WILLGoTT News. Bergshamra scoutkårs egen tidning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "WILLGoTT News. Bergshamra scoutkårs egen tidning"

Transkript

1 WILLGoTT News Bergshamra scoutkårs egen tidning Nr 1, maj 2013

2 Våren och Willgott News hör ihop. Här berättar vi om sommarläger, Birkaballt och lite om vad några av våra avdelningar gjort. Lägg gärna fler lappar i Willgotts News brevlåda med bra berättelse och roliga historier eller skicka ett brev eller mail. Minns ni att förra gången så påstod Willgott att = 8. Köttbullen sa då till honom att det inte stämmer. Jo, sa Willgott om man tänker på ett annat sätt. Hur tänkte Willgott? Så här: Vänd på den första 3:an. Klistra ihop den med en vanlig 3:a. Tillsammans ser de då ut som en 8:a! Kårens mail: bergshamrascouter@gmail.com Kårens hemsida: Kåren är medlem Scouternas Riksorganisation, en efterföljare till Svenska Scoutförbundet. Scouterna har hemsidan: scouterna.se En nyhet är nu att föräldrar som vill stödja kåren kan bli stödmedlemmar. Ett sådan medlemsskap kostar 50 kr och kan sättas in på kårens bg Vi kan då skapa en ännu bättre verksamhet för alla våra scouter. Willgott kalender 28 maj Kårens gemensamma avslutning och kårstämma 6 juni Vi säljer korv på slottet juni Hunger Games Hike 17 juni Skörbjugg-möte för de föräldrar och ledare som ska med 2 aug T ransport av kårens tält med mera till Skörbjugg 3-11 aug SKÖRBJUGG (spårarscouter 8-11 aug) 18 aug Ledarsamling 2-5 sep Veckan då scouterna börjar höstens möten igen 15 sep Kårstyrelsemöte sep Segling med Constantia okt Hajk med Rovdjuren Sommarläger Kåren har de senaste åren provat på sommarläger på många olika platser var vi på Nåttarö i Stockholms södra skärgård. Några år senare då kårens fyllde 50 år hade vi ett en kårgemensamt kortare läger på Kjesäter i Sörmland återvände vi till skärgården fast nu upp till den norra delen och scouternas egen ö Vässarö. Förra året åkte sedan vi till Kopparbo i Dalarna. I år blir det lite närmare Värmdö och sommarlägret Skörbjugg 2013.

3 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 1 3 Skörbjugg Nu närmar vi oss sommarens läger! Vi kommer att bli totalt 28 kårer, scouter och mer än 100 funktionärer! En av kårerna som deltar kommer ändå från Uganda och vi har också några internationella funktionärer. På lägret fina hemsida kan man nu läsa lägerbrev 3 med information om in- och utryckning, förläggning, intendentur (mat och kök) mm. Willgott News kompisar på Lägertidningen Flaskposten skriver en ny tidning varje dag under lägret. Den 17 juni kl träffas alla föräldrar och vuxna för att informera mera om lägret och hur vi ska ta oss tid och hem. Vilken utrustning vi ska ha med oss och vilka som kan hjälpa till att packa och transportera. Det finns en inryckningstid för oss den 3 aug kl och den 8 aug kl Utryckningen är sedan på söndagen den 11 aug kl Om ni har egna tält så är det bra. Vi prata då också om matlagning, program och sjukvård. I lägerbrev 3 finns en matsedel för hela lägerveckan, se Handbok för matansvariga. Vi har 4 gasolspisar i vårt stora kökstält. För alla som behöver specialkost på byarna så har lägret två medarbetare som tar hand om oss på bästa sätt. Markan heter Kapten Svartskäggs slabbkista och där finns glass, godis, dricka, vykort, tandborste och mer. Det går även att beställa varor t ex tvål, diskmedel, plåster. Lägercaféet heter Blodiga Gunvors Black Pearl och hon serverar smörgåsar, bullar, lättare maträtter och mer. Det kommer finnas möjlighet att beställa tårtor om någon på kåren fyller år. Kårerna måste ha en sjukvårdsansvarig själv på byn. Den personen gör den första bedömningen om vad som behöver göras. Om vidare åtgärd behövs kontaktas sjukvårdsansvarig på lägret som i sin tur larmar vidare vid behov. Alla bör dricka ca 2 liter/dygn. TBE vaccin rekommenderas för alla som ska med på lägret. Det är alltid kul att få brev när man är på läger. Tipsa alla föräldrar om den här adressen: Deltagarens namn Scoutkårens namn Skörbjugg 2013 Lillsvedsvägen Värmdö

4 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 1 4 I lägerbrev finns ett schema med tider för olika program, lägerbål och andra aktiviteter. En mer detaljerad programinfo kommer i lägrets Lägerbrev 4 där lägret presenterar kårernas dagsprogram med fördelning av de olika programblocken Skepp O Hoj, Fortet, Äntra skepp, Bomber & Granater och Skattjakten. Att åka SL-buss rekommenderas. Buss 437 mot Lillsved, hållplats Viggsö. Bussen stannar i direkt anslutning till lägerplatsen. För de som åker bil ställer man sig på lägrets besöksparkering. Lägret ser gärna att man samåker då det är begränsat med parkeringsplatser. Följ skyltning Besöksparkering eller följ anvisningar från funktionär. Det är en liten bit att gå från parkeringen till lägret. Varför lever hajar i saltvatten? Svar: För att de skulle nysa i pepparvatten! Vad går hajar i för skola? Svar: High school! Försäljning Kåren har haft några traditionella försäljningar i år Det var Valborg den 30 april, Slottet den 6 juni och Höstmarknaden i 2-3 november. Förtjänsten från dessa aktiviteter är helt nödvändiga för att helt eller delvis finansiera våra hajker, sommarläger, seglingar och andra utflykter. Pengarna används också till att betala hyra för våra båda scoutlokaler. Stor tack till alla som hjälp till! Constantia Vi brukar ju segla vartannat år och snart är det dags igen. Under helgen den september ska kåren segla med Constantia i Mälaren eller Saltsjön. Seglatsen blir traditionell dvs vi kastar loss på fredag kväll och kommer hem igen på söndag eftermiddag. CONSTANTIA ägs och drivs av Stiftelsen Solnaskutan. Syftet med verksamheten är att ge barn och ungdomar möjlighet att komma ut på sjön i ett riktigt segelfartyg från förr. Ungdomarna får uppleva kamratskap, äventyr, praktiskt handlande, kort sagt de får kontakt med levande livet. Även andra grupper kan använda skutan på olika sätt, få chansen att segla för om masten och uppleva hennes fina rörelser i sjön och goda fart, som mest ca 10 knop.

5 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 1 5 Skoj(t) Vad heter tigerns mormor? Svar: Morr-morr! - Vad är ett annat ord för trädhuggare? Svar: lönnmördare! Varför är en bastu fyrkantig? Svar: Det är varmast om det blir 90 grader i hörnen! Birkaballt den 5 maj Birkaballt är en scoutaktivitet för alla scoutkårer i kommunerna Ekerö, Solna, Sundbyberg, Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna, Järfälla och Upplands Bro. Syftet med Birkaballt är att vara en mötesplats för scouter. Vi gör aktiviteter tillsammans i form av ett antal kontroller. Birkaballt genomfördes vid Rosersbergs slott. Det finns tre vandringspris. Vi har haft ett av dem i ett år men innan tävlingen fick vi lämna tillbaka det. Skulle vi få ett nytt med oss hem? Nu vill ju Willgott veta vad man gör? Vi tävlade i kluriga frågor om naturen, eldade och sen skulle vi skjuta iväg en kork, vi pumpade luft i en flaska som också sköts som en rymdraket, vi skulle snabbt slå upp ett tält, leda en kåsa med vatten runt på en bana, utan att spilla, krypa igenom ett spindelnät med hela patrullen, spela en sorts kubb och även prova personliga mått. Men hur gick det då? undrar Willgott Jo, så här gick det: Spårarscouter med 17 lag: Första plats Hararna från Bergshamra! Upptäckarscouterna med 14 lag: 1 Grodan, Solna sjöscoutkår 765 p 2 Bollsta bästa, Bollstanäs scoutkår 758 p 3 Rovfåglarna, Bergshamra scoutkår 745 p Äventyrarscouter med 7 lag 1 Björnen, Viksjö scoutkår 773 p 2 Vargen, Solna scoutkår 745 p 3 Isbjörnarna, Bergshamra scoutkår 690 p Stort grattis säger Willgott!

6 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 1 6 Spårarscouterna Hararna Hararna har under vårterminen 2013 gjort an massa olika saker. Temat har innehållit lite om Pettson och Findus. Men vårterminen startade med pulkarace, samt byggande av snölyktor och lek i snön. Efter det kalla mötet så tyckte alla Harar att det vore skönt med lite värme varför vi begav oss till badhuset för att tina upp. Samtliga närvarande Harar tog simmärket och badade för glatta livet. Vi har också lagat pannkakor på stormkök, gick jättebra och smakade väldigt gott. Bygget av äggfarkoster var svårt och komplicerat men samtliga grupper klarade det mycket bra, vilket också visade sig genom att endast 2 ägg gick sönder. Harar behöver också lära sig hitta i naturen med hjälp av karta, det har vi gjort genom skattjakt. Terminen avslutades med flaggan i topp då de Harar som deltog i Birkaballt kom på 1:a plats av 17 deltagande lag. Det innebar också att ledarna skulle bjuda på tårta vilket vi gjorde på den gemensamma hajk som Harar och Kaninerna hade på Bögs gård i Sollentuna. Tofs hajken genomfördes från fredag till lördag i fint väder och med en massa aktiviteter, ex fiskspel, såpbubblor, frågor om tofsar. Hararna lämnar nu spårarscouterna och går vidare till upptäckarscouterna till hösten. Lena och Patrik Kaninerna Kaninerna kallas vi spårarscouter som är lite yngre än Hararna. Vi hade en rolig gemensam hajk för några veckor sedan. Men vi berätta mer om allt spännande vi gjort i nästa nummer av Willgott News! Rovfåglarna Rovfåglarna är upptäckare och i nästa nummer av Willgott News berättar vi vad vi upptäckt!

