IdrottOnline Klubb Hemsidan. Arbeta med föreningens hemsida

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "IdrottOnline Klubb Hemsidan. Arbeta med föreningens hemsida"

Transkript

1 Arbeta med föreningens hemsida

2 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen baseras på webbpubliceringsverktyget EPiSERVER, ett enkelt och flexibelt verktyg som är marknadsledande i Norden. Den grundversion föreningarna erbjuds innehåller standardfunktioner i EPiSERVER och är helt kostnadsfri. Utöver det kan man vid behov köpa mer utrymme och fler arbetsrum, för mer information se Frågor och svar på Utbildning SISU Idrottsutbildarna erbjuder introduktionsutbildningar för IdrottOnline i varje distrikt. I tillägg till det utarbetas en lärgruppsplan som kan laddas hem, antingen från SISU Idrottsutbildarnas hemsida, eller under fliken utbildning på Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor Här gäller detsamma som för föreningarna, även förbund och distrikt använder IdrottOnline. Det finns förbundsanpassade mallar medan hemsideslösningen är densamma både för föreningar och förbund. Information Löpande information gällande uppdateringar publiceras på under Uppdateringar. Manualer Denna manual, Arbeta med föreningens hemsida, beskriver hur administratörer och redaktörer kan arbeta med hemsidan. Börja med att läsa de allmänna funktionerna och fortsätt sedan sida för sida. På finns ytterligare manualer: Kom igång, Medlemsregistret, Administrera rättigheter, Ansök om LOK-stöd och Ansök om Idrottslyftet. Operativsystem och webbläsare Administration av IdrottOnline Klubb sker bäst i PC-miljö och med webbläsaren Internet Explorer (IE6, IE7 och IE8). Det går även delvis att använda Firefox, i andra webbläsare garanteras inte att IdrottOnline fungerar helt korrekt. Hjälp och support På finns en flik som heter Stöd för användare. Där har vi samlat all information och hjälp du som användare av IdrottOnline kan behöva. Där finns Support online, exempelföreningar, frågor och svar, utbildning, manualer samt övrig information.

3 Innehållsförteckning Allmänna funktioner 4 Bildhantering 7 Länkar 8 Startsidan 9 Boxinställningar 10 Vanlig webbsida och vanlig webbsida bred 11 Nyhetslista 12 Nyhet 13 Arbetsrumslista 15 Arbetsrum 15 Kalender 16 FAQ 19 Gästbok 20 Arkiv 20 Resultat 21 Google Analytics 21

4 Allmänna funktioner Hemsidan Startsidan på er förenings hemsida hos IdrottOnline är uppbyggd av ett sidhuvud, en huvudmeny och ett antal boxar. Logga in Du loggar in med ditt idrotts-id som börjar med nollor eller ditt personnummer och lösenord via hänglåset längst upp i sidans högra hörn. Välj därefter Redigeraläge. Instruktionerna i denna manual utgår från att du är inloggad. Beskrivning av flikarna När du loggar in på hemsidan och väljer Redigeraläge ser du flikarna Struktur, Favoriter, KO Verktygslåda och ImageVault ovanför strukturträdet. Ovanför sidan ser du Förhandsgranska, Redigera, Versioner och om du är administratör även Kommentarer. Struktur Som administratör ser du alla sidor som finns placerade i menyraden via strukturen. Du når underliggande sidor genom att klicka på plustecknet. Om du vill flytta på en sida så kan du markera sidan i strukturträdet och dra den dit du vill. Favoriter Du kan högerklicka på en sida och välja Lägg till i favoriter om det är någon sida du ofta arbetar med. ImageVault Här administreras filer, både bilder och dokument. Visa Förhandvisning av hemsidan. Redigera Läget då du redigerar en sida. Versionslista En lista som visar tidigare versioner av hemsidan som ger en möjlighet att jämföra skillnaden mellan vissa sidor samt återgå till tidigare sparade versioner. 4(22)

5 Redigeringsfliken Fliken Redigera är den du använder mest när du förändrar hemsidan. Under Redigera hittar du olika funktioner beroende på vilken typ av sida du arbetar med. På startsidan finns Innehåll, Boxinställningar, Schemaläggning och Genväg för dig som är redaktör. Är du administratör ser du även Grundinställningar. Innehåll Under rubriken Innehåll hittar du på vissa sidor en menyrad som tillhör den så kallade editor (se figur nedan). Där kan du bland annat ändra din text samt lägga till bilder och länkar. Editorn Menyraden har följande alternativ: Fet stil 2. Kursiv 3. Skapa sifferlista 4. Skapa punktlista 5. Vänsterjustera, 6. Centrera eller 7. Högerjustera text 8. Sök ord i texten 9. Ångra 10. Upprepa 11. Infoga bokmärke 12. Lägg till/redigera bild med ImageVaul 13. Lägg till/redigera länk med MeridiumLinkEditor 14. Infoga tabell 15. Visa/dölj html-kod 16. Maximera/återställ editor 5(22)

6 Schemaläggning Du kan även välja starttid och sluttid för publicering, se figur. Inställningar Här väljer du bland annat om sidan ska visas i menyer eller vara dold samt ordningen på sidorna. Menyer Sök Denna sidmall är kopplad till sökfunktionen längst uppe till höger på alla sidor. Här kan du söka på hemsidans innehåll. Sidmallen ligger under Låsta sidor i trädstrukturen och är en sida som aldrig kan tas bort eller skapas på nytt. Det går heller inte att redigera sidan på något sätt. Webbkarta Denna sidmall är kopplad till länken Webbkarta längst uppe till höger på alla sidor. Webbkartan visar hela hemsidans innehåll och struktur tre nivåer ner i trädet. Sidmallen ligger under Låsta sidor i trädstrukturen och är en sida som aldrig kan tas bort eller skapas på nytt. Det går heller inte att redigera sidan på något sätt. 6(22)

7 Bildhantering Lägg till bild Klicka på fliken ImageVault och välj Öppna ImageVault. Välj sedan Ladda upp fil. Antingen klickar du på den översta knappen Browse och letar upp rätt fil på din dator eller släpper du dina filer i fältet till höger. Klicka på Nästa och bilderna laddas in. Välj i vilket album bilden ska sparas genom att markera det och klicka på Nästa. Döp bilden och klicka på Nästa. Markera om du vill att bilden ska finnas i arkiv på hemsidan genom att kryssa i eller inte. Välj slutligen spara. Infoga bild på en sida När du befinner dig i redigerarläge på en sida som har en editor kan du ställa markören på den plats i editorn där du vill infoga en bild och klicka på symbolen: Lägg till/redigera bild med ImageVault. Du kommer då in i ImageVault och kan välja den mapp du vill hämta en bild från för att infoga alternativt välja Ladda upp fil om du ska hämta en bild från din dator (se avsnittet Lägg till bild). Välj om du vill Anpassa bild själv via bildverktyget eller Orginalformat. Om du tror att bilden passar bra som den är välj Orginalformat annars läs under Redigera bilder. Klicka på Slutför och ImageVault stängs. Redigera bilder När du infogar en bild från ImageVault har du möjlighet att anpassa bilden själv via bildverktyget. När ImageVault öppnats kan du anpassa bilden genom att högerklicka och välja Editera bild. Ett redigeringsfönster öppnas där du kan göra om bilden (se bild bredvid). I fältet till höger finns en varnings-text som talar om ifall bilden exempelvis är för stor för hemsidan.här kan du välja att ändra storlek, konvertera till annat bildformat eller annan upplösning, rotera bilden, beskära den samt visa filinformation. När du gjort den editering du önskar väljer du Verkställ. Rekommenderade bildstorlekar Topplogga: 980 x 150 pixlar (valfri höjd beroende på vad man tycker är snyggt i höjdled) Bilder under menyraden på startsidan: 780 x valfri höjd Nyhetsbilder: 550 x valfri höjd Anslagstavla: 195 x valfri höjd 7(22)

8 Länkar När man ska länka till en annan sida går man till fliken Redigera och sedan fliken Genväg. Nedan listas de olika typer av länkar som kan användas: Länk till den här sidan - Är standard när sidan skapas. Genväg till sida i EpiServer - länk till en annan sida på hemsidan. Hämta data från sida i EpiServer CMS - Sidan hämtar den information som finns sparad på den sida som du länkar till. Länk till sida på annan webbplats - Här kan du välja att länka sidan till en extern länk. Målram kan vara att sidan öppnas i samma fönster eller att den öppnas i ett nytt fönster (rekommenderas vid externa länkar). Ingen länk, bara text- Rubriken i menyn blir bara en text inte en klickbar länk. Infoga länkar i en text Om du vill infoga länkar i en text på hemsidan till externa sidor, lägga till en e-post eller länka till ett dokument så väljer du: Lägg till/redigera länk med Meridium Link Editor. Här kan du lägga till en Webbsida, Fil, E-post. Skriv in den länk-text och information du vill ha. 8(22)

9 Startsidan Sidmallen Startsida ligger högst upp i trädet. Denna sida går inte att lägga upp manuellt utan följer med från start när sidan skapas. På Startsidan ändrar du Grundinställningarna och bestämmer utseende på klubbens hemsida. Lägga till en bild eller logotyp i sidhuvudet Om du lägger in en bild eller en logotyp i sidhuvudet, ytan högst upp på hemsidan, kommer den att visas på alla underliggande sidor. I ett arbetsrum kan du ha en egen logga. Välj Redigera, Grundinställningar och därefter Hämta fil. Fönstret för ImageVault öppnas. Leta rätt på bilden och välj sedan Lägg till. (Bilden bör vara max 980 pixlar bred.) Vid Alt-text kan du till exempel skriva in Föreningens logga. Ändra webbplatsens färgtema Välj Redigera och tryck på fliken Grundinställningar. (Färgtema Blå gäller från start. Du kan nu byta till valfritt färgtema.) Klicka för önskad färgkombination och tryck antingen Spara och visa eller Spara och publicera. Färgtemat består av: En grundfärg som omger hela hemsidan och som även finns på toppen av startsidans boxar. En, oftast mörkare, nyans av grundfärgen som finns på länkar. En komplementfärg som till exempel är bakgrunden i rutan för kontaktinfo uppe till höger på startsidan. Ytan ovanför boxarna I ytan mellan menyraden och boxarna kan du antingen ha text eller en bild. Välj Redigera sedan Information och arbeta i det vita fältet som heter innehåll. Skriv in önskad text eller klicka på ikonen Lägg till/redigera bild med ImageVault. 9(22)

10 Anslagstavlan Ytan i högerkolumnen kallar vi för anslagstavlan och den följer med på de flesta underliggande sidor. Här kan du lägga in klubbens sponsorer eller annan information som du vill ska synas på hemsidan. Välj Redigera, Grundinställningar och en bit ner finns Anslagstavla. I det vita fältet, editorn, väljer du vad som ska synas i Anslagstavlan. Boxinställningar Här väljer du vilket Innehåll som ska visas i boxen på startsidan om sidan är vald i någon av boxarna. Det kan vara Text, Bild eller andra inställningar beroende på vilken sidmall du använder. Innehåll i en box Följande sidor kan visas i en box på Startsidan: Vanlig webbsida, Nyhetslista, Nyhet, Resultat och Kalender. Väljer du att visa en Nyheslista i en box är det de senaste nyheterna som visas (se Nyhetslista i en box nedan). Väljer du någon av de andra sidorna kan du välja vad som ska visas i boxen, till exempel en Bild. Öppna den sida vars innehåll du vill visa i en box. Välj Redigera och Boxinställningar. Beroende på om det är en Vanlig webbsida, en Nyhetslista eller annan Sidtyp får du nu olika alternativ. Fyll i samtliga fält. (För att innehållet ska visas i en box på startsidan måste du även Redigera startsidan enligt nedan.) Nyhetslista i en box Öppna nyhetslistan och välj Redigera och Boxinställningar. Här kan du bestämma hur många nyheter som ska visas i boxen på startsidan. Ändra siffran i Antalet nyheter i listan. Här kan du även bestämma hur nyheten visas i boxen på startsidan: Enkel - Nyheterna med rubrik Fokus - Nyheterna med rubrikoch ingress Bildlistning - Bild på de tre översta nyheterna samt rubrik och ingress. 10(22)

11 Boxarnas utseende Välj Redigera och Boxinställningar. Här kan du välja hur många boxar du vill ha samt styra placeringen. Börja med att välja Utseende och sedan Innehåll i boxarna. För att välja innehåll klickar du på den lilla Fyrkanten med tre punkter i bredvid den box du vill förändra. Då visas trädet för din webbplats. Leta upp önskad sida och välj den. (Boxarna visas bara när du har kopplat en sida till en box. Läs under Innehåll i en box ovanför eller bildlistning (bild på de tre översta nyheterna samt rubrik och ingress). Här kan du även välja boxarnas höjd i pixlar (maxhöjd är 1500 px). Vanlig webbsida och vanlig webbsida bred Vanlig webbsida är den mest använda sidmallen. En Vanlig webbsida går i stort sett att skapa under vilken sida som helst i trädet. Denna sidmall använder du när du till exempel vill lägga upp valfri text eller Bild eller När du vill länka till någon annan sida. En Vanlig webbsida går att använda som box på startsidan. Skribentens namn Under fliken Innehåll finns egenskapen Skribent som automatiskt visar namnet på den som har skapat sidan. Det går att ändra namnet på skribenten efteråt om man så önskar. Skribent och Tid för senaste uppdatering kommer att visas för besökaren längst ned på webbsidan. Tar du bort skribentens namn visas endast tid för senaste uppdaterering. Begränsa åtkomsten Under fliken Innehåll kan du Begränsa åtkomsten till sidan. Du kan då välja: Tillgänglig för alla Endast medlemmar i förening- Vilket Medlemmen måste vara inloggad för att se. Befinner du dig i ett arbetsrum kan du även välja: Endast medlemmar i arbetsrum- Vilket innebär att du måste vara inloggad i arbetsrummet för att kunna se sidan. 11(22)

12 Nyhetslista Denna sidmall används för att lista nyheter. När klubbens hemsida skapas finns ett antal Nyhetslistor med bland annat Egna nyheter och Nyheter från RF. En Nyhetslista går att använda som box på startsidan. Då du väljer boxlayout med totalt 7 boxar är box 1 endast avsedd för nyhetslista. Externa nyheter Under fliken Innehåll kan du välja vilken typ av Nyhetslista du vill ha. Följande nyhetslistor är fördefinierade: Egna nyheter För klubbens egna nyhetslista. Denna nyhetslista är den enda lista där du själv har kontroll över vilka nyheter som ska listas genom att lägga upp, redigera och ta bort nyheter. Nyheter från Riksidrottsförbundet Hämtar Riksidrottsförbundets nyheter. Under denna nyhetslista kan du inte skapa egna nyheter. Nyheter från SF Hämtar ert specialidrottsförbunds nyheter. Den går endast att välja om ni är en sektion. Under denna nyhetslista kan du inte skapa egna nyheter. Nyheter från DF Hämtar ert distrikts nyheter. Under denna nyhetslista kan du inte skapa egna nyheter. Nyheter från SDF Hämtar ert specialdistrikts nyheter. Denna lista går endast att välja om ni är en sektion. Under denna nyhetslista går det inte att skapa egna nyheter. Nyheter från annan organisation (Förening/Förbund) Öppna Åtgärdsfönstret och välj Nyhetskonfigueing. Sök efter den Organisation du vill få nyheter i från. Välj vilken Typ av organisation du söker efter. Skriv sedan organisationens fullständiga namn eller en del av namnet och klicka på Sök. I sökresultatet dyker då den önskade organisationen upp och klicka på Lägg till. Alla valda organisationer kommer då att visas på nyhetslistan. Under fliken Information finns Hämta nyheter från längst ner på sidan. Markera den du önskar genom att bocka för den vita fyrkanten till vänster om den/de. Du kan endast kombinera flera nyhetskällor om de är externa. Egna nyheter kan alltså inte kombineras med andra källor. RSS-Källa Kryssa i Annan extern RSS-källa och skriv in adressen till RSS-flödet. För att veta adressen till RSS-flödet (på den sida som du vill hämta adressen ifrån) gör följande: Gå till den aktuella sidan, högerklicka var som helst på sidan och välj Visa källkod (View Source). Då får du upp ett fönster med kod i, tryck Ctrl+F. Skriv in ordet feed eller RSS så kommer adressen upp vilken ska anges för RSS flödet i fältet Adress till annan extern RSS-källa. 12(22)

13 Skapa en ny nyhetslista Ställ dig med muspekaren i trädet där du vill skapa din Nyhetslista och högerklicka. Välj Skapa ny och Nyhetslista. Fyll i namnet på din lista och en eventuell inledande text. Längst ner på sidan väljer du om du vill publicera Egna nyheter, Nyheter från RF, Nyheter från SF, Nyheter från DF, Nyheter från SDF eller Nyheter från en extern organisation. Nyhetslista/ Begränsa åtkomsten Se ovanstående avsnitt Vanlig webbsida och webbsida bred. Nyhet Denna sidmall används när du ska skapa en Nyhet. Du kan bara skapa en nyhet under en nyhetslista som är inställd att visa Egna nyheter. En Nyhet går att använda som box på startsidan. Skapa en nyhet Sätt muspekaren på den nyhetslista där du vill lägga in en nyhet och högerklicka. Välj Skapa ny och en nyhetsida skapas automatiskt. (Man kan bara lägga till nyheter i nyhetslistor av typen Egna nyheter. Nyhetslistor som hämtar nyheter från en annan organisation hämtar ENDAST från den organisationen.) Fyll i Namn, Ingress och Brödtext. Om du vill att besökarna ska kunna kommentera nyheten kryssar du i rutan Kommenterbar. (Om du vill att andra organisationer ska kunna hämta era nyheter ska Publiceras externt vara i kryssad.) Skribentens namn/ Begränsa åtkomsten Se ovanstående avsnitt Vanlig webbsida och webbsida bred. 13(22)

14 Lägg till en bild i en nyhet För att lägga till en toppbild (visas ovanför nyhetens rubrik) ska du klicka på nyheten,fliken Redigera, fliken Innehåll och därefter på Hämta fil. ImageVault öppnas då i ett nytt fönster. Om du i stället vill lägga till en eller flera bilder i texten gör du så här: Skriv texten i den stora vita rutan som heter Brödtext. Sätt muspekaren där du vill ha bilden. Klicka på Lägg till/redigera bild med ImageVault. ImageVault öppnas då i ett nytt fönster. Du kan även markera bilden och klicka i den höra dropdownrutan ovanför för att kunna göra enklare redigering (till exempel högerjustera bilden). Nyheten i en box Under fliken Boxinställningar kan du lägga till en bild och en text som kommer att visas i boxen om du väljer att visa nyheten i en box på startsidan. Länktext Läs mer- länken är standard när sidan skapas. Den kan ändras till annan valfri text. Du kan också välja att dölja länktexten helt, nyhetens rubrik är däremot alltid klickbar. Välj Redigera och Genväg Antal nyheter i box på startsidan Om du vill ha nyhetslisan i en box på startsidan måste du först lägga till nyhetslistan i en av boxarna, se avsnittet Boxinställingar ovan. Sedan går du tillbaka till nyhets listan och fliken Redigera. Under fliken Boxinställningar kan du ställa in hur många nyheter som ska visas i nyhetslistan om du har valt att ha nyhetslistan i en box på startsidan. Max 15 möjligt. Hur nyheterna ska listas på startsidan Under Boxinställningar kan du välja hur utförligt nyhetslistan ska presenteras på startsidan Fokuslistning - Visar nyheter med både rubrik och ingress i boxen Enkel listning - Visar nyheterna med rubrik Bildlistning - Visar bild på de tre översta nyheterna om toppbild är inlagd på nyheten. Den första nyheten får en stor bild, de nästkommande två en mindre samt rubrik och ingress. Bakgrundsfärg i boxen på startsidan Under Boxinställningar kan du även markera om du vill att nyhetslistan i boxen inte ska ha någon bakgrundsfärg. Denna inställning har endast någon effekt om man använder ett färgtema där bakgrundsfärgen på boxarna är någon annan än vit. Visa antal kommentarer på nyheterna i listan I en nyhetslista på startsidan visas antalet kommentarer tillsammans med en pratbubbla nere till höger. Vill du dölja antalet kommentarer i en nyhetslista gör du det under Redigera och Information. Längst ner finns en vit ruta och texten Dölj antal kommentarer. Markera den och klicka på Spara för att inte visa antal kommentarer. 14(22)

15 Arbetsrumslista Ställ dig med muspekaren i trädet där du vill skapa din Arbetsrumslista och högerklicka. Välj Skapa ny och Arbetsrumslista. Det är bara under denna sidmall du kan skapa ett arbetsrum. En arbetsrumslista listar alla skapade arbetsrum och visar datum när arbetsrummet senast ändrades. Du kan skapa flera arbetsrumslistor om du vill lägga arbetsrum på olika ställen på hemsidan. Aktivt arbetsrum Är du inloggad som administratör visas även kolumnen Aktivt som markerar om arbetsrummet är inställt på att visas utåt för besökare. Denna egenskap markerar du för respektive arbetsrum under fliken Avancerat, välj där Visa sidan i menyer. Arbetsrum Ett arbetsrum kan liknas vid en minihemsida inom en IdrottOnline sida. Det kan t ex vara en hemsida för ett lag, en grupp, en person eller ett arrangemang i klubben. Arbetsrum går bara att skapa under en Arbetsrumslista. Det går att begränsa åtkomst på ett arbetsrum om du vill att det bara ska vara synligt för en viss grupp. Sammanlagt 15 arbetsrum kan skapas för en hemsida men fler kan köpas till. Information om hur du går tillväga och se priser hittar du under Frågor och svar på www. idrottonline.se. Ett arbetsrum kan inte raderas men kan döljas för publicering för att återanvändas senare. Boxar kan användas även för arbetsrum. Du kan även ha egen logga samt eget färgtema. Skapa arbetsrum Öppna den Arbetsrumslista där du vill skapa ditt arbetsrum. Högerklicka på arbetsrumslistan i trädet, Välj skapa ny. Därefter fyller du i ett namn och typ på arbetsrummet. Du kan välja på: Lagsida, Gruppsida, Personlig sida och Sida för ett arrangemang. Vilka funktioner de olika arbetsrummen har är beskrivet där du ska göra ditt val. Markera det arbetsrum du vill skapa i den vita cirkeln. Vänta tills det nya arbetsrummet dyker upp i det vänstra fältet. OBS: Klicka inte innan det nya arbetsrummet är skapat. Välj redaktörer/medlemmar Stå på arbetsrummet välj Redigera sedan Konfigurera arbetsrum. Klicka sedan på Välj till höger om medlems-/redaktörs-/ admistratörsrättighet. Ett nytt fönster öppnas med medlemsregistret. Du kan nu välja vilka personer i medlemsregistret som ska kunna logga in i detta arbetsrum. Leta upp rätt medlem och klicka på det röda krysset i kolumnen Redaktör, Medlem eller administratör. Ett epostmeddelande med inloggningsuppgifter skickas automatiskt till de personer du har valt. De personer dyker även upp på den sida som listar arbetsrummets medlemmar. Man kan lista alla medlemmar i aktuellt arbetsrum i en så kallad Medlemslista. I listan kan du sedan klicka på respektive person för att se kontaktuppgifter till personen. Dölj ett arbetsrum Gå till arbetsrummets startsida, redigera och välj fliken Inställningar. Avmarkera Visa sidan i menyer. Då visas arbetsrummet bara för administratören/ redaktören i in loggat läge men inte för besökare. Ett arbetsrum har en startsida och flera andra sidor med samma funktioner som föreningen huvudwebbplats. Se rubrikerna: Startsida, Nyhetslista, Kalender,Gästbok, Serier och resultat. 15(22)

16 Kalender Denna sidmall visar klubbens aktiviteter i olika vyer. I kalendern kan både egna aktiviteter och aktiviteter från Svensk Idrott visas. En Kalender finns på hemsidan från start när sidan skapas. Kalendern kan presenteras som månadsschema eller veckolista och fylls med kalenderaktiviteter. Kalendern kan visas på följande sätt: Månadsschema - Visar alla aktiviteter för aktuell månad i ett månadsschema. Veckolista - Visar alla aktiviteter för aktuell vecka i en lista. Lista med kommande aktiviteter - Visar de närmast kommande aktiviteterna men max 30- dagar framåt i tiden. Det går också bra att kombinera månadsschema och lista med kommande aktiviteter. Bilden visar kalendern i box i schemaformat samt de fyra kommande aktiviteterna som visas under. Det är möjligt att ändra hur många kommande aktiviteter som ska visas dock max en månad framåt. Färgen på plopparna har följande betydelse: Röd = Egen aktivitet Blå = Extern aktivitet (inhämtad från ex. annan förening eller förbund) Gul = Föreningsaktivitet (ex. årsmöte som huvudkalendern tvingat ner i alla kalendrar) Blå och Röd = är en extern aktivitet kompletterad med egen information Skapa en kalender Välj var i trädet du vill ha din kalender. Håll muspekaren där och högerklicka, välj Skapa ny - Kalender 2.0. Nu öppnas kalendern i det stora fältet till höger på sidan och du kan börja fylla i information. Skriv i namnet på kalendern och välj när kalendern ska börja publiceras och eventuellt när den ska tas bort. (Lämna fältet Sluta publicera tomt om du vill att kalendern alltid ska visas.) Under fliken Visa externa tävlingar eller matcher i kalendern har du tre val. Välj vilka som ska visas - Du får själv markera under fliken aktiviteter vilka matcher eller tävlingar som visas Visa alla - Visar alla matcher och tävlingar under fliken aktiviteter. Visa inga - Visar inga aktiviteter som inte klubben själv lagt upp. Skriv en kort beskrivning av kalendern i rutan Inledande text. Gör samma val som ovan fast i fältet Visa utdelade aktiviteter från föreningens övriga kalendrar (under rutan för inledande text). Lägg till en aktivitet Klicka på Kalender och gå till fliken Redigera. För att skapa en ny aktivitet klickar du på knappen Skapa ny och anger information om aktiviteten. Välj sedan Spara och publicera. Gå sedan tillbaka till fliken redigera för att se alla skapade aktiviteter under Aktivitetslista 16(22)

17 Vilka aktiviteter visas i kalendern? Har du valt att välja vilka aktiviteter som ska visas, kan du nu välja vilka aktiviteter som ska visas i kalendern genom att bocka för dessa i aktivitetslistan. Klicka på Kalendern i det vänstra fältet så att sidan öppnas i det större fältet till höger. Välj fliken Redigera och klicka på fliken som heter Aktiviteter. Klicka på knappen Skapa ny. Fälten markerade med en röd * är obligatoriska. Tänk på att fylla i alla tider i rätt format (ÅÅÅÅ-MM-DD-XXXX). Det finns olika sätt att upprepa en aktivitet. Klicka i fältet Upprepa aktivitet för att de alternativen. Du kan även välja om man ska kunna anmäla sig till aktiviteten eller inte. Det gör du under fliken Anmälan. Upprepa aktivitet Det finns olika sätt att upprepa en aktivitet på i kalendern: Upprepa aktivitet - När du skapar en aktivitet kan du skapa flera på samma gång om du vet att aktiviteten ska upprepas efter ett bestämt mönster. Ingen upprepning - En vanlig aktivitet som bara inträffar vid det tillfälle som du har angivit. Varje dag - En aktivitet som ska återkomma varje dag vid samma klockslag. Varje vecka - En aktivitet som återkommer varje vecka vid samma klockslag till exempel träning varje tisdag kl Varannan vecka- En aktivitet som återkommer varannan vecka vid samma klockslag Varje månad veckodag - En aktivitet som återkommer en speciell veckodag varje månad till exempel möte första onsdagen varje månad. Varje månad datum - En aktivitet som återkommer samma datum varje månad till exempel städdag den 10:e varje månad. Sluttid för upprepning - Ett fält för att ange vilket datum och tid då en upprepad aktivitet ska sluta upprepas. Koppla på deltagare på en aktivitet Klicka på Kalendern och gå till fliken Redigera. Välj fliken Aktivitet. Skapa en ny aktivitet eller välj en redan skapad och öppna den. Välj fliken Deltagare och välj om du vill hämta en grupp en person från medlemsregistret. Välj den grupp eller den person som du vill lägga till på denna aktivitet. Markera den och klicka på Lägg till. Gör om samma procedur tills du lagt till samtliga deltagare. Om kalendern ligger upplagd i ett arbetsrum kan du välja att lägga till de medlemmar som finns upplagda i arbetsrummet. Klicka i så fall på Lägg till alla arbetsrummets medlemmar. 17(22)

18 Visa kalendern i en box på startsidan Öppna kalendern i redigeraläge och klicka på fliken Boxinställningar. Välj hur kalendern ska visas. Antingen Lista med kommande aktiviteter, veckolista eller månadsschema. Välj hur många aktiviteter du vill visa men det visas max 30 dagar framåt. Klicka på Spara och Publicera för att lägga till kalendern på startsidan. Gå till startsidan och redigeraläge. Välj Boxinställningar. Bestäm i vilken box du vill visa kalendern och leta rätt på kalendern i rätt box längst ner på sidan. Länka en aktivitet i kalendern direkt till en webbsida Klicka på kalendern och gå till fliken Redigera. Klicka på rätt aktivitet. Längst ner på sidan under Övrig aktivitetsinformation kan du skriva in en aktuell webbsida. Visa en aktivitet i samtliga klubbens kalendrar Öppna kalendern och välj Redigera. Klicka på Skapa ny och fyll i fältet enligt frågan Hur lägger jag till en aktivitet. Under det stora vita fältet finns ett fält som heter I förenings övriga kalendrar. Välj Dela aktiviteten som obligatorisk. OBS: En kalender som ligger i ett arbetsrum har inte denna funktion. Du måste alltså lägga in aktiviteten i en kalender på huvudsidan. Däremot så syns den i samtliga arbetsrums kalendrar. 18(22)

19 FAQ Denna sidmall används när du vill skapa en sida för frågor och svar. Under mallen FAQ kan du skapa frågor direkt eller kategorier för era frågor. FAQ-mallen listar sedan frågorna och dess kategorier, om det finns några. FAQ-kategori - Denna sidmall används för att kategorisera frågorna som skapas i en FAQ. FAQ-fråga - Denna sidmall används för att skriva själva frågan och svaret i en FAQ. Namnet på sidan kommer inte visas för annan än administratör/redaktör på hemsidan. Skapa en ny fråga Fråga - Under fliken Information skriver du in frågan i detta fält. Svar - Under fliken Information skriver du in svaret på frågan i detta fält. 19(22)

20 Gästbok Denna sidmall fungerar som en gästbok där besökare kan skriva inlägg. Det finns även möjlighet att se avsändarens ip-adress (den unika adressen i datornätverket), redigera eller ta bort meddelanden i gästboken. Begränsa åtkomsten Under fliken Innehåll kan du begränsa åtkomsten till sidan. Tillgänglig för alla Endast medlemmar i förening - Det innebär att medlemmen måste vara inloggad för att kunna se denna sida. Befinner du dig i ett arbetsrum kan du även välja: Endast medlemmar i arbetsrum - Du måste då vara inloggad i arbetsrummet för att kunna se sidan. IP-adress Om du är inloggad som administratör kan du öppna gästboken och välj läget som heter Visa. IP-adress syns då under varje inlägg. Ta bort och ändra i inlägg Om du är inloggad som administratör i redigerarläget kan du öppna gästboken och gå i visningsläge. Bocka för den lilla fyrkanten under det inlägg som du vill ta bort. Över det översta inlägget finns en grå knapp som heter Ta bort markerade. Klicka där och inlägget tas bort. Efter IP-adress finns en liten figur som föreställer ett papper och en penna (Redigera inlägget). Klicka där för att ändra i inlägget. Ändra texten och klicka på Posta inlägget. Arkiv Denna sidmall är en typ av galleri och används för att visa filer som finns sparade i klubbens filbibliotek ImageVault. I ImageVault markerar du vilka filer som ska synas i arkivet genom att sätta ett kryss i rutan Visa i bild- och dokukmentarkivet på hemsidan på respektive fil. Filerna visas i mindre tumnaglar, men klickar du på en bild öppnas bilden i större storlek och du kan sedan klicka dig framåt eller bakåt bland bilderna. Klickar du på ett dokument öppnas dokumentet i ett nytt fönster. Album Under fliken Innehåll kan du välja vilket album i ImageVault som ska kopplas till just detta arkiv. Hämta från alla underliggande album Under fliken Innehåll kan du kryssa i om arkivet även ska visa alla dokument från alla underliggande album. Begränsa åtkomsten Under fliken Innehåll kan du begränsa åtkomsten till sidan. Tillgänglig för alla Endast medlemmar i förening - Det innebär att medlemmen måste vara inloggad för att kunna se denna sida. Befinner du dig i ett arbetsrum kan du även välja: Endast medlemmar i arbetsrum - Du måste då vara inloggad i arbetsrummet för att kunna se sidan.) 20(22)

IdrottOnline Klubb Hemsidan 3.1.1 100126. Arbeta med föreningens hemsida

IdrottOnline Klubb Hemsidan 3.1.1 100126. Arbeta med föreningens hemsida Arbeta med föreningens hemsida Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen baseras på webbverktyget

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

Manual till Hällekis IFs hemida i EPiserver

Manual till Hällekis IFs hemida i EPiserver Manual till Hällekis IFs hemida i EPiserver Innehållsförteckning INLEDNING...3 LOGGA IN I EPISERVER...3 BYTA LOGINUPPGIFTER...4 STRUKTUREN PÅ MIN LAGSIDA I EPISERVER...4 STRUKTUR...4 BESKRIVNING AV FLIKARNA...5

Läs mer

Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet

Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet Uppdaterad 2011-03-09 Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Bildhantering

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Bildhantering Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Bildhantering 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Bildhantering 4 Infoga bild 4 Infoga dokument 5 Redigera bilder 7 Anpassa bild själv via bildverktyget 7 Anslagstavlan

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

IdrottOnline Förbund Administrera behörighet. Administrera behörighet

IdrottOnline Förbund Administrera behörighet. Administrera behörighet IdrottOnline Förbund Administrera behörighet Administrera behörighet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Manual Idrottens Hus, 114 73 Stockholm Tel: 08-699 60 00 Fax: 08-699 62 00 E-post: riksidrottsforbundet@rf.se Hemsida: www.rf.se

Manual Idrottens Hus, 114 73 Stockholm Tel: 08-699 60 00 Fax: 08-699 62 00 E-post: riksidrottsforbundet@rf.se Hemsida: www.rf.se Manual Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 STARTSIDAN... 9 Beskrivning av flikarna... 9 Struktur... 9 Favoriter... 9 KO Verktygslåda...

Läs mer

Administrera behörighet

Administrera behörighet Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet 3.1.1 091116 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. ImageVault

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. ImageVault Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund ImageVault 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Imagevault 4 Ladda upp fil 5 Ladda upp fler än fyra bilder samtidigt 7 Snabbuppladda bildalbum 9 Beskrivning kortkommando via

Läs mer

Arbeta med föreningens hemsida IdrottOnline Klubb Hemsidan

Arbeta med föreningens hemsida IdrottOnline Klubb Hemsidan Uppdaterad 2011-12-06 Arbeta med föreningens hemsida IdrottOnline Klubb Hemsidan Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Strukturträdet

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Strukturträdet Uppdaterad: 2014-02-24 Lathund Strukturträdet 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Hemsida 4 Redigerarläge 5 Vanliga fel 5 Strukturträdet 6 Redigera innehåll på sida 6 Lägg till undersidor 7 Navigera mellan

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyhetsbrev 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyhetsbrev 4 Nyhetsbrevsanmälan 4 Skapa nyhetsbrevsanmälan 4-6 Skapa layout för nyhetsbrev 7-10 Skapa nyhetsinnehåll 10 Lägg

Läs mer

Arbeta med föreningens hemsida IdrottOnline Klubb Hemsidan

Arbeta med föreningens hemsida IdrottOnline Klubb Hemsidan Uppdaterad 2012-04-18 Arbeta med föreningens hemsida IdrottOnline Klubb Hemsidan Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyheter och nyhetslista

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyheter och nyhetslista Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyheter och nyhetslista 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyheter 4 Nyhetslista 4 Dela nyhetslistor med andra organisationer eller arbetsrum 6 Skapa en nyhetslista till

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum. Lathund

Administration av lagets arbetsrum. Lathund Administration av lagets arbetsrum Lathund Innehåll 1 Logga in... 2 2 Koppla serier till ditt lag... 3 3 Koppla serier och matcher till lagets kalender... 4 4 Konfigurera välkomsttext... 5 5 Konfigurera

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum lathund

Administration av lagets arbetsrum lathund Administration av lagets arbetsrum lathund 1: Logga in Öppna din webbläsare och gå in på nya Skuru-webben (www.skuruik.se/handboll). 1. Gå till ditt lags arbetsrum (du hittar laget antingen under Barn/Ungdom

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Anslagstavlan

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Anslagstavlan Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Anslagstavlan 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Anslagstavlan 4 Sponsorlogga 4 Klickbar logga 5 Youtube film 7 Facebook gilla knapp 9 2 2 Skriv ej ut manualen! För att

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Grundutbildning EPiServer CMS6

Grundutbildning EPiServer CMS6 Grundutbildning EPiServer CMS6 Välkommen! Presentation av kursledare och kursdeltagare Kursinnehåll Verktygsfält och funktioner Skapa sida, spara och publicera Redigera sida Länkar till andra sidor och

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Aktivitet

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Aktivitet Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Aktivitet 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Allmänt om aktivitet 4 Ny aktivitet 5 Aktivitet 6 Allmänt 6 Datum och tid 6 Upprepning 7 Ta bort deltagare 9 Skicka ut en kallelse

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund SVEA

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund SVEA Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund SVEA Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida när du behöver

Läs mer

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Hemsidan baseras på webbverktyget EPiServer,

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Klubbmedlem 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Klubben Online- en del av svenskidrott nya Klubben Online manual

Klubben Online- en del av svenskidrott nya Klubben Online manual nya Klubben Online manual version 1.0 Svenskidrott har sedan 1994 långsiktigt satsat på IT för att utveckla information och kommunikationsvägarna mellan förening och förbund. Nya Klubben Online är ett

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Logga in 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA

MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA För coacher, lagföräldrar och informationsansvariga Denna manual är väldigt kortfattad och går bara igenom det mest elementära. För mer information hänvisar vi

Läs mer

IdrottOnline klubb Sök Idrottslyftet 111101

IdrottOnline klubb Sök Idrottslyftet 111101 IdrottOnline klubb Sök Idrottslyftet 111101 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Hemsidan baseras

Läs mer

Uppdaterad: Lathund. Anslagstavlan

Uppdaterad: Lathund. Anslagstavlan Uppdaterad: 2014-02-10 Lathund Anslagstavlan 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund redigera kontaktuppgifter

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund redigera kontaktuppgifter Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund redigera kontaktuppgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. E-post - Sms - Brev

Uppdaterad: 2014-03-18. E-post - Sms - Brev Uppdaterad: 2014-03-18 E-post - Sms - Brev 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Vad går vi igenom. I mån av tid: Visar vi också kalendern Arbetsrum Sorteringsindex Koppla idrott/lag

Vad går vi igenom. I mån av tid: Visar vi också kalendern Arbetsrum Sorteringsindex Koppla idrott/lag Hemsida Vad går vi igenom Introduktion i IdrottOnline Personliga uppgifter och inloggning Behörigheter Grundstruktur på respektive sektionssidor Skapa, spara och publicera text och bild Infoga länk och

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Importera medlemmar via Excel

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Importera medlemmar via Excel Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Importera medlemmar via Excel 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en

Läs mer

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1 Uppdaterad: 2013-06-20 Lathund app App-Manual 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Användningsområde 4 Kom igång 4 Förberedelse 5 Logga in 5 Notiser 5 Välj organisaton 6 Välj grupp 7 Symbolförklaring 7

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-03. E-post - Sms - Brev

Uppdaterad: 2013-12-03. E-post - Sms - Brev Uppdaterad: 2013-12-03 E-post - Sms - Brev 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Ny medlem 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ny layout (fr.o.m 12/3) 4 Medlemmar 5 Ny medlem med fullständigt personnummer 6 Vanliga felmeddelanden 7 Ny medlem med ofullständigt

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund skapa grupper

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund skapa grupper Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund skapa grupper 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO

Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO Denna manual innehåller följande ämnen: Strukturen för en lagsida Roller i IdrottOnline Logga in på IdrottOnline Publicera en nyhet Använda en bild (ladda upp

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Inledning...2 Operativsystem och webbläsare...2 Föreningens utbildningsmodul.3 Inledning...3 Arrangemang...3 Öppna arrangemang...3 Sök arrangemang...5 Kopiera arrangemang...5

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-03. Lathund skapa grupper

Uppdaterad: 2013-12-03. Lathund skapa grupper Uppdaterad: 2013-12-03 Lathund skapa grupper 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Uppdaterad: För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2013-10-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Beskrivning 4 Logga in 5 Gruppadmin fliken 5 Lägg till person/personer i gruppen 7 Lägg till person(er) från

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Lathund Avgiftshantering

Lathund Avgiftshantering Uppdaterad: 2013-09-17 Lathund Avgiftshantering Förbund 1 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen

Läs mer

Ansök om LOK-stöd Uppdaterad

Ansök om LOK-stöd Uppdaterad Ansök om LOK-stöd Uppdaterad 2011-12-06 Innehållsförteckning Inledning 3 Utbildning 3 Specialidrottsförbundens (SF) och distriktsförbundens sidor (DF) 3 Information 3 Manualer 3 Operativsystem och webbläsare

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Komma igång hjälp/lathund för Idrottonline. Hovmantorp GoIFs hemsida.

Komma igång hjälp/lathund för Idrottonline. Hovmantorp GoIFs hemsida. Komma igång hjälp/lathund för Idrottonline. Hovmantorp GoIFs hemsida. Innehållsförteckning - Dokumentet uppdaterades senast den 2010-12-17 Hur man loggar in...3 Nyhet sida 6-13 Skapa lag nyhet...6 Ändrar

Läs mer

1 Allmänt. 2 Hur gör man. 2.1 Gå till lagets sida, Logga in genom att trycka på hänglåset

1 Allmänt. 2 Hur gör man. 2.1 Gå till lagets sida, Logga in genom att trycka på hänglåset 1 Allmänt Detta är den lilla instruktionen för att redigera innehållet för laget. För att få en lagsida skicka ett mail till webmaster, webmaster@vikingstad.nu Ange namn, epostadress och lag 1 ALLMÄNT...1

Läs mer

Uppdaterad: Lathund app. App-Manual 1 1

Uppdaterad: Lathund app. App-Manual 1 1 Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund app App-Manual 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Användningsområde 4 Kom igång 4 Förberedelse 5 Logga in 5 Notiser 5 Välj organisaton 6 Välj grupp 7 Symbolförklaring 7

Läs mer

När man ska lägga till en nyhet måste man vara inloggad. Klicka på hänglåset uppe i högra hörnet.

När man ska lägga till en nyhet måste man vara inloggad. Klicka på hänglåset uppe i högra hörnet. Lägga till en Nyhet När man ska lägga till en nyhet måste man vara inloggad. Klicka på hänglåset uppe i högra hörnet. Logga in Fyll i dina uppgifter som du även använder när du loggar in på eventor. Istället

Läs mer

Ansökan om LOK-stöd med närvaroregistrering IdrottOnline Klubb

Ansökan om LOK-stöd med närvaroregistrering IdrottOnline Klubb Ansökan om LOK-stöd med närvaroregistrering IdrottOnline Klubb 110406 Innehållsförteckning Inledning 3 Utbildning 3 Specialidrottsförbundens (SF) och distriktsförbundens sidor (DF) 3 Information 3 Manualer

Läs mer

INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 STARTSIDAN... 9 MALLAR... 14

INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 STARTSIDAN... 9 MALLAR... 14 Manual INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 STARTSIDAN... 9 Beskrivning av flikarna... 9 Struktur... 9 Favoriter... 9 KO Verktygslåda... 9 ImageVault... 9 Visa... 9 Redigera...

Läs mer

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Licensansökan för handikappidrott

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Licensansökan för handikappidrott Uppdaterad: 2014-02-24 Lathund Licensansökan för handikappidrott Innehållsförteckning Inledning 3 Allmänt om licenser 4 Licensmodulen 4 Roller 5 Ansöka om licenser 5 En licens per person 7 Flera licenser

Läs mer

Uppdaterad 2015-02-05. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

Uppdaterad 2015-02-05. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2015-02-05 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och webbläsare...

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-04. Lathund. ImageVault

Uppdaterad: 2013-12-04. Lathund. ImageVault Uppdaterad: 2013-12-04 Lathund ImageVault 1 IMAGEVAULT För att kunna göra de ändringar och uppdateringar som du önskar på er sida så behöver du veta vad ImageVault är och används till. En beskrivning av

Läs mer

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2)

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 1 Instruktioner Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 2. Logga in (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 4. Skapa/redigera sidor (SIDA 3) 41. Lägg till ny sida (SIDA 3) 42. Avancerat (SIDA 4) 5. Texteditor (SIDA

Läs mer

Föreningens hemsida. Uppdaterad 2012-10-11

Föreningens hemsida. Uppdaterad 2012-10-11 Föreningens hemsida Uppdaterad 2012-10-11 Innehållsförteckning Inledning...3 Uppbyggnad...4 Logga in NYTT!...4 Växla mellan organisationer i inloggat läge NYTT!...4 ImageVault...5 Föreningsinfo-fliken...9

Läs mer

Föreningens effektiva webbplats

Föreningens effektiva webbplats Föreningens effektiva webbplats Planering Introduktion, information och inspiration kring hemsidan i IdrottOnline. Förstå hur systemet hänger ihop och känna till de grundläggande funktionerna. Jessica

Läs mer

INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 REDIGERA... 9

INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 REDIGERA... 9 Manual Innehållsförteckning INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 REDIGERA... 9 Informationsfliken... 10 Toppbild och färgschema... 10 Utseende boxar på startsidan... 11

Läs mer

ODD FELLOW ORDEN. Manual. Sidverktyget. oddfellow.se. version

ODD FELLOW ORDEN. Manual. Sidverktyget. oddfellow.se. version ODD FELLOW ORDEN Manual Sidverktyget oddfellow.se version 1210012 Kort om intranätet odd fellow ordens webplats består av två delar; En publik del vars målgrupp är besökare som inte är medlemmar i orden

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision SiteVision AB Version 3 Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision...1 1.1 Starta SiteVision... 1 1.2 Redigeringsläget i SiteVision... 2 1.2.1 Verktygslisten...2

Läs mer

Enkel manual för

Enkel manual för Enkel manual för www.hovmantorpgoif.se Skapa nyheter och lägga in bilder Frågor? Kontakta: Peter Karlsson E-post: fotboll@hovmantorpgoif.se Mobil: 070-532 32 15 Behörighet För att skapa nyheter, redigera

Läs mer

Manual för Episerver 5 för redaktörer i förskola och skola www.mark.se Innehåll

Manual för Episerver 5 för redaktörer i förskola och skola www.mark.se Innehåll Manual för Episerver 5 för redaktörer i förskola och skola Marks kommuns hemsida www.mark.se ses bäst i text storlek mellan. Du kan ändra i Explorer Visa, textstorlek. Webbplatsen är byggd för upplösningen

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

1. Gå till ungdomssidan: http://www4.idrottonline.se/iksavehof-handboll/ eller följ länken till ungdomssidan på www.savehof.se

1. Gå till ungdomssidan: http://www4.idrottonline.se/iksavehof-handboll/ eller följ länken till ungdomssidan på www.savehof.se 1. Gå till ungdomssidan: http://www4.idrottonline.se/iksavehof-handboll/ eller följ länken till ungdomssidan på www.savehof.se 3. Gå till det arbetsrum som du administrerar genom att välja i dropdown menyn

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Uppdaterad Ansök om LOK-stöd

Uppdaterad Ansök om LOK-stöd Uppdaterad 2012-06-20 Ansök om LOK-stöd Innehållsförteckning Inledning 3 Utbildning 3 Specialidrottsförbundens (SF) och distriktsförbundens sidor (DF) 3 Information 3 Manualer 3 Operativsystem och webbläsare

Läs mer

Uppdaterad: Manual Licensansökan för Parasport

Uppdaterad: Manual Licensansökan för Parasport Uppdaterad: 2015-11-11 Manual Licensansökan för Parasport Innehållsförteckning Inledning 3 Allmänt om licenser 4 Licensmodulen 4 Roller 5 Ansökan om licenser Omregistrering 5 Nyregistrering 8 En licens

Läs mer

Inloggning. 1. http://www.spfpension.se/medlem.html 2. https://medlem.foreningssupport.se/spf/ open24/admin/system/default.asp

Inloggning. 1. http://www.spfpension.se/medlem.html 2. https://medlem.foreningssupport.se/spf/ open24/admin/system/default.asp Inloggning 1. http://www.spfpension.se/medlem.html 2. https://medlem.foreningssupport.se/spf/ open24/admin/system/default.asp Gör så här: Peka och klicka i rutan nedanför Ange ditt användarnamn och skriv

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-12. Lathund. Avgifter via E-bokföringen

Uppdaterad: 2013-12-12. Lathund. Avgifter via E-bokföringen Uppdaterad: 2013-12-12 Lathund Avgifter via E-bokföringen 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Administration IdrottOnline Förbund Administration

Administration IdrottOnline Förbund Administration Uppdaterad 2011-01-25 Administration IdrottOnline Förbund Administration Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Skapa nyhet Alla ändringar du gör för en nyhet sparas automatiskt.

Läs mer

Lathund. Tillsätt roller och behörigheter. Uppdaterad: 2014-03-18

Lathund. Tillsätt roller och behörigheter. Uppdaterad: 2014-03-18 Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Tillsätt roller och behörigheter -Lägg in person i grupp/lag/arbetsrum -Rollista -Tillsätt roll -Behörighetslista -Tillsätt behörighet 1 1 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

Enkel guide till hemsidan via IdrottOnline. Magnus Gunnarsson Mobil: 070-21 21 090 E-post: magnus.gunnarsson@teliasonera.com

Enkel guide till hemsidan via IdrottOnline. Magnus Gunnarsson Mobil: 070-21 21 090 E-post: magnus.gunnarsson@teliasonera.com Enkel guide till hemsidan via IdrottOnline Magnus Gunnarsson Mobil: 070-21 21 090 E-post: magnus.gunnarsson@teliasonera.com Adressen till Stafsinge IF:s hemsida är www.stafsingeif.se Börja med att gå till

Läs mer

Uppdaterad: 2013-09-17. Avgiftshantering

Uppdaterad: 2013-09-17. Avgiftshantering Uppdaterad: 2013-09-17 Avgiftshantering 1 Nya uppdateringar ägde rum 2013-09-17 Nytt Nya hjälptexter under betalstatus Tydligare felmeddelande om utskick misslyckas Möjlighet att backa från steg 2 till

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

IdrottOnline klubb - Sök Idrottslyftet 100708. Sök Idrottslyftet

IdrottOnline klubb - Sök Idrottslyftet 100708. Sök Idrottslyftet Sök Idrottslyftet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Hemsidan baseras på webbverktyget EPiServer,

Läs mer

Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt

Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt 1. Inställningar / Kontaktuppgifter Uppgifter som matas in i den vyn ovan visas i sidfoten på hemsidan: 2. Skapa nya sidor Om man

Läs mer

Uppdaterad 2014-05-07. Lathund hemsida

Uppdaterad 2014-05-07. Lathund hemsida Uppdaterad 2014-05-07 Lathund hemsida Innehållsförteckning Inledning 4 Hemsida 5 Rätt behörighet och roll 5-6 Sidtypsbeskrivning 6 Redigerarläge 7 Vanliga fel 7 Strukturträdet 8 Redigera innehåll på en

Läs mer

Ansökan om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad

Ansökan om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad Ansökan om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2011-12-06 Innehållsförteckning Inledning 3 Utbildning 3 Specialidrottsförbundens (SF) och distriktsförbundens sidor (DF) 3 Information 3 Manualer

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2015 10 13 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Kom igång IdrottOnline Klubb Kom igång

Kom igång IdrottOnline Klubb Kom igång Uppdaterad 2001-03-09 Kom igång IdrottOnline Klubb Kom igång Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF.

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision 2 1.1 Starta SiteVision 2 1.2 Redigeringsläget i SiteVision 3 1.2.1 Verktygsfält 3 1.2.2 Modulväljare 4 1.2.3 Navigator

Läs mer

Bangolfens manual för IdrottOnline

Bangolfens manual för IdrottOnline Bangolfens manual för IdrottOnline Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen baseras på webbpubliceringsverktyget

Läs mer

SLU anpassad lathund

SLU anpassad lathund SLU anpassad lathund för personpresentation i EPiServer uppdaterad 17 maj 2011 För att kunna använda CV mallen på SLU webben krävs två saker: 1. Att man är anställd på SLU och har AD behörighet. Detta

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-04. Lathund. Avgifter via E-bokföringen

Uppdaterad: 2013-12-04. Lathund. Avgifter via E-bokföringen Uppdaterad: 2013-12-04 Lathund Avgifter via E-bokföringen 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF

Läs mer

Föreningens hemsida. Uppdaterad 2012-12-04

Föreningens hemsida. Uppdaterad 2012-12-04 Föreningens hemsida Uppdaterad 2012-12-04 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. NYTT! Inledning...4

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision Senselogic AB Version 2.4 Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision...1 1.1 Starta SiteVision... 1 1.2 Redigeringsläget i SiteVision... 2 1.2.1 Verktygsfält...2

Läs mer

Bangolfens manual för IdrottOnline

Bangolfens manual för IdrottOnline Bangolfens manual för IdrottOnline Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen baseras på webbpubliceringsverktyget

Läs mer

Lathund steg för steg

Lathund steg för steg Lathund Lathund steg för steg Jessica Mattsson Administrativ assistent och Lotta Karlsson Informationsansvarig och Webbredaktör Oktober 2014 Innehållsförteckning Logga in... 1 Logga in på Insidan... 1

Läs mer

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och

Läs mer

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2013-12-10 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och webbläsare...

Läs mer

SJF LATHUND EPISERVER 7.0

SJF LATHUND EPISERVER 7.0 SJF LATHUND EPISERVER 7.0 LOgGA IN. Logga in URL: http://test.sjf.discoworks.se/epiui/cms SKAPA OCH REDIGERA SIDOR. Skapa sida Öppna trädnavigeringen genom att klicka på den mörkgrå struktursymbolen längst

Läs mer

www.faltbiologerna.se

www.faltbiologerna.se Redigering av www.faltbiologerna.se sammanställt av Magnus Bjelkefelt, november 2011 reviderad oktober 2012 Innehållsförteckning 1. Logga in................................................... 2 1.1 Var

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

Användarmanual för Content tool version 7.5

Användarmanual för Content tool version 7.5 Användarmanual för Content tool version 7.5 TM WEB Express AB Manual Content tool 7.5 Sid 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 OM PUBLICERINGSVERKTYGET... 3 1.1 ALLMÄNT... 3 2 ÖVERSIKT... 3 3 ALLMÄNT OM WEBBSIDAN

Läs mer

Nyckeln till föreningens kommunikation och administration. Hemsidehantering

Nyckeln till föreningens kommunikation och administration. Hemsidehantering Nyckeln till föreningens kommunikation och administration Hemsidehantering Upplägg söndag 10.30-12.30 PowerPoint: - Allmänt om hemsidan och funktionerna på hemsidedelen - Tips och råd På IdrottOnline-sida:

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Avgifter Exempelförening

Uppdaterad: 2014-03-18. Avgifter Exempelförening Uppdaterad: 2014-03-18 Avgifter Exempelförening 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer