Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika"

Transkript

1 Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika saker och hon tycker att den där Nina verkar vara lite skum. Felicia börjar tycka att skolan hon har gått i sen hon var liten börjar skrämma henne. Och att hennes elaka klasskamrater Sarah och Erica retar henne gör inte saken bättre. Men när hon får reda på den skrämmande hemlighet Nina bär på förändras allt.

2 Ljuden Mjau! - Vad var det?! sa Felicia. - Vadå? sa Lucia och slog igen sitt skåp. - Jag hörde något från bottenvåningen, det lät som en...katt, sa Felicia och kikade ner för trappan till botten våningen. - En katt, det finns väl inga katter på skolan, sa Lucia. - Jag vet men det lät så verkligt, sa Felicia. Sen hörde Felicia ett ljud som irriterade henne så mycket att hon glömde kattljudet direkt. Sarah och Ericas fnitter. - En katt i skolan, allvarligt Felicia, sa Sarah och fnittrade ännu mer. - Ja men lägg av då Sarah, sa Lucia och föste bort dom. - Tack, sa Felicia. - Vad har man vänner till, sa Lucia och la armen om Felicia. Sen kom rektorn upp för trappan till bottenvåningen tillsammans med en tjej Felicia inte hade sett förut, hon tänkte att hon säkert var ny. Tjejen hade långt svart hår som hon hade i en fläta som hängde längst med ryggen. Hon hade en kort svart kjol med strumpbyxor under, hon hade en grå t-shirt som hon hade stoppat in innanför kjolen. - Det här är Nina, hon ska gå i er klass så ni får ta väl hand om henne, sa rektorn. - Okej, sa Lucia - Bra, nu tycker jag att ni inte ska hänga runt i korridorerna mer, gå till er lektion, sa rektorn - Men vi har inte vår lektion förrän om tio minuter, sa Felicia. - Bättre för tidig än för sen, sa rektorn och gick. Skolans rektor är inte bara skolans rektor utan också Sarahs morbror. Hon kan göra vad hon vill utan att få skäll. En gång spottade hon i Lucias mattebok och så fick Lucia skulden. Nina gick fram till skåpet bredvid Felicias och la in sina grejer. Då hörde hon ett konstigt ljud. Det lät som en katt som spann.

3 Sen gick Nina iväg till klassrummet och då försvann ljudet. Felicia tänkte att det bara var en inbillning så gick hon också iväg till klassrummet.

4 Rädslan Efter lektionen hade Felicia rast, men Lucia hade spanska så dom bestämde att Felicia skulle vänta på Lucia i cafeterian. På väg till cafeterian tänkte Felicia på ljudet, katten hon hade hört innan lektionen. Hon är ju lite rädd för katter så det kanske inte är så konstigt att hon hade hört en. Sen råkade Felicia trampa i något med skon. När hon skulle kolla vad det var såg hon att det var bajs, "Vilken liten snorunge lägger bajs i en korridor, jag gjorde ju knappast det när jag var liten" tänkte hon och blev lite småarg. Hon tog av sig skon och gick med en sko till cafeterian. Lite längre fram i korridoren såg hon Sarah och Erica. " Varför måste dom komma just nu? " tänkte hon. Felicia började gå lite snabbare för att hon inte ville att dom skulle hinna stoppa henne. - Felicia varför så bråttom? sa Sarah och ställde sig framför Felicia samtidigt som hon flinade elakt. - Och varför håller du din ena sko i handen? sa Erica och flinade hon med. Felicia önskade att Lucia var här för även om hon var mycket mindre och kortare än Felicia var hon mycket bättre på att säga emot Sarah och Erika. - Därför, sa Felicia och försökte gå men Sarah höll kvar henne. - Du är ensam, har Lucia tröttnat på dig? sa Sarah utan att släppa Felicia. - Nej hon är bara på spanska, sa Felicia. - Det är bara en ursäkt för att inte behöva vara med dig Felicia! sa Sarah. Då blev Felicia bara så arg att hon inte tänkte på vad hon gjorde. - DET ÄR INTE ALLS EN URSÄKT OCH HON HAR INTE ALLS TRÖTTNAT PÅ MIG, MEN JAG HAR DÄREMOT TRÖTTNAT PÅ DIG! skrek Felicia och slet sig ur Sarahs så att det skvätte lite bajs från skon på Sarah utan att hon märkte det. - Jaja, jag bara skoja lite det är inte mitt fel om du inte tål ett litet skämt, sa Sarah och såg oskyldig ut. - Men..., sa Felicia och blev förvånad över att Sarah skyllde ifrån sig från något hon gjort. - Du kan ju inte skrika på alla Felicia, sa Sarah.

5 Felicia visste inte att Sarah var så elak, att hon var så dum och att hon kunde fortsätta även om Felicia hade skrikit och hon skriker nästan aldrig. - MEN VARFÖR ÄR DU SÅ...SÅ...ELAK! skrek Felicia och kände att gråten var på väg upp så hon var tvungen att svälja flera gånger. - Elak? Är jag elak Erica? frågade Sarah och vände sig om till Erica. Erica bara skakade på huvudet. Felicia tänkte att hon egentligen tyckte att Sarah var elak men vågade inte säga emot henne. - Ser du. Nu orkar inte jag slösa min tid på dig mer, sa Sarah och gick malligt iväg med Erica som släptåg. När dom hade gått så kunde Felicia inte hålla nere gråten längre så hon började gråta och sprang med skon i handen till cafeterian. Vid cafeterian hade Felicia slutat gråta men var ändå ganska upprörd. Sen slog hon sig ner vid ett bord och lugnade sig lite. Hon försökte strunta i Sarah och Erica hur elaka dom än var. Sen kom Anna som jobbar på cafeterian fram till Felicias bord. - Hej Felicia, skulle du vilja beställa något? frågade Anna. - Öh, nej tack jag har inga pengar med mig, sa Felicia. - Men jag kan bjuda på en chokladboll, sa Anna. - Tack, sa Felicia och blev glad och glömde Sarah och Erica. - Ingen orsak, sa Anna och gick in i köket bakom disken. Sen kände Felicia att någon tittade på henne. När hon kollade runt omkring sig såg hon att ute på skolgården var det något stort djur. Det såg ut som en katt fast mycket, mycket större. Den var svart och den hade gula ögon som stirrade på Felicia. Felicia blev så rädd så hon skrek till. " Aaaa!!!" - Felicia! nästan ropade Anna och sprang ut till henne. Felicia var så rädd att hon knappt kunde prata. - Har det hänt något? frågade Anna. - Ka-att, sa Felicia och kände att hon börjat gråta. - Katt? Tack och lov jag trodde det var en rånare eller något, sa Anna. - Katt, där ute, sa Felicia och pekade ut mot skolgården. Anna tittade ut mot skolgården.

6 - Jag ser ingen katt, sa Anna. Sen kollade Felicia mot skolgården och då var katten borta, det enda hon såg på skolgården var Nina som satt på en bänk och läste och några barn som gungade. - Men jag var säker på att det var en katt där, den var stor som en människa och hade gula ögon som stirrade på mig, sa Felicia och slutade gråta. - Du kanske bara inbillade dig, är du rädd för katter? frågade Anna. - Ja, lite, sa Felicia. - Men ta och ät din chokladboll i lugn och ro så blir du nog lite lugnare, sa Anna och ställde tallriken med chokladbollen på bordet och gick sedan in i köket igen. Felicia blev faktiskt lite lugnare, Anna är alltid snäll mot alla ( till och med mot Sarah ) och hon skulle aldrig säga att man är konstig vad man än såg eller hörde.

7 Affischen Nästa dag i skolan bestämde sig Felicia att hon skulle strunta i Sarah och Erica och deras dumma kommentarer, och dom där konstiga ljuden och katten på skolgården måste vara en inbillning. Hon bestämde sig att det skulle vara en helt vanlig skoldag utan konstiga ljud och dumma elever. Felicia skulle ha matte som första lektion, "En helt vanlig mattelektion kom ihåg det, Felicia, en helt vanlig mattelektion tänkte hon om och om igen. Men i korridoren såg Felicia ett papper på golvet, det satt en anslagstavla på väggen bredvid så hon tänkte att pappret måste ha suttit där men trillat ner sen, "Ett helt vanligt papper som har trillat ner, inget att oroa sig för Felicia" tänkte hon. Hon kollade vad det var på pappret och såg att det var en artikel från skoltidningen. Det var rektorn som skrev skoltidningen så han skrev alltid om hur fantastisk skolan var (enligt honom) men ingen läste den ändå ( om inte i så fall Sarah ). Men när hon läste artikeln så tyckte hon att den var lite skum. Vanlig dag! "Det har varit en vanlig och fin skolvecka med inga konstiga händelser här på Kattskogs-skolan" - Det har varit en solig vecka men med lite regn på tisdagen, säger Erica Jonsson, elev på skolan. - Det har varit en perfekt skolvecka utan konstigheter, en helt vanlig vecka här på vår fina och vanliga skola, säger kompisen Sarah. Det verkar som om att det har varit en vanlig dag här på skolan utan händelser ni behöver inte oroa er. Så nu kan ni gå hem till era föräldrar och säga att allt är bra och inga händelser. Det är nästan så att man kan säga att skolan borde heta vanlig-skolan. Journalist: rektor Per-Erik J Skoltidningen brukade vara ganska tråkig, och rektorn brukade ju skriva att skolan var perfekt och sånt men Felicia tyckte ändå att det var en ganska skum artikel. " Dom skrev ju vanlig typ hundra gånger" tänkte Felicia. Hon brydde sig inte så mycket mer om det så hon satte bara tillbaka lappen på anslagstavlan.

8 Men när hon skulle sätta fast lappen på anslagstavlan fastnade den inte riktigt så den trillade ner på golvet igen med ovansidan neråt och då såg Felicia att det var något på baksidan. Det såg ut som en till artikel. Felicia tog upp pappret och läste den andra artikeln. Spöken på skolan! Skumma ljud, konstiga spår. Underliga saker på skolan. SPÖKAR DET!? Rivmärken på väggarna i klassrummen, sönder rivna dynor på fritids, allt står inte rätt till här på skolan. På dom senaste två dagarna har det varit konstiga ljud på skolan. Elever och lärare har hört och sett konstiga saker på skolan. Det har ryktas om kattljud och till och med att man har sett katter stora som människor på skolgården. Journalist: Anonym Felicia började genast tänka på katten hon hade sett på skolgården och kattljudet i korridoren och kände oron i magen, oron som hon har försökt att hålla borta hela morgonen men som nu var tillbaka. Sen tänkte hon på artikeln igen, det var ju det hon hade varit med om. Men det var ju bara Anna som hade varit i cafeterian när hon såg katten och förutom henne hade hon ju inte berättat det för någon. Hon kollade sen om det stod vem som hade skrivit artikeln, då såg hon att personen ville vara anonym. "Kan det vara Anna som skrivit artikeln, men då hade hon väl frågat mig först" tänkte Felicia. Fast sen tänkte hon på att Anna inte visste det där om kattljuden så det kunde ju inte vara hon. Felicia tänkte sen att hon inte behövde bry sig om en liten artikel. Sen kollade hon sig runt i korridoren och såg att hon var helt ensam. Det skrämde henne. Hon ville inte vara ensam i korridoren. En korridor i en skola som det kanske spökar i...

9 Upptäckten Efter matten tänkte Felicia på den där artikeln. "Spöken på skolan!" det var så den hette. Det stod att det var rivmärken i klassrummen men det hade Felicia inte sett några, och sönderrivna dynor på fritids. Det visste hon ju inte om det var så för hon gick ju inte på fritids. Även om hon inte sett rivmärken i klassrummet eller något annat konstigt sen artikeln var hon faktiskt lite rädd. Felicia väntade på Lucia vid sitt och Lucias skåp, inte för att dom hade olika lektioner som igår. Utan för att Lucia hade varit hos rektorn. "Stackars Lucia, det är inte hennes fel att Sarah och Erica är så dumma och barnsliga" tänkte Felicia. Dom hade haft matteprov på mattelektionen och Sarah la en lapp med facit bredvid Lucias bänk och sen hade läraren hittat den och anklagat henne för fusk. Då fick hon gå till rektorn. Ingen såg när Sarah la lappen där, men Lucia sa att Sarah hade "råkat" tappa sin penna precis bredvid hennes bänk och då måste hon ha lagt fusklappen där. Efter en stund kom Lucia stampande ut från rektorns kontor. - Sarah är så elak! sa Lucia och öppnade argt sitt skåp. - Jag vet, sa Felicia och tänkte på det dom hade gjort mot henne igår. - Hon kan liksom göra vad hon vill och för inget skäll. För att hon är rektorns lilla "gullegris", sa Lucia och la in sin mattebok i skåpet. - Jag vet, sa Felicia igen. Sen slängde Lucia argt igen sitt skåp. Då gick Sarah och Erica förbi Lucia och Felicia. - Hej Lucia. Fuska på ett matteprov, det trodde jag inte om dig, sa Sarah och skakade på huvudet. - Din... Det var ju du som la lappen där! skrek Lucia och tog ett steg fram mot Sarah för att kunna brotta ner henne. Men då gick svenskaläraren Pia förbi och såg vad som hände. Hon kom snabbt och ställde sig emellan Lucia och Sarah. - Stopp, stopp, stopp, inte bråka, ni vet mycket väl att det är förbjudet, sa Pia argt. - Ja... men, sa Lucia.

10 - Inga men, säg nu förlåt till varandra, sa Pia och tittade på Sarah och Lucia. - Men, sa Sarah. - Kom igen vi har inte hela dan på oss, sa Pia och blev ännu lite argare. Lucia tvekade lite men sen sa hon. - Jag är ledsen Sarah. - Bra, sa Sarah och var på väg att gå men Pia tog tag i henne. - Du också Sarah, sa Pia och höll kvar Sarah. - Men, sa Sarah. - Men snälla nån, det är väl inte så himla svårt, sa Pia och började bli otålig. - Förlåt då Lucia, sa Sarah. - Bra nu kan ni gå och försöka att inte bråka, sa Pia och föste iväg Lucia och Sarah. Erica gick också iväg efter Sarah och Felicia tänkte också gå men då tog Pia tag i Felicias axel. - Felicia skulle du kunna vara jättegullig och gå ner i källaren och hämta lite färgade papper till mig, jag har ju lektion nu, sa Pia och tittade på Felicia. - Eh... Javisst, sa Felicia och försökte låta som om det inte var några helst problem när hon egentligen tyckte att det var jätteläskigt efter allt som hade hänt igår och idag. - Bra, du kan bara lämna dom sedan på expeditionen, sa Pia och gav Felicia nycklarna till källaren. Sen gick Pia iväg och Felicia tänkte att hon inte kunde göra Pia besviken så hon började gå mot källaren. När Felicia såg dörren till källaren kände hon att hjärtat började banka lite snabbare och högre. Hon såg att Nina, den nya tjejen, stod lite längre bort i korridoren. Hon hade samma kläder som hon haft igår. Strumpbyxor, kjol och T-shirt. Nu hade hon sitt svarta hår utsläppt. Felicia tyckte att hon lite såg ut som en häxa. Hon ville inte att hon skulle tro att hon var feg så hon försökte gå så stadigt som möjligt mot källaren. Hon låste upp dörren och öppnade den. Hon lyssnade medan hon öppnade den. Den knarrade inte. Konstigt nog blev Felicia lite lugnare av det.

11 För i alla skräckfilmer som Felicia hade sett så brukade källardörrar knarra och sedan kommer det ett monster, så Felicia blev lite lugnare. Hon gick ner för den långa stentrappan ner till källaren. Duns, duns, duns lät det när hon gick ner för den. Nere i källaren var det väldigt mörkt. Hon kände på väggen efter en lampknapp. Hon kände en liten knapp som hon tryckte på. Då tändes en liten glödlampa i taket. Den gav inte så mycket ljus men tillräckligt mycket för att hon skulle kunna se vad som fanns i rummet. Felicia kollade omkring i rummet hon var i. Det var ett ganska litet rum med slitna väggar och massa rör i taket. Det stod ett piano i hörnet av rummet. Det stod lite andra grejer där också. Några stolar, ett bord och... en matskål. Med kattmat. Hon tänkte att det kanske var någon lärare som hade sin katt här när hen jobbar. Det var tre dörrar i rummet hon kollade vad det stod på dörrarna. Det stod förråd på en av dörrarna och på dom andra två stod det inget. Hon kände på dörren där det stod förråd. Den var olåst så hon gick in. Det var ett mindre rum än det hon hade varit i innan med gråa väggar med hyllor som stod längs väggarna. Hon gick fram till en hylla och letade efter dom färgade papperna. Då såg hon en kartong som det stod färgade papper på. Hon tog kartongen i famnen och gick glad för att hittat papperna så snabbt ut ur förrådet. När hon kom ut ur förrådet märkte hon att lampan hade slocknat. Hon blev så rädd att hon sprang så snabbt hon kunde genom rummet uppför källartrappan. Men plötsligt så krockade Felicia med något på väg upp i trappan. Eftersom hon hade sprungit så snabbt upp för trappan flög hon hjälplöst, baklänges ner för trappan och hamnade på ryggen längst ner i trappan. Hon tappade kartongen med papperna så dom låg utspridda över källargolvet. Felicia försökte resa sig men det gjorde så ont i ryggen från när hon ramlat så hon kunde inte. Hon kikade upp i trappan för att se vad hon hade krockat med. I mitten av trappan stod det något. Det var stort och svart.

12 Det hade gula ögon och gick långsamt ner för trappan närmare och närmare Felicia som låg nere på golvet. Det såg ut som en katt men den var större och hade gula smutsiga klor. Den hade ingen päls heller den hade... hud. Kolsvart hud. Den var så läskig med sina stirrande gula ögon. Felicia kände att hon blev så rädd att hon fick ont i magen. Hon försökte svälja för att inte börja gråta, men det gick inte längre. Tårarna rann ner för kinderna. Katten kom närmare och närmare Felicia. Men när den märkte att Felicia grät så stannade den. Felicia försökte hasa sig bakåt medan hon satt på golvet. Hon drog sig in bakom pianot som stod i hörnet av rummet. När hon satt där kunde katten inte se henne. Hon höll hårt om Pias nycklar som hon hade i handen. Hon tänkte att om hon satt där tillräckligt länge skulle den där katten eller monstret till slut gå. Felicia hörde att katten hade börjat gå igen och kom närmare. Hon orkade inte göra något längre. Hon ville bara försvinna. Hon var så rädd. Hon grät så mycket att hon hade fått svårt att andas. Felicia lutade sig bara mot pianot och blundade. Hon försökte ta djupa andetag och efter en stund andades hon som vanligt igen. När Felicia öppnade ögonen igen visste hon inte var hon var. - Felicia, Felicia är du här nere? sa någon. Det tog några sekunder innan Felicia riktigt fattade var hon var. Hon satt vid pianot i källaren. Då kom Felicia ihåg det som hade hänt, med det där odjuret, eller katten eller vad det nu var. Det sista hon kom ihåg var att hon hade suttit vid pianot. Där hon satt nu. Hon undrade hur länge hon hade kunnat sitta där. - Hallå, är du här nere? ropade någon igen. - Ja, sa Felicia men det lät mer som ett pip eftersom hon inte hade pratat på länge. - Va? Hallå Felicia är du här? sa någon igen. Då kände Felicia igen rösten. Det var Lucia, det var hon som ropade på henne. - Lucia, väste Felicia för hon kunde inte prata riktigt. - Felicia! sa Lucia och sprang ner för källartrappan. Lucia sprang fram till pianot där Felicia gömde sig. - Varför sitter du här, du missade både bilden och gympan, sa Lucia.

13 Felicia visste inte vad hon skulle svara på det så hon bara ryckte på axlarna. - Kom, skolan är slut, vi går hem, sa Lucia och drog upp Felicia. - Aj! sa Felicia och märkte hur ont hon hade i ryggen. - Va? sa Lucia och tittade konstigt på Felicia. - Jag har ont i ryggen, sa Felicia. - Men kom, jag hjälper dig, sa Lucia och tog Felicia arm och la runt hennes axel. Lucia hjälpte Felicia upp för trappan. När de kom ut från källaren såg Felicia att Nina stod där utanför längre bort i korridoren. Hon log. Inte ett elakt leende utan bara ett snällt. Som en kompis. Felicia log tillbaka. Hon gick till expeditionen och lämnade Pias nycklar. Sen gick hon och Lucia hem. Men när Felicia precis hade gått in genom dörren hem till sig kom hon på att Nina hade väl också varit i den korridoren när hon gick ner där från första början. Och varför var hon där när skolan var slut. "Det här har varit en konstig vecka" tänkte Felicia och tog av sig jackan inne i hallen.

14 Dikten Nästa dag vaknade Felicia av att hennes mamma ropade. - Frukost Felicia! - Mm, jag kommer snart, sa Felicia. "Mm helg, gud vad skönt" tänkte Felicia. Sen gick hon upp ur sängen och tog på sig morgonrocken som hängde på dörren till rummet. Sen gick hon in i köket. - Åh, Felicia kan du vara snäll och hämta posten? sa hennes mamma som satt i köket och åt frukost. - Jaja, sa Felicia trött. Sen tog hon på sig sina stövlar som stod i hallen och gick ut till brevlådan. " Ganska fint väder idag ändå" tänkte Felicia medan hon öppnade brevlådan och tog ut breven. Hon skummade snabbt igenom utsidan av breven. Då såg hon att ett av breven var till henne. Felicia blev ganska glad för det brukade inte vara så många som skickade brev till henne. Utom födelsedagskort från typ släkten men nu var det långt kvar till hennes födelsedag. Hon gick in i huset och satte sig vid köksbordet. På brevet stod det "Felicia i sjuan". Felicia tänkte att det måste vara någon i klassen för vem skriver annars så. Hon öppnade kuvertet och tog ut brevet och läste det. Monster Monster är på låtsas. Monster är fantasi. Om du tror på monster är du lika smart som ett litet, litet bi. Om du tror på monster borde du skämmas. För dom som säger att dom finns är bara där för att skrämmas. Om du tror på monster ibland, borde du flytta till ett annat land. För här där vi bor, finns det inga som på monster tror. Det kändes som om Felicia fick ett slag i magen. Visste någon om monstret som Felicia hade sett igår. Hon ville helst att allt konstigt

15 skulle vara över idag. Felicia suckade högt över allt jobbigt dom här dagarna. - Vad är det Felicia? frågade hennes mamma som satt mittemot vid köksbordet och måste hört att hon suckade. - Va? sa Felicia som inte hade märkt att hon hade suckat. - Är det något som är på tok, du verkar lite bekymrad? frågade hennes mamma. - Äh, inget. Det är bara någon i klassen som har skickat en konstig dikt till mig, och jag vet inte vem det är som skickade den, sa Felicia. - Men det är säkert bara någon som ville skoja lite, bekymra dig inte över det, sa hennes mamma och ställde in disken i diskmaskinen. Felicia tänkte att hennes mamma kanske hade rätt. Att den där dikten var ett skämt. För bin är faktiskt ganska smarta för att vara så små. Hon kanske bara hade gjort en höna av en fjäder. Hon tänkte att hon skulle vänta och se på måndag.

16 Boken På måndagen gick Felicia till skolan lite tidigare. Hon ville titta lite i biblioteket innan skolan. Felicia gick in i biblioteket och började kolla runt lite bland hyllorna. Det var nästan inga där. Bara några pensionärer och några bibliotekarier. Hon kikade på bokryggarna efter intressanta böcker. Då såg Felicia en bok som hette "Monstret". Felicia började tänka på det monstret hon hade sett i källaren. Felicia hade tänkt på det under helgen. Hon hade först tänkt att det hade varit en konstig dröm för hon kom inte ihåg så mycket från det. Men i efterhand hade hon kommit ihåg mer och mer från det. Ju mer hon hade kommit ihåg desto mindre hade hon trott att det var en dröm. - Hej! Letar du efter något speciellt? frågade en bibliotekarie som hade kommit fram till Felicia. Felicia ryckte till för hon hade varit så inne i sina tankar att hon inte märkt att någon kommit fram till henne. - Eh... katter, sa Felicia utan att vara medveten om vad hon sa. Hon hade varit så djupt inne i sina tankar att hon inte ens tänkte på vad som kom ur henne. - Kattböcker finns på hylla C därborta, sa bibliotekarien och pekade bort mot en hylla. - Aa...tack, sa Felicia och gick bort mot hyllan som bibliotekarien hade pekat på. Hon tänkte att det inte kan skada att titta lite. När hon kom fram till hyllan såg hon att Nina stod där. Hon hade ett papper i handen som hon kollade på. När hon såg att Felicia hade kommit knycklade hon snabbt ihop pappret och gömde det i handen. - Hej! sa Felicia och försökte verka artig. - Hej, sa Nina jättesnabbt och skyndade sig ut från biblioteket. Felicia såg att hon slängde det pappret hon hade haft i handen i en soptunna utanför biblioteket. Felicia tyckte att Nina var konstig och faktiskt lite läskig. Hon hade knappt sagt något sen hon kom hit, och hon dök bara upp ibland lite här och var. Felicia slutade tänka på det mer sen och började leta efter kattböcker i hyllan. Hon hittade en som var lite tunnare som hon tog ut och började läsa.

