Vägen mot nya mål börjar där du står.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vägen mot nya mål börjar där du står."

Transkript

1 Vägen mot nya mål börjar där du står.

2 Grattis, ditt företag är unikt. Ditt företag är speciellt. Även om inte produkten eller tjänsten som ni erbjuder är helt ensam på marknaden, så finns det ingen annan som har ert DNA. Den bakgrund som ni har är unik och likaså den sammansättning av människor som arbetar i organisationen. Det finns således knappast någon företagskultur som är helt identisk med en annan. Men hur lyfter man fram de särskiljande dragen och använder dem i sin positionering på marknaden? Och kanske framför allt; finns det saker som rentav skulle behöva förändras? Care Communication erbjuder specialister inom såväl varumärkesfrågor som affärsutveckling. Vi hjälper till med det mesta från analys och rådgivning inklusive utbildningsinsatser till konkreta marknadsföringsåtgärder inom såväl webb som print. Vår mission: Care Communication är en fullservicebyrå inom PR, information och marknadskommunikation. Med utgångpunkt från våra kunders varumärken vårdar och förstärker vi dess värden. Utifrån filosofin rätt budskap i rätt kanal till rätt mottagare lägger vi grund för innovativa lösningar som skapar lönsamma affärer och långsiktiga relationer.

3 Tjugo år i branschen har lärt oss att det inte finns några genvägar. Vår vision: Det ska vara tryggt att anlita Care Communication. Med tillgång till ett mångfacetterat och noga utvalt nätverk ska vi uppnå högsta klass i våra tjänster. Care Communication lever efter mottot att inget är omöjligt och att goda affärer bygger på en stor portion hjärta, nyfikenhet och engagemang. Cares filosofi är att vara stabil och uthållig. Det gäller inte bara i relationer, kompetens och kvalitet, utan också rent ekonomiskt. Därför bygger vi vår egen organisation utifrån en småskalig filosofi. Vi har valt att etablera oss i skärgårdskommunen Haninge, med en lägre kostnadsnivå och en inspirerande omgivning på köpet. Vidare undviker vi stora, fasta arbetsgrupper och handplockar de bästa resurserna från vårt frilansande nätverk i Skandinavien och Baltikum. Vi väljer noga ut de partners som lämpar sig bäst till varje uppdrag. Våra uppdragsgivare är företag och organisationer inom en rad olika verksamhetsområden, något som vi är övertygade om även bidrar till arbetsglädje. Hos oss är ingen dag den andra lik, och inte heller är våra kunder lika varandra.

4 Idag är det mindre hår. Men glöden är densamma. Allting har en början. För Care Communication såddes det första fröet Det var då, i en hobbylokal i en källare på Tungelstavägen i Västerhaninge, som Cares grundare, den då fjortonårige Fredrik Åberg, fick passion för vad det skrivna och formgivna ordet kan innebära. Genom det egna fanzinet Thunder var det Åbergs kall att sprida budskapet om hårdrockens förträfflighet. Hjältarna var lika fascinerande som de var skrämmande för de oinvigda. De hade fantasifulla namn och kunde både svära, spruta eld och bita huvuden av fladdermöss på scenen. Under åren har intressen skiftat och nya namn tillkommit. Dagens hjältar har betydligt kortare hår och istället för vildvuxet språk, präglas de av att ständigt servera nya tankar och teorier; kring varumärken, marknadsföring och organisationsutveckling. Det har snart förlupit trettio år sedan fanzinet Thunders glansdagar. Redaktör Åberg har trimmat pudelfrisyren men glöden att saluföra budskap finns kvar.

5 Skapat och klart. ETT AXPLOCK AV UPPDRAG HÖSTEN/VINTERN SARDINMÄSTARENS (LENEVA TRADING) Utmanaren bland sardiner får snart premiär i butikshyllan. Först ut är Coop-butikerna i Sverige, där Leneva Trading lanserar fyra spännande smaker, inklusive klassikern i tomatsås. Allt förpackat och klart med hjälp av Care, som också ser över metodik och EAS/ENTERPRISE ESTONIA Den globala finanskrisen har som bekant slagit hårt även mot Baltikum. På uppdrag av estniska statens organ för handel och turism har vi tagit fram en kampanjtidning som belyser de möjligheter som faktiskt finns. Som ett första steg har tidningen distribuerats som BD MÖBEL I över fyrtio år har familjen Dahlqvist i Jakobstad skapat fåtöljer och soffor av rejälaste slag. Kvalitetsstänkandet har bidragit till en växande kundkrets i Skandinavien och runt om i Europa. Nu tas stegen in på nya spännande marknader, bl a i Ryssland. Care hjälper till med ny grafisk profil, annons- SUSHI CAT Grattis alla vänner av sushi och japansk manga. Nu kommer konceptrestaurangen som ger en helt ny dimension åt maki rolls och wasabi. Lekfulla Sushi Cat får premiär med hjälp av svensk-estniska entreprenörer i Tallinn. Cares strateger bistår med koncept och formspråk, i samarbete med Logofabriken SVERIGES SKORSTENSFEJAR- MÄSTARES RIKSFÖRBUND Care är extra stolt över att i snart femton år fått vara med och utveckla ett av landets kanske mest traditionsfyllda varumärken. För Sveriges sotare har vi gjort såväl reklamkampanjer som PR-uppdrag. Det senaste året har vi hjälpt till med intern utveckling, i form av varumärkesstrategi. bilaga till Dagens Industri. koncept och strategi. och Exclusive Design. utbildning och studiematerial.

6 Curriculum vitae Från att ha haft sin grund i journalistik och textförfattande har Fredriks roll utvecklats mot projektledning, form och varumärkesstrategi. I bagaget finns utbildningar i personligt ledarskap och strategisk projektledning på Berghs School of Communication, som kompletterats med studier i marknadsjuridik samt upphovs- och varumärkesrätt. Fredriks erfarenhet inom kommunikationsområdet sträcker sig över 20 år och han har deltagit i åtskilliga kampanjer för såväl offentlig sektor som privat näringsliv, med det mesta ifrån målgruppsanalys och kommunikationsmetod till praktiskt utförande inom form och copy. Som redaktör och förläggare har Fredrik medverkat i ett hundratal tidningsoch bokproduktioner både i egen regi och på uppdragsbasis. UTBILDNINGAR Ledarskapsutbildning, Dynaktiv, Strategisk projektledning, Berghs School of Communication, 2001 ARU (marknadsjuridik, varumärkesrätt etc), Berghs School of Communication, 2002 YRKESLIVSERFARENHET Frilansande journalist, Sundsvalls Tidning, Veckotidningen Frida m.fl Säljare, Ergotrade Datamiljö Egen företagare, More Reklambyrå Egen företagare, Care Communication AB 2008 EXEMPEL PÅ UPPDRAG Chefredaktör, Affärstidningen VD-POSTEN Chefredaktör, Estlandskuriren Strateg, copywriter och formgivare (med uppdrag åren för bl a Haninge kommun, Estline, Rodamco, Haninge Centrum, Forum Nacka, Olofsson Bil, Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund m.fl.) Etableringsansvarig/Country Manager, More Reklamibüroo Tallinn Kursledare/föreläsare vid utbildningsserien Varumärket, Verksamheten & Visionerna (uppdragsgivare Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund) September 2007 ÖVRIGA ENGAGEMANG Medlem i Haninge Rotaryklubb (president ), Från 2008 PR-ansvarig för Rotary International distrikt 2370 Medlem i Företagarna (styrelseledamot Företagarna i Haninge ) Medlem i Sveriges Reklamförbund Styrelseledamot Estnisk-Svenska Handelskammaren Fredrik Åberg grundare, vd Mobil:

7 Vår affärside: Genom hög kompetens, kreativitet och engagemang ska vi hjälpa våra uppdragsgivare att stärka sina varumärken med god lönsamhet och långsiktiga relationer som följd. Care Communication AB Träffgatan 2, HANINGE Tel:

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

Kvadrat Management AB Way of Working

Kvadrat Management AB Way of Working Way of Working Organisationsnummer 556865-0302 KVADRAT MANAGEMENT WAY OF WORKING Står ditt företag inför ett förändringsarbete med långsiktiga konsekvenser för er verksamhet? Då kan vi erbjuda några av

Läs mer

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig... en småskalig miljö präglad av entreprenörskap, med unika möjligheter för dig att få ta ansvar och att få utvecklas - hjälper företag utvecklas Välkommen till Hogia-gruppen!

Läs mer

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF 2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF Har du planerat in dina sex utbildningsdagar? Snittarbetstagaren i Sverige får sex betalda utbildningsdagar per år av sin arbetsgivare.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 S V E R I G E Verksamhetsberättelse 2013 Vi är en ideell organisation som matchar entreprenörer med kompetens och kapital från näringslivet. Därigenom förkortar vi deras väg till verkliga och varaktiga

Läs mer

bra Restaurang Statt ANRIKA LYFTER MED NYA ÄGARE OCH NYTÄNK NYHETSBREV SÅ SKAPAR DU ETT ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 3 HÖSTEN 2014

bra Restaurang Statt ANRIKA LYFTER MED NYA ÄGARE OCH NYTÄNK NYHETSBREV SÅ SKAPAR DU ETT ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 3 HÖSTEN 2014 ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 3 HÖSTEN 2014 ETT KUNDMAGASIN FRÅN ÅGRENSHUSET OCH LILLA GULA OM VÄRDET AV ATT SYNAS. HUR KREATIV KOMMUNIKATION KAN FÖRA FRAM DITT BUDSKAP. bra SÅ SKAPAR DU ETT

Läs mer

Kurser som ingår och presentationen Projektarbete A (100p), Information & layout (50p) och Svenska C (50p) ingår i projektet.

Kurser som ingår och presentationen Projektarbete A (100p), Information & layout (50p) och Svenska C (50p) ingår i projektet. PROJEKTBESKRIVNING EIKU3 TESSINSKOLAN 2007-02-12 Syfte och avgränsningar Syftet med vårt arbete är att skaffa oss en helhetsbild av vårt fadderföretag Moretimes strategi för att locka nya kunder till företaget.

Läs mer

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser.

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. När du kliver över tröskeln till oss kan du vara säker på en enda sak. Att du inte vet exakt vad som väntar dig. Hos

Läs mer

Valfrihetssystem. Nya möjligheter för dig som är eller vill bli företagare inom service, vård eller omsorg

Valfrihetssystem. Nya möjligheter för dig som är eller vill bli företagare inom service, vård eller omsorg Valfrihetssystem Nya möjligheter för dig som är eller vill bli företagare inom service, vård eller omsorg 1. Vad är valfrihetssystem Lag om valfrihetssystem (LOV) ger kommuner och landsting möjlighet att

Läs mer

Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen!

Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen! Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen! Hur gör dem som lyckas stärka sina positioner under lågkonjunkturen? Vad och hur gör de för att ta marknadsandelar, stärka varumärket, öka försäljningen?

Läs mer

INTERN KOMMUNIKATION 2015

INTERN KOMMUNIKATION 2015 Anmäl dig tidigt läs om våra rabatter på baksidan! INTERN KOMMUNIKATION 2015 Konferensen för dig som verkligen vill skapa värde och göra skillnad i rollen som intern kommunikatör KONFERENS 16-17 SEPTEMBER

Läs mer

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! AV VIVIANN LABBA Attrahera Kunder! 1 2 ViviAnn Labba Agera Business Smart : Attrahera Kunder! 49 hemligheter till hur du

Läs mer

Systematisk säljutveckling

Systematisk säljutveckling Systematisk säljutveckling Systematisk säljutveckling Idag är många företag beroende av ett aktivt och professionellt säljarbete som särskiljer dem från konkurrenterna. I den hårda konkurrensen räcker

Läs mer

Lita till livet. Är du redo att go with the flow? Då kanske du är den vi söker!

Lita till livet. Är du redo att go with the flow? Då kanske du är den vi söker! Lita till livet Det är ingen överdrift att säga att Naked Juicebar är en riktig solskenshistoria i franchisevärlden. Tvärtom. I själva verket föddes hela konceptet på en solig strand i Australien. Det

Läs mer

Sydost - Skåne - Väst - Öst - Uppsala - Norr. i Sverige

Sydost - Skåne - Väst - Öst - Uppsala - Norr. i Sverige Sydost - Skåne - Väst - Öst - Uppsala - Norr i Sverige Verksamhetsberättelse 2012 1 Index 5 6 8 Godkänd affärsplan, mentor Presentationsträning Kompetenspanel Uppföljning Riskkapital, kompetensforum SPRÅNGBRÄDAN

Läs mer

Internet of SALES. Skapa affärer och få fler kunder genom att förstå och utnyttja potentialen i digital marknadsföring och social försäljning

Internet of SALES. Skapa affärer och få fler kunder genom att förstå och utnyttja potentialen i digital marknadsföring och social försäljning Internet of SALES Skapa affärer och få fler kunder genom att förstå och utnyttja potentialen i digital marknadsföring och social försäljning Henrik Björklund ISBN 978 91 87093 63 0 Internet of Sales Soderpalm

Läs mer

Examensarbete VT-08 Butikschefsutbildningen

Examensarbete VT-08 Butikschefsutbildningen Examensarbete VT-08 Butikschefsutbildningen The Black Dahlia Camilla Sjöberg och Ingrid Ludvigson BC2 Textilhögskolan i Borås 2008-06-02 Med handledning av Martin Behre 1 Sammanfattning Svenskorna är kända

Läs mer

ramtid Tele2 Axel Johnson SAAB VOLVO Positiva förebilder IKEA Goda exempel Kampen om kompetensen lyfter jämställdheten

ramtid Tele2 Axel Johnson SAAB VOLVO Positiva förebilder IKEA Goda exempel Kampen om kompetensen lyfter jämställdheten Kampen om kompetensen lyfter jämställdheten Möt fem av Sveriges ledande företag och läs om deras arbete för ökad jämställdhet och mångfald Tele2 VOLVO Axel Johnson Samtal Svenskt Näringsliv ramtid Goda

Läs mer

MÅNGFALDSRÅDGIVNING. Ett arbetsmaterial med tips, processfrågor och övningar för dig som vill erbjuda mångfaldsrådgivning till småföretagare

MÅNGFALDSRÅDGIVNING. Ett arbetsmaterial med tips, processfrågor och övningar för dig som vill erbjuda mångfaldsrådgivning till småföretagare MÅNGFALDSRÅDGIVNING -EN METOD FÖR AHA-UPPLEVELSER OCH ÖKAD AFFÄRSNYTTA Ett arbetsmaterial med tips, processfrågor och övningar för dig som vill erbjuda mångfaldsrådgivning till småföretagare Producerad

Läs mer

ÅRS REDO VISN ING 2014

ÅRS REDO VISN ING 2014 ÅRS REDO VISN ING 2014 Innehåll 03 Verksamhetsåret som gått 06 Vd har ordet 09 Kundcase: Tele2 11 Vision, affärsidé, mål och strategier 14 Marknad och kunder 17 Trender 19 Verksamhet 23 Kundcase: Latour

Läs mer

Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING

Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING Oliver Lopez har jobbat med försäljning i 15 år. Sedan ett par år driver han företaget Structsales där han hjälper sälj och marknadsorganisationer

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner? Av: Jesper Lindén Många företagare startar upp verksamheter utan att egentligen fundera över

Läs mer

Allt inom it snabbt och säkert

Allt inom it snabbt och säkert Allt inom it snabbt och säkert Simply Faster HISTORIK Per Eriksson, VD på Dustin sedan 2007 Inköp av it-produkter ska vara enkelt och gå snabbt 1984 startade Ulla och Bosse Lundevall familjeföretaget Dustin,

Läs mer

Vi börjar med Affärsomsorg som handlar om hur vi gör affärer och skapar värde för våra kunder och aktieägare.

Vi börjar med Affärsomsorg som handlar om hur vi gör affärer och skapar värde för våra kunder och aktieägare. Ärade aktieägare, herr ordförande, kära kollegor, mina damer och herrar. Som ni vet så är hållbarhet, eller SKF Care som vi kallar det, vår ledstjärna sedan lång tid tillbaka. Det är lika viktigt för oss

Läs mer

Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens

Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens starkaste koncept Vi söker dig som vill arbeta med larm och säkerhet som egen företagare. Som metodiskt och långsiktigt vill bygga upp en stabil och lönsam

Läs mer

THE SOCIAL MEDIA SHOW OFF SKÅNEMEJERIER

THE SOCIAL MEDIA SHOW OFF SKÅNEMEJERIER THE SOCIAL MEDIA SHOW OFF SKÅNEMEJERIER OM OSS Vi är visionärer som får saker gjorda med ett stort driv och ett ännu större sinne för kreativitet. Vi jobbar med korta och koncista budskap med en kreativ

Läs mer

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som

Läs mer

Styrelsen beslutar att uppdra till kansliet att ändra utgivningsplan för Scouternas medlemstidningar från 1 januari 2013 enligt förslag.

Styrelsen beslutar att uppdra till kansliet att ändra utgivningsplan för Scouternas medlemstidningar från 1 januari 2013 enligt förslag. Beslutsunderlag Dagordning, punkt nr: XX Rubrik: Tidningsutredning kansliberedning Författare: Anna Wickman Datum: 11 maj 2012 Förslag Förslag 1: Inom ramen för Scouternas centrala medlemskommunikation

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer