De 13 bästa sätten att använda QR-koder! 13 inspirerande exempel på hur ni kan använda QR- koder i er marknadsföring

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "De 13 bästa sätten att använda QR-koder! 13 inspirerande exempel på hur ni kan använda QR- koder i er marknadsföring"

Transkript

1 De 13 bästa sätten att använda QR-koder! 13 inspirerande exempel på hur ni kan använda QR- koder i er marknadsföring

2 Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Statistik bra exempel 5. 2 dåliga exempel 6. Några av våra kunder 7. Vilka vi är 8. Kontaktuppgifter

3 42 % av de svenska mobilanvändarna har skannat en QR-kod. 70 % tror att de kommer skanna mer i framtiden.*! *Källa: IAB och Swedma undersökning av svenskars mobilanvändning publicerad mars 2013.

4 Introduktion Har ni också funderat på att använda QR-koder i er marknadsföring, men vet inte riktigt hur?!! Vid en första anblick kan det tyckas vara busenkelt, men det finns en del fallgropar. Om dessa undviks så blir det garanterat succé och i denna presentation tänkte vi presentera några tillvägagångssätt som hjälper er en bit på traven.? Publication from Mopper AB April Tel: ,

5 Actionkoder QR-koder är för oss samma sak som actionkoder. Med en QR-kod som innehåller anpassat och actionorienterat innehåll kan mottagaren agera snabbt, enkelt och effektivt. En QR-kod kan läsas med alla smarta telefoner som har en QR-applikation installerad. Problemet med QR-koder uppstår när de används endast som en länk till material som inte är anpassat efter mobilen. Vem vill ägna tid åt något som är plottrigt och svårt att agera på? Innehållet i koden är alltså det som är viktigast. QR-KOD ACTIONKOD

6 Statistik

7 Var skannas det? 15% 18% 14% 22% 57 %

8 Vem skannar?

9 Vem skannar?

10 Vanligt innehåll 40 % 14 % 12 % 19 % 18 % 7 % 4 % 5 % 4 %

11 Vilka medier? %

12 13 bra exempel

13 1. Landningssida med interaktion. Det absolut vanligaste sättet att använda QR-koder idag är att länka dem till en landningssida. QR-koden presenteras i en marknadsföringskanal som annons, flyer, skyltfönster eller reklampelare, men glöm ALDRIG följande:!! 1.!Landningssidan ska vara mobilanpassad!! 2.!Värdefull (inte samma info som i annonsen)!! 3.!Tydlig action!

14 2. Sprid en video! Har ni intressant videomaterial som kan informera eller inspirera mottagaren?! Filmer är ett fantastiskt sätt att sprida information eller inspiration. Som till exempel VisitNorway har gjort: Tänk på: 1. Se till att videon fungerar på smartphones. 2. Vad händer när kunden sett klart på videon? Finns det ett nästa steg?

15 3. Generera leads! Försäljningschefens dröm är att få in så många kvalificerade leads som möjligt och QR-koder är ett riktigt bra verktyg om du vill ta målgruppen från tanke till handling eller från ett printat DR till ett digitalt formulär. KappAhl gjorde såhär: Tänk på: 1. Mobilanpassa formulären. 2. Be om det mest nödvändiga. Strunta i skostorlek 3. Ge incitament. Belöna de som aktiverar sig.

16 Flertalet undersökningar visar ae de som gillat en Facebooksida också handlar mer från det företaget. Med hjälp av QR- koder kan du göra det enkelt för dina kunder ae bli fans och följa er på Facebook, Pinterest, Instagram eller annat socialt forum. Tänk på: 1. Var tydliga med vart koden länkar. 2. Var tydliga med vad syret med den social kanalen är. 4. Skaffa followers Publication from Mopper AB - February Tel: ,

17 5. Erbjudanden Rabatter av olika slag är ett väl beprövat sätt att dra in kunder i butik och dessutom mycket uppskattat av kunder. Gör era printade kuponger digitala med hjälp av QR-koder! Tänk på: 1. Gör det funktionellt och enkelt för både kuponginnehavare och inlösningsställe. 2. Gör det möjligt att sprida kupongen i sociala medier.

18 6. En riktigt bra tävling! En tävling engarerar alltid och kan hjälpa dig att få mottagaren att interagera med varumärket. Vinn sportprylar för kr! Skanna koden och svara på frågorna. Tänk på: 1. Se till att priset för tävlingen är tilltalande för målgruppen. 2. Mobilanpassa tävlingsformuläret. SPORTBUTIKEN Svara på frågorna nedan och var med och tävla om sportprylar till ett värde av kr. 1. Var går VM i fotboll 2014? Brasilien Mexico Ecuador 2. Vem är inte från Brasilien? Dunga

19 7. M-commerce sälj i mobilen. Du annonserar din vara, men vad gör du om en kund vill köpa den omedelbart? Handel via mobiltelefon har ökat stadigt de senaste åren och med Moppers unika köpfunktion blir det ännu enklare att köpa varor direkt från printat material. Registreringen är enkel och krävs endast vid första köpet. Sedan genomförs ett köp på bara några sekunder och du väljer att betala via kreditkort, PayPal eller Klarna faktura. Varorna skickas till din folkbokföringsadress.

20 8. Gå med i kundklubb Kundklubbar är ett utmärkt sätt att skapa en djupare relation med de kunder som faktiskt handlar mer och är intresserade av ditt erbjudande. Med hjälp av QR-koder kan du hjälpa din potentiella kund att komma direkt till ett anmälningsformulär på sin telefon. Tänk på: 1. Skicka absolut inte kunden till din vanliga anmälningssida på nätet. Se istället till att de hamnar på en mobilanpassad version. 2. Be endast om de mest nödvändiga uppgifterna. 3. Ge incitament till att gå med. Gå med i vår kundklubb! Namn Postadress

21 9. Inled en dialog Under de senaste åren har världen förändrats beträffande kommunikation mellan företag och dess kunder. Det handlar inte längre om envägskommunikation utan istället handlar det om att skapa interaktion vilket är vad kunderna förväntar sig. De vill helt enkelt ha möjlighet att omedelbart kunna kommunicera tillbaka. Med hjälp av QR-koder kan du skapa länkar direkt till olika undersökningar och fråga kunden direkt vad de tycker. Initiera en dialog och be om deras åsikt oavsett om den är positiv eller negativ. Tänk på: 1. Ge flera olika alternativ beträffande hur kunden kan kontakta er. (Formulär, Facebook, Twitter, telefon etc) 2. Skapa incitament till att kontakta er. Gör klart vad kunden har att vinna på det.

22 10. Donera! Med hjälp av Moppers donationslösning kan ni göra det enkelt att donera pengar till valfritt ändamål. Med Moppers lösning kan kunden enkelt skanna en QR-kod, välja hur mycket de vill skänka och sedan betala med kreditkort, Paypal eller Klarna faktura. Det bästa med lösningen är att pengarna kan föras över direkt till den valda organisationen utan mellanled.

23 11. Interaktiv guidning Varför inte sprida kunskap med hjälp av QR-koder på specifika platser? Som till exempel på gator och torg där en skanning kan hjälpa allmänheten med information om stället de besöker i form av enkla hemsidor eller filmer. Endast fantasin sätter gränser. Tänk på: 1. Var tydlig med vart QR-koden leder. 2. Mobilanpassa innehållet. 3. Förklara hur det fungerar.

24 12. Anmälan till event Gör det enkelt för dina kunder att enkelt anmäla sig till era event. Inkludera en QR-kod i inbjudan. Tänk på: INBJUDAN Måndag 13 maj kl 19:00 Vill du komma? Skanna koden 1. Använd dig av mobilanpassade sidor och enkla formulär. 2. Se till att den som anmält sig kan lägga till eventet i telefonens kalender. 3. Biljetten ska kunna sparas ner i telefonen som en bild eller iphone Passbook format. 4. Be bara om de nödvändigaste uppgifterna. Kul a6 du vill komma! Fyll i uppgirerna nedan. Namn Företag Lägg till i kalender? Skicka

25 13. Produktinformation Som konsument ser man en annons om en cool produkt som man vill veta mer om. Men hur går jag vidare? QR-koder i annonser och marknadsmaterial kan hjälpa konsumenten att komma vidare direkt till mer information om själva produkten. Låt oss säga att man annonserar om en kamera. Själva annonsen skall vara så ren som möjligt men konsumenten vill gärna veta mer om produkten så som teknisk fakta. QR-koden kan då leda till en mobilanpassad sida med den fakta som kunden vill ha. Tänk på: 1. Använd dig av mobilanpassade sidor där kunden enkelt kan få mer information. 2. Arbeta med tydliga call to actions för att samla in leads. Exempelvis kan besökaren signa upp sig för att få mer information skickat till sig, få se vilka butiker som säljer produkten eller att man kan gilla produkten på Facebook.

26 2 dåliga exempel

27 1. Tillgänglighet Om man nu har bestämt sig för att använda en QR-kod så är det viktigt att tänka på placeringen och hur lätt den blir för mottagaren att skanna. Till höger är ett riktigt bra exempel på hur fel det kan bli. För det första så är QRkoden så liten så att enda sättet att skanna den är att fysiskt stå på spåret. För det andra så passerar det tåg hela tiden så det blir svårt att skanna även om QR-koden skulle vara tillräckligt stor.

28 2. What's in it for me? På bilden till höger skannar en kille en QR-kod som placerats på restaurangen Juan in a Millions meny. Det första restaurangen gjort fel var att inte förklara vad värdet är för kund att skanna QR-koden. Vad är relevansen i det hela och vad händer när man skannat koden? Det andra felet var det som sedan levererades till kund vid skanning. Kunden fick upp en Google karta på vart restaurangen ligger. Man kan bara anta att restaurangen försökte hjälpa de som gått vilse och inte visste vart de var. För de flesta av deras kunder så saknas helt relevans och värde.

29 Några kunder Publication from Mopper AB Maj Tel: ,

30 Varför Mopper? Våra kunder väljer oss för att: 1. Vi skapar dynamiska QR-koder vilket innebär att Ni kan byta innehållet i koderna från den ena minuten till den andra. Detta gör Er kampanj mer levande! 2. Erhålla så mycket statistik som möjligt. Se hur många gånger era koder har skannats, vart de har skannats, när de har skannats och vem som har skannat. Mät också vilken kanal som driver mest interaktion. 3. Vi kan erbjuda en unik köpfunktion som vi kallar för Print Commerce 4. Vi är med er hela vägen från början till slut och hjälper till med strategi, produktion och uppföljning. Vår erfarenhet hjälper dig att skapa bättre och effektivare kampanjer. Publication from Mopper AB - February Tel: ,

31 Författarna Vårt team består av följande personer: Björn Claesson är civilekonom med marknadsföringsinriktning. Han har erfarenhet från både byråsidan (reklam- och eventbyrå) samt detaljhandeln (L Oréal) innan han var med och grundade Mopper under våren På Mopper har han jobbat med marknadsföring och sälj, men också som kundansvarig. Daniel Nilsson är en affärsutvecklings specialist inriktad på marknadsföring. Han har bland annat grundat Sveriges största studenttidning Metro Student, mediaföretaget Lördag Morgon, byggt upp och exekverat marknads och service strategin för börsbolaget Cryptzone samt byggt upp deras närvaro på den amerikanska marknaden. Mats Larsson är VD på Mopper och har en bakgrund som managementkonsult och strateg inom det digitala området som berör web och mobil. Mats har lång erfarenhet inom affärsutveckling och har haft ledande positioner i ett flertal små till medelstora bolag.

32 Gillar du vårt material? Följ oss så missar du inget.

33 Kontakta oss, om vi är busy så återkommer vi. Telefon:

QR-KODER. En kort guide till hur du bör tänka när du använder QR-koder i dina kampanjer.

QR-KODER. En kort guide till hur du bör tänka när du använder QR-koder i dina kampanjer. QR-KODER En kort guide till hur du bör tänka när du använder QR-koder i dina kampanjer. Vad är QR-koder? QR-koder, (Quick Response-koder), har blivit oerhört populära på senare tid. Varför? QR-koden har

Läs mer

Tips för att lyckas med e-handel

Tips för att lyckas med e-handel Tips för att lyckas med e-handel Innehållsförteckning 1. PRODUKTER 3 PRODUKTTEXTER 3 PRODUKTBILDER 3 PRISSÄTTNING 3 2. MARKNADSFÖRING 4 SEO (SÖKMOTOROPTIMERING) 4 GOOGLE ADWORDS 7 NYHETSBREV 7 SMS 8 BANNERANNONSERING

Läs mer

Guide för sociala medier

Guide för sociala medier Guide för sociala medier 2 Handelns framtid är digital Att vara ständigt uppkopplad är idag inga konstigheter. 85 procent av svenskarna över 16 år har tillgång till nätet i hemmet och hela 81 procent av

Läs mer

FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014

FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014 FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014 UNDERSÖKNINGSMETOD Rapporten bygger i huvudsak på en undersökning som är genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Eniro. Undersökningen, i form av telefonintervjuer,

Läs mer

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring!

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring! Om du inte inför de här teknikerna så fort som möjligt kommer du att vara helt rökt om några år, kanske snabbare än så. Dina smartare konkurrenter kommer att krossa dig totalt Respirator-marknadsföring

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken.

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken. Säljpodden del 2 i Veckan så lyssnade jag på ett webinar som jag har följt ett tag som heter Pitt Williams. Och som har revolutionerat lite grann inom informationsmarknadsföring, ja marknadsföring över

Läs mer

Marknadsföringsstrategier och företags användning av sociala medier

Marknadsföringsstrategier och företags användning av sociala medier Marknadsföringsstrategier och företags användning av sociala medier Högskolan i Halmstad Strategisk kommunikation, påbyggnadskurs 30hp Examinator: Matts Skagshöj Handledare: Martin Berg Författare: Elvedin

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 9, februari 2015 * * * * *************************************************** 9 tips för att lyckas

Läs mer

Marknadsföring på internet suger...

Marknadsföring på internet suger... Marknadsföring på internet suger... så varför inte ta den mest uppenbara vägen till fler kunder? Skriven av: Jesper Lindén affärscoach, författare, talare och marknadsförare på internet Om ungefär 10 min

Läs mer

SÄTT SOM FÅR MODERNA KUNDER

SÄTT SOM FÅR MODERNA KUNDER Skriven av SCOTTDANIELS SÄTT SOM FÅR MODERNA KUNDER att välja ditt företag när de gör sin hemläxa på webben SAMMANFATTNING SCOTTDANIELS Varför vi publicerar den här informationen: Vi bedriver självklart

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

KANBAN. Internetmarknadsföring på tio minuter. Vilken webbstrategi har du?

KANBAN. Internetmarknadsföring på tio minuter. Vilken webbstrategi har du? Vilken webbstrategi har du? Internetmarknadsföring på tio minuter KANBAN marketing kanban marketing ab lund, sweden e-mail gustav.bergman@kanban.se mobile +46 (0)709-16 37 65 website www.kanban.se 1 a

Läs mer

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! AV VIVIANN LABBA Attrahera Kunder! 1 2 ViviAnn Labba Agera Business Smart : Attrahera Kunder! 49 hemligheter till hur du

Läs mer

Internet of SALES. Skapa affärer och få fler kunder genom att förstå och utnyttja potentialen i digital marknadsföring och social försäljning

Internet of SALES. Skapa affärer och få fler kunder genom att förstå och utnyttja potentialen i digital marknadsföring och social försäljning Internet of SALES Skapa affärer och få fler kunder genom att förstå och utnyttja potentialen i digital marknadsföring och social försäljning Henrik Björklund ISBN 978 91 87093 63 0 Internet of Sales Soderpalm

Läs mer

Så skapar, skickar och utvärderar du e-post som ger tydliga resultat

Så skapar, skickar och utvärderar du e-post som ger tydliga resultat Så skapar, skickar och utvärderar du e-post som ger tydliga resultat HANDBOK I E-POSTMARKNADSFÖRING UPPDATERAD MED e-post för sociala medier och mobila enheter INNEHÅLL 1. nycklarna till framgång 6 2.

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION

VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION VÄRDEKEDJAN Marknadsföring, information och kommunikation är förmedling av tankar, idéer, fakta eller känslor. Men för att kunna förmedla måste ett budskap formuleras

Läs mer

TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA

TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA www.businesssmart.se ViviAnn Labba och Business Smart 2009-2010 35tips till fler kunder består utav en samling artiklar kring kundvård skrivna av ViviAnn Labba

Läs mer

Tankar, idéer och tips inför det nya året

Tankar, idéer och tips inför det nya året Tankar, idéer och tips inför det nya året 2012 av Jesper Lindén Jesper Lindén Så här i början av ett nytt år är ofta det bästa läget att sätta sig ner och fundera på vilka förändringar man kan gör för

Läs mer

White paper Välskrivna texter för e-post

White paper Välskrivna texter för e-post White paper Välskrivna texter för e-post Lär dig knepen som hjälper dig att skriva bättre texter Din guide till bra och välskrivna texter för e-post Den digitala marknadsföringen är ofta inriktad på teknik.

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION

VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION VÄRDEKEDJAN Marknadsföring, information och kommunikation förmedlar tankar, idéer, fakta eller känslor. Men för att kunna nå fram måste ett budskap formuleras

Läs mer

27 enkla tips för att fördubbla konverteringen för din e-butik garanterat. av Jonas Carlström

27 enkla tips för att fördubbla konverteringen för din e-butik garanterat. av Jonas Carlström 27 enkla tips för att fördubbla konverteringen för din e-butik garanterat av Jonas Carlström Varför bry sig om konverteringen? Öka antalet försäljningar med samma mängd trafik (Hög lönsamhet är företagets

Läs mer

E-POSTBAROMETERN 2013

E-POSTBAROMETERN 2013 E-POSTBAROMETERN 2013 Marknadschefers val av olika medier 2013 E-postmarknadsföringens nuläge, framtid och trender. Statistik från en undersökning bland svenska marknadsförare. Creating e-mail success

Läs mer

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Använd SEO Systemet och skapa webbplatser som kan ge dig 90 000 kr per år så snabbt som möjligt. Denna specialrapport

Läs mer

HANDBOK SÅ SKAPAR NI ENGAGEMANG I ER MARKNADSFÖRING

HANDBOK SÅ SKAPAR NI ENGAGEMANG I ER MARKNADSFÖRING HANDBOK SÅ SKAPAR NI ENGAGEMANG I ER MARKNADSFÖRING Därför fungerar quiz Så integrerar ni quiz i ert befintliga upplägg Alla fördelar och möjligheter Content marketing & Gamification Därför är Facebook

Läs mer

Bankuellt Nr 8 Februari 2013

Bankuellt Nr 8 Februari 2013 Bankuellt Nr 8 Februari 2013 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Under 2012 hände något historiskt. Bergslagens Sparbank öppnade ett nytt kontor på en ort som varit utan bankkontor

Läs mer

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se Rekryteringsmanual - För dig som behöver rekryteringsråd Kontakt: E-post: Utgivare: roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se roi:recruit Innehållsförteckning 1. SKAPA EN GENOMARBETAD KRAVPROFIL...

Läs mer

Hur ditt företag blir en KUNDMAGNET

Hur ditt företag blir en KUNDMAGNET Hur ditt företag blir en KUNDMAGNET 12 hemligheter som hjälper dig tjäna mer pengar snabbt! Av Krister Maxe 2011 Copyright: Krister Maxe Mångfaldigande av innehållet i denna bok, helt eller delvis är,

Läs mer