Insatser för att förhindra långvarig arbetslöshet 2a. Månadsrapport Reviderad Tidsperiod: september 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Insatser för att förhindra långvarig arbetslöshet 2a. Månadsrapport. 2012-10-31 Reviderad 2012-11-19 Tidsperiod: september 2012"

Transkript

1 Reviderad Tidsperiod: september 2012

2 Sida: 2 av 18

3 Sida: 3 av 18 Dnr: AF-2011/ Datum: Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2012, september. arbetslöshet. Månadsrapport september Arbetsförmedlingen ska månadsvis och i samband med årsredovisningen för 2012 redovisa resultatet av arbetet med de personer som löper störst risk för långvarig arbetslöshet, särskilt avseende omsättning till arbete respektive utbildning för dem som tagit del av stödet i form av fördjupade förmedlingsinsatser och i förekommande fall programinsatser utanför garantierna. Beslut i detta ärende har fattats av generaldirektör Angeles Bermudez- Svankvist. Ärendet har föredragits av Therese Larsson. I den slutliga handläggningen har enhetschef Stefan Tjärnback och tf chef för Avdelning Förmedlingsutveckling Eva Lindh-Pernheim deltagit. Angeles Bermudez-Svankvist Arbetsförmedlingens generaldirektör Therese Larsson Revidering Ett fel har upptäckts i tabell 15 och tabell 16 på sidan 17 varför dessa tabeller ersatts i denna reviderade rapport.

4 Sida: 4 av 18

5 Sida: 5 av 18 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 5 Sammanfattning... 6 Arbetet med att förhindra långvarig arbetslöshet... 7 Arbetssökande i behov av tidig insats... 7 Implementering av det nya arbetssättet... 8 Resultat och uppföljning... 9 Gruppen nyinskrivna öppet arbetslösa... 9 Antal arbetssökande med handlingsplan inom 5 dagar Vilka insatser som har planerats och genomförts Kvarstående med bedömning tidig insats Lämnat med bedömning tidig insats... 16

6 Sida: 6 av 18 Sammanfattning En viktig förutsättning för att förhindra långvarig arbetslöshet är att tidigt identifiera de arbetssökande som löper störst risk att drabbas av långtidsarbetslöshet. Därefter ska lämpliga insatser sättas in i ett tidigt skede. För att identifiera dessa personer har Arbetsförmedlingen utvecklat och implementerat ett bedömningsstöd. Stödet grundar sig på faktorer som är viktiga för att identifiera dem som riskerar långtidsarbetslöshet och som arbetsförmedlaren använder för att göra den arbetsmarknadspolitiska bedömningen, vilken ligger till grund för de aktiviteter som blir aktuella. Exempel på tidiga insatser är täta kontakter, vägledning och coachande samtal, arbetsmarknadsutbildning, arbetspraktik, förberedande och rehabiliterande insatser samt utbildning vid folkhögskola. Totalt antal nyinskrivna öppet arbetslösa under perioden januari till september 2012 var personer. Av dem bedömdes totalt personer eller 10 procent ha behov av tidiga insatser. Av dessa var 52 procent män och 48 procent kvinnor samt 56 procent var i åldern år. En jämförelse med det totala antalet nyinskrivna visar att en högre andel av personer som har bedömts ha behov av tidiga insatser har förgymnasial utbildning som högsta utbildningsnivå, är utrikesfödda samt har en funktionsnedsättning. Detta är grupper på arbetsmarknaden som bedöms ha svårast att snabbt komma ut i arbete och som också ökar i stadig takt. För de arbetssökande som har fått bedömningen tidig insats ska en handlingsplan upprättas inom fem dagar från inskrivningstillfället. Av dem som skrevs in vid Arbetsförmedlingen och bedömdes ha behov av tidiga insatser under januari till september fick 55 procent en handlingsplan upprättad inom fem dagar. En stickprovsundersökning av arbetssökande som under september bedömdes ha behov av tidiga insatser visar två veckor efter inskrivning vid Arbetsförmedlingen att 57 procent har fått en tidig insats inplanerad. Av ungdomarna har 61 procent fått en insats inplanerad. För flertalet har utredande samtal planerats in. En stickprovsundersökning av arbetssökande som i maj 2012 fick bedömningen tidig insats visar, vid mättillfället i september, att 49 procent har tagit del av tidiga insatser. Av dessa har 20 procent fått två olika insatser under perioden. Av samtliga som har bedömts vara i behov av tidiga insatser under perioden januari till september 2012 har totalt personer, eller 17 procent, lämnat Arbetsförmedlingen. Av dessa har 27 procent fått ett arbete utan stöd och 22 procent har gått till reguljär utbildning. Bland de som inte lämnat, det vill säga de som är kvarstående som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen, hade 1731 personer ett arbete med eller utan stöd, deltog i övriga program med aktivitetsstöd och deltog i förberedande- och arbetsmarknadsutbildning.

7 Sida: 7 av 18 Arbetet med att förhindra långvarig arbetslöshet För att förhindra långvarig arbetslöshet har Arbetsförmedlingen under 2012 infört ett nytt sätt att arbeta med personer som är arbetslösa och som inte deltar i jobb- och utvecklingsgarantin eller jobbgarantin för ungdomar. Arbetsförmedlingen ska i ett tidigt skede identifiera de arbetssökandes behov och anpassa insatserna därefter. De arbetsmarknadspolitiska insatserna ska riktas till dem med störst behov, det vill säga dem som löper störst risk för långvarig arbetslöshet. Insatserna kan bestå av individanpassade stöd i form av förmedlingsinsatser och programinsatser som innebär att de arbetssökande får anvisas till program före inträdet i jobb- och utvecklingsgarantin. En grundläggande förutsättning för att förhindra långvarig arbetslöshet är att tidigt, redan vid inskrivningen på Arbetsförmedlingen, identifiera de personer som löper störst risk att drabbas av långtidsarbetslöshet. Därefter ska lämpliga insatser för dessa arbetssökande sättas in i ett tidigt skede, vilket stärker deras chanser på arbetsmarknaden. För att kunna identifiera de arbetssökande som är i störst behov av tidiga insatser har Arbetsförmedlingen utvecklat och implementerat ett bedömningsstöd som ska användas vid inskrivningstillfället. Bedömningsstödet är ett webbaserat verktyg som grundar sig på välkända faktorer 1 som är särskilt viktiga för att identifiera dem som riskerar långtidsarbetslöshet och som arbetsförmedlaren använder för att göra den arbetsmarknadspolitiska bedömningen. 2 Den arbetsmarknadspolitiska bedömningen bygger på den arbetssökandes förutsättningar, arbetsmarknadens krav, matchningsresultat, rekommendationen från bedömningsstödet tillsammans med arbetsförmedlarens egna professionella bedömning och Arbetsförmedlingens uppdrag. Arbetsförmedlaren gör alltid en yrkesmässig bedömning om verktygets förslag är relevant då vissa personliga individegenskaper inte kan fångas in i verktyget. Bedömningsstödet bidrar till att enhetligheten i bedömningarna ökar. Arbetssökande i behov av tidig insats Alla arbetssökande ska ha en handlingsplan vilket är en framåtsyftande planering och ska innehålla aktiviteter på vägen till arbete eller utbildning och som är baserad på den arbetsmarknadspolitiska bedömningen. För de arbetssökande som har behov av tidiga insatser upprättas en handlingsplan senast inom fem dagar från inskrivningstillfället. I samband med detta görs 1 Åldersgrupp, funktionsnedsättning, födelseland, utbildningsnivå, yrkesgrupp, arbetslöshetshistoria, inskrivningsmånad, arbetslöshetsersättning, erfarenhet i sökt yrke, utbildning i sökt yrke, arbetslösa i hemkommunen 2 Bedömningsstödet ska användas för alla ny- och återinskrivna arbetssökande som är öppet arbetslösa (sökandekategori 11). Undantagna är de arbetssökande som ingår i etableringsuppdraget.

8 Sida: 8 av 18 den arbetsmarknadspolitiska bedömningen och i handlingsplanen fastställs vilket stöd den arbetssökande behöver på sin väg till arbete eller utbildning. Vidare dokumenteras matchningsresultat, konkreta jobbförslag och/eller rekryteringsaktiviteter. I handlingsplanen för de arbetssökande som löper störst risk för långvarig arbetslöshet fastställs vilka insatser som den arbetssökande är i behov av för att få ett arbete. De tidiga insatserna kan vara: täta kontakter med arbetsförmedlare coachande samtal, vägledning, utredande samtal arbetspraktik exempelvis yrkeskompetensbedömning kompletterande arbetsförmedlingstjänster arbetsmarknadsutbildning förberedande insatser rehabiliterande insatser arbetsplatsförlagd kartläggning folkhögskola för arbetssökande år Tidiga insatser för ungdomar Det är en växande grupp ungdomar som saknar fullständiga gymnasiebetyg och som kommer att ha svårt att få ett arbete. I kombination med andra omständigheter såsom psykisk ohälsa eller social problematik är riskerna ännu större att hamna i en långvarig arbetslöshet. Tidiga insatser ges därför även till ungdomar i syfte att förebygga långtidsarbetslöshet. Eftersom faktorer i bedömningsstödet, som handlar om den arbetslöses historik, väger så tungt används även ett antal kompletterande villkor för ungdomar under 25 år. För att ungdomen ska få ta del av tidiga insatser krävs ofullständiga gymnasiebetyg och att minst ett av följande kriterier är uppfyllt: Har/har haft kontakt med andra myndigheter i ärenden som bedöms påverka ungdomens arbetsförutsättningar eller misstänkt ohälsa (psykisk, fysisk eller sociala omständigheter) som bedöms påverka ungdomens förutsättningar att få arbete. Arbetsförmedlaren kan vid inskrivningstillfället även använda en strukturerad samtalsmall där faktorer som kan försvåra arbetssökandet tidigt identifieras. Samtalsmallen berör fem huvudområden: utbildning, arbete, hälsa, myndighetskontakter och boendesituation. Implementering av det nya arbetssättet Arbetsförmedlingen har vidtagit insatser inom en rad områden för att det nya arbetssättet ska få fullt genomslag. Det handlar bland annat om utbildning av befintlig personal genom att basutbildningen och påbyggnadsutbildningar har anpassats.

9 Sida: 9 av 18 Omkring 300 särskilda resurspersoner har utsetts på arbetsförmedlingarna runt om i landet i syfte att stödja chefen och medarbetarna i det nya arbetssättet. Resurspersonernas arbete ska koncentreras till att bland annat säkerställa effektivisering av inskrivningsprocessen och ökad besöksfrekvens. Alla kontor ska arbeta utifrån en standardisering av kundprocessen. Det innebär bland annat att Arbetsförmedlingen vid varje kontakt med arbetssökande ska ge förslag på jobb att söka eller arbetsgivare att träffa. Det innebär också att meriter ska vara verifierade, matchningsyrke ska vara registrerat, uppdaterade kompetensord, aktuell arbetsmarknadspolitisk bedömning, ett korrekt användande av bedömningsstödet samt att aktiviteterna i handlingsplanen ska innehålla vilka jobb som ska sökas och när de ska följas upp. Även insatser för utveckling av chefer har vidtagits, till exempel har under september chefskonferenser anordnats för alla chefer inom myndigheten med fokus på verksamhetens inriktning och prioriteringar. Som ett led i att öka fokuseringen på insatser för att förhindra långvarig arbetslöshet kommer Arbetsförmedlingen att lyfta fram arbetet med tidiga insatser på intranätet Vis. Syftet är att klargöra de rutiner för handläggning som gäller i ärenden för arbetssökande med behov av tidiga insatser samt att visa på förbättringsområden. Ett väl fungerande uppföljningssystem är centralt för att få genomslag för det nya arbetssättet. Arbetsförmedlingen har därför kontinuerligt utvecklat uppföljningen av tidiga insatser. Resultat och uppföljning I det följande redovisas resultat för perioden januari-september Totalt antal nyinskrivna öppet arbetslösa under perioden januari till september 2012 var personer. Av dem bedömdes totalt personer eller 10 procent ha behov av tidiga insatser. Under september månad skrevs totalt öppet arbetslösa in på Arbetsförmedlingen, varav personer bedömdes ha behov av tidig insats. Andelen med bedömning tidig insats har under de fyra senaste månaderna uppgått till 11 procent. Tabell 1. Totalt antal nyinskrivna öppet arbetslösa (skat 11) och antalet som bedömdes vara i behov av tidig insats. Period januari till september Källa: Datalagret Månadsrapport jan-sep 2012 Jan Feb Mars April Maj Juni Juli Aug Sep Totalt Totalt antal nyinskrivna öppet arbetslösa Totalt antal som bedöms vara i behov av tidig insats Gruppen nyinskrivna öppet arbetslösa För att göra en jämförelse av bakgrundsvariabler mellan samtliga nyinskrivna öppet arbetslösa och den delgrupp av nyinskrivna öppet arbetslösa som har bedömts ha behov av tidiga insatser följer först en kort beskrivning av det totala antalet nyinskrivna öppet arbetslösa.

10 Sida: 10 av 18 Tabell 2 visar att av samtliga nyinskrivna öppet arbetslösa under januari till september 2012 var 54 procent män och 46 procent kvinnor. Ungdomar utgjorde 40 procent, inrikesfödda 70 procent och utrikesfödda 30 procent. Endast två procent av de öppet arbetslösa som skrevs in under perioden hade en funktionsnedsättning och 52 procent hade gymnasieutbildning som högsta utbildningsnivå. Tabell 2. Totalt antal nyinskrivna öppet arbetslösa som skrevs in på Arbetsförmedlingen under perioden januari till september Fördelat efter kön, ålder, inrikes/utrikesfödd, utbildningsnivå samt funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga. Antal och andel i procent. Källa: Datalagret Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Totalt Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Kön Kvinnor Män Summa Ålder år år år år år Summa Födelseland Inrikesfödda Utrikesfödda Summa Funktionsnedsättning Ja Nej Summa Utbildningsnivå Förgymnasial utbildning Gymnasium Eftergymnasial utbildning Forskarutbildning Summa Gruppen arbetssökande i behov av tidig insats Det var fler män än kvinnor som under perioden januari till september 2012 bedömdes vara i behov av tidiga insatser. Av de personer som under perioden fick bedömningen var 48 procent eller kvinnor och 52 procent eller män. Under perioden har totalt 31 procent eller ungdomar i åldern år fått bedömningen tidig insats. Personer i åldern år utgör 56 procent av dem som under perioden januari till september bedömdes ha behov av tidiga insatser. Av det totala antalet med bedömning tidig insats har 45 procent, eller personer, förgymnasial utbildning som högsta utbildningsnivå. Vidare har 37 procent gymnasieutbildning som högsta utbildningsnivå och 17 procent har eftergymnasial utbildning. Under januari till september 2012 har 17 procent, eller personer, en funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga. Det är totalt 53 procent inrikesfödda och 47 procent utrikesfödda som har fått bedömningen tidig insats under perioden. Tabellen nedan visar arbetssökande som under perioden januari till september 2012 bedömdes ha behov av tidiga insatser, uppdelat på bakgrundsvariabler.

11 Sida: 11 av 18 Tabell 3. Nyinskrivna öppet arbetslösa som bedömdes vara i behov av tidig insats under perioden januari till september Fördelat efter kön, ålder, inrikes/utrikesfödd, utbildningsnivå samt funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga. Antal och andel i procent. Källa: Datalagret Januari Februari Mars April Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Kön Kvinnor Män Summa Ålder år år år år år Summa Födelseland Inrikesfödda Utrikesfödda Summa Funktionsnedsättning Ja Nej Summa Utbildningsnivå Förgymnasial utbildning Gymnasium Eftergymnasial utbildning Forskarutbildning Summa Maj Juni Juli Augusti September Totalt En jämförelse mellan det totala antalet nyinskrivna öppet arbetslösa och gruppen med bedömning tidig insats under januari till september 2012 visar att en större andel av dem som har bedömts ha behov av tidiga insatser har förgymnasial utbildning som högsta utbildningsnivå, 45 procent jämfört med 22 procent. Det är en större andel utrikesfödda och personer som har en funktionsnedsättning bland gruppen med bedömning tidig insats. Arbetssökande med högst förgymnasial utbildning, ungdomar med bristfällig utbildning, utrikesfödda (särskilt utanför Europa) samt personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga är de grupper på arbetsmarknaden som bedöms ha svårast att snabbt komma ut i arbete. Dessa utsatta grupper på arbetsmarknaden ökar också i stadig takt. Jämfört med det totala antalet nyinskrivna öppet arbetslösa är det en mindre andel ungdomar i åldern år som har bedömts vara i behov av tidiga insatser. Könsfördelningen mellan det totala antalet nyinskrivna och gruppen med bedömning tidig insats uppvisar inga större skillnader. Antal arbetssökande med handlingsplan inom 5 dagar För de arbetssökande som har fått bedömningen tidig insats ska en handlingsplan upprättas inom fem dagar från inskrivningstillfället. Tabellen nedan visar att 55 procent av de arbetssökande som bedömdes ha behov av tidiga insatser under januari till september har fått en handlingsplan inom fem dagar. Motsvarande siffra för september är samma som föregående månad, 57 procent. Tabell 4. Totalt antal nyinskrivna öppet arbetslösa med bedömning tidig insats där en handlingsplan har upprättats inom 5 dagar från inskrivningstillfället. Period januariseptember. Antal och andel i procent. Källa: Datalagret Mars April Maj Juni Juli Augusti September Januari Februari Totalt Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal med handlingsplan inom 5 dagar

12 Sida: 12 av 18 Vilka insatser som har planerats och genomförts Planerade insatser För att visa vilka insatser som planerats för arbetssökande som under september bedömdes vara i behov av tidiga insatser har en stickprovsundersökning genomförts två veckor efter inskrivning vid Arbetsförmedlingen. 3 Av samtliga arbetssökande i stickprovsundersökningen som under september bedömdes ha behov av tidiga insatser har 216 personer, eller 57 procent, fått en tidig insats inplanerad. För flertalet av dessa, 112 personer eller 52 procent, har utredande samtal planerats in. Av samtliga ungdomar i stickprovsundersökningen (158 personer) som under september månad har bedömts ha behov av tidiga insatser har 96 personer, eller 61 procent, fått en tidig insats inplanerad. Även för ungdomarna har utredande samtal planerats in för flertalet, för 45 personer eller 47 procent. Folkhögskolesatsningen ges endast till ungdomar som är under 25 år och saknar fullständiga gymnasiebetyg och det har 2 procent av ungdomarna fått ta del av. Tabell 5. Antalet nyinskrivna öppet arbetslösa (skat 11) i stickprovet som har fått en tidig insats inplanerad under september månad samt vad den består i. Antal och andel i procent. Källa: Stickprovsundersökning. Antal totalt September 2012 Andel i procent Därav antal ungdomar Andel ungdomar i procent Antal som har en tidig insats inplanerad därav Coachande samtal Täta kontakter Vägledning Utredande samtal Praktik Arbetsmarknadsutbildning KA-tjänster Förberedande utbildning Rehabiliterande insatser Arbetsplatskartläggning Folkhögskola Totalt Eftersom denna stickprovsundersökning mäter arbetssökande som varit inskrivna vid Arbetsförmedlingen i två veckor finns det i majoriteten av fallen utrymme för planering av endast en sorts aktivitet. 3 Stickproven är utvalda slumpvis per marknadsområde och antalet varierar i storlek beroende på antal inskrivna arbetssökande. Urvalet består av 380 personer med bedömning tidig insats. En genomgång av arbetssökandes status, handlingsplan och daganteckningar har gjorts i Arbetsförmedlingens informationssystem (AIS).

13 Sida: 13 av 18 Genomförda insatser För att visa i vilken utsträckning tidiga insatser har levererats till de arbetssökande som har bedömts ha behov av tidiga insatser, och som varit inskrivna i minst tre månader, har under september en stickprovsundersökning genomförts. Urvalet består av 344 personer som under maj 2012 skrevs in vid Arbetsförmedlingen och fick bedömningen tidig insats. 4 Stickprovsundersökningen visar att av de arbetssökande som i maj bedömdes ha behov av tidiga insatser har, vid mättillfället i september, 169 personer eller 49 procent fått tidiga insatser. Totalt har 169 personer tagit del av 202 tidiga insatser. Detta innebär att 33 personer har fått två olika insatser under perioden, till exempel inledningsvis deltagit i förberedande utbildning och därefter arbetsmarknadsutbildning. Förmedlingsinsatser är vanligast förekommande (64 procent), där coachande samtal med arbetsförmedlare utgör 21 procent av insatserna och utredande samtal med specialist utgör 18 procent av insatserna. Programinsatser 5 uppgår till 35 procent av de tidiga insatser som de nyinskrivna öppet arbetslösa i stickprovsundersökningen har tagit del av. Tabell 6: Fördelning av antal tidiga insatser som nyinskrivna öppet arbetslösa med bedömning tidig insats i stickprovet har tagit del av. Antal insatser och andel i procent. Källa: Stickprovsundersökning. Maj - september 2012 Antal totalt Andel i procent Coachande samtal Täta kontakter 8 4 Vägledning 5 2 Utredande samtal Praktik 19 9 Arbetsmarknadsutbildning 9 4 KA-tjänster Förberedande utbildning Rehabiliterande insatser 16 8 Arbetsplatskartläggning 4 2 Folkhögskola 3 1 Annan insats 12 6 Totalt En jämförelse mellan de arbetssökande som har fått en tidig insats och dem som inte har fått en tidig insats uppvisar inga skillnader avseende könsfördelning eller andel ungdomar. Det kan finnas olika orsaker till att insatser inte har genomförts. En orsak är att den arbetssökande inte har 4 En genomgång av ärendenas daganteckningar har gjorts i Arbetsförmedlingens informationssystem (AIS). 5 Förberedande utbildning, praktik, arbetsmarknadsutbildning och rehabiliterande insatser.

14 Sida: 14 av 18 kommit till planerat besök eller inte hört av sig enligt överenskommelse. Ofta finns oklarheter kring arbetsförmåga och yrkesval i gruppen som bedöms ha behov av tidiga insatser. Många har också tidigare varit inskrivna som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen. Det kan behövas ett ytterligare intensifierat arbete av Arbetsförmedlingen för att fånga upp dessa arbetssökande genom planerade täta personliga besök och andra insatser. Kvarstående med bedömning tidig insats Tabell 7 nedan visar att av dem som fick bedömningen tidig insats någon gång under tiden januari till september 2012 var personer, eller 83 procent, fortsatt kvarstående som arbetssökande på Arbetsförmedlingen vid september månads slut. Flertalet, personer eller 64 procent av de kvarstående, var fortsatt inskrivna som öppet arbetslösa. Av dem som fick bedömningen tidig insats i september var 91 procent fortsatt kvarstående som öppet arbetslösa i slutet av månaden och av dem som fick bedömning tidig insats i januari var en mindre andel (45 procent) kvarstående som öppet arbetslös i slutet av september månad. Att andelen sjunker med tiden visar på att det finns en rörlighet. Bland de kvarstående fanns dessutom totalt personer i arbete med eller utan stöd, deltog i övriga program med aktivitetsstöd och 1139 deltog i förberedande utbildning och arbetsmarknadsutbildning. Tabell 7. Status för kvarstående arbetssökande vid september månads slut för dem som har fått bedömningen tidig insats under januari till september Antal och andel i procent. Källa: Datalagret Juni Augusti September Januari Februari Mars April Maj Juli Totalt Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Arbete med stöd Arbete utan stöd Arbetspraktik Arbetssökande m förhinder AUB/FUB Nystartsjobb Öppet arbetslösa Övriga inskrivna Övriga program Totalt Vid september månads slut var totalt 48 procent kvinnor och 52 procent män av de arbetssökande som bedömdes ha behov av tidiga insatser fortfarande inskrivna vid Arbetsförmedlingen. Tabellen nedan visar status för kvarstående män och kvinnor vid Arbetsförmedlingen vid september månads slut. Tabell 8. Status för kvarstående arbetssökande vid september månads slut som har fått bedömningen tidig insats under januari till september Fördelat efter kön. Källa: Datalagret Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Totalt Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män Arbete med stöd Arbete utan stöd Arbetspraktik Arbetssökande m förhinder AUB/FUB Nystartsjobb Öppet arbetslösa Övriga inskrivna Övriga program Totalt

15 Sida: 15 av 18 Tabell 9 visar att av de totalt ungdomar i åldern år som under januari till september 2012 bedömdes vara i behov av tidiga insatser var 6783 personer, eller 76 procent, fortsatt kvarstående vid Arbetsförmedlingen vid periodens slut. Av dessa var flertalet, personer eller 55 procent, inskrivna som öppet arbetslösa. Även bland ungdomarna finns en rörlighet. Av dem som fick bedömning tidig insats i september var 90 procent fortsatt kvarstående som öppet arbetslösa i slutet av månaden och av dem som fick bedömning tidig insats i januari var en betydligt mindre andel (20 procent) kvarstående som arbetslösa i slutet av september månad. Dessutom deltog totalt ungdomar i övriga program, 433 hade arbete med eller utan stöd och 222 deltog i förberedande utbildning och arbetsmarknadsutbildning. Tabell 9. Status för kvarstående ungdomar i åldern år vid september månads slut som har fått bedömningen tidig insats under perioden januari till september Antal och andel i procent. Källa: Datalagret. Juni September Januari Februari Mars April Maj Juli Augusti Totalt Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Arbete med stöd Arbete utan stöd Arbetspraktik Arbetssökande m förhinder AUB/FUB Nystartsjobb Öppet arbetslösa Övriga program Totalt Av de ungdomar som var kvarstående på Arbetsförmedlingen vid periodens slut var 42 procent kvinnor och 58 procent män. Tabellen nedan visar status för kvarstående män och kvinnor i åldern år vid Arbetsförmedlingen vid augusti månads slut. Tabell 10. Status för kvarstående ungdomar i åldern år vid september månads slut som har fått bedömningen tidig insats under perioden januari till september Fördelat efter kön. Källa: Datalagret. Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Totalt Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män Arbete med stöd Arbete utan stöd Arbetspraktik Arbetssökande m förhinder AUB/FUB Nystartsjobb Öppet arbetslösa Övriga program Totalt

16 Sida: 16 av 18 Lämnat med bedömning tidig insats Av samtliga som har bedömts vara i behov av tidiga insatser under januari till september 2012 (28 814) har totalt personer, eller 17 procent, avaktualiserats eller lämnat Arbetsförmedlingen. Av dessa har 27 procent eller personer fått ett arbete utan stöd och 22 procent eller personer har gått till reguljär utbildning. Flertalet, personer eller 51 procent, har lämnat av övriga orsaker vilket kan vara att personen har blivit sjukskriven, fått barn eller att kontakten har upphört av annan orsak. Tabell 11. Status i september för samtliga nyinskrivna med bedömningen tidig insats som lämnat Arbetsförmedlingen, inskrivna under perioden januari till september Antal och andel i procent. Källa: Datalagret. Maj Januari Februari Mars April Juni Juli Augusti September Totalt Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Arbete utan stöd Reg utbildning Avaktualiserade övrigt Totalt Av dem som lämnat Arbetsförmedlingen var 54 procent män och 46 procent kvinnor. Tabellen nedan visar antal män och kvinnor med bedömning tidig insats som har avaktualiserats eller lämnat Arbetsförmedlingen. Tabell 12. Status i september för samtliga nyinskrivna med bedömningen tidig insats som lämnat Arbetsförmedlingen, inskrivna under perioden januari till september Fördelat efter kön. Källa: Datalagret. Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Totalt Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män Arbete utan stöd Reg utbildning Avaktualiserade övrigt Totalt Av de ungdomar i åldern år som har fått bedömningen tidig insats under perioden januari till september 2012 (8 910) har personer, eller 24 procent, lämnat Arbetsförmedlingen. Ungdomar utgör 42 procent av samtliga med bedömningen tidig insats som har lämnat Arbetsförmedlingen. Av ungdomarna har 21 procent eller 448 personer fått ett arbete utan stöd, 29 procent eller 619 personer har påbörjat reguljär utbildning och 50 procent eller personer har avaktualiserats av övriga orsaker. Tabell 13. Status i september för samtliga nyinskrivna ungdomar i åldern år med bedömningen tidig insats som lämnat Arbetsförmedlingen, inskrivna under perioden januari till september Antal och andel i procent. Källa: Datalagret. Maj Juni Juli Januari Februari Mars April Augusti September Totalt Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Arbete utan stöd Reg utbildning Avaktualiserade övrigt Totalt Av de ungdomar i åldern år som lämnat Arbetsförmedlingen var 41 procent kvinnor och 59 procent män. Tabellen nedan visar antal män och

17 Sida: 17 av 18 kvinnor i åldern år med bedömning tidig insats som har lämnat Arbetsförmedlingen. Tabell 14. Status i september för samtliga nyinskrivna ungdomar i åldern år med bedömningen tidig insats som lämnat Arbetsförmedlingen, inskrivna under perioden januari till september Fördelat efter kön. Källa: Datalagret. Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal Antal kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män kvinnor män Arbete utan stöd Reg utbildning Avaktualiserade övrigt Totalt Totalt En jämförelse mellan det totala antalet nyinskrivna öppet arbetslösa och dem med behov av tidig insats visar att det är en lägre andel av de arbetssökande med behov av tidig insats som lämnat Arbetsförmedlingen. Tabellen nedan visar att av de öppet arbetslösa som skrevs in under perioden januari till september 2012 ( ) har totalt personer, eller 31 procent, lämnat Arbetsförmedlingen vid mättillfället den sista september. Av dem som lämnat har en större andel av de nyinskrivna öppet arbetslösa gått till arbete utan stöd, 56 procent, jämfört med 27 procent för dem med bedömning tidig insats. Tabell 15. Status i september för nyinskrivna öppet arbetslösa som lämnat Arbetsförmedlingen, inskrivna under perioden januari till september Antal och andel i procent. Källa: Datalagret. Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Totalt Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Arbete utan stöd Reg utbildning Avaktualiserade övrigt Totalt Av nyinskrivna öppet arbetslösa ungdomar ( ) under januari till september 2012, har totalt personer eller 34 procent, lämnat Arbetsförmedlingen vid mättillfället den sista september. Andelen som fått ett arbete utan stöd är 44 procent vilket kan jämföras med ungdomar med bedömning tidig insats där motsvarande siffra är 21 procent. Tabell 16. Status i september för nyinskrivna öppet arbetslösa ungdomar i åldern år som lämnat Arbetsförmedlingen, inskrivna under perioden januari till september Antal och andel i procent. Källa: Datalagret. Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Totalt Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Arbete utan stöd Reg utbildning Avaktualiserade övrigt Totalt

18 Sida: 18 av 18 Arbetsförmedlingen Besöksadress Hälsingegatan 38 Stockholm Postadress Stockholm Telefon:

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2012

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2012 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2012 arbetslöshet 2a. Månadsrapport 2012-04-27 Tidsperiod: mars 2012 Sida: 2 av 12 Sida: 3 av 12 Dnr: AF-2011/414101 Datum: 2012-04-27 Återrapportering enligt regleringsbrevet

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering2012

Arbetsförmedlingens Återrapportering2012 Arbetsförmedlingens Återrapportering2012 2012-03-15 Tidsperiod: januari 2012 Sida: 2 av 12 Sida: 3 av 12 Dnr: AF-2011/414101 Datum: 2012-03-15 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2012, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Sida: 2 av 20. Fler personliga möten

Sida: 2 av 20. Fler personliga möten Arbetsförmedlingens Återrapportering 2012 2013-02-22 Tidsperiod: år 2012 Sida: 2 av 20 Sida: 3 av 20 Dnr: AF-2011/414101 Datum: 2012-02-22 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2012, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2012

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2012 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2012 Insatser för att förhindra långvarig arbetslöshet 2012-10-31 Kvartalsrapport juli - sept 2012 Sida: 2 av 24 Sida: 3 av 24 Dnr: AF-2011/414101 Datum: 2012-10-31

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2015

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2015 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2015 Uppdaterad översiktstabell med nyckeltal statistik kring etableringsuppdraget 2015-09-01 . Af-2015/200480 Datum: 2015-09-01 Uppdaterad översiktstabell med nyckeltal

