Leica System 1200 Software Integrerad mjukvara för GPS1200 och TPS1200

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Leica System 1200 Software Integrerad mjukvara för GPS1200 och TPS1200"

Transkript

1 Leica System 1200 Software Integrerad mjukvara för GPS1200 och TPS1200

2 Leica System 1200 mjukvara System 1200 mjukvara inkluderar SmartWorx integrerad mjukvara för TPS, GPS och RX1250 och Leica Geo Office ett omfattande programpaket för kontoret. SmartWorx stödjer GPS, TPS och RX1250 och säkerställer ett effektivt, kraftfullt, lätthanterligt och fullt kompatibelt system med samma displayer,och operationer, identiska funktioner och rutiner samt vanliga applikationsprogram. Applikationsprogram Flertalet lättillgängliga applikationsprogram för både GPS, TPS och RX1250 eftersom instrumenten baseras på ett gemensamt mjukvarukoncept. Det är mycket enkelt att växla mellan programmen. RoadRunner Väglinjehanteringssystem RoadRunner är ett kraftfull och omfattande mjukvarusystem för utsättning och kontroll av alla typer av väglinjer, från enkla mittlinjer till de med mycket komplex uppbyggnad. Tillgänglig för både GPS och TPS. Strömlinjeformat datautbyte En hörnsten för System 1200 är den kraftfulla datahanteringen som är lika för GPS, TPS, RX1250 och Leica Geo Office. Detta möjliggör ett strömlinjeformat datautbyte mellan de olika instrumenten samt mellan kontor och fält. Leica Geo Office Denna nya programvara tillhandahåller allt som behövs för hantering, visualisering, bearbetning, import och export av GPS, TPS och avvägningsdata. Vidare tryggas ett enkelt interface mot andra mjukvarusystem. FUNCTION integrated Kombinera GPS och TPS. Använd dem på samma sätt. Växla enkelt mellan instrumenten. Arbeta snabbare, mer noggrant och effektivt. Njut av friheten, smidigheten och kraften i System Leica SmartStation Leica GPS1200 TPS1200 med integrerad GPS. Alla TPS1200 kan uppgraderas till SmartStation. Förenar högsta GPS teknologi med kraftfull datahantering. Perfekt för alla GPS applikationer.

3 Leica System 1200 TPS och GPS Arbetar ihop med alla applikationer Idag och i framtiden Designad och byggd enligt strängaste standard med senaste mätteknik. Leica System 1200 instrument är extremt pålitliga och effektiva även i de svåraste förhållanden. Ett intuitivt användarinterface, mängder av funktioner och möjligheter. Kraftfull datahantering samt användarprogrammering, allt gemensamt för System 1200 GPS och TPS instrument. Användaren kan direkt byta mellan GPS och TPS och använda det som passar bäst för ändamålet, ingen extra utbildning krävs. Dessa nya högteknologiska GPS och TPS-instrument med identiskt handhavande gör varje jobb snabbare, mer noggrant och effektivare än någonsin tidigare. Det viktigaste av allt, du sänker dina kostnader och ökar din vinst. Leica TPS1200 Leica SmartPole Leica SmartWorx Leica Geo Office Totalstationer med topprestanda, hög noggrannhet, klarar allt du vill och lite till. Spara tid med SmartPoles etablering On-the-fly och växla enkelt mellan GPS och TPS. SmartWorx TPS/GPS applikationer är mycket enkla att använda och extremt kraftfulla. Allt du behöver i ett och samma program för TPS, GPS och DNA: Import, visning, konvertering, kvalitetskontroll, beräkning, utjämning, rapporter, export mm.

4 Leica applikationsprogram Ett koncept av standardiserade applikationsprogram GPS, TPS och RX1250 är utrustade med ett stort utbud av standard applikationsprogram för att hjälpa till vid inmätning och utsättning vilket ger ett snabbt och noggrant resultat. För avancerade mätändamål finns en stor skala med applikationsprogram att tillgå. Vid speciella önskemål kan du skriva en egen applikation med hjälp av GeoC++ eller ta kontakt med ditt lokala Leica-kontor. Identiskt mjukvarukoncept Mjukvara, displayer, tangentbord, funktioner, rutiner och till och med applikationsprogrammen är identiska för GPS och TPS. Använd det instrument som passar bäst för den uppkommna situationen. Men bäst av allt, de fungerar på samma sätt! Enkel, snabb hantering Mjukvarukoncepten i GPS1200 och TPS1200 leder dig direkt till det du behöver. Använd de ursprungliga inställningarna eller arbeta fram egna menyer med unika displayer och tangentfunktioner efter dina egna önskemål. System 1200 anpassar sig till dig! Kraftfull fältkodning Ställ punktkodningen på valfritt sätt, använd fri eller tematisk kodning med eller utan attribut. Definiera punkter, linjer och areor. Med System 1200 är det enkelt att förbereda indata för konstruktion, CAD och karthanteringsprogram.

5 Standard applikationsprogram (för ökad produktivitet) och extra applikationsprogram (för speciella ändåmål) Inmätning GPS + TPS Ett kraftfullt program för bl. a. detalj- och topografisk inmätning. För inmätning av punkter, linjer och areor med eller utan koder. Utsättning GPS + TPS Ett antal olika utsättningsmetoder och orienteringsmöjligheter finns att tillgå. Navigera direkt från kartan eller med hjälp av text och grafiska hjälpmedel. Referenslinje GPS + TPS För utsättning relativt fördefinierade linjer och riktningar. Kan användas med eller utan offsetvärden. Används för nät, byggnader, dränering, seismisk inmätning mm. DTM Utsättning GPS + TPS Sätt ut en digital terrängmodell och följ förloppet vid konstruktion. För anläggningsarbeten, fastighetsbildning, gruvtäkter mm. Etablering TPS Etablering och orientering av TPS1200 på en känd station eller etablera en fri station genom att mäta kända punkter eller hämta stationskoordinater direkt från GPS. Koordinatsystem GPS Konvertera WGS84 till ett lokalt koordinatnät. Innehåller ellipsoid, kartprojektion och konvertering för GPS-mätning i lokala koordinater. Satsmätning TPS Mät vinklar och längder en eller flera gånger i cirkelläge I och II. Beräkna och lagra medelvärden. Valfri timer för övervakning. Polygontåg TPS Längder och vinklar mäts med användarguidning för att beräkna koordinater på nya stationer. Efter beräkning redovisas polygontågets slutningsfel. Volymberäkning TPS + GPS Definiera och mät areor och beräkna areavolymen relativ till definierat plan eller gräns. COGO GPS + TPS Ett stort utbud av geometriska beräkningar: Invertering, linjeberäkning, riktning och area mm. Allt vad du behöver i fält. Referensplan GPS + TPS Mät relativt ett användardefinierat plan: horisontellt, vertikalt eller lutande i någon riktning. Fasadscanning med TPS. Dold punkt TPS Mät dolda punkter med en lodstav med 2 eller 3 prismor. Visuell kontroll i fält Med den stora, grafiska kartdisplayen i GPS1200 och TPS1200 kan du direkt se vad du har mätt in och satt ut samt vad som finns kvar att göra. Zooma in och ut och kontrollera färdigställandet direkt i fält. Import/export format Importera kända punkter och utsättningsdata direkt till GPS och TPS eller via Leica Geo Office. Exportera data från GPS, TPS eller Leica Geo Office med standardformat eller användardefinierade formatmallar. System 1200 anpassas enkelt mot GIS-, CAD- och kartmjukvara. Speciella applikationsprogram om du behöver speciella program för speciella applikationer är din investering i System 1200 tryggad. Nya applikationsprogram kan skapas med GeoC++. Skriv ditt program själv eller kontakta Leica, så gör vi det åt dig.

6 Leica RoadRunner Den kompletta lösningen för vägar och linjer RoadRunner är en ny tilläggsapplikation för GPS1200 och TPS1200 med vilken utsättning och annan kontroll av alla typer av linjer möjliggörs. T.ex. motorvägar, oljeledningar, kanaler, flygplatser, körbanor, anläggningsarbeten. RoadRunner innehåller även mjukvara som konverterar data från många designmjukvaror, förbereder data på det sätt du jobbar och laddar till GPS1200 och TPS1200. En specialversion för RoadRunner finns tillgänglig för väg- och tunnelkonstruktioner och underhåll. RoadRunner i fält Sätt ut och kontrollera med de designade element du behöver Med RoadRunner kan du hantera alla kombinationer av geometriska element, från enkla raklinjer till olika typer av klotoidkombinationer. Alla arbetsuppgifter kan hanteras, inklusive: n Raklinjer (mittlinje) n Skevning / lutning (vägyta, kap/fyll) n DTM utsättning n och mycket mer... Avancerad grafik förenklar ditt jobb Se din position relativt en tvärsektion, mittlinje och andra grafiskt valda element som du vill sätta ut eller kontrollera. Med den avancerade grafiken kan du se vad som gjorts och vad som skall göras. Ditt arbete blir snabbare och enklare med RoadRunner. Anpassa efter dina krav RoadRunner är enkelt att använda och otroligt mångsidigt. n Konfigurera programmet som du vill ha det. n Används vid alla typer av jobb, enkla som komplexa. n Definiera paneler med den information du vill ha. n Skapa logfiler, doku ment och de rapporter du behöver leverera. n Spara arbetsproceduren för att lätt återstarta. Intern designeditor Editeringsverktyg ATK Använd editeringen om du vill göra snabba förändringar i linje- eller stationsdata i fält, t.ex. om du stöter på oväntade hinder. Använd editorn för att manuellt skapa linjer från ritningar vid mindre jobb eller vid mindre förändringar. Det är enkelt att anpassa med RoadRunner.

7 RoadRunner ökar produktiviteten Strömlinjeformat datautbyte Med RoadRunner kan du överföra data från många designprogram eller via kontorsprogram direkt till CompactFlash kortet i GPS1200 och TPS1200. Ingen manuell rekonstruktion nödvändig. Eftersom överföringen sker strömlinjeformat och till stor del automatiskt kan du börja din utsättning direkt, övertygad om att all data är rätt. Identisk för GPS och TPS Eftersom RoadRunner är identisk för GPS1200 och TPS1200 kan du använda det instrument som är bäst anpassat för jobbet. Sätt in Compact-Flash kortet med vägdata i instrumentet som du vill använda. Flytta kortet enkelt mellan instrumenten för att växla mellan GPS och TPS. Enkelt att lära och använda RoadRunner är enkelt att lära, enkelt att anpassa till dina arbetsmetoder och kan användas för alla typer av jobb, svåra som lätta, stora som små. Helt flexibelt En av fördelarna med RoadRunner är att du kan presentera data på ett sätt som överensstämmer med dina arbetsmetoder. Välj om du vill sätta ut relativt centrumlinje, profiler, tvärsektioner mm. vad du än önskar. Alla data tillgängliga i fält RoadRunner tillhandahåller snabbt alla data oberoende av jobbets storlek. Vid utsättning i fält kan du hitta nödvändig data direkt. Hantera komplexa arbetsplatser RoadRunners projekthantering hjälper dig att organisera data och att arbeta mer effektivt. n Gruppera data i projekt. n Organisera data i lager, med andra ord olika lager för olika stadier i projektet. n Referera data till ett antal olika jobb. Starta omedelbart Med RoadRunner kan du starta igen efter ett stopp utan att ödsla tid (inga långa starttider) Tryck på Start-/Återgå-funktionen för att komma tillbaka till det läge där du avslutade senast och börja jobba direkt. RoadRunner på kontoret Komplett mjukvara RoadRunners kontorsmjukvara konverterar data från många designmjukvaror och förbereder data för direkt användning i GPS1200 och TPS1200. n Strömlinjeformad datahantering för ett antal designprogramvaror. n Fullt kompatibel med industristandarden LandXML. n Ytterligare konverteringar kan enkelt läggas till. n Enkel hantering för väglinjekonvertering. n Extremt mångsidig. n Möjliggör förberedelse av data på det sätt du föredrar, för det jobb du skall göra.

8 Leica Geo Office Software Den perfekta partnern för GPS1200 och TPS1200 Upptäck den fulla potentialen hos dina data med Leica Geo Office. Se och hantera dina TPS-, GPS- och avvägningsdata med den integrerade programvaran. Beräkna separat eller kombinera mätdata. Leica Geo Office garanterar dig det bästa resultatet. Enkelt och effektivt att använda Leica Geo Office baseras på ett intuitivt grafiskt interface inom en Windows miljö som gör det enkelt att lära och använda. Alla komponenter har ett likartat utseende och känsla. De arbetar strömlinjeformat med varandra. GPS, TPS och avvägningsdata hanteras på ett likartat sätt med verktyg och dataflöde som är standardiserat. Den integrerade hjälpfunktionen tillhandahåller råd och information när du behöver det. Leica Geo Office assisterar vid varje steg. Datahantering De olika handhavande komponenterna för projekt, koordinatsystem, GPS-antenner, rapportlayout mm. tillhandahåller en mycket logisk indelning av viktig information samt en tydlig översikt av alla data. Detta låter dig hantera data och arbeta på ett enkelt och effektivt sätt, i en alltid identisk miljö. Visa och editera Det finns olika grafiska och numeriska displayer för att enkelt se data. Punkter, linjer, areor, koordinater, koder och attributinformation kan enkelt hanteras och kontrolleras, i detalj. Editeringsverktyget låter dig ändra, korrigera, addera eller ta bort data innan beräkning eller export. Med Visa och editera-funktionen kan du enkelt konstatera att ditt arbete är korrekt. Kvalitetskontroll Leica Geo Office tillhandahåller ett antal kvalitetskontroller. Titta på en ritning av dina data och kontrollera dessa på skärmen för att se om något saknas. Beräkna och kontrollera slutningsfel. Det skapas automatiskt medeltal på koordinater på punkter som mäts fler än en gång, såvida de ligger inom satta toleranser.

9 Enkel att anpassa Välj det sätt du vill arbeta på. Konfigurera för dina behov och ändamål. Ställ in menyrader och displayer att visa den information du behöver på ett sätt du själv väljer. Definiera import- och exportmallar för ditt dataformat. Leica Geo Office kan snabbt och enkelt anpassas efter dina behov och önskemål. Verktyg för GPS, TPS och avvägare Kodlisthantering, datautbyteshantering, formatmallar samt mjukvaruuppdatering är verktyg som ofta används för GPSmottagare, totalstationer och även för avvägare. Dessa programvaror är kraftfulla, användardefinierade och enkla att använda. Med tillhörande hjälpguide ger dessa programvaror alla den funktionalitet för att utnyttja hela potentialen hos instrumentens och dess data. TPS bearbetning Räkna om TPS etablering för att uppdatera stationskoordinater och orientering. Etablering och polygontåg kan definieras och bearbetas med parametrar som du föredrar. Polygonresultaten kan visas och sparas i HTMLrapporter. Leica Geo Office har allt som behövs för att bearbeta dina TPS-data, från enkel uppdatering av reflektorhöjder till komplexa polygontågberäkningar. Flexibel rapportering HTML-baserad rapportering ger grunden för en modern och professionell rapportering. Mätloggning i fältboksformat, rapporter på medelvärdesbildade koordinater, olika beräkningsloggar samt ytterligare information kan behandlas och sparas. Konfigurera rapporter så att de innehåller den information som du behöver och definiera teckensnitt för att bestämma utförandet av presentationen. Leica Geo Office har en heltäckande rapportering. Flexibel import och export Importera data från CompactFlash-kortet, direkt från mottagare, totalstation och digital avvägare eller från referensstationer och andra källor via internet. Importera koordinatlistor som ASCII-filer med hjälp av en importguide. Exportera resultat i valfritt format till valfri mjukvara med hjälp av ASCII-exportfunktionen. Överför punkter, linjer, areor, koordinater, koder samt attributdata till GIS, CAD och karthanteringssystem. Leica Geo Office har all den flexibilitet som krävs för en enkel import och export av data.

10 Leica Geo Office Software Kraftfulla beräkningsmoduler Valfria moduler Koordinatkonvertering GNSS efterberäkning Uppgradera funktionerna hos standardmjukvaran för att bättre fylla dina behov. Alla modulerna delar det gemensamma konceptet och arbetar tillsammans i en strömlinjeformad hantering för maximal effektivitet. Leica Geo Office har en komplett uppsättning med verktyg för att definiera koordinatsystem och konvertera koordinater från ett system till ett annat: Bibliotek med ellipsoider, projektioner och geoidmodeller samt sex olika konverteringsmetoder som ger dig flexibilitet att välja den konverteringsteknik som bäst passar ditt projekt. Denna modul behandlar alla typer av rådata från GPS och GLONASS. En av huvudfunktionerna är den klassiska efterbearbetningen av baslinjer i geodetiska stomnät. Den används även för att beräkna kinematisk data, speciellt vid utfyllnad av glapp när RTK-koordinater inte finns tillgängliga till följd av avbrott i radiokommunikationen. Konvertera ellipsoidhöjd till ortometrisk höjd och vice versa med hjälp av användardefinierade geoidmodeller. En speciell funktion med Leica Geo Office är stödet för nationella koordinatsystem som baseras på beräkningar av restfel vid konverteringen mellan WGS84 till lokala koordinater. Med Leica Geo Office koordinathanteringsmodul och konverteringsmodul kan du arbeta i valfritt system, WGS84 eller lokala koordinater och enkelt konvertera från ett system till en annat. På samma sätt som integriteten kontrolleras i GPS1200 fältsystem erbjuder Leica Geo Office efterberäkning, utökad användarkontroll över vad som måste beräknas och hur det har beräknats. För rutinberäkning av baslinje, kan beräkningen ställas till fullt automatisk genom nyttjandet av default inställningen. För kritiska linjer och speciella kontroller kan beräkningen ställas om manuellt där avancerade användare har omfattande möjligheter att ställa in parametrar och använda egna beräkningsmetoder. Resultathanteringen innehåller en mängd grafiska analysverktyg och rapporter som möjliggör visualisering och granskning av resultatet innan detta accepteras och lagras.

11 Beräkning av avvägningsdata Granska alla data som samlats med din digitala Leica avvägare i Leica Geo Office speciella avvägningsmeny. Välj de beräkningsinställningar som du föredrar och beräkna, snabbt och automatiskt. Använd resultathanteringen för att kontrollera och analysera avvägningsresultaten samt generera en rapport. Slutligen, lagra resultatet och/eller exportera det enligt önskemål. Leica Geo Office är det ideala programmet för Leicas digitala avvägare. Nätutjämning Nätutjämningsmodulen möjliggör en kombination av alla typer av mätningar GPS, TPS och avvägare eller att hantera dessa var för sig i en rigoröst minsta kvadratutjämning för att generera de bästa koordinaterna samt att verifiera att de passar mot de kända punkternas koordinater. Uttömmande statistiska tester identifierar misstag och stora avvikelser. Nätutjämningen baseras på den kraftfulla MOVE3- kärnan med rigorösa algoritmer. Den utjämnar 3D GPS-nätverk, 2D TPS-polygontågsnät och höjdnät, 1D avvägningsnät samt en kombination av GPS-, TPSoch avvägningsnät. En ytterligare fördel med nätutjämningsmodulen är att den tillåter användaren att designa och analysera nätverk för att kontrollera dess funktion innan man går ut i fält och etablerar nätet. Nätverksutjämning slutför ditt arbete perfekt. Areor och volymer Denna modul möjliggör beräkning av digitala terrängmodeller från kända punkter i ditt projekt. Brytlinjer kan integreras och modellen uppdateras automatiskt. Gränser kan beräknas automatiskt eller kan definieras manuellt. Areor kan visas i 2D eller 3D-visning med en mängd grafiska möjligheter. Du kan beräkna volymer ovanför en referenshöjd eller mellan två areor med areamodulen. Leica Geo Office ger dig möjligheten att hantera dina terrängmodeller helt integrerat. Alla areor och volymer uppdateras omedelbart när koordinater behöver förändras.

12 Antingen du vill mäta in en fastighet eller en byggplats, en fasad eller inomhus för att skapa konstruktionsplan eller göra exakta mätningar på broar eller tunnlar Leica Geosystems inmätningsinstrument har den rätta lösningen för alla typer av mätningar. System 1200 Series instrumenten och mjukvaran är designade för att klara dagliga utmaningar inom modern geodesi. Alla har de utmärkta, enkla och användarvänliga gränssnitt. Den lättlästa menystrukturen, enkla och klara funktioner samt högteknologisk perfektion passar till GPS och TPS-applikationer i fält. Om du vill utnyttja fördelarna i båda teknologierna i kombination eller var för sig - flexibiliteten i Leica Geosystems instrument är pålitlig och garanterar produktiv mätning. When it has to be right. Illustrationer, beskrivningar och tekniska specifikationer är icke bindande och kan ändras vid behov. Tryckt i Schweiz - Copyright Leica Geosystems AG, Heerbrugg, Schweiz sv I.07 RDV Total Quality Management Vårt åtagande för våra kunders trygghet Fråga Leica Geosystems efter mer information om vårt TQM-program. Windows CE är ett registrerat varumärke tillhörande Microsoft Corporation Andra varumärken och varumärken tillhör respektive ägare. Leica SmartPole Produktbroschyr Leica SmartStation Produktbroschyr Leica GPS1200 Produktbroschyr Leica TPS1200 Produktbroschyr Leica GRX1200 Produktbroschyr Leica Geosystems AG Heerbrugg, Schweiz

LEICA System 1200 Mjukvara

LEICA System 1200 Mjukvara LEICA System 1200 Mjukvara WORKING Integrerad mjukvara för GPS1200 och TPS1200 totalstationer LEICA System 1200 mjukvara Den nya system 1200 mjukvaran stödjer både GPS och TPS. Nu säkerställs ett effektivt,

Läs mer

Leica FlexField plus & Leica FlexOffice Ett perfekt par

Leica FlexField plus & Leica FlexOffice Ett perfekt par Leica FlexField & Leica FlexOffice Ett perfekt par FlexField mjukvara Generellt Filhantering Dataimport Dataexport Statusikoner Instrumentet Skyddat med PIN Utsättning m. ljud Val i karta Program TPS etablering

Läs mer

Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen

Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen Din vision: En snabb totalstation Välkommen till Leica Viva TPS Det blir inte snabbare Med Leica TPS kan du slutföra jobbet snabbare, erbjuda kompetenta anbud

Läs mer

Leica SmartStation Total station med integrerad GPS

Leica SmartStation Total station med integrerad GPS Leica SmartStation Total station med integrerad GPS Leica SmartStation Totalstation med integrerad GPS Nytt revolutionerande mätsystem. Världens första perfekt kombinerade TPS och GPS. Totalstation med

Läs mer

TPS700 Automated Series Ökad mätningsprestanda och bekvämlighet. PinPoint Technology

TPS700 Automated Series Ökad mätningsprestanda och bekvämlighet. PinPoint Technology TPS700 Automated Series Ökad mätningsprestanda och bekvämlighet PinPoint Technology Leica TPS700 Automated Series med automatik för högre komfort Hanterar du varierande mätuppdrag varje dag? Söker du enklare

Läs mer

Leica ScanStation C10 Allt-i-ett laserscanner för alla applikationer

Leica ScanStation C10 Allt-i-ett laserscanner för alla applikationer Leica ScanStation C10 Allt-i-ett laserscanner för alla applikationer Leica ScanStation C10 Mångsidighet, produktivitet, värde Många organisationer som är intresserade av laserscanning för att bredda och/eller

Läs mer

Leica FlexLine TS09plus Full Precision med Hög funktionalitet

Leica FlexLine TS09plus Full Precision med Hög funktionalitet Leica FlexLine TS09plus Full Precision med Hög funktionalitet Det första pluset: Leica Geosystems original-kvalitet För många är kvalitet något relativt. Så är det inte för Leica Geosystems. För att säkerställa

Läs mer

Leica ScanStation 2 En ny nivå för laserscanners ökad scanhastighet och mångsidighet

Leica ScanStation 2 En ny nivå för laserscanners ökad scanhastighet och mångsidighet Leica ScanStation 2 En ny nivå för laserscanners ökad scanhastighet och mångsidighet Med en förbättrad scanhastighet på upp till 10 gånger snabbare och friheten som totalstationsegenskaperna ger, lyfter

Läs mer

Leica Roteo 35 Den kompletta roterande lasern

Leica Roteo 35 Den kompletta roterande lasern Leica Roteo 35 Den kompletta roterande lasern Komplett perfektion för inomhusarbeten Leica Roteo 35 roterande laser är en multitalang när det än gäller, i tak eller väggar, golv eller stativmonterad. Du

Läs mer

Leica ScanStation C10 Allt-i-ett laserscanner för alla applikationer

Leica ScanStation C10 Allt-i-ett laserscanner för alla applikationer Allt-i-ett laserscanner för alla applikationer Mångsidighet, produktivitet, värde Många organisationer som är intresserade av laserscanning för att bredda och/eller förbättra sin marknad, har väntat på

Läs mer

LEICA DNA digitalavvägare Flyttar fram dina positioner. LEICA DNA digitalavvägare

LEICA DNA digitalavvägare Flyttar fram dina positioner. LEICA DNA digitalavvägare Flyttar fram dina positioner LEICA DNA digitalavvägare Framsteg genom erfarenhet Nur är den här: andra generationens digitalavvägare från Leica, uppfinnaren av världens första digitalavvägare. Dess moderna

Läs mer

Leica TPS1200+ Series Totalstation med prestanda i topp

Leica TPS1200+ Series Totalstation med prestanda i topp Leica TPS1200+ Series Totalstation med prestanda i topp Leica TPS1200+ Totalstationer Fulla med spännande nya möjligheter, byggda för snabbhet, noggrannhet, användarvänlighet och tillförlitlighet. Leica

Läs mer

PACOM UNISON SECURITY MANAGEMENT MADE EASY

PACOM UNISON SECURITY MANAGEMENT MADE EASY PACOM UNISON SECURITY MANAGEMENT MADE EASY Sjukhus Den öppna och integrerade säkerhetsplattformen. PACOM Unison är en öppen och integrerad säkerhetslösning som gör det möjligt för dig att hantera passer-,

Läs mer

Snabbguide 3D Office

Snabbguide 3D Office Snabbguide 3D Office 2017-01-01 www.norsecraftgeo.se 1 Upplägg Grunder 3D Office Skapa projekt och göra projektinställningar Koordinatsystemshantering Hantera olika typer av data (punkter, linjer, ytor

Läs mer

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad.

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad. SA TER Vision Center SAUTER Vision Center håller dig uppdaterad. Modern fastighetsautomation blir alltmer komplex men, tack vare SAUTER Vision Center, så är konsten att övervaka systemet ganska enkel.

Läs mer

< Digitala leveranser av väg och VA-modeller>

< Digitala leveranser av väg och VA-modeller> Föredragshållare: Föredrag : < Digitala leveranser av väg och VA-modeller> Leverans av Anläggningsmodell Leverera digital data Export av Vägmodell Hur exporterar man? Vad

Läs mer

Leica Roteo Mångsidig roterande lasers

Leica Roteo Mångsidig roterande lasers Leica Roteo Mångsidig roterande lasers Perfektion runt om Stark prestanda på alla nivåer Leica Roteo roterande lasers är verkligen ett instrument med många egenskaper. För tak eller väggar, stående på

Läs mer

LEICA SPRINTER elektronisk avvägare

LEICA SPRINTER elektronisk avvägare LEICA SPRINTER elektronisk avvägare Felfri, lätt och snabb Ny standard för avvägning till lågt pris LEICA SPRINTER gör dig till en av världens snabbare mätare Tillförlitlig Läser alltid av korrekt LEICA

Läs mer

Leica Geosystems Active Customer Care Vårt åtagande din framgång.

Leica Geosystems Active Customer Care Vårt åtagande din framgång. Leica Geosystems Active Customer Care Vårt åtagande din framgång. Active Customer Care Vårt åtagande din framgång. Förhållandet som Leica Geosystems har med sina kunder kan definieras med ett ord: partnerskap.

Läs mer

Leica DISTO D8. Den mångsidiga för både inom- och utomhus!

Leica DISTO D8. Den mångsidiga för både inom- och utomhus! Leica DISTO D8 Den mångsidiga för både inom- och utomhus! Egenskaper Fördelar och ännu mer smarta egenskaper... 2,4 färgdisplay Egenskaper Digital målsökare med 4x zoom Indirekta distansmätningar Fördel

Läs mer

Headline: 1st line: highlight and insert text 2nd line: highlight and insert text. icon Field

Headline: 1st line: highlight and insert text 2nd line: highlight and insert text. icon Field Headline: 1st line: highlight and insert text 2nd line: highlight and insert text icon Field intelligent CONstruction Konceptet icon Mjukvara Hårdvara Mätare Maskiner Maskiner Mätare 2 intelligent CONstruction

Läs mer

30 år av erfarenhet och branschexperts

30 år av erfarenhet och branschexperts 30 år av erfarenhet och branschexperts Integrerad Säkerhet Integrerad Säkerhet Varför överordnat system Användarvänlighet Kvalitet Trygghet Kostnadseffektivitet Varför ett överordnat system? Med stora

Läs mer

SWISS Technology by Leica Geosystems. Leica Lino TM L2 The perfect alignment tool

SWISS Technology by Leica Geosystems. Leica Lino TM L2 The perfect alignment tool SWISS Technology by Leica Geosystems Leica Lino TM L2 The perfect alignment tool Helt enkelt perfekt över hela linjen! Din Leica LINO L2 håller dig i lod Optikens kvalitet är avgörande för synligheten

Läs mer

SWISS Technology by Leica Geosystems. Leica DISTO TM. The original laser distance meter

SWISS Technology by Leica Geosystems. Leica DISTO TM. The original laser distance meter SWISS Technology by Leica Geosystems Leica DISTO TM The original laser distance meter Varför göra det onödigt svårt för sig? Det behöver det inte vara: Snabbt och effektivt Genom att trycka på en knapp

Läs mer

Adobe Acrobat 7.0. Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument

Adobe Acrobat 7.0. Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Professional Adobe Acrobat 7.0 Standard Adobe Acrobat Elements Adobe Acrobat 7.0 Programmen i Adobe Acrobat-familjen

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

FluidSIM 3.5. Pneumatik Hydraulik

FluidSIM 3.5. Pneumatik Hydraulik FluidSIM 3.5 Pneumatik Hydraulik Högkvalitativ grund- och vidareutbildning Utmärkt programvara FluidSIM kan användas inom många olika områden; som ett naturligt verktyg för kursdeltagaren inom skola och

Läs mer

Hilti POS 15 / POS 18. totalstation. Mät- och utsättning med total enkelhet. Hilti. Outperform. Outlast.

Hilti POS 15 / POS 18. totalstation. Mät- och utsättning med total enkelhet. Hilti. Outperform. Outlast. POS 15 / POS 18 totalstation Mät- och utsättning med total enkelhet. Hilti. Outperform. Outlast. POS 15 / POS 18 totalstation Användningsområde Utsättning av punkter och nivåer för utgrävning och formning

Läs mer

Falcon III. AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett

Falcon III. AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett Falcon III AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett Falcon III är konstruerat för att inspektera komponenter både direkt i produktionsflödet och offline för stickprovskontroll.

Läs mer

Leica Rugby 320 SG & 410/420 DG Tuffa aktörer i fält. Entreprenad Maskinkontroll Lantbruk

Leica Rugby 320 SG & 410/420 DG Tuffa aktörer i fält. Entreprenad Maskinkontroll Lantbruk Leica Rugby 320 SG & 410/420 DG Tuffa aktörer i fält Entreprenad Maskinkontroll Lantbruk Leica Rugby 320 SG & 410/420 DG När precision är målet, är det ett fall för Leica Rugby Hantera fall, det är Leica

Läs mer

Trimtec.se - Auktoriserad Trimble dealer för hela Sverige

Trimtec.se - Auktoriserad Trimble dealer för hela Sverige Trimtec.se - Auktoriserad Trimble dealer för hela Sverige Auktoriserad Trimble återförsäljare Service Support Utbildning Uthyrning Försäljning Gatewing Vad vi kan erbjuda! Skanning Tillbehör Service Survey

Läs mer

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 MINI DESIGN XS4 MINI DESIGN : Modern och stilren design är SALTO:s varumärke. Med XS4 Mini

Läs mer

Fullständig översikt under byggfasen. utvecklat för branschfolk av branschfolk

Fullständig översikt under byggfasen. utvecklat för branschfolk av branschfolk Fullständig översikt under byggfasen utvecklat för branschfolk av branschfolk "Med Gemini Entreprenör är det enkelt att administrera såväl projekterade data som mätdata samt att dokumentera allt som utförs."

Läs mer

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Ger ett enkelt, centralstyrt underhåll av skrivare och multifunktionssystem HANTERING AV ARBETSFLÖDET ETT ENKELT SÄTT ATT UNDERHÅLLA

Läs mer

GPS del 2. Sadegh Jamali

GPS del 2. Sadegh Jamali GPS del 2 Sadegh Jamali Baserat på material från: Mohammad Bagherbandi, Stig-Göran Mårtensson, Faramarz Nilfouroushan (HIG); Lars Ollvik och Sven Agardh (LTH) 1 GPS-mätmetoder Absolut positionering (en

Läs mer

Programvara för fordonsvågar

Programvara för fordonsvågar DataBridge -programvara Automatisera vägningen av fordon Förenkla komplexa transaktioner Centralisera datahanteringen Lösning för vägning av fordon Snabba och exakta transaktioner Automatisera din vägning

Läs mer

Beskrivning av PowerSoft

Beskrivning av PowerSoft BESKRIVNING AV POWERSOFT... 1 PRINCIPSKISS... 1 ANVÄNDARDEL... 2 Visningssidor... 2 Visning och hantering... 4 Diagram och tabeller... 5 KONFIGURATION... 7 Kommunikation och anslutningar... 7 Instrument...

Läs mer

effektiv tillståndskontroll för alla branscher

effektiv tillståndskontroll för alla branscher effektiv tillståndskontroll för alla branscher pålitliga onlinesystem och portabla lösningar avancerad vibrationsanalys Kugg- och lagerövervakning your reliable partner SPM löser underhållsproblem, i hela

Läs mer

The Complete Property Management System

The Complete Property Management System The Complete Property Management System HotSoft 8 Cloud Solution Med vår nya hosting-lösning får du tillgång till HotSoft 8 via säkra tunnlar över internet. HotSoft 8 körs via en server hos Hoist Cloud

Läs mer

Programmeringsmjukvara TwidoSuite Ett enklare sätt att programmera

Programmeringsmjukvara TwidoSuite Ett enklare sätt att programmera Programmeringsmjukvara TwidoSuite Ett enklare sätt att programmera P94543 P94541 Följ guiden Projekt Beskrivning Testa skillnaden! Här hittar du en kort sammanfattning av de olika utvecklingsfaserna i

Läs mer

Appendix 1 - Checklista för etablering av punkter i RH 2000 genom stomnätsmätning med statisk GNSSteknik

Appendix 1 - Checklista för etablering av punkter i RH 2000 genom stomnätsmätning med statisk GNSSteknik Appendix 1 - Checklista för etablering av punkter i RH 2000 genom stomnätsmätning med statisk GNSSteknik I checklistan redovisas hur GNSS-tekniken bör användas vid klassisk statisk stomnätsmätning. Syftet

Läs mer

Realtidsuppdaterad fristation

Realtidsuppdaterad fristation Precisionsanalys Januari 2009 Milan Horemuz Kungliga Tekniska högskolan, Institution för transporter och samhällsekonomi Avdelningen för Geodesi Teknikringen 72, SE 100 44 Stockholm e-post: horemuz@kth.se

Läs mer

GeoMax GNSS Zenith10 & Zenith20 serien ZENITH10 & 20

GeoMax GNSS Zenith10 & Zenith20 serien ZENITH10 & 20 GeoMax GNSS Zenith10 & Zenith20 serien ZENITH10 & 20 GeoMax Om oss GeoMax tillhandahåller en omfattande portfölj med integrerade lösningar genom att utveckla, tillverka och distribuera instrument och mjukvara

Läs mer

ASSA RX. Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX. Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Varför ska du välja ett passersystem till dina lokaler? Tanken med ett passersystem

Läs mer

Microsoft Dynamics NAV 2015

Microsoft Dynamics NAV 2015 Microsoft Dynamics NAV 2015 Business Solutions Göteborg Prästgårdsgatan 28 431 44 Mölndal Stockholm Parmmätargatan 24 112 24 Stockholm Innehåll 3 Dynamics NAV 2015 för tablets 4 Förbättrad användarupplevelse

Läs mer

Hjulinställare RAVAGLIOLI RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS. Tel 0500-444 555 Fax 0500-470 270 www.spikenservice.se info@spikenservice.

Hjulinställare RAVAGLIOLI RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS. Tel 0500-444 555 Fax 0500-470 270 www.spikenservice.se info@spikenservice. RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS 3DT TARGET (Solid Vision Technology) 3-punktfäste med snabblåsning 8-24 styrning Ingen adapter krävs Extremt snabb Inget behov av run out Extremt lätt Inga elektroniska komponenter

Läs mer

Manual för mätning med Pocket 3D

Manual för mätning med Pocket 3D Manual för mätning med Pocket 3D Innehållsförteckning Manual för mätning med Pocket 3D... 1 Innehållsförteckning... 2 Kapitel 1 - GRS-1 Hårdvara... 4 Kapitel 2 - Windows mobile basfunktioner... 9 2.1 Startmenyn...

Läs mer

www.neopost.se MODELLER SPECIFIKATIONER

www.neopost.se MODELLER SPECIFIKATIONER ANVÄNDArvänlig ENKLARE ÄN EN KOPIERINGSMASKIN MODULUPPBYGGD ANPASSAS enkelt EFTER DIN VERKSAMHET HÖG PRODUKTIVITET OCH EFFEKTIVITET LÅG LJUDNIVÅ PASSAR ALLA MILJÖER kräver INGA FÖRKUNSKAPER OMR-LÄSNING

Läs mer

MANUAL L5 3DX L5 Navigation Systems AB 2019

MANUAL L5 3DX L5 Navigation Systems AB 2019 MANUAL L5 3DX L5 Navigation Systems AB 2019 INNEHÅLL Projektinställningar... 2 Ytor & Planfiler... 12 Ytor... 13 Planfiler... 14 Export & import av ett befintligt projekt mellan maskiner... 16 Export av

Läs mer

Integration av geodetiska observationer i beräkningstjänsten

Integration av geodetiska observationer i beräkningstjänsten Uppdragsnr: 10141701 1 (12) PM Integration av geodetiska observationer i beräkningstjänsten Upprättad av: Johan Vium Andersson, WSP Samhällsbyggnad Lars Jämtnäs, Lantmäteriet 2011-11-17 WSP Samhällsbyggnad

Läs mer

TEKNISKT PM STOMNÄT. Anslutningsnät i plan och höjd. Projektnamn: Väg 939 Gång- och cykelbana. Projektnummer: Uppdragsnr: (5)

TEKNISKT PM STOMNÄT. Anslutningsnät i plan och höjd. Projektnamn: Väg 939 Gång- och cykelbana. Projektnummer: Uppdragsnr: (5) Uppdragsnr: 10209303 1 (5) TEKNISKT PM STOMNÄT Anslutningsnät i plan och höjd Projektnamn: Väg 939 Gång- och cykelbana Projektnummer: 10209303 WSP Samhällsbyggnad Laholmsvägen 10 30266 Halmstad Besök:

Läs mer

Medvetet företagande i en digitaliserad tid

Medvetet företagande i en digitaliserad tid Medvetet företagande i en digitaliserad tid Förord Vi lever i en spännande och föränderlig tid där digitaliseringen ger oss möjligheter vi tidigare bara kunde drömma om. Modern teknik och smarta tjänster

Läs mer

DEN KOMPLETTA PROGRAMVARAN FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR PROGRAMVARA FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR LÄTT ATT ANVÄNDA

DEN KOMPLETTA PROGRAMVARAN FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR PROGRAMVARA FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR LÄTT ATT ANVÄNDA PROGRAMVARA FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR LÄTT ATT ANVÄNDA MODULSYSTEM DEN KOMPLETTA PROGRAMVARAN FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR God avkastning på investeringen i form av minskade

Läs mer

PUBLICERINGSNOTISER TRIMBLE ACCESS SOFTWARE. Version 2013.31 Revidering A Oktober 2013

PUBLICERINGSNOTISER TRIMBLE ACCESS SOFTWARE. Version 2013.31 Revidering A Oktober 2013 PUBLICERINGSNOTISER TRIMBLE ACCESS SOFTWARE 1 Version 2013.31 Revidering A Oktober 2013 Juridisk Information Trimble Navigation Limited Engineering Construction Group 935 Stewart Drive Sunnyvale, Kalifornien

Läs mer

Leica Rugby CLA & CLH. De första lasrarna som kan uppgraderas. Built to transform. leica-geosystems.com

Leica Rugby CLA & CLH. De första lasrarna som kan uppgraderas. Built to transform. leica-geosystems.com Leica Rugby CLA & CLH De första lasrarna som kan uppgraderas Built to transform leica-geosystems.com Leica Rugby CLA Maximal flexibilitet och snabb anpassning till de rådande kraven är helt avgörande för

Läs mer

Datakvalitet i samhällsbyggandet

Datakvalitet i samhällsbyggandet KTH ROYAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY Datakvalitet i samhällsbyggandet Seminarium om Digitalisering av samhällsbyggandet Lund, 26 april, 2017 Anna Jensen, KTH Innehåll Datakvalitet och digitalisering Geodesi

Läs mer

Realtidsuppdaterad fristation

Realtidsuppdaterad fristation Realtidsuppdaterad fristation Tillförlitlighetsanalys Juni 2011 Milan Horemuz Kungliga Tekniska högskolan, Institution för Samhällsplanering och miljö Avdelningen för Geodesi Teknikringen 72, SE 100 44

Läs mer

ISIS : MOrgOnDAgEnS VErKSTAD, TILLgängLIg IDAg

ISIS : MOrgOnDAgEnS VErKSTAD, TILLgängLIg IDAg ews news news news nnews news news news ISIS : MOrgOnDAgEnS VErKSTAD, TILLgängLIg IDAg Fil På EMO 2013 kommer Tornos lansera ny programmeringsmjukvara för sina maskiner utan assistans från TB-DECO. Den

Läs mer

EXAMENSARBETE. Totalstation jämförd med mmgps. David Olsson. Högskoleexamen Bygg och anläggning

EXAMENSARBETE. Totalstation jämförd med mmgps. David Olsson. Högskoleexamen Bygg och anläggning EXAMENSARBETE Totalstation jämförd med mmgps David Olsson Högskoleexamen Bygg och anläggning Luleå tekniska universitet Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser Totalstation jämförd med mmgps

Läs mer

GPS del 2. Sadegh Jamali. kredit: Mohammad Bagherbandi, Stig-Göran Mårtensson, och Faramarz Nilfouroushan (HIG); Lars Ollvik och Sven Agardh (LTH)

GPS del 2. Sadegh Jamali. kredit: Mohammad Bagherbandi, Stig-Göran Mårtensson, och Faramarz Nilfouroushan (HIG); Lars Ollvik och Sven Agardh (LTH) GPS del 2 Sadegh Jamali kredit: Mohammad Bagherbandi, Stig-Göran Mårtensson, och Faramarz Nilfouroushan (HIG); Lars Ollvik och Sven Agardh (LTH) 1 Satellit positionering typer Absolut positionering (en

Läs mer

Appendix 3 Checklista för höjdmätning mot SWEPOS Nätverks- RTK-tjänst

Appendix 3 Checklista för höjdmätning mot SWEPOS Nätverks- RTK-tjänst Appendix 3 Checklista för höjdmätning mot SWEPOS Nätverks- RTK-tjänst I denna checklista redovisas en del allmänna råd angående hur nätverks-rtk-tekniken bör användas för att uppnå ett tillfredställande

Läs mer

CABA Win Brytaranalysprogram

CABA Win Brytaranalysprogram CABA Win Brytaranalysprogram A Megger Group Company CABA WIN CABA Win Brytaranalysprogram Ett effektivt brytarunderhåll kräver en omfattande och noggrann provning. Möjligheten att på ett korrekt sätt jämföra

Läs mer

Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem

Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem Lösningar för övervakning och underhåll kontroll l produktivitet I styrning Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem Det enkla sättet att hantera arbetsflöden Fakta: Att skrivare

Läs mer

Leica FlexLine TS06plus Topp-precision möter Hög effektivitet

Leica FlexLine TS06plus Topp-precision möter Hög effektivitet Leica FlexLine TS06plus Topp-precision möter Hög effektivitet Det första pluset: Leica Geosystems original-kvalitet För manga är kvalitet något relativt. Så är det inte för Leica Geosystems. För att säkerställa

Läs mer

Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst

Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst Danfoss Link värmesystem Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst Tidigare hemma? Ändra temperaturen i vardagsrummet till 21 C i Danfoss Link App. Med värmesystemet Danfoss Link har du alltid

Läs mer

Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager

Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager u n i F L O W uniflow Output Manager Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager Ta kontroll över dina kopior och utskrifter och öka effektiviteten Med uniflow Output Manager får

Läs mer

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem.

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem. LEGA ONLINE - Sveriges största internetbaserade bokningssystem Bli lönsammare med Lega Online Tänk om alla dina bokningar, kunder och artiklar fanns samlade i ett system, med fullständig statistik och

Läs mer

LC Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps

LC Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps LC500070 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps Inledning Tack för att du har valt Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Med det här PC-kortet kan du snabbt och enkelt skapa ett trådlöst nätverk. PCkortet uppfyller

Läs mer

Metodbeskrivning RUFRIS

Metodbeskrivning RUFRIS Metodbeskrivning RUFRIS Dokumenttitel: Underlag till metodbeskrivning RUFRIS Skapat av: Johan Vium Andersson Dokumentdatum: 2012-03-16 Dokumenttyp: Rapport Publikationsnummer 2012:210 Version: 1,0 Publiceringsdatum:

Läs mer

Underlag till metodbeskrivning RUFRIS

Underlag till metodbeskrivning RUFRIS Uppdragsnr: 10141701 1 (7) PM Underlag till metodbeskrivning RUFRIS Upprättad av: Johan Vium Andersson, WSP Samhällsbyggnad 2011-11-09 WSP Samhällsbyggnad 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel:

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

Skillnader mellan Novapoint Väg Bas och Väg prof

Skillnader mellan Novapoint Väg Bas och Väg prof Skillnader mellan Novapoint Väg Bas och Väg prof Datum: 2011-06-16 Detta dokument ger en översikt vilka kommandon och funktioner som finns i modulerna Väg Bas och Väg prof. Linjekonstruktion Väg Bas Väg

Läs mer

Samhällsmätning i förändring

Samhällsmätning i förändring Samhällsmätning i förändring Förord I kommunerna finns en omfattande mätningsteknisk verksamhet. Denna tillgodoser samhällets behov av detaljerade kartor och annan geografisk information geodata. Informationen

Läs mer

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast fantasin sätter gränser Din verksamhet är unik. Det borde din lösning för Print & Apply också vara. Print & Apply lösningar för

Läs mer

PUBLICERINGSNOTISER TRIMBLE ACCESS SOFTWARE. Version 2013.41 Revidering A December 2013

PUBLICERINGSNOTISER TRIMBLE ACCESS SOFTWARE. Version 2013.41 Revidering A December 2013 PUBLICERINGSNOTISER TRIMBLE ACCESS SOFTWARE 1 Version 2013.41 Revidering A December 2013 Legal Information Trimble Navigation Limited Engineering Construction Group 935 Stewart Drive Sunnyvale, California

Läs mer

Funktionsöversikt 2014 09 28

Funktionsöversikt 2014 09 28 ic 6 LT 6.9 Basic Basic Integrerat CAD program BricsCAD ingår. AutoCAD/ AutoCAD LT behövs inte! Fungerar bara tillsammans med AutoCAD och AutoCAD LT 2015 2016 Fungerar bara tillsammans med AutoCAD 2015

Läs mer

Pressmeddelande. Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet

Pressmeddelande. Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet Pressmeddelande Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet Pressmeddelande Pressmeddelande Pressmeddelande Pressmeddelande Tre nya modeller med bättre portabilitet,

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET Tjänstefiering av säkerhet är ett kostnadseffektivt alternativ med lägre risk för dig som strävar efter att din kärnverksamhet ska kunna bedrivas utan driftstörningar.

Läs mer

Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk.

Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk. Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk. Möt de nya utgåvorna...4 Tre sätt att köpa Windows...10 Uppgradering på en befintlig dator...12 Navigera i Windows 8...14 Sälja in Windows 8...18 Möt Windows 8.

Läs mer

NH-DATA SOM STÖD FÖR STADSPLANERING

NH-DATA SOM STÖD FÖR STADSPLANERING Agency9 CityPlanner NH-DATA SOM STÖD FÖR STADSPLANERING 1 Agenda Vad är CityPlanner? NH data i CityPlanner CityPlanner för publicering av visualisering på Internet medborgardialog digital översiktsplan

Läs mer

EVOLUTION INOM FORDONSREPARATIONSTEKNIK

EVOLUTION INOM FORDONSREPARATIONSTEKNIK EVOLUTION INOM FORDONSREPARATIONSTEKNIK FÖR LEDANDE KAROSSERIVERKSTÄDER Behåll ledarpositionen Historien har lärt oss att det är bra att välkomna förändringar och följa med i utvecklingen. I dag går utvecklingen

Läs mer

Cargolog Impact Recorder System

Cargolog Impact Recorder System Cargolog Impact Recorder System MOBITRON Mobitron AB Box 241 561 23 Huskvarna, Sweden Tel +46 (0)36 512 25 Fax +46 (0)36 511 25 Att mäta är att veta Vi hjälper dig och dina kunder minska skador och underhållskostnader

Läs mer

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX WEB Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 En tryggare arbetsplats för alla En person som känner sig trygg på sin arbetsplats

Läs mer

Automatiserad katalogproduktion

Automatiserad katalogproduktion Automatiserad katalogproduktion EBI AB Brändövägen 7 S-165 72 Hässelby Sweden Tel:+46(0)8-899002 Fax:+46(0)8-899003 info@ebi.se www.ebi.se Inledning Detta dokument beskriver i korthet några lösningar som

Läs mer

Juridik. Professional Dictation Systems. Juridik

Juridik. Professional Dictation Systems. Juridik Juridik Professional Dictation Systems Juridik 2 3 Den traditionella dikteringen måste utvecklas så att juridiskt yrkesverks amma kan arbeta snabbare och mer effektivt. Olympus förstår. Olympus har hjälpt

Läs mer

Innovation för system integration

Innovation för system integration Innovation för system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR-bakplan En användarvänlig och tillförlitlig montagelösning mellan DCS/PLC/SIS systemet och isolatorer/i.s. gränssnitten TEMPERATUR EX GRÄNSSNITT

Läs mer

Gränslös kommunikation

Gränslös kommunikation Ericsson enterprise multimedia server Gränslös kommunikation Den nya generationen multimedielösningar för företagskommunikation Kunnig personal och högeffektiva arbetssätt är viktiga faktorer om ett företag

Läs mer

GETINGES DA VINCI-LÖSNING

GETINGES DA VINCI-LÖSNING GETINGES DA VINCI-LÖSNING 2 GETINGES DA VINCI-LÖSNING TOPPMODERN LÖSNING, VALIDERAD OCH KLAR FÖR ROBOTASSISTERAD KIRURGI I mer än 100 år har Getinge genomgående levererat högeffektiva produkter för behandling

Läs mer

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ARX, RX och Smartair ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ASSA är kanske inte det första företag du tänker på när det är dags att installera passersystem?

Läs mer

STYRKAN I ENKELHETEN. Business Suite

STYRKAN I ENKELHETEN. Business Suite STYRKAN I ENKELHETEN Business Suite HOTET ÄR VERKLIGT Onlinehot mot ditt företag är verkliga, oavsett vad du gör. Om du har data eller pengar är du ett mål. Säkerhetstillbuden ökar drastiskt varje dag

Läs mer

GSL 1000. Elektroniskt högsäkerhetslås för värdeskåp, valv och dörrar

GSL 1000. Elektroniskt högsäkerhetslås för värdeskåp, valv och dörrar GSL 1000 Elektroniskt högsäkerhetslås för värdeskåp, valv och dörrar GSL 1000 GSL 1000 är ett otroligt flexibelt elektroniskt högsäkerhetslås som kan användas som en fristående enhet, som ett lås med engångskoder

Läs mer

Gemini Basfunktioner

Gemini Basfunktioner Gemini Basfunktioner Applikationslager Hjälpgeometri IFC-import IFC-export DWG-import DWG-export Filtyper Mallar Maskinstyrning Mätdata-import Mätdata-export Panorera Presentation Projekthantering Projektstart

Läs mer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer 2 Praesideo högtalar- och utrymningslarmssystem från Bosch Hålla allmänheten informerad och skyddad Med fler

Läs mer

EduAdmin. Du blir lönsammare med. EduAdmin. www.eduadmin.se. - Allt en utbildare behöver! Upptäck friheten med EduAdmin

EduAdmin. Du blir lönsammare med. EduAdmin. www.eduadmin.se. - Allt en utbildare behöver! Upptäck friheten med EduAdmin - Allt en utbildare behöver! Du blir lönsammare med EduAdmin Tänk om du alltid hade full koll på dina kurstillfällen, deltagare, bokningar från hemsidan och samtidigt kunde se vilken inkomst bokningarna

Läs mer

EXCELLENCE BY DESIGN. ALBION Wire, Rod & Displaykomponenter. excellent display

EXCELLENCE BY DESIGN. ALBION Wire, Rod & Displaykomponenter. excellent display EXCELLENCE BY DESIGN ALBION Wire, Rod & Displaykomponenter Ljustergränd 5-116 68 Stockholm, Sweden. - Tel. +46 (0)70 482 69 09 - christer@clipline.se - www.clipline.se Översikt ClipLine Återförsäljare

Läs mer

Analysarbetet gjort enkelt. Den kompletta mjukvaran för alla former av analyser. 1. Samarbetet(Betyg) Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt

Analysarbetet gjort enkelt. Den kompletta mjukvaran för alla former av analyser. 1. Samarbetet(Betyg) Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt Analysarbetet gjort enkelt 1 8 6 2 Den kompletta mjukvaran för alla former av analyser 1. Samarbetet(Betyg) 95 9 85 8 75 7 65 6 55 5 45 35 3 25 2 15 1 5 86 53 53 42 42 37 29 18 16 14 5 5 Mycket bra Bra

Läs mer

Skalbarhet är den bästa lösningen. Den nya LMS 7 Professional.

Skalbarhet är den bästa lösningen. Den nya LMS 7 Professional. Skalbarhet är den bästa lösningen. Den nya LMS 7 Professional. 2 Effektivitet genom anpassning Idealiska lösningar för din framgång För att garantera omedelbart svar på hjälpanrop, snabb service och sammanhängande

Läs mer

Användarmanual Cartesia GEO Manager

Användarmanual Cartesia GEO Manager Användarmanual Cartesia GEO Manager Support: 020-884884 E-mail: support@cartesia.se Innehåll Startsidan... 3 Tabeller... 3 Sök... 3 Lägga till en ny rad... 4 Kartfunktioner... 5 Street View... 6 Navigera

Läs mer

Med sikte på framtiden. Multifunktionsinstrumentet testo 435-1. För inomhusmätning. klimat. För effektiv

Med sikte på framtiden. Multifunktionsinstrumentet testo 435-1. För inomhusmätning. klimat. För effektiv Med sikte på framtiden Multifunktionsinstrumentet testo 45-1 klimat. För effektiv För inomhusmätning. testo 45 mäter kvaliteten på inomhusluften Med testo 45 kan inomhusklimatet analyseras. En sådan analys

Läs mer

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning Skalbart och flexibelt övervakningssystem för alla användningsområden Answers for infrastructure. Övervakningsstation MM8000 Brand Inbrott

Läs mer