Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun."

Transkript

1 Verksamhetsplan och Budget 2014

2 FÖRENINGSGEMENSAMT Inledning Föreningens verksamhetsplan och budget utformas i enlighet med framtagen policy och riktlinjer. Verksamhetsplanerna beskriver vilka mål föreningen har, hur dessa ska uppnås och när i tiden. Nuläge Föreningen har en tydlig inriktning och policy för verksamheten. Vi har tydliga och genomtänkta regler och riktlinjer för det administrativa arbetet. Vi har fördelat ansvaret och tydliggjort rollerna mellan huvudstyrelsen, sektionsstyrelserna och kansliet. Vi har uppsatta mål för vilka kunskaper olika ledare på olika positioner ska ha. Vi ställer krav på att nya ledare ska gå föreningens körkortsutbildning som omfattar föreningskunskap, ledarskap och barn och ungdomars utveckling för att vi ska kunna garantera att våra ledare har en grundkunskap i sitt arbete undertecknade Värmdö IF ett sponsringsavtal med Olof Stenhammar som ger föreningen 2 MSEK under en femårsperiod. Pengarna ska främst användas för att utveckla barn- och ungdomsverksamheten och ska komma alla sektioner tillgodo. Respektive sektion har arbetat fram en handlingsplan för hur och vilka satsningar som ska genomföras under denna femårsperiod. Sponsring är en av våra viktigaste intäktskällor och är därför oerhört viktig att arbeta med och hela tiden utveckla. För att vi ska ha möjlighet att växa och klara av att göra de satsningar vi vill krävs mycket arbete med att få tag på nya sponsorer och bibehålla befintliga. Inom Värmdö Kommun finns idag många föreningar som har samma sponsorer och därför är det viktigt att börja bearbeta företag utanför kommungränsen. Marknadsföringen av Värmdö IF blir mycket viktig och vi hoppas att det nya samarbetet ska ge oss fler möjligheter i framtiden. Föreningen är skuldfri och vår ekonomi är i balans. Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun. Mål/strategier Föreningen har en bra grund för att utveckla alla våra idrotter. Ansvaret ligger på respektive sektion att förvalta denna plattform och förverkliga våra gemensamma målsättningar som är: Att bli en av de bästa föreningarna i Stockholm på att utbilda barn och ungdomar i idrotterna fotboll, innebandy, basket, friidrott och handboll. Att öka antalet medlemmar genom framförallt våra nya barnkullar som är stora men vi kommer också att satsa på att begränsa avhopp och behålla flera ungdomar längre i verksamheten inom respektive sektion. Att utveckla kompetensen hos våra ledare genom både utbildning av befintliga ledare men också genom rekrytering av kunniga ledare utifrån.

3 FOTBOLLSSEKTIONEN Nuläge Fotbollssektionen har nu passerat aktiva och fortsätter att växa. Under 2013 deltog närmare 60 lag i seriespel, fler än någonsin tidigare. Detta är förstås positivt, men ställer också krav på fler träningsytor speciellt tidig kvällstid då ungefär hälften av våra aktiva är under tioår. Vi har under året uppdaterat vår långsiktiga handlingsplan, som nu omfattar åren Arbetet under 2013 har följt den handlingsplan för som tidigare upprättats, och de flesta av delmålen för 2013 är uppfyllda. De sportsliga riktlinjerna för sektionen har också uppdaterats och ett tydligt ställningstagande har där gjorts kring nivåindelning samt kring organisering av stora barngrupper. Båda dessa dokument har presenterats och diskuterats på höstens ledarträff. Den utbildningssatsning som inletts har innehållit särskilda, mycket uppskattade, utbildningskvällar för ledare, fristående könsintegrerade teknikträningar för 10- och 11-åringar samt extra träningar för pojkar resp flickor år. De senare har genomförts under ledning av seniorlagens tränare. De arrangemang vi genomfört har återigen haft stor framgång, sett till antalet deltagare, ekonomiskt utfall och inte minst responsen från de aktiva, ledare och åskådare. Ett stort tack riktas till de ansvariga grupperna, som gör det möjligt att år från år lyckas så väl. Föreningen och våra lag har ett gott rykte, mycket baserat på gott uppträdande och väl genomförda arrangemang. Det pågående förändringsarbetet enligt handlingsplanen , gör att färre söker sig från Värmdö IF Fotboll för att söka utmaningar. Vi upplever att fler istället söker sig till Värmdö IF. Vi har en bra anläggning och kan erbjuda våra spelare goda träningsmöjligheter, undantaget vintertid där träningsmöjligheterna är fortsatt begränsade under snörika vintrar. Mål 2014 I handlingsplanen beskrivs sektionens utveckling mot ambitiöst satta mål, som också brutits ned till delmål. Målen för 2014 framgår nedan och beskrivs mer ingående i handlingsplanen. Kvantitativa mål Fler än 1050 aktiva vid årets slut, varav minst 32% damer/flickor Minst 20% egna produkter i herrlaget Minst 90% egna produkter i damlaget, varav fler än 20% över 18 år Tio 9/11-mannalag år i seriespel Utbildningsmål Spelarutbildningsplan klar Extraträningar igång Rotationsträning igång Fotbollsfritids startat Intern ledarutbildning i drift Organisationsmål Genomlysning av 11-mannalagens situation. Åtgärdsplan Organisation och metod för rekrytering av tränare klar Två arvoderade Tränarcoacher som genomför träningar och erfarenhetsmöten med 9/ 11-mannalagens tränare/ledare. Organisation för rekrytering av unga ledare igång i samarbete med Huvudstyrelsen. Resursmål Minst 20% av sektionens intäkter från egna arrangemang och sponsorer Samarbete med andra föreningar kring arrangemang aktivt Påbörja plan för nya planer & hallar i samarbete med Huvudstyrelsen Övriga mål Kartläggning av tonårstappet startat Tjejrekrytering påbörjad

4 Vision Värmdö IF Fotboll skall bedriva en högkvalitativ fotbollsutbildning som utvecklar framtida fotbollsspelare till de båda seniorlagen och samtidigt fyller en viktig social funktion för barn och ungdomar i Värmdö Kommun. Värmdö IF skall vara känt i Stor-Stockholm för att erbjuda en av de bästa fotbollsutbildningarna och för att skapa förutsättningar för såväl spelare med hög ambitionsnivå som för dem med lägre ambitionsnivå. Individens utveckling ska stå i fokus för verksamheten. Verksamheten skall präglas av glädje och motivation och en blå/vit tråd skall gå genom hela verksamheten från våra knattar till ända upp till A-lagen Taktiska handlingsplaner Utöver de ambitiösa målen i handlingsplanen och de aktiviteter dessa medför kommer vi att fortsätta arbetet med lagens egna verksamhetsplaner och uppföljning av dessa. Utbildningar i form av förbundets kurser Avspark och Bas 1 kommer att genomföras, likväl som den egna nya interna ledarutbildningen. Den senare inriktas 2014 på uppsökande verksamhet, där varje träningsgrupp erbjuds en egen, riktad utbildningskväll utifrån sin egen situation och sina egna behov. De extra träningsgrupperna fortsätter, liksom träning för individuell teknik. Nytt för i år är särskilda målvaktsssamlingar för barn- och ungdomsmålvakter. Bryggan mellan Ungdomsverksamhet och Seniorverksamhet är nu etablerad. På pojksidan finns ett fast Juniorlag, med tätt samarbete med de äldsta pojklagen och med herrlaget. På flicksidan är underlaget än så länge inte tillräckligt stort. Det långsiktiga målet är att skapa fler egna produkter i våra A-lag. De egna arrangemangen blir allt viktigare, både som marknadsföring av föreningen och för sektionens ekonomi. Vi planerar för en förlängd Fotbollsskola för fyra yngre åldersgrupper med ledare från senior- och äldre ungdomslag. De egna cuperna fortsätter även i år med fyra stycken: Coop Forum Cup 7-manna i mars, McDonaldscupen 5-manna i september, Siggestacupen 9-manna i oktober samt en höstcup 7-manna i oktober. Uppstarten av nya grupper omfattar i år barn födda 2008, där ledarna ska erbjudas en utbildningsdag och fadderverksamhet från äldre årskull. Medlemmar Utfall Utfall Budget Antal medlemmar Dam/flick Herr/pojk Totalt Vuxen 21 år Och uppåt Ungdom år Ungdom år Barn 9 år och yngre Totalt

5 INNEBANDYSEKTIONEN Nuläge Innebandysektionen har under 2013 ökat med cirka 90 nya medlemmar. Den största ökningen var framförallt inom gruppen 6-10 och främst genom uppstart av årskullen 07 med ca 115 barn. Vi har ökat mera på pojksidan än på flicksidan. Vi har en stadig tillväxt på medlemmar. Under 2011 valde tyvärr de flesta matchledare vi hade att sluta och under hösten 2012 hade vi enbart tre stycken. Vi har dock under 2013 utbildat nya matchledare från de yngre leden, ffa födda 98 och 99 samt givit dem stöd och mentorskap från redan utbildade domare med förhoppning om att det ska bli en stabilare matchledargrupp. Idag har vi fyra distriktsdomare knutna till föreningen och cirka 15 matchledare. Antalet domare är enligt förbundets krav tillräckligt för 2013/14 och bör vara det även nästa säsong. Då avslutningen säsongen innan då vi var på gemensam cup inte var uppskattad på grund av mindre bra arrangörer gjorde vi ingen liknande resa under Vi har fortsatt med vår målvaktsträning där vi för två säsonger sedan utbildade dam- respektive herrmålvakter för att kunna hjälpa till i våra yngre lag. Det finns fortfarande behov av ytterligare insatser och förbättring när det gäller målvaktsträning i sektionen. Vi arrangerade slutspel av Mitt i Cupen i april samt förkval och kvartsfinaler i klasserna HJ, DJ, F96, F99 och P99. Värmdö IF vann Herr Utveckling 2 Norra och avancerade till division 1. Varje år på 13-dagen genomför innebandysektionen sin egen minicup, 13-cupen, som arrangeras av flick- och pojklagen i årskullarna 7 och 8 år. Under 2013 var det P/F 04 och 05 som stod som värd för cupen. Vi hade en innebandyuppstart under två dagar i augusti 2013 med ca 40 barn. Det var andra gången detta genomfördes och sektionen fick även denna gång positiv feedback från barn och föräldrar men det framkom även några synpunkter. Vi var denna gång bättre att informera att uppstarten är tänkt för att våra barn och ungdomar ska komma igång och känna på boll efter ett långt uppehåll och inte ett riktigt träningsläger. Vi har genomfört en innebandyskola under höstlovet 2013 med cirka 50 deltagare. Vi har tidigare arrangerat detta med hjälp av ledare från Lillsved som dock inte kunde vara behjälpliga denna gång vilket gjorde att vi använde yngre ledare från våra egna led. Denna fungerade väl och var uppskattad. Vi hade även detta år en förhoppning om fler deltagare men förmodligen är det svårt att öka mer under höstlovet. Vi har startat upp en ny åldersklass 2007 med ett flicklag och ett pojklag. Vi startade under våren 2013 ett "innebandylekis" där ca 30 barn i årskullarna 2007 samt 2008 deltog. Detta visade sig vara ett bra sätt för både barn och ledare att introduceras till innebandy vilket gjorde rekrytering av ledare ur föräldragruppen smidigare till höstens uppstart av 07-kullen. Innebandylekis fortsatte under hösten med barn förda 2008 och 2009 med en ökning av antalet barn. Vi hade under säsongen drygt 25 junior- och ungdomslag i seriespel. Vårt herrseniorlag spelade i division 1 Östra Svealand där de klarade kontraktet och spelar kvar i samma division 2013/14, dock i division 1 Mellersta Svealand vilket medför längre resor. Vid årsskiftet låg vi i mitten på serien. Damlaget slutade tvåa i division 2 Stockholm och kvalade till division 1 där man föll mot Nykvarn. Denna säsong spelar man kvar i divison 2 och ligger vid årskiftet på femte plats. Vi är en av de 10 största innebandyföreningarna i Sverige och den största innebandyföreningen i östra Stockholm tillsammans med Nacka Wallenstam IBK. Svenska Innebandyförbundet ändrar sin utbildningsstege för barn och ungdom samt för junior och senior 2014, vilket för vår del betyder att vi i våra Sportsliga Mål och Riktlinjer reviderar de mål vi har för våra ledares och tränares utbildningsnivå. Detta sker under perioden Drygt 70 av våra ledare har under hösten 2012 samt 2013 gått förbundets nya Grundutbildning som dels ger en ledarlicens och dels ligger som grund för övrig utbildning inom förbundets regi. Vi har bibehållit våra sportsliga mål och riktlinjer så att de också innehåller mål för utbildningen som dock skall revideras enligt ovan, en så kallad blå tråd och en spelidé. En modell som alla tränare oavsett åldersklass kan använda sig av för att utveckla sina spelare i respektive träningsgrupp. Dessutom har vi färdiga träningspaket för 6-12 åringar.

6 Styrelsen består av: Anders Olson Ordförande Anders Olson - Sportchef Dam Johan Rönnkvist Sportchef Herr Peter Sandgren - Ansvarig pojksidan Ove Jennesäter - Ansvarig flicksidan Murat Asal - Ledamot Annika Eriksson - Ekonomi Arbetet med unga ledare har fortsatt och vi har i stort sett unga ledare i samtliga pojk och flicklag 99 till 03. I år har vi tre unga ledare som gått vidare och tagit över som ansvariga tränare i våra ungdomslag F00, P99 och P00. Vi har ytterligare unga ledare som håller på att utbilda sig för att ta över huvudtränarsysslan i något lag. Dessutom har vi fått 5 nya unga ledare under säsongen både på pojk - och flicksidan. Vi hade under säsongen drygt 25 junior- och ungdomslag i seriespel. Detta ökades med ett par lag till innevarande säsong och idag har vi knappt 30 junior- och ungdomslag i seriespel. Vi har startat upp en ny årskull med pojkar och flickor födda -07, ca 100 nya spelare. Svenska Innebandyförbundet har under 2012 ändrat hela utbildningsstegen för Barn- och Ungdom när det gäller "ledarlicens" och det som tidigare har kallats BUL-utbildningar. Vi ska anpassa våra riktlinjer efter detta under Mål/strategier Övergripande Vi ska långsiktigt bli den största, och vad det gäller kvaliteten på den utbildning i innebandy som vi erbjuder våra ungdomar, bästa innebandyförening i östra Stockholm. Vi ska ha lag i varje årskull både på flick- och pojksidan samt en framgångsrik seniorverksamhet. Medlemmar Vi ska fortsätta arbetet med att behålla så många utövare så länge som möjligt i våra träningsgrupper och vi ska rekrytera nya utövare framförallt på flicksidan där vi saknar träningsgrupper i flera åldersklasser. Vi har startat upp en ny åldersklass 2007 med både flicklag och pojklag. Ledarna i lagen ska erbjudas fadderverksamhet av de två närmaste äldre åldersklasserna ledare för att underlätta igångsättningen Utfall Utfall Mål Antal medlemmar Dam/flick Herr/pojk Totalt Vuxen 21 år Och uppåt Ungdom år Ungdom år Barn 9 år yngre Totalt Antal träningsgrupper Dam/flick Herr/pojk Totalt Ledare Vi ska ha ledare som är utbildade enligt våra sportsliga mål och riktlinjer. Lagledare och hjälptränare ska finnas i alla träningsgrupper. Dessa kan med fördel komma ifrån föräldragruppen. För lag upp till 12 år ska också tränare komma från föräldragruppen. Från 12 års ålder och uppåt ska träningsgrupperna ha arvoderade tränare som kan komma från föräldragruppen om det finns någon med den kompetens som vi kräver men som oftast kommer utifrån. Vi har idag ledare i fyra träningsgrupper på flicksidan och fyra träningsgrupper på pojksidan med utbildning enligt våra sportsliga riktlinjer och mål. Till säsongen 2013/14 strävar vi efter att samtliga våra träningsgrupper ska ha ledare som uppfyller våra sportsliga riktlinjer och mål vad det gäller utbildning. Detta måste dock fungera med Förbundets nya utbildningsplan. Vi ska intensifiera arbetet med att rekrytera tränare med den erfarenhet och kompetens som vi behöver i föreningen och vi ska fortsätta att rekrytera unga ledare från vår egen ungdomsverksamhet.

7 Sportsligt Övergripande Vi ska bedriva en verksamhet som är kvalitativ och utvecklande för våra spelare och ledare och premiera utvecklingsmöjligheter både för spelare samt ledare inom föreningen. Dam/flickverksamheten Damlaget har en stor betydelse för hela vår verksamhet på dam/flicksidan. Damlaget ska vara något man ser fram emot att få spela i och något man ser upp till. Vår målsättning inför säsongen 2012/13 var att etablera oss i div. 2 för att på sikt kliva vidare. Damlaget slutade 2:a i div 2 säsongen 2012/13 och förlorade kvalet till div. 1. Vi har även ett Dam Utvecklingslag och två DJ-lag där ett lag spelar i div 1 och ett lag i div 2 vilket möjliggör ett naturligt steg utan för stora kliv från vår ungdomsverksamhet upp till Damsenior. Vi har dessutom en väl fungerande barn- och ungdomsverksamhet som både nu och i framtiden kommer att producera nya spelare till vårt damlag. Målsättningen för damlaget säsongen är att upprepa förra säsongens resultat och ta sig till kvalspel för division 1 för att på längre sikt etablera sig i division 1. Damjuniorerna spelar första säsongen i DJ192 med målsättningen att hålla sig kvar. Denna satsning på seniorverksamheten syftar dels till att få våra duktiga ungdomar att stanna kvar och dels att få flera av de duktiga ungdomarna som lämnat föreningen och Värmdö att komma tillbaka och spela för sin hemmaförening. När det gäller flicklagen har vi inga sportliga mål. Herr/pojkverksamheten Herrlaget har en stor betydelse för hela vår verksamhet på herr/pojksidan. Herrlaget ska vara något man ser fram emot att få spela i och något man ser upp till. Herrlaget spelar idag i division 1 mellersta Svealand. Vår målsättning är att övervintra i år för att kanske kommande år etablera oss i toppen och slåss om en allsvensk plats. Vi har ett Herr Utvecklingslag som vann division 2 och vid årsskiftet ligger i toppen av division 1. Vi har även två HJ-lag i div. 2 resp div. 3 samt en väl fungerande barn- och ungdomsverksamhet som både nu och i framtiden kommer att producera nya spelare till vårt herrlag. Denna satsning på seniorverksamheten syftar dels till till få våra duktiga ungdomar att stanna kvar och dels att få flera av de duktiga ungdomarna som lämnat föreningen och Värmdö att komma tillbaka och spela för sin hemmaförening. När det gäller pojklagen har vi inga sportsliga mål. Målvaktsträning Vi ska kontinuerligt erbjuda specifik målvaktsträning för våra målvakter. Innebandyskola Vi ska genomföra ett uppstartsläger för våra yngre medlemmar i augusti med cirka 40 deltagare och en innebandyskola under höstlovet 2013 med cirka 50 deltagare. Unga ledare Vi ska ha unga ledare i barn- och ungdomslagen , gäller både pojkar och flickor. Organisation Vi ska skapa en effektiv organisation i innebandystyrelsen med kunniga och drivna personer inom respektive ansvarsområde. Identifierade fokusområden för 2013 är reklam/sponsring, evenemang, utbildning och rekrytering av ledare, utbildning och rekrytering av domare samt innebandyskolan. Egna arrangemang De egna arrangemangen ska öka. Vi ska ansöka om arrangemang för slutspel i Mitt i Cupen samt DM. Vi ska sträva efter att arrangera fler egna cuper. I dagsläget har vi ett eget arrangemang, 13-cupen för flickor och pojkar i åldern 7 och 8 år. Samarbete och utveckling av sporten innebandy Vi ska vara öppna för dialog och samarbeten med andra föreningen kring barn- och ungdomsverksamhet, ledareutveckling och profilering av sporten innebandy. Vi ska följa de regler som finns gällande rekrytering av spelare och alltid föregå med gott exempel. Övrigt

8 Vi har deltagit i Svenska Innebandyförbundets föreningsutveckling Vi arbetar löpande med den handlingsplan som togs fram under utbildningsveckan. Vi har i dagsläget arbetat med att ta fram våra kortsiktiga mål och vi ska fortsätta arbeta med att strukturera och tydliggöra dem. Vi ska även påbörja arbetet med att fram långsiktiga mål och strategier för Innebandysektionen. I samband med detta ska vi även ta fram planer för hur vi ska finansiera verksamheten och vad som krävs för att utveckla innebandysektionen långsiktigt. Vi har under året arbetat med att rekrytera personer till styrelsen i de roller som vi har identifierat som fokusområden. Vi har dock fortfarande några vakanta platser som vi hoppas kunna tillsätta under säsongen. Rekryteringsfrågan är enormt viktig även bland våra ledare. Vi ska påbörja arbetet med att ta fram dokument för hur vi ska arbeta med Ledarskapsfrågorna. Det kan vara frågor kring rekrytering, utbildning/utveckling, ledarforum, hur vi ska bibehålla ledare mm. Frågor kring kommunikation och marknadsföring är ytterligare ett viktigt område som vi ska börja arbeta med. Vi ska kommunicera våra sportsliga mål och riktlinjer. FRIIDROTTSSEKTIONEN Nuläge Intresset för friidrott har ökat i de lägre åldrarna och sektionen räknar med att detta intresse ska fortsätta under kommande år. Tillströmningen av nya friidrottare har varit stor i de yngre årskullarna. Däremot avtar intresset ganska dramatiskt när barnen blir äldre. Till skillnad från andra sektioner är vårt underlag inte så stort, därför blir minskningen av antalet aktiva mer påtaglig. Vi ser därför att sektionen står inför en rad utmaningar inför kommande år: Friidrottssektionen behöver rekrytera fler till sektionens styrelse och engagera fler, framförallt föräldrar, för att kunna genomföra de aktiviteter vi vill. Vi vill få fler ungdomar att fortsätta friidrotta längre. Vi behöver fortlöpande knyta fler friidrottstränare till sektionen. Vi ska utbilda och stimulera de tränare vi har idag. Ska vi lyckas behålla barnen och ungdomarna i sektionen krävs det att vi kan erbjuda bra träningsmöjligheter under utomhussäsongen likväl som under inomhussäsongen, något som varit en större utmaning det senaste året med minskade och sämre tider. Vision Vi vill satsa på att vara en friidrottsförening med bredd som är öppen för alla som vill börja träna friidrott oavsett tidigare kunskaper. Vi vill hålla ihop grupperna som ett gemensamt lag och bygga en sammanhållning och bra stämning kring friidrotten. Genom denna sammanhållning tror vi att de lite äldre ungdomarna stannar kvar i sektionen samt att vi kan knyta till oss nya ungdomar. Nyckelord för träningen är att den skall vara rolig, inspirerande och med hög kvalitet. Träningen skall dels vara bred och ge grundläggande kunskap i samtliga grenar men även ge de lite äldre ungdomarna möjlighet att specialisera sig inom vissa grenar. Mål/strategier Övergripande Att bli en av de bästa föreningarna i Stockholm på att utbilda barn och ungdomar i friidrott. De barn och ungdomar som vill börja träna friidrott skall få den möjligheten via Värmdö IF Samtliga tränare skall ha genomgått relevant utbildning Träna tillsammans och låta de yngre inspireras av de äldre Bygga en stark teamkänsla kring friidrotten Ha gemensamma tävlings- och träningskläder Medlemmar

9 Utfall Utfall Mål Antal medlemmar Dam/flick Herr/pojk Totalt Vuxen 21 år och uppåt Ungdom år Ungdom år Barn 9 år och yngre Totalt Ledare Sektionen intensifierar arbetet med att utbilda ledare och tränare. Alla nya ledare ska gå körkortsutbildningen, enligt Värmdö IF:s regler, och dessutom erbjuds nya ledare och de som redan är tränare möjligheten att gå specifika utbildningar för friidrottstränare. Samarbete med andra friidrottsföreningar genomförs också i syfte att utveckla ledare och aktiva. Aktiva Intresset i de yngre åldrarna är stort och där startar vi regelbundet nya grupper och planerar att fortsätta göra det även Det är viktigt att stimulera de äldre ungdomarna så att de fortsätter träna längre. Sektionen kommer att arbeta aktivt med detta under 2014 men en förutsättning för detta är att vi får fler träningstimmar. Övrigt Vi har idag en utmaning att få fler föräldrar engagerade i sektionen, något som är en förutsättning för att kunna driva och utveckla friidrotten. Utöver ordförande består sektionens ledning av sekreterare, kassör och 5 ledamöter med olika huvudansvar och vi träffas en gång i månaden för gemensamt möte. Friidrotten är en individuell åretruntidrott. Därför är det extra viktigt att skapa lagkänsla och sprida föreningsandan bland barn, föräldrar och ledare. Sektionen planerar att fortsätta arbetet med detta, bland annat genom träningsläger, egna tävlingar, utbildningar samt gemensamma sommar- och julfester. Friidrotten har ingen kö utan fyller löpande på i alla åldersgrupper. Varje vår och/eller höst startas nya nybörjargrupper, beroende på intresse. Det innebär att vi nu har en struktur med nybörjargrupper, fortsättningsgrupper, och en gemensam grupp som samlar både dem som har tränat lite längre och behöver mer utmaningar och de äldre ungdomarna som tränar mer. Under 2014 fyller vi på med barn i grupperna allt eftersom, vi planerar också att starta nya grupper, till utesäsongen börjar i vår och/eller när träningen fortsätter efter sommaruppehållet. För att kunna behålla barnen och ungdomarna i sektionen och för att stimulera till aktivt friidrottande har vi följande sportsliga mål: Att kunna erbjuda inomhusträning i stor hall 2x2 timmar/vecka för Stora gruppen och Mellangruppen samt 2x1 timmar för fortsättningsgrupperna. Att ungdomar satsar på friidrotten som sin huvudsakliga idrott i Stora gruppen och Mellangruppen. Att minst en ny grupp med nybörjare startas till våren och/eller till hösten. Varje utomhussäsong respektive inomhussäsong väljer sektionen ut ett antal tävlingar där sektionen betalar anmälningsavgiften. Det är ganska få friidrottare som väljer att tävla, och vår ambition är att fler ska våga delta och testa sina gränser. Ett sätt att göra det är att arrangera tävlingar på hemmaplan, ett annat är att arrangera gemensamma bussresor till tävlingar som går lite längre bort, t.ex. Västerås och Eskilstuna. Därför har vi följande mål när det gäller tävlingar för Värmdö IF:s friidrottare: Vi ska arrangera Klubbkampen (med Ingarö IF och Boo IF) 2014 med ett stort antal deltagare. Vi ska arrangera Klubbmästerskap procent av barnen födda 2003 och tidigare ska delta i Klubbmästerskapet och i Klubbkampen. Vi ska göra minst en bussresa till en tävling för att skapa vi-känsla. Minst 30 deltagare.

10 Sektionen planerar att genomföra ett heldagsträningsläger på våren och ett på hösten. Gärna med övernattning för de äldre ungdomarna. Arbetet med att göra sektionssidan till en kanal för all information som rör friidrotten i Värmdö IF fortsätter. Vi vill också att kommunikationen inom sektionen samt mellan kansli och sektion ska förbättras. Vi ska arrangera ett flertal ledarmöten per termin. Vi har precis startat upp en ren motionsgrupp för äldre ungdomar och föräldrar. Syftet är att knyta till oss nya ledare (föräldrar) men även för att behålla äldre ungdomar som vill fortsätta träna, utan att göra någon elitsatsning. Träningsfokus för denna grupp kommer att vara löpning. Att vi bidrar till folkhälsan är en bonus. HANDBOLLSSEKTIONEN Nuläge Efter en mycket lyckade säsong 2012/13 närmar vi oss slutet på säsongen 2013/14. P99/00 har spelat i P99 nivå 1 en mycket tuffare serie jämfört med nivå 2 som laget spelade i förra säsongen och nu är kampen för att hålla oss kvar på nivå 1. P01/02 spelar i tre matchserier P01 nivå 2, P02 nivå 2 och nivå B här jobbar lagen på att komma in i serie systemet och bygga upp lagen; tränar teamet gör ett mycket bra jobb. P03 spelar i två matchserier grupp D och grupp H, har möts man och spelar 2-3 matcher under en dag vid olika tillfällen så arrangerar de olika klubbarna matchsamandragen, det är mycket intensiva dagar som kräver mycket av spelare, ledare och föräldrar. P03 är också anmälda till höstens seriespel. P05 är i full gång med träningarna efter förra årets handbollsskola och har flera tränare och skall börja spela matchsammandrag till hösten. I dagsläget så har vi ett bra läge med träningstider i sporthallar och spelartrupperna har vuxit till en nivå som möjliggör hög kvalité på träningarna. Dock närmar vi oss en kritisk tid då användning av klister/vax kommer närmare och denna situation måste adresseras inom Värmdö IF för att säkerställa att vi kan fortsätta utveckla handbollen på Värmdö. Vi har en person som hanterar alla administrativa frågor i sektionen och har ökat utbildningstakten av våra tränare för att kunna utveckla spelarna på ett för individen bästa möjliga sätt och skapa starka lag som kan växa och ha roligt samtidigt som de sportsliga målen kan höjas i takt med spelare och tränares ökade kunskap. Målsättningen är att de olika lagen skall kunna delta i olika Cuper under säsongen, planeringen ligger på de olika tränar teamen som bäst kan planera in 1-2 Cupper för sitt lag. Senior verksamheten har ett uppehåll. Övergripande målsättning Vi ska långsiktigt vara den ledande handbollsföreningen i Värmdö kommun med lag i varje årskull på pojksidan och undersöka underlaget för att starta upp flickhandboll inom Värmdö IF (inom 2-5 år). Inriktning för säsongen 2014/15 Flickverksamhet Vi kommer att undersöka hur stort intresse det finns i samband med handbollsskolan hösten Pojkverksamhet

11 Vi kommer att fortsätta fokusera på att bygga upp administrationen och starta två föräldragrupper P99/00 och P01/02, bygga vidare på P03/04 lag som nu har börjat spelar seriespel och stötta P05 som kommer att börja med match sammandrag under hösten. Under 2014 så är målsättningen att ha fortsätta med en P99/00, P01/02, P03/04, P05 trupp och växa spelar trupperna så att det också i fortsättningen finns en stabils grund för att utveckla de olika lagen; målsättningen är också att till hösten genomföra den årliga handbollsskolan med ca 30 pojkar (P06/07). Vi siktar på att fortsätta växa och utveckla våra spelare både fysiskt och mentalt för att ge dem en stabil grund att stå på. Målsättning för säsongen 2013/14 Vi ska rekrytera flera ledare och varje lag ska ha minst 3 ledare innan säsongen är slut. En tränare, en lagledare och en hjälptränare/sjukvård. Arbetet med att engagera flera föräldrar till sektionsstyrelsen fortsätter; målsättningen är att ha 1-2 representanter/lag i sektionsstyrelsen vid årets slut Medlemmar Utfall Utfall Mål Antal medlemmar Dam/flick Herr/pojk Totalt Vuxen 21 år Och uppåt Ungdom år Ungdom år Barn 9 år och yngre Totalt SKIDOR Skidsektionen har under 2012 drivits som ett mindre projekt och vi kommer även under 2013 driva skidsektionen som ett projekt.

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun.

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun. Verksamhetsplan och Budget 2015 FÖRENINGSGEMENSAMT Inledning Föreningens verksamhetsplan och budget utformas i enlighet med framtagen policy och riktlinjer. Verksamhetsplanerna beskriver vilka mål föreningen

Läs mer

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun.

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun. Verksamhetsplan och Budget 2016 FÖRENINGSGEMENSAMT Inledning Föreningens verksamhetsplan och budget utformas i enlighet med framtagen policy och riktlinjer. Verksamhetsplanerna beskriver vilka mål föreningen

Läs mer

Att bli en av de bästa föreningarna i Stockholm på att utbilda barn och ungdomar i idrotterna fotboll, innebandy, friidrott och handboll.

Att bli en av de bästa föreningarna i Stockholm på att utbilda barn och ungdomar i idrotterna fotboll, innebandy, friidrott och handboll. Verksamhetsplan och Budget 2018 FÖRENINGSGEMENSAMT Inledning Föreningens verksamhetsplan och budget utformas i enlighet med framtagen policy och riktlinjer. Verksamhetsplanerna beskriver vilka mål föreningen

Läs mer

Att vara av de bästa föreningarna i Stockholm på att utbilda barn och ungdomar i idrotterna fotboll, innebandy och friidrott.

Att vara av de bästa föreningarna i Stockholm på att utbilda barn och ungdomar i idrotterna fotboll, innebandy och friidrott. Verksamhetsplan och Budget 2019 FÖRENINGSGEMENSAMT Inledning Föreningens verksamhetsplan och budget utformas i enlighet med framtagen policy och riktlinjer. Verksamhetsplanerna beskriver vilka mål föreningen

Läs mer

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun.

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun. Verksamhetsplan och Budget 2017 FÖRENINGSGEMENSAMT Inledning Föreningens verksamhetsplan och budget utformas i enlighet med framtagen policy och riktlinjer. Verksamhetsplanerna beskriver vilka mål föreningen

Läs mer

Fotbollssektionens Ledarmöte 2013-11-20

Fotbollssektionens Ledarmöte 2013-11-20 Fotbollssektionens Ledarmöte 2013-11-20 Agenda Styrelsen Handlingsplanen Vad har vi uppnått hittills? Uppdatering till 2019, vad vill vi uppnå? Nya riktlinjer 2014 Tydligare ställningstaganden Diskussion

Läs mer

Kronängs IF Fotbollssektionens handlingsplan 2015-2020. Den Svart Vita tråden

Kronängs IF Fotbollssektionens handlingsplan 2015-2020. Den Svart Vita tråden Kronängs IF Fotbollssektionens handlingsplan 2015-2020 Den Svart Vita tråden Bakgrund Kronängs IF fotbollssektion bedriver verksamhet inom Barn-, Ungdoms- och Senior-fotboll, både på dam- och herrsidan.

Läs mer

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Fastställt av extra årsmötet måndagen den 30 september, 2013 Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Övergripande mål för fotbollsverksamheten i Genarps IF All verksamhet i Genarps IF

Läs mer

Fotbollssektionen Ledarmöte 2012-11-15

Fotbollssektionen Ledarmöte 2012-11-15 Fotbollssektionen Ledarmöte 2012-11-15 Agenda Styrelsen, året som gått Arrangemang Stora succéer 2012 Gemensam cup 2013 - cupbidrag Ekonomi Kort om budget och framtid, sponsorer Handlingsplanen Ett år

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Fotbollssektionens Handlingsplan 2014-2019 version 2.0

Fotbollssektionens Handlingsplan 2014-2019 version 2.0 Fotbollssektionens Handlingsplan 2014-2019 version 2.0 Bakgrund Värmdö IF fotbollsektion bedriver verksamhet inom Barn-, Ungdoms- och Senior-fotboll. Värmdö IF har sedan ett antal år goda förutsättningar

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

RBK Mål Idrottsliga mål:

RBK Mål Idrottsliga mål: RBK Mål 2010-2013 RBK Mål 2010 Idrottsliga mål: Få igång ett samarbete med Knut Hahnskolan med syfte att på sikt ha ett fotbollsgymnasium Alla lag från 9 år och uppåt ska åka på minst en cup/säsong After

Läs mer

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 splan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 Sid 2 (6) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Uppsala-Näs IK...3 Inledning...3 Vision...3 sidé...3...3 Ledarutbildning...4 Styrelsen...4 Fotbollskolan...4

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll 2 Verksamhetsprinciper... 3 Lagstruktur HIF fotboll... 4 Organisation runt barnidrotts- och ungdomslagen... 5 Tränare... 5 Lagledare... 5 Föräldragrupp... 5 Ekonomi...

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2017 2018 Ekonomi Vi har fortfarande en tillräckligt bra buffert, men vi börjar hamna på den lägre sidan att vi snart kan behöva bygga på den igen och hålla

Läs mer

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Årsmöte hölls den 23 maj 2007 Styrelse under året har varit: Ordförande: Per Carlsson Sekreterare: Louise Grapne (tillträdde Maj 2007) Kassör: Marie

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Välkommen till Nacka Wallenstam IBK

Välkommen till Nacka Wallenstam IBK Välkommen till Nacka Wallenstam IBK För spridning till alla ledare, föräldrar och spelare i Nacka Wallenstam IBK År 2017 Bakgrund Historia Orminge: Orminge IBK startades 1991 och blev Orminge Wallenstam

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt

Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt 1 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 STUVSTA IF:S VÄRDEGRUNDER... 4 VISION...

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

Policy elitförberedande verksamhet P10- P16

Policy elitförberedande verksamhet P10- P16 Policy elitförberedande verksamhet P10- P16 Syftet med den elitföreberedande verksamheten är att ge individen så bra förutsättningar som möjligt att utvecklas inom Vasalunds IF. Den långsiktiga målsättningen

Läs mer

Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion

Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion Mål och visioner IK Zenith är en förening för barn och ungdomar samt deras föräldrar. Föreningen är ideell och bygger helt på engagemang från dess föräldrar

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Klubbpresentation Samt Sponsorpaket 2005/2006 Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Besöks adress: Alviksvägen 30 Organisations nummer: 802010-5550 Post adress: Box 140 23 Förenings nummer:

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2017 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Reviderad 1601 2 Förutsättningar Örebro Tennisklubb

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2015 2016 Ekonomi Vi har nu lyckats bygga upp en buffert och går in i årets verksamhet med ett överskott på lite drygt 100.000kr. Det betyder att vi bara behöver

Läs mer

Värmdö IF Fotboll Mål och riktlinjer

Värmdö IF Fotboll Mål och riktlinjer Värmdö IF Fotboll Mål och riktlinjer 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... sid 3 2. Vision sid 3 3. Mål.... sid 3 3.1 Ungdomsverksamheten. sid 3 3.2 Seniorverksamheten.. sid 3 4. Strategier sid 4 4.1

Läs mer

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 Inledning Styrelsen som valdes på årsmötet 2013 bestod av samma personer som arbetade i styrelsen 2012. Vi

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Sollentuna FK 2015

VERKSAMHETSPLAN. Sollentuna FK 2015 VERKSAMHETSPLAN Sollentuna FK 2015 VISION En fotbollsklubb som tar ansvar för alla barn, ungdomar och ledare i kommunen som vill utöva fotboll, oavse8 deras kunskap, färdighet eller ambi;onsnivå och som

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 2 Förutsättningar

Läs mer

2 ÅRIGA- VERKSAMHETSPLAN 2018/ /20

2 ÅRIGA- VERKSAMHETSPLAN 2018/ /20 ÅKERSBERGA INNEBANDYFÖRENING, ÅIBF, (ACKERS) 2 ÅRIGA- VERKSAMHETSPLAN 2018/19-2019/20 STYRELSENS UPPRÄTTADE VERKSAMHETSPLAN Innehållsförteckning FAKTA OM KLUBBEN... 2 Ledord...2 Värdegrund...2 Verksamhetsidé...2

Läs mer

Hässelby SK Fotboll Förening

Hässelby SK Fotboll Förening Hässelby SK Fotboll Förening Handbok 2013 Innehåll HSK Fotboll Handbok Inledning/Om detta dokument... sid 3 HSK SK FF Klubben... sid 3 Riktlinjer HSK SK FF sid 4-6 Rekommendationer och tips : om organisation

Läs mer

BJÄRREDS IF. Verksamhetsberättelse 2018

BJÄRREDS IF. Verksamhetsberättelse 2018 1 BJÄRREDS IF Verksamhetsberättelse 2018 INNEHÅLL Inledning Uppdaterad vision 2025 (sammanfattning) Verksamhetsberättelse 2018 2 INLEDNING Bjärreds IF fyllde 2017 85 år. Jubileumsskriften när Bjärreds

Läs mer

Verksamhetsberättelse Sigtuna IF Fotboll 2018

Verksamhetsberättelse Sigtuna IF Fotboll 2018 Verksamhetsberättelse Sigtuna IF Fotboll 2018 Fotbollsklubben Fotbollsklubben har under 2017-2018 haft följande styrelse: Therese Gisslund, Ordförande Tobias Andersson, vice Ordförande Susanna Pärlfjärd,

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017.

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den policy som vi

Läs mer

Stuvsta IFs värdegrunder

Stuvsta IFs värdegrunder Stuvsta IFs värdegrunder Vision: Vi är föreningen som alla vill vara med i. Stuvsta IF verkar för att skapa de bästa förutsättningarna: att utveckla så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR BOO KFUM IDROTTSAVDELNING

VERKSAMHETSPLAN FÖR BOO KFUM IDROTTSAVDELNING VERKSAMHETSPLAN FÖR BOO KFUM IDROTTSAVDELNING 2016-2017 1 Föreningen Boo KFUM Boo KFUM Idrottsavdelning Föreningen har som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med Idrottsrörelsens verksamhetsidé,

Läs mer

Verksamhetsplan för 2016

Verksamhetsplan för 2016 Verksamhetsplan för 2016 Föreningen har jobbat fram en plan för vad vi vill utveckla och jobba med under säsongen 2016. För att kunna förverkliga denna plan hela vägen kommer vi att behöva vara många som

Läs mer

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är:

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är: Sundsvalls handbollsklubb är Sundsvalls handbollsförening. Under hösten har föreningen 5 lag i seriespel och ambitionen är att ha ett 60-tal barn i handbollsskolan. Sundsvall Handboll är en breddförening

Läs mer

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling Oranga-tråden Policydokument för Torns IF En förening i utveckling (Rev. A 2012-08-20) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Torns IF:s

Läs mer

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Välkommen till AFG Bagarmossenmodellen BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Fysisk utveckling BBK:s ungdomsverksamhet

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Till: Föreningar inom Norrbottens IBF NIBF Styrelse NIBF TDK NIBF Kansli Sidan 1 (6) 2013-02-19 Förord: NIBF styrelse fick ett uppdrag av årsmötet att under detta verksamhetsår arbeta fram en ny verksamhetsplan

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Boo IF. Hockey. Verksamhetsplan 2009/2010

Boo IF. Hockey. Verksamhetsplan 2009/2010 Boo IF Hockey Verksamhetsplan 2009/2010 Innehåll 1. Inledning 2. Mål säsongen 2009-2010 3. Junior och A-lag 4. Styrelsens sammansättning 5. Aktiviteter, Säsong och Kalendarium 6. Utbildning 7. Ekonomi

Läs mer

UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i

UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i 2006 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Utbildningsstege för ledare Planering Åldersgrupp 6 8 år ( Poolspel ) Åldersgrupp 7 9 år ( Poolspel ) Åldersgrupp 10 11 år

Läs mer

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 1(8) Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den Rödvita tråden

Läs mer

Näsets SK. Verksamhetsberättelse 2016 Huvudstyrelsen

Näsets SK. Verksamhetsberättelse 2016 Huvudstyrelsen Näsets SK Verksamhetsberättelse 2016 Huvudstyrelsen Inledning Näsets SK, startade sin verksamhet 1953 och har under sina dryga 60 år vuxit till att bli en av de största fotbollsklubbarna i Göteborg. I

Läs mer

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Blåa tråden Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Sida 1(12) 1. Versionshistorik 1.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 27 december 2006. 2.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 5 oktober

Läs mer

ALVESTA INNEBANDYKLUBB

ALVESTA INNEBANDYKLUBB ALVESTA INNEBANDYKLUBB Verksamhetsplan och Budget Säsongen 2015-2016 Vision Alvesta innebandyklubb ska vara att vara en professionell och attraktiv förening som tilltalar barn, ungdomar, seniorer, ledare,

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Verksamhetsplan Åby IF

Verksamhetsplan Åby IF 2017 var ett bra fotbollsår för våra lag med många positiva härliga upplevelser för spelare, ledare, föräldrar, syskon. Under 2017 gjorde föreningen stora investeringar på vår anläggning för att kunna

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Föreningspolicy

Föreningspolicy Föreningspolicy 2010-2011 Alvesta Innebandyklubbs föreningspolicy ska vara ett levande dokument som uppdateras minst en gång/år. Policyn ska vara ett stöd för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK

Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK Föreningsorganisation 2016 Ordförande Min 4 Max 12 ledamöter Valberedning Klubbdirektör Ekonomiansvarig Sekreterare Revisorer Vice

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för BSK Herrfotboll

Verksamhetsplan 2015 för BSK Herrfotboll Verksamhetsplan 2015 för BSK Herrfotboll Vår vision En högkvalitativ fotbollsverksamhet genom individuell spelarutveckling i en trygg, positiv och fostrande miljö! En verksamhet präglad av god utbildning,

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

Policy Dokument Sunderby SK Ver

Policy Dokument Sunderby SK Ver Policy Dokument Sunderby SK Ver 2008-10-05 Policy Sunderby SK Sunderby SK bedriver barn-, ungdoms- och junior/seniorverksamhet inom fotboll, basket, hockey, skidor, gymnastik och innebandy samt viss motionsverksamhet.

Läs mer

Ålder 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16. Spelform 3-manna 5-manna 7-manna 7-manna 9-manna 11-manna Matchtid 2*12 2*20 2*20 2*25 2*25 2*30 2*30 2*35 2*40

Ålder 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16. Spelform 3-manna 5-manna 7-manna 7-manna 9-manna 11-manna Matchtid 2*12 2*20 2*20 2*25 2*25 2*30 2*30 2*35 2*40 BILAGA B - VÅR SPELARUTBILDNING - Från knatte till senior Ängby IF fotbolls och innebandyutbildning består av flera steg varav det sista innebär junior- och seniorspel. FOTBOLL INNEBANDY - KNATTE 6-9 ÅR

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Mål för barn- och ungdomslag

Mål för barn- och ungdomslag LEDARPÄRM 2014 Mål för barn- och ungdomslag Kågedalens AIF:s barn- och ungdomsfotboll ska genom välorganiserad verksamhet bereda plats till alla barn och ungdomar som vill spela fotboll. Dessutom stimulera

Läs mer

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Innebandy

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Innebandy Verksamhetsmanual Hörnefors IF Innebandy 2 Verksamhetsprinciper... 3 Lagstruktur HIF innebandy... 4 Herr... 4 Dam... 4 Organisation runt representationslagen... 4 Tränare... 4 Lagledare... 4 Arrangemangsgrupp...

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Styrelsen för Skå IK Handboll får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2006. Styrelsen Styrelsen har under året sen tillträde i maj 2006 bestått av

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 INLEDNING År 2015 kommer fokus på att ligga på ett samarbete med sektionerna. I maj månad kommer det att genomföras en planeringsdag där vi tillsammans bl.a. går igenom de dokument

Läs mer

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Innehållsförteckning Välkommen till Tortuna SK 3 Tortuna SK:s mål 3 Vår alkohol, tobak och drogpolicy 3 Organisation & ekonomi 4 Så här bedriver vi fotbollsverksamhet

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

ALVESTA INNEBANDYKLUBB

ALVESTA INNEBANDYKLUBB ALVESTA INNEBANDYKLUBB Verksamhetsplan och Budget Säsongen 2016-2017 Vision Alvesta innebandyklubb ska vara att vara en professionell och attraktiv förening som tilltalar barn, ungdomar, seniorer, ledare,

Läs mer

POLICY HANINGE HANDBOLL

POLICY HANINGE HANDBOLL HANINGE HANDBOLL POLICY Dokumentet beskriver policy och riktlinjer inom ett antal områden som berör lag, ledare, spelare, föräldrar och övriga aktiva inom Haninge Handbollsklubb. POLICY 1(13) 1 FÖRORD...

Läs mer

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet 1 Marks Handbollsklubb VÅR POLICY Beslutad av medlemsmötet 20180418 Innehåll Inledning:... 2 Klubbens policy:... 3 Värdegrund:... 3 Klubbens vision:... 3 Klubbens målsättning:... 3 Sportsliga riktilinjer:...

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Å/K IBS Nätverksträff. 11 November, Lydinge Resort

Å/K IBS Nätverksträff. 11 November, Lydinge Resort Å/K IBS Nätverksträff 11 November, Lydinge Resort Övergripande Agenda 1230-1245 Ankomst och registrering Lydinge Resort (Lydinge Golfklubb) 1245-1330 Mat och mingel/nätverka 1330-1400 ÅKIBS presentation

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Verksamhetsberättelse 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Styrelse Ordförande, Ledamot Richard Brännström Anläggningssektionen (1 år) Vice ordförande, Ledamot Hans Bark marknad/ekonomi (1 år) Sekreterare

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Detta är Norra Härene BK:s policy för seniorverksamheten. Syftet med denna policy är att alla som är engagerade i klubben, förtroendevalda, tränare, ledare, spelare,

Läs mer

IFFK Verksamhetsplan 2016

IFFK Verksamhetsplan 2016 IFFK Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 IF Finströms Kamraterna r.f. kommer att bedriva verksamhet inom juniorfotboll, friidrott, bordtennis, innebandy samt lek och rörelse. Föreningen kommer även

Läs mer

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé Stafsinge IF:S Ungdomssektions Skall ligga till grund för målsättning, beslut och inriktning av verksamheten. Skall fungera som ett rättesnöre för ledare, tränare och föräldrar. Är framtagen av u-sektionens

Läs mer