Verksamhetsberättelse för Segeltorps Kulturförening 2015.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för Segeltorps Kulturförening 2015."

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för Segeltorps Kulturförening Styrelsens sammansättning: Magnus Jansson Anders Dramstad vakant Ulla Karlsson Inger Andersson Ahlm Hans Olsson Ann-Christin Bitte Berglund Christer Åhström Revisorer: Owe Kannberg Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ersättare Ersättare Revisorsersättare: Åke Sanell Benny Upphagen Allmänt: År 2015 har som vanligt varit ett år fyllt av olika aktiviteter. Sedan övertagandet av Segeltorps Hembygdsförenings aktiviteter har vi försökt att bibehålla hembygdsinslag i Kulturföreningen. Främst genom Hasse Olsson har vi försökt att ha nya inslag av hembygdskaraktär. Detta har även skett i samarbete med Segeltorps bibliotek, Huddinge kommun. Kulturföreningen har fortsatt att svara för en stor del av kulturaktiviteterna i kommundelen Segeltorp. Även samarbetet med biblioteket har fortsatt. Under andra halvåret har ett omfattande arbete lagts ned på att dels modernisera vårt museum, dels gallra ut en del inadekvata museiföremål. Även viss ombyggnad har skett. Föreningen har under året städslat två husfogdar till Magasinet. Dessa ska dels vara kontaktpersoner gentemot kommunen dels var fogdar som ser till att lokalerna är i ordning efter olika uthyrningar.

2 Ny teknisk utrustning har införskaffats, dels en videokanon med filmduk, ljudanläggning med mikrofoner utan sladd dels en ny dammsugare. De förstnämnda är ett välbehövligt tillskott för att öka möjligheterna att göra intressanta inslag. Även dammsugaren (av större modell) var nödvändig då golven har breda springor och belastningen på lokalerna har ökat. Frågan om ett bättre kök har ännu inte lösts. Kommunens företrädare har presenterats för problemet på plats men vi väntar med spänning på igångsättning. Styrelse: Styrelsen har under verksamhetsåret sammanträtt vid 10 tillfällen. Vid dessa möten har föreningens verksamhet, ekonomi mm behandlats. Ett antal möten har vidare hållits utanför styrelseformen. Vid dessa har bland annat frågor om föreningens program hanterats. Vidare har ett antal möten skett inför festarrangemang, marknadsföring av föreningen och ett flertal om museet. Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av totalt 8 personer. Under den första delen av åter hade vi ingen utsedd sekreterare. Uppgiften delades då av styrelsemedlemmarna. Bitte Berglund erbjöd sig något senare att ta över sekreterarsysslan. Ekonomi: Föreningens ekonomi är stabil. Som tidigare har de olika evenemangen ekonomiskt varit både positiva och negativa. Föreningens ekonomiska rapport finns att läsa i balans- och resultatredovisningen. Årsmöte: Årsmötet hölls traditionellt i Magasinet. Ett 20-tal medlemmar var närvarande på mötet. Protokollet finns att läsa på föreningens hemsida. Museet på mellanplanet: Under året beslutades att göra en radikal översyn av museet och rummen på mellanplanet. Det hade samlats tämligen stora mängder papper, föremål, inventarier, möbler och annat som inte var i ordning eller obehövliga. En bedömning av varje föremål har gjorts. En riktlinje har varit att försöka behålla kuranta föremål som var äldre än från En annan linje var att försöka föra samman föremål som kunde tänkas ha hört hemma i ett 30-tals kök och i ett finrum i ett lantarbetarhem. I det större rummet har också en rensning skett. Bland annat har en stor mangel tagits bort för att kunna bereda plats för besökande skolklasser. I det rum som blev kök, har byggnation av ett hörnskåp och en ny bänkinredning snickrats av frivilliga. I köket har sammanförts föremål som tidigare varit spridda.

