Leica System 1200 Software Integrerad mjukvara för GPS1200 och TPS1200

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Leica System 1200 Software Integrerad mjukvara för GPS1200 och TPS1200"

Transkript

1 Leica System 1200 Software Integrerad mjukvara för GPS1200 och TPS1200

2 Leica System 1200 mjukvara System 1200 mjukvara inkluderar SmartWorx integrerad mjukvara för TPS, GPS och RX1250 och Leica Geo Office ett omfattande programpaket för kontoret. SmartWorx stödjer GPS, TPS och RX1250 och säkerställer ett effektivt, kraftfullt, lätthanterligt och fullt kompatibelt system med samma displayer,och operationer, identiska funktioner och rutiner samt vanliga applikationsprogram. Applikationsprogram Flertalet lättillgängliga applikationsprogram för både GPS, TPS och RX1250 eftersom instrumenten baseras på ett gemensamt mjukvarukoncept. Det är mycket enkelt att växla mellan programmen. RoadRunner Väglinjehanteringssystem RoadRunner är ett kraftfull och omfattande mjukvarusystem för utsättning och kontroll av alla typer av väglinjer, från enkla mittlinjer till de med mycket komplex uppbyggnad. Tillgänglig för både GPS och TPS. Strömlinjeformat datautbyte En hörnsten för System 1200 är den kraftfulla datahanteringen som är lika för GPS, TPS, RX1250 och Leica Geo Office. Detta möjliggör ett strömlinjeformat datautbyte mellan de olika instrumenten samt mellan kontor och fält. Leica Geo Office Denna nya programvara tillhandahåller allt som behövs för hantering, visualisering, bearbetning, import och export av GPS, TPS och avvägningsdata. Vidare tryggas ett enkelt interface mot andra mjukvarusystem. FUNCTION integrated Kombinera GPS och TPS. Använd dem på samma sätt. Växla enkelt mellan instrumenten. Arbeta snabbare, mer noggrant och effektivt. Njut av friheten, smidigheten och kraften i System Leica SmartStation Leica GPS1200 TPS1200 med integrerad GPS. Alla TPS1200 kan uppgraderas till SmartStation. Förenar högsta GPS teknologi med kraftfull datahantering. Perfekt för alla GPS applikationer.

3 Leica System 1200 TPS och GPS Arbetar ihop med alla applikationer Idag och i framtiden Designad och byggd enligt strängaste standard med senaste mätteknik. Leica System 1200 instrument är extremt pålitliga och effektiva även i de svåraste förhållanden. Ett intuitivt användarinterface, mängder av funktioner och möjligheter. Kraftfull datahantering samt användarprogrammering, allt gemensamt för System 1200 GPS och TPS instrument. Användaren kan direkt byta mellan GPS och TPS och använda det som passar bäst för ändamålet, ingen extra utbildning krävs. Dessa nya högteknologiska GPS och TPS-instrument med identiskt handhavande gör varje jobb snabbare, mer noggrant och effektivare än någonsin tidigare. Det viktigaste av allt, du sänker dina kostnader och ökar din vinst. Leica TPS1200 Leica SmartPole Leica SmartWorx Leica Geo Office Totalstationer med topprestanda, hög noggrannhet, klarar allt du vill och lite till. Spara tid med SmartPoles etablering On-the-fly och växla enkelt mellan GPS och TPS. SmartWorx TPS/GPS applikationer är mycket enkla att använda och extremt kraftfulla. Allt du behöver i ett och samma program för TPS, GPS och DNA: Import, visning, konvertering, kvalitetskontroll, beräkning, utjämning, rapporter, export mm.

4 Leica applikationsprogram Ett koncept av standardiserade applikationsprogram GPS, TPS och RX1250 är utrustade med ett stort utbud av standard applikationsprogram för att hjälpa till vid inmätning och utsättning vilket ger ett snabbt och noggrant resultat. För avancerade mätändamål finns en stor skala med applikationsprogram att tillgå. Vid speciella önskemål kan du skriva en egen applikation med hjälp av GeoC++ eller ta kontakt med ditt lokala Leica-kontor. Identiskt mjukvarukoncept Mjukvara, displayer, tangentbord, funktioner, rutiner och till och med applikationsprogrammen är identiska för GPS och TPS. Använd det instrument som passar bäst för den uppkommna situationen. Men bäst av allt, de fungerar på samma sätt! Enkel, snabb hantering Mjukvarukoncepten i GPS1200 och TPS1200 leder dig direkt till det du behöver. Använd de ursprungliga inställningarna eller arbeta fram egna menyer med unika displayer och tangentfunktioner efter dina egna önskemål. System 1200 anpassar sig till dig! Kraftfull fältkodning Ställ punktkodningen på valfritt sätt, använd fri eller tematisk kodning med eller utan attribut. Definiera punkter, linjer och areor. Med System 1200 är det enkelt att förbereda indata för konstruktion, CAD och karthanteringsprogram.