7 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 1 7 Äventyr med äventyrarna Rovdjuren Alla Rovdjur startar året med fackeltåg, eld och varm choklad i snön. Vi fortsatte med snö och testade hur man gör för att klä sig varmt. Är det bra med mössa? Ni kan se vårt experiment på hemsidan. Om det blåser upp till snöstorm så måste man gräva en riktig snökoja (snöka) och det testade vi (nåja, Köttbullen att provligga). Att överleva har varit vårt tema år och vi såg lite på filmen Hunger Games. Man ska samarbeta och försöka hitta mat och vatten. Vi kommer att ha en Hunger-hajk senare. En lek eller tävling hann vi med också. Vet ni förresten hur många Anna-Maria det finns i Sverige? Vi har inte bara hungrat och letat mat. En gång åt vi italiensk mat och lärde oss lite om scouter i Italien. Nästa gång stekte vi svenska köttbullar på tid. Innan Valborg så målade vi alla skyltarna som visar vad korv och annat kostar. På ett möte byggde vi och använde mycket luft med ballonger. I april var vi med och serverade korv på Djurgården och träffade då kungen. Vid varje möte har vi haft en tradition att visa en klurig uppfinning. En annan tradition är vår odling av paprika som överlevt hela vintern och är nu stor och fin. Under maj månad har vi planerat vår Hunger Games Hike. Så här ska vi nu fortsätta: Hajken startar den 15 juni kl x. Alla har med sig egen packning. Vi paddlar kanot till den öde ön och landstiger. Alla distrikten har med sig sina specialgrejor och intar ön. Nu gäller det att samarbeta och att hitta mat. Ungefär mitt på ön bygger vi en camp med vindskydd. Utan tändstickor ska vi sedan sätta igång en mysig eld på kvällen. På morgonen kan det hända att det kommer hjälp i form av en flygande eller flytande farkost med mer mat. Vi lämnar inga spår efter oss och lämnar tyst ön igen. Paddlar hem och är hemma igen på söndagen den 16 juni kl y. Mer info om exakta tider finns senare på hemsidan. Senare i sommar blir det Skörbjugg, I höst ska vi segla och sedan har vi en hajk till i oktober med äventyrarscouter från hela Stockholm. Hajken heter Mafioso och handlar om skattjakter och nattäventyr Hur stavar man råttfångare med bara fyra bokstäver?

8 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 1 8 Polar Bears - den coolaste avdelningen i hela kåren! Under terminen har Isbjörnarna varit ute riktigt mycket, trots att våren och värmde dröjde länge. I januari drog vi igång igen efter jullovet, och vi planerade terminen tillsammans. I februari hade vi ett Thinking Day-möte tillsammans med äventyrarscouter från Solna Sjöscoutkår. Thinking Day firas den 22:a februari varje år och är scouternas egen dag och Baden Powells födelsedag. Då passar man ofta på att tänka på alla andra scouter runt om i världen. Visste du att det finns runt 38 miljoner scouter i 216 olika länder? Vi har fortsatt öva på att hålla våra egna möten. Alla i patrullen har fått förbereda och leda ett möte under terminen. Då har vi bland annat lekt lekar, eldat, bakat tårta och prövat på livlinekubb. Vi har övat mycket på att elda, till exempel genom att elda av ett snöre eller få en gryta med såpvatten att koka så fort som möjligt. Vi har också hunnit med organisationstävlingar, samarbetsövningar och knopträningar. Vi hade stor nytta av våra erfarenheter under distriktstävlingen Birka Ballt som gick av stapeln i början på maj. Det gick faktiskt så bra att vi hamnade på prispallen och fick en bronsmedalj med oss hem! Dagens chiffer Vem är det som India träffade när han och Sierra var ute och paddlade? Ja, det skulle kunna vara Bravo men också Juliet och Oscar. Oscar gillar nämligen att vara ute med sina scoutkompisar. Tyvärr var Romeo sjuk, så det kan nog inte vara han. Ni får svaret i nästa nummer av Willgott News som utkommer senast i November!

WILLGoTT News. Bergshamra scoutkårs egen tidning

WILLGoTT News. Bergshamra scoutkårs egen tidning WILLGoTT News Bergshamra scoutkårs egen tidning Nr 2, september 2013 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS 2013 - nr 2, september 2 Nu är det snart höst och det ska vi fira med att Willgott News äntligen kommer

Läs mer

WILLGoTT News. Sommarläger i Dalarna! Bergshamra scoutkårs egen tidning

WILLGoTT News. Sommarläger i Dalarna! Bergshamra scoutkårs egen tidning WILLGoTT News Sommarläger i Dalarna! Bergshamra scoutkårs egen tidning Nr 1, mars 2012 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS 2012 - nr 1 2 Hej! Willgott och hans vänner ska åka till Dalarna i sommar, du hänger

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

nr 3 Waxholms Scoutkår

nr 3 Waxholms Scoutkår nr 3 Waxholms Scoutkår JUL JUL STRÅLANDE JUL Efter Sjöfåglarnas traditionella julövernattning i helgen är det svårt att förtränga julkänslorna. Snart är det verkligen jul - på riktigt! Hoppas ni har hunnit

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER Jims vinter JIMS VINTER GUN JACOBSON SVERIGE 2003. 13 MIN. REK. FRÅN 4 ÅR JIMS VINTER AV THOMAS TIDHOLM OCH ANNA-CLARA TIDHOLM FÖRLAG: ALFABETA ISBN13: 9789177121701 små pärlor disc 2 FÖRST VAR DET MÖRKT...

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Djursholms Scoutkår Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Innehåll Välkommen... 2 Du som ledare... 3 Redo för livet... 4 Om det inte är roligt, är det inte scouting... 4 Scoutmötet... 6 Mötesmallen... 7 Hajk...

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET!

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET! Nyhetsbrev april 2015 VÄLKOMNA PÅ KÅRDAG SÖNDAG 26 APRIL 11-14 DAGS FÖR ÅRETS KÅRDAG Söndagen den 26 april är alla scouter, föräldrar och syskon välkomna till scoutstugan vid Ranängen för Djursholms scoutkårs

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

MITT LIV SOM DIABETIKER

MITT LIV SOM DIABETIKER 20/11 2012 2/12 2012 MITT LIV SOM DIABETIKER För exakt 7 år, 1 månad, 2 veckor och 1 dag sedan hände något som skulle ändra mitt liv. Jag fick en sjukdom som heter diabetes. Jag hade börjat i första klass

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Timmersdala Scoutkår

Verksamhetsberättelse 2014 Timmersdala Scoutkår Verksamhetsberättelse 2014 Timmersdala Scoutkår Timmersdala scoutkår tillhörande Nykterhetsrörelsens Scoutförbund STYRELSE Ordförande Sekreterare Kassör REVISORER Ordinarie Ordinarie Suppleant Gunnel Johansson,

Läs mer

Detta lägerbrev är fullmatad med information om sommarens äventyr!

Detta lägerbrev är fullmatad med information om sommarens äventyr! Lägerbrev 1 Sjöröds Kårlägerveckor 2016 Hej! Tack för er intresseanmälan till Kårläger på Sjöröd 2016, det är 18 scoutkårer som anmält sitt intresse och de preliminära antalet deltagare uppgår till ca

Läs mer

Har ni inte möjlighet att svara digitalt via länken är ni välkomna att ringa till KFUMs administration 090-18 57 00 vardagar mellan kl. 8.30-12.00.

Har ni inte möjlighet att svara digitalt via länken är ni välkomna att ringa till KFUMs administration 090-18 57 00 vardagar mellan kl. 8.30-12.00. Hej! Välkommen till sommarläger på KFUM Umeås aktivitetscenter på Nydala 2016. Vi ser fram emot att få uppleva några härliga och spännande dagar tillsammans med dig och alla andra lägerdeltagare. Här kommer

Läs mer

UGGLEPOSTEN 2010:5 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL

UGGLEPOSTEN 2010:5 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL UGGLEPOSTEN 2010:5 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten bio recension:legenden om ugglornas rike Rebecca och Matilda har Varit på bio och sett legenden om ugglornas rike. De har då gjort en recension

Läs mer

Grön Flagg Tema Vatten 2009-2011

Grön Flagg Tema Vatten 2009-2011 Grön Flagg Tema Vatten 2009-2011 Våra 5 mål Kretslopp alla ska kunna redogöra för vattnets kretslopp Liv i vatten alla ska kunna berätta om något som lever i vatten Rädd om vatten alla ska förstå att det

Läs mer

Dags att anmäla sig! Information till föräldrar. Frågor. Välkomna önskar lägercheferna. Förälder på lägret. Fästingar

Dags att anmäla sig! Information till föräldrar. Frågor. Välkomna önskar lägercheferna. Förälder på lägret. Fästingar Information till föräldrar Förälder på lägret Som förälder är du varmt välkommen att följa med på lägret! Du anmäler dig på www.malarscouterna.se alternativt www.spangascouterna.se och betalar in 300 kronor

Läs mer

Klubb-Nytt november 2015

Klubb-Nytt november 2015 Klubb-Nytt november 2015 Några rader från vår ordförande Löven gulnar och faller av från träden och själva har vi börjat förbereda husbilen för vintervila. Det kan den behöva, efter att i två veckor ha

Läs mer

Punkt Fråga Diskussion Beslut/Ansvarig 1 Föregående protokoll. [Skriv här]

Punkt Fråga Diskussion Beslut/Ansvarig 1 Föregående protokoll. [Skriv här] Protokoll Typ: Föräldraråd Helge Datum: 2015 03 12 Tid: 7:30 9:00 Plats: Helges personalrum Närvarande: Per Jonsson (Spindeln), Sarah Jomunds (Spindeln), Mattias Forsgren (Snigeln), Jenny Svensson (Fjärilen),

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

Räkna med Rutiga Familjen

Räkna med Rutiga Familjen Räkna med Rutiga Familjen Ett grafiskt mattespel som behandlar de fyra räknesätten med positiva och negativa tal. Utan siffror och symboler. Med lärande agenter. Saga Http://rutigafamiljen.se 2008-11-06

Läs mer

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen.

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen. Månadsblad november/december 2015 Hej alla föräldrar! Nu går det mot juletid och ledighet. Här kommer terminens sista brev. Vi vill tacka er alla föräldrar för ett fint och bra samarbete. Vi ser fram emot

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och Dag 4 22/6-09 Shiet asså, vakna idag och kände hur spännande dagen skulle vara. Jag ska till Badresor och vara där för att se hur de har det. Jag minns när jag själv var liten och hängde på badresorna

Läs mer

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1]

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1] Nyhetsbrev april 2016 Nyhetsbrev april 2016 [1] ORDFÖRANDE HAR ORDET HÖSTEN 2016 Även om vi har en härlig vår och sommar framför oss så blickar vi redan framåt för att utveckla verksamheten. Till hösten

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30 Styrelse Ordförande: Robin Wallén Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Äntligen höst! snart vinter...

Äntligen höst! snart vinter... Den här fyren skrevs i oktober 2009 Äntligen höst! snart vinter... Kanske är det här det första nummer du får av Fyren eller det femtionde, oavsett vad så är det jättekul att just DU är scout i Waxholms

Läs mer

Kårläger. 13-17 maj 2015

Kårläger. 13-17 maj 2015 Kårläger 13-17 maj 2015 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Vikingen nr 3 2004 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2004 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2004 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Redaktör för tidningen är Lennart Holm. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du kanske har varit med om någonting

Läs mer

LB07 Zlatan Camp Dagboken

LB07 Zlatan Camp Dagboken LB07 Zlatan Camp Dagboken..dagboken fortsätter nedan. VIKTIG INFO OM LÖRDAGEN! På lördag samlas vi som vanligt klockan 10.00 och kör ett förmiddagspass. Vi äter lunch mellan 12.00-13.00. Efter lunchen

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Framtidsnytt Feb. 2005 Nr 13 Årgång 5 Förskolorna Framtidsfolket AB 08-564 44 160 info@framtidsfolket.se www.framtidsfolket.se

Framtidsnytt Feb. 2005 Nr 13 Årgång 5 Förskolorna Framtidsfolket AB 08-564 44 160 info@framtidsfolket.se www.framtidsfolket.se I detta nummer Ulla-Britt och Karin... 1 Sunnanäng... 1 Strandrågen... 3 Kärleksörten... 4 Rödklövern... 5 Ulla-Britt och Karin Nu går vi mot ljusare tider igen... Några nya barn och syskon har börjat

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011

barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011 barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011 Fem veckor sedan sist, fem veckor fyllda med massor av roliga saker som vi vill dela med oss både som har hänt här och i Sverige och hela

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Författare: Izabella Rydén Det var en gång för inte så länge sedan. Då levde den 14-åriga Tugummi von Bubbelgum med sin lillasyster Molly Viktoria von Bubbelgum. Tugummi

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

Vi i klassen lektion (75min) LÄRA KÄNNA VARANDRA

Vi i klassen lektion (75min) LÄRA KÄNNA VARANDRA 1. Inledningsrunda Vi i klassen lektion (75min) LÄRA KÄNNA VARANDRA Alla får i tur och ordning berätta om något roligt som hänt under senaste veckan. 2. Kompisnät Alla står i ring och säger sitt eget namn

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass OpalensFörskoleklass Veckobrevförvecka45 EfterenveckamedHöstlovvardetverkligenroligtattfåträffas allaigen! Dettaharvaritenriktigtspännandevecka,förnuharÄggis börjatsprickaiskalet!viharnuettlitethåliäggetochviharsett

Läs mer

Saltstänk FÖRST. Sommarens alla aktiviteter på ett ställe.. Pingstläger

Saltstänk FÖRST. Sommarens alla aktiviteter på ett ställe.. Pingstläger 90 år kalas Alla ni som tycker att Göteborg Sjöscoutkår är värt att fira. Hr av er till Elin Orstadius på kalas@gsjo.org. Vill ni hjälpa till går Saltstänk Nummer 2 år 2003. Det år då Göteborgs Sjöscoutkår

Läs mer

Lägerutvärdering 2012

Lägerutvärdering 2012 Lägerutvärdering 2012 Utvärdering Stockholm, Barnens Ö 2012 34 deltagare har svarat på Före (Några kom direkt till Barnens Ö och fyllde aldrig i enkät?) 31 deltagare har svarat Efter 2 deltagare svarade

Läs mer

Friskolenytt Virestad v.42

Friskolenytt Virestad v.42 Friskolenytt Virestad v.42 Skola: På torsdag nästa vecka är det dags, då kommer vi alla få oss till livs en föreställning som heter Musikhögskolan flyger ; det är nästan färdigutbildade musiker från Malmö

Läs mer

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Givaren och mottagaren Jag minns den där känslan som det vore i morse. I synnerhet när det går mot juni. Jag önskar att alla har den inom sig och jag vill verkligen att mina

Läs mer

Åldersgrupp Från Spårarscout

Åldersgrupp Från Spårarscout Plåstra En förutsättning för att du som scout ska kunna ta eget ansvar och ge dig ut på olika äventyr är att du kan hantera skador och olyckssituationer som kan uppstå. Det är viktigt att du vet vad man

Läs mer

Tänk först dyk sen. Marcus Öhman redaktör

Tänk först dyk sen. Marcus Öhman redaktör 1 2 När jag började dyka 1999 så hade inte dykningen hunnit blivit så exploaterad eller kommersiell som den har blivit idag vilket gjorde att jag hade svårt att kunna jämföra och kontrollera vad instruktörerna

Läs mer

Kärna scoutkår Ledarhandbok 2016/2017

Kärna scoutkår Ledarhandbok 2016/2017 Kärna scoutkår Ledarhandbok 2016/2017 Kärna scoutkår tillhör Nordöstra Götalands Scoutdistrikt och riksorganisationen Scouterna. Kåren bildades 24/10 1930. I dagsläget har kåren runt 120 medlemmar. Kärna

Läs mer

Min dagbok. Av: Iris Frick

Min dagbok. Av: Iris Frick Min dagbok Av: Iris Frick September Lördagen den 8 -Mamma! Sluta vara så tråkig, jag vill inte städa. Mamma och pappa är som två poliser som säger att jag ska göra en sak ena sekunden och något annat

Läs mer

JER.NET NR 4 AUGUSTI 2013

JER.NET NR 4 AUGUSTI 2013 DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 4 AUGUSTI 2013 ÄNNU EN ÖAMCK-DAG PÅ RÖRKEN Det finns några tillfällen per år när det bara är ÖAMCK-medlemmar på gokartbanan och det inte är kursverksamhet.

Läs mer

Märkestavla Upptäckare Termin: 1

Märkestavla Upptäckare Termin: 1 Termin: 1 Vägen Andra repmärket Andra repmärket är en fortsättning på det första repmärket. Genom att jobba med aktiviteter kopplade övar du dig i att lösa problem och hur du kan få nytta av rep till olika

Läs mer

Årgång 56 nr 2 2013 V - N GLAD PÅSK! Y T T

Årgång 56 nr 2 2013 V - N GLAD PÅSK! Y T T Folkdansens Vänner, Malmö F Årgång 56 nr 2 2013 V - N GLAD PÅSK! Y T T Ordföranden har ordet När jag sitter och skriver detta är det vårdagjämning, exakt på klockslaget! Inne är det varmt och gott, men

Läs mer

Intressemärken. Plåstra

Intressemärken. Plåstra Intressemärken Nedan finner ni en sammanställning över alla de intressemärken som finns. Tyvärr går inte riktigt alla att köpa i scouternas webbshop just nu. I mitten av höstterminen kommer alla märken

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Verksamhetsplan Vårterminen 2016 Riddersborgs Förskola

Verksamhetsplan Vårterminen 2016 Riddersborgs Förskola Verksamhetsplan Vårterminen 2016 Riddersborgs Förskola Verksamhetsplan för Frilufts Förskolor Mål och metoder Vi arbetar efter Lpfö 98, Läroplan för förskolan, och vi följer Kommunens förskole- och skolplan.

Läs mer

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan.

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Föräldrarmöte 3 september 2015, 18.00-19.30 Annika J hälsar alla välkomna Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Presentation

Läs mer

Scouthajk februari 2010

Scouthajk februari 2010 Scouthajk februari 2010 Detta är en rapport både från planeringen och genomförandet av hajken. En vanlig hajk men ändå ganska ovanlig. Vårterminen är igång och allt flyter på. Terminens målsättning är

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna 15-03-03 hem ETT sammanställning Homeparty hos Hanna innehåll Homeparty hos Hanna Sammanfattning av workshopen Slutsatser resultat 3 6-10 11 Homeparty hos Hanna Bostadens upplägg och innehåll Vi hade bjudit

Läs mer

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 24 Allt från hajken sid 15. Vem äter var sid 4 Recept sid 5

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 24 Allt från hajken sid 15. Vem äter var sid 4 Recept sid 5 ÅNHAMMAR 2002 Nummer 10 2002 Ånhammar Bladet Tidningsredaktionen i slaktboden. Upplaga 15 ex. INNEHÅLL: Väderprognos sid 24 Allt från hajken sid 15 Vem äter var sid 4 Recept sid 5 JSC besöker Kvarnen sid

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 Övernattning Kapitel 1 Sommarlov Det var den tolfte juni, jag hade precis fått sommarlov och firade det med en glass med mina två bästa kompisar, Maj och Isabell. Efter glassen satt vi och pratade på en bänk i parken.

Läs mer

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i Kapitel 1 Allt börjar. 1 I det här kapitlet övar vi på att skriva i en annan persons namn, alltså INTE i jag-form, och på att beskriva. Börja med att läsa igenom alla instruktioner så att du inte missar

Läs mer

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY I Hogslaby järnåldersbyn INFORMATION LÄGERSKOLA WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY BOTKYRKA KOMMUN Informationsmaterial för era besök i Hogslaby I denna mapp har ni all praktisk information ni behöver inför besöket.

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Kragenäsprogram, 2015

Kragenäsprogram, 2015 Vi arbetar ständigt med att förnya vårt program och kommer inom en snar framtid att lägga upp 2016 års programdokument med nya spännande aktiviteter. KRAGENÄS FASTA PROGRAM Finns på plats och klart att

Läs mer

FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER

FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER 2009 Fältgruppens sommaraktiviteter är till för ungdomar mellan 13 18 år!!! Vill du åka med på någon aktivitet så sker anmälan via blanketten längst bak i broschyren, eller

Läs mer

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON Konfirmand 2015 2016 KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON VÄLKOMMEN TILL ETT ÅR MED MINNEN FÖR LIVET! Konfirmationstiden är ett erbjudande om att fundera kring

Läs mer

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi!

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi! JANUARI 2013 Hemma igen den 29 januari 2013 Så var jag äntligen hemma i lägenheten i Östersund igen, uttrycket "borta bra men hemma bäst" gör sig verkligen bra ibland.. Har varit lite drygt två veckor

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Spårare 8-9 år I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst,

Läs mer

Jag. Din familj och ditt hem. 2. Jag går i årskurs fyra fem. 1. Jag är en Flicka Pojke

Jag. Din familj och ditt hem. 2. Jag går i årskurs fyra fem. 1. Jag är en Flicka Pojke Frågeformulär Jag 1. Jag är en Flicka Pojke 2. Jag går i årskurs fyra fem Din familj och ditt hem 3. Hur bor du (om du bor på två ställen kan du kryssa i två rutor)? med mamma och pappa bara med mamma

Läs mer

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 Dikter 3b En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 I mina drömmars stad I mina drömmars stad är det varmt. I mina drömmars stad bor det kändisar och fotbollsspelare. I mina

Läs mer

Grön Flagg Rapport Ekebyhovs förskola

Grön Flagg Rapport Ekebyhovs förskola Ekebyhovs förskola 2007-05-07 Björkuddsvägen 98 170 31 Ekerö Grön Flagg Rapport Ekebyhovs förskola Av; Tina Sundström Therese Mattisson Innehållsförteckning Syfte... 3 Grön flagg... 3 Bakgrund... 3 Organisation...

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass Lärarmaterial sidan 1 Författare: Bente Bratlund Vad handlar boken om? Ina är en tjej som känner sig utanför var hon än är. Hennes mamma är psykiskt sjuk och kan inte ta hand om Ina och hon vet inte vem

Läs mer

Halv tolv på natten kom jag trött men lycklig fram till Karlstad.

Halv tolv på natten kom jag trött men lycklig fram till Karlstad. MITT LIV MED SJ Min syster, som själv nästan aldrig reser med tåg, är upphovet till denna berättelse. Hon och andra som jag berättat för, har roats och oroats av mina upplevelser på mina många resor. Min

Läs mer

Viktigt att ta kontroll över samtalet från början:

Viktigt att ta kontroll över samtalet från början: Ta hand om blivande kunder i sex steg (Peter Dahl) Viktigt att ta kontroll över samtalet från början: Det viktiga är att Du avhandlar nedanstående 6 punkter som skall avhandlas MED DINA EGNA ORD, inte

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE BERGSHAMRA SCOUTKÅR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE BERGSHAMRA SCOUTKÅR Bergshamra scoutkår 2015-04- 19 Sida 1 (20) VERKSAMHETSBERÄTTELSE BERGSHAMRA SCOUTKÅR 2014 Bergshamra scoutkår 2015-04- 19 Sida 2 (20) Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen för Bergshamra scoutkår av Scouternas

Läs mer

Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad.

Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad. Inledning Resedagbok från Mocambique Inledning Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad. Jag beskriver vad vi gjorde på resan och jag kommer även att skriva om

Läs mer

Sommarcampen 2014 (53 deltagare) ONYX Innebandy SLK Oxelösunds Tennisklubb OIK Fotboll Femöre SK Oxelösunds Kanotklubb Oxelösunds Simsällskap OK

Sommarcampen 2014 (53 deltagare) ONYX Innebandy SLK Oxelösunds Tennisklubb OIK Fotboll Femöre SK Oxelösunds Kanotklubb Oxelösunds Simsällskap OK Sommarcampen 2014 (53 deltagare) ONYX Innebandy SLK Oxelösunds Tennisklubb OIK Fotboll Femöre SK Oxelösunds Kanotklubb Oxelösunds Simsällskap OK Måsen Oxelösunds Skyttegille Oxelösunds Boulesällskap Korpen

Läs mer

PROGRAM SAGA #100. Ett läger i sagornas och scoutings anda. Välkomna! Kom ihåg att ta med en egen tröja!!! LÄGERTRÖJOR UTLÅNING AV BOLLAR M.M.

PROGRAM SAGA #100. Ett läger i sagornas och scoutings anda. Välkomna! Kom ihåg att ta med en egen tröja!!! LÄGERTRÖJOR UTLÅNING AV BOLLAR M.M. PROGRAM SAGA #100 SIDA 12 KOPPARBO STIFTELSEN SCOUTHISTORIA Scouthistoria är en mötesplats där det finns möjlighet att diskutera scouting 100år. Genom att teckna vad scouting är för dig och andra aktiviteter

Läs mer

Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013

Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013 Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013 Vi hälsar alla nya och gamla barn och föräldrar välkomna till ett nytt verksamhetsår. Hoppas att sommaren varit till belåtenhet med mycket sol och bad.

Läs mer

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 ARBETSLAG F-3B Telefon 0302-52 19 26, 073-684 44 39 www.lerum.se/roselid Vecka 35-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com Hej!

Läs mer

Ekeby fritids presenterar. Sommarlovsprogrammet

Ekeby fritids presenterar. Sommarlovsprogrammet Ekeby fritids presenterar Sommarlovsprogrammet 2010 Sommarplaneringen 2010 Nu är vi klara med årets sommarprogram. Vi har precis som vanligt planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Eftersom det

Läs mer

Författare: Edvin Borgström 4A

Författare: Edvin Borgström 4A Författare: Edvin Borgström 4A Hej mamma och pappa! Ni vet att jag gillar båtar. Det hände än sak idag efter skolan. Jag och Sven skulle gå till hamnen och titta på båtar. Sen såg vi en båt. den var röd

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

Ungdomar. illa om dig? u Vad kan du göra om någon talar

Ungdomar. illa om dig? u Vad kan du göra om någon talar Ungdomar Anna är 21 år och har tidigare deltagit på internationella läger. Om en månad ska du och fyra andra ungdomar (16 18-åringar) åka på läger till Italien. Anna har fått i uppdrag att ordna en utbildning

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola Rapport Grön Flagg Rönnens förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-24 08:18:54: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande aktiviteter

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014 Barnen i Härlanda och Örgryte församlingar Våren 2014 Härlanda församling Härlanda församling Härlanda församling Öppen förskola Onsdagar och fredagar kl 10.00-12.00. Terminsstart 15 januari. Lek, sångstund

Läs mer

Informationsskrift för Scouterna i Skaraborg

Informationsskrift för Scouterna i Skaraborg Blat nr. 4-2015 Informationsskrift för Scouterna i Skaraborg Bild från Liv@ Foto Karl-Åke Hell UTSIKTEN... 2 KANSLISIDAN... 3 SKÖVDE SCOUTKÅR... 4 LIV@... 5-6 ÄVENTYRARVIKEN... 7 INBJUDAN HEMSIDESKURS...

Läs mer

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen.

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. DALABULLEN Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. Under 2013 vill vi pröva att avveckla dalabullen i pappersformat

Läs mer

Kapitel 1 Hej jag heter James och jag går det fjärde året på Sliteskolan. Min bästa kompis Adam tycker att jag är snäll, rolig och omtänksam. Jag är lite rädd för en lärare på högstadiet läraren heter

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan Svenska från början 1 1 Hej! - Vad heter du? - Jag heter. - Hur gammal är du? - Jag är år. - Var bor du? - Jag bor på. - Hur många barn har du? - Jag har barn. - Vilket land kommer du ifrån? - Jag kommer

Läs mer

Lär dig tekniker för att uppnå Röstnärvaro samt qigongövningarna Lyft upp qi, Shenxin och Xiao gongfa.

Lär dig tekniker för att uppnå Röstnärvaro samt qigongövningarna Lyft upp qi, Shenxin och Xiao gongfa. Lär dig tekniker för att uppnå Röstnärvaro samt qigongövningarna Lyft upp qi, Shenxin och Xiao gongfa. med Carolina Friberg, sångerska & sångpedagog och lärare från European Zhineng Qigong (EZQ) KURSINNEHÅLL

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer