i Skarpnäck som orsakades av att en fimp slängd från en balkong hamnade på en grannbalkong och fattade eld. Elden spred sig sedan vidare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "i Skarpnäck som orsakades av att en fimp slängd från en balkong hamnade på en grannbalkong och fattade eld. Elden spred sig sedan vidare"

Transkript

1 Samtliga fotografier i detta nummer av Mimer Nyheter är tagna av Jenny Olsson om inte annat anges. Mimer Nyheter B R F M I M E R Å R N R 1 1 I D E T H Ä R N U M R E T : Var smart - fimpa fimpen rätt! Tips vid brand! 1 1 Var smart och omtänksam - Fimpa fimpen rätt! Fimpar är farliga! Låter det som ett trivialt påstående? Faktum är att det stämmer, fimpar är högst brandfarliga och det finns fler exempel på hur vårdslöst fimpande har skapat bränder i fastigheter och naturen. Svenska Bostäder hade t.ex. en brand i ett flerbostadshus i Skarpnäck som orsakades av att en fimp slängd från en balkong hamnade på en grannbalkong och fattade eld. Elden spred sig sedan vidare Tips vid brand Om det börjar brinna: VARNA omgivning om att brand eller annan akut händelse inträffat. RÄDDA alla som är i omedelbar fara och utrym lokalen. till vindsutrymmena, vilket medförde att hela flerbostadshuset fick evakueras. Även branden på Magnus Ladulåsgata orsakades av en felfimpad fimp. Inom BRF Mimer har vi haft återkommande problem med medlemmar som röker på sina balkonger och sedan slänger ut sina fimpar. Det är ett helt oacceptabelt beteende som i slutändan kan leda till att man blir vräkt! * Stäng dörrar när lokaler lämnas för att minska rök- och brandspridningen. * Brand i kastrull - flytta kastrullen från plattan och kväv elden med ett lock. Sommarlov 5 LARMA räddningstjänsten, ambulans och polis via SOS på telefon 112. * Lämna aldrig levande ljus utan uppsikt. BRF Mimers Renovering av 2 tvättstugan 5/8-1/9 Förbättrad 2 sophantering för föreningen Årets Vårstädning - En 3 hit! Gå med i 3 Trädgårdsgruppen Tips för en 4 extra vänlig sommar Måndagscafé 4 Haninges 5 naturprogram 2013 informationsblad 6 SLÄCK om Du bedömer att klara av det utan att ta några onödiga risker. För alla nya BRF Mimer medlemmar 6 STÄNG in branden. Goda råd * Om rummet fylls med rök kryp då under röken, där finns friskare luft och bättre sikt.

2 Å R N R 1 1 S I D A 2 Renovering av tvättstugan 5/8-1/9 Tvättmaskiner behöver bytas ut emellanåt och tvättstugor kräver underhåll. Nu är det dags för BRF Mimer att byta ut föreningens tvätt och torkmaskiner samt att fixa golv, väggar och tak. Renoveringen kommer att ske fr.o.m. 5 augusti t.o.m. 1 september och under denna tid kommer det att finnas begränsade möjligheter till att tvätta, se därför till att vara förbereda er och tvätta upp all smutstvätt innan dess. För de medlemmar som även har egna tvättmaskiner vill styrelsen be dem att endast använda dessa under renoveringen då tvättmöjligheterna kommer att vara begränsade. Under renoveringen av tvättstugan så kommer även träningslokalen och bastun att vara avstängd och fr.o.m. den 6 augusti kommer det istället att finnas två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare tillgängliga i träningslokalen. Förhoppningsvis ska dessa maskiner gå att boka via det vanliga bokningssystemet genom att man bokar Träningslokalen/bastun. Styrelsen återkommer med mer information om detta senare. Tvättstugan kommer alltså att vara stängd för renovering fr.o.m. 5/8 t.o.m. 1/9 (v.32 t.o.m. v.35) och träningslokalen/bastun kommer att vara avstängd och fungera som temporär tvättstuga! Förbättrad sophantering för föreningen BRF Mimer kommer inom kort att övergå till sopkärl istället för de nuvarande sopnedkasten, vilka kommer att plomberas. Två av de nya sopkärlen kommer att placeras utanför Tuvvägen 17 och fyra stycken kommer att placeras utanför Föreningslokalen, Tuvvägen 25. Säg farväl till våra kära gamla sopnedkast! För att uttrycka sig en smula skämtsamt så skulle man kunna säga att ett underhållsarbete inom en bostadsrättsförening sällan kommer ensamt och kanske ligger det faktiskt någon sanning i detta. Precis som för villaägare så finns det alltid något att göra med fastighetsunderhållet etc. inom en bostadsrättsförening. BRF Mimers styrelse har länge tampats med föreningens sophantering eftersom SRV meddelat att de inte längre kan genomföra sophämtningen på samma sätt som tidigare och att vår nuvarande sophantering därför kommer att behöva bytas ut. Styrelsen har därför tagit beslut om att gå ifrån sopnedkasten och de nuvarande soprummen och istället övergå till sopkärl som kommer att ställas ut på utvalda platser inom föreningens område. Det är fortfarande oklart exakt när detta kommer att ske, men förhoppningen är att det ska kunna ske så snart som möjligt. Även om det kan kännas jobbigt att bli av med sopnedkasten som ju är väldigt användarvänliga så kan vi trösta oss med att den nya sophanteringen kommer att bli betydligt mycket billigare och att sannolikheten för att månadsavgifterna ska höjas därmed blir mindre.

3 Å R N R 1 1 S I D A 3 Årets Vårstädning - En hit! Hela 58 stycken glada medlemmar glada medlemmar dök upp vid årets vårstädning, lördagen den 11 maj. Särskilt glädjande var det att se så mycket nya trevliga ansikten. Att som medlem delta vid föreningens höst- och vårstädningar medför många fördelar. Man förenar nytta med nöje och får frisk luft, gratis motion och mat samt trevligt umgänge och kanske lär man känna några av sina grannar ännu lite bättre. Allt detta får man alltså till skänks när man deltar. Genom att delta bidrar man även till att motverka att föreningens månadsavgifter höjs eftersom alla då på ett resurssnålt och effektivt sätt hjälps åt med fastighetsunderhållet. Tack till alla medlemmar som bidrog under årets vårstädning och tack till Jeanette Olsson och Anita Norola från föreningens trivselkommitté, vilka anordnade det hela och lagade en massa god mat till alla. Ni är vardagshjältar hela bunten! Arbetsöverläggning, Foto: Stefan Stålgärde Tack vare Trädgårdsgruppen och våra städagar så omges vi av en underbar blomsterprakt under hela växtsäsongen. Jeanette och Anita i full gång med grillningen, Foto: Stefan Stålgärde Gå med i Trädgårdsgruppen BRF Mimers planteringar sköts av föreningens Trädgårdsgrupp, vilken består av intresserade medlemmar. Två av BRF Mimers styrelsemedlemmar, Kjell Emilsson och Lasse Olofsson, samordnar och representerar Trädgårdsgruppen. Alla medlemmar är välkomna att delta i trädgårdsgruppen! Är du intresserad av växter och trädgårdsskötsel och vill få en chans att påverka hur bostadsrättsföreningens utemiljö ser ut tveka inte att pröva på att delta. Den 2 maj träffades trädgårdsgruppen första gången för säsongen och planerade inför årets växtsäsong. I Trädgårdsgruppen hjälps alla åt och låter sig inspireras av varandra. Det finns därför stora möjligheter för medlemmar att själva påverka hur deras utemiljö ska utformas!

4 Å R N R 1 1 S I D A 4 Tips för en extra vänlig sommar Tänk på era vilda grannar i sommar! Plantera blommor som bin, fjärilar och humlor kan uppskatta. Fjärilar är t.ex. väldigt förtjusta i kryddväxter såsom kungsmynta och timjan. Även med en balkong går det att göra mycket naturvårdsnytta! Ta hand om ert avfall, hemma, på stranden och på semestern! Grilla mer miljövänligt! För några år sedan tog vi i Mimer Nyheter upp hur man grilla mer miljövänligt. Här kommer några tips som favorit i repris: * Använd el-tändare eller tändpapper med stearin som bas. Det finns även tändvätska gjort på etanol. * Använd FSC eller SIS-märkt kol. Välj närproducerat om det finns. * Om du har använt dig av en engångsgrill eller aluminiumfolie se till att de hamnar i metallåtervinningen. Måndagscafé På Naturskyddsföreningens hemsida går det att hitta en mängd olika tips på hur man kan vara extra snäll mot naturen och kommande generationer året runt. Det finns t.ex. fem typer av livsmedel som det verkligen lönar sig att köpa ekologiska, både för sin egen och andras hälsa och för naturen: Bananer och vindruvor Kaffe Kött Mejeriprodukter Potatis Vad gäller t.ex. kaffe så används ett av världens farligaste bekämpningsmedel som varit förbjudet länge i Sverige och EU på kaffeplantagen. Det skadar, och dödar, både natur, djur och människor. Om man istället tittar på den konventionella odlingen av bananer och vindruvor så är dessa inte särskilt mycket bättre än kaffeplantagen. På bananodlingar används extremt miljöfarliga bekämpningsmedel som kan ge arbetarna och deras barn nervskador. Vindruvorna med sina tunna skal kan i sin tur innehålla rester av flera kemiska bekämpningsmedel. I ett EU-stickprov på ett paket vindruvor hittades exempelvis rester av 26 olika bekämpningsmedel. Vad gäller de grödor som vi odlar i Sverige så är potatisen den mest besprutade och en ekologisk färskpotatis skulle därför sitta fint till midsommar. Varje måndag kl står föreningslokalen öppen för de BRF Mimer medlemmar som är hemma dagtid och vill ta en eftermiddagsfika tillsammans med andra. Föreningen bjuder på kaffe, men eget kaffebröd får gärna medtas. Måndagscaféet brukar göra sommaruppehåll, håll därför utkik efter information om detta i trapphusen. Läs mer på Naturskyddsföreningens hemsida: nyheter/5-viktiga-varor-att-byta-till -eko Trädgårdsgruppen gör en fin insats för våra vilda grannar, humlorna.

5 Å R N R 1 1 S I D A 5 Haninges naturprogram 2013 Visste ni att Haninge kommun anordnar en massa naturaktiviteter gratis i kommunen? Gå in på kommunens hemsida och ladda ner deras naturprogram för 2013: Naturprogram_2013_ W.pdf Aktiviteter som är på gång: Gräshoppornas orkester -Föredrag och spaning vid Tyresta by, söndag 11 augusti kl , samling i Naturum, Tyresta by. Bäversafari för hela familjen, torsdag 15 augusti. kl , samling på p-platsen vid Skutans gård. Fladdermöss i sommarkvällen, måndag 19 augusti Kyrkviken kl , samling på p-platsen utanför Hemköp i Sågen (busshållplats Sågen). Avslut cirka Onsdag 21 augusti Häringe slott kl , samling på p-platsen vid Häringe slott. Avslut cirka Finns det fladdermöss i centrum? Jordbro C måndag 26 augusti kl , samling vid Pressbyrån i Jordbro. Haninge C torsdag 29 augusti kl , samling utanför Kulturhuset i Haninge centrum. cirka Kom med ut i svampskogen! Söndag 15 september i Högstaskogen kl , samling på p-platsen vid Skutans gård eller söndag 29 september i Rudan kl , samling vid raststugan, Rudans gård invid Handens pendeltågsstation. Svampar som visar vägen till värdefull natur, söndag 22 september kl , samling på p-platsen vid Skutans gård. Där tätorten slutar -Vandring i Rudans naturreservat, söndag 8 september kl.11.00, samling vid raststugan, Rudans gård invid Handens pendeltågsstation. Avslut Sandemars naturreservat, Foto: Malin Löfgren Sommarlov Nu tar BRF Mimers Expedition sommarlov! Expeditionen stänger för sommaren efter tisdagen den 18 juni och öppnar återigen den 20 augusti. För akuta ärenden går det bra att försöka få tag på någon av föreningens styrelsemedlemmar, kontaktuppgifter till dessa finns på anslagstavlan på nedre botten i varje hus. Styrelsen vill passa på att önska alla medlemmar en riktigt trevlig sommar!

6 Å R N R 1 1 S I D A 6 BRF Mimers informationsblad Det här var elfte numret av Mimer Nyheter. Avsikten med detta informationsblad är att på ett trevligt sätt informera medlemmar om vad som görs inom BRF Mimer och vad det innebär att vara bostadsrättsinnehavare här. Mimer Nyheter skrivs och ges ut av BRF Mimers styrelse ca 3ggr/år. För de medlemmar som vill bidra med en artikel, skriv i en datafil och maila till expeditionen så skall styrelsen försöka få in artikeln i nästkommande informationsblad. Förslag och önskemål på vad informationsbladet skall innehålla tas gärna emot, antingen via mail eller via brev. expeditionen@brfmimer.se Expeditionens postlåda finns utanför föreningslokalen, Tuvvägen 25. OBS Ingen form av reklam kan tyvärr tas med! Vi finns på nätet För alla nya BRF Mimer medlemmar Styrelsen vill passa på att välkomna alla nya medlemmar som har flyttat in under året! BRF Mimer är en bostadsrättsförening som funnits sedan År 2002 antogs föreningens nuvarande stadgar. Eftersom föreningen är självständig sedan den gick ur HSB anlitades tidigare SBC för att sköta vissa administrativa delar av föreningens verksamhet. Numera sköter BRF Mimers styrelse allt administrativt själv och har tagit hjälp av en mycket kunnig inom området. Istället för olika nycklar till husportarna, tvättstugan, cykelförråden osv. har föreningen infört magnetbrickor. Med dessa bokar medlemmar även tid i tvättstugan. Tre stycken magnetbrickor/lägenhet har delats ut gratis. Har man något problem med magnetbrickorna eller vill köpa till extra, kostar 75 kr/st., är det bara att vända sig till expeditionen (är det något fel på magnetbrickan ersätts den utan betalning). Detsamma gäller för medlemmar som vill ha bredbandsuppkoppling och Mimer mailadress. Styrelsen försöker hålla ner verksamhetens kostnader och sköter därför mycket av fastighetsunderhållet internt. För att hålla ner månadsavgifterna och föreningens kostnader hjälps dessutom alla medlemmar åt med att städa trapphusen. Trädgårdsgruppen gör i sin tur en otrolig insats för föreningens yttre miljöer helt utan ersättning. BRF Mimer har en föreningslokal på Tuvvägen 25 där även tvättstuga samt träningslokal med tillhörande bastu finns. Expeditionen finns också där. Föreningslokalen kan hyras av medlemmar till ett bra pris. För en vanlig fest kostar det 500 kr att hyra lokalen och för barnkalas kostar det 250 kr (för att det ska räknas som barnkalas ska festen ske dagtid och huvuddelen av gästerna vara under 12 år) Vid uthyrning tas, utöver hyran, 1000 kr ut i depositionsavgift, vilka lämnas tillbaka när städning etc. har genomförts. Sedan en tid tillbaka har föreningen även en hobbylokal där medlemmar kan snickra, måla osv. Det går även att låna föreningens släpvagn för att transportera bort sitt grovavfall. Föreningslokalen, Tuvvägen 25

Information om Brf Arenberga

Information om Brf Arenberga Information om Brf Arenberga 1 Styrelsen hälsar dig välkommen till Brf Arenberga och hoppas att du ska trivas hos oss. För allas trivsel har vi både rättigheter och skyldigheter. Och om detta kan du läsa

Läs mer

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare 2016-06-07 Till Medlemmar i Brf Kalvheden, Sälen Nyhetsbrev Vill med detta brev informera om några av de punkter vi i styrelsen just nu arbetar med, samt informera er om några viktiga punkter inför sommaren

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

gör vårt boende trevligare

gör vårt boende trevligare Omtanke och sunt förnuft gör vårt boende trevligare Liv och rörelse hör till vardagen i ett flerbostadshus. Att bo nära andra människor ställer därför krav på lyhördhet och omtanke. Alla ska kunna trivas,

Läs mer

Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan

Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Till Brf Strandlyckans medlemmar Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Vi hoppas att denna information kan vara till nytta för dig och ditt boende i vår förening. Våra hus var färdiga

Läs mer

MÅNADSINFORMATION MAJ 2014

MÅNADSINFORMATION MAJ 2014 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION MAJ 2014 Sommarvärme,, piingst Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat någon sedan förra

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3

ORDNINGSREGLER. Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

VADDÅ EKO? Ekologiskt, vad innebär det? Och hur kontrolleras det?

VADDÅ EKO? Ekologiskt, vad innebär det? Och hur kontrolleras det? VADDÅ EKO? Ekologiskt, vad innebär det? Och hur kontrolleras det? För att du ska veta att maten är ekologisk räcker det att det står ekologisk på förpackningen. Eller så kikar du efter de här två märkena,

Läs mer

Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade!

Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Vi hälsar dig välkommen och hoppas att du skall trivas i din lägenhet och med vår bostadsrättsförening.

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Slottshörnet B O S T A D S R Ä T T S F Ö R E N I N G Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! För att alla boende i fastigheten ska trivas

Läs mer

Månadsbladet April. Ingen ny medlem finns att hälsas välkommen till föreningen under april.

Månadsbladet April. Ingen ny medlem finns att hälsas välkommen till föreningen under april. Ny HSB ledamot i styrelsen Bengt Skånhamre som tidigare var HSB ledamot i Brf Ringsteds styrelse har ersatts av Ingrid Holmberg. Förutom en gedigen arbetslivserfarenhet är Ingrid Holmberg ledamot i ett

Läs mer

www.segelflygaren.nu Februari - 2002 Nummer 12

www.segelflygaren.nu Februari - 2002 Nummer 12 www.segelflygaren.nu Februari - 2002 Nummer 12 Innehåll: Ordförande har ordet 1 God fortsättning 2 Årsstämma 2 Minimedborgarkontor 3 Polisen 3 Samverkan Skarpnäck 3 Nattvandring 3 Bredband 4 Ventilationsrenoveringen

Läs mer

Bybladet. Oktober 2015

Bybladet. Oktober 2015 Bybladet Oktober 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2015 Fasadprojektet Takprojektet Byte av filter Möjlighet till fler nycklar Kostnad för borttappade brickor till tvättstugan

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler Viktiga telefonnummer och e-postadresser. Drift och skötsel, felanmälan vardagar 7:00 17:00: 08-560 502 19 eller www.jensendrift.se Jouranmälan utanför kontorstid Vardagar 17.00

Läs mer

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Till styrelsen! Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Ordningsreglerna i bifogade dokument har tagits fram i förhoppningen att kunna göra det något enklare för styrelsen att inför de boende

Läs mer

MÅNADSINFORMATION AUGUSTI- SEPTEMBER 2014

MÅNADSINFORMATION AUGUSTI- SEPTEMBER 2014 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION AUGUSTI- SEPTEMBER 2014 Sensommar,, skollstart Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken Uppdaterad 2014-02-11 Din guide till Brf. Björken Till dig som är ny medlem i Brf. Björken Styrelsen önskar dig varmt välkommen som ny medlem i Brf. Björken! Genom denna skrift hoppas vi att du snabbare

Läs mer

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler för HSBs Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap

Läs mer

Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening

Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening Alla ska trivas Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening Svåra ord? Ordlista finns på sidan 10. Omtanke gör det trevligare att bo tillsammans Det bor många människor i ditt hus och det händer

Läs mer

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År! Nr 4 December 2009 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.se brf.tellus@brftellus.se Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet 2:a torsdagen i månaden kl 18:30-20:00 HSB ServiceCenter Förvaltning

Läs mer

Julinfo från Brf Järnåldern

Julinfo från Brf Järnåldern Årsavgift Julinfo från Brf Järnåldern Styrelsen har beslutat att det inte blir någon höjning av årsavgiften vid årsskiftet 2013-2014. Utedagar 2014 Klipp ner och packa ihop så mycket som möjligt. Förpacka

Läs mer

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6 Välkommen till Brf Gubben Noak nr 6 Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till brf Gubben Noak nr 6! I detta häfte hittar du lite information om föreningen samt annan information som kan vara till nytta

Läs mer

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ordningsregler För bostadsrättsföreningen Kista Ängar 2. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Fina fördelar hos oss

Fina fördelar hos oss Fina fördelar hos oss Välkommen till livet i hyresrätt! Det är lätt att förstå varför hyresrätten är så populär - det är en enkel och trygg boendeform som ger dig tid och pengar till annat än att äga och

Läs mer

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande.

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen SKARPETEGEN Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. Det

Läs mer

FRÄSCHA FrUKtER och GRÖNSAKER

FRÄSCHA FrUKtER och GRÖNSAKER På vilket sätt tror du att nyckelpigan kan hjälpa ekobonden? FRÄSCHA FrUKtER och GRÖNSAKER PÅ riktigt Den som odlar ekopotatis behöver välja potatissort extra noga varför? tuffa potatisar När äpplen eller

Läs mer

Brandskyddsinformation för enskild nyttjare

Brandskyddsinformation för enskild nyttjare Brandskyddsinformation för enskild nyttjare Brandskyddsutrustning i fastighetens gemensamma utrymmen Fastigheten är utrustad med två stycken pulversläckare, en kolsyresläckare samt sju stycken brandvarnare.

Läs mer

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Bo-info för hyresgäster

Bo-info för hyresgäster Bo-info för hyresgäster Bostadsrättsföreningen Åsunden www.brf-asunden.se Detta dokument tillhör lägenhet nr... med adress Sköntorpsvägen... Rev 2010-01-16 Bo-info. Sidan 1 av 6 Bostadsrättsföreningen

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN Du bor i en av Sundbybergs äldsta bostadsföreningar. Den bildades redan 1920 och fungerar fortfarande som en ekonomisk förening, det vill säga vi bestämmer själva

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER INFORMATION OCH TRIVSELREGLER Välkommen till Bostadsrättsföreningen Domarringen 1! Styrelsen har utarbetat Information och trivselregler som ska ses som ett komplement till föreningens stadgar samt till

Läs mer

HSB BRF RÖNNEN VÄLKOMMEN HEM! En informationsbroschyr om ditt hus och boende

HSB BRF RÖNNEN VÄLKOMMEN HEM! En informationsbroschyr om ditt hus och boende 4 april 2016 1 (12) HSB BRF RÖNNEN VÄLKOMMEN HEM! En informationsbroschyr om ditt hus och boende Obs! Kallelsen till den årliga ordinarie föreningsstämman finns alltid i årsredovisningen. HSB BRF RÖNNEN

Läs mer

Bostad sr ätt sföreningen Slipgatan 12

Bostad sr ätt sföreningen Slipgatan 12 ORDNI N G S R E G L E R Bostad sr ätt sföreningen Slipgatan 12 Att bo i bostadsrätt Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har Du inte bara rätten till en bostad i föreningens

Läs mer

HSB BRF Strandens fakta dokument. Information till boende i föreningen. Ersätter Välkommen till Stranden. 2016-05-16 1 (10)

HSB BRF Strandens fakta dokument. Information till boende i föreningen. Ersätter Välkommen till Stranden. 2016-05-16 1 (10) HSB BRF Strandens fakta dokument. Information till boende i föreningen. Ersätter Välkommen till Stranden. 2016-05-16 1 (10) Innehåll Aktiviteter sida 4 Anslagstavla sida 4 Biltvätt sida 4 Brandvarnare

Läs mer

Trivselregler. för Bostadsrättsföreningen Barisen 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Trivselregler. för Bostadsrättsföreningen Barisen 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Trivselregler för Bostadsrättsföreningen Barisen 1 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Ordningsregler Brf Översten

Ordningsregler Brf Översten Vad är en bostadsrätt Vi säger i dagligt tal att vi äger vår bostad. Det är riktigt att säga så när det gäller villor men i Sverige kan man till skillnad från de flesta andra länder inte äga sin bostadsrättslägenhet.

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. l TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten Utgåva 2/2011-11-29 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER för bostadsrättsföreningen Valkyrian 11 Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

1. OM ALLMÄN AKTSAMHET

1. OM ALLMÄN AKTSAMHET Brf BoKlok Färsna hage Ordningsregler 2013-07-03 Ordningsregler Dessa ordningsregler har beslutats av styrelsen den 2 juni 2013 att gälla tills styrelsen fattar nya beslut. Utöver dessa ordningsregler

Läs mer

Allmän information och ordningsregler för oss som bor i Bostadsrättsföreningen Heleneborgsparken

Allmän information och ordningsregler för oss som bor i Bostadsrättsföreningen Heleneborgsparken Ordningsregler gällande för Brf Heleneborgsparken Allmän information och ordningsregler för oss som bor i Bostadsrättsföreningen Heleneborgsparken Vår gemensamma egendom omfattar tvättstuga, bastu, motionsrum,

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Information från Brf Trädgårdsstaden

Information från Brf Trädgårdsstaden Infoblad nr 1, februari 2015 Nu har julen passerat och vi har fått lite snö och kyla. Även vintern kan ha sin tjusning, bifogad bild togs en kväll när nysnön lagt sig. Vi ser fram mot en vårvinter med

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen Vår förening består av två fastigheter, Dianavägen 5-9 samt Artemisgatan 4-8. Dessa byggdes 1964 och 1965 och förvaltades av Stockholmshem fram

Läs mer

Höst- och vinterprogram

Höst- och vinterprogram Höst- och vinterprogram 2013 Bild Uggleungarna i Alby Foto: Lars Lundberg www.naturskyddsforeningen.se/tyreso www.naturskyddsforeningen.se https://www.facebook.com/tyresonaturskyddsforening Operation giftfri

Läs mer

Ordningsregler för Brf Skrapkakan

Ordningsregler för Brf Skrapkakan Ordningsregler för Brf Skrapkakan Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

www.hsb.se/malmo/norsen Brf. Norsen - ordningsföreskrifter

www.hsb.se/malmo/norsen Brf. Norsen - ordningsföreskrifter www.hsb.se/malmo/norsen Brf. Norsen - ordningsföreskrifter Ordningsföreskrifterna gäller från den 1 oktober 2008. De antogs av Norsens styrelse den 30 september 2008, efter att ha presenterats och diskuterats

Läs mer

Brandsäkerhet i hemmet SFI Handledarmanus

Brandsäkerhet i hemmet SFI Handledarmanus Handledarmanus SFI Brandsäkerhet i hemmet SFI Handledarmanus Välkommen som handledare för utbildningen Brandsäkerhet i hemmet för SFI-elever. Syftet med utbildningen är att deltagarna ska förstå vilka

Läs mer

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014. God Ju l. oc h ett. Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014. God Ju l. oc h ett. Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014 God Ju l oc h ett Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen Har du tänkt på att det ofta finns någon granne i din närhet som

Läs mer

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Datum: 2015-12-23 Allmänt I bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 vill vi att alla skall trivas och finna sig till

Läs mer

Brf Rensnålen 8. Information till medlemmarna. Hemsida

Brf Rensnålen 8. Information till medlemmarna. Hemsida Brf Rensnålen 8 Information till medlemmarna Hemsida... 1 Avgifter... 2 Nycklar... 2 Fastighetsskötsel... 2 Medlemsförmåner... 3 Rabatter... 3 Kabel-TV, bredband och IP-telefoni... 3 Inventarier... 3 Altan...

Läs mer

Välkommen till Brf Lunden 28 i Göteborg

Välkommen till Brf Lunden 28 i Göteborg Välkommen till Brf Lunden 28 i Göteborg Innehåll Välkommen till... 1 1. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Lunden 28... 3 2. Generell information & kontaktuppgifter... 4 3. Styrelsen... 6 4. Parkeringsplatser...

Läs mer

GUIDE. Administrativ uppstart

GUIDE. Administrativ uppstart GUIDE Administrativ uppstart Innehållsförteckning 3. Inledning, syfte och innehåll 4. Årsmötet Checklista: efter årsmötet 7. Överlämning Checklista: överlämning 8. Första styrelsemötet 8. Besöka banken

Läs mer

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Brf Västgötagatan 22 förvärvade huset 2001 Det finns 36 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler inom fastigheten Att bo i en bostadsrätt är i vissa frågor annorlunda

Läs mer

Allmänna trivsel- och ordningsregler för Brf Sicklahus

Allmänna trivsel- och ordningsregler för Brf Sicklahus Allmänna trivsel- och ordningsregler för Brf Sicklahus På denna sida finns information, regler och anvisningar som vi alla ska följa för; Att öka trivsel där vi bor. Att underlätta vårt boende. Att vi

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

Systematiskt brandskyddsarbete i Brf Gjutaren 16

Systematiskt brandskyddsarbete i Brf Gjutaren 16 1 Stockholm i februari 2011 Systematiskt brandskyddsarbete i Brf Gjutaren 16 Bakgrund Statens räddningsverk meddelade 2001 att systematiskt brandskyddsarbete ska bedrivas i de flesta verksamheter. Som

Läs mer

Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se

Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se ? Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se AiV är till för att hålla medlemmarna informerade om det som händer i vår förening. Alla medlemmar har alltid möjlighet att kontakta styrelsen

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Trivsel/ordningsregler för Brf Spårö

Trivsel/ordningsregler för Brf Spårö TRIVSEL/ORDNINGSREGLER Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt att verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också föreningens

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BRF TAVASTEN 1 KONTAKTUPPGIFTER FÖRVALTNING & FELANMÄLAN STÖRNINGSJOUR STYRELSEN FÖRENINGEN PORTNYCKLAR KABEL- TV & BREDBAND

VÄLKOMMEN TILL BRF TAVASTEN 1 KONTAKTUPPGIFTER FÖRVALTNING & FELANMÄLAN STÖRNINGSJOUR STYRELSEN FÖRENINGEN PORTNYCKLAR KABEL- TV & BREDBAND 2 Innehållsförteckning VÄLKOMMEN TILL BRF TAVASTEN 1 KONTAKTUPPGIFTER FÖRVALTNING & FELANMÄLAN STÖRNINGSJOUR STYRELSEN FÖRENINGEN PORTNYCKLAR KABEL- TV & BREDBAND OM FÖRENINGEN LÄGENHETSSTORLEKAR FÖRENINGENS

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27.

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. ORDNINGSREGLER Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. För vem gäller ordningsreglerna Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA

INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA 2016-1 2016-01-02 Sida 1 Styrelsen Informerar Informationsbrev till medlemmarna 2016-1 Hej alla medlemmar! Styrelsen hoppas att ni alla fått ett gott slut på 2015 och

Läs mer

1 RUM & KÖK 1 RUM & KÖK RÄTTVIS HYRA SÅ BERÄKNAR BOTKYRKABYGGEN DIN LÄGENHETS HYRA

1 RUM & KÖK 1 RUM & KÖK RÄTTVIS HYRA SÅ BERÄKNAR BOTKYRKABYGGEN DIN LÄGENHETS HYRA RÄTTVIS HYRA SÅ BERÄKNAR BOTKYRKABYGGEN DIN LÄGENHETS HYRA såhär BestäMs hyran Tre faktorer inverkar när Rättvis hyra beräknas. Rättvis hyra finns det någon sån? Rättvis hyra - som infördes av Botkyrkabyggen

Läs mer

Programblad nr 2, vår-sommar 2009

Programblad nr 2, vår-sommar 2009 Programblad nr 2, vår-sommar 2009 Gillet fyller tio i år. Det måste vi fira! Tänk så fort tiden går, säsongerna susar förbi och nu börjar en ny odlingsperiod igen men när detta skrivs har just den begynnande

Läs mer

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet.

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. Veckobrev Freja, Frigg och Fritidsinfo. Inför vecka 45 Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. År 1 och 2 Frigg åker på utflykt måndag

Läs mer

Välkommen till 2013-04-09. Mariehemsvägen 31 33

Välkommen till 2013-04-09. Mariehemsvägen 31 33 Välkommen till 2013-04-09 Mariehemsvägen 31 33 Hjärtligt välkommen till oss på bostadsrättsföreningen Storspoven Styrelsen för Riksbyggens bostadsrättsförening Storspoven hälsar Dig välkommen som medlem

Läs mer

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 Tiiden mellllan hägg och syren är här Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

FEBRUARI 9 Trädgård till tusen 18 Odla tidigt i egen varmbänk Föranmälan

FEBRUARI 9 Trädgård till tusen 18 Odla tidigt i egen varmbänk Föranmälan Vårprogram 2016 Innehåll FEBRUARI 9 Trädgård till tusen 18 Odla tidigt i egen varmbänk Föranmälan MARS 17 Årsmöte i Karlstads Trädgårdssällskap 1, 8, 12, 19 Beskär dina fruktträd Studiefrämjandet 12, 14

Läs mer

ORDNINGSREGLER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN

ORDNINGSREGLER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN Det här bör du veta om föreningens ordningsregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Vi försöker hålla vår hemsida ständigt uppdaterad. Det är viktigt att även du håller dig uppdaterad genom att ibland gå in på hemsidan.

Vi försöker hålla vår hemsida ständigt uppdaterad. Det är viktigt att även du håller dig uppdaterad genom att ibland gå in på hemsidan. Brf Alströmer Alingsås Välkommen till Bostadsrättsföreningen Alströmer Alingsås Välkommen! Styrelsen önskar er välkomna till vår bostadsrättsförening - brf Alströmer - i centrala Alingsås. Området färdigställdes

Läs mer

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet Mata fåglar Mata fåglar Studiehandledning till Mata SOF Niklas Aronsson fåglar En studiehandledning från Studiefrämjandet Vad är en studiecirkel? En studiecirkel är en liten grupp människor som samlas

Läs mer

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar Brf Lillgärdan 1 Godkänd av styrelsen Sida 1 av 8 Lillgärdsvägen 8 961 50 BODEN Uppdaterad Ansvarig för uppdatering Version 3 2013-10-01 Sekreterare Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Läs mer

LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf

LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf Lojo LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf Summeringens tid är inne! Bokslutet har kommit och vi tittar som bäst på utfallet från föregående år, stämman närmar sig med stormsteg! Det

Läs mer

brf Viksäng Strand Trivselregler och information om våra hus Rev. 2015-11-08

brf Viksäng Strand Trivselregler och information om våra hus Rev. 2015-11-08 Trivselregler och information om våra hus Från A till Ö...... för att vi ska trivas så bra som möjligt i vår bostadsrättsförening. Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får enbart ske med föreningens

Läs mer

MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2015

MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2015 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2015 Information från Nya grannar Än är det behaglliig temperatur ii lluften Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om

Läs mer

I detta nr: Styrelsen informerar

I detta nr: Styrelsen informerar nr 1/2013 jan - maj I detta nr: Styrelsen informerar Balkongrenoveringen Vicevärden informerar Nästa nummer beräknas komma ut i slutet av maj 2013. Lämna in annonser eller annat material senast den 20

Läs mer

INFORMATIONSBLAD december 2006 no 4

INFORMATIONSBLAD december 2006 no 4 Välkommen som medlem i Bromma Kyrkas Villaägarförening! De flesta av de boende i Bromma kyrka är medlemmar i vår lokala villaägarförening Bromma Kyrkas Villaägarförening. Men vi vet att det finns många

Läs mer

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stureparken 2 fastställda av styrelsen den 10 november 2010 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt

Läs mer

VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR

VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR 11:ans medlemsblad Brf Stockholmshus nr 11 Gubbängen www.stockholmshus11.se Nummer 1 Våren 2013 VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR Snön

Läs mer

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas )

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas ) PROGRAM Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter Våren 2016 (Sparas ) Hej alla goa medlemmar i Neuroförbundet Sydnärke! Nu börjar dagarna bli ljusare men än så länge biter vinterkylan i kinderna. Under hösten

Läs mer

hur kan du förhindra en brand? vad gör du om det börjar brinna?

hur kan du förhindra en brand? vad gör du om det börjar brinna? hur kan du förhindra en brand? vad gör du om det börjar brinna? var förberedd om olyckan skulle vara framme med bättre kunskap Med bättre kunskap om riskerna kan vi minska antalet bränder. Det är också

Läs mer

FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA INLEDNING CONTAINERN!

FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA INLEDNING CONTAINERN! INLEDNING FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA www.brfgranen.se Nr 3/2014 Nu håller du det första Granbarret som har fått en ny design och utformning. Förut gjordes den i PowerPoint, men nu i PageMaker,

Läs mer

Välkommen som medlem i Brf Gillet nr 12!

Välkommen som medlem i Brf Gillet nr 12! Välkommen som medlem i Brf Gillet nr 12! Här kommer lite information om sådant som berör dig som hyresgäst. Om något verkar oklart eller om du undrar över något går det naturligtvis bra att kontakta styrelsen.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 2013 i november VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 Vår förening bildades 1978 och den består av 84 lägenheter som samtliga är bostadsrätter. Att bo i bostadsrätt. Att köpa en bostadsrätt

Läs mer

HUS ÄR FULLA AV ÖVERRASKNINGAR

HUS ÄR FULLA AV ÖVERRASKNINGAR HUS ÄR FULLA AV ÖVERRASKNINGAR Vi gör det enklare och lönsammare att driva bostadsrättsförening. HÄR ÄR DU I GODA HÄNDER DET HÄNDER SÅ MYCKET I ETT HUS Hus är en långsiktig investering. Den växer med tiden.

Läs mer

Brf Berghällen 10 - Vision, bra att veta och ordningsregler

Brf Berghällen 10 - Vision, bra att veta och ordningsregler Brf Berghällen 10 - Vision, bra att veta och ordningsregler Vision för Brf Berghällen 10 Som boende i Brf Berghällen 10 s fastighet känner jag mig trygg. Jag känner de övriga medlemmarna i föreningen och

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

se sid 7! Nr 4 december 2008 HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning).

se sid 7! Nr 4 december 2008 HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning). Nr 4 december 2008 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet under andra torsdagen i månaden kl 18.00 19.00. HSBs brf Tellus,

Läs mer

Ett livsviktigt arbete

Ett livsviktigt arbete Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 3 September 2015 Årets enkätresultat klara! Ett livsviktigt arbete Hitta information om ditt boende i Min lägenhet Vår, sommar, höst och vinter nu

Läs mer

Välkommen till HSB BRF Morkullan i Stockholm!

Välkommen till HSB BRF Morkullan i Stockholm! Välkommen till HSB BRF Morkullan i Stockholm! För att du som boende ska finna dig till rätta, veta vad du kan förvänta dig av föreningen och vad som förväntas av dig har vi sammanställt det här välkomstbrevet.

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

Brandskydd 2010-01-02 RB Brf Ladusvalan BRANDSKYDDET I DIN BOSTAD HEMMETS BRANDFAROR

Brandskydd 2010-01-02 RB Brf Ladusvalan BRANDSKYDDET I DIN BOSTAD HEMMETS BRANDFAROR BRANDSKYDDET I DIN BOSTAD HEMMETS BRANDFAROR Varje år inträffar tusentals bränder i bostäder som är så allvarliga att räddningstjänsten larmas. Småbränder och tillbud är säkerligen lika många. Vanliga

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till:

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till: Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 1 - Feb 2008 Du som Medlem är Inbjuden till: ordförande h a r o r d e t Styrelsens arbete efter jul och nyår flyter på för fullt. Vi har många bollar i luften. Om inte

Läs mer