förändra din utsikt Stockholm Göteborg Malmö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "förändra din utsikt Stockholm Göteborg Malmö 08-669 09 00 031-701 04 14 040-12 71 10"

Transkript

1 förändra din utsikt Stockholm Göteborg Malmö

2 2 Förbättra din utsikt med balkong Välkommen till Balcona. Vi är ett byggföretag specialiserat på montering av nya balkonger, balkongdörrar och fönster på flerfamiljshus. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö och bygger idag balkonger över hela Sverige. Balcona bildades 1994 i liten skala men har sedan dess vuxit till att bli en av Sveriges främsta balkongentreprenörer. Företaget är medlem i Stockholms Byggmästareförening och arbetar givetvis efter Boverkets regler om konstruktion och byggande samt allmänna bestämmelser för totalentreprenader, ABT. Våra entreprenader är fullt ansvarsförsäkrade och vi strävar efter att våra kunder ska känna sig trygga, få ett professionellt bemötande och erhålla ett väl utfört arbete samt att slutprodukten ska motsvara deras förväntningar. Balcona monterar i dagsläget över tusen balkonger om året över hela landet. Varje fastighet är unik och vi tar alltid fram en teknisk och estetisk lösning som passar just den aktuella fastigheten. Med en personalstyrka på ca 40 personer och systerföretagen Opal byggnadsställningar och Balcona Bygg & Måleri hanteras balkongprocessens samtliga moment inom de egna leden. Anledningen till detta är att kvalitetssäkra utförandet samt effektivisera processen för företaget men också kunden. Vi vill påverka vår kunds levnadsmiljö och vardag i så liten utsträckning som möjligt berättar Balconas VD Ove Mondej. Vi är mycket noggranna med att balkongerna ska spegla fastighetens karaktär och naturligt smälta in i fasaden. Ett bevis för detta är att vi de senaste åren även fått bygglov för balkonger som vetter mot gatan, vilket ställer höga krav på balkongernas estetik och utformning.

3 3 Genom kundanpassning, kvalitet och professionalism ska vi vidmakthålla vår position som Sveriges främsta balkongföretag. Ove Mondej, VD Balcona AB Behöver du hjälp med byggnadsställningar? Vi bygger ställningar till de flesta typer av byggentreprenader, både i små och stora projekt, till exempel: Montering av nya och renovering av befintliga balkonger Nyproduktion av hus Renovering och byte av fönster Renovering av fasader Takarbeten Vindsaltaner Väderskydd Speciallösningar

4 4 Balkong ger ökad trivsel och högre värde Att sitta på en mysig balkong och njuta av frukost i morgonsolen eller ett glas vin en ljummen sommarkväll är inte dumt. Med balkong och de vackra dörrar vi monterar till får din lägenhet en ny dimension och du som lägenhetsinnehavare ett uterum. Vi vet att i princip ingen ångrar valet att bygga en balkong till sin bostad. Man får en mer trivsam lägenhet och större frihetskänsla. Många som en gång bott i en bostad med balkong kan inte tänka sig att vara utan. Det betyder väldigt mycket för värdet att installera balkonger i innerstadshus. I mindre lägenheter kan innehavarna säkert räkna med att få dubbelt tillbaka mot vad det kostat dem att få balkong. För större lägenheter betyder en balkonginvestering ännu mer. Här kan det handla om flera hundratusen kronor mer i värde på lägenheterna, säger mäklare Lars Falk vid Fastighetsbyrån i Stockholm. Självklart innebär de vackra balkonger och dörrar vi bygger en direkt värdeökning på bostaden. Oftast handlar det om värdeökningar större än det investerade kapitalet. Han har arbetat i mer än tio år med försäljning av innerstadslägenheter och har många gånger sett skillnaden i värde mellan lägenheter med och utan balkong. Tveka inte att kontakta oss på Balcona! Vi leder er från idé till färdig balkong och svarar för alla steg på vägen. Dessutom påverkar naturligtvis balkongens läge värdet - om den vetter mot gården eller gatan och i vilket väderstreck den ligger, säger Lars Falk.

5 5

6 6 Med Balcona är det lätt att få balkong Att skaffa balkonger till befintliga fastigheter kan verka besvärligt och omständligt. Vad säger kommunen? Hur går det till? Hur ska vi göra? Alla de här frågorna har vi svaren på. Här är en något förenklad beskrivning av hur ett normalt balkongprojekt kan genomföras. Det börjar oftast med att någon/några medlemmar i en bostadsrättsförening väcker frågan om att bygga balkonger. Vi rekommenderar att ni bildar en balkonggrupp som får mandat av styrelsen att gå vidare. Gruppen kontaktar Balcona och bokar ett första möte på gården. Vi besiktar fastigheten och skickar ett offertförslag med storlekar och placering. Därefter bör föreningen kalla till extra föreningsstämma för beslut. Bostadsrättsföreningen bör uppnå majoritet på stämman gällande balkonbyggnation. Efter ett positivt beslut kan vi få klartecken att fortsätta processen. Därefter mäter vi och dokumenterar fastigheten och upprättar bygglovshandlingar. Dessa skickas till fören- ingen för godkännande innan en bygglovsansökan går till stadsbyggnadskontoret. Där granskas ansökan och eventuella ändringar utförs av Balcona. När bygglov beviljats bokar vi tid för måttagning och individuell mätning. Därefter upprättar vi en sammanställning med kostnader och utförande för varje lägenhet. Balconas utarbetade metod är mycket effektiv, vilket också ger ett fördelaktigt pris. Vi kraftsamlar inför varje objekt och ser till att arbetet går rationellt och snabbt. En kort byggtid underlättar också för er som bor i fastigheten.

7 7 Hög kundservice Balcona-metoden avlastar föreningens styrelse och balkonggrupp, då samtliga i Balcona-staben alltid har tillgång till all information rörande projektet. Det gör att vi snabbt kan svara på frågor och enkelt hantera ändringar. Varje projekt har en ansvarig arbets- och projektledare som sköter kontakterna med föreningen och alla detaljer på arbetsplatsen. När arbetet är klart överlämnas en pärm med alla uppgifter om entreprenaden. Vi är säkra på att Balcona står sig väl i en jämförelse och är övertygade om att vi kommer att spara er mycket tid och besvär genom att få förtroendet att ansvara för ert balkongprojekt från början. Vi är idag verksamma i hela Sverige med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö och bygger årligen över tusen balkonger samt utför ett stort antal fasad- och fönsterarbeten i samband med detta. Betalningsplan och vite Vi slutfakturerar aldrig kunden förrän slutbesiktning utförts och entreprenaden blivit godkänd. Vi har även ett vitesförfarande som standard, vilket garanterar att vi håller utlovade tider. När ni som bostadsrättsförening står inför ett balkongprojekt bör ni ställa er några frågor om tilltänkta aktörer: Hur ser deras ekonomiska status ut? Balcona har AAAkreditrating. Vad finns för garantier? Vi följer ABT 06. Vad har entreprenören för manskap, erfarenhet, utbildning m.m? Balcona är specialiserat på balkongarbeten och har installerat tusentals balkonger till nöjda kunder. Hur upplever kunder företagets administration? I Balcona har ledning och stab alltid tillgång till all information om våra projekt och kan därmed snabbt svara på frågor och enkelt hantera ändringar.

8 8

9 9

10 10

11 Välplanerad produktion 11 I våra projekt har vi alltid en platschef som organiserar arbetet. Han/hon fungerar även som kontaktperson gentemot föreningen. Våra platschefer, montörer, snickare, elektriker och rörmokare är rutinerade hantverkare, vana att utföra byggarbeten i bostäder och i kulturhistoriskt känsliga miljöer. Projekten har alltid en tidplan som anger vilken vecka varje moment ska utföras. Normalt börjar vi arbetet med montering av ställning och demontering av radiatorer. Därefter följer håltagning av fönsterbröstning och montering av dörr. Insidan återställs med snickeri- och måleriarbeten. Infästningar för balkongerna monteras, fasadputs återställs och mot slutet av entreprenadtiden monteras balkongerna. När arbetena är avslutade besiktigas de av en oberoende besiktningsman. Eventuella anmärkningar åtgärdas och entreprenaden överlämnas till kunden. Allt utom standard är standard för oss Vi tillverkar specialanpassade fönster och fönsterdörrar. Oavsett om ditt objekt är ett gammalt eller ett modernt så kan du få fönster som passar in optimalt. Vårt flexibla och effektiva arbetssätt gör att ett specialanpassat fönster inte behöver kosta mer än ett standard. L R V Lidholms Rör & Värme AB Vi arbetar med stambyten, ventilbyte, inreglering av flerfamiljshus m.m.

12 12 Vi skräddarsyr balkongernas utseende efter era önskemål och fastighetens karaktär! Balconas balkonger tillverkas i en mängd olika utföranden, där stål, lättklinkerbetong, fiberbetong eller ren betong är det huvudsakliga materialvalet i balkongplattorna, som tas fram i ett nära samarbete med flera kvalitetsleverantörer. Alla våra balkongtyper har sina fördelar och förtjänster och ger ett gott resultat i form av vackra och funktionella balkonger som anpassas och väl smälter in i husets stil. Vissa balkongtyper passar bättre in på en viss typ av fastighet, men vi har alltid en bra lösning, även vid de svåraste förutsättningarna. Lättbalkong i stål Den lättbalkong i stål vi använder utvecklades på 80-talet som ett alternativ till betongbalkongerna. Den har nu levererats i mer än 20 år, och har producerats i många tusen exemplar och är väl beprövad. Kvalitén är hög och noga kontrollerad enligt de senaste EU-normerna. Balkongens ram är svetsad i höghållfast stål och har ett rostskydd som under normala svenska klimat- och luftförhållanden ger en livslängd på minst 50 år. Hög säkerhet och låg vikt Lättbalkonger i stål har hög säkerhet och klarar stora belastningar. Även vid brand har konstruktionen hög motståndskraft och bärighet. Den lätta konstruktionen gör att det kan vara möjligt att bygga denna balkongtyp i mycket stora storlekar utan att påverka känsliga murar. Lättbalkongen kommer i utförande med antingen fiberbetong eller trätrall insänkt så att underlaget hamnar i nivå med plattans övre kant. Försäljning av alla typer av balkonger och balkongräcken Egen tillverkning av LÄTTBALKONGER och BALKONGRÄCKEN av smide och aluminium Tel: LÅNGSHYTTAN

13 13 Räcken i många varianter Balkongräcken finns i många olika material och utföranden, allt efter kundernas önskemål. Bland varianterna finns traditionella smidesräcken och räcken i aluminiumprofiler, högtryckslaminat eller glas. Vårt stora utbud av räcken gör att vi alltid kan ta fram en skräddarsydd lösning för specifika önskemål och idéer från våra kunder. Detta bidrar till att så många lägenheter i fastigheten som möjligt kan få balkong och att de rent estetiskt smälter in på bästa sätt. Lättbetongsystemet Balkongplattor kan göras i ren betong, men i regel använder vi oss av ett lättare material, som fiberbetong och framförallt lättklinkerbetong. Lättklinkerbetongen har fördelen att vara över 30 procent lättare än vanlig betong samtidigt som den har mycket god hållfasthet och livslängd. Lättklinkerbetongplattorna tillverkas och utvecklas på Finjas anläggning i Hässleholm. Genom att en unik form tas fram till varje rad balkonger möjliggörs att balkongerna enkelt kan formas och anpassas till fastighetens karaktär.

14 14 Mer än bara balkonger Vår huvudverksamhet är givetvis balkongbyggen men vi utför även andra närliggande entreprenaduppdrag. I samband med våra balkongprojekt bygger vi ofta uteplatser i markplanet med tillhörande altandörrar. Vi gör även tak- och vindsaltaner samt olika typer av mer avancerade balkonglösningar. Här samarbetar vi ofta med specialister på plåtslageri men även här tar vi totalansvaret och erbjuder en komplett lösning. Vi renoverar också fönster eller sätter in nya. Vi arbetar tillsammans med erfarna samarbetspartners men kan givetvis även fungera som total-entreprenör, allt efter våra kunders önskemål. I alla våra projekt samarbetar vi med kvalitetsleverantörer av balkonger, dörrar, fönster, radiatorer m m. Vi erbjuder också andra tjänster som: Fasadputsning Byggnadsställningar Försäljning och montage av markiser Balkonglådor och andra balkongtillbehör Markiser Balkongskydd Persienner Övrigt solskydd KP ALLMONTAGE & ENTREPRENAD info@kp-allmontage.se Mobil: Tel: (ring helst mobilen) Om balkong inte är ett alternativ! Vi bygger terasser! Vi är ett komplett byggnadsplåtslageri som förutom plåtarbeten och andra takarbeten även har gedigen erfarenhet av uppförande av takterrasser som totalentreprenader. Tel

15 15 SävSjökvalitet Sedan 1918 Tack vare att vi hållit på med tillverkning sedan sedan 1918 finns det många fastigheter som kan uppvisa våra vackra fönster, både när det gäller renoveringar och nyproduktion. Och vi visar gärna upp våra referenser, ju äldre desto bättre. Ett fönster som suttit på sin plats i flera decennier är det bästa beviset för att kvalitet lönar sig. Besök: Hjärtlandavägen 8 Post: Box 141, Sävsjö Tel: Fax:

16 Resultatorienterad Direkt Handlingskraftig PRODUKT- / UPPGIFTSORIENTERAD GRAU GRAU GRÅ BLÅ Detaljorienterad Faktisk Systematisk DYNAMISK / ENERGISK TRYGG / STABIL Idéskapande Kommunicerande Inflytelserik PERSON- / RELATIONSORIENTERAD ORANGE ORANGE GRÖN GRÜN Samarbetsorienterad Stödjande Tålmodig Stockholm Här når du Balcona Göteborg Malmö www. balcona.se

Bräcke Åkeri AB Din gasleverantör i väst!

Bräcke Åkeri AB Din gasleverantör i väst! Bräcke Åkeri AB Din gasleverantör i väst! Vad gör vi? Huvudverksamheten för Bräcke Åkeri AB är att transportera gaser åt AGA Gas AB, främst inom Västra Götaland. Åkeriet distribuerar till företag, privatpersoner,

Läs mer

DAGS ATT VÄLJA STÄLLNING

DAGS ATT VÄLJA STÄLLNING SOM HANTVERKARE KOMMER DU FÖRR ELLER SENARE ATT KOMMA I KONTAKT MED BYGGNADSSTÄLLNINGAR I NÅGON FORM. VARE SIG DET HANDLAR OM EN MINDRE STÄLLNING FÖR ATT DRA ELEN I TAKET ELLER EN FASADSTÄLLNING FÖR ATT

Läs mer

GRANIT. Behöver illustration. Färg stativ. Väv. Reglage. Mått

GRANIT. Behöver illustration. Färg stativ. Väv. Reglage. Mått Terrassmarkiser GRANIT Färg stativ Ral N/A Aluminium Granit är lämplig för villaterrasser, balkonger, uteserveringar, kiosker, butiker m.m. Monteras på vägg eller i tak. Armarna är tillverkade för bästa

Läs mer

Anders Bengtsson och Olof Nilsson HANTVERK ÖVER TRE GENERATIONER

Anders Bengtsson och Olof Nilsson HANTVERK ÖVER TRE GENERATIONER Anders Bengtsson och Olof Nilsson HANTVERK ÖVER TRE GENERATIONER Tofta Snickeri har satt sin prägel på Varberg sedan 1939 när företaget grundades av Åke Bengtsson. Inledningsvis bestod uppdragen av renoveringsjobb,

Läs mer

MOTION. Sida 1. Till Brf Hornsplan 1 Årsstämma 2016-05-12. Möjlighet att byta balkongglas för gavellägenheter mot söder (uppgång Hornsgatan 141A).

MOTION. Sida 1. Till Brf Hornsplan 1 Årsstämma 2016-05-12. Möjlighet att byta balkongglas för gavellägenheter mot söder (uppgång Hornsgatan 141A). Sida 1 Till Brf Hornsplan 1 Årsstämma 2016-05-12 MOTION Möjlighet att byta balkongglas för gavellägenheter mot söder (uppgång Hornsgatan 141A). Vi önskar att föreningsstämman godkänner att de, som så önskar,

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

PRAKTISKA FRÅGOR INTRÄDE I OCH UTTRÄDE UR FÖRENINGEN OM NÅGOT HÄNDER ELLER GÅR SÖNDER

PRAKTISKA FRÅGOR INTRÄDE I OCH UTTRÄDE UR FÖRENINGEN OM NÅGOT HÄNDER ELLER GÅR SÖNDER PRAKTISKA FRÅGOR PRAKTISKA FRÅGOR Att bo i bostadsrätt fungerar ungefär som att bo i hus åtminstone vad gäller ansvar för sitt boende. Skillnaden är att vi medlemmar i föreningen tar hjälp med vissa arbeten

Läs mer

HUS Vi bygger på era Villkor!

HUS Vi bygger på era Villkor! HUS Vi bygger på ERA villkor! Vi bygger på ERA villkor! Vi bygger våra hus på dina villkor helt och hållet. Du har en husdröm vi förverkligar den med hjälp av dina skisser, samt våra erfarna säljare och

Läs mer

LK Våtrumskassett För smarta stambyten och enkelt underhåll i badrummet

LK Våtrumskassett För smarta stambyten och enkelt underhåll i badrummet LK VÅTRUMSKASSETT PREFABRICERADE OCH SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR LK Våtrumskassett För smarta stambyten och enkelt underhåll i badrummet Se filmen om LK Våtrumskassett Scanna QR-koden eller besök vår hemsida

Läs mer

Rambodal DITT NYA HEM! VÄLKOMMEN TILL. Markisexempel. Hur vill du sätta din prägel på ditt hus? för just ditt hus i broschyren

Rambodal DITT NYA HEM! VÄLKOMMEN TILL. Markisexempel. Hur vill du sätta din prägel på ditt hus? för just ditt hus i broschyren Rambodal VÄLKOMMEN TILL DITT NYA HEM! Tillsammans med PEAB erbjuder vi solskyddslösningar som enkelt kan skräddarsys utifrån just dina behov, och integreras med huset samtidigt som det byggs. Vi hjälper

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

2-2015. Fasadrenovering Bjärsjölagårds slott Sid 2 Villatillbyggnad i Borgeby, Bjärred Sid 6

2-2015. Fasadrenovering Bjärsjölagårds slott Sid 2 Villatillbyggnad i Borgeby, Bjärred Sid 6 Objektivt 2-2015 Fasadrenovering Bjärsjölagårds slott Sid 2 Villatillbyggnad i Borgeby, Bjärred Sid 6 Gårdsombyggnad, Revingehed Sid 8 Ger Bjärsjölagårds Fotograf: Emilia Ahlgren 2 slott ett nytt ansikte

Läs mer

Glasklar njutning! en alabprodukt

Glasklar njutning! en alabprodukt Glasklar njutning! en alabprodukt villor Season inglasningssystem tillverkas av Alab i Trehörningssjö, som ligger i Ångermanland. Alab är ett av Sveriges största företag inom metallfasadbranschen som totalleverantör

Läs mer

HSBs SKYLTMANUAL VERSION 1.1 NOVEMBER 2015

HSBs SKYLTMANUAL VERSION 1.1 NOVEMBER 2015 s SKYLTMANUAL VERSION 1.1 NOVEMBER 2015 Innehåll manual Introduktion... 3 Vår grafiska profil... 4 Den grafiska profilen flyttar ut... 5 Välj de skyltar som bäst passar ert kontor.... 6 Skyltleverantör...

Läs mer

Framgång med. robotautomation

Framgång med. robotautomation Framgång med robotautomation Snabb, noggrann och beröringsfri mätning med laser. - Fogsökning - Kvalitetskontroll - Mätning LMI Technologies AB Tel: 031 3 36 25 10 www.lmint.com Så många skäl att automatisera

Läs mer

BALKONG- OCH TERRASSINGLASNING

BALKONG- OCH TERRASSINGLASNING BALKONG- OCH TERRASSINGLASNING ANVISNING OM BYGGSÄTT ANVISNING Den här anvisningen om byggsätt gäller inglasning av balkonger och terrasser i bostadsvåningshus och -småhus. Åtgärdstillstånd eller utlåtande

Läs mer

Takduk För täta, säkra tak

Takduk För täta, säkra tak Takduk För täta, säkra tak Fakta om fördelar och nackdelar 1 INNEHÅLL Taket, den femte fasaden 3 Kvaliteten på svenska tak måste höjas 4 Taket, grunden för ett torrt hus 5 Fördelar med takduk 6 Nackdelar

Läs mer

Äganderätt. Vad är ett hem? PLATSER ATT MÖTAS OCH UMGÅS PÅ

Äganderätt. Vad är ett hem? PLATSER ATT MÖTAS OCH UMGÅS PÅ Bo i äganderätt bonava.se Äganderätt Vad är ett hem? PLATSER ATT MÖTAS OCH UMGÅS PÅ Är det ett eget hus med en äppelträdgård? Är det området där du känner alla grannar och är stammis på det lokala bageriet?

Läs mer

Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag!

Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag! Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag! Kom och delta i Minimässan Trygga lösningar. Det handlar om fastighetsvård & drift för dig som ansvarar för din fastighets välmående! Hur mycket hållbar

Läs mer

Entreprenörshandboken

Entreprenörshandboken Entreprenörshandboken Tryck: Gävle Offset Formgivning: Ralf Fredriksson/Gavlegårdarna Illustrationer: Anette Hedberg/AH Form 2009/01 Andra upplagan 2012/10 4 5 6 7 8 10 13 14 17 18 20 23 Entreprenören,

Läs mer

Kulturbelysning GÅRD OCH HUS tig valité är vik är k N

Kulturbelysning GÅRD OCH HUS tig valité är vik är k N Kulturbelysning GÅRD OCH HUS När kvalité är viktig FASADBELYSNING Våra lykthus i gjutjärn finns i 4- och 6-kantiga modeller. Klassiska armaturer efter förlagor från början av 1900-talet. en går att kombinera

Läs mer

Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering

Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering Smarta skorstenslösningar Smarta skorstenslösningar Schiedel är Europas största skorstenstillverkare och har tillverkat skorstenar för den svenska marknaden

Läs mer

Betongskada bör utredas för att åtgärdas rätt

Betongskada bör utredas för att åtgärdas rätt FASTIGHETSFÖRVALTNING Många av betongkonstruktionerna från miljonprogrammet som balkonger och garage är i behov av reparation. Fastighetsförvaltare kan minska sina kostnader genom tidigare och bättre tillsyn.

Läs mer

NYTT HEM MED BÄSTA LÄGE

NYTT HEM MED BÄSTA LÄGE NYTT HEM MED BÄSTA LÄGE MODERNT BOENDE NÄRA DET MESTA Preliminära skisser på terrassradhusen Nyproducerat hem - Terrassradhus I korsningen Blåsippsbacken/ Blåeldsvägen i Hässelby Villastad planerar vi

Läs mer

SPECIALIST PÅ UPPDRAG MED HÖGA KRAV

SPECIALIST PÅ UPPDRAG MED HÖGA KRAV SPECIALIST PÅ UPPDRAG MED HÖGA KRAV 2 EN ENTREPRENÖR MED KONTROLL Hygien Bygg Telge AB är ett entreprenadföretag inom byggbranschen som är specialiserat på entreprenader i känsliga miljöer och att utföra

Läs mer

BRF MARTALLEN, MIDSOMMARKRANSEN NYA BOSTÄDER MED BÄSTA LÄGET

BRF MARTALLEN, MIDSOMMARKRANSEN NYA BOSTÄDER MED BÄSTA LÄGET BRF MARTALLEN, MIDSOMMARKRANSEN NYA BOSTÄDER MED BÄSTA LÄGET NYTT HEM ATT LÄNGTA TILL Midsommarkransen bästa läget vid Svandammsparken. Nyproduktion bostadsrätter -5 rok med balkong, uteplats eller härliga

Läs mer

Produkter Indivo-lyftenheter för köket. Version 4

Produkter Indivo-lyftenheter för köket. Version 4 Produkter Indivo-lyftenheter för köket Version 4 Det flexibla köket Oavsett om det är ett nytt kök eller ett kök man har njutit av i många år så krävs det bara några få ändringar för att göra det flexibelt

Läs mer

Totalentreprenör för alla sorters tak

Totalentreprenör för alla sorters tak 2 3 Johan, Dick, Kalle och Andreas. Totalentreprenör för alla sorters tak Karlaplans plåtslageri är en heltäckande takentreprenör som kan lösa alla dina behov av takentreprenader. Med en historia som sträcker

Läs mer

KAPPA FLEXIBELT EFTER DINA ÖNSKEMÅL

KAPPA FLEXIBELT EFTER DINA ÖNSKEMÅL KAPPA FLEXIBELT EFTER DINA ÖNSKEMÅL Kappa Original 5 Kappa Klassisk 9 Kappa Bas 13 Upphängning 17 Färger 18 1 2 KAPPA Kappa En lösning för alla Bredast utbud Oavsett vilket behov som finns i ert projekt

Läs mer

Kappa. Kapprumsinredning. Innehållsförteckning Kappa Original 3 Kappa Klassisk 7 Kappa Bas 11 Upphängning 15 Färger 16

Kappa. Kapprumsinredning. Innehållsförteckning Kappa Original 3 Kappa Klassisk 7 Kappa Bas 11 Upphängning 15 Färger 16 Kapprumsinredning Kappa Innehållsförteckning Kappa Original 3 Kappa Klassisk 7 Kappa Bas 11 Upphängning 15 Färger 16 Kappa En lösning för alla Bredast utbud Oavsett vilket behov som finns i ert projekt

Läs mer

Fallskyddsnät Med ny, säker och effektiv monteringsmetod

Fallskyddsnät Med ny, säker och effektiv monteringsmetod Fallskyddsnät Med ny, säker och effektiv monteringsmetod Safety Solutions Jonsereds Vi utvecklar och tillhandahåller produkter och tjänster för byggnadsindustrin med fokus på SKYDD TILLTRÄDE - SÄKERHET.

Läs mer

KV BRAGE 4, SUNDBY PARK STRÄNGNÄS NYA LÄGENHETER MED HISS OCH HÄRLIGA UTEMILJÖER

KV BRAGE 4, SUNDBY PARK STRÄNGNÄS NYA LÄGENHETER MED HISS OCH HÄRLIGA UTEMILJÖER KV BRAGE 4, SUNDBY PARK STRÄNGNÄS NYA LÄGENHETER MED HISS OCH HÄRLIGA UTEMILJÖER NYTT HEM ATT LÄNGTA TILL Nyproduktion av bostadsrätter 1-4 rok med balkong, uteplats eller härliga takterrasser. I Kv. Brage

Läs mer

SE 102-12. care. Badrum för livet

SE 102-12. care. Badrum för livet SE 102-12 care Badrum för livet Välj ett badrum som matchar dig. De flesta av oss vill givetvis bo hemma så länge som möjligt. Idag är vi också ofta piggare och friskare lite längre än förr. Det är nu

Läs mer

MÖJLIGHETER SOM INSPIRERAR

MÖJLIGHETER SOM INSPIRERAR MÖJLIGHETER SOM INSPIRERAR Bygg dig ett hem med bestående värde! Borta bra men hemma bäst är ett ofta använt, men inte desto mindre sant utryck. Och hemma ska gärna vara ett eget hus, ett boende som man

Läs mer

Lägenhetsdörrar. Historik

Lägenhetsdörrar. Historik Lägenhetsdörrar Byggnadsvårdsråd från Stockholms stadsmuseum Lägenhetsdörrarna är en viktig del av trapphusets utformning. De kan vara målade eller utformade i samma stil som ett välbevarat trapphus. Idag

Läs mer

2010-01-26. 08-704 90 44 www.svh.se. Då denna broschyr är framtagen i ett tidigt skede i projektet vill vi reserva oss för ändringar och ev.

2010-01-26. 08-704 90 44 www.svh.se. Då denna broschyr är framtagen i ett tidigt skede i projektet vill vi reserva oss för ändringar och ev. 2010-01-26 08-704 90 44 www.svh.se Då denna broschyr är framtagen i ett tidigt skede i projektet vill vi reserva oss för ändringar och ev. tryckfel STRÄNGNÄS BÄSTA LÄGE MODERNA BOSTADSRÄTTER VID MÄLAREN

Läs mer

Fasader Renovering balkonger av betong

Fasader Renovering balkonger av betong 56 ESE.281 Fasader Renovering balkonger av betong Balkongrenovering är ett mycket kvalificerat arbete och kräver goda kunskaper om betong och formbyggnad för att ett gott resultat ska uppnås. Det lönar

Läs mer

INFORMATION om att bygga balkonger i Bf Andréelund

INFORMATION om att bygga balkonger i Bf Andréelund INFORMATION om att bygga balkonger i Bf Andréelund / Styrelsen Bf Andréelund genom Balkonggruppen VARFÖR? 1. Vad är syftet med att bygga balkonger? Vad finns det för intresse för frågan i föreningen? OM

Läs mer

Upprustning av Vikingavägen 26. Lunds Kommuns Fastighets AB. Box 1675, 221 01 Lund Besöksadress: Lilla Tvärgatan 21 Tel.

Upprustning av Vikingavägen 26. Lunds Kommuns Fastighets AB. Box 1675, 221 01 Lund Besöksadress: Lilla Tvärgatan 21 Tel. Upprustning av Vikingavägen 26 Lunds Kommuns Fastighets AB www.lkf.se Box 1675, 221 01 Lund Besöksadress: Lilla Tvärgatan 21 Tel. 046-35 85 00 Februari 2015 Vi har nu tagit nästa steg i upprustningen av

Läs mer

BALKONG OCH INGLASNING

BALKONG OCH INGLASNING BALKONG OCH INGLASNING 02 teknova.se SVETSAREN BALKONGER, RÄCKEN & INGLASNINGAR LIVET UTANFÖR LÄGENHETEN Med de idéer, tankar och tekniska lösningar som finns idag kan balkongen få en både individuell

Läs mer

Energikassetten - 20 år Gör ditt livs bästa investering och njut av den ofta.

Energikassetten - 20 år Gör ditt livs bästa investering och njut av den ofta. Energikassetten - 20 år Gör ditt livs bästa investering och njut av den ofta. Energikassetten - en insats för framtiden Effekthöjning!! I befintlig Braskamin Med Energikassetten är detta möjligt. Energikassetten

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

Vintergarden. Överensstämmelse mellan hus och trädgård

Vintergarden. Överensstämmelse mellan hus och trädgård Vintergarden Överensstämmelse mellan hus och trädgård 2015 Vi är producent av uterum,aluminium snickerier och även atypiska tak och takfönster. Bolagets började 1996. Huvudprodukten är uterum. Dessa produceras

Läs mer

Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan

Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Till Brf Strandlyckans medlemmar Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Vi hoppas att denna information kan vara till nytta för dig och ditt boende i vår förening. Våra hus var färdiga

Läs mer

MÄKLARHUSETS MÄKLAR- BAROMETER

MÄKLARHUSETS MÄKLAR- BAROMETER MÄKLARHUSETS MÄKLAR- BAROMETER 1 Mäklarhusets Mäklarbarometer tar tempen på: Bostadsmarknaden inför amorteringskravet Ett kommande amorteringskrav har länge överskuggat bostadsmarknaden. Det första förslaget

Läs mer

F Ö N STE R F Ö N STE R

F Ö N STE R F Ö N STE R FÖNSTER FÖNSTER 02 teknova.se BREVKOPIAN FÖNSTERBYTE & FÖNSTERRENOVERING FÖNSTER Fönster i dålig kondition är ett stort bekymmer på många fastigheter men det finns lösningar. Vi kan hjälpa dig med allt

Läs mer

Trivsel/ordningsregler för Brf Spårö

Trivsel/ordningsregler för Brf Spårö TRIVSEL/ORDNINGSREGLER Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt att verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också föreningens

Läs mer

Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör. Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak

Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör. Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak 1 Kompromissa aldrig med takets kvalitet Innehåll Sida Icopal Shingel 3 Icopal Takpapp 4-5 Tillbehör

Läs mer

Policydokument för BRF Mjölner 15

Policydokument för BRF Mjölner 15 Policydokument för BRF Mjölner 15 Inledning Dokumentet beskriver BRF Mjölner 15s övergripande policy för balkonginglasning, bebyggning av uteplats, installation av markis över balkong samt installation

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

Balkongräcken. BSAB X6.3 Sfb (33)X Juni 2003

Balkongräcken. BSAB X6.3 Sfb (33)X Juni 2003 Balkongräcken BSAB X6.3 Sfb (33)X Juni 2003 Bra totalekonomi Windoor är en av marknadens ledande tillverkare av räcken för balkonger, loftgångar, terrasser och franska dörrar. Det gäller såväl renovering

Läs mer

I detta nr: Styrelsen informerar

I detta nr: Styrelsen informerar nr 1/2013 jan - maj I detta nr: Styrelsen informerar Balkongrenoveringen Vicevärden informerar Nästa nummer beräknas komma ut i slutet av maj 2013. Lämna in annonser eller annat material senast den 20

Läs mer

skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER

skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER funktion, trygghet, flexibilitet Funktion och trygghet med moderna skorstenar Våra skorstenar kan du ansluta till olika typer av små eller stora

Läs mer

Hotell. Designanpassade. produkter från ELKO

Hotell. Designanpassade. produkter från ELKO Designanpassade produkter från ELKO Scandic Grand Central Hotell ELKO vill som ledande leverantör av designprodukter, inom elinstallation, ge dig en helhetsbild av lösningar för hotellmiljöer. I denna

Läs mer

Stadsbyggnadsförvaltningen. UTESERVERINGAR på offentlig plats i centrala Trollhättan

Stadsbyggnadsförvaltningen. UTESERVERINGAR på offentlig plats i centrala Trollhättan Stadsbyggnadsförvaltningen UTESERVERINGAR på offentlig plats i centrala Trollhättan Stadens offentliga platser har stor betydelse för intrycket av stadens miljö. För utvecklingen av hela staden är det

Läs mer

Informationsmöte Brf Höstfibblan 8

Informationsmöte Brf Höstfibblan 8 2012-11-12 Dagordning till informationsmöte, Brf Höstfibblan 8 1 (11) Informationsmöte Brf Höstfibblan 8 På uppdrag av styrelsen är ni härmed välkomna till möte med och Titania Bygg & VVS AB Tidpunkt:

Läs mer

Nu när du planerar att installera en brasvärme-möbel...

Nu när du planerar att installera en brasvärme-möbel... BRASVÄRME 2 Nu när du planerar att installera en brasvärme-möbel......skulle vi kunna skriva rader om hur mysigt och underbart det är att sitta framför kaminens varma lågor och njuta, med en kopp te, till

Läs mer

HUS ÄR FULLA AV ÖVERRASKNINGAR

HUS ÄR FULLA AV ÖVERRASKNINGAR HUS ÄR FULLA AV ÖVERRASKNINGAR Vi gör det enklare och lönsammare att driva bostadsrättsförening. HÄR ÄR DU I GODA HÄNDER DET HÄNDER SÅ MYCKET I ETT HUS Hus är en långsiktig investering. Den växer med tiden.

Läs mer

SKAPA TRIVSEL OCH SKÖNHET

SKAPA TRIVSEL OCH SKÖNHET SKAPA TRIVSEL OCH SKÖNHET DIN KOMPLETTA BALKONGLEVERANTÖR Balkongräcken, spröjs 4-5 Balkongräcken, glas 6-7 Balkongräcken, perforerad plåt 8-9 Balkongräcken, med dekorlister 10-11 Balkongräcken, kombinerade

Läs mer

BRF URNAN 1 ORG.NR. 716419-5294 BIRKASTAN VASASTAN SÄKERHETSDÖRRAR. Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga

BRF URNAN 1 ORG.NR. 716419-5294 BIRKASTAN VASASTAN SÄKERHETSDÖRRAR. Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga SÄKERHETSDÖRRAR Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga 0 Ska dörrbyte finansieras av föreningen eller enskild medlem? Styrelsen önskar att medlemmarna avgör

Läs mer

Brf Sjöviksskogen. Underhållsplan. Kv Årstaberg 4. ÅF-Infrastructure AB Projektledning. Johan Widell. Datum 2013-01-09

Brf Sjöviksskogen. Underhållsplan. Kv Årstaberg 4. ÅF-Infrastructure AB Projektledning. Johan Widell. Datum 2013-01-09 Handläggare Johan Widell Tel +46 (0)10 505 12 44 Mobil +46 (0)76 770 88 43 Fax +46 10 505 00 10 johan.widell@afconsult.com Datum 2013-01-09 Brf Sjöviksskogen Kv Årstaberg 4 Underhållsplan ÅF-Infrastructure

Läs mer

P-märket är SPs kvalitetsmärke

P-märket är SPs kvalitetsmärke KVALITET SPs P-märke har länge använts som kvalitetsmärke för exempelvis fabrikstillverkade småhus och fjärrvärmecentraler. Nu utvidgas användningen inom byggområdet. Varje produktområde har särskilda

Läs mer

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 4

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 4 Dags för kompletterande STAMBYTE Mamsellstigen 4 Hej! Huset som du bor i stambyttes för cirka 10 år sedan. Efter vattenskada samt avloppsproblem har vi filmat stammarna och upptäckt att vissa inte blivit

Läs mer

SOLRA tel 0152 715 680 info@solra.se - www.solra.se

SOLRA tel 0152 715 680 info@solra.se - www.solra.se SOLRA tel 0152 715 680 info@solra.se - www.solra.se DTH-CPC 10 Vakuumsolfångare med CPC reflektor och koaxialrör Solfångaren Solfångarna av DTH-CPC 10 serien är resultatet av många års arbete i strävan

Läs mer

C U R M A N S V l L L O R Byggnadsminne, fastigheten Kyrkvik 3:1 Lysekils kommun. Rapport från antikvarisk kontroll av byggnadsvårdsprojekt

C U R M A N S V l L L O R Byggnadsminne, fastigheten Kyrkvik 3:1 Lysekils kommun. Rapport från antikvarisk kontroll av byggnadsvårdsprojekt Rapport från antikvarisk kontroll av byggnadsvårdsprojekt Utvändig ommålning av C U R M A N S V l L L O R Byggnadsminne, fastigheten Kyrkvik 3:1 Lysekils kommun B O H U S L Ä N S M U S E U M Rapport 2005:28

Läs mer

Vår förvaltning din trygghet. www.ttf.se

Vår förvaltning din trygghet. www.ttf.se www.ttf.se Vår förvaltning din trygghet Totallösning eller skräddarsytt? Ägarna Matz Eklund och Nils Bengtsberg erbjuder en trygg och säker fastighetsförvaltning. Alla bekymmer med att förvalta fastigheter

Läs mer

Belysningsskolan. Stämningsfull belysning gör att vi kan fortsätta njuta av trädgården.

Belysningsskolan. Stämningsfull belysning gör att vi kan fortsätta njuta av trädgården. Belysningsskolan 2013 Stämningsfull belysning gör att vi kan fortsätta njuta av trädgården. Se din trädgård som ett extra rum till huset även under årets mörka månader! Vi lägger allt mer tid på våra trädgårdar.

Läs mer

Bostadsköpet & tryggheten

Bostadsköpet & tryggheten Bostadsköpet & tryggheten - Budgivningen är det klart stressigaste momentet i ett bostadsköp - Bostadsköpare söker främst råd hos anhöriga och sin bankkontakt, mäklarens råd anses inte trovärdiga - Ränteförhandlingen

Läs mer

3. BALKONGER OCH UTEPLATSER

3. BALKONGER OCH UTEPLATSER 3. BALKONGER OCH UTEPLATSER 3.1 Balkonger - allmänna regler Till varje lägenhet på övre våningen i bostadsområdet finns balkong. En balkong kan utnyttjas på många trevliga sätt men innebär också att man

Läs mer

MONOLIGHT NXT. en ny generation takduk. Täcker stora ytor snabbt!

MONOLIGHT NXT. en ny generation takduk. Täcker stora ytor snabbt! MONOLIGHT NXT en ny generation takduk Täcker stora ytor snabbt! En ny generation takduk för rationell taktäckning Monolight NXT är ett nytt tätskiktssystem från Icopal. Det är utvecklat för rationell logistik

Läs mer

Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS

Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS Smarta etiketteringslösningar på dina villkor. ONE kontaktperson ONE leverantör ONE faktura Att lösa våra kunders behov av etiketter och etiketteringslösningar

Läs mer

Gyptone Kant D2. Inspiration och design för nya undertak

Gyptone Kant D2. Inspiration och design för nya undertak Gyptone Kant D2 Inspiration och design för nya undertak Gyptone Kant D2 bildar ett harmoniskt tak som ger ett vackert helhetsintryck. Ett nytt taksystem med dolt bärverkssystem En trivsam känsla Ett tak

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FRÖSAKULL

VÄLKOMMEN TILL FRÖSAKULL VÄLKOMMEN TILL FRÖSAKULL HAVSNÄRA I FRÖSAKULL I attraktiva Frösakull, vid havet nära Tylösand kommer A-hus att uppföra 15 villor. Förutom den idylliska miljö som kännetecknar Frösakull lockar också närheten

Läs mer

KULÖR- OCH MATERIALGUIDE LUCKOR - LÅDFÖRSTYCKEN - BÄNKSKIVOR - HYLLPLAN

KULÖR- OCH MATERIALGUIDE LUCKOR - LÅDFÖRSTYCKEN - BÄNKSKIVOR - HYLLPLAN KULÖR- OCH MATERIALGUIDE LUCKOR - LÅDFÖRSTYCKEN - BÄNKSKIVOR - HYLLPLAN CARECO - KULÖR- & MATERIALGUIDE - 3 CARECO KULÖR- & MATERIALGUIDE funktion - kvalitet - kreativitet - flexibilitet VÅR AFFÄRSIDÉ

Läs mer

ENKELDÖRRAR PARDÖRRAR ALTANDÖRRAR FÖNSTERDÖRRAR VRIDFÖNSTER SIDOHÄNGDA FÖNSTER FASTA FÖNSTER KULTUR FÖNSTER PVC FÖNSTER.

ENKELDÖRRAR PARDÖRRAR ALTANDÖRRAR FÖNSTERDÖRRAR VRIDFÖNSTER SIDOHÄNGDA FÖNSTER FASTA FÖNSTER KULTUR FÖNSTER PVC FÖNSTER. ENKELDÖRRAR PARDÖRRAR ALTANDÖRRAR FÖNSTERDÖRRAR VRIDFÖNSTER SIDOHÄNGDA FÖNSTER FASTA FÖNSTER KULTUR FÖNSTER PVC FÖNSTER Nu har vi även PVC FÖNSTER Det prisvärda alternativet! KVALITET FUNKTION SERVICE

Läs mer

Måttanpassade pooltak

Måttanpassade pooltak Måttanpassade pooltak Med perfekt passning till alla pooler PRODUKTKATALOG specialisten - kvalitet i minsta detalj Kanalplast (PC 10 mm) UV behandlad på båda sidor. Z-Line Z-Line Handtag med spärr och

Läs mer

De 20 vanligaste frågorna om Svanen

De 20 vanligaste frågorna om Svanen De 20 vanligaste frågorna om Svanen 1. Vilka står bakom Svanen? Hösten 1989 beslöt Nordiska Ministerrådet att införa Svanen, en officiell och gemensam miljömärkning för Norden. I Sverige sköter SIS Miljömärkning

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÖREBROS NYA SÖDER

VÄLKOMMEN TILL ÖREBROS NYA SÖDER BRF LINDHAGEN VÄLKOMMEN TILL ÖREBROS NYA SÖDER HSB ÄR INTE SOM ANDRA BYGGBOLAG TILL ATT BÖRJA MED ÄR VI INTE ETT BYGGBOLAG Vi på HSB bygger över hela landet från norr till söder, och vi bygger i olika

Läs mer

SEMINARIUM I ENTREPRENADRÄTT: BYGGPROGRAMMET 1. SYFTE OCH INSTRUKTIONER

SEMINARIUM I ENTREPRENADRÄTT: BYGGPROGRAMMET 1. SYFTE OCH INSTRUKTIONER 1 SEMINARIUM I ENTREPRENADRÄTT: BYGGPROGRAMMET 1. SYFTE OCH INSTRUKTIONER Syftet med seminariet är att introducera er till centrala frågor inom entreprenadrätten. Detta inkluderar rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

ut av en helsvensk somma

ut av en helsvensk somma www.hillerstorp.se Outdoor living by Hillerstorp 2010 ut av en helsvensk somma Vårt hjärta klappar lite extra för trämöbeln. Det är kanske inte så konstigt, efersom vi har tillverkat produkter i furu i

Läs mer

NYHET! Gyptone Quattro 70

NYHET! Gyptone Quattro 70 NYHET! Akustikundertak och -väggar med fina perforeringar NYHET! Rena, lätta ytor med behagligt ljud Skapa estetiska omgivningar med en behaglig ljudmiljö. Med den nya serien kan du designa rum med lätta,

Läs mer

Trävaror och byggprodukter för industriell tillverkning och modernt byggande.

Trävaror och byggprodukter för industriell tillverkning och modernt byggande. Trävaror och byggprodukter för industriell tillverkning och modernt byggande. Hög kapacitet och nyskapande lösningar. För våra kunders behov Visionen för Martinsons Trä är att med engagerade medarbetare

Läs mer

Nova Plus & Classic Plus

Nova Plus & Classic Plus SV Installations- och skötselanvisning Nova Plus & Classic Plus Rev. 2014.1 FÖROR Tack för ditt köp av ett pooltak från Gullberg & Jansson AB. Produkten är framställd med hög kvalitet på material och hantverk

Läs mer

Kollektion c/o Små hus. Stor arkitektur. Allt ingår.

Kollektion c/o Små hus. Stor arkitektur. Allt ingår. Kollektion c/o Små hus. Stor arkitektur. Allt ingår. Sommarnöjen Kollektion c/o Vi ger dig ett vackert hus. Och tid att njuta av det. Hos oss finner du Sveriges största sortiment av Attefallshus, små fritidshus

Läs mer

2014-01-01 1 (10) Vägledning för tillämpning av Kulturmiljölagen. Byggnadsminnen. Ändring och hävande (3 kap 14-15 )

2014-01-01 1 (10) Vägledning för tillämpning av Kulturmiljölagen. Byggnadsminnen. Ändring och hävande (3 kap 14-15 ) 2014-01-01 1 (10) Vägledning för tillämpning av Kulturmiljölagen Byggnadsminnen Ändring och hävande (3 kap 14-15 ) 2014-01-01 2 (10) Riksantikvarieämbetet Box 5405 114 84 Stockholm www.raa.se 2014-01-01

Läs mer

Ett nytt liv byggt för Dig på Din

Ett nytt liv byggt för Dig på Din MED KVALITET OCH KONSEKVENS BYGGER VI VÅR FRAMTID Ett nytt liv byggt för Dig på Din egen bit av paradiset! PATROCLOS GEORGHIOU Ordförande Några Ord Från Styrelsens Ordförande Kära vänner, Det är med

Läs mer

UNDERHÅLLSPLAN / STATUSBEDÖMNING 2012-06-23

UNDERHÅLLSPLAN / STATUSBEDÖMNING 2012-06-23 Fastighet Visningen Brf Visningen Visningsgatan 10 i Stockholm UNDERHÅLLSPLAN / STATUSBEDÖMNING 2012-06-23 Brf Visningen Kv Visningen Visningsgatan 10 117 99 Stockholm Fastighetsägarna Stockholm AB Box

Läs mer

COMBISAFE. 3230 Hisschaktsgrind BRUKSANVISNING

COMBISAFE. 3230 Hisschaktsgrind BRUKSANVISNING COMBISAFE 3230 Hisschaktsgrind BRUKSANVISNING Innehållsförteckning Allmänt...3 Säkerhetsföreskrifter...4 Kontrollera alltid produkter och utrustning innan användande...4 Kombinera ej produkter...4 Använd

Läs mer

BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2014 borlänge/gagnef/säter

BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2014 borlänge/gagnef/säter BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2014 borlänge/gagnef/säter BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2014 Hyresgästföreningen Borlänge / Gagnef / Säter Stora utmaningar för bostadsmarknaden Merparten av Sveriges hyresrätter byggdes

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FRÖSAKULL

VÄLKOMMEN TILL FRÖSAKULL VÄLKOMMEN TILL FRÖSAKULL HAVSNÄRA I FRÖSAKULL I attraktiva Frösakull, vid havet nära Tylösand kommer A-hus att uppföra 15 villor. Förutom den idylliska miljö som kännetecknar Frösakull lockar också närheten

Läs mer

Fuktsäkra golvet med Floor Screedry

Fuktsäkra golvet med Floor Screedry Fuktsäkra golvet med Floor Screedry Innehållsförteckning Förord 3 Vad är fukt? 4 Floor Screedry Konceptet 5 Floor Screedry Produkten 6 Floor Screedry Användning 7 Floor Screedry Utplacering 8 Utbildning

Läs mer

RAKA TRAPPOR FÖR BOSTAD, UTRYMNING & INDUSTRI STÅL

RAKA TRAPPOR FÖR BOSTAD, UTRYMNING & INDUSTRI STÅL RAKA TRAPPOR FÖR BOSTAD, UTRYMNING & INDUSTRI STÅL www.abcsolutions.se Om ABC Solutions HAR DU HÖRT OM OSS? ABC SOLUTIONS Företaget för dig som vill ha en långsiktig produktion- och konstruktionspartner

Läs mer

Vi bygger butiker där man gärna handlar

Vi bygger butiker där man gärna handlar Vi bygger butiker där man gärna handlar Vi bygger för dig och för dina kunder På Butiksbyggen Sverige har vi som mål att alltid leverera i rätt tid, tillrätt pris och med rätt kvalitet. Att möta, motsvara

Läs mer

Den blå. Guide för planering av ditt nya kök. Hur många kockmössor ger du oss? www.hth.se

Den blå. Guide för planering av ditt nya kök. Hur många kockmössor ger du oss? www.hth.se Hur många kockmössor ger du oss? Vi lever på att ha nöjda kunder. Därför vill vi gärna höra hur pass högt upp på nöjdhetsskalan du placerar oss. Från första upplevelsen i butiken till dess att den sista

Läs mer

Bastasjö. www.karnhem.se. Nära till. Skapa livsrum! 25 vackra tidlösa villor i klassisk stil

Bastasjö. www.karnhem.se. Nära till. Skapa livsrum! 25 vackra tidlösa villor i klassisk stil www.karnhem.se Bastasjö 25 vackra tidlösa villor i klassisk stil Nära till Centrum, 9 km Skola, 2 km Förskola, intill Mataffär, 2 km Cykelväg, intill Mitt i naturen! Bastasjö friluftsområde med elljusspår

Läs mer

Tillbyggnad av enbostadshus

Tillbyggnad av enbostadshus EXEMPELRITNINGAR FÖR Tillbyggnad av enbostadshus Kundtjänst Plan och bygg 090-16 13 61 Vad är en tillbyggnad? En tillbyggnad är en åtgärd som ökar en byggnads volym. Exempel på tillbyggnader är källarutgrävning,

Läs mer

Ny grafisk symbol för Sölvesborg

Ny grafisk symbol för Sölvesborg Ny grafisk symbol för Sölvesborg På kommunfullmäktigesammanträdet i slutet av januari ligger ett ärende om en ny grafisk symbol för kommunen uppe för beslut. Denna symbol är tänkt att ersätta det träd

Läs mer

Layher Ramställning. Snabb. Säker. Komplett.

Layher Ramställning. Snabb. Säker. Komplett. Tillverkad av aluminium eller varmförzinkat stål. Layher Ramställning är typkontrollerad av SP, Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut. Typkontrollintyg nr 15 48 02. Ramställning Layher Ramställning

Läs mer