ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott (32) Plats och tid Åsele kommunhus Beslutande Bert-Rune Dahlberg(s) Christer Hedman(åp) K Sune Almroth(s) Övriga deltagande Erik Wallin 153 Bo Wallin 152, 169 Anders Westman Golfklubben 169 Åke Åslund Golfklubben 169 Birgitta Lindström Golfklubben 169 Lars-Ove Hedman teknisk chef Nils-Petter Grenholm ekonomichef 151, 156, Ove Nordin tjänsteman ÅNS 161, , 168 Martin Persson datasamordnare 157, 173 Agneta Persson sekr Utses att justera Christer Hedman Justeringens plats och tid Kommunkansliet Åsele, kl Sekreterare Paragrafer Agneta Persson Ordförande Justerare Bert-Rune Dahlberg Christer Hedman ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ s arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunkontoret Åsele Agneta Johansson Utdragsbestyrkande

2 s arbetsutskott KS Taxor och avgifter har beslutat att inte höja några taxor och avgifter som berör nämndens verksamhet. Nämnden vill ha vetskap om vad detta beslut innebär ekonomiskt. Socialnämndens arbetsutskott beslutar, , 57 att uppdra till kamrer Karin Orädd att göra en beräkning av nämndens inkomstbortfall. Kamrer Karin Orädd redovisar beräkningar på minskade intäkter p g a kommunfullmäktiges beslut att inte höja någon taxa/avgift för nämnden bortfallet för nämnden är ca kr. Socialnämndens arbetsutskott beslutar att föreslå socialnämnden, , 10 att hemställa hos kommunfullmäktige om kompensation för minskade intäkter på kr. Karin Orädd informerar om uträkningarna som medfört minskade intäkter för nämnden p g a fullmäktiges beslut att inte höja taxor och avgifter som nämnden budgeterat inför år Socialnämnden beslutar, , 10 att hemställa hos kommunfullmäktige om kompensation för minskade intäkter på kr att hemställa hos kommunfullmäktige om hjälp att tillämpa omvårdnads- och hemtjänstavgifterna då dessa bygger på lagar och avtal. s arbetsutskott beslutar, , 31 att återremittera ärendet för komplettering avseende underlag för minskade intäkter. Kamrer Karin Orädd har sammanställt ett underlag för de minskade intäkterna.

3 s arbetsutskott Socialnämnden beslutar att överlämna gjort underlag på minskade intäkter på kr och än en gång hemställa om kompensation. s arbetsutskotts förslag till kommunstyrelsen beslutar att avslå begäran om kompensation.

4 s arbetsutskott KS Genomlysning av äldre- och handikappomsorgen i Åsele kommun - rapport Vid kommunstyrelsens sammanträde i februari 2009 beslutades om en genomlysning av socialnämndens verksamhet. Arbetet är klart och gjord rapport redovisades av konsult Dan Johansson, Umeå och lokal projektledare Ulla Norrman, Åsele. s arbetsutskott beslutar att notera informationen att inbjuda konsult och lokal projektledare till kommunstyrelsens sammanträde den 11/6. Konsult Dan Johansson och lokal projektledare Ulla Norrman redovisade rapport och slutsatser för kommunstyrelsen. Bert-Rune Dahlberg(s) yrkar att en styrgrupp bestående av representanter från kommunstyrelsen och socialnämnden utses, att en processledare utses och att en första avrapportering sker vid kommunstyrelsens sammanträde i november. beslutar , 59 att bifalla Bert-Rune Dahlbergs yrkande att kommunstyrelsens arbetsutskott utgör kommunstyrelsens representanter i styrgruppen. Ordföranden informerar om att det åtgärdsförslag som redovisats tidigare. Eftersom ombyggnaden av Åseborg har strukits i investeringsbudgeten fortsätter arbetet med de andra åtgärdsförslagen. beslutar att notera informationen.

5 s arbetsutskott Socialnämnden beslutar att meddela kommunstyrelsen att nämnden ännu en gång tagit del av genomlysningen och undrar om genomlysningens förslag skall genomföras. Antecknas till protokollet att nämnden har till vissa delar genomfört utredarnas goda råd. Soc chef informerar i ärendet. Genomlysningen utmynnade i följande förslag till beslut: 1) bör uppdra till ekonomikontoret att för framtiden samordna redovisning av kostnaderna för omsorg och vård av äldre i Åsele kommun så att jämförelser kan göras på ett relevant sätt med jämförbara kommuner. 2) bör överväga att ta initiativ till att samråd med de fackliga organisationerna teckna ett samverkansavtal för att därigenom uppnå dels en smidigare men bättre samverkan mellan parterna 3) bör på den politiska nivån föra diskussioner om betydelsen av hållfasta och tidsmässigt anpassade ledningsbeslut rörande verksamhetens utformning och innehåll 4) bör uppdra till socialnämnden att snarast ta initiativ till åtgärder som syftar till att åstadkomma lokalmässigt färre boenden för äldre än vad som nu är fallet och på så sätt åstadkomma en effektivare organisation 5) bör uppdra till socialnämnden att i samråd med kommunledningen göra en översyn av gällande riktlinjer för personalpolitiken främst vad som avser ledigheter, semesterförläggning m m allt i syfte att förtydliga att riktlinjer är till för att efterföljas 6) bör föreslå att socialnämnden gör en översyn av arbetsscheman för kommunens sjuksköterskor enligt rapporten samt att likaledes överväga behovet av förändringar för nattsjuksköterskor i samarbete med landstinget 7) bör föreslå att socialnämnden i särskild ordning klargör behovet av och riktlinjer för hus rörligheten hos personal inom omsorgen och vården för äldre i Åsele generellt skall tillämpas

6 s arbetsutskott ) bör besluta att till socialnämnden överlämna förslag om förändrad organisation för anskaffning av vikarier enligt ovanstående rapport 9) bör föreslå socialnämnden att genomföra förändring i arbetsinnehåll och uppgifter för enhetscheferna inom omsorgen och vården för äldre i Åsele kommun 10) bör besluta att under förutsättning att ovanstående att-satser beslutas precisera fortsatt arbete i projektform som visar vad, hur och när besluten ska genomföras. Punkt 1, är ej genomförd Punkt 2, förhandlingar pågår mellan fack och personalutskott Punkt 3, enl upprättad tidsplan klart hösten 2011 Punkt 4, har strukits i investeringsbudgeten 2010 Punkt 5, är genomfört av socialnämnden Punkt 6, genomfört på prov av socialnämnden Punkt 7, är genomfört av socialnämnden Punkt 8, kan ej genomföras då andra förvaltningar var negativa Punkt 9, ej genomfört hänger delvis ihop med punkt 4 Punkt 10, styrgrupp och processledare är utsedd s arbetsutskotts förslag till kommunstyrelsen beslutar att uppdra till ekonomikontoret att för framtiden samordna redovisning av kostnaderna för omsorg och vård av äldre i Åsele kommun så att jämförelser kan göras på ett relevant sätt med jämförbara kommuner att ombyggnation Åseborg tas med i investeringsbudgeten att uppdra till socialnämnden att behandla de punkter som gäller socialnämndens verksamhetsområde.

7 s arbetsutskott KS MB Förfrågan angående förvärv av fastigheterna Åsele 1:81 och Söråsele 1:22 Tekniske chefen Lars-Ove Hedman begär synpunkter från Miljö- och byggnadsnämnden på en ev. försäljning av Åsele 1:81 och del av Söråsele 1:22 i Åsele samhälle till Erik Wallin Åsele, för uppförande av permanentbostad och mindre industrihus. Miljö- och Byggnadsnämnden beslutar att föreslå kommunstyrelsen försälja del av fastigheten Åsele 1:81 och del av Söråsele 1:22 till Erik Wallin Movägen 12, Åsele. att meddela Erik Wallin att innan försäljning sker ska en ny markanvändningsplan (detaljplan) för området upprättas. att låta det ev. försålda området, ingå i förestånde detaljplaneändring av detaljplan 41 som även berör fastigheterna Åsele 1:137 och 1:138, där det ska klargöras både pågående och kommande markanvändning i området. att innan arbetet med ny detaljplan för området påbörjas, teckna exploateringsavtal med berörda fastighetsägare och intressent av utvidgningen av markanvändningsområdet. s arbetsutskott beslutar att tekn chef får i uppdrag att inhämta kompletterande uppgifter från Erik Wallin. Erik Wallin informerade om sina planer. s arbetsutskotts förslag till kommunstyrelsen beslutar att försälja del av fastigheten 1:81 och del av Söråsele 1:22(endast marken ovanför dämningsgränsen) för 5 kr/m2 att om intresse finns kan eventuellt nyttjanderättsavtal upprättas för del av marken mot älven.

8 s arbetsutskott KS Anhållan om köp av fastigheten Snickare 18 Jonas Dannborg Jonas Dannborg anhåller om att få köpa del av den fastighet som Åsele kommun köpte av Statoil. Jonas och Sverker Dannborg avser att bygga en trafikbutik, med försäljning av där tillhörande sortiment samt turistinformation. Ett antal toaletter kommer också att uppföras. Storleken på byggnaden uppskattas till ca 250 m2 varav butik till 150 m2. s arbetsutskott beslutar att uppdra till ordföranden och Åsele Näringslivsstiftelsens tjänsteman att samråda med de olika parterna; Dannborg, Åselegrillen och Vägverket och lämna förslag till lösning av ärendet. s arbetsutskotts förslag till kommunstyrelsen beslutar att sälja fastigheten Snickaren 18 till Jonas Dannborg.

9 s arbetsutskott KS Försäljning av fastigheten Alen 8 Som en följd av kommunens avtal med Statens Bostadskreditnämnd har fastigheten Alen 8 förvärvats från Stiftelsen Åselehus. Enligt avtalet skall fastighen rivas alternativt omvandlas till verksamhetsbyggnad. Statens Bostadsomvandling AB har meddelat att man genom sitt helägda dotterbolag Norecic AB är beredd att förvärva fastigheten Alen 8 för 1 krona samt därefter omvandla fastigheten för annan verksamhet än permanentboende. Detta förfarande är i full överensstämmelse med avtalet mellan Åsele Kommun och Statens Bostadskreditnämnd. s arbetsutskotts förslag till kommunstyrelsen beslutar att sälja fastigheten Alen 8 till Norecic AB för 1 kr.

10 s arbetsutskott KS Delårsbokslut Förslag till delårsbokslut föreligger. s arbetsutskotts förslag till kommunstyrelsen beslutar att notera informationen.

11 s arbetsutskott KS Ansökan om arrende av jaktmark och del i viltvårdsområde Lars Olmenius ansöker om arrende av jaktmark och del i viltvårdsområde. s arbetsutskott beslutar att upplåta jakträtt i Avasjö avseende älg och småvilt till Lars Olmenius för en tidsperiod av ett år.

12 s arbetsutskott KS Ansökan om bidrag till thailändska bärplockare En ansökan om bidrag till de thailändska bärplockare som kom till Sverige Sommaren 2009 anlände ett stort antal thailändska bärplockare till norra Sverige för att plocka bär. För att finansiera resan pantsatte de allt de ägde och då förtjänsten uteblev är det nu svårt skuldsatta för resten av sina liv och förlorar sina hem och risfält. För att försöka bistå bärplockarna har en förening i Överkalix bildats i samarbete med Svenska kyrkan och Studiefrämjandet. s arbetsutskott beslutar att avslå ansökan.

13 s arbetsutskott KS Medborgarförslag angående flaggning på särskilda boenden Annelie Grahn inlämnar följande medborgarförslag: Att Åsele räddningstjänst sköter om flaggningen vid våra särskilda boenden på allmänna flaggdagar. Det är viktigt att våra äldre får se flaggan hissad under allmänna flaggdagar. Det ger en känsla av högtid och tradition. beslutar att överlämna förslaget till kommunstyrelsen för beredning. s arbetsutskott beslutar att meddela att man anser att detta är en fråga som bör kunna skötas av verksamheten men överlämnar ärendet för yttrande till socialnämnden.

14 s arbetsutskott KS Skrivelse från Sveriges Pensionärsförbund omorganisation Bernt Hellman, ordförande i SPF-Klippan (Sveriges Pensionärsförbund) föreslår att KPR(Kommunala Pensionärsrådet) omorganiseras att ligga direkt under kommunstyrelsen och att dess ordförande även är ordförande i KPR. Föreningen föreslår även att ett arbetsutskott inrättas för KPR som förbereder ärenden som ska behandlas i KPR. Föreningen säger att ovanstående organisation har införts i Lycksele och har visat sig vara framgångsrik. Reglementet bör även revideras för att överensstämma med den nya organisationen. s arbetsutskott beslutar att avslå ansökan s arbetsutskotts förslag till kommunstyrelsen beslutar att en sammanslagning sker av handikapprådet och pensionärsrådet. beslutar föreslå kommunfullmäktige att en sammanslagning sker av handikapprådet och pensionärsrådet. Ordföranden meddelar att kommunstyrelsens förslag översänds till socialnämnden för beredning. har föreslagit att Kommunala Pensionärsrådet och Kommunala Handikapprådet skall slås samman. Socialnämndens arbetsutskott beslutar att inhämta Handikapprådets och Pensionärsrådets yttrande. Yttrande har inkommit från Kommunala Handikapprådet, SPF Klippan och ett muntligt yttrande från Fredrika PRO.

15 s arbetsutskott Kommunala Handikapprådet beslutade att i yttrande till SN AU gå emot förslaget att råden slås ihop. Det kommer inte att fungera att frågor som berör pensionärsorganisationer och handikapporganisationer skulle samsas inom samma råd. Ser inga fördelar med detta förslag då många organisationer skulle hamna utanför KHR och KPR eller att det skulle bli alldeles för många ledamöter och suppleanter. SPF Klippan skriver i sitt yttrande följande: Den dagsaktuella debatten utvisar att det finns olikheter i inriktningen av frågor för äldre människor och för funktionshindrade personer. Då det i remitterade förslaget saknas redovisning av argument och motiv, avvisas helt den förslagna åtgärden. SPF förordar att debatten i kommunen bör handla om hur arbetet i Kommunala Pensionärsrådet och Kommunala Handikapprådet skall utvecklas och förbättras samt hur samråd och inflytande skall kunna ökas till gagn för samhällsutvecklingen i Åsele. SPF Klippan avstyrker förslag att lägga samman Kommunala Pensionärsrådet och Kommunala Handikapprådet, samt hemställer att kommunstyrelsen inbjuder pensionärs- och handikappföreningarna till sammankomst för att diskutera former för utvecklad samverkan med kommunens organ för samhällsutveckling och samhällsplanering. Fredrika PRO säger i ett muntligt yttrande att man tycker att de båda råden kan slås samman. Socialnämnden beslutar att föreslå kommunstyrelsen att avstyrka förslag på sammanslagning av Kommunala Handikapprådet och Kommunala Pensionärsrådet att föreslå kommunstyrelsen att träffa båda råden för diskussion hur de ska kunna öka sitt medbestämmande. s arbetsutskott beslutar att för närvarande ej göra någon förändring i organisationen att arbetsutskottet träffar de båda råden för diskussion. ----

16 s arbetsutskott KS Anbud fastigheten Bryggaren 1 Åsele kommun har inbjudit till anbudsgivning på före detta bryggerifastigheten Bryggaren 1. Sista anbudsdag Fyra anbud har inkommit varav ett är försent inkommet; 1 Henrik Trysberg, Berndt Bokestig, Magnus Gustavsson 2 JM Bargain Store LTD uk filial genom Mikael Haglund 3 Åsele Traktortjänst 4 Raida Al Yamani för sent inkommen s arbetsutskott beslutar att ordföranden, tekn chef och Åsele Näringslivsstiftelses tjänsteman får i uppdrag att arbeta vidare med ärendet.

17 s arbetsutskott KS Anbudsförfrågan på ramavtal för rep- och underhållstjänster Nuvarande ramavtal löpte ut varför ny upphandling sker. Vid anbudstidens utgång förelåg anbud enligt följande. Område Bygg: B Holmgren Bygg AB, B-Å J:s Byggservice, Lasses Bygg & Fix, M.G:s Bygg & Rep, Jost Bygg AB och Timra AB. Lägsta pris lämnat av B Holmgren Bygg AB. Alla övriga har lämnat likalydande anbud med ett högre pris. Område VVS: NVS Installation AB och BB-rör. Lägsta pris lämnat av NVS Installation AB. Område Plåt/vent: B Holmgren Bygg AB. Tekniska chefen föreslår att avtal tecknas med samtliga anbudsgivare med turordning enligt förfrågningsunderlaget dock med undantag för anbudsgivare med likalydande anbud på Bygg vilka tilldelas plats 2 genom ett rullande förfarande. s arbetsutskott beslutar att bifalla tekniske chefens förslag att avtalen gäller under tiden Beslutet har överklagats av B-ÅJ:s Byggservice och Jost Bygg AB. I sin överklagan anför man att kommunen antagit ett orimligt lågt anbud samt att företaget bedriver osund konkurrens och att företaget inte skattar i kommunen. Tilldelningsbesked har tillställts samtliga anbudsgivare Avtal har ingåtts med B Holmgrens Bygg AB och Timra i Åsele AB. Enligt LOU skall begäran om överprövning av beslut tillställas Förvaltningsrätten inom 10 dagar från den tidpunkt tilldelningsbesked mottagits. Företagen har informerats om detta och tillfrågats om begäran om överklagan ska vidarebefordras till Förvaltningsrätten eller ej.

18 s arbetsutskott s arbetsutskott beslutar att notera informationen.

19 s arbetsutskott KS Industrilokaler VT informerade om det behov som för närvarande finns på industrilokaler i kommunen. Styrelsen konstaterade att nybyggnation av industrilokaler är nödvändig för att tillgodose det önskemål som företag presenterat för sin verksamhet och expansion. Förfrågan om industrilokaler i Åsele har framförts från fyra företag. Den nybyggnation som nu pågår av industrihus är ej tillräcklig för att tillgodose det behov som presenterats. En utökning av industrilokaler med m2 är nödvändig för att företagen som presenterat sina behov får möjlighet att etablera och utöka sina verksamheter i Åsele. Åsele Näringslivsstiftelses styrelse beslutade , 16 att föreslå kommunstyrelsen att planera för byggandet av ett nytt industrihus. Information i ärendet lämnades av Åsele Näringslivsstiftelses tjänsteman. beslutar att upphäva kommunstyrelsens beslut , 127 att arbetsutskottet får i uppdrag att arbeta vidare med ärendet och att se över lokalsituationen beslutar föreslå kommunfullmäktige att kr anvisas från objekt industrilokaler för eventuella konsultinsatser. s arbetsutskott beslutar att notera informationen.

20 s arbetsutskott KS Upphandling Försäkringsförmedlartjänster Åsele kommun har infordrat anbud avseende försäkringsförmedling för Åsele kommun, Åsele Energiverk AB och Stiftelsen Åselehus. Avtalet ska gälla med möjlighet till 1 års förlängning. Vid anbudstidens utgång har följande anbud inkommit : Försäkringsmäklarna, Tossman & Lundgren AB, Umevägen 1, LYCKSELE. Söderberg & Partners, Fläktgatan 10, PITEÅ. Upphandlingen har handlagts av kommunchefen och ekonomichefen. Båda anbudsgivarna uppfyller de skallkrav som ställts i anbudsunderlaget. Utvärderingen av anbuden har skett enligt de utvärderingskriterier som beskrivits i anbudsunderlaget med avseende på pris (40 %) och kompetens (60 %). Vid utvärderingen har Söderberg & Partners befunnits vara den anbudsgivare som lämnat det totalekonomiskt mest fördelaktiga anbudet. s arbetsutskott beslutar att teckna avtal med Söderberg & Partners. Tilldelningsbesked enligt LOU har tillsänts anbudsgivarna Försäkringsmäklarna, Tossman & Lundgren AB, har påtalat att deras offererade kostnad är lägre än den kostnad som angetts i utvärderingen. Vid kontroll har det framkommit att Försäkringsmäklarna har rätt i sitt påpekande. Ärendet tas med anledning härav upp till ny prövning. s arbetsutskott beslutar att upphäva tidigare beslut att teckna avtal med Tossman & Lundgren AB.

21 s arbetsutskott KS Investeringsbudget 2011 Förslag till investeringsbudget föreligger. s arbetsutskott beslutar att arbeta vidare med investeringsbudgeten.

22 s arbetsutskott KS Verksamhetsmål kommunstyrelsen Arbetet med att förfina och förbättra vår måluppföljning fortgår. Den 24 juni skickades en lista ut med punkter för bearbetning och synpunkter, till varje nämnd. Punkterna är till som hjälp för nämnden och kommunen att komma ännu längre i målarbetet, samt att få en mer likvärdig, lättbearbetad och bra uppföljning. En del förändringar är gjord i uppföljningsmatris. Svar och synpunkter lämnas senast den 1 september. s arbetsutskott beslutar att notera informationen.

23 s arbetsutskott KS Modellutveckling för hållbara servicelösningar på landsbygden Region Västerbottens arbetsutskott har diskuterad vad som kan göras i länet för att minska risken för nedläggning av landsbygdsbutiker. Region Västerbottens arbetsutskott vill driva ett projekt för att pröva modeller för hållbara servicelösningar i kommunerna där ansatsen är att ytterligare kraftsamla genom att samordna ännu mer av kommersiell och offentlig service. Region Västerbotten är projektansvarig. Projektet är 1-årigt. Tillväxtverket tar halva projektkostnaden. Varje kommun förutsätts medfinansiera en förankringspeng på kr för år 2010 resp s arbetsutskott beslutar att medfinansiera projektet med kr för år 2010 att Jeanette Olofsson är kommunens kontaktperson.

24 s arbetsutskott KS Information om projekt Norrbotten och Västerbotten i samverkan för ökad inflyttning Almi håller för närvarande på att utarbeta ovan nämnda förslag. Projektets syfte bygga upp långsiktigt hållbar struktur för marknadsföring och mottagande av inflyttare i Norrbottens och Västerbottens län. En informationsträff angående projektet kommer att hållas för Åsele, Dorotea och Vilhelmina kommuner i Åsele s arbetsutskott beslutar att notera informationen.

25 s arbetsutskott KS Information Åsele nya Golfklubb Åsele Golfklubb informerar om klubbens verksamhet. s arbetsutskott beslutar att notera informationen.

26 s arbetsutskott KS Förändrat politiskt samverkansorgan mellan länets kommuner och landstinget AC Konsensus LAKO, samarbetsorganet mellan länets kommuner och Västerbottens läns landsting, har funnits i sin nuvarande form under flera mandatperioder. Landstingsdirektören och direktören för Regionförbundet Västerbottens län, har haft i uppdrag att ge förslag till hur fortsatt samverkan mellan huvudmännen borde organiseras. LAKO har beslutat att anta förslag till ny organisation fr o m år 2011 och rekommenderar länets kommuner och landstinget att anta föreslagen arbetsordning. s arbetsutskott beslutar att anta föreslagen arbetsordning.

27 s arbetsutskott KS Stiftelsen Kvarnbäcken ansökan om driftbidrag Stiftelsen Kvarnbäcken anhåller om ett driftbidrag på kr av kommunstyrelsen. s arbetsutskott beslutar att bifalla anhållan om bidrag med kr för år 2010 att kostnaden belastar objekt 1017 Utvecklingsmedel.

28 s arbetsutskott KS Ansökan om medfinansiering projekt Naturguide för Lögdeälvens tempelled Ansökan har inkommit om medfinansiering i projektet Naturguide för Lögdeälvens tempelled. Huvudsyftet med projektet är att tillgängliggöra kunskap om Lögdeälvdalens natur via en webbsida samt genom skyltning längs leden från kusten till Fredrika i inlandet. Temepelledsconceptet omfattar den existerande leden längs Lögdeälven från kusten de ca 8 milen till Ormaggan inom Bjurholms kommun och en därifrån preliminärt rekognoserad fortsättning längs även till Kärringberget inom Åsele kommun och vidare till tempelplatsen i Fredrika. Projektet beräknas finansieras genom bidrag från Dorotea, Vilhelmina och Åsele kommuner med kr. s arbetsutskott beslutar att bifalla ansökan om medfinansiering med kr för 2010.

29 s arbetsutskott KS Fibersträckning Telia har för avsikt att etablera en ny parallell fiber mellan Åsele och Fredrika en sträcka på ca 60 km. Åsele kommun har deltagit i ett bidragsprojekt kallat Tvåan ett länsövergripande projekt för att etablera fiber mellan kommunhuvudorter i Västerbottens län. Att lägga ytterligare fiber mellan Åsele och Fredrika är därför ett onödigt projekt när det finns andra sträckningar som har en högre prioritet se bil över befintlig fibersträckning samt förstudien för fjällräddningsprojektet. s arbetsutskott beslutar att notera informationen att datasamordnaren får i uppdrag att utforma förslag till skrivelse.

30 s arbetsutskott KS Stiftelsen glesbygdens forskningsenhet s vice ordförande informerar från träff med Stiftelsen glesbygdens forskningsenhet. Diskussioner förs för närvarande om verksamheten ska läggas ned. s arbetsutskott beslutar att Åsele kommun ser positivt på fortsatt verksamheten vid forskningningsenheten.

31 s arbetsutskott Delgivningar 1 Sveriges Kommuner och Landstings cirkulär nr: 2010:28 mätningskungörelsen upphör att gälla den 30 juni :42 senareläggning av senaste ansökningsdag för studievägar i gymnasieskolan inför läsåret 2011/ :43 guide till Verksamhetsutveckling och måluppfyllelse med mallar för lokalt kollektivavtal 2010:44 överenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m m BEA med Svenska Kommunalarbetareförbundet 2010:47 sotningsindex :40 avtal om kopiering i skolorna läsåren 2010/2011, 2011/2012, 2012/ :41 preliminär kostnadsutjämning för LSS år :45 geodatasamverkan Nya samarbetsformer för utbyte av geografisk information mellan offentliga myndigheter 2010:47 ny lag om brandfarliga och explosiva varor 2010:49 beloppsjusteringar i avtal om försäkringsersättning vid trafikskador på kommunala anläggningar 2010:50 komplettering av bidragsvillkor för fristående verksamheter 2010:51 ändringar i upphandlingslagstiftningen 2 UFNI:s (Utveckling Flyg i norra Norrlands inland) rapport Flyg i norra Sveriges inland en viktig framgångsfaktor för Sverige 3 Tidskriften Dagens socialförsäkring 5/2010

32 s arbetsutskott Sveriges Kommuner och Landstingstyrelses beslut nr 6 - Förbundsavgift år 2011 till Sveriges Kommuner och Landsting 5 Tidskriften Hemvärnet 3/ Strandskydd Skrift om det nya strandskyddet från Boverket och Naturvårdsverket 7 Länsstyrelsens beslut om licensjakt efter björn i Västerbottens län KS Minnesanteckningar från företagarmöte Socialnämnden informerar om Framtidsgruppen En arbetsgrupp som arbetar med framtidens särskilda boenden i kommunen 10 Inbjudan till informationsträff om det arbetsmarknadspolitiska projektet Sjölyftet i Umeå s arbetsutskotts förslag till kommunstyrelsen att lägga delgivningarna till handlingarna.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2010-07-08 1(10) Plats och tid Telefonsammanträde 2010-07-08 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (s) ordf Christer Hedman (åp) vice ordf K Sune Almroth (s) Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2010-10-25 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Åsele 09 00 11 45 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (s) ordf Christer Hedman (åp) vice ordf K Sune Almroth (s) Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2008-09-16 1(21) Plats och tid Kommunhuset, Åsele 10 00 17 00 Beslutande Bert-Rune Dahlberg(s) ordf Christer Hedman(åp) vice ordf K Sune Almroth(s) Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott 2013-02-05 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Åsele 08 00 11 30 Beslutande Peter Lindström(s) ordf Egon Persson(åkl) vice ordf Tommy Danielsson Sida Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Handikapprådet 2013-05-16 1 (9 ) Plats och tid Kommunkontoret i Åsele, 2013-05-16, 9.00 12.00 Beslutande Vivianne Bäcklund Ordförande Stig Danielsson Gudrun Lindberg Maj Jonsson Gunilla

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida Handikapprådet 2010-05-12 1 (15) Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2010-05-12, kl 09 00 12 00 Beslutande Helen Desén-Grahn Ordförande Thure Ekegerd Nils Nilsson Tjg suppl Ing-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-03-08 i Skånes Fagerhultsrummet, 13.30-17.15 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande, 30-41 Thomas Bjertner (S) -

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2010-12-08 1(7) Plats och tid Kommunkontoret, Åsele 11 00 12 00 Beslutande Bert-Rune Dahlberg(s) ordf Christer Hedman(åp) vice ordf Sida Övriga deltagande Lars-Ove Hedman

Läs mer

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.10 1 (22) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Övriga deltagande Anders Ottosson,

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 1 (10) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 15.00 18.00 1 (25) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Arnold Andréasson. Kommunkontoret 2007-07-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Arnold Andréasson. Kommunkontoret 2007-07-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 17.30 1 (27) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande (kl. 13.54-17.30, 244, 247-266) Arnold

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2004-09-20 1. (20) AU040920

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2004-09-20 1. (20) AU040920 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2004-09-20 1. (20) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 14.00 16.15 Beslutande: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Annika Blomgren (s) ers för Robert Mörk, (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

Personalutskottet 2012-11-15

Personalutskottet 2012-11-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-11-15, kl 0900-1200 ande Jan Larsson, S Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk Socialnämnden 2015-10-15 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-10-15, kl. 09.30-12.10 Beslutande: Gruppmöte: 08.00-09.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.10 15.50 1 (13) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2008-04-28 1(6) Plats och tid Åsele Folkets Hus 13 00 14 40 Beslutande Bert-Rune Dahlberg(s) ordf Christer Hedman(åp) v ordf K Sune Almroth(s) Tommy Danielsson(s)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 Sida 1 (5) Paragrafer 150-152 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Klippan kl 10.00-10.40 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2007-08-20 1(13) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 11 30 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Sylvia Samuelsson (C) tjg ers Urban Lindström (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2011-10-12 1(38) Plats och tid Åsele kommunhus, 2011-10-12, kl 10 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Thord Dahlberg (v) Margareta Johansson (åkl) Gudrun

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-12-20 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.05 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11-00 Beslutande Ledamöter Ersättare Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Birger Lagerström Gunilla Josefsson Bengt

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Lars Ekvall Lars Rosander Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-16.25 1 (21) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-20 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 113-122, 124-134 Hans Unander (S) 113-122, 124-134 Johnny Skottheim

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-02-22, kl 09.45 17.00

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-02-22, kl 09.45 17.00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-02-22, kl 09.45 17.00 Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt Dalemalm

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2011-05-17 1(24) Plats och tid Kommunhuset, Åsele 10 00 16 00 ande Bert-Rune Dahlberg(s) ordf Egon Persson(åkl) vice ordf K Sune Almroth(s) Sida Övriga deltagande Eskil

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott 2004-09-09 1 (10) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus 2004-09-09 kl. 14.00 16.00 Beslutande Thore Ohlsson, ordförande (fp) Anita Bergman (m) Sören Ståhlgren (s) Gullvi Alkemark

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 09.00 12.15 1 (15) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-02-10 1(15) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 10 februari 1998

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur/Fritidsnämnden 2002-12-05 1 ( 13 ) Plats och tid Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Per Johansson ordf. Berith Oderståhl Bengt Jonsson Stefan Svensson Birgitta Dahlberg K Sune Almroth tgj. suppl.

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.30 1 (15) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot Övriga deltagande Stefan Didrik,

Läs mer

Sammanträdesdatum: 2013-07-11. Ersättare:

Sammanträdesdatum: 2013-07-11. Ersättare: "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HÄLSA OCH OMSORG (FÖRSTÄRKT) SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid: Storskogen 15:00-16:10 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Eva Christiernin

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57 2009-03-25 57 Plats och tid Älvkullen, Höör, kl 19.00-19.55 Beslutande Enligt sammanträdeslista Övriga deltagare Jan Sohlmér, kommundirektör Karin Masthagen, kanslichef Christer Lidheimer, barn- och utbildningschef,

Läs mer

Socialnämnden 2012-03-22 1(9)

Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Plats och tid Hotell Källan Åmliden Norsjö, torsdag den 22 mars 2012 kl. 10.30 12.15 Beslutande ledamöter Christer Lundgren, (c) ordförande Dan Oskarsson, (s) Elli-Mari Lundgren,

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-06-10 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Hans Unander

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 1 september 2015 kl. 08:30-10.30 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars-Erik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-28 1(10) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-28, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

Andreas Trygg (V) Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 293-294

Andreas Trygg (V) Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 293-294 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.25 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Magnus Hesse (M), ordförande Lennart Haraldsson (S), vice ordförande Ulf Dahl (S) Marie Karlsson (M) Sören Söderström

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-12-07 Plats och tid 9.00-11.30 Beslutande Övriga deltagare Agneta Bode socialnämnden, Ulf Eriksson socialnämnden, Börje Blomkvist tekniska nämnden, Bo Magnusson SPRF, Sonja

Läs mer

Andreas Trygg (V) Köping, Rådhuset, 2015-11-19 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Daniel Åkervall. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Andreas Trygg (V) Köping, Rådhuset, 2015-11-19 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Daniel Åkervall. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.20 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot

Läs mer

Göran Lidström, sekr Karl-Johan Ottosson, kommunchef. Underskrift Sekreterare... 59-60 Göran Lidström. Justerande... Gunilla Prång Helen Gavelin

Göran Lidström, sekr Karl-Johan Ottosson, kommunchef. Underskrift Sekreterare... 59-60 Göran Lidström. Justerande... Gunilla Prång Helen Gavelin VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Folkets Hus, Måndagen den 24 september 2012, kl. 15.00-17.15 Beslutande K G Abramsson, ordf. Tony Mannelqvist Åke Nilsson Inga Jonsson Maria Kristoffersson

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2014-12-15 1 (15) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Anita Söderlind (M) Lennart Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd)

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2008-09-10 Sammanträdestid 8.30-11.45 Socialnämndens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s), 2:e vice ordförande Monica

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Datum. Ersättare Ann Avdic, Arboga kommun, (V) Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M)

Datum. Ersättare Ann Avdic, Arboga kommun, (V) Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid ande Kommunstyrelsesalen, Rådhuset, Smedjegatan, Arboga, 3 september, 14.00-15.30 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande Andreas Trygg, Köpings kommun,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(18) Sammanträdesprotokoll 2012-10-09.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(18) Sammanträdesprotokoll 2012-10-09. Sammanträdesprotokoll 1(18) 2012-10-09 Kommunfullmäktige Plats och tid: Ronnebysalen, Stadshuset, Ronneby 18.30-20:55 ande: Enligt sammanträdeslista, bilaga A Kungörelse om sammanträdet, bilaga B, har

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 16.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Marie-Louise Boström (s) Göran

Läs mer

Socialnämnden 2012-01-31 1. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg. Justerande/Maria Gustafsson

Socialnämnden 2012-01-31 1. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg. Justerande/Maria Gustafsson 2012-01-31 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 31 januari 2012 kl 09:30-11:00 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ingela Melchersson (S), ersättare för Ove Bäck (C) Maria

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2013-06-25

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2013-06-25 Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 11-12, 13-13.55 Beslutande Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Jonas Kleber

Läs mer

Kommunkontoret, 24 februari 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 10-24 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 24 februari 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 10-24 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 10.00-15.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m) 1(24) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande: Utses att justera: Kerstin Asplund,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats,

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl 17.30 17.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, ersättare Övriga deltagare Bengt Jönsson (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-08-25 Kl. 13:00-16:15 77-92 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Mattias Ezelius (S) Anna Zöögling (S) Lisbeth Ider (V) Elisabeth Alfredsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 13.00 15.10 Beslutande Margaretha Gadde Jen nische (M) Ingela Wikander (KD) Ulla Odhner (S)

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-04-22 Innehåll 59 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 66 60 Anmälan av delegationsbeslut... 67 61 Lägesbeskrivning

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Kjell Nilsson (fp) Inger Israelsson (v) Kerstin Hörnqvist, sekreterare

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Kjell Nilsson (fp) Inger Israelsson (v) Kerstin Hörnqvist, sekreterare 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 9-14 Beslutande: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Kjell Nilsson (fp) Inger Israelsson (v) Övriga närvarande: Utses att justera: Assar Nilsson (s), ersättare Kerstin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(23)

Sammanträdesprotokoll 1(23) Sammanträdesprotokoll 1(23) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00 19:30 ande Gunnar Tiger (S) ordförande Annika Hedberg Roth (S) Åke Andersson (V) Nancy Ibarra (V), tjg ersättare Torsten Jansson (S),

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, 2014-01-20, kl 1300-1540 ande Kurt Wennberg, S, 1-3 Anne Niska, S, 4-9 Laila Mäki, S Åke Johdet, S, 3-9 Maria Alldén, V Stig Töyrä,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 146 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00-20.20 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.00-15.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14) Nr 16 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 7 september 2010, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-08-07 1 (12) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2006-08-07 kl. 14.00-14.45. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-05-28 Innehåll 70 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 81 71 Anmälan av delegationsbeslut... 82 72 Delgivningar...

Läs mer

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.05 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Tina Linder (S), vice ordf Else-Marie Jonsson (S), ersättare Ingeborg

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16)

Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16) Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16) Plats och tid Villan klockan 18.00 20.30 Paragrafer 13-25 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), Sture Tidqvist (S), Berit Sörman (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef. Sixten Carlsson Fredag den 12 december kl 09.00

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef. Sixten Carlsson Fredag den 12 december kl 09.00 Kommunstyrelsen 2003-12-09 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 15.00 16.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Abbe Ronsten, vice ordförande (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 18.00 1 (24) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.55 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.55 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.55 ande (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande (V) ledamot Gunvor Sharp (M) ersättare Jenny Adolphson (C) ledamot Övriga deltagande

Läs mer

Utdrag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Utdrag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 09.00 15.20 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Lars Sandberg (S) Désirèe Mattsson (S) Mhesun Tekleab (S) Barbro Andin Mattsson (C) Cecilia

Läs mer