Frisk, I fäders spår... Planering och tajming, det kan man inte säga att en av mina bästa kompisar hade när han skulle bli farsa i början av juli.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Frisk, I fäders spår... Planering och tajming, det kan man inte säga att en av mina bästa kompisar hade när han skulle bli farsa i början av juli."

Transkript

1 Mattias Ledin och Erik Lindqvist Svenska mästare i Rally 2015

2 Frisk, I fäders spår... Planering och tajming, det kan man inte säga att en av mina bästa kompisar hade när han skulle bli farsa i början av juli. Hallå, rallycross-vm i Höljes går ju då och barnet var planerat till ett par dagar senare än det evenemanget, en av årets absoluta höjdpunkter. Förhandlingar pågick i hemmet men de var ogjort och han blev hemma och missade den festen. Han fick ju dock anledning att fira några dagar senare då hans dotter föddes och jag misstänker att det var större än åskådare och vild rallycross. Jag klandrar honom inte men...nä jag kan inte men fan vilken fest det är där i skogen. Vi var väl medvetna om detta i ett tidigt skede så vi hade pratat om att åka upp till Hell utanför Trondheim och avnjuta den norska deltävlingen. Sagt och gjort, vi lurade med en kompis till och sen drog vi genom skog och över fjäll slalomåkandes mellan renar, älgar och får. Fredag eftermiddag var vi så på plats och en sväng förbi banan triggade igång rallycrossuget även om inga tävlingar hade startat än. En lugn eftermiddag med inkvartering i stugan på campingen och en dyr pizza i Trondheim räckte bra som uppladdning. Ett samtal med Gehrman Motorsport blev det också och de var så generösa så de hade fixat fram biljetter åt oss. Tack! Dessutom var det ju teambiljetter så vi kunde röra oss lite extra fritt på området. Banan i Hell är väl värd ett besök då den ligger väldigt fint i den kuperade terrängen med fin utsikt över landskapet. Bara namnet, att kunna säga att " I m going to Hell this weekend" utan att ljuga är ju rätt så fränt. De hade även spunnit på namnet när de gjort sin slogan för tävlingen, "Hell is like heaven if you love rallycross". Jag kom ju också osökt att tänka på AC/DC:s klassiker "Hell ain t a bad place to be"... Nog tjatat om namnet. Vi hade en kalashelg i Norge där det mest minnesvärda tävlingsmässigt var den ena semifinalen i supercar som var ett folkraceheat i mångmiljonklassen. Hur det gick förövrigt? Det har ni redan sett på tv men svenskar på hela prispallen i supercars gjorde ju inte ont i Norge!!, ordförande

3 Ett stort Grattis till Sören Erlandsson- Kopparberg, Tomas Westlund Kopparberg och Marie-Louise Engman Sandström Kopparberg som fyllt /fyller jämna år i augusti, september och november Styrelsen/ Christin Peterson Nya medlemmar! Vi hälsar: Pontus Wallin, Ramsberg, Lennart Eriksson, Ställdalen, Carl-Johan Falk Kopparberg välkomna som medlemmar i Motorklubben Kopparberg Styrelsen/ Christin Peterson Notiser Vid medlemsmötet i juni var det god uppslutning. Förutom att det grillades och åts så orkade vi pratade om vad som hänt och vad som väntade under sommaren/hösten. Folkracebanan är godkänd fram till sista maj 2016 då måste samtliga skarvar på balken från målposteringen runt och ner till postering sex, ända bort till postering åtta vara skarvade på rätt sätt och med rätt bultstorlek. //Christin Peterson ya klisterdekaler MKK tillsammans med Håkans reklam har tagit fram nya dekaler. Det är det klassiska klubbmärket med kransen och kopparsymbolen. Denna gång i utskuren text så när dekalen klistras på så är det underlaget som utgör bakgrunden. Dekalen kommer att finnas i två storlekar och i svart eller vitt. Stor dekal kommer att kosta 50kr och liten 25kr. Önskar man dekalen i annan färg så kontaktar man så går det att ordna. Det svarta och vita dekalerna kommer att finnas på klubben till försäljning.

4 MARKE i Kopparberg september. Nu är sensommaren eller kanske till och med hösten här och i och med det så ser vi fram emot Kopparbergs marknad. Som tidigare år planerar vi att anordna husvagnsparkering på gräsplan vid Löa service, vulkcentralen och bilparkering nere i Rydbergsdal. Detta ger ett bra tillskott till klubbkassan och det behövs verkligen då t ex vår klubblokal kostar en hel del att driva runt. Därför behöver vi som vanligt hjälpas åt att bemanna bilparkeringen under lördagen och söndagen, det är tvåtimmarspass som gäller från klockan 8 på morgonen till fram mot 15 på eftermiddagen. Om du har möjlighet att ta ett pass hör av dig till mig (Kerstin Sjödin) på telefon eller Tack på förhand. Om du som aktiv lämnat in ersättningsanspråk men inte varit funktionär ännu är marken sista chansen. Kopparsvängen 2015 Än en gång tog Peder Gerlström ansvaret för Kopparsvängen som kördes för fjärde året som sommartävling. Bansträckningen var i stort sett helt ny förutom delar av SS3 som användes för två år sedan. Detta år tog Stefan Berg över ansvaret som banchef assisterad av tidigare banchefen. SS1 startade i Nyberget och gick i mål nere i Guldsmedshyttan och mätte över två mil! SS2 kördes från Rosendal via klotbanan med mål uppåt Kölsjön. SS3 som nämndes tidigare kördes förbi Lövåsen uppe i Klotenskogarna men denna gång avslutades sträckan längs Simasvägen. Likt förra året så ingick tävlingen i 1300 Rallycup, Klassiska rallycupen samt Stockholms-, Upplands- och Nedre norras FM/DM. Startfältet blev nästan lika stort som då med ca 140 deltagande ekipage. Huvudstart och mål lades i år vid Bramacs lokaler där det även visades bilder och filmklipp från anmälan, besiktning och skogen på en storbildsskärm. Tävlingen följde tidsplanen och inga allvarligare olyckor rapporterades. Dock blev vägarna betydligt sämre än förväntat och jämfört med tidigare år. Naturligtvis fick mer tid och pengar läggas på vägarna men när räkenskaperna summerades visade det ändå på en skaplig vinst till klubben. Segrade i tävlingen gjorde Patrik Åkerman och Lars Grip Ljusdals MS före fjolårsvinnarna Björn Adolfsson och Mikael Johansson. MKK var välrepresenterade i tävlingen och bäst lyckades Mattias Ledin och Erik Lindqvist som blev tvåa i sin klass och sexa totalt. Tack till alla er som ställer upp och hjälper till så vi kan genomföra ett sådant här stort arrangemang.

5 Midnattssolsrallyt (MSR) 2011 var vi en del av MSR då det passerade Kopparberg och det var då ett uppskattat inslag i "byn" och skogarna runt Älvhöjden. Vi har fått frågan någon gång efter det men då har det inte passat pga våra egna tävlingar fick vi åter frågan om att vara med och ha en sträcka. Denna gång skulle inte rallyt passera Kopparberg utan det vi hade att ta ställning till var om vi kunde få till en sträcka längs riksväg 68 mellan Riddarhyttan och Lindesberg. Då MSR är en stor apparat geografiskt, publikt och pr-mässigt så ville vi gärna vara med, dessutom är det fina pengar för relativt lite arbete. Vi fick till en sträcka på sex km i Riddarhyttan med start vid Liens camping. Det blev lite nervöst när Sveaskog inte hyvlat vägen i maj som de lovat och tävlingsledningen ansåg att vägen inte höll måttet. Vi fick då ta beslutet att ta ut en egen hyvel som inte rev upp hela vägen utan bara justerade den lite. Efter det och att sträckchef Kurt Peterson med hjälp av Paul Rohde spettat bort några stora stenar fick vi beröm från Bruno Berglund och vägen var redo. Tävlingen kördes juni och vi var med under torsdagen. Efter att ekipagen varit på lunchuppehåll i Lindesberg så dök de upp hos oss. Allting funkade som det skulle och vi fick mycket beröm för sträckan och vår insats överlag från både tävlande och tävlingsledning. En hel del folk letade sig ut på skogen och till vår hjälp för att ta emot och parkera bilar så hade Emil Wass dragit ihop ett kompisgäng som fick vara med och dela på parkeringsintäkterna. Vädret var riktigt skapligt tills det återstod ett 50-tal bilar, då öppnade sig himlen. Humöret var på topp trots det och vi kan summera ett lyckat MSR Janne Westlund lyckades bäst av Kopparbergarna men vi hade även med Morgan Sörenson och Christer Sunner.

6 Parkering Operan i Skäret 2015 Under augusti månad har vi i motorklubben visat operan La Traviatas publik var de kunde parkera sina bilar (inte lätt alla gånger) mot en avgift på 20 kr varav 10 kr tillfaller klubben. Det var 12 föreställningar, 2 torsdagar, 5 lördagen och 5 söndagar. På torsdagar var funktionärerna där och på lördag/söndag 14-16, 8 personer per pass. Lördagen den 29:e tog OK järnbärarna med Lennart Lindgren i spetsen hand om parkeringen då vi körde vår folkracetävling i Mossgruvan. Det har rört sig om mellan 150 till 195 betalande samt mellan 50 till 75 gratis (arbetande). Vädret har varit bra och man har sluppit regn. Efter varje pass har klubben bjudit på fika. Ingvar Olsson har fixat funktionärer till passen, det har gått bra då det varit många som hjälpt till många pass. Ett STORT TACK till alla som varit med och hjälpt till ute vid Skäret. /Skrivet av Kerstin Sjödin/ Folkrace andra året i rad på Mossgrufvebanan I våras besiktigades folkracebanan och vi fick några anmärkningar på den. Några var tvugna att åtgärdas direkt för att få bruka banan och några punkter (bl.a byta skarver och bult i räcken) har vi en tid på oss att rätta till. Några arbetsdagar under sommaren tog det men sedan var banan redo för race. Ett mycket gott arbete hade lagts ned och det såg riktigt välskött och ordnat ut på tävlingsområdet. Tävlingen kördes den 29:e augusti och en comebackande Christin Peterson höll i alla trådar som tävlingsledare. Tävlingen lockade ett 40-tal startande och vädret var till de flestas belåtenhet med sol och värme. Pga ett litet startfält så kläcktes idén om att köra fyra kvalomgångar och så blev det. Mycket glädjande så blev det idel hemmasegrar i A-finalerna. Viktor Resare vann seniorernas A-final med Rosa Ledin som trea. Pappa Göran Resare vann dam/veteran med Frank Högman som trea. Kanske mest glädjande och störst dominans var det i juniorenas A-final där det var MKK:are på alla pallplatser. Andreas Ledin, Emil Wass och Samuel Berg blev 1:a, 2:a respektive 3:a! Allt flöt på bra och redan vid tre var allt klart. Då hade serveringen sålt slut på allt som fanns i mat och drickaväg. 37 anbud lades. Vi grattar alla hemmaåkare till fina prestationer och tackar alla funktionärer som hjälpte till under dagen men även ni som hjälpt till att få banan i tävlingsbart skick. Stort tack även till er som tillhandahöll maskiner både tävlingsdagen och för iordningställande av banan.

7 SM-GULD, SM-GULD, SM-GUUUULD... Trots att en tävling återstår i Rally-SM så har redan Mattias Ledin tillsammans med sin kartläsare Erik Lindqvist säkrat SM-Guldet i Otrimmat 2wd. Detta är första SM-guldet sedan Markus Andersson tog JSM-guld två år i rad 2011 och Mattias tog ju också ett SMbrons i sprint när SM-veckan avgjordes i Sundsvall i somras. Detta är en otrolig bedrift och Mattias har visat att han åker "snuskigt" fort i skogen. För en liten klubb på en liten ort sticker det ut med nationella mästerskapsmedaljer och detta otroliga år kan krönas med ytterligare ett SM-guld till Jacob Jansson samt ett RM-guld till Niclas Ledin. Båda leder sina klasser JSM otrimmat resp Grupp E. Som om det inte vore nog så ska vi inte heller glömma Mattias Anderssons SM-silver i crosskartsprint (kan även ta SM-brons och vinna Sprintcupen), Petra Nordqvists dubbla folkracefestivalsegrar i Motala och Höljes och Philip Gehrmans tiondeplats i EM-rallycrossen. Utöver dessa har det presterats otroligt fina resultat på mindre tävlingar runt om i landet. Stort GRATTIS och TACK till alla er som representerar klubben på detta föredömliga sätt! Mer resultatsummering kommer i nästa nummer av Runan när verksamhetsåret är slut. Rallyresa till SM-finalen i Uppsala, 3:e oktober. Mattias Ledin har redan säkrat sitt SM-guld i rally men han kommer ändå att köra avslutningen i Uppsala. Jacob Jansson leder JSM inför Uppsalatävlingen så även han kan köra in ett guld till klubben. Hur stort vore inte det? För att heja fram killarna på plats så bjuder nu MKK sina medlemmar på en resa till Uppsala den 3.e oktober där målet är att både komma ut på skogen men även besöka service och kanske se målgången. Vi har i nuläget två minibussar bokade men vi anpassar fordon efter antal deltagare. Klubben bjuder alltså på resan och förtäring på vägen dit. Mat äter vi gemensamt senare under dagen och när tillfälle ges. Den betalas av respektive deltagare. Det blir en heldag från tidig morgon i SM-rallyts tecken och är du intresserad att följa med så kontaktar du, Detta senast den 25:e september. När du är anmäld så får du alla detaljer när det närmar sig.

8 Kalendarium 19 september Hjälpa Nora MK med TK start/mål rally. Kontaktperson Peder 22 september Styrelsemöte kl september Kopparbergs Marken 3 oktober rallyresa 31 oktober Årsmöte juni Kopparsvängen 27 augusti Folkrace i Mossgrufvan Årsmöte åter i Kloten... Förra året lade vi årsmötet och efterföljande middag på Bångbro herrgård men nu bjuder vi åter in till Kloten fritid och konferens. Datum för detta är lördagen den 31:a oktober. Komplett inbjudan med priser för mat mm kommer separat. Preliminärt ser iaf programmet ut som följande, vi kommer att börja med fika vid 16.00, möte och funktionärslotteri och middag runt För att göra något mer av dagen i motorsportens tecken så kommer en notkurs i rally anordnas. Se info i separat artikel. Det kommer som vanligt att delas ut KMpriser, funktionärsplaketter, förarmärken och årets tävlingsprestation. Funktionärslotteriet med vinster för 10000kr kommer som vanligt att genomföras. Hoppas att så många som möjligt vill närvara, här har ni en chans att vara med och påverka besluten!...som inleds med otläsarkurs Lördagen den 31:a oktober, innan årsmötet så kommer en Notläsarkurs anordnas. Vi kommer att hålla till hos Kloten Fritid och konferens och tiden som är avsatt för detta är till ca Kursen kommer att bestå av både teori samt praktisk övning. Kursledare kommer Anna-Maria Barth vara och hon kommer troligen assisteras av sin mycket rutinerade far alternativt sin bror som tävlar både nationellt och internationellt. Pris för kursen är inte helt fastställt men runt kr inkl lunch är troligt. Är du intresserad och har frågor så kontakta,

Ingemar Frisk och Per Söör valdes på årsmötet in som hedersmedlemmar i Motorklubben Kopparberg

Ingemar Frisk och Per Söör valdes på årsmötet in som hedersmedlemmar i Motorklubben Kopparberg Ingemar Frisk och Per Söör valdes på årsmötet in som hedersmedlemmar i Motorklubben Kopparberg Frisk, I fäders spår... När det är dags för detta nr av runan så brukar jag sitta och skriva det sista i en

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE. Satsningar 2014-2015. Från Styrelsen. Från EM via SM till folkrace

ÅRSBERÄTTELSE. Satsningar 2014-2015. Från Styrelsen. Från EM via SM till folkrace ÅRSBERÄTTELSE 2014.10.01 Från Styrelsen. Satsningar 2014-2015 Från EM via SM till folkrace 2015.09.30 Motorklubben Kopparberg Samarbetar med: Riksidrottsförbundet Örebro läns idrottsförbund Svenska Bilsportsförbundet

Läs mer

Samuel Bergs debutant tävling i Hällefors.

Samuel Bergs debutant tävling i Hällefors. Samuel Bergs debutant tävling i Hällefors. Ett stort Grattis till Anita Kronberg Kopparberg, Göran Linnman Kopparberg, Jan Putte Frisk Kopparberg, Lennart Persson Glanshammar, Tommy Hagstedt Fliseryd och

Läs mer

Samuel Berg 1a B final-junior 2a A final junior i Fredriksbergs folkrace tävling.

Samuel Berg 1a B final-junior 2a A final junior i Fredriksbergs folkrace tävling. Samuel Berg 1a B final-junior 2a A final junior i Fredriksbergs folkrace tävling. Frisk, I fäders spår... Sitter i en stuga i mysiga Kloten där Valborg har firats med familjen. Tyvärr har inte vädret varit

Läs mer

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord...

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord... Marknadsnatta... denna återkommande höjdpunkt för den inbitne rallyentusiasten.. oavsett vilken sida man står på.. som uppladdning i år började vi en hel vecka innan tävlingen och träffades hos den förlorade

Läs mer

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00 NNBF STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Ett stort Grattis till

Ett stort Grattis till Ett stort Grattis till Eero Hietala Kopparberg, Jonas Möller Kopparberg och Sven Karlsson - Lindesberg som fyllt/fyller jämna år i november, december och januari Styrelsen/ Stefan Frisk Årsmöte lockade

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

Rally SM.. Rally SM... Rally SM.. så var det åter dags.. för denna underbart trevliga form av rally.. denna gång på "hemmaplan", vilket som vanligt ställer till en hel del extra problem som man inte behöver

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

SMK Hörby BLADET. Svenska Motor Klubben Hörbyavdelningen Box 8, 242 21 HÖRBY

SMK Hörby BLADET. Svenska Motor Klubben Hörbyavdelningen Box 8, 242 21 HÖRBY Page 1 of 7 SMK Hörby BLADET Svenska Motor Klubben Hörbyavdelningen Box 8, 242 21 HÖRBY TELEFON: 0415-132 90 WEBB-ADRESS: http://hem.passagen.se/smkhorby/ E-POSTADRESS: smkhorby@passagen.se KLUBBLOKAL:

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013. Årsmöte. Plats: Ädelfors folkhögskola. 15/3 2014 kl.15.00. Vetlanda Rally & Racing Club www.vetlandarrc.

Verksamhetsberättelse 2013. Årsmöte. Plats: Ädelfors folkhögskola. 15/3 2014 kl.15.00. Vetlanda Rally & Racing Club www.vetlandarrc. Verksamhetsberättelse 2013 Årsmöte Plats: Ädelfors folkhögskola 15/3 2014 kl.15.00 Kallelse Härmed kallas du/ni till s ordinarie årsmöte som hålls Lördagen den 15 mars 2014 kl.15.00 Plats: Ädelfors folkhögskola

Läs mer

Veteranerna på Spången

Veteranerna på Spången Veteranerna på Spången Helgen 11 13 november hade Veteranerna sitt årliga årsmöte och i år var det dags att besöka Skåne. Lars Jacobsson hade på ett förtjänstfullt sätt lagt upp programmet och det blev

Läs mer

Tuff final väntar i Haninge

Tuff final väntar i Haninge Tuff final väntar i Haninge Finalen i Haninge måste alla räkna. Alltså är ingenting klart i crosskart-sm förrän målflaggan faller i de tre klasserna. Några har dock bättre utgångsläge än andra. 650cc.

Läs mer

www.perramotorsport.com www.ejes.nu

www.perramotorsport.com www.ejes.nu i samarbete med: www.perramotorsport.com www.ejes.nu RALLYCROSS Rallycross är en hastighetstävling på sluten arena med grus- och asfaltsunderlag. Banans längd är ca 1 000 m. En rallycrosstävling består

Läs mer

Kalle Anka längd Cup 2013. Upplands äventyr i Sveg

Kalle Anka längd Cup 2013. Upplands äventyr i Sveg Kalle Anka längd Cup 2013 Upplands äventyr i Sveg Resan mot Sveg 2013 började ett år tidigare när finalen 2012 avslutades med Upplands fina framgångar i Ski-cross stafetten. Många timmars träning hade

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

Norgeresa 2015 2015-08-07

Norgeresa 2015 2015-08-07 Norgeresa 2015 2015-08-07 Nu var det dags för min årliga Norgeresa, något som jag kört sedan 2005. Denna gång skulle min svåger Patrik, som nyss tagit sitt körkort, hänga med. Vädret hade vi diskuterat

Läs mer

SEKTIONSÅRSMÖTE 2010-01-12

SEKTIONSÅRSMÖTE 2010-01-12 SEKTIONSÅRSMÖTE 2010-01-12 RALLY DAGORDNING 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd vid mötet. 3. Godkännande av kallelsen till årsmötet. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av ordförande för

Läs mer

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014 STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordf + sekr från 8 Urban Jonsson, vice ordförande Åke Andersson, kassör Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1]

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1] Nyhetsbrev april 2016 Nyhetsbrev april 2016 [1] ORDFÖRANDE HAR ORDET HÖSTEN 2016 Även om vi har en härlig vår och sommar framför oss så blickar vi redan framåt för att utveckla verksamheten. Till hösten

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 ÅRSMÖTE 2012-02-04 DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av två rösträknare tillika justeringsmän att jämte

Läs mer

Motion angående förslag om Terräng-KM

Motion angående förslag om Terräng-KM Motioner inkomna till Centrum OK årsmöte 2010 A. Terräng-KM 1 Oskar Karlin Motion om terräng-km Under 2009 arrangerades fem klubbmästerskap. Alla var roliga (på sitt sätt) och samlade klubbens medlemmar

Läs mer

Inbjuder till. Gästabudstrofén. 4 Juli 2015. SverigeSerien och SommarSerien. Rally DM

Inbjuder till. Gästabudstrofén. 4 Juli 2015. SverigeSerien och SommarSerien. Rally DM Inbjuder till Gästabudstrofén 4 Juli 2015 SverigeSerien och SommarSerien Rally DM TÄVLINGSBESTÄMMELSER OCH REGLER Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med Svenska Bilsportförbundets nationella tävlingsbestämmelser

Läs mer

STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun

STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND Tid: Måndag 19 oktober kl 18.00 20.30 Plats: Närvarande: Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun Charlotte Lindkvist, Leif Gustafsson, Stefan Westling, Gunilla Rylander,

Läs mer

Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Söröya 2005

Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Söröya 2005 Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Söröya 2005 INNEHÅLL BestKust Feskarna 1:a resan upp till Söröya blev en blåsig fiskevecka med massor av fisk Söröya Nord-Noge 27/5 5/6 05 Avresa från Göteborg

Läs mer

Inbjudan till PV-klubbens sommarträff i Södermanland 1 3 juli 2016

Inbjudan till PV-klubbens sommarträff i Södermanland 1 3 juli 2016 Inbjudan till PV-klubbens sommarträff i Södermanland 1 3 juli 2016 Träffen hålls vid Sunlight i Nyköping en före detta tvålfabrik som numera är ombyggd till hotell, konferens- och SPA-anläggning. Nyköping

Läs mer

LB07 Zlatan Camp Dagboken

LB07 Zlatan Camp Dagboken LB07 Zlatan Camp Dagboken..dagboken fortsätter nedan. VIKTIG INFO OM LÖRDAGEN! På lördag samlas vi som vanligt klockan 10.00 och kör ett förmiddagspass. Vi äter lunch mellan 12.00-13.00. Efter lunchen

Läs mer

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och Dag 4 22/6-09 Shiet asså, vakna idag och kände hur spännande dagen skulle vara. Jag ska till Badresor och vara där för att se hur de har det. Jag minns när jag själv var liten och hängde på badresorna

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet Närvarande: Maria Flink (ordförande), Lena Lagborn (vice ordförande), Monica Risberg (kassör), Annica Kilegård Brissman (sekreterare), Katarina Rudérus (körledare) samt Peter Mourath (kyrkoherde) närvarande

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

Kommungolfen. Verksamhetsberättelse 2015

Kommungolfen. Verksamhetsberättelse 2015 Kommungolfen Verksamhetsberättelse 2015 Gammal är äldst visade Kommungolfens nestor Johnny Person som segrade i KM 2015 Kommungolfen 2015 Medlemskap Årsavgift Syfte Kommunanställd, förtroendevald eller

Läs mer

Mattias Ledin på väg mot totalseger i Skogsrundan.

Mattias Ledin på väg mot totalseger i Skogsrundan. Mattias Ledin på väg mot totalseger i Skogsrundan. Ett stort Grattis till Ingvar Olsson Kopparberg, Anders Gustavsson Älvsjö, Per Karlsson Västerås och Thomas Larsson Kopparberg som fyllt/fyller jämna

Läs mer

Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Flakstadvåg Senja 2004. BestKust Feskarna 04. Augusti 04

Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Flakstadvåg Senja 2004. BestKust Feskarna 04. Augusti 04 Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Flakstadvåg Senja 2004 Best Kust Feskarna Havsf iskeklubb BestKust Feskarna 04 Augusti 04 Innehåll BestKust Feskarna 04, 3:e resan gick till Flakstadsvåg

Läs mer

Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013

Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013 Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013 REJSEDAGBOG VED GUIDE MIKAEL ANDERSSON OCH FREDRIK LÖFBERG FRA SVERIGES MOTORCYKLISTER, SOM I SAMARBEJDE MED SMYRIL LINE REJSTE PÅ GRUPPETUR TIL FÆRØERNE I AUGUST

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

Varför är företagsabonnemang dyrare?? (Telefoni) Postad av Svenne Eriksson - 26 mar 2014 22:31

Varför är företagsabonnemang dyrare?? (Telefoni) Postad av Svenne Eriksson - 26 mar 2014 22:31 Varför är företagsabonnemang dyrare?? (Telefoni) Postad av Svenne Eriksson - 26 mar 2014 22:31 Ja.. Varför är det alltid (?) dyrare med företags abonnemang? Är det något mervärde jag har missat? Exempel

Läs mer

Nr 2 2016 MCV Arvika klubbtidning

Nr 2 2016 MCV Arvika klubbtidning Nr 2 2016 MCV Arvika klubbtidning MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2016 Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Ledamot: Ledamot: Styrelsesuppleant: Styrelsesuppleant: Arrangörsgrupp: Revisiorer:

Läs mer

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster Så var det då dags att för första gången sammanfatta händelserna för en rallyfantast, s k gam, detta utspelade sig under en helg och beskriver många tankar och känslor upplevda under en och samma helg...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015. Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2015. Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2015 Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015. Verksamhetsplanen består av följande delar:

Läs mer

Ungdomar. illa om dig? u Vad kan du göra om någon talar

Ungdomar. illa om dig? u Vad kan du göra om någon talar Ungdomar Anna är 21 år och har tidigare deltagit på internationella läger. Om en månad ska du och fyra andra ungdomar (16 18-åringar) åka på läger till Italien. Anna har fått i uppdrag att ordna en utbildning

Läs mer

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi!

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi! JANUARI 2013 Hemma igen den 29 januari 2013 Så var jag äntligen hemma i lägenheten i Östersund igen, uttrycket "borta bra men hemma bäst" gör sig verkligen bra ibland.. Har varit lite drygt två veckor

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13 1. Årsmötet öppnades 2. Röstlängd fastställdes till 10st 3. Till ordförande för mötet valdes Fredrik Nordfelth och till sekreterare Jenny Eriksson.

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

Nyhetsbrev. från Naturbruksgymnasiet Nuntorp. Nr 3, 2009. Fullbelagt!

Nyhetsbrev. från Naturbruksgymnasiet Nuntorp. Nr 3, 2009. Fullbelagt! Fullbelagt! I år har fler elever än på många år valt att söka till våra sju naturbruksgymnasier i regionen. För vår del på Nuntorp innebär det rekordmånga sökande! Vi har tagit in 60 förstahandssökande

Läs mer

Kalendarium DALABULLEN

Kalendarium DALABULLEN DALABULLEN Nr 1 Våren 2015 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Fikaträffar Se sid 3 Föreläsning för anhöriga! 25 mars, se sid 4 Föreläsning för barn! 18 april, se sid 6 Barn & Ungdomsverksamhet Se sid 8

Läs mer

KALENDARIUM. Juli. Arr: Intresseföreningen. EFFK - Edsvära/Norra Vånga FF Arr: Elmer-Fåglum FK. Arr: Fåglums Hembygdsförening

KALENDARIUM. Juli. Arr: Intresseföreningen. EFFK - Edsvära/Norra Vånga FF Arr: Elmer-Fåglum FK. Arr: Fåglums Hembygdsförening Navet Nr 3 2014 KALENDARIUM Här har vi samlat inkomna uppgifter om vad som är på gång i Fåglum under juli - september 2014. Alla är välkomna att lämna in uppgifter till nästa nummer av Navet som gäller

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Bygge mitt i semestern, idag Inför Sommarcupen behöver vi fixa till en del grejer. Vi kör därför ett byggrace idag onsdag den 25 juli från kl 17, kom gärna dit och hjälp till. Vi hoppas bland annat på

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! ÅNHAMMAR 1999. Väderprognos sid 12 Florpans sida 11

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! ÅNHAMMAR 1999. Väderprognos sid 12 Florpans sida 11 75ÅR ÅNHAMMAR 1999 Nummer 12 1999 Ånhammar Bladet Tidningsredaktionen i slaktboden. Upplaga 15 ex. Väderprognos sid 12 Florpans sida 11 Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. sid 6 ÅNHAMMARS STÖRSTA

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

mellan Södermanland, Värmland, Örebro län och Östergötland

mellan Södermanland, Värmland, Örebro län och Östergötland DISTRIKTSMATCH i ORIENTERING mellan Södermanland, Värmland, Örebro län och Östergötland Innehåll 1. Om detta dokument. 2. Allmänt om distriktsmatchen 3. Tävlingarna 4. Ansvarsfördelning 5. Tips och önskemål

Läs mer

Inbjuder till. Gästabudstrofén. 5 juli 2014. Rally DM. Tjej RM 2014

Inbjuder till. Gästabudstrofén. 5 juli 2014. Rally DM. Tjej RM 2014 Inbjuder till Gästabudstrofén 5 juli 2014 Rally DM Tjej RM 2014 Rally DM 2014 www.1300rallycup.se www.emotorsport.se TÄVLINGSBESTÄMMELSER OCH REGLER Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med Svenska

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10. Du ställer väl upp?

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10. Du ställer väl upp? Träningsrace lördagen den 3 juli Du ställer väl upp? Klubben genomför träningsrace med varvräkning för klasserna 1:8 och 1:10, för klubbens alla medlemmar. Hålltider - 1:8 Senaste registreringstid 11.30,

Läs mer

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm Snabba fakta Vem: Boomerang riktar sig till dig som är Utmanarscout och Roverscout

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer.

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer. 1. Solen var precis på väg upp och där ute på den lilla grusplanen intill byn kunde man redan se Santos springa omkring med den bruna slitna läderbollen som han gjorde varje dag. Oavsett om det var vardag

Läs mer

Info/media/Skapa nyhet

Info/media/Skapa nyhet Info/media/Skapa nyhet Den som jobbar med media är kuggen i det hjul som gör det möjligt för media att få veta ATT evenemanget ska äga rum samt att de kan rapportera från evenemanget när det äger rum.

Läs mer

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13 Nr 2 2007 Årgång 13 Nyhetsbrev från Vacterlföreningen Höst numret denna gång görs på prov i färg. Läs och njut! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Nya rutiner ang. medlemskap i vacterlföreningen. Medlemsavgiften

Läs mer

LYCKAD FÖRENINGSDAG ***************************************************************************

LYCKAD FÖRENINGSDAG *************************************************************************** LYCKAD FÖRENINGSDAG Juli 2011 Många medlemmar tog chansen att vinna priser i tipsrundan, grilla korv, lyssna på Limpans rock-trio och sist men inte minst låta barnen rida ponny Familjen Peterson som vann

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

Vad har varit särskilt bra med våra läger denna säsong?

Vad har varit särskilt bra med våra läger denna säsong? Vad har varit särskilt bra med våra läger denna säsong? Under punkt 2 ovan angav jag "att få mycket och kvalitativ träning" som det primärt viktigaste med lägren och det känns som att det i en skidklubb

Läs mer

Söderbyhus nr 2 Lördagen den 14 september 2013

Söderbyhus nr 2   Lördagen den 14 september 2013 Söderbyhus nr 2 Lördagen den 14 september 2013 1 Mauds hjärtliga välkomsttal. Vår förening fyller 30 år! 30 år är en lång men samtidigt en försvinnande kort tid. För vi bor ju på historisk mark där Torfast

Läs mer

Tema: 24-timmarsdygnet

Tema: 24-timmarsdygnet Tema: Om våra barn mår bra, rör på sig, har goda mat- och sömnvanor, har de goda förutsättningar att utvecklas på ett positivt sätt och trivas med sig själva. Chansen är även stor att de fortsätter ha

Läs mer

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Observera att ändringar kan komma att göras gällande medföljande tränare på respektive tävling. 28/8 Kick Off! Alla simmare från tävlingsgrupperna (TT,FT,BT,ST)

Läs mer

JER.NET NR 3 SEPTEMBER 2014. - Välbesökt kräftskiva i Stångby - Många ordonnansuppdrag - Fordonsmarknaden - succé än en gång - Rackartaj på gång

JER.NET NR 3 SEPTEMBER 2014. - Välbesökt kräftskiva i Stångby - Många ordonnansuppdrag - Fordonsmarknaden - succé än en gång - Rackartaj på gång DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 3 SEPTEMBER 2014 - Välbesökt kräftskiva i Stångby - Många ordonnansuppdrag - Fordonsmarknaden - succé än en gång - Rackartaj på gång Efter en kall och regnig

Läs mer

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET!

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET! Nyhetsbrev april 2015 VÄLKOMNA PÅ KÅRDAG SÖNDAG 26 APRIL 11-14 DAGS FÖR ÅRETS KÅRDAG Söndagen den 26 april är alla scouter, föräldrar och syskon välkomna till scoutstugan vid Ranängen för Djursholms scoutkårs

Läs mer

MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM

MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM en del av Programblad 8 mars - 9 juni 2015 NU ÄR DET OFFENSIVEN......som gäller. Det finns inga alternativ. När jag på 70-talet var pastor här i Hässleholm innebar

Läs mer

1-2 1-2. Ola Kåberg redovisade det aktuella läget kring framtiden och nytt avtal. Läget inför 2014 ska redovisas vid ett senare tillfälle

1-2 1-2. Ola Kåberg redovisade det aktuella läget kring framtiden och nytt avtal. Läget inför 2014 ska redovisas vid ett senare tillfälle Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 4/2013 (542) Datum och tid Plats 2012-10-21 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Leif Carlsson Erik Daniels Gunnar Grönkvist Eidar Lindgren Mette Petersson

Läs mer

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten.

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. SENIORDAGEN 2013 Utvärderingsenkät besökare 400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. Syftet med enkäten var att fånga upp

Läs mer

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja.

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja. Hej jag heter malva nu är det skola men om två dagar så är det sommarlov jag och mina kompisar har bestämt att vi ska resa i genom Sverige. Förresten heter jag ju Malva och är 10 år, jag älskar hästar,dansa,simma

Läs mer

INBJUDER TILL GÄSTABUDSTROFÉN. 6 Juli 2013 INGÅENDE I RALLY DM/FM

INBJUDER TILL GÄSTABUDSTROFÉN. 6 Juli 2013 INGÅENDE I RALLY DM/FM INBJUDER TILL GÄSTABUDSTROFÉN 6 Juli 2013 INGÅENDE I RALLY DM 2013 RALLY DM/FM TÄVLINGSBESTÄMMELSER OCH REGLER Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med Svenska Bilsportförbundets nationella tävlingsbestämmelser

Läs mer

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

Halv tolv på natten kom jag trött men lycklig fram till Karlstad.

Halv tolv på natten kom jag trött men lycklig fram till Karlstad. MITT LIV MED SJ Min syster, som själv nästan aldrig reser med tåg, är upphovet till denna berättelse. Hon och andra som jag berättat för, har roats och oroats av mina upplevelser på mina många resor. Min

Läs mer

STRÖMKARLEN 2008. SMK Trollhättan Lördagen den 30 augusti 2008

STRÖMKARLEN 2008. SMK Trollhättan Lördagen den 30 augusti 2008 STRÖMKARLEN 2008 SMK Trollhättan Lördagen den 30 augusti 2008 Tävlingsinbjudan till SMK Trollhättans nationella rally ingående i Klassiska Rallycupen, Historiska Rallycupen samt MEGA Rally Cup 2008 Tävlingen

Läs mer

Ha en underbar sommar!

Ha en underbar sommar! maj 2012 Hej Klippan-vänner! brev Ett nytt Klippan-brev! Läs nyhetsbrevet tillsammans eller välj ut vilka saker du tar upp med din Klippan-sektion. Hör gärna av er om ni vill veta mer om något av det vi

Läs mer

Rally Sweden, Colins Crest Award & Ken Block

Rally Sweden, Colins Crest Award & Ken Block Rally Sweden, Colins Crest Award & Ken Block av Leif Bength, Wildlife Photographer. 2011-02-12 http://www.wildlifephotographer.se/blog/2011/02/rally-sweden-colins-crest-award-och-ken-block/ Tack vare att

Läs mer

Hjärtligt välkomna till Södertälje Ridklubbs Elithoppning Häst!

Hjärtligt välkomna till Södertälje Ridklubbs Elithoppning Häst! Meddelande till Ryttare vid Södertälje Ridklubbs Elit Nationella Hopptävlingar med Volkswagen Grand Prix och Swedish Riders Trophy 10 13 oktober 2013. Hjärtligt välkomna till Södertälje Ridklubbs Elithoppning

Läs mer

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance Fysiska aktiviteter Zumba och Linedance Vad innebar Vi träffas ett par gånger i veckan och dansar tillsammans med en instruktör. Hittills har vi testat att hålla kurser i både Zumba och Linedance. Vi dansar

Läs mer

November 09. Sumpsk n

November 09. Sumpsk n November 09 Sumpsk n N ya medlemmar A dressändringar Namn: Sigge Jansson Namn: Lina Lindberg Marie Jacobsson Vilhelm Bergqvist Andreas Holmqvist Charlotta Bergqvist Ulf Bergqvist Edvin Bergqvist Anton

Läs mer

SÄFFLE MOTOR CLUB INBJUDER TILL

SÄFFLE MOTOR CLUB INBJUDER TILL SÄFFLE MOTOR CLUB INBJUDER TILL Jubileumssprinten LÖRDAGEN 24:e Oktober 2015 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING...3 2. ARRANGÖR...3 3. ORGANISATIONSKOMMITTÉ...3 4. TÄVLINGSLEDNING/ÖVRIGA...3 5. TÄVLINGENS

Läs mer

Resor och Läger 2012

Resor och Läger 2012 Resor och Läger 2012 Fritid LSS i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad har gjort ett gemensamt utbud av resor och läger. Priset är anpassat till hur många som följer med eller får plats i buss

Läs mer

Motioner till MKRs Årsmöte 2009-11-28

Motioner till MKRs Årsmöte 2009-11-28 Motioner till MKRs Årsmöte 2009-11-28 1. Sammanslagna motioner Bifalles (från Enköpings MK, Linköping MS, SMK Gävle, Borlänge MK, SMK Örebro, Rättvik RC, 08-Karting, SKRC) Ta bort lottade tävlingar Motioner

Läs mer

SMK Hörby BLADET. Svenska Motor Klubben Hörbyavdelningen Box 8, 242 21 HÖRBY

SMK Hörby BLADET. Svenska Motor Klubben Hörbyavdelningen Box 8, 242 21 HÖRBY Page 1 of 8 SMK Hörby BLADET Svenska Motor Klubben Hörbyavdelningen Box 8, 242 21 HÖRBY TELEFON: 0415-132 90 WEBB-ADRESS: http://hem.passagen.se/smkhorby/ E-POSTADRESS: smkhorby@passagen.se KLUBBLOKAL:

Läs mer

Till ordförande för mötet valdes Jakob Enkvist, och som sekreterare valdes Jan Hjulberg.

Till ordförande för mötet valdes Jakob Enkvist, och som sekreterare valdes Jan Hjulberg. (protokollet är inkopierat från forumpost skapad av Jan Hjulberg) Årsmöte 2008 02 02 Värnamo 1. Förslag på dagordning. Godkännes. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. Till ordförande för mötet

Läs mer

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen.

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen. Månadsblad november/december 2015 Hej alla föräldrar! Nu går det mot juletid och ledighet. Här kommer terminens sista brev. Vi vill tacka er alla föräldrar för ett fint och bra samarbete. Vi ser fram emot

Läs mer

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener.

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener. Banan har 18-HÅL Med Norrlands bästa greener. PAY N PLAY Där alla oavsett golfbakgrund är välkomna! EN KROG Med dagens lunch och fullständiga rättigheter. WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU Kort

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer