Vidare besvaras frågeställningar från Ilko Corkovic (S) gällande handläggning av alkoholtillstånd och musikunderhållning på allmän plats.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vidare besvaras frågeställningar från Ilko Corkovic (S) gällande handläggning av alkoholtillstånd och musikunderhållning på allmän plats."

Transkript

1

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (16) 89 Information, kommunchefen. Kommunchef Christina Madeling informerar om - att de båda ölandskommunerna nu kommit överens om att anställa den planerade tjänsten som destinationsutvecklare med tillhörighet i Borgholms kommun och med Öland som arbetsområde. Annons är framtagen och arbetsbeskrivning ska utarbetas gemensamt av kommuncheferna. Medel finns i budget. Vidare besvaras frågeställningar från Ilko Corkovic (S) gällande handläggning av alkoholtillstånd och musikunderhållning på allmän plats. 90 Dnr 2013/ KS Information, detaljplan kv Stugan, Borgholm. Planarkitekt Ida Dessin informerar om samhällsbyggnadsnämndens beslut att ta fram ett förslag om tillägg till detaljplan för kvarteteret Stugan Borgholm. Förslaget berör del av befintlig plan där egenskapsbestämmelserna formuleras om och byggrätterna utökas. Syftet med detaljplanen är att anpassa befintlig plan till nutida anspråk på bostadsyta ( kvm beroende på tomtstorlek) för att på så sätt stimulera trenden att bosätta sig i området permanent. Planen handläggs med enkelt förfarande och antas av samhällsbyggnadsnämnden. Enkelt förfarande innebär att efter samrådet sker ingen kungörelse om granskning eller tre veckors granskningstid. Istället erbjuds de som är berörda tillfälle att godkänna planen eller att gemensamt komma överens om en granskningstid kortare än två veckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott tackar för informationen. 91 Dnr 2013/ KS Information, trafikutredning Ekerum. Planarkitekt Emil Berger och Hanna Olin Nordenmarker informerar från möte med Trafikverket om trafikutredning av 136:an genom Rälla. Kommunstyrelsens arbetsutskott tackar för informationen.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 3 (16) 92 Dnr 2012/ KS Upphävande av beslut, uppsägning av avtal Nalo. Vid dagens sammanträde redogör planarkitekt Hanna Olin Nordenmarker för ärendet. Det framgår att enligt gällande avtal vid skatteväxling har kommunen ansvaret för de parkerings- och trafikutrymmen som det uppsagda avtalet gäller. Vid telefonkontakt med fastighetsägaren framkommer att han ställer sig positiv till att låta arrendet fortsätta enligt avtalet. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar upphäva sitt beslut gällande uppsägning av avtal, samt avtal med Nalo Fastighets AB daterat (fastighetsägarens underskrift) ska fortsätta att gälla i enlighet med muntlig överenskommelse Dnr 2013/ KS Upphandling - fastighetsmäklartjänst. Borgholms kommun och Borgholm Energi AB har genomfört en upphandling avseende mäklartjänster. Avtalet kommer att löpa två (2) år från att kontrakt undertecknats med möjlighet till förlängning ett (1) år, maximalt två (2) gånger. I tjänsteskrivelse föreslår ekonomiavdelningen att avtal tecknas med den leverantör med det mest fördelaktiga anbudet för kommunen. Utvärdering sker under vecka 20. Ekonom Linda Kjellin redogör för anbudsförfarandet och genomförd utvärdering varav framgår att två företag lämnat in anbud och leverantör 1 har lämnat det mest fördelaktiga anbudet. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar teckna avtal med leverantör 1 Mäklarbyrån-Öland AB (Länsförsäkringars Fastighetsförmedling) avseende uppdraget att utföra fastighetsmäklartjänster åt Borgholms kommun och Borgholm Energi AB.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 4 (16) 94 Dnr 2013/1-059 KS Upphandling - grusmaterial. Borgholms kommun och Borgholm Energi AB har genomfört en upphandling avseende grusmaterial. Tilldelningsbeslut samt utvärdering har skickats till samtliga anbudsgivare. Avtal kommer att tecknas tidigast Upphandlingen avser granitmaterial och kalkstensmaterial. Avtal kommer att tecknas med två leverantörer. Kalkstensfraktionerna och granitfraktionerna har utvärderats var för sig. I tjänsteskrivelse föreslår ekonomiavdelningen att avtal tecknas med leverantörer enligt utskickat tilldelningsbeslut för leverans av grusmaterial till Borgholms kommun och Borgholm Energi AB. Förutsatt att inga överklaganden inkommer till förvaltningsrätten i Växjö. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar teckna avtal med föreslagna leverantörer; Böda Cementgjuteri AB för leverens av kalkstensmaterial och Nybrogrus AB för leverans av granitmaterial till Borgholms kommun och Borgholm Energi AB. 95 Dnr 2013/1-059 KS Tilldelningsbeslut AV-produkter Statens Inköpscentral (SIC) har slutfört utvärderingen beträffande upphandlingen av AV-produkter 2012, med diarienummer och fattat tilldelningsbeslut Kommuner, landsting m fl som deltar i SIC:s upphandling måste fatta ett eget tilldelningsbeslut eftersom de inte kan överlåta rätten att fatta sådant tilldelningsbeslut till SIC. SIC ger därför de kommuner, landsting m fl som deltar i upphandlingen möjlighet att fatta ett eget tilldelningsbeslut. Det är respektive kommuns, landstings eller regions ansvar att fatta ett tilldelningsbeslut. SIC utgår från att eget tilldelningsbeslut fattas och att samtliga kommuner, landsting och regioner som lämnat in fullmakt kommer att kvarstå på listan över avropsberättigade om inte annat meddelas. Det egna tilldelningsbeslutet behöver inte skickas vare sig till SIC eller till de anbudsgivare som deltagit i upphandlingen.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 5 (16) Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar, med utgångspunkt från Statens Inköpscentrals utvärderingsrapport med diarienummer och fattat tilldelningsbeslut , tilldela ramavtal i upphandlingen AV-produkter 2012 till nedanstående anbudsgivare Atea Sverige AB Aktiebolaget Tabula AV Syd AB DAV Partner AB Ricoh Sverige AB Anbudsgivare som deltagit i upphandlingen har fått upplysningar enligt lagen om offentlig upphandling genom SIC:s försorg. 96 Dnr 2011/ KS Överföring av drift- och investeringsmedel från år 2012 till år I tjänsteskrivelse redovisar ekonomiavdelningen förslag på överföringar av drift- och investeringsmedel från år 2012 till år 2013 enligt följande: Överföring av investeringsmedel För år 2012 fanns kronor i investeringsbudet till utrustning för ett serverrum, kylanläggningen skulle bytas ut. Leveransen blev försenad och kostnaderna kommer under år Överföring av driftmedel Överskott för Borgholms Slott Borgholms Slott uppvisar i bokslut 2012 ett positivt resultat med kronor. Överskott ska enligt avtal föras över till nästkommande år för att användas i verksamheten. Caféverksamhet Slottsgården Caféverksamheten på Slottsgården hade 2012 ett positivt resultat på kronor. Det positiva resultatet beror både på högre intäkter i kioskförsäljning samt lägre kostnader för inköp av livsmedel. Biblioteksverksamheten Kaffekassan har gått med ett överskott på 400 kronor. Det är pengar som personalen betalar in för kaffe. Pengarna har inte med bibliotekets egentliga budget utan ska överföras till verksamhetsåret Översiktsplaner Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att äska om att resterade belopp i arbetet med de fördjupade översiktsplanerna förs över till 2013 (SBN 5). Överskottet är i bokslutet kronor.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 6 (16) Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen föra över föreslagna poster avseende drift- och investeringsmedel från 2012 till drift och investeringsbudget Dnr 2013/1-059 KS Upphandling - hyrbilar. Under sammanträdet lyfter ekonom Linda Kjellin frågan om eventuell upphandling av hyrbilar med anledning av att kommunen minskar sin fordonspark avseende egna ägda och leasade bilar som på sikt kan öka behovet att hyra bilar. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrar till ekonomiavdelningen upphandla tjänsten hyrbilar med anledning av att kommunen nu minskar sin fordonspark. 98 Dnr 2013/ KS Finanspolicy för Borgholms kommun. Ekonom Linda Kjellin redogör för av ekonomiavdelningen framtaget förslag på ny finanspolicy för Borgholms kommun. Finanspolicyn anger ramar och riktlinjer för hur finansverksamheten inom kommunen ska bedrivas. Med finansverksamhet avses likviditetsförvaltning och finansiering. De kommunala företagen inom kommunkoncernen har för sin del fastställt finanspolicy enligt de ägardirektiv som fastställts på bolagsstämma för respektive företag. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige godkänna Finanspolicy för Borgholms kommun.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 7 (16) 99 Dnr 2013/ KS Utdelning av fondmedel, P N Lindströms donationsfond. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde ställde ekonom Caroline Johansson fråga om eventuell utdelning av fondmedel ur P N Lindströms donationsfond. Fonden ska gå till skötsamma och duktiga unga män ifrån Borgholms stad som vill lära sig ett yrke. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att annonsera i Ölandsbladet att ansökningarna ska vara kommunen tillhanda senast 2 maj 2013, samt att beslut om utdelning ska fattas vid närmast påföljande sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott I tjänsteskrivelse framgår att två ansökningar har inkommit avseende PN Lindströms donationsfond. Avkastning att dela ut efter kostnad för annonsering är 2547 kr. Den första ansökningen inkom före annonsering och avser sökanden Alexander Göthlin. Alexander utbildar sig inom Internationella affärer vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Han har genomfört halva utbildningen och ska under våren 2013 genomföra en utbytestermin och ska då studera vid Kansai Gaidai University i Hirakata, Japan. Han ska där läsa kurser i det japanska språket, nationalekonomi och internationella relationer. Alexanders uppskattning av kostnaderna för denna termin är cirka kronor. Ansökan nummer två inkom sista april 2013 och avser sökanden Matts Eklöf. Matts är intresserad av natur och djur och jobbar nu på Äpplerums lantgård och Ölands Lego. Matts vill kunna delta i en motorsågsutbildning för att kunna använda sig av den kunskapen inom sitt jobb på Ölands Lego. Kursen kostar kronor. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar avkastningen om kronor delas lika mellan de två sökanden Alexander Göthlin och Matts Eklöf, ekonomiavdelningen verkställer utbetalningen av fondmedlen enligt ovan. Jäv Lisbeth Lennartsson (C) anmäler jäv och deltar inte i ärendets beredning eller beslut. Ordförande vid ärendets behandling är Eddie Forsman (M).

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 8 (16) 100 Dnr 2013/ och 2013/ KS Redovisning av delegationsbeslut. Ordföranden redovisar följande delegationsbeslut: - Studiebesök i Danmark Deltagare: Göran Borgö, Kristin Bertilius och Bertil Lundgren. Kostnaden för studiebesöket be kostas av EU-projektet. - Utbildning för budbärare i Det goda Mötet i Lettland Deltagare: Camilla Skoglund. Kostnaden för utbildningen bekostas av projektet. Enligt av kommunstyrelsen antagen delegationsordning har ordföranden delegation att ta brådskande ärenden. Enligt tidigare beslut ska kommunstyrelsens arbetsutskott med hänsyn till eventuella försäkringsfrågor vid olyckshändelser, godkänna utlandsresor som kommunens anställda gör i tjänsten. Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg redovisar följande delegationsbeslut: Omsättning av lån om 10 mkr. Förfrågan skickades till två finansinstitut. För att få en bra riskspridning inom kommunkoncernen och för att behålla andelen lån till fast ränta kommer omsättning placeras hos Kommuninvest med fastränta med kapitalbindning till och med Kommunstyrelsens arbetstutskott godkänner redovisningen av delegationsbeslut. 101 Dnr 2013/ KS Fastighetsförsäljning Borgholm Högsrum 5:73, Kattfotsvägen 12 i Rälla. I e-post redogör Anders Törnqvist, Ölandsmäklaren AB, att bud inkommit på tomten Borgholm Högsrum 5:73, Kattfotsvägen 12 i Rälla. Budet är i dagsläget kronor. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar godkänna försäljning av fastigheten Borgholm Högsrum 53, Kattfotsvägen 12, till högstbjudande och med villkor att tomten bebyggs inom två år i annat fall återgår köpet.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 9 (16) uppdra till fastighetschef Bo Thoor att genomföra försäljningen. Avtal undertecknas av kommunens firmatecknare. 102 Dnr 2011/ KS Avtalsförslag mellan SveaSkog och kommunen avseende Ölandsleden cykla fyr till fyr. Projektledare Christer Petersson översänder förslag till avtal med Svea- Skog, ägare till Skäftekärr 1:12 och Böda Kronopark 2:176, för godkännande. Avtalskonstruktionen är framtagen enligt nationella regler. Ölandsleden, cykla fyr till fyr, byggs succesivt ut mellan fyrarna Långe Jan och Långe Erik i samverkan mellan Borgholms och Mörbylånga kommuner. Ölandsleden förläggs där så är möjligt till befintliga vägar och kommer då även att beröra privata fastigheter. Varje tecknat avtal kommer att lämnas till respektive kommun för godkännande och undertecknande. Av avtalen framgår att fastighetsägaren SveaSkog medger rätt för kommunen att låta vägvisa cykeltrafik på och i anslutning till väg över fastigheterna Säftekärr 1:12 och Böda Kronopark. Fastighetsägaren har inget ansvar för eventuella skador som kan uppkomma på cykelleden. Eventuella skador anmäls till kommunen som har att utföra reparationsarbetet. Avtalet löper på 25 år. Projektet Cykelturism på Öland - Från fyr till Fyr ersätter fastighetsägaren för utnyttjandet av vägen under upplåtelsetiden med ett engångsbelopp om kronor. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar godkänna avtal mellan kommunen och SveaSkog gällande Ölandsleden, cykla fyr till fyr, avseende Böda Kronopark 2:176 och Skäftekärr 1: Dnr 2013/ KS Försökskommun för innovatörer. Kommunchef Christina Madeling och ordförande Lisbeth Lennartsson (C) redovisar ett pågående samarbete mellan Borgholms kommun, Linneuniversitet och olika företagare för att möjliggöra Borgholms kommun som en försökskommun (testbädd) för innovatörer. Avsikten är att framtagna

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 10 (16) hjälpmedel och ny teknik ska kunna testas nära individen. Från Borgholms kommun deltar kommunchefen, socialchefen och stadsarkitekten i arbetsgruppen. Kommunstyrelsens arbetsutskott ställer sig positiv till att Borgholms kommun erbjuder sig att vara försökskommun samt uppdrar till kommunchef Christina Madeling fortsätta samarbetsprojektet och delta via E-hälsoinstitutets hemsida med information till forskare som vill utveckla olika hjälpmedel. 104 Dnr 2009/ KS Yttrande - laglighetsprövning av kommunfullmäktiges beslut Avtal om medfinansiering väg 136 Rälla-Ekerum (mål ) Förvaltningsrätten i Växjö förelägger Borgholms kommun att senast yttra sig över Per Lublins överklagande och begäran om undanröjande av rubricerat beslut. Som skäl för överklagandet anför Lublin att beslutet skulle strida mot kommunallagen avseende - förbud mot gynnande av enskild - lagen om offentlig upphandling. Vidare anför Lublin att - beslutet inte är finansierat genom budgeterade medel och blir därmed otillåtet då medelsanvisning saknas. - att beslutet inte tillkommit i den ordning som kommunallagen föreskriver då vare sig Ölands Kommunalförbund eller kommunens trafiknämnd eller motsvarande på formellt riktigt sätt beretts tillfälle att yttra sig. - att ärendet inte var tillräckligt berett eftersom den betalningsplan som hänvisas till i avtalsförslaget inte fanns undertecknad och ej heller de föreslagna båda avtalen fanns undertecknade. - rubriken i kungörelsen ej tydligt framgår att ärendet handlar om hel tillsvidarefinansiering av gång- cykelväg samt väganslutningar till väg 136. Kommunstyrelsens arbetsutskott avger följande yttrande: Borgholms kommun motsätter sig överklagandet och vill i ärendet framföra följande:

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 11 (16) Av överklagat beslut framgår i brödtexten att Borgholms kommun har antagit ett flertal detaljplaner som avser exploatering för ny bostadsbebyggelse i Ekerum, vilket kommer att innebära en ökad belastning på en redan belastad korsningspunkt. Korsningen mellan Trafikverkets väg 136 och Campingvägen även kallad Ekerumsvägen, vilken förvaltas av Ekerums vägsamfällighetsförening, behöver byggas om. Borgholms kommun har genomfört en förstudie och två trafikutredningar inom planarbetet. Dessa ligger till grund för den trafikutredning som Trafikverket för närvarande genomför. Färdigt förslag finns för korsningspunkten Ekerum samt för gång- och cykelväg mellan Ekerum och Rälla. För att Länsstyrelsen ska kunna godkänna upprättade detaljplaner krävs undertecknade avtal. Trafikverket skriver bara avtal med kommuner. Borgholms kommun måste därför skriva avtal både med Trafikverket och Ekerum Golf & Resort AB. (ANM. Länsstyrelsen har beslutat att inte upphäva kommunens beslut att anta detaljplanerna) Mellan Borgholms kommun och Ekerum Golf & Resort AB finns ett upprättat exploateringsavtal från 2009 där Ekerum Golf & Resort AB förbinder sig att bekosta och anlägga anslutningar till väg 136 enligt trafikutredning och anvisningar från dåvarande Vägverket, nuvarande Trafikverket. I förslaget till avtal har Ekerum dessutom åtagit sig att bekosta Trafikverkets åtgärder direkt på väg 136 samt även separat gång- och cykelväg mellan Ekerum och Rälla. Avtalen fanns undertecknade vid sammanträdet annars skulle ärendet inte tagits upp till behandling. Betalningsplanen kommer att upprättas när Trafikverkets tekniska utredning är färdig, vilket är beräknat till slutet av Av protokollet framgår anledningen till varför avtalen upprättats och hur kommunens arbete med detaljplaneringen förevarit och bakgrunden till den trafikutredning som nu pågår och som kräver avtal tecknat med kommunen. Kommunen tecknar i sin tur avtal med Ekerum Golf & Resort som redan i godkänt exploateringsavtal från 2009 förband sig att bekosta och anlägga anslutningar till väg 136 enligt trafikutredning och anvisningar från dåvarande Vägverket, nuvarande Trafikverket. I handlingarna till sammanträdet fanns kommunstyrelsens beslut, tjänsteskrivelse från samhällsbyggnadschefen samt båda avtalsförslagen med kartmaterial bifogade. Kallelsen fanns tillgänglig på kommunens hemsida, i receptionen och på biblioteken i Borgholm och Löttorp för intresserade. Komplett kallelse skickas till ledamöter och ersättare digitalt och i pappersexemplar. Kommunen ser inte att beslutet på något sätt skulle innebära otillåtet gynnande av enskild och inte heller strida mot lagen om offentlig upphandling. Kommunen vill slutligen framföra att ansvaret för väg 136 ligger inom

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 12 (16) Trafikverkets ansvarsområde. Av Regionförbundets transportplan/infrastrukturplan framgår att av regionala medel har ca 250 mkr avsatts för upprustning av väg 136 från Algutsrum-Borgholm, där även delen Rälla- Ekerum ingår. Med hänvisning till ovanstående anser Borgholms kommun att Lublins överklagande och begäran om undanröjande av beslut ska lämnas utan bifall. 105 Dnr 2011/ KS Yttrande - laglighetsprövning enligt kommunallagen av kommunfullmäktiges beslut Budget 2013 med plan 2014 och 2015 (mål ). Förvaltningsrätten i Växjö ger kommunen tillfälle att senast yttra sig över Lublins inlaga med ytterligare synpunkter på kommunens yttrande Kommunstyrelsens arbetsutskott avger följande yttrande: Borgholms kommun motsätter sig återigen överklagandet med hänvisning till sitt tidigare yttrande Dock vill kommunen förtydliga vad gäller Lublins synpunkter gällande punkt 2: Vid kontakt med Räddningstjänsten ställdes frågan om det fanns möjlighet att låta allmänheten stå i trapphusen, vilket avråddes å det bestämdaste. Med hänvisning till tidigare yttrande och ovanstående förtydliganden anser Borgholms kommun att Lublins hemställan om undanröjande av kommunfullmäktiges beslut ska lämnas utan bifall. 106 Dnr 2012/ KS Yttrande - laglighetsprövning enligt kommunallagen av kommunfullmäktiges beslut Nedläggning av en skola på östra sidan (mål nr ). Förvaltningsrätten i Växjö ger kommunen tillfälle att senast yttra sig över Lublins inlaga med ytterligare synpunkter på kommunens yttrande

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 13 (16) Kommunstyrelsens arbetsutskott avger följande yttrande: Borgholms kommun motsätter sig återigen överklagandet med hänvisning till sitt tidigare yttrande Dock vill kommunen förtydliga vad gäller Lublins synpunkter gällande punkt 5: Enligt Kommunallagen och i enlighet med tidigare dom, gällande nedläggning av skolor på norra Öland, ska rubriken visa vad ett ärende handlar om. Det gjorde inte ärenderubriken från utbildningsnämnden varför den inför fullmäktiges behandling ändrades för att bättre stämma överens med ärendet. punkt 6: Vid kontakt med Räddningstjänsten ställdes frågan om det fanns möjlighet att låta allmänheten stå i trapphusen, vilket avråddes å det bestämdaste. punkt 11: Om röstningen utfallit till den andra skolans fördel skulle det av Lublin påstådda jävsförhållandet också infunnit sig men då mot andra ledamöter som bor eller har anhöriga som bor i det upptagningsområdet. Återigen hänvisas till att vara bosatt eller ha släktingar bosatta på en viss ort inte kan anses ligga till grund för jäv. Med hänvisning till tidigare yttrande och ovanstående förtydliganden anser Borgholms kommun att Lublins hemställan om undanröjande av kommunfullmäktiges beslut ska lämnas utan bifall. Vidare vill kommunen framhålla vikten av att kommunfullmäktiges beslut 193/12 vinner laga kraft bland annat med hänvisning till att boende i Runstensområdet har framfört önskemål om att få köpa skolbyggnaden. 107 Dnr 2012/ KS Medborgarförslag (Andreas Åsenholm) - utreda arvodesjusteringar till förtroendevalda. Andreas Åsenholm, Nedra Sandby Horvgata 11, Köpingsvik, föreslår i medborgarförslag att kommunfullmäktige må besluta att tillsätta en utredning med syfte att: a. de årliga arvodesjusteringarna för de förtroendevalda beslutas av kommunfullmäktige. b. de årliga arvodesjusteringarnas nivå bestäms utifrån kommunens aktuella ekonomiska situation. Kommunfullmäktige tog emot medborgarförslaget och överlämnade det till kommunstyrelsen för ställningstagande och beslut.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 14 (16) I tjänsteskrivelse föreslår kommunledningskontoret att medborgarförslaget ska anses besvarat då demokratiberedningsgruppen redan i dagsläget har uppdraget att se över arvodesfrågorna. Av tjänsteskrivelsen framgår vidare att - kommunfullmäktiges uppdrog till demokratiberedningsgruppen att bland annat se över arvodesfrågorna. - kommunstyrelsen beslutade att frysa samtliga ar voden till förtroendevalda till 2012 års nivå. - av fastställda riktlinjer (KF 100/03 och 29/04) framgår att samtliga arvoden justeras 1/1 årligen, med början 2005, utan särskilt beslut, utifrån nivån för den genomsnittliga löneökningen för kommunens anställda föregående år. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen anse medborgarförslaget besvarat då demokratiberedningsgruppen redan i dagslägen har uppdraget att se över arvodesfrågorna. 108 Dnr 2013/ KS Remiss - hastighetsbegränsning till 50 km/h på väg 974 vid Löt. Länsstyrelsen efterfrågar i remiss om kommunens yttrande gällande ansökan från Carin Perdotter Runnman om hastighetsbegränsning till 50 km/h på väg 974 vid Löt. Idag är hastigheten på vägsträckan begränsad till 80 km/h. Det finns två större plankorsningar och flera utfarter på den berörda sträckan. I tjänsteskrivelse föreslår kommunledningskontoret efter samråd med servicechef Hans Johannesson att hastighetsbegränsningen tillstyrks. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar i egenskap av trafiknämnd tillstyrka ansökan om hastighetsbegränsning till 50 km/h på väg 974 vid Löt.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 15 (16) 109 Dnr 2013/ KS Remiss - ny Folkhälsopolitisk plan för Kalmar län Landstinget i Kalmar län ger Borgholms kommun tillfälle att lämna synpunkter på förslag till ny Folkhälsopolitisk plan för Kalmar län. I tjänsteskrivelse redogör kommunledningskontoret för ärendet. År 2009 bildades en politisk styrgrupp med representanter från länets alla kommuner och Landstinget i Kalmar län, för att revidera den folkhälsopolitiska planen. Det nya förslaget resulterade i en folkhälsopolitisk strategi samt 13 lokala folkhälsopolitiska planer, vilka utgår från lokala prioriteringar av folkhälsoarbetet inom kommunerna och landstinget i Kalmar län. Styrgruppen har enats om tre målområden med regionalt nedbrutna mål som det länsövergripande folkhälsoarbetet ska fokusera kring. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar ställa sig bakom föreslagen plan och de valda målområdena; 1 Delaktighet och inflytande i samhället, 3 Barn och ungas uppväxtvillkor samt 11 Tobak, alkohol, narkotika, dopning och spel i likhet med styrgruppens förslag. 110 Dnr 2013/ KS Diskussionsärende: äskande av medel till planerare inom markoch exploatering, samhällsbyggnadsnämnden. Vid dagens sammanträde lyfts på ordförandens inrådan samhällsbyggnadsnämndens beslut att äska medel till planerare samt att ansvar och resurser för mark-och exploatering förs över till samhällsbyggnad m m för diskussion. Arbetsutskottet framför sina åsikter att ansvaret för mark- och exploatering bör finnas kvar under kommunstyrelsen. Eventuell tjänst ska placeras på kommunledningskontoret för att i tätt samarbete med samhällsbyggnadsförvaltningen handlägga mark- och exploateringsfrågor.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 16 (16) 111 Dnr 2013/ KS Diskussionsärende; skrivelse med synpunkter och frågor gällande indragna vägbidrag. Vid dagens sammanträde lyfts på ordförandens inrådan skrivelse från Persnäs Sandviks Vägsamfällighet med synpunkter och frågor gällande indragna vägbidrag m m upp för diskussion. Arbetsutskottet konstaterar att kommunen juridiskt är ansvarig för gatorna i centrala Borgholm. Fastighetsägarna ansvarar för skötsel av trottoarerna utanför respektive fastighet. Vid eventuell nybyggnation får fastighetsägarna betala en kostnad för parkeringsplatser till de boende. Vidare pågår en utredning av ekonomiavdelningen för att se på annat fördelningssystem vad gäller kommunala vägbidrag. Utbetalning av vägbidrag har på grund av kommunens ekonomiska situation ställts in för år 2013 och 2014.

112 Dnr 2012/195-020 KS

112 Dnr 2012/195-020 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 112 Dnr 2012/195-020 KS Lönerevision 2013. Personalchef Krister Kronzell redogör för årets lönerevision. Det noteras att 3 % är budgeterat i löneökning för år 2013 och

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster.

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. Sammanträdesprotokoll sid 2 (14) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 28 Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. 29 Redovisning av delegationsbeslut; Upphandling

Läs mer

240 Dnr 2014/208-031 KS

240 Dnr 2014/208-031 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 240 Dnr 2014/208-031 KS Deltagande i utlandskonferens. Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner att näringslivsutvecklare Henrik Linnarsson deltar i studieresa tillsammans

Läs mer

101 Dnr 2014/13-510 KS. Medfinansieringsavtal - trafikplats väg 136 korsningen med väg 966 vid Rälla.

101 Dnr 2014/13-510 KS. Medfinansieringsavtal - trafikplats väg 136 korsningen med väg 966 vid Rälla. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 100 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om - gjorda intervjuer avseende tjänsten som personalchef. - regionförbundets erbjudande att

Läs mer

Organisationsstruktur, projektutvecklare.

Organisationsstruktur, projektutvecklare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 252 Information. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) informerar att hittills har 250 flyktingar kommit till Lundegård och 85 till Kapelludden. Det är i dagsläget inte så

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi.

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 18 Dnr 2013/20-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. Till dagens sammanträde är presidiet i Borgholm Energi AB inbjudna för information och diskussion

Läs mer

Delegationsordning för kommunstyrelsen

Delegationsordning för kommunstyrelsen Kommunledning Ärendenr: 2015/267 Fastställd: KS 2009-11-10 Reviderad: KS 2016-03-09 FÖRFATTNINGSSAMLING Delegationsordning för kommunstyrelsen 2/16 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Generella

Läs mer

83 Dnr 2013/73-829 KS. Uppsägning av upplåtelse - och skötselavtal med IFK Borgholm.

83 Dnr 2013/73-829 KS. Uppsägning av upplåtelse - och skötselavtal med IFK Borgholm. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 82 Information, kommunchefen. Kommunchef Christina Madeling informerar om - rekryteringsbehovet på kommunledningskontoret. - servicecenter. - arbetet med att få människor

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: 7. 1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: 7. 1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (14) Ärendelista 16 september 2013 Ärende till kommunfullmäktige: 7 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Program för omsorg

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-10-02

Sammanträdesdatum 2012-10-02 PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 2 oktober 2012, kl. 15.00-17.55 ANDE LEDAMÖTER Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C) Hans Eriksson (M) Anders Johansson (S) Rita Gunnarsson (S) Maj-Britt

Läs mer

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-16.00 1 (22) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Övriga deltagande Mats Rydby,

Läs mer

Tekniska nämnden. Mona Sturesson. Utses att justera: Mona Sturesson Christer Hansson Paragrafer: 153-169. Sekreterare. Ordförande.

Tekniska nämnden. Mona Sturesson. Utses att justera: Mona Sturesson Christer Hansson Paragrafer: 153-169. Sekreterare. Ordförande. 1, Plats och tid: Stadshuset Grå, 2011-11-17, kl 17:00-19:45 Beslutande: Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Lars Lindström

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

Protokoll 2011-11-02

Protokoll 2011-11-02 2011-11-02 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum, Kumla, 2011-11-02, klockan 17:00 Beslutande Lennart Eriksson (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Stefan Svensson (S)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun 2012-09-05 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, kl. 08.30 11.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Ahlkvist (M) ordförande Pelle Skerup (M) Kjell-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-06-04 1(20) Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Örngrund kl 8.30-9.00 Beslutande Daniel Adborn (FP), ordförande Harry Bouveng (M) Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Elvås, kommunchef Bertil

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09 Ks 1 Ekonomiinformation Ekonomichefen lämnar vid kommunstyrelsens sammanträde i januari 2008 en årsprognos baserad på utfall till och med november månad 2007 och som i väsenligt överensstämmer med prognosen

Läs mer

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 (18) Plats och tid rum 293 i Kommunhuset kl 14.10-15.45 Beslutande Benita Vikström (s) Emil Carlsson (v) Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg (s) Britta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-14 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 11, 12, 14. 1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 3. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 11, 12, 14. 1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 3. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (21) Ärendelista 9 mars 2015 Ärenden till kommunfullmäktige: 11, 12, 14 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Helårsrapport

Läs mer

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. KS 2013-391

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. KS 2013-391 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-02-25 47 Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 15.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson MP Robert Krook, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.10 1 (22) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Övriga deltagande Anders Ottosson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-20 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

150 Dnr 2014/235-002 KS. Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S), med

150 Dnr 2014/235-002 KS. Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S), med SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (16) 150 Dnr 2014/235-002 KS Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. Kommunstyrelsen beslutar bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S) med kommunstyrelsens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-20 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 113-122, 124-134 Hans Unander (S) 113-122, 124-134 Johnny Skottheim

Läs mer

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida Kommunstyrelsen 2012-02-28 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-05 kl. 18:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13 GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR HALLTORP 1:10 TRÄKLUBBAN Upprättad 2015-10-14 Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-08-22. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2013-08-22. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-08-22 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 22 augusti 2013, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-04-16 1. (19) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 16.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson Sida PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:30-15:30 ande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf Eva WennStröm (S) 2 :e vice ordf Sonja Höglund (SIV) Naeimy

Läs mer

Protokoll KS 3, 5 16 2015 01 22

Protokoll KS 3, 5 16 2015 01 22 3, 5 16 Innehåll 3 Fastställande av föredragningslista och val av justerare... 4 4 Upphandling av entreprenör för drift av linfärja mellan Vaxön och Vaxholms kastell... 5 5 Utökat bebyggelseavstånd från

Läs mer

Protokoll 1. Stig Svedin och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 26 augusti 2013 Underskrifter ...

Protokoll 1. Stig Svedin och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 26 augusti 2013 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.10 ande Övriga närvarande Anders Sandström (S) Anna-Lena Fjellstöm (S) Ann-Margret Bäckström (S) Kenneth Westberg (M) Anders Wallgren (M) Stig Svedin

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-03-14 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-22 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-05-03 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.20 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Pia Thulin (m) ersättare, deltog i 122 punkt 1-2 Inga-Lill

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12) Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2010-10-04 klockan 10.00 15.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Rosmarie Nelson Ekerå (C) Åke Almqvist (M) Göran Lindgren (M)

Läs mer

Förslag till förändring av delegationsordningen för färdtjänst

Förslag till förändring av delegationsordningen för färdtjänst 3 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Therese Larsson Datum 2015-02-10 Diarienummer GSN-2015-0027 Gatu- och samhällsmiljönämnden Förslag till förändring av delegationsordningen för färdtjänst Förslag till beslut

Läs mer

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: 157 Workshop framtagande av varumärke, uppdrag.. 158 Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare.. 159 Bemyndigande att teckna bankmedel, fondmedel

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger Tid: Måndag 27 september 2004 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid

Läs mer

Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30

Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30 2014-06-18 1 (20) Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Börje Ohlsson (S) Mikael Jonsson, (M) Ingemar Ehn,

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN

DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN Dnr 2015/249/002 Id 48156 DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN Antagen av kommunstyrelsen 2015-06-16, KS 269 Gäller från och med 2015-08-01 2 INNEHÅLL Generella bestämmelser 3 Administration 5 Ekonomifrågor

Läs mer

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M)

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M) Sammanträdesprotokoll Sid 1 (5) 2018-11-27 Paragrafer 336-337 Plats och tid Stadshuset, kommunchefens rum, klockan 09:30-09:50 Beslutande ledamöter Staffan Larsson, ordförande (C) Ilko Corkovic (S) Marcel

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s)

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s) 1(20) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.00 18.35 Beslutande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Ljubica Marusic (s) Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Ljubica Marusic. Socialkontoret 2007-12-13

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Ljubica Marusic (s) Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Ljubica Marusic. Socialkontoret 2007-12-13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.10 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Ljubica Marusic (s) Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.30 1 (15) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot Övriga deltagande Stefan Didrik,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 9 september 2015 kl. 08.00-11.50 Beslutande Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (FP)

Läs mer

Överklagande av Kammarrätten i Stockholms dom 2013-01-23 angående beslut att avbryta upphandling av drift av Katarinagården

Överklagande av Kammarrätten i Stockholms dom 2013-01-23 angående beslut att avbryta upphandling av drift av Katarinagården PM 2013: RI (Dnr 125-192/2011) Överklagande av Kammarrätten i Stockholms dom 2013-01-23 angående beslut att avbryta upphandling av drift av Katarinagården Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-29 0 Innehållsförteckning Ärende 72 Projektdirektiv för revidering av miljöprogrammet och energi- och klimatstrategin... 88 73 Upphandling av entreprenad för tillbyggnad av Alléskolan... 89 74

Läs mer

Delegationsordning för kommunstyrelsen

Delegationsordning för kommunstyrelsen Delegationsordning för kommunstyrelsen Beslutade av kommunstyrelsen den 4 mars 1996, 54. Tillägg beslutat av kommunstyrelsen den 7 oktober 1996, 161. Ändringar och tillägg beslutade av kommunstyrelsen

Läs mer

Andreas Trygg (V) Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 293-294

Andreas Trygg (V) Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 293-294 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.25 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-04-06. Ärenden:

Sammanträdesdatum 2016-04-06. Ärenden: 2016-04-06 Ärenden: 42 Detaljplan för del av Österby 28:6 m fl vid Pellesberget... 2 43 Planbesked Detaljplan för kvarteret Liljan 4... 3 44 Delegationsbeslut miljöärenden tiden 2016-02-01-2016-02-29...

Läs mer

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar.

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 1 Dnr 2012/32-318 KS Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde 2012-12-11 redovisade ekonom Caroline Johansson att

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-16.25 1 (21) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Datum 2015-10-13 Dnr 1502978. Försäljning Orups sjukhusområde

Datum 2015-10-13 Dnr 1502978. Försäljning Orups sjukhusområde Servicenämnden Linda Strömbäck Fastighetschef 040-33 14 34 Linda.Stromback@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-13 Dnr 1502978 1 (5) Servicenämnden Försäljning Orups sjukhusområde Ordförandens förslag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-01-08 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Höganloft, Hestra, kl 08.00-14.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 19 januari 2016

Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 19 januari 2016 Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 19 januari 2016 Sid Justering... 3 1 Information om projektet förebyggande föräldrastöd i Sundsvalls

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2014-12-15 1 (15) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Anita Söderlind (M) Lennart Nilsson

Läs mer

Delegationsordning för kommunstyrelsen

Delegationsordning för kommunstyrelsen Beslutsdatum Paragraf Dnr Ändring 2012-02-07 19 2011.278 2012-02-29 Förslag till rev 2012-03-02 Förslag till rev 2012-04-03 80 2011.278 2013-06-17 105 2013.57 Punkt A19 2015-02-03 31 2015.04 Revidering

Läs mer

Göran Edberg (S) ordförande

Göran Edberg (S) ordförande Arbets- och näringslivsnämnden 2015-03-18 1 (15) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 14:20-15:40 Beslutande Göran Edberg (S) ordförande Birgitta Årzén (S) Jens-Åke Olofsson (KV) Roland

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE Samrådshandlingar 1 (6) 2015-06-23 Dnr PLAN.2015.4 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten ÅKAREN 1 i detaljplan för kv. PANTEN, STALLET, TULLEN m. fl. i stadsdelen Östertull,

Läs mer

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor.

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-09-11 Ärenden 266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. 267 Försäljning av fastigheten Tälje

Läs mer

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 263 Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Information, fastighetsfunktionen. 265 Tilldelningsbeslut;

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 168-181

Sammanträdesprotokoll 168-181 Sammanträdesprotokoll 168-181 Sammanträde med Fastighetsnämnden Sammanträdesdatum Torsdagen den 13 november 2008 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14:00 Närvarande ledamöter Ordförande

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 4 oktober 2010 Syfte Planens syfte är att ge ramar för den bebyggelse

Läs mer

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet.

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 137 Dnr 2011/70-023 KS Anställning av ny kommunchef. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. Eftersom kommunchef Lars Frick kommer att gå i pension vid årsskiftet

Läs mer

Information om Nya Visit Dalarna Dalarna 2016-01-21

Information om Nya Visit Dalarna Dalarna 2016-01-21 Information om Nya Visit Dalarna Dalarna 2016-01-21 Information till - Styrelserna i Visit Idre AB, Malung Sälen Turism AB, Siljan Turism AB, Visit Södra Dalarna AB, Siljan Turism Intressenter ek. för.,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.00-15.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Tid: måndag 10 december 2001, kl 16.00 17.40 139-156

Tid: måndag 10 december 2001, kl 16.00 17.40 139-156 PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I KUNGSBACKA Tid: måndag 10 december 2001, kl 16.00 17.40 139-156 Plats: Närvarande: ledamöter Hotell Halland, Kungsbacka Gerhard Isacsson (kd), ordförande Maud Lanne (s),

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande. Inge Östlund (C) Linda Viklund (C) Anders Åkerlund (C) Henrieta Vedberg (M) Susanne Säbb Danielsson (FP)

Annette Riesbeck (C), ordförande. Inge Östlund (C) Linda Viklund (C) Anders Åkerlund (C) Henrieta Vedberg (M) Susanne Säbb Danielsson (FP) 1(14) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Inge Östlund (C) Linda Viklund (C) Anders Åkerlund (C) Henrieta Vedberg

Läs mer

Innehållsförteckning 2(11)

Innehållsförteckning 2(11) 2(11) Innehållsförteckning 12 Justering av protokollet och fastställande av föredragningslista 3 13 Årsbokslut 2013 4 14 Medfinansieringsavtal för framtagande av vägplan för Engarns vägskäl 5 15 Svar på

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:10. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD)

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Fastighetsnämnden

DANDERYDS KOMMUN Fastighetsnämnden 1(16) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen, kl. 18.30 20.00 Paragrafer 47-57 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Sivert Svärling (S) tjg ers Sven Carlsson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00 Beslutande: Liselott Perlhagen (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD), 397-411 Gun-Inger Sjögren (S) Gunnel

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 15.40 1 (16) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Yttrande över promemorian Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering. Dnr 2012-387

Yttrande över promemorian Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering. Dnr 2012-387 Beslutsförslag H Kommunstyrelseförvaltningen Yttrande över promemorian Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk Dnr 2012-387 Förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Gull-Britt Karlsson, sekreterare. Justerande Uno Eriksson ANSLAG/BEVIS

Gunnar Tidemand, kommundirektör Gull-Britt Karlsson, sekreterare. Justerande Uno Eriksson ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-15 30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-12-09 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Plats och tid Kinnaborgsalen, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-12.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt 272-273, 275-285 KD Per-Olof Hermansson tjänstgör

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35 arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Plats och tid Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Karl-Gösta Bengtsson (tjänstgör för Erland Nilsson (S) Dag

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2013-10-17 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2013-10-17 Sida 1 (12) Planutskott Sammanträdesdatum 2013-10-17 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:55 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars-Anders Espert

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (17) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.40-11.00 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (20) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS-salen, Stadshuset Gävle, kl. 08.30-11.55 Paragraf 146 161 Paragraf 156 justerades omedelbart Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: Kommunledningskontoret

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer