Leica System 1200 Software Integrerad mjukvara för GPS1200 och TPS1200

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Leica System 1200 Software Integrerad mjukvara för GPS1200 och TPS1200"

Transkript

1 Leica System 1200 Software Integrerad mjukvara för GPS1200 och TPS1200

2 Leica System 1200 mjukvara System 1200 mjukvara inkluderar SmartWorx integrerad mjukvara för TPS, GPS och RX1250 och Leica Geo Office ett omfattande programpaket för kontoret. SmartWorx stödjer GPS, TPS och RX1250 och säkerställer ett effektivt, kraftfullt, lätthanterligt och fullt kompatibelt system med samma displayer,och operationer, identiska funktioner och rutiner samt vanliga applikationsprogram. Applikationsprogram Flertalet lättillgängliga applikationsprogram för både GPS, TPS och RX1250 eftersom instrumenten baseras på ett gemensamt mjukvarukoncept. Det är mycket enkelt att växla mellan programmen. RoadRunner Väglinjehanteringssystem RoadRunner är ett kraftfull och omfattande mjukvarusystem för utsättning och kontroll av alla typer av väglinjer, från enkla mittlinjer till de med mycket komplex uppbyggnad. Tillgänglig för både GPS och TPS. Strömlinjeformat datautbyte En hörnsten för System 1200 är den kraftfulla datahanteringen som är lika för GPS, TPS, RX1250 och Leica Geo Office. Detta möjliggör ett strömlinjeformat datautbyte mellan de olika instrumenten samt mellan kontor och fält. Leica Geo Office Denna nya programvara tillhandahåller allt som behövs för hantering, visualisering, bearbetning, import och export av GPS, TPS och avvägningsdata. Vidare tryggas ett enkelt interface mot andra mjukvarusystem. FUNCTION integrated Kombinera GPS och TPS. Använd dem på samma sätt. Växla enkelt mellan instrumenten. Arbeta snabbare, mer noggrant och effektivt. Njut av friheten, smidigheten och kraften i System Leica SmartStation Leica GPS1200 TPS1200 med integrerad GPS. Alla TPS1200 kan uppgraderas till SmartStation. Förenar högsta GPS teknologi med kraftfull datahantering. Perfekt för alla GPS applikationer.

3 Leica System 1200 TPS och GPS Arbetar ihop med alla applikationer Idag och i framtiden Designad och byggd enligt strängaste standard med senaste mätteknik. Leica System 1200 instrument är extremt pålitliga och effektiva även i de svåraste förhållanden. Ett intuitivt användarinterface, mängder av funktioner och möjligheter. Kraftfull datahantering samt användarprogrammering, allt gemensamt för System 1200 GPS och TPS instrument. Användaren kan direkt byta mellan GPS och TPS och använda det som passar bäst för ändamålet, ingen extra utbildning krävs. Dessa nya högteknologiska GPS och TPS-instrument med identiskt handhavande gör varje jobb snabbare, mer noggrant och effektivare än någonsin tidigare. Det viktigaste av allt, du sänker dina kostnader och ökar din vinst. Leica TPS1200 Leica SmartPole Leica SmartWorx Leica Geo Office Totalstationer med topprestanda, hög noggrannhet, klarar allt du vill och lite till. Spara tid med SmartPoles etablering On-the-fly och växla enkelt mellan GPS och TPS. SmartWorx TPS/GPS applikationer är mycket enkla att använda och extremt kraftfulla. Allt du behöver i ett och samma program för TPS, GPS och DNA: Import, visning, konvertering, kvalitetskontroll, beräkning, utjämning, rapporter, export mm.

4 Leica applikationsprogram Ett koncept av standardiserade applikationsprogram GPS, TPS och RX1250 är utrustade med ett stort utbud av standard applikationsprogram för att hjälpa till vid inmätning och utsättning vilket ger ett snabbt och noggrant resultat. För avancerade mätändamål finns en stor skala med applikationsprogram att tillgå. Vid speciella önskemål kan du skriva en egen applikation med hjälp av GeoC++ eller ta kontakt med ditt lokala Leica-kontor. Identiskt mjukvarukoncept Mjukvara, displayer, tangentbord, funktioner, rutiner och till och med applikationsprogrammen är identiska för GPS och TPS. Använd det instrument som passar bäst för den uppkommna situationen. Men bäst av allt, de fungerar på samma sätt! Enkel, snabb hantering Mjukvarukoncepten i GPS1200 och TPS1200 leder dig direkt till det du behöver. Använd de ursprungliga inställningarna eller arbeta fram egna menyer med unika displayer och tangentfunktioner efter dina egna önskemål. System 1200 anpassar sig till dig! Kraftfull fältkodning Ställ punktkodningen på valfritt sätt, använd fri eller tematisk kodning med eller utan attribut. Definiera punkter, linjer och areor. Med System 1200 är det enkelt att förbereda indata för konstruktion, CAD och karthanteringsprogram.

5 Standard applikationsprogram (för ökad produktivitet) och extra applikationsprogram (för speciella ändåmål) Inmätning GPS + TPS Ett kraftfullt program för bl. a. detalj- och topografisk inmätning. För inmätning av punkter, linjer och areor med eller utan koder. Utsättning GPS + TPS Ett antal olika utsättningsmetoder och orienteringsmöjligheter finns att tillgå. Navigera direkt från kartan eller med hjälp av text och grafiska hjälpmedel. Referenslinje GPS + TPS För utsättning relativt fördefinierade linjer och riktningar. Kan användas med eller utan offsetvärden. Används för nät, byggnader, dränering, seismisk inmätning mm. DTM Utsättning GPS + TPS Sätt ut en digital terrängmodell och följ förloppet vid konstruktion. För anläggningsarbeten, fastighetsbildning, gruvtäkter mm. Etablering TPS Etablering och orientering av TPS1200 på en känd station eller etablera en fri station genom att mäta kända punkter eller hämta stationskoordinater direkt från GPS. Koordinatsystem GPS Konvertera WGS84 till ett lokalt koordinatnät. Innehåller ellipsoid, kartprojektion och konvertering för GPS-mätning i lokala koordinater. Satsmätning TPS Mät vinklar och längder en eller flera gånger i cirkelläge I och II. Beräkna och lagra medelvärden. Valfri timer för övervakning. Polygontåg TPS Längder och vinklar mäts med användarguidning för att beräkna koordinater på nya stationer. Efter beräkning redovisas polygontågets slutningsfel. Volymberäkning TPS + GPS Definiera och mät areor och beräkna areavolymen relativ till definierat plan eller gräns. COGO GPS + TPS Ett stort utbud av geometriska beräkningar: Invertering, linjeberäkning, riktning och area mm. Allt vad du behöver i fält. Referensplan GPS + TPS Mät relativt ett användardefinierat plan: horisontellt, vertikalt eller lutande i någon riktning. Fasadscanning med TPS. Dold punkt TPS Mät dolda punkter med en lodstav med 2 eller 3 prismor. Visuell kontroll i fält Med den stora, grafiska kartdisplayen i GPS1200 och TPS1200 kan du direkt se vad du har mätt in och satt ut samt vad som finns kvar att göra. Zooma in och ut och kontrollera färdigställandet direkt i fält. Import/export format Importera kända punkter och utsättningsdata direkt till GPS och TPS eller via Leica Geo Office. Exportera data från GPS, TPS eller Leica Geo Office med standardformat eller användardefinierade formatmallar. System 1200 anpassas enkelt mot GIS-, CAD- och kartmjukvara. Speciella applikationsprogram om du behöver speciella program för speciella applikationer är din investering i System 1200 tryggad. Nya applikationsprogram kan skapas med GeoC++. Skriv ditt program själv eller kontakta Leica, så gör vi det åt dig.

6 Leica RoadRunner Den kompletta lösningen för vägar och linjer RoadRunner är en ny tilläggsapplikation för GPS1200 och TPS1200 med vilken utsättning och annan kontroll av alla typer av linjer möjliggörs. T.ex. motorvägar, oljeledningar, kanaler, flygplatser, körbanor, anläggningsarbeten. RoadRunner innehåller även mjukvara som konverterar data från många designmjukvaror, förbereder data på det sätt du jobbar och laddar till GPS1200 och TPS1200. En specialversion för RoadRunner finns tillgänglig för väg- och tunnelkonstruktioner och underhåll. RoadRunner i fält Sätt ut och kontrollera med de designade element du behöver Med RoadRunner kan du hantera alla kombinationer av geometriska element, från enkla raklinjer till olika typer av klotoidkombinationer. Alla arbetsuppgifter kan hanteras, inklusive: n Raklinjer (mittlinje) n Skevning / lutning (vägyta, kap/fyll) n DTM utsättning n och mycket mer... Avancerad grafik förenklar ditt jobb Se din position relativt en tvärsektion, mittlinje och andra grafiskt valda element som du vill sätta ut eller kontrollera. Med den avancerade grafiken kan du se vad som gjorts och vad som skall göras. Ditt arbete blir snabbare och enklare med RoadRunner. Anpassa efter dina krav RoadRunner är enkelt att använda och otroligt mångsidigt. n Konfigurera programmet som du vill ha det. n Används vid alla typer av jobb, enkla som komplexa. n Definiera paneler med den information du vill ha. n Skapa logfiler, doku ment och de rapporter du behöver leverera. n Spara arbetsproceduren för att lätt återstarta. Intern designeditor Editeringsverktyg ATK Använd editeringen om du vill göra snabba förändringar i linje- eller stationsdata i fält, t.ex. om du stöter på oväntade hinder. Använd editorn för att manuellt skapa linjer från ritningar vid mindre jobb eller vid mindre förändringar. Det är enkelt att anpassa med RoadRunner.

7 RoadRunner ökar produktiviteten Strömlinjeformat datautbyte Med RoadRunner kan du överföra data från många designprogram eller via kontorsprogram direkt till CompactFlash kortet i GPS1200 och TPS1200. Ingen manuell rekonstruktion nödvändig. Eftersom överföringen sker strömlinjeformat och till stor del automatiskt kan du börja din utsättning direkt, övertygad om att all data är rätt. Identisk för GPS och TPS Eftersom RoadRunner är identisk för GPS1200 och TPS1200 kan du använda det instrument som är bäst anpassat för jobbet. Sätt in Compact-Flash kortet med vägdata i instrumentet som du vill använda. Flytta kortet enkelt mellan instrumenten för att växla mellan GPS och TPS. Enkelt att lära och använda RoadRunner är enkelt att lära, enkelt att anpassa till dina arbetsmetoder och kan användas för alla typer av jobb, svåra som lätta, stora som små. Helt flexibelt En av fördelarna med RoadRunner är att du kan presentera data på ett sätt som överensstämmer med dina arbetsmetoder. Välj om du vill sätta ut relativt centrumlinje, profiler, tvärsektioner mm. vad du än önskar. Alla data tillgängliga i fält RoadRunner tillhandahåller snabbt alla data oberoende av jobbets storlek. Vid utsättning i fält kan du hitta nödvändig data direkt. Hantera komplexa arbetsplatser RoadRunners projekthantering hjälper dig att organisera data och att arbeta mer effektivt. n Gruppera data i projekt. n Organisera data i lager, med andra ord olika lager för olika stadier i projektet. n Referera data till ett antal olika jobb. Starta omedelbart Med RoadRunner kan du starta igen efter ett stopp utan att ödsla tid (inga långa starttider) Tryck på Start-/Återgå-funktionen för att komma tillbaka till det läge där du avslutade senast och börja jobba direkt. RoadRunner på kontoret Komplett mjukvara RoadRunners kontorsmjukvara konverterar data från många designmjukvaror och förbereder data för direkt användning i GPS1200 och TPS1200. n Strömlinjeformad datahantering för ett antal designprogramvaror. n Fullt kompatibel med industristandarden LandXML. n Ytterligare konverteringar kan enkelt läggas till. n Enkel hantering för väglinjekonvertering. n Extremt mångsidig. n Möjliggör förberedelse av data på det sätt du föredrar, för det jobb du skall göra.

8 Leica Geo Office Software Den perfekta partnern för GPS1200 och TPS1200 Upptäck den fulla potentialen hos dina data med Leica Geo Office. Se och hantera dina TPS-, GPS- och avvägningsdata med den integrerade programvaran. Beräkna separat eller kombinera mätdata. Leica Geo Office garanterar dig det bästa resultatet. Enkelt och effektivt att använda Leica Geo Office baseras på ett intuitivt grafiskt interface inom en Windows miljö som gör det enkelt att lära och använda. Alla komponenter har ett likartat utseende och känsla. De arbetar strömlinjeformat med varandra. GPS, TPS och avvägningsdata hanteras på ett likartat sätt med verktyg och dataflöde som är standardiserat. Den integrerade hjälpfunktionen tillhandahåller råd och information när du behöver det. Leica Geo Office assisterar vid varje steg. Datahantering De olika handhavande komponenterna för projekt, koordinatsystem, GPS-antenner, rapportlayout mm. tillhandahåller en mycket logisk indelning av viktig information samt en tydlig översikt av alla data. Detta låter dig hantera data och arbeta på ett enkelt och effektivt sätt, i en alltid identisk miljö. Visa och editera Det finns olika grafiska och numeriska displayer för att enkelt se data. Punkter, linjer, areor, koordinater, koder och attributinformation kan enkelt hanteras och kontrolleras, i detalj. Editeringsverktyget låter dig ändra, korrigera, addera eller ta bort data innan beräkning eller export. Med Visa och editera-funktionen kan du enkelt konstatera att ditt arbete är korrekt. Kvalitetskontroll Leica Geo Office tillhandahåller ett antal kvalitetskontroller. Titta på en ritning av dina data och kontrollera dessa på skärmen för att se om något saknas. Beräkna och kontrollera slutningsfel. Det skapas automatiskt medeltal på koordinater på punkter som mäts fler än en gång, såvida de ligger inom satta toleranser.

9 Enkel att anpassa Välj det sätt du vill arbeta på. Konfigurera för dina behov och ändamål. Ställ in menyrader och displayer att visa den information du behöver på ett sätt du själv väljer. Definiera import- och exportmallar för ditt dataformat. Leica Geo Office kan snabbt och enkelt anpassas efter dina behov och önskemål. Verktyg för GPS, TPS och avvägare Kodlisthantering, datautbyteshantering, formatmallar samt mjukvaruuppdatering är verktyg som ofta används för GPSmottagare, totalstationer och även för avvägare. Dessa programvaror är kraftfulla, användardefinierade och enkla att använda. Med tillhörande hjälpguide ger dessa programvaror alla den funktionalitet för att utnyttja hela potentialen hos instrumentens och dess data. TPS bearbetning Räkna om TPS etablering för att uppdatera stationskoordinater och orientering. Etablering och polygontåg kan definieras och bearbetas med parametrar som du föredrar. Polygonresultaten kan visas och sparas i HTMLrapporter. Leica Geo Office har allt som behövs för att bearbeta dina TPS-data, från enkel uppdatering av reflektorhöjder till komplexa polygontågberäkningar. Flexibel rapportering HTML-baserad rapportering ger grunden för en modern och professionell rapportering. Mätloggning i fältboksformat, rapporter på medelvärdesbildade koordinater, olika beräkningsloggar samt ytterligare information kan behandlas och sparas. Konfigurera rapporter så att de innehåller den information som du behöver och definiera teckensnitt för att bestämma utförandet av presentationen. Leica Geo Office har en heltäckande rapportering. Flexibel import och export Importera data från CompactFlash-kortet, direkt från mottagare, totalstation och digital avvägare eller från referensstationer och andra källor via internet. Importera koordinatlistor som ASCII-filer med hjälp av en importguide. Exportera resultat i valfritt format till valfri mjukvara med hjälp av ASCII-exportfunktionen. Överför punkter, linjer, areor, koordinater, koder samt attributdata till GIS, CAD och karthanteringssystem. Leica Geo Office har all den flexibilitet som krävs för en enkel import och export av data.

10 Leica Geo Office Software Kraftfulla beräkningsmoduler Valfria moduler Koordinatkonvertering GNSS efterberäkning Uppgradera funktionerna hos standardmjukvaran för att bättre fylla dina behov. Alla modulerna delar det gemensamma konceptet och arbetar tillsammans i en strömlinjeformad hantering för maximal effektivitet. Leica Geo Office har en komplett uppsättning med verktyg för att definiera koordinatsystem och konvertera koordinater från ett system till ett annat: Bibliotek med ellipsoider, projektioner och geoidmodeller samt sex olika konverteringsmetoder som ger dig flexibilitet att välja den konverteringsteknik som bäst passar ditt projekt. Denna modul behandlar alla typer av rådata från GPS och GLONASS. En av huvudfunktionerna är den klassiska efterbearbetningen av baslinjer i geodetiska stomnät. Den används även för att beräkna kinematisk data, speciellt vid utfyllnad av glapp när RTK-koordinater inte finns tillgängliga till följd av avbrott i radiokommunikationen. Konvertera ellipsoidhöjd till ortometrisk höjd och vice versa med hjälp av användardefinierade geoidmodeller. En speciell funktion med Leica Geo Office är stödet för nationella koordinatsystem som baseras på beräkningar av restfel vid konverteringen mellan WGS84 till lokala koordinater. Med Leica Geo Office koordinathanteringsmodul och konverteringsmodul kan du arbeta i valfritt system, WGS84 eller lokala koordinater och enkelt konvertera från ett system till en annat. På samma sätt som integriteten kontrolleras i GPS1200 fältsystem erbjuder Leica Geo Office efterberäkning, utökad användarkontroll över vad som måste beräknas och hur det har beräknats. För rutinberäkning av baslinje, kan beräkningen ställas till fullt automatisk genom nyttjandet av default inställningen. För kritiska linjer och speciella kontroller kan beräkningen ställas om manuellt där avancerade användare har omfattande möjligheter att ställa in parametrar och använda egna beräkningsmetoder. Resultathanteringen innehåller en mängd grafiska analysverktyg och rapporter som möjliggör visualisering och granskning av resultatet innan detta accepteras och lagras.

11 Beräkning av avvägningsdata Granska alla data som samlats med din digitala Leica avvägare i Leica Geo Office speciella avvägningsmeny. Välj de beräkningsinställningar som du föredrar och beräkna, snabbt och automatiskt. Använd resultathanteringen för att kontrollera och analysera avvägningsresultaten samt generera en rapport. Slutligen, lagra resultatet och/eller exportera det enligt önskemål. Leica Geo Office är det ideala programmet för Leicas digitala avvägare. Nätutjämning Nätutjämningsmodulen möjliggör en kombination av alla typer av mätningar GPS, TPS och avvägare eller att hantera dessa var för sig i en rigoröst minsta kvadratutjämning för att generera de bästa koordinaterna samt att verifiera att de passar mot de kända punkternas koordinater. Uttömmande statistiska tester identifierar misstag och stora avvikelser. Nätutjämningen baseras på den kraftfulla MOVE3- kärnan med rigorösa algoritmer. Den utjämnar 3D GPS-nätverk, 2D TPS-polygontågsnät och höjdnät, 1D avvägningsnät samt en kombination av GPS-, TPSoch avvägningsnät. En ytterligare fördel med nätutjämningsmodulen är att den tillåter användaren att designa och analysera nätverk för att kontrollera dess funktion innan man går ut i fält och etablerar nätet. Nätverksutjämning slutför ditt arbete perfekt. Areor och volymer Denna modul möjliggör beräkning av digitala terrängmodeller från kända punkter i ditt projekt. Brytlinjer kan integreras och modellen uppdateras automatiskt. Gränser kan beräknas automatiskt eller kan definieras manuellt. Areor kan visas i 2D eller 3D-visning med en mängd grafiska möjligheter. Du kan beräkna volymer ovanför en referenshöjd eller mellan två areor med areamodulen. Leica Geo Office ger dig möjligheten att hantera dina terrängmodeller helt integrerat. Alla areor och volymer uppdateras omedelbart när koordinater behöver förändras.

12 Antingen du vill mäta in en fastighet eller en byggplats, en fasad eller inomhus för att skapa konstruktionsplan eller göra exakta mätningar på broar eller tunnlar Leica Geosystems inmätningsinstrument har den rätta lösningen för alla typer av mätningar. System 1200 Series instrumenten och mjukvaran är designade för att klara dagliga utmaningar inom modern geodesi. Alla har de utmärkta, enkla och användarvänliga gränssnitt. Den lättlästa menystrukturen, enkla och klara funktioner samt högteknologisk perfektion passar till GPS och TPS-applikationer i fält. Om du vill utnyttja fördelarna i båda teknologierna i kombination eller var för sig - flexibiliteten i Leica Geosystems instrument är pålitlig och garanterar produktiv mätning. When it has to be right. Illustrationer, beskrivningar och tekniska specifikationer är icke bindande och kan ändras vid behov. Tryckt i Schweiz - Copyright Leica Geosystems AG, Heerbrugg, Schweiz sv I.07 RDV Total Quality Management Vårt åtagande för våra kunders trygghet Fråga Leica Geosystems efter mer information om vårt TQM-program. Windows CE är ett registrerat varumärke tillhörande Microsoft Corporation Andra varumärken och varumärken tillhör respektive ägare. Leica SmartPole Produktbroschyr Leica SmartStation Produktbroschyr Leica GPS1200 Produktbroschyr Leica TPS1200 Produktbroschyr Leica GRX1200 Produktbroschyr Leica Geosystems AG Heerbrugg, Schweiz

Leica SmartStation Total station med integrerad GPS

Leica SmartStation Total station med integrerad GPS Leica SmartStation Total station med integrerad GPS Leica SmartStation Totalstation med integrerad GPS Nytt revolutionerande mätsystem. Världens första perfekt kombinerade TPS och GPS. Totalstation med

Läs mer

Leica ScanStation 2 En ny nivå för laserscanners ökad scanhastighet och mångsidighet

Leica ScanStation 2 En ny nivå för laserscanners ökad scanhastighet och mångsidighet Leica ScanStation 2 En ny nivå för laserscanners ökad scanhastighet och mångsidighet Med en förbättrad scanhastighet på upp till 10 gånger snabbare och friheten som totalstationsegenskaperna ger, lyfter

Läs mer

Leica ScanStation C10 Allt-i-ett laserscanner för alla applikationer

Leica ScanStation C10 Allt-i-ett laserscanner för alla applikationer Allt-i-ett laserscanner för alla applikationer Mångsidighet, produktivitet, värde Många organisationer som är intresserade av laserscanning för att bredda och/eller förbättra sin marknad, har väntat på

Läs mer

LEICA DNA digitalavvägare Flyttar fram dina positioner. LEICA DNA digitalavvägare

LEICA DNA digitalavvägare Flyttar fram dina positioner. LEICA DNA digitalavvägare Flyttar fram dina positioner LEICA DNA digitalavvägare Framsteg genom erfarenhet Nur är den här: andra generationens digitalavvägare från Leica, uppfinnaren av världens första digitalavvägare. Dess moderna

Läs mer

< Digitala leveranser av väg och VA-modeller>

< Digitala leveranser av väg och VA-modeller> Föredragshållare: Föredrag : < Digitala leveranser av väg och VA-modeller> Leverans av Anläggningsmodell Leverera digital data Export av Vägmodell Hur exporterar man? Vad

Läs mer

LEICA SPRINTER elektronisk avvägare

LEICA SPRINTER elektronisk avvägare LEICA SPRINTER elektronisk avvägare Felfri, lätt och snabb Ny standard för avvägning till lågt pris LEICA SPRINTER gör dig till en av världens snabbare mätare Tillförlitlig Läser alltid av korrekt LEICA

Läs mer

Fullständig översikt under byggfasen. utvecklat för branschfolk av branschfolk

Fullständig översikt under byggfasen. utvecklat för branschfolk av branschfolk Fullständig översikt under byggfasen utvecklat för branschfolk av branschfolk "Med Gemini Entreprenör är det enkelt att administrera såväl projekterade data som mätdata samt att dokumentera allt som utförs."

Läs mer

30 år av erfarenhet och branschexperts

30 år av erfarenhet och branschexperts 30 år av erfarenhet och branschexperts Integrerad Säkerhet Integrerad Säkerhet Varför överordnat system Användarvänlighet Kvalitet Trygghet Kostnadseffektivitet Varför ett överordnat system? Med stora

Läs mer

ISIS : MOrgOnDAgEnS VErKSTAD, TILLgängLIg IDAg

ISIS : MOrgOnDAgEnS VErKSTAD, TILLgängLIg IDAg ews news news news nnews news news news ISIS : MOrgOnDAgEnS VErKSTAD, TILLgängLIg IDAg Fil På EMO 2013 kommer Tornos lansera ny programmeringsmjukvara för sina maskiner utan assistans från TB-DECO. Den

Läs mer

SWISS Technology by Leica Geosystems. Leica Lino TM L2 The perfect alignment tool

SWISS Technology by Leica Geosystems. Leica Lino TM L2 The perfect alignment tool SWISS Technology by Leica Geosystems Leica Lino TM L2 The perfect alignment tool Helt enkelt perfekt över hela linjen! Din Leica LINO L2 håller dig i lod Optikens kvalitet är avgörande för synligheten

Läs mer

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Ger ett enkelt, centralstyrt underhåll av skrivare och multifunktionssystem HANTERING AV ARBETSFLÖDET ETT ENKELT SÄTT ATT UNDERHÅLLA

Läs mer

Gemini Basfunktioner

Gemini Basfunktioner Gemini Basfunktioner Applikationslager Hjälpgeometri IFC-import IFC-export DWG-import DWG-export Filtyper Mallar Maskinstyrning Mätdata-import Mätdata-export Panorera Presentation Projekthantering Projektstart

Läs mer

GSL 1000. Elektroniskt högsäkerhetslås för värdeskåp, valv och dörrar

GSL 1000. Elektroniskt högsäkerhetslås för värdeskåp, valv och dörrar GSL 1000 Elektroniskt högsäkerhetslås för värdeskåp, valv och dörrar GSL 1000 GSL 1000 är ett otroligt flexibelt elektroniskt högsäkerhetslås som kan användas som en fristående enhet, som ett lås med engångskoder

Läs mer

Beskrivning av PowerSoft

Beskrivning av PowerSoft BESKRIVNING AV POWERSOFT... 1 PRINCIPSKISS... 1 ANVÄNDARDEL... 2 Visningssidor... 2 Visning och hantering... 4 Diagram och tabeller... 5 KONFIGURATION... 7 Kommunikation och anslutningar... 7 Instrument...

Läs mer

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem.

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem. LEGA ONLINE - Sveriges största internetbaserade bokningssystem Bli lönsammare med Lega Online Tänk om alla dina bokningar, kunder och artiklar fanns samlade i ett system, med fullständig statistik och

Läs mer

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ARX, RX och Smartair ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ASSA är kanske inte det första företag du tänker på när det är dags att installera passersystem?

Läs mer

Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk.

Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk. Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk. Möt de nya utgåvorna...4 Tre sätt att köpa Windows...10 Uppgradering på en befintlig dator...12 Navigera i Windows 8...14 Sälja in Windows 8...18 Möt Windows 8.

Läs mer

Pressmeddelande. Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet

Pressmeddelande. Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet Pressmeddelande Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet Pressmeddelande Pressmeddelande Pressmeddelande Pressmeddelande Tre nya modeller med bättre portabilitet,

Läs mer

Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg

Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg Vad är Meridix Studio? Meridix Studio är ett verktyg som låter er analysera och följa upp er kommunikation via ett enkelt men kraftfullt

Läs mer

Hjulinställare RAVAGLIOLI RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS. Tel 0500-444 555 Fax 0500-470 270 www.spikenservice.se info@spikenservice.

Hjulinställare RAVAGLIOLI RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS. Tel 0500-444 555 Fax 0500-470 270 www.spikenservice.se info@spikenservice. RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS 3DT TARGET (Solid Vision Technology) 3-punktfäste med snabblåsning 8-24 styrning Ingen adapter krävs Extremt snabb Inget behov av run out Extremt lätt Inga elektroniska komponenter

Läs mer

Dino-Lite ESD-säkra digitala mikroskop för elektronikindustrin

Dino-Lite ESD-säkra digitala mikroskop för elektronikindustrin Dino-Lite ESD-säkra digitala mikroskop för elektronikindustrin Ett komplett utbud av ESD-säkra digitala mikroskop Med Dino-Lite kan vi erbjuda ett komplett utbud av ESD-säkra digitala mikroskop och tillbehör

Läs mer

The Complete Property Management System

The Complete Property Management System The Complete Property Management System HotSoft 8 Cloud Solution Med vår nya hosting-lösning får du tillgång till HotSoft 8 via säkra tunnlar över internet. HotSoft 8 körs via en server hos Hoist Cloud

Läs mer

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 MINI DESIGN XS4 MINI DESIGN : Modern och stilren design är SALTO:s varumärke. Med XS4 Mini

Läs mer

Överföring av Data, Heikki Halttula Vianova Systems Finland Oy Finland Heikki.Halttula@vianova.fi

Överföring av Data, Heikki Halttula Vianova Systems Finland Oy Finland Heikki.Halttula@vianova.fi Sesjon Grenseløse data Överföring av Data, Heikki Halttula Vianova Systems Finland Oy Finland Heikki.Halttula@vianova.fi Allmänt Mycket tid och kostnader går åt i projekt till dataöverföring mellan olika

Läs mer

Want to buy the final ERP-system in your career, Sir?