Läs mer

Sida: 2 av 14. Uppdrag att upphandla tjänster för personer med nedsatt arbetsförmåga på grund av psykisk funktionsnedsättning

Sida: 2 av 14. Uppdrag att upphandla tjänster för personer med nedsatt arbetsförmåga på grund av psykisk funktionsnedsättning Arbetsförmedlingens Återrapportering 2013 Uppdrag att upphandla tjänster för personer med nedsatt arbetsförmåga på grund av 12 februari 2013 Sida: 2 av 14 Sida: 3 av 14 Dnr: Af-2011/036396 Datum:2013-02-12

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014. Tidiga och aktiva insatser för sjukskrivnas återgång i arbete 6b - Arbetslivsintroduktion

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014. Tidiga och aktiva insatser för sjukskrivnas återgång i arbete 6b - Arbetslivsintroduktion Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 Tidiga och aktiva insatser för sjukskrivnas återgång i arbete 6b - 2014-08-01 Återrapporteringen avser 2010-2013 och första halvåret 2014 Sida: 2 av 52 Sida: 3

Läs mer

Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen under 2010 eller under första och andra kvartalet 2011

Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen under 2010 eller under första och andra kvartalet 2011 Dnr: 2010/436389 Dnr: 016315-2011 Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen under 2010 eller under första och andra kvartalet 2011 Återrapportering enligt regleringsbrevet

Läs mer

Arbetsförmedlingen på kort och lång sikt

Arbetsförmedlingen på kort och lång sikt Bild 1 Arbetsförmedlingen på kort och lång sikt Angeles Bermudez-Svankvist 2009-03-12 Från 21 1 myndighet 9 000 årsarbetare (dec 08) Tydlig styrning & ledning Bild 2 Omsättning 2009 Bild 3 Förvaltningsanslag:

Läs mer

Lägesrapport för uppdrag att upphandla tjänster för personer med nedsatt arbetsförmåga på grund av psykisk funktionsnedsättning

Lägesrapport för uppdrag att upphandla tjänster för personer med nedsatt arbetsförmåga på grund av psykisk funktionsnedsättning Lägesrapport för uppdrag att upphandla tjänster för personer med nedsatt arbetsförmåga på grund av psykisk funktionsnedsättning Återrapportering till Regeringen Socialdepartementet Arbetsmarknadsdepartementet

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av januari 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av januari 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län januari 2012 12 114 (7,2%) 6 365 män (7,2%) 5 749 kvinnor (7,2%) 3

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 Etablering av vissa nyanlända - etableringsuppdraget - genomförandet av 2015-02-20 Verksamhetsår 2014 Sida: 2 av 20 Sida: 3 av 20 Dnr: Af-2013/208922 Datum: 2015-02-20

Läs mer

Arbetsförmedlingens tillämpning av regelverket när sökande misskött sitt arbetssökande

Arbetsförmedlingens tillämpning av regelverket när sökande misskött sitt arbetssökande 2016:4 Arbetsförmedlingens tillämpning av regelverket när sökande misskött sitt arbetssökande Marknadsområde Södra Mälardalen Östergötland Granskning initierad av IAF Dnr: 2014/731 Arbetsförmedlingen Huvudkontor

Läs mer

Arbetsmarknadsläget hösten 2007

Arbetsmarknadsläget hösten 2007 Arbetsmarknadsläget hösten 27 Arbetslösheten sjunker i Sverige. Bland kommunalarna har arbetslösheten minskat med 3 på ett år. Under hösten 27 var det vanligare att arbetslösa kommunalare som fått jobb

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län oktober 2015

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län oktober 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län oktober 2015 Fler övergångar till arbete I oktober 2015 påbörjade 929 personer av samtliga som var

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av november 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av november 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län november 2012 12 900 (7,6%) 5 970 kvinnor (7,4%) 6 930 män (7,7%) 3

Läs mer

Snabb försämring men nu syns ljus i tunneln

Snabb försämring men nu syns ljus i tunneln 1 (9) 2010-01-28 Arbetsmarknadsåret 2009 Snabb försämring men nu syns ljus i tunneln Den mycket kraftiga nedgången i världsekonomin under hösten 2008 fortsatte ett stycke in på 2009. Under senare delen

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utbildning är en av de viktigaste sakerna för ungdomars framtid. Ungdomar som saknar gymnasieutbildning riskerar att bli arbetslösa och få det svårt på många andra sätt.

Läs mer

Lokal överenskommelse gällande unga 16-24 år i Strömstadkommun.

Lokal överenskommelse gällande unga 16-24 år i Strömstadkommun. Lokal överenskommelse gällande unga 16-24 år i Strömstadkommun. Parter Strömstads kommun organisationsnummer: 212000-1405 Arbetsförmedling Norra Bohuslän organisationsnummer: 202100-2114 Syfte Att genom

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Uppsala län i slutet av oktober 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Uppsala län i slutet av oktober 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Stockholm november 2013 Therese Landerholm Analysavdelningen Inskrivna arbetslösa i Uppsala län oktober 2013 10 341 (6,2 %) 4 824 kvinnor (5,9%) 5 517 män (6,4 %)

Läs mer

Kartläggning av befintliga verksamheter

Kartläggning av befintliga verksamheter Bilaga 2 Kartläggning av befintliga verksamheter Särskilda medel Utifrån att Mönsterås kommun hade en oproportionerligt hög ungdomsarbetslöshet år 2013, så beslutade kommunstyrelsen 1 att år 2014 avsätta

Läs mer

Sammanfattning. Angeles Bermudez-Svankvist. Camilla Gustafsson. Sida: 2 av 17

Sammanfattning. Angeles Bermudez-Svankvist. Camilla Gustafsson. Sida: 2 av 17 Dnr: AF-2010/436389 Datum: 2011-05-13 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2011, 3.10 Systemstöd Arbetsförmedlingens Återrapportering 2011 Plan för utvecklings- och implementeringsarbetet av det

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län oktober 2014

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län oktober 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län oktober 2014 Färre sökande ut i arbete Under oktober 2014 påbörjade 891 personer av de inskrivna arbetslösa

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 1. 2014-08-01 Tabell 20: Förstärkt (FSAS) och särskilt anställningsstöd,antal kvarstående, månadsgenomsnitt. Af-2013/508922 Datum: 2014-08-01 Detta är en uppdatering

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av mars 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av mars 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Malmö, mars 2014 Josef Lannemyr Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Blekinge län mars 2014 8 003 (10,9 %) 3 509 kvinnor (10,1 %) 4 494 män (11,6 %) 2

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län april månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län april månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Bitte Lyrén Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län april månad 206 Drygt 900 personer fick arbete i april Under april månad erhöll 944 personer någon

Läs mer

Arbetsförmedlingens beslut att återkalla anvisningar till arbetsmarknadspolitiska program

Arbetsförmedlingens beslut att återkalla anvisningar till arbetsmarknadspolitiska program 2010-12-22 Dnr 2010/710 2010:29 Arbetsförmedlingens beslut att återkalla anvisningar till arbetsmarknadspolitiska program 2 IAF är förvaltningsmyndighet för tillsynen över arbetslöshetsförsäkringen och

Läs mer

Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2)

Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2) Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2) Praktik och tidsbegränsade anställningar med statligt stöd från Arbetsförmedlingen sker på kommunens förvaltningar samt i kommunens för ändamålet skapade

Läs mer

Arbetsmiljöplan 2016 kommunledningsförvaltningen

Arbetsmiljöplan 2016 kommunledningsförvaltningen Kommunledningsförvaltningen Kristina Dahlén,0550-88052 kristina.dahlén@kristinehamn.se Tjänsteskrivelse Sida 1(1) Datum 2015-11-06 Ks/2014:118 001 Övergripande direktiv/policy/gemensamma frågor Arbetsmiljöplan

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län december månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län december månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Therese Landerholm Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Uppsala län december månad 2014 Fått arbete Av samtliga inskrivna vid länets arbetsförmedlingar påbörjade

Läs mer

Återkallande av anvisning till arbetsmarknadspolitiskt program

Återkallande av anvisning till arbetsmarknadspolitiskt program 2010-04-06 Dnr 2009/1512 2010:2 Återkallande av anvisning till arbetsmarknadspolitiskt program 2 IAF är förvaltningsmyndighet för tillsynen över arbetslöshetsförsäkringen och utövar tillsyn över arbetslöshetskassorna

Läs mer

Uppföljning av nystartsjobben

Uppföljning av nystartsjobben 1(12) 2007-12-19 Dnr 0200-005426-02 Uppföljning av nystartsjobben 2 (12) Sammanfattning Nystartsjobben infördes den 1 januari i år. Detta PM är en redogörelse för utvecklingen av antalet nystartsjobb och

Läs mer

Praktik med yrkeskompetensbedömning. Helt enkelt.

Praktik med yrkeskompetensbedömning. Helt enkelt. Praktik med yrkeskompetensbedömning. Helt enkelt. Det här är KFS Ett väl fungerande samhälle behöver sådant som el, vatten, avlopp, kommunikationer, avfallshantering, besöksmål, skola, vård och omsorg.

Läs mer

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning En kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov. Kartläggningen av unga mellan 16-24 i Knivsta

Läs mer

ARBETSMARKNADSUTBILDNING OCH PRAKTIK I NORRBOTTENS LÄN

ARBETSMARKNADSUTBILDNING OCH PRAKTIK I NORRBOTTENS LÄN U T R E D N I N G S T J Ä N S T E N Ellinor Fridh Tfn: 08-786 44 15 PM 2011-06-13 Dnr 2011:745 ARBETSMARKNADSUTBILDNING OCH PRAKTIK I NORRBOTTENS LÄN Hur många av de arbetslösa som är registrerade hos

Läs mer

Granskning uppföljning av långtidssjukfrånvaro

Granskning uppföljning av långtidssjukfrånvaro Revisionsrapport Granskning uppföljning av långtidssjukfrånvaro inom Eslövs kommun Maj 2008 Carl-Gustaf Folkeson, Revisionskonsult Innehållsförteckning 1 Inledning...1 1.1 Bakgrund, syfte och avgränsning...1

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Värmlands län januari månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Värmlands län januari månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Ann Mannerstedt Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Värmlands län januari månad 2016 Fått arbete Under januari påbörjade 1 323 av alla som var inskrivna vid Arbetsförmedlingen

Läs mer

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport augusti 2015. The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport augusti 2015. The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport augusti 215 The Capital of Scandinavia stockholm.se Förord Denna rapport görs av Sweco Strategy AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Kort om Arbetsförmedlingens resultat. Första halvåret 2008

Kort om Arbetsförmedlingens resultat. Första halvåret 2008 Kort om Arbetsförmedlingens resultat Första halvåret 2008 Arbetsförmedlingen leder till arbete...... 4 396 400 lediga platser har anmälts....... 6 294 400 arbetssökande har fått arbete..... 8 Arbetsförmedlingens

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, september 2015

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, september 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Josef Lannemyr Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, september 2015 Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län fortsatte att förbättras

Läs mer

Arbetsförmedlingen Arbetsförmedlingen rehabilitering. Ann-Christine Kalén Samverkanssamordnare NV Götaland

Arbetsförmedlingen Arbetsförmedlingen rehabilitering. Ann-Christine Kalén Samverkanssamordnare NV Götaland 2016 Arbetsförmedlingen Arbetsförmedlingen rehabilitering Ann-Christine Kalén Samverkanssamordnare NV Götaland Uppdraget Vårt uppdrag kommer från riksdag och regering. Vi ska förbättra arbetsmarknaden

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län september månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län september månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jim Enström Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Uppsala län september månad 2015 Arbetslösa som fått arbete Av samtliga inskrivna vid länets arbetsförmedlingar

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av januari 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av januari 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 14 februari 2012 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län januari 2012 67 697 (8,6%) 37 114

Läs mer

... 3. St...3 ...4 ... 4 ... 5... 5... 6...6 LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FÖR UNGA TILL ARBETE SWECO

... 3. St...3 ...4 ... 4 ... 5... 5... 6...6 LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FÖR UNGA TILL ARBETE SWECO ... 3 St...3... 3... 4...4... 4... 4... 5... 5... 5... 6... 6...6... 6... 6... 6 2 LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FÖR UNGA TILL ARBETE SWECO Underlag: dokumentation från kommunen, webbplatsen, intervjuer

Läs mer

A B C D Kvarstående sökande i etableringsuppdraget vid månadens slut Period Samtliga Kvinnor Män dec jan feb

A B C D Kvarstående sökande i etableringsuppdraget vid månadens slut Period Samtliga Kvinnor Män dec jan feb 4 5 6 7 8 9 0 4 5 6 7 8 9 0 4 5 6 7 8 9 0 4 5 6 7 8 9 40 4 4 4 44 45 46 47 48 49 50 5 5 5 54 55 56 57 58 59 60 6 6 6 64 65 66 67 68 69 70 7 7 7 74 75 76 A B C D Kvarstående sökande i etableringsuppdraget

Läs mer

Inskrivning på Arbetsförmedlingen

Inskrivning på Arbetsförmedlingen PM 1 (7) Inskrivning på Arbetsförmedlingen Arbetsförmedlingens hantering av nybesök vid hög arbetsbelastning Sammanfattning Bakgrunden till detta korta uppdrag gällande inskrivningsförfarandet hos Arbetsförmedlingen

Läs mer

Verksamhet i samverkan

Verksamhet i samverkan Bilaga 3 till lokal överenskommelse mellan Eskilstuna Kommun och Arbetsförmedlingen i Eskilstuna Verksamhet i samverkan Eskilstuna kommun och Arbetsförmedlingen i Eskilstuna har identifierat samverkansområden

Läs mer

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Augusti 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010:08 2010-09-17 Patrik Waaranperä 08-508 35 027

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Augusti 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010:08 2010-09-17 Patrik Waaranperä 08-508 35 027 STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: Arbetssökande i stadsdelsområden Augusti 21 SA 21:8 21-9-17 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 STOCKHOLMS STADS UTREDNINGS- OCH STATISTIKKONTOR AB FÖRORD Denna rapport görs

Läs mer

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Februari 2011 ARBETSMARKNAD: SA 2011:02 2011-03-15 Patrik Waaranperä 08-508 35 027

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Februari 2011 ARBETSMARKNAD: SA 2011:02 2011-03-15 Patrik Waaranperä 08-508 35 027 STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: Arbetssökande i stadsdelsområden Februari 211 SA 211:2 211-3-15 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 STOCKHOLMS STADS UTREDNINGS- OCH STATISTIKKONTOR AB FÖRORD Denna rapport

Läs mer

Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2)

Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2) Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2) En ny övergripande lokal överenskommelse mellan Älmhults kommun och Arbetsförmedlingen beräknas vara klar i januari 2016. Parterna samarbetar i många frågor

Läs mer

ADHD på jobbet. Denna rapport är ett led i Attentions arbete för att uppmärksamma och förbättra situationen för personer med ADHD i arbetslivet.

ADHD på jobbet. Denna rapport är ett led i Attentions arbete för att uppmärksamma och förbättra situationen för personer med ADHD i arbetslivet. ADHD på jobbet Denna rapport är ett led i Attentions arbete för att uppmärksamma och förbättra situationen för personer med ADHD i arbetslivet. Innehåll RESULTATET I KORTHET... 3 BAKGRUND... 4 GENOMFÖRANDE...

Läs mer

Ungdomsarbetslösheten i Örebro skenar iväg

Ungdomsarbetslösheten i Örebro skenar iväg Ungdomsarbetslösheten i Örebro skenar iväg Statusrapport måndagen den 18 januari 2010 Arbetsförmedlingens decembersiffror Måndagen den 18 januari 2010 I december 2009 gick 3 858 ungdomar i Örebro utan

Läs mer

Arbetssökande i stadsdelsområden Juli 2011. SA 2011:07 2011-08-16 Patrik Waaranperä 08-508 35 027

Arbetssökande i stadsdelsområden Juli 2011. SA 2011:07 2011-08-16 Patrik Waaranperä 08-508 35 027 STATISTIK OM STHLM Arbetsmarknad: Arbetssökande i stadsdelsområden Juli 211 SA 211:7 211-8-16 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 FÖRORD Denna rapport görs på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är en

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län april månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län april månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Bitte Lyrén Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län april månad 2015 Drygt 1 900 fick arbete Under april månad erhöll 1 906 personer någon form av

Läs mer

Myrstigen förändring i försörjningsstatus, upplevd hälsa mm

Myrstigen förändring i försörjningsstatus, upplevd hälsa mm KM Sjöstrand 2009-06-07 Myrstigen förändring i försörjningsstatus, upplevd hälsa mm Myrstigen+ är till för dem som på grund av brister i svenska språket har svårast att ta sig in på arbetsmarknaden. Verksamheten

Läs mer

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport augusti 2014. The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport augusti 2014. The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport augusti 214 The Capital of Scandinavia stockholm.se FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Strategy AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Ungdomsteamet redovisar 2011-2. Delårsrapport. Ungdomsteamet Januari juni 2011. Margareta Aissaoui Samordnare

Ungdomsteamet redovisar 2011-2. Delårsrapport. Ungdomsteamet Januari juni 2011. Margareta Aissaoui Samordnare Ungdomsteamet redovisar 2011-2 Delårsrapport Ungdomsteamet Januari juni 2011 Margareta Aissaoui Samordnare Innehåll Sammanfattning 3 1. Inledning 3 2. Beskrivning av Ungdomsteamet 3 2.1 Arbetsprocess 3

Läs mer

Uppföljning ekonomiskt bistånd, arbetsmarknad och vuxenutbildning 2016

Uppföljning ekonomiskt bistånd, arbetsmarknad och vuxenutbildning 2016 ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Åström Sinisalo Tobias Eva Hellstrand Datum 2016-06-07 Diarienummer AMN-2015-0391 Arbetsmarknadsnämnden Uppföljning ekonomiskt bistånd, arbetsmarknad och vuxenutbildning

Läs mer

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport oktober 2014. The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport oktober 2014. The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport oktober 214 The Capital of Scandinavia stockholm.se FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Strategy AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Målgruppen. Bilaga 1 2015-10-22 DNR:2015-141. Bilaga till Lokal överenskommelse kring ungas arbetslöshet arbetslöshet

Målgruppen. Bilaga 1 2015-10-22 DNR:2015-141. Bilaga till Lokal överenskommelse kring ungas arbetslöshet arbetslöshet Bilaga 1 2015-10-22 DNR:2015-141 Bilaga till Lokal överenskommelse kring ungas arbetslöshet arbetslöshet Målgruppen En kartläggning har gjorts avseende målgruppen unga mellan 16 och 24 år som befinner

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västerbottens län augusti 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västerbottens län augusti 2012 Umeå 12 september 2012 Mer information om arbetsmarknadsläget i Västerbottens län augusti 2012 Lediga platser Under månaden anmäldes 1 368 lediga platser och samma månad förra året anmäldes 976. Detta

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gotlands län november månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Gotlands län november månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jim Enström Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gotlands län november månad 2014 Fått arbete I november2014 fick 182 personer inskrivna vid länets Arbetsförmedling

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering Månadsstatistik som kommer att redovisas gällande uppföljning av etableringsreformen

Arbetsförmedlingens Återrapportering Månadsstatistik som kommer att redovisas gällande uppföljning av etableringsreformen Arbetsförmedlingens Återrapportering2011 - gällande uppföljning av Sida: 2 av 16 Sida: 3 av 16 Dnr: AF-2010/436389 Datum: 2011-02-15 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2011, Månadsstatistik som

Läs mer

Tusen möjligheter HITTA DITT NYA ARBETE GENOM OSS

Tusen möjligheter HITTA DITT NYA ARBETE GENOM OSS Tusen möjligheter HITTA DITT NYA ARBETE GENOM OSS 1 2 Arbetsförmedlingen är till för alla som vill hitta ett nytt jobb. Vår uppgift är att föra samman dig som söker jobb med intressanta arbetsgivare på

Läs mer

Arbetsmarknadsverkets handläggning av ärenden som gäller arbetslöshetsförsäkringen

Arbetsmarknadsverkets handläggning av ärenden som gäller arbetslöshetsförsäkringen 2006-06-29 Dnr 2006/1063 2006:10 Arbetsmarknadsverkets handläggning av ärenden som gäller arbetslöshetsförsäkringen Juli 2006 2 Enligt regleringsbrev för budgetåret 2006 skall Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen,

Läs mer

Hur arbetar Arbetsförmedlingen Samverkan? Marie Brederfält 010-487 12 42

Hur arbetar Arbetsförmedlingen Samverkan? Marie Brederfält 010-487 12 42 Hur arbetar Arbetsförmedlingen Samverkan? Marie Brederfält 010-487 12 42 Arbetsförmedlingen i Göteborg 5 stadsdelskontor som ger service till arbetssökande och arbetsgivare inom sitt geografiska område.

Läs mer

Äldrenämnden. att med beaktandet av resultatet lägga rapporten till handlingarna.

Äldrenämnden. att med beaktandet av resultatet lägga rapporten till handlingarna. få Uppsala ÄLDREFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Mia Gustafsson 2016-01-20 ALN-2015-0311 Äldrenämnden Slutrapport Palliativa Förstärkningsteamet Förslag till beslut Äldrenämnden beslutar att

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län april månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län april månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Therese Landerholm Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Uppsala län april månad 2015 Fått arbete Av samtliga inskrivna vid länets arbetsförmedlingar påbörjade

Läs mer

INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Malmö, 11 oktober 2015 Thomas Behrens Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget oktober 2015 Skåne län Den ekonomiska statistiken samt de framåtblickande konjunkturindikatorerna

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Södermanlands län i slutet av oktober månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Södermanlands län i slutet av oktober månad 2012 2012-11-14 Mer information om arbetsmarknadsläget i Södermanlands län i slutet av oktober månad 2012 Något fler lediga platser Under oktober anmäldes närmare 1 200 lediga platser till Arbetsförmedlingen

Läs mer

17 Arbetsmarknadsutbildning

17 Arbetsmarknadsutbildning Utbildningsstatistisk årsbok 2014 Arbetsmarknadsutbildning 17 Arbetsmarknadsutbildning Innehåll Fakta om statistiken... 366 Kommentarer till statistiken... 367 17.1 Personer kvarstående i arbetsmarknadsutbildning

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län september 2014

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län september 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Ronnie Kihlman Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län september 2014 Antalet personer till arbete minskar I slutet av september 2014 påbörjade 924

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av februari månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av februari månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 8 mars 2012 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län februari 2012 8 903 (9,5 %) 3 873 kvinnor (8,8 %) 5 030 män (10,0

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län februari 2016

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län februari 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Therese Landerholm Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Stockholms län februari 2016 Stockholms län har en fortsatt stark arbetsmarknad. Arbetslösheten har haft

Läs mer

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Statistik om Stockholm Arbetsmarknad Arbetssökande i stadsdelsområden December 212 FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Eurofutures AB på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är en statistisk sammanställning

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, augusti 2015

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, augusti 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Josef Lannemyr Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, augusti 2015 Antalet arbetslösa minskar igen Arbetsmarknadsläget i Jönköpings

Läs mer

Arbetsmarknadspolitiska program. Årsrapport 2001

Arbetsmarknadspolitiska program. Årsrapport 2001 Prora 2002:3 Arbetsmarknadspolitiska program Årsrapport 2001 Uppföljning och utvärdering Rapporten ingår i serie Prora som utges av AMS Programenhet Sammanfattning Syftet med denna rapport är att ge en

Läs mer

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport 2015. The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport 2015. The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport 215 The Capital of Scandinavia stockholm.se Förord Denna rapport görs av Sweco Strategy AB på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten

Läs mer

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Januari 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010:01 2010-03-04 Patrik Waaranperä 08-508 35 027

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Januari 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010:01 2010-03-04 Patrik Waaranperä 08-508 35 027 STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: Arbetssökande i stadsdelsområden Januari 21 SA 21:1 21-3-4 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 STOCKHOLMS STADS UTREDNINGS- OCH STATISTIKKONTOR AB FÖRORD Denna rapport görs

Läs mer

Svenska Kyrkans trygghetsråds policy

Svenska Kyrkans trygghetsråds policy Svenska Kyrkans trygghetsråds policy A. Ansökan 1. Grundvillkor för stöd Grundvillkoret för att omfattas av Omställningsavtalet för tillsvidareanställd arbetstagare, är att ha arbetat mer än ett (1) år

Läs mer

Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015

Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015 Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015 Ett arbetsmarknadsprogram för personer med funktionsnedsättning, i samarbete mellan Göteborgs Stad, Arbetsförmedlingen och HSO Göteborg. Programmet

Läs mer

Utvärdering av försöksverksamheten för vissa nyanlända invandrare (FNI) - ett randomiserat experiment

Utvärdering av försöksverksamheten för vissa nyanlända invandrare (FNI) - ett randomiserat experiment Utvärdering av försöksverksamheten för vissa nyanlända invandrare (FNI) - ett randomiserat experiment Lena Nekby Nationalekonomiska institutionen, Stockholms Universitet & Institutet för Framtidsstudier

Läs mer

Jobb- och utvecklingsgarantin. Agneta Roström Gert Sternskog

Jobb- och utvecklingsgarantin. Agneta Roström Gert Sternskog Jobb- och utvecklingsgarantin Agneta Roström Gert Sternskog Bakgrund Syftet med jobb- och utvecklingsgarantin är att erbjuda personer som varit utan arbete en längre tid, aktiviteter för att de så snabbt

Läs mer

Återrapportering av försöksverksamhet med etableringssamtal under 2009 och 2010

Återrapportering av försöksverksamhet med etableringssamtal under 2009 och 2010 Återrapportering av försöksverksamhet med etableringssamtal under 2009 och 2010 Återrapportering till Regeringen Arbetsmarknadsdepartementet 2010-02-22 Dnr Af 2008/ 231498 1 Återrapportering, lägesrapport

Läs mer

Tillgänglighetskontroll inom vårdområdet sommaren 1999

Tillgänglighetskontroll inom vårdområdet sommaren 1999 Fuu 1999:1 ISSN 1401-8144 Tillgänglighetskontroll inom vårdområdet sommaren 1999 Uppföljning och utvärdering Rapporten ingår i serie Fuu som utges av AMS Försäkringsenhet AMS Fuu 1999:1 Försäkringsenheten

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län januari 2016

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län januari 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Therese Landerholm Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Stockholms län januari 2016 Stockholms län har en fortsatt stark arbetsmarknad. Enligt Arbetsförmedlingens

Läs mer

KS Ärende 5. Löpnummer i Politikerrummet: 9. Från etablering till anställning

KS Ärende 5. Löpnummer i Politikerrummet: 9. Från etablering till anställning KS Ärende 5 Löpnummer i Politikerrummet: 9 Från etablering till anställning Tjänsteskrivelse 1 (7) 2013-10-25 SN 2013.0132 KS 2013.0330 Handläggare: Unni Johansson Kommunstyrelsen Från etablering till

Läs mer

3. Arbetsliv arbetslivskontakt under introduktionen

3. Arbetsliv arbetslivskontakt under introduktionen 1 (7) ENHETEN FÖR REGIONAL UTVECKLING Integration 3. Arbetsliv arbetslivskontakt under introduktionen 3.1 Andel nyanlända kvinnor och män som inom två år efter mottagningsåret varit sysselsatta. Källa:

Läs mer

Bilaga 2. Fallstudier

Bilaga 2. Fallstudier bilaga till granskningsrapport dnr: 31-2013-0200 rir 2014:11 Bilaga 2. Fallstudier Att tillvarata och utveckla nyanländas kompetens rätt insats i rätt tid? (RiR 2014:11) Bilaga 2 Fallstudier i tre kommuner

Läs mer

Kom Med projektet. Samordningsförbundet Skellefteå

Kom Med projektet. Samordningsförbundet Skellefteå Kom Med projektet Ett samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Skellefteå kommun och Landstinget Halvårsrapport 2008-02-16 2008-09-16 Rapporten sammanställd av: Anneli Edvinsson,

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2013

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2013 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2013 2013-06-14 Tidsperiod: Tertial 1, 2013. Sida: 2 av 42 Sida: 3 av 42 Dnr: Af-2012/445712 Datum: 2013-06-14 Arbetsförmedlingen ska fortsätta att utveckla och förbättra

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Södermanlands län, maj 2015

Arbetsmarknadsläget i Södermanlands län, maj 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jens Lotterberg Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Södermanlands län, maj 2015 Färre fick arbete Antalet personer som fått arbete har haft en sjunkande trend

Läs mer

Framskrivning av data i olika arbetsmarknadsstatus med simuleringsmodell

Framskrivning av data i olika arbetsmarknadsstatus med simuleringsmodell Sida: 1 av 7 Framskrivning av data i olika arbetsmarknadsstatus med simuleringsmodell Grundantagande för samtliga framskrivningar Basen i samtliga föreliggande framskrivningar har sin utgångspunkt i den

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan. http://rkdhs-kom/yta/a_2014_06/anskningshandlingar mm/194 säffle/överenskommelse/bilaga 3.

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan. http://rkdhs-kom/yta/a_2014_06/anskningshandlingar mm/194 säffle/överenskommelse/bilaga 3. 1(7) Bilaga 3 Verksamhet i samverkan http://rkdhs-kom/yta/a_2014_06/anskningshandlingar mm/194 säffle/överenskommelse/bilaga 3.docx SÄFFLE KOMMUN Postadress Säffle kommun 661 80 Säffle Besöksadress Kanaltorget

Läs mer

Aktivitetsersättningen - utvecklingen över tid

Aktivitetsersättningen - utvecklingen över tid Avdelningen för analys och prognos 1 Aktivitetsersättningen - utvecklingen över tid Inledning Under senare år har ohälsotalet minskat. Minskningstakten har dock varit betydligt långsammare i gruppen under

Läs mer

Antalet inskrivna öppet arbetslösa och arbetssökande i program med aktivitetsstöd i länet uppgick i slutet av september månad till 10 651 personer,

Antalet inskrivna öppet arbetslösa och arbetssökande i program med aktivitetsstöd i länet uppgick i slutet av september månad till 10 651 personer, Umeå 11 oktober 2012 Under månaden anmäldes 1 125 lediga platser, och samma månad förra året anmäldes 1 233. Detta motsvarar en minskning med 108 platser eller knappt 9 procent. Av samtliga platser anmäldes

Läs mer

Kartläggning av arbetslöshetskassornas beslut efter underrättelse från Arbetsförmedlingen

Kartläggning av arbetslöshetskassornas beslut efter underrättelse från Arbetsförmedlingen 2014:25 Kartläggning av arbetslöshetskassornas beslut efter underrättelse från Arbetsförmedlingen Rapport till regeringen enligt IAF:s regleringsbrev för 2014 Rättssäkerhet och effektivitet i arbetslöshetsförsäkringen

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse Stiftelsen Skaraborgs Läns Sjukhem 2015 Skövde 160229 Anna-Karin Haglund Verksamhetschef Allmänt Enligt patientsäkerhetslagen (2010:659) ska vårdgivaren senast den 1 mars varje

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering Tidiga insatser

Arbetsförmedlingens Återrapportering Tidiga insatser Arbetsförmedlingens Återrapportering 2013 31 oktober 2013 Sida: 2 av 30 Sida: 3 av 30 Dnr: Af-2013/280048 Datum: 2013-10-31 Arbetsförmedlingens genomförande av tidiga insatser Den 4 juli 2013 fick Arbetsförmedlingen

Läs mer

Arbetsmarknadsläget utveckling över tid och långtidsarbetslösheten. Ylva Johansson Arbetsmarknadsminister 25 augusti 2015

Arbetsmarknadsläget utveckling över tid och långtidsarbetslösheten. Ylva Johansson Arbetsmarknadsminister 25 augusti 2015 Arbetsmarknadsläget utveckling över tid och långtidsarbetslösheten Ylva Johansson Arbetsmarknadsminister 25 augusti 2015 Arbetsmarknaden fortsätter att förbättras Anm. Avser åldersgruppen 15-74år. Säsongrensade

Läs mer