligt traditionen i området. Handlingar i ärendet 1. Tjänsteskrivelse 2. Karta 3. Kulturnämndens protokoll 12 (18)

13 Össeby-Väsby 1:1, Storgården 15 Körlingevägen, ansökan om förhandsbesked avseende nybyggnad av tre stycken enbostadshus på nya tomtplatser AU 73 Syst f bygglov Arbetsutskottets förslag Som förhandsbesked enligt plan- och bygglagen kapitel 8 34 meddelas att den sökta åtgärden inte kan tillåtas. Beslutet fattas med stöd av Översiktsplan Ärendet Sökande Håkan Berger, Storgården 15, Vallentuna. Ansökan Inkom: Ärendet avser förhandsbesked om nybyggnad av tre enbostadshus samt avstycka tomter om cirka 2000 kvadratmeter kring dessa. Planer med mera Den föreslagna åtgärden är belägen: - Utanför detaljplanerat område och berörs inte av några riksintressen beträffande kulturminnesvård, naturvård, friluftsliv samt utanför Stockholm-Arlanda flygplats influensområde - Enligt kommunens kulturminnesvårdsprogram inom sammanhängande bebyggelse i helhetsmiljö med kulturhistoriskt värdefull struktur. Remissyttranden - Länsstyrelsen tillstyrker ansökan med avseende på närliggande fornlämningar. - VA-frågan är ännu inte utredd. Yttrande från sakägare - Ägaren till fastigheten Össeby-Väsby 1:6 och Körlinge 3:1 har inget att erinra mot den föreslagna åtgärden. - Ägarna till fastigheterna Össeby-Väsby 1:9, 1:10 och 1:11 säger bestämt nej till de nya tomterna och framför att det i samband med exploateringen av de närliggande tomterna och tillfartsväg uppkom stora olägenheter. Bland annat förstördes borrade brunnar av sprängningar och borrningar samt tillrinning av dagvatten på fastigheterna ökade. Fastighetsägarna anser att placeringen av de föreslagna tomterna är olämplig och att det finns stor risk att ytterligare olägenheter uppstår för närliggande fastigheter. Fastighetsägarna anser därför att ytterligare tomter utöver de nio som tidigare bildats inte skall tillåtas. 13 (18)

14 Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande I området har tidigare i tre omgångar beviljats lov för tillsammans nio enbostadshus (1970?,1987 och 2002) behandlades en ansökan om nybyggnad av två enbostadshus på den nu aktuella platsen. Arbetsutskottet avstyrkte ansökan enligt stadsarkitektkontorets förslag bland annat med hänvisning till riktlinjerna översiktsplanen om att successivt bygga upp en större bebyggelsegrupp. Samhällsbyggnadsförvaltningen anser att den föreslagna åtgärden strider mot översiktsplanens riktlinjer om att successivt bygga upp en större bebyggelsegrupp. Markförhållandena är sådana att det troligen är svårt att ordna VA-frågan på ett godtagbart sätt. Ytterligare fastigheter i anslutning till de befintliga kan förstärka de problem som uppkommit i samband med tidigare exploatering i anslutning till dessa. Detta beslut går att överklaga hos länsstyrelsen i Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Som förhandsbesked enligt plan- och bygglagen kapitel 8 34 meddelas att den sökta åtgärden inte kan tillåtas. Beslutet fattas med stöd av Översiktsplan Handlingar i ärendet 1. Tjänsteskrivelse 2. Karta 3. Situationsplan 14 (18)

15 Kragsta 1:34, Hasseluddsvägen Uthamra strand, ansökan om bygglov för nybyggnad av additionsbostad/förråd AU 76 Syst f bygglov Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att bevilja bygglov. Beslutet fattas med stöd av plan- och bygglagen 8 kapitlet 11. Ärendet Sökande Stefan Davidsson, Gästrikevägen 24, Vallentuna. Ansökan Inkom: Ärendet avser ansökan om bygglov för additionsbostad/förråd om 42,5 kvadratmeter. Enligt ansökan kommer naturligtvis ingen anslutning av el, vatten eller avlopp att ske utan huset kommer tillsvidare endast att användas till förråd. Planer med mera Fastigheten ligger inom området Uthamra strand. Detaljplan är upprättad och överklagad, enligt uppgift kommer den att vinna laga kraft utan ändringar under våren Samhällsbyggnadsnämnden har tidigare meddelat positivt förhandsbesked om nybyggnad av den föreslagna byggnaden. Byggnaden överenstämmer med den upprättade detaljplanen. Enligt planen får emellertid bygglov inte beviljas inom två år från det att planen vunnit laga kraft, detta för att vägar och ledningar skall kunna anläggas utan störning av byggtrafik. Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Enligt sökanden skall byggnaden uppföras under sommaren Anläggning av vägar och ledningar beräknas starta hösten 2006 varför någon störning av arbetet med ledningar och vägar i området därför inte bör uppkomma. Detta beslut går att överklaga hos länsstyrelsen i Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att bevilja bygglov. Beslutet fattas med stöd av plan- och bygglagen 8 kapitlet 11. Handlingar i ärendet 1. Tjänsteskrivelse 2. Ansökan 15 (18)

16 Garns-Ekskogen 1:57, Långsjövägen 7, ansökan om förhandsbesked för nybyggnad av fritidshus. UTGÅR AU 77 Syst f bygglov Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden meddelar som förhandsbesked enligt plan- och bygglagen 8 kapitlet 34 att den sökta åtgärden inte kan tillåtas då den strider mot bestämmelserna i detaljplanen. Beslutet fattas med stöd av plan- och bygglagen 8 kapitlet 11. Ärendet Sökande Martin Peyda, Curmans Väg 14, Sollentuna Ansökan Ärendet inkom och avser förhandsbesked för nybyggnad av fritidshus med byggnadsytan 80 m². Befintlig hus på ca 30 m² kommer att rivas. Planer med mera Fastigheten ligger inom Ekskogens fritidshusområde. I en tidigare detaljplan var byggrätten 80 m² för huvudbyggnad och 40 m² för uthus. Syftet med nu gällande detaljplan D är att, på grund av stora problem med vatten och avlopp inom området, förhindra permanentboende genom begränsning av byggrätten. Byggrätten är idag 50 m² för huvudbyggnad och 20 m² för uthus. Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Sökanden har tidigare vid två tillfällen ansökt om förhandsbesked för nybyggnad av fritidshus på denna fastighet, först för 63 m² och sedan för 57 m². Samhällsbyggnadsnämnden beslutade i båda ärendena, den 31 januari 2002 respektive den 13 juni 2002, att inte tillåta de sökta åtgärderna. Samhällsbyggnadsnämnden meddelade också sökanden att beskedet kan bli positivt vid ansökan om 50 m². Sökanden har i denna nya ansökan om ett fritidshus på 80 m² bifogat en avloppsutredning för den egna fastigheten. Förutsättningarna att hitta godtagbara VA-lösningar är för närvarande begränsade i Garns-Ekskogen på grund av problem med kvalitén på vattnet och vattenbrist, samt att den lokala recipienten är överbelastad. För att hitta tillfredsställande lösningar på VAsituationen i området på längre sikt, har Vallentuna kommun initierat och startat en utredning av VA-försörjningen i Garns-Ekskogen, som beräknas vara avslutad efter årsskiftet 2006/07. Denna utredning kommer att ligga som grund för den vidare bedömningen av möjligheterna att bygga i området. 16 (18)

17 Samhällsbyggnadsförvaltningen anser att den sökta åtgärden om nybyggnad av fritidshus på 80 m² inte kan tillåtas, då den inte kan bedömas som en mindre avvikelse från gällande planbestämmelser, som tillåter 50 m². Detta beslut går att överklaga hos länsstyrelsen i Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden meddelar som förhandsbesked enligt plan- och bygglagen 8 kapitlet 34 att den sökta åtgärden inte kan tillåtas då den strider mot bestämmelserna i detaljplanen. Beslutet fattas med stöd av plan- och bygglagen 8 kapitlet 11. Handlingar i ärendet: 1. Karta 2. Ansökan om förhandsbesked daterad 23/ Brev från sökande daterat Bilaga 1. Undersökning för enskilt avlopp gjord av Mark- och Miljökonsulter i Bromma 5. Bilaga 2. Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskotts protokoll AU Bilaga 3. Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskotts protokoll AU Bilaga 4. Godkännande av Garns-Ekskogen 1:57 lösning av VAfrågan enligt alternativ 1 eller 2; grannar som godkänner är ägare till fastigheterna Garns-Ekskogen 1:56, 1:58, 1:62 och 1:61 8. Bilaga 5. Serviceavtal Uponor Minireningsverk 5 pe tecknat mellan Per Holstrand, vd Uponor AB, och Martin Peyda. 9. Beskrivning över WM-filtret Mikroreningsverk 10. Tekniska data över Upoclean minireningsverk 5pe och 10pe, daterad mars (18)

18 Anmälningar Meddelas och läggs till handlingarna. 11. Protokoll SBN au , 74, 75, 78, Ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden 4. Chefen för samhällsbyggnadsförvaltningen 7. Chefen för plan- och exploatering 8. Margareta Mjörne Parkeringstillstånd beviljade inkomna 2005: Dnr G075, G 079, G 092, G097, G 099, G 101 G 103, G 105 G 109. Beviljade inkomna 2006 H 001- H 005, H 007 H 016, H H 026, H 028 H 029, H 031 H 034, H 036 H 039, H 041 H 043. Ny ansökan 10 st. Förlängning 41 st. Parkeringstillstånd, avslag 2005: Dnr G 063, G 065, G 069, G 082, G 084, avslag 2006: H Miljö- och bygglov/marita Widehagen, Christer Sjöborg Bygglov enligt lista daterad fr.o.m t.o.m (17st) 13. Skrivelser 15. Övrigt Regeringsbeslut , M2005/5266/F/P: Regeringen avslår överklagandena. Överklagande i fråga om detaljplan för Uthamra Strand omfattande Kragsta 1:7, 1:27, 1:31 m.fl. fastigheter och Uthamra 1:5, 1:7-1:18 m.fl. fastigheter, Vallentuna kommun. 18 (18)

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 14 november 2006

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 14 november 2006 Samhällsbyggnadsnämnden 14 november 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 november 2006 kl. 19.00 Olle Wallin, samhällsbyggnadschef

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 28 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 28 september 2004 Samhällsbyggnadsnämnden 28 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 28 september 2004 kl 19.00 Olle Wallin, samhällsbyggnadschef

Läs mer

13. Omvandlingsområden

13. Omvandlingsområden 13:1 13. Omvandlingsområden 13.1 Långsiktigt hållbar utveckling Använda mark och vatten så att en ekologiskt god hushållning främjas Säkerställa dricksvattenförsörjning för omvandlingsområden som helhet

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 21 oktober 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 21 oktober 2003 Samhällsbyggnadsnämnden 21 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 21 oktober 2003 kl 19.00 Olle Wallin, samhällsbyggnadschef

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 4 oktober 2010 Syfte Planens syfte är att ge ramar för den bebyggelse

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 2009-10-13

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 2009-10-13 Samhällsbyggnadsnämnden 2009-10-13 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 13 oktober 2009 kl. 19.00 Olle Wallin, samhällsbyggnadschef

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (43)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (43) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (43) Plats och tid Angarnsrummet, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna, kl 18.00 18.50 ande Ersättare Övriga närvarande Elwe Nilsson (M), ordförande, Erika

Läs mer

Förhandsbesked och strandskyddsdispens för tre tomter på fastigheten Bensbyn 10:23 Ärendenr L 2015 54

Förhandsbesked och strandskyddsdispens för tre tomter på fastigheten Bensbyn 10:23 Ärendenr L 2015 54 82 Förhandsbesked och strandskyddsdispens för tre tomter på fastigheten Bensbyn 10:23 Ärendenr L 2015 54 Miljö och byggnadsnämndens beslut Miljö och byggnadsnämnden beslutar: 1. efter lokaliseringsprövning

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret, bygg- och miljö Sala 14 juni 2013 kl. 09.00 ANSLAG/BEVIS

Samhällsbyggnadskontoret, bygg- och miljö Sala 14 juni 2013 kl. 09.00 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Heby kommun 13.00 14.30 Beslutande Mats Jennische(m), ordförande Olof Nilsson(s), vice ordförande Margaretha Quistberg(s) Anne Öman

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 17 juni 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 17 juni 2003 Samhällsbyggnadsnämnden 17 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 17 juni 2003 kl 19.00 Olle Wallin, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida 1/15 Plats och tid Kommunhuset, Strängnäs, kl. 13:30 14:10 Paragrafer 89-95 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på nästa

Läs mer

Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING

Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten VÄNGSJÖBERG 9:1 och del av 7:15 och 7:21 i Gottröra församling Dnr

Läs mer

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16 Detaljplan för KEBAL 1:33 Kebal, Strömstads kommun Samrådshandling 2008-10-16 PLANBESKRIVNING Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2006-09-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-27 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2006-09-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-27 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2006-09-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-27 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för fastigheten Anderssvedja 2:41 i Roslagsbro församling Dnr 06.101 91.214 Ks 07-42 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till

Läs mer

Arne Karlsson (m) Rickard Gutenberg (m) Sven-Olof Nilsson (s)

Arne Karlsson (m) Rickard Gutenberg (m) Sven-Olof Nilsson (s) Samhällsbyggnadsnämnden 30 september 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna

Läs mer

Morgan Gutke Strömstad 2009-04-16. Morgan Gutke. Miljö- och byggförvaltningen

Morgan Gutke Strömstad 2009-04-16. Morgan Gutke. Miljö- och byggförvaltningen Sidnr 1 (9) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset, kl 08.00-11.30 Sören Eriksson (stp) Lars-Åke Karlgren (v) Morgan Gutke (c) Övriga deltagare Michael

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-03-17, rev 2010-07-01 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-03-17, rev 2010-07-01 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-03-17, rev 2010-07-01 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:28 Detaljplan för fastigheterna Väddö-Tomta 2:91-132 och del av 20:1 i Väddö församling Dnr 09-10207.214 Ks

Läs mer

Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael Karlsson,S 31-41

Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael Karlsson,S 31-41 1 (19) Plats och tid 08.00-12.00, i Ansätten (i kommunhuset i Krokom) Beslutande Jan Runsten, MP, ordf 31-41 Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-15.10 Beslutande Agneta Staaf (S), tjänstgörande ordförande Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson

Läs mer

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna arbetsutskott 17 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 17 oktober

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen. UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen. UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 2010-06-01 Syfte Planens syfte är att

Läs mer

Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010

Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010 Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010 Sidan 3 av 44 Ärende 1 Sidan 4 av 44 Samhällsbyggnadsförvaltningen Sidan 5 av 44 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare, telefon Datum Vår beteckning

Läs mer

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Handläggare Patrik Karlsson 0470-436 21 Utlåtande Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Syftet med detaljplanen är att ändra användningen från lägergård till bostadsändamål.

Läs mer

PLANBESKRIVNING DP 150

PLANBESKRIVNING DP 150 1 (8) PLANBESKRIVNING DP 150 DETALJPLAN FÖR KLOVÖJA 1:3, STORA KALVÖ, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN LAGA KRAFT 2014-07-24 2 (8) DETALJPLAN FÖR KLOVÖJA 1:3, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2008/192 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING 2012-09-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 OM DETALJPLAN... 3 HANDLINGAR... 3 INLEDNING...

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD) Thordis Stålhandske (S) Ola Ekblom (L)

Ingemar Tönnberg (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD) Thordis Stålhandske (S) Ola Ekblom (L) Sammanträdesdatum Sida 1/17 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 15:50 ande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C)

Läs mer

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum 2011-08-29 1 (11)

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum 2011-08-29 1 (11) 2011-08-29 1 (11) Plats och tid Vita rummet, kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 29 augusti 2011, klockan 14.00 14.50 Beslutande Börje Ahlin (S), ordförande Per Jörgensen (S) Johanna Skottman (S) Benny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg-, trafik- och räddningsnämnden 2012-08-23 1 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-15.05 Ajournering: kl. 14.25 14.45 ande Leif Hägg (M), ordförande Stefan Andersson (S) Leif Johansson (S) tjänstgörande

Läs mer

Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 5 juli 2011

Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 5 juli 2011 Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 5 juli 2011 Sidan 3 av 114 Ärende 1 Sidan 4 av 114 Samhällsbyggnadsförvaltningen Sidan 5 av 114 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare, telefon Datum Vår

Läs mer

Antagandehandling Antagen av Tekniska nämnden 2007-03-27, vunnit laga kraft 2007-07-10

Antagandehandling Antagen av Tekniska nämnden 2007-03-27, vunnit laga kraft 2007-07-10 Ändring av detaljplan för Hästnäs 1:1 m fl. HÄSTNÄS FRITIDSOMRÅDE i Arboga kommun, Västmanlands län Antagandehandling Antagen av Tekniska nämnden 2007-03-27, vunnit laga kraft 2007-07-10 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 1:16 M FL VID VASSARATRÄSKET, INOM GÄLLIVARE KOMMUN, NORRBOTTENS LÄN, AKT 25-P78/52

Läs mer

K ALLELSE MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2015-08-25. Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna. Kallade tjänstemän

K ALLELSE MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2015-08-25. Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna. Kallade tjänstemän K ALLELSE MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2015-08-25 Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna Kallade tjänstemän Yvonne Fredriksson, avdelningschef bygglov Erik Moelv, avdelningschef

Läs mer

Datum BYGG- MILJÖ- OCH RÄDDNINGSNÄMNDEN 2009-12-17

Datum BYGG- MILJÖ- OCH RÄDDNINGSNÄMNDEN 2009-12-17 PROTOKOLL Datum Plats och tid Beslutande Sunnanåsrummet, Förvaltningshuset, kl. 08.30-12.00 Christina Embretsen (s) ordförande Lennart Sjödin (c) 1:e vice ordförande Ulla-Britt Gidemalm (s) 2:e vice ordförande

Läs mer

Miljö- och Byggnadsnämnden

Miljö- och Byggnadsnämnden 1 (3) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Miljö- och Byggnadsnämnden Tid Onsdagen den 7 oktober 2009 kl.18.30 Plats Kommunhuset, sammanträdesrum 1 1 Justering Allmänna 2 Delårsbokslut 3 Riktlinjer för gäststugor 4

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.

KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19. Kulturnämnden 31 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.00 Kallade tjänstemän Pernilla Järveroth, kommunantikvarie,

Läs mer

Ändring av detaljplan 1880-P753 för del av fastigheten Återvändan 1:23 m.fl. och Katrinelunds badplats Stora Mellösa församling Örebro kommun

Ändring av detaljplan 1880-P753 för del av fastigheten Återvändan 1:23 m.fl. och Katrinelunds badplats Stora Mellösa församling Örebro kommun Planbeskrivning 2015-01-22 Ös 70/2014 Laga kraft Bn 33/2015 Ändring av detaljplan 1880-P753 för del av fastigheten Återvändan 1:23 m.fl. och Katrinelunds badplats Stora Mellösa församling Örebro kommun

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2008-03-19 1(15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2008-03-19 1(15) FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2008-03-19 1(15) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 13.00 kl 14.45 Beslutande: Bengt-Olov Persson, ordförande Torbjörn Parling Stefan

Läs mer

PROTOKOLL. Samhällsbyggnadsnämnden 2010-05-18

PROTOKOLL. Samhällsbyggnadsnämnden 2010-05-18 Samhällsbyggnadsnämnden 2010-05-18 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET GÅRÖ 1:106 I GNOSJÖ TÄTORT ANTAGANDEHANDLING

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET GÅRÖ 1:106 I GNOSJÖ TÄTORT ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET GÅRÖ 1:106 I GNOSJÖ TÄTORT ANTAGANDEHANDLING HANDLINGAR Planbeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Vallsjöbaden. Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING. Vallsjön

Detaljplan för Vallsjöbaden. Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING. Vallsjön Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning) fastighetsförteckning

Läs mer

2015-10-29 LAGA KRAFT

2015-10-29 LAGA KRAFT Sid 1 (8) Laga Krafthandling Enkelt planförfarande Dnr: 2006/194 Upprättad: Ändring av detaljplan för Stiby 14:1 m.fl. Grönslätt, Sölvesborgs kommun Syfte och huvuddrag Grönslättområdet regleras idag av

Läs mer

Detaljplan för Härnö-Solum1:13

Detaljplan för Härnö-Solum1:13 PLANBESKRIVNING SAMRÅD DNR: SAM15-2624-214 2016-05-13 Detaljplan för Härnö-Solum1:13 Härnösands kommun, Västernorrlands län ALLMÄNT Planbeskrivningens uppgift är att underlätta förståelsen av planförslagets

Läs mer

K A LLELSE MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2014-03-18. Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna

K A LLELSE MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2014-03-18. Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna K A LLELSE MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2014-03-18 Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna Kallade tjänstemän Malchaz Mikadze, avdelningschef bygg och miljö Yvonne Fredriksson,

Läs mer

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 DP 1730 2010-02-16 Dnr 2009/285-BN 213 Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Tid och plats (OBS!) Kl 18.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna Kl 17.15 - Förmöten Efter sammanträdet serveras mat i SBF-lunchrum

Tid och plats (OBS!) Kl 18.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna Kl 17.15 - Förmöten Efter sammanträdet serveras mat i SBF-lunchrum KALLELSE MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2013-12-17 Tid och plats (OBS!) Kl 18.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna Kl 17.15 - Förmöten Efter sammanträdet serveras mat i SBF-lunchrum Kallade tjänstemän

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna, kl 19.50-20.17 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Ylva Mozis (L) ordförande, Bengt-Åke Grip

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde

Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde 2013-08-13, kl 8.00 i Särörummet. Kontakta Ulrika Mild senast 2013-08-12 om du inte kan justera. 1 (8) Datum 2013-07-30 Ärende Bil. Beslutsförslag

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-07-03 kl. 08.30-11.40 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Vivianne Gustafsson (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

KALLELSE VALLENTUNA KOMMUN SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2011-05-17. Förslag till beslut. Samhällsbyggnadsnämnden 2011-05-17

KALLELSE VALLENTUNA KOMMUN SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2011-05-17. Förslag till beslut. Samhällsbyggnadsnämnden 2011-05-17 1 (67) KALLELSE SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2011-05-17 Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tunahuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Anna von Axelson, tf samhällsbyggnadschef, Eva Anderling, chef Plan & exploatering,

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för kvarteret SVEN i Limhamn i Malmö INLEDNING

SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för kvarteret SVEN i Limhamn i Malmö INLEDNING V 140513 datum 2015-03-03 diarienummer 2014-795 ÄDp 5397 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för kvarteret SVEN i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med ändringen av

Läs mer

Ändring av detaljplan Å 57 m.fl., Långasand Hemställan om planläggning. KS 2013-187

Ändring av detaljplan Å 57 m.fl., Långasand Hemställan om planläggning. KS 2013-187 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2013-11-19 360 Ändring av detaljplan Å 57 m.fl., Långasand Hemställan om planläggning. KS 2013-187 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

PLANBESKRIVNING. SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2009 10 22 DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:194 M.FL (ICA) I GNOSJÖ TÄTORT

PLANBESKRIVNING. SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2009 10 22 DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:194 M.FL (ICA) I GNOSJÖ TÄTORT PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2009 10 22 DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:194 M.FL (ICA) I GNOSJÖ TÄTORT HANDLINGAR Planbeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Genomförandebeskrivning Upprättad

Läs mer

Protokoll 2011-02-01

Protokoll 2011-02-01 2011-02-01 Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2011-02-01, klockan 17:30-19:10 Beslutande Katarina Hansson (S) ej 17 Britt Gelin (S), 17 Sven-Inge Carlsson (S) Christer Fallén

Läs mer

Tillägg till detaljplan för Sjöängen II (fastigheten Taktpinnen 12), enkelt planförfarande beslut om antagande

Tillägg till detaljplan för Sjöängen II (fastigheten Taktpinnen 12), enkelt planförfarande beslut om antagande TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR 2015-04-14 1 (2) HANDLÄGGARE Jose Sterling 08 535 364 12 jose.sterling@huddinge.se Natur- och byggnadsnämnden Tillägg till detaljplan för Sjöängen II (fastigheten Taktpinnen

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 28 mars 2006

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 28 mars 2006 Samhällsbyggnadsnämnden 28 mars 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 28 mars 2006, kl 19.00 Olle Wallin, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Att bygga på prickad mark

Att bygga på prickad mark Att bygga på prickad mark Önskemål om att placera Friggebod eller Attefallshus etc närmare tomtgräns än 4,5 m kommer upp med jämna mellanrum. När det gäller att inkräkta på avståndet 4,5 m mot väg, gata,

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-10-14. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-10-14. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Byggnadsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-14 Innehåll 65 Godkännande av ärendelista... 94 66 Anmälan av delegationsbeslut... 95 67 Delgivningar... 96 68 Detaljplan för Bosebygd 1:485 m.fl. (Duvgatan 5-9)

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m)

Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m) Plats och tid Kommunkontoret 2015-11-17, kl 13.00 14.15 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth

Läs mer

Susanne Henning Aihonen med Bert Elisson som ersättare. 54-70. Lotta Alm. Gunilla A.Aurusell. Susanne Henning Aihonen

Susanne Henning Aihonen med Bert Elisson som ersättare. 54-70. Lotta Alm. Gunilla A.Aurusell. Susanne Henning Aihonen Förbundsdirektion 2015-06-17 Plats och tid Delphisalen, Högskolecentrum i Arboga kl.08.30-9.10 ande Övriga deltagare Gunilla A.Aurusell (S), ordförande, Kungsör Dan Avdic Karlsson (V), vice ordförande,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Emil Stille 2016-04-07 2016-0589. Förhandsbesked, nybyggnad av fritidshus

Handläggare Datum Ärendebeteckning Emil Stille 2016-04-07 2016-0589. Förhandsbesked, nybyggnad av fritidshus Handläggare Datum Ärendebeteckning Emil Stille 2016-04-07 2016-0589 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Dörby-Nygärde 1:2 Fastighetens adress: Nygärde gård 411 Sökande: Nilsdotter, Helena Ärende:

Läs mer

REGERINGSRÄTTENS DOM

REGERINGSRÄTTENS DOM REGERINGSRÄTTENS DOM 1 (7) meddelad i Stockholm den 7 december 2010 SÖKANDE 1. AA 2. BB Ombud: Advokat Jörgen Hemby Gustav Adolfs Torg 47 211 39 Malmö KLANDRAT AVGÖRANDE Regeringens (Miljödepartementet)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Siw Lidström 39-47. Ordförande Björn Berglund. Justerande Christer Berglund

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Siw Lidström 39-47. Ordförande Björn Berglund. Justerande Christer Berglund Sammanträdesdatum Sida 2011-05-09 55 Plats och tid ande Övriga deltagande Sammanträdesrummet Lokal på Lillbrogatan 5 f d Lundins Skor, Piteå kl 09:00 15:45 Björn Berglund, s, ordförande Christer Berglund,

Läs mer

Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna

Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-10 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Torsdagen den 10 december 2009 kl. 18.00 Obs! Dag och Klockslag Kallade tjänstemän Olle

Läs mer

1 Information om de nya arvodesbestämmelserna. 2 Information till nämnden MBN 15/30

1 Information om de nya arvodesbestämmelserna. 2 Information till nämnden MBN 15/30 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-29 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 29 januari 2015, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR

Läs mer

DOM 2015-05-29 Stockholm

DOM 2015-05-29 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen Rotel 060101 DOM 2015-05-29 Stockholm Mål nr P 8923-14 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Nacka tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2014-09-23 i mål nr P 2720-14, se

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 40-53 Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrum 1, kl 13:00 15:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Nysättra 11:25 i Roslagsbro-Vätö församling

Detaljplan för del av fastigheten Nysättra 11:25 i Roslagsbro-Vätö församling SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-06-16 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2010-02-01, rev 2010-04-12 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten Nysättra 11:25 i Roslagsbro-Vätö församling Dnr 06-10252.214 Ks 07-566 LANBESKRIVNING

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S) Martin

Läs mer

Protokoll 2010-01-26

Protokoll 2010-01-26 2010-01-26 Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2010-01-26, klockan 17:00 Beslutande Carl-Gustav Thunström (S) Bengt Friman (C) Sven-Inge Carlsson (S) Camilla Eskilsson (KD)

Läs mer

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 10.45 ande Lena Vilhelmsson (S) ordförande Arne Hedkvist (S) ersättare Tobias Hellberg

Läs mer

Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands län - enkelt planförfarande

Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands län - enkelt planförfarande Dnr 2008/209 1(7) KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Samrådshandling 2008-10-15, rev 2008-XX-XX Antagen 2008-XX-XX Laga kraft 2008-XX-XX Detaljplan för Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2319-2331 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Miljö- och byggkontoret

Miljö- och byggkontoret Miljö- och byggkontoret Handläggare Göran Jacobson Ortofoto med fastighetsgränser över del av Märrgård m.m. Detaljpn för fyra fritidshustomter i Märrgård del av fastigheten Märrgård 1:19 samt Märrgård

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-1059 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredningsområde. Detaljplan för Montören 9 Stuvsta-Snättringe

Läs mer

Planläggning... 3 Planmonopol... 3. De olika plantyperna... 3 Översiktsplan... 3 Områdesbestämmelser... 3 Detaljplan... 4 Fastighetsplan...

Planläggning... 3 Planmonopol... 3. De olika plantyperna... 3 Översiktsplan... 3 Områdesbestämmelser... 3 Detaljplan... 4 Fastighetsplan... Detaljplaner Detta informationsmaterial är upphovsrättsligt skyddat enligt lagen (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk. Varje eftertryck och/eller kopiering utan tillåtelse av

Läs mer

Planbesked för del av fastigheten Hossmo 1:53

Planbesked för del av fastigheten Hossmo 1:53 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Björn Strimfors 2016-01-21 KS 2016/0045 Kommunstyrelsens planutskott Planbesked för del av fastigheten Hossmo 1:53 Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Föredragningslista Bygg- och plannämnden

Föredragningslista Bygg- och plannämnden Föredragningslista Bygg- och plannämnden Plats och tid för sammanträdet Fränsta Vårdcentral, tisdagen den 27 september 2005 Se nedan OBS se tiden Gruppmöten Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Boltjärn

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-14 Innehållsförteckning Ärende 1 Reglemente för byggnadsnämnden och trafiknämnden... 2 2 Svar på remiss om motion angående bostadsbyggande i Habo kommun med särskild hänsyn

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Till planen hör: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

PLANBESKRIVNING. Till planen hör: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-04-16, rev. 2008-07-17 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för fastigheten HÖGMARSÖ 2:42 i Länna församling ENKELT PLANFÖRFARANDE Dnr 08-10054.214 Ks 08-457 PLANBESKRIVNING Handlingar Till

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-10-21 1 (18) Miljö- och byggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-10-21 1 (18) Miljö- och byggnadsnämnden Miljö- och byggnadsnämnden 2015-10-21 1 (18) Plats och tid Tekniska kontoret Bäsnarummet, kl. 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tomas Fredén (S) ordförande Ingvar Hagberg (S) Curt

Läs mer

K ALLELSE MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2015-10-20. Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna

K ALLELSE MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2015-10-20. Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna K ALLELSE MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2015-10-20 Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna Kallade tjänstemän Yvonne Fredriksson, avdelningschef bygglov Erik Moelv, avdelningschef

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 10 februari 2015, kl 08.00 11.30. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 10 februari 2015, kl 08.00 11.30. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (10) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 10 februari 2015, kl 08.00 11.30 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Lars Gudmundsson

Läs mer

Tisdagen den 2 mars 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 14.30-17.00

Tisdagen den 2 mars 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 14.30-17.00 Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Tisdagen den 2 mars 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 14.30-17.00 Ulf Wilén (S), ordförande Rune Gillemyr (S), v ordf

Läs mer

Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring, förråd och murar.

Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring, förråd och murar. TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2013-02-01 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 (5) Dnr: 2012BNS0136 Byggnadsnämnden Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring,

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2011-03-08

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2011-03-08 K A LLELSE SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2011-03-08 Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tunahuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Övriga kallade Anna von Axelson, tf Samhällsbyggnadschef [övriga kallade] Vallentuna

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum YXNINGEN, tisdagen den 19 maj 2012 kl. 13 30 15 15. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Anna Thuresson, c Christopher Svensson, s Ej tjänstgörande

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 12.00 Beslutande Günter Ruchatz (M), ordf Tore Andersson (-) utgick under 96-97 Bength Andersson (S) Bertil Johansson (S) Birgit Åhlund (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bygg och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bygg och miljönämnden 1(27) Bygg och miljönämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 09.00-14.45 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon (-) ordförande Rolf Gruvborg (M) Lisbeth Karlsson (C) Roland Moberg (KD) Åke Nilsson

Läs mer

Tjänsteutlåtande 2014-10-13 Jamal Esfahani Dnr 2014-0829 Stadsarkitekt 08-568 91246 jamal.esfahani@danderyd.se

Tjänsteutlåtande 2014-10-13 Jamal Esfahani Dnr 2014-0829 Stadsarkitekt 08-568 91246 jamal.esfahani@danderyd.se Miljö- och stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande 2014-10-13 Jamal Esfahani Dnr 2014-0829 Stadsarkitekt 08-568 91246 jamal.esfahani@danderyd.se Tillämpning av plan- och bygglagen 9 kap. 4a-d, åtgärder

Läs mer

Delårsrapport, maj 2008, och ekonomisk uppföljning, januari maj 2008, föredras och läggs till handlingarna.

Delårsrapport, maj 2008, och ekonomisk uppföljning, januari maj 2008, föredras och läggs till handlingarna. s beredning Bn 94 BUDGET Delårsrapport, maj 2008, och ekonomisk uppföljning, januari maj 2008, föredras och läggs till handlingarna. s beredning Bn 95 DELEGATIONER Ärenden beviljade med delegation nr 53

Läs mer

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23:

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23: Detaljplan för Spinnaren 1 m fl Strömstads kommun Dnr MBN/2013-0025 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2014-01-23 9 att genomföra ett samråd gällande rubricerat

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling.

Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling. SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-05-16 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-02 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling. Dnr 08-10067.214 KS 08-560 POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 08:30 11:40

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 08:30 11:40 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 08:30 11:40 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 177-180 Omedelbar justering 181-200 Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 177-180 Omedelbar justering 181-200 Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden 13 november 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S. Detaljplan för Småhus vid Mjärden

Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S. Detaljplan för Småhus vid Mjärden Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S Detaljplan för Småhus vid Mjärden omfattande del av fastigheten Norrtil 3:1 i Sigtuna stad och kommun, Stockholms län ÖVERSIKTSKARTA PLANOMRÅDE

Läs mer

Byggnadsnämnden Byggnadsnämndens beredning. Bn 284 BUDGET. Budgetuppföljningsrapport för november 2007. Föredras och läggs till handlingarna.

Byggnadsnämnden Byggnadsnämndens beredning. Bn 284 BUDGET. Budgetuppföljningsrapport för november 2007. Föredras och läggs till handlingarna. s beredning Bn 284 BUDGET Budgetuppföljningsrapport för november 2007. Föredras och läggs till handlingarna. s beredning Bn 285 DELEGATIONER Ärenden beviljade med delegation, nr 160 192, föredras och läggs

Läs mer