Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika"

Transkript

1 Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika saker och hon tycker att den där Nina verkar vara lite skum. Felicia börjar tycka att skolan hon har gått i sen hon var liten börjar skrämma henne. Och att hennes elaka klasskamrater Sarah och Erica retar henne gör inte saken bättre. Men när hon får reda på den skrämmande hemlighet Nina bär på förändras allt.

2 Ljuden Mjau! - Vad var det?! sa Felicia. - Vadå? sa Lucia och slog igen sitt skåp. - Jag hörde något från bottenvåningen, det lät som en...katt, sa Felicia och kikade ner för trappan till botten våningen. - En katt, det finns väl inga katter på skolan, sa Lucia. - Jag vet men det lät så verkligt, sa Felicia. Sen hörde Felicia ett ljud som irriterade henne så mycket att hon glömde kattljudet direkt. Sarah och Ericas fnitter. - En katt i skolan, allvarligt Felicia, sa Sarah och fnittrade ännu mer. - Ja men lägg av då Sarah, sa Lucia och föste bort dom. - Tack, sa Felicia. - Vad har man vänner till, sa Lucia och la armen om Felicia. Sen kom rektorn upp för trappan till bottenvåningen tillsammans med en tjej Felicia inte hade sett förut, hon tänkte att hon säkert var ny. Tjejen hade långt svart hår som hon hade i en fläta som hängde längst med ryggen. Hon hade en kort svart kjol med strumpbyxor under, hon hade en grå t-shirt som hon hade stoppat in innanför kjolen. - Det här är Nina, hon ska gå i er klass så ni får ta väl hand om henne, sa rektorn. - Okej, sa Lucia - Bra, nu tycker jag att ni inte ska hänga runt i korridorerna mer, gå till er lektion, sa rektorn - Men vi har inte vår lektion förrän om tio minuter, sa Felicia. - Bättre för tidig än för sen, sa rektorn och gick. Skolans rektor är inte bara skolans rektor utan också Sarahs morbror. Hon kan göra vad hon vill utan att få skäll. En gång spottade hon i Lucias mattebok och så fick Lucia skulden. Nina gick fram till skåpet bredvid Felicias och la in sina grejer. Då hörde hon ett konstigt ljud. Det lät som en katt som spann.

3 Sen gick Nina iväg till klassrummet och då försvann ljudet. Felicia tänkte att det bara var en inbillning så gick hon också iväg till klassrummet.

4 Rädslan Efter lektionen hade Felicia rast, men Lucia hade spanska så dom bestämde att Felicia skulle vänta på Lucia i cafeterian. På väg till cafeterian tänkte Felicia på ljudet, katten hon hade hört innan lektionen. Hon är ju lite rädd för katter så det kanske inte är så konstigt att hon hade hört en. Sen råkade Felicia trampa i något med skon. När hon skulle kolla vad det var såg hon att det var bajs, "Vilken liten snorunge lägger bajs i en korridor, jag gjorde ju knappast det när jag var liten" tänkte hon och blev lite småarg. Hon tog av sig skon och gick med en sko till cafeterian. Lite längre fram i korridoren såg hon Sarah och Erica. " Varför måste dom komma just nu? " tänkte hon. Felicia började gå lite snabbare för att hon inte ville att dom skulle hinna stoppa henne. - Felicia varför så bråttom? sa Sarah och ställde sig framför Felicia samtidigt som hon flinade elakt. - Och varför håller du din ena sko i handen? sa Erica och flinade hon med. Felicia önskade att Lucia var här för även om hon var mycket mindre och kortare än Felicia var hon mycket bättre på att säga emot Sarah och Erika. - Därför, sa Felicia och försökte gå men Sarah höll kvar henne. - Du är ensam, har Lucia tröttnat på dig? sa Sarah utan att släppa Felicia. - Nej hon är bara på spanska, sa Felicia. - Det är bara en ursäkt för att inte behöva vara med dig Felicia! sa Sarah. Då blev Felicia bara så arg att hon inte tänkte på vad hon gjorde. - DET ÄR INTE ALLS EN URSÄKT OCH HON HAR INTE ALLS TRÖTTNAT PÅ MIG, MEN JAG HAR DÄREMOT TRÖTTNAT PÅ DIG! skrek Felicia och slet sig ur Sarahs så att det skvätte lite bajs från skon på Sarah utan att hon märkte det. - Jaja, jag bara skoja lite det är inte mitt fel om du inte tål ett litet skämt, sa Sarah och såg oskyldig ut. - Men..., sa Felicia och blev förvånad över att Sarah skyllde ifrån sig från något hon gjort. - Du kan ju inte skrika på alla Felicia, sa Sarah.

5 Felicia visste inte att Sarah var så elak, att hon var så dum och att hon kunde fortsätta även om Felicia hade skrikit och hon skriker nästan aldrig. - MEN VARFÖR ÄR DU SÅ...SÅ...ELAK! skrek Felicia och kände att gråten var på väg upp så hon var tvungen att svälja flera gånger. - Elak? Är jag elak Erica? frågade Sarah och vände sig om till Erica. Erica bara skakade på huvudet. Felicia tänkte att hon egentligen tyckte att Sarah var elak men vågade inte säga emot henne. - Ser du. Nu orkar inte jag slösa min tid på dig mer, sa Sarah och gick malligt iväg med Erica som släptåg. När dom hade gått så kunde Felicia inte hålla nere gråten längre så hon började gråta och sprang med skon i handen till cafeterian. Vid cafeterian hade Felicia slutat gråta men var ändå ganska upprörd. Sen slog hon sig ner vid ett bord och lugnade sig lite. Hon försökte strunta i Sarah och Erica hur elaka dom än var. Sen kom Anna som jobbar på cafeterian fram till Felicias bord. - Hej Felicia, skulle du vilja beställa något? frågade Anna. - Öh, nej tack jag har inga pengar med mig, sa Felicia. - Men jag kan bjuda på en chokladboll, sa Anna. - Tack, sa Felicia och blev glad och glömde Sarah och Erica. - Ingen orsak, sa Anna och gick in i köket bakom disken. Sen kände Felicia att någon tittade på henne. När hon kollade runt omkring sig såg hon att ute på skolgården var det något stort djur. Det såg ut som en katt fast mycket, mycket större. Den var svart och den hade gula ögon som stirrade på Felicia. Felicia blev så rädd så hon skrek till. " Aaaa!!!" - Felicia! nästan ropade Anna och sprang ut till henne. Felicia var så rädd att hon knappt kunde prata. - Har det hänt något? frågade Anna. - Ka-att, sa Felicia och kände att hon börjat gråta. - Katt? Tack och lov jag trodde det var en rånare eller något, sa Anna. - Katt, där ute, sa Felicia och pekade ut mot skolgården. Anna tittade ut mot skolgården.

6 - Jag ser ingen katt, sa Anna. Sen kollade Felicia mot skolgården och då var katten borta, det enda hon såg på skolgården var Nina som satt på en bänk och läste och några barn som gungade. - Men jag var säker på att det var en katt där, den var stor som en människa och hade gula ögon som stirrade på mig, sa Felicia och slutade gråta. - Du kanske bara inbillade dig, är du rädd för katter? frågade Anna. - Ja, lite, sa Felicia. - Men ta och ät din chokladboll i lugn och ro så blir du nog lite lugnare, sa Anna och ställde tallriken med chokladbollen på bordet och gick sedan in i köket igen. Felicia blev faktiskt lite lugnare, Anna är alltid snäll mot alla ( till och med mot Sarah ) och hon skulle aldrig säga att man är konstig vad man än såg eller hörde.

7 Affischen Nästa dag i skolan bestämde sig Felicia att hon skulle strunta i Sarah och Erica och deras dumma kommentarer, och dom där konstiga ljuden och katten på skolgården måste vara en inbillning. Hon bestämde sig att det skulle vara en helt vanlig skoldag utan konstiga ljud och dumma elever. Felicia skulle ha matte som första lektion, "En helt vanlig mattelektion kom ihåg det, Felicia, en helt vanlig mattelektion tänkte hon om och om igen. Men i korridoren såg Felicia ett papper på golvet, det satt en anslagstavla på väggen bredvid så hon tänkte att pappret måste ha suttit där men trillat ner sen, "Ett helt vanligt papper som har trillat ner, inget att oroa sig för Felicia" tänkte hon. Hon kollade vad det var på pappret och såg att det var en artikel från skoltidningen. Det var rektorn som skrev skoltidningen så han skrev alltid om hur fantastisk skolan var (enligt honom) men ingen läste den ändå ( om inte i så fall Sarah ). Men när hon läste artikeln så tyckte hon att den var lite skum. Vanlig dag! "Det har varit en vanlig och fin skolvecka med inga konstiga händelser här på Kattskogs-skolan" - Det har varit en solig vecka men med lite regn på tisdagen, säger Erica Jonsson, elev på skolan. - Det har varit en perfekt skolvecka utan konstigheter, en helt vanlig vecka här på vår fina och vanliga skola, säger kompisen Sarah. Det verkar som om att det har varit en vanlig dag här på skolan utan händelser ni behöver inte oroa er. Så nu kan ni gå hem till era föräldrar och säga att allt är bra och inga händelser. Det är nästan så att man kan säga att skolan borde heta vanlig-skolan. Journalist: rektor Per-Erik J Skoltidningen brukade vara ganska tråkig, och rektorn brukade ju skriva att skolan var perfekt och sånt men Felicia tyckte ändå att det var en ganska skum artikel. " Dom skrev ju vanlig typ hundra gånger" tänkte Felicia. Hon brydde sig inte så mycket mer om det så hon satte bara tillbaka lappen på anslagstavlan.

8 Men när hon skulle sätta fast lappen på anslagstavlan fastnade den inte riktigt så den trillade ner på golvet igen med ovansidan neråt och då såg Felicia att det var något på baksidan. Det såg ut som en till artikel. Felicia tog upp pappret och läste den andra artikeln. Spöken på skolan! Skumma ljud, konstiga spår. Underliga saker på skolan. SPÖKAR DET!? Rivmärken på väggarna i klassrummen, sönder rivna dynor på fritids, allt står inte rätt till här på skolan. På dom senaste två dagarna har det varit konstiga ljud på skolan. Elever och lärare har hört och sett konstiga saker på skolan. Det har ryktas om kattljud och till och med att man har sett katter stora som människor på skolgården. Journalist: Anonym Felicia började genast tänka på katten hon hade sett på skolgården och kattljudet i korridoren och kände oron i magen, oron som hon har försökt att hålla borta hela morgonen men som nu var tillbaka. Sen tänkte hon på artikeln igen, det var ju det hon hade varit med om. Men det var ju bara Anna som hade varit i cafeterian när hon såg katten och förutom henne hade hon ju inte berättat det för någon. Hon kollade sen om det stod vem som hade skrivit artikeln, då såg hon att personen ville vara anonym. "Kan det vara Anna som skrivit artikeln, men då hade hon väl frågat mig först" tänkte Felicia. Fast sen tänkte hon på att Anna inte visste det där om kattljuden så det kunde ju inte vara hon. Felicia tänkte sen att hon inte behövde bry sig om en liten artikel. Sen kollade hon sig runt i korridoren och såg att hon var helt ensam. Det skrämde henne. Hon ville inte vara ensam i korridoren. En korridor i en skola som det kanske spökar i...

9 Upptäckten Efter matten tänkte Felicia på den där artikeln. "Spöken på skolan!" det var så den hette. Det stod att det var rivmärken i klassrummen men det hade Felicia inte sett några, och sönderrivna dynor på fritids. Det visste hon ju inte om det var så för hon gick ju inte på fritids. Även om hon inte sett rivmärken i klassrummet eller något annat konstigt sen artikeln var hon faktiskt lite rädd. Felicia väntade på Lucia vid sitt och Lucias skåp, inte för att dom hade olika lektioner som igår. Utan för att Lucia hade varit hos rektorn. "Stackars Lucia, det är inte hennes fel att Sarah och Erica är så dumma och barnsliga" tänkte Felicia. Dom hade haft matteprov på mattelektionen och Sarah la en lapp med facit bredvid Lucias bänk och sen hade läraren hittat den och anklagat henne för fusk. Då fick hon gå till rektorn. Ingen såg när Sarah la lappen där, men Lucia sa att Sarah hade "råkat" tappa sin penna precis bredvid hennes bänk och då måste hon ha lagt fusklappen där. Efter en stund kom Lucia stampande ut från rektorns kontor. - Sarah är så elak! sa Lucia och öppnade argt sitt skåp. - Jag vet, sa Felicia och tänkte på det dom hade gjort mot henne igår. - Hon kan liksom göra vad hon vill och för inget skäll. För att hon är rektorns lilla "gullegris", sa Lucia och la in sin mattebok i skåpet. - Jag vet, sa Felicia igen. Sen slängde Lucia argt igen sitt skåp. Då gick Sarah och Erica förbi Lucia och Felicia. - Hej Lucia. Fuska på ett matteprov, det trodde jag inte om dig, sa Sarah och skakade på huvudet. - Din... Det var ju du som la lappen där! skrek Lucia och tog ett steg fram mot Sarah för att kunna brotta ner henne. Men då gick svenskaläraren Pia förbi och såg vad som hände. Hon kom snabbt och ställde sig emellan Lucia och Sarah. - Stopp, stopp, stopp, inte bråka, ni vet mycket väl att det är förbjudet, sa Pia argt. - Ja... men, sa Lucia.

10 - Inga men, säg nu förlåt till varandra, sa Pia och tittade på Sarah och Lucia. - Men, sa Sarah. - Kom igen vi har inte hela dan på oss, sa Pia och blev ännu lite argare. Lucia tvekade lite men sen sa hon. - Jag är ledsen Sarah. - Bra, sa Sarah och var på väg att gå men Pia tog tag i henne. - Du också Sarah, sa Pia och höll kvar Sarah. - Men, sa Sarah. - Men snälla nån, det är väl inte så himla svårt, sa Pia och började bli otålig. - Förlåt då Lucia, sa Sarah. - Bra nu kan ni gå och försöka att inte bråka, sa Pia och föste iväg Lucia och Sarah. Erica gick också iväg efter Sarah och Felicia tänkte också gå men då tog Pia tag i Felicias axel. - Felicia skulle du kunna vara jättegullig och gå ner i källaren och hämta lite färgade papper till mig, jag har ju lektion nu, sa Pia och tittade på Felicia. - Eh... Javisst, sa Felicia och försökte låta som om det inte var några helst problem när hon egentligen tyckte att det var jätteläskigt efter allt som hade hänt igår och idag. - Bra, du kan bara lämna dom sedan på expeditionen, sa Pia och gav Felicia nycklarna till källaren. Sen gick Pia iväg och Felicia tänkte att hon inte kunde göra Pia besviken så hon började gå mot källaren. När Felicia såg dörren till källaren kände hon att hjärtat började banka lite snabbare och högre. Hon såg att Nina, den nya tjejen, stod lite längre bort i korridoren. Hon hade samma kläder som hon haft igår. Strumpbyxor, kjol och T-shirt. Nu hade hon sitt svarta hår utsläppt. Felicia tyckte att hon lite såg ut som en häxa. Hon ville inte att hon skulle tro att hon var feg så hon försökte gå så stadigt som möjligt mot källaren. Hon låste upp dörren och öppnade den. Hon lyssnade medan hon öppnade den. Den knarrade inte. Konstigt nog blev Felicia lite lugnare av det.

