ROSÖ-INFO juni 2013 Reservofficerssällskapet i Östergötland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ROSÖ-INFO juni 2013 Reservofficerssällskapet i Östergötland"

Transkript

1 Ordföranden har ordet Då är det snart dags för semester och en intressant ROSÖ-vår är till ända. Under våren har vi blandat mässkvällar med studiebesök och som vanligt erbjudit ett varierat program. Deltagarantalet har pendlat mellan st kamrater per gång vilket är bra, men visst kan vi bli fler när vi är omkring 160 medlemmar i sällskapet! På mässen går det alltid bra att komma innan föredraget för en öl och det går lika bra att stanna kvar en stund efteråt serveringen brukar inte stänga förens den sista deltagaren gått hem. När det gäller medlemsrekrytering vill jag påminna om att alla officerare är välkomna som medlemmar i vårt sällskap. Det spelar alltså ingen roll om du är yrkes-, reserv-, värnpliktig eller hemvärnsofficer. Ha gärna detta i åtanke och se dig om i din bekantskapskrets efter potentiella medlemmar. Under våren har försvarsdebatten varit omfattande, särskilt sedan allvarliga brister i vår beredskap lyfts fram i media. Vi är också många reservare som nu kallas in allt oftare efter närmare 10-års tystnad från Försvarsmaktens sida. Ser vi ett trendbrott när det gäller den militära utvecklingen i vårt närområde? Under hösten bjuder vi på en rad aktiviteter i form av studiebesök, mässkvällar och inte minst vår traditionella höstfest mer information om programmet hittar du i detta nummer av ROSÖ-info. Kapten Per Everhill Ordförande Glad sommar och väl mött på våra aktiviteter i höst!

2 Genomförda aktiviteter våren 2013 Januari Mässkväll med föredrag: Thomas Jarnehed Den 30 januari gästades sällskapet av en av Sveriges mest erfarna krigsveteraner Thomas Jarnehed. Thomas berättade för oss om sin långa militära karriär från att han som 16-åring tog värvning vid Svea Livgarde till sina många utlandstjänstgöringar i bland annat Vietnam, Libanon, Bosnien, Kosovo, Georgien och Afghanistan. Thomas har medaljerats för sina insatser i forna Jugoslavien med motiveringen "för upprepat personligt mod som inneburit betydelsefullt föredöme och för att med hårt arbete ha räddat liv med stor risk för sin egen säkerhet". Thomas skildring av krigets grymheter var mycket gripande och lämnade ingen oberörd. Thomas svarade också öppenhjärtligt på frågor från deltagarna. Frågestunden fortsatte sedan under måltiden då många andra utlandsveteraner kunde fylla på med egna historier från sina missioner. Mars Årsmöte med föredrag Flygvapnets stridsledning I början av mars var det dags för sällskapets årsmöte som avlöpte enligt mångårig väl utarbetad rutin. På mötet diskuterades en rad viktiga frågor för sällskapets framtid såsom exempelvis kriterier för medlemskap. Här kommer vi noga följa den allmänna utvecklingen inom Försvarsmakten inför eventuella förändringar. Som vanligt fick vi också en gedigen genomgång av sällskapets ekonomi av vår kassör kapten Anders Sternö. Efter årsmötet höll kapten Michael Ericsson från Luftstridsskolan i Uppsala ett uppskattat föredrag om flygvapnets stridsledning och luftbevakning. Vi fick en omfattande genomgång av såväl materiel som organisation. Michael gav oss också en orientering om aktuellt luftläge i vårt

3 närområde där vi kunde konstatera klart ökad aktivitet från bland annat vår stora granne i öster. Att temat var aktuellt visades några veckor senare då avslöjandena kring det ryska övningsanfallet mot Sverige under påskhelgen avslöjades i media. Efter föredraget avnjöts ärtsoppa och pannkakor med tillbehör i ryttarsalen. April - Studiebesök Markstridsskolan i Kvarn I april genomförde ett tiotal ROSÖ-medlemmar med gäster ett uppskattat studiebesök vid Markstridsskolan i Kvarn. Där bjöds på visning av den nya anläggningen för övning av strid i bebyggelse. Anläggningen är en av de största i sitt slag i Europa och medger övningar i förband av upp till kompanis storlek med stridsfordon. Övningarna kan också utvärderas genom avancerade hjälpmedel. Vi fick också tillfälle att se en plutonsövning genomföras i anläggningen. Studiebesöket genomfördes i samverkan med Försvarsutbildarna Östergötland som också bistod med busstransport från Linköping vilket var mycket uppskattat. Maj Guidning på Livgrenadjärmässen En solig eftermiddag i början av maj bjöd vår medlem överstelöjtnant Eric von Boisman på en spännande guidning av vår mäss. Vi fick ta del av Erics omfattande kunskapsbank om målningar, föremål och händelser kring mässen. Inte minst fick vi höra om hur det var att bo på mässen som ung officer. Ett stort tack till Eric för en mycket trevlig eftermiddag!

4 Kommande aktiviteter hösten 2013 Augusti - Slottsbesök Ekströmmens säteri ROSÖ-medlemmar med damer hälsas varmt välkomna till den traditionella utflykten i det östgötska kulturlandskapet. Denna gång besöker vi Ekströmmens säteri i Rappestad socken. Ägare är godsägare Per Philipson. Huvudbyggnaden går i delar tillbaka till 1600-talet. Paradvåningen har förnämliga inredningsdetaljer från 1700-talet. Tid: Onsdag 28 augusti kl Plats: Ekströmmens säteri. Kör gamla E4 till Vikingstad. Tag där av mot Rappestad Västerlösa, omkring 4 km. Anmälan: Senast 23 augusti till kapten Christer Weinhardt, via e-post christer.weinhardt@telia.com alternativt telefon Begränsat deltagarantal. Anmäl i tid! Om vädret tillåter medtag gärna kaffekorg. Kostnad: 50 kr per person jämna pengar betalas på plats. September Mässkväll: Människor jag mött, En hög militär, en kung, en statsminister Vår medlem överste Bo Lennhammar berättar om människor han mött under sin karriär inom flygvapnet och som militärattaché i tre länder. Bo har också varit STRIL-chef på F4 och chef för Flygvapnets Officershögskola. Tid: Onsdag 25 september kl Plats: Livgrenadjärmässen, Linköping Anmälan: Till kapten Håkan Johansson via e-post varderingskonsult@hotmail.se alternativt telefon senast den 20 september. Kostnad: Enklare måltid till självkostnadspris 100 kr.

5 Oktober Mässkväll: Mätning av uran ombord på U 137 Med modern kärnfysikalisk instrumentering kunde, under mycket realistiska förhållanden och i fält, uranförekomst i ubåten U 137 bestämmas. Förekomsten fastställdes på några minuter, mängden per vapen på några timmar. Ragnar Hellborg. Professor em. i tillämpad kärnfysik vid Lunds universitet berättar om några spännande dagar Tid: Onsdag 30 oktober kl.1800 Plats: Livgrenadjärmässen, Linköping Anmälan: Till kapten Håkan Johansson via e-post varderingskonsult@hotmail.se alternativt telefon senast den 25 oktober. Kostnad: Enklare måltid till självkostnadspris 100 kr. November Filmkväll Fästning Brest På hösten genomför vi som vanligt en filmkväll och i år visar vi den ryska krigsfilmen Fästning Brest från 2010 som behandlar operation Barbarossa 1941 och det hårdnackade sovjetiska försvaret av staden Brest i nuvarande Vitryssland. Tid: Torsdag 7 november klockan Plats: Livgrenadjärmässen (OBS! Ny lokal) Anmälan: Till kapten Per Everhill, e-post per@everhill.se alternativt telefon senast den 4 november. Kostnad: Enklare måltid till självkostnadspris November - Höstfest Missa inte sällskapets traditionella höstfest med dans på Livgrenadjärmässen. Som vanligt bjuds det på god mat, underhållning och trevligt sällskap. Ett utmärkt tillfälle att vädra mässdräkten på den anrika Livgrenadjärmässen! Tid: Lördag 30 november fördrink från klockan Plats: Livgrenadjärmässen, Linköping Anmälan: Särskilt inbjudan skickas ut i höst!

6 Påminnelser om våra aktiviteter skickas som vanligt ut via sällskapets e- postsändlista. Står du ej med på e-postlistan anmäla din e-postadress till sällskapets rekryteringsofficer löjtnant Johan Bergström på Enkätundersökning höstfest Under våren genomförde sällskapet en webbaserad enkätundersökning om höstfesten. 30 medlemmar svarade på enkäten varvid en övervägande majoritet av dessa önskade höstfesten kvar. Även om endast en del av sällskapets medlemmar svara på enkäten så tolkar styrelsen resultatet som att det finns ett fortsatt intresse för festen. Vi fick också in en rad förslag på hur vi kan få flera medlemmar att delta på festen. Ett stort tack till alla som tog sig tid att svara på enkäten. Boka redan nu in lördagen den 30 november och bjud gärna med vänner och bekanta! Utlandsveteran? Har du gjort utlandstjänstgöring? Försvarsmakten inleder under 2013 ett projekt med syftet att knyta kontakt med tidigare utlandsveteraner som så önskar. På varje förband finns en särskild veteranhandläggare som kommer att ansvara för kontakten med de lokala utlandsveteranerna och erbjuda aktiviteter som träffar, information, stöd vid problem relaterade till utlandsinsatsen och så vidare. Du blir registrerad veteran genom att anmäla dig till ditt förbands veteranhandläggare. c/o kapten Per Everhill, Trombongatan 24, Linköping. Tel Plusgiro Medlemsavgift 150 kr/år

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013 SÄRSKILT BOENDE - 2013 1 (13) VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? Vad tycker de äldre om äldreomsorgen är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden.

Läs mer

Vill Du studera - resa uppleva?

Vill Du studera - resa uppleva? Brukspensionärerna Finspång Vill Du studera - resa uppleva? Idag har Du chansen att meddela oss Dina förväntningar och önskningar om studiecirklar, mötesprogram, resor och andra upplevelser! Det ligger

Läs mer

Fö rsvarsutbildarna Ystad

Fö rsvarsutbildarna Ystad Fö rsvarsutbildarna Ystad Hej Bäste medlem! Med detta utskick får Du översikt vad som hänt under vår första period av 2014 och vad som händer framöver. Hoppas där är någon aktivitet som intresserad Dig.

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Nu när all personal är tillbaka från semesterar och andra ledigheter är vi redo att ta oss an höstens utmaningar.

Nu när all personal är tillbaka från semesterar och andra ledigheter är vi redo att ta oss an höstens utmaningar. Göteborg 130915 Nyhetsbrev Änggårdsbacken September Nu känns det som att hösten är på väg. Det har varit många fina dagar i september och kanske blir det även några i oktober? Vi har ju haft en fantastisk

Läs mer

Årgång 56 nr 2 2013 V - N GLAD PÅSK! Y T T

Årgång 56 nr 2 2013 V - N GLAD PÅSK! Y T T Folkdansens Vänner, Malmö F Årgång 56 nr 2 2013 V - N GLAD PÅSK! Y T T Ordföranden har ordet När jag sitter och skriver detta är det vårdagjämning, exakt på klockslaget! Inne är det varmt och gott, men

Läs mer

I samband med den nationella anhörigdagen så ordnas det aktiviteter runt om i kommunerna.

I samband med den nationella anhörigdagen så ordnas det aktiviteter runt om i kommunerna. Hög luft, en del sol och en del regn hösten kryper närmare. Vi fortsätter att förena nytta med nöje och ordna aktiviteter, föreläsningar och deltar i olika brukarråd och dialoggrupper. Styrelsen Attention

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

FÖRENINGSNYTT Allt för att få vara tillsammans

FÖRENINGSNYTT Allt för att få vara tillsammans PRO Täby Centrum Våren 2014 FÖRENINGSNYTT Allt för att få vara tillsammans Föreningsmöten Studiecirklar i samarbete med Friskvård Utflykter Föreningens adress PRO Täby Centrum, c/o Träffpunkten Åkerbyvägen

Läs mer

UR-val svenska som andraspråk

UR-val svenska som andraspråk AV-nr 101196tv 5 Förberedelse UR-val svenska som andraspråk Klass vad är det? Handledning av Meta Lindberg Attlerud Programmet Klass vad är det? kan visas som inledning till en diskussion om olikheter

Läs mer

TUNA 4H s. Att lära genom att göra. Sommaren 2008. Frågor? Kontakta vår klubbledare Sofie Ivarsson 0174-12059 070-735 65 18 Sofie4h@hotmail.

TUNA 4H s. Att lära genom att göra. Sommaren 2008. Frågor? Kontakta vår klubbledare Sofie Ivarsson 0174-12059 070-735 65 18 Sofie4h@hotmail. Sommaren 2008 Vecka Aktivitet Sida senast till 25 Dagläger 2 2 juni Sofie 0174-120 59 26 Pilsbo 2 13 juni Sofie 0174-120 59 27 Trolleri 3 2 juni Johannes 0173-126 37 29 Traktorrace 3 Catarina 0174-12059

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Mistluren. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni

Mistluren. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni Mistluren Nummer 2-2009 För Väggöseglingen gäller: Skepparmöte kl 11.00 Start ca kl 12.00. Startavgift 50 kr. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni

Läs mer

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016. Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl.

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016. Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl. Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016 Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl. 11-12 Gymnastik Plats: Hässelby Strands kyrkas motionslokal Avgift: 100:- per

Läs mer

Bybladet. Mars 2016. Vi hälsar alla nya medlemmar hjärtligt VÄLKOMNA Vi hoppas ni kommer att trivas i vår förening!

Bybladet. Mars 2016. Vi hälsar alla nya medlemmar hjärtligt VÄLKOMNA Vi hoppas ni kommer att trivas i vår förening! Bybladet Mars 2016 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Att bo i bostadsrätt Årsstämman 2016 Städdagen våren 2016 Takprojektet 2016 Fasadprojektet 2016 Gröna bastun avstängd tills vidare Nya brandsläckare

Läs mer

Dybecks Folkdansgille

Dybecks Folkdansgille Nättidningen Dyningen Nr. 2-2007 Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille Box 2060, 731 02 Köping e-post: dybeck@folkdansringen.se hemsida: www.folkdansringen.se/dybeck Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille

Läs mer

Nr 2 mars 2014. Konstrunda på Hotel Tylösand. Nu har vi äntligen möjlighet att få gå en konstrunda på Hotel Tylösand med vår guide Malin Henningsson.

Nr 2 mars 2014. Konstrunda på Hotel Tylösand. Nu har vi äntligen möjlighet att få gå en konstrunda på Hotel Tylösand med vår guide Malin Henningsson. Tylösandsnytt Nr 2 mars 2014 Trivselföreningen Konstrunda på Hotel Tylösand Nu har vi äntligen möjlighet att få gå en konstrunda på Hotel Tylösand med vår guide Malin Henningsson. Vi träffas måndagen den

Läs mer

Örgryte-Härlanda. Anhörigstöd. För dig som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående. Våren 2016. www.goteborg.se

Örgryte-Härlanda. Anhörigstöd. För dig som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående. Våren 2016. www.goteborg.se Örgryte-Härlanda Anhörigstöd För dig som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående Våren 2016 www.goteborg.se Program våren 2016 Anhörig är du som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående. Du kan

Läs mer

Programblad nr 2, vår-sommar 2009

Programblad nr 2, vår-sommar 2009 Programblad nr 2, vår-sommar 2009 Gillet fyller tio i år. Det måste vi fira! Tänk så fort tiden går, säsongerna susar förbi och nu börjar en ny odlingsperiod igen men när detta skrivs har just den begynnande

Läs mer

Handlingsplan vid hot och våld på Bromangymnasiet

Handlingsplan vid hot och våld på Bromangymnasiet Handlingsplan vid hot och våld på Bromangymnasiet Innehållsförteckning 2 Handlingsplan vid hot och våld på Bromangymnasiet 3 Ansvar 3 Vid tänkbara hot 3 Agera i en akut situation 3 När den akuta situationen

Läs mer

Informationsblad för medlemmarna i Lidköpings Fågelklubb Nummer 1 år 2001. Förenings information

Informationsblad för medlemmarna i Lidköpings Fågelklubb Nummer 1 år 2001. Förenings information UVEN Informationsblad för medlemmarna i Lidköpings Fågelklubb Nummer 1 år 2001 FÖRENINGS INFORMATION 1 FÖRENINGS FUNKTIONÄRER 2 VERKSAMHETSRAPPORT 2000 2 KORTA NOTERINGAR 3 JUBILEUMSFEST 3 PROGRAM 2001

Läs mer

Samhälle, samverkan & övergång

Samhälle, samverkan & övergång Samhälle, samverkan & övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2013/2014 Förskolan Loviselund Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplanens riktlinjer

Läs mer

VÅRBLADET ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Våren är kommen. Motionärerna joggar med shorts och mössorna och vantarna är bortplockade i förmån av solglasögonen. Och i och med det närmar sig sommaren och allt vad den för med sig

Läs mer

Riks-Nytt. Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september

Riks-Nytt. Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september Riks-Nytt Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september Innehåll: Folklig Dans i Skolan... 2 Riksstämman 2008... 2 Riksstämman 2008... 3 Regionkonferens

Läs mer

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas )

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas ) PROGRAM Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter Våren 2016 (Sparas ) Hej alla goa medlemmar i Neuroförbundet Sydnärke! Nu börjar dagarna bli ljusare men än så länge biter vinterkylan i kinderna. Under hösten

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Segrarbilden i oktober Månadens bild, tema Kämpar. Fotograf: Tommy Eriksson. GRATTIS! Fler bilder sid 5. KALLELSE TILL ÅRSMÖTE!

Segrarbilden i oktober Månadens bild, tema Kämpar. Fotograf: Tommy Eriksson. GRATTIS! Fler bilder sid 5. KALLELSE TILL ÅRSMÖTE! Reflexen Medlemsblad för Söderhamns Kameraklubb Nr 8 december 2013 Segrarbilden i oktober Månadens bild, tema Kämpar. Fotograf: Tommy Eriksson. GRATTIS! Fler bilder sid 5. KALLELSE TILL ÅRSMÖTE! Torsdag

Läs mer

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt:

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt: BLADET Medlemsblad nr 4(16), 2002 NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk BLADET Medlemsblad nr 3(15), 2002 INVIGNING! Den 13 april blir den officiella invigningen av våra lokaler. Du som medlem är

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-04-09 Innehåll 1. Aktivera ett användarkonto, jag har en egen e-postadress...3 2. Aktivera ett användarkonto,

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

Föräldrajuryn om Halloween

Föräldrajuryn om Halloween Föräldrajuryn om Halloween November 2007 Konsumentföreningen Stockholm Sammanfattning Konsumentföreningen Stockholm (KfS) har genomfört en undersökning i KfS Föräldrajury om Halloween. 715 föräldrar deltog

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016 Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456 69

Läs mer

Tre viktiga dagar om banan, spelet och klubben Elmia Park & Golf 22 24 september 2009

Tre viktiga dagar om banan, spelet och klubben Elmia Park & Golf 22 24 september 2009 Tre viktiga dagar om banan, spelet och klubben Elmia Park & Golf 22 24 september 2009 Vi har lyckats få föreläsare i världsklass till Jönköping. Du som arbetar på en golfanläggning/klubb, ideellt eller

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008 1 Ordförande har ordet Inför 2008 har vi lyckats få mer bassängtid på 21:an, ortopedens rehab bassäng på UMAS. Varje måndag 17.00-19.00 och

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Enkät om köandet i SKB

Enkät om köandet i SKB Enkät om köandet i SKB Under perioden 1 januari till 8 februari 00 har föreningens köande medlemmar haft möjlighet att, på SKBs hemsida, svara på frågor om: - Köandet i SKB - Informationen om befintliga

Läs mer

Hej alla fritidsmedarbetare runt om landet!

Hej alla fritidsmedarbetare runt om landet! Hej alla fritidsmedarbetare runt om landet! Vintern har rasat ut, vår dvala är över och alla kryper ur sina bon när solens strålar lockar. Vårflöden bryter alla dämningarna, ljuset och värmen släpper alla

Läs mer

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv?

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Malmöavdelningen ETTAN nr 4/15 God Jul och Gott nytt År Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Det har varit ömsom vin och ömsom vatten och ibland har det varit både ok. Om vi börjar

Läs mer

INBJUDAN. till kövisningar

INBJUDAN. till kövisningar INBJUDAN till kövisningar ÖBOLANDET etapp 2, Trosa Strax efter bron som leder från Trosa hamn över till Öbolandet, växer 22 nutida skärgårdshus fram. Här får du det bästa av världar skärgårdsliv och fastlandets

Läs mer

ANHÖRIGÅRET 2015. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

ANHÖRIGÅRET 2015. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen ANHÖRIGÅRET 2015 Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR 2015 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger

Läs mer

UNG MEDIA SVERIGES. Guide för medlemsrekrytering

UNG MEDIA SVERIGES. Guide för medlemsrekrytering UNG MEDIA SVERIGES Guide för medlemsrekrytering Varför medlemsrekrytera? Svaret är för att föreningen ska växa och få de ekonomiska resuserna som behövs för att den ska kunna växa! Varje år ansöker Ung

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Sandpappret. Gutar frågar gutar. Kom och tävla i. Sanda bygdegård Söndag 15 januari kl. 13.30

Sandpappret. Gutar frågar gutar. Kom och tävla i. Sanda bygdegård Söndag 15 januari kl. 13.30 Sandpappret Nr 1 Januari 2012 www.sanda-gotland.net Gutar frågar gutar Nu startar IOGT-NTO:s årliga frågetävling igen. Under veckan 15 22 januari 2012 tävlas det på flera platser på ön. De bästa lagen

Läs mer

ORO FÖR PERSONLIG INTEGRITET PÅ NÄTET ANNIKA BERGSTRÖM

ORO FÖR PERSONLIG INTEGRITET PÅ NÄTET ANNIKA BERGSTRÖM ORO FÖR PERSONLIG INTEGRITET PÅ NÄTET ANNIKA BERGSTRÖM Förklaringsfaktorer till oro vid användning Egen erfarenhet av internet och olika digitala applikationer Personliga karaktäristika som kön, ålder

Läs mer

RTF-Bladet. God Jul! Medlemsblad för Råcksta Trädgårdsstadsförening. Nr 4 2015. Årsmöte 30 januari 2016. MärkDNA ökar tryggheten

RTF-Bladet. God Jul! Medlemsblad för Råcksta Trädgårdsstadsförening. Nr 4 2015. Årsmöte 30 januari 2016. MärkDNA ökar tryggheten RTF-Bladet Medlemsblad för Råcksta Trädgårdsstadsförening Nr 4 2015 God Jul! I detta nummer bland annat: Årsmöte 30 januari 2016 Kallelse Läs mer på sid 3 MärkDNA ökar tryggheten Info om Smartwater Läs

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Nr 2 2016 MCV Arvika klubbtidning

Nr 2 2016 MCV Arvika klubbtidning Nr 2 2016 MCV Arvika klubbtidning MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2016 Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Ledamot: Ledamot: Styrelsesuppleant: Styrelsesuppleant: Arrangörsgrupp: Revisiorer:

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

2008-01-08 Stödeföretagarna. - Ett centrum för samarbete

2008-01-08 Stödeföretagarna. - Ett centrum för samarbete 2008-01-08 Stödeföretagarna - Ett centrum för samarbete 11 april - 13 april 2008 2008-01-08 INBJUDAN Alla pratar om i dag, att allt är så fantastiskt. Är det med sanningen överensstämmande? Enda sättet

Läs mer

Svenska Bänkskytteförbundet Information nr 38, 15 Mars 2015.

Svenska Bänkskytteförbundet Information nr 38, 15 Mars 2015. Svenska Bänkskytteförbundet Information nr 38, 15 Mars 2015. BÄNKSKYTTEPROFILEN Borne Gebing, primus motor i Blåsmark Benchrest är en glad kille med en rejäl portion social kompetens. Han är en verkligt

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

Varmt välkomna till en ny säsong med Barsebäck Golf Academy!

Varmt välkomna till en ny säsong med Barsebäck Golf Academy! Kursprogram våren 2016 Varmt välkomna till en ny säsong med Barsebäck Golf Academy! Vårens kursprogram innehåller såväl nyheter som gamla godbitar allt för att det ska passa så många som möjligt. Vid ev

Läs mer

Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben

Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben Fastställt vid ordinarie årsmöte 20150322 Club Show Club Show arrangeras av Welsh Springer Spaniel klubbens klubbstyrelse i samarbete med medlemmar eller aktivitetsgrupper

Läs mer

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet Ordföranden har ordet Hej! Äntligen är det tid för det vi alla har väntat på, det är dags för valrörelse! Jag vill börja med att tacka alla er som kom på årsmötet i februari. Det var roligt att se er och

Läs mer

UÜâ~áaçàà Strömsbergs bruks egen lilla tidning Nr 4-2014

UÜâ~áaçàà Strömsbergs bruks egen lilla tidning Nr 4-2014 UÜâ~áaçàà Strömsbergs bruks egen lilla tidning Nr 4-2014 Partytält Förberedelser Innehåll Höstmöte i Strömsbergs Bruksgille Kalendarium augusti Smedsmiddag Surströmmingsfest Söderhamn Strömsbergs IF:s

Läs mer

Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1

Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1 Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1 Ekbackskyrkans församling Ekbackskyrkan Parkvägen 17 643 30 Vingåker Bankgiro: 624-7027 Postgiro: 71 91 26-5 Org. nummer: 817606-0229 E-post: kontakt@ekbackskyrkan.se

Läs mer

Anhörigstöd. För dig som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående.

Anhörigstöd. För dig som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående. Anhörigstöd För dig som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående. Hösten 2014 Program höst 2014 Anhörig är du som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående. Du kan vara såväl familj som vän, bekant

Läs mer

Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 14. Nr. 4-2006 100 ex.

Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 14. Nr. 4-2006 100 ex. Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 14. Nr. 4-2006 100 ex. Ordförande har ordet sid 2 Hämndhajk sid 3 Kebnekaise sid 4 Röde Bill - inbjudan sid 6 Joglobus - inbjudan sid 7 Patrullprogram sid 8 Ordförande

Läs mer

Vandrande Tidsverkstad. Ett naturligt tillfälle till reflektion och samtal om tiden och tillvaron

Vandrande Tidsverkstad. Ett naturligt tillfälle till reflektion och samtal om tiden och tillvaron Vandrande Tidsverkstad. Ett naturligt tillfälle till reflektion och samtal om tiden och tillvaron Trots att jag har det bra, mår jag inget vidare. Det känns som att livet snurrar på och att jag följer

Läs mer

MRO-AKTUELLT (11/2012)

MRO-AKTUELLT (11/2012) Uppsala Östras Bx Vinterbild från 23 december, foto Johan Vinberg. Jag sitter just nu på eftermiddagen den 23:e, med min laptop på Uppsala Östras Bx och skådar ut mot SLs pendeltåg, SJs Uppsalapendel och

Läs mer

FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA INLEDNING CONTAINERN!

FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA INLEDNING CONTAINERN! INLEDNING FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA www.brfgranen.se Nr 3/2014 Nu håller du det första Granbarret som har fått en ny design och utformning. Förut gjordes den i PowerPoint, men nu i PageMaker,

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

Vårt Luftvärn. Nr 2 Årgång 72 2012. Luftvärnets Befälsutbildningsförbunds tidskrift 1 (8)

Vårt Luftvärn. Nr 2 Årgång 72 2012. Luftvärnets Befälsutbildningsförbunds tidskrift 1 (8) Vårt Luftvärn Luftvärnets Befälsutbildningsförbunds tidskrift Nr 2 Årgång 72 2012 1 (8) Luftvärnets Befälsutbildningsförbund Box 278 03, 115 93 STOCKHOLM Lidingövägen 28, vakten K1 anvisar. Tfn 08-664

Läs mer

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13 Nr 2 2007 Årgång 13 Nyhetsbrev från Vacterlföreningen Höst numret denna gång görs på prov i färg. Läs och njut! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Nya rutiner ang. medlemskap i vacterlföreningen. Medlemsavgiften

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011 Öppna förskolan Familjecentralen Noltorps enhet ALINGSÅS Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se 1. Förutsättningar Beskrivning

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Uppsala. Augusti 2015

Uppsala. Augusti 2015 Uppsala Augusti 2015 Innehåll Allmän information... sid 1 Höstens cafékvällar och träffar... sid 2 Skrivelse från Attention Uppsala till myndigheter med ansvar för psykiatri i Uppsala... sid 3 Inbjudan

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 1 2015. Full fart i köket på vårt julbak!

Celiakinytt NUMMER 1 2015. Full fart i köket på vårt julbak! Celiakinytt NUMMER 1 2015 Full fart i köket på vårt julbak! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Grovt, gott OCH GLUTENFRITT Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET Föreläsning & Årsmöte 4 KOMMANDE AKTIVITET Caféträff 5 AKTUELL INFORMATION

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 1 Ordförande har ordet Jag har varit ute och rest med vår lokalförening till Skagen den 25-28 maj. Vi var 32 medlemmar som fick uppleva några

Läs mer

Inbjudan till ungdomsutbildning

Inbjudan till ungdomsutbildning Flygvapenfrivilliga 2013-08-31 Sida 1 av 5 Inbjudan till ungdomsutbildning Hej ungdom i Grundkurs, Fortsättningskurs samt Ledarskapskurs 1 och 2! Härmed inbjuds du som är elev och medlem i FVRM att delta

Läs mer

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 VATNALILJAbladet För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 Redaktionsspalten Vatnaliljabladet kommer ut med fyra nummer per år. Manusstopp är för nr 4-2013 1 december Om du vill ha material infört

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Rapportering Tillsyn/ Inspektion

Rapportering Tillsyn/ Inspektion Rapportering Tillsyn/ Inspektion Kottens förskola Piteå 2014-06-24 Organisation Kottens förskola är ett föräldrakooperativ som startade 1989. Förskolan drivs som en ekonomisk förening. Förskolechef är

Läs mer

Här ser ni Ebba, ett av många exempel. Hon gillar oss och förstår varför vi finns men tycker att vi inte hängt med. Det här är ganska vanligt.

Här ser ni Ebba, ett av många exempel. Hon gillar oss och förstår varför vi finns men tycker att vi inte hängt med. Det här är ganska vanligt. Bild Manus 1994 hade LO-förbunden tillsammans cirka 86 % organisationsgrad. Idag är det närmare 69 %. På bara några år har organisationsgraden sjunkit med över 15 %. Förbunden lider av olika problem men

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Halliwick-läger i Egypten 2008 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (5) meddelad i Stockholm den 4 december 2013 KLAGANDE AA MOTPART Vänersborgs kommun 462 85 Vänersborg ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Kammarrätten i Göteborgs dom den 5 december

Läs mer

Välkommen till Konståkningsläger i Luleå 3 juli- 16 juli 2016

Välkommen till Konståkningsläger i Luleå 3 juli- 16 juli 2016 Välkommen till Konståkningsläger i Luleå 3 juli- 16 juli 2016 Våra tränare Svetlana Igor Tanja Galina Irina Svetlana Bannova (is) Svetlana har jobbat som konståkningstränare i 30 är. Hon är utbildad till

Läs mer

TRÄFFAR 2006. Påskträff på Hanatorps Camping 13-17 april 2006

TRÄFFAR 2006. Påskträff på Hanatorps Camping 13-17 april 2006 TRÄFFAR 2006 Påskträff på Hanatorps Camping 13-17 april 2006 Den traditionella påskträffen på Hanatorps Camping blir av. Tidigare information om att den skulle vara inställd är felaktig. Vi inbjuder härmed

Läs mer

Bruce Springsteen. Undersökning bland besökare på konserten på Friends Arena 11 maj 2013

Bruce Springsteen. Undersökning bland besökare på konserten på Friends Arena 11 maj 2013 Bruce Springsteen Undersökning bland besökare på konserten på Friends Arena 11 maj 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING OM UNDERÖKNINGEN S. 3 KÖN OCH ÅLDER S. 4 SÄLLSKAP S. 5 HEMVIST S. 6 INFORMATION OM KONSERTEN

Läs mer

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1]

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1] Nyhetsbrev april 2016 Nyhetsbrev april 2016 [1] ORDFÖRANDE HAR ORDET HÖSTEN 2016 Även om vi har en härlig vår och sommar framför oss så blickar vi redan framåt för att utveckla verksamheten. Till hösten

Läs mer

Kvällsposten var först med att få ut nyheten redan på onsdagen 28 oktober 1981 bara några timmar efter upptäckten.

Kvällsposten var först med att få ut nyheten redan på onsdagen 28 oktober 1981 bara några timmar efter upptäckten. Sovjetisk ubåt U 137 med kärnvapen Vid Allhelgonahelgen 1981 fylldes dagstidningarna med en stor nyhet: En Sovjetisk ubåt U 137 på hemligt uppdrag har gått på grund och står fast på ett skär i Blekinge

Läs mer

PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016

PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016 Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016 Välkommen med! Onsdagar 13 januari 27 april kl. 11-12 Gymnastik Plats: Hässelby Strands kyrkas motionslokal Avgift: 100 :- per termin för

Läs mer

Aktuellt. Gott Nytt År PRO Vänner. PRO Skåne. God fortsättning. Detta händer i jan-mars: Adresskalendern

Aktuellt. Gott Nytt År PRO Vänner. PRO Skåne. God fortsättning. Detta händer i jan-mars: Adresskalendern Aktuellt Nummer 1 januari 2014 PRO Skåne Ö Rönneholmsv 2 Box 170 21 200 10 Malmö 040-30 69 90 info@skane.pro.se www.pro.se/skane Exp. & telefontid: Må - to 9-12 & 13-15 Fr 9-12 Månadens citat "Det du gör

Läs mer

KAMRATSKAP ÖRLOGSTRADITION SJÖFÖRSVAR

KAMRATSKAP ÖRLOGSTRADITION SJÖFÖRSVAR Flaskposten KAMRATSKAP ÖRLOGSTRADITION SJÖFÖRSVAR Ordförandens spalt Jag och min fru Jane, köpte en liten segelbåt under senare delen av denna sommar och jag tror vi fått en något skev bild av båtlivet.

Läs mer

Program och utställningar januari juli 2016

Program och utställningar januari juli 2016 Program och utställningar januari juli 2016 Ystads Fornminnesförening med trädgårdsgruppen Sub Rosa och Klostret i Ystad samt Charlotte Berlins museum Programverksamhet samt utflykter Torsdagen den 14

Läs mer

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt Oktober Månadsblad 2013 Hej! Välkommen till en fullspäckad höst fylld med många spännande aktiviteter och möten. Ni har nu hunnit få Profilen och vi hoppas att

Läs mer

Tror ej på storkonflikt i norr trots sovjetisk upprustning

Tror ej på storkonflikt i norr trots sovjetisk upprustning 1985 Bengt Gustavsson, tippad som nästa ÖB: Tror ej på storkonflikt i norr trots sovjetisk upprustning Boden (TT:s utsände): Jag förstår inte att Sovjet fortsätter med sina ubåtskränkningar, men de har

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordf Ossian Nilsson

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

Vallentuna Språk-café

Vallentuna Språk-café Vallentuna Språk-café Projektrapport 2006-2008 Lena Mattsson leg logopeder Kerstin Olofsson 08-587 849 92 08-587 545 47 lena.mattsson@skolor.vallentuna.se kerstin.olofsson@ds.se 2 Bakgrund På barnlogopedmottagningen

Läs mer

Arbetsrätt. Ola Brinnen April 2016

Arbetsrätt. Ola Brinnen April 2016 Arbetsrätt Ola Brinnen April 2016 1 Dagens agenda 1. Olika anställningsformer i LAS 2. Skärpta åtgärder mot missbruk av tidsbegränsade anställningar 3. Anställningens upphörande p.g.a personliga skäl 4.

Läs mer

SKOLVERKSAMHET. - Introduktion - Fotevikens Museum

SKOLVERKSAMHET. - Introduktion - Fotevikens Museum SKOLVERKSAMHET - Introduktion - med Vikingareservatet och Koggmuseet har lång erfarenhet av arbetet med barn och ungdom. Platserna erbjuder spännande möjligheter i undervisningen. Fotevikens museum Välkommen

Läs mer

Fotokontakt nr 7, 2015

Fotokontakt nr 7, 2015 1 Fotokontakt nr 7, 2015 Kommande aktiviteter Du har väl inte glömt skicka in din månadens bild till Anders Lennvik? Vi behöver den cirka en vecka innan månadsmötet. En länk för att ladda upp bilden finns

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november Höstlovsaktiviteter 29 oktober - 2 november Sjöbo bibliotek Bibliotekshäxan Bibliotekshäxan läser en spännande berättelse för dig som är 6-10 år. Ingen föranmälan. Fri entré. Plats: Sjöbo bibliotek, Gamla

Läs mer

Fladdermusaktiviteter i Sverige 2011 HALLAND JÖNKÖPING

Fladdermusaktiviteter i Sverige 2011 HALLAND JÖNKÖPING Fladdermusaktiviteter i Sverige 2011 HALLAND Torsdag 21 juli 22.00 Naturum Getterön, Naturskyddsföreningen Varberg Fladdermuskväll i Fageråkra. Vid Stenbron över Viskan norr om Veddige. Helen Björklund

Läs mer

HAMMARBY GÖTEBORG SÖDERSTADION APRIL 2009

HAMMARBY GÖTEBORG SÖDERSTADION APRIL 2009 1 HAMMARBY GÖTEBORG SÖDERSTADION APRIL 2009 INNEHÅLL sid Om undersökningen 3 Några definitioner 4 Publikens ålder och kön 5 Besökarnas hemvist 6 Första informationskällan 7 Samtliga informationskällor

Läs mer

JER.NET NR 4 AUGUSTI 2013

JER.NET NR 4 AUGUSTI 2013 DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 4 AUGUSTI 2013 ÄNNU EN ÖAMCK-DAG PÅ RÖRKEN Det finns några tillfällen per år när det bara är ÖAMCK-medlemmar på gokartbanan och det inte är kursverksamhet.

Läs mer