Vänge församling. med socknarna Buttle, Guldrupe, Halla,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vänge församling. med socknarna Buttle, Guldrupe, Halla,"

Transkript

1 Halla Sjonhem Viklau Guldrupe Vänge Buttle Vänge församling med socknarna Buttle, Guldrupe, Halla, Sjonhem, Viklau och Vänge juni 08 Konsert i Vänge kyrka den 5 juni med elever från klass 2-3 i Vänge skola. Genom ett samarbetsprojekt mellan Vänge Pastorat, Kulturskolan och Vänge skola har eleverna fått möjlighet att lära sig spela olika blåsinstrument. Blåslärare är kantor Robert Nyström och Carina Nyström Ahlin.

2 2 En sommarhälsning med tre inbjudningar från din kyrkoherde Åter en sommar ligger framför oss. Minst tre månader fyllda med förväntan och spänning. Vi drömmer nog alla om den perfekta sommaren och semestern, med längtan till det annorlunda. Vi skall få tid med varandra, vi skall njuta av solen och kunna vila ut ordentligt. Många har sina förväntningar högt ställda, och kanske är det helt enkelt drömmen om Guds paradis som vi odlar. Paradiset är ju symbolen för vilan, glädjen och harmonin. En gammal kristen tradition är att göra pilgrimsresor, alltså att resa till platser där händelser ägt rum som varit särskilt betydelsefulla för kristen tro och livshållning. Genom att besöka dessa platser och delta i det som där idag vill spegla paradiset, så får det betydelse också för det egna livet. Varje sockenkyrka i Vänge församling står dagligen öppna för besök, ofta till långt frampå kvällen, men minst till klockan 18. Vem som vill, är varmt välkommen att titta in, stanna till, tända ett ljus, sitta ner en stund bara vara till. Den yttre resan inbjuder så också till en inre resa. Våra sockenkyrkor där konfirmation, bröllop, dop, begravningar ägt rum har också en inre, tätare och mer regelbunden rytm, söndagens gudstjänst. Att våga sig på regelbundna pilgrimsresor till dessa gudstjänster ger inte bara vidgade vyer utan också en djupare insikt om livet, om paradiset! Ett särskilt välkommen vill jag därför rikta till alla och envar att vara med i våra gudstjänster! Den tredje inbjudan riktar jag till föreningar och organisationer, men också privatpersoner inom Vänge församlings gränser Välkommen att medverka i vårt nya församlingsblad, med information, notiser och annonser! Kontakta Helena Duveborg, som fungerar som vår informatör! Med önskan om många, många sköna sommardagar! Din kyrkoherde Erland kr blev resultatet av årets fasteinsamling som går till VATTEN FÖR LIVET en kampanj för att ge världens fattiga möjlighet till rent vatten. Pengarna har bland annat samlats in genom kollekter och av flitiga församlingsmedlemmar som stått med bössor utanför ICA och Konsum i Roma. Tack till dig som gav en gåva!

3 3 Emma, Lisa och Virginia årets konfirmanderna Den 29 juni konfirmeras Virginia Gräsman och Lisa Uddin från Vänge och Emma Winberg från Roma i Vänge kyrka. Det har varit en rolig tid tycker tjejerna. Eftersom vi inte är så många har läsningen till stor del varit upplagd på helgläger tillsammans med konfirmander från Eskelhem, Stenkumla och Östergarn pastorat. Det har varit kul att lära känna ungdomar från andra delar av ön. I början av juni blir det ytterligare ett läger, sedan kommer gruppen att läsa några dagar på sommarlovet innan det är dags för konfirmation. Vad har ni gjort under den här tiden? Vi har lärt oss om grunderna i den kristna tron och om gudstjänsten och om vad som händer där, så att det blir mer begripligt. Undervisningen berör även livsfrågor och moraliska frågor; om rätt och fel och om olika värderingar. I september börjar nästa års läsning och då hälsas särskilt ungdomar födda -94, eller födda -93 och ännu inte konfirmerat sej, välkomna. Fr.v. Lisa Uddin, Emma Winberg och Virginia Gräsman.

4 4 Sedan en tid tillbaka är Robert Nyström anställd som kantor i församlingen och delar nu kantorstjänsten med Per Farinder. Här berättar han lite om sej själv. Den nye kantorn, vem är han? Robert Nystöm heter jag och ursprungligen kommer jag från en liten by i Västerbottens inland. För den som är väl bevandrad i norra Sveriges geografi kan jag berätta att den lilla byn heter Båtfors och är idylliskt belägen längs en sträckning av Skellefteälvens norra sida mellan byarna Södra Åkulla och Brutorp. Boliden är väl dock en ort som fler kanske hört talas om och dit var det ungefär en mil. Sedan femton år är jag dock bosatt på Gotland och de senaste åtta åren har jag bott i Hejde med min fru Carina och våra två barn, Elis och Vera. Tidigare har jag arbetat som musik lärare men nu har jag alltså blivit kyrkomusiker i Vänge. Parallellt med arbetet studerar jag också Dragspel är Robert Nyströms huvudinstrument sedan tolvårs åldern.

5 på kantorslinjen vid Oskarshamns folkhögskola. Jag har en musiklärarutbildning i grunden men håller på att komplettera den för att få en formell kantorsexamen. Nuförtiden är det alltså orgeln som får sin dagliga övningsdos men mitt huvudinstrument sedan tolvårsåldern är dragspel. Eller om man ska vara petig, accordeon. Du ser utvändigt ingen skillnad på de två instrumenten men ett accordeon har lite fler möjligheter att spela flerstämmig musik. Som du säkert läst i församlingsbladet har jag startat en barnkör, Sångsvanarna. Vi träffas på torsdagarna klockan i Vänge skola och sjunger tilsammans. Du kanske har hört oss vid något av våra tidigare framträdanden i kyrkan? Nu var det ett tag sedan sist men vi kommer att medverka under Pingsthelgen så då har du chansen igen. På torsdagsförmiddagarna är jag också i Vänge skola. Där har vi ett samarbetsprojekt mellan Vänge Pastorat, Kulturskolan och Vänge skola. Jag och en blåslärare från Kulturskolan (som av en händelse råkar vara min fru Carina) har arbetat med 2-3:an sedan i höstas och barnen och deras lärare, Kerstin, har fått chansen att lära sig spela kornett, althorn, trombon och tuba. På tisdagarna har Carina spellektion med barnen och på torsdagarna har vi orkesterlektion när vi spelar alla tillsammans. Vi har hittills haft två»minikonserter«, en för eleverna i skolan och en för klassens föräldrar. Sommar musik 10 juli DEN SIGNADE TID Sång och fiol med Marie Axelsson kl. 20 i Viklau kyrka Folkliga koraler, visor och polskor i ett folkmusikaliskt program. Ensam med sin röst och fiol väver Marie samman låtar och ålderdomliga visor. 7 augusti FRÅN EGEN ODLING Gertrud Jakobsson, sång Jan Ekedahl, gitarr kl. 20 i Guldrupe kyrka Nykomponerad musik med influenser av både Irländskt, balkan och sydamerikanskt. 24 augusti i Sjonhem 7 september i Vänge 21 september i Guldrupe Psalmsångsgudstjänst Kom och sjung dina favoritpsalmer! Här får du själv välja vad vi ska sjunga. Kulturarrangemang i Vänge församling sker i samarbete med

6 Kalendarium 15 juni 23 september 2008 Se även Predikoturerna i fredagens tidning Juni Juli 15 Söndag 4:e söndagen efter Trefaldighet Högmässa kl i Sjonhem 21 LÖRDAG Midsommardagen Friluftsgudstjänst kl i Vänge prästänge med Pastorats kören Gudstjänsten inleds i kyrkan med avtäckning av minnestavlan över de två Vängebor som omkom vid Titanics förlisning. Högmässa kl. 20 i Viklau 22 söndag Johannes Döparens dag Friluftsgudstjänst kl vid Bulhuset i Buttle Högmässa kl. 20 i Guldrupe 29 söndag 6:e söndagen efter Trefaldighet Högmässa med konfirmation kl i Vänge 6 söndag Kristi förklarings dag Högmässa kl i Halla Katolsk mässa kl. 14 i Vänge 10 torsdag Musikgudstjänst Folkliga koraler med Marie Axelsson kl. 20 i Viklau 13 söndag 8:e söndagen efter Trefaldighet Friluftsgudstjänst kl vid Bjärby i Sjonhem Högmässa kl. 20 i Guldrupe 20 söndag 9:e söndagen efter Trefaldighet Högmässa kl i Buttle Friluftsgudstjänst kl. 20 vid Tjaukle i Viklau 27 söndag 10:e söndagen efter Trefaldighet Högmässa kl. 20 i Vänge