3 I rummet utanför kontoret har en helt ny vägg satts upp mot trappan. Även denna uppsatt av frivillig kraft. På väggen har ett system med ramar till fotoutställningar inköpts och satts upp. Avsikten är att föreningens fotografier ska kunna sättas upp i systemet och lätt kunna ändras för att göra exempelvis temautställningar. Museet kommer att ha en fortsatt löpande översyn och besöksverksamhet kommer att komma igång igen efter genomgången. Kommunen har framfört önskemål om ett vidgat samarbete mellan skolorna och kulturföreningen. Programgrupp: Under året har programgruppen bestått av Eva Hultén och Britt Marie Öquist. De har på ett mycket bra sätt komponerat vår- respektive höstprogram. En del nya programpunkter har kommit till och en del andra återupprepats, då de varit mycket välbesökta. Vissa programpunkter har senare t.o.m. fått byta till större lokal, då intresset varit särskilt stort. Vissa aktiviteter är återkommande såsom midsommarfirande och julmarknad. Föreningen försöker ha aktualiteter baserat på aktuella böcker. Bea Uusma inbjöds och talade om Andréexpeditionen i bild och ljud. Annat i samma anda är om kända svenska artister och skådespelare och om revyer. Marknadsföring och medlemskontakt: Viss förändring i produktionen av programbladen har skett då Eva Hultén flyttat från Segeltorp. Hennes tidigare förtjänstfullt nedlagda arbete har måst tas över av andra och visst arbete lejas ut. Arbete pågår för att finna nya former för bl.a. produktion av programblad och marknadsföring mm. Programmet finns också på föreningens hemsida tillsammans med mycket annan information. Hemsidan administreras av Bo Ericsson som också hanterar e-post och distribuerar till berörda. Meddelanden via e-post skickas även till medlemmar och andra intressenter i dagsläget ca 570 personer/hushåll. Affischer har framställts genom Anders Dramstads medverkan och tryckningen sker hos kommunen. Kroppskultur: Föreningen har liksom tidigare år haft styrketräning för damer i Segeltorpsskolan en gång per vecka. Barn och Familjeteater: Barnteaterverksamheten är som tidigare en viktig och mycket uppskattad verksamhet. Även detta år har dessa förlagts till Magasinet. Sammantaget har fem barnteaterföreställningar hållits. Klang och jubel, Dockan sover, Guldlock, och Kalevalaskåpet. Teatern samlade som vanligt många nöjda deltagare. I samband med höstfesten kunde en föreställning (Speldosan) hållas utomhus vid Magasinets gavel under den stora eken, något som uppskattades av bland annat föräldrar som kunde åse teatern sittande i gräset. Även i år har

4 vissa föreställningar kombinerats med söndagscafé. Caféerna har haft olika tema, oftast med hembygdskoppling. Revy: Som tidigare år har inte någon revy kunnat arrangeras. I stället har en musikshow ordnats i Juringeskolans matsal. Showen På nöjeskryss, var ett arrangemang som varit synnerligen uppskattat. Målarkurser: Börje Frykenstam har under året fortsatt med målarkurser som nu pågått i flera år. Gruppen träffas som brukligt i Magasinet på lördagar och under året har de haft ett tjugotal träffar. Föreläsningar/Författarkvällar: Även detta år har olika författare medverkat med sina böcker. Först ut var Magnus Utvik med sin kokbok Stalins makaroner som handlar om autentiska recept ur historien. I mars hölls en kvällsaktivitet om Alice Babs med Stefan Wärmelin och Staffan Schöier. Berättelser varvades med bild och musik. Vidare i mars höll Bea Uusma en uppskattad föreläsning om sin bok om Andreexpeditionen. Intresset var så stort att byte av lokal var nödvändig. Det var också glädjande att det var en så blandad publik åldersmässigt. Under april kom Nadja Karlsson och föreläste om Vinprovning med nytänk. Ruskigheter i Segeltorp berättade författaren/journalisten Frida Andersson Johansson om under en kväll i månaden. Vidare i april var det dags för Klas Gustavsson att skildra Fantasten Per Oscarsson- en biografi om den uppskattade skådespelaren. Efter sommaren i september kom Gunilla Skoglund åter för att berätta om Skogens svampar. Föreningen bjöd på hemlagad svampsoppa, något som uppskattades av besökarna. Sista natten med Titanic - under den rubriken berättade den mycket kunnige Claes-Göran Wetterholm under oktober, om den ödesdigra jungfruturen och historien runt fartyget. Arkan Asaad berättade i november om sig själv och om banden mellan far och son och de band som finns i andra kulturer och som påverkar familjelivet. Utställningar:

5 Konst och hantverk har en naturlig plats i föreningens verksamhet. Under våren fanns en utställning om Stickade kläder med historia. Torrtovning var en annan programpunkt under mars och december. Marianne Kube visade akvareller under temat Minnesbilder. Vårlängtan en utställning av mor och döttrar visades i maj. Fotografier Från Kungsleden till Karibien visades av Fredrik Beskow under oktober och vidare i oktober Birgitta Anander Öar, landskap och förvandlingar målningar i olja och tempera. Caféer: Under året har ett antal caféer hållits. Dessa är som tidigare en fortsättning på de Öppna hus som Hembygdsföreningen haft. Programinslaget har visat sig vara mycket välbesökt och uppskattat. De nya tekniska ljus-och ljudfaciliteterna har visat sig komma väl till pass då besöksantalen ökat och det nu är lättare för föreläsare att höras. Caféerna har som tema haft programinslag som: Lär känna din hembygd, Ortnamn kring Segeltorp, Retrocafé lokalhistorisk berättarresa. Midsommar: Midsommar vid Magasinet ett årligt evenemang hölls i ett regntungt Segeltorp. Trots väder kom förvånansvärt många (ca.650) till traditionellt firande. I regnet fanns dans, lekar, lotterier, fiskdamm och chokladhjul mm. Evenemanget är som tidigare ett av de största i grannskapet, vilket är glädjande. Gammaldags jul: Årets Gammaldags jul var som vanligt välbesökt av både medlemmar och andra besökare. Flera familjer kom tidigt för att försäkra sig om plats för de minsta att pyssla. Caféet var som brukligt öppet med kaffe, saft, lussebullar och pepparkakor. Även detta år fanns en liten julmarknad där en mängd varor fanns att köpa: hemgjord senap, inlagd sill, godis och hantverk mm. Segeltorp Magnus Jansson Anders Dramstad Ulla Karlsson Ordförande Vice ordförande Kassör Inger Ahlm Hans Olsson

Verksamhetsberättelse för 2006

Verksamhetsberättelse för 2006 Verksamhetsberättelse för 2006 Styrelsens sammansättning Owe Kannberg Lars Andersson Eric Eriksson Siv Janebjer Bo Ericsson Göran Bondesson Eva Karlsson Inger Lundvall Åke Sanell ordförande vice ordf.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG BYALAGSNYTT FEBRUARI 2005 VALLENS BYALA ALAG JUNSELE ÅRSMÖTE 2005 SÖNDAG DEN 13/2 KLOCKAN 15:00 PÅ VALLENCIA Där ska vi som vanligt behandla de frågor som hör ett årsmöte till såsom val av styrelse, kommittéer,

Läs mer

Årgång 15 nr 5 2013-12-16

Årgång 15 nr 5 2013-12-16 Segeltorp PRO-Nytt Årgång 15 nr 5 2013-12-16 Medlemsmöten Alla medlemsmöten hålls i Segeltorpsskolans gamla matsal. Beräknad mötestid ca 2 timmar. Vårens möten: 11/1. 8/2, 8/3, 12/4 och 10/5 11 januari

Läs mer

Tid: 2009-11-26 Plats: Kommunhuset, Kolabacken

Tid: 2009-11-26 Plats: Kommunhuset, Kolabacken 1(5) M-nämnden M-förvaltningen Pensionärsrådet Tid: Plats: Kommunhuset, Kolabacken Närvarande: Carina Larsson, ordförande Birgitta Ericson Erch, vice ordförande Nils-Ola Roth, kommunstyrelsen Willy Olsson,

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia.

Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia. Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia. 10 närvarande. Ingegerd Granquist, Örian Gradin, Eva Berg, Sören Henriksson, Rune Alfredsson, Björn-Erik

Läs mer

Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008

Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008 Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2008 2 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Kassör + medlemssekreterare Sekreterare + vice

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2007

Verksamhetsberättelse för år 2007 HIF 2008-07-29 1 (5) Verksamhetsberättelse för år 2007 Verksamhet och ekonomi redovisas per kalenderår, januari december 2007. Styrelsearbetet sträcker sig mellan årsmötena 11 juli 2007 till 29 juli 2008.

Läs mer

Samhälle, samverkan & övergång

Samhälle, samverkan & övergång Samhälle, samverkan & övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2014/2015 Sandvikstrollens familjedaghem Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplanens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Medlemmar Möten Antalet medlemmar var vid årets slut 211 st. Styrelsemöten har hållits 11 gånger under året. Årsmötet hölls den 10 mars på FUB-gården. Styrelsen

Läs mer

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för 2014 med Anita Larsson som ersättare.

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för 2014 med Anita Larsson som ersättare. Klockrike byråd Verksamhetsberättelse 2014 Om Klockrike byråd Klockrike byråd bildades 14 mars 2001. Klockrike byråd är ett partipolitiskt och religiöst neutralt nätverk för föreningar, verksamheter och

Läs mer

Årsmöte den 11 februari 2010 Eds Sockenstuga

Årsmöte den 11 februari 2010 Eds Sockenstuga Grums Jaktvårdskrets Årsmöte den 11 februari 2010 Eds Sockenstuga Grums Jaktvårdskrets Dagordning årsmöte den 11 februari 2010 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av årsmötesfunktionärer

Läs mer

Dybecks Folkdansgille

Dybecks Folkdansgille Nättidningen Dyningen Nr. 2-2007 Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille Box 2060, 731 02 Köping e-post: dybeck@folkdansringen.se hemsida: www.folkdansringen.se/dybeck Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille

Läs mer

MEDLEMSNYTT HÖSTEN 2014

MEDLEMSNYTT HÖSTEN 2014 MEDLEMSNYTT HÖSTEN 2014 PROGRAM HÖSTEN 2014 ÖPPET HUS: Forskarhjälp under hösten 2014 i släktforskarrummet, biblioteket, Vänersborg MÅNDAGAR 1/9, 15/9, 6/10, 20/10, 3/11, 17/11 kl 16-18. FÖREDRAG Onsdag

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSBY FOLKDANSGILLE 2009

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSBY FOLKDANSGILLE 2009 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSBY FOLKDANSGILLE 2009 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 FÖR STYRELSEN Styrelsen har varit samlad till 5 sammanträden varav två planeringsmöten med dansledarna. Årsmöte den 15 februari

Läs mer

Gammaldags lektion Västerås Skolmuseum

Gammaldags lektion Västerås Skolmuseum Gammaldags lektion Västerås Skolmuseum Åldersgrupp: förskolans 5-åringar till år 2 och särskolan Max antal: 30 Tid: Kan bokas 5 februari-8 mars, tis-tor kl. 10.00 och 11.00 Längd: ca 1 timme Kontakt: ulla.blomqvist@vasteras.se,

Läs mer

Snättringe Fastighetsägareförenings styrelse och kommittéer 1992

Snättringe Fastighetsägareförenings styrelse och kommittéer 1992 Snättringe Fastighetsägareförenings styrelse och kommittéer 1992 Stvrelse: Ordförande Lars Lehman Vice ordförande Lars Tiberg Kassör Annsofi Ericsson Vice kassör Gösta Eriksson Sekreterare Bernt Söderlind

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Mullhyttans Bygdeförenings styrelse avger följande verksamhetsberättelse för år 2012. STYRELSEN har haft följande sammansättning: Ordinarie ledamöter Wivianne Högman, ordförande Lena

Läs mer

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16.

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. s SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015 För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. Hej alla leksugna barn! Nu är det ÄNTLIGEN SOMMAR snart! Skolan är slut för denna gång och vi på kommer

Läs mer

Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011. Stöde Hembygdsförening

Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011. Stöde Hembygdsförening Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011 Stöde Hembygdsförening Foto: Bernth-Ivar Henriksson Foto: Marie Lööf 1 Medlemmar Föreningen har under året haft 214 betalade medlemmar. Medlemsavgiften under

Läs mer

Gårdsnytt 2/2008. Innehåll

Gårdsnytt 2/2008. Innehåll Gårdsnytt 2/2008 Innehåll Kalendarium... 1 Ordförandens ord... 2 Kommande aktiviteter... 2 Årets funktionärskväll... 3 Enebybergshistoria... 3 Föreningens styrelse under 2008... 4 Kalendarium Söndagen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2013.

Verksamhetsberättelse för år 2013. Verksamhetsberättelse för år 2013. Styrelsen för HjärtLung i Kalmar får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013. Styrelse och funktionärer. Ordförande: Per-Olof Rossberg. Vice ordförande:

Läs mer

Bogemenskapen Sjöfarten KHR (org. nr 769616-9734)

Bogemenskapen Sjöfarten KHR (org. nr 769616-9734) 1/6 Bogemenskapen Sjöfarten KHR (org. nr 769616-9734) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2010 Styrelsen för Bogemenskapen Sjöfarten KHR lämnar härmed följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari 31december

Läs mer

Adelöv Framtidsgrupp, styrelsemöte

Adelöv Framtidsgrupp, styrelsemöte PROTOKOLL 1:5 Adelöv Framtidsgrupp, styrelsemöte Datum Tid Plats Närvarande 2012-09-04 19.00 21.00 Adelövs skola Kenneth Malm Ingemar Karlsson Uno Ljungberg Annika Hansson Helena Karlsson Kristina Karlsson

Läs mer

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET Gävle bibliotek www.gavle.se/bibliotek GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET EVENEMANG JANUARI-FEBRUARI 2016 Fri entré! Begränsat antal platser, kom i tid! För mer info se www.gavle.se eller ring 026-17 96 00 Välkommen!

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012

ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012 ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012 Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Marit Lidfeldt Vice ordförande Eva Skarin Sekreterare Agneta

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2016 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening. Tid: Söndagen den 17 april 2016, kl. 10.00 Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning :

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2016 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening. Tid: Söndagen den 17 april 2016, kl. 10.00 Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning : KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2016 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening Tid: Söndagen den 17 april 2016, kl. 10.00 Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning : 1. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 1 Föreningen Norden Örebroavdelningen (www.nordenorebro.se) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsens sammansättning: Ordförande: Torgny Larsson Vice ordförande: Yvonne Bergman Kassör: Liz Hultgren Sekreterare:

Läs mer

GLAD MIDSOMMAR! En riktigt trevlig midsommar önskas alla Åsenbor, läsare och besökare från när och fjärran! Välkomna till vårt vackra Åsen!

GLAD MIDSOMMAR! En riktigt trevlig midsommar önskas alla Åsenbor, läsare och besökare från när och fjärran! Välkomna till vårt vackra Åsen! Utgivare: Åsens Byråd Årgång 16 Nummer 6 Juni 2014 Hej alla glada! För det är ni väl nu när det är sommar igen? Jag har hoppat in som tillfällig redaktör eftersom Tette är sjukskriven så ni får ta det

Läs mer

Kulturprojekt i Utsikter

Kulturprojekt i Utsikter Kulturprojekt i Utsikter Inledning Sedan 2009 har Utsikter bedrivit kulturprojekt på sju skolor i Helsingborg och Landskrona. Genom ett nära samarbete med städernas kulturinstitutioner har skolorna implementerat

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Nr 4 2014. Landshövdingen i Hallands län har besökt Grimetons Radiostation. www.alexander.n.se

Nr 4 2014. Landshövdingen i Hallands län har besökt Grimetons Radiostation. www.alexander.n.se Nr 4 2014 Landshövdingen i Hallands län har besökt Grimetons Radiostation. www.alexander.n.se Hej alla veteranradiovänner. Hösten har tagit ett stabilt grepp om oss även om yttertemperaturen gör sitt bästa

Läs mer

Verksamhetsplan för småbarnsfostran. Garantiföreningen för Kallbäck Barnträdgård r.f

Verksamhetsplan för småbarnsfostran. Garantiföreningen för Kallbäck Barnträdgård r.f Verksamhetsplan för småbarnsfostran. Garantiföreningen för Kallbäck Barnträdgård r.f Kallbäck Lekis grundades 1.9.1968. Lekiset startade vid Eriksnäsvägen. Sedan 1.9.1994 finns lekiset vid Kuusvägen 19

Läs mer

Verksamhetsberättelse Konsthistoriska klubben år 2014

Verksamhetsberättelse Konsthistoriska klubben år 2014 Verksamhetsberättelse Konsthistoriska klubben år 2014 Jubileumsår Konsthistoriska klubben 40 år 2014 var ett jubileumsår för Konsthistoriska klubben. Vi firade 40-års jubileum med pompa och ståt! Den 1

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

Årsmöte 2015 24 mars. Årsta Scenfolk. Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014. Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015

Årsmöte 2015 24 mars. Årsta Scenfolk. Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014. Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015 Årsmöte 2015 24 mars Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014 Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015 Årsta Scenfolk FÖRSLAG TILL FÖREDRAGNINGSLISTA ÅRSMÖTE 2015 1. Öppnande 2. Fastställande av

Läs mer

VÄSTERBOTTENSVÄVARNA

VÄSTERBOTTENSVÄVARNA VÄSTERBOTTENSVÄVARNA Ordförande har ordet Nu börjar det mörkna på kvällarna och det känns lockande att "krypa in i" vävstolen. En del av er har kanske en sommarväv uppsatt i sommarstugan, men mina somrar

Läs mer

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare.

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare. Lärarhandledning Hej! Denna lärarhandledning är till för dig, pedagog eller lärare, som har sett eller ska se Teater Eksems föreställning Mangoträdet. I handledningen ger vi förslag på hur du genom samtal

Läs mer

Jumkilaren www2.idrottonline.se/jumkilsif

Jumkilaren www2.idrottonline.se/jumkilsif Jumkilaren www2.idrottonline.se/jumkilsif Nr 1 2015 c 1 d Innehållsförteckning Sida 3 Ordföranden har ordet Sida 4 Klubboveraller Sida 5 Rapport från årsmötet Sida 6 Facebook Sida 7 Fotkomfort, Arbetsdag

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Bottenhavskretsen 2002-2003

Verksamhetsberättelse för Bottenhavskretsen 2002-2003 1 Verksamhetsberättelse för Bottenhavskretsen 2002-2003 Målet med Svenska Kryssarklubbens och Bottenhavskretsen verksamhet är att stimulera och skapa goda förutsättningar för turist- och långfärder till

Läs mer

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Glashuset 2014 Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2 Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Målet med Umeå2014 stärka människorna stärka staden stärka kulturen stärka norra regionen stärka det europeiska samarbetet

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Förskolan Axet Personalkooperativ Ekonomisk Förening Verksamhetsberättelse verksamhetsåret nummer 40 1976-2016 1 januari-31 december 2015 Förskolan Axet Förskolan Axet Personalkooperativ Ekonomisk Förening

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 10:e mars 2008 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 10:e mars 2008 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg. 17 (2008) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 10:e mars 2008 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Därefter

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona.

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. 1 Ordföranden Bengt Almqvist förklarade årsmötet öppnat. Han hälsade medlemmarna

Läs mer

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte.

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte. PROTOKOLL Nr 5 år 9 Styrelsemöte 2007-01-11 ABC-lokal Närvarande: Anna Stubbendorff (ordförande) Peter Danilo (vice ordförande) Sofia Thente (sekreterare) Anders Ohlsson (kassör) Fredrik Carlsson (suppleant)

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning: 1. Medlemsantal, Möten, Styrelsen, Ombud, Revisorer, Valberedning: Månadsmöten/händelser: 3.