17 I kattens öron finns det ungefär 60 muskler. Därför kan dom vrida sina öron åt alla håll. De använder sina öron också för att visa sina känslor. Om öronen är riktade framåt är de vänliga. Är dom riktade bakåt är dom arga. Katter använder kroppsspråk för att prata med varandra. "Hade katten i källaren haft sin öron på något speciellt sätt", tänkte Felicia. "Det var faktiskt ganska mörkt så det skulle nog vara ganska svårt att se även om man skulle kolla jättenoga på den" tänkte Felicia och la tillbaka kattboken i hyllan och gick ut från biblioteket. När hon hade gått ut från biblioteket såg Felicia papperskorgen som Nina hade slängt pappret hon hade haft i handen. Hon tvekade först lite men sedan stoppade hon ner handen i papperskorgen för att se om hon fick upp pappret som Nina hade slängt. Hon kollade sig omkring för att kolla så ingen kom för det skulle vara lite pinsamt tyckte Felicia. Hon fick upp ett litet hopknycklad papper som hon vecklade upp. Hon läste vad det stod på pappret. Steg 1. Vakta gömstället. Steg 2. Håll koll på henne. Steg 3. Låt henne inte hitta oss!!! Felicia tyckte att lappen var väldigt konstig och lite skrämmande. Vem var det som dom inte ville skulle upptäcka dom? Felicia började bli orolig igen. Hon rev sönder lappen och slängde den i papperskorgen igen och tänkte att hon kanske skulle försöka undvika Nina, hon var ju så konstig. - Vad gör du! sa någon bakom Felicia. Felicia blev så rädd att det kändes som om hennes hjärta stannade. Hon vände sig om för att se vem det var. Då såg hon att det var Nina. - Eh...jag..., sa Felicia och kände att hon blev lite torr i halsen så hon var tvungen att svälja flera gånger.

18 - Vad var det där? sa Nina och nickade mot papperskorgen där Felicia slängt pappret. - Eh... Jag såg att du slängde ett papper där så jag skulle se vad det var, sa Felicia lite nervöst. - Snokar du i mina grejer? frågade Nina nästan lite hotfullt. - Nej, men..., sa Felicia. - Lägg av med det, okej? sa Nina och puttade Felicia lite lätt innan hon gick. - Okej, pep Felicia och stod kvar vid papperskorgen tills Nina var utom synhåll. Sen såg hon Lucia stressat komma in genom ingången till skolan. - Hej, vi måste skynda oss till slöjden annars blir vi sena, sa Lucia och drog med sig Felicia bort mot slöjdsalen. Felicia var glad över att Lucia hade kommit, så hon inte behövde vara själv om hon skulle träffa Nina igen.

19 Blandningen Efter slöjden gick Felicia och Lucia till cafeterian för det var två timmar till nästa lektion. I cafeterian var det ganska tomt. Det var bara några nior som satt vid ett bord och så satt Sarah och Erica där också med varsin kopp te. Erica satt och drack sitt te men Sarah verkade knappt ha rört sitt. När Felicia såg dom ville hon gå tillbaka men Lucia drog tillbaka henne. - Vi behöver ju inte sitta nära dom. Förresten är jag jättesugen på en chokladboll, sa Lucia och drog med sig Felicia till kassan. Bakom kassan satt Anna med armbågen på bordet och verkade bara sitta och drömma för hon ryckte till lite när Lucia och Felicia kom fram till henne. - Sitter du här och drömmer? sa Lucia till Anna som rodnade lite. - Ursäkta, skulle ni vilja beställa något? sa Anna och rätade lite på ryggen. - Jag vill ha en chokladboll, sa Lucia. - En chokladboll, sa Anna och tog fram en chokladboll från cafédisken och la på en talrik. - Vill du ha något? sa Anna till Felicia. - Eh... Ett glas vatten bara, sa Felicia. - Ett glas vatten, sa Anna och tog fram en vattenkanna och hällde upp vatten i ett glas och knappade sen lite på kassaapparaten. - Var det bra så? sa Anna och tittade på Lucia. - Ja, sa Lucia och nickade. - Okej då blir det tolv kronor, sa Anna och Lucia plockade fram en tjugolapp från fickan som hon gav till Anna. Anna la ner den i kassaapparaten och gav Lucia åtta kronor. Lucia och Felicia tog sina grejer och gick och satte sig vid ett bord så långt från Sarah och Erika som möjligt.

20 Felicia märkte att Sarah och Erika tittade på henne och Lucia och viskade. - Vad viskar dom åt? sa Felicia till Lucia. - Vadå? sa Lucia med munnen full av chokladboll. - Sarah och Erika viskar och kollar på oss, sa Felicia. Lucia kollade bort mot Sarah och Erika och såg att dom höll på att viska ivrigt. - Jag vet inte, det är säkert bara något barnsligt som dom håller på åt, sa Lucia och fortsatte äta på sin chokladboll. Felicia tänkte att hon kanska inte hetsa upp sig över småsaker och ta det lugnt som Lucia. Så hon och Lucia började prata om andra saker och Sarah och Erica gjorde ingenting mot Felicia eller Lucia. - Kolla nu går Sarah och Erica, sa Lucia. Felicia kollade bort mot Sarah och Ericas bord och såg att dom höll på att plocka ihop sin disk. Sarahs te var fortfarande orört, men det verkade fortfarande vara varmt eftersom Sarah höll väldigt försiktigt i örat på koppen. När dom hade plockat ihop sin disk gick dom bort mot Felicias och Lucias bord istället för mot kassan. - Varför går dom hitåt? viskade Felicia till Lucia. - Jag vet inte men ignorera dom bara, viskade Lucia tillbaka. Så Felicia vände sig mot Lucia och låtsades som som inte fanns. Men så kände hon att något blött hälldes över henne. Något som var väldigt varmt. Det rann över ansiktet ner på hennes armar. Det sved och brände som bara den. När hon såg på hennes armar såg hon att dom var röd/rosa och hon började få små blåsor. - Oj, förlåt jag råkade, sa Sarah bakom Felicia. Felicia vände sig om mot Sarah och kollade på henne en kort sekund innan hon sprang ut ur cafeterian mot toan. Hon sprang in på toan och låste dörren. Hon tog massa papper och sköljde under kranen och la på hennes armar och i sitt ansikte. När det inte sved lika mycket längre försökte hon tänka ut någon hämnd mot Sarah. Hon började tänka på monstret. Det skulle kunna skrämma Sarah så hon inte skulle reta henne mera. Hon tänkte att hon måste ha något lockbete för att få upp monstret ur källaren.