Want to buy the final ERP-system in your career, Sir? Make your business smar ter Want to buy the final ERP-system in your career, Sir? Jeevesselected_2x2_vPRINT.indd 1 30//0 1:01:00 Chained to your old ERP system, Sir? You have been Selected to unlock your

Läs mer

EL-Online. Telemetri / Individuell mätning

EL-Online. Telemetri / Individuell mätning EL-Online Telemetri / Individuell mätning Vad är Telemetri? Telemetri (Tele + metri) betyder fjärrmätning. Telemetri är överföring av mätdata från ett eller flera mätobjekt (t.ex. givare) till en central

Läs mer

Basware Catalogs Katalogtjänster för leverantörer och kunder

Basware Catalogs Katalogtjänster för leverantörer och kunder A Presentation Catalogs Katalogtjänster för leverantörer och kunder Kenneth Tellebo 6.10.2011 Presentationens innehåll Vad är Catalogs? Catalog Management Tools Catalog Interfaces Service Elements Catalog

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

Mitutoyo lanserar helt nya Surftest SJ-210.

Mitutoyo lanserar helt nya Surftest SJ-210. Mitutoyo lanserar helt nya Surftest SJ-210. Med förbättrat handhavande, fler funktioner, bättre prestanda, fler analysmöjligheter och visningsval är den ett kraftfullt tillskott till Surftest SJ-serien

Läs mer

Programmeringsmjukvara TwidoSuite Ett enklare sätt att programmera

Programmeringsmjukvara TwidoSuite Ett enklare sätt att programmera Programmeringsmjukvara TwidoSuite Ett enklare sätt att programmera P94543 P94541 Följ guiden Projekt Beskrivning Testa skillnaden! Här hittar du en kort sammanfattning av de olika utvecklingsfaserna i

Läs mer

gps@work ab Välkomna till Jord- och SkogsGIS och gps@work ab 8-9 november 2006

gps@work ab Välkomna till Jord- och SkogsGIS och gps@work ab 8-9 november 2006 gps@work ab Välkomna till Jord- och SkogsGIS och gps@work ab 8-9 november 2006 gps@work ab Aris Kolovos 2005 Magellan 2004 gps@work ab Thales Navigation 2000 Cartesia 1995 AgCom AB Ashtech gps@work ab

Läs mer

Kaba evolo Grunden för en säker framtid

Kaba evolo Grunden för en säker framtid Kaba evolo Grunden för en säker framtid Framtidens elektroniska låssystem - idag Framtidens låssystem Förändringar i organisationen Dagens affärsliv kännetecknas av snabba förändringar och dynamisk utveckling-

Läs mer

Jämförelse mellan volymberäkning baserad på flygfotografering och volymberäkning baserad på traditionell inmätning

Jämförelse mellan volymberäkning baserad på flygfotografering och volymberäkning baserad på traditionell inmätning Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Naturgeografi Magnus Wallsten Jämförelse mellan volymberäkning baserad på flygfotografering och volymberäkning baserad på traditionell inmätning Comparison

Läs mer

Leica 3D Disto skapa en reell värld

Leica 3D Disto skapa en reell värld Leica 3D Disto skapa en reell värld Komplett produktivitet Din nya partner för effektiv mätning Mätningar i 3 dimensioner med hög precision. RAUM: 90/0/0 Projek t punkt för punkt. Records i olika format.

Läs mer

PC Software Point Creator for AutoCAD

PC Software Point Creator for AutoCAD PC Software Point Creator for AutoCAD Snabbguide Introduktion till Hilti Point Creator för AutoCAD Hilti Point Creator används för att extrahera punktkoordinater från BIM/CAD-ritningar i 2D eller 3D. Dessa

Läs mer

Microsoft Dynamics NAV 2015

Microsoft Dynamics NAV 2015 Microsoft Dynamics NAV 2015 Business Solutions Göteborg Prästgårdsgatan 28 431 44 Mölndal Stockholm Parmmätargatan 24 112 24 Stockholm Innehåll 3 Dynamics NAV 2015 för tablets 4 Förbättrad användarupplevelse

Läs mer

SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN

SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN Epson EB-1400Wi-serien SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN projicera upp till: flera användare kan anteckna skriv ut, spara och dela UTVECKLAD FÖR FÖRETAG INTEGRERAT SYSTEM FÖR INTERAKTIVA MÖTESRUM

Läs mer

MITUTOYOS ROUNDTEST OCH FORMTRACER KAMPANJ

MITUTOYOS ROUNDTEST OCH FORMTRACER KAMPANJ MITUTOYOS ROUNDTEST OCH FORMTRACER KAMPANJ Från 1 oktober till 31 december, 2015 MITUTOYO ROUNDTEST OCH FORMTRACER KAMPANJ ROUNDTEST Roundtest RA-120 Anpassad för verkstadsmiljö, med hög prestanda Lätt

Läs mer

Vägen till en modern. integrations plattform

Vägen till en modern. integrations plattform Vägen till en modern integrations plattform Integrerade säkerhetssystem Integrerade säkerhetssystem Basen i det integrerade säkerhetssystemet utgörs alltid av olika funktionssystem, inbrottslarm, överfallslarm,

Läs mer

Effektivisera dina hjärtlungundersökningar

Effektivisera dina hjärtlungundersökningar Effektivisera dina hjärtlungundersökningar Welch Allyns hjärtlungsortiment Ett flexibelt och journalkompatibelt hjärtlungsortim Effektivisera din praktik utan att förändra ditt arbetssätt. Nu kan du välja

Läs mer

EXAMENSARBETE. Terrängmodellering. Martin Ström. Högskoleexamen Bygg och anläggning

EXAMENSARBETE. Terrängmodellering. Martin Ström. Högskoleexamen Bygg och anläggning EXAMENSARBETE Martin Ström Högskoleexamen Bygg och anläggning Luleå tekniska universitet Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser Martin Ström Förord Som en del i utbildningen Bygg och Anläggning

Läs mer

SKAPA ETT FÄLT. 5. 5 Bestäm om du vill registrera en gräns. 1. 1 Knacka på Field på körskärmen.

SKAPA ETT FÄLT. 5. 5 Bestäm om du vill registrera en gräns. 1. 1 Knacka på Field på körskärmen. SKP ETT FÄLT 1. 1 Knacka på Field på körskärmen. 5. 5 estäm om du vill registrera en gräns. 2. 2 Om du är klar med det aktuella fältet knackar du på Ja. 6. 6 ekräfta eller ändra namn på klient, gård, fält

Läs mer

SMULTRON. Fredrik Li, Ester, Anders, Jessica, Philip. Malmö Högskola Konst Kultur Kommunikation OOP5 - Mobile Applications IDK 05 - April/Maj 2007

SMULTRON. Fredrik Li, Ester, Anders, Jessica, Philip. Malmö Högskola Konst Kultur Kommunikation OOP5 - Mobile Applications IDK 05 - April/Maj 2007 SMULTRON av Fredrik Li, Ester, Anders, Jessica, Philip Malmö Högskola Konst Kultur Kommunikation OOP5 - Mobile Applications IDK 05 - April/Maj 2007 - När man har turen att hitta en plats där man trivs

Läs mer

www.neopost.se MODELLER SPECIFIKATIONER

www.neopost.se MODELLER SPECIFIKATIONER ANVÄNDArvänlig ENKLARE ÄN EN KOPIERINGSMASKIN MODULUPPBYGGD ANPASSAS enkelt EFTER DIN VERKSAMHET HÖG PRODUKTIVITET OCH EFFEKTIVITET LÅG LJUDNIVÅ PASSAR ALLA MILJÖER kräver INGA FÖRKUNSKAPER OMR-LÄSNING

Läs mer

CW RefLevel - Användarbeskrivning

CW RefLevel - Användarbeskrivning C/W CadWare CW RefLevel - Användarbeskrivning OBS: Listan under CadWare kan variera mellan olika system. Modul i exemplet här kan saknas i vissa system. Allmänt Rationell hantering av modellfiler i ett

Läs mer

SÄKERHET FLIR THERMAL FENCE. Detekterar. Verifierar. Reagerar. Omedelbart.

SÄKERHET FLIR THERMAL FENCE. Detekterar. Verifierar. Reagerar. Omedelbart. SÄKERHET FLIR THERMAL FENCE Detekterar. Verifierar. Reagerar. Omedelbart. THE FLIR THERMAL FENCE Fullt integrerat varningssystem för omedelbar detektering och verifiering av objekt. FLIR Thermal Fence

Läs mer

AutoCAD Civil 3D 2015 Grundkurs

AutoCAD Civil 3D 2015 Grundkurs AutoCAD Civil 3D 2015 Grundkurs Augustin Konsult AutoCAD Civil 3D 2015 Grundkurs, version 1.0 2014-10-29 Kapitel 1: Användargränssnitt och den svenska lokaliseringen... 6 Ribbons och menyer... 6 Toolspace...

Läs mer

NYA BEHANDLINGSMETODER DEN SÄKRA BEHANDLINGEN BEHANDLINGAR FÖR BÅDE KVINNOR OCH MÄN - UTAN KIRURGISKA INGREPP

NYA BEHANDLINGSMETODER DEN SÄKRA BEHANDLINGEN BEHANDLINGAR FÖR BÅDE KVINNOR OCH MÄN - UTAN KIRURGISKA INGREPP NYA BEHANDLINGSMETODER Beautytek utvecklades ursprungligen för användning inom medicinen och har redan visat sin överlägsenhet inom detta område. Beautytek är knappast jämförbar med någon annan känd konventionell

Läs mer

Kurs i Topocad Grundkurs CAD och Mätning. 2010-10-01 Adtollo AB Thomas Sandström

Kurs i Topocad Grundkurs CAD och Mätning. 2010-10-01 Adtollo AB Thomas Sandström Kurs i Topocad Grundkurs CAD och Mätning 2010-10-01 Adtollo AB Thomas Sandström Adtollo AB 2010 Tomas Sandström 2 Innehå ll Innehåll... 3 Introduktion... 4 Välj projekt... 5 Inställningar... 6 Systeminställningar...

Läs mer

ISM WEB. ISM WEB GIS för alla typer av användare. Kundanpassade Intranät- Internet- Portallösningar

ISM WEB. ISM WEB GIS för alla typer av användare. Kundanpassade Intranät- Internet- Portallösningar ISM WEB O P E N S O U R C E S Ä K E R H E T I N S P I R E G I S - A N A L Y S W M S I N T E R O P E R A B I L I T E T A R B E T S F L Ö D E N I N T E G R A T I O N D A T A F Å N G S T E D I T E R I N G

Läs mer

Adobe Fireworks CS6. Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Adobe Fireworks CS6.

Adobe Fireworks CS6. Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Adobe Fireworks CS6. Adobe Fireworks CS6 Marketing Copy för Channel Partners Adobe Fireworks CS6 Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Adobe Fireworks CS6. HUR

Läs mer

En CAD-ansvarigs syn på integrering mot CAD.

En CAD-ansvarigs syn på integrering mot CAD. En CAD-ansvarigs syn på integrering mot CAD. Kraven på att minska ledtiderna ökar. Hur kan man med de verktyg som finns på marknaden organisera det hela så att det förenklar konstruktörens arbete och hela

Läs mer

QosmioEngine För avancerad video

QosmioEngine För avancerad video QosmioEngine För avancerad video Qosmio förenar QosmioEngines och QosmioPlayers högkvalitativa videofunktioner, Harman Kardon högtalare och SRS TruSurround XT: s funktioner för surroundljud och digital

Läs mer

Leica mojo3d start första gången

Leica mojo3d start första gången Leica mojo3d start första gången Generellt Denna instruktion visar hur du kommer igång med Leica mojo3d första gången. För mer detaljerade instruktioner se Leica mojo3d användarmanual. Beroende på version

Läs mer

Skalbarhet är den bästa lösningen. Den nya LMS 7 Professional.

Skalbarhet är den bästa lösningen. Den nya LMS 7 Professional. Skalbarhet är den bästa lösningen. Den nya LMS 7 Professional. 2 Effektivitet genom anpassning Idealiska lösningar för din framgång För att garantera omedelbart svar på hjälpanrop, snabb service och sammanhängande

Läs mer

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet Enkel hantering även för en ovan användare maximal produktivitet spar tid och kostnader professionell, utför försändelser av högsta kvalitet kostnadsbesparande i dag och i framtiden God åtkomlighet - ergonomisk

Läs mer

ASCOM IP-DECT TRÅDLÖS IP-TELEFONI MED BEPRÖVAD TEKNOLOGI

ASCOM IP-DECT TRÅDLÖS IP-TELEFONI MED BEPRÖVAD TEKNOLOGI ASCOM IP-DECT TRÅDLÖS IP-TELEFONI MED BEPRÖVAD TEKNOLOGI 2 ASCOM IP-DECT Ascom är ledande inom trådlös telefoni för professionella användare. Våra lösningar är kända för sin flexibilitet, tillförlitlighet

Läs mer

Professionella lösningar för spårning och vägföljning. Produktkatalog

Professionella lösningar för spårning och vägföljning. Produktkatalog Professionella lösningar för spårning och vägföljning Produktkatalog Motiverade att excellera Navitrace är ett företag som tillverkar och säljer lösningar för GPS spårning och vägföljning (Tracking & Tracing)

Läs mer

Uni-View Excel rapporter

Uni-View Excel rapporter Uni-View Excel rapporter 1 2 Uni-View Excel rapporter 1. Förord Uni-View Excel rapporter är en option till Uni-View med funktion för att bygga avancerade rapporter baserat på historiken i ett Uni-View

Läs mer

EduAdmin. Du blir lönsammare med. EduAdmin. www.eduadmin.se. - Allt en utbildare behöver! Upptäck friheten med EduAdmin

EduAdmin. Du blir lönsammare med. EduAdmin. www.eduadmin.se. - Allt en utbildare behöver! Upptäck friheten med EduAdmin - Allt en utbildare behöver! Du blir lönsammare med EduAdmin Tänk om du alltid hade full koll på dina kurstillfällen, deltagare, bokningar från hemsidan och samtidigt kunde se vilken inkomst bokningarna

Läs mer

Framtidens produktion

Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens Framtidens produktion Siemens är en pionjär inom Future of Manufacturing. Vi hjälper Sveriges industrier att ta klivet upp till

Läs mer

Order: 08-630 53 10 order@partnersec.se PRODUKTKATALOG LOBBY TRACK BESÖKSSYSTEMET FÖR ALLA VERKSAMHETER

Order: 08-630 53 10 order@partnersec.se PRODUKTKATALOG LOBBY TRACK BESÖKSSYSTEMET FÖR ALLA VERKSAMHETER Order: 08-630 53 10 order@partnersec.se PRODUKTKATALOG LOBBY TRACK BESÖKSSYSTEMET FÖR ALLA VERKSAMHETER 08-630 53 10, order@partnersec.se ORDER BESÖKSSYSTEMET LOBBY TRACK Lobby Track passar alla verksamheter,

Läs mer

Innovation för system integration

Innovation för system integration Innovation för system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR-bakplan En användarvänlig och tillförlitlig montagelösning mellan DCS/PLC/SIS systemet och isolatorer/i.s. gränssnitten TEMPERATUR EX GRÄNSSNITT

Läs mer

DIGITAL DOKUMENTDISTRIBUTION EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR ETT OPTIMALT DOKUMENTFLÖDE SHARP DOCUMENT SOLUTIONS

DIGITAL DOKUMENTDISTRIBUTION EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR ETT OPTIMALT DOKUMENTFLÖDE SHARP DOCUMENT SOLUTIONS DIGITAL DOKUMENTDISTRIBUTION EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR ETT OPTIMALT DOKUMENTFLÖDE SHARP DOCUMENT SOLUTIONS KONSTEN ATT SKAPA SÄKRARE OCH På Sharp är vi medvetna om behovet av mer effektiva kommunikationsmetoder

Läs mer

Leica DISTO A2. The original laser distance meter

Leica DISTO A2. The original laser distance meter Leica DISTO A2 The original laser distance meter Bruksanvisning Svenska Vi gratulerar till Ert köp av Leica DISTO s. Säkerhetsanvisningar finns i bifogat häfte. Läs igenom säkerhetsanvisningarna och

Läs mer

Egenskaper för digitala läromedel och film

Egenskaper för digitala läromedel och film Egenskaper för digitala läromedel och film Digitala läromedel Detta är en sammanställning av vad man bör beakta vid framställning av digitala läromedel för att nå största möjliga tillgänglighet.. Det som

Läs mer

Din leverantör av hissautomater, pallställ, grenställ och utdragsenheter.

Din leverantör av hissautomater, pallställ, grenställ och utdragsenheter. v.2 Compact talk Programvaran som integrerar Compact Hissautomater med överliggande system Compact Talk gör det enkelt att till låg kostnad integrera Compact Hissautomater med ett överliggande system som

Läs mer

Sömlös bildkvalitet vid 60 fps

Sömlös bildkvalitet vid 60 fps PCIe-inspelningskort för HD HDMI VGA DVI & komponent 1080P vid 60 FPS StarTech ID: PEXHDCAP60L Detta allt-i-ett PCI Express-inspelningskort låter dig spela in video och stereoaudio i 1080p HD till ditt

Läs mer

Mamut Open Services. Mamut Kunskapsserie. Kom i gång med Mamut Online Survey

Mamut Open Services. Mamut Kunskapsserie. Kom i gång med Mamut Online Survey Mamut Open Services Mamut Kunskapsserie Kom i gång med Mamut Online Survey Kom i gång med Mamut Online Survey Innehåll MAMUT ONLINE SURVEY... 1 KOM I GÅNG MED MAMUT ONLINE SURVEY... 3 MAMUT-ANVÄNDARE:

Läs mer

Mätprincip för automatisk nivåoch temperaturmätning

Mätprincip för automatisk nivåoch temperaturmätning Mätprincip för automatisk nivåoch temperaturmätning DIVER - en datalogger för varje tillfälle Divern är en automatisk datalogger med inbyggt batteri och minne som registrerar vattnets nivå och temperatur,

Läs mer

WHITE PAPER. Open End TM Funktionell översikt

WHITE PAPER. Open End TM Funktionell översikt Open End TM Funktionell översikt Open End tillför verksamhetsprocesser nya möjligheter genom att kombinera avancerad teknik för automatiserad informationshantering i realtid med intuition och hög användbarhet.

Läs mer

Företagspresentation. Ett mätteknisk konsultföretag. Copyright 2012 Mätservice AB All rights reserved

Företagspresentation. Ett mätteknisk konsultföretag. Copyright 2012 Mätservice AB All rights reserved Företagspresentation Ett mätteknisk konsultföretag Företaget Presentation av Mätservice AB Mätservice i Jämtland AB bildades 1998 av Tomas Persson som är mätningstekniker och VD för bolaget. Tomas har

Läs mer

Snabbguide Överföring av resultat till PC. systemsure Plus

Snabbguide Överföring av resultat till PC. systemsure Plus Snabbguide Överföring av resultat till PC systemsure Plus Så här enkelt sparar du mätresultaten från instumentet till datorn Först måste programvaran installeras på din PC. Sätt CDn i CD-ROM läsaren och

Läs mer

UAS Obemannad flygfotografering Trimtec AB www.trimtec.se. Copyright. 2013 Trimtec AB, all rights reserved

UAS Obemannad flygfotografering Trimtec AB www.trimtec.se. Copyright. 2013 Trimtec AB, all rights reserved UAS Obemannad flygfotografering Trimtec AB www.trimtec.se UAS Obemannad flygfotografering Agenda UAS Fördelar Tekniken Hur det går till Användningsområden Lagar Tillstånd Regler Kamera Egenskaper Noggrannhet

Läs mer

EXAMENSARBETE. Jämförelse mellan terrängmodeller i NovaPoint 18 och Civil 3D 2014. Emma Åman 2014. Högskoleexamen Samhällsbyggnad

EXAMENSARBETE. Jämförelse mellan terrängmodeller i NovaPoint 18 och Civil 3D 2014. Emma Åman 2014. Högskoleexamen Samhällsbyggnad EXAMENSARBETE Emma Åman 2014 Högskoleexamen Samhällsbyggnad Luleå tekniska universitet Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser Emma Åman Förord Först och främst vill jag tacka att möjligheten

Läs mer

moduweb Vision Alla system är synliga vid snabb överblick att: visualisera, analysera, styra.

moduweb Vision Alla system är synliga vid snabb överblick att: visualisera, analysera, styra. moduweb Vision Alla system är synliga vid snabb överblick att: visualisera, analysera, styra. 2 Jag vill se hela bilden. moduweb Vision ger mig full åtkomst till installationen. Bekvämt och tydligt. Vill

Läs mer

GETINGES DA VINCI-LÖSNING

GETINGES DA VINCI-LÖSNING GETINGES DA VINCI-LÖSNING 2 GETINGES DA VINCI-LÖSNING TOPPMODERN LÖSNING, VALIDERAD OCH KLAR FÖR ROBOTASSISTERAD KIRURGI I mer än 100 år har Getinge genomgående levererat högeffektiva produkter för behandling

Läs mer

Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8).

Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8). Beskrivning av nya Aquila 3 Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8). Aquila 3 är helt kompatibel

Läs mer

Leica MNS1200 GNSS Tuffa GNSS-lösningar för tuffa arbetsmiljöer

Leica MNS1200 GNSS Tuffa GNSS-lösningar för tuffa arbetsmiljöer Leica MNS1200 GNSS Tuffa GNSS-lösningar för tuffa arbetsmiljöer >Snabb >Smart >Intregrerad Leica MNS1200 GNSS Robust GNSS maskinstyrningslösning Leica MNS1200 GNSS (Global Navigation Satellite System)

Läs mer

ATIVA Development AB. ATIVA-Mätdon. Produktinformation. Sidan 1 av 6

ATIVA Development AB. ATIVA-Mätdon. Produktinformation. Sidan 1 av 6 ATIVA-Mätdon Produktinformation Sidan 1 av 6 Allmänt om ATIVA-Mätdon ATIVA-Mätdon är ett register för företagets mätdon, verktyg och andra instrument. Det håller bl.a. reda på statusen för varje individ

Läs mer

Nyhet: Enkel planering med CABMAX DYNALOG. Program för stomplanering och beslagsbeställning. www.blum.se

Nyhet: Enkel planering med CABMAX DYNALOG. Program för stomplanering och beslagsbeställning. www.blum.se Nyhet: Enkel planering med CABMAX DYNALOG Program för stomplanering och beslagsbeställning www.blum.se Varför ska just du installera DYNALOG? Planering av skåpstommar och mycket mer Tack vare enkel och

Läs mer

AutoTrac Universalsats 200

AutoTrac Universalsats 200 AutoTrac Universalsats 200 Introduktion till guidning John Deere GreenStar guidesystem ökar inte bara värdet på dina maskiner, det hjälper dig också att effektivisera din tid på fältet. John Deere erbjuder

Läs mer

Stöd för samiska språk i Windows XP

Stöd för samiska språk i Windows XP Microsoft-stödet av samiska Stöd för samiska språk i Windows XP Från och med Service Pack 2 för Windows XP ger Microsoft fullständigt stöd för de samiska språken i Finland, Norge och Sverige i enlighet

Läs mer

STYRKAN I ENKELHETEN. Business Suite

STYRKAN I ENKELHETEN. Business Suite STYRKAN I ENKELHETEN Business Suite HOTET ÄR VERKLIGT Onlinehot mot ditt företag är verkliga, oavsett vad du gör. Om du har data eller pengar är du ett mål. Säkerhetstillbuden ökar drastiskt varje dag

Läs mer

Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager

Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager u n i F L O W uniflow Output Manager Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager Ta kontroll över dina kopior och utskrifter och öka effektiviteten Med uniflow Output Manager får

Läs mer

Green mile är en eco-mätare som hjälper föraren att köra miljövänligare.

Green mile är en eco-mätare som hjälper föraren att köra miljövänligare. Green mile är en eco-mätare som hjälper föraren att köra miljövänligare. Den har en mätare som tydligt visar hur bränslesnålt man kör i en färgskala från grönt till rött. Green mile kan visa statistik

Läs mer

MyConnect Link. Konfigurationsverktyg för Flygt MμConnect. Snabbguide

MyConnect Link. Konfigurationsverktyg för Flygt MμConnect. Snabbguide MyConnect Link Konfigurationsverktyg för Flygt MμConnect Snabbguide 1 Innehåll 1 Krav och installation... 3 1.1 Kännetecken och funktion... 3 1.2 Ladda ner, redigera, spara och visa konfigurationsfiler...

Läs mer

LiTH. WalkCAM 2007/05/15. Testplan. Mitun Dey Version 1.0. Status. Granskad. Godkänd. Reglerteknisk projektkurs WalkCAM LIPs

LiTH. WalkCAM 2007/05/15. Testplan. Mitun Dey Version 1.0. Status. Granskad. Godkänd. Reglerteknisk projektkurs WalkCAM LIPs Testplan Mitun Dey Version 1.0 Status Granskad Godkänd 1 PROJEKTIDENTITET Reglerteknisk projektkurs, WalkCAM, 2007/VT Linköpings tekniska högskola, ISY Namn Ansvar Telefon E-post Henrik Johansson Projektledare

Läs mer

Användarhandledning för mcdmonitorii

Användarhandledning för mcdmonitorii Användarhandledning för mcdmonitorii INTRODUKTION mcdmonitorii är ett PC-program som körs under Microsoft Windows version 2000 eller senare. Det är utvecklat för övervakning och datainsamling i cisterner

Läs mer

SNABB mätning av maskinprestanda. NOGGRANN detektering och rapportering av vridpunktsfel. OPTIMERAD maskininställning och ökad kapacitet

SNABB mätning av maskinprestanda. NOGGRANN detektering och rapportering av vridpunktsfel. OPTIMERAD maskininställning och ökad kapacitet AxiSet Check-Up AxiSet Check-Up SNABB mätning av maskinprestanda NOGGRANN detektering och rapportering av vridpunktsfel OPTIMERAD maskininställning och ökad kapacitet AUTOMATISERAD kontroll och referensmätning

Läs mer

medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare TRENDER OCH TEKNIK FÖR KONTORET

medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare TRENDER OCH TEKNIK FÖR KONTORET Rekrytera rätt medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare Bland tusentals bärbara datorer är det inte lätt att hitta rätt modell i förhållande till verksamhetens krav. Måste den vara

Läs mer

AALTO CONTROL -SYSTEMET

AALTO CONTROL -SYSTEMET AALTO CONTROL -SYSTEMET TRÅDLÖS, CENTRALISERAT SYSTEM FÖR FJÄRRÖVERVAKNING AV ARMATURER MED INBYGGD RESERVKRAFT TRÅDLÖS TEKNOLOGI Trådlös övervakning för nödbelysningsarmaturer, upp till 5.000 armaturer

Läs mer

Sverige byter referenssystem

Sverige byter referenssystem Kommunerna har en nyckelroll Sverige byter referenssystem Förenklad användning av lägesbunden information FOTO: Björn Hårdstedt Ett enhetligt referenssystem förenklar användningen av lägesbunden information.

Läs mer

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET Makes IT happen Idnet grundades 1991 och har på den tiden gått från att vara en teknikleverantör till att bli en expert på IT-logistiklösningar för varuflöden i både butik-, lager- och transportsektorn.

Läs mer

3D-scanning. Volymberäkning vid scanning av bergvägg. 3D-scanning Volume calculation when scanning a rock wall. Stefan Svahn

3D-scanning. Volymberäkning vid scanning av bergvägg. 3D-scanning Volume calculation when scanning a rock wall. Stefan Svahn 3D-scanning Volymberäkning vid scanning av bergvägg 3D-scanning Volume calculation when scanning a rock wall Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap, Naturgeografi Examensarbete Mät- och kartprogrammet

Läs mer

EN BRA AFFÄR! Från 1 november till 19 december 2014 HÖGKVALITATIVA MÄTPRODUKTER

EN BRA AFFÄR! Från 1 november till 19 december 2014 HÖGKVALITATIVA MÄTPRODUKTER Kampanjen gäller från 1 november till 19 december 2014. Vi förbehåller oss rätten att göra tekniska ändringar och uppdateringar. Dessa priser gäller endast företagskunder, och alla priser är nettopriser

Läs mer

Förändringar i v4 SR-4

Förändringar i v4 SR-4 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 Windows-delen... 3 Ärendehantering... 3 Jobbhantering... 3 E-post m.m... 3 Inventering... 3 Connections... 3 Användare... 3 Export... 4 Management... 4 Webb-delen...

Läs mer

Kom igång med TIS-Office

Kom igång med TIS-Office Kom igång med TIS-Office Denna guide hjälper dig att komma igång med TIS-Office, mer information om hur man använder programmet finns i manualer på TIS-Office CD-skivan och i den inbyggda hjälpfunktionen

Läs mer

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig.

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Kärcher Fleet Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Ökat perspektiv för större framgång. Från den globala marknadsledaren inom rengöringsteknik kommer Kärcher Fleet - det innovativa

Läs mer