RådssalsEko Referat från Stockholms stads kommunfullmäktige ges ut av Information Stadshuset

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RådssalsEko Referat från Stockholms stads kommunfullmäktige ges ut av Information Stadshuset"

Transkript

1 RådssalsEko Referat från Stockholms stads kommunfullmäktige ges ut av Information Stadshuset Beslut enligt KS förslag om annat inte anges. 21 februari (6)SIDOR Kommunfullmäktiges beslut i korthet Den föreslagna fördelningen av BA Danilii donationsfond godkändes. KS beslut av den 9 juni 1999, 38 m.m. godkändes och kommunfullmäktige beslöt efter en votering att överklaga länsrättens beslut. Fullmäktige debatterade dock bredare om både om kommunala bostadsbolagens vara och marknadshyror i över ett par timmar. Detaljplanen för Fajansfabriken i Marieberg som ska ge 50 nya lägenheter och fler p- platser godkändes. Parkmarken utökas något på bekostnad av kvartersmark. Detaljplanen för en del av kvarteret Blästern m.m. godkändes. Industribyggnader, de flesta från 30-talet, får därmed göras om till kontor, småindustri med handel på bottenvåningen och i källaren. De kulturhistoriska byggnaderna ska skyddas men enligt förslaget ska en föreslagen påbyggnad tillåtas. Detaljplaneförslaget för Bommen 8 godkändes. Det är AB Borätt som har köpt fastigheten med kontorshus och önskar nu inrätta 135 bostadsrätter istället. I utrymmen som inte lämpar sig för bostäder kan användas till kontor, hantverk, lager, och liknande. Avtalet angående försäljningen av fastigheterna Vallonsmidet 5,6 och 8 i Ulvsunda industriområdet godkändes. Det är tomträttshavaren till Vallonsmidet 5 och 6, AB Brostaden, som vill köpa marken för fastigheterna plus marken till nr 8. Försäljningen av fastigheten Kornet 14 godkändes och idrottsnämnden medgavs ökade investeringsutgifter i 2000 års budget för upprustning av idrottshallen.

2 RådssalsEko Referat från Stockholms stads kommunfullmäktige ges ut av Information Stadshuset Beslut enligt KS förslag om annat inte anges. 21 februari (6)SIDOR ROTEL 1 Utl. 20/00. Förslag till detaljplan för Sickla Kaj II m.m. (del av Hammarby Sjöstad inom stadsdelen Södra Hammarbyhamnen. Dick Urban Vestbro (v) Solens strålar når inte 40 procent av gården. De loftgångar Söderlund har pratat om står det inte något om i handlingarna. Det blir bland annat för mycket bostadsrätter och för lite hyresrätter. Olivia Wigzell (s) Samordna kommunal och kommersiell service. Mikael Söderlund (m) Det pågår en bearbetning av fasaderna för att få in ljus på gårdarna. Dick Urban Vestbro (v) Man kan bygga lägre. Förslaget är uppdelat i flera och det är borgarrådet som får förhandla. Det är olämpligt, vi yrkar på bordläggning. Mikael Söderlund (m) Ärendet ska upp i nämnden så där kan Obermüller få kommentera förslagen. Det är i fullmäktige frågan ska tas upp. Votering om förslaget ska bordläggas röstades ned med 81 röster mot 19. Utl. 23/00. Förslag till fördelning av medel ur BA Danelii donationsfond. Ingen debatt. Utl. 24/00. Överklagande till kammarrätten i anledning av laglighetsprövning av bleslut den 9 juni 1999, 38, m.m. Det här handlar inte om frågan är rätt eller fel, utan om det var KS eller KF som skulle ta beslutet. Vi bör överklaga eftersom vi har goda möjligheter att få rätt. Annika Billström (s) Oppositionen förvägrades att föra en principiell debatt om frågan. Därför kan inte ansvarigt borgarråd säga att det bara är en juridisk fråga. Fullmäktige bestämmer själva vad debatten ska handla om. Men

3 Beslut enligt KS förslag om annat inte anges. 21 februari 2000 Sida 3 (6) frågan handlar dessutom om ekonom och fp:s vallöften om pengar till vård, skola och omsorg skulle betalas med hyresgästernas pengar. Margareta Olofsson (v) En konfiskering av denna storlek bör debatteras i fullmäktige. Vi ska inte överklaga domen. Dag Larsson (s) Det är en politiskt viktig fråga. Svenska Bostäder åderlåts på 2 miljoner kronor och måste höja hyrorna, för en normal familj, ungefär med 200 kronor i månaden. Får ej KF och KS tillräcklig inblick i de olika bolagen. Då förvandlas summan till en bokslutspost som inte kan användas. Man kan inte konfiskera något som man äger. Det är stockholmarna som äger bostäderna, inte hyresgästerna. Detta kommer inte att leda till några högre hyror. Annika Billström (s) Pengarna kunde ha fått ligga kvar i bostadsbolagen och arbeta när staden nu vuxit så. Summan 3,85 miljarder kronor är enorm, utslagen på varje lägenhet betyder kronor. Ann Mari Engel (v) Detta leder till utarmande av allmännyttan. M har med detta påbörjat införandet av marknadshyror. Stockholm Stad tar ut fyra miljarder vinst i stället för att låta dem gå tillbaka i verksamheten och visar därmed vägen för de privata värdarna. Christer Öhgren (mp) De som bor i innerstaden, de som har en bostadsrätt, tjänar på den politik m för. Bolagen går ju bra trots att det tagits bort så mycket pengar. Det är fel eftersom de inte är menade att vara vinstbringande. Att dessa pengar nu sägs ska gå till bostadsbyggande har inte nämnts. Regeringen lade sig i en kommunal fråga. Vi var tvungna att reagera. Skattesänkningen baserades budgeten som KF tagit ställning till. Det är politisk retorik att säga att skattesänkningen betalas av hyresgästerna. Annika Billström (s) Det behövs nya lägenheter per år. Det måste finnas ett skäl till att ni vill tömma bostadsbolagen på pengar. Jan Björklund (fp) Vi säger nej till marknadshyror, det här har inget med det att göra. Vi ville skydda pengarna från Göran Persson. Det är ännu inte beslutat vad de ska användas till. Accepterar man vinstdrivande bolag, accepterar man marknadsanpassade hyror. Det har ni gjort nu. Sten Nordin (m) Det är svårt att föra en konstruktiv hyresdebatt när oppositionen stämplar m

4 Beslut enligt KS förslag om annat inte anges. 21 februari 2000 Sida 4 (6) och fp med marknadshyror, marknadshyror och målar upp ett skräckscenarie med det. Hyrorna har legat still i tre års tid. Det är inte konstigare än tidigare variateter. Det är inte konstigt om man vill att bolagen ska generera vinst. Det har plockats ut medel ur dessa bolag under alla år sedan Hult startade dem. Votering: Förslaget av s, v och mp att låta bli att överklaga länsrättens domslut röstades ned med 51 röster mot 45. ROTEL II Utl. 25/00. Förslag till detaljplan för Fajansfabriken m.m. inom staddelen Marieberg. Mikael Söderlund (m) Detta ger en helt ny vitalitet till området vid ryska ambassaden. Dick Urban Vestbro (v) Bra förslag. Från början fanns två förslag. Med v:s förslag blev det tre alternativ. Det blev det tredje förslaget som blev utgångspunkt i arbetet. De kringboendes kommentater har beaktas i på ett bra sätt. Den demokratiska processen har lett till mycket goda resultat. Just på denna del av Kungsholmen behövs inte fler p-platser. Här har det beräknats en plats till varje lägenhet. Det är onödigt i miljöhänseende. Bra att parkmark som försvinner ersätts med annan. Utl. 26/00. Förslag till detaljplan för del av kvarteret Blästern m.m. Gör bostäder av detta. Utl. 27/00. Förslag till detaljplan för fastigheten Bommen 8 m.m. inom stadsdelen Gröndal. Ytterligare 135 lägenheter blir möjliga i ett fint läge nära kollektivtrafiken. Parkeringsnormen är för hög. Bilpoler borde förordas. Lyssna på de starka protesterna från de kringboende i fråga om husens höjd. Snabbspårvägen kommer att gå förbi där. Ann-Marie Strömberg (v) Bra med fler lägenheter, men fastigheten passar inte in i området. Det går att bygga om. Beträffande parkeringsnormen håller vi inte med mp. Bygg garaget inte bara för dessa boende utan låt även andra i området använda det. Christer Öhgren (mp)

5 Beslut enligt KS förslag om annat inte anges. 21 februari 2000 Sida 5 (6) ROTEL III Utl. 28/00. Försäljning av fastigheterna Vallonsmidet 5, 6 och 8 i Ulvsunda industriområde. Detta är en onödig försäljning. Det går ett spårområde här det sägs att den ska läggas ned. Det är fel att lägga ned spårområden när vi borde bygga ut spårnätet. Börje Vestlund (s) Det finns inte skäl att säga nej till detta. Utl. 29/00. Försäljning av fastigheterna Ulven Större 4 och 27 på Södermalm. Ärendet utgick. ROTEL III OCH VII Utl. 30/00. Försäljning av del av fastigheten Kornet 14 samt om- och tillbyggnad avseende Eriksdalshallen på fastigheten Kornet 14 på Södermalm. Alf T Samuelsson (kd) Trots behovet av en upprustad hall har ingenting gjorts. Nu finns en lösning på finansieringen som dessutom skulle ge bostäder. Inge-Britt Lundin (fp) Ett utmärkt förslag som dessutom ger arbetstillfällen. Den som tjänar mest på detta är byggbolaget. Barry Andersson (s) Detta är ett bra sätt att få råd att rusta upp. BORDLAGDA MOTIONER Utl. 220/99. Utredning av föroch nackdelar med en delning av Stockholms kommun. Motion av Annica Dominius. Det måste finnas möjlighet att föra över medel till områden i staden där det behövs mer. Trafiklösningarna behöver också en övergripande utvärdering. Fullmäktige borde definiera målen för stadsdelsnämnderna och inte hur målen ska gå. Jag är emot kommundelning, men för en utvärdering. Margareta Olofsson (v) Vi har kritiserat återgången till ett mer centraliserat system. Vill någon dela en kommun finns det ett förfarande för det. Stefan Sjöberg (v) Att sälja marken som husen ska stå på för att finansiera det hela är fel. Vad ska säljas vid nästa upprustning.

6 Beslut enligt KS förslag om annat inte anges. 21 februari 2000 Sida 6 (6) Utl. 221/99. Internationell kursgård för kvinnor i Stockholm. Motion av Viviann Gunnarsson m.fl. Vi har försökt få fram ett kvinnocenter på olika sätt. Det har visat sig vara svårt. Kvinnor har fortfarande svårt att nå de högsta topparna. Inger Stark (v) Motionen är bra. Här skulle man kunna inrymma ett kvinnomuseum. Det vore betydelsefullt om Stockholm universitet vore inblandade. Mötet avslutades kl 22:04.

Referat från Stockholms stads kommunfullmäktige ges ut av Information Stadshuset

Referat från Stockholms stads kommunfullmäktige ges ut av Information Stadshuset Referat från Stockholms stads kommunfullmäktige ges ut av Information Stadshuset Beslut enligt KS förslag om annat inte anges. 21 februari 2000 1 (6)SIDOR Kommunfullmäktiges beslut i korthet Den föreslagna

Läs mer

AB Svenska Bostäders överlåtelse av fastigheter/tomträtter i Hagsätra till Ikano Bostad i Hagsätra AB

AB Svenska Bostäders överlåtelse av fastigheter/tomträtter i Hagsätra till Ikano Bostad i Hagsätra AB Utlåtande 2012:70 RI+V (Dnr 023-344/2012) AB Svenska Bostäders överlåtelse av fastigheter/tomträtter i Hagsätra till Ikano Bostad i Hagsätra AB Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Hornslandet (tidigare kv. N15) i DP Norra 2 i Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Hornslandet (tidigare kv. N15) i DP Norra 2 i Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut Utlåtande 2014:88 RI+V (Dnr 023-555/2014) AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Hornslandet (tidigare kv. N15) i DP Norra 2 i Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Utlåtande 2011: RI (Dnr 300-1744/2011)

Utlåtande 2011: RI (Dnr 300-1744/2011) Utlåtande 2011: RI (Dnr 300-1744/2011) AB Svenska Bostäders förvärv och överlåtelser av bostadsfastigheter i Hammarby Sjöstad, Kärrtorp och Bredäng Minoritetsåterremiss från kommunfullmäktige den 17 oktober

Läs mer

Öronmärkning av invandrarelevers pengar Motion av Fahri Ölcer (fp) (2003:31)

Öronmärkning av invandrarelevers pengar Motion av Fahri Ölcer (fp) (2003:31) Utlåtande 2005: RIV (Dnr 322-3820/2003) Öronmärkning av invandrarelevers pengar Motion av Fahri Ölcer (fp) (2003:31) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Motion (2003:31) av Fahri

Läs mer

Plats Stora konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(7) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 16 december 2013 kl. 13:00 Plats Stora konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand

Läs mer

Riktlinjer för förmedling av bostäder vid stadens seniorboende

Riktlinjer för förmedling av bostäder vid stadens seniorboende Bilaga 10:12 till kommunstyrelsens protokoll den 12 maj 2004, 18 PM 2004 RVI+VII (Dnr 316-1719/2004) Riktlinjer för förmedling av bostäder vid stadens seniorboende Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Utlåtande 2004:105 RII (Dnr 119-2213/2004) Förvärv av Mälarhöjdens ishall (Wallenstamhallen)

Utlåtande 2004:105 RII (Dnr 119-2213/2004) Förvärv av Mälarhöjdens ishall (Wallenstamhallen) Utlåtande 2004:105 RII (Dnr 119-2213/2004) Förvärv av Mälarhöjdens ishall (Wallenstamhallen) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande 1. Avtal med Djurgårdens Hockey AB, Djurgårdens

Läs mer

Försäljning av fastigheterna Landbyska Verket 4 och 11 på Östermalm

Försäljning av fastigheterna Landbyska Verket 4 och 11 på Östermalm Utlåtande 2002:64 RIII (Dnr 698/02) Försäljning av fastigheterna Landbyska Verket 4 och 11 på Östermalm Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Försäljning av fastigheten Landbyska

Läs mer

De kommunala bostadsbolagens möjligheter att bygga hus för gemenskapsboende för äldre Motion av Ann Mari Engel (v) (2001:2)

De kommunala bostadsbolagens möjligheter att bygga hus för gemenskapsboende för äldre Motion av Ann Mari Engel (v) (2001:2) Utlåtande 2003:41 RIII (Dnr 423-67/2001) De kommunala bostadsbolagens möjligheter att bygga hus för gemenskapsboende för äldre Motion av Ann Mari Engel (v) (2001:2) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Öppenhet, transparens och professionalism i Stockholms stads bolag Motion av Rolf Könberg (m) (2003:42)

Öppenhet, transparens och professionalism i Stockholms stads bolag Motion av Rolf Könberg (m) (2003:42) Utlåtande 2004:187 RI (Dnr 023-4280/2003) Öppenhet, transparens och professionalism i Stockholms stads bolag Motion av Rolf Könberg (m) (2003:42) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande

Läs mer

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Hornslandet (tidigare kv. N15) i DP Norra 2 i Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Hornslandet (tidigare kv. N15) i DP Norra 2 i Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut Utlåtande 2014: RI+V (Dnr 023-555/2014) AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Hornslandet (tidigare kv. N15) i DP Norra 2 i Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

AB Familjebostäders överlåtelse av fastigheter/tomträtter i Blackeberg, Hässelby och Bromma/Ulvsunda till Willhem Stockholm AB

AB Familjebostäders överlåtelse av fastigheter/tomträtter i Blackeberg, Hässelby och Bromma/Ulvsunda till Willhem Stockholm AB Utlåtande 2012:69 RI+V (Dnr 023-343/2012) AB Familjebostäders överlåtelse av fastigheter/tomträtter i Blackeberg, Hässelby och Bromma/Ulvsunda till Willhem Stockholm AB Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun avseende Björns Trädgård Medborgarplatsen Fatbursparken

Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun avseende Björns Trädgård Medborgarplatsen Fatbursparken Utlåtande 2003:39 RI (Dnr 667-2627/2002) Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun avseende Björns Trädgård Medborgarplatsen Fatbursparken Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Folkomröstning om Brommas framtid (Bromma flygplats)

Folkomröstning om Brommas framtid (Bromma flygplats) Utlåtande 2008: RI (Dnr 016-128/2008) Folkomröstning om Brommas framtid (Bromma flygplats) Motion av Stefan Nilsson och Yvonne Ruwaida (båda mp) (2008:1) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Protokoll nr 14 fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 6 september 2006 kl 15.30-15.45

Protokoll nr 14 fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 6 september 2006 kl 15.30-15.45 Kommunstyrelsen Protokoll nr 14 fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 6 september 2006 kl 15.30-15.45 Justerat den 13 september 2006 Anslaget den 14 september 2006 Annika Billström Kristina

Läs mer

Verktyg för Achievers

Verktyg för Achievers Verktyg för Achievers 2.5. Glöm aldrig vem som kör Bengt Elmén Sothönsgränd 5 123 49 Farsta Tel 08-949871 Fax 08-6040723 http://www.bengtelmen.com mailto:mail@bengtelmen.com Ska man kunna tackla sina problem

Läs mer

Förlängning av tunnelbanan från Kungsträdgården till Nacka C

Förlängning av tunnelbanan från Kungsträdgården till Nacka C Stadsledningskontoret Exploateringskontoret Trafikkontoret Stadsbyggnadskontoret Miljöförvaltningen Fastighetskontoret Södermalms stadsdelsförvaltning Handläggare Till Gemensamt tjänsteutlåtande Dnr 111-248/2015

Läs mer

PROTOKOLL 2016-02-01. att godkänna att Knivstabostäder AB får bilda ett dotterbolag för ändamålet nyproduktion av bostäder,

PROTOKOLL 2016-02-01. att godkänna att Knivstabostäder AB får bilda ett dotterbolag för ändamålet nyproduktion av bostäder, Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL 2016-02-01 16 Bildande av dotterbolag till Knivstabostäder AB KS-2015/646 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna att Knivstabostäder

Läs mer

Yttrande över SOU 2008:38 EU, allmännyttan och hyrorna

Yttrande över SOU 2008:38 EU, allmännyttan och hyrorna Finansdepartementet 103 33 Stockholm Yttrande över SOU 2008:38 EU, allmännyttan och hyrorna Sammanfattning Gemensam Välfärd Stockholm avfärdar utredningens bägge förslag, vilka i praktiken innebär att

Läs mer

2015: Ett förlorat år för Stockholm?

2015: Ett förlorat år för Stockholm? 2015: Ett förlorat år för Stockholm? Tertialrapport 2 grundar sig i målen i den styrande majoritetens budget för Stockholms stad. Den utgör en viktig del i den årliga uppföljningen av hur väl stadens verksamheter

Läs mer

Ettusen nya lägenheter under 50 m 2 i hyresrätt - "Bygg lägenheter för oss unga" Motion av Karin Wanngård (s) (2001:46)

Ettusen nya lägenheter under 50 m 2 i hyresrätt - Bygg lägenheter för oss unga Motion av Karin Wanngård (s) (2001:46) Utlåtande 2003:145 RIII (Dnr 312-1114/2001) Ettusen nya lägenheter under 50 m 2 i hyresrätt - "Bygg lägenheter för oss unga" Motion av Karin Wanngård (s) (2001:46) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Handlingsplan för anställda inom staden som utsatts för våld Motion av Ewa Samuelsson (kd) (2005:52)

Handlingsplan för anställda inom staden som utsatts för våld Motion av Ewa Samuelsson (kd) (2005:52) Utlåtande 2005: RV (Dnr 339-3440/2005) Handlingsplan för anställda inom staden som utsatts för våld Motion av Ewa Samuelsson (kd) (2005:52) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Motion

Läs mer

Tillvaratagande av avfall som kan återanvändas istället för att återvinnas Motion av Hardy Hedman (kd) (2005:5)

Tillvaratagande av avfall som kan återanvändas istället för att återvinnas Motion av Hardy Hedman (kd) (2005:5) Utlåtande 2005:226 RVIII (Dnr 303-484/2005) Tillvaratagande av avfall som kan återanvändas istället för att återvinnas Motion av Hardy Hedman (kd) (2005:5) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Utveckling av statens fastigheter Motion (2015:54) av Joakim Larsson (M)

Utveckling av statens fastigheter Motion (2015:54) av Joakim Larsson (M) Utlåtande 2016:78 RI (Dnr 106-1319/2015) Utveckling av statens fastigheter Motion (2015:54) av Joakim Larsson (M) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2015:54) av Joakim

Läs mer

Utdrag ur protokoll, fört vid sammanträde 2008-08-21, 35. Tid: 21 augusti 2008 kl 16.00 16.15. Bråvallasalen, Stadshuset. Plats:

Utdrag ur protokoll, fört vid sammanträde 2008-08-21, 35. Tid: 21 augusti 2008 kl 16.00 16.15. Bråvallasalen, Stadshuset. Plats: Utdrag ur protokoll, fört vid sammanträde 2008-08-21, 35 Tid: 21 augusti 2008 kl 16.00 16.15 Plats: Bråvallasalen, Stadshuset Justerat: 1 september 2008 Joakim Larsson Mirja Räihä Järvinen Närvarande:

Läs mer

Bostäder för elallergiker Motion av Ann-Marie Strömberg och Dick Urban Vestbro (båda v) (2001:11)

Bostäder för elallergiker Motion av Ann-Marie Strömberg och Dick Urban Vestbro (båda v) (2001:11) Utlåtande 2009: RV (Dnr 322-155/2001) Bostäder för elallergiker Motion av Ann-Marie Strömberg och Dick Urban Vestbro (båda v) (2001:11) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Motion

Läs mer

Underrättsorganisationen i Stockholms län - förslag till förändringar (Domstolsverkets rapport 2014-05-28) Remiss från Domstolsverket

Underrättsorganisationen i Stockholms län - förslag till förändringar (Domstolsverkets rapport 2014-05-28) Remiss från Domstolsverket PM 2014:119 RI (Dnr 669-820/2014) Underrättsorganisationen i Stockholms län - förslag till förändringar (Domstolsverkets rapport 2014-05-28) Remiss från Domstolsverket Borgarrådsberedningen föreslår att

Läs mer

Den nya översiktsplanen föreslår en fördubbling av antalet åretruntboende i Marstrand. 1 Vilka idéer har ditt parti om hur detta skall bli verklighet?

Den nya översiktsplanen föreslår en fördubbling av antalet åretruntboende i Marstrand. 1 Vilka idéer har ditt parti om hur detta skall bli verklighet? Nedan följer svar på era frågor från Utvecklingspartiet! Den nya översiktsplanen föreslår en fördubbling av antalet åretruntboende i Marstrand. 1 Vilka idéer har ditt parti om hur detta skall bli verklighet?

Läs mer

Våld mot äldre kvinnor Motion av Ewa Samuelsson och Desirée Pethrus Engström (båda kd) (2004:67)

Våld mot äldre kvinnor Motion av Ewa Samuelsson och Desirée Pethrus Engström (båda kd) (2004:67) Utlåtande 2005: RVII (Dnr 327-4546/2004) Våld mot äldre kvinnor Motion av Ewa Samuelsson och Desirée Pethrus Engström (båda kd) (2004:67) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Motion

Läs mer

Inriktningsbeslut för AB Stockholmshem gällande nyproduktion av bostäder, Rosenlundsparken, Södermalm

Inriktningsbeslut för AB Stockholmshem gällande nyproduktion av bostäder, Rosenlundsparken, Södermalm Utlåtande 2013:101 RI+RV (Dnr 311-814/2013) Inriktningsbeslut för AB Stockholmshem gällande nyproduktion av bostäder, Rosenlundsparken, Södermalm Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

RådssalsEko Referat från Stockholms stads kommunfullmäktige ges ut av Information Stadshuset.

RådssalsEko Referat från Stockholms stads kommunfullmäktige ges ut av Information Stadshuset. RådssalsEko Referat från Stockholms stads kommunfullmäktige ges ut av Information Stadshuset. Beslut enligt KS förslag om annat inte anges. 3 april 2000 kl 18.00-21.59. SID 1(4) Kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Kommuncentral motfinansiering av investeringsstöd till solceller

Kommuncentral motfinansiering av investeringsstöd till solceller PM 2006 RVIII (Dnr 303-1747/2006) Kommuncentral motfinansiering av investeringsstöd till solceller Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta följande 1. Fastighets- och saluhallsnämnden medges

Läs mer

Henrik Persson. Anna-Greta Andersson. Gunnar Canslätt. Henrik Persson

Henrik Persson. Anna-Greta Andersson. Gunnar Canslätt. Henrik Persson Protokoll 1 (9) Plats och tid: Guldsmeden Sal A, klockan 15:00-16:30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Gunnar Canslätt (KD) Gunnar Grenholm (C) Gunnel Nordin (FP)) Stefan Svedman (C) Tommy Ljung

Läs mer

Bibehållen skattenivå för att värna Stockholms tillväxt och skattebetalarnas pengar Motion (2014:16) av Anna König Jerlmyr (M)

Bibehållen skattenivå för att värna Stockholms tillväxt och skattebetalarnas pengar Motion (2014:16) av Anna König Jerlmyr (M) Utlåtande 2015: RI (Dnr 309-1479/2014) Bibehållen skattenivå för att värna Stockholms tillväxt och skattebetalarnas pengar Motion (2014:16) av Anna König Jerlmyr (M) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

Åtgärder för en förbättrad simkunnighet bland barn och ungdomar Motion av Eva Oivio och Lars-Åke Henriksson (båda s) (2000:6)

Åtgärder för en förbättrad simkunnighet bland barn och ungdomar Motion av Eva Oivio och Lars-Åke Henriksson (båda s) (2000:6) Utlåtande 2003:65 RIV (Dnr 410-139/2000, 419-616/1999) Åtgärder för en förbättrad simkunnighet bland barn och ungdomar Motion av Eva Oivio och Lars-Åke Henriksson (båda s) (2000:6) Simkunnighetsundersökning

Läs mer

Utlåtande 2003:58 RIII (Dnr 302-859/2003)

Utlåtande 2003:58 RIII (Dnr 302-859/2003) Utlåtande 2003:58 RIII (Dnr 302-859/2003) Köp av mark för bostadsbebyggelse inom del av Sjövik 5 samt upplåtelse av marken med tomträtt till AB Familjebostäder Hemställan från gatu- och fastighetsnämnden

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1 2008-04-08 1 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.40 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Stellan Andersson (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Olson (fp) i st f Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt

Läs mer

Motion 30 Motion 31. med utlåtanden

Motion 30 Motion 31. med utlåtanden Motion 30 Motion 31 med utlåtanden 83 Motion 30 Finns det något hopp om en räddningsplan mot hyreshöjningarna? SÄNKTA HYROR Äntligen är vi ense om frysta hyror till att börja med. Vår nya regionordf. Greger

Läs mer

Remiss av Motion (2012:6) om inrättande av kombolägenheter i Stockholm

Remiss av Motion (2012:6) om inrättande av kombolägenheter i Stockholm Remissvar Dnr 2012/3.2.2/63 Sid. 1(12) 2012-06-01 Handläggare: Susanna Höglund Telefon: 08-508 29 758 Till Stadsbyggnads- och idrottsroteln Remiss av Motion (2012:6) om inrättande av kombolägenheter i

Läs mer

Motion gällande: Hur kan Stockholms stad förbättra och utveckla kollektivtrafiken?

Motion gällande: Hur kan Stockholms stad förbättra och utveckla kollektivtrafiken? Trafikutskottet Motion gällande: Hur kan Stockholms stad förbättra och utveckla kollektivtrafiken? Problemformulering Varje dag reser det cirka 700 000 resenärer med SL, 1 vilket innebär att 47 % av Stockholms

Läs mer

Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30

Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30 2014-06-18 1 (20) Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Börje Ohlsson (S) Mikael Jonsson, (M) Ingemar Ehn,

Läs mer

Soptipp på Tornvaktargränd i Bromma Skrivelse av Jan Björklund m.fl. (fp) om att avbryta planeringen

Soptipp på Tornvaktargränd i Bromma Skrivelse av Jan Björklund m.fl. (fp) om att avbryta planeringen PM 2003 RVIII (Dnr 303-2270/2003) Soptipp på Tornvaktargränd i Bromma Skrivelse av Jan Björklund m.fl. (fp) om att avbryta planeringen Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta följande Skrivelsen

Läs mer

Upprustning av fullriggaren af Chapman, inriktningsbeslut

Upprustning av fullriggaren af Chapman, inriktningsbeslut Utlåtande 2003:83 RI (Dnr 328-3303/2002) Upprustning av fullriggaren af Chapman, inriktningsbeslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Idrottsnämndens förslag till fortsatt projektering

Läs mer

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö datum 2014-09-08 diarienummer SBN-2014-281 Dp 5342 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att göra det möjligt att

Läs mer

Detaljplan för kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1m.fl. på västra Sicklaön Yttrande under granskning

Detaljplan för kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1m.fl. på västra Sicklaön Yttrande under granskning 2014-07-04 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KFKS 2012/148-214 Projekt nr. 9218 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1m.fl. på västra Sicklaön Yttrande

Läs mer

Bilaga 12:10 till kommunstyrelsens protokoll den 4 juni 2003, 13

Bilaga 12:10 till kommunstyrelsens protokoll den 4 juni 2003, 13 Bilaga 12:10 till kommunstyrelsens protokoll den 4 juni 2003, 13 PM 2003 RV (Dnr 331-201/2003) Översyn av nyutexaminerade sjuksköterskors yrkeskunnande och kompetens i förhållande till hälso- och sjukvårdens

Läs mer

Julia Nilsson Talmanus Demonstration Avgå 20150915 FINAL Version

Julia Nilsson Talmanus Demonstration Avgå 20150915 FINAL Version Idag är vi samlade här i Stockholm för att visa vår regering i Sverige att vi inte tänker stå och se på när Sverige håller på att sjunka som ett skepp i ett djupt hav. Jag är djupt oroad över den utveckling

Läs mer

Yttrande över motion 2014:11 av Gunilla Roxby Cromwall (V) med flera om att ställa krav på vinstbegränsning vid upphandling

Yttrande över motion 2014:11 av Gunilla Roxby Cromwall (V) med flera om att ställa krav på vinstbegränsning vid upphandling Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Peter Ölund TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-04-23 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015-06-02, P 19 1 (3) HSN 1411-1524 Yttrande över motion 2014:11 av Gunilla Roxby Cromwall

Läs mer

Genomförandebeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Golvläggaren och kv. Syllen, i Årstadal

Genomförandebeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Golvläggaren och kv. Syllen, i Årstadal Utlåtande 2013: RI (Dnr 023-632/2013) Genomförandebeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Golvläggaren och kv. Syllen, i Årstadal Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Planuppdrag för Sjukhuset 9 och 10 m.fl.

Planuppdrag för Sjukhuset 9 och 10 m.fl. 1(5) Planuppdrag för Sjukhuset 9 och 10 m.fl. Ärendet Fastighetsägaren till Sjukhuset 9 och 10 har inkommit med ett förslag till bostadsbyggnation för området, samt inkommit med en begäran om ny/ändrad

Läs mer

Sänkta förmedlingsavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB

Sänkta förmedlingsavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Utlåtande 2013:85 RV (Dnr 316-324/2013) Sänkta förmedlingsavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Förmedlingsavgiften tas bort

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-06-04

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-06-04 Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 4 juni 2008, klockan 17.00-17.40 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Torbjörn Ahlin (c) Annica Eriksson (s) Per Holm (kd) Lennart Eriksson (s) Linda Axäng

Läs mer

56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149)

56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149) SOLNA STAD Kommunstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG SID 1 (2) 2016-04-11 56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149) Sammanfattning Den nya anvisningslagen innebär att Solna stad, under 2016,

Läs mer

Yttrande över motion av Vivianne Gunnarsson m.fl. (MP) om att öka användningen av hälsoekonomiska analyser som beslutsunderlag

Yttrande över motion av Vivianne Gunnarsson m.fl. (MP) om att öka användningen av hälsoekonomiska analyser som beslutsunderlag Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning HÄLSO- OCH 1 (3) SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2011-08-30 p 14 Handläggare: Birger Forsberg Yttrande över motion av Vivianne Gunnarsson m.fl. (MP) om öka användningen av hälsoekonomiska

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nol

Ortsutvecklingsmöte i Nol MINNESANTECKNINGAR 1(7) Datum och tid 2014-04-09, 19:00- Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Antal övriga mötesdeltagare Folkets hus, Nol Rose-Marie Fihn, ordförande Monica Samuelsson, 1:e vice ordförande]

Läs mer

Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509

Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509 Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509 Närvarande politiker: Ingvar Svensson (Fp) och Rolf Edvardsson (S) Närvarande tjänstemän: Ingvar TH Karlsson kommunchef, Robert Svensson samhällsbyggnadschef och

Läs mer

Båda röstades ner. Så benägen är man att vara tydlig, få folk att förstå hur man tänker och utvärdera egna organisationer man inför

Båda röstades ner. Så benägen är man att vara tydlig, få folk att förstå hur man tänker och utvärdera egna organisationer man inför Inför kommunfullmäktige 10 december 2014 hade Landsbygdspartiet oberoende lämnat en motion som nu ska beredas. Den kan du läsa här på vårt lokala material. Vi hade även ställt en fråga om hur byggordningen

Läs mer

Välfärdsberedningen. Sammanträdesprotokoll 2013-06-10. Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30.

Välfärdsberedningen. Sammanträdesprotokoll 2013-06-10. Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30. Sida 1/7 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats ersättare Övriga deltagare Claes Hallberg (S), ordförande

Läs mer

Företagskompassen, 10 mars 2010: Svenskt företagsklimat behöver bli bättre

Företagskompassen, 10 mars 2010: Svenskt företagsklimat behöver bli bättre Företagskompassen, 10 mars 2010: Svenskt företagsklimat behöver bli bättre Jobs and Society NyföretagarCentrum och SEB har låtit 3 000 personer svara på frågor om hur de ser på det svenska företagsklimatet.

Läs mer

B C D E KOMMUNFULLMÄKTIGE. Föredragningslista. Sammanträdet måndagen den 17 juni 2002 kl OBS! Tiden

B C D E KOMMUNFULLMÄKTIGE. Föredragningslista. Sammanträdet måndagen den 17 juni 2002 kl OBS! Tiden A KOMMUNFULLMÄKTIGE Föredragningslista B C D E Sammanträdet måndagen den 17 juni 2002 kl. 12.00 OBS! Tiden Eventuellt bordlagda ärenden från sammanträdet den 10 juni lämnas på tilläggslista. 2 Kl. 12.00

Läs mer

Piratpartistisk tidning

Piratpartistisk tidning Piratpartistisk tidning Beslutsunderlag inför Piratpartiets styrelsemöte 27 september 2015, av Anton Nordenfur Bakgrund Inför partistyrelsemötet i augusti 2015 lämnade jag in ett beslutsunderlag som sammanfattade

Läs mer

OP 2010. Röster från män 70 år-

OP 2010. Röster från män 70 år- OP 2010 Röster från män 70 år- 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Cykelbana efter Järbovägen. Av- och påfart Rv80- Järbovägen. Fler poliser. Det är en enorm förstörelse

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 Plats och tid Arbetsmarknadsavdelningen Umeå kommun, kl 09.30-12.00 ande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf Christer Lindvall,

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2016:33 LS 2015-1509 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2015:46 av Vivianne Gunnarsson m.fl. (MP) om Program för cirkulär ekonomi för ett mer resurseffektivt landsting Stockholms

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.00 Paragrafer 101-112 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

PROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-04-20

PROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-04-20 sid 1 av 22 Plats och tid: Rådhussalen, klockan 13:30 16:00 Beslutande: Leif Håkansson Ordförande (S) Iréne Ahlstrand-Mårlind Ledamot (M) Berith Gustavsson (jäv 64) Vice ordförande (S) Tommy Alm (tom 66)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V), ej 116 Jan

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

KVINNO. - en utvärdering. Av Ulf Blomdahl och Stig Elofsson

KVINNO. - en utvärdering. Av Ulf Blomdahl och Stig Elofsson KVINNO SIM - en utvärdering Av Ulf Blomdahl och Stig Elofsson F O R S K N I N G E N Innehållsförteckning Sid. Inledning 1 Undersökningen 3 Resultat 4 Vilka besöker kvinnosimmet? 4 I vilken utsträckning

Läs mer

STYRELSEPROTOKOLL nr 3/2016

STYRELSEPROTOKOLL nr 3/2016 Sida 1 av 6 STYRELSEPROTOKOLL nr 3/2016 Sammanträde med styrelsen för AB Stockholmshem Datum: 2016-04-21 Plats: Scandic Europa, Göteborg Närvarande: Ordföranden Vice ordföranden Ledamöter Suppleanter Kadir

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 42 Besök från Hagaboda rektorsområde... 53 43 Ekonomisk rapport tertial 1 2011... 54 44 Aktuell barnomsorgskö... 55 45 Gåvoläromedel... 56 46 Studieresa till Auschwitz...57 47 Regionalt

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 4-5, 8-9, 20. 1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 4-5, 8-9, 20. 1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (26) Ärendelista 14 december 2015 Ärenden till kommunfullmäktige: 4-5, 8-9, 20 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Ägardirektiv

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-16.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2003-11-20 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

Stockholms stads kommunfullmäktige den 7 februari 2011. Samtliga beslut enligt kommunstyrelsens förslag.

Stockholms stads kommunfullmäktige den 7 februari 2011. Samtliga beslut enligt kommunstyrelsens förslag. STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN SID 1 (5) 2011-02-07 RÅDSSALSEKO Stockholms stads kommunfullmäktige den 7 februari 2011. Samtliga beslut enligt kommunstyrelsens förslag. För att läsa ärendena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

DOM 2014-11-25 Stockholm

DOM 2014-11-25 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen Rotel 060105 DOM 2014-11-25 Stockholm Mål nr P 1907-14 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Växjö tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2014-02-07 i mål nr P 5018-13, se

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (2) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 25 maj 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:30-11:08 Sekreterare

Läs mer

Statsrådsberedningen Finansdepartementet Näringsdepartementet. Fler nya hem

Statsrådsberedningen Finansdepartementet Näringsdepartementet. Fler nya hem Statsrådsberedningen Finansdepartementet Näringsdepartementet Fler nya hem Bostadsbristen är stor då det under en lång tid har byggts alldeles för få bostäder. Bostadsbyggandet har också varit lägre i

Läs mer

Akalla Barkarby, Dnr 2014-17962

Akalla Barkarby, Dnr 2014-17962 Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Dnr 2014-17962 Dnr 2014-18097 Dnr 2014-18909 Dnr 2014-18962 Sida 1 (8) Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Elin Lundbäck Telefon:08-508

Läs mer

Överklagande av Kammarrätten i Stockholms dom 2013-01-23 angående beslut att avbryta upphandling av drift av Katarinagården

Överklagande av Kammarrätten i Stockholms dom 2013-01-23 angående beslut att avbryta upphandling av drift av Katarinagården PM 2013: RI (Dnr 125-192/2011) Överklagande av Kammarrätten i Stockholms dom 2013-01-23 angående beslut att avbryta upphandling av drift av Katarinagården Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Din anställningstrygghet - en av Försvarsförbundets viktigaste frågor

Din anställningstrygghet - en av Försvarsförbundets viktigaste frågor Din anställningstrygghet - en av Försvarsförbundets viktigaste frågor Myndighetsvärlden är ofta föremål för förändring. Det kan röra sig om neddragningar, utlokaliseringar eller andra former av situationer

Läs mer

Socialnämnd väster. Protokoll Sv 250/2013. Datum: 2014-05-15 Klockan: 08:45-12:00 Plats: Ribbingsgatan 1, Jätten

Socialnämnd väster. Protokoll Sv 250/2013. Datum: 2014-05-15 Klockan: 08:45-12:00 Plats: Ribbingsgatan 1, Jätten Protokoll Sv 250/2013 Socialnämnd väster Datum: 2014-05-15 Klockan: 08:45-12:00 Plats: Ribbingsgatan 1, Jätten Närvarande ledamöter Bodil Svensson (S) Marianne Ahlstrand (C) utgår 61 Ewa Leitzler (M) Lars-Göran

Läs mer

Övningsmaterial till Pod-utbildningen Förhandlingsteknik

Övningsmaterial till Pod-utbildningen Förhandlingsteknik Övningsmaterial till Pod-utbildningen Förhandlingsteknik Avsnitt 1 Introduktion En förhandling är en process för att tillfredsställa två eller flera parters olika behov. Utifrån definitionen ovan, fundera

Läs mer

Kommunallag i praktiken övningar med facit

Kommunallag i praktiken övningar med facit Kommunallag i praktiken övningar med facit Övning 1 Barn- och ungdomsnämnden (BUN) har fått uppmaning från frivilligorganisation om att bidra med 7 500 kr för läkemedelspaket till utsatta flickor i Nigera.

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 7.30-12 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa

Läs mer

Införandet av en GLMS-fri (gluten, laktos, mjölkprotein och soja) dag årligen den 15 maj Motion (2013:26) av Kaj Nordquist (S)

Införandet av en GLMS-fri (gluten, laktos, mjölkprotein och soja) dag årligen den 15 maj Motion (2013:26) av Kaj Nordquist (S) Utlåtande 2013:118 RI (Dnr 329-384/2013) Införandet av en GLMS-fri (gluten, laktos, mjölkprotein och soja) dag årligen den 15 maj Motion (2013:26) av Kaj Nordquist (S) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Yttrande över program för Älta centrum.

Yttrande över program för Älta centrum. 1 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2014-02-02 KFKS 2012/696-214 Planenheten Nacka kommun 131 81 Nacka Yttrande över program för Älta centrum. Sammanfattning En fördjupad översiktsplan bör tas fram för Älta

Läs mer

Nationalarenan 4, Evenemangsgatan Uppförande av två flerbostadshus

Nationalarenan 4, Evenemangsgatan Uppförande av två flerbostadshus SOLNA STAD Stadsbyggnadsförvaltningen 2011-10-05 SID 1 (5) SBN/2011:641 TJÄNSTESKRIVELSE Nationalarenan 4, Evenemangsgatan Uppförande av två flerbostadshus Sammanfattning PEAB söker bygglov för uppförande

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Utredning av möjligheten att bygga 1-2 våningar ovanpå en del av stadens trevåningshus och därmed även lösa tillgänglighetsproblematiken

Utredning av möjligheten att bygga 1-2 våningar ovanpå en del av stadens trevåningshus och därmed även lösa tillgänglighetsproblematiken Utlåtande 2005:74 RIII (Dnr 312-1296/2000) Utredning av möjligheten att bygga 1-2 våningar ovanpå en del av stadens trevåningshus och därmed även lösa tillgänglighetsproblematiken i husen Motion av Eva

Läs mer

Vi tror på Hallonbergen

Vi tror på Hallonbergen Mikael T. Eriksson Hamada Sidqi Ritva Runestad Foto: Fredrik Persson Vi tror på Hallonbergen För 40 år sedan byggdes Hallonbergen. Då var det Sveriges modernaste område. Vi vill att Hallonbergen ska bli

Läs mer

Överenskommelse om bostadspolitiken mellan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet

Överenskommelse om bostadspolitiken mellan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet Överenskommelse om bostadspolitiken mellan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet En rödgrön bostadspolitik är en social bostadspolitik. För oss är bostaden en social rättighet. Alla människor,

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie Berg (S)

Läs mer

Svar på medborgarförslag Större och bättre matsal på Valemyrsskolan

Svar på medborgarförslag Större och bättre matsal på Valemyrsskolan KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 12 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 144 Ks 178 Au 210 KS/2015-0257 Svar på medborgarförslag Större och bättre matsal på Valemyrsskolan s förslag till Kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Fjugesta Samhälle. (18-FJU-177) DEL AV FJUGESTA 3:144 i Fjugesta, Lekebergs kommun, Örebro län

Ändring av detaljplan för del av Fjugesta Samhälle. (18-FJU-177) DEL AV FJUGESTA 3:144 i Fjugesta, Lekebergs kommun, Örebro län BYGG- OCH MILJÖNÄMNDEN I LEKEBERGS KOMMUN KJ PLANKONSULT AB Ändring av detaljplan för del av Fjugesta Samhälle. (18-FJU-177) i Fjugesta, Lekebergs kommun, Örebro län PLANOMRÅDE ANTAGEN AV KF 2008-11-20

Läs mer

Omläggning av Arlandatrafiken Motion av Per Ohlin (v) (2002:36)

Omläggning av Arlandatrafiken Motion av Per Ohlin (v) (2002:36) Utlåtande 2004: RIII (Dnr 314-1934/2002) Omläggning av Arlandatrafiken Motion av Per Ohlin (v) (2002:36) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Motion 2002:36 av Per Ohlin (v) anses

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Protokoll 2014-03-19 Sida 1 (av 12) Tid 2014-03-19, kl 18:30-19:30 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson

Läs mer

HELA STOCKHOLM SKA VARA ATTRAKTIVT

HELA STOCKHOLM SKA VARA ATTRAKTIVT STOCKHOLMS STAD SID 1 (5) 2010-02-03 pm I Stockholms stads budget för 2010 finns ett starkt fokus på att hela Stockholm ska vara attraktivt för alla i alla dess delar. I budgeten ges uppdrag till nämnder

Läs mer