Falun Ruta Ett DVD AB. Ett modernt svenskt barnmedieföretag med nyckeln till en internationell marknad. Om Ruta Ett DVD AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Falun 2012 08 17. Ruta Ett DVD AB. Ett modernt svenskt barnmedieföretag med nyckeln till en internationell marknad. Om Ruta Ett DVD AB"

Transkript

1 Falun Ruta Ett DVD AB Ett modernt svenskt barnmedieföretag med nyckeln till en internationell marknad. Om Ruta Ett DVD AB

2 Inledning Nyckel till framgång på en tuff internationell marknad inom barnmedia är att synas och finnas där barnen finns! För att klara detta med lönsamhet krävs det idag en helt ny affärsstruktur. Experter är övertygade om att ägandet av innehåll är en av de avgörande faktorerna till framgång i den framtida mediebranschen. Ruta Ett DVD AB har med ett 100% ägande av våra varumärken, samt en ny produktionsteknik tillsammans med en anpassad modern affärsmodell och ett brett internationellt kontaktnät, inlett etableringen av våra varumärken på den internationella världsmarknaden. Internationell närvaro på bland annat MIPTV i Cannes Nr 1. På Toon Goggle i USA och Kanada World Wide distributionsavtal med YFE. YFE har 25 års erfarenhet av försäljning av TV rättigheter och är börsnoterade i Tyskland Heroes of the City visas idag som head animation series på Israels och Koreas största barnkanaler HOP Channel och KBS Sid 2 Sid 3 Sid 4-8 Inledning Marknad Ruta Ett DVD AB Sid 9 Sid 10 Ekonomi Fakta

3 Marknaden Marknaden för barnmedia är en ständigt ökande marknad där stora kända varumärken årligen omsätter miljarder. Denna marknad har en tradition av att varumärken byggs från TV, Bio, Böcker, leksaker där tidigare endast de stora aktörerna har haft de muskler och resurser som krävts för att kunna etablera varumärken brett på en internationell världsmarknad. Barnmediamarknaden är idag inne i en stor förändringsfas där digitala distributionsvägar och nya sätt att konsumera media ställer större krav på nytänkande när det gäller såväl utveckling och produktionen av nya varumärken som i nya affärsmodeller. Dagens barn vill välja att konsumera sin underhållning på en mängd olika plattformar. Morgondagens varumärken måste ge dem möjligheten att göra det! De nya mediebeteende och dess faktorer kommer också att kraftigt öka efterfrågan och behovet av underhållning och nytt innehåll för barn, för många olika plattformar. Efterfrågan av innehåll kommer snabbt bli större än någonsin tidigare. Endast app marknaden som helhet förväntas uppgå till 38 miljarder dollar de kommande tre åren. (källa: ikids) Filmbranschen har upptäckt vilken kraft de har i sina varumärken och att de kan få in mer intäkter på det. Man har blivit duktigare på att utnyttja sitt varumärke genom att flytta in det i olika kanaler, via nya produkter och tjänster, säger Pernilla Jonsson, ansvarig för Kairos Futures affärsområde Konsument, Marknad & Innovation. Några exempel på ledande varumärken: Dora the Explorer Dora the Explorer omsätter årligen ca.1 miljard dollar i endast TV och leksaker Bob the Builder; Hit Entertainment, bolaget bakom tv-favoriter som Thomas the Tank Engine och Bob the Builder, förvärvades hösten 2011, av amerikanska leksakstillverkaren Mattel för 680 miljoner dollar.

4 Ruta Ett DVD AB WE ARE WHERE TODAY S KIDS ARE! Ruta ETT DVD AB s affärsidé är att skapa och utveckla kvalitativ barnunderhållning som spänner över ett helt spektra av såväl traditionella som nya digitala plattformar. Våra varumärken är utvecklade för att möta barn på alla de plattformar och mediekanaler som används och erbjuds till både dagens och morgondagens barn, Några exempel på detta är; traditionell TV, VOD, internet, hemsidor, appar (iphone, ipad etc.), böcker, merchandise och leksaker. Vår 360 produktportfölj för våra varumärken möjliggör en synlighet och närvaro på såväl traditionella som alla, de allt viktigare, nya digitala plattformar som erbjuds. Detta ger oss inte bara möjligheter till att utveckla, anpassa och erbjuda nya typer av produkter utan också unika möjligheter att nå och attrahera den moderna konsumenten, via nya former av mervärden och sampaketeringar med både fysiska och digitala produkter. 360o TV Merchandisin g Publishing Home Entertainment Internet Toys Music Digital Games Ruta Ett s varumärken utvecklas från dag ett med den 360 mediemarknaden som utgångspunkt. Detta är nyckel till nya affärsmöjligheter då intäktsmodellerna idag ser annorlunda ut än vad de gjort tidigare. Även produkterna behöver utvecklas och anpassas för nya former av distribution och konsumtion. Ruta Ett s första serie, Heroes of the City, lanseras just nu globalt och arbetet för att etablera Ruta Ett som en internationellt välkänd och ledande leverantör av starka varumärken inom barnsegmentet på en internationell marknad har påbörjats Nyckelpersonernas bakgrund Pelle Ferner Har regisserat över 20 barnfilmer och varit producent av över 250 DVD-produktioner. Pelle har genom tidigare produktioner och samarbeten etablerade kontakter inom förlags-branschen, med nyckelpersoner på t ex Rabénförlagen, Disney Channel Scandina vian, Egmont m.fl. Pelle har även ett förflutet som musikproducent och drev under ett par år en egen musikstudio, Lennart Blixt Mångårig erfarenhet, som nordisk försäljnings- & marknadschef, från några av de stora aktörerna i underhållningsbranschen, främst i hemunderhållning och i spelbranschen. Har tidigare arbetat för bl.a.; Pan Vision AB, IQ Media Nordic, Esselte Video AB. Ligger bakom flera framgångsrika företag och produktlanseringar genom åren och har ett stort internationellt kontaktnät. Har även en stor erfarenhet av internationell försäljning.

5 Vision och långsiktiga mål Vår vision är att bygga ett unik och innovativt barnmediaföretag på en global marknad samt att ta en plats som en internationellt välkänd och ledande leverantör av starka varumärken inom segmentet Pre-school ( barn 3-7år). I vår framtidsvision finns våra produkter tillgängliga och exponeras via tv bolag, tele- och internet operatörer, förläggare, leksakstillverkare. klädföretag m.fl., över hela världen. Våra karaktärer, böcker, leksaker, spel, och barnkoncept skall finnas tillgängliga via både traditionella och nya mediekanaler på en global marknad. Historia & Affärsidé Ruta Ett DVD AB har sedan starten 2004 varit leverantör av DVD-produktioner och animerade filmer åt t.ex. Disney Channel Scandinavia, Egmont, Warner och Rabénförlaget. Vi såg tidigt potentialen i att på ett nytt kreativt och kostnadseffektivt sätt utveckla egna varumärken, filmer och barnprodukter. Vår idé var enkelt. Vi skulle äga alla rättigheter till 100% och redan från början förbereda och anpassa produkterna för både traditionella och nya digitala plattformar. We are where today s kids are! TV Books DVD Internet Mobile Devices Merchandise Content is king! Med detta internationella uttryck har Ruta Ett tagit fram en unik samling internationellt gångbara varumärken som; Heroes of the City Tiffel-Toffel and his Friends Cat Fairies Guardians of Nature Dessa varumärken utgör tillsammans Ruta Ett s produktportfölj av, TV-serier, böcker, produkter och exklusivt material. En produktportfölj som anpassats för, och kommer att ge våra varumärken, en lång livlängd genom generationer, via befintliga-, digitala- och kommande generationers nya plattformar.