7 Augusti 3 Söndag 11:e söndagen efter Trefaldighet Friluftsgudstjänst kl vid Västerby i Guldrupe Högmässa kl. 20 i Sjonhem 7 torsdag Musikgudstjänst»Från egen odling«. Sång och gitarr med Gertrud Jakobsson och Jan Ekedahl kl. 20 i Guldrupe 10 söndag 12:e söndagen efter Trefaldighet Friluftsgudstjänst kl vid Kambs i Halla Högmässa kl. 20 i Viklau 17 söndag 13:e söndagen efter Trefaldighet Familjemässa med lunch och kubbturnering kl i Buttle. 20 onsdag Sockenråd i Vänge kl. 19. Vi träffas på kyrkogården. 23 lördag Sockenråd i Viklau kl. 9. Samling vid kyrkan för studieresa. 24 söndag 14:e söndagen efter Trefaldighet Högmässa kl i Vänge Psalmsångsgudstjänst kl. 19 i Sjonhem 26 tisdag Sockenråd i Buttle kl söndag 15:e söndagen efter Trefaldighet Högmässa kl i Guldrupe September 7 Söndag 16:e söndagen efter Trefaldighet Högmässa kl i Halla Psalmsångsgudstjänst kl. 19 i Vänge 14 söndag 17:e söndagen efter Trefaldighet Högmässa kl i Sjonhem Söndagsgudstjänst kl. 19 i Viklau 18 torsdag Torsdagsträff med lunch kl. 12 i Guldrupe 21 söndag 18:e söndagen efter Trefaldighet Högmässa kl i Vänge Psalmsångsgudstjänst kl. 19 i Guldrupe 23 tisdag Studiecirkelstart Troligtvis kommer vi att fortsätta studiecirkeln om föremålen i våra kyrkor. Se predikoturerna om tid och plats.

8 8 Nattskutan Svenska kyrkan kommer att hålla Nattskutan öppen i Visby hamn varje natt under juli månad. Från halv tio på kvällen till tre på morgonen ansvarar kyrkan för att det alltid finns några vuxna på plats för att lyssna, prata och bjuda besökarna på vatten. Välkommen hit om du känner dej vilsen i natten! Kan du tänka dej att vara med i»besättningen«någon natt i sommar? Välkommen att höra av dej till Inger Hägg i Viklau, tel Vänge IK:s fotbollskola välkomnar alla i åldrarna 6 12 år som är intresserade av fotboll, oavsett om du har spelat fotboll förut eller ej. 4 8 augusti. Kontakta Anna Wallin, tel , e-post: vivungs@telia.com En ny bok Guds hand om röda djävlar och glidtacklande helgon En bok om fotboll och religion världen över. Vi får bland annat träffa AIK-anhängaren vars hela hem är inrett i gult och svart och Adjaratous, en 17-årig tjej från Burkina Faso, som genom fotbollen fått ett hopp om en bättre framtid. Författare: Petter Karlsson. Verbum Förlag. Rättvisemärkta fotbollar Varje år importerar Sverige över fotbollar, de flesta från utvecklingsländer. Rättvisemärkta fotbollar garanterar en mini milön och bättre anställningsvillkor för de anställda. Som deltagare i Vänge IK:s fotbollsskola får du en egen rättvisemärkt fotboll. Fotbollsskolan och de rättvisemärkta fotbollarna sponsras av Svenska kyrkan. Har du synpunkter eller ideér om innehållet i församlingsbladet eller vill du sätta in en annons? Kontakta i så fall Helena Duveborg, tel , e-post: duveborg@telia.com

9 9 Inger jobbar som diakon Inger Hägg bor på en vacker gård i Viklau tillsammans med sin familj där maken Hans-Olov driver lantbruk. Inger har alltid varit kyrkligt engagerad. Sina första steg tog hon på kyrkbacken i Östergarn där hennes pappa var klockare. Sedan följde några år i Söndagsskola och därefter var hon aktiv i Kyrkans ungdom och arbete inom kyrkan med barn- och ungdomsfrågor. På slutet av 80-talet utbildade hon sej till diakon och har sedan dess varit verksam i Visby stift som stiftsdiakon. Att vara diakon innebär att man jobbar med kyrkans sociala arbete, att se det som kanske inte samhället hinner med, berättar Inger. Som stiftsdiakon jobbar jag i nära samarbete med biskopen och fungerar lite som hans»diakonala glasögon«. Hon är bland annat engagerad i situationen för de hemlösa på Gotland genom Birkagården. Birkagården blev verklighet för några år sedan med hjälp av bland andra Svenska kyrkan i Visby stift. Nu har vi platser för hemlösa. Verksamheten bedrivs till stor del av frivilliga insatser men vi har även några anställda. Inför sommaren är Inger med och drar igång Nattskutan i Visby hamn. Det är ett projekt som startade för några år sedan på initiativ av biskop Lennart. Att vara diakon är att fungera som en röst för de svaga, berättar Inger Hägg, stiftsdiakon från Viklau. Det hade varit en särskilt orolig sommar i Visby med mycket festande och droger. Sedan dess finns vi på plats alla nätter i juli fram till kl. 3 för att»gjuta olja på vågorna«. Vi bjuder på en stunds stillhet i larmet. Ett glas vatten och möjlighet att slå sej ner och prata en stund för den som önskar. Nattskutans besättning består av 4 5 frivilliga varje natt varav en präst och en diakon. Under den s.k. Stockholmsveckan, då det kommer extra mycket ungdomar till Visby, dubbleras bemanningen.

10 10 Ringningsseden i Guldrupe Varje sockenkyrka på Gotland har sin egen ringningssed med sin egen speciella betydelse. I förra numret kunde du läsa om ringningsseden i Buttle. Så här ringer man i Guldrupe: Guldrupes klocka gjöts hos firma K. G. Bergholz i Stockholm År 2005 infördes automatisk ringning. Ringning i samband med Gudstjänst 1 timme före gudstjänst samt 15 minuter före gudstjänst. Ringningen pågår i fem minuter. Vid gudstjänstens början ringer man sedan en minut och vid dess slut klämtar klockaren 3 x 3 slag. Aftonringning Vardagar kl. 18 i fyra minuter. Över jul- och nyårshelgerna ändras tiden till kl. 16. Helgmålsringning Lördagkvällar och dag före helgdag kl. 18 i fem minuter. Själaringning Själaringningen börjar kl. 10 och pågår i tio minuter med ett slag varje halvminut. Totalt 20 slag. För barn under 15 år startar ringningen kl. 9. Tidigare ringdes själaringningen i Guldrupe en timme. Kimning Kimning görs efter önskemål i samband med bröllop eller högtidsringning. Klockaren står då uppe vid klockan och slår med stenar eller träklubbor eller ringer genom att hålla i klockans kläpp. Kimning görs för att efterlikna ett klockspel. Titanics offer Vid Midsommardagens gudstjänst kommer en minnestavla att avtäckas i Vänge kyrka. Den är till minne av Vängeborna Hulda Löfqvist, Prästbåtels och Hulda Veström, Sallmunds. De var två av de omkomna vid Titanics förlisning i april Hulda Löfqvist hade utvandrat några år tidigare och återvände till Gotland för att ta med sin 14-åriga systerdotter till Amerika. Hulda Löfqvist

11 På gång i bygden ANNONSER 11 Tisdag 17 juni Fagning i Vänge prästänge kl Medtag räfsa. Vi bjuder på kaffe. Fredag 20 juni Midsommarfest vid Bulhuset i Buttle kl.13. Medtag blommor & kaffekorg. Välkommen att vara med och hämta löv till stången kvällen före kl. 18. Samling vid Bulhuset. Välkomna hälsar Buttle Hembygdsförening! Torsdag 26 juni Fotboll på Vänge IP kl.19: Vänge IK / När IF Lördag 5 juli Fotboll på Vänge IP kl.13: Vänge IK /I BK Kappelshamn Lördag 19 juli Hopptävling vid Suderbys Ridklubbs anläggning i Sjonhem kl. 9. Lördag 2 augusti Lammgrillning kl 19 vid Bulhuset i Buttle. Medtag bestick & kaffekorg. Anm. senast 27 juli till Sylve, tel Välkomna hälsar Buttle Hembygdsförening! Torsdag 7 augusti Fotboll på Vänge IP kl. 19: Vänge IK/ Hemse BK Lördag 16 augusti Fotboll på Vänge IP kl. 13: Vänge IK/ FC COPA Lördag 30 augusti Kvalitetsbedömning av gotländska 4-åriga halvblod på Suderbys gård i Sjonhem. Söndag 31 augusti Fölchampionat av halvblod på Suderbys gård i Sjonhem. Söndag 31 augusti Utflykt med Vänge Hembygdsförening Guide: Peter Dolk. Anmälan till Britta Gräsman, tel YOGA Till hösten fortsätter Yogan som studiecirkel genom studieförbundet SENSUS. Start onsdagen den 17 september i Vänge bygdegård. Anmälan till Carina Ivarