Kommunstyrelsens arbetsutskott (26) Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Lars Hollner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-05-19 1 (26) Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Lars Hollner"

Transkript

1 Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott (26) Plats och tid Kommunhuset den 19 maj 2015 kl ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S) Lars Hollner (S) Övriga närvarande Marita Eriksson, turismsamordnare, 177 Thomas Nilsson, teknisk chef, , Fredrik Johansson, ekonomichef, 178, 184 Åsa Hällerståhl, ekonom, 184 Regina Jonsson, IT-driftschef, 178 Claus Kempe, säkerhetssamordnare, 178 Lars Petersson, fastighetsingenjör, 187 Göran Faxhed, VA-ingenjör, 188 Tommy Englund, utredningssekreterare, 176 Kristina Nyman, planeringssekreterare, 176 Mats Johansson, kommunchef, 177 Birgitha Freij, kommunsekreterare Utses att justera Lars Hollner och Britt-Marie Domeij Justering Tisdagen den 26 maj 2015 Under- Paragraf Skrift Sekreterare... Birgitha Freij Ordförande... Roland Åkesson Justerande Lars Hollner Britt-Marie Domeij ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunkansliet Underskrift... Birgitha Freij

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2014/014 SAMORDNAD UPPHANDLING I KALMAR LÄN AV KOLLEKTIVTRAFIK MED BUSS, PERSONBIL OCH MINDRE SPECIALFORDON Bakgrund AU 21 jan 2014 AU 25 feb 2014 KS 6 maj 2014 KLT har påbörjat planeringen inför nästa större upphandling av regional kollektivtrafik med buss, personbil och mindre specialfordon. Den trafik som upphandlingen omfattar ska vara i drift i augusti KLT vill få besked om kommunen har för avsikt att överlåta upphandling och löpande planering av kommunens skoltrafik till KLT. Kommunchef Mats Johansson fick i uppdrag att med arbetsutskottets diskussion som bakgrund skriva ett förslag till yttrande till KLT, samt att inbjuda representanter för KLT till möte med arbetsutskottet innan svar på KLT:s fråga lämnas. Katharina Seijsing och Conny Nilsson, KLT, deltog vid AU:s sammanträde. Uppdraget till kommunchefen att skriva förslag till yttrande kompletterades med att innan dess ha ett samråd med barn- och utbildningsförvaltningen. Kommunstyrelsen beslutade att lämna följande svar till KLT: Mönsterås kommun vill inledningsvis i vårt svar klargöra några för oss viktiga utgångspunkter inför den förestående upphandlingsprocessen: Innan upphandling av skolskjutstrafik genomförs, behöver den samlade lokala trafiken genomlysas i en utredning för att anpassa trafiken så långt som möjligt till skolans förutsättningar (tim- och ramtider), kostnadseffektiva och optimala trafikupplägg där såväl linjeläggning, timfordon och skolskjutsfordon särskilt analyseras. Mönsterås kommun ställer sig helt bakom länets målsättning om en fossilbränslefri region, men vill i det här sammanhanget påtala vikten av att fokus i upphandlingen handlar om utsläppsnivåer mer än att låsa fast sig vid ett visst huvudbränsle under en längre upphandlingsperiod. Vi anser att hårda utsläpps-krav ska ställas i upphandlingen, men att låta branschen och entreprenörerna presentera sina alternativ i anbuden. Vi vill också betona vikten av att upphandlingen utformas så att den lokala taxinäringen och trafikentreprenörer ges möjlighet att kunna delta i upphandlingen, för att bl.a. skapa förutsättningar för det lokala näringslivet att konkurrera om trafik på rimliga villkor samt att förse oss med flexibla och effektiva lösningar inom skolskjutstrafiken.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott har som underlag till Mönsterås kommuns svar inhämtat yttrande från barn- och utbildningsförvaltningen, rörande de två övergripande frågeställningarna från Kalmar Länstrafik. Svar på de två frågorna i KLT:s skrivelse: 1. Mönsterås kommun deltar i den förestående samordnade upphandlingen av kollektivtrafiken (skolskjutstrafik) och överlåter därmed upphandlingen till Kalmar Länstrafik med driftstart i augusti Modellen med egen löpande detaljplanering bör även fortsättningsvis skötas av personal från Barn- och utbildningsförvaltningen i Mönsterås, i nära dialog med KLT:s personal d.v.s. det som av KLT betecknas som alternativ två. Det är en arbetsmodell som visat sig fungera för Mönsterås och vi gör bedömningen att den kan fortsätta även i den nya upphandlingen. AU 2 sep 2014 Kommunchef Mats Johansson rapporterade från möten om trafikupphandlingen. AU 3 mar 2015 Skrivelse Upphandling av fordon för skoltrafik, från KLT, Box 54, Högsby, Frågan från KLT är: Anser kommunen att biogas ska vara ett krav, ett önskvärt förstaalternativ eller hanteras på annat sätt i den kommande upphandlingen av fordon för skoltrafik? Arbetsutskottet beslutade att anta förslaget till svarsskrivelse såsom eget svar att överlämna till KLT. AU 28 apr 2015 Aktuellt Katharina Seijsing och Mats Reimbertsson, KLT, informerade om upphandlingen. Informationen läggs till handlingarna. Kristina Nyman och Tommy Englund, barn- och utbildningsförvaltningen, redovisar hur skolskjutsverksamheten i Mönsterås kommun ser ut nu, och vilka förändringar som är tänkbara inför upphandlingen. Ärendet återupptas vid nästa sammanträde.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/092 TURISMVERKSAMHETEN SOMMAREN 2015 Föredragande Rapport Turismsamordnare Marita Eriksson informerar om planeringen inför sommaren Turistbyrån i Mönsterås hamnområde, Hamngatan 6, öppnar för säsongen den 28 maj och kommer att ha fyra anställda. Marita redogör också för nya aktiviteter som startats i kommunen, samt om InfoPoints som är en enklare form av turistinformation som anordnas på ställen som har många besökare. Kommunchef Mats Johansson fick enligt AU 99/2015 i uppdrag att kontakta KLT för att samråda om trafiken vid Resecentrum, samt att förbereda för flytt av Mönsterås Turistbyrå till Resecentrumhuset snarast. Mats rapporterar att i uppdraget har såväl KLT som kommunens fastighetsavdelning konsulterats, och sammanfattningsvis är alla parter positiva till flytt av turistbyrån. Lokalerna är ändamålsenligt och tillgängliga, trafiksituationen kan lösas genom att en fil upplåts till turistbyråbesökare, kommunen kan genom avtal sköta KLT:s biljettförsäljning, och dessutom kan ytterligare verksamhet erhålla plats i huset. Flytten går dock inte att genomföra till säsongen 2015 eftersom den startar redan nästa vecka och annonsering om placering på Hamngatan redan skett. Informationen om verksamheten sommaren 2015 läggs till handlingarna. Arbetsutskottet har en positiv inställning till Infopoints, och ger Marita Eriksson i uppdrag att fortsätta planeringen för start hos näringsidkare som är intresserade. Mats Johansson har fortsatt uppdrag att genomföra flytt av turistbyrån till Resecentrumhuset snarast.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/087 PROJEKT INFORMATIONSSÄKERHET Bakgrund Föredragande Projektet Informationssäkerhet leds av Länsstyrelsen i Kalmar län med stöd av Regionförbundet i Kalmar län och finansieras av Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap. Arbetet pågår fram till december 2016 med länets kommuner och Landstinget i Kalmar län som medlemmar. Tommy Lindström, Länsstyrelsen i Kalmar län, och Stephen Dorch, Regionförbundet i Kalmar län. Projektet har initierats av kommunernas säkerhetssamordnare i avsikten att skapa system och rutiner för myndigheternas hantering av information. Styrgruppen är tillsatt av kommuncheferna i länet, och här ingår Claus Kempe, Mönsterås, som representant för säkerhetssamordnarna. Informationen läggs till handlingarna. Kommunledningskontoret får i uppdrag att återkomma till arbetsutskottet med information om hur arbetet med informationssäkerhet fortskrider i Mönsterås kommun. Kommunchefen ansvarar för att kontaktperson gentemot projektet utses.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/085 OKNÖ 1:450 - KÖPEKONTRAKT Förslag till köpekontrakt mellan säljaren Mönsterås kommun och köparna Niclas och Teresia Lingeskär, Stenskärsvägen 24, Mönsterås, om köp av fastigheten Oknö 1:450 till ett pris av kronor. Villkor framgår av avtalet. Avtalet godkännes.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/089 KRONGÅRDEN 3 - KÖPEKONTRAKT Förslag till köpekontrakt mellan säljaren Mönsterås kommun och köparen Dzintarezeme Group, Pävilostas iela 3-53, Liepaja LV 3402, Lettland, om köp av fastigheten Krongården 3 till ett pris av kronor. Villkor framgår av avtalet. Avtalet godkännes.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/088 KRONGÅRDEN 2 - MARKRESERVATION Förslag till köpekontrakt mellan säljaren Mönsterås kommun och köparen Dzintarezeme Group, Pävilostas iela 3-53, Liepaja LV 3402, Lettland, om köp av fastigheten Krongården 2 till ett pris av kronor. Villkor framgår av avtalet. Mönsterås kommun reserverar mark för Dzintarezeme Group, Pävilostas iela 3-53, Liepaja LV 3402, Lettland, på fastigheten Krongården 2 till den 1 juni Fastigheten är planlagd som mark för bostadsändamål.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2013/229 SVAR PÅ MOTION: ÄLDREBOENDE/SENIOR- BOENDE MED SJÖLÄGE Motionens syfte Yttrande Motion inlämnad av Britt-Marie Berg (S) och Benny Svensson (S). Motionärerna vill att kommunen utreder sjönära seniorboende i aktuell planering. Yttrande från tekniska kontoret föreligger. Mönsterås kommun har under flera år planerat för boende söder om Mönsterås hamnområde. Detaljplanen vann laga kraft år 2005 och år 2007 uppförde Mönsterås Bostäder AB tjugosex lägenheter öster om Hamnparken. I området har både Kärnhem och Vildapeln byggt villor. Dessa områden är ännu inte färdigbyggda. Under år 2014 förvärvade Mönsterås Bostäder AB en del av Kärnhems fastighet, som skulle kunna inrymma cirka femton - tjugo lägenheter. Vildapeln planerar för en fortsatt utbyggnad på sin fastighet. För fastigheten öster om Mönsterås Bostäder är en markreservation gjord för cirka trettio lägenheter. Ytterligare mark för framtida bostäder finns intill Kuggåsvägen, öster om Hjulet. Målsättningen för hela området är att det ska byggas tillgängliga bostäder för alla. Under år 2015 kommer Mönsterås Bostäder att påbörja byggnationen av trettiotvå lägenheter i kvarteret Gladan i centrala Mönsterås. Dessa lägenheter kommer att få en god tillgänglighet och där är med lämpliga som seniorbostäder. Mönsterås kommun har under våren år 2015 antagit ett bostadsförsörjningsprogram. Programmets handlingsplan innehåller flera utredningsuppdrag avseende framtida bostäder i alla kommunens tätorter. Kommunstyrelsen föreslås besluta föreslå kommunfullmäktige att motionen besvaras med ovanstående yttrande.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2014/134 SVAR PÅ MOTION: INRÄTTA ETT NATURRUM EMÅN VID JUNGNERHOLMARNA I FLISERYD Motionens syfte Yttrande Motion inlämnad av Eva-Karin Holgersson (MP). Motionären vill att kommunen tar kontakt med Naturvårdsverket om att etablera ett naturrum i Fliseryd vid Emån och där skapa förutsättningar för en anläggning och dess utformning, att övrig finansiering utöver det statliga bidraget undersöks och i budget avsätta kommunala investeringspengar för projektet, att redan nu påbörja en turistisk vägvisning till Jungnerområdet, samt att utifrån naturrummet integrera olika besöksanordningar som gångoch cykelstråk, fiske och mycket annat som lokala företagare skulle kunna ordna. Yttrande från tekniska kontoret föreligger: Mönsterås kommun har, tillsammans med föreningar, företagare och ideella insatser, sedan Jungnerholmarna sanerades arbetat med att utveckla Jungnerholmarna både för turism, fiske och som en baspunkt för det rörliga friluftslivet. Tillsammans med Gustav Ulfsparres stiftelse uppvaktades Naturvårdsverket för några år sedan angående möjligheten att etablera ett naturrum på Jungnerholmarna. Vid det tillfället fanns inga möjligheter eller resurser att få till stånd detta. Ett naturrum skulle bidra till fortsatt utveckling av området, varför en ny kontakt kommer att tas med Naturvårdsverket för att utreda förutsättningarna för ett naturrum utmed Emån vid Jungnerholmarna. Angående vägvisning har tekniska kontoret i samråd med samhällsföreningen gjort en framställan till Trafikverket om bättre vägvisning från länsväg 641. Kommunstyrelsen föreslås besluta föreslå kommunfullmäktige att kommunstyrelsen får i uppdrag att hålla kontakten med Naturvårdsverket, för att utreda framtida möjligheter till att etablera ett naturrum på Jungnerholmarna. Därmed anses motionen besvarad.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/051 BUDGET 2016, EKONOMISK FLERÅRSPLAN Bakgrund Ekonomidagen genomfördes den 24 mars AU 14 apr 2015 AU 28 apr 2015 Aktuellt Ekonomichef Fredrik Johansson delade ut en reviderad Ekonomikalender 2015, samt en sammanställning över kommunens mål och uppdrag för verksamheten Arbetsutskottet diskuterade vilka mål och uppdrag som genomförts respektive ska revideras inför antagande av nästa års budget. Kommunledningskontoret fick i uppdrag att bereda ärendet om mål resp. uppdrag i budget 2016, inklusive att ta fram förslag på hur arbetet med tillväxtstrategin ska bedrivas de närmaste åren. Fredrik Johansson redovisade kommunledningskontorets uppdrag från föregående möte. Thomas Nilsson, teknisk chef, och Fredrik Johansson redovisar ekonomikontorets förslag till budget 2016, ekonomisk flerårsplan , driftrespektive investeringsbudget. Arbetsutskottet diskuterar förslaget, inklusive mål och uppdrag. Ekonomichefen får i uppdrag att revidera dokumentet i enlighet med arbetsutskottets diskussion. Ärendet återupptas på kommande sammanträde.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/059 TAXOR/AVGIFTER: MAXTAXA INOM FÖRSKOLA OCH FRITIDSHEM Bakgrund BUN 6 maj 2015 Inom förskola och fritidshem tillämpas s.k. maxtaxa som innebär ett avgiftstak för vårdnadshavaren, vilket kompenseras av Skolverket. Förordningen (2001:160) om statsbidrag till kommuner som tillämpar maxtaxa inom förskolan och fritidshemmet har ändrats. Förändringen innebär att inkomsttaket indexregleras, vilket sannolikt innebär att den maximala avgiftsnivån kommer att höjas varje år. Barn- och utbildningsnämnden föreslår enligt 60/2015 att Mönsterås kommun indexreglerar maxtaxan i enlighet med Skolverkets förordning. Kommunstyrelsen föreslås besluta föreslå kommunfullmäktige att indexreglera maxtaxan för förskola och fritidshem i enlighet med Skolverkets förordning 2001:160, vilket innebär att den 1 juli 2015 höjs månadsavgiften för ett barn från max kr till kr, för två barn från 840 kr till 858 kr, och för tre barn från 420 kr till 429 kr. Avgifterna gäller tills vidare.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/086 FRISTER FÖR RENGÖRING/SOTNING OCH BRAND- SKYDDSKONTROLL Förslag till reviderade frister för rengöring/sotning och brandskyddskontroll från kommunkansliet. De ändrade fristerna följer föreskrifter och allmänna råd från Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSBFS 2014:6). Kommunstyrelsen föreslås besluta föreslå kommunfullmäktige att ändra frister för brandskydd och rengöring/sotning i enlighet med förslaget.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2014/075 LOKALBEHOV LJUNGNÄSSKOLAN Bakgrund Föredragning Arbetsutskottet beslutade enligt 93/2015 att uppdra till tekniska kontoret att i samråd med barn- och utbildningsförvaltningen bereda ärendet om ytterligare en paviljong vid Ljungnässkolan. Fastighetsingenjör Lars Petersson redovisar förslag till hyra av en paviljong om 180 kvm under tre år att placera vid Ljungnässkolan. Tekniska kontoret får i uppdrag att, efter klartecken från barn- och utbildningschefen, teckna avtal med levererande företag och iordningsställa grundläggning m.m. Efter det att beställningen gjorts får inga fördyrande ändringar av paviljongen tillkomma.

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/090 UPPHANDLING AV VATTENMÄTARE Upphandling av vattenmätare, från tekniska kontoret. Avläsning av vattenförbrukningen i enskilda fastigheter bedrivs i egen regi. Avläsningar sker hos abonnenterna och kombineras med självavläsning. Beståndet av vattenmätare är gammalt och SWEDAC har i ett tillsynsärende krävt att kommunen har en handlingsplan för att byta ut de gamla mekaniska mätarna mot ultraljudsmätare. Föredragning Diskussion Thomas Nilsson, teknisk chef, och Göran Faxhed, VA-ingenjör, redogör för förslag till utbyte av vattenmätarna till ultraljudsmätare. Den uppskattade kostnaden för hela projektet, som bedöms pågå till år 2018, beräknas till totalt cirka tkr. Arbetsutskottet diskuterar montering av backventil i samband med att vattenmätare byts. Backventilen som skyddar mot återströmmande vatten är på gamla ledningar abonnentens ansvar att se till att den finns. Arbetsutskottet godkänner planering av vattenmätarbyte under åren till en beräknad kostnad om sammanlagt cirka tkr. Innan projektet får påbörjas ska tekniska kontoret återkomma till arbetsutskottet med förslag till hantering av frågan om att samtidigt installera backventil.

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/080 GÅNG- OCH CYKELVÄG HABBESTORP: GENOM- FÖRANDE- OCH DRIFTSAVTAL Förslag till genomförande- och driftsavtal för gång- och cykelväg utmed väg 641 vid Habbestorp mellan Trafikverket, Borlänge och Mönsterås kommun. Avtalet godkännes. Villkor framgår av avtalet.

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2014/269 SVAR PÅ REVISIONSRAPPORT: GRANSKNING AV KOMMUNENS LÅNGSIKTIGA PERSONAL- OCH KOMPETENSFÖRSÖRJNING Granskning av kommunens långsiktiga personal- och kompetensförsörjning, från kommunens revisorer. Efter granskning och genomgång av samtliga revisionskriterier görs bedömningen att kommunstyrelsens arbete för personal- och kompetensförsörjning i allt väsentligt är ändamålsenligt samt att den interna kontrollen är tillräcklig. Följande åtgärder föreslås beaktas: 1. att kommunstyrelsen i sin plan för intern kontroll överväger att ta med ett kontrollmål kring personal- och kompetensförsörjning för att ytterligare tydliggöra frågans dignitet, 2. att kommunstyrelsen ser över förutsättningarna för att kunna arbeta på distans där så är lämpligt som ett sätt att ytterligare stärka kommunens attraktivitet som arbetsgivare, samt 3. att målsättning i chefspolicyn avseende att varje chef ska ha maximalt 25 underställda regelbundet utvärderas och att vid behov åtgärder vidtas för att uppnå målsättningen i syfte att skapa goda förutsättningar för både kommunens ledare och medarbetare. Yttrande Förslag till yttrande från personalchef Marianne Rudebeck: 1. Kommentar: En redovisning av förvaltningarnas personal- och kompetensförsörjning finns med i kommunens personalekonomiska redovisning vilket ingår i såväl delårs- som årsbokslutet. Denna redovisning ligger sedan till grund för kommande beslutsunderlag. En analys och uppföljning av verksamheternas personal- och kompetensförsörjningsbehov är i dag en del av förvaltningschefernas ansvarsområden. Frågan finns även med i kommunens tillväxtdokument under ett flertal områden. Förslag till beslut: Förvaltningscheferna får ett uppdrag att under mandatperioden göra en analys/utredning kring den egna förvaltningens behov av personal- och kompetensförsörjning. Denna utredning blir en del i den gemensamma budgetprocessen och bör omsättas i tydliga uppdrag, mål och medel. 2. Kommentar: Personalutskottet har som rutin att se över sina policydokument inför varje ny mandatperiod. Förslag till beslut: I samband med kommande översyn av chefspolicyn ska personalutskottet göra en kartläggning av antalet underställda per chef i kommunen i syfte att uppnå chefspolicyns målsättning.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommentar: Med distansarbete avses ett arbete som traditionellt skulle ha utförts på den ordinarie arbetsplatsen, men som med modern teknik utförs i bostaden. Om Mönsterås kommun har för avsikt att tillämpa distansarbete är det lämpligt att fastställa en policy och riktlinjer för distansarbete. Därutöver måste arbetsgivaren göra en noggrann genomgång av vad som är speciellt i det enskilda fallet jämfört med arbetet som sker på den ordinarie arbetsplatsen. De speciella frågorna måste sedan regleras i ett skriftligt avtal med arbetstagaren angående arbetstid, övertid, semester, driftsenhet vid turordning enligt LAS, arbetsmiljöansvar, ansvar för hjälpmedel/utrustning/lokaler och försäkringar innan distansarbetet påbörjas. Förslag till beslut: Personalutskottet får i uppdrag att vid kommande översyn av sina policydokument också se över möjligheten att utarbeta en policy för distansarbete för anställda i Mönsterås kommun. Kommunstyrelsen föreslås överlämna personalchefens yttrande såsom eget svar på revisionsrapporten och åtgärder som ska vidtas.

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/083 AVTAL AVSEENDE SAMVERKAN KRING VATTEN- REGLERINGSFRÅGOR I EMÅNS OCH DESS BI- FLÖDENS VATTENSYSTEM Bakgrund Avtal avseende samverkan kring vattenregleringsfrågor i Emån och dess biflöden, från Emåförbundet, Box 237, Vetlanda. Samarbetet mellan Emåförbundet och Länsstyrelserna i Jönköpings respektive Kalmars län, kommunerna, Södra Cell Mönsterås och övriga intressenter har under snart tio år fungerar bra. Arbetet gäller samordning av vattenregleringsfrågor, olyckor och vid översvämningar och torka. Arbetsutskottet beslutar att förlänga nuvarande avtal under åren 2015, 2016 och 2017 till en kostnad av 40 tkr per år, under förutsättning av att övriga parter deltar.

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/028 SVAR PÅ REMISS: ANSLUTNING TILL FARO- KONVENTIONEN Remisshandlingar från Kulturdepartementet, Enheten för kulturarv, Stockholm. Dnr. Ku2014/591/KA. Huvuddelen av artiklarna i Farokonventionen behandlar hur kulturarvet kan utgöra en resurs för social och ekonomisk hållbarhet, frågor som länge varit centrala för offentlig kulturmiljöförvaltning. Konventionen skulle kunna ytterligare vitalisera detta arbete, varför Riksantikvarieämbetet rekommenderar att Sverige ska ratificera Farokonventionen. Yttrande Kulturchef Carina Eskelin och plan- och byggchef Anders Andersson lämnar följande yttrande: Riksantikvarieämbetet har under tre år tolkat och utrett Farokonventionen. Eftersom frågan är så komplex är det svårt för en liten kommun att under en kort remisstid bedöma konsekvenserna av en ratificering. Vi föreslår att kommunen avstår från att lämna yttrande över remissen. Mönsterås kommun avstår från att lämna remissvar.

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/081 REMISS: EN KOMMUNALLAG FÖR FRAMTIDEN Remisshandlingar från Regeringskansliet, Finansdepartementet, Stockholm. Regeringen beslutade i oktober 2012 att uppdra till en särskild utredare att föreslå en modernisering av kommunallagen (1991:900). Sedan den nuvarande kommunallagen trädde i kraft har samhället genomgått stora förändringar, bland annat har urbaniseringen fortsatt liksom IT-utvecklingen, och globaliseringen och EU-medlemskapet påverkar allt mer den kommunala verksamheten. Kommunledningskontoret får i uppdrag att ta fram ett förslag till remissvar som ska behandlas på arbetsutskottets möte 29 september för att kunna antas av kommunstyrelsen den 6 oktober 2015.

22 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2014/021 SVAR PÅ MOTION: RIKTLINJER OCH MÅLSÄTT- NINGAR FÖR MILJÖARBETET I MÖNSTERÅS KOMMUN SAKNAS Motionens syfte Yttrande Motion inlämnad av Eje Wadebro (MP). Motionären föreslår att ett projekt med att ta fram ett miljöprogram med miljömålen initieras snarast, dock senast i början av nästa mandatperiod, och att samtliga kommunala förvaltningar inbegrips i föreliggande projekt. Yttranden från miljönämnden respektive kommunledningskontoret föreligger. Kommunstyrelsen föreslås besluta föreslå kommunfullmäktige att besvara motionen med att arbetet med de lokala miljömålen kommer att påbörjas efter det att Länsstyrelsen i Kalmar län fastställt de regionala målen. Därmed anses motionen besvarad.

23 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2014/054 SVAR PÅ MEDBORGARFÖRSLAG: GAMLA SOMMAR- AKTIVITETER Medborgarförslag inlämnat av Börje Skoglund, Spovgränd 1, Mönsterås. Förslagets syfte Yttrande Förslagsställaren vill att kommunen tar initiativ till alternativt stöttar anordnande av dans för både bofasta och turister i Mönsterås hamnområde. Yttrande från kommunkansliet föreligger: Att i Mönsterås hamnområde ha dans som en aktivitet en sommarkväll vore sannolikt en uppskattad aktivitet. Mönsterås kommun är positivt inställd till en ansökan om tillstånd från t.ex. en förening, och kan upplåta lämpligt markområde för tillställningen. Som förslagsställaren skriver har kommunen tillgång till en scen som en förening kan hyra till subventionerat pris. Kommunen har också möjlighet att samarbeta med föreningar beträffande annonsering. Kommunstyrelsen föreslås besvara medborgarförslaget med att Mönsterås kommun ser fram mot en ansökan från en intresserad förening!

24 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/071 MOTION: SAMHÄLLSINFORMATION Motionens syfte Motion inlämnad av Britt-Marie Domeij och Curt-Rune Roos, moderaterna. Motionärerna vill att Mönsterås kommun undersöker möjligheten att erbjuda informationstillfällen till allmänheten och att dessa tillfällen genomförs i dialogform så att synpunkter kan framföras. Motionen överlämnas för yttrande till kommunledningskontoret.

25 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/072 MOTION: SERVICEPUNKTER Motionens syfte Motion inlämnad av Britt-Marie Domeij och Curt-Rune Roos, moderaterna. Motionärerna vill att Mönsterås kommun tar initiativ till fler servicepunkter, att kontakt tas med samarbetspartners som kan vara samhällsföreningar, handel, regionförbundet, m.fl., samt att turismansvarig i kommunen deltar aktivt i arbetet. Motionen överlämnas för yttrande till kommunledningskontoret.

26 Kommunstyrelsens arbetsutskott MEDDELANDEN/ÖVRIGT Konferens Migrationsverket kommer att öppna ett boende för asylsökande i Mönsterås, från Migrationsverket, Box 140, Högsby, inkom Migrationsverkets enhet i Högsby meddelar att de skrivit ett avtal med Jokarjo AB om 85 platser (en ökning med 16 platser) på Forsagården. Inköpscentralen i Västervik inbjuder till temamöte om livsmedelsupphandling den 22 maj 2015 i Oskarshamn. Migrationsverkets meddelande läggs till handlingarna. Jens Robertsson (C) deltar i temamötet om livsmedelsupphandlingen.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Lars Hollner (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Plats och tid Kommunhuset den 23 september 2014 kl. 08.00 12.00 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-09 1 (13) Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Lars Hollner (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-09 1 (13) Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-09 1 (13) Plats och tid Kommunhuset den 9 juni 2015 kl. 08.00 10.00 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-18 1 (16) Roland Åkesson (C), ordförande. Lars Hollner

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-18 1 (16) Roland Åkesson (C), ordförande. Lars Hollner Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-18 1 (16) Plats och tid Kommunhuset den 18 mars 2014 kl. 08.00 15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-02-03 1 (19) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD)

Kommunstyrelsen 2015-02-03 1 (19) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (19) Plats och tid Kommunhuset den 3 februari 2015 kl. 13.00 16.00 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-11 1 (23) Lars Hollner (S) Jens Robertsson (C), tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-11 1 (23) Lars Hollner (S) Jens Robertsson (C), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-11 1 (23) Plats och tid Kommunhuset den 11 nov 2014 kl. 08.00 16.00 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Curt-Rune Roos (M) Robert Rapakko (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2014-12-15 1 (15) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Anita Söderlind (M) Lennart Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Robert Rapakko. Lars Hollner (S) Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Robert Rapakko. Lars Hollner (S) Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-01-31 1 (11) Plats och tid Kommunhuset den 31 jan 2017 kl. 08.00 12.30 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186. Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186. Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-24 1 (14) Roland Åkesson (C), ordförande. Jens Robertsson Britt-Marie Domeij

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-24 1 (14) Roland Åkesson (C), ordförande. Jens Robertsson Britt-Marie Domeij Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-24 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 24 november 2015 kl. 08.00 12.00 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-11-06 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 10.00-15.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie Berg (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 05 19 1 (9)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 05 19 1 (9) Kommunstyrelsen 2014 05 19 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 19 maj 2014 kl. 10.00 17.00 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Richard Lind (C) Björn Hoflund (M) Claes Brandén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 8 maj 2018 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen 22 mars 2005, klockan 08.30-12.05, 13.00 17.15 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Eva

Läs mer

Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare

Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-30 1 (8) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 30 januari 2018 kl. 08.00 12.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson Sida PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:30-15:30 ande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf Eva WennStröm (S) 2 :e vice ordf Sonja Höglund (SIV) Naeimy

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 mars 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen (KD)

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-15.55 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (7) Plats och tid Strömsvik tisdag den 22 april kl 08,00 Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz (M) Närvarande ersättare

Läs mer

Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 mars 2014. Ärenden som går vidare till kommunfullmäktige

Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 mars 2014. Ärenden som går vidare till kommunfullmäktige Sida 1 av 7 Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 mars 2014 Har du frågor om något ärende, kontakta kommunkansliet, tel. 0340-881 04, 881 06, 881 07 eller ks@varberg.se Fullständigt protokoll

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2014-09-09 1 (23) Lars-Jonny Andersson (KD)

Kommunstyrelsen 2014-09-09 1 (23) Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (23) Plats och tid Kommunhuset den 9 september kl. 13.00 15.00 ande Roland Åkesson (C), ordf Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Jens Robertsson (C) Emma Magnusson (C) Curt-Rune Roos (M) Lars-Jonny

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 18 augusti 2015 kl. 08.30-12.15 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Lars-Erik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1-17

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1-17 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1-17 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 8.00-15.00 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-02-19

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-02-19 1 Plats och tid Kommunhuset, Sävsjö, Vallsjösalen, måndagen den 19 februari 2007 klockan 19.00-20.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Harald Petersson (m), Anna Eriksson (kd), Anette

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-05-03 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.20 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Pia Thulin (m) ersättare, deltog i 122 punkt 1-2 Inga-Lill

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-04-25 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.10 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-04-19 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-12-20 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.05 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.55 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.55 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.55 ande (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande (V) ledamot Gunvor Sharp (M) ersättare Jenny Adolphson (C) ledamot Övriga deltagande

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-04-16 1. (19) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 16.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Görel Nilsson (S), Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M)

Görel Nilsson (S), Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M) Kommunstyrelsen 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hellquistsalen, måndagen den 7 juni 2010, klockan 16.00-17.40. ande AnneMarie Andersson (C) ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) till kl 10.45 Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) till kl 10.45 Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-12-06 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Hyltebruk kl 8.30 11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) till kl 10.45 Ronny

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott 2013-02-05 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Åsele 08 00 11 30 Beslutande Peter Lindström(s) ordf Egon Persson(åkl) vice ordf Tommy Danielsson Sida Övriga

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-03-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-03-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-03-26 Innehåll 42 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 47 43 Redovisning av delegationsbeslut... 48 44 Delgivningar...

Läs mer

Servicenämnden 2014-12-10 1(11)

Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Plats och tid Beslutande Kilenegården kl. 13.00-15.00 med ajournering kl. 13.20-13.25 och kl. 13.30-13.35 Lennart Lämgren (FP), ordförande Bertil Jonasson (C) Hans-Inge

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-30 1(16) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjövägen 4. 13.00 16.00 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Per- Erik Andersson, C Övriga

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-04-28 1 (20)

Kommunfullmäktige 2014-04-28 1 (20) Sida 1 (20) Plats och tid Mönsterås Bibliotek, måndagen den 28 april kl. 18.30 19.40 ande Roland Åkesson (C) Robert Rapakko (S) Emma Magnusson (C) ej 35 Christer Carlsson (S) Inga Jonsson (C) Kochar Ismaill

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-10.45 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) Lars Alderfors (fpl) Maila Pettersson (sp)

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) Lars Alderfors (fpl) Maila Pettersson (sp) SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Gustaf Adolfssalen, kl 13.30 16.15 Beslutande Närvarande ersättare Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunhusets sammanträdeslokal Notariet, tisdagen den 16 september 2014 kl 08.15-13.50 Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

Föredragningslista. Översyn av organisation 4 Löneyrkande från Kommunal. 11 Höjning av lön i särskilt fall

Föredragningslista. Översyn av organisation 4 Löneyrkande från Kommunal. 11 Höjning av lön i särskilt fall Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och enonomienheten, måndag den 13 februari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Göran Edberg (S) ordförande

Göran Edberg (S) ordförande Arbets- och näringslivsnämnden 2015-03-18 1 (15) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 14:20-15:40 Beslutande Göran Edberg (S) ordförande Birgitta Årzén (S) Jens-Åke Olofsson (KV) Roland

Läs mer

Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-01-24 1. Caisa Abrahamsson (s) Roland Wermelin (c), till klockan 11.00 Kjellan Grundström (v)

Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-01-24 1. Caisa Abrahamsson (s) Roland Wermelin (c), till klockan 11.00 Kjellan Grundström (v) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-01-24 1 Plats och tid Kommunhuset, fredag 2014-01-24, klockan 8.00 11.35 Beslutande Caisa Abrahamsson (s) Roland Wermelin (c), till klockan 11.00 Kjellan Grundström

Läs mer

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 1 (12) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-14:00 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Kjell Nilsson (fp) Inger Israelsson (v) Kerstin Hörnqvist, sekreterare

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Kjell Nilsson (fp) Inger Israelsson (v) Kerstin Hörnqvist, sekreterare 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 9-14 Beslutande: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Kjell Nilsson (fp) Inger Israelsson (v) Övriga närvarande: Utses att justera: Assar Nilsson (s), ersättare Kerstin

Läs mer

Andreas Trygg (V) Köping, Rådhuset, 2015-11-19 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Daniel Åkervall. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Andreas Trygg (V) Köping, Rådhuset, 2015-11-19 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Daniel Åkervall. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.20 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl 78-83 samt 85-99 FP Rolf Halberg

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2004-04-20 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2007-05-09 1 Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 08.30-9.35 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2010-11-24 kl 13:00 16:45

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2010-11-24 kl 13:00 16:45 1 Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2010-11-24 kl 13:00 16:45 Beslutande: Åsa Herbst (M) Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Övriga närvarande:

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12) Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2010-10-04 klockan 10.00 15.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Rosmarie Nelson Ekerå (C) Åke Almqvist (M) Göran Lindgren (M)

Läs mer

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(7) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, måndagen den 4 april 2016, kl. 08.15-09.15. Hans Jildesten (S) Eva-Lotta Härdig Eriksson (S) Inger Nordström (V) Håkan Larsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen i kommunhuset, Hultsfred 26 april 2016 kl. 08:30-12.40 Beslutande Lars Rosander, C ej 88 Åke Nilsson, KD ej 88 Åke Bergh, M ej 88 Tommy Rälg, S Lena Hasting, S Övriga deltagande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 september 2007, klockan 08.30-12.00, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15) Nr 10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 7 juni 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Jens Robertsson. Lars Hollner

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Jens Robertsson. Lars Hollner Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-01-26 1 (11) Plats och tid Kommunhuset den 26 januari 2016 kl. 08.00-12.30 ande Roland Åkesson (C), ordförande, 20, 22-29 Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi.

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 18 Dnr 2013/20-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. Till dagens sammanträde är presidiet i Borgholm Energi AB inbjudna för information och diskussion

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-22 1(19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-22 1(19) Nr 10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-22 1(19) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 22 april 2008, klockan 08.30-12.20 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson,v 465-478

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson,v 465-478 1(17) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson,v 465-478 Övriga deltagande

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (17) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.40-11.00 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

f^> Ä Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14.

f^> Ä Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14. f^> Ä Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14.30 Beslutande Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom

Läs mer

Göran Lidström, sekr Karl-Johan Ottosson, kommunchef. Underskrift Sekreterare... 59-60 Göran Lidström. Justerande... Gunilla Prång Helen Gavelin

Göran Lidström, sekr Karl-Johan Ottosson, kommunchef. Underskrift Sekreterare... 59-60 Göran Lidström. Justerande... Gunilla Prång Helen Gavelin VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Folkets Hus, Måndagen den 24 september 2012, kl. 15.00-17.15 Beslutande K G Abramsson, ordf. Tony Mannelqvist Åke Nilsson Inga Jonsson Maria Kristoffersson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-10 ARBETSUTSKOTT

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-10 ARBETSUTSKOTT Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Stadshuset klockan 08.00 13.00 Beslutande Lis Lyrbo (S), ordförande Björn Remning (V), 1:e vice ordförande Leif Axelsson (M), 2:e vice ordförande Susanna Windh (S) Evy

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2004-05-17 1. (20) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 14.45 16.15 Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-08-28 168 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 164-172 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-12.00 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.45 Beslutande Tommy Bohman, ordförande Klas Håkanson Gunilla Hjelm Jan Johansson Ingemar Sturesson Agneta Lindberg, ersättare Ritva

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Arnold Andréasson. Kommunkontoret 2007-07-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Arnold Andréasson. Kommunkontoret 2007-07-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 17.30 1 (27) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande (kl. 13.54-17.30, 244, 247-266) Arnold

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Grästorp, kl 13.00 16.35 Beslutande Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Kent Hansson (M) Tobias Leverin (C) Per Götell (FP) Maria Toll (C) Jens Persson (S) Närvaro/Frånvaro N/F

Läs mer

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta Kommunstyrelsen 2003-02-05 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-14.45 Beslutande Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2013-10-07 1(12)

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2013-10-07 1(12) Servicenämnden 2013-10-07 1(12) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:30 16:00 ande: Övriga deltagande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) 38-44 Anders Wikström (M) Robert Bengtsson (S) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-11-15 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.35 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Östra Kommunhuset 13:30-16.00 ande Radovan Javurek (L) Ewa Jakobsen (M) Mats Edin (S) Maria Nilsson (S) Tommy Nilsson (S) Ann-Charlotte Lindner (L) Qalinle Dayib

Läs mer