5 Standard applikationsprogram (för ökad produktivitet) och extra applikationsprogram (för speciella ändåmål) Inmätning GPS + TPS Ett kraftfullt program för bl. a. detalj- och topografisk inmätning. För inmätning av punkter, linjer och areor med eller utan koder. Utsättning GPS + TPS Ett antal olika utsättningsmetoder och orienteringsmöjligheter finns att tillgå. Navigera direkt från kartan eller med hjälp av text och grafiska hjälpmedel. Referenslinje GPS + TPS För utsättning relativt fördefinierade linjer och riktningar. Kan användas med eller utan offsetvärden. Används för nät, byggnader, dränering, seismisk inmätning mm. DTM Utsättning GPS + TPS Sätt ut en digital terrängmodell och följ förloppet vid konstruktion. För anläggningsarbeten, fastighetsbildning, gruvtäkter mm. Etablering TPS Etablering och orientering av TPS1200 på en känd station eller etablera en fri station genom att mäta kända punkter eller hämta stationskoordinater direkt från GPS. Koordinatsystem GPS Konvertera WGS84 till ett lokalt koordinatnät. Innehåller ellipsoid, kartprojektion och konvertering för GPS-mätning i lokala koordinater. Satsmätning TPS Mät vinklar och längder en eller flera gånger i cirkelläge I och II. Beräkna och lagra medelvärden. Valfri timer för övervakning. Polygontåg TPS Längder och vinklar mäts med användarguidning för att beräkna koordinater på nya stationer. Efter beräkning redovisas polygontågets slutningsfel. Volymberäkning TPS + GPS Definiera och mät areor och beräkna areavolymen relativ till definierat plan eller gräns. COGO GPS + TPS Ett stort utbud av geometriska beräkningar: Invertering, linjeberäkning, riktning och area mm. Allt vad du behöver i fält. Referensplan GPS + TPS Mät relativt ett användardefinierat plan: horisontellt, vertikalt eller lutande i någon riktning. Fasadscanning med TPS. Dold punkt TPS Mät dolda punkter med en lodstav med 2 eller 3 prismor. Visuell kontroll i fält Med den stora, grafiska kartdisplayen i GPS1200 och TPS1200 kan du direkt se vad du har mätt in och satt ut samt vad som finns kvar att göra. Zooma in och ut och kontrollera färdigställandet direkt i fält. Import/export format Importera kända punkter och utsättningsdata direkt till GPS och TPS eller via Leica Geo Office. Exportera data från GPS, TPS eller Leica Geo Office med standardformat eller användardefinierade formatmallar. System 1200 anpassas enkelt mot GIS-, CAD- och kartmjukvara. Speciella applikationsprogram om du behöver speciella program för speciella applikationer är din investering i System 1200 tryggad. Nya applikationsprogram kan skapas med GeoC++. Skriv ditt program själv eller kontakta Leica, så gör vi det åt dig.

