Verksamhetsberättelse Onsjö GK 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse Onsjö GK 2014"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse Onsjö GK 2014 Styrelse: Jan-Erik Falk, ordförande Christina Haglund, vice ordförande Jan Lundborg, ekonomiansvarig Bjarne Persson Victor Ericsson Katarina Nylander Inger Willman Carlsson Styrelsesuppleant har varit Anders Lundberg Cecilia Åqvist-Särg Styrelsearbetet På vårårsmötet 26:e mars var huvudfrågorna genomgång av det gångna året, ekonomi samt ansvarsfrihet och val till styrelsen. På höstårsmötet 27:e november avhandlades budgeten. Efter mötet utdelades priser till de bästa spelarna i KM, dessutom avtackades Ing-Britt Ceder efter lång och trogen tjänst. Ing-Britt har tjänstgjort som regelkommitténs ordförande och vår representant i VGF:s regelkommitté. Även Bernhard Thiel som varit tävlingssektionens ordförande tackade för sig och uppvaktades med blommor. Styrelsen har under 2014 haft 11 ordinarie styrelsemöten. Vi har haft planeringsdagar och ekonomimöten. Christina Haglund och Jan-Erik Falk deltog på Västergötlands Golfförbunds vårårsmöte 20:e mars och på höstårsmötet den 30:e oktober. Dessutom har Jan-Erik Falk deltagit vid ordförandeträffen i juni. Jan-Erik Falk deltog som ansvarig för VGF:s västra zon vid Svenska Golfförbundets årsmöte Täby i april, samt VGF:s planeringskonferens i Lundsbrunn september. Jan-Erik Falk deltog vid vårens och höstens zonmöte. Lennart Svensson och Jan-Erik Falk har deltagit i Fyrklövermötet som anordnades av Torreby Golfklubb. SGF Styrelseutbildning Svenska Golfförbundet genomförde under hösten 2014 två olika utbildningar för styrelseledamöter i Göteborg, vi deltog i båda med flera deltagare. Klubbens ekonomi Onsjö GK har en stabil och sund ekonomi. Styrelsen arbetar aktivt med att behålla klubbens ekonomi i balans och strävar efter att ge föreningens medlemmar största möjliga kvalitet och utbyte för de intäkter vi har att hantera. Vi har under året betalt tillbaka ca 319 tkr till medlemmar som slutat eller flyttat. Vi har dock en skuld till våra medlemmar som vid slutet av året bestod av 4274 tkr i långsiktiga skulder och 230 tkr kortsiktiga..skulden minskar successivt eftersom vi nu inte tar ut medlemslån för nya medlemmar. Detta är dock en post i balansräkningen vi håller extra koll på för att inte få obehagliga överraskningar i framtiden. Klubben hade efter finansiella poster ett positivt resultat på ca 315 tkr och en soliditet på 16 %.

2 Investeringar Under året var anläggande av en ny green på hål 12 vår största investering. Vi hade beslut på att kunna ta ut 250 kronor extra 2014 och 250 kronor 2015 av medlemmarna. Då vi för övrigt gjorde ett bra resultat valde styrelsen att avstå utdebitering Arrende Arrendeavtalet med Vänersborgs Kommun sträcker sig fram till år Vi håller oss informerade om utvecklingen i kommunen både politiskt och genom kontakt med tjänstemän. Vi har haft möte med Kommunen på klubben där vi framfört våra hjärtefrågor. Onsjövägens Vägsamfällighet Vägen som föreningen förvaltar sträcker sig från slutet av bebyggelsen vid Vassända Prästgård till Brinkebergskulle slussar. Med ca 75 % av betalningsbördan är golfklubben klart största aktör i föreningen. Första vårårsmötet 2014 ajournerats eftersom ingen ville leda föreningen. Då statliga bidrag hade upphört om styrelse inte tillsatts beslöts att Jan-Erik Falk skulle överta ordförandeposten. Golfklubben har varit värd för föreningens möten under året. Revisorer Revisorer har varit Ingrid Rohlén och Göran Hagsgård. Tränare Ted Siesing, vår tränare har haft ytterligare ett framgångsrikt år i klubben. Av de som gått Grönt Kort-kurs blev ca 95 % medlemmar i klubben. Samarbetspartners på klubben Under året har vi samarbetat med Neil s Golfshop AB, vi riktar ett stort tack för insatsen i samband med Nordea Tour-tävlingen. Rangen var i gott skick med nya bollar till spelarna. AK:s Golfkrog, Angelica Karnevi som fått ett mycket gott gensvar från medlemmar och gäster. Många som inte spelar golf är idag stamgäster vid luncherna. Öppethållandet sträcker sig från februari till mitten av december och avslutas med mycket uppskattade julbord varje söndag Samverkan med andra Tillsammans med Västergötlands Golfförbund, Vänersborgs kommun, SISU, IFK Vänersborg, Golfa runt Vänern och alla våra sponsorer har vi genomfört aktiviteter som skall stärka golfen i framtiden. Kommittéer och sektioner Informationskommittén Våra medlemmar skall alltid kunna söka information om vår verksamhet i både stort och smått. Kommittén säkerställer att vår hemsida alltid uppdateras med de senaste nyheterna och med den information som medlemmar och besökare kan förvänta sig. Hemsidan, e-post och facebook kommer att vara våra viktigaste kanaler för att sprida information och kallelser. Nya hemsidan är igångsatt och skall fungera som sökmotor för våra medlemmar. Våra kommittéer kommer att säkerställa att den senaste informationen är uppdaterad, info om banan från vår greenkeeper, här finns även info från våra entreprenörer (shop och

3 restaurang) samt gäst information. Hemsidan kommer att vara tillsammans med facebook och e-post våra viktigaste kanaler för att sprida information och kallelser Marknadskommittén Kommittén som skall hjälpa till att skapa mervärde för befintliga och nya samarbetspartners inom näringslivet genomförde förhandlingar med sponsorer så vi kunde genomföra en Nordea Tour tävling för damer Ett stort arbete genomfördes för att skaffa ett stort prisbord till pro-am tävlingen. Regelkommittén Under verksamhetsåret har Ing-Britt Ceder överlämnat ordförandeskapet till Christina Lundh Thureson och Kerstin Andolf har valt att lämna Regelkommittén. I samband med detta har nya ledamöter tillkommit: Rolf Jonsson, Kent Jacobsson, Johan Ekström och Christina Sikström. Ing-Britt Ceder har valt att lämna Regelkommittén vid verksamhetsårets slut. Kommittén har genomfört den årliga handicaprevisionen samt i förekommande fall handlagt enskild handicaprevision under säsongen. Kommittén har grundmarkerat banan samt även gjort särskilda markeringar och anvisningar i samråd med greenkeeper. Fortlöpande kontrollbesiktning av banmarkeringar har utförts. Kommittén har ansvarat för uppdatering av lokala regler samt vid behov även utfärdat tillfälliga lokala regler. Under året har kommittén funnits tillgängliga för tävlingsledare med råd vid samtliga tävlingar på klubben och utöver detta besvarat medlemmars och personalens frågor ang regler och handicap Idrottskommittén IK har genomfört flera möten med alla sektionsledare. I det arbetet har man diskuterat idrottsliga och medlemsvårdande frågor. IK har varit representerade på Västergötlands Golfförbunds olika planerings- och inspirationskonferenser. Cicki Haglund har varit ledare för IK. Verksamheten har utförts av följande sektioner. Elitsektionen Sektionen har 2014 bestått av: Martin Forsström Pro Ted Siesing Övriga spelare: Victor Ericsson Alexander Frykler Marcus Nelimarkka Pelle Lindberg Alexander Carlsson Viktor Hagborg-Asp Jesper Hagborg-Asp Emil Adamsson Johan Klubb Anton Almén Säsongen startade med vinterträningar i studion under januari till mars.

4 Ett träningsläger i La Manga - Spanien gick av stapeln i slutet av mars månad. Det var en intensiv vecka med mycket träning och spel och nästan alla spelare var närvarande. Träningar har skett 3 ggr/ vecka under säsongen. Som lag spelade vi för första gången på många år seriespel i div Seriespelet hölls på Öjareds GK och innefattade 4 speldagar samt 2 inspelsdagar. Vi placerade oss på en 8:e plats av totalt 14 deltagande lag. Detta innebär fortsatt spel i div. 1 även 2015 och ett resultat laget var nöjd med. Individuellt har det varit både högt och lågt i resultatlistorna. Flera spelare har spelat tävlingar på Nordea Tour och Nordea Future tour och de yngre mest på Skandia tour och JMI Viktor Hagborg-Asp lyckades bästa individuellt av våra elitspelare med bra resultat på Skandia tour samt vinst i Skandia Cup för 14 åringar. Viktor är rankad 1:a i Sverige bland 14 åringar och det fina spelet har resulterat i en plats i pojklandslaget. Victor Ericsson lyckades i slutet av säsongen kvalificera sig till spel på Nordea Tour Övriga händelser under året. Spelare har hjälpt till med knatteträningar, tävlingsarrangemang och tipspromenader Cutter & Buck har försett elitlaget med nya kläder. Sektionen hade säsongsavslutning tillsammans med ett antal sponsorer i september. Juniorsektionen Det var ett framgångsrikt år för Onsjö GK Juniorsektion. Framgångarna kan ses rent sportsligt genom våra tävlande juniorers resultat men även i antalet juniorer som deltagit i de planerade aktiviteterna på klubben. Mycket positivt är också det engagemang som de äldre juniorerna visat genom att stödja vid träningar, golfskola, fadderrondor osv.. (tot. Ca 100 tim tim sommararbetare) Sektionen har under året haft svårt att få ledamöter att delta i sektionen. Att få folk att delta på möten samt knatteträningar och annan verksamhet har visat sig vara ett problem under året. Planerade aktiviteter har blivit genomförda under säsongen. Nedan följer en kort sammanfattning av juniorsektionens aktiviteter. Vinter/försäsongsträning på Motionspalatset startades redan i November 2013 Golf,vinter/försäsongsträning för Elit Obs grupperna startades i Januari. Golf i skolan genomfördes var det riktat mot gymnasieelever på Frida skolan, Birger Sjöbergs gymnasiet, Magnus Åbergsgymnasiet samt Nils Ericssongymnasiet. Klubben har fått bidrag på kr från idrottslyftet för detta projekt. Ett läger i La Manga, Spanien arrangerades i mars med Ted och 10 duktiga juniorer april reste 8 juniorer samt Ted till Halmstad på en träningsdag på Halmstad Golf Arena och Ringenäs GK. 24 april var det Kick off möte för de yngre juniorer som via brev informerats om möjligheten att träna under säsongen, ett 70 tal juniorer och föräldrar dök upp på mötet. För femte året arrangerade Onsjö GK 31 maj en Junior Master Invitational Tävling (JMI)

5 Arrangemanget var mycket lyckat med ett strålande golfväder. Ett stort tack till de som hjälpte till bla veteraner samt sponsorerna som hjälpte till med prisbordet. Sommargolfskola har genomförts under v25 20 deltagare. Ted och Christoffer Fagerström samt juniorer från Elit samt OBS grupp var ledare. Pengar från idrottslyftet har erhållits för detta 8000 kr. Säsongsavslutningar har också genomförts under hösten. 29 september var det avslutning för de Yngre juniorerna. Matchspels tävling, fika och prisutdelning med medaljer till alla och 4 oktober var det Elit och Obs gruppens avslutning. För sjätte gången spelades en Ryder Cup mellan juniorer och föräldrar. Juniorerna vann pokalen för tredje gången efter en tuff kamp. Sektionen har förbättrat uppföljningen/dokumenteringen av ledarledda aktiviteter.(lok stöd) Via Idrottslyftet har ekonomiska bidrag sökts för bla Scandia Cup läger Vi har under säsongen haft Christoffer Fagerström från IFK Vänersborg att tillgå som har hjälpt till med mycket träning och arbete inom juniorsektionen. 4 träningsgrupper har varit igång under vår och höst. Totalt ca 20 tillfällen/grupp, Därutöver har vi haft 2 elit juniorgrupp 16 juniorer i träning. De har haft ca 80 sammankomster gruppträning med Ted. Som hjälp med träningarna onsdagar samt torsdagar har Ted haft juniorer från Elit gruppen samt Christoffer F. De har tillsammans lagt ca 100 tim på att stötta/hjälpa Ted i sitt arbete med de yngre juniorerna. OBS gruppen har också hjälpt Ted och Hans under säsongen, med bl.a. sommargolfskola, fadderronder, avslutning. De har medverkat/hjälpt till ca 100 tim vid dessa aktiviteter. De flesta juniorerna i Elit och OBS grupperna har tävlat flitigt under säsongen. Många fantastiska resultat har presterats och många har förbättrat sig otroligt mycket. (HCP,Ranking) I SGF s ranking över juniorklubbar finns Onsjö med på plats 52. (mål = topp 50) Inom VGF är Onsjö GK rankade som 5:e bästa Juniorklubb. Juniorverksamheten viktig för hela klubben Att en väl fungerande Juniorverksamhet är en positiv tillgång för Onsjö GK tror jag att alla är överens om. Kan vi bli duktiga på att rekrytera och ta hand om Juniorer i alla åldrar finns chansen att även deras föräldrar söker sig till golfen och vår klubb.. För att ha en bra verksamhet över tid behöver klubben ständigt jobba aktivt med att rekrytera, stimulera, och utveckla barn/ungdomar. Men även med rekrytering av föräldrar eller andra vuxna som vill ingå i ledarteam runt våra golfande juniorer kommer att vara i fokus 2015.

6 Vi kommer även 2015 via Idrottslyftet eller andra källor söka de möjliga bidrag som finns tillgängliga som stöd för verksamheten. Seriespel Vi deltog i Västergötlands Golfförbunds seriespel för åldersklasserna från 35 år med 6 lag för herrarna och 4 lag för damerna. Vi vann klubbmatchen mot Koberg Tävlingssektionen Säsongen inleddes med ett upptaktsmöte i april, där sektionen informerade säsongens tävlingsledare om regelverk, administration av tävlingar m.m. Årets tävlingar inleddes sedvanligt med tävlingen Tant Gul o Farbror Röd. Det genomfördes 15 klubbtävlingar inklusive KM. Totalt deltog spelare. Klubbmästare 2014 blev Monica Ericsson och Viktor Ericsson. En säsongstävling Helgtävlingen genomfördes under perioden maj-september. Golfveckan blev återigen en härlig vecka med fullmatade tävlingar och härligt väder. Tävlingsveckan i juli samlade 769 spelare. Onsjö Ladies Open Den stora satsningen och tävlingen 2014 var Onsjö Ladies Open, en så kallad LETAS-tävling som ingick i 2014 års Nordea Tour. Startfältet samlade damer från hela Europa. Trots kraftiga skyfall kunde tävlingen genomföras på ett föredömligt sätt. Evenemanget uppskattades mycket av alla inblandade, spelare, tävlingsledning, domare och sponsorer. Sponsorerna inledde dagarna med en Pro-Am tävling med efterföljande bankett. Många ideella krafter bland klubbens medlemmar och tre huvudsponsorer möjliggjorde det lyckade resultatet. Vänersborgs Kommun möjliggjorde TV-sändning av tävlingen. Veteransektionen Golfsäsongen startade redan den 8 april med den traditionella Veterandagen med 27 deltagare. Den första torsdagstävlingen var den 10 april. Ted Siesing hade även i år erbjudande om gruppträning vid 5 tillfällen under våren. Som vanligt mycket uppskattat och lockade ett stort antal deltagare. Totalt var det 7st grupper med 6 8 st deltagare per grupp. Torsdagstävlingarna har varit 8 st på våren och 9 st på hösten. Snittet deltagare per tävling har varit 53 st/tävling. Utbyte med Kobergs GK har också skett i år. Vid tävlingen den 15 maj när Kobergs GK var inbjudna till Onsjö var det 107 tävlande. Årets Fyrklövertävling vanns av Kobergs GK. Onsjö GK kom på 4:e plats. Hemliga resan den 25/8 gick i år till Lycke GK som vi blev mycket väl mottagna av. 31 veteraner deltog i en intern tävling som genomfördes i fint väder. Resan och tävlingen arrangerades med den äran av Anne-Marie Stawsezki. VS har under högsäsongen, på tävlingsfria helgdagar, varit golfvärdar. Detta har varit väldigt uppskattat av både medlemmar och greenfeegäster.

7 VS har varit tävlingsansvariga för följande tävlingar under året: Golfhäftet Trophy den 28/6 och KM ålder helgen 13 14/9. Damsektionen Damsektionens styrelse har under året bestått av följande medlemmar: Cecilia Åqvist Särg Gun Persson Birgitta Tovle Inger Willman Carlsson Suzanne Nordin Eriksson Ordförande Sekreterare Webbansvarig Under 2014 har Damsektionen inbjudit till två gemensamma träffar på restaurangen. En uppstart i mars för att informera om säsongens aktiviteter samt en avslutningskväll i oktober för prisutdelning och utvärdering av säsongens aktiviteter. Webbsidan har utvecklats på så sätt att information om säsongens aktiviteter har gått att hitta på hemsidan. Sidan behöver dock utvecklas ytterligare, ett arbete som är pågående. Träningstillfällen har anordnats tillsammans med Pro under våren, vidare har det anordnats en Kick-off helg med pro samt en Damhelg. Hemlig resan var tänkt i början på juni men fick på grund av för få anmälningar istället genomföras som avslutning på säsongen i september. Då reste vi till Torslanda GK och det var av deltagarna mycket uppskattat. Under säsongen har genomförts onsdagstävlingar från april till början på september med uppehåll i juli. Dessa har varit mycket uppskattade och i snitt har ca 12 damer deltagit vid varje tillfälle. Tävlingarna har varit öppna för alla med clubhcp för att få in nybörjar i gemenskapen. Säsongstävlingar som anordnats har varit Marilyns Kanna, Ecelctic samt Birdieträdet. En nationell Damdag anordnades i augusti. Damdagen sponsrades som vanligt av Malmströms Guld vilket vi och de tävlande uppskattar mycket! Medlemssektionen Under 2014 startades en medlemssektion ledd av Jenny Kochera. Klubbens pro har i samarbete med sektionen anordnat uppstartsträning med syftet att behålla nya medlemmar som inte fått sitt officiella hcp. De har också tillsammans med några medlemmar erbjudit och genomfört ett stort antal fadderrundor. Med hjälp av sektioner och kommittéer har ett antal tipspromenader genomförts under första delen av året. Promenaderna har vänt sig till både medlemmar och andra utanför klubben. De lockade dessvärre inte många till promenad. Några fredagar anordnade vi Fredagsscrambles med särskild inbjudan till våra nybörjare. Även 2014 gick en vårresa till Tyskland för alla medlemmar. Vi konstaterar att det är oerhört viktigt att fånga upp och erbjuda våra nya medlemmar och

8 de som är under eller har avslutat sin gröna kort-utbildning ett omhändertagande och uppföljning både avseende mer träning och gemenskap Banan Onsjö Golfklubb är miljöcertifierade av Västergötlands Golfförbund, genom att klara den årliga revisionen. Banpersonalen har även i år gjort ett mycket lovvärt arbete med toppresultat. Sammanfattning När gäster både från när och fjärran besöker vår anläggning får vi lovord för både bana ochservice. Detta visar sig också i att klubben för tredje året i rad finns med i Golf Digest ranking där vi anses vara bland de sju bästa klubbarna i Västergötland. Vi är också utsedda av Golfhäftet som 3:e bästa klubben i Sverige. Tack! Ett varmt tack till personal, sponsorer, samarbetspartners, förtroendevalda och alla andra engagerade för att Ni bidragit till att göra 2014 till ett ännu bättre golfår. För styrelsen Jan-Erik Falk Ordförande

Verksamhetsberättelse Onsjö GK 2013

Verksamhetsberättelse Onsjö GK 2013 Verksamhetsberättelse Onsjö GK 2013. Styrelsen Styrelsen har utgjorts av Jan-Erik Falk, ordförande Christina Haglund, vice ordförande Jan Lundborg, ekonomiansvarig Bjarne Persson Anders Lundberg Katarina

Läs mer

Verksamhetsberättelse Onsjö GK 2015

Verksamhetsberättelse Onsjö GK 2015 Verksamhetsberättelse Onsjö GK 2015 Styrelsen Styrelsen har bestått av Jan-Erik Falk, ordförande Christina Haglund, vice ordförande Jan Lundborg, ekonomiansvarig Bjarne Persson Victor Ericsson Kenneth

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. När vi planerar verksamheten i golfklubben

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15 Landskrona Golfklubb Idrottsprogram Reviderat 2013-01-15 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Idrottsprogram för Barn och Ungdom 3 2.1 Långsiktiga mål 3 2.2 Syfte 3 3. Föräldraengagemang 4 4. Organisation

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 ÅGK Elit och Ungdom

Verksamhetsberättelse 2013 ÅGK Elit och Ungdom Verksamhetsberättelse 2013 ÅGK Elit och Ungdom 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Elit... 3 Elitjuniorer... 4 Juniorer och Miniorer... 5 Knattar... 6 Stipendier... 6 Kommittén... 6 2 Inledning Det har

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2014-04-09

Informationsmöte Juniorer 2014-04-09 Informationsmöte Juniorer 2014-04-09 Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Övriga tävlingar Juniorrepresentanter Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen,

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 Tävling

Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 Tävling Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 Tävling Program Träningen Förmåner och skyldigheter Aktiviteter Tävlingar Information Övrigt Tävlingsgrupper Det här är träningen för dig som har ambitioner med din

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2013-04-10

Informationsmöte Juniorer 2013-04-10 Informationsmöte Juniorer 2013-04-10 Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Övriga tävlingar Juniorrepresentanter Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen,

Läs mer

Vreta Kloster GK Damkommitté

Vreta Kloster GK Damkommitté Vreta Kloster GK Damkommitté Verksamhetsberättelse 2012 Säsongen 2012, allmänt 3 Mål för säsongen 2012 3 Verksamhetsplanen 4 Genomförda tävlingar 5 Tisdagsgolf 5 Målarstegen 6 Ladies Tour 6 Klubbmästare

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Falkenberg Strandbad Tid: 2015-11-30 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har utlysts på rätt

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-2017

Verksamhetsplan 2016-2017 Sida 1 av 7 Verksamhetsplan 2016-2017 Nynäshamns GK är en klubb med trevlig atmosfär och med en bana som rekommenderas av alla. Idrott och Tävling Vi vill arbeta så att alla som så önskar, oavsett etnisk

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 7, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till Knatte mot Elit! Ledare

Läs mer

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 PRESENTATION, PROGRAM OCHINLEDNING PRESENTATION Pierre Oksanen, Tävlingskommittén Hasse Pettersson, Juniorkommittén PROGRAM 09.00 Inledning 09.15 Återblick från säsongen/statistik

Läs mer

Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14

Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14 Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14 Vinterträning tisdagar 18.00-19.30 start 14 januari. Golfkalas 26 april, 5 juli, 10 augusti, 27 september, om vi vill! Kvällsträning fram till sommarlovet, fler träningar

Läs mer

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén. Verksamhetsberättelse 2015. Version 1.0

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén. Verksamhetsberättelse 2015. Version 1.0 Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén Verksamhetsberättelse 2015 Version 1.0 Innehåll VERKSAMHETEN... 3 GOLFKUL... 3 GOLFÄVENTYRET GRÖNA KORTET... 3 UTVECKLING OCH BREDDGRUPPER... 4 UTVECKLING JSM...

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Art: Årsmöte Umeå Golfklubb Tid: 2015-03-13, kl. 1800 Plats: Tegs Församlingsgård 1 Mötets öppnande Ordförande i Umeå Golfklubb, Ted Samuelsson, förklarade mötet öppnat och hälsade

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping.

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. Ingelsta GK Medlemsmöte 2014-10-22 Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. 0 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Vårslaget 2006. Väl mött våren 2006. Per Åke Evén, ordf.

Vårslaget 2006. Väl mött våren 2006. Per Åke Evén, ordf. Ordföranden har ordet Vårsolen skiner varmt och gott så här i vårdagjämningens tid men den ovanligt fina vintern med en myckenhet av snö har inte börjat vika än! Hoppas ni åkt mycket skidor och njutit

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydlig inriktning

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse För Nya Skellefteå Squashklubb omfattande tiden 2014-07-01 2015-06-30. Styrelsens sammansättning Jan Kaiding Ulf Andren Malin Forsmark Tomas Widmark Mikael Åström Ann Holmberg Gunnar

Läs mer

Nyhetsbrev #1 2016. Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong

Nyhetsbrev #1 2016. Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong Nyhetsbrev #1 2016 Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong kallelse Sida 1 av 6 Kallelse årsmöte Frösåker Golfklubb

Läs mer

STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2008

STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2008 STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2008 GOLF GLÄDJE GEMENSKAP Styrelsen för Bredareds Golfklubb får härmed avge sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2008 Styrelsen: Ordförande:

Läs mer

Juniorbladet 1/2016 2016-04-04. Loftahammars Golfklubb www.loftahammarsgk.se. Hej golfvänner,

Juniorbladet 1/2016 2016-04-04. Loftahammars Golfklubb www.loftahammarsgk.se. Hej golfvänner, Juniorbladet 1/2016 Hej golfvänner, Nu gäller det att Du börjar planera golfsäsongen 2016 för att få ut så mycket så möjligt av denna fantastiska sport! I det här Juniorbladet har vi listat alla aktiviteter

Läs mer

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Allmänt om verksamheten Kalix Golfklubbs syfte och ändamål är att bedriva och utveckla den idrottsliga golfverksamheten i Kalix Kommun fysiskt, mentalt, och

Läs mer

Viksbergs GKs idrottsprogram -07

Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Mål och Vision långsikt, kort sikt Träning Bredd, elit, ungdom inkl sociala aktiviteter Tävling Bredd, elit, ungdom Utbildning ungdom, vuxna, ledare, funktionärer Rekrytering

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen har under 2015 bestått av Augusta Hagman ordförande Ingrid Dahlström vice ordförande Åsa Sjöstedt Nilsson kassör Sigrid Sjöstrand sekreterare Christine Lindbäck Solveig

Läs mer

Välkommen. På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss.

Välkommen. På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss. Välkommen På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss. Juniorkommittén, kontaktuppgifter Joakim Bäckström 0763 190944 joakim.backstrom@pgasweden.com

Läs mer

Ålands Golfklubb Elit- och Ungdomskommittén. Verksamhetsberättelsen 2009

Ålands Golfklubb Elit- och Ungdomskommittén. Verksamhetsberättelsen 2009 Ålands Golfklubb Elit- och Ungdomskommittén Verksamhetsberättelsen 2009 Juniorverksamheten 2009 För närvarande är 169 medlemmar i Ålands Golfklubb mellan 0-18 år. Utav dessa är 133 pojkar och 36 flickor.

Läs mer

Junior- kalendern. www.sgdf.se

Junior- kalendern. www.sgdf.se Junior- kalendern 2015 www.sgdf.se Gemenskap, Glädje och Uppmuntran! Stockholms Golfförbund är ett organ för SGFs regionala verksamhet och skall inom ramen för detta verka för att utveckla golfidrotten

Läs mer

Sammanfattning Damgolf 2015

Sammanfattning Damgolf 2015 Sammanfattning Damgolf 2015 Damernas säsongsavslutning 2015-09-26 Vilken härlig avslutningskväll Säsongen 2015 avslutades med golftävling, mingel, puttningstävling, prisutdelning, lotteri och en god middag

Läs mer

SKANDIA SCRAMBLE TJEJER SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007

SKANDIA SCRAMBLE TJEJER SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007 2007-03-16 Skandia Scramble 1 (6) SKANDIA SCRAMBLE TJEJER och SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING sid 1. Övergripande tävlingsbestämmelser 2 2. Klubbkval 2 3. Regionkval

Läs mer

TÄVLINGSPROGRAM 2012

TÄVLINGSPROGRAM 2012 TÄVLINGSPROGRAM 2012 Tidsbokning 040-42 96 80 Tävling 040-42 96 81 Kansli 040-42 96 82 Klubbchef 040-42 96 83 Fax 040-42 96 84 Shop 040-42 96 85 Restaurang 040-42 96 86 E-mail: soderslattsgk@sslgk.se Hemsida:

Läs mer

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Upprättad datum: 2010 04 12 Reviderad datum: Innehåll Bakgrund... 3 Riktlinjer och utgångspunkter... 3 RF:s riktlinjer för barnidrott...

Läs mer

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret Årsredovisning för Sölvesborgs golfklubb 836200-8867 Räkenskapsåret 2013 Verksamhetsberättelse Styrelsen 2013 Styrelsen har haft följande sammansättning: Ture Svensson ordförande, Gunnar Lundahl vice ordförande,

Läs mer

BLEKINGE 2015. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal hål Tee. A Pojkar/Flickor <12,0 Slagtävl scratch 18 Gul/röd

BLEKINGE 2015. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal hål Tee. A Pojkar/Flickor <12,0 Slagtävl scratch 18 Gul/röd 1 Deltagare För klass A, B och C: Pojkar och Flickor födda 1994-2002 Spelare född senare än 2002 som önskar delta i A-klass skall söka dispens för detta via SGF. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

Årsmöteshandlingar Slite Golfklubb

Årsmöteshandlingar Slite Golfklubb Årsmöteshandlingar Slite Golfklubb 2016-03-27 När golf är som bäst Innehåll 1. Föredragningslista Slite Golfklubb... 3 2. Styrelsens verksamhetsberättelse... 4 2.1. Inledning... 4 2.2. Organisation...

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Samlingssalen på Falkenbergs Sparbank Tid: 2013-11-25 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2014

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2014 KANSLI/SHOP 2014 Peter Falck som klubbchef svarar för samordning och ledning för den dagliga driften av klubben. Verksamheten vid kansliet är att ge service till bl.a. klubbens medlemmar, Greenfeegäster,

Läs mer

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 1(8) Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som

Läs mer

Verksamhetsberättelse ForshagaDeje Golfklubb 2014

Verksamhetsberättelse ForshagaDeje Golfklubb 2014 Verksamhetsberättelse ForshagaDeje Golfklubb 2014 Året startade med att få en ny förening på fötter, då turerna kring denna golfklubb har varit många. Vi har slitits mellan hopp och förtvivlan. När till

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb Lindö

Huvudstadens Golfklubb Lindö Verksamhetsplan 2013 Teamet kommer att arbeta enligt en förenklad organisation som fastställts av huvudstyrelsen. Vi kommer att bestå av följande ledamöter: Ordförande Sekreterare + resursperson Juniorer

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Jämtland-Härjedalens Golfdistriktsförbund Verksamhetsberättelse 2013 I distriktet ingår följande klubbar Funäsdalsfjällens GK Klövsjö-Vemdalens GK Sandnäset GK Norderöns GK Rossöns GK Sonfjällets GK Storsjöbygdens

Läs mer

Hofgårds Golfklubb. Verksamhetsplan Juniorer

Hofgårds Golfklubb. Verksamhetsplan Juniorer Hofgårds Golfklubb Verksamhetsplan Juniorer Vision Att ha en klubb med många juniorer där man tillsammans har kul och tränar och tävlar med stöd av tränare och med föräldrar som aktiva ledare. Idrotten

Läs mer

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb Vi börjar med ett föredrag om modern banskötsel av bankonsulent Mikael "Bobban" Frisk. Därefter prisutdelningar KM och vandringspris. 28 november HÖSTMÖTE 2013 Golfrestaurangen klockan 19:00 Gävle Golfklubb

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 ÅGK Elit och Ungdom

Verksamhetsberättelse 2015 ÅGK Elit och Ungdom Verksamhetsberättelse 2015 ÅGK Elit och Ungdom 1 Innehållsförteckning Inledning... 2 Elit... 2 Elitjuniorer/äldre juniorer... 5 Juniorer, Miniorer & Golfäventyret... 6 Knattar... 7 Stipendier... 8 Kommittén...

Läs mer

Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015

Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015 Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015 Välkommen till Golftinget 2015 Fredag 17 april klockan 12.00 till lördag 18 april klockan 12.00 Best Western Täby Park Hotell Schema fredag 17 april 12.00 Lunch

Läs mer

MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010. (distrikt A samt distrikt B)

MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010. (distrikt A samt distrikt B) MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010 (distrikt A samt distrikt B) 1 Anmälningar till distrikt A, klass A (killar och tjejer som spelar slagtävling, scratch, 27 hål) görs via www.golfdata.se.

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Motala GK klubben för alla golf med gemenskap och glädje Det yttersta målet för klubbens verksamhet är en nöjd golfspelare medlem eller greenfeegäst, som upplever att han/hon kan spela

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Alfta-Edsbyns GK 2013 1(5)

VERKSAMHETSPLAN. Alfta-Edsbyns GK 2013 1(5) VERKSAMHETSPLAN Alfta-Edsbyns GK 2013 1(5) NULÄGESANALYS Under 2012 har två träningsgrupper för ungdomar haft kontinuerlig träning med ett ledarlett pass i veckan. Totalt 30 ungdomar har deltagit med varierande

Läs mer

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet Allmänt Dessa riktlinjer gäller tills vidare och kan efter beslut av Junior- & Elitsektionen (JES) ändras under pågående säsong. Alla spelare som deltar i JES verksamhet omfattas av dessa riktlinjer. Riktlinjerna

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Höstslaget 2009. Ordföranden har ordet

Höstslaget 2009. Ordföranden har ordet Ordföranden har ordet Golfåret 2009 är nu i princip tillända och jag hoppas det varit bra och att alla är nöjda med den rekreation, motion och det egna golfspelet som vi fått. Klubben har under året haft

Läs mer

Hofgårds Gk. Verksamhetsplan Juniorer 2016

Hofgårds Gk. Verksamhetsplan Juniorer 2016 Hofgårds Gk Verksamhetsplan Juniorer VERKSAMHETSPLAN FÖR JUNIORER - HOFGÅRDS GK Innehåll 1. Vision 2. Målsättning strategi aktiviteter Träning Tävling Socialt Kommunikation Ledare Rekrytering Utbildning

Läs mer

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna 2014-11-04 Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015 Ändamål 1 i stadgarna Golfklubben har som ändamål att verka för att medlemmarna ska kunna utöva golfspel på Närs golfbana i enlighet med idrottens verksamhetsidé

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Hanvikens SK Friidrott 2015

Verksamhetsberättelse för Hanvikens SK Friidrott 2015 Verksamhetsberättelse för Hanvikens SK Friidrott 2015 Träningsgrupp Röd (födda 1995-2000) Tränare har varit Aive Lehtma. Träningsgrupp har bestått av ca 12 personer i olika åldrar. Några har slutat, några

Läs mer

Fick inhandla frukost på Statoil när inget annat var öppet (2005)

Fick inhandla frukost på Statoil när inget annat var öppet (2005) Åmål 2006-11-06 Till Anna Göras Gabriella Lörnbring Gunilla Kjellstedt Jessica Fredriksson Martina? Sarah Johansson Sofie Jansson Hej! Några av er har jag träffat och andra inte sedan vi spelade vår avslutningstävling

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 - Breddgrupper

Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 - Breddgrupper Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 - Breddgrupper Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Tävlingar Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen, om du har

Läs mer

Juniorverksamhet 2016

Juniorverksamhet 2016 Juniorverksamhet 2016 Målet med vår juniorverksamhet är att det ska vara roligt, lekfullt, träffa kompisar och lära sig golf. Vi har många olika aktiviteter för ungdomarna att vara med på. Vi vill att

Läs mer

Idrottsprogram Torreby GK 2005

Idrottsprogram Torreby GK 2005 Idrottsprogram Torreby GK 2005 Inledning... 2 Barn- och ungdomsverksamheten på Torreby GK... 3 Vår värdegrund... 3 Vision, inriktning, mål och riktlinjer... 4 A) Torreby Junior klubb...5 B) Introduktion

Läs mer

Nyhetsbrev #2 januari 2014. Välkomna till det nya året

Nyhetsbrev #2 januari 2014. Välkomna till det nya året Nyhetsbrev #2 januari 2014 Välkomna till det nya året Välkomna till 2014! Hej alla medlemmar och en riktigt God Fortsättning på det nya året! Nu ligger det lite snö på backen och många medlemmar är ute

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016. Version 2 2016-03-15

Landskrona Golfklubb. Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016. Version 2 2016-03-15 Landskrona Golfklubb Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016 Version 2 2016-03-15 Innehållsförteckning 1..Inledning... 2 1.1 Vision... 2 1.2 Målsättning 2016... 2 2..Vår värdegrund... 5

Läs mer

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener.

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener. Banan har 18-HÅL Med Norrlands bästa greener. PAY N PLAY Där alla oavsett golfbakgrund är välkomna! EN KROG Med dagens lunch och fullständiga rättigheter. WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU Kort

Läs mer

Fjällbacka GK. Tävlingsprogram 2016. Bokning 0525-311 50 Reception/Kansli 0525-311 50 Shop 0525-315 60 fjallbacka.gk@telia.com www.fjallbackagk.

Fjällbacka GK. Tävlingsprogram 2016. Bokning 0525-311 50 Reception/Kansli 0525-311 50 Shop 0525-315 60 fjallbacka.gk@telia.com www.fjallbackagk. Fjällbacka GK Tävlingsprogram 2016 Bokning 0525-311 50 Reception/Kansli 0525-311 50 Shop 0525-315 60 E-mail fjallbacka.gk@telia.com Hemsida www.fjallbackagk.se TÄVLINGSBESTÄMMELSER Anmälan: Anmälan skall

Läs mer

Manual för. Skandia Tour Distrikt inom Västergötlands Golfförbunds distrikt Ungdom/elit 2014

Manual för. Skandia Tour Distrikt inom Västergötlands Golfförbunds distrikt Ungdom/elit 2014 Manual för Skandia Tour Distrikt inom Västergötlands Golfförbunds distrikt Ungdom/elit 2014 UTKAST DÅ VI VÄNTAR PÅ SGF SLÄPPER UT BILAGOR FÖR 2014 SKRIV INTE UT DENNA MANUAL INNAN DEN SLUTLIGA MANUALEN

Läs mer

Kursprogram Golfträning 2014

Kursprogram Golfträning 2014 Kursprogram Golfträning 2014 Välkommen till årets kursprogram på Åda Golf & Country Club. Jag hoppas programmet kommer att inspirera dig till att börja träna golf och att du tar chansen att tillsammans

Läs mer

Kansliblogg. God fortsättning på det nya året! 2016-01-02. Vad händer på banan under vintern. Caroline Holmblad, ansvarig för Kanslibloggen

Kansliblogg. God fortsättning på det nya året! 2016-01-02. Vad händer på banan under vintern. Caroline Holmblad, ansvarig för Kanslibloggen Kansliblogg Caroline Holmblad, ansvarig för Kanslibloggen God fortsättning på det nya året! 2016-01-02 Vi önskar alla medlemmar en god fortsättning på det nya året! Vi är åter på kansliet torsdag 7 januari.

Läs mer

LAHOLMS GOLFKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2013

LAHOLMS GOLFKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2013 1 (6) LAHOLMS GOLFKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2013 Bankommittén Bankommittén har haft fyra protokollförda möten och genomfört två bangranskningar under året. Dessutom har en översyn av banmarkeringarna

Läs mer

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13 1. Årsmötet öppnades 2. Röstlängd fastställdes till 10st 3. Till ordförande för mötet valdes Fredrik Nordfelth och till sekreterare Jenny Eriksson.

Läs mer

Stora Lundby Golfklubb

Stora Lundby Golfklubb Stora Lundby Golfklubb Kallelse Höstmöte Måndag den 21 november 2011 Klockan 19.00 ca 21.00 OBS! Plats Lekstorps IF Klubbhus (Vid fotbollsplanen mittemot Shell i Gråbo) Anmälan görs till via mail, telefon

Läs mer

Verksamhetsberättelser och verksamhetsplaner för kommittéerna i HaningeStrand Golfklubb 2012-2013

Verksamhetsberättelser och verksamhetsplaner för kommittéerna i HaningeStrand Golfklubb 2012-2013 Verksamhetsberättelser och verksamhetsplaner för kommittéerna i HaningeStrand Golfklubb 2012-2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2012 Bankommittén Vår bana öppnades den 13 april och stängdes den 26 november. Under

Läs mer

Regler för bidrag gällande tävlings- och träningsverksamheten

Regler för bidrag gällande tävlings- och träningsverksamheten Regler för bidrag gällande tävlings- och träningsverksamheten 1. Syfte 2. Förväntningar Spelare 3. Bidragsnivåer 4. Riktlinjer bidrag tävling 5. Riktlinjer bidrag träningsläger 6. Riktlinjer bidrag förbundsuppdrag

Läs mer

Kommungolfen. Verksamhetsberättelse 2015

Kommungolfen. Verksamhetsberättelse 2015 Kommungolfen Verksamhetsberättelse 2015 Gammal är äldst visade Kommungolfens nestor Johnny Person som segrade i KM 2015 Kommungolfen 2015 Medlemskap Årsavgift Syfte Kommunanställd, förtroendevald eller

Läs mer

!! Verksamhetsberättelser 2010 och Verksamhetsplaner 2011

!! Verksamhetsberättelser 2010 och Verksamhetsplaner 2011 Verksamhetsberättelser 2010 och Verksamhetsplaner 2011 HaningeStrand Golfklubbs kommittéer 2011.03.07 " #$%&'()"*++ Verksamhetsberättelser 2010 Vid årsmötet 2010 informerade styrelsen om den nya organisationen

Läs mer

BLI PARTNER TILL LINDESBERGS GOLFKLUBB OCH BLI EN DEL AV KOMMUNENS STÖRSTA IDROTTSFÖRENING

BLI PARTNER TILL LINDESBERGS GOLFKLUBB OCH BLI EN DEL AV KOMMUNENS STÖRSTA IDROTTSFÖRENING BLI PARTNER TILL LINDESBERGS GOLFKLUBB OCH BLI EN DEL AV KOMMUNENS STÖRSTA IDROTTSFÖRENING Lindesbergs Golfklubb bildades 1984 och de 18 hålen ritade av Jan Sederholm i Dalkarshyttan stod färdiga 1985.

Läs mer

Vårårsmöte. Borås Golfklubb 2016

Vårårsmöte. Borås Golfklubb 2016 Vårårsmöte Borås Golfklubb 2016 Kallelse till Vårårsmöte Datum: Tisdagen den 22:e mars 2016 Tid: 18.30 Plats: Pulsen Golf Center (Borås Golfklubb) Förslag till Stadgeenlig föredragningslista 1. Mötet öppnas.

Läs mer

LAHOLMS GOLFKLUBB - VERKSAMHETSPLAN

LAHOLMS GOLFKLUBB - VERKSAMHETSPLAN LAHOLMS GOLFKLUBB - VERKSAMHETSPLAN Vision Laholms Golfklubbs målsättning är att vara en ekonomiskt trygg och i övrigt välskött golfklubb som tillgodoser olika golfspelares behov, oavsett spelstyrka. Besöket

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2018 Damkommittén Vreta Kloster GK. Version 3

Verksamhetsplan 2014-2018 Damkommittén Vreta Kloster GK. Version 3 Verksamhetsplan 2014-2018 Damkommittén Vreta Kloster GK Version 3 Bakgrund 3 Damkommitténs vision 4 Ledord 4 Värderingar 4 Verksamhet 4 Långsiktiga mål 5 Kortsiktiga mål 2014 5 Förutsättningar 6 Kommitténs

Läs mer

Helsingborg Open 2015 - FAQ s

Helsingborg Open 2015 - FAQ s Helsingborg Open 2015 - FAQ s Följande frågor och svar är sammanställda för att informera både medlemmar i Vasatorps Golfklubb och övriga funktionärer under Helsingborg Open. När spelas Helsingborg Open?

Läs mer

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER!

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Nyhetsbrev #5 2015 Sida 1 av 6 TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Vi vill med årets sista nyhetsbrev passa på att tacka för en mycket innehållsrik och bra säsong. Nu satsar vi på att förbereda 2016 års

Läs mer

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-)

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) DAGORDNING 1. Val av ordförande att leda mötets förhandlingar. 2. Val av

Läs mer

TÄVLINGSPROGRAM 2013 (Ändringar kan förekomma!) Alla tävlingar öppna för EGA exakt handicap.

TÄVLINGSPROGRAM 2013 (Ändringar kan förekomma!) Alla tävlingar öppna för EGA exakt handicap. 28 TÄVLINGSPROGRAM 2013 (Ändringar kan förekomma!) Alla tävlingar öppna för EGA exakt handicap. Datum GK Tävling Spelform Klass Mars 24/Sö Visby Städdag 30/Lö När Påsksmällen Fb Partävling 31/Sö Gotska

Läs mer

Vårmötet 2016. Onsdagen 16 mars 2016

Vårmötet 2016. Onsdagen 16 mars 2016 Vårmötet 2016 Onsdagen 16 mars 2016 3 KVÄLLENS AGENDA Årsmötet Verksamhetsberättelser 2015 Fastställande av resultat- och balansräkning för 2015 Ansvarsfrihet för 2015 Hedersomnämnanden Information om

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Övergripande mål Jönåkers golfklubb skall karaktäriseras av familjekänsla med personlig och bra service och vi skall ha en kvalitetsbana med ambitioner för ett långt

Läs mer

STYRELSEMÖTE 2013-09-13/14 Protokoll

STYRELSEMÖTE 2013-09-13/14 Protokoll Styrelsemöte 2013-09 13/14 117-131 Start 22.00/09.00 Plats Medlefors Folkhögskola, Skellefteå Närvarande Michael Sikström Ordförande Adrian Bordeianu Ungdom Berith Nilsson Damer Bo Elmgren Kassör Börje

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 20 mars 2014, kl 19.30 Klädsel: Gi för dem som vill träna efteråt, vanliga kläder för föräldrar Alla

Läs mer

Vårslaget 2004. In Memoriam

Vårslaget 2004. In Memoriam Ordföranden har ordet Våren är här golfvänner för de senaste dagarna har värmen kommit och med den de tidiga flyttfåglarna, vipa, stare och några till. Att greener och fairways är snöfria säger oss också

Läs mer

ÅRS BERÄTTELSER VIDBYNÄS GOLF AB

ÅRS BERÄTTELSER VIDBYNÄS GOLF AB INFORMATION FRÅN DIN KLUBB DECEMBER 2015 SIDA 1 (11) ÅRS BERÄTTELSER VIDBYNÄS GOLF AB 2015 SUMMERING AV FÖRSTA ÅRET INOM Seniorkommittén sid 3 Damkommittén sid 4 Ungdomskommittén sid 6 Tävlingskommittén

Läs mer

2014 Inledning Innehåll 2014 Golf Team Skåne

2014 Inledning Innehåll 2014 Golf Team Skåne 2014 Inledning är namnet på Skånes golfförbunds spelarutvecklingsprogram. Verksamheten riktar sig till spelare mellan 13 18 år och som satsar på en tävlingskarriär. Syftet med verksamheten är att inspirera,

Läs mer

SKANDIA CUP 2008. Till Tävlingsledaren av klubb-, grupp- och regionkval samt riksfinal

SKANDIA CUP 2008. Till Tävlingsledaren av klubb-, grupp- och regionkval samt riksfinal 40 Till Tävlingsledaren av klubb-, grupp- och regionkval samt riksfinal SKANDIA CUP 2008 Skandia Cup är en unik idrottstävling, inte bara till sin omfattning utan också till sin form. Den börjar som en

Läs mer

Idrottsprogram för Dalsjö GK

Idrottsprogram för Dalsjö GK DALSJÖ GOLFKLUBB Idrottsprogram för Dalsjö GK 2015-2019 Ett handlingsprogram för hela klubben Styrelsen 2015-03-05 Inledning, inriktning, vision, övergripande mål, delmål, långsiktiga mål, aktiviter, utbildning,

Läs mer

usiftennis verksamhetsplan

usiftennis verksamhetsplan usiftennis verksamhetsplan ht2012 vt2015 vision: vi utvecklas som människor genom tennisen ledstjärnor: glädje, hälsa, ärlighet & ansvar Mål: 1. Beläggning tennisskolan: Säsong 1 (ht2012 - vt2013) - 85

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

Saltsjöbadens Golfklubb

Saltsjöbadens Golfklubb 1(16) Saltsjöbadens Golfklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 6 - balansräkning 7 - noter

Läs mer

WISBY OPEN 12-14 JUNI 2014 PÅ VISBY GOLFKLUBB. Funktionärsmanual

WISBY OPEN 12-14 JUNI 2014 PÅ VISBY GOLFKLUBB. Funktionärsmanual WISBY OPEN 12-14 JUNI 2014 PÅ VISBY GOLFKLUBB Funktionärsmanual DU ÄR VIKTIG! Vecka 24, 12-14 juni är det dags för Wisby Open på Visby Golfklubb. Tävlingen ingår på Nordea Tour. Wisby Open är Visby Golfklubbs

Läs mer