STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Brandstationen, Tärnaby , kl Ajournering för partivisa överläggningar kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Brandstationen, Tärnaby 2016-05-25, kl 09.00 13.50. Ajournering för partivisa överläggningar kl 10.00 10.30."

Transkript

1 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Brandstationen, Tärnaby , kl Ajournering för partivisa överläggningar kl Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L) Britt-Inger Ärlebrandt (KD) Harry Söder (S) Mats Eliasson (V) Lennart Cohen (S) tjänstgörande ersättare Övriga Ulla Olofsson sekreterare May-Louise Nilsson socialchef Annika Mörtsell ifo-chef Johan Karlberg enhetschef 47 Jessica Boström ekonom 48 Erika Lundberg kostchef 55 Utses att justera Harry Söder Justeringens plats och tid Storuman Underskrift Sekreterare. Paragrafer Ulla Olofsson Ordförande Justerande. Patrik Persson. Harry Söder Bevis om anslag Justeringen av Omsorgsnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret, Storuman Underskrift Ulla Olofsson Utdragsbestyrkande

2 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 2 (24) ON 45 ON/2016: Genomgång av föregående protokoll Ordförande Patrik Persson har genomgång av omsorgsnämndens protokoll Omsorgsnämnden har tagit del av genomgången och lägger protokollet till handlingarna.

3 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 3 (24) ON 46 ON/2016: Socialchefen informerar Socialchef May-Louise Nilsson informerar om följande: Information från Aktuell socialpolitik Stängning av Backens kök under semesterperioden sommaren Det har varit mycket svårt att rekrytera vikarier till köken. Kostchefen anser att det bästa vore att koncentrera matlagningen till Sibyllagården för att säkra personaltillgången under semesterperioden. Vikariesituation inom äldre och handikappverksamheten. Återigen ser enhetscheferna ut att klara vikariesituationen. Det kommer att innebära att flertalet vikarier är outbildade. Det kommer att krävas en sjuksköterska från bemanningsföretag under sex veckor. Kommunals avtal är klart. Det innebär en klar differentiering mellan vårdbiträden och undersköterskor. Vårdbiträden garanteras 520 kronor för kollektivet. Undersköterskor garanteras 1020 kronor för kollektivet. Stängning akutplatser i sommar. I Storuman halvering av platser 4 stycken istället för 8 platser vecka Stängt vecka I Tärnaby stängt vecka Beläggningen på de särskilda boenden per 10 maj Omsorgsnämnden har tagit del av informationen.

4 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 4 (24) ON 47 ON/2016: Redovisning från verksamheterna vid Vikbacka, Granhöjden, Stefansgården samt hemtjänsten i Tärnaby Enhetschef Johan Karlberg redovisar från verksamheterna vid Vikbacka, Granhöjden, Stefansgården och hemtjänsten i Tärnaby, enligt omsorgsnämndens tids- och uppföljningsplan. Händelser/förändringar av betydelse Ekonomisk uppföljning Verksamhetsutveckling Aktiviteter Sjukfrånvaron/rehabiliteringsarbetet Kvalitetssäkring Omsorgsnämnden beslutar att lägga redovisningen till handlingarna.

5 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 5 (24) ON 48 ON/2016: Tertialrapport januari-april 2016 med prognos Ekonom Jessica Boström redovisar tertialrapporten för januari april Prognosen visar på ett minus mkr. Verksamheterna med stora överskridanden är IFO, hemsjukvård samt rehabiliterande insatser/hjälpmedel. Även bostadsanpassning kommer att redovisa ett underskott. Beredande organs förslag Tertialrapport januari-april 2016 Omsorgsnämnden beslutar att godkänna tertialrapporten och skicka den till kommunstyrelsen.

6 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 6 (24) ON 49 ON/2016: Investeringsbudget 2016 Under 2016 har omsorgsnämnden kronor att fördela. Verksamheterna har identifierat ett antal investeringsbehov. På Backen finns behov av att installera ett nytt trygghetslarm för patienterna. Landstinget sköter drift av kommunens korttidsplatser och personalen är anställda av landstinget. I avtalet mellan kommun och landsting finns angett att vid behov av investering ska kommunen och landstinget dela på kostnaden. Granhöjden och Stefansgården har behov av nya matsalsmöbler, bord och stolar. Borden ska vara höj- och sänkbara och stolarna ska vara försedda med hjul. Det finns mobila lyftar vid våra äldreboenden då många brukare har omfattande omvårdnadsbehov. Det är viktigt att följa vikt i syfte att minska risk för undernäring. För vissa är det svårt att sitta eller stå på en våg. Finns önskemål om att få inköpa viktgalgar som tillbehör till lyftar. Detta för att kunna väga brukare när de är placerade i lyftskynke. Finns behov av en kombiugn till köket på Sibyllagården. Personalen på Tranan gör kvällsfika till de boende. Ur hygiensynpunkt är det olämpligt att personal ska vara i köket. Finns möjlighet att nyttja ett rum i anslutning till köket där det går att inreda ett vårdkök. Till detta behövs kylskåp, mikrovågsugn och handfat samt ett antal skåp och bänkskiva. På grund av ombyggnad vid socialkontoret behöver ett antal nya skrivbord inköpas.

7 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 7 (24) 49 forts. Larm sjukhemmet Backen Matsalsmöbler Granhöjden Lyfttillbehör Kombiugn Utrustning kök Höj och sänkbara skrivbord Totalt uppgår äskningarna till: kronor kronor kronor kronor kronor kronor kronor Beredande organs förslag Socialchef M-L Nilssons tjänsteutlåtande Omsorgsnämnden beslutar att bevilja investeringsmedel till en summa av kronor.

8 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 8 (24) ON 50 ON/2015: Remiss - Revidering av planen för ökad delaktighet för personer med funktionsnedsättning och funktionshinder Syftet med denna plan är att strukturera, effektivisera och synliggöra kommunens arbete på det funktionshinderspolitiska området. Planen innehåller sju prioriterade målområden för som ska beaktas av alla kommunala verksamheter. Programmet innehåller förslag på insatser men inga konkreta handlingsplaner. Sådana ska upprättas på verksamhetsnivå som en del av den kontinuerliga verksamhetsplaneringen. Mål och aktiviteter ska anges på ett tydligt sätt och verksamheterna ska systematiskt återrapportera via verksamhetsplaner samt delårs- och årsredovisningar hur man arbetat, arbetar och planerar att arbeta med de funktionshinderspolitiska frågorna. En arbetsgrupp bestående av representanter för funktionshinderrörelsen och kommunen har arbetat fram underlag till reviderad plan. Materialet har komprimerats och namnet på planen och rådet kommer att förenklas. Arbetsgruppen önskar svar på två frågor. Vad ska planen ha för benämning? Vad ska Rådet för pensionärs- och funktionshinders- frågor ha för namn i fortsättningen? Omsorgsnämnden har även möjlighet att lämna övriga synpunkter på planen. Beredande organs förslag Socialchef M-L Nilssons tjänsteutlåtande Omsorgsnämnden beslutar att förslag på benämning är funktionshinderpolitiskt program, samt att benämning av rådet kan vara detsamma som i dag. I övrigt har inte omsorgsnämnden några synpunkter på innehållet.

9 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 9 (24) ON 51 ON/2015: Stimulansmedel för ökad bemanning inom äldreomsorgen 2016 Regeringen ger Socialstyrelsen i uppdrag att administrera, fördela och löpande följa upp den tillfälliga satsningen på en ökad bemanning inom äldreomsorgen under åren I Socialstyrelsens uppdrag ingår att för 1 juli-31 december 2015 fördela kronor. För Storumans del innebär det kronor för Under förutsättning att riksdagen beviljar medel för ändamålet avser regeringen att till bemanningssatsningen avsätta totalt 7 miljarder kronor, varav 2 miljarder årligen under åren Syftet med satsningen är att skapa ökad kvalitet och trygghet för den enskilde. Socialstyrelsens villkor för att använda statsbidraget är indelade i skakrav och bör-krav. Ska-kraven är obligatoriska medan bör-kraven är rekommendationer. Ska-kraven är följande: Stimulansmedlen får endast rekvireras av kommunen som huvudman för sin egen och enskilda utförares verksamhet. Stimulansmedlen ska rekvireras senast den 31 oktober Stimulansmedlen får endast användas till personalkostnader som genereras under perioden 1 juli-31 december Stimulansmedlen får endast användas till personalkostnader för personal som utför stöd och omvårdnad i den av kommunen finansierade vården och omsorgen av äldre. Personalkostnader får endast avse de personalkategorier som arbetar nära de äldre. Kommunerna ska informera enskilda utförare om möjligheten att ta del av stimulansmedlen. Varje kommun ska senast den 8 februari 2016 återrapportera till Socialstyrelsen hur 2015 års medel använts. Kommunerna ska återbetala stimulansmedel som inte förbrukats inom angiven tid, eller som inte använts enligt villkoren.

10 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 10 (24) 51 forts. Bör-kraven är följande: Stimulansmedlen bör användas för vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeuter, dietister samt arbetsledare på verksamhetsnivå. Stimulansmedlen bör användas för anställning av personal som har adekvat utbildning och erfarenhet. Vid brist på utbildad eller erfaren personal bör arbetsgivaren erbjuda introduktion, handledning och en planering för utbildning av nyanställda för att säkerställa att personalrekryteringen står i relation till kvalitets- och kompetenskravet i socialtjänstlagen. I Storumans kommun är det Vikbacka, Sibyllagården och Tranan som har lägst bemanning. Tranan och Sibyllagården har städning utlagt på entreprenad vilket ger mer tid till omvårdnadsarbete. Sibyllagården har en resurs för aktivering och på Tranan finns personal och aktivitetslokal i källarvåningen. Förvaltningen förslår att medlen för 2015 används till att anställa två heltider vid Vikbacka till en totalkostnad med på årsbasis. Då det inte hinner uppkomma lönekostnader för dessa tjänster för mer än drygt tre månader föreslås överskjutande medel användas för de resursförstärkningar som gjorts i verksamheterna efter 1 juli. Beredande organs förslag Socialchef M-L Nilssons tjänsteutlåtande Omsorgsnämnden beslutar att godkänna upprättad rekvisition av stimulansmedel för bemanning inom äldreomsorgen att medlen i huvudsak används till resursförstärkning med två heltider till Vikbacka.

11 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 11 (24) ON 52 ON/2016: Revisionsrapport - uppföljning av granskningar PwC har på uppdrag av kommunens revisorer genomfört granskningar under åren En viktig del i revisorernas arbete är att följa upp de granskningar som tidigare genomförts. Syftet är dels att följa upp de åtgärder som styrelser och nämnder angett i sina svar på granskningsrapporterna och att de genomförs i praktiken. Inom omsorgsnämnden har revisorerna genomfört granskning inom följande områden: Läkemedelsanvändning vid särskilda boenden 2014 Anhöriga som ger omsorg till närstående 2014 Kvalitetssystem inom äldreomsorgen 2013 Omsorgsnämndens familjehemsverksamhet 2013 Utifrån genomförd granskning är den sammanfattande bedömningen att omsorgsnämnden i rimlig utsträckning har vidtagit de åtgärder som revisorerna föreslagit i tidigare granskningar. Nämnden har i rimlig utsträckning lämnat uppdrag till förvaltningen att vidta åtgärder utifrån rekommendationer. Nämnden har i rimlig omfattning fått återrapportering av de åtgärder som genomförts. Beredande organs förslag Revisionsrapport april 2016 Socialchef M-L Nilssons tjänsteutlåtande Omsorgsnämnden beslutar att lägga rapporten till handlingarna.

12 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 12 (24) ON 53 ON/2016: Revisionsrapport - övertagande av hemsjukvård På uppdrag av revisorerna i Storumans kommun har PwC genomfört en granskning av kommunens övertagande av hemsjukvården från landstinget. Syftet med granskningen har varit att bedöma om kommunens hemsjukvård bedrivs på ett ändamålsenligt sätt och med tillräcklig internkontroll. Den sammanfattande bedömningen är att hemsjukvården till övervägande del bedrivs på ett ändamålsenligt sätt, samt att den interna kontrollen till övervägande del är tillräcklig. Hemsjukvården bedöms dock bara i begränsad omfattning bedrivas på ett ekonomiskt tillfredställande sätt. PwC lämnar följande rekommendationer: Omsorgsnämnden bör besluta om strategier för framtida finansiering och kostnadsökningar. Omsorgsnämnden ska tillsammans med landstinget säkerställa att informationsöverföringen fungerar tillfredställande. Omsorgsnämnden ska beakta hemsjukvården i internkontrollplanen. Beredande organs förslag Revisionsrapport april 2016 Socialchef M-L Nilssons tjänsteutlåtande Omsorgsnämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att arbeta med de av PwC föreslagna förbättringsområdena, samt att resultatet ska redovisas vid omsorgsnämndens sammanträde i oktober.

13 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 13 (24) ON 54 ON/2016: Skrivelse från Storumans Kristna Råd angående hörslingor och ljudanläggningar m m vid äldreboenden Skrivelse har kommit från Storumans Kristna Råd angående brist på hörslingor vid Blåsippan, Backen och Sibyllagården. Det finns inte heller fungerande instrument på Blåsippan och Backen. Rådet önskar att omsorgsnämnden ska se till att det installeras fungerande hörslingor och ljudanläggningar där det saknas samt att det ska finnas fungerande instrument. Omsorgsnämnden förstår problemet med att det inte finns instrument och att hörslingor saknas. Nämnden kommer att skicka beställning till fastighetsbolaget att det görs en översyn av befintliga hörslingor och att det installeras nya där det fattas. Omsorgsnämnden har dock inte för avsikt att under detta år utrusta Blåsippan och Backen med piano eller orgel. Beredande organs förslag Socialchef M-L Nilssons tjänsteutlåtande Omsorgsnämnden beslutar att ge socialchefen i uppdrag att kontakta Fastighetsbolaget Umluspen AB.

14 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 14 (24) ON 55 ON/2016: Mathantering till hemtjänsten inom Storumans kommun Kostchef Erika Lundberg redovisar ärendet. Vid livsmedelsinspektion under 2015 framkom brister i temperaturerna på matportioner i hemtjänsten. Flera av de matlådor som vi idag skickar varma via hemtjänsten understiger +60 C som är den kritiska temperaturgränsen vid varmhållning av mat. Lägre temperaturer ökar risk för bakterietillväxt och matportioner som understigit +60 C ska därför slängas. Rekommendationerna för varmhållning är max en timme för potatis, två timmar för övriga livsmedel. All varmhållning påverkar näringsinnehåll, utseende och konsistens negativt, varför det är viktigt att i största möjliga mån korta ner tiden för varmhållning. Kökspersonalen måste ha maten klar i tid för att hinna paketera och märka matlådorna innan hemtjänstpersonalen kommer och hämtar den. Detta innebär att paketering, märkning och hämtning är förlagt till en väldigt begränsad tidpunkt på dagen. Maten som ska levereras till mottagningsköken är färdig samma tid som maten till hemtjänsten och varmhålls fram till servering. Kyld mat är att rekommendera till hemtjänsten för att åtgärda problematiken med varmhållning samt minska tiden för varmhållning för att bibehålla så mycket näring som möjligt i maten. I dagsläget har vi ett antal matportioner som vi måste leverera kylda på grund av att transporten tar för lång tid. Maten kyls ned och levereras dagen efter, vilket innebär att det blir en dags förskjutning på dessa portioner jämfört med matsedeln. Vidare kommer kylda matportioner ha positiv påverkan för brukarna. De som kan värma maten själva kan välja när de vill äta sin mat, vilket de inte kan idag då varm mat ska ätas direkt vid leverans. Då kyld mat kommer att paketeras dagen innan leverans innebär det minskad tidspress för kökspersonalen. Hemtjänstpersonalen har betydligt större frihet i att kunna hämta matportionerna när det passar, istället för vid fasta tidpunkter. Maten som lagas i köken kan anpassas till att bli klar i anslutning till leverans till boendena istället för att hinna med paketering av matlådorna till hemtjänsten, vilket minskar varmhållningstiden vilket i sin tur påverkar näringsinnehållet, utseendet och konsistensen positivt.

15 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 15 (24) ON 55 forts. Konsekvenser: Krävs mikrovågsugn hos de brukare som behöver hjälp att värma maten. Viss förändring i insatstiderna kan krävas. Riskanalys har genomförts. Beredande organs förslag Kostchef Erika Lundberg och socialchef M-L Nilsson tjänsteutlåtande Omsorgsnämnden beslutar att matportionerna som hemtjänsten levererar till brukare i ordinärt boende ska vara kylda att leverans av kylda matportioner startar första september 2016, samt att brukare som har behov av hjälp att värma maten ska ha en mikrovågsugn i hemmet. Samråd har hållits med de fackliga organisationerna.

16 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 16 (24) ON 56 Meddelanden ON/2016: Protokoll från kommunstyrelsen , 5 om integrationsenhet. ON/2015: Protokoll från kommunfullmäktige , 14 om verksamhetsplan 2016 för omsorgsnämnden. ON/2016: Protokoll från kommunfullmäktige , 18 om revidering av kommunstyrelsens och omsorgsnämndens reglementen ansvar för vård av och boende för ensamkommande flyktingbarn. ON/2016:9 730 Skrivelse från Arbetsmiljöverket om möjlighet till yttrande enligt 17 förvaltningslagen, köket Vikbacka äldreboende. 2016/ ON/2015: Skrivelse från deltidsbrandmän inom räddningstjänsten Storuman. ON/2016: Mejl-meddelande från Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och Länsstyrelserna om förtydligande av rutiner samt justering av årsplanering för mottagande av nyanlända för bosättning ON/2016: Skrivelse från Migrationsverket om ny anvisningsmodell för ensamkommande barn. ON/2016: Kontrollrapport från miljö- och samhällsbyggnadsnämnden för livsmedelsverksamhet, sjukhemmet Backen, Rådhuset 4. ON/2016: Riktlinjer budget- och skuldrådgivare, socialsekreterare och godemän från samverkansnämnden LYST.

17 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 17 (24) ON 56 forts. Nedanstående ärenden omfattas av sekretess enligt Offentlighetsoch sekretesslagen 26 kap 1. Dom från Förvaltningsrätten i Umeå Beredande av vård enligt lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga, LVU. Mål nr Dom från Förvaltningsrätten i Umeå av överklagat beslut om insatser enligt lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade. Mål nr , , Rättelse från Lycksele Tingsrätt av interimistiskt beslut Vårdnad om barn m m: Nu fråga om interimistiskt beslut angående umgänge. Aktbilaga 23. Mål nr T Beslut från Förvaltningsrätten i Umeå Omedelbart omhändertagande enligt lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga, LVU. Mål nr Dom från Förvaltningsrätten i Umeå Beredande av vård enligt lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga, LVU. Mål nr Omsorgsnämnden godkänner redovisningen av meddelanden.

18 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 18 (24) ON 57 Sekretessärende

19 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 19 (24) ON 58 Sekretessärende

20 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 20 (24) ON 59 Sekretessärende

21 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 21 (24) ON 60 Sekretessärende

22 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 22 (24) ON 61 Sekretessärende

23 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 23 (24) ON 62 Sekretessärende

24 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 24 (24) ON 63 Sekretessärende

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman 2013-02-20, kl 09.00 15.30. Ajournering för partivisa överläggningar 11.30 12.00. Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Paragrafen, Storuman 2017-03-01, kl 09.00 12.10. Ajournering för studiebesök kl 13.15 14.30. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-02-22, kl 09.45 17.00

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-02-22, kl 09.45 17.00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-02-22, kl 09.45 17.00 Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt Dalemalm

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2018-03-07, kl 09.00 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L) Britt-Inger

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m) 1(24) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande: Utses att justera: Kerstin Asplund,

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman 2017-10-18, kl 09.00 14.45. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L) Britt-Inger

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-17 1

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-17 1 Sammanträdesprotokoll 2015-08-17 1 Socialnämnden Plats och tid Sessionssalen Norbergsvägen 19 klockan 13.15-16.00 Beslutande Niclas Bergström (S) Ann-Louise Ruutikainen (S) Lars Piirhonen (S) Gunilla Sundberg

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-05-20 1 (15)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-05-20 1 (15) 2014-05-20 1 (15) Plats och tid Älmhults kommunhus tisdagen 20 maj 2014 kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Godkännande av dagordning... 44 36 Redovisningar av placeringar inom Individ- och familjeomsorgen... 45 37 Fortsatta insatser för män som utövar våld i nära relationer... 46 38

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2017-09-20, kl 09.00 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Britt-Inger Ärlebrandt (KD)

Läs mer

Socialnämnden 2015-01-21

Socialnämnden 2015-01-21 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Kommunkansliet, 2015-01-21, 09:00-15:10 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Jan Larsson, S, 2 12, 15 Inger Karlsson, S Carolina Suikki, V

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Tid kl 08.15--10.30 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret måndagen den 3 mars Justerade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby 2012-05-15, kl 09.45 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 51 Kommunalisering hemsjukvård... 62 52 Delrapport barn som bevittnat våld i hemmet 2011... 63 53 Budget- och verksamhetsuppföljning tertial 1... 64 54 Budget 2013 Rambehov, drift...

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-09-23, kl 09.00 15.00. Ajournering för partivisa överläggningar kl 10.45 11.15. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf 1 (16) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00-16:40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tid och plats Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf.

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (34)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (34) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (34) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-12-09, kl 09.00 14.45. Ajournering för partivisa överläggningar kl 10.45 11.15. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14)

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-09-23, kl 0900-1330 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Irene

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.10 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Renée Solstad (S) Jan Karlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-10-12 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:55 11:35 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-05-22 1-24

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-05-22 1-24 Socialnämnden 2014-05-22 1-24 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv. Postmästaren, kl. 13.30-15.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Inger Karlsson

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20. Peter Borgström, s 130-136

Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20. Peter Borgström, s 130-136 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20 Beslutande Mattias Wärnsberg, s Gunvor Nilsson, m Stig Andersson, s Gillis Gustafsson, m Göran Lundberg, s Gunilla Aronsson, c Ingbert Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00 SOCIALNÄMNDEN 2007-04-10 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Agneta Janson (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 20 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 22 oktober 2014 kl 14.00 17.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors (c) Anita Davoust (m) Jim Lindberg (s) Emil Wetterling (s) Marianne

Läs mer

Siver Karlsson (S) för Henry Johansson (KD) Monica Hansson (C) för Deisy Hellsén (C)

Siver Karlsson (S) för Henry Johansson (KD) Monica Hansson (C) för Deisy Hellsén (C) 2012-12-12 1 (18) Plats och tid Alfta Gästis, annexet, onsdag den 12 december, kl. 12.30 16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande

Läs mer

Lars Svensson Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2013-11-22 kl. 13.00 Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt ANSLAG/BEVIS

Lars Svensson Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2013-11-22 kl. 13.00 Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt ANSLAG/BEVIS 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 17.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-09-23 Innehåll 111 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 127 112 Delgivningar... 128 113 Statusrapport... 129 114 Inbjudningar

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 21 september 2011, kl 13.00 15.45

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 21 september 2011, kl 13.00 15.45 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 21 september 2011, kl 13.00 15.45 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson, C

Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson, C 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 19 november kl 14.00-15.20 Beslutande Ledamöter Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07 1 (17) Paragrafer 59-75 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 18.00-21.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Hans-Bertil Sinclair(m), ordförande Janeth Nilsson-Norén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 2013-01-23 1 (16) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 23 januari, kl. 9.00-12.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 2013-01-23 1 (16) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 23 januari, kl. 9.00-12. 2013-01-23 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 23 januari, kl. 9.00-12.15 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Anna-Greta Söderlund (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(9) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:05 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers

Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers 1( 12) Plats och tid, Socialkontoret, Hagfors, kl 09:00-10.15 ande Åsa Johansson (S) Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 19 januari 2005 kl. 09:25-14:55 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05-13:05

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 19 januari 2005 kl. 09:25-14:55 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05-13:05 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (15) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 19 januari 2005 kl. 09:25-14:55 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05-13:05 Beslutande

Läs mer

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 2012-04-02 1(19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 Maria Danielsson

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 Plats och tid Arbetsmarknadsavdelningen Umeå kommun, kl 09.30-12.00 ande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf Christer Lindvall,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 46-60 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.05 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10

Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10 Peter Krööse (C), Ordförande Inger Sundin (S) Lars-Erik Ståhl (S) Marianne Kjellström (S) Rosette

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2016-03-09 1 Innehållsförteckning Ärende 25 Information om familjecentralen... 3 26 Information om nya riktlinjer gällande arbetskläder... 4 27 Information om välfärdsteknologi... 5 28 Bokslut 2015...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2011-10-12 1(38) Plats och tid Åsele kommunhus, 2011-10-12, kl 10 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Thord Dahlberg (v) Margareta Johansson (åkl) Gudrun

Läs mer

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18)

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 28 maj 2009, kl. 16.00-18.20 Ajournering kl.17.10-17.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 Beslutande: Ingalill Jonsson (m), ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Lena Norgren (fp), tj g ersättare Eva-Lena Wrethén

Läs mer

Statsmedel för ökad bemanning inom äldreomsorgen 2016-2018

Statsmedel för ökad bemanning inom äldreomsorgen 2016-2018 SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2015-10-29 AN-2015/595.187 1 (5) HANDLÄGGARE Carin Nyh Äldreomsorgsnämnden carin.nyh@huddinge.se Statsmedel för ökad bemanning inom äldreomsorgen 2016-2018 Förslag

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 2016-04-21

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 2016-04-21 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 08:00 ande ledamöter Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Gun Olofsson (S) 38-41, 43-51 Magnus Lemon (S) Birgitta Liivlaid (V) 38-41, 43-51 Per-Erik Persson

Läs mer

Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45

Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45 Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Conny Bäck

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd) Plats och tid Kommunkontoret 2015-05-11 kl 8.00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd) Övriga deltagare

Läs mer

Madeleine Roos, ordförande Patric Carlsson 2:e vice ordförande Helena Lordhem. Helena Lordhem. Marina Pull. Madeleine Roos

Madeleine Roos, ordförande Patric Carlsson 2:e vice ordförande Helena Lordhem. Helena Lordhem. Marina Pull. Madeleine Roos ÖRKELLÖRKELLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 21 januari 2014. Madeleine Roos, ordförande Patric

Läs mer

Ajournering för lunch 12.15 13.15

Ajournering för lunch 12.15 13.15 1 Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset 08.15 13.45 Ajournering för lunch 12.15 13.15 Beslutande Ledamöter Ann-Christine Myrgren (S), ordförande Hans Sefbom (M), 2:e vice ordförande Lars Zetterlund (S)

Läs mer

Sammanträdet ajournerades 15.40 16.00 ( 45)

Sammanträdet ajournerades 15.40 16.00 ( 45) Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset, kl. 13.00 16.45 Sammanträdet ajournerades 15.40 16.00 ( 45) Beslutande Marianne Kjellquist (S) ordförande Emelie Olsson (V)

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Milla Dietrichson. Utses att justera. Bevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i förvaltningshuset.

Milla Dietrichson. Utses att justera. Bevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i förvaltningshuset. Sammanträdesdatum 89 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 13.00-16.15 Beslutande Bodil Johansson, ordförande (C) Anders Johansson (C) Ing-Marie Gustafsson (C) Monica Ljungdahl (M) Myrthel

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för socialnämnden SN-2015/6

Verksamhetsplan 2015 för socialnämnden SN-2015/6 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Socialnämndens ordförande 2015-02-16 SN-2015/6 Socialnämnden Verksamhetsplan 2015 för socialnämnden SN-2015/6 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 26 augusti 2009, kl 13.00 16.00

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 26 augusti 2009, kl 13.00 16.00 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 26 augusti 2009, kl 13.00 16.00 ande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Eric Hansson (s), ersättare för Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2014.12.17 1 Plats och tid Sammanträdesrum Huangshan, kommunhuset kl 13.30-16.05 Beslutande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S)

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-05-22 1 (17) Socialkontoret, kl. 9.00 10.50

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-05-22 1 (17) Socialkontoret, kl. 9.00 10.50 2007-05-22 1 (17) Plats och tid Socialkontoret, kl. 9.00 10.50 Beslutande Övriga närvarande: Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Stefan Lamme (m) Pia Ingvarsson (s) Anita Svensson

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

Marianne Zackrisson (S)

Marianne Zackrisson (S) 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.50 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) 13.15-15.45 Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Datum Tid kl 08.15--11.15 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Inga Käll (FHT) Justeringens plats och tid Kommunkontoret måndagen den 24 juni Justerade

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-11-24 1. 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-11-24 1. 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2015-11-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 138 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 139

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2014-10-07 A9 1(14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2014-10-07 A9 1(14) 2014-10-07 A9 1(14) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 16.15. Beslutande Peter Jansson, C, ordförande Kerstin Eriksson, M Ann-Christin Thander-Nord, M Mattias Vernberg, C Peter

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Paragrafer 55-69 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (27) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-15.00 Beslutande Hans Toll (S) Lisa Arvidsson (S) Marianne Sandlund (S) Anne-Marie Olofsgård (FP) Veronica Brandt (S) för Håkan Hjelm

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-15 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-12.15 Beslutande: Pontus Wessman (mp), ordförande Göran Ulvan (s), för Jörgen Banck Torbjörn

Läs mer

2010-02-18 SN dnr 10:8/700 2010:74. Stora Björn, 2010-02-18 klockan 13.00 17.00

2010-02-18 SN dnr 10:8/700 2010:74. Stora Björn, 2010-02-18 klockan 13.00 17.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(19) Plats och tid IFO/Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Stora Björn, 2010-02-18 klockan 13.00 17.00 ande ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2014-05-28 1. Weine Bäck (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Maria Gustafsson. Kommunkontoret, Ödeshög

Socialnämndens arbetsutskott 2014-05-28 1. Weine Bäck (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Maria Gustafsson. Kommunkontoret, Ödeshög 2014-05-28 1 Plats och tid Beslutande Ellen Key-rummet, kommunkontoret, Ödeshög Onsdagen den 28 maj 2014, kl 08:30-11:15 Weine Bäck (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Frånvarande - Övriga

Läs mer

Jane Holmström Björkman. Anders Svensson. Arne Andersson

Jane Holmström Björkman. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 15 december 2015, klockan 13.30 17.45 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare. Ingrid Hammarlund, (m) Se i övrigt resp. Sammanträdet öppet för allmänheten. 0 närvarande.

Närvarande ej tjänstgörande ersättare. Ingrid Hammarlund, (m) Se i övrigt resp. Sammanträdet öppet för allmänheten. 0 närvarande. 1(18) Protokollet är rensat enl sekretesslagen och personuppgiftslagen Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdagen den 29 juni 2006, Klockan 13.00 15.30 Beslutande: Håkan Gusteus, (fp) ordf

Läs mer

Individnämndens protokoll 2014-01-28

Individnämndens protokoll 2014-01-28 Datum: Tisdagen den 28 januari 2014 Tid: 17.00 18.40 Plats: Elffröken, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 4 februari Paragrafer: 1-8 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Eva Stecksén. Gun Olofsson. Socialnämnden. Ånge kommunkontor

Eva Stecksén. Gun Olofsson. Socialnämnden. Ånge kommunkontor 1 (21) Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Myckelmyrberget, onsdag 10 mars, 2010, kl. 9.30 12.00, 13.00 15.00 Beslutande Gun Olofsson, s, ordförande Birgitta Sjögren, s, vice ordförande

Läs mer

Tryggve Reinmar (S) 51-61 Rita Edlund, nämndsekreterare. Kommunkontoret, Heby, 23 maj 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 51-62 ANSLAG/BEVIS

Tryggve Reinmar (S) 51-61 Rita Edlund, nämndsekreterare. Kommunkontoret, Heby, 23 maj 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 51-62 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-15.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) 51-61

Läs mer

Pia Ingvarsson Torsdagen den 23 september 2010. Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2010-10-16

Pia Ingvarsson Torsdagen den 23 september 2010. Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2010-10-16 2010-09-23 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, torsdagen den 23 september 2010 kl. 9.00 11.45 Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11)

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-15.50 Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Kerstin Hugosson Urban

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-09-19 1(16) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.30 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt

Läs mer

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 29 oktober kl 14.00-15.40 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Socialnämnden 2013-03-27

Socialnämnden 2013-03-27 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(19) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-03-27, kl 0900-1630 ande Anne Niska, S Owe Pekkari, S Karin Magnström, S Elly-Britt Kruuka, S Marianne Liinanki, V Ann-Sofi

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal onsdagen den 19 september 2012, kl 08.30-15.30 Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S) Marita Björkvall

Läs mer

Revelj, kommunhuset, Hultsfred, onsdagen den 15:e april 2015 kl. 13:00 17.15

Revelj, kommunhuset, Hultsfred, onsdagen den 15:e april 2015 kl. 13:00 17.15 socialnämnden Plats och tid Revelj, kommunhuset, Hultsfred, onsdagen den 15:e april 2015 kl. 13:00 17.15 ande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Jonny Bengtsson Underskrifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och tid Samlingssalen Bysjöstrand, kl. 13:30-17:45 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Janet Kling (S) Peter Agelii (S) Yvonne Wendelius (S) Torbjörn Nyholm (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, 281 52 Hässleholm

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, 281 52 Hässleholm Socialnämnden 2004-06-15 1 (15) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

' e/ic,2. Justerande Hammarström BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämnden 2012-03-08

' e/ic,2. Justerande Hammarström BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämnden 2012-03-08 Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (19) 2012-03-08 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Socialförvaltningen Lenhovda kl: 13:00 18:30 Thomas Lindberg (C) ordförande Monica

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2010-09-01 Nedtagande: 2010-10-23...

...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2010-09-01 Nedtagande: 2010-10-23... 1 Ks-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:00 Plats och tid 65-80 Pia Karlsson (FP) Susanne Arvidsson (S) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Greta

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

Uppsättande: 2012-10-04 Nedtagande: 2012-10-26

Uppsättande: 2012-10-04 Nedtagande: 2012-10-26 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl 18:00 20:10 Plats och tid 83-97 Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Olli Högström

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Socialnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Socialnämnden Protokoll 1 (15) Innehåll 95 Ändring av dagordning 96 Anmälningsärenden 97 Delegationsbeslut 98 Ansökan om medel till insatser för barn i familjer med missbruk, psykisk ohälsa eller där våld förekommer.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.3014.20 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Mats Överfjord (M) Leif Appelgren (M) ersätter Ulf Sjölinder

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 14.10 16.00 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Övriga deltagare Anneli Persson

Läs mer