EGYPTEN. Program. Tuula Sjöholm Södra Björstorps säteri Brösarp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "EGYPTEN. Program. Tuula Sjöholm Södra Björstorps säteri 277 55 Brösarp 0414 73 120 0708 85 28 45 tuula.sjoholm@sodrabjorstorp.se"

Transkript

1 EGYPTEN Program Tuula Sjöholm Södra Björstorps säteri Brösarp

2 EGYPTEN Program Dag 1. Ankomst till Kairo och vid tidig eftermiddagslandning, middag på hotellet. Dag2. När vi ätit frukost får vi uppleva Afrikas största stad Kairo. På en stadsrundtur som för oss genom ett folkmyller utan like och en obeskrivlig trafik får vi uppleva några av den islamiska arkitekturens förnämsta verk samtidigt som vi upplever en bit av dagens Egypten. I Salah ad-dins (vi säger Saladin) Citadell från 1100-talet besöker vi Muhammed Alis moské Alabastermoskén från Från höjden där Citadellet ligger har vi också en ögonbedövande utsikt över Kairo. I Alabastermoskén bekantar vi oss med islam koranen och hur islam kom till Egypten och vad den står för. Därefter fortsätter vi till Sultan Hassan moskén från 1350-talet, som anses vara det förnämsta exemplet på egyptisk arabisk arkitektur. Här hittar vi Kairos högsta minaret nästan 82 meter hög. Vi avslutar förmiddagen med ett besök i Ibn Tulun moskén från 879. En av de äldsta i Kairo. Med sin enkla storslagenhet en av islamiska arkitekturens pärlor. Lunch äter vi i närheten av Kairos Nilometer som finns på ön Rhoda. På eftermiddagen beger vi oss till de stora basarerna Khan el- Khalili som har anor från medeltiden och är en av de största i Mellanöstern. Här luktar det av kryddor,glänser av guld och silver och här kan du tillfredställa din köplust av praktiskt taget vad du än önskar dig. I närheten finns El Azhar moskén som är en av de viktigaste moskéerna och lärocentra i den muslimska världen. El Azhar sägs vara världens äldsta universitet.och stod färdigt 972. Kanske är vi färdiga för återresan till hotellet. Där vi kan vila lite, dricka en kopp te eller ta ett dopp i poolen. Med många nya intryck har vi mycket att prata om när vi på kvällen äter middag tillsammans.

3 Dag 3. Efter frukost, i tidig morgonstund när vi ännu förnimmer morgonsvalkan, åker vi söderut genom Nillandskapet för att börja från början vid resterna av Memphis, faraonernas första huvudstad. När vi beskådat alabastersfinxen och kollossalstatyn av Ramses II fortsätter vi till Saqqara, de tidiga dynastiernas gravområde. Här föddes arkitekturen för 4800 år sedan, då översteprästen och världens första geni Imhotep byggde trappstegspyramiden åt farao Zoser. I hovmannen Ti s grav, en av de minsta, ser vi både roande och tankevärda reliefer om livet i Egypten för fyra och ett halvt årtusende sedan. Vi vänder tillbaka till storstaden men gör ett uppehåll vid Wissa Wassef Art Centre i byn Harraniyya. Här får vi uppleva en vävkonst som framkallas genom flinka fingrar, lysande färger och mönster som bara finns i väverskans huvud. Och allt i mycket enkla vävstolar. Trappstegspyramiden Keopspyramiden Lunch äter vi tillsammans på det välkända Mena House som ligger vid de stora pyramiderna. Efter lunch väntar storslagna upplevelser på Gizaplatån. Keops, Kefren och Mykerinos pyramiderna är tillsammans det enda kvarvarande av antikens sju underverk. Vi känner oss små utanför Keopspyramiden och de som så önskar kan förhoppningsvis - ta sig in i kungakammaren medan vi andra nöjer oss med pyramidens absoluta storslagenhet utanför. Därefter går vi till solbåten ca år gammal som bevaras i ett speciellt museum vid foten av Keopspyramiden. (Eventuellt gör vi jämförelser med Wasa eller?!) Kefrens stilrena daltempel får oss att förundras över de gamla egyptiernas oerhörda skicklighet inom arkitektur och på en klipphylla bakom daltemplet står vi öga mot öga med Sfinxen väktaren som sett alla soluppgångar från tidens begynnelse. Vi äter middag i närheten av pyramiderna och efteråt beskådar vi Ljud och Ljusspelen vid dessa förtrollande monument i den nattsvarta kvällen. Med svåröverträffade effekter presenteras faraonernas och Egyptens historia på engelska. Dagen går mot sitt slut och efter en upplevelserik dag längtar vi kanske efter sängen. Dag 4. Nya upplevelser - och helt andra än dagen innan. När vi ätit frukost beger vi oss till det gamla Kairo, den gamla kristna stadsdelen,byggd kring resterna av den rommerska fästningen Babylons murar. Stadsdelen är en oas mitt i storstadens larm med tysta,trånga gränder och många heliga platser. Här besöker vi en koptisk kyrka kanske St. Sergius kyrkan, där man tror att den Heliga Familjen vistats under sin flykt i Egypten. Om tillfälle ges besöker vi också synagogan alldeles i närheten. Det finns också tid och möjligheter att shoppa i gamla Kairo.

4 Lunch äter vi ute i trädgården eller inne på Nile Hilton, nära Nilens strand. Vi är på gångavstånd från Egyptiska Museet där vi skall tillbringa eftermiddagen. Här står det gamla Egypten på parad och vi kommer att uppleva fantastiska möten med de gamla egyptierna. Här kan vi insupa deras konst, historia, bedrifter och segrar. Vi kan också beundra de gamla egyptiernas yrkesskicklighet genom tusetals år. Vi fär uppleva faraonernas och folkets liv och i mumieavdelningen fär vi en titt in i det eviga livet. Tutanchamons gravskatter är bara en av höjdpunkterna. Dagen avslutas med middag på hotellet och vi summerar våra intryck från den först delen av resan. Dag 5. Efter en tidig frukost ger vi oss iväg på en spännande busstur som för oss genom tunneln under Suezkanalen, ett under av ingenjörskonst På andra sidan befinner vi oss på Sinaihalvön som kilar in sig mellan Suezviken och Aqqabaviken. Geografiskt befinner vi oss i Asien. De röda bergsområdena i det inre av Sinaihalvön gömmer många heliga platser för både judar, kristna och muslimer. Faraonerna hämtade de blåaste turkoser, guld och koppar härifrån. Här möter vi Röda havet med kanske världens mest fantastiska marina liv. Med några korta stopp ett för att äta vår medhavda lunchbox - kommer vi så småningom att stå inför Sinaiberget, där Moses mottog stentavlorna, och St. Katarinaklostret. Klostret sägs vara kristenhetens äldsta fungerande kloster. Vi bor på härbärget som ligger precis utanför klostermurarna och vi äter middag i restaurangen. Dag 6. Klockan ringer mycket tidigt för att vi skall hinna uppleva en strålande soluppgång med djupare toner uppe på Mosesberget. Efter en ansträngande vandring upp(beroende på var och ens kondition) tar vi oss ner genom ett fantastiskt berglandskapet och stannar till vid biktportarna och förundras över trons makt. Frukosten serveras innan vi köar för att se klostret och kyrkan. Vi besöker också museet med några av världens äldsta ikoner. Fram på sen förmiddag gör vi en ny resa genom det spännande bergs- och ökenlandskapet tillbaka till Kairo till ett hotell nära flygplatsen. Vi stannar och äter vår medhavda lunchbox. Middag äter vi i Kairo. Dag 7. Efter frukost flyger vi till Abu Simbel där vi tar in på Hotell Seti och äter lunch - på eftermiddagen vilar vi vid poolen och funderar över vad vi hittills upplevt. På kvällen är det dags för resans andra Ljud och Ljusspel. Vid Ramses II och hans favorithustru Nefertaris ökentempel får vi en ny historielektion. En något modernare tekniskt sett föreställning. Precis som Ramses skulle ha velat. Ramses historia om

5 segrar men också Egyptens. Middagen serveras på hotellet före eller efter föreställningen. Därefter gäller det att överraska sängen vi skall upp tidigt nästa morgon. Dag 8. I den kylslagna ökenmorgonen gör vi ett återbesök vid templen för att uppleva dessa när de skall ses i soluppgången. De är byggda till morgonsolens gud Re Horachtes ära. Att stå framför det stora templet en aning morgonfrusen och se morgonsrodnaden i olika nyanser färga tempelfasaden från röda toner över rosa till solgult är betagande. De första strålarna fångas upp av fasadens soluppgångshälsande babianfris högst upp på templet för att snabbt spridas till de 22 meter höga kollossalstatyerna av Ramses II. Skådespelet blir ett oförglömligt minne tillsammans med besöket inne i templet med storslagna reliefer i klara originalfärger från ca f.kr. En fråga hänger i luften har dessa tempel verkligen flyttats?? Frukost och flyg till Assuan det bibliska Syene. Ramses II tempel, Abu Simbel Högdammens kraftverk Assuan ligger alldeles norr om Kräftans vändkrets på gränsen till tropikerna. Assuan är de vackra och stolta nubiernas huvudstad som en gång hörde till den trettonde sykomorprovinsen i Övre Egypten. Här blomstrade gränshandeln mellan två kulturer Egyptens och Nubiens i tusentals år. Assuan räknas till en av världens solrikaste och regnfattigaste platser. På väg till hotellet från flygplatsen stannar vi till vid Höga Dammmen Nassersjön som invigdes 1971 och förundrar oss över det moderna Egyptens monument. Obelisken är en solsymbol och den kvinnliga faraon Hatchepsut var dotter till den högste guden solguden Amon och till hans ära reste hon flera obelisker. Vid hennes ofullbordade obelisk i de faraoniska granitbrotten utanför Assuan gör vi naturligtvis ett besök. Isistemplet på Philaeön flyttades i ett UNESCO-projekt mellan åren till ön Agilikia och här levandegörs Osirislegenden. Detta är ett av Egyptens vackraste och mest intressanta tempel. In på 500-talet utövades den fornegyptiska religionen här. Kejsar Justinianus stängde templet, prästerna murades in och även det gamla språket dog ut. Lunch äter vi mitt i Assuan och därefter åker vi hem till hotellet och vilar efter en upplevelserik dag. Ett bad i poolen före middagen på hotellet känns säkert bra. Dag 9. Efter frukost besöker vi ubiska museet som på ett förträffligt sätt åskådliggör Nubiens historia och det nubiska folkets levnadsvanor. Här finns föremål från utgrävningar i Nubien det mest utgrävda området i Egypten men också föremål från egyptiska, koptiska och islamiska museerna i Kairo.

6 Lunch äter vi vid poolen på vårt hotell. På eftermiddagen någon gång seglar vi ut på Nilen i en flatbottnad felukka med de vackraste latinsegel. Vår nubiska dag avslutas med middag på en nubisk restaurang. Dag 10. Efter en god natts sömn vaknar vi pigga och nyfikna på nya äventyr. Efter frukost flyger vi till Luxor antikens Tebe världens centrum på den tiden. Här bor vi på det anrika Old Winter Palace, alldeles nära Nilen. På hotellets terrass med utsikt över Nilen får vi tillfälle att dricka te vid solnedgången någon av dagarna. Vi börjar med att besöka Karnaktemplet, ett av världens största tempelanläggningar. Tempelområdet skapades under nära 2000 års byggande. I stora hypostalhallen står 134 kolonner som är mer än 20 meter höga och upptar en yta av ca kvm. Notre Dame skulle ledigt rymmas på denna yta. Lunch äter vi mitt emot hotellet. På eftermiddagen tar vi det lite lugnt. Kanske ett bad i poolen eller ett besök i basaren lockar. Dagens upplevelser är inte slut. Efter solnedgången skall vi se Luxortemplet. Relieferna upplevs bäst då. Dagsljuset är för starkt. I det vackra Luxortemplet firades Opetfesten där Tebes gudatriad Amon, Mut och Khonsu gjorde sitt årliga framträdande för folket. Vi äter middag på hotellet. Hypostalhallen, Karnak Te i solnedgången, Old Winter Palace Dag 11. Undet tidig morgontimme efter frukost tar vi oss över Nilen till den västra stranden västbanken solnedgångens strand dödens strand. I det karga, otillgängliga bergsmassivet bakom den thebanska slätten, lät tre dynastiers härskare hugga ut och inreda sina, som de trodde, för evigt skyddade gravar i Konungarnas dal. Ett hopp som kom på skam redan i antiken. Alla gravarna plundrades nästan helt utom en Tutanchamons. Vi besöker Tut s grav och någon av de förnämsta gravarna. Många av dem är djupa, vindlande schakt som byggnadsverk är de lika imponerande som pyramiderna. Hatchepsuts dödstempel Memnonkolosserna

7 I Deir el Bahari ligger Hatchepsuts terrasstempel. Här hittar vi världens första reseskildring och kanske världens äldsta bevarade kärleksbrev. Många anser att detta tempel är det vackraste som någonsin byggts omslutet av de spektakulära thebanska bergen. Härnäst tittar vi in i några av de vackra evighetsboningar, de s.k. adelsmannagravarna i gravplundrarbyn Qurna. Här får vi uppleva fantasieggande framställningar av storbondeliv, fiske, jakt, hantverk, musik och fest. Det är nästan så att man inte tror sina ögon. I gravbyggarbyn Deir el Medina tittar vi in i Sennudjems grav som kanske är den mest intakta i hela Egypten och dessutom såå vacker. Orginalfärgerna lyser mot oss som om de vore målade i går. På hemvägen innan vi åker till vårt hotell stannar vi till vid de sägenomspunna Memnonkolosserna Lunch har vi ätit någostans på Västbanken. Eftermiddagen är ledig för vila, bad, shopping och/eller tedrickning på terrassen. Under vår sista kväll sammanfattar vi våra intryck av det gamla Egypten och dagens Egypten och avslutar resan med en avskedsmiddag på hotellet. Dag 12. Efter frukost flyger vi till Kairo för fortsatt resa till Köpenhamn och hem. EFTERÅT FINNS MINNENA KVAR

8 Pris per person i dubbelrum per person i singelrum Priser har fastställts enligt US Dollarkurs per den Försäkring: Avbeställningsskydd Försäkring: Prisgaranti 5% av resans pris 5% av resans pris mer info i resevillkor Garanterar att inga tillägg, såsom valutatillägg, bränsletillägg, etc, tillkommer på priset. Information Antal deltagare: Minst 15, maximalt 24 Reseledare: Tuula Sjöholm Ort (antal nätter): Hotell Kairo (4): Marriott Omar Kahyam St: Katarina(1): St Katarina Guest House Flygplatshotellet i Kairo (1) : Novotel Abu Simbel (1): Seti Hotel Aswan (2): Isis Island Luxor (2): Winter Palace Flyg: Flyg från Köpenhamn direkt till Kairo med Egypt Air.. Inrikesflyg med Egypt Air. I resans pris ingår: Allt i dag-för-dag program, helpension, Visum, skatter och avgifter. Tilläggsvecka: Måste bokas hemifrån. Extra vecka vid Röda Havet är möjlig. Avresa till Röda Havet sker då med flyg från Kairo dag 8 på kvällen. Återresa till Kairo 7 nätter senare och hemresa samma dag från Kairo till Sverige. Klädsel/utrustning: En varm tröja, ficklampa, och kikare kan komma till användning. Våtservetter är alltid bra att ha till hands. Shopping: Kläder, skor, guld och smycken, konsthantverk, konstverk på papyrus, handvävda mattor/väggbonader, sidenmattor, parfym.

9 Mat och dryck: Billigt med svenska mått mätt. Trevis yoghurttabletter och Duccoral drickvaccin mot turistdiarré rekommenderas. Mobiltelefon: GSM-nätet fungerar i hela Egypten även SMS. 3G nätet fungerar utmärkt på de flesta ställen. Valuta: Kan växlas i Sverige eller vid ankomsten. Medtag US Dollar eller Euro för övrigt. Även Mastercard och VISA fungerar, även i uttagsautomater. Visum: Visum ingår i priset om du är medborgare i EU-land. Barn: Barn 0-1 år reser för 500:- och har ingen egen stol på flygplanet. Barn 2-11 år reser för 80% av priset i extrasäng i fullbetalande dubbelrum. I ordinarie bädd är det ordinarie vuxenpris. Barn som har fyllt 12 år eller fyller 12 år under resan räknas som vuxen

Egypten - Kairo och Nilenkryssning

Egypten - Kairo och Nilenkryssning Egypten - Kairo och Nilenkryssning Resa till Egypten med Nilenkryssning och Kairo Reskod: E1 Antal resdagar: 8 Avresa från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg med Egyptair varje söndag pris per person:

Läs mer

Egyptens fantastiska skatter & lyxig flodkryssning på Nilen

Egyptens fantastiska skatter & lyxig flodkryssning på Nilen Club Eriks noga utvalda upplevelser Egyptens fantastiska skatter & lyxig flodkryssning på Nilen Kairo - Giza - Luxor - Esna - Assuan Följ med på en lyxig upplevelse med svensk färdledning till Egyptens

Läs mer

Egypten Kairo. Pris per person per natt i dubbelrum med frukost från 325,-, med halvpension 570,- (jan)

Egypten Kairo. Pris per person per natt i dubbelrum med frukost från 325,-, med halvpension 570,- (jan) Egypten Att börja sin resa i Kairo, den muslimska världens kulturella och kommersiella centrum, är ett utmärkt sätt att möta Egypten. Här konfronteras du med Afrikas ojämförligt största stad, osminkad,

Läs mer

araoner YPTENSPECIALISTEN Specialresa för Mersmak Svensktalande professionell reseledare

araoner YPTENSPECIALISTEN Specialresa för Mersmak Svensktalande professionell reseledare Far araoner aonernas nas Egypten en Specialresa för Mersmak Svensktalande professionell reseledare EGYPTENSPECIALIS YPTENSPECIALISTEN Resan dag för dag Kairo - Alexandria - Aswan - Kryssning - Luxor 7

Läs mer

Egypten. ett mångsidigt resmål som lockar alltfler svenska besökare

Egypten. ett mångsidigt resmål som lockar alltfler svenska besökare Egypten ett mångsidigt resmål som lockar alltfler svenska besökare Egypten är ett populärt resmål i de nordiska länderna. Antalet besökare från särskilt Sverige har ökat dramatiskt det senaste halvåret.

Läs mer

EGYPTENSPECIALISTEN. Specialresa Senioruniversitetet. 2008 egyptenspecialisten.se

EGYPTENSPECIALISTEN. Specialresa Senioruniversitetet. 2008 egyptenspecialisten.se EGYPTENSPECIALISTEN Specialresa Senioruniversitetet Reseledare: Gertie Englund Fil dr i egyptologi vid Uppsala Universitet 2008 egyptenspecialisten.se Resan dag för dag Specialresa för Senioruniversitetet

Läs mer

EGYPTENSPECIALISTEN. Specialresa Klassiska Egypten. 2006-2007 egyptenspecialisten.se

EGYPTENSPECIALISTEN. Specialresa Klassiska Egypten. 2006-2007 egyptenspecialisten.se EGYPTENSPECIALISTEN Specialresa Klassiska Egypten 8 dagars paketresa till Egypten inklusive flyg, hotell och utflykter 2006-2007 egyptenspecialisten.se Resan dag för dag Kairo - Aswan - Kryssning - Luxor

Läs mer

EGYPTENSPECIALISTEN. Specialresa Faraoniska Egypten för Linköpings Universitet. 2006 egyptenspecialisten.se

EGYPTENSPECIALISTEN. Specialresa Faraoniska Egypten för Linköpings Universitet. 2006 egyptenspecialisten.se EGYPTENSPECIALISTEN Specialresa Faraoniska Egypten för Linköpings Universitet 8 dagars paketresa till Egypten inklusive flyg, hotell och utflykter Reseledare: Nils Billing Dr i egyptologi vid Linköpings

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Marockos kungliga städer

Marockos kungliga städer . Resefakta Var: Marrakech, Casablanca, Fes, Meknes, Rabat När: Året runt Längd: 7 nätter/8 dagar Visum krävs: Nej Pris från: 8590 SEK per person i delat dubbelrum. Marockos kungliga städer Om resan Marrakech,

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA Följ med till Edinburgh i hjärtat av Skottland. Bekanta dig med den skotska kulturen, storstadens attraktioner, den skotska gästfriheten och smaken av världens bästa whisky.

Läs mer

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet 2011-07-21 Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet Resa till Peking, Zhengzhou och Shaolin den 16-29 november, 2011, 14 dagar Vår resa går till Peking och därefter direkt vidare till

Läs mer

Burmas Underverk. Resan inkluderar NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH

Burmas Underverk. Resan inkluderar NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Burmas Underverk NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Planerad avgång 2013 Denna resa är just nu under produktion. Kontakta oss gärna så sätter vi upp dig på en intresselista.

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017!

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Landet som styrts av både Portugal och Indonesien innan det blev självständigt 1999 är en outforskad pärla i sydöstra Asien. På denna resa

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2013: 10/3, 16/3, 21/3, 26/3, 27/3, 28/3, 8/4, 9/4 (kontakta oss för senare avgångar) Det här är resan

Läs mer

Indiens pärlor. 12 DAGAR, DELHI-AGRA-FATEHPUR SIKRI-RANTHAMBORE- JAIPUR-MANDAWA Planerade avgångar 2012: 9-20/10, 5-16/11,

Indiens pärlor. 12 DAGAR, DELHI-AGRA-FATEHPUR SIKRI-RANTHAMBORE- JAIPUR-MANDAWA Planerade avgångar 2012: 9-20/10, 5-16/11, Indiens pärlor 12 DAGAR, DELHI-AGRA-FATEHPUR SIKRI-RANTHAMBORE- JAIPUR-MANDAWA Planerade avgångar 2012: 9-20/10, 5-16/11, På denna resa får du uppleva Indiens nästan overkliga blandning av överdådiga palats,

Läs mer

PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR SEVÄRDHETERNAS STAD PARIS SAINT-GERMAINE

PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR SEVÄRDHETERNAS STAD PARIS SAINT-GERMAINE RESA PARIS PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR Den vackra staden Paris, Frankrikes huvudstad, är en stad med många sidor och lager. Staden är full av storslagna och välkända monument och sevärdheter, men här

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Club Eriks noga utvalda upplevelser En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Två avresedatum!! 17-24 & 20-27 november 2016 Sista minuten-erbjudande till Kina

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR

RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR Tibet världens tak RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR Planerad avgång 2015: Denna resa är just nu under produktion. Kontakta oss gärna så sätter vi upp dig på en intresselista.

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Peking-Tibet med tåg

Peking-Tibet med tåg Peking-Tibet med tåg 13 DAGAR - PEKING-LHASA-GYANTSE-SHIGATSE planerade avgångar 2013: 25/6, 10-21/9 Pris i delat dubbelrum (enkelrumstillägg 2550kr) avresa 25/6 23650kr avresa 10/9 24650kr Denna kontrastrika

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015

En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015 En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015 Flera av Indiens viktigaste besöksmål ligger som ett pärlband, tvärs över norra Indien; Agra, Khajuraho, Varanasi. Detta är platser som alla gör ett djupt intryck

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad! WIEN MUSIK & KULTUR Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva. Donau delar staden

Läs mer

DRÖMRESAN TILL PROVENCE

DRÖMRESAN TILL PROVENCE DRÖMRESAN TILL PROVENCE Följ med till Provence och njut av det goda livet! Vår reseledare, Finn Emilsen, jobbar till vardags som vinimportör, med fokus på vin från Provence. Det började med ett vinslott

Läs mer

Dag 02: Ho Chi Minh Staden, Saigon Cu Chi Tunnlarna. Kort beskrivning. Dag 01: Ankomst Ho Chi Minh Staden, Saigon. Detta ingår

Dag 02: Ho Chi Minh Staden, Saigon Cu Chi Tunnlarna. Kort beskrivning. Dag 01: Ankomst Ho Chi Minh Staden, Saigon. Detta ingår Kort beskrivning Avresedatum enligt kundens önskemål (Flyg till och från Vietnam ingår ej) Detta ingår Inrikes flyg i Vietnam Engelsktalande guide under utflykterna 14 nätter med del i dubbelrum på hotell

Läs mer

Burmas Underverk. Planerad avgång 2012 21/11 Pris 29950kr, enkelrumstillägg 5995kr

Burmas Underverk. Planerad avgång 2012 21/11 Pris 29950kr, enkelrumstillägg 5995kr Burmas Underverk NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Planerad avgång 2012 21/11 Pris 29950kr, enkelrumstillägg 5995kr Burma är landet som länge varit stängt för besökare,

Läs mer

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016.

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016. LAOS. Resan startar i Unescos världsarv Luang Prabang. Här skall vi upptäcka omgivningarna till fots och från elefantryggen innan vi åker österut till de mystiska Plain of Jars. Vidare till det underbara

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Filharmonikernas Vänner Köpenhamn april 2019

Filharmonikernas Vänner Köpenhamn april 2019 Filharmonikernas Vänner Köpenhamn 11-13 april 2019 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Köpenhamn 11-13 april 2019 En konsert och operaresa till gemytliga Köpenhamn som lockar med vindlande gränder,

Läs mer

Telemark Döveförening till Bulgarien 8 dagar 2016

Telemark Döveförening till Bulgarien 8 dagar 2016 Telemark Döveförening till Bulgarien 8 dagar 2016 Dag 1: Vi flyger till Burgas Vår reseledare möter upp på Oslo Flygplats/Gardermoen. Flyg till Burgas. Efter ett par timmar i luften, landar vi i Bulgarien

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

Grönskande Kerala med höga berg, kryddor och långa stränder

Grönskande Kerala med höga berg, kryddor och långa stränder Grönskande Kerala med höga berg, kryddor och långa stränder 01-12 oktober 2015 Följ med till Kerala och upplev ett grönskande och prunkande Indien, som bjuder på kryddor och nyplockat te, kakao och färsk

Läs mer

Förenade Arabemiraten. obortom skyskraporna. Specialresor

Förenade Arabemiraten. obortom skyskraporna. Specialresor Förenade Arabemiraten obortom skyskraporna Specialresor Dubai, Al Ain & Abu Dhabi Förenade Arabemiraten har under senare tid genomgått en snabb utveckling, framför allt vad gäller arkitektur och byggnation

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN

MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN Makarska har en rik historia som sträcker sig tillbaka ända till Romarriket. I området finns fler vackra kyrkor som speglar stadens historia, inte minst genom bevarade konstverk

Läs mer

UFC 120 London UFC 120

UFC 120 London UFC 120 London UFC 120 London Åk till London för UFC 120 med Ciceron och FIghtplay och upplev MMA-världens största organisation live i en av världens mest dynamiska storstäder! London är staden som har allt, mat,

Läs mer

Värt att veta om Egypten. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om Egypten. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Egypten Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta om Egypten Huvudstad Invånarantal Språk Kairo 97 milj. Arabiska Religion Valuta Yta Sunni-Islam Egyptiskt pund 1 001 450 km² Här nedan

Läs mer

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING RESA CHAMONX VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC Chamonix, egentligen Chamonix-Mont-Blanc, är en ort belägen i regionen Rhône-Alpes i östra Frankrike, vid foten av Alpernas högsta berg Mont Blanc. Chamonix är till

Läs mer

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 Återhämtningsresa med Lise och Anna en härlig och inspirerande resa som passar både vana yogautövare och nybörjare. Tillsammans med Anna Hallén och Lise

Läs mer

Klassiska Jordanien kulturresa. Avresa från Stockholm eller Köpenhamn med Austrian Airlines varje fredag

Klassiska Jordanien kulturresa. Avresa från Stockholm eller Köpenhamn med Austrian Airlines varje fredag Rundresa i Jordanien Klassiska Jordanien kulturresa Reskod: J1 Antal resdagar: 7 Avresa från Stockholm eller Köpenhamn med Austrian Airlines varje fredag pris per person: från 13 500 kr per person för

Läs mer

Upptäck Novgorod vikingastad och ortodoxt centrum, 4 dagar. Avgång: 30 september - 3 oktober 2010 Avresa från Stockholm eller från Köpenhamn

Upptäck Novgorod vikingastad och ortodoxt centrum, 4 dagar. Avgång: 30 september - 3 oktober 2010 Avresa från Stockholm eller från Köpenhamn Upptäck Novgorod vikingastad och ortodoxt centrum, 4 dagar Avgång: 30 september - 3 oktober 2010 Avresa från Stockholm eller från Köpenhamn Sofiakatedralen i Novgorod Denna resa går till Novgorod län som

Läs mer

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Stockholm Helsingfors St. Petersburg Tallin - Riga Följ med oss under en härlig vecka ombord

Läs mer

Sydafrika stadspuls, safari och historia

Sydafrika stadspuls, safari och historia Sydafrika stadspuls, safari och historia 12 dagar i Sydafrika med svensktalande reseledare Reskod: ZA-2 Antal resdagar: 14 (varav 12 i Sydafrika) Pris Pris per person: 26 500 kr Vad ingår i priset? Flyg

Läs mer

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND RESA MILANO VACKRA ITALIEN OCH MILANO Italien är med sina 60,6 miljoner invånare det femte mest folkrika landet i Europa. Den näst största staden är Milano, belägen i Lombardiet. Ett vackert kullandskap

Läs mer

Judendomen. Judendomen är den näst äldsta av världsreligionerna. Den har funnits sedan ungefär 1200 år före Kristus. Judendomen har en grundare, Mose.

Judendomen. Judendomen är den näst äldsta av världsreligionerna. Den har funnits sedan ungefär 1200 år före Kristus. Judendomen har en grundare, Mose. Judendomen Judendomen är den näst äldsta av världsreligionerna. Den har funnits sedan ungefär 1200 år före Kristus. Judendomen har en grundare, Mose. Abraham, judarnas stamfader, vandrade ut från dagens

Läs mer

SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer

SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer 03 JULI Ankomst Gruppen hälsas välkommen och bussen kör utan större stopp till Borgarnes som ligger ca. 12 mil, ca 2 timmar från flygplatsen.

Läs mer

Bibelresa till Egypten 9-18 november 2018

Bibelresa till Egypten 9-18 november 2018 Bibelresa till Egypten 9-18 november 2018 Program Fredag 9 Nov: Resdag. 06:50 avgång från Arlanda mellanlandning i Wien 14:55 ankomst Kairo 14:45 avgång från Kastrup direktflyg 20:05 ankomst Kairo 1,5

Läs mer

Klassiska Vietnam 15 DAGAR HANOI HALONG BAY HUE HOI AN HO CHI MINH CITY PHU QUOC

Klassiska Vietnam 15 DAGAR HANOI HALONG BAY HUE HOI AN HO CHI MINH CITY PHU QUOC Klassiska Vietnam NYTT PROGRAM! 15 DAGAR HANOI HALONG BAY HUE HOI AN HO CHI MINH CITY PHU QUOC Följ med till Vietnams mest omtyckta platser! Resan inleds i Hanoi, följt av det storslagna skärgårdslandskapet

Läs mer

Jordanien. 3-12 november 2014. Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare.

Jordanien. 3-12 november 2014. Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare. Jordanien Rundresa genom Jordanien Vi besöker Amman, Jerash, Anjon, berget Nebo, Madaba, Kerak och klippstaden Petra. Jeepsafari i Wadi Rum. Sol och bad får vi vid Döda havet och i Aqaba vid Röda havet.

Läs mer

Bodensjön runt 5-13 juli 2016

Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Jubileumsresa Ryssbybygdens Buss firar 30 år Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Achim Mende/Internationale Bodensee Tourismus GmbH Cykla Bodensjön runt 9 dagar 2016 firar Ryssbybygdens Buss 30 år. Detta firar

Läs mer

Upplev Dublin i full feststämning!

Upplev Dublin i full feststämning! Upplev Dublin i full feststämning! Tradfest är en musikfestival som arrangeras varje år i Dublin, med konserter och musikaliska upplevelser i hela fem dagar! Tradfest är en folkmusikfestival med fokus

Läs mer

Abrahams barn. Syskonreligionerna Judendom, Kristendom och Islam

Abrahams barn. Syskonreligionerna Judendom, Kristendom och Islam Abrahams barn Syskonreligionerna Judendom, Kristendom och Islam Abrahamitiska religioner Mose grundade judendom. Jesus grundade kristendom. Muhammed grundade islam. Abraham Abraham är stamfader till de

Läs mer

Burmas gömda skatter

Burmas gömda skatter Burmas gömda skatter NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska sevärdheter

Läs mer

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Grönland 2016 Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden Uummannaqfjorden på nordvästra

Läs mer

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016 Resa till Dalarna 8-11 augusti 2016 8 augusti - måndag Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till rastplatsen Väst Göte, vid Vättern norr om Bankeryd, där vi gör uppehåll, då det blir

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar

Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar Dag 1, 28 september Från Sverige flyger vi till Amsterdam, och sedan vidare till Lima, huvudstaden i Peru,

Läs mer

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014.

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Reseprogram: Dag 1-2 Avresa från Kastrup med mellanlandning i Doha. Ankomst till Entebbe. Vi spenderar dagen och natten

Läs mer

H & H Travel in Style

H & H Travel in Style 1 H & H Travel in Style since 2005 Resa med Leif Hjärre till faraonernas land, 12 dagar Okt 6 Stockholm - Kairo Avresa från Oslo, Arlanda resp. Köpenhamn tidig morgon med Lufthansa. Efter mellanlandning

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

Drömmarnas Indien 12 DAGAR DELHI-VARANASI-KHAJURAO-AGRA-FATEHPUR SIKRI- JAIPUR-MUMBAI

Drömmarnas Indien 12 DAGAR DELHI-VARANASI-KHAJURAO-AGRA-FATEHPUR SIKRI- JAIPUR-MUMBAI Drömmarnas Indien 12 DAGAR DELHI-VARANASI-KHAJURAO-AGRA-FATEHPUR SIKRI- JAIPUR-MUMBAI Följ med till sagornas land! I Varanasi ser vi pilgrimerna bada i den heliga floden Ganges och i Jaipur möts vi av

Läs mer

Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012

Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012 Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012 Veneto är ett mycket omväxlande landskap med otroligt vacker natur i form av berg & dalar, kulturstäder och inte minst italiens största sjö, Gardasjön

Läs mer

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Viajar EXTREMADURA Svensk översättning resa KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Nu har du tillfälle att uppleva Spanien och dess inland pa ett nytt och annorlunda sätt. Vi erbjuder hög kvalitet, naturupplevelser,

Läs mer

BALTIKUM. med Estland, Lettland och Litauen. Tid: 2-8 juni Avresa: 2 juni kl 08.20 från: Träffpunkten i Färjestaden

BALTIKUM. med Estland, Lettland och Litauen. Tid: 2-8 juni Avresa: 2 juni kl 08.20 från: Träffpunkten i Färjestaden SPF SENIORERNA SOLVÄNDAN OCH SYD ÖLAND BALTIKUM LÄS, LÄR OCH RES med Estland, Lettland och Litauen Tid: 2-8 juni Avresa: 2 juni kl 08.20 från: Träffpunkten i Färjestaden Pris: 7.200 kr i dubbelrum. Enkelrum:

Läs mer

VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018

VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018 VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018 Sommaren är nu i sin högform, men snart nog blir det höst igen! Varför inte tillbringa en del av denna på den italienska ön Ischia!? Följ med VIMIL

Läs mer

Hockeyresa USA, 28 feb. > 7 mars 2014

Hockeyresa USA, 28 feb. > 7 mars 2014 Hockeyresa USA, 28 feb. > 7 mars 2014 Häng med Hesa Fredrik till Phoenix och upplev Oliver Ekman Larsson, bröderna Sedin och flera andra NHL svenskar Live! Det preliminära programmet för resan ser ut enligt

Läs mer

ISTANBUL 5 9 Maj 2011

ISTANBUL 5 9 Maj 2011 Blå Moskén ISTANBUL 5 9 Maj 2011 Följ med på en fascinerande långhelg i Istanbul Europas kulturhuvudstad 2010 Vi åker till Istanbul, Vikingarnas Miklagård. Under denna resa kommer du att få uppleva flera

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014

Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014 Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014 Det här är resan för dig! I Mästarens Spår H ISRAEL I MAJ 2014 Res med bibel- och Israelkunniga reseledare Se vi gå upp till Jerusalem Upplev herdarnas

Läs mer

Att samtala om: Vad krävs för att vara muslim?

Att samtala om: Vad krävs för att vara muslim? Islam Film! Att samtala om: Vilka fördomar hade tjejen i filmen möts av? Vilka fördelar såg flickan i filmen med att vara muslim? Vad krävs för att vara muslim? Islam är en monoteistisk, abrahamitisk religion.

Läs mer

Frukost alla dagar, samt måltider exklusive måltidsdryck enligt program Luftkonditionerad transport

Frukost alla dagar, samt måltider exklusive måltidsdryck enligt program Luftkonditionerad transport Kort beskrivning Avresa 2014-12-23 Följ med på en resa där du får uppleva den sprudlande Ho Chi Minh City, Saigon. Resa genom Mekong Detta ingår Inrikes flyg i Vietnam Engelsktalande guide 14 nätter med

Läs mer

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som Ön Av Darin Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker lugna henne. Jag

Läs mer

T Ä N K M I L J Ö S M A R T ÅK B U S S M E D O S S P Å V A N D R I N G S R E S A T I L L Ö S T E R R I K E

T Ä N K M I L J Ö S M A R T ÅK B U S S M E D O S S P Å V A N D R I N G S R E S A T I L L Ö S T E R R I K E T Ä N K M I L J Ö S M A R T ÅK B U S S M E D O S S P Å V A N D R I N G S R E S A T I L L Ö S T E R R I K E V A N D R I N G S R E S A T I L L H O P F G A R T E N 7 1 5 S E P T E M B E R H O P F G A R T

Läs mer

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande Kursresa till Zanzibar Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande 15-22 juni 2016 Privat tillägg: Safari i Masai Mara 21-28 juni Resprogram Håkmark 213 905 91 UMEÅ SWEDEN tel. +46(0)90-383

Läs mer

NHL Live! Hockeyresa, Los Angeles 14 > 20 mars 2016

NHL Live! Hockeyresa, Los Angeles 14 > 20 mars 2016 NHL Live! Hockeyresa, Los Angeles 14 > 20 mars 2016 Häng med till Kalifornien, flyg nonstop med SAS från Arlanda, se 3 NHL matcher med bl.a Henke Lundqvist och hans Rangers och träffa Sollentunakillen

Läs mer