Innehållsförteckning. Inledning: 1. Medlemsantal, Möten, Styrelsen, Ombud, Revisorer, Valberedning: Månadsmöten/händelser: 3. Innehållsförteckning Rubrik Sidnummer Inledning: 1. Medlemsantal, Möten, Styrelsen, Ombud, Revisorer, Valberedning: 2. Månadsmöten/händelser: 3. Fortsättning månadsmöten/händelser: 4. Aktiviteter: 5. Statistik:

Läs mer

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-)

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) DAGORDNING 1. Val av ordförande att leda mötets förhandlingar. 2. Val av

Läs mer

Gemensam årsberättelse för hembygdsföreningarna i Jämtlands län 2013

Gemensam årsberättelse för hembygdsföreningarna i Jämtlands län 2013 Gemensam årsberättelse för hembygdsföreningarna i Jämtlands län 2013 1 HEIMBYGDA hembygdsförbund för Jämtlands län Box 709 831 28 Österund Telefon: 063-15 01 78 E-post: heimbygda@jamtli.com www.hembygd.se/heimbygda

Läs mer

Barnarrangemang. från vårens kulturprogram

Barnarrangemang. från vårens kulturprogram Barnarrangemang från vårens kulturprogram 2013 2 Måndag 11 februari Barnteater med Sagofén Isadora Ballong på gång Sagofén Isadora, en fågel och en drake bor i varsitt hus, men egentligen vill de ut och

Läs mer

Videosammanträde Jönköping-Kalmar-Linköping. Ledamöter Arne Johansson, FORSS v ordf E län, ordf Boel Andersson Gäre.

Videosammanträde Jönköping-Kalmar-Linköping. Ledamöter Arne Johansson, FORSS v ordf E län, ordf Boel Andersson Gäre. PROTOKOLL 1 Sammanträdesplats Deltagande Videosammanträde Jönköping-Kalmar-Linköping Ledamöter Arne Johansson, FORSS v ordf E län, ordf Boel Andersson Gäre F län Lars Brudin H län Claes Hallert E län Inger

Läs mer

Klubbmästerskap i radiobil Julbord Höstmöte Hantverksmässa SSK info Sida 1

Klubbmästerskap i radiobil Julbord Höstmöte Hantverksmässa SSK info Sida 1 Årgång 12 Nr 8 November 2009 Klubbmästerskap i radiobil Julbord Höstmöte Hantverksmässa SSK info Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina Segerlund Tfn 0911-70253

Läs mer

Slutrapport minfritid.nu 2013

Slutrapport minfritid.nu 2013 Slutrapport minfritid.nu 2013 KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNIGNEN Kulturavdelningen 2013 Uppdrag och bakgrund Bakgrund 2011 genomförde sex kommuner och Habilitering & Hälsa inom Stockholms läns landsting

Läs mer

Extra årsmötesprotokoll för Mölndals kammarkör (organisationsnummer 852000 6332)

Extra årsmötesprotokoll för Mölndals kammarkör (organisationsnummer 852000 6332) Extra årsmötesprotokoll för Mölndals kammarkör (organisationsnummer 852000 6332) Datum 2013 03 25 kl 18.00 19.00 (Aktuellt gällande stadgar från 2005 11 14) Plats Stensjökyrkan, Gunnebogatan 18, MÖLNDAL

Läs mer

Högbyskolans förskoleklass / Bläcku ht 2009

Högbyskolans förskoleklass / Bläcku ht 2009 Tema TID foto: Christina Hoffman Högbyskolans förskoleklass / Bläcku ht 2009 Konstnär och projektledare: Berit Ångman Svedjemo Reflex är ett projekt som fokuserar på barns möte med konst. Det är barnens

Läs mer

maxat midsommarläger

maxat midsommarläger maxat midsommarläger! Välkommen till årets midsommarläger! I detta häfte finner du all information du behöver inför helgen, skulle det ändå vara något du funderar över går det alldeles utmärkt att fråga

Läs mer

Västra Gastronomiska Akademin Vänförening Verksamhetsberättelse 2011

Västra Gastronomiska Akademin Vänförening Verksamhetsberättelse 2011 Västra Gastronomiska Akademin Vänförening Verksamhetsberättelse 2011 Vänföreningens syfte Föreningens syfte som det beskrivs i stadgarna är: Västra Gastronomiska Akademin Vänförening är en ideell förening

Läs mer

ÖSTRA SALTVIKS MARTHAFÖRENING

ÖSTRA SALTVIKS MARTHAFÖRENING ÖSTRA SALTVIKS MARTHAFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 ÖSTRA SALTVIKS MARTHAFÖRENINGS VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 Inom föreningen men även i stora delar av Åland kan året kallas för ett märkesår i

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

NHR-möte om en meningsfull fritid på ABF i april 2012

NHR-möte om en meningsfull fritid på ABF i april 2012 1 NHR-möte om en meningsfull fritid på ABF i april 2012 Coachen Therese Rykatkin och projektledaren Linda Junker berättade om Livsstilssprojektet. Projektet handlar om hur man får en bättre hälsa genom

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD 0 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD Innehåll SAMMANFATTNING... 1 SAMARBETE med RÖDA KORSET... 1 MEDLEMMAR... 1 STYRELSEN... 2 FÖRTROENDEVALDA... 2 STYRELSENS ARBETE...

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 Styrelsen: Styrelsen har under året bestått av ordförande Gunilla Lundkvist, vice ordförande Marjatta Onkenhout, kassör Barbro Englund, sekreterare Lillemor

Läs mer

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Givaren och mottagaren Jag minns den där känslan som det vore i morse. I synnerhet när det går mot juni. Jag önskar att alla har den inom sig och jag vill verkligen att mina

Läs mer

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Styrelse, revisorer och valberedning Styrelse: Lars Bjurström, ordförande, Karin Farinder, vice ordförande, Göran Wahlqvist, kassör, Britt Johansson, sekreterare,

Läs mer

Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde

Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde KODEN för Aktiva Seniorer Skövde Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde Föreningen beslutar på föreningsstämma att arbeta efter KODEN, som är en verksamhetsbeskrivning och ett styrdokument. Syfte

Läs mer

MARS. Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET!

MARS. Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET! MARS 2008 Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET! Äntligen är det dags. I dessa breddgrader kan det verka helt otroligt att det kommer att kunna genomföras, men enligt Vasaloppets

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 1. Valda av årsmötet för styrelseuppdrag för Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 2013 Följande personer har haft styrelseuppdrag i

Läs mer

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING självmålet analysera Det finns lika många sätt att se på en scenkonstföreställning som det finns människor i en publik. Ett samtal efter en föreställning kan bredda och fördjupa upplevelsen, och det kan

Läs mer

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2014

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2014 PRO Vivalla-Lundby Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2014 Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare Studieorganisatör Ledamot Ledamot Ledamot Revisorer

Läs mer

Sommarlov 2016. Programblad

Sommarlov 2016. Programblad Sommarlov 2016 Programblad 10, 17 och 23 juni 13 till 17 juni Ridning på Åkerby Street art workshop på Västerledstorg Prova på hästmiljö och känna närhet till djur och natur. Rida och pyssla med hästarna.

Läs mer

NATURISTFÖRENINGEN BERGSLAGENS SOLSPORT Verksamhetsberättelse för 2015

NATURISTFÖRENINGEN BERGSLAGENS SOLSPORT Verksamhetsberättelse för 2015 NATURISTFÖRENINGEN BERGSLAGENS SOLSPORT Verksamhetsberättelse för 2015 Styrelse Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande, samt ansvarig för camping/markfrågor Kassör,

Läs mer

Barn- och ungdomskulturplan för Gullspångs kommun 2010-2015

Barn- och ungdomskulturplan för Gullspångs kommun 2010-2015 Barn- och ungdomskulturplan för Gullspångs kommun 2010-2015 Barn- och ungdomskulturplan Gullspångs kommun Gullspångs kommun har reviderat sin barn- och ungdomskulturplan och den nya planen sträcker sig

Läs mer

Tysslinge lokala nämnd

Tysslinge lokala nämnd Protokoll Ty 14/2012 Tysslinge lokala nämnd Datum: 2012-04-17 Klockan: 14:00-16:00 Plats: Suzuki, Bruksvägen 5, Garphyttan Närvarande ledamöter Karl-Gustav Granberg (S) Johan Fahlström (KD) Larz Lundberg

Läs mer

Riksomfattande tävling i kunskaper och färdigheter för döva husmödrar

Riksomfattande tävling i kunskaper och färdigheter för döva husmödrar -affisch -tävlingsinbjudan -program Riksomfattande tävling i kunskaper och färdigheter för döva husmödrar -möteskallelse -anmälning -tävlingsregler 17.10.2015 Peltolan koulu, Näckrosvägen 27 b Dickursby,

Läs mer

Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013

Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013 Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013 Årsmötet inleder MiniVinmässan med start 1830. Insläpp med fördrink före 1830. Se särskild kallelse

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

Sommarlovsaktiviteter 2016

Sommarlovsaktiviteter 2016 Sommarlovsaktiviteter 2016 Sommarlovsaktiviteter 2016 är ett nytt spännande samverkansprojekt mellan Svalövs Kommun, Kulturhuset i Svalöv och andra föreningar för att möjliggöra fria, meningsfulla aktiviteter

Läs mer

Thomas Lindqvist (PF), ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot Andreas Olsson (C), ledamot

Thomas Lindqvist (PF), ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot Andreas Olsson (C), ledamot 1 Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-19.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot Andreas Olsson (C), ledamot Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

KLUBBMÄSTERSKAP 2015 PM1

KLUBBMÄSTERSKAP 2015 PM1 KLUBBMÄSTERSKAP 2015 PM1 Välkomna till BG:s Klubbmästerskap 2015 Tävlingsdatum söndagen den 22 november Tävlingsplats Åkeshovshallen Anmälan Senast den 18 oktober Anmälan görs via länken: https://sportadmin.se/form/form.asp?id={5957c41c-8d29-41e0-8601-6601c5c361b5}

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010 Plats: Hemma hos Kristina Froelich, Sockenvägen 554 Tid: onsdag 23 juni 2010, kl. 18.00 Närvarande: Ulrika Berg, Eva Melin,

Läs mer

Pedagogiskt program. Våren 2014

Pedagogiskt program. Våren 2014 VÄSTERÅS SKOLMUSEUM Pedagogiskt program Våren 2014 Välkomna till en ny termin på och Västerås Skolmuseum i Herrgärdsskolan Här är undervisningsprogrammet för våren 2014. Vi erbjuder visningar med innehåll

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Sammanfattning HRF:s Örebroförening har under året haft nio styrelsemöten och ett årsmöte samt julfest kombinerad med höstmöte där vi antog

Läs mer

Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning

Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2015 Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Ledamot: Ledamot: Styrelsesuppleant: Styrelsesuppleant: Arrangörsgrupp: Revisiorer:

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer

Vad är syftet? Vad är syftet? Därför föreslår du/ni att: Därför föreslår du/ni att: Namn/grupp: Drakdräparna. Namn/grupp: Konvojen Babord

Vad är syftet? Vad är syftet? Därför föreslår du/ni att: Därför föreslår du/ni att: Namn/grupp: Drakdräparna. Namn/grupp: Konvojen Babord Motion nr 1 Kåren borde ha fler flytvästar Förbättra säkerheten. Om man kommer sent till seglarmötena finns det bara flytvästar i fel storlek. Kåren köpen in fler flytvästar, framför allt med storlek 30-60

Läs mer

STRATEGI- OCH HANDLINGSPLAN FÖR KULTURARBETE I GULLSPÅNGS KOMMUN - kultur som tillväxtfaktor

STRATEGI- OCH HANDLINGSPLAN FÖR KULTURARBETE I GULLSPÅNGS KOMMUN - kultur som tillväxtfaktor STRATEGI- OCH HANDLINGSPLAN FÖR KULTURARBETE I GULLSPÅNGS KOMMUN - kultur som tillväxtfaktor GULLSPÅNGS KOMMUN - DÄR KOMMUNEN OCH FÖRENINGSLIVET SKAPAR KULTUR TILLSAMMANS FÖR ATT ÖKA TILLVÄXTEN PROJEKTPLAN

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

HISTORIK 2011-2015 PRO KARLSKOGA SÖDRA

HISTORIK 2011-2015 PRO KARLSKOGA SÖDRA HISTORIK 2011-2015 PRO KARLSKOGA SÖDRA 40 år Stråningstorp Centrum 25 mars 2015 kl. 14:00 Text: Solveig Olsson Layout: Bengt-Göran Carlzon 40-ÅRSJUBILEUM 14:00 Välkomstanförande 14:15 Gästerna har ordet

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskoleavdelningen Jollen 2010 SÄTERS KOMMUN BARN- OCH UTBILDNINGS- FÖRVALTNINGEN Innehållsförteckning 1. Vision...2 2. Vad säger lagen...2 3. Rutiner

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Maria Roos (S) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Maria Roos (S) Sten Göran Claesson (SD) 2015-04-20 Sida 1 (av 18) Tid 2015-04-22, kl 18.30-20.30 Plats Beslutande Ledamöter Biblioteket, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Maria Roos (S) Sten Göran Claesson

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013. Årsmöte. Plats: Ädelfors folkhögskola. 15/3 2014 kl.15.00. Vetlanda Rally & Racing Club www.vetlandarrc.

Verksamhetsberättelse 2013. Årsmöte. Plats: Ädelfors folkhögskola. 15/3 2014 kl.15.00. Vetlanda Rally & Racing Club www.vetlandarrc. Verksamhetsberättelse 2013 Årsmöte Plats: Ädelfors folkhögskola 15/3 2014 kl.15.00 Kallelse Härmed kallas du/ni till s ordinarie årsmöte som hålls Lördagen den 15 mars 2014 kl.15.00 Plats: Ädelfors folkhögskola

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg Plats och tid Sessionssalen, kl 15.00-16.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Birgith Schelin (C) Cecilia Koch

Läs mer

Kommittéanvisningar. Allmänna riktlinjer. Senior- och juniorkommittén. Huvudsyftet för kommittén är: Delsyften är:

Kommittéanvisningar. Allmänna riktlinjer. Senior- och juniorkommittén. Huvudsyftet för kommittén är: Delsyften är: Kommittéanvisningar Allmänna riktlinjer Kommittén ska på styrelsens begäran lämna in budgetförslag och verksamhetsplan i tid inför klubbens budgetprocess. Kommittén ansvarar för att föra ut relevant information

Läs mer

Välkommen till Julita gård!

Välkommen till Julita gård! Julita gård 2014 23 Grind till lantbruksområdet M WC 22 21 20 26 Buss 27 WC P 24 Buss Lantbruksområdet Välkommen till Julita gård! 25 1. Entré & utgång Museibutik 2. Wärdshus 3. Bäckstugan 4. Pettsongården

Läs mer

Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016

Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016 Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016 Dagordning: 1 Årsmötets öppnande Parentation över avlidna medlemmar 2 Mötets stadgeenliga utlysande 3 Val av årsmötesfunktionärer:

Läs mer