6 Leica RoadRunner Den kompletta lösningen för vägar och linjer RoadRunner är en ny tilläggsapplikation för GPS1200 och TPS1200 med vilken utsättning och annan kontroll av alla typer av linjer möjliggörs. T.ex. motorvägar, oljeledningar, kanaler, flygplatser, körbanor, anläggningsarbeten. RoadRunner innehåller även mjukvara som konverterar data från många designmjukvaror, förbereder data på det sätt du jobbar och laddar till GPS1200 och TPS1200. En specialversion för RoadRunner finns tillgänglig för väg- och tunnelkonstruktioner och underhåll. RoadRunner i fält Sätt ut och kontrollera med de designade element du behöver Med RoadRunner kan du hantera alla kombinationer av geometriska element, från enkla raklinjer till olika typer av klotoidkombinationer. Alla arbetsuppgifter kan hanteras, inklusive: n Raklinjer (mittlinje) n Skevning / lutning (vägyta, kap/fyll) n DTM utsättning n och mycket mer... Avancerad grafik förenklar ditt jobb Se din position relativt en tvärsektion, mittlinje och andra grafiskt valda element som du vill sätta ut eller kontrollera. Med den avancerade grafiken kan du se vad som gjorts och vad som skall göras. Ditt arbete blir snabbare och enklare med RoadRunner. Anpassa efter dina krav RoadRunner är enkelt att använda och otroligt mångsidigt. n Konfigurera programmet som du vill ha det. n Används vid alla typer av jobb, enkla som komplexa. n Definiera paneler med den information du vill ha. n Skapa logfiler, doku ment och de rapporter du behöver leverera. n Spara arbetsproceduren för att lätt återstarta. Intern designeditor Editeringsverktyg ATK Använd editeringen om du vill göra snabba förändringar i linje- eller stationsdata i fält, t.ex. om du stöter på oväntade hinder. Använd editorn för att manuellt skapa linjer från ritningar vid mindre jobb eller vid mindre förändringar. Det är enkelt att anpassa med RoadRunner.

7 RoadRunner ökar produktiviteten Strömlinjeformat datautbyte Med RoadRunner kan du överföra data från många designprogram eller via kontorsprogram direkt till CompactFlash kortet i GPS1200 och TPS1200. Ingen manuell rekonstruktion nödvändig. Eftersom överföringen sker strömlinjeformat och till stor del automatiskt kan du börja din utsättning direkt, övertygad om att all data är rätt. Identisk för GPS och TPS Eftersom RoadRunner är identisk för GPS1200 och TPS1200 kan du använda det instrument som är bäst anpassat för jobbet. Sätt in Compact-Flash kortet med vägdata i instrumentet som du vill använda. Flytta kortet enkelt mellan instrumenten för att växla mellan GPS och TPS. Enkelt att lära och använda RoadRunner är enkelt att lära, enkelt att anpassa till dina arbetsmetoder och kan användas för alla typer av jobb, svåra som lätta, stora som små. Helt flexibelt En av fördelarna med RoadRunner är att du kan presentera data på ett sätt som överensstämmer med dina arbetsmetoder. Välj om du vill sätta ut relativt centrumlinje, profiler, tvärsektioner mm. vad du än önskar. Alla data tillgängliga i fält RoadRunner tillhandahåller snabbt alla data oberoende av jobbets storlek. Vid utsättning i fält kan du hitta nödvändig data direkt. Hantera komplexa arbetsplatser RoadRunners projekthantering hjälper dig att organisera data och att arbeta mer effektivt. n Gruppera data i projekt. n Organisera data i lager, med andra ord olika lager för olika stadier i projektet. n Referera data till ett antal olika jobb. Starta omedelbart Med RoadRunner kan du starta igen efter ett stopp utan att ödsla tid (inga långa starttider) Tryck på Start-/Återgå-funktionen för att komma tillbaka till det läge där du avslutade senast och börja jobba direkt. RoadRunner på kontoret Komplett mjukvara RoadRunners kontorsmjukvara konverterar data från många designmjukvaror och förbereder data för direkt användning i GPS1200 och TPS1200. n Strömlinjeformad datahantering för ett antal designprogramvaror. n Fullt kompatibel med industristandarden LandXML. n Ytterligare konverteringar kan enkelt läggas till. n Enkel hantering för väglinjekonvertering. n Extremt mångsidig. n Möjliggör förberedelse av data på det sätt du föredrar, för det jobb du skall göra.

8 Leica Geo Office Software Den perfekta partnern för GPS1200 och TPS1200 Upptäck den fulla potentialen hos dina data med Leica Geo Office. Se och hantera dina TPS-, GPS- och avvägningsdata med den integrerade programvaran. Beräkna separat eller kombinera mätdata. Leica Geo Office garanterar dig det bästa resultatet. Enkelt och effektivt att använda Leica Geo Office baseras på ett intuitivt grafiskt interface inom en Windows miljö som gör det enkelt att lära och använda. Alla komponenter har ett likartat utseende och känsla. De arbetar strömlinjeformat med varandra. GPS, TPS och avvägningsdata hanteras på ett likartat sätt med verktyg och dataflöde som är standardiserat. Den integrerade hjälpfunktionen tillhandahåller råd och information när du behöver det. Leica Geo Office assisterar vid varje steg. Datahantering De olika handhavande komponenterna för projekt, koordinatsystem, GPS-antenner, rapportlayout mm. tillhandahåller en mycket logisk indelning av viktig information samt en tydlig översikt av alla data. Detta låter dig hantera data och arbeta på ett enkelt och effektivt sätt, i en alltid identisk miljö. Visa och editera Det finns olika grafiska och numeriska displayer för att enkelt se data. Punkter, linjer, areor, koordinater, koder och attributinformation kan enkelt hanteras och kontrolleras, i detalj. Editeringsverktyget låter dig ändra, korrigera, addera eller ta bort data innan beräkning eller export. Med Visa och editera-funktionen kan du enkelt konstatera att ditt arbete är korrekt. Kvalitetskontroll Leica Geo Office tillhandahåller ett antal kvalitetskontroller. Titta på en ritning av dina data och kontrollera dessa på skärmen för att se om något saknas. Beräkna och kontrollera slutningsfel. Det skapas automatiskt medeltal på koordinater på punkter som mäts fler än en gång, såvida de ligger inom satta toleranser.

9 Enkel att anpassa Välj det sätt du vill arbeta på. Konfigurera för dina behov och ändamål. Ställ in menyrader och displayer att visa den information du behöver på ett sätt du själv väljer. Definiera import- och exportmallar för ditt dataformat. Leica Geo Office kan snabbt och enkelt anpassas efter dina behov och önskemål. Verktyg för GPS, TPS och avvägare Kodlisthantering, datautbyteshantering, formatmallar samt mjukvaruuppdatering är verktyg som ofta används för GPSmottagare, totalstationer och även för avvägare. Dessa programvaror är kraftfulla, användardefinierade och enkla att använda. Med tillhörande hjälpguide ger dessa programvaror alla den funktionalitet för att utnyttja hela potentialen hos instrumentens och dess data. TPS bearbetning Räkna om TPS etablering för att uppdatera stationskoordinater och orientering. Etablering och polygontåg kan definieras och bearbetas med parametrar som du föredrar. Polygonresultaten kan visas och sparas i HTMLrapporter. Leica Geo Office har allt som behövs för att bearbeta dina TPS-data, från enkel uppdatering av reflektorhöjder till komplexa polygontågberäkningar. Flexibel rapportering HTML-baserad rapportering ger grunden för en modern och professionell rapportering. Mätloggning i fältboksformat, rapporter på medelvärdesbildade koordinater, olika beräkningsloggar samt ytterligare information kan behandlas och sparas. Konfigurera rapporter så att de innehåller den information som du behöver och definiera teckensnitt för att bestämma utförandet av presentationen. Leica Geo Office har en heltäckande rapportering. Flexibel import och export Importera data från CompactFlash-kortet, direkt från mottagare, totalstation och digital avvägare eller från referensstationer och andra källor via internet. Importera koordinatlistor som ASCII-filer med hjälp av en importguide. Exportera resultat i valfritt format till valfri mjukvara med hjälp av ASCII-exportfunktionen. Överför punkter, linjer, areor, koordinater, koder samt attributdata till GIS, CAD och karthanteringssystem. Leica Geo Office har all den flexibilitet som krävs för en enkel import och export av data.

10 Leica Geo Office Software Kraftfulla beräkningsmoduler Valfria moduler Koordinatkonvertering GNSS efterberäkning Uppgradera funktionerna hos standardmjukvaran för att bättre fylla dina behov. Alla modulerna delar det gemensamma konceptet och arbetar tillsammans i en strömlinjeformad hantering för maximal effektivitet. Leica Geo Office har en komplett uppsättning med verktyg för att definiera koordinatsystem och konvertera koordinater från ett system till ett annat: Bibliotek med ellipsoider, projektioner och geoidmodeller samt sex olika konverteringsmetoder som ger dig flexibilitet att välja den konverteringsteknik som bäst passar ditt projekt. Denna modul behandlar alla typer av rådata från GPS och GLONASS. En av huvudfunktionerna är den klassiska efterbearbetningen av baslinjer i geodetiska stomnät. Den används även för att beräkna kinematisk data, speciellt vid utfyllnad av glapp när RTK-koordinater inte finns tillgängliga till följd av avbrott i radiokommunikationen. Konvertera ellipsoidhöjd till ortometrisk höjd och vice versa med hjälp av användardefinierade geoidmodeller. En speciell funktion med Leica Geo Office är stödet för nationella koordinatsystem som baseras på beräkningar av restfel vid konverteringen mellan WGS84 till lokala koordinater. Med Leica Geo Office koordinathanteringsmodul och konverteringsmodul kan du arbeta i valfritt system, WGS84 eller lokala koordinater och enkelt konvertera från ett system till en annat. På samma sätt som integriteten kontrolleras i GPS1200 fältsystem erbjuder Leica Geo Office efterberäkning, utökad användarkontroll över vad som måste beräknas och hur det har beräknats. För rutinberäkning av baslinje, kan beräkningen ställas till fullt automatisk genom nyttjandet av default inställningen. För kritiska linjer och speciella kontroller kan beräkningen ställas om manuellt där avancerade användare har omfattande möjligheter att ställa in parametrar och använda egna beräkningsmetoder. Resultathanteringen innehåller en mängd grafiska analysverktyg och rapporter som möjliggör visualisering och granskning av resultatet innan detta accepteras och lagras.

11 Beräkning av avvägningsdata Granska alla data som samlats med din digitala Leica avvägare i Leica Geo Office speciella avvägningsmeny. Välj de beräkningsinställningar som du föredrar och beräkna, snabbt och automatiskt. Använd resultathanteringen för att kontrollera och analysera avvägningsresultaten samt generera en rapport. Slutligen, lagra resultatet och/eller exportera det enligt önskemål. Leica Geo Office är det ideala programmet för Leicas digitala avvägare. Nätutjämning Nätutjämningsmodulen möjliggör en kombination av alla typer av mätningar GPS, TPS och avvägare eller att hantera dessa var för sig i en rigoröst minsta kvadratutjämning för att generera de bästa koordinaterna samt att verifiera att de passar mot de kända punkternas koordinater. Uttömmande statistiska tester identifierar misstag och stora avvikelser. Nätutjämningen baseras på den kraftfulla MOVE3- kärnan med rigorösa algoritmer. Den utjämnar 3D GPS-nätverk, 2D TPS-polygontågsnät och höjdnät, 1D avvägningsnät samt en kombination av GPS-, TPSoch avvägningsnät. En ytterligare fördel med nätutjämningsmodulen är att den tillåter användaren att designa och analysera nätverk för att kontrollera dess funktion innan man går ut i fält och etablerar nätet. Nätverksutjämning slutför ditt arbete perfekt. Areor och volymer Denna modul möjliggör beräkning av digitala terrängmodeller från kända punkter i ditt projekt. Brytlinjer kan integreras och modellen uppdateras automatiskt. Gränser kan beräknas automatiskt eller kan definieras manuellt. Areor kan visas i 2D eller 3D-visning med en mängd grafiska möjligheter. Du kan beräkna volymer ovanför en referenshöjd eller mellan två areor med areamodulen. Leica Geo Office ger dig möjligheten att hantera dina terrängmodeller helt integrerat. Alla areor och volymer uppdateras omedelbart när koordinater behöver förändras.

12 Antingen du vill mäta in en fastighet eller en byggplats, en fasad eller inomhus för att skapa konstruktionsplan eller göra exakta mätningar på broar eller tunnlar Leica Geosystems inmätningsinstrument har den rätta lösningen för alla typer av mätningar. System 1200 Series instrumenten och mjukvaran är designade för att klara dagliga utmaningar inom modern geodesi. Alla har de utmärkta, enkla och användarvänliga gränssnitt. Den lättlästa menystrukturen, enkla och klara funktioner samt högteknologisk perfektion passar till GPS och TPS-applikationer i fält. Om du vill utnyttja fördelarna i båda teknologierna i kombination eller var för sig - flexibiliteten i Leica Geosystems instrument är pålitlig och garanterar produktiv mätning. When it has to be right. Illustrationer, beskrivningar och tekniska specifikationer är icke bindande och kan ändras vid behov. Tryckt i Schweiz - Copyright Leica Geosystems AG, Heerbrugg, Schweiz sv I.07 RDV Total Quality Management Vårt åtagande för våra kunders trygghet Fråga Leica Geosystems efter mer information om vårt TQM-program. Windows CE är ett registrerat varumärke tillhörande Microsoft Corporation Andra varumärken och varumärken tillhör respektive ägare. Leica SmartPole Produktbroschyr Leica SmartStation Produktbroschyr Leica GPS1200 Produktbroschyr Leica TPS1200 Produktbroschyr Leica GRX1200 Produktbroschyr Leica Geosystems AG Heerbrugg, Schweiz

Innehållsförteckning Publiceringnotiser...1

Innehållsförteckning Publiceringnotiser...1 Innehållsförteckning Publiceringnotiser...1 Huvudkontor...1 Produktinformation...1 Trimble Access Senaste Release...7 Trimble Access tidigare Releaser...16 Övrig Information...44 Dokumentation...45 i Publiceringnotiser

Läs mer

PUBLICERINGSNOTISER TRIMBLE ACCESS SOFTWARE

PUBLICERINGSNOTISER TRIMBLE ACCESS SOFTWARE PUBLICERINGSNOTISER TRIMBLE ACCESS SOFTWARE Version 2014.10 Revidering A April 2014 1 Legal Information Trimble Navigation Limited Engineering Construction Group 935 Stewart Drive Sunnyvale, California

Läs mer

Direktkontakt mellan skopa och ritning förbättrar dataflödet i maskinguidningen. Jobba med Topocad i webbläsare frikopplar användaren från IT-problem

Direktkontakt mellan skopa och ritning förbättrar dataflödet i maskinguidningen. Jobba med Topocad i webbläsare frikopplar användaren från IT-problem magazinevår 2015 Jobba med Topocad i webbläsare frikopplar användaren från IT-problem Rätt data i BIM-projektet med hjälp av Chaos desktop när SÖS byggs om Direktkontakt mellan skopa och ritning förbättrar

Läs mer

Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3. Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4. Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5. Ekonomi...

Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3. Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4. Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5. Ekonomi... Produktöversikt för Microsoft Dynamics NAV MyWay Innehåll Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3 Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4 Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5 Ekonomi...

Läs mer

Leica 3D Disto skapa en reell värld

Leica 3D Disto skapa en reell värld Leica 3D Disto skapa en reell värld Komplett produktivitet Din nya partner för effektiv mätning Mätningar i 3 dimensioner med hög precision. RAUM: 90/0/0 Projek t punkt för punkt. Records i olika format.

Läs mer

Survey&Report Produktblad

Survey&Report Produktblad Survey&Report Produktblad Survey&Report är ett webbaserat och flerspråkigt program som gör det enkelt att skapa professionella enkäter för undersökningar och utvärderingar. Du väljer frågor, utformar en

Läs mer

KOM IGÅNG MED DITT FÖRETAG MAMUT STARTAEGET HJÄLPER DIG ATT LYCKAS

KOM IGÅNG MED DITT FÖRETAG MAMUT STARTAEGET HJÄLPER DIG ATT LYCKAS KOM IGÅNG MED DITT FÖRETAG MAMUT STARTAEGET HJÄLPER DIG ATT LYCKAS SIDAN 3 4 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 17 18 INNEHÅLL INSTALLATIONSGUIDE FUNKTIONSÖVERSIKT STARTAEGET-PORTAL AFFÄRSPLAN KONTAKT ORDER/FAKTURA

Läs mer

IDC benämner den nu framväxande teknologin som kombinerar information med processer och affärslogik för det Aktiva Dokumentet.

IDC benämner den nu framväxande teknologin som kombinerar information med processer och affärslogik för det Aktiva Dokumentet. Fall Studie: Bilprovningen Sponsored by: Adobe Nils Molin august 2004 I DENNA FALLSTUDIE Box 1096 Kistagangen 21 S-164 25 Kista, Sweden P.46.8.751.0415 På uppdrag av Adobe System Nordic AB har IDC studerat

Läs mer

Want to buy the final ERP-system in your career, Sir?

Want to buy the final ERP-system in your career, Sir? Make your business smar ter Want to buy the final ERP-system in your career, Sir? Jeevesselected_2x2_vPRINT.indd 1 30//0 1:01:00 Chained to your old ERP system, Sir? You have been Selected to unlock your

Läs mer

MICS CRM. utan att krångla till det! CRM - Säljstödssystem AGILE IT SVERIGE AB

MICS CRM. utan att krångla till det! CRM - Säljstödssystem AGILE IT SVERIGE AB MICS CRM - Säljstödssystem CRM utan att krångla till det! Marknadens mest logiska system! Företags information Personer på företagen. Händelser, dokument och E-mail på dina företag. All information på

Läs mer

HansaWorld. FirstOffice. Ett integrerat affärssystem för Macintosh, Linux och Windows. 2003 HansaWorld All rights reserved 5.

HansaWorld. FirstOffice. Ett integrerat affärssystem för Macintosh, Linux och Windows. 2003 HansaWorld All rights reserved 5. HansaWorld FirstOffice Ett integrerat affärssystem för Macintosh, Linux och Windows. 2003 HansaWorld All rights reserved 5.3 2007-10-09 Förord FirstOffice är ett kraftfullt affärssystem för Windows och

Läs mer

Kamerabaserad positionsbestämning av mark- och luftbrisader

Kamerabaserad positionsbestämning av mark- och luftbrisader Kamerabaserad positionsbestämning av mark- och luftbrisader Examensarbete D, 2 20 p. Institutionen för Datavetenskap, Umeå universitet 2004-02-19 Författare: Markus Jusslin, c98mjn@cs.umu.se Per Lundqvist,

Läs mer

SÅ. TILLFÖR. HANTERA. SKÖRDA. PLANERA. 2015 Produkter och service

SÅ. TILLFÖR. HANTERA. SKÖRDA. PLANERA. 2015 Produkter och service SÅ. TILLFÖR. HANTERA. SKÖRDA. PLANERA. 2015 Produkter och service ÄR DU EN "AG" LEDARE Ag Leader hjälpte dom första pionjärerna inom precisonsindustrin med Skördekarteringsmonitorn 2000, den första framgångsrika

Läs mer

Variotronic VarioGuide VarioDoc ISOBUS Varioterminal

Variotronic VarioGuide VarioDoc ISOBUS Varioterminal Variotronic VarioGuide VarioDoc ISOBUS Varioterminal 2 Fendt Variotronic 3 I framkant genom integration. "Intelligent integrerat" är Fendts motto för att förbättra fordon med den senaste elektroniken för

Läs mer

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar.

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Caesar CRM CRM på ditt sätt Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Vill du öka er försäljning, kundlojalitet och lönsamhet?

Läs mer

magazine Filtrering av punktmolnet ger fördelar för NNBK Kontroll av mätningsdata viktig kugge när Gardermoen växer

magazine Filtrering av punktmolnet ger fördelar för NNBK Kontroll av mätningsdata viktig kugge när Gardermoen växer magazine HÖST 2014 Allt om senaste programreleaserna Topocad 15.1 och Chaos desktop 6 Filtrering av punktmolnet ger fördelar för NNBK Avancerad 3D-teknik skapar automatiskt karta i Topocad Kontroll av

Läs mer

Frihet och flexibilitet på dina villkor!

Frihet och flexibilitet på dina villkor! Frihet och flexibilitet på dina villkor! EPiServer är en enkel, effektiv och flexibel plattform ett klokt val för alla som vill använda webben som en kvalitetssäker och affärskritisk informationskanal.

Läs mer

INNEHÅLL. Copyright 2002 EMS

INNEHÅLL. Copyright 2002 EMS Användarmanual Winjet Preparation EMS AB Svalsätersvägen 13 153 38 Järna http: www.elektromaskiner.se Telefon: +46 8 551 734 80 Fax: +46 8 551 734 87 Sida 1 Copyright 2002 EMS INNEHÅLL Starta programmet...

Läs mer

ATIVA-Dokument Produktinformation

ATIVA-Dokument Produktinformation ATIVA-Dokument Produktinformation Sidan 1 av 11 Allmänt om ATIVA-Dokument ATIVA Development AB har utvecklat programvaran ATIVA-Dokument. En slagkraftig lösning inom området dokumentstyrning. Programmet

Läs mer

Översiktlig broschyr. Vi förbättrar och automatiserar dina affärsprocesser. DATAHANTERING AV MÄTNINGAR OCH INFORMATIONSYTEM FÖR KUNDER FÖR FÖR

Översiktlig broschyr. Vi förbättrar och automatiserar dina affärsprocesser. DATAHANTERING AV MÄTNINGAR OCH INFORMATIONSYTEM FÖR KUNDER FÖR FÖR DATA MÄTNINGAR OCH INFORMATIONSYTEM FÖR KUNDER Vi förbättrar och automatiserar dina affärsprocesser. GENERERING SÄNDNING DISTRIBUTION FÖRSÄLJNING INTERGRERADE FÖRETAG Översiktlig broschyr FÖR FÖR FÖR FÖR

Läs mer

Ny version! möjligheter. Viktigt! Installera idag! Nyheter i version 12 De viktigaste uppdateringarna i ditt Mamut-system.

Ny version! möjligheter. Viktigt! Installera idag! Nyheter i version 12 De viktigaste uppdateringarna i ditt Mamut-system. Ny version! Viktig uppdatering av Mamut Business Software INNEHÅLL: Nyheter i version 12 De viktigaste uppdateringarna i ditt Mamut-system. Ger dig nya möjligheter Sida 2-5 Mamut One Nästa generations

Läs mer

Kvalitetssäkrad arbetsprocess vid 3Dmodellering

Kvalitetssäkrad arbetsprocess vid 3Dmodellering vid 3Dmodellering av byggnader Baserat på underlag från ritning och 3D-laserskanning Quality assurance work process for 3D modeling of buildings Based on data from drawing and 3D laser scanning Författare:

Läs mer

www.national-netforms.com Autoflow webkit

www.national-netforms.com Autoflow webkit www.national-netforms.com Autoflow webkit Vår specialitet är internet-distribuerade system för projekthantering med aktiviteter kopplade till elektroniska blanketter och dokument. National Netforms AB

Läs mer

FileMaker 13. WebDirect Handbok

FileMaker 13. WebDirect Handbok FileMaker 13 WebDirect Handbok 2014 FileMaker Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker och Bento är varumärken som tillhör FileMaker, Inc.

Läs mer

Mamut Enterprise Status/Analys

Mamut Enterprise Status/Analys 0BTilläggsprodukter och Enterprise-utökningar Mamut Business Software Enterprise-utökning Mamut Enterprise Status/Analys I Innehåll Tilläggsprodukter och Enterprise-utökningar... 3 Mamut Enterprise Status/Analys...

Läs mer

SAP Business One MED NY EFFEKTIVITET, ÖVERBLICK OCH LÖNSAMHET FÖR SMÅ OCH MEDELSTORA FÖRETAG

SAP Business One MED NY EFFEKTIVITET, ÖVERBLICK OCH LÖNSAMHET FÖR SMÅ OCH MEDELSTORA FÖRETAG SAP Business One MED NY EFFEKTIVITET, ÖVERBLICK OCH LÖNSAMHET FÖR SMÅ OCH MEDELSTORA FÖRETAG Copyright 2004 SAP AG. Alla rättigheter förbehålls. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras

Läs mer

Copyright EPiServer AB

Copyright EPiServer AB Innehållsförteckning 3 Innehållsförteckning OM DEN HÄR DOKUMENTATIONEN 6 FÅ ÅTKOMST TILL HJÄLPSYSTEMET I EPISERVER 6 FÖRVÄNTAD KUNSKAP 6 REFERENSER 6 ONLINEANVÄNDARNÄTVERK PÅ EPISERVER WORLD 6 COPYRIGHTMEDDELANDE

Läs mer

Smartcloud Docs. Version 1.0.5

Smartcloud Docs. Version 1.0.5 Smartcloud Docs Version 1.0.5 ii Smartcloud Docs Innehåll Hanterade webbläsare........ 3 Hjälpmedelsfunktioner för SmartCloud Docs................ 5 Ordlista............... 7 A.................. 7 B..................

Läs mer

PASSER OCH SÄKERHET ELEKTRONISKA LÅS FÖR HEM OCH FÖRETAG

PASSER OCH SÄKERHET ELEKTRONISKA LÅS FÖR HEM OCH FÖRETAG PASSER OCH SÄKERHET ELEKTRONISKA LÅS FÖR HEM OCH FÖRETAG Ökad säkerhet och flexibilitet utan nycklar Med ett passersystem från RCO kan du ta bort nycklarna helt. En tag (kodbricka) eller ett kort ersätter

Läs mer

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem.

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem. LEGA ONLINE - Sveriges största internetbaserade bokningssystem Bli lönsammare med Lega Online Tänk om alla dina bokningar, kunder och artiklar fanns samlade i ett system, med fullständig statistik och

Läs mer