6 Internationella samarbeten Ruta Ett förstår nödvändigheten och vikten av internationella och strategiska samarbeten. Genom internationella samarbeten med etablerade produktionsbolag i Europa, Kina och Indien har vi skapat en plattform som ger oss en dynamik att professionellt och kostnadseffektivt producera och utveckla våra varumärken, Några av våra viktigaste samarbetsavtal är; Ruta Ett DVD AB och Your Family Entertainment AG signerade ett exklusivt långtidskontrakt för distribution av TV-serien Heroes of the City till hela världen i augusti Your Family Entertainment AG (YFE) YFE har sitt ursprung i Ravensburger AG. YFE har stor erfarenhet av försäljning av TV rättigheter och har sedan 1981 framgångsrikt markandsfört och sålt tv och barnfilmsrättigheter på den internationella marknaden. YFE är börsnoterade i Tyskland (Frankfurt). Reliance MediaWorks Limited, Animationsstudio i Indien som på ett kostnadseffektivt sätt medverkar till att höja kvaliteten och utveckla våra varumärken. Longpack Co. Ltd / Tryckeri i Kina som trycker böcker, sourcar produkter och packar våra barnkoncept. Fungerar som samarbetspartner och länk till producenter av leksaker m.m.

7 Produkter Heroes of the City, Tiffel-Toffel and his Friends, Cat Fairies Guardians of Nature, Varumärkesskydd: Våra varumärkesskydd omfattar följande varumärken: Heroes of the City (EU) Tiffel-Toffel och hans vänner (klass 9) Stadens Hjältar (klass 9) Kattälvorna (klass 9) Sagoboxen (klass 16) Våra varumärken finns tillgängliga som; 3D animerade TV serier, dvd filmer, streaming på internet, applikationer till iphone, ipad m.fl., mervärdeskoncept, hemsidor, leksaker, merchandise, sagoböcker, pekböcker, aktivitetsböcker, etc. Katalog; För info; Online Styleguide, synopsis, karaktärsguide och licensplan. Trailers; Heroes of the City; Yo! Calamity Crow and MC Squawk iz in tha house!

8 Kort om försäljning TV serien Heroes of the City är klar för slutleverans i juni 2012, serien är redan dellevererad till Korea, Israel, Malaysia, Iran och Thailand. Heroes of the City visas idag som head animation series på Israels och Koreas största barnkanaler HOP Channel och KBS. Ett exklusivt avtal med Toon Goggles är påskrivet för digital distribution för de amerikanska och kanadensiska marknaderna och kommer dessutom att finnas förinstallerade på bl.a. LG s smarta TV-apparater. Det första merchandiseavtalet för Heroes of the City är påskrivet med Korea och de första produkterna beräknas vara ute på marknaden till jul Avtalet är värt ca 2 miljoner kronor över 3 år och gäller endast för Koreanska marknaden. Sedan 2010 har vi sålt fler än enheter av våra barnkoncept, Sagoboxen & Lekboxen, i Scandinavien. Förlagsrättigheter för Ruta Ett s Sagoboxar och böcker har sålts till Norge, Finland, Estland och Polen. Potential och affärsmöjligheter Genom den nya tekniken som ger barn möjlighet att konsumera underhållning på både traditionella och nya digitala plattformar ökar också efterfrågan på innehåll. Ruta Ett DVD AB har idag en fungerande affärsmodell. Vi har även kommit långt i ett första steg att utveckla internationellt gångbara varumärken. Första säsongen av TV Serien Heroes of the City TV är färdig att lanseras, TV- & merchandiseavtal, samt hemsidor, styleguide, licensplaner och även internationellt erfarna samarbetspartners är på plats

9 Ekonomi Vi har en plan för framtiden Vi vet vad vi gör, men det har varit en lärorik resa dit. Ruta Ett DVD AB har på relativt kort tid och med begränsade resurser, startat en etablering av, och en kännedom om, våra varumärken på en internationell marknad. Vi har sålt över bokprodukter utan TV-närvaro och vi har lyckats slå oss igenom det stora brus av produkter som är på marknaden. Vår bakgrund och kunskapen om de nya affärs- och produktionsstrategier som vi använt oss av är en av de viktigaste nycklarna för denna framgång. Vi har under denna resa tagit mycket lärdom och knutigt många viktiga kontakter. Detta göra att vi idag har en bättre förståelse för det krav och det förutsättningar som ställs på ett varumärke för att det skall lyckas på en internationell marknad. Viktigt att upplevas som en större aktör än vi i verkligheten är. Vi har med vår moderna produktionsteknik och internationella samarbetspartners levererat många traditionella produkter men också innovativa och nyskapande produkter. Vi finns idag på såväl ett flertal nya som på äldre traditionella plattformar. Detta har gjort att Ruta Ett idag upplevs som en större aktör än vi i verkligheten är. Det är en av de delar som är unikt med Ruta Ett och det har bidragit till att vi, trots begränsade resurser, sticker ut och fått synlighet på en tuff internationell marknad och det har även gett oss ett försprång mot många av våra konkurrenter. Vi kan med lönsamhet växa på en marknad som kraftigt växlar intäktsmodeller. Vår produktionsteknik tillsammans med ett 100% ägande av alla varumärken gör att vi kan finnas på alla befintliga och framtida nya plattformar, med de intäktsmodeller som krävs för vart och ett av dessa medierna. Även här har vi ett försprång mot många av branschens traditionella aktörer som sitter fast i gamla strukturer, äldre avtal och omoderna affärs- och produktionsmodeller. Viktiga delägare Som viktiga delägare i bolaget ingår dels Almi Invest och dels en grupp privata investerare med bakgrund från internationell verksamhet. I Styrelsen representeras Almi Invest av Christer Navjord, tillika Styrelsens Ordförande. Den privata investeringsgruppen företräds i Styrelsen av Peter Candell, tidigare VD för Inflight Service (Tax-free verksamhet) samt VD för Leaf Sverige AB (tillverkning och försäljning av bl.a. Läkerol och Ahlgrens bilar).

10 Fakta Styrelse Ordförande: Styrelseledarmöter: Christer Navjord, Almi Invest Peter Candell, Backobsido, Pelle Ferner, Ruta Ett DVD AB Lennart Blixt, Ruta Ett DVD AB Org nr: Bank: Södra Dalarnas Sparbank Redovisning: Grant Thornton, Falun Revisor: Carl-Henric Kindlund Ruta Ett DVD AB Magasinet Falun Sweden Besöksadress: Produktion Magasinet Falun Försäljning Rallarvägen Åkersberga

Falun 2012 08 17. Ruta Ett DVD AB. Ett modernt svenskt barnmedieföretag med nyckeln till en internationell marknad. Om Ruta Ett DVD AB

Falun 2012 08 17. Ruta Ett DVD AB. Ett modernt svenskt barnmedieföretag med nyckeln till en internationell marknad. Om Ruta Ett DVD AB Falun 2012 08 17 Ruta Ett DVD AB Ett modernt svenskt barnmedieföretag med nyckeln till en internationell marknad. Om Ruta Ett DVD AB Inledning Nyckel till framgång på en tuff internationell marknad inom

Läs mer

Remissvar EU-kommissionens meddelande Mot en modernare och mer europeisk ram för upphovsrätten (Ju2016/00084/L3)

Remissvar EU-kommissionens meddelande Mot en modernare och mer europeisk ram för upphovsrätten (Ju2016/00084/L3) Film&TV-Producenterna YTTRANDE 2016-02-26 Remissvar EU-kommissionens meddelande Mot en modernare och mer europeisk ram för upphovsrätten (Ju2016/00084/L3) Om Film&TV-Producenterna Film&TV-Producenterna

Läs mer

Ungdomsgruppen 18 april 2016 2015-06-04 1

Ungdomsgruppen 18 april 2016 2015-06-04 1 Ungdomsgruppen 18 april 2016 2015-06-04 1 SURFA SÄKRARE PÅ NÄTET - ett värdegrundsarbete Elna Svensson lärare Villanskolan Jenny Lindh IKT - pedagog Södra Utmarkens skola 2 Medie- och informationskunnighet

Läs mer

Sälja eller köpa ett företag

Sälja eller köpa ett företag Sälja eller köpa ett företag -vi gör processen lite enklare En mötesplats för säljare & köpare! Småbolagsknuten är ingen mäklartjänst i traditionell bemärkelse. Det är istället en digital mötesplats där

Läs mer

SF Bios remissvar på promemorian Framtidens filmpolitik (Ds 2015:31)

SF Bios remissvar på promemorian Framtidens filmpolitik (Ds 2015:31) SF Bios remissvar på promemorian Framtidens filmpolitik (Ds 2015:31) SF Bio AB ( SF Bio ) har getts möjlighet att inkomma med remissvar och lämna synpunkter på regeringens förslag till Framtidens filmpolitik,

Läs mer

RESUMÉ RESUMÉ. elmia.se/futuretransport elmia.se/nordicrail elmia.se/nordicroad. Elmia NORDIC ROAD. Elmia NORDIC RAIL. Elmia FUTURE TRANSPORT

RESUMÉ RESUMÉ. elmia.se/futuretransport elmia.se/nordicrail elmia.se/nordicroad. Elmia NORDIC ROAD. Elmia NORDIC RAIL. Elmia FUTURE TRANSPORT RESUMÉ RESUMÉ ROAD elmia.se/futuretransport elmia.se/nordicrail elmia.se/nordicroad Återigen bekräftade vi vår position som NORDENS STÖRSTA MÖTESPLATS för samtliga transportslag. Årets upplaga av Future

Läs mer

Kapitel 7. Utbildningsnivå. Avsnittet är baserat på olika upplagor av Education at a glance.

Kapitel 7. Utbildningsnivå. Avsnittet är baserat på olika upplagor av Education at a glance. Kapitel 7 Utbildningsnivå Avsnittet är baserat på olika upplagor av Education at a glance. Utbildning har stor betydelse för såväl individen som samhället. Det är väl känt att en god utbildning ger den

Läs mer

Bo Dahlbom. Professor och forskningschef. Aktivera dina medarbetare (2011) www.aktivering.se www.sust.se

Bo Dahlbom. Professor och forskningschef. Aktivera dina medarbetare (2011) www.aktivering.se www.sust.se Bo Dahlbom Professor och forskningschef Sveriges framtid (2007) Aktivera dina medarbetare (2011) www.aktivering.se www.sust.se Staying Alive 1 Förändring Samhället förändras Bönder Tjänster o service Industriarbetare

Läs mer

ENIRO OFFENTLIGGÖR VILLKOREN FÖR FÖRETRÄDESEMISSIONEN

ENIRO OFFENTLIGGÖR VILLKOREN FÖR FÖRETRÄDESEMISSIONEN PRESSMEDDELANDE, Stockholm, 24 november 2010 ENIRO OFFENTLIGGÖR VILLKOREN FÖR FÖRETRÄDESEMISSIONEN Eniro AB (publ) ( Eniro eller Bolaget ) offentliggjorde den 28 oktober 2010 en företrädesemission på cirka

Läs mer

Digitala reklaminvesteringar i Europa 2013 AdEx Benchmark 2013

Digitala reklaminvesteringar i Europa 2013 AdEx Benchmark 2013 Digitala reklaminvesteringar i Europa 2013 AdEx Benchmark 2013 2014-09-24 hemsida: www.irm-media.se, e-post: info@irm-media.se, Tel +46 8 663 04 90, Adress: Brahegatan 9 IV tr. 114 37 Stockholm Dagens

Läs mer

JOSEFINE STERNVIK. Ungas nyhetskonsumtion i en föränderlig nyhetsvärld

JOSEFINE STERNVIK. Ungas nyhetskonsumtion i en föränderlig nyhetsvärld Ungas nyhetskonsumtion i en föränderlig nyhetsvärld UNGAS nyhetskonsumtion i en föränderlig nyhetsvärld JOSEFINE STERNVIK N yhetsvanor hos dagens unga har förändrats dramatiskt både om vi jämför med äldres

Läs mer

Lönsam verksamhet. Elforsk, 2014-11-05. Elisabeth Darius, tf VD, SIS

Lönsam verksamhet. Elforsk, 2014-11-05. Elisabeth Darius, tf VD, SIS Lönsam verksamhet Elforsk, 2014-11-05 Elisabeth Darius, tf VD, SIS Agenda 1. Standardisering och standarder är lönsamt 1. Alltmer intressant att mäta 2. Vi vet det! 3. Hur har andra mätt? 2. SIS och SIS

Läs mer

Framtidens handel och butiker finns de, och hur kommer de i så fall att se ut? Malin Sundström Rolf Solli

Framtidens handel och butiker finns de, och hur kommer de i så fall att se ut? Malin Sundström Rolf Solli 1 Framtidens handel och butiker finns de, och hur kommer de i så fall att se ut? Malin Sundström Rolf Solli 2014-06-05 2 Framtiden Framtiden är spännande. Ibland känns det också besvärande att tala om

Läs mer

"Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare." (A. Einstein)

Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare. (A. Einstein) As easy as that. 12345 "Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare." (A. Einstein) 12345 Lenze gör mycket enkelt. Tiderna förändras i rasande takt och bjuder på många utmaningar. I framtiden

Läs mer

DALARNAS BESÖKSNÄRING FRAMTIDS- SATSAR MED STARKARE SAMVERKAN

DALARNAS BESÖKSNÄRING FRAMTIDS- SATSAR MED STARKARE SAMVERKAN DALARNAS BESÖKSNÄRING FRAMTIDS- SATSAR MED STARKARE SAMVERKAN Den 14 oktober har Besöksnäringens Sverigeturné intagit Mora och träffar Dalarnas olika destinationsbolag, kommuner, Region Dalarna och andra

Läs mer

Addtechkoncernens. Corporate Social Responsibility

Addtechkoncernens. Corporate Social Responsibility Addtechkoncernens CSR-arbete Corporate Social Responsibility Kort om Addtechkoncernen Teknikhandel under många varumärken Addtech är en teknikhandelskoncern som tillför både tekniskt och ekonomiskt mervärde

Läs mer

Unik helhetslösning för dig som vill visa film i skolan! 2 000 utbildnings- och spelfilmer att strömma direkt i klassrummet.

Unik helhetslösning för dig som vill visa film i skolan! 2 000 utbildnings- och spelfilmer att strömma direkt i klassrummet. Unik helhetslösning för dig som vill visa film i skolan! 2 000 utbildnings- och spelfilmer att strömma direkt i klassrummet. Prova Utbildningsfilm i en månad utan kostnad! AB Svensk Filmindustri AB Svensk

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PARADOX ENTERTAINMENT AB (PUBL) JANUARI MARS 2007

DELÅRSRAPPORT FÖR PARADOX ENTERTAINMENT AB (PUBL) JANUARI MARS 2007 Paradox Entertainment AB äger, utvecklar och licensierar främst karaktärsbaserade varumärken. Företaget äger bland annat Robert E Howards berättelser och karaktärer, bland dem Conan, Kull, Bran Mak Morn

Läs mer

Dominic Berger Styrelseledamot ord. BEROENDE

Dominic Berger Styrelseledamot ord. BEROENDE STYRELSE, LEDANDE BEFATTNINGSHAVARE OCH REVISOR RIDERCAM AB Styrelse Alexander Lindgren ord. BEROENDE Thomas Lithner ord. OBEROENDE Dominic Berger ord. BEROENDE Janne Wallgren ord. OBEROENDE Ledning Dominic

Läs mer

Finalister region Syd Entrepreneur Of The Year 2011. Malmö, 22 november

Finalister region Syd Entrepreneur Of The Year 2011. Malmö, 22 november Finalister region Syd Entrepreneur Of The Year 2011 Malmö, 22 november Finalist: Anders Bengtsson Aktiebolaget Stenströms Skjortfabrik Ort: Helsingborg Telefonnummer: 042-15 11 80 Organisationsnummer:

Läs mer

E-handelstrender i Norden 2015. Så handlar vi på nätet

E-handelstrender i Norden 2015. Så handlar vi på nätet E-handelstrender i Norden 2015 Så handlar vi på nätet 1 3 Anna Borg Enkelhet är enkelt - eller? 4 Rapporten i korthet 5 Fakta Sverige, Danmark, Finland & Norge 6-8 Stark näthandel i Norden 9-12 Mobila

Läs mer

Industrin är grunden f

Industrin är grunden f Industrin är grunden f En livskraftig industri är en förutsättning för sysselsättningen, tillväxten och välståndet i landet. Exportintäkterna ger ett mycket stort bidrag till vår handelsbalans. All industriverksamhet

Läs mer

Kyrkomötet beslutar att motion 2015:66 är besvarad med vad utskottet anfört. Motion 2015:66 av Anna-Karin Westerlund m.fl., Eget produktionsbolag

Kyrkomötet beslutar att motion 2015:66 är besvarad med vad utskottet anfört. Motion 2015:66 av Anna-Karin Westerlund m.fl., Eget produktionsbolag Kyrkomötet Kyrkomötet Kyrkolivsutskottets betänkande 2015:15 Eget produktionsbolag Sammanfattning I detta betänkande behandlas motion 2015:66 Eget produktionsbolag. Motionärerna vill ge kyrkostyrelsen

Läs mer

Email: david@davidhallstrom.se

Email: david@davidhallstrom.se David is the founder of 2 companies: Getfound and Pacific Fencing. Through his entrepreneurial career David has helped large corporations like Plan, ANZ Bank, Goodman and RipCurl make more money from the

Läs mer

Bolagen har ordet. Atlas Copco

Bolagen har ordet. Atlas Copco Bolagen har ordet Hållbart värdeskapandes enkätundersökning är ett viktigt verktyg för att ta tempen på nivån och omfattningen på svenska bolags hållbarhetsarbete. Men i kvantitativa resultat är det ofta

Läs mer

Bo Dahlbom. Professor och forskningschef. Aktivera dina medarbetare (2011)

Bo Dahlbom. Professor och forskningschef. Aktivera dina medarbetare (2011) Bo Dahlbom Professor och forskningschef Sveriges framtid (2007) Aktivera dina medarbetare (2011) bodahlbom.se aktivering.se Staying Alive 1 Förändring De sista 60 åren 50-tal och 60-tal rekordåren 70-tal

Läs mer

NORDSJÖ IDÉ & DESIGN

NORDSJÖ IDÉ & DESIGN NORDSJÖ IDÉ & DESIGN Vad är Nordsjö Ide och design? Nordsjös ekonomi Konkurrenterna Lägesanalys - är det läge att investera? BUTIKER Bolaget bedriver inköp och försäljning av produkter inom färg-, vägg-,

Läs mer

KAM GRUND TUC SWEDEN Inlämningsuppgift 21 februari 2015

KAM GRUND TUC SWEDEN Inlämningsuppgift 21 februari 2015 KAM GRUND TUC SWEDEN Inlämningsuppgift 21 februari 2015 J Sales case Fashion retailer 1. Innehållsförteckning 2. Inledning 3. Kundinformation 4. Kundplan 5. Organisationsbild 6. Affärsplanen 7. Säljtratten

Läs mer

Med OmniSound ut i världen

Med OmniSound ut i världen Med OmniSound ut i världen Ericsson Screenphone med ljudteknik från Konftel. Den snabba digitala utvecklingen, ytmonteringstekniken och de ständigt krympande IC-kretsarna skapade under 1990-talet en boom

Läs mer

Bredbandsstrategi 2016

Bredbandsstrategi 2016 Bredbandsstrategi 2016 1 Inledning Tillgång till bredband, fiber för datakommunikation, är en strategisk utvecklingsfråga. Kommunens och nationens mål är att 90 procent av hushållen och företagen ska ha

Läs mer

0HG HXURSHLVNW GLJLWDOW LQQHKnOO EHKnOOHUYLOHGQLQJHQ

0HG HXURSHLVNW GLJLWDOW LQQHKnOO EHKnOOHUYLOHGQLQJHQ 63((&+ (UNNL/LLNDQHQ Ledamot av Europeiska kommissionen med ansvar för näringspolitik och informationssamhället 0HG HXURSHLVNW GLJLWDOW LQQHKnOO EHKnOOHUYLOHGQLQJHQ Norden digitalt konferens +HOVLQJIRUVGHQRNWREHU

Läs mer

BUSINESS SWEDENS MARKNADSÖVERSIKT SEPTEMBER 2015. Mauro Gozzo, Business Swedens chefekonom

BUSINESS SWEDENS MARKNADSÖVERSIKT SEPTEMBER 2015. Mauro Gozzo, Business Swedens chefekonom BUSINESS SWEDENS MARKNADSÖVERSIKT SEPTEMBER 2015 Mauro Gozzo, Business Swedens chefekonom 1 Business Swedens Marknadsöversikt ges ut tre gånger per år: i april, september och december. Marknadsöversikt

Läs mer

FÄRGSTARKA ÅR TEXT BENGT CARLSSON BILD UR BECKERS ARKIV HOS CENTRUM FÖR NÄRINGSLIVSHISTORIA. Vänster. Kontroll av färgblandning, 1970-tal.

FÄRGSTARKA ÅR TEXT BENGT CARLSSON BILD UR BECKERS ARKIV HOS CENTRUM FÖR NÄRINGSLIVSHISTORIA. Vänster. Kontroll av färgblandning, 1970-tal. FÄRGSTARKA ÅR BECKERS. Det finns inga färgbutiker i Sverige. Det konstaterar Carl Wilhelm Becker när han kommer hit som resande försäljare för tyska färgfabriker och handelshus. TEXT BENGT CARLSSON BILD

Läs mer

PREDIKTIVA MODELLER I EN FÖRÄNDERLIG VÄRLD

PREDIKTIVA MODELLER I EN FÖRÄNDERLIG VÄRLD Går det att göra en framtidsprognos när marknaden förändras i rekordfart? PREDIKTIVA MODELLER I EN FÖRÄNDERLIG VÄRLD Datan du inte visste att du behövde är den som avgör huruvida du överlever på morgondagens

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2004 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730

DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2004 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730 DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2004 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730 Omsättningen 56,2 MSEK (44,7 MSEK). Rörelseresultatet 4,3 MSEK (3,0 MSEK). Stora publiksuccéer i Sverige med bla Barnaskrik och

Läs mer

TRENDSPANING - E-HANDEL UR ETT FASTIGHETSPERSPEKTIV NOVEMBER 2013 TOMAS KRUTH OCH RUDOLF ANTONI

TRENDSPANING - E-HANDEL UR ETT FASTIGHETSPERSPEKTIV NOVEMBER 2013 TOMAS KRUTH OCH RUDOLF ANTONI TRENDSPANING - E-HANDEL UR ETT FASTIGHETSPERSPEKTIV NOVEMBER 2013 TOMAS KRUTH OCH RUDOLF ANTONI INLEDNING Vi ser idag hur handeln omvandlas kraftigt när e handeln tar större del av den totala handeln.

Läs mer

3:e generationen laserskrivare. Imaje 7000-serien. Gör mer med mindre YOU MAKE IT, WE MARK IT

3:e generationen laserskrivare. Imaje 7000-serien. Gör mer med mindre YOU MAKE IT, WE MARK IT 3:e generationen laserskrivare Imaje Gör mer med mindre YOU MAKE IT, WE MARK IT En smart modulkonstruktion kan mer Imaje erbjuder en innovativ modulkonstruktion som består av tre separata komponenter (kontrollenhet,

Läs mer

ScandiDos AB (publ) (556613-0927)

ScandiDos AB (publ) (556613-0927) ScandiDos AB (publ) (556613-0927) Bokslutskommuniké för perioden 1 maj 2014 30 april 2015 Perioden 1 maj 2014 30 april 2015 Ny försäljningschef på plats i juni 2014 Första order på Delta 4 Discover från

Läs mer

Fitnesslösningar för hotell och spa

Fitnesslösningar för hotell och spa Fitnesslösningar för hotell och spa Välkommen 1 Globala fitnesslösningar 2 Hotellgym 4 Precor & Amer Sports 6 Precor-utrustning 8 Fitnessmiljöer Välrenommerade inom hospitality världen över Vi är stolta

Läs mer

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE Våra föreläsare och deras tillväxtnycklar Sedan 2010 har vi genomfört vårt populära tillväxtprogram och fler än 700 företagsledare och chefer

Läs mer

Vad är mobil-tv och hur ser den framtida konsumtionen av mobil-tv ut? Aspiro förvärvar mobil-tv bolaget Rubberduck 2006-09-29

Vad är mobil-tv och hur ser den framtida konsumtionen av mobil-tv ut? Aspiro förvärvar mobil-tv bolaget Rubberduck 2006-09-29 Vad är mobil-tv och hur ser den framtida konsumtionen av mobil-tv ut? Aspiro förvärvar mobil-tv bolaget Rubberduck 2006-09-29 1 Bakgrund Aspiro har idag förvärvat 100% av Rubberduck för ca 25,2 MSEK Aktieägarna/anställda

Läs mer

8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden.

8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden. 8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden. Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Statistik 4. Värden

Läs mer

EUROPAS MODERNASTE RÖRKLIPPNINGSANLÄGGNING FINNS NU PÅ AXELENT I HILLERSTORP

EUROPAS MODERNASTE RÖRKLIPPNINGSANLÄGGNING FINNS NU PÅ AXELENT I HILLERSTORP X-News Nr 2 2009 Nyheter & Notiser från Axelent AB www.axelent.se Problemlösare med unikt erbjudande» Läs mer på sid 4 NYTT SAMARBETS- AVTAL MED ASEAN Nu finns vi i 38 länder.» Läs mer på sid 3 EUROPAS

Läs mer

Innehåll. Kapitel 3 7. DK-koppplingsdosor 8 115 1,5 till 240 mm 2, IP 54 67. KV-normcentraler 116 145 upp till 63 A, 3 54 moduler, IP 54 65

Innehåll. Kapitel 3 7. DK-koppplingsdosor 8 115 1,5 till 240 mm 2, IP 54 67. KV-normcentraler 116 145 upp till 63 A, 3 54 moduler, IP 54 65 Innehåll Kapitel 3 7 DK-koppplingsdosor 8 115 1,5 till 240 mm 2, IP 54 67 KV-normcentraler 116 145 upp till 63 A, 3 54 moduler, IP 54 65 Kapsling med dörr 146-211 upp till 250 A, IP 66 Mi-kapslingar 212

Läs mer

Sverige tappar direktinvesteringar. Jonas Frycklund April, 2004

Sverige tappar direktinvesteringar. Jonas Frycklund April, 2004 Sverige tappar direktinvesteringar Jonas Frycklund April, 2004 1 Innehåll Sverige som spetsnation... 2 FN:s direktinvesteringsliga... 3 PROGNOS FÖR DIREKTINVESTERINGSLIGAN... 4 STÄMMER ÄVEN PÅ LÅNG SIKT...

Läs mer

Tillväxtverkets arbete med regional tillväxt

Tillväxtverkets arbete med regional tillväxt Tillväxtverkets arbete med regional tillväxt Lars Wikström 2016-01-22 Nationell myndighet med regional närvaro - 390 medarbetare - nio orter 1 Värt att fundera på Kommer företag att våga investera på platser

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juni 2015

Stockholms besöksnäring. Juni 2015 Stockholms besöksnäring. Under juni månad registrerades över 1 200 000 gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 6 jämfört med juni månad 2014. Cirka 60 av övernattningarna

Läs mer

3 Den offentliga sektorns storlek

3 Den offentliga sektorns storlek Offentlig ekonomi 2009 Den offentliga sektorns storlek 3 Den offentliga sektorns storlek I detta kapitel presenterar vi de vanligaste sätten att mäta storleken på den offentliga sektorn. Dessutom redovisas

Läs mer

Förslag till budget 2012 och inriktning för 2013 och 2014 för koncernen Stockholm Business Region

Förslag till budget 2012 och inriktning för 2013 och 2014 för koncernen Stockholm Business Region Tjänsteutlåtande Datum: Diarienr: 7 februari 2011 SBR 12-14/2011 Handläggare: Telefon: Lena Häggdahl 08-508 28095 lena.haggdahl@stockholm.se Till Styrelsen för Stockholm Business Region Förslag till budget

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Augusti 2015

Stockholms besöksnäring. Augusti 2015 Stockholms besöksnäring. Under augusti månad registrerades över 1,5 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 7 jämfört med augusti månad 2014. Cirka 60 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Oktober 2015

Stockholms besöksnäring. Oktober 2015 Stockholms besöksnäring. Under oktober månad registrerades över 1,1 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 7 jämfört med oktober månad 2014. Cirka 68 av övernattningarna

Läs mer

DIFFERENTIERING. småföretagarens dilemma. Lena Nordin-Andersson. Nordinspire Communication AB 2016

DIFFERENTIERING. småföretagarens dilemma. Lena Nordin-Andersson. Nordinspire Communication AB 2016 DIFFERENTIERING småföretagarens dilemma Lena Nordin-Andersson Sedan jag startade jag mitt företag 1998 har jag haft minst tre ord i mitt bakhuvud som jag har velat att mina kunder och min omgivning ska

Läs mer

Bolagsstiftarnas guide till. Snabbt, tryggt, enkelt. Bolagsstiftarna AB

Bolagsstiftarnas guide till. Snabbt, tryggt, enkelt. Bolagsstiftarna AB 2016 Bolagsstiftarnas guide till Snabbt, tryggt, enkelt Bolagsstiftarna AB Charlotte Wiberg Vice VD Patrik Nilsson VD Ansvarig snabbavveckling Snabbavveckla tryggt med oss Vi har nu funnits i branschen

Läs mer

Delårsrapport Period: 2014-07-01 2014-09-30

Delårsrapport Period: 2014-07-01 2014-09-30 Delårsrapport Period: 2014-07-01 2014-09-30 Tredje kvartalet 2014 i sammanfattning (f.g. års siffor inom parantes) Nettoomsättning för perioden uppgick till 20,9 mkr (0,8 mkr) Rörelseresultat för perioden

Läs mer

Passagerarrederierna en stark del av Sveriges turistnäring Passagerarrederiernas Förening PRF

Passagerarrederierna en stark del av Sveriges turistnäring Passagerarrederiernas Förening PRF Passagerarrederierna en stark del av Sveriges turistnäring Passagerarrederiernas Förening PRF Passagerarrederierna marknadsför Sverige! Passagerarrederierna har en central roll i den svenska rese- och

Läs mer

Samarbete ökar tillgängligheten för Micros produkter

Samarbete ökar tillgängligheten för Micros produkter Micro Holding AB (publ) Org. nr 55622-666 Delårsrapport 1 januari 3 juni 27 Samarbete ökar tillgängligheten för Micros produkter Micro Holding ABs nettoomsättning ökade under första halvåret till 74,7

Läs mer

Företagskompassen, 10 mars 2010: Svenskt företagsklimat behöver bli bättre

Företagskompassen, 10 mars 2010: Svenskt företagsklimat behöver bli bättre Företagskompassen, 10 mars 2010: Svenskt företagsklimat behöver bli bättre Jobs and Society NyföretagarCentrum och SEB har låtit 3 000 personer svara på frågor om hur de ser på det svenska företagsklimatet.

Läs mer

VAD ÄR CONTENT MARKETING?

VAD ÄR CONTENT MARKETING? VAD ÄR CONTENT MARKETING? Content marketing är kommunikation som är relevant och intressant för mottagaren. Det bygger på principen att själva INNEHÅLLET I SIG HAR ETT STORT VÄRDE för mottagaren. Genom

Läs mer

Då jag i likhet med flertalet filmare står utanför Filmavtalet så vill jag yttra mig.

Då jag i likhet med flertalet filmare står utanför Filmavtalet så vill jag yttra mig. Remissyttrande över Ds 2015:31 Framtidens filmpolitik Regeringskansliet Kulturdepartementet 103 33 STOCKHOLM 2015-06-10 Då jag i likhet med flertalet filmare står utanför Filmavtalet så vill jag yttra

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Februari 2016

Stockholms besöksnäring. Februari 2016 Stockholms besöksnäring. Under februari månad registrerades närmare 820 tusen gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 12 jämfört med februari månad 2015. Cirka 70 av övernattningarna

Läs mer

För 2016 söker således Åre 2019 AB ett marknadsföringsstöd avseende Audi FIS Alpine World Cup City Event Stockholm om 500 000 SEK.

För 2016 söker således Åre 2019 AB ett marknadsföringsstöd avseende Audi FIS Alpine World Cup City Event Stockholm om 500 000 SEK. Inledning Tisdagen den 2 februari 2016 arrangeras den första Audi FIS Alpine World Cup någonsin i Stockholm. Arrangör för tävlingen är Åre 2019 AB tillsammans med Svenska Skidförbundet och SkiStar AB.

Läs mer

Besöksnäringen lyfter! - med samarbete, hållbarhet och ett attraktivt företagsklimat

Besöksnäringen lyfter! - med samarbete, hållbarhet och ett attraktivt företagsklimat Besöksnäringen lyfter! - med samarbete, hållbarhet och ett attraktivt företagsklimat Katrien Vanhaverbeke, Arena för Tillväxt Uppsala län, 3 november 2015 28 miljoner vill komma till Sverige Hur många

Läs mer

Inbjudan till förvärv av aktier i Webbster Media Group AB (publ)

Inbjudan till förvärv av aktier i Webbster Media Group AB (publ) Inbjudan till förvärv av aktier i Webbster Media Group AB (publ) Företrädesrätt för befintliga aktieägare med en teckningsrabatt på 20 procent Webbster Media Group AB (publ) 556900-8336 Järnvägsgatan 7

Läs mer

Kundcase. Lumesse effektiviserar Statoils rekryteringsprocess

Kundcase. Lumesse effektiviserar Statoils rekryteringsprocess Kundcase Lumesse effektiviserar Statoils rekryteringsprocess professionell rekrytering Överblick av utmaningar, fördelarna och resultatet. Om Statoil Statoil är ett integrerat olje- och gasföretag med

Läs mer

Workshop FÖRPACKNINGAR 2025 FÖRPACKNINGAR IDAG VAD KRÄVS

Workshop FÖRPACKNINGAR 2025 FÖRPACKNINGAR IDAG VAD KRÄVS Workshop FÖRPACKNINGAR FÖRPACKNINGAR Hur interagerar konsumenter med förpackningar idag? Idagsläget är det viktigaste fokuset kring förpackningar att de ska vara säkra i transportkedjan och skydda produkten.

Läs mer

Enjoy Group AB u.n.t EasyFill AB(publ): rapport Q1 2013

Enjoy Group AB u.n.t EasyFill AB(publ): rapport Q1 2013 Enjoy Group AB u.n.t EasyFill AB(publ): rapport Q1 2013 Omsättningen i Enjoy Group AB u.n.t EasyFill AB (publ), org nr 556653-2924, landade på 4 952 KSEK (8 808 KSEK) Q1 2013. Våren 2012 beslutade styrelsen

Läs mer

Bokslutskommuniké 2003 för Seven Nox AB org. nr 556645-5893 för verksamhetsåret 2003.

Bokslutskommuniké 2003 för Seven Nox AB org. nr 556645-5893 för verksamhetsåret 2003. Seven Nox AB driver ett säljnätverk i Sverige, Norge, Danmark och Finland och är under etablering i Italien. Sevens nuvarande kunderbjudande är fast och mobiltelefoni till konkurrenskraftiga priser. Seven

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 3 MÅNADER, JANUARI MARS 2011

DELÅRSRAPPORT 3 MÅNADER, JANUARI MARS 2011 DELÅRSRAPPORT 3 MÅNADER, JANUARI MARS 2011 Nästa generations polarisationsmodulator baserad på LC-Tecs patentsökta teknologi. Produkten DepthQ marknadsförs av Lightspeed Design Inc. LC-Tec Holding AB Org

Läs mer

Medicon Village Village driver projekt för framtidens hållbara och innovativa boende

Medicon Village Village driver projekt för framtidens hållbara och innovativa boende Future Living Medicon Village Village driver projekt för framtidens hållbara och innovativa boende Medicon Village har nu funnits i 4 år och byggnaderna börjar fyllas. En stor mängd nya byggrätter finns

Läs mer

Tal av vd Lars-Erik Aaro på LKAB:s årsstämma den 27 april 2011 på Luleå tekniska universitet

Tal av vd Lars-Erik Aaro på LKAB:s årsstämma den 27 april 2011 på Luleå tekniska universitet Tal av vd Lars-Erik Aaro på LKAB:s årsstämma den 27 april 2011 på Luleå tekniska universitet 2010 fyllde LKAB 120 år. Det är i sig fantastiskt. Nästan svårt att förstå... 120 år. Man måste stanna upp lite

Läs mer

EasyFill AB (publ) 556653-2924 Kvartalsrapport 1 2014.

EasyFill AB (publ) 556653-2924 Kvartalsrapport 1 2014. 6 maj 2014, Bräcke EasyFill AB (publ) 556653-2924 Kvartalsrapport 1 2014. Omsättningen i EasyFill AB (publ), org nr 556653-2924, uppgick till 6 149 TKR (4 965 TKR) under kvartal 1 2014. Omsättningen har

Läs mer

Så kan vi främja ti Il växt i Sala genom att arbeta strategiskt med film, TV och digitala media

Så kan vi främja ti Il växt i Sala genom att arbeta strategiskt med film, TV och digitala media Bilaga KS 201 6 / 6/ 1 lnk. I.I I FILMREGION St\U.\ :\u,v,,\,un Kommunstyrelsens förvaltning?ulö -O i- 1 1 Fördel Sala Så kan vi främja ti Il växt i Sala genom att arbeta strategiskt med film, TV och digitala

Läs mer

Entreprenören i fokus, v 17, 22-26 april 2013

Entreprenören i fokus, v 17, 22-26 april 2013 Måndag 22/4 kl 8.00-9.00, Munktell Science Park Arr: Eskilstuna kommun Hur får vi ut ny energieffektiv teknik på marknaden? Per Ekstorm berättar hur Eskilstuna kommun erbjuder företag att testa och utvärdera

Läs mer

Därför prioriterar VINNOVA satsningar inom testverksamhet

Därför prioriterar VINNOVA satsningar inom testverksamhet Därför prioriterar VINNOVA satsningar inom testverksamhet Test & demo ett sätt att stärka konkurrenskraften för Sverige Filip Kjellgren Agenda 1)Sveriges innovationssystem och utmaningar 2)Testverksamhet

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst 2015-2017

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst 2015-2017 1 (13) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Jag är glad att se så många här idag. En årsstämma är ett tillfälle både att summera det gångna året och förstås att blicka framåt.

Jag är glad att se så många här idag. En årsstämma är ett tillfälle både att summera det gångna året och förstås att blicka framåt. Ordföranden, aktieägare, gäster, Jag är glad att se så många här idag. En årsstämma är ett tillfälle både att summera det gångna året och förstås att blicka framåt. Jag vill ta detta tillfälle i akt att

Läs mer

BLI EN AV OSS. En presentation om tjänster, produkter och avtal

BLI EN AV OSS. En presentation om tjänster, produkter och avtal BLI EN AV OSS En presentation om tjänster, produkter och avtal TILLSAMMANS ÄR VI STARKA! Vi är Sveriges äldsta fackhandelskedja men med ett nytt och ungt gemensamt varumärke, Happy Homes. Detta fyller

Läs mer

CISL Gruppen AB (publ)

CISL Gruppen AB (publ) CISL Gruppen AB (publ) Delårsrapport, 1 januari 31 augusti 2005 Intäkter uppgick till 7,186 (1,733 )Mkr Resultatet för perioden uppgick till -0,971(-3,085)Mkr Positivt rörelseresultat under andra tertialet

Läs mer

Letar efter. En projektledare.

Letar efter. En projektledare. Letar efter En projektledare. Företaget Wiminvest?! Wiminvest hjälper företag och organisationer att öka i konkurrenskraft genom att göra dem bättre på att attrahera, utveckla och framför allt behålla

Läs mer

Det ekonomiska läget i Europa - Maj 2013- Jan Bergstrand

Det ekonomiska läget i Europa - Maj 2013- Jan Bergstrand Det ekonomiska läget i Europa - Maj 2013- Jan Bergstrand 1 Utvecklingen i några viktiga regioner - Ändring i BNP, % per år - 14 12 - - 10 8 6 4 2 0-2 -4-6 2000 2002 2004 2006 2008 2010 2012 OECD, Nov -12

Läs mer

Affärsutvecklingsprocess för turismnäringen i Västmanland

Affärsutvecklingsprocess för turismnäringen i Västmanland Affärsutvecklingsprocess för turismnäringen i Västmanland Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) ansvarar för samordningen och utvecklingen av turismen i Västmanlands län. Syftet med Turismfunktionen

Läs mer

SVENSKT KVALITETSINDEX. Energi 2015. SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se

SVENSKT KVALITETSINDEX. Energi 2015. SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se SVENSKT KVALITETSINDEX Energi 2015 SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se 2 För ytterliga information besök vår hemsida (www.kvalitetsindex.se) eller kontakta; Maria Söder telefon: 070 220 89

Läs mer

Tourism in Skåne. Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre

Tourism in Skåne. Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre Tourism in Skåne Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre VÅRT UPPDRAG Som Skånes officiella marknadsbolag för besöksnäringen marknadsför, säljer och utvecklar vi Skåne som destination. Vi ska öka antalet

Läs mer

Systemair AB Roland Kasper, CEO Anders Ulff, CFO

Systemair AB Roland Kasper, CEO Anders Ulff, CFO Systemair AB Roland Kasper, CEO Anders Ulff, CFO Ventilation World Wide 6,1 mdr kr 2015/16 49 länder 4 900 anställda NASDAQ OMX Nordic Exchange Export till fler än 100 länder 93% av försäljning utanför

Läs mer

Projektinnehåll Work Packages

Projektinnehåll Work Packages Projektinnehåll Work Packages Matresor - Jämtland Härjedalen ii Jämtlands Matresor Innehållsförteckning Work package I - Analys och FoU - Matresor Marknadsanalyser av reseanledning Mathantverk... 1 Produkt/

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag EN INTRODUKTION Materialet tillhör Idenfors & Idenfors AB och får användas av dig som kursdeltagare eller prenumerant av vårt nyhetsbrev, men inte kopieras, säljas eller användas

Läs mer

Globala värdekedjor. så påverkar de utrikeshandeln

Globala värdekedjor. så påverkar de utrikeshandeln Globala värdekedjor så påverkar de utrikeshandeln 1 GLOBALA VÄRDEKEDJOR 2 Innehåll Vad är globala värdekedjor? 4 Hur påverkas exportmåtten? 6 Vilken betydelse har tjänsteexporten? 8 Vilka konsekvenser

Läs mer

Koncernens nettoomsättning för första kvartalet uppgick till 4,0 (3,0) Resultatet per aktie uppgick för första kvartalet till -0,38 (-1,0) SEK

Koncernens nettoomsättning för första kvartalet uppgick till 4,0 (3,0) Resultatet per aktie uppgick för första kvartalet till -0,38 (-1,0) SEK AGELLIS Group AB (publ.) Delårsrapport januari-mars 2008 Koncernens nettoomsättning för första kvartalet uppgick till 4,0 (3,0) Resultatet för första kvartalet uppgick till -1,9 (-4,2) MSEK Resultatet

Läs mer

pelle snickars, kb torsdag den 21 oktober 2010

pelle snickars, kb torsdag den 21 oktober 2010 en översikt pelle snickars, kb torsdag den 21 oktober 2010 http://pellesnickars.se/index.php?s=books ? > man förstår youtube illa om man tror att sajten bara handlar om underhållning torsdag den 21 oktober

Läs mer

Enjoy Group AB (publ): Delårsrapport kvartal 1 2010

Enjoy Group AB (publ): Delårsrapport kvartal 1 2010 Enjoy Group AB (publ): Delårsrapport kvartal 1 2010 Nyckeltal i koncernen 3 månader 2010 03 31 (2009 03 31) Omsättning 8 953 068 (7 001 366) Rörelseresultat 1 790 525 (492 219) Resultat före skatt 2 085

Läs mer

STYRELSEAKADEMIEN DALARNA

STYRELSEAKADEMIEN DALARNA STYRELSEAKADEMIEN DALARNA Årsbokslut För StyrelseAkademien Dalarna Ideell Förening 802465-9065 Räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Sida 2-5 Resultaträkning

Läs mer

Investor Brief. INBLICK: Boom för den asiatiska medelklassen

Investor Brief. INBLICK: Boom för den asiatiska medelklassen MEDELKLASSEN I ASIEN NOVEMBER 2015 INBLICK: Boom för den asiatiska medelklassen De senaste decennierna har en rad asiatiska länder tagit ett ekonomiskt tigersprång, vilket kan komma att vända upp och ner

Läs mer

Marika Sand de Soto GRAPHIC DESIGNER. Stockholm. contact@marika.se +46706724952 mobile

Marika Sand de Soto GRAPHIC DESIGNER. Stockholm. contact@marika.se +46706724952 mobile Marika Sand de Soto GRAPHIC DESIGNER SAMMANFATTNING AV MIN KARRIÄR Jag har närmare tio års erfarenhet av formgivning inom digital media. Jag har även jobbat mycket med 3D, flash, bildretusch och en del

Läs mer

Catena Media publicerar prospekt i samband med notering på Nasdaq First North Premier

Catena Media publicerar prospekt i samband med notering på Nasdaq First North Premier EJ FÖR DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, KANADA, NYA ZEELAND, HONG KONG JAPAN, SCHWEIZ, SYDAFRIKA ELLER ANNAT LAND TILL VILKET SÅDAN DISTRIBUTION ELLER

Läs mer

2013-09-09. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020.

2013-09-09. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020. 1 Inledning Regionförbundets uppdrag är att på olika sätt medverka till att regionen utvecklas så att fler människor

Läs mer

DÄRFÖR TILLVERKAR VI I SVERIGE Innovatum 20160127 BUSINESS SWEDEN 1 FEBRUARY, 2016 1

DÄRFÖR TILLVERKAR VI I SVERIGE Innovatum 20160127 BUSINESS SWEDEN 1 FEBRUARY, 2016 1 DÄRFÖR TILLVERKAR VI I SVERIGE Innovatum 20160127 BUSINESS SWEDEN 1 FEBRUARY, 2016 1 Investment Area Manufacturing ett långsiktigt engagemang inom statliga investeringsfrämjande på Business Sweden, lanserat

Läs mer

Förändringarnas marknad

Förändringarnas marknad Konferens, 19 oktober 2012, Stockholm Förändringarnas marknad Bekräftade talare: Olof Persson, koncernchef, AB Volvo Laurent Leksell, grundare, Elekta Jan Carlson, koncernchef, Autoliv Hans Timmer, Världsbanken

Läs mer

BEFPAK-Folkmängd Tabell C20KF: Utrikes födda och födda i Sverige med båda¹ föräldrarna födda utomlands efter ursprungsland, kön och ålder.

BEFPAK-Folkmängd Tabell C20KF: Utrikes födda och födda i Sverige med båda¹ föräldrarna födda utomlands efter ursprungsland, kön och ålder. 1 (8) Samtliga Födda i Danmark Födda i Finland Födda i Norge Födda i 448 1 6 6 2 13 19 27 29 62 185 35 17 11 6 6 1 644 1 9 1 5 18 9 14 25 37 74 277 57 32 26 29 12 7 59 6 6 4 1 2 2 1 2 3 3 18 34 4 6 2 2

Läs mer

Peter Rothschild, VD, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Jan Annwall, vvd, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Website: www.biogaia.se

Peter Rothschild, VD, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Jan Annwall, vvd, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Website: www.biogaia.se Pressmeddelande 22 augusti, 2003 (7 sidor) BioGaia AB Delårsrapport 1 januari 30 juni, 2003 Finansiell utveckling under första halvåret 2003 - Omsättningen uppgick till 24,3 miljoner kronor vilket är en

Läs mer

INVEST HALLAND EN KÄLLA AV AFFÄRSMÖJLIGHETER

INVEST HALLAND EN KÄLLA AV AFFÄRSMÖJLIGHETER INVEST HALLAND EN KÄLLA AV AFFÄRSMÖJLIGHETER Att mötas är att växa, brukar det sägas. Oftast handlar det om när människor möts under de bästa av förutsättningar. Men det kan lika gärna handla om företag.

Läs mer