EGYPTEN. Program. Tuula Sjöholm Södra Björstorps säteri Brösarp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "EGYPTEN. Program. Tuula Sjöholm Södra Björstorps säteri 277 55 Brösarp 0414 73 120 0708 85 28 45 tuula.sjoholm@sodrabjorstorp.se"

Transkript

1 EGYPTEN Program Tuula Sjöholm Södra Björstorps säteri Brösarp

2 EGYPTEN Program Dag 1. Ankomst till Kairo och vid tidig eftermiddagslandning, middag på hotellet. Dag2. När vi ätit frukost får vi uppleva Afrikas största stad Kairo. På en stadsrundtur som för oss genom ett folkmyller utan like och en obeskrivlig trafik får vi uppleva några av den islamiska arkitekturens förnämsta verk samtidigt som vi upplever en bit av dagens Egypten. I Salah ad-dins (vi säger Saladin) Citadell från 1100-talet besöker vi Muhammed Alis moské Alabastermoskén från Från höjden där Citadellet ligger har vi också en ögonbedövande utsikt över Kairo. I Alabastermoskén bekantar vi oss med islam koranen och hur islam kom till Egypten och vad den står för. Därefter fortsätter vi till Sultan Hassan moskén från 1350-talet, som anses vara det förnämsta exemplet på egyptisk arabisk arkitektur. Här hittar vi Kairos högsta minaret nästan 82 meter hög. Vi avslutar förmiddagen med ett besök i Ibn Tulun moskén från 879. En av de äldsta i Kairo. Med sin enkla storslagenhet en av islamiska arkitekturens pärlor. Lunch äter vi i närheten av Kairos Nilometer som finns på ön Rhoda. På eftermiddagen beger vi oss till de stora basarerna Khan el- Khalili som har anor från medeltiden och är en av de största i Mellanöstern. Här luktar det av kryddor,glänser av guld och silver och här kan du tillfredställa din köplust av praktiskt taget vad du än önskar dig. I närheten finns El Azhar moskén som är en av de viktigaste moskéerna och lärocentra i den muslimska världen. El Azhar sägs vara världens äldsta universitet.och stod färdigt 972. Kanske är vi färdiga för återresan till hotellet. Där vi kan vila lite, dricka en kopp te eller ta ett dopp i poolen. Med många nya intryck har vi mycket att prata om när vi på kvällen äter middag tillsammans.

3 Dag 3. Efter frukost, i tidig morgonstund när vi ännu förnimmer morgonsvalkan, åker vi söderut genom Nillandskapet för att börja från början vid resterna av Memphis, faraonernas första huvudstad. När vi beskådat alabastersfinxen och kollossalstatyn av Ramses II fortsätter vi till Saqqara, de tidiga dynastiernas gravområde. Här föddes arkitekturen för 4800 år sedan, då översteprästen och världens första geni Imhotep byggde trappstegspyramiden åt farao Zoser. I hovmannen Ti s grav, en av de minsta, ser vi både roande och tankevärda reliefer om livet i Egypten för fyra och ett halvt årtusende sedan. Vi vänder tillbaka till storstaden men gör ett uppehåll vid Wissa Wassef Art Centre i byn Harraniyya. Här får vi uppleva en vävkonst som framkallas genom flinka fingrar, lysande färger och mönster som bara finns i väverskans huvud. Och allt i mycket enkla vävstolar. Trappstegspyramiden Keopspyramiden Lunch äter vi tillsammans på det välkända Mena House som ligger vid de stora pyramiderna. Efter lunch väntar storslagna upplevelser på Gizaplatån. Keops, Kefren och Mykerinos pyramiderna är tillsammans det enda kvarvarande av antikens sju underverk. Vi känner oss små utanför Keopspyramiden och de som så önskar kan förhoppningsvis - ta sig in i kungakammaren medan vi andra nöjer oss med pyramidens absoluta storslagenhet utanför. Därefter går vi till solbåten ca år gammal som bevaras i ett speciellt museum vid foten av Keopspyramiden. (Eventuellt gör vi jämförelser med Wasa eller?!) Kefrens stilrena daltempel får oss att förundras över de gamla egyptiernas oerhörda skicklighet inom arkitektur och på en klipphylla bakom daltemplet står vi öga mot öga med Sfinxen väktaren som sett alla soluppgångar från tidens begynnelse. Vi äter middag i närheten av pyramiderna och efteråt beskådar vi Ljud och Ljusspelen vid dessa förtrollande monument i den nattsvarta kvällen. Med svåröverträffade effekter presenteras faraonernas och Egyptens historia på engelska. Dagen går mot sitt slut och efter en upplevelserik dag längtar vi kanske efter sängen. Dag 4. Nya upplevelser - och helt andra än dagen innan. När vi ätit frukost beger vi oss till det gamla Kairo, den gamla kristna stadsdelen,byggd kring resterna av den rommerska fästningen Babylons murar. Stadsdelen är en oas mitt i storstadens larm med tysta,trånga gränder och många heliga platser. Här besöker vi en koptisk kyrka kanske St. Sergius kyrkan, där man tror att den Heliga Familjen vistats under sin flykt i Egypten. Om tillfälle ges besöker vi också synagogan alldeles i närheten. Det finns också tid och möjligheter att shoppa i gamla Kairo.

4 Lunch äter vi ute i trädgården eller inne på Nile Hilton, nära Nilens strand. Vi är på gångavstånd från Egyptiska Museet där vi skall tillbringa eftermiddagen. Här står det gamla Egypten på parad och vi kommer att uppleva fantastiska möten med de gamla egyptierna. Här kan vi insupa deras konst, historia, bedrifter och segrar. Vi kan också beundra de gamla egyptiernas yrkesskicklighet genom tusetals år. Vi fär uppleva faraonernas och folkets liv och i mumieavdelningen fär vi en titt in i det eviga livet. Tutanchamons gravskatter är bara en av höjdpunkterna. Dagen avslutas med middag på hotellet och vi summerar våra intryck från den först delen av resan. Dag 5. Efter en tidig frukost ger vi oss iväg på en spännande busstur som för oss genom tunneln under Suezkanalen, ett under av ingenjörskonst På andra sidan befinner vi oss på Sinaihalvön som kilar in sig mellan Suezviken och Aqqabaviken. Geografiskt befinner vi oss i Asien. De röda bergsområdena i det inre av Sinaihalvön gömmer många heliga platser för både judar, kristna och muslimer. Faraonerna hämtade de blåaste turkoser, guld och koppar härifrån. Här möter vi Röda havet med kanske världens mest fantastiska marina liv. Med några korta stopp ett för att äta vår medhavda lunchbox - kommer vi så småningom att stå inför Sinaiberget, där Moses mottog stentavlorna, och St. Katarinaklostret. Klostret sägs vara kristenhetens äldsta fungerande kloster. Vi bor på härbärget som ligger precis utanför klostermurarna och vi äter middag i restaurangen. Dag 6. Klockan ringer mycket tidigt för att vi skall hinna uppleva en strålande soluppgång med djupare toner uppe på Mosesberget. Efter en ansträngande vandring upp(beroende på var och ens kondition) tar vi oss ner genom ett fantastiskt berglandskapet och stannar till vid biktportarna och förundras över trons makt. Frukosten serveras innan vi köar för att se klostret och kyrkan. Vi besöker också museet med några av världens äldsta ikoner. Fram på sen förmiddag gör vi en ny resa genom det spännande bergs- och ökenlandskapet tillbaka till Kairo till ett hotell nära flygplatsen. Vi stannar och äter vår medhavda lunchbox. Middag äter vi i Kairo. Dag 7. Efter frukost flyger vi till Abu Simbel där vi tar in på Hotell Seti och äter lunch - på eftermiddagen vilar vi vid poolen och funderar över vad vi hittills upplevt. På kvällen är det dags för resans andra Ljud och Ljusspel. Vid Ramses II och hans favorithustru Nefertaris ökentempel får vi en ny historielektion. En något modernare tekniskt sett föreställning. Precis som Ramses skulle ha velat. Ramses historia om

5 segrar men också Egyptens. Middagen serveras på hotellet före eller efter föreställningen. Därefter gäller det att överraska sängen vi skall upp tidigt nästa morgon. Dag 8. I den kylslagna ökenmorgonen gör vi ett återbesök vid templen för att uppleva dessa när de skall ses i soluppgången. De är byggda till morgonsolens gud Re Horachtes ära. Att stå framför det stora templet en aning morgonfrusen och se morgonsrodnaden i olika nyanser färga tempelfasaden från röda toner över rosa till solgult är betagande. De första strålarna fångas upp av fasadens soluppgångshälsande babianfris högst upp på templet för att snabbt spridas till de 22 meter höga kollossalstatyerna av Ramses II. Skådespelet blir ett oförglömligt minne tillsammans med besöket inne i templet med storslagna reliefer i klara originalfärger från ca f.kr. En fråga hänger i luften har dessa tempel verkligen flyttats?? Frukost och flyg till Assuan det bibliska Syene. Ramses II tempel, Abu Simbel Högdammens kraftverk Assuan ligger alldeles norr om Kräftans vändkrets på gränsen till tropikerna. Assuan är de vackra och stolta nubiernas huvudstad som en gång hörde till den trettonde sykomorprovinsen i Övre Egypten. Här blomstrade gränshandeln mellan två kulturer Egyptens och Nubiens i tusentals år. Assuan räknas till en av världens solrikaste och regnfattigaste platser. På väg till hotellet från flygplatsen stannar vi till vid Höga Dammmen Nassersjön som invigdes 1971 och förundrar oss över det moderna Egyptens monument. Obelisken är en solsymbol och den kvinnliga faraon Hatchepsut var dotter till den högste guden solguden Amon och till hans ära reste hon flera obelisker. Vid hennes ofullbordade obelisk i de faraoniska granitbrotten utanför Assuan gör vi naturligtvis ett besök. Isistemplet på Philaeön flyttades i ett UNESCO-projekt mellan åren till ön Agilikia och här levandegörs Osirislegenden. Detta är ett av Egyptens vackraste och mest intressanta tempel. In på 500-talet utövades den fornegyptiska religionen här. Kejsar Justinianus stängde templet, prästerna murades in och även det gamla språket dog ut. Lunch äter vi mitt i Assuan och därefter åker vi hem till hotellet och vilar efter en upplevelserik dag. Ett bad i poolen före middagen på hotellet känns säkert bra. Dag 9. Efter frukost besöker vi ubiska museet som på ett förträffligt sätt åskådliggör Nubiens historia och det nubiska folkets levnadsvanor. Här finns föremål från utgrävningar i Nubien det mest utgrävda området i Egypten men också föremål från egyptiska, koptiska och islamiska museerna i Kairo.

6 Lunch äter vi vid poolen på vårt hotell. På eftermiddagen någon gång seglar vi ut på Nilen i en flatbottnad felukka med de vackraste latinsegel. Vår nubiska dag avslutas med middag på en nubisk restaurang. Dag 10. Efter en god natts sömn vaknar vi pigga och nyfikna på nya äventyr. Efter frukost flyger vi till Luxor antikens Tebe världens centrum på den tiden. Här bor vi på det anrika Old Winter Palace, alldeles nära Nilen. På hotellets terrass med utsikt över Nilen får vi tillfälle att dricka te vid solnedgången någon av dagarna. Vi börjar med att besöka Karnaktemplet, ett av världens största tempelanläggningar. Tempelområdet skapades under nära 2000 års byggande. I stora hypostalhallen står 134 kolonner som är mer än 20 meter höga och upptar en yta av ca kvm. Notre Dame skulle ledigt rymmas på denna yta. Lunch äter vi mitt emot hotellet. På eftermiddagen tar vi det lite lugnt. Kanske ett bad i poolen eller ett besök i basaren lockar. Dagens upplevelser är inte slut. Efter solnedgången skall vi se Luxortemplet. Relieferna upplevs bäst då. Dagsljuset är för starkt. I det vackra Luxortemplet firades Opetfesten där Tebes gudatriad Amon, Mut och Khonsu gjorde sitt årliga framträdande för folket. Vi äter middag på hotellet. Hypostalhallen, Karnak Te i solnedgången, Old Winter Palace Dag 11. Undet tidig morgontimme efter frukost tar vi oss över Nilen till den västra stranden västbanken solnedgångens strand dödens strand. I det karga, otillgängliga bergsmassivet bakom den thebanska slätten, lät tre dynastiers härskare hugga ut och inreda sina, som de trodde, för evigt skyddade gravar i Konungarnas dal. Ett hopp som kom på skam redan i antiken. Alla gravarna plundrades nästan helt utom en Tutanchamons. Vi besöker Tut s grav och någon av de förnämsta gravarna. Många av dem är djupa, vindlande schakt som byggnadsverk är de lika imponerande som pyramiderna. Hatchepsuts dödstempel Memnonkolosserna

7 I Deir el Bahari ligger Hatchepsuts terrasstempel. Här hittar vi världens första reseskildring och kanske världens äldsta bevarade kärleksbrev. Många anser att detta tempel är det vackraste som någonsin byggts omslutet av de spektakulära thebanska bergen. Härnäst tittar vi in i några av de vackra evighetsboningar, de s.k. adelsmannagravarna i gravplundrarbyn Qurna. Här får vi uppleva fantasieggande framställningar av storbondeliv, fiske, jakt, hantverk, musik och fest. Det är nästan så att man inte tror sina ögon. I gravbyggarbyn Deir el Medina tittar vi in i Sennudjems grav som kanske är den mest intakta i hela Egypten och dessutom såå vacker. Orginalfärgerna lyser mot oss som om de vore målade i går. På hemvägen innan vi åker till vårt hotell stannar vi till vid de sägenomspunna Memnonkolosserna Lunch har vi ätit någostans på Västbanken. Eftermiddagen är ledig för vila, bad, shopping och/eller tedrickning på terrassen. Under vår sista kväll sammanfattar vi våra intryck av det gamla Egypten och dagens Egypten och avslutar resan med en avskedsmiddag på hotellet. Dag 12. Efter frukost flyger vi till Kairo för fortsatt resa till Köpenhamn och hem. EFTERÅT FINNS MINNENA KVAR

8 Pris per person i dubbelrum per person i singelrum Priser har fastställts enligt US Dollarkurs per den Försäkring: Avbeställningsskydd Försäkring: Prisgaranti 5% av resans pris 5% av resans pris mer info i resevillkor Garanterar att inga tillägg, såsom valutatillägg, bränsletillägg, etc, tillkommer på priset. Information Antal deltagare: Minst 15, maximalt 24 Reseledare: Tuula Sjöholm Ort (antal nätter): Hotell Kairo (4): Marriott Omar Kahyam St: Katarina(1): St Katarina Guest House Flygplatshotellet i Kairo (1) : Novotel Abu Simbel (1): Seti Hotel Aswan (2): Isis Island Luxor (2): Winter Palace Flyg: Flyg från Köpenhamn direkt till Kairo med Egypt Air.. Inrikesflyg med Egypt Air. I resans pris ingår: Allt i dag-för-dag program, helpension, Visum, skatter och avgifter. Tilläggsvecka: Måste bokas hemifrån. Extra vecka vid Röda Havet är möjlig. Avresa till Röda Havet sker då med flyg från Kairo dag 8 på kvällen. Återresa till Kairo 7 nätter senare och hemresa samma dag från Kairo till Sverige. Klädsel/utrustning: En varm tröja, ficklampa, och kikare kan komma till användning. Våtservetter är alltid bra att ha till hands. Shopping: Kläder, skor, guld och smycken, konsthantverk, konstverk på papyrus, handvävda mattor/väggbonader, sidenmattor, parfym.

9 Mat och dryck: Billigt med svenska mått mätt. Trevis yoghurttabletter och Duccoral drickvaccin mot turistdiarré rekommenderas. Mobiltelefon: GSM-nätet fungerar i hela Egypten även SMS. 3G nätet fungerar utmärkt på de flesta ställen. Valuta: Kan växlas i Sverige eller vid ankomsten. Medtag US Dollar eller Euro för övrigt. Även Mastercard och VISA fungerar, även i uttagsautomater. Visum: Visum ingår i priset om du är medborgare i EU-land. Barn: Barn 0-1 år reser för 500:- och har ingen egen stol på flygplanet. Barn 2-11 år reser för 80% av priset i extrasäng i fullbetalande dubbelrum. I ordinarie bädd är det ordinarie vuxenpris. Barn som har fyllt 12 år eller fyller 12 år under resan räknas som vuxen

Kon-tiki resor. Uzbekistan

Kon-tiki resor. Uzbekistan Uzbekistan Resdatum 2015 22 oktober-3 november 2016 6-18 oktober Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och utflykter sker med privat fordon,

Läs mer

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se M RESOR 2015 2015 Det är fantastiskt roligt och vi är otroligt stolta över att så många människor har följt med oss genom åren! Nu ser vi fram emot ett nytt år med en del nya resmål men naturligtvis finns

Läs mer

GRUPPRESOR 2015. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Italien Holland Frankrike. Flygresor Island USA Indien 031-55 00 00. www.rolfsbuss.

GRUPPRESOR 2015. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Italien Holland Frankrike. Flygresor Island USA Indien 031-55 00 00. www.rolfsbuss. GRUPPRESOR 2015 Storstäder Berlin London Barcelona Bussresor Italien Holland Frankrike Flygresor Island USA Indien 031-55 00 00 www.rolfsbuss.se Det är lätt att följa med! Våra bussar startar från Ulricehamn

Läs mer

Vamos Peru 14 dagars rundresa!

Vamos Peru 14 dagars rundresa! Vamos Peru 14 dagars rundresa! Låt din dröm bli verklighet och njut av en oförglömdig resa till Sydamerika med bästa tänkbara service och komfort. En resa som är något alldeles extra med dig som gäst i

Läs mer

031-55 00 00. www.rolfsbuss.se GRUPPRESOR 2014. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Polen Toscana Holland

031-55 00 00. www.rolfsbuss.se GRUPPRESOR 2014. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Polen Toscana Holland GRUPPRESOR 2014 Storstäder Berlin London Barcelona Bussresor Polen Toscana Holland Flygresor Rom Sorrento Andalusien New York resmål till mer 110 än 30 länder 031-55 00 00 www.rolfsbuss.se i Reseinformation

Läs mer

Christers Resor. Buss- & Flygresor Resor med reseledare SPECIALISTER PÅ RESOR TILL: ISLAND, USA OCH SKAGEN GRUPPRESOR FÖR INDIVIDUALISTER

Christers Resor. Buss- & Flygresor Resor med reseledare SPECIALISTER PÅ RESOR TILL: ISLAND, USA OCH SKAGEN GRUPPRESOR FÖR INDIVIDUALISTER Christers Resor Buss- & Flygresor Resor med reseledare 2010 GRUPPRESOR FÖR INDIVIDUALISTER SPECIALISTER PÅ RESOR TILL: ISLAND, USA OCH SKAGEN Flygresor med reseledare: Färöarna 11 Grönland 9 Island sagornas

Läs mer

Burma (Myanmar) Kon-tiki resor. Resdatum 2016 21 februari-6 mars

Burma (Myanmar) Kon-tiki resor. Resdatum 2016 21 februari-6 mars Burma (Myanmar) Resdatum 2016 21 februari-6 mars Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och utflykter sker med privat buss, chaufför samt

Läs mer

SPF föreningars DEL I RESA program 2014

SPF föreningars DEL I RESA program 2014 SPF föreningars DEL I RESA program 2014 AKTUELLT DEL I RESA PROGRAM FINNS PÅ WWW.RESESKAPARNA.SE/SPFRESOR Ett urval av resor för SPF föreningar som vill dela avresa och bredda sitt reseprogram för sina

Läs mer

Foto: Österreich werbung/ Chile & Argentina. m ed Pantagonien, Eldslandet & Påskön

Foto: Österreich werbung/ Chile & Argentina. m ed Pantagonien, Eldslandet & Påskön Foto: Österreich werbung/ Chile & Argentina m ed Pantagonien, Eldslandet & Påskön Välkomm en m ed till Chile & Argentina för fantakstiska upplevelser och underbar natur! Patagonien med glaciärer och fantastiska

Läs mer

Stora trädresan med Södra. till nordvästra USA 19-30 okt 2014

Stora trädresan med Södra. till nordvästra USA 19-30 okt 2014 Stora trädresan med Södra till nordvästra USA 19-30 okt 2014 Preliminärt program Söndag 19/10 Vi samlas på Kastrup eller Arlanda på förmiddagen för avresa med Iceland Air till Seattle via Island med ankomst

Läs mer

På promenad med Peter i Paris! 5-9 september 2011

På promenad med Peter i Paris! 5-9 september 2011 På promenad med Peter i Paris! 5-9 september 2011 Följ med på en annorlunda resa till Frankrikes underbara huvudstad Paris! Vi kommer under denna resa att se och uppleva Paris och dess invånare på nära

Läs mer

Res med. till Israel 2014

Res med. till Israel 2014 Res med till Israel 2014 FÖLJ MED OSS TILL ISRAEL och upplev landet som ständigt är i händelsernas centrum och där Jesus själv vandrade omkring. Låt dig bli betagen av skönheten och platserna som inte

Läs mer

Resedagbok. Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014. Machame Route, Whiskey rutten

Resedagbok. Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014. Machame Route, Whiskey rutten Resedagbok Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014 Machame Route, Whiskey rutten Nu är 6 månaders fysisk och mental förberedelse till ända och det är dags för en ny utmaning. Jag ska ta mig

Läs mer

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer

RESENYTT. Nu presenterar vi vinterns och vårens resor 2014. Sista bokningsdag. Nyhetsbrev via e-mail. .se. es.se. .duvres. 0278-16005, www.

RESENYTT. Nu presenterar vi vinterns och vårens resor 2014. Sista bokningsdag. Nyhetsbrev via e-mail. .se. es.se. .duvres. 0278-16005, www. BONUSPAKET Kampanjerbjudande under hela oktober! Uppge följande kod vid bokning av någon av våra resor i Resenytt, bonuspaket oktober 2013 Bonuspaketet innehåller en tub med Ahava fot eller handkräm samt

Läs mer

Stora trädresan med Södra till nordvästra USA 20 sept 2 okt 2015

Stora trädresan med Södra till nordvästra USA 20 sept 2 okt 2015 Stora trädresan med Södra till nordvästra USA 20 sept 2 okt 2015 Preliminärt program söndag 20/9 sverige seattle Vi samlas på Kastrup eller Arlanda på förmiddagen för avresa med Iceland Air till Seattle

Läs mer

Välkommen till oss på Röke Buss

Välkommen till oss på Röke Buss BUSSRESOR 2015 visitfinland Välkommen till oss på Röke Buss Låt oss servera Dig alla godbitarna för det nya reseåret! Vår katalog är fylld med inspirerande innehåll, allt för att Du ska kunna drömma, önska

Läs mer

BRA ATT VETA INNAN. Tack för en fantastisk resa. Hälsa William för fina insatser i Tanzania och Eco Tour på Zanzibar.

BRA ATT VETA INNAN. Tack för en fantastisk resa. Hälsa William för fina insatser i Tanzania och Eco Tour på Zanzibar. 1 Upplev afrika med oss Under min första resa till Afrika skrev jag i min dagbok: Om du någon gång känner dig deppig eller trött, bara tänk: Jag är i Afrika. JAG ÄR I AFRIKA! Les fous d Afrique kallar

Läs mer

Ett samarbete mellan Grimslövsbuss, Moheda Buss, Sven Carlsson Trafik och Erlings resor

Ett samarbete mellan Grimslövsbuss, Moheda Buss, Sven Carlsson Trafik och Erlings resor Vår, sommar & höst Vår, sommar & höst 2011 Ett samarbete mellan Grimslövsbuss, Moheda Buss, Sven Carlsson Trafik och Erlings resor Upplevelser med KronobergsResor 2011 Efter ett mycket lyckat år för KronobergsResor

Läs mer

Resor med SPF Stockholmsdistriktet och CK:s Resor till: ISLAND FÄRÖARNA SKAGEN MINNESOTA THAILAND

Resor med SPF Stockholmsdistriktet och CK:s Resor till: ISLAND FÄRÖARNA SKAGEN MINNESOTA THAILAND För mer info och bokning maila christer@cksresor.se www.cksresor.se SPF Stockholmsdistriktet i samarbete med CK:s Resor Resor med SPF Stockholmsdistriktet och CK:s Resor till: ISLAND FÄRÖARNA SKAGEN MINNESOTA

Läs mer

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 Deltagare: Betalning: Namn: HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 ÄVENTYRSRESA MED RIDNING & AKTIVITETER FÖR ICKE RIDANDE Med: Ridning bland vildhästar i bergen, nyårsfest & klassisk jeepsafari i

Läs mer

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! I grova drag följer vi denna rutt: 17/10: Avresa från Sverige 18/10: Ankomst Kapstaden 19/10 Stellenbosch,

Läs mer

sida 12 sida 26 sida 44

sida 12 sida 26 sida 44 Thailand Phuket Phuket är Thailand när det är som bäst! Här kan du njuta av små enskilda stränder, vackra korallrev, mystiska tempel, fantastisk shopping och dans hela natten. Phuket är Thailands största

Läs mer

Kon-tiki resor. Påskön och Chile

Kon-tiki resor. Påskön och Chile Påskön och Chile Resdatum 2016 1-16 februari Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och utflykter sker med privat fordon, chaufför samt engelsktalande

Läs mer

48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu

48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu Nr 1 2009 Årgång 5 www.scandjet.se 48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu Upptäck Kroatien på bästa sätt! Krydda din resa med en

Läs mer

ResTeamet. Bussresor 2015. Resor med personlighet! 20 år. Gratis anslutning från 16 orter i Skåne!

ResTeamet. Bussresor 2015. Resor med personlighet! 20 år. Gratis anslutning från 16 orter i Skåne! ResTeamet Bussresor 2015 Resor med personlighet! 20 år 1995-2015 Gratis anslutning från 16 orter i Skåne! Upp till 400 kronor i boka tidigt rabatt t.o.m. den 5 februari RESOR MED PERSONLIGHET! I år firar

Läs mer

Följ med oss på äventyr! Istanbul sid 6. Kroatien sid 4, 18-19. Gotland sid 32. Florida sid 28. Viking Line sid 48-49. Muminvärlden sid 44

Följ med oss på äventyr! Istanbul sid 6. Kroatien sid 4, 18-19. Gotland sid 32. Florida sid 28. Viking Line sid 48-49. Muminvärlden sid 44 20 15 Följ med oss på äventyr! Istanbul sid 6 Florida sid 28 Kroatien sid 4, 18-19 Muminvärlden sid 44 Viking Line sid 48-49 Gotland sid 32 INNEHÅLL RESDAGAR SIDA I EUROPA Kroatien-Biograd 10 3 Dubrovnik-Montenegro

Läs mer

Resebrev december 2009. Vi seglar till Kap Verde & utforskar öar

Resebrev december 2009. Vi seglar till Kap Verde & utforskar öar Resebrev december 2009. Vi seglar till Kap Verde & utforskar öar Ytterligare ett par dagar blev vi kvar på La Gomera. Detta är helt klart inte Elins domäner! Förra året när vi var här försvann vår Elin

Läs mer