21 Eftersom det var ett kattmonster borde den ju gilla samma saker som vanliga katter gillar, tänkte Felicia. Hennes familj hade haft katt för några år sedan och hon trodde att de hade någon gammal kattmat kvar. Hon satte sig på toalocket och skrev ner ett recept på toapappret med en bläckpenna hon hade haft i bakfickan. Efter kanske tio minuter kände hon att hon var klar. Recept på katt lockbete. Du behöver: 1 dl kattmat 3 dl makrill 1 krm jord 3 msk hovmästarsås 5 dl mjölk 20 insekter Gör så här: Ta fram en bunke och häll i makrillen, kattmaten, jorden och hovmästarsåsen. Krossa insekterna och häll sedan ner dom också i bunken. Häll mjölken i en kanna och värm den i 2-3 min i micron. Häll sedan i mjölken i bunken och vispa med elvisp. Ställ sedan in hela bunken i micron och värm i ca 4 min. Sätt sedan plastfolie över bunken och ställ in i kylen och vänta i ca 15 min. Sedan är den klar! Felicia tittade på mobil för att se hur långt det var kvar till nästa lektion. Det var drygt en timma kvar. Hon skulle nog hinna hem och göra blandningen och sedan komma tillbaka till skolan igen. Hon kollade på sig i toa spegeln. Hennes ansikte såg ganska äckligt ut med alla blåsor, men hon trodde att hon hade en luvtröja i skåpet som skulle skydda henne lite grann istället för det linnet hon hade på sig nu. Hon la toapappret i byxfickan och sprang ut ur toan bort mot sitt skåp. Hon sprang med huvudet böjt för att ingen skulle se henne. Hon låste upp sitt skåp snabbt och tog fram luvtröjan som låg tillknycklad i hörnet i skåpet.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy. Av: Signe Sundequist CC BY NC ND 2014 Kap. 1 Ljudet Mimmi satt i klassrummet och lyssnade på sin stränga magister Ulf. Det var en tråkig lektion. Då hörde Mimmi ett ljud som lät "pa pa pa". Mimmi viskade

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och MONSTRET AV: Freja Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och gick på skolan Röda hornet. Felicia

Läs mer

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Monstret Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Jag bara satt och väntade, jag var så jävla irriterad av att ingen Kunnde komma in så de kan börja

Läs mer

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Hej! Hej! Jag heter Lisa och jag är 11 år. Jag går på Valnötsskolan i Malmö. Min bästa kompis heter Vera. Hon är den bästa kompis man kan ha. Hon är så snäll och

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken Monstret av Hadeel Om författaren Namn Hadeel Ålder 10 år Intressen Skriva böcker, simma, gymnastik, bowla, pingis, cykla och att vara ute med kompisar. Böcker som jag inspireras av Amulett av Kazu Kibuishi

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra. Den hemliga roboten Asta, Bea och Cesar har fått ett uppdrag av deras lärare Olle. Uppdraget var att de skulle hitta en bok i skolbiblioteket som Olle skulle läsa som högläsning på morgonen i klassrummet.

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv. Monstret Kapitel 1- Ljuden. -Hörde du ljudet frågade Mira? -Nej sa Lisa Vilket ljud? -Det lät som ett MONSTER sa jag! Lisa är min bästa vän. Vi satt på kemilektionen med den argaste läraren. Han hette

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga Monstret Av Ida Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga lärare Mats blängde surt på dom, så

Läs mer

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan. Om författaren Namn Linnéa Ålder 9 år Intresse Handboll och teater Böcker som jag inspireras av Twilight 1 Familj Min storasyster, min mamma och min pappa Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tackar

Läs mer

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr. Monstret av Elsa Om författaren Namn Elsa Ålder 10 år Intressen Gymnastik och teater Familj Mamma, pappa och lillebror Husdjur Tre ökenråttor, en fisk och en kräfta Tidigare utgivna böcker Den magiska

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät wha wha Författare: Filip Sahlberg 2014 Kapitel 1 Ljudet Alexander och Kalle var i deras hemliga kemirum i källaren. En otrevlig källare med gamla tegelväggar och avloppsvatten rör som läckte. Plötsligt hörde

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

Sömngångare. Publicerat med tillstånd Förvandlad Text Mårten Melin Bild Emma Adbåge Rabén & Sjögren. I_Förvandlad2.indd 7 2011-01-26 15.

Sömngångare. Publicerat med tillstånd Förvandlad Text Mårten Melin Bild Emma Adbåge Rabén & Sjögren. I_Förvandlad2.indd 7 2011-01-26 15. Sömngångare När jag vaknade la jag genast märke till tre konstiga saker: 1. Jag var inte hungrig. Det var jag annars alltid när jag vaknade. Fast jag var rejält törstig. 2. När jag drog undan täcket märkte

Läs mer

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Läs denna spännande boken, läs och få reda på vad som händer, du kommer inte kunna sluta läsa. Kapitel

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET Kapitel 1 HEJ! Hej! Jag heter Mandy och jag är 10 år. Jag går på Himlaskolan. Jag bor i Alafors.Rebecka är min bästa vän, hon bor också i Alafors. Hon är 10 år hon med. Vi leker varje dag i skolan. Rebecka

Läs mer

Om författaren. Om boken

Om författaren. Om boken av Joel Om författaren Namn Joel Ålder 10 år Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Böcker som jag inspireras av Marlons böcker. Intressen Jag gillar att göra sagor, spela datorspel och titta på tv.

Läs mer

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Kap 1 hej Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Min bästa vän heter Emil, Emil gillar fotboll och innebandy.

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea.

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea. MONSTRET Kapitel 1- Ljuden - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea. De var på lektion i hemkunskapen. Lisa bakade

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det:

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det: Monstret Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du ljudet? Fråga Isa. - Nej, vilket ljud? Undrade min bästa kompis Lisa. - Det lät som ett MOSTER! Utbrast Isa. - Åh! Små pluttarna tror på monster, sa dumma dumma dumma

Läs mer

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR Monstret av Liv - Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR KOCK! - Det är fem minuter tyst, sa han.

Läs mer

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel Av: Lalo Kader Monstret herr Pixel Kapitel 1:ljuden En gång när Morgan skulle hämta sin mat hörde han ett konstigt ljud ifrån bambaköket. - Hörde du ljudet Zlatanovic, sa Morgan. - Nej, det är säkert den

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte locka fram monstret. Läs för att få veta mer. EBBA

Läs mer

Kapitel 1: Ljuden. - Ge mig den, skrek Lisa. Tuva kastade ner hennes mössa mot källaren. Lisa gick och hämtade den, då hörde hon ljudet igen...

Kapitel 1: Ljuden. - Ge mig den, skrek Lisa. Tuva kastade ner hennes mössa mot källaren. Lisa gick och hämtade den, då hörde hon ljudet igen... Baksidestext När Lisa börjar på den nya skolan är inte allt som vanligt. Hon hör konstiga ljud komma från källaren och varför är hennes nya lärare Mats så dum mot henne? Följ med Lisa när hon hoppar ner

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist kapitel 1 Ljudet Lina hörde något nere ifrån källaren. Hörde du ljudet? frågade Lina sin vän Annika. Vad för ljud? undrade Annika. Lina förstod att

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Författare: Anton Söderström

Författare: Anton Söderström Författare: Anton Söderström Ka p 1 Ljuden -Hörde du det ljudet? -Pers klasskamrat Stina vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju. -Arga fröken Anna kollade på Per argt. -Ej, Per vad ful

Läs mer

MONSTRET BOBBE AV SONJA

MONSTRET BOBBE AV SONJA MONSTRET BOBBE AV SONJA Kapitel 1: Ljuden Hilda var på väg till matsalen för att äta mat, hon var först av alla. När hon kom in såg hon bambatanterna, dom höll på med att laga maten men det såg inte ut

Läs mer

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin Skolmonstret Författare och illustratör: Edvin Gustin 1 2 Kapitel 1 Ljudet -Hörde du ljudet sa, Totte till Tim. -Vad för ljud, jag hörde inget, sa Tim. Totte hade hört ett ljud från golvet, det var ett

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

1 En olycka kommer sa " llan ensam

1 En olycka kommer sa  llan ensam 1 En olycka kommer sa " llan ensam Ewa Christina Johansson Illustrationer Johan Egerkrans Axel! Där är du ju! Axels hjärta hoppade till i bröstet. Fast på ett bra sätt. Det var ju söta Rut som ropade på

Läs mer

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Förföljaren Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Var på din vakt och håll ögonen öppna, med sylvassa naglar

Läs mer

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan. Av Agaton Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan. Hon är gammal och hon har stora tänder. Vi går på

Läs mer

Sune slutar första klass

Sune slutar första klass Bra vänner Idag berättar Sunes fröken en mycket spännande sak. Hon berättar att hela skolan ska ha ett TEMA under en hel vecka. Alla barnen blir oroliga och Sune är inte helt säker på att han får ha TEMA

Läs mer

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde Kapitel 1 Dörren Hej jag heter Carli och jag är 9 år. Min skola heter Nyckelpigan. Min kompis tycker jag om, hon heter Marie. Vi är rädda för

Läs mer

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något. Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Julia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 8 år, jag tycker om att ha vänner. Min favoritfärg är turkos och svart.jag har många kompisar på min skola. Mina kompisar heter Albin,

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren.

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren. SJÖODJURET Klockan var 10 på förmiddagen en solig dag. Det var en pojke som letade efter stenar på stranden medan mamma solade. Stranden var tom. Vinden kom mot ansiktet. Det var skönt. Pojken hette Jack.

Läs mer

- Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm..

- Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm.. Lucia - Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm.. Jag funderar, jag har liksom inte riktigt kommit på vad jag vill ha jag menar, det finns ju så mycket saker nu för tiden.

Läs mer

Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och

Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och monstret. MEN VEM ÄGER MONSTRET EGENTLIGEN? Monstret Kapitel

Läs mer

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars Författare Anton Rönnqvist 2014 Kapitel 1: Ljudet: Wille och Jack satt och åt. Plötsligt hörde Wille ett ljud. Det skrämde honom men ingen annan verkade ha hört ljudet. Wille frågade sin bästa vän Jack.

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Conelia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 9 år. Jag har blont hår. Jag gillar att spela bandy och att rita. Min bästa vän är Wilda. Jag är mycket rädd för

Läs mer

enkelt superläskigt. Jag ska, Publicerat med tillstånd Fråga chans Text Marie Oskarsson Bild Helena Bergendahl Bonnier Carlsen 2011

enkelt superläskigt. Jag ska, Publicerat med tillstånd Fråga chans Text Marie Oskarsson Bild Helena Bergendahl Bonnier Carlsen 2011 Kapitel 1 Det var alldeles tyst i klass 2 B. Jack satt med blicken envist fäst i skrivboken framför sig. Veckans Ord var ju så roligt Han behövde inte kolla för att veta var i klassrummet Emilia satt.

Läs mer

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren Den magiska dörren Wilma Fahlgren KAPITEL 1 Jag heter Ebba och jag är 9år. Jag gillar att spela innebandy och handboll. Jag har 2 syskon som heter Erik och Alva, min mamma heter Karin och min pappa heter

Läs mer

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET: ANGELINA SJÖBERG Kapitel 1 I SKOLAN Hej! Jag heter Lina och jag är 10 år och jag går på Nivirena skolan. Min bästa kompis heter Alice. Jag har långt brunt hår och jag är 1,37 meter hög. Jag är rädd för

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. "Undra vad det var för ljud?"tänkte Sebbe.

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. Undra vad det var för ljud?tänkte Sebbe. Ljuden Sebbe och Jacob var på väg till hemkunskapen då Sebbe hörde ett ljud. Det lät som 2 stora klor slog mot varandra jättefort! -Hörde du?sa Sebbe. -Vadå?sa Jacob frågande. -Nä det va inget,sa Sebbe.

Läs mer

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det:

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det: Monstret Kapitel 1 - Ljuden Kalle var i NO-salen och blandade färg då hörde han något stampa i källaren. Han frågade Max: - Hörde du? - Vadå? Undrade Max. - Att något stampade i källaren, sa Kalle. - Jag

Läs mer

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Men snart börjar dom få klarhet i det hela. Monstret

Läs mer

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Den magiska dörren. By Alfred Persson Den magiska dörren By Alfred Persson 1 Hej Ffcbtgbgfjbfgjb Hej jag heter Benjamin. Jag är 10 år och går på Heliås. Mina ögon är bruna och håret är svart och jag har 5 finnar. Jag gillar att ha matte då

Läs mer

Erik vände affischen och där stod det:

Erik vände affischen och där stod det: Monstret Hörde du ljudet? Eriks klasskamrat David vände sig om och blängde. -vilket ljud? Alla pratar ju. Arga Lucas spände ögonen i både Erik och David. - Tyst och ät annars får ni mejl hem! Dom sa okej

Läs mer

Marie Oskarsson Helena Bergendahl

Marie Oskarsson Helena Bergendahl Marie Oskarsson Helena Bergendahl Kapitel 1 Det var alldeles tyst i klass 2 B. Jack satt med blicken envist fäst i skrivboken framför sig. Veckans Ord var ju så roligt Han behövde inte kolla för att veta

Läs mer

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg...

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg... Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg... Ljuden1 Kjelle hämtar mat han sätter sig och väntar på sin kompis Olof. Men när Kjelle väntar så hör han ett

Läs mer

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär 1.Hej! Hej jag heter Jakob. Jag är 9 år och går på Havsundaskolan. Jag gillar att spela fotboll och hockey. Jag älskar min t-shirt och mina jeanshorts. Vår lärare heter Kerstin, hon är så snäll. Min allra

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod:

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod: Monstret Kapitel 1- ljuden. Det var en gång en tjej som hette Anna. Hon var tolv år gammal. Hennes lärare Johanna var jättesträng. Man fick inte prata på lektionen och om man kastade sudd så fick man stå

Läs mer

2014 Författare: LISU

2014 Författare: LISU 2014 Författare: LISU Kapitel 1. Ljuden -Hörde du ljudet? Alices klasskamrat Sara vände sig om. -Vilket ljud? -Det där ljudet som kom från golvet. -Hur lät det? -Typ som bom,bom...bom,bom... Längre i samtalet

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig. Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig. Hon och jag går i samma klass, 4A på Grundhögskolan.

Läs mer

Om författaren. Om boken

Om författaren. Om boken Av Evelina Om författaren Namn Evelina Ålder 10 år Intressen Handboll och teater Böcker jag inspireras av Rum 213 av Ingelin Angerborn Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Om boken Den här boken

Läs mer

Kraaam. Publicerat med tillstånd Kartkatastrofen Text Ingelin Angeborn Rabén & Sjögren 2009. Kartkatastrofen.indd 9 09-02-09 20.48.

Kraaam. Publicerat med tillstånd Kartkatastrofen Text Ingelin Angeborn Rabén & Sjögren 2009. Kartkatastrofen.indd 9 09-02-09 20.48. Kraaam Viktor, Vilma och jag, Viking, har bildat en hemlig klubb. Den heter AB Klant & Kompani. Det är jag som är Klant och Viktor och Vilma som är Kompani. Vi har lånat namnet från min pappas målarfirma.

Läs mer

Affishen Josh går till sin matte lektion och så går han förbi en afish. På afirsen står det

Affishen Josh går till sin matte lektion och så går han förbi en afish. På afirsen står det Ljuden Josh är i hemkunskaps salen och gör pannkakor med sin kompis Samuel. Josh är 13 år han går i Skogås skolan i klass 7b.Josh kompis Samuel läser receptet högt då säger Josh käften jag hör något konstigt

Läs mer

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast.. Kapitel 1. Hej! Jag heter Sara och är 10 år jag gillar att spela fotboll. Jag bor i Alafors och går i skolan som heter Lejonskolan. Min bästa vän heter Molly. Sen finns det en vaktmästare i skolan som

Läs mer

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Den magiska dörren. Kasper Lindström Den magiska dörren Kasper Lindström Kapitel 1. Hej Hej! Jag heter Marcus berg och jag är 12 år jag går i Centralskolan i Sundsvall. Min klass är ganska stökig. Min bästis heter Johan och vi har känt varandra

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

. 13. Publicerat med tillstånd Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund Text Ingelin Angerborn Tiden 2003

. 13. Publicerat med tillstånd Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund Text Ingelin Angerborn Tiden 2003 2 Tant Doris hund heter Loppan. Hon är en långhårig chihuahua, och inte större än en kanin. Mycket mindre än en del av mina gosehundar. Men hon är riktig! Vit och ljusbrun och alldeles levande. Jag går

Läs mer

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM AV NILS ÅKERBLOM KAPITEL 1 Skolan börjar Hej jag heter Joel Nilsson. Jag är 10 år och gillar att spela fotboll. Jag går på Talbacka skolan. Jag har ganska mörkt hår och är 140 cm lång. Jag har en kompis

Läs mer

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. MONS TRET Av Eliza - Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. De fortsatta att baka. William och

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören.

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören. Lova är i kemisalen. De har fått en ganska svår uppgift, så man måste konsentrera sig. Hon tittade på tavlan. Då hörde hon något ljud från golvet. Det lät som om något stort men ändå inte. Det lät nästan

Läs mer

MONSTRET KASPER SANDBERG.

MONSTRET KASPER SANDBERG. MONSTRET AV KASPER SANDBERG. KAPITEL : 1 LJUDET. - Hörde du det där konstiga ljudet, undrade Sixten? - Nej, sa Max. Varför skulle jag det? - För att det var ganska högljutt, sa jag. Vi var mitt i en kemilektion

Läs mer

Ingen gråter (Katarina och Alf) Kapitel 1

Ingen gråter (Katarina och Alf) Kapitel 1 Ingen gråter (Katarina och Alf) Inledning Bastian kan inte sova. Han ligger i sängen och tittar rakt upp i taket, vänder och vrider på täcket och puffar till kudden. Det är tyst, det enda Bastian hör är

Läs mer

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det Kapitel 1 -Hej Hej jag heter Minna. Min skola heter Santaskolan. Jag är 11 år. Min bästa kompis heter Smilla. Hon och jag har länge undrat över en dörr på skolan den tycker vi är märklig. Den ligger i

Läs mer

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen.

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen. Kapitel 1 ljuden: -Hörde du ljudet? Det låter som en apa sa Grevert. - Nej vadå? Sa Kossan. -Nej det var inget sa Grevert. Det var under kemitimmen som Grevert hörde konstiga ljud från golvet. Grevert

Läs mer

-EMILIA!!! Brandlarmet är på. Spring ut! ropade Ella. Emilia sprang ut med jackan i handen och ställde sig vid klassen. När dom hade stått där i fem

-EMILIA!!! Brandlarmet är på. Spring ut! ropade Ella. Emilia sprang ut med jackan i handen och ställde sig vid klassen. När dom hade stått där i fem KAPITEL 1 LJUDET -EMILIA!!! Brandlarmet är på. Spring ut! ropade Ella. Emilia sprang ut med jackan i handen och ställde sig vid klassen. När dom hade stått där i fem minuter sa fröken att det bara var

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren?

Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren? Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren? KAPITEL 1:LJUDEN - Miranda kom!! hörde Miranda att hennes

Läs mer

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett MONSTRET Kap 1 LJUDEN -Hörde du ljudet, viskade Anders. -Nej det var säkert bara nån som tappade pennan, svarade Peter. Tyst i klassen ni kan få kvarsittning, ropade den stränga kemiläraren. Allt blev

Läs mer

- Tack, sa jag och gick och satte mig på en ledig plats bredvid en tjej längst fram som luktade parfym.

- Tack, sa jag och gick och satte mig på en ledig plats bredvid en tjej längst fram som luktade parfym. A4 Varför just jag? När jag kom in i klassrummet kände jag att det här var helt fel. Alla tittade på mig. Jag blev stående i dörröppningen medan kvinnan framme vid tavlan började prata. - Åh, hej! Det

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer

Källarmörkret. En rysare för barn. Eric Rosenqvist

Källarmörkret. En rysare för barn. Eric Rosenqvist Källarmörkret En rysare för barn Eric Rosenqvist Källarmörkret Kan inte du vara en snäll pojke och gå ned i källaren och hämta dynorna till stolarna på balkongen? Sebastian som snart skulle fylla sju år

Läs mer

1. Låt mej bli riktigt bra

1. Låt mej bli riktigt bra 1. Låt mej bli riktigt bra Rosa, hur ser en vanlig dag i ditt liv ut? Det är många som är nyfikna på hur en världsstjärna har det i vardagen. Det börjar med att min betjänt kommer in med frukost på sängen.

Läs mer

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max.

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max. monstret AV MELVIN Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max. -Vad konstigt att du hörde det Max,

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer