14. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "14. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat."

Transkript

1 Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 10 mars 2011 Plats: Arsenalen, Strängnäs. Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta Pettersson, AnneMarie Andersson,, Carola Rydberg, Bibbi Molander, Stefan Andersson, Jörgen Hedberg, Alf Uddberg, Bertil Karlsson, Olle Karlsson, Lennart Hansson, Yvonne Oward, Lena Ramdani, Rolf Persson. Adjungerade Birgit Andersson,, och Emma Dahlin. 14. Mötets öppnande hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. 15. Val av sekreterare Till sekreterare vid sammanträdet väljs. 16. Val av justerare för mötet väljs att justera dagens protokoll. 17. Fastställande av dagordning Dagordning fastställs med följande ändringar: 23. Övriga frågor d) Skrivelse Stryks från dagordningen tas upp vid nästa LAG-möte. 5. Rapporter a) Verksamhetsrapport Träff med föreningen Mälsåkers Framtid för att prata om en ny projektansökan. Projektet Från slott till slott har fått feed-back på redovisning och slutrapport. Styrgruppen för Samordning av transporter på landsbygden träffades för att prata igenom vad som återstår av projektet och hur det ser ut med intresse för genomförande av en provverksamhet i Sundbyholmsområdet. Birgit deltog den 16 februari i Jordbruksverkets utbildning i Samverkansåtgärden, som hölls via videolänk på sex olika platser i landet. Arbetsgruppen som fick i uppdrag av LAG att börja fundera över ett projekt för matproducenter etc i området träffades den 17 februari. Träff med sökande i Kungsör, där det finns en projektidé för en gemensam portal för webb-försäljning. Skundernprojektet besökte kontoret för att höra om förutsättningar för Leader Inlandet att kunna låna ut/förskottera den summa som utgör 20% av projektstödet, som inte kan utbetalas av Jordbruksverket förrän efter slutredovisning.

2 Handläggningen av beslut för nya projekt har varit lite trög pga den omorganisation som görs. Marianne Skantz har börjat gå över i andra arbetsuppgifter och skolar nu in Tove Lund i handläggning av beslutsärenden. Vi väntar på beslut för tre nya projekt samt två omprövningar. Måndagen den 28 februari, hade vi besök av vår revisor Tom Ågren från Ernst & Young för att gå igenom bokslutet. Vi har en träff med alla tre revisorerna inbokad den 21 mars. Tisdag 1 mars träffade Birgit ett företag som kan vara möjligt för utvärderingsuppdraget. Vi har ytterligare ett företag som ska kontaktas. Den 1 mars hade vi en träff med projektsökande från Sparreholms frivilliga brandkår. Den 2 mars projektuppföljning på ArtLab Gnesta. Det är dags för ansökan om utbetalning och de önskade få lite hjälp med blanketterna. Den 3 mars besökte matgruppen Hedenlunda för att se på stället, för att eventuellt anordna Matmässa där i höst. Länsstyrelsen kommer inte att handlägga några ärenden under mars, då Tove ska skolas i de nya arbetsuppgifterna. Utbetalningarna ligger fortfarande efter men Tove jobbar på för att minska på högen. Niklas har blivit kallad till ett telefonmöte med samtliga ordförande men kommer ej att deltaga. Informationen från mötet tar han istället till sig på Leaderträffen i Östersund. Det finns möjlighet att få ut digital karta samt statistik över leaderområdet via Jordbruksverket. Vi undersöker och beställer sådant om kostnaden är rimlig. Ekonomi: Ekonomirapporter som lämnats skriftligen före mötet gicks igenom, bilägges protokollet. Landsbygdsnätverket har för 2011 avsatt motsvarande kronor per LAG för genomförande av regionala träffar för erfarenhetsutbyte, utbildningsinsatser för LAG och för att anlita support för uppstart av transnationella samarbeten. En idé är att använda pengarna till LAG-utbildning eller någon föreläsare på lunch-tilllunchmötet i höst. b) Rapport från kontaktpersonerna Lena R rapporterar från projektet 2008-I-015 Slott till Slott. Nu är det klart att Kungen kommer att inviga det nya järnvägsspåret den 25 maj. Carola rapporterar från projektet 2008-I-026 Förändringar i Årdala efter 60 år, att allt går enligt planerna och man planerar att ha premiärvisning på valborgsmässoafton. LAG meddelar att man önskar se filmen på årsstämman den 26 maj. Kansliet rapporterar att projektet har inkommit med sin slutredovisning. Lena R rapporterar att Nykvarns kommun haft möte med Basta arbetskooperativ angående projektet 2009-I-055 En Camping i Nykvarn, för att se på praktiska detaljer som vattenförsörjning och avlopp. Projektet är sedan tidigare avslutat och slutredovisat. Agneta som är kontaktperson för att projektet 2010-I-073 Kungsudden meddelar att hon ännu inte haft kontakt med dem, men planerar att lämna en rapport vid nästa LAG-möte.

3 Bertil rapporterar att projektet 2009-I-032 Djupkartor över sjöarna Kämmingen och Frösjön är avslutat. Nu hjälper Bertil dem att jaga finansiärer för tryckning av kartan. Birgit rapporterar att projektet 2010-I-074 ArtLab Gnesta har kommit igång bra. De har ett bra samarbete med två gymnasieskolor och har praktikanter från dessa som hjälper till med byggarbetet. Samarbete har också inletts med Gnesta kommuns skolor kring ett skapande skola-projekt, som planeras start till hösten. Alf meddelar att han ännu inte haft tillfälle att ha kontakt med projektet. Lennart meddelar att projektet 2009-I-038 Turist i Taxinge är i slutfasen. De har kommit i kontakt med en tecknare som kan göra tidstypiska teckningar på 18 historiska personer som de vill ha med på sina informationstavlor. En ansökan om omprövning av projektets budget kommer till nästa möte. Bilderna kommer att ge ett ökat informationsvärde på tavlorna. Lena R berättar att projektet projektet växt och att det så småningom även kommer att bli en bok. AnneMarie berättar att projektet 2010-I-069 Car-O's Hundkoja har blivit otroligt bra. Det har blivit så många besökare att man nu i kommunen måste ordna övernattningsmöjligheter för besökarna där man kan ha med sig hunden. Birgit berättar att de är på gång med ansökan för etapp två. Rolf rapporterar att projektet 2010-I-072 Fogdöns Pilgrimsled är igång med arbetet och att det känns positivt. Birgit berättar att projektet 2008-I-024 Aktivum Ungdomskafé nu fått godkänt på slutbesiktningen och är avslutad. c) Projektidéer på gång Projektidéer som är på gång gicks igenom. 19. Projektbeslut LAG fattade beslut om 5 (fem) ansökningar om projektstöd inom Leader varav 2 (två) av dessa är beslut om omprövning. Beslut i varje enskilt ärende enligt nedan.

4 a) 2008-I-018 Årdala-Akademien, kulturcentrum i glesbygd omprövning av budget Årdala-Akademien, kulturcentrum i glesbygd Diarienummer: 2008-I-018 Journalnummer: Projektägare: Kulturföreningen Gammelgården Kontaktpersoner: Anita Goldman, tel , e-post: info@anitagoldman.com Projektperiod: , Leaderprojekt inom axel 3 Främja ökad diversifiering av landsbygdens näringsliv, i syfte att främja sysselsättning, högre livskvalitet för dem som bor på landsbygden samt ett hållbart nyttjande av landsbygdens samlade resurser Projektets tidigare beslutade budget: Projektets omprövade budget: Projektstöd: kronor Projektstöd: kronor LAG-potten, Flen: kronor LAG-potten, Flen: kronor Övrig off. finansiering: kronor Övrig off. finansiering: kronor Offentlig resurs: kronor Offentlig resurs: kronor Privat/ideell: kronor Privat/ideell: kronor Ideell resurs: kronor Ideell resurs: 0 kronor Privat/faktisk: kronor Privat/faktisk: kronor Totalt: kronor Totalt: kronor Projektbeskrivning: Projektet ansöker om omprövning av budget med motiveringen att projektets aktiviteter blivit något annorlunda än planerat, vilket lett till mindre biljettintäkter än budgeterat. Eftersom man i ursprungsansökan varit överoptimistiska vad gäller det ideella arbetet, vill man justera detta till en rimlig nivå som ändå uppfyller kravet på privat insats i projektet. LAG beslutar att tillstyrka den nya budgeten för projektet 2008-I-018 Årdala- Akademien, kulturcentrum i glesbygd. Beslutsmotivering: Budgeten är bättre anpassad till den verkliga finansieringen i projektet. Kontaktperson från LAG: Stödet har lämnats enligt kommissionens förordning (EG) nr 1998/2006 om tillämpningen av artiklarna 87 och 88 i EG-fördraget för stöd av mindre betydelse.

5 b) 2010-I-059 Gemensamma hästkrafter omprövning budget och projekttid Gemensamma Hästkrafter Diarienummer: 2008-I-018 Journalnummer: Projektägare: Eidfaxi Islandshästklubb Kontaktpersoner: Timo Rajasaari, tel , e-post: Lotta Prenfors, tel , e-post: Projektperiod: , Leaderprojekt inom axel 3 Främja ökad diversifiering av landsbygdens näringsliv, i syfte att främja sysselsättning, högre livskvalitet för dem som bor på landsbygden samt ett hållbart nyttjande av landsbygdens samlade resurser Projektets tidigare beslutade budget: Ökning: Ny totalbudget: Projektstöd: kronor kr kr LAG-potten, Eskilstuna: kronor kr kr Privat/ideell: kronor kr kr Totalt: kronor kr kr Projektbeskrivning: För att utveckla Sundbyholmsbanans fulla potential samt utveckla anläggningen till en modernare och attraktivare bana finns behov av ett större sekretariat/ kiosk som också värmeisoleras. Med en bättre byggnad kan verksamhet, såsom kurser bedrivas året runt. En större byggnad tillgodoser de behov som finns på anläggningen för att kunna arrangera och genomföra mästerskapstävlingar på ett bra sätt som man till fullo inte kände till när ursprungsansökan lämnades in. Den tidiga och långvariga vintern har gjort att arbetet försenats. En utökning av tiden gör att man hinner med allt arbete och betala samtliga kostnader inom projekttiden. LAG beslutar att tillstyrka utökad budget enligt ovan samt förlängd projekttid t.o.m för projektet 2010-I-059 Gemensamma hästkrafter. Beslutsmotivering: En utökad budget ger anläggningen bättre utvecklingsmöjligheter och tillgodoser de behov som finns för att arrangera större evenemang samt att lokalerna också kan användas vintertid. Längre projekttid ger projektet möjlighet att genomföra aktiviteterna på ett bra sätt och komma fram till lyckat slutresultat. Kontaktperson från LAG: Karin Svensson Stödet har lämnats enligt kommissionens förordning (EG) nr 1998/2006 om tillämpningen av artiklarna 87 och 88 i EG-fördraget för stöd av mindre betydelse.

6 c) 2011-I-085 Konvertering till förnybar energi Konvertering till förnybar energi Diarienummer: 2011-I-085 Journalnummer: Projektägare: Nykvarns Brottarförening Kontaktpersoner: Ragnar Skarnes, tel , e-post: Projektperiod: , Leaderprojekt inom axel 3 Främja ökad diversifiering av landsbygdens näringsliv, i syfte att främja sysselsättning, högre livskvalitet för dem som bor på landsbygden samt ett hållbart nyttjande av landsbygdens samlade resurser Projektets budget: Projektstöd: kronor LAG-potten, Nykvarn: kronor Övrig off. Finansiering: kronor Privat/ideell: kronor Totalt: kronor Projektbeskrivning: Nykvarns Brottarförening söker stöd för att byta värmesystem i fastigheten som idag värms med direktverkande el. Energiförbrukningen för uppvärmning och varmvatten kostar idag föreningen mycket pengar, samtidigt som det missgynnar miljön. Syftet med projektet är bland annat att få ned elförbrukningen 50% från dagens totalförbrukning på ca Kwh med hjälp av förnyelsebar energi. Målet är att byta ut befintligt värmesystem mot en luft/vattenvärmepump med ackumulatortank och solfångare. Målet är också att utnyttja värme från träningslokalen med hjälp av en värmeåtervinningsanläggning. LAG beslutar att avslå projektet 2011-I-085 Konvertering till förnybar energi. Beslutsmotivering: Det är svårt att se hur projektet bidrar till att främja utvecklingen av området då det innebär en ren investerings-åtgärd. Projektet uppfyller inte leaderkriterierna, det är inte innovativt eller nytänkande samt uppvisar en låg ideell insats.

7 d) 2011-I-086 Spinnhus i Sparreholm Spinnhus i Sparreholm Diarienummer: 2011-I-086 Journalnummer: Projektägare: Sparreholms Hantverkshus Kontaktpersoner: Marianne Fröberg, tel , e-post: sparreholmshantverkshus@gmail.com Gunilla Jabsson, tel , Projektperiod: , Leaderprojekt inom axel 1 Stimulera konkurrenskraft hos företag inom jord- och skogsbruk, rennäring samt inom livsmedelsproduktion och förädling på grundval av ett hållbart resursutnyttjande Projektets budget: Projektstöd: LAG-potten, Flen: Privat/ideell: Totalt: kronor kronor kronor kronor Projektbeskrivning: Föreningen Sparreholms Hantverkshus ansöker om stöd för att undersöka behovet av och möjligheterna för ett s.k. Minispinneri. En plats där lokala fåruppfödare kan lämna ull för kardning och spinning, och därigenom få hjälp med att förädla sin ull men även med att hitta en marknad för avsättningen av de färdiga produkterna. LAG beslutar att tillstyrka projektet 2011-I-086 Spinnhus i Sparreholm. Beslutsmotivering: Projektet syftar till att stödja företagande och skapa nya arbetstillfällen. Kontaktperson från LAG: Ingrid Dorsander Andersson Stödet har lämnats enligt kommissionens förordning (EG) nr 1998/2006 om tillämpningen av artiklarna 87 och 88 i EG-fördraget för stöd av mindre betydelse.

8 e) 2011-I-088 Besöksmålet Mälsåker Besöksmålet Mälsåker Diarienummer: 2011-I-088 Journalnummer: Projektägare: Föreningen Mälsåkers Framtid Kontaktpersoner: Hans Wallin, tel , e-post: Jennie Fornedal, tel e-post Projektperiod: , Leaderprojekt inom axel 3 Främja ökad diversifiering av landsbygdens näringsliv, i syfte att främja sysselsättning, högre livskvalitet för dem som bor på landsbygden samt ett hållbart nyttjande av landsbygdens samlade resurser Projektets budget: Projektstöd: kronor LAG-potten, Strängnäs: kronor Offentlig, Landstinget D: kronor Privat/ideell resurs: kronor Privat/faktisk: kronor Totalt: kronor Projektbeskrivning: Föreningen Mälsåkers Framtid ansöker om stöd för att utveckla och förstärka Slottet med omgivning som en exklusiv turistattraktion på den sörmländska landsbygden. Projektet har förankring i såväl svensk stormaktstid som nutid. Ambitionen är att erbjuda besökare genuina upplevelser som är unika för Mälsåker, Selaön och Mälardalen. Målet är att Mälsåker ska bli ett lockande besöksmål för fler och bredare målgrupper än idag, med förhöjt kvalitativt och kulturellt innehåll. LAG beslutar att tillstyrka projektet 2011-I-088 Besöksmålet Mälsåker. Beslutsmotivering: Genom att föreningen utvecklar värdskapet kommer det att öka kvaliteten i verksamheten. Projektet utvecklar turismen och kommer att locka fler besökare till området. Kontaktperson från LAG: Carola Rydberg Stödet har lämnats enligt kommissionens förordning (EG) nr 1998/2006 om tillämpningen av artiklarna 87 och 88 i EG-fördraget för stöd av mindre betydelse.

9 20. Nominering till Ull-bagge - Årets Leader Nu är det dags att nominera Årets Leader. LAG beslutar att nominera projektet 2010-I-069 Car-O's Hundkoja etapp 1 till årets Leader. Det är en framtidsverksamhet som har gett mycket ringar på vattnet med sådan utvecklingskraft som ingen kunnat ana innan. AnneMarie och Birgit uppdras att formulera motiveringen i nomineringen. 21. Preliminär Årsrapport 2010 Förslag till årsrapport lades fram. Det negativa resultat som visas beror på att vi bokför enligt kontantprincipen och hur investeringar och avskrivningar bokförs. LAG föreslår årsstämman att godkänna förslaget. 22. Nästa möte Tidpunkt för nästa AU-möte är den 28 mars. Utöver ordinarie ledamöter deltar Bertil, Lena M och AnneMarie. Nästa LAG-möte är den 13 april i Gnesta kommun. Uppgift om plats meddelas i kallelsen. 23. Övriga frågor a) Grön omsorg Ingrid har haft kontakter med LRF, Jenny Svensson och i Katrineholm kör man igång en utbildning i grön omsorg för lantbrukare. Det finns kö till utbildningen. Man har startat den här utbildningen i Sörmland med omnejd och 21 lantbrukare är med. På LRFs hemsida kan man läsa mer om den här verksamheten. Eftersom det redan är i gång så ser inte LAG något behov av att arbeta vidare med frågan. b) Mat i Mälardalen Niklas berättade om arbetsgruppens möte den 17 februari. En preliminär bokning av Hedenlunda (utanför Flen) har gjorts för den september för att arrangera en matmässa. En preliminär kostnadsuppgift har inhämtats från ett företag som skulle kunna sköta det praktiska arrangemanget kring utställningen. En förstudie behöver genomföras, där man gör en omvärldsanalys, intresseundersökning och förankring samt kostnadsunderlag för genomförande av matmässan. Arbetsgruppen träffas efter avslutat LAG-möte för att bland annat gå igenom det förslag till projektplan som tagits fram för en förstudie. c) Utvärdering Vi behöver komma igång med vår egen halvtidsutvärdering. En uppdatering görs av offerten som inkommit tidigare, samt ytterligare ett företag har tillfrågas om offert. Arbetsgrupp som utsetts av LAG tidigare bokar in en träff för att gå igenom offerterna och lägga förslag till LAG. 24.Avslutning tackade för visat intresse och avslutade mötet.

1. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 4 februari 2011 Plats: Kommunhuset, Kungsör. Närvarande:, AnneMarie Andersson, Lena Montgomery, Carola Rydberg,, Stefan Andersson,

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Måndagen den 8 december 2008 kl. 9.00-13.00 Plats: Kommunhuset, Strängnäs Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, Bibbi Molander,

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Onsdagen den 2 september 2009 kl. 8.30-12.00 Plats: Solbacka Sport & Konferens, Gnesta Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta Pettersson,

Läs mer

94. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

94. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Torsdagen den 15 december 2011 Plats: Sörby Herrgård, Kungsör Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Karin Svensson, AnneMarie Andersson, Agneta

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Måndagen den 16 juni 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Leader Inlandets kansli, Eskilstuna

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Måndagen den 16 juni 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Leader Inlandets kansli, Eskilstuna Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Måndagen den 16 juni 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Leader Inlandets kansli, Eskilstuna Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta

Läs mer

59. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

59. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 31 augusti 2011 Plats: Stora Sundby GoIF, Alberga, Eskilstuna Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, AnneMarie Andersson,

Läs mer

25. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

25. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 13 april, 2011 Plats: Frustuna Prästgård,Gnesta. Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson,, AnneMarie Andersson, Lena Montgomery, Bibbi

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 10 september 2010 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna.

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 10 september 2010 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 10 september 2010 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna. Närvarande:, Carola Rydberg, Lena Montgomery, Bibbi Molander, Jörgen Hedberg,

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Måndagen den 16 mars 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset, Flen

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Måndagen den 16 mars 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset, Flen Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Måndagen den 16 mars 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset, Flen Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, Lena Ramdani, Yvonne Oward,

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 9 April 2010 Plats: Bommersvik, Nykvarn

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 9 April 2010 Plats: Bommersvik, Nykvarn Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 9 April 2010 Plats: Bommersvik, Nykvarn Närvarande:, Lena Ramdani, Yvonne Oward, Lennart Hansson, Bertil Karlsson, Olle Karlsson,

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Onsdagen den 13 oktober 2009 Plats: Solö Fogdön, Strängnäs Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta Pettersson, Lennart Hansson, Lena Ramdani,

Läs mer

96. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 7 november 2017 till handlingarna.

96. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 7 november 2017 till handlingarna. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 7 december 2017 Tid: Torsdagen den 7 december kl, 09.00-16.00 Plats: Gripsholms värdshus, Strängnäs kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam Björling

Läs mer

48. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

48. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Torsdagen den 6 september 2012 Plats: Follökna, Malmköping Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Bibbi Molander,, Olle Karlsson, Bertil Karlsson,

Läs mer

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 1 februari 2018

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 1 februari 2018 Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 1 februari 2018 Tid: Torsdagen den 1 februari kl, 09.30-16.00 Plats: Västra Storgatan 15, Gnesta Lokal: Elektron Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam

Läs mer

Leader. Inlandet. ÅrsRapport 2015. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling

Leader. Inlandet. ÅrsRapport 2015. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ÅrsRapport 2015 En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ideell förening, org,nr 802440-0650 Årsberättelse för räkenskapsåret 2015-01-01

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 4 december 2009 Plats: Vidbynäs Slott, Nykvarn Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Lena Ramdani,, Olle Karlsson, Alf Persson,

Läs mer

69. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

69. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredag den 6 december 2013 Plats: Skottvångs Grufva, Gnesta Närvarande:, Raymond Jennersjö, Yvonne Oward, Lena Ramdani, Bibbi Molander, Stefan

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 26 maj, 2011 Plats: Årdala Hembygdsgård, Flen.

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 26 maj, 2011 Plats: Årdala Hembygdsgård, Flen. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 26 maj, 2011 Plats: Årdala Hembygdsgård, Flen. Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, AnneMarie Andersson, Lena Montgomery, Carola

Läs mer

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 10 april 2018

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 10 april 2018 Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 10 april 2018 Tid: Tisdagen den 10 april kl. 08.30-12.30 Plats: Båsenberga hotell & konferens, Vingåker Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam Björling

Läs mer

58. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

58. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Torsdag den 24 oktober 2013 Plats: Säftaholms Slott, Vingåker Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta Pettersson, Raymond Jennersjö, Lennart

Läs mer

47. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

47. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Tisdag den 17 september 2013 Plats: Sörby Herrgård, Kungsör Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, Karin Svensson, Bibbi Molander,

Läs mer

Tid: Fredagen den 2 september 2016, kl , mötet ajourneras för lunch mellan Plats: Herrfallet, Eskilstuna kommun

Tid: Fredagen den 2 september 2016, kl , mötet ajourneras för lunch mellan Plats: Herrfallet, Eskilstuna kommun Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 2 september 2016 Tid: Fredagen den 2 september 2016, kl. 9.00 14.00, mötet ajourneras för lunch mellan 12.00-13.00 Plats: Herrfallet, Eskilstuna kommun Närvarande: Offentlig

Läs mer

Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Torbjörn Gårdestig Leif Skeppstedt Anna Jernemalm Bam Björling Cenneth Åhlund

Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Torbjörn Gårdestig Leif Skeppstedt Anna Jernemalm Bam Björling Cenneth Åhlund Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 15 september 2017 Tid: Fredagen den 15 september 2017, kl. 8.30 12.00 Plats: Hotel Malmköping, Flens kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Torbjörn

Läs mer

101. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga protokollet från beslutsmötet den 4 oktober 2016 till handlingarna.

101. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga protokollet från beslutsmötet den 4 oktober 2016 till handlingarna. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 22 november 2016 Tid: Tisdagen den 22 november 2016, kl. 9.30 14.00 Plats: Leader Södermanlands kansli, Katrineholm Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal

Läs mer

83. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 15 september 2017 till handlingarna.

83. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 15 september 2017 till handlingarna. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 9 november 2017 Tid: Torsdagen den 9 november, kl 09.30-16.00 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Torsdag den 6 februari 2014 Plats: Åsborgen Ärla IF, Eskilstuna Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Sirpa Lindelöf, Stefan Andersson, Bertil

Läs mer

Årsrapport 2014. Leader Södermanland. Med lokalt engagemang i gränsöverskridande samverkan möjliggörs en livskraftig landsbygd i utveckling.

Årsrapport 2014. Leader Södermanland. Med lokalt engagemang i gränsöverskridande samverkan möjliggörs en livskraftig landsbygd i utveckling. Årsrapport 2014 Med lokalt engagemang i gränsöverskridande samverkan möjliggörs en livskraftig landsbygd i utveckling Mälaren Kungsör Hjälmaren Eskilstuna Strängnäs Nykvarn Vingåker Öljaren Katrineholm

Läs mer

24. Val av justerare Björn Ekengren väljs att jämte ordförande justera protokollet.

24. Val av justerare Björn Ekengren väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 20 april 2017 Tid: Torsdagen den 20 april 2017, kl. 14.00 17.15 Plats: Framtidscentrum, Katrineholm kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Birgitta

Läs mer

Trekom Leader, ideell förening. Föreningsstämma 2014-03-13

Trekom Leader, ideell förening. Föreningsstämma 2014-03-13 Trekom Leader, ideell förening Föreningsstämma 2014-03-13 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Föreningens styrelse, som även är beslutsgrupp för leaderområdet Trekom Leader, har följande sammansättning: Roland

Läs mer

Finansiering av projekt Utbetalt i projekt Fördelning totalt i leaderområdet samt per kommun

Finansiering av projekt Utbetalt i projekt Fördelning totalt i leaderområdet samt per kommun Finansiering av projekt 2008-2014 Utbetalt i projekt Fördelning totalt i leaderområdet samt per kommun Leader Inlandet 1 Leader Inlandet Mälaren Kungsör Eskilstuna Strängnäs Nykvarn Flen Gnesta Begreppsförklaringar:

Läs mer

Minnesanteckningar AU 23 maj

Minnesanteckningar AU 23 maj Minnesanteckningar AU 23 maj Närvarande: Helena Eriksson, Sollefteå Kommun Vice ordförande Åsa Ringlöv, Företagarna Örnsköldsvik Ordförande Jonny Lundin, Landsbygdsrådet Härnösand Kassör Lennart Ramström,

Läs mer

29. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

29. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Torsdag den 22 maj 2014 Plats: Arsenalen, Strängnäs Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Karin Svensson, Lena Montgomery, Lars-Olov Lundkvist,

Läs mer

476. Mötets öppnande Föreningens ordförande Milis Ivarsson hälsade välkommen till kvällens möte och förklarade mötet öppnat.

476. Mötets öppnande Föreningens ordförande Milis Ivarsson hälsade välkommen till kvällens möte och förklarade mötet öppnat. Protokoll LEADER Mellansjölandet, LAG-möte, 476-488 Tid: Måndagen den 7 april 2014 kl. 18.00 21.00 Plats: Klockargården, Askersund Närvarande: Milis Ivarsson, Sabina Karlsson, Anders Jansson, Per-Arne

Läs mer

184. Fastställande av dagordningen LAG/styrelsen beslutade att fastställa dagordningen med tillägg av 188 h Marknadsföring Matmötet.

184. Fastställande av dagordningen LAG/styrelsen beslutade att fastställa dagordningen med tillägg av 188 h Marknadsföring Matmötet. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 13 februari 2019 Tid: Onsdagen den 13 februari, kl 10.00-17.00 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Bertil Karlsson Cenneth

Läs mer

Ej närvarande: Sabina Karlsson, Marian van Ham, Anmarie Larsson, Anders Tivell och Charlotta Englund.

Ej närvarande: Sabina Karlsson, Marian van Ham, Anmarie Larsson, Anders Tivell och Charlotta Englund. Protokoll LEADER Mellansjölandet, LAG-möte, 366-376 Tid: Tisdagen den 12 juni 2012 kl. 18.00 21.30 Plats: Nysunds Bygdegård, Åtorp Närvarande: Kjell Schlyter, Anders Jansson, Catharina Carlsson, Erika

Läs mer

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret)

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) Leader DalÄlvarna PROJEKTPLAN LEADER PROJEKTPLANEN SKA ALLTID BIFOGAS TILL JORDBRUKSVERKETS ANSÖKNINGS- BLANKETT OM PROJEKTSTÖD INOM LEADER Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) ANVÄND

Läs mer

Protokoll L02-2011. LAG Terra et Mare 30 maj 2011. Tid: 16.00-18.40. Stenungsögården, Stenungsund

Protokoll L02-2011. LAG Terra et Mare 30 maj 2011. Tid: 16.00-18.40. Stenungsögården, Stenungsund L02-2011 Protokoll LAG Terra et Mare 30 maj 2011 Tid: 16.00-18.40 Plats: Stenungsögården, Stenungsund Medverkande: Arne Lernhag (ordf.) Lars Strömberg Gösta Andersson Bert Olsson Tomas Börgesson Rolf Andersson

Läs mer

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2012-09-05. Övriga deltagare: Jeanette Lewald, verksamhetsledare och Sonia Nilsson Wegler, projektadministratör

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2012-09-05. Övriga deltagare: Jeanette Lewald, verksamhetsledare och Sonia Nilsson Wegler, projektadministratör Datum: 2012-09-05 Tid 9-14 Plats: Mötesplats Enhörna Beslutande: Mötesprotokoll Möte: LAG-möte Tage Gripenstam Anna Nienhüysen Lars-Gunnar Thor Peter Friström Ansa Borin Elisabet Aschan Övriga deltagare:

Läs mer

Finansieringsstatus 2013-03-20 Budget / Beslut / Rekvirerat Fördelning Totalt och per kommun

Finansieringsstatus 2013-03-20 Budget / Beslut / Rekvirerat Fördelning Totalt och per kommun Finansieringsstatus 3-3- / Beslut / Fördelning Totalt och per kommun Leader Inlandet Leader Inlandet Mälaren Kungsör Eskilstuna Strängnäs Nykvarn Flen Gnesta Begreppsförklaringar: EU + statliga medel

Läs mer

Leader. Inlandet. ÅrsRapport 2009. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling

Leader. Inlandet. ÅrsRapport 2009. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ÅrsRapport 2009 En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ideell förening, org,nr 802440-0650 Årsberättelse för räkenskapsåret 2009-01-01

Läs mer

Leader. Inlandet. ÅrsRapport. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling

Leader. Inlandet. ÅrsRapport. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ÅrsRapport 20 1 1 En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ideell förening, org,nr 802440-0650 Årsberättelse för räkenskapsåret 2011-01-01

Läs mer

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2011-10-26

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2011-10-26 Datum: 2011-10-26 Mötesprotokoll Möte: LAG-möte Tid: 8.30-12 Plats: Stadshuset, sal Opus Beslutande: Tage Gripenstam Anna Nienhaüsen Lars-Gunnar Thor Anita Wennberg Henrik Åström Björn Jonsson Övriga deltagare:

Läs mer

85. Val av justerare Björn Ekengren väljs att jämte ordförande justera protokollet.

85. Val av justerare Björn Ekengren väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 4 oktober 2016 Tid: Tisdagen den 4 oktober 2016, kl. 9.30 14.00, mötets ajourneras för lunch mellan 11.30-12.00 Plats: Åsborgen, Ärla, Eskilstuna Kommun Närvarande:

Läs mer

NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista

NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader 2008. Namn på förslaget: Från slott till slott Journalnummer: 2008-5592 Kontaktperson i det nominerade förslaget:

Läs mer

Protokoll LL01-2010. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010. Tid: 09.30-11.30. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund

Protokoll LL01-2010. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010. Tid: 09.30-11.30. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund LL01-2010 Protokoll Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010 Tid: 09.30-11.30 Plats: Kulturhuset Fregatten, Stenungsund Medverkande: Inger Blixt (tf. ordf.) Lars Strömberg Carina Dyås Tomas

Läs mer

Trekom Leaders styrelse

Trekom Leaders styrelse Trekom Leaders styrelse Möte nr: 4 Plats: Norsjö kommun, Sammanträdesrum Renen Tid: 21 januari 2009, kl 15 - ca 17.30 Dagordning 52. Mötets öppnande 53. Val av justerare 54. Föregående protokoll 55. Verksamhetsledare

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Fiber Ranrike Journalnummer: 2011-2500 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader Ranrike Norra

Läs mer

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd.

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. 2015-06-15 2014-149 AS Leadercheck Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Du kan söka för att komma igång med nytt företag samverkan

Läs mer

Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 091215 Kl 9-12 Plats: Åre Fjällsätra

Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 091215 Kl 9-12 Plats: Åre Fjällsätra Sid 1 Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 091215 Kl 9-12 Plats: Åre Fjällsätra Medverkande Från LAG-grupp: Jörgen Andersson, Lena Bromarker, Mikael Sundman, Jan Andersson, Eva Hellstrand,

Läs mer

4. Val av justerare Lars Wigström väljs att jämte ordförande justera protokollet.

4. Val av justerare Lars Wigström väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll vid LAG/styrelsemöte 8 mars 2016 Tid: Tisdagen den 8 mars 2016, kl. 9.30-17.30 Plats: Kommunhuset, Kungsör Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Birgitta Blanck Lena Stensgård Lars

Läs mer

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Integrationssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Mångkulturell företagsutveckling Journalnummer:

Läs mer

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Landsbygdsprojekt. Namn på förslaget: Servicepunkter Journalnummer: 2009-7580 Kontaktperson, (namn, telefonnummer

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Kvalitetshöjning inom potatisproduktion Journalnummer: 2010-1976 Namn på LAG grupp som nominerar:

Läs mer

Valberedningen föreslog Filip Måbring som ledamot för privat sektor Sjöbo. LAG beslutade enhälligt att välja in Filip Måbring till LAG.

Valberedningen föreslog Filip Måbring som ledamot för privat sektor Sjöbo. LAG beslutade enhälligt att välja in Filip Måbring till LAG. Projektpresentation: kl. 16.00-16.30 Möte: kl. 16.30-21.10 Plats: Kommunhuset, Tomelilla Närvarande: Andrea Nowag (offentlig/ystad), Carina Almedal (privat/tomelilla), Filip Måbring (privat/sjöbo) valdes

Läs mer

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 5 juni 2018

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 5 juni 2018 Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 5 juni 2018 Tid: Tisdagen den 5 juni kl. 09.30-12.00 Plats: Sundbyholms slott, Eskilstuna Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam Björling Camilla Sandblad

Läs mer

Protokoll LL05-2013. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 15 augusti 2013. Tid: 9.30 11.20. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund

Protokoll LL05-2013. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 15 augusti 2013. Tid: 9.30 11.20. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund LL05-2013 Protokoll Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 15 augusti 2013 Tid: 9.30 11.20 Plats: Kulturhuset Fregatten, Stenungsund Medverkande: Arne Lernhag (ordf.) Henrik Sjöstrand Tomas Börgesson Carina

Läs mer

Verksamhetsrapport för det lokala naturvårdsprojektet Bevara och utveckla natur- och friluftsliv på Gräsön

Verksamhetsrapport för det lokala naturvårdsprojektet Bevara och utveckla natur- och friluftsliv på Gräsön VERKSAMHETSRAPPORT 2012-02-17 Webbversion Länsstyrelsen i Uppsala län 751 86 Uppsala Verksamhetsrapport för det lokala naturvårdsprojektet Bevara och utveckla natur- och friluftsliv på Gräsön Ur förordningen

Läs mer

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Landsbygdsprojekt. Namn på förslaget: Sörmlands Matkluster Journalnummer: 2008-1302 Kontaktperson, (namn,

Läs mer

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 2 mars 2017

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 2 mars 2017 Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 2 mars 2017 Tid: Torsdagen den 2 mars 2017, kl. 13.00 16.00 Plats: Åbrogården, Vingåkers kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Birgitta Blanck Leif

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41 Sida 1/5 SKK/Assistanshundsrådet nr 21-41 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd måndagen den 24 mars 2014. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Marie

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna. Sid 1(5) Protokoll fört vid LAG-gruppsmöte URnära Tid: kl. 17,00-20.00 Plats: Ersboda slöjd, Gräddvägen 15, Umeå. 1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna.

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Tågdagarna i Landeryd Journalnummer: 2010-6360 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader Landsbygd

Läs mer

Protokoll L02-2013. LAG Terra et Mare 18 mars 2013. Tid: 15.00-15.50. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund

Protokoll L02-2013. LAG Terra et Mare 18 mars 2013. Tid: 15.00-15.50. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund L02-2013 Protokoll LAG Terra et Mare 18 mars 2013 Tid: 15.00-15.50 Plats: Kulturhuset Fregatten, Stenungsund Medverkande: Essam El Naggar (ordf.) Gösta Andersson Rolf Andersson Bert Olsson Göran Oskarson

Läs mer

Trekom Leaders styrelse

Trekom Leaders styrelse Trekom Leaders styrelse Möte nr: 11 Plats: Kommunhuset i Norsjö Tid: 17 december 2009, kl. 15 ca 17.30 Närvarande: Roland Lundqvist, ordf. Birgitta Marklund Marjet Gustavsson Britt-Inger Olofsson Mikael

Läs mer

Nominering - Årets Miljösatsning Med checklista

Nominering - Årets Miljösatsning Med checklista Nominering - Årets Miljösatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Miljösatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Sju Gårdars mjölk Journalnummer: 2008-6160 Kontaktperson, (namn,

Läs mer

Protokoll från arbetsutskottets (AU) möte i Leader Linné den 10 mars 2010 på Electrolux i Ljungby.

Protokoll från arbetsutskottets (AU) möte i Leader Linné den 10 mars 2010 på Electrolux i Ljungby. Leader Linné Protokoll från arbetsutskottets (AU) möte i Leader Linné den 10 mars 2010 på Electrolux i Ljungby. Närvarande: Sven Sunesson Solveig Carlsson Gottlieb Granberg Annika Nilsson Solveig Carlsson

Läs mer

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Landsbygdsprojekt. Namn på förslaget: Fiber till byn Journalnummer: 2009-3029 Namn på länsstyrelse som nominerar:

Läs mer

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd.

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. 2015-03-25 2014-149 AH Leadercheck Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Du kan söka för att komma igång med nytt företag samverkan

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet A. Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Leader Inlandet Ideell förening Munktellstorget 2 633 43 Eskilstuna Journalnummer 2012-3536 E-postadress info@leaderinlandet.se B. Uppgifter om kontaktpersonen

Läs mer

Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 100823 Kl 09.30-12.00 Plats: Åre Fjällsätra

Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 100823 Kl 09.30-12.00 Plats: Åre Fjällsätra Sid 1 Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 100823 Kl 09.30-12.00 Plats: Åre Fjällsätra Medverkande Från LAG-grupp: Jörgen Andersson, Maria Kjellström, Lena Bromarker, Mikael Sundman,

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass Sida 1 av 8 SÖRMLAND PROTOKOLL 06/2013 Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Plats Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping Närvarande: Bo Erixon Helge Andersson

Läs mer

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson Protokoll nr: 2/2011 för sammanträde med SISU-styrelsen Datum: 21 februari 2011 Tid: Lokal: kl.17.00-19.00 Badvillan, Solbergabadet Paragrafer: 1-12 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte LAG Leader Södra Bohuslän

Protokoll Styrelsemöte LAG Leader Södra Bohuslän Protokoll Styrelsemöte LAG Leader Södra Bohuslän 22 augusti 2019 kl. 15.15-16.40 Varmbadhuset, Käringön Medverkande: Tomas Börgesson, Tjörn, privat Maria Oskarsson, Tjörn, ideell Tommy Wallhult, Öckerö,

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr:177-197 LAG möte 2009-11-24 kl 18.00 21.00. Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta

Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr:177-197 LAG möte 2009-11-24 kl 18.00 21.00. Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta Protokoll Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr:177-197 LAG möte 2009-11-24 kl 18.00 21.00 Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta Ordförande: Anders Tivell Sekreterare: Erika Sörengård Närvarande:

Läs mer

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker Förslag till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA KFV Bakgrund TUNA (Träning, Utveckling Nära Arbetslivet) Eskilstuna är en samverkan mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Eskilstuna

Läs mer

Protokoll för LAG-möte Leader Gästrikebygden 14/6 2011 kl.17.30 21.00 Gammelstilla Café, Gammelstilla, Hofors

Protokoll för LAG-möte Leader Gästrikebygden 14/6 2011 kl.17.30 21.00 Gammelstilla Café, Gammelstilla, Hofors Protokoll för LAG-möte Leader Gästrikebygden 14/6 2011 kl.17.30 21.00 Gammelstilla Café, Gammelstilla, Hofors FORMALIA 1. Mötet öppnas av ordförande Kenneth Nyberg 2. Alice Lindgren hälsade välkommen till

Läs mer

Tid: Torsdagen den 8 juni 2017, kl mötet ajourneras för lunch mellan Plats: Hotel Rogge, Strängnäs kommun

Tid: Torsdagen den 8 juni 2017, kl mötet ajourneras för lunch mellan Plats: Hotel Rogge, Strängnäs kommun Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 8 juni 2017 Tid: Torsdagen den 8 juni 2017, kl. 10.00 15.00 mötet ajourneras för lunch mellan 12.00-13.00 Plats: Hotel Rogge, Strängnäs kommun Närvarande: Offentlig

Läs mer

Ej närvarande: Anne Carlkvist Fors, Kjell Möller, Karl-Anders Andersson, Jenny Risberg, Marian van Ham, Sören Hedberg.

Ej närvarande: Anne Carlkvist Fors, Kjell Möller, Karl-Anders Andersson, Jenny Risberg, Marian van Ham, Sören Hedberg. Protokoll LEADER Mellansjölandet, LAG-möte, 547-557 Tid: Onsdagen den 25 februari 2015 kl. 18.00 20.00 Plats: Magiska Teatern, Vretstorp Närvarande: Milis Ivarsson, Charlotta Englund, Anders Holm, Barbro

Läs mer

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2011-03-30

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2011-03-30 Datum: 2011-03-30 Mötesprotokoll Möte: LAG-möte Tid: 8:30-11:30 Plats: Stadshuset, Södertälje Beslutande: Ansa Borin Peter Friström Tage Gripenstam Björn Jonsson Lars-Gunnar Thor Anita Wennberg Henrik

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Södermanland

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Södermanland Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Södermanland Tid: Måndagen den 14 september 2015 Plats: Skebokvarnsgården Närvarande: Tommy Björkdal, Birgitta, Blanck Göran Nygren, Lars Wigström, Bam Björling,

Läs mer

Vad är Leader? Liane Persson. Verksamhetsledare Leader Kustbygd Halland Leader Landsbygd Halland

Vad är Leader? Liane Persson. Verksamhetsledare Leader Kustbygd Halland Leader Landsbygd Halland Vad är Leader? Liane Persson Verksamhetsledare Leader Kustbygd Halland Leader Landsbygd Halland EU:s Landsbygdsprogram 2007-2013 Tre insatsområden Förbättrad konkurrenskraft inom jord- och skogsbruket

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag Årets Leader. Namn på förslaget: Entreprenörsutbyte Åre-Siria Journalnummer: 2011-3526 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Vikmanshyttan. Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. 780 011 kr

Vikmanshyttan. Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. 780 011 kr Vikmanshyttan Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. Foto: Berit Zöllner Projektägare: Hedemora Näringsliv AB Projektledare: Inger Wilstrand Kommun: Hedemora Dnr: 84 Jnr:

Läs mer

Guide till slutrapport

Guide till slutrapport Guide till slutrapport Tips inför projektets avslut www.lansstyrelsen.se/skane Projektstödet inom landsbygdsprogrammet syftar till att stärka utvecklingen och konkurrenskraften på den skånska landsbygden

Läs mer

Att ansöka om projekt hos Leader Nordvästra Skaraborg

Att ansöka om projekt hos Leader Nordvästra Skaraborg Senast uppdaterad: 2016-12-01 Lovisa Johansson Hollsten: 070-25 770 39 lovisa@leadernvskaraborg.se Emma Häggberg: 070-25 770 93 emma@leadernvskaraborg.se info@leadernvskaraborg.se Att ansöka om projekt

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017-05-12 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: 13.00 15.00 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun Lennart

Läs mer

Trekom Leaders styrelse

Trekom Leaders styrelse Trekom Leaders styrelse Möte nr: 1 Plats: Kommunhuset Norsjö, sammanträdesrum Björnen Tid: 22 oktober 2008, kl 18-21.00 Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av justerare 3. Presentation av styrelsen 4.

Läs mer

Leader Södertälje landsbygd Stad och land i samverkan för en hållbar utveckling

Leader Södertälje landsbygd Stad och land i samverkan för en hållbar utveckling Leader Södertälje landsbygd Stad och land i samverkan för en hållbar utveckling Projekt Södertälje Närodlat mingel efter seminarium Projekt Emyhemmet då och nu, Enhörna Äpplets dag 1/6 Leader Södertälje

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i ansökningshandlingarna

Läs mer

Presidium Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö

Presidium Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal B Närvarande: ande: Rune Backlund (C) ordförande Per Hansson (L) Jeanette Söderström (S) Övriga: Ulrika Geeraedts, regional utvecklingsdirektör Carl-Johan

Läs mer

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Integrationssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Mångkulturell företagsutveckling Journalnummer:

Läs mer

Information om nätverksaktiviteter

Information om nätverksaktiviteter Information om nätverksaktiviteter Genom nätverksaktiviteterna sprider Landsbygdsnätverket information om landsbygdsprogrammet. Nätverksaktiviteterna syftar även till att underlätta metodutbyte och erfarenhetsutbyte

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Välkommen till arbetsgruppen Gröna Näringar. Ulrika Algothsson, Leader Halland Inger Pehrson, kanslirepresentant

Välkommen till arbetsgruppen Gröna Näringar. Ulrika Algothsson, Leader Halland Inger Pehrson, kanslirepresentant Välkommen till arbetsgruppen Gröna Näringar Ulrika Algothsson, Leader Halland Inger Pehrson, kanslirepresentant Hur får vi Leaderprojekt som gör skillnad? Vad kan vi lära av de Leaderprojekt som har lett

Läs mer

Välkommen! Utbildningskväll om att söka leaderprojekt. Älmhult och Rydaholm Annika Nilsson och Eva Jacobsson Börjesson

Välkommen! Utbildningskväll om att söka leaderprojekt. Älmhult och Rydaholm Annika Nilsson och Eva Jacobsson Börjesson Välkommen! Utbildningskväll om att söka leaderprojekt Älmhult 161017 och Rydaholm 161019 Annika Nilsson och Eva Jacobsson Börjesson Planering för kvällen Presentationsrunda Leader Linné Småland och leadermetoden

Läs mer