1-krona, handbok, 2012 sida 1(14) HANDBOK FÖR 1-KRONA

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1-krona, handbok, 2012 sida 1(14) HANDBOK FÖR 1-KRONA"

Transkript

1 1-krona, handbok, 2012 sida 1(14) HANDBOK FÖR 1-KRONA

2 1-krona, handbok, 2012 sida 2(14) Innehåll INTRODUKTION - sid 3 BESKRIVNING AV 1-KRONAN - sid 4 RIGGNING OCH DETALJER sid 5 Hur använda båten, besättning och lastbarhet? Viktigt! Båtförsäkring Förbättringar Allmänt om skrov och övrig utrustning Fasta beslag Rigg, centerbord och roder Övrig lös utrustning Tampsats Hur gå tillväga för att rigga båten? KONTROLLER FÖRE SEGLING sid 7 Kontrollera att vitala delar sitter fast och att tampar kan löpa SÄKERHET PÅ SJÖN sid 8 Obligatoriskt Tänk på Om du kapsejsar SEGELTEKNIK sid 8 UTOMBORDARE sid 9 BÅTVÅRD sid 9 TRANSPORT sid 9 BILDER sid 10 Segelsättning och trimanordningar Säkerhetstamp Förvaring på land Rengöring och skötsel Segel Vinterförvaring Surra säkert Översikt båt Riggningsdetaljer Utombordare EGNA ANTECKNINGAR sid 14 SÄRSKILD BILAGA: FÖRSÄKRAN OM ÖVERENSTÄMMELSE (unik per båt)

3 1-krona, handbok, 2012 sida 3(14) INTRODUKTION 1-kronan är en liten båt som kan användas på många sätt. Båten har tre segelalternativ och kan dessutom användas för rodd, utrustas med en liten utombordsmotor och vara släpdinge. Hur använda båten, besättning och lastbarhet? På frågor som hur stor bör man vara / kan man vara eller hur många kan man vara i båten kan inte några entydiga svar ges. Svaren är naturligtvis beroende av situation, väderförhållanden samt inte minst användarens båt- och seglingserfarenhet. Den som använder 1-kronan måste kunna bedöma och måste ha respekt för olika väderförhållanden samt ha fått inpräntat grundläggande säkerhetsregler för att gå ut på sjön. Generellt är det så att en liten segelbåt klarar sig bra i hårt väder. Jämfört med stor båt är krafterna mycket mindre och den lilla båten flyter ovanpå. När det är hård vind ställs emellertid höga krav på seglaren. En liten rodd- eller motorbåt är mer utsatt i hårt väder. Båten slängs fram och tillbaka mellan vågorna och krafterna räcker ofta inte till. Ovanstående sammanfattar argumenten till att 1-kronan är CE-märkt i två klasser, nämligen C som segelbåt och D som rodd-/motorbåt. Klass C som segelbåt innebär att 1-kronan är konstruerad för att klara kustnära farvatten och sjöar, med en vind som ej överstiger 13 sekundmeter. En segeljolle balanseras med kroppsvikten och för att tillförsäkra rörelsefrihet vid hårt väder är antalet personer ombord maximerat till två. Vidare, högsta vikt inklusive besättning är satt till 125 kg. Båten får inte tryckas ned alltför mycket i vattnet eftersom belastningen då blir alltför stor i hårt väder. Klass D som rodd- och motorbåt innebär att 1-kronan är konstruerad för skyddade kustvatten och mindre sjöar med en vind som ej överstiger 7 sekundmeter. I CE-märkningen är högsta lastvikt inklusive besättning satt till 175 kg och antalet personer ombord maximerat till tre. VIKTIGT! Läs noggrant handbokens avsnitt om kontroller och säkerhet före det att 1-kronan används. Båtförsäkring Vi vill påminna dig om att försäkra din 1-krona! Det är framför allt viktigt med ansvarsförsäkring för att täcka skador som kan uppkomma på andras båtar. 1-kronan är förhållandevis stryktålig och enkel att reparera men ett märke på hamnens finaste mahognybåt kan bli nog så kostsamt. För övrigt är ansvarsförsäkring obligatorisk vid kappsegling. Försäkringsbolaget behöver skrovidentiteten. Denna finns på styrbords utsida av akterspegeln och är en 14- ställig kod. Övriga uppgifter till försäkringsbolaget framgår nedan i avsnittet BESKRIVNING AV 1- KRONAN. Förbättringar 1-kronan är en allsidig båt som vi tror kommer seglas under många år framöver. När förbättringar införs så meddelas dessa via vår hemsida, Detta gäller inte minst dokumentation och seglingstips. Synpunkter, frågor, önskemål, m m mottages tacksamt som till

4 1-krona, handbok, 2012 sida 4(14) BESKRIVNING AV 1-KRONAN Allmänt om skrov och övrig utrustning 1-kronan byggs med skumfyllt dubbelskrov i UV-skyddad ABS-plast. Båten är självlänsande och osänkbar. Skrovet är lättdrivet och konstruerat med samma dataprogram som Americas Cup-båtar. Centerbord och roder är effektiva vingar enligt s k NACA-profiler. Masten är en konisk och lätt kolfibermast. Skrov 3,0 m x 1,30 m, 53 kg Fast förtoft Förvaringsbox med lock Fast motorfäste Årklyksfästen i reling Färg: Helvitt skrov / ljusgrå reling o insida Övrig standardutrustning Delbar mast i kolfiber Bom i aluminium Storsegel (4,2 m2) med segelsäck Roder och rorkult med förlängare Centerbord schacklar, skot, m.m. Åror och årklykor Proppar för länshål Extrautrustning Större storsegel, 5,2 m 2, som har akterrunda och lattor. Tanken är att seglare som väger lite mer kan få extra "power". Löstagbar toft, denna trycks på plats i spår insida sittbrunn och säkras med tamp till krängband eller bygel. Jollevagn i aluminium. Överkapell att användas när båten förvaras på land.

5 1-krona, handbok, 2012 sida 5(14) RIGGNING OCH DETALJER Här beskrivs båtens komponenter och hur beslag och tampar används / anbringas på båten. Fasta beslag Mast Fockfäste, rostfri bygel i fören. Masttoften har 2 st masthål, det främre används när man seglar med endast storsegel. När fock används så flyttas masten till det aktre hålet. Akterkant centerbordslåda sitter en bygel för storskot och krängband. Insida akterspegel 2 st byglar, det nedre för krängband / ristropp, och det övre för gummicord som håller upp krängbandet. Den nedre bygeln är kan även användas för säkerhetstamp till aktersnurra. Årklyksfästen, i relingen. Roderbeslag, det övre roderbeslaget är även motorfästebeslag. Masten är tvådelad och utan likränna, d v s seglets strumpa träs på. Undermasten har fyra beslag, nämligen, spärren (i fjäderplåt) som förhindrar att masten kan falla ut vid kapsejsning, en bygel i förkant som används för att hålla kicktampen på plats, en clamcleat för att spänna mastliket och ett bombeslag för bult med dimension 6 mm. Övermasten har endast ett beslag, nämligen en bygel i vilken fockens fallhornskrok fästs. Bom Bommen har följande beslag. Fäste för bombult, tre stålbyglar i ovankant bom och två nylonbyglar samt en clamcleat för att spänna bomlik. Roder Rodret har beslag med rodertappar som hängs på akterspegelns beslag. Rodersäkringen består av en fjäder som skall ta tag under övre roderbeslaget på akterspegeln. Rorkulten av teak monteras i fyrkantsröret och säkras med tamp och råbandsknop. Centerbord Centerbordet säkras med öglorna, av shockcord, på ovansidan av centerbordslådan. Centerbordet ger mycket litet motstånd och behöver ej tas upp på undanvind. Vid kappsegling skall det alltid vara i nedersta läget. Lösa beslag Beslagssatsen innehåller ett fåtal saker och det mesta knopas fast. Lämpliga knopar att kunna är pålstek, råbandsknop och halvslag ( dubbelt och om egen part ) samt stoppknopar (enkel, dubbel, åtta). Följande medföljer som standard i blockpåsen (antal), användning / placering: Knipblock, HA165 (1), för kick (bomnedhal), fästs med tamp runt masten (hålles på plats i höjdled av bygel förkant mast, i tofthöjd). Mindre hunsvottblock HA93 (1), för kick, binds runt bom (främre bygel ovankant bom håller kicken på plats i längdled).

6 1-krona, handbok, 2012 sida 6(14) Spärrblock/ ratchet, (1) med hunsvott, för storskot, fästs med tamp runt bom och hålles på plats i längdled av bygel. När masten står i främre masthål används den aktra bygeln. Sättes masten i aktra hålet används bygeln ca 20 cm längre fram. Skotblock, Rutgerson (1), fiolblock med två trissor, har inbyggd svirvel med schackel. Detta sättes i bygeln i akterkant centerbordslåda. Krok (1), Denna används för att fästa seglet i akterkant bom. Schackel (1), för krängband Expanderproppar (3) för länshål. Åror och årklykor (1 par) Tampsats Följande medföljer i tampåsen. För respektive tamp noteras här användning, (längd) och diameter. Förtamp, flytande, (7,0 m) 8 mm Storskot blå (5,5 m) 8 mm Outhaul / uthal för bomlik (2,5 m) 5 mm samt (0,4 m) 4 mm för att hålla ner krok. Kick / kicking-strap / bomnedhalare (1,6 m) 5 mm Fästtampar för kickblock runt mast och bom 2 st (0,6 m) 5 mm Cunningham / mastlikssträckare / (0,9 m) 5 mm Fästtamp för spärrblock i bom 1 st (0,6 m) 4 mm Fästtampar för krängband / ristroppar 1 st (1,0 m) 5 mm Gummicord, 5 mm, för krängband / ristropp 1 st (0,7 m). Gummicord, 3 mm, för proppar 1 st för främre hål (0,3 m) och 1 st för aktre hål (0,7 m). Krängband, 1 st (0,9 m), detta schacklas i bygel akterkant centerbordslåda och knopas fast med tamp i nedre bygeln på insidan av akterspegeln. Krängbandet hålls upp av gummicord som fästs i övre bygeln på insidan av akterspegeln. Reservtampar, (2,0 m) 5 mm och (2,0 m) 4 mm. Hur gå tillväga för att rigga båten? Se bilder nedan och följ följande förslag till ordning. 1) Börja med att lägga ut delarna i båten och sträck ut tamparna för för att få översikt på längder och antal. 2) Tag fram expanderproppar och säkra dem med 3 mm shockcord. 3) Fäst krängbandet med schackel i bygeln i akterkant av centerbordslådan. Därefter sträcks krängbandet med tamp till nedre bygeln på insidan akterspegeln. Krängbandet hålles upp av gummicord som fästes i bygeln ovanför. 4) Montera fiolblocket (Rutgerson) som har inbyggd svirvel och tillhörande schackel i bygeln i akterkant av centerbordslådan. OBS, när du kommit så här långt skall tre ting sitta nerifrån och upp i bygeln i akterkant centerbordslådan, nämligen, shockcorden till expanderpluggen, schackeln med krängbandet samt fiolblocket. 5) Sätt i rorkulten i rodret och säkra den med 4 mm tamp (råbandsknop). 6) Sätt fast tampen för cunningham i masten. Den sätts i öppningen under clamcleaten och säkras med enkel stoppknop. 7) Sätt fast uthalstampen med enkel stoppknop i en av nylonbyglarna i akterkant bommen. Trä därefter tampen genom krokens ring och och vidare genom den andra nylonbygeln samt fram till clamcleaten i ovankant bom. Sätt också fast kroktampen genom ringen och runt bommen (halvlöst så att den kan glida fram och tillbaka) med en säkrad råbandsknop. 8) Tag fram fästtamparna för kicken. Sätt fast det lilla hunsvottblocket (HA93) pålstekar i block och bom (i den främre stålbygeln). Tag därefter kicktampen (1,6 m) och fäst den med pålstek i andra ändan av hunsvottblocket samt dra kicktampen genom knipblocket (HA165). Tag därefter den andra fästtampen och sätt den med pålstek i andra ändan av knipblocket. 9) Tag fram fästtampen (0,6 m/ 4mm) för spärrblocket med hunsvott. Gör en sluten cirkel av tampen, trä in tampen dubbel i blockets schackel och stoppa in andra ändan dubbel i öglan. Därefter har du en en ny ögla som träs i den aktersta stålbygeln på bommen. Öglan sätts sedan runt bommen och spärrblocket träs igenom öglan och blocket är fixerat. 10) Storskotet fästes med en pålstek i spärrblocket.

7 1-krona, handbok, 2012 sida 7(14) 11) Sätt ihop masten och rulla ut storseglet. Trä på seglets strumpa på masten. När seglet är helt på - sätt masten i främre masthålet. 12) Därefter monteras bommen (obs, med byglar och övriga beslag uppåt). 13) Knopa fast kickblocket i masten och genom bygeln som sitter framkant mast. 14) Fäst storskotet i spärrblocket och dra det till blocket i båten. OBS, spärrblocket snurrar i båda riktningar utan belastning. Därför var uppmärksam på att dra skotet åt rätt håll. På spärrblocket finns en pil som visar riktningen som trissan skall snurra när seglet skotas hem / in / hårdare. Vidare finns på blocket en funktion i vilken man reglera vid vilken belastning spärren skall slå till. Det sista som skall göras innan man kan segla iväg är att koppla seglets skothorn i kroken på bommen. När detta görs se först till att uthalstampen och kicktampen är tillräckligt lösa när väl seglet sitter i kroken skall båda dessa tampar spännas igen. Riggning av fock Förutom själva seglet består fockens utrustning består av: Fockskot, 1 st (3,0 m) 6mm. Krok, 1 st Fästtamp, 1 st (0,5 m) mellan krok och fallhorn, d v s, fockens topp, Skotled / fockskotpunkt, 2 st (0,4 m) 5 mm Focken kan endast riggas efter det att storseglet är på plats. Storseglets strumpa har en öppning 215 cm från toppen för att man skall komma åt bygeln som sitter i toppmasten. Fockens topp krokas i före det att masten sätts i båten. När masten är på plats OBS i det aktre masthålet - kopplas fockens halshorn med pistolhaken i stålbygeln i fören. Fockskotet har rundgång och startar och slutar med pålstekar i fockens skothorn. Fockskotpunkterna består endast av tampöglor på varje sida av toftens akterkant. Riggningsförberedelser 1) Fäst kroken med pålstekar mellan ringen i fallhornet (toppen) och krokens slutna ögla. Avståndet mellan seglet och kroken (se foto) skall vara ca 15 cm. 2) Fäst fockskotet med pålstek i fockens skothorn. 3) Knopa fast skotpunkterna med råbandsknop på toftens undersida. 4) När masten är på plats och halshornet är kopplat i fören dras fockskotet igenom skotpunkterna och fästs i focken. När focken är riggad och storseglet inte är skotat för kryss kan förliket synas hänga löst. Detta är emellertid meningen. Båtens mast kan röra sig fritt och böjs akterut vid kryss. Förliket sträcks alltmer ju hårdare man skotar. Skotar man lite saggar focken i en kurva som ger fylligare fock. Vidare, notera att hårdare skotning inte bara medför att focken planas ut. Eftersom fockens fästpunkt är relativt långt ner på masten hjälper den även till att böja masten och gör på så vis storseglet planare. KONTROLLER FÖRE SEGLING Kontrollera att spärrar för mast, centerbord och roder fungerar så att dessa hålls kvar i rätt läge om kapsejsning båten kommer upp-och-ned. förtampen / fånglinan i stäven är minst 7 m lång (minimum 8 mm flytande tamp) och att den sitter ordentligt fast och kan löpa utan trassel. block, skot, krängband och övrig utrustning är på rätt plats och riktigt fastgjorda samt att det finns stoppknopar där så behövs. Alltså viktiga grejor skall sitta fast och tampar skall kunna löpa utan trassel!

8 1-krona, handbok, 2012 sida 8(14) SÄKERHET PÅ SJÖN Obligatoriskt: Alla ombord skall alltid bära flytväst. Centerbordet skall vid segling alltid vara i sitt nedersta läge. Vid kappsegling i 1-kronan får centerbordet inte lyftas upp på undanvind. Tänk på: Håll i tamparna - rulla dem inte runt händerna. Bära av / ta törn - passa händer och ben - försök inte stoppa båten när den rörliga kraften är alltför stor. Ordning på tampar, håll alltid ett öga på ordningen i båten och att tampar kan löpa ut snabbt om så krävs. Om du kapsejsar: Ta det lugnt - du har flytväst och 1-kronan är osänkbar. Kapsejsningar råkar även de bästa ut för och ingår i en seglares erfarenhet - se det som ett ofrivilligt bad och en strapats att ha i gott minne! Det rekommenderas att träna på kapsejsningar med rätt förhållanden och bevakning. När man kapsejsar är det viktigaste att hela tiden ha kontakt med båten - håll tag i fånglinan som sitter i stäven. En kapsejsad båt reses upp genom att man från lovartssidan tar tag i centerbordet. På så vis får du ordentlig hävkraft och kan dra runt båten. Står du uppe på centerbordet ta ett kliv in i sittbrunnen när båten börjar komma på rätt köl. - häng på centerbordet och håll kvar taget i fånglinan. Ligger man i vattnet är det normalt lättast att ta sig ombord akterut - använd krängremmen för att dra dig ombord. Vanlig orsak till kapsejsningar är att besättningen ej balanserar båten korrekt med sin kroppsvikt - man kanske råkar ut för en "slänggipp" och inte hinner över på lovartssidan fort nog. En annan orsak kan vara "fasta skot" - är detta orsaken så tillse att skoten kan löpa ut innan uppresningen påbörjas. Är ett segel skotat blir det som en köl när båten ligger upp-och-ned och det blir svårt resa upp båten. Om man trots skotade segel får båten på rätt köl blir det med hög sannolikhet en ny kullerbytta. Om det är alltför besvärligt - ta det lugnt - sätt dig på den kapsejsade båten och invänta hjälp. Grundregler: Släpp aldrig kontakten med båten - den syns och flyter bra! Se till att du inte kämpar alltför länge och blir nedfrusen! VIKTIGAST! Om det är flera i besättningen och båten skall resas upp är det viktigt att samtliga har ordentlig kontakt med båten, så snart båten är på rätt köl börjar den röra sig genom vattnet och det kan vara svårt hitta tillbaka till någon i grov sjö. För god kontakt med båten - se till att hålla i någon tamp. SEGELTEKNIK 1-kronans segelsättning kan varieras. Det lilla storseglet (4,2 m2) är olattat och kan minskas till 3,3 m2 genom att seglet rullas ett varv runt masten. Balansen (fall- lovgirighet) ställs in med två alternativa masthål. Sättes också fock (1,0 m2) används det aktre masthålet. Kör man endast med storseglet flyttas masten till det främre hålet. Om seglet revas genom att rulla det runt masten flyttas masten med fördel tillbaka till det aktre hålet för bibehållen balans. Segelsättning och trimanordningar Tell-tales, dessa ulltrådar kan betraktas som "fusk-lappar" för att ge rätt vinkel mot vinden. När höjd och skotning stämmer skall de blåsa akterut (läsidans trådar skall ligga som strukna - på lovartsidan kan de röra sig lite). När båten seglas alltför högt i vind fladdrar trådarna på lovartsidan - vid alltför låg höjd (eller för hårt skotat vid öppnare vind) fladdrar de på läsidan av focken.

9 1-krona, handbok, 2012 sida 9(14) Outhaul, bomlikssträckaren reglerar buken (rundningen) i storseglet - spänn hårdare ju mer det blåser - dåligt spänd outhaul i hård vind gör båten tunghängd och svårare att hantera, t ex efter stagvändning. Kick, bomnedhalaren skall sättas hårdare ju mer det blåser. Varning: spänn ej kicken för hårt i lätt vind - då "stänger" storseglet. Cunningham, denna användes för att plana ut seglet och flytta fram buken och göra båten mer lätthängd i hårdare vindar. Sammantaget innebär jollens riggning att det finns stora möjligheter trimma seglen genom att samspela med skoten. Efter ett slag, eller om båten stoppats upp av en stor våg, är det t ex mycket viktigt att inte skota alltför hårt utan successivt spänna upp riggen igen när farten ökar. UTOMBORDARE 1-kronan kan bära en liten utombordsmotor (max 3 hk, se ovan sid 3 angående båtkategori). Den fästes direkt på akterspegeln enligt bifogade bilder. Så snart den är skruvad på plats säkras den med en kort tamp. BÅTVÅRD På land Skrovet är starkt och styvt men när båten ligger på land skall den pallas så att punktbelastning undvikes. Rengöring och skötsel Skölj båt och övrig utrustning med sötvatten (smörj ej block med olja som binder smuts). Om skrovet är smutsigt använd rengöringsmedel och polish utan starka lösningsmedel. Segel Förvara seglen på ett sätt så att de ej onödigtvis utsätts för solens UV-strålning. För att undvika mögel/jordslag - tillse att seglen är torra innan de läggs i segelsäck. Vinterförvaring Vänd båten upp-och-ned / palla upp båten så att den kommer fri från marken (ca 35 cm). TRANSPORT Surra säkert - när 1-kronan transporteras på biltak skall två huvudsurrningar (ca cm från för respektive akter) finnas tvärs över båten där båten vilar på takräcket. Dessutom skall det finnas tamp som säkrar båten framåt bakåt. För detta är det lämpligt att använda årklyksfäste i relingen..

10 1-krona, handbok, 2012 sida 10(14)

11 1-krona, handbok, 2012 sida 11(14)

12 1-krona, handbok, 2012 sida 12(14)

13 1-krona, handbok, 2012 sida 13(14)

14 1-krona, handbok, 2012 sida 14(14) EGNA ANTECKNINGAR

2-krona, handbok sida 1(13) HANDBOK FÖR 2-KRONA

2-krona, handbok sida 1(13) HANDBOK FÖR 2-KRONA 2-krona, handbok sida 1(13) HANDBOK FÖR 2-KRONA 2-krona, handbok sida 2(13) Innehåll INTRODUKTION - sid 3 BESKRIVNING AV 1-KRONAN - sid 4 RIGGNING OCH DETALJER sid 4 Hur använda båten, besättning och lastbarhet?

Läs mer

Klassregler för 2-Kronan

Klassregler för 2-Kronan 2005 Klassregler för 2-Kronan Myndighet Svenska Seglarförbundet, af Pontins väg 6, SE-115 21 STOCKHOLM 2-Kronan konstruerades 1991 av Erik Thorsell. 2-Kroneförbundet antogs som klassförbund i Svenska Seglarförbundet

Läs mer

North Sails Trimguide 606

North Sails Trimguide 606 North Sails Trimguide 606 De senaste femton åren har vi varvat aktivt kappseglande i 606 klassen med att utveckla 606 segel och segeltrim. Erfarenheterna från denna tid har vi sammanfattat i detta häfte.

Läs mer

Lite lösningar som gör livet lättare

Lite lösningar som gör livet lättare Lite lösningar som gör livet lättare Möjligheten att lätt kunna trimma dina segel efter rådande förhållande är väsentligt för att behålla bra fart och höjd under kryss när vindstyrka och vågornas karaktär

Läs mer

OBS! seglarskola för Feva kan ha andra tider, se hemsidan och detta gäller även prova-på-kursen.

OBS! seglarskola för Feva kan ha andra tider, se hemsidan och detta gäller även prova-på-kursen. SEGLARSKOLEHANDBOK VÄLKOMMEN TILL RÖSS SEGLARSKOLA/PROVA-PÅ! Målet med RÖSS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lära

Läs mer

Trimguide CB 66. Trimguiden består av: 1 Förberedelser 2 Segeltrim 2.1 Under 4 m/s 2.2 4-7 m/s 2.3 Över 7 m/s

Trimguide CB 66. Trimguiden består av: 1 Förberedelser 2 Segeltrim 2.1 Under 4 m/s 2.2 4-7 m/s 2.3 Över 7 m/s Trimguide CB 66 Trimguiden består av: 1 Förberedelser 2 Segeltrim 2.1 Under 4 m/s 2.2 4-7 m/s 2.3 Över 7 m/s Trimguiden är skriven av Fredrik Åstrand, North Sails. fredrik@se.northsails.com 1. Förberedelser

Läs mer

Klassregler för C55-klassen

Klassregler för C55-klassen Klassregler för C55-klassen Myndighet Svenska Seglarförbundet, af Pontins väg 6, SE-115 21 STOCKHOLM C55 båten konstruerades 2001 av Pelle Petterson C55 klassen antogs som klassförbund i Svenska Seglarförbundet

Läs mer

ENTYPSREGEL KLASSBESTÄMMELSER FÖR W30. Inledning. 1. Allmänna klassbestämmelser. 2 Mätkontroll. Reviderad 941230

ENTYPSREGEL KLASSBESTÄMMELSER FÖR W30. Inledning. 1. Allmänna klassbestämmelser. 2 Mätkontroll. Reviderad 941230 ENTYPSREGEL Reviderad 941230 KLASSBESTÄMMELSER FÖR W30 Inledning W30, även kallad Kompromiss, utgör en kombination av havs- och skärgårdskryssare. W30 har konstruerats av Jörgen Wallin SYR, och baskonstruktionen

Läs mer

Segel & Rigg. Balans. Plana segel eller formade

Segel & Rigg. Balans. Plana segel eller formade Vi har klippt & klistrat och översatt artiklar från andra MM-webbsidor i ett försök att sammanställa lite enkla tips och råd vad gäller segel & rigg. Balans Vill du segla snabbt med din MM handlar det

Läs mer

Lommabuktens Seglarskola 2016

Lommabuktens Seglarskola 2016 ! Lommabuktens Seglarskola 2016 Målet med LBS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lära du dig grunderna i segling och

Läs mer

träningsguide T R Ä N INGS V ER K SA MHET EN K UNGL SV ENSK A SEGELSÄ LLSK A PET 201 4

träningsguide T R Ä N INGS V ER K SA MHET EN K UNGL SV ENSK A SEGELSÄ LLSK A PET 201 4 T R Ä N INGS V ER K SA MHET EN K UNGL SV ENSK A SEGELSÄ LLSK A PET 201 4 oskar kihlborg för samtliga bilder träningsguide Välkommen till KSSS träningsverksamhet! KSSS Träningsverksamhet satsar på segling

Läs mer

SEGLING OCH PADDLING: BÅTEN

SEGLING OCH PADDLING: BÅTEN SEGLING OCH PADDLING: BÅTEN Segelbåtar kännetecknas på dess segel. Ett segel är en duk som fästs på båten för att fånga vinden. Med hjälp av vinden och seglet förs båten framåt. Det finns många olika segel

Läs mer

Användarhandbok - CB 66 Racer. Användarhandbok för CB66 Racer

Användarhandbok - CB 66 Racer. Användarhandbok för CB66 Racer Användarhandbok för CB66 Racer 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Introduktion... 3 Specifikation och ritningar... 3 CE-märkning... 3 2. Säkerhet... 4 Max last... 4 Säkerhetsutrustning... 4 Kapsejsning... 5 Flytankar...

Läs mer

Inledning. Innehåll 2(16)

Inledning. Innehåll 2(16) Mars 2010 Inledning Detta lilla häfte är ingen lärobok i segling. Det belyser bara sådant som är unikt på vedjakten Sofia Linnea och som dagens seglare ej är bekanta med. Sofia Linnea har ingen motor,

Läs mer

Prioritering och trim på Älvan

Prioritering och trim på Älvan Prioritering och trim på Älvan Strategi Beslut baseras på strategi oberoende andra båtars agerande Strategi och taktik Endast timingen av en åtgärd baseras på andra båtars initiativ Vinddrivet vägval Vi

Läs mer

Klassregler för. MF-båten. Myndighet. Svenska MF-båtförbundet, c/o Nicanders Båtvarv AB, Grötö, 45350 Lysekil tel. 0523-16010

Klassregler för. MF-båten. Myndighet. Svenska MF-båtförbundet, c/o Nicanders Båtvarv AB, Grötö, 45350 Lysekil tel. 0523-16010 Sid.1 (11) 2011 Klassregler för MF-båten Myndighet Svenska MF-båtförbundet, c/o Nicanders Båtvarv AB, Grötö, 45350 Lysekil tel. 0523-16010 MF-båten konstruerad 2009-2010 av Sture Sundén, Blanchegatan 18,

Läs mer

Klassregler 1999 för Svenska X79-klubben

Klassregler 1999 för Svenska X79-klubben Klassregler 1999 för Svenska X79-klubben Innehållsförteckning 1. Allmänna regler...2 2. Skrov, Däck, Inredning, Köl och Roder...2 2.1 Skrov och däck...2 2.2 Inredning...2 2.2.2 Huvudsaklig inredning...2

Läs mer

ÖSS jolles Seglarsaga

ÖSS jolles Seglarsaga ÖSS jolles Seglarsaga Det här är ÖSS lilla seglarsaga för dig som skall börja segla! Läs den gärna tillsammans med dina föräldrar under tiden du går i seglarskola. Längst bak finns en lista där du kan

Läs mer

Trim och annat gott En artikel av Søren Andresen DEN 93. Fritt översatt av Sven Gester till svenska

Trim och annat gott En artikel av Søren Andresen DEN 93. Fritt översatt av Sven Gester till svenska Trim och annat gott En artikel av Søren Andresen DEN 93 Fritt översatt av Sven Gester till svenska Börja så här Börja med att sätta riggen på båten, montera vant och sätt häckstaget lite grovt. Mast lutning

Läs mer

En dag i seglarskolan av Thomas Belius

En dag i seglarskolan av Thomas Belius Artikel i GMSS-tidningen 2012 En dag i seglarskolan av Thomas Belius En av GMSS huvudsakliga aktiviteter är den Seglarskola som klubben driver framgångsrikt sedan ett 20-tal år i Grisslehamn. Den utgör

Läs mer

Ver 2012 v1. Isabella Classic Montering

Ver 2012 v1. Isabella Classic Montering Ver 2012 v1 Isabella Classic Montering 1 Allmänt. Om mått. Isabella bygger vi efter KISS-regeln, Keep It Simple Stupid.Anvisningarna är bara rekommendationer; alla mått är således ungefärliga och jakten

Läs mer

Från originalbåt till SM vinnare!

Från originalbåt till SM vinnare! Från originalbåt till SM vinnare! Björn Sandberg & Linnea Petersson Foto: Magnus Bäckelie, SM 2008 Innehållsförteckning Från originalbåt till SM vinnare 2008... 3 Tack för alla tips!... 3 Köpa trissjolle?...

Läs mer

KLASSREGLER FÖR NEPTUNKRYSSAREN 2013

KLASSREGLER FÖR NEPTUNKRYSSAREN 2013 KLASSREGLER FÖR NEPTUNKRYSSAREN 2013 Neptunkryssaren konstruerades 1938 av Lage Eklund. DEL I Administration AVDELNING A ALLMÄNNA REGLER A.1 Typ av klassregler A.1.1 A.1.2 A.1.3 A.2 Språk A.2.1 A.2.2 Neptunkryssaren

Läs mer

Klassregler för. Linjett 33. Myndighet. Svenska Seglarförbundet, af Pontins väg 6, SE-115 21 STOCKHOLM

Klassregler för. Linjett 33. Myndighet. Svenska Seglarförbundet, af Pontins väg 6, SE-115 21 STOCKHOLM 2002 Klassregler för Linjett 33 Myndighet Svenska Seglarförbundet, af Pontins väg 6, SE-115 21 STOCKHOLM Linjett 33 konstruerades 1993 av Mats Gustafsson. Svenska Linjettförbundet antogs som klassförbund

Läs mer

Ombyggnad av en S30. - separat matplats/salong, dvs i praktiken minst 6 kojplatser

Ombyggnad av en S30. - separat matplats/salong, dvs i praktiken minst 6 kojplatser Ombyggnad av en S30 Nedanstående beskrivna renovering torde vara den mest genomgripande som har gjorts på en S30. Jag har inte sett båten själv, men har hört den lovordas av andra och med med vetskap om

Läs mer

Rival 22. Klassregler. Rival 22 Förbundet. för. gällande från. 1 april 2014. Klassregler för Rival 22 2014-03-01

Rival 22. Klassregler. Rival 22 Förbundet. för. gällande från. 1 april 2014. Klassregler för Rival 22 2014-03-01 Klassregler för Rival 22 gällande från 1 april 2014 Rival 22 Förbundet Svenska Rival 22 Förbundet Sida 1 (18) Innehåll 0 Förord 1 Allmänna bestämmelser 1.1 Inledning 1.2 Allmänt 1.3 Mätkontroll 1.4 Viktkontroll

Läs mer

Fabola Scanper 22; Årsmodell: 1980. Storsegel: 11,0 kvm Rigg: 7/8 mast stående på rufftak. Bakåtsvepta spridare.

Fabola Scanper 22; Årsmodell: 1980. Storsegel: 11,0 kvm Rigg: 7/8 mast stående på rufftak. Bakåtsvepta spridare. Fabola Scanper 22; Årsmodell: 1980 TILL SALU! Pris: 40.000:- (inkl. sittbrunns kapell, båtvagn, utombordare) Kontakt: Torbjörn Schiött (0708-186584) Info om Fabola Scanper Längd överallt: 6,85 m Längd

Läs mer

Bodings lilla. röda. (, ),.

Bodings lilla. röda. (, ),. NU HAR VI GJORT SEGEL I 32 ÅR. (S K E P PA RG ATAN 23, ÅR 1966) VI SYR I FÖRSTKLASSIGA M ATERIAL, AV LEDANDE DUKTILLVERKARE SÅSOM DIMENSION POLYANT OCH CO N T E N D E R. Bodings lilla röda. A.INLEDNING

Läs mer

Trimanvisning för: Maxi Racer. Henrik Ottosson Segelmakeri AB 1996

Trimanvisning för: Maxi Racer. Henrik Ottosson Segelmakeri AB 1996 Grattis Trimanvisning för: Maxi Racer Henrik Ottosson Segelmakeri AB 1996 Grattis till dina nya Maxi Racer segel från Henrik Ottosson Segelmakeri. Denna trimanvisning är framtagen för att du skall få ut

Läs mer

Bosses Trimguide 1. Kolla mastkurvan

Bosses Trimguide 1. Kolla mastkurvan Bosses Trimguide Guiden bygger på mitt eget gamla valspråk ungefär rätt är alltid bättre än exakt fel! Med det menar jag att man skall se till att kunna få till ett skapligt bra trim snabbt och säkert

Läs mer

Mer information om Seldéns sortiment hittar du i vår produktkatalog eller på www.seldenmast.com

Mer information om Seldéns sortiment hittar du i vår produktkatalog eller på www.seldenmast.com YACHT TILLBEHÖR ÖKA BÅTENS PRESTANDA Mer information om Seldéns sortiment hittar du i vår produktkatalog eller på www.seldenmast.com MED RÄTT TILLBEHÖR Seldén tillverkar världens bästa riggsystem. Ingen

Läs mer

Datum: 2007-09-12. Rev. 0. C55-båtar. Regler för lån och handhavande av båtar. Utarb. av: TJ Sid. 1 av 15

Datum: 2007-09-12. Rev. 0. C55-båtar. Regler för lån och handhavande av båtar. Utarb. av: TJ Sid. 1 av 15 Sid. 1 av 15 1.Regler för lån av C55 båtarna 2.Tekniska Data 3.Handhavande av köl 4.Riggning/Segelsätttning 5.Hårdvindstips 6.Spinnaker sättning 7.Checklista 8.Handhavandekurs Sid. 2 av 15 1.Regler för

Läs mer

NogGrann. Det värsta med entypskappsegling är att oftast är det de bästa seglarna som vinner // Buddy Melges.

NogGrann. Det värsta med entypskappsegling är att oftast är det de bästa seglarna som vinner // Buddy Melges. NogGrann Segla CB66. ver 1.0 Det värsta med entypskappsegling är att oftast är det de bästa seglarna som vinner // Buddy Melges. Idé tanke å nytta Detta dokument innehåller rekommendationer och tips på

Läs mer

D E N O ) S E 6 G E L + 4 SEGELGUIDE 2016

D E N O ) S E 6 G E L + 4 SEGELGUIDE 2016 Hösterbjudande! % Med trim tips 0 års jubileum! T (0 + UI 20 Vi hjälper dig med: Familjesegel ångfärdssegel acingsegel egelservice lla typer av segelkapell ullsegelsystem pinn-/ennakerstrumpa Mast, bom,

Läs mer

Gymnastik uppgift 1 Anna Fröberg Emilie Haag

Gymnastik uppgift 1 Anna Fröberg Emilie Haag Gymnastik uppgift 1 Anna Fröberg Emilie Haag Segelbåt / J22 Segelbåt är en båt med segel. Segelbåten drivs fram genom att seglen fångar vinden. Det finns flera olika typer av segelbåtar. De vanligaste

Läs mer

ÖKA BÅTENS PRESTANDA MED RÄTT TILLBEHÖR

ÖKA BÅTENS PRESTANDA MED RÄTT TILLBEHÖR YACHT TILLBEHÖR ÖKA BÅTENS PRESTANDA MED RÄTT TILLBEHÖR Seldén tillverkar världens bästa riggsystem. Ingen detalj är obetydlig i vårt sökande efter det bästa. Varje del bidrar aktivt till riggens funktion.

Läs mer

26/8 Sjötorp Töreboda, 18 slussar, 9,9 nm

26/8 Sjötorp Töreboda, 18 slussar, 9,9 nm Efter 17 år med Rival 22 hade vi börjat se oss om efter något större. Vi ville framförallt ha ståhöjd ruffen men är man frälst på långa och smala båtar finns inte så mycket att välja på. Vi tittade lite

Läs mer

RWO 18, 25 mm block Specifikation

RWO 18, 25 mm block Specifikation RWO 1, 2 mm block Specifikation Triss material Acetal Carbon Mässing Triss dia. 1 1 1 Max tamp Max wire Längd 0 0 0 Vikt 1 Brottlast kg 1 10 10 Art. Nr diam. R R R17 R R17 R R R1 R0 R2 R10 R10 R0 R7 R

Läs mer

SRS-reglerna 2015 KLASSREGLER FÖR FLERSKROVSBÅTAR DEL I ADMINISTRATION AVDELNING A ALLMÄNNA REGLER

SRS-reglerna 2015 KLASSREGLER FÖR FLERSKROVSBÅTAR DEL I ADMINISTRATION AVDELNING A ALLMÄNNA REGLER SRS-reglerna 2015 SRS är ett respitsystem för breddkappsegling. Syftet med systemet är att ge båtar av olika typ möjlighet att kappsegla mot varandra. Strävan är att SRS-talet ska representera en båttyps

Läs mer

Bruksanvisning för C55

Bruksanvisning för C55 Bruksanvisning för C55 Denna manual är skriven för att hjälpa till både för den nyblivne C 55 ägaren och den som redan har en båt. Regler som finns i klassregeln är inlagd på några ställen för att man

Läs mer

Intelligent skotsystem till Micro Magic

Intelligent skotsystem till Micro Magic Intelligent skotsystem till Micro Magic Sven Gester SWE 76 2011-03-21 Jag skall här försöka beskriva mitt skotsystem i text och bild. Igentligen är det Jimmy Hellberg Svensk mästare i IOM som konstruerat

Läs mer

Låt riggen göra jobbet

Låt riggen göra jobbet Låt riggen göra jobbet Enkelt Seglet hissas bara en gång per säsong. Du klarar att segla en större båt med mindre besättning. Bekvämt Med Seldén rullsystem sätter du segel snabbt och bekvämt och det går

Läs mer

STYRPULPETBÅTAR FISKEBÅTAR STUGBÅTAR RODDBÅTAR

STYRPULPETBÅTAR FISKEBÅTAR STUGBÅTAR RODDBÅTAR SU R 1985 2015 A V I - B ÅT 30 ÅR STYRPULPETBÅTAR FISKEBÅTAR STUGBÅTAR RODDBÅTAR 5700 SR Duo STYRPULPETBÅTAR MED SJÄLVTÖMNING P EFFEKT 1 pers. 6 pers. 70 hk 31 kn 26 kn 60 hk 50 hk 29 kn 26 kn 24 kn 22

Läs mer

Erixon Technoyachts AB Box 73 453 22 Lysekil

Erixon Technoyachts AB Box 73 453 22 Lysekil HP 1030 Specifikation og priser 2009 Se video av HP 1030: http://www.boattube.eu/video/1699/hp-1030 Specifikation HP1030 Bilaga 1 HP1030 skall vara CE godkänd enligt EC Recreational Craft Directive, kategori

Läs mer

STYRPULPETBÅTAR FISKEBÅTAR STUGBÅTAR RODDBÅTAR

STYRPULPETBÅTAR FISKEBÅTAR STUGBÅTAR RODDBÅTAR SU R 1985 2015 A V I - B ÅT 30 ÅR STYRPULPETBÅTAR FISKEBÅTAR STUGBÅTAR RODDBÅTAR STYRPULPETBÅTAR MED SJÄLVTÖMNING 5700 SR Duo P EFFEKT 1 pers. 6 pers. 70 hk 31 kn 26 kn 60 hk 29 kn 24 kn 50 hk 26 kn 22

Läs mer

Klassregler för. Myndighet. Svenska Seglarförbundet, af Pontins väg 6, SE-115 21 STOCKHOLM

Klassregler för. Myndighet. Svenska Seglarförbundet, af Pontins väg 6, SE-115 21 STOCKHOLM Klassregler för Nova-klassen Myndighet Svenska Seglarförbundet, af Pontins väg 6, SE-115 21 STOCKHOLM Nova konstruerades 1981 av Peter Norlin. Nova antogs 2001 som klassförbund i Svenska Seglarförbundet

Läs mer

Anandra utan gennakertrassel på Ornö Runt i maj 2012

Anandra utan gennakertrassel på Ornö Runt i maj 2012 Vi har tyvärr inte av olika orsaker hunnit segla så mycket i sommar med vår nyinköpta Omega 42 Anandra som vi hade tänkt oss. Vad gäller kappsegling så blev det bara Ornö Runt i maj och sen sista onsdagsseglingen

Läs mer

test Saare 41 Utmanare från österled

test Saare 41 Utmanare från österled test Saare 41 Utmanare från österled 24 Båtnytt 11/2009 Saare 41 har fin prestand, är stadig och sjöduglig. Notera genuans skotning till den från sittbrunnen justerbara skenan på överbyggnaden. Saare 41,

Läs mer

Träningshandbok för RÖSS:are

Träningshandbok för RÖSS:are Träningshandbok för RÖSS:are Vi i RÖSS tränar och tävlar i segling i olika båtklasser och på den nivå vi själva väljer. Genom jollesegling får du en hobby du har glädje av livet ut. Du kan dessutom fortsätta

Läs mer

2010 Klassregler för

2010 Klassregler för Klassregler för CB 66 Racer 2010 Sid 1 (21) 2010 Klassregler för CB 66 Racer konstruerades 2004 av Carl Beyer, Lysekil. CB 66 Racer-klassen antogs som klassförbund i Svenska Seglarförbundet 2006-01-31

Läs mer

UK Syversen trimguide för Albin Express. Uppdaterad vintern 2005 14 februari

UK Syversen trimguide för Albin Express. Uppdaterad vintern 2005 14 februari UK Syversen trimguide för Albin Express Uppdaterad vintern 2005 14 februari Innehållsförteckning Förord....3 Allmänt om segeltrim och båtfart....4 Centrala trimparametrar...4 Förstagssagg. ( Yttervant

Läs mer

Expressen konstruerades i oktober 1978 av Peter Norlin och antogs 1979 av Svenska seglarförbundet som nationell klass.

Expressen konstruerades i oktober 1978 av Peter Norlin och antogs 1979 av Svenska seglarförbundet som nationell klass. KLASSREGLER FÖR EXPRESS 2012. Expressen konstruerades i oktober 1978 av Peter Norlin och antogs 1979 av Svenska seglarförbundet som nationell klass. DEL 1 Administration AVDELNING A ALLMÄNNA REGLER A.1

Läs mer

Öregrunds Båtklubb Regler för användning av klubbens C55a

Öregrunds Båtklubb Regler för användning av klubbens C55a Öregrunds Båtklubb Regler för användning av klubbens C55a 1.Regler för lån av C55an 2.Tekniska Data 3.Handhavande av köl 4.Riggning/Segelsätttning 5.Hårdvindstips 6.Spinnaker sättning 7.Checklista 8.Handhavandekurs

Läs mer

Är man tillräckligt förberedd, har man vunnit redan innan man startat // Paul Elvström.

Är man tillräckligt förberedd, har man vunnit redan innan man startat // Paul Elvström. NogGrann trimguide för 606. ver 1.0 Är man tillräckligt förberedd, har man vunnit redan innan man startat // Paul Elvström. Idé tanke å nytta. Denna trimguide är till för att man enkelt och lätt skall

Läs mer

Arbetsuppgifter. 5 mans besättning. Version 2011-05-09. Helm (röd) Trim (orange) Floater (gul) Pit (blå) Mast (grön)

Arbetsuppgifter. 5 mans besättning. Version 2011-05-09. Helm (röd) Trim (orange) Floater (gul) Pit (blå) Mast (grön) Arbetsuppgifter Version 2011-05-09 5 mans besättning Helm (röd) Trim (orange) Floater (gul) Pit (blå) Mast (grön) 4 mans besättning Huvudsaklig placering i båten Huvudsakligt ansvar Andra arbetsuppgifter

Läs mer

Genomgående master och master på däck,

Genomgående master och master på däck, Genomgående master och master på däck, C- och F-profiler T-järn och däckringsystemet passar såväl Seldéns konventionella master som rullmaster i motsvarande storlek. Ett antal funktioner har byggts in

Läs mer

2013-12-20. Nordiska IFRA 2014. Klassregler för. IF-båt. Myndighet. Svenska Seglarförbundet, af Pontins väg 6, SE-115 21 STOCKHOLM

2013-12-20. Nordiska IFRA 2014. Klassregler för. IF-båt. Myndighet. Svenska Seglarförbundet, af Pontins väg 6, SE-115 21 STOCKHOLM 2013-12-20 Nordiska IFRA 2014 Klassregler för IF-båt Myndighet Svenska Seglarförbundet, af Pontins väg 6, SE-115 21 STOCKHOLM IF-båten konstruerades 1967 av Tord Sundén. IF-båtförbundet antogs år 1971

Läs mer

Seglarskolehandbok för RÖSS:are

Seglarskolehandbok för RÖSS:are Seglarsklehandbk för RÖSS:are Målet med RÖSS seglarskla är att alla ska tycka att segling är rligt ch känna sig trygga ch vilja frtsätta segla! På seglarsklan lära du dig grunderna i segling ch det har

Läs mer

Självbyggarnas favorit RJ-85

Självbyggarnas favorit RJ-85 Självbyggarnas favorit RJ-85 Det har byggts femhundra RJ-85:or, men ingen är den andra riktigt lik - nästan alla är nämligen självbyggen. Av Magnus Lindén Rolf Jacobsson heter en kraft- och värmeingenjör

Läs mer

Höstnummer med: Renovera -till max Båtmeck: Släpp ankar Möte med en superhjälte Höstmöte på Ungdomarnas Båtbygge, Södermälarstrand

Höstnummer med: Renovera -till max Båtmeck: Släpp ankar Möte med en superhjälte Höstmöte på Ungdomarnas Båtbygge, Södermälarstrand OBS! Möte hos Gransegel 2 december kl 18.30 Höstnummer med: Installera kyl Ordförandeordet Öka en halv knop! Kontroll på focken Renovera -till max Båtmeck: Släpp ankar Möte med en superhjälte Höstmöte

Läs mer

Hon har mycket racing i sig, men fungerar i praktiken lika bra som semesterbåt. I bägge fallen bjuder Albin Express på extra rolig segling.

Hon har mycket racing i sig, men fungerar i praktiken lika bra som semesterbåt. I bägge fallen bjuder Albin Express på extra rolig segling. Hon har mycket racing i sig, men fungerar i praktiken lika bra som semesterbåt. I bägge fallen bjuder Albin Express på extra rolig segling. Av Bengt Jörnstedt Ute i Saltsjöbaden, i hotellvikens hamnanläggning

Läs mer

Linor, block och taljor

Linor, block och taljor Linor, block och taljor Introduktion Denna artikel publicerades först i På Kryss & Till Rors nr 3 år 1987 på sidorna 34 till 36. Den kraftvinst som tillbehörskatalogerna anger för taljor och block är verklighetsfrämmande.

Läs mer

1. Förberedelser. 2. Segeltrim. 3. Besättningsarbete

1. Förberedelser. 2. Segeltrim. 3. Besättningsarbete Trimguide 2002 EXPRESS North Sails trimguide är skriven för att Du ska få ut den bästa prestandan av Dina North segel. Måtten och inställningarna är vad vi funnit snabbast för Express. Eftersom besättningsvikt,

Läs mer

Trimguide 2.4m R. Inledning. Norlin MKIII

Trimguide 2.4m R. Inledning. Norlin MKIII Trimguide 2.4m R Norlin MKIII version Sv 1.5-030121 Inledning Trimguiden är skriven för att du ska få bästa prestanda från Dina North segel. Måtten och inställningarna är de vi funnit ge bäst höjd och

Läs mer

HSS scoutdräkt och märkessystem

HSS scoutdräkt och märkessystem HSS scoutdräkt och märkessystem Klädsel Inom Hässelby Strands Sjöscoutkår används en blå scoutskjorta och en vit halsduk. Scoutskjortan är obligatorisk vid högtidliga tillfällen, såsom terminsavslutning,

Läs mer

Byggbeskrivning MII-jollen

Byggbeskrivning MII-jollen Byggbeskrivning MII-jollen Skaffa en utskrift av alla ritningar i skala 1:1. Det är viktigt att den stora ritningen verkligen stämmer i skala i både X och Y-led för att alla bitar skall passa ihop. Läs

Läs mer

Monterings anvisning och användar guide. Smartroller Mk2

Monterings anvisning och användar guide. Smartroller Mk2 Monterings anvisning och användar guide Smartroller Mk2 Förord Alla segelbåtar är olika, detta medför att saker och ting kan se olika ut även på samma båttyp. Vi på Smartroller har under lång tid studerat

Läs mer

Stopper-/tvärbalk impregnerat trä 50x100 mm 2 st 2490 mm (alltid samma mått)

Stopper-/tvärbalk impregnerat trä 50x100 mm 2 st 2490 mm (alltid samma mått) 1 / 5 BRUKS- OCH MONTERINGSANVISNING Tack för att du valde bojkorgen Basketbuoy från Finland. Bojkorgen är till för att förtöja högst 2,2 m breda båtar under 800 kg. Båten kan ligga högst - cm djupt beroende

Läs mer

TEKNISKA BESTÄMMELSER FÖR SEGELKANOTER KLASSERNA C, D, o. E Gällande från 2007-04-01

TEKNISKA BESTÄMMELSER FÖR SEGELKANOTER KLASSERNA C, D, o. E Gällande från 2007-04-01 Svenska Kanotförbundet / Tekniska regler kanotsegling klass C, D, E 2007-03-10 1 TEKNISKA BESTÄMMELSER FÖR SEGELKANOTER KLASSERNA C, D, o. E Gällande från 2007-04-01 INTENTIONER och DEFINITIONER Segelkanoter

Läs mer

BYGG DITT EGET FLASKSKEPP SANDKILEN

BYGG DITT EGET FLASKSKEPP SANDKILEN BYGG DITT EGET FLASKSKEPP SANDKILEN En byggsats från Flaskskepparna www.flaskskepparna.se Flaskskepp Sjömän brukade för i tiden bygga flaskskepp som hobbyarbete under de långa seglatserna eller då båten

Läs mer

Tips och tricks från Vera af Limhamn. Hanse 350. Ämne: Små ting av stor betydelse.

Tips och tricks från Vera af Limhamn. Hanse 350. Ämne: Små ting av stor betydelse. Tips och tricks från Vera af Limhamn. Hanse 350. Ämne: Små ting av stor betydelse. Funderade lite över vår båts utrustnings status och de förändringar som har vuxit fram från leverans dagen 2008, till

Läs mer

Sid 1. IF-båtens klassregler 2014 med bifogade ritningar

Sid 1. IF-båtens klassregler 2014 med bifogade ritningar Sid 1 Mätformulär för IF-båt SWE- (segelnummer) IF-båten ska mätas in av en mätman enligt detta formulär IF-båtens klassregler 2014 med bifogade ritningar Redskapsreglerna (RSR) Definierade begrepp i RSR

Läs mer

Test Arcona 410 VS Dehler 41

Test Arcona 410 VS Dehler 41 Arcona 410 och Dehler 41. Två båtar men en tanke, att verkligen tillfredställa taggade storseglare. Test Arcona 410 VS Dehler 41 Ur nummer: 1/2012 Text: Curt Gelin Foto: Curt Gelin & Jens Augustinsson

Läs mer

HSS scoutdräkt och märkessystem

HSS scoutdräkt och märkessystem HSS scoutdräkt och märkessystem Innehåll Klädsel...1 Allmänt om märken...1 Översikt och bilder på märken...4 Tillhörighetsmärken:...4 Övriga märken:...5 Sömnadsbeskrivning...7 Kriterier för fri- och bevismärken...9

Läs mer

ASMK s Seglarskolehandbok

ASMK s Seglarskolehandbok ASMK s Seglarskolehandbok Målet med ASMK s seglarskola är att alla ska tycka segling är roligt och att alla känner sig trygga på sjön. Vi jobbar för att alla vill fortsätta att segla efter seglarskolan!

Läs mer

we put salona 38 on the start line

we put salona 38 on the start line on focus we put salona 38 on the start line I slutet av mars tog vi oss till Kroatien för att besöka Salona Yachts och kappsegla en fabriksny Salona 38. Varvet ligger strax utanför Split i Solin inte långt

Läs mer

HÖSTERBJUDANDE! Vi hjälper dig med:

HÖSTERBJUDANDE! Vi hjälper dig med: HÖTRBJU! T.o.m okt 203! Foto: Björn Christensson, nnika Koch Vi hjälper dig med: Cruisingsegel ångfärdssegel Racingsegel egelservice/översyn egelreparation/omsömnad Rullfockskapell azy-bag/storsegel kapell

Läs mer

Isabellakiss 2012. Ver 2012 v2

Isabellakiss 2012. Ver 2012 v2 Isabellakiss 2012 Ver 2012 v2 1 Allmänt. Om mått. Isabella bygger vi efter KISS-regeln, Keep It Simple Stupid. Anvisningarna är bara rekommendationer; alla mått är således ungefärliga och jakten kan anpassas

Läs mer

Rundbottnade båtar snipor, högsjöbåtar och dylikt

Rundbottnade båtar snipor, högsjöbåtar och dylikt PALLNING En båt skall aldrig ställas direkt på marken. Den skall stå på en så kallad pallning, dvs ett underlag som bör bestå av grövre virke eller bockar av trä eller stål. Att pallningens bottenbas är

Läs mer

Delphia 33.3. Pris 1 175 000kr inkl. moms

Delphia 33.3. Pris 1 175 000kr inkl. moms Delphia 33.3 Nu finns det möjlighet att få köpa en helt ny Delphia 33.3 med leverans i början på juli. Båten är rikligt utrustad och har fått mycket beröm av både kunder och press. En riktigt fin kvalitetsbåt.

Läs mer

SWEDE 41 Profil. Copyright 2013 - Classic Swedish Yachts

SWEDE 41 Profil. Copyright 2013 - Classic Swedish Yachts Profil Profil Vacker och snabb Classic Swedish Yachts byggs för att vara vackra och segla fort. Du behöver inte beordra besättningen upp på relingen för öka hastigheten på yachten. De erbjuder maximal

Läs mer

Välkomna till Besiktningsgenomgång 2015. 2015-05-05 Thomas Frimanson 1

Välkomna till Besiktningsgenomgång 2015. 2015-05-05 Thomas Frimanson 1 Välkomna till Besiktningsgenomgång 2015 2015-05-05 Thomas Frimanson 1 ISAF 3.08 Nedgångsluckor Löstagbara luckor kall vara fast förankrade till båten vid all segling, för att förhindra att dessa går överbord

Läs mer

Bruksanvisning. trailerline elvinsch. Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007. trailerline

Bruksanvisning. trailerline elvinsch. Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007. trailerline Bruksanvisning trailerline elvinsch Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007 trailerline INLEDNING Tack för att du har valt en elvinsch från vårt företag. Vi ber dig att noga läsa igenom och sätta dig

Läs mer

Rullfock, plus och minus

Rullfock, plus och minus Rullfock, plus och minus Författaren Artikeln är skriven av båtkonstruktören Lars-Olof Norlin, Nyköping 2001-10-17. Han är nu adjungerad till SXK Båttekniska nämnd. och när jag vid Långseglarsymposiet

Läs mer

Att styra efter kompassen

Att styra efter kompassen Att styra efter kompassen Om du tittar på båtens kompass kan du se ett styrstreck. Ser du styrstrecket på er kompass? Svänger du med båten så snurrar skivan med de olika gradtalen, siffrorna, på kompassen.

Läs mer

'Familjebåt med '70- talskänsla'

'Familjebåt med '70- talskänsla' 'Familjebåt med '70- talskänsla' Konstruktören Pelle Brohäll gjorde mer än storsäljarna Viggen och Vega. Hans Tur 84 har ett mer strömlinjeformat utseende, men är fortfarande en variant på den brohällska

Läs mer

Inledning. Innehåll 2(16)

Inledning. Innehåll 2(16) April 2014 Inledning Detta lilla häfte är ingen lärobok i segling. Det belyser bara sådant som är unikt på vedjakten Sofia Linnea och som dagens seglare ej är bekanta med. Sofia Linnea har ingen motor,

Läs mer

specifikationer Sticksvärd (daggerboards) Roder Aktre vattenballasttankar (sidtankar) Främre vattenballasttankar Riggens höjd Riggens anordning

specifikationer Sticksvärd (daggerboards) Roder Aktre vattenballasttankar (sidtankar) Främre vattenballasttankar Riggens höjd Riggens anordning specifikationer Skrovets längd (ISO 666) Längd vattenlinje (design) Längd (inkl. bogspröt) Skrovets bredd (ISO 666) Maxdjup Båtens vikt (tom) Kölanordning Sticksvärd (daggerboards) Roder Aktre vattenballasttankar

Läs mer

F=framåtriktad kraft, K=krängade kraft, T=total kraft. M=Motståndskraft, L=lyftkraft, T=total kraft.

F=framåtriktad kraft, K=krängade kraft, T=total kraft. M=Motståndskraft, L=lyftkraft, T=total kraft. Granboken, Kapitel 1 http://www.gransegel.se/bok/bok_kap1.htm Page 1 of 4 länk till Gransegel Vindförvaltning Teorier och förklaringar Att det går att segla i medvind är inte så konstigt. Att det också

Läs mer

Margretelund - Åkersberga Dykande besiktning 2014-12-02

Margretelund - Åkersberga Dykande besiktning 2014-12-02 Margretelund - Åkersberga Dykande besiktning 2014-12-02 Rapport från besiktning av föreningens brygganläggningar i Margretelund Bakgrund I enlighet med offert daterad 2014-10-12 har besiktning av brygganläggningarnas

Läs mer

Span 300 VX Montageanvisning

Span 300 VX Montageanvisning Span 300 VX Montageanvisning BETECKNING: SPAN 300 VX Dubbel bredd EN1004 3-8/12 XXCX SPAN 300 VX Enkel bredd EN1004-3 8/8 XXCX Ställningar i enlighet med AFS 2013:4 SP typkontrollintyg 144201 daterat den

Läs mer

Kanot Fredrik Rusk, Christoffer Wiik, Niclas Zweigberg, Kajak

Kanot Fredrik Rusk, Christoffer Wiik, Niclas Zweigberg, Kajak Kanot Fredrik Rusk, Christoffer Wiik, Niclas Zweigberg, En kanot är enligt Svenska Kanotförbundet...en paddelbar farkost som sett uppifrån är spetsig i båda ändar och ej försedd med akterspegel av något

Läs mer

Kort bruksanvisning FLUX

Kort bruksanvisning FLUX Kort bruksanvisning FLUX Bruksanvisning art nr MB 3301KB Denna bruksanvisning ger information om montering, inställningsmöjligheter, säkerhetsföreskrifter och skötselråd av Flux bakåtvänd rollator. Genom

Läs mer

"Fart och utrymme för hela familjen"

Fart och utrymme för hela familjen "Fart och utrymme för hela familjen" Rubriken är ett citat från 70-talets broschyr om Comfort 26. Och hon är en pigg båt som seglar fint, inte lika bred som många andra i samma storlek men ändå med goda

Läs mer

IF-Båt Trimguide 2000

IF-Båt Trimguide 2000 IF-Båt Trimguide 2000 North Sails trimguide är skriven för att Du ska få ut den bästa prestanda av Dina North segel. Måtten och inställningarna är vad vi funnit snabbast för IF Båten. Eftersom seglingsförhållanden

Läs mer

NAJAD 355 / 2008. Specifikation 2015

NAJAD 355 / 2008. Specifikation 2015 Specifikation 2015 A world class yacht Målet för den framgångsrika designen av Najad 355 var att skapa en mycket exklusiv och komfortabel segelbåt med goda seglingsegenskaper, möjlig att hanteras effektivt

Läs mer

Effektivare vindför valtning

Effektivare vindför valtning Effektivare vindför valtning Vindförvaltning 9 Kraftparallellogram 11 Anpassa vindkraften 9 Vindkraft 12 Maximera vindkraften Effektivare vindförvaltning 15 Segelform 19 Lutning och rodertryck 16 Vindförhållanden

Läs mer

MONTERINGSINSTRUKTION HAKI UNIVERSAL Hängande ställning

MONTERINGSINSTRUKTION HAKI UNIVERSAL Hängande ställning MONTERINGSINSTRUKTION HAKI UNIVERSAL Hängande ställning HAKI AB 2012 Viktig information HAKIs produktansvar och monteringsinstruktioner gäller endast för ställningar som enbart innehåller komponenter tillverkade

Läs mer

Önskemålen uppfyllda. Vi såg på en OE 36, men den var i för dåligt skick. Så småningom fann man en Norlin 34 på Internet.

Önskemålen uppfyllda. Vi såg på en OE 36, men den var i för dåligt skick. Så småningom fann man en Norlin 34 på Internet. Efter radikala Scampi bred, skarpt slag på skrovsidan, kilformad överbyggnad fick Peter Norlins första större båt en mycket mer klassisk form. Men den fina seglingskänslan blev densamma i Norlin 34. Av

Läs mer

80 and still going strong

80 and still going strong Seglingsloftet i Newport, USA under utmaningsserien till America s Cup 1977. Sista seglingen i Kiel under OS 1972 där Pelle tog silverpengen. 80 and still going strong Olympier, världsmästare, designer

Läs mer