11 För i alla skräckfilmer som Felicia hade sett så brukade källardörrar knarra och sedan kommer det ett monster, så Felicia blev lite lugnare. Hon gick ner för den långa stentrappan ner till källaren. Duns, duns, duns lät det när hon gick ner för den. Nere i källaren var det väldigt mörkt. Hon kände på väggen efter en lampknapp. Hon kände en liten knapp som hon tryckte på. Då tändes en liten glödlampa i taket. Den gav inte så mycket ljus men tillräckligt mycket för att hon skulle kunna se vad som fanns i rummet. Felicia kollade omkring i rummet hon var i. Det var ett ganska litet rum med slitna väggar och massa rör i taket. Det stod ett piano i hörnet av rummet. Det stod lite andra grejer där också. Några stolar, ett bord och... en matskål. Med kattmat. Hon tänkte att det kanske var någon lärare som hade sin katt här när hen jobbar. Det var tre dörrar i rummet hon kollade vad det stod på dörrarna. Det stod förråd på en av dörrarna och på dom andra två stod det inget. Hon kände på dörren där det stod förråd. Den var olåst så hon gick in. Det var ett mindre rum än det hon hade varit i innan med gråa väggar med hyllor som stod längs väggarna. Hon gick fram till en hylla och letade efter dom färgade papperna. Då såg hon en kartong som det stod färgade papper på. Hon tog kartongen i famnen och gick glad för att hittat papperna så snabbt ut ur förrådet. När hon kom ut ur förrådet märkte hon att lampan hade slocknat. Hon blev så rädd att hon sprang så snabbt hon kunde genom rummet uppför källartrappan. Men plötsligt så krockade Felicia med något på väg upp i trappan. Eftersom hon hade sprungit så snabbt upp för trappan flög hon hjälplöst, baklänges ner för trappan och hamnade på ryggen längst ner i trappan. Hon tappade kartongen med papperna så dom låg utspridda över källargolvet. Felicia försökte resa sig men det gjorde så ont i ryggen från när hon ramlat så hon kunde inte. Hon kikade upp i trappan för att se vad hon hade krockat med. I mitten av trappan stod det något. Det var stort och svart.

12 Det hade gula ögon och gick långsamt ner för trappan närmare och närmare Felicia som låg nere på golvet. Det såg ut som en katt men den var större och hade gula smutsiga klor. Den hade ingen päls heller den hade... hud. Kolsvart hud. Den var så läskig med sina stirrande gula ögon. Felicia kände att hon blev så rädd att hon fick ont i magen. Hon försökte svälja för att inte börja gråta, men det gick inte längre. Tårarna rann ner för kinderna. Katten kom närmare och närmare Felicia. Men när den märkte att Felicia grät så stannade den. Felicia försökte hasa sig bakåt medan hon satt på golvet. Hon drog sig in bakom pianot som stod i hörnet av rummet. När hon satt där kunde katten inte se henne. Hon höll hårt om Pias nycklar som hon hade i handen. Hon tänkte att om hon satt där tillräckligt länge skulle den där katten eller monstret till slut gå. Felicia hörde att katten hade börjat gå igen och kom närmare. Hon orkade inte göra något längre. Hon ville bara försvinna. Hon var så rädd. Hon grät så mycket att hon hade fått svårt att andas. Felicia lutade sig bara mot pianot och blundade. Hon försökte ta djupa andetag och efter en stund andades hon som vanligt igen. När Felicia öppnade ögonen igen visste hon inte var hon var. - Felicia, Felicia är du här nere? sa någon. Det tog några sekunder innan Felicia riktigt fattade var hon var. Hon satt vid pianot i källaren. Då kom Felicia ihåg det som hade hänt, med det där odjuret, eller katten eller vad det nu var. Det sista hon kom ihåg var att hon hade suttit vid pianot. Där hon satt nu. Hon undrade hur länge hon hade kunnat sitta där. - Hallå, är du här nere? ropade någon igen. - Ja, sa Felicia men det lät mer som ett pip eftersom hon inte hade pratat på länge. - Va? Hallå Felicia är du här? sa någon igen. Då kände Felicia igen rösten. Det var Lucia, det var hon som ropade på henne. - Lucia, väste Felicia för hon kunde inte prata riktigt. - Felicia! sa Lucia och sprang ner för källartrappan. Lucia sprang fram till pianot där Felicia gömde sig. - Varför sitter du här, du missade både bilden och gympan, sa Lucia.

13 Felicia visste inte vad hon skulle svara på det så hon bara ryckte på axlarna. - Kom, skolan är slut, vi går hem, sa Lucia och drog upp Felicia. - Aj! sa Felicia och märkte hur ont hon hade i ryggen. - Va? sa Lucia och tittade konstigt på Felicia. - Jag har ont i ryggen, sa Felicia. - Men kom, jag hjälper dig, sa Lucia och tog Felicia arm och la runt hennes axel. Lucia hjälpte Felicia upp för trappan. När de kom ut från källaren såg Felicia att Nina stod där utanför längre bort i korridoren. Hon log. Inte ett elakt leende utan bara ett snällt. Som en kompis. Felicia log tillbaka. Hon gick till expeditionen och lämnade Pias nycklar. Sen gick hon och Lucia hem. Men när Felicia precis hade gått in genom dörren hem till sig kom hon på att Nina hade väl också varit i den korridoren när hon gick ner där från första början. Och varför var hon där när skolan var slut. "Det här har varit en konstig vecka" tänkte Felicia och tog av sig jackan inne i hallen.

14 Dikten Nästa dag vaknade Felicia av att hennes mamma ropade. - Frukost Felicia! - Mm, jag kommer snart, sa Felicia. "Mm helg, gud vad skönt" tänkte Felicia. Sen gick hon upp ur sängen och tog på sig morgonrocken som hängde på dörren till rummet. Sen gick hon in i köket. - Åh, Felicia kan du vara snäll och hämta posten? sa hennes mamma som satt i köket och åt frukost. - Jaja, sa Felicia trött. Sen tog hon på sig sina stövlar som stod i hallen och gick ut till brevlådan. " Ganska fint väder idag ändå" tänkte Felicia medan hon öppnade brevlådan och tog ut breven. Hon skummade snabbt igenom utsidan av breven. Då såg hon att ett av breven var till henne. Felicia blev ganska glad för det brukade inte vara så många som skickade brev till henne. Utom födelsedagskort från typ släkten men nu var det långt kvar till hennes födelsedag. Hon gick in i huset och satte sig vid köksbordet. På brevet stod det "Felicia i sjuan". Felicia tänkte att det måste vara någon i klassen för vem skriver annars så. Hon öppnade kuvertet och tog ut brevet och läste det. Monster Monster är på låtsas. Monster är fantasi. Om du tror på monster är du lika smart som ett litet, litet bi. Om du tror på monster borde du skämmas. För dom som säger att dom finns är bara där för att skrämmas. Om du tror på monster ibland, borde du flytta till ett annat land. För här där vi bor, finns det inga som på monster tror. Det kändes som om Felicia fick ett slag i magen. Visste någon om monstret som Felicia hade sett igår. Hon ville helst att allt konstigt

15 skulle vara över idag. Felicia suckade högt över allt jobbigt dom här dagarna. - Vad är det Felicia? frågade hennes mamma som satt mittemot vid köksbordet och måste hört att hon suckade. - Va? sa Felicia som inte hade märkt att hon hade suckat. - Är det något som är på tok, du verkar lite bekymrad? frågade hennes mamma. - Äh, inget. Det är bara någon i klassen som har skickat en konstig dikt till mig, och jag vet inte vem det är som skickade den, sa Felicia. - Men det är säkert bara någon som ville skoja lite, bekymra dig inte över det, sa hennes mamma och ställde in disken i diskmaskinen. Felicia tänkte att hennes mamma kanske hade rätt. Att den där dikten var ett skämt. För bin är faktiskt ganska smarta för att vara så små. Hon kanske bara hade gjort en höna av en fjäder. Hon tänkte att hon skulle vänta och se på måndag.

16 Boken På måndagen gick Felicia till skolan lite tidigare. Hon ville titta lite i biblioteket innan skolan. Felicia gick in i biblioteket och började kolla runt lite bland hyllorna. Det var nästan inga där. Bara några pensionärer och några bibliotekarier. Hon kikade på bokryggarna efter intressanta böcker. Då såg Felicia en bok som hette "Monstret". Felicia började tänka på det monstret hon hade sett i källaren. Felicia hade tänkt på det under helgen. Hon hade först tänkt att det hade varit en konstig dröm för hon kom inte ihåg så mycket från det. Men i efterhand hade hon kommit ihåg mer och mer från det. Ju mer hon hade kommit ihåg desto mindre hade hon trott att det var en dröm. - Hej! Letar du efter något speciellt? frågade en bibliotekarie som hade kommit fram till Felicia. Felicia ryckte till för hon hade varit så inne i sina tankar att hon inte märkt att någon kommit fram till henne. - Eh... katter, sa Felicia utan att vara medveten om vad hon sa. Hon hade varit så djupt inne i sina tankar att hon inte ens tänkte på vad som kom ur henne. - Kattböcker finns på hylla C därborta, sa bibliotekarien och pekade bort mot en hylla. - Aa...tack, sa Felicia och gick bort mot hyllan som bibliotekarien hade pekat på. Hon tänkte att det inte kan skada att titta lite. När hon kom fram till hyllan såg hon att Nina stod där. Hon hade ett papper i handen som hon kollade på. När hon såg att Felicia hade kommit knycklade hon snabbt ihop pappret och gömde det i handen. - Hej! sa Felicia och försökte verka artig. - Hej, sa Nina jättesnabbt och skyndade sig ut från biblioteket. Felicia såg att hon slängde det pappret hon hade haft i handen i en soptunna utanför biblioteket. Felicia tyckte att Nina var konstig och faktiskt lite läskig. Hon hade knappt sagt något sen hon kom hit, och hon dök bara upp ibland lite här och var. Felicia slutade tänka på det mer sen och började leta efter kattböcker i hyllan. Hon hittade en som var lite tunnare som hon tog ut och började läsa.

17 I kattens öron finns det ungefär 60 muskler. Därför kan dom vrida sina öron åt alla håll. De använder sina öron också för att visa sina känslor. Om öronen är riktade framåt är de vänliga. Är dom riktade bakåt är dom arga. Katter använder kroppsspråk för att prata med varandra. "Hade katten i källaren haft sin öron på något speciellt sätt", tänkte Felicia. "Det var faktiskt ganska mörkt så det skulle nog vara ganska svårt att se även om man skulle kolla jättenoga på den" tänkte Felicia och la tillbaka kattboken i hyllan och gick ut från biblioteket. När hon hade gått ut från biblioteket såg Felicia papperskorgen som Nina hade slängt pappret hon hade haft i handen. Hon tvekade först lite men sedan stoppade hon ner handen i papperskorgen för att se om hon fick upp pappret som Nina hade slängt. Hon kollade sig omkring för att kolla så ingen kom för det skulle vara lite pinsamt tyckte Felicia. Hon fick upp ett litet hopknycklad papper som hon vecklade upp. Hon läste vad det stod på pappret. Steg 1. Vakta gömstället. Steg 2. Håll koll på henne. Steg 3. Låt henne inte hitta oss!!! Felicia tyckte att lappen var väldigt konstig och lite skrämmande. Vem var det som dom inte ville skulle upptäcka dom? Felicia började bli orolig igen. Hon rev sönder lappen och slängde den i papperskorgen igen och tänkte att hon kanske skulle försöka undvika Nina, hon var ju så konstig. - Vad gör du! sa någon bakom Felicia. Felicia blev så rädd att det kändes som om hennes hjärta stannade. Hon vände sig om för att se vem det var. Då såg hon att det var Nina. - Eh...jag..., sa Felicia och kände att hon blev lite torr i halsen så hon var tvungen att svälja flera gånger.

18 - Vad var det där? sa Nina och nickade mot papperskorgen där Felicia slängt pappret. - Eh... Jag såg att du slängde ett papper där så jag skulle se vad det var, sa Felicia lite nervöst. - Snokar du i mina grejer? frågade Nina nästan lite hotfullt. - Nej, men..., sa Felicia. - Lägg av med det, okej? sa Nina och puttade Felicia lite lätt innan hon gick. - Okej, pep Felicia och stod kvar vid papperskorgen tills Nina var utom synhåll. Sen såg hon Lucia stressat komma in genom ingången till skolan. - Hej, vi måste skynda oss till slöjden annars blir vi sena, sa Lucia och drog med sig Felicia bort mot slöjdsalen. Felicia var glad över att Lucia hade kommit, så hon inte behövde vara själv om hon skulle träffa Nina igen.

19 Blandningen Efter slöjden gick Felicia och Lucia till cafeterian för det var två timmar till nästa lektion. I cafeterian var det ganska tomt. Det var bara några nior som satt vid ett bord och så satt Sarah och Erica där också med varsin kopp te. Erica satt och drack sitt te men Sarah verkade knappt ha rört sitt. När Felicia såg dom ville hon gå tillbaka men Lucia drog tillbaka henne. - Vi behöver ju inte sitta nära dom. Förresten är jag jättesugen på en chokladboll, sa Lucia och drog med sig Felicia till kassan. Bakom kassan satt Anna med armbågen på bordet och verkade bara sitta och drömma för hon ryckte till lite när Lucia och Felicia kom fram till henne. - Sitter du här och drömmer? sa Lucia till Anna som rodnade lite. - Ursäkta, skulle ni vilja beställa något? sa Anna och rätade lite på ryggen. - Jag vill ha en chokladboll, sa Lucia. - En chokladboll, sa Anna och tog fram en chokladboll från cafédisken och la på en talrik. - Vill du ha något? sa Anna till Felicia. - Eh... Ett glas vatten bara, sa Felicia. - Ett glas vatten, sa Anna och tog fram en vattenkanna och hällde upp vatten i ett glas och knappade sen lite på kassaapparaten. - Var det bra så? sa Anna och tittade på Lucia. - Ja, sa Lucia och nickade. - Okej då blir det tolv kronor, sa Anna och Lucia plockade fram en tjugolapp från fickan som hon gav till Anna. Anna la ner den i kassaapparaten och gav Lucia åtta kronor. Lucia och Felicia tog sina grejer och gick och satte sig vid ett bord så långt från Sarah och Erika som möjligt.

20 Felicia märkte att Sarah och Erika tittade på henne och Lucia och viskade. - Vad viskar dom åt? sa Felicia till Lucia. - Vadå? sa Lucia med munnen full av chokladboll. - Sarah och Erika viskar och kollar på oss, sa Felicia. Lucia kollade bort mot Sarah och Erika och såg att dom höll på att viska ivrigt. - Jag vet inte, det är säkert bara något barnsligt som dom håller på åt, sa Lucia och fortsatte äta på sin chokladboll. Felicia tänkte att hon kanska inte hetsa upp sig över småsaker och ta det lugnt som Lucia. Så hon och Lucia började prata om andra saker och Sarah och Erica gjorde ingenting mot Felicia eller Lucia. - Kolla nu går Sarah och Erica, sa Lucia. Felicia kollade bort mot Sarah och Ericas bord och såg att dom höll på att plocka ihop sin disk. Sarahs te var fortfarande orört, men det verkade fortfarande vara varmt eftersom Sarah höll väldigt försiktigt i örat på koppen. När dom hade plockat ihop sin disk gick dom bort mot Felicias och Lucias bord istället för mot kassan. - Varför går dom hitåt? viskade Felicia till Lucia. - Jag vet inte men ignorera dom bara, viskade Lucia tillbaka. Så Felicia vände sig mot Lucia och låtsades som som inte fanns. Men så kände hon att något blött hälldes över henne. Något som var väldigt varmt. Det rann över ansiktet ner på hennes armar. Det sved och brände som bara den. När hon såg på hennes armar såg hon att dom var röd/rosa och hon började få små blåsor. - Oj, förlåt jag råkade, sa Sarah bakom Felicia. Felicia vände sig om mot Sarah och kollade på henne en kort sekund innan hon sprang ut ur cafeterian mot toan. Hon sprang in på toan och låste dörren. Hon tog massa papper och sköljde under kranen och la på hennes armar och i sitt ansikte. När det inte sved lika mycket längre försökte hon tänka ut någon hämnd mot Sarah. Hon började tänka på monstret. Det skulle kunna skrämma Sarah så hon inte skulle reta henne mera. Hon tänkte att hon måste ha något lockbete för att få upp monstret ur källaren.

21 Eftersom det var ett kattmonster borde den ju gilla samma saker som vanliga katter gillar, tänkte Felicia. Hennes familj hade haft katt för några år sedan och hon trodde att de hade någon gammal kattmat kvar. Hon satte sig på toalocket och skrev ner ett recept på toapappret med en bläckpenna hon hade haft i bakfickan. Efter kanske tio minuter kände hon att hon var klar. Recept på katt lockbete. Du behöver: 1 dl kattmat 3 dl makrill 1 krm jord 3 msk hovmästarsås 5 dl mjölk 20 insekter Gör så här: Ta fram en bunke och häll i makrillen, kattmaten, jorden och hovmästarsåsen. Krossa insekterna och häll sedan ner dom också i bunken. Häll mjölken i en kanna och värm den i 2-3 min i micron. Häll sedan i mjölken i bunken och vispa med elvisp. Ställ sedan in hela bunken i micron och värm i ca 4 min. Sätt sedan plastfolie över bunken och ställ in i kylen och vänta i ca 15 min. Sedan är den klar! Felicia tittade på mobil för att se hur långt det var kvar till nästa lektion. Det var drygt en timma kvar. Hon skulle nog hinna hem och göra blandningen och sedan komma tillbaka till skolan igen. Hon kollade på sig i toa spegeln. Hennes ansikte såg ganska äckligt ut med alla blåsor, men hon trodde att hon hade en luvtröja i skåpet som skulle skydda henne lite grann istället för det linnet hon hade på sig nu. Hon la toapappret i byxfickan och sprang ut ur toan bort mot sitt skåp. Hon sprang med huvudet böjt för att ingen skulle se henne. Hon låste upp sitt skåp snabbt och tog fram luvtröjan som låg tillknycklad i hörnet i skåpet.

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan. Om författaren Namn Linnéa Ålder 9 år Intresse Handboll och teater Böcker som jag inspireras av Twilight 1 Familj Min storasyster, min mamma och min pappa Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tackar

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen.

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen. Kapitel 1 ljuden: -Hörde du ljudet? Det låter som en apa sa Grevert. - Nej vadå? Sa Kossan. -Nej det var inget sa Grevert. Det var under kemitimmen som Grevert hörde konstiga ljud från golvet. Grevert

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

Sömngångare. Publicerat med tillstånd Förvandlad Text Mårten Melin Bild Emma Adbåge Rabén & Sjögren. I_Förvandlad2.indd 7 2011-01-26 15.

Sömngångare. Publicerat med tillstånd Förvandlad Text Mårten Melin Bild Emma Adbåge Rabén & Sjögren. I_Förvandlad2.indd 7 2011-01-26 15. Sömngångare När jag vaknade la jag genast märke till tre konstiga saker: 1. Jag var inte hungrig. Det var jag annars alltid när jag vaknade. Fast jag var rejält törstig. 2. När jag drog undan täcket märkte

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren.

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren. SJÖODJURET Klockan var 10 på förmiddagen en solig dag. Det var en pojke som letade efter stenar på stranden medan mamma solade. Stranden var tom. Vinden kom mot ansiktet. Det var skönt. Pojken hette Jack.

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

Monstret. Av:Simon Wikell

Monstret. Av:Simon Wikell Monstret Av:Simon Wikell Kapitel1: Ljudet När Karl var hos skolsystern så hörde han något konstigt ljud. -Hörde du? sa Karl till skolsystern. Skolsystern tittade frågande på Karl. Karl ryste, han blev

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Textbearbetning: Boel Werner Illustrationer: Per Hardestam 2005 Räddningsverket, Karlstad Enheten för samhällsinriktat säkerhetsarbete Beställningsnummer:

Läs mer

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär 1.Hej! Hej jag heter Jakob. Jag är 9 år och går på Havsundaskolan. Jag gillar att spela fotboll och hockey. Jag älskar min t-shirt och mina jeanshorts. Vår lärare heter Kerstin, hon är så snäll. Min allra

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan. Av Agaton Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan. Hon är gammal och hon har stora tänder. Vi går på

Läs mer

. 13. Publicerat med tillstånd Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund Text Ingelin Angerborn Tiden 2003

. 13. Publicerat med tillstånd Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund Text Ingelin Angerborn Tiden 2003 2 Tant Doris hund heter Loppan. Hon är en långhårig chihuahua, och inte större än en kanin. Mycket mindre än en del av mina gosehundar. Men hon är riktig! Vit och ljusbrun och alldeles levande. Jag går

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

KAPITEL 2 RÄDSLAN. Därefter gick hon ner till lektion och började jobba.

KAPITEL 2 RÄDSLAN. Därefter gick hon ner till lektion och började jobba. KAPITEL 1 LJUDET - Hanna sch! Du får inte prata under lektionen, sa Britta deras no lärare och fortsatte förklara vad de skulle blanda ihop för vätskor på experimentet. Alla barnen tyckte hon var den elakaste

Läs mer

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan!

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan! Kapitel 1 Ljuden Arga Johanna spände ögonen i både Erik och Karl. -Sluta upp med det där genast. -Men, sa Erik och Karl, vi gör ju ingenting. -Hör du det där ljudet, säger Erik till Karl. Det låter som

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Sune slutar första klass

Sune slutar första klass Bra vänner Idag berättar Sunes fröken en mycket spännande sak. Hon berättar att hela skolan ska ha ett TEMA under en hel vecka. Alla barnen blir oroliga och Sune är inte helt säker på att han får ha TEMA

Läs mer

1. Låt mej bli riktigt bra

1. Låt mej bli riktigt bra 1. Låt mej bli riktigt bra Rosa, hur ser en vanlig dag i ditt liv ut? Det är många som är nyfikna på hur en världsstjärna har det i vardagen. Det börjar med att min betjänt kommer in med frukost på sängen.

Läs mer

Buslus. 1. Buslus flyttar inomhus

Buslus. 1. Buslus flyttar inomhus Buslus 1. Buslus flyttar inomhus Det var en gång en liten lus som hette Buslus. Hon bodde i ett träd med sin storebror och sin lillasyster. Deras mamma och pappa fanns inte längre, de hade hoppat upp på

Läs mer

2012 Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 Box 933 461 29 Trollhättan Tel 020-89 90 00 www.trollhattanenergi.se

2012 Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 Box 933 461 29 Trollhättan Tel 020-89 90 00 www.trollhattanenergi.se 2012 Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 Box 933 461 29 Trollhättan Tel 020-89 90 00 www.trollhattanenergi.se Trollhättans Stad Tekniska Förvaltningen Renhållningen Tingvallavägen 36 461 32 Trollhättan

Läs mer

...som små ljus. i huvudet. Marika Sjödell

...som små ljus. i huvudet. Marika Sjödell ...som små ljus i huvudet Marika Sjödell ...som små ljus i huvudet Copyright 2012, Marika Sjödell Ansvarig utgivare: Marika Sjödell Illustratör: Åsa Wrange Formgivare: Patrik Liski Framställt på vulkan.se

Läs mer

Gå vidare. Elsa Söderberg åk 6 Österbyskolan

Gå vidare. Elsa Söderberg åk 6 Österbyskolan Gå vidare Elsa Söderberg åk 6 Österbyskolan Förutom smärtan och sjukhuset så känns det rätt konstigt. Hela min familj sitter runt mig, tittar på mig och är bara tysta. Mitt namn är Lyra Locker och jag

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det Kapitel 1 -Hej Hej jag heter Minna. Min skola heter Santaskolan. Jag är 11 år. Min bästa kompis heter Smilla. Hon och jag har länge undrat över en dörr på skolan den tycker vi är märklig. Den ligger i

Läs mer

enkelt superläskigt. Jag ska, Publicerat med tillstånd Fråga chans Text Marie Oskarsson Bild Helena Bergendahl Bonnier Carlsen 2011

enkelt superläskigt. Jag ska, Publicerat med tillstånd Fråga chans Text Marie Oskarsson Bild Helena Bergendahl Bonnier Carlsen 2011 Kapitel 1 Det var alldeles tyst i klass 2 B. Jack satt med blicken envist fäst i skrivboken framför sig. Veckans Ord var ju så roligt Han behövde inte kolla för att veta var i klassrummet Emilia satt.

Läs mer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer 2009-04-16 Sid: 1 (7) Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer Det var en gång en kanin som hette Kalle. Han bodde på en grön äng vid en skog, tillsammans med en massa andra kaniner. Kalle hade

Läs mer

Jag är visst smart! säger Patrik

Jag är visst smart! säger Patrik Jag är visst smart! säger Patrik Nu är mamma arg igen. Hon är nästan alltid arg på mig. Igår var hon arg, och hon blir säkert arg imorgon igen. Det är inget roligt. Idag är ingen bra dag. Imorse glömde

Läs mer

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kapitel 1 Hej Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kalle är min bästis. Vi går i samma klass. Kalle har massor av coola tv och dataspel. Jag är rädd för

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Min lillasyster Prim är världens bästa syster, det är hon jag oftast är med. Vi har till och med en massa hemligheter som vi inte har berättat för

Min lillasyster Prim är världens bästa syster, det är hon jag oftast är med. Vi har till och med en massa hemligheter som vi inte har berättat för Av: Sonja Det här är jag, Tris 16 September Kära dagbok, jag önskar att livet var mer som en film. Mer actionfyllt, kärlek. Istället så är livet bara tråkigt, stressat och en massa läxor hela tiden, dåligt

Läs mer

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför?

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför? Kapitel1 Hej! Hej!JagheterOlivia.Jagär10år,harblontochlångthår ochgårpåenskolasomheterhighschool.härgörsmånganya filmerochviharmycketidrott!jagtyckermycketom bibliotekarienstellaochärliteräddföridrottsläraren

Läs mer

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013 Kapitel 1 Det är tisdag kväll och som vanligt har ABK:s lag träning. I små grupper dribblar man runt koner, tränar inkast, skjuter på mål eller övar väggpass. Bra! skriker Hanna när Yalam lyckas dribbla

Läs mer

NYANS FILM 2015-04-26. EN UPPSTIGNING Ett kortfilmsmanus av Marcus Berguv. Tredje versionen. Kontakt: nyansfilm@marcusberguv.se +46 702 92 03 36

NYANS FILM 2015-04-26. EN UPPSTIGNING Ett kortfilmsmanus av Marcus Berguv. Tredje versionen. Kontakt: nyansfilm@marcusberguv.se +46 702 92 03 36 NYANS FILM 2015-04-26 EN UPPSTIGNING Ett kortfilmsmanus av Marcus Berguv Tredje versionen Kontakt: nyansfilm@marcusberguv.se +46 702 92 03 36 1. EXT. BALKONGEN- DAG, 70 år, står på balkongen, rökandes

Läs mer

Jonna Lindberg 2011. Min egen ö

Jonna Lindberg 2011. Min egen ö Min egen ö Tror du på gud? Han svarade inte genast. Fortsatte bara framåt i den djupa snön. Den var tung och blöt, som om den legat där i flera år och bara blivit tjockare. Säkert skulle det ta lång tid

Läs mer

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.1 OCH Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.2 EXT. I SKOGEN/ÅN DAG SCEN 1 (10 år) - en söt liten flicka med en röd luva

Läs mer

Mina luktar i alla fall inte

Mina luktar i alla fall inte Mina luktar i alla fall inte ANGELICA SKA BÖRJA på ett nytt dagis. Hon har känt sig pirrig hela morgonen och det var svårt att äta ostsmörgåsen till frukost. Magen är full med kittlandes fjärilar som gör

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

Pojke + vän = pojkvän

Pojke + vän = pojkvän Pojke + vän = pojkvän Min supercoola kusin Ella är två år äldre än jag. Det är svårt att tro att det bara är ett par år mellan oss. Hon är så himla mycket smartare och vuxnare än jag. Man skulle kunna

Läs mer

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012 Hjälp! Jag Linn gjorde illa hjälp! jag gjorde illa linn Text: Jo Salmson 2012 Bild: Veronica Isaksson 2012 Formgivare: Sandra Bergström Redaktör: Stina Zethraeus Repro: Allmedia Öresund AB, Malmö Typsnitt:

Läs mer

Kapitel 1, klassen. När hon satt sig ringer mobilen, hon springer till väskan och svar.

Kapitel 1, klassen. När hon satt sig ringer mobilen, hon springer till väskan och svar. ÖN Kapitel 1, klassen Sandra är en tjej på 12 år, hon har ljust långt hår, hon är ganska kort, hon har fräknar i hela ansiktet. Ganska söt faktiskt. Sandra sitter i det lilla klassrummet med gråa väggar.

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

Rita och Krokodil IGELKOTTEN

Rita och Krokodil IGELKOTTEN Rita och Krokodil IGELKOTTEN af SIRI MELCHIOR ANDERS SPARRING JANNE VIERTH Version 20 April 2011 Director Siri Melchior Kontakt Producer Lennart Ström Auto Images AB Monbijougatan 17E SE-21153 Malmö E-post.

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer

Någon som redan hade växt, det var Björnkram. Men han hade växt under vintern. Han hade alltid varit större än Springer Med Vinden men nu var han

Någon som redan hade växt, det var Björnkram. Men han hade växt under vintern. Han hade alltid varit större än Springer Med Vinden men nu var han Någon som redan hade växt, det var Björnkram. Men han hade växt under vintern. Han hade alltid varit större än Springer Med Vinden men nu var han huvudet längre och nästan dubbelt så bred. Springer Med

Läs mer

Ett brott är ett brott... av Lovisa Wirdemo

Ett brott är ett brott... av Lovisa Wirdemo Ett brott är ett brott... av Lovisa Wirdemo Tommy och Flisen hoppar av bussen vid Lilla torget i Alingsås. Skall vi sticka till godisaffären, undrar Flisen ivrigt och känner efter i byxfickan efter 50-

Läs mer

Rymdresan. Äventyret börjar.

Rymdresan. Äventyret börjar. 1 Rymdresan Äventyret börjar. Isac är en helt vanlig kille på 15 år och är trött på morgonen och han älskar äpplen. Han har en katt som heter Snawboll 2. Han har ett kompisgäng också. I kompisgänget så

Läs mer

RÖdens kartongskola hade varit stängd länge. Dels hade hans elever tröttnat på att lära sig hundsaker, dels orkade han inte slicka läroböckerna lika

RÖdens kartongskola hade varit stängd länge. Dels hade hans elever tröttnat på att lära sig hundsaker, dels orkade han inte slicka läroböckerna lika RÖdens kartongskola hade varit stängd länge. Dels hade hans elever tröttnat på att lära sig hundsaker, dels orkade han inte slicka läroböckerna lika noga längre. Och sedan Pricknallen flyttat in fanns

Läs mer

JAG OCH BIBLIOTEKET MARIA STRANDVIK, 10 ÅR

JAG OCH BIBLIOTEKET MARIA STRANDVIK, 10 ÅR JAG OCH BIBLIOTEKET MARIA STRANDVIK, 10 ÅR 20 december Hej, dagboken! Jag heter Xara. Jag bor i Kyrkslätts bibliotek, oftast. Annars bor jag på ett hotell i England. Idag har jag mycket att göra. Nu sitter

Läs mer

Pjäs till Piratresan En drake på besök Piratresan 31 st Rekvisita

Pjäs till Piratresan En drake på besök Piratresan 31 st Rekvisita Pjäs till Piratresan I pjäsen En drake på besök träffar ni 29 pirater samt måsarna Mårten och Måns. Hela gänget håller till på Alfabetsön när de inte seglar runt på de sju haven på skeppet Salta Maria.

Läs mer

Ett. j a g s i t t e r e n stund med pennan mot papperet innan det

Ett. j a g s i t t e r e n stund med pennan mot papperet innan det Ett Jag har älskat tre män. Tobias var den förste. Han gav mig Gud. Den andre, Christer, gav mig kärlek. Och ett barn han aldrig ville veta av. Den tredje mannen heter Bengt. Han kom med döden. j a g s

Läs mer

Nästa Julkort är inskickat av Julian. Den pojken bor i ett avlägset land där tomten i allra högsta grad är vaken men någonting är på tok.

Nästa Julkort är inskickat av Julian. Den pojken bor i ett avlägset land där tomten i allra högsta grad är vaken men någonting är på tok. Värdparet in Nästa Julkort är inskickat av Julian. Den pojken bor i ett avlägset land där tomten i allra högsta grad är vaken men någonting är på tok. Vi ser skolbarnen komma in. Julian mobbas av Charles.

Läs mer

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se Arbetsmaterial LÄSAREN Ensam och fri Författare: Kirsten Ahlburg Bakgrund Ensam och fri är en berättelse om hur livet plötsligt förändras på grund av en skilsmässa. Vi får följa Lena och hennes tankar

Läs mer

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN olycklig: - Oj oj oj, var bar min egen lilla snalla bjornpojke tagit vagen, sa

Läs mer

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Kapitel 1 David Drake är 28 år och bor i Frankrike.Han bor i en liten lägenhet långt bort från solljus.under sommaren

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Textbearbetning: Boel Werner och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Grafisk form: Per

Läs mer

Jag har legat vaken hela natten, sa hon, och bara tänkt på honom. Hon fnissade till. Hon vände sig mot mig och det lyste om henne.

Jag har legat vaken hela natten, sa hon, och bara tänkt på honom. Hon fnissade till. Hon vände sig mot mig och det lyste om henne. Del 1 Det är jag som är kvar. Det är jag som ska berätta. Jag kände dem båda två, kände till hur de levde och hur de dog. Det är inte länge sedan det hände. Jag är ung, som de. Som de? Kan det vara möjligt?

Läs mer

25 Publicerat med tillstånd Stora boken om Sandvargen Text Åsa Lind Bild Kristina Digman Rabén & Sjögren 2006

25 Publicerat med tillstånd Stora boken om Sandvargen Text Åsa Lind Bild Kristina Digman Rabén & Sjögren 2006 Zackarina hade målat en tavla, med vattenfärger. Den hade inget namn, men den var stor och fin och lysande blå, med stänk och prickar i gult och rött, och nu ville hon sätta upp den på väggen. Jag måste

Läs mer

Göm Enya! Kärleken är starkare än alla gränser i världen.

Göm Enya! Kärleken är starkare än alla gränser i världen. Göm Enya! Text: Anette Skåhlberg Bild: Katarina Dahlquist Anette Skåhlberg och Katarina Dahlquist 2011 Sagolikt Bokförlag 2011 Formgivning: Katarina Dahlquist www.sagoliktbokforlag.se sagolikt@sagoliktbokforlag.se

Läs mer

Kapitel 1 Kalle och polarna!

Kapitel 1 Kalle och polarna! Innehållsförteckning Kapitel 1 Kalle och polarna s.1 Kapitel 2 Sommarlovet är slut s.3 Kapitel 3 Krossat fönster s.5 Kapitel 4 Planen s.7 Kapitel 5 Fel person s.9 Kapitel 6 Tjuven är fast s.11 Kapitel

Läs mer

Du är den jag vill ha

Du är den jag vill ha Text (Rosa): Måns Gahrton l Text (Ville): Johan Unenge Du är den jag vill ha Baserat på en berättelse av Måns Gahrton och Johan Unenge Illustrationer: Johan Unenge www.livetenligtrosa.se du är den jag

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10.

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10. KAPITEL 2 De hade knappt kommit ut på gatan förrän Emil fick syn på Söndagsförstöraren. Tant Hulda brukade komma och hälsa på varje söndag, fast Vega som bott i huset före familjen Wern hade flyttat för

Läs mer

kapitel 1 Publicerat med tillstånd Dilsa och den falska förälskelsen Text Petrus Dahlin Bild Sofia Falkenem Rabén & Sjögren 2013

kapitel 1 Publicerat med tillstånd Dilsa och den falska förälskelsen Text Petrus Dahlin Bild Sofia Falkenem Rabén & Sjögren 2013 kapitel 1 I morgon börjar sommarlovet och vi ska åka till Gröna Lund. Om sommaren fortsätter på det här sättet kommer det att bli den bästa i mitt liv. Jag sitter hemma på rummet och har just berättat

Läs mer

Måndag 27 december. Publicerat med tillstånd Vingmuttern - min allra bästa vän Text Viveca Lärn Bild Eva Eriksson Rabén & Sjögren 2007

Måndag 27 december. Publicerat med tillstånd Vingmuttern - min allra bästa vän Text Viveca Lärn Bild Eva Eriksson Rabén & Sjögren 2007 Måndag 27 december Så fort jag vaknade i morse, tänkte jag: Jag är så glad. Så särskilt glad. Varför är jag så glad idag? Julaftonen var ju över för tusen år sen. Inte hade jag tappat några nya tänder.

Läs mer

Monstret. Spännande, läskig. Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan

Monstret. Spännande, läskig. Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan Monstret Spännande, läskig Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan För många år sen fanns det en kvinna som var kungens läkare. En dag bröt kungen nacken. Kvinnan hjälpte kungen och då

Läs mer

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö 1. När man sjunger så blir man så glad När man sjunger så blir man så glad. När man sjunger så blir man så glad. Så det vill man göra varendaste dag, ja, det vill

Läs mer

Lika barn leka häst. 33 dagar kvar

Lika barn leka häst. 33 dagar kvar Lika barn leka häst 33 dagar kvar Det ligger i kontaktboken. Brevet. Det vibrerar som ett flygplan gör, precis innan det ska sticka iväg på startbanan för att kunna lyfta. Brevet från fröken till mammis

Läs mer

En olydig valp. Publicerat med tillstånd Puzzel på valpkurs Text Isabelle Halvarsson Bild Margareta Nordqvist Bonnier Carlsen 2011

En olydig valp. Publicerat med tillstånd Puzzel på valpkurs Text Isabelle Halvarsson Bild Margareta Nordqvist Bonnier Carlsen 2011 En olydig valp Det var en varm dag fram på höstkanten. I en bil satt den lilla jack russell-valpen Puzzel. Hon var en terrier och rätt så envis av sig. När dörren öppnades slank hon snabbt ut. Tyst som

Läs mer

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 4)

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 4) LEKTIONER KRING LÄSNING Lektionsövningarna till textutdragen ur Sara Kadefors nya bok är gjorda av ZickZack Läsrummets författare, Pernilla Lundenmark och Anna Modigh. Billie: Avgång 9:42 till nya livet

Läs mer

Sophia höll på ute i köket. Det var antagligen bäst att ta samtalet med Madde nu, det hade ju visat sig att det bara blev värre av att inte svara

Sophia höll på ute i köket. Det var antagligen bäst att ta samtalet med Madde nu, det hade ju visat sig att det bara blev värre av att inte svara Anders Han gick in i hennes vardagsrum och slog sig ner i soffan. De skulle ta kaffe och efterrätt hemma hos Sophia. Hon fixade just nu med en överraskning ute i köket. Han såg sig omkring. Det var ett

Läs mer

Krokusarna vaknade igår

Krokusarna vaknade igår Krokusarna vaknade igår Idag snöar det igen, fast krokusarna vaknade i går. Det blåser vinter genom alla hus, och runt min lägenhet som är tom och ekande ylar vinden som om den var ensam och ville komma

Läs mer

Tidningsartikeln. kapitel 1

Tidningsartikeln. kapitel 1 kapitel 1 Tidningsartikeln När Amanda öppnar ögonen känner hon sig olustig. Hon vet inte riktigt varför. Efter en stund, när hon har vaknat ordentligt, kommer hon ihåg. De har idrott idag. Amanda hatar

Läs mer

Vem vinkar i Alice navel. av Joakim Hertze

Vem vinkar i Alice navel. av Joakim Hertze Vem vinkar i Alice navel av Joakim Hertze c 2006 Joakim Hertze. Detta verk är licensierat under Creative Commons Erkännande- Ickekommersiell-Inga bearbetningar 3.0 Unported licens. För att se en kopia

Läs mer

Douglas Foley. Habib: Tre gånger guld

Douglas Foley. Habib: Tre gånger guld Douglas Foley Habib: Tre gånger guld Tidigare utgivet av Douglas Foley: Ingen återvändo 2001 Shoo bre 2003 Habib: Meningen med livet 2005 Habib: Friheten minus fyra 2005 Habib: Paris tur och retur 2006

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg Lilla Sju små sagor i urval av Annika Lundeberg Bockarna Bruse Med bilder av Christina Alvner Det var en gång tre bockar, som skulle gå till sätern och äta sig feta och alla tre hette de Bruse. Vägen till

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det.

Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det. 1 Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det. - Vi hinner inte om du ska hålla på och bråka. - Jag

Läs mer

Martin Widmark Christina Alvner

Martin Widmark Christina Alvner Ne ly Rapp monsteragent: Vampyrernas bal Martin Widmark Christina Alvner Kapitel 1 Hälsningar från DU-VET-VEM Nelly! Sträck på dig! In med magen! Upp med hakan! Jag gjorde som jag blev tillsagd och försökte

Läs mer

tentasalen Spökena i Agrara TransLingvistiska AllmänSpexeriet Skövde presenterar ett minispex för SACO-mässan 1998: Jessika Torheden och Anders Juhlin

tentasalen Spökena i Agrara TransLingvistiska AllmänSpexeriet Skövde presenterar ett minispex för SACO-mässan 1998: Jessika Torheden och Anders Juhlin ATLAS 2 1998 - minispex Spökena i tentasalen - Sida 1 av 8 Agrara TransLingvistiska AllmänSpexeriet Skövde presenterar ett minispex för SACO-mässan 1998: Spökena i tentasalen av Jessika Torheden och Anders

Läs mer

Jag heter Elli, jag är 11 år. Jag har långt blont hår och gröna ögon. Jag brukar ha kläder från Hollister och Ambercombie & Fitch.

Jag heter Elli, jag är 11 år. Jag har långt blont hår och gröna ögon. Jag brukar ha kläder från Hollister och Ambercombie & Fitch. Varulven Jag heter Elli, jag är 11 år. Jag har långt blont hår och gröna ögon. Jag brukar ha kläder från Hollister och Ambercombie & Fitch. Jag bor ute på landet så det är ganska långt till skolan så jag

Läs mer

Dagbok. Namn. Av: Agnes

Dagbok. Namn. Av: Agnes Dagbok Namn Av: Agnes Alex Lou Crazy Tristan Gänget Chloe Ken Rektorn Det här är några som kommer att vara med i dena bok. 1 2 Augusti. Tisdag Kära dagbok eller något jag vet inte riktigt. Jag har aldrig

Läs mer

Burken Berta och flaskan Frans. - En saga om pant

Burken Berta och flaskan Frans. - En saga om pant Burken Berta och flaskan Frans - En saga om pant Fakta om burken 1 1 miljard dryckesburkar säljs varje år i Sverige och av dessa återvinns 90 %. Alla pantade aluminiumburkar kan bli till nya burkar, utan

Läs mer

HÄR KOMMER JAG! Max: Max såg på klockan. Halva NO-timmen hade gått tack vare besöket hos Syster, så nu slapp han läxförhöret också. Perfekt det med.

HÄR KOMMER JAG! Max: Max såg på klockan. Halva NO-timmen hade gått tack vare besöket hos Syster, så nu slapp han läxförhöret också. Perfekt det med. Max: Ibland är livet perfekt, som nu till exempel. Maxat! Maxade Max! gnolade han för sig själv. Nån gång skulle han göra en hel sång på det, tänkte han. Den skulle bli hans signatur. Maxade Max. Fast

Läs mer

Annika Mårtensson Katarina Neiman Hedensjö LÄSFÖRSTÅELSE

Annika Mårtensson Katarina Neiman Hedensjö LÄSFÖRSTÅELSE Annika Mårtensson Katarina Neiman Hedensjö LÄSFÖRSTÅELSE Bakklubben Bakom Hanna och Matilda satt i Hannas kök och tuggade på varsin snustorr scones. Kan vi inte sluta med vår bakklubb, försökte Matilda

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Hela den här märkliga historien, började en

Hela den här märkliga historien, började en Hela den här märkliga historien, började en ganska vanlig måndag hemma i soffan. Eller kanske lite tidigare ändå, förresten. Det är faktiskt svårt att säga precis när saker och ting börjar, egentligen.

Läs mer

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1)

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1) LEKTIONER KRING LÄSNING Lektionsövningarna till textutdragen ur Sara Kadefors nya bok är gjorda av ZickZack Läsrummets författare, Pernilla Lundenmark och Anna Modigh. Billie: Avgång 9:42 till nya livet

Läs mer

2 Han berättar om rollen han vill ha och varför han måste gå ner i vikt för att få den.

2 Han berättar om rollen han vill ha och varför han måste gå ner i vikt för att få den. Flawless av Alexandra Loonin Tre kvinnor. Jag sitter på en bar med en kompis som har slutat äta. Han berättar om rollen han vill ha och varför han måste gå ner i vikt för att få den. Han säger att han

Läs mer

I dag arbetar hela klassen med skogens djur. Siri ritar en grävling. Lova ritar en räv.

I dag arbetar hela klassen med skogens djur. Siri ritar en grävling. Lova ritar en räv. I dag arbetar hela klassen med skogens djur. Siri ritar en grävling. Lova ritar en räv. 6 7 Siri tycker att grävlingen blir fin. Lova är inte nöjd med räven. Hon letar efter sitt sudd, men kan inte hitta

Läs mer