VERKSAMHETSBERÄTTELSE SÖDERTÄLJE SPORTKLUBB. verksamhetsåret till

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE SÖDERTÄLJE SPORTKLUBB. verksamhetsåret 2001-05-01 till 2002-04-30"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SÖDERTÄLJE SPORTKLUBB verksamhetsåret till

2 VERKSAMHET Södertälje Sportklubbs verksamhet har under det gångna verksamhetsåret omfattat ishockey herr- och damseniorer, juniorer och ungdom samt konståkning. STYRELSENS SAMMANSÄTTNING Jan-Erik Dantoft Ordförande, ansvarig för elitkommittén Gunnar Hedlund Ledamot, ansvarig för ungdomskommittén Hans Wilhelmsson Kassör Boris Hagelin Ledamot, ansvarig för juniorverksamheten Göran Söderberg Ledamot, ansvarig för serveringen Jan Buckhöj Ledamot, ansvarig för marknadskommittén Mikael Hedström Ledamot Anders Claesson Ledamot Ingvar Malm Ledamot Patrik Svensson Suppleant Lars Lind Suppleant Britt-Marie Lindström Adjungerad till styrelsen, sekreterare REVISORER Evert Olsson Boris Kullberg KANSLIETS MEDARBETARE Britt-Marie Lindström Kristina Åkerlund Ann-Katrin Forslin Kjell-Arne Blomqvist Göran Karlsson Stefan Jonsson Jan Buckhöj Christer Höglund Mats Hallin Hans Särkijärvi Johan Hemlin Jan Karlsson Ander Karlsson Heltidsanställd med ansvar för kansliets administration Deltidstidsanställd administratör Från heltidsanställd administratör Heltidsanställd ungdomskonsulent Från deltidsanställd ungdomskonsulent Från på kontrakt deltidsanställd Från kvartstidsanställd klubbdirektör Deltidsanställd med ansvar för SSK:s del av Bollspelsgymnasiets ishockeygren, som har omfattat årskurs 1, 2 och 3 på Västergårdsgymnasiet På kontrakt heltidsanställd som sportchef På kontrakt heltidsanställd som A-lagscoach På kontrakt heltidsanställd som A-lagscoach På kontrakt deltidsanställd med ansvar för A-juniorerna På kontrakt deltidsanställd med ansvar för B-juniorerna

3 MEDLEMMAR Klubben hade vid verksamhetsårets slut medlemmar. Hedersledamöternas antal uppgick till 64 och Stora Grabbar, spelarnas elitmärke, till 105. EKONOMI Klubbens ekonomi har förstärkts under verksamhetsåret, vilket främst är resultatet av en fortsatt konservativ budget och hård utgiftskontroll i kombination med ökade intäkter. Årets resultat visar en vinst på kronor. Klubben har därmed ett balanserat resultat (positivt eget kapital) på kronor, vilket föreslås balanseras i ny räkning. Ökade sponsor- och publikintäkter på totalt kronor i kombination med den sedan tidigare solida ekonomin skapade förutsättningar för en tydlig satsning på sportsliga framgångar, där en etablering i Elitserien med bibehållna starka finanser utgjorde ett huvudfokus för styrelsen. Årets resultat ger förutsättningar för en fortsatt satsning på att ytterligare förstärka A-laget samt parallellt investera i en förstärkt marknadsorganisation. Styrelsen kommer även att fokusera klubbens organisatoriska styrka och ekonomiska utveckling. Inrättandet av en klubbdirektörstjänst från och med utgör en väsentlig del av organisationsutvecklingen. Ungdoms- och juniorverksamheten utgör fortsatt en mycket viktig och prioriterad del av klubbens verksamhet. Satsningarna på ungdoms- och juniorverksamheten uppgick till kronor för säsongen 2001/2002. En betydande insats för klubben har återigen gjorts av Gamla SSK och ungdomslagen, vars försäljning av Bingolotto gett klubben en intäkt på kronor. Bingoalliansen svarar för en intäkt på kronor. Klubbens ekonomi i övrigt framgår av bifogad balans- och resultaträkning. STYRELSENS ARBETE Styrelsen har under verksamhetsåret haft tio protokollförda sammanträden. Utöver ordinarie styrelsemöten, har styrelsen sammanträtt vid ett flertal ytterligare tillfällen för avrapportering av pågående uppdrag. Styrelsens ledamöter har även varit aktiva i styrelsens olika kommittéer elit, ekonomi, marknad, ungdom och projekt. Ett positivt eget kapital på ca kronor vid verksamhetsårets början skapade förutsättningar för en relativt kraftfull satsning på sportsliga framgångar med bibehållen god ekonomi. Inrättandet av en sportchef utgjorde grundfundamentet för den sportsliga satsningen. Sportchefens primära uppgift var att förstärka A-laget inför återkomsten i Elitserien, med målsättningen att klara nytt kontrakt utan kvalspel. SSK lyckades värva en rad etablerade elitspelare av hög klass bland andra

4 Peter Popovic och Juha Lind från NHL samt Peter Larsson, Peter Ahola, Jukka Tiilikainen, Gabriel Karlsson, Jörgen Bemström, Magnus Lindquist och Erik Norbäck. Målsättningen infriades och laget slutade på nionde plats i Elitseriens grundserie och vann senare SHL Cup för lagen placerade nio till tolv. I den sportsliga satsningen ingår för sportchefen även ett helhetsansvar för den samlade elitverksamheten. Särskilt fokuseras fostran av nya talanger via ungdoms- och juniorleden samt en uppföljning och kontinuerlig kontakt med unga seniorer från egna led, som inte tar plats i A-laget. Under året har ett flertal av dessa spelare tillhört SSK:s organisation, men representerat lag i Allsvenskan och Division ett. Under säsongen debuterade även sex spelare från de egna juniorlagen i A-laget. Den förhållandevis starka ekonomin har gett utrymme för investeringar i klubbens organisation, bearbetning av nya sponsormarknader och affärsutveckling av klubbens produkter. Inrättandet av en klubbdirektörstjänst, en marknadsförare/säljare på heltid samt ytterligare en administratör på heltid utgör en väsentlig del av en nödvändig satsning för att hantera allt högre krav från TV-produktionsbolag, Svenska Hockeyligans sponsorer, lokala sponsorer och publik. Det primära syftet med en mer professionell organisation inom dessa områden är att generera ytterligare intäkter, vilket krävs för att etablera klubben i Elitserien. I övrigt baseras klubbens verksamhet på ideellt arbete, vilket också utgör en av klubbens styrkor se vidare mission och vision nedan. Styrelsen räknar med att omsättningen de närmaste åren måste växa från verksamhetsårets cirka till kommande år och lägst verksamhetsåret 2003/2004. Trots denna volymökning kommer klubben att tillhöra de föreningar med lägst omsättning/spelarbudget i Elitserien. SSK har dock värden i form av genuina hockeytraditioner. Dessa ger oss tillgång till högt kompetenta ideellt arbetande resurser. De utför ett arbete och bidrar med kunskap, som många elitföreningar tvingas betala för. Våra traditioner, klubbens samlade kompetens och våra intressenters engagemang utgör således en ekonomisk tillgång och styrka i förhållande till våra konkurrenter. Denna tillgång ska värderas och adderas till vår omsättning. Klubbens ungdoms- och juniorverksamhet har liksom tidigare år prioriterats under verksamhetsåret. Styrelsens ambition är att alla ungdomar som vill ska få möjlighet att spela ishockey i klubben. Under verksamhetsåret mer än fördubblades antalet ungdomslag och kommande säsong representeras klubben av två B-juniorlag. SSK har idag 32 lag 250 ledare inom ungdomskommittén. Klubben har därmed en av de största ungdomsverksamheterna i landet. Med noggrann planering och fortsatt utbildning av egna ledare och spelare på en hög nivå, ger SSK ungdomar en meningsfull fritid. Samtidigt fostrar vi egna talanger för kommande A-lag.

5 SSK:S MISSION OCH VISION Styrelsen har under året formulerat klubbens mission varför vi finns till och vilka mervärden vi ger och ska ge samhället: SSK erbjuder ett aktivt idrottsutövande. Vi fostrar ungdomar till att ta ansvar för sig själva och sin del i ett team. Vi ger regionen elitidrott och framgångar. Vi skapar stolthet och samhörighet bland klubbens intressenter. Styrelsen har även fastställt klubbens vision vad vi ska vara inom tre till fem år: SSK är fast topplag i Elitserien. Vi har Sveriges största och bästa ungdomsverksamhet. Vi utbildar och fostrar föredömliga ledare. Vi är en angelägenhet för hela regionen. SSK 100 ÅR 2002 Under verksamhetsåret har Södertälje SK uppnått den aktningsvärda åldern av hundra år. Jubiléet firades med en rad arrangemang. Födelsedagen fredag den 22 februari 2002 bjöds medlemmar, supporters, sponsorer och allmänhet in till en stor galakväll i Scaniarinken, med möjlighet till uppvaktning. De cirka gästerna bjöds på ett rikt program med musik och sång, tillbakablickar signerade klubbens konstnärlige ledare Magnus Mankan Nilsson och liveintervjuer med spelare, som varit aktiva någon gång under perioden 1940-talet till 1990-talet från bl a Käppen och Månen Karlsson, Sven Thunman och Kjell Svensson till Tom Eklund och Anders Eldebrink. Galakvällen finns dokumenterad i sin helhet på video. De uppvaktande vid jubiléet uppmanades att ge en gåva i form av en donation till Södertälje SK:s jubileumsfond. Fonden instiftades under verksamhetsåret och syftar till att utveckla ledare och ungdomar inom klubbens ungdomsverksamhet. Stiftelsen leds av dess ordföranden Rickard Fagerlund och de övriga styrelseledamöterna Jan-Erik Dantoft, Nils Andersson och Magnus Karlström. Vid verksamhetsårets slut uppgick fondens samlade medel till kronor. Inför elitserimatchen mot Färjestad den 28 februari uppmärksammade SSK:s supporterförening Blue Lightning klubbens hundraårsjubileum med ett imponerande tifo, som kommer att gå till historien som ett av de hittills mest omfattande i svensk ishockey. Den 20 april hölls klubbens officiella jubileumsfest i Marcus Wallenberghallen. Samtliga aktiva ledare, funktionärer, anställda, spelare, sponsorer och supporterföreningens styrelse var inbjuda till festligheterna och 220 deltog i middagen med underhållning och den efterföljande dansen. CARL-ERIK BARKS MINNESFOND Efter testamente från Carl-Erik Bark har klubben fått i uppdrag att till gagn för klubbens ungdomsverksamhet instifta Carl-Erik Barks Minnesfond, med ett kapital på kronor.

6 A-LAGET Coacher och tränare Lagledare Materialförvaltare Läkare Naprapater Fystränare Spelare Mats Hallin, Hans Särkijärvi och Johan Hemlin Ove Karlsson Anders Kellerstam och Stig Wiklund Gunnar Trygg och Björn Waldebäck Peter Konradsson och Niklas Berglund Inge Johansson Målvakter: Rolf Wanhainen, Magnus Lindquist och Christoffer Bohman Backar: Ola Möllerstedt, Anders Back, Jesper Björk, Mats Christéen, Andreas Lindh, Stefan Jonsson, Peter Popovic, Peter Ahola och Stefan Bemström Forwards: Robert Carlsson, Björn Engström, Joakim Eklöv, David Svee, Kim Cannerheim, Jukka Tiilikainen, Mattias Pålsson, Erik Norbäck, Gabriel Karlsson, Lars Dahlström, Mattias Carlsson, Juha Lind, Lars-Göran Wiklander, Peter Larsson, Peter Gerhardsson, Jörgen Bemström, Dragan Umicevic och Bobbie Hagelin Utöver försäsongens träningsmatcher spelade A-laget 50 matcher i Elitseriens grundserie och tre matcher i SHL Cup. Laget placerade sig på nionde plats i Elitserien och uppfyllde därmed klubbens målsättning att undvika kvalspel för att kvalificera sig till elitseriespel även kommande säsong. Laget var snubblande nära åttondeplatsen och därmed kvartsfinalspel. 17 matcher slutade oavgjort, varav 12 förlorades på övertid eller efter straffar. Hade laget vunnit hälften av dessa oavgjorda matcher på övertid eller straffar, hade SSK gått till slutspel. Med tanke på den, i förhållande till konkurrerande lag, låga spelarbudgeten ska säsongen 2001/2002 ses som en framgång för SSK och klubbens tydliga profil på spelarna i laget, där hög moral och teamkänsla är honnörsord. 13 av truppens spelare är fostrade i Södertälje SK, vilket är unikt många i svensk elitishockey. Under säsongen debuterade sex egna skolade juniorer i Elitserien. Serietabeller se bilaga 1.

7 A-JUNIORERNA Coacher och tränare Lagledare Materialförvaltare Jan Karlsson och Stefan Dernestål Curt Gråhns Tony Holmer Laget spelade även denna säsong i J20 Super Elit, där laget placerade sig på tredje plats. I spelet om SM-titeln slogs laget ut i kvartsfinal av Frölunda, som senare stod som segrare. SSK hade fyra av de elva främsta i J20 Super Elits skytteliga. Serietabell se bilaga 1. B-JUNIORERNA Coacher och tränare Lagledare Materialförvaltare Anders Karlsson, Magnus Pettersson och Ola Rosander Tore Larsson Mats Israelsson Laget spelade denna säsong i J18 Östra Elit, där man placerade sig på femte plats. Man missade därmed, på målskillnad, fortsatt spel i Allsvenskan. I J18 Östra Elits fortsättningsserie kom laget på första plats. Serietabell se bilaga 1. LANDSLAGSREPRESENTATION Tre kronor J18 J17 Rolf Wanhainen, Peter Popovic och Stefan Bemström. Anders Kellerstam medverkade som materialförvaltare vid OS i Salt Lake City och VM i Göteborg. Dragan Umicevic, Bobbie Hagelin och Alexander Blomqvist Rickard Rydén UNGDOMSVERKSAMHETEN, DAMLAGET OCH KONSTÅKNINGEN Ungdomsverksamheten inklusive damlaget samt konståkningens verksamhet redovisas i Ungdomssektionens separata verksamhetsberättelse.

8 TILL SIST SSK:s styrelse vill härmed framföra ett stort tack till samtliga spelare, ledare, tränare, Gamla SSK och funktionärer för ett mer än fullgott arbete under säsongen. Vårt stora tack omfattar icke minst klubbens fast anställda medarbetare på kansliet, som utgör en mycket viktig förutsättning för klubbens arbete. Detta tack riktar sig självklart även till alla klubbens sponsorer, medlemmar och icke minst vår trogna publik, som på ett utomordentligt sätt lever upp i matcherna och därmed ger SSK sitt bästa stöd. Södertälje Styrelsen för Södertälje Sportklubb Jan-Erik Dantoft Jan Buckhöj Hans Wilhelmsson Boris Hagelin Gunnar Hedlund Mikael Hedström Anders Claesson Göran Söderberg Ingvar Malm

volleyboll en framtidssport, attraktivt, fri från våld, teknisk, explosiv och spännande.

volleyboll en framtidssport, attraktivt, fri från våld, teknisk, explosiv och spännande. 1 Styrelsen för HYLTE VOLLEY Bollklubb lämnar följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2003-07-01 2004-06-30. 1. FÖRORD. Vi tar en fjärdeplats i grundserien på samma poäng som Falkenbergs VBK.

Läs mer

ÖREBRO LÄNS ISHOCKEYFÖRBUND

ÖREBRO LÄNS ISHOCKEYFÖRBUND ÖREBRO LÄNS ISHOCKEYFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE Säsongen 2013-2014 Foto: Lars Åke Johansson Armborg Kumla Hockey - Guld i U13, Länscupen 2013 Foto: Lars Åke Johansson Armborg Kumla Hockey - Brons i U15,

Läs mer

Styrelsens verksamhetsår

Styrelsens verksamhetsår Verksamhetsberättelse 2008 Innehållsförteckning Styrelsens verksamhetsår 3 Organisation och arbete 3 Bemanning 5 Ekonomi 6 Medlemmar 7 Kanalplan - Vår arena 7 Nytt i Gula Villan 8 Varumärket Hammarby Damfotboll

Läs mer

VERKSAMHETEN 2013/2014

VERKSAMHETEN 2013/2014 VERKSAMHETEN 2013/2014 INNEHÅLL Ordföranden har ordet... 2 Årsmöte 2014... 3 Föredragningslista... 3 Röstlängd... 3 Styrelse, kommittéer, nämnder, utskott och kansli... 5 organisation... 5 Styrelse (bilder)...

Läs mer

AIK Fotboll AB. 007Verksamhetsberättelse 2007

AIK Fotboll AB. 007Verksamhetsberättelse 2007 AIK Fotboll AB 007Verksamhetsberättelse 2007 01 Innehåll 1 Framtiden 2008 3 Verksamheten 2007 - Sport 6 Verksamheten 2007 - Intäkter 8 Styrelse och ledning 10 Säsongen i siffror - Sluttabeller 12 Årsberättelse

Läs mer

FRÅN SKRIVBORDSPRODUKT TILL VERKLIGHET

FRÅN SKRIVBORDSPRODUKT TILL VERKLIGHET TIDNINGEN OM ISHOCKEYNS FRAMTID I ÖRNSKÖLDSVIK Nr 1 2014 MAN SKA ALDRIG SLÄPPA SINA DRÖMMAR LÄS MER PÅ SID 6 FRÅN SKRIVBORDSPRODUKT TILL VERKLIGHET LÄS MER PÅ SID 14 DET FINNS ETT DRIV I GRUPPEN LÄS MER

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING SANDVIKENS AIK/BK VERKSAMHETS- BERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING SÄSONGEN 2014/15 Glädje - Delaktighet - Kamratskap - Respekt Innehåll Summering Inledning Sportsliga resultat och prestationer Nyckeltal i verksamheten

Läs mer

AIK Fotboll AB Verksamhetsberättelse 2006

AIK Fotboll AB Verksamhetsberättelse 2006 AIK Fotboll AB Verksamhetsberättelse 2006 Kommande informationstillfällen Ordinarie årsstämma hålls onsdagen den 28 mars klockan 18:00 i Råsunda Restaurang, Parkvägen 2 B (Västra läktaren i Råsunda Fotbollstadion),

Läs mer

Svenska Ishockeyförbundet

Svenska Ishockeyförbundet Svenska Ishockeyförbundet Verksamheten 2013/2014 Innehåll Förbundsordföranden 4 Generalsekreteraren 6 Utvecklings- och landslagsavdelningen 8 Tävlingsavdelningen 10 Marknads- och kommunikationsavd. 14

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Styrelsen för IFK Göteborg, Idrottsföreningen Kamraterna Göteborg 857200-8541, avger härmed årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 1 januari 2013 31 december 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012. Klubben som erbjuder många ungdomar en meningsfull fritid

Verksamhetsberättelse 2012. Klubben som erbjuder många ungdomar en meningsfull fritid Verksamhetsberättelse 2012 Klubben som erbjuder många ungdomar en meningsfull fritid KLUBBSTYRELSEN En idrottsklubb är beroende av människor med olika kompetens som på ideell basis är beredda att ta på

Läs mer

Ifk GötebORG VeRksamHetsbeRättelse 2014

Ifk GötebORG VeRksamHetsbeRättelse 2014 IfkGötebORG VeRksamHetsbeRättelse 2014 IdROttsföRenInGen kamraterna GötebORG ORdInaRIe årsmöte, Svenska Mässan. MåndaGen den 9 mars 2015 kl 18:30. Föredragningslista: 1. Mötets öppnande Inledningsanförande

Läs mer

ENSKEDE IK VERKSAMHETSBERÄTTELSE

ENSKEDE IK VERKSAMHETSBERÄTTELSE ENSKEDE IK VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1.1-31.12 2007 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2007 Styrelsen för Enskede Idrottsklubb avger härmed följande berättelse för året 2007. ORGANISATION Styrelsens

Läs mer

PÅVELUNDS TENNIS & BADMINTONKLUBB

PÅVELUNDS TENNIS & BADMINTONKLUBB Verksamhetsberättelse PTBK 2011 1 1 ORDFÖRANDE HAR ORDET... 3 2 STYRELSEN... 4 3 MEDLEMMAR... 5 4 VISION... 5 5 MÅL... 5 5.1 EN PROFESSIONELL OCH VÄLKOMNADE ANLÄGGNING... 6 5.2 DUKTIG, ENGAGERAD OCH UTBILDAD

Läs mer

2010-2011. Linköping Kenty Damfotbollsförening

2010-2011. Linköping Kenty Damfotbollsförening 2010-02-16 2010-2011 Linköping Kenty Damfotbollsförening Föreningen där spelare och ledare utvecklas! Linköping Kenty Damfotbollsförening (LKDFF) skall verka främjande för dam- och flickfotbollens utveckling

Läs mer

Verksamhetsberättelse Tyresö FF 2008

Verksamhetsberättelse Tyresö FF 2008 Verksamhetsberättelse Tyresö FF 2008 1 2 Styrelsen Tyresö FF s styrelse har under 2008 haft följande sammansättning; Ordförande Erik Strand Vice ordförande Ulf Lönnqvist Sekreterare Sickan Lönnkvist Kassör

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Verksamhetsberättelse 2012/2013 Innehållsförteckning Ordförande har ordet... 5 Styrelseberättelse... 6 Elit... 7 Domare... 8 Rekrytering... 9 Utbildning... 10 Rättskommittén... 10 Tävling... 11 Statistik...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012. IFK Göteborg. Omslagsbilden hämtad från IFK Göteborgs årliga besök på Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Verksamhetsberättelse 2012. IFK Göteborg. Omslagsbilden hämtad från IFK Göteborgs årliga besök på Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus. IFK Göteborg Omslagsbilden hämtad från IFK Göteborgs årliga besök på Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus. Förvaltningsberättelse Styrelsen för IFK Göteborg, Idrottsföreningen Kamraterna Göteborg

Läs mer

Ordförande har ordet. 2012 ett framgångsrikt år!

Ordförande har ordet. 2012 ett framgångsrikt år! Årsberättelse 2012 Ordförande har ordet 2012 ett framgångsrikt år! Det finns mycket att glädjas över när man ser tillbaka på det gångna året. För det första så kan man konstatera att firman går bra och

Läs mer

50 år. Jubileumsskriften har sammanställts av Per Olof Larsson och Kent Blomqvist Historiekommittén

50 år. Jubileumsskriften har sammanställts av Per Olof Larsson och Kent Blomqvist Historiekommittén 50 år 1955 2005 Jubileumsskriften har sammanställts av Per Olof Larsson och Kent Blomqvist Historiekommittén 50 år med klubba och puck En lång och mycket intressant tid har förflutit sedan ishockeyn kom

Läs mer

Ordföranden har ordet 3 Från Generalsekreterarens horisont 5

Ordföranden har ordet 3 Från Generalsekreterarens horisont 5 Svenska Friidrottsförbundets Årsberättelse 2003 Innehållsförteckning Ordföranden har ordet 3 Från Generalsekreterarens horisont 5 Styrelsens berättelse 6 Styrelsen 6 Förbundsmötet 6 EM i friidrott 2006

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖR DJURGÅRDENS IF FOTBOLLFÖRENING 2013

ÅRSREDOVISNING FÖR DJURGÅRDENS IF FOTBOLLFÖRENING 2013 DJURGÅRDENS IF FOTBOLLFÖRENING 1 (25) ÅRSREDOVISNING FÖR DJURGÅRDENS IF FOTBOLLFÖRENING 2013 Ordföranden har ordet Ett händelserikt år 2013 har varit ett väldigt speciellt år där inledningen på säsongen

Läs mer

AIK Fotboll AB Verksamhetsberättelse 2014

AIK Fotboll AB Verksamhetsberättelse 2014 AIK Fotboll AB Verksamhetsberättelse 2014 ÅRSREDOVISNING 2014 AIK FOTBOLL AB 1 Vår mission AIK skall erbjuda förstklassig fotbollsunderhållning samt attraktiva produkter och tjänster med anknytning till

Läs mer

Styrelse Råd/Kommittéer. Index

Styrelse Råd/Kommittéer. Index Svenska Tennisförbundet Verksamhetsberättelse 2014 1 verksamhetsåret Index Styrelse Råd/Kommittéer STYRELSE RÅD/KOMMITTÉER 5 TILL MINNE AV 6 UTMÄRKELSER 7 STYRELSENS BERÄTTELSE 8 SEB NEXT GENERATION 12

Läs mer

Lidköpings Konstförenings verksamhetsberättelse för 2014. Föreningens 79:e verksamhetsår

Lidköpings Konstförenings verksamhetsberättelse för 2014. Föreningens 79:e verksamhetsår Lidköpings Konstförenings verksamhetsberättelse för 2014 Föreningens 79:e verksamhetsår Lidköpings Konstförening Styrelsen för Lidköpings Konstförening avger följande verksamhetsberättelse för 2014 föreningens

Läs mer

AIK Ungdomsfotboll 2008

AIK Ungdomsfotboll 2008 AIK Ungdomsfotboll 2008 (071113) Verksamhetsplan 1 INNEHÅLL AIK-stilen 3 AIK Ungdomsfotboll Inför 2008 4 Vision och verksamhetsidé 6 Organisation 7 Mötesordning 10 Information 13 Ekonomi 14 A-lags-arrangemang

Läs mer

Överraskad och stolt Arrangemang Idrott Framöver. Organisation, anläggningar mm Avslutningsvis

Överraskad och stolt Arrangemang Idrott Framöver. Organisation, anläggningar mm Avslutningsvis Årsberättelse 2008 www.ifgota.se Ordförande har ordet Överraskad och stolt Ett år har nu gått sen jag tog på mig uppgiften som ordförande i IF Göta Karlstad. Det har varit ett givande år på många sätt.

Läs mer

ÖSTERGÖTLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

ÖSTERGÖTLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 ÖSTERGÖTLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Omslag: Uppvärmning till Stångåloppet 25 augusti Maria Bjurström, Boccia, Linköpings HIF Tjejdagen, 24 augusti ÅRSMÖTE Tid: onsdag 26 mars

Läs mer

Sveriges Schackförbunds Verksamhetsberättelse 2006

Sveriges Schackförbunds Verksamhetsberättelse 2006 Sveriges Schackförbunds Verksamhetsberättelse 2006 Sveriges Schackförbunds Verksamhetsberättelse 2006 Innehåll 3 Styrelsens berättelse 4 Ordföranden har ordet 5 Kansliet 6 Verksamhetsplan 7 Allsvenska

Läs mer

Värdegrund. Svenska Kanotförbundets värdegrund handlar om organisationens. förhållningssätt och grundläggande principer, vilka beteenden som är

Värdegrund. Svenska Kanotförbundets värdegrund handlar om organisationens. förhållningssätt och grundläggande principer, vilka beteenden som är Svenska Kanotförbundets verksamhetsberättelse 2012 Värdegrund Svenska Kanotförbundets värdegrund handlar om organisationens förhållningssätt och grundläggande principer, vilka beteenden som är tillåtna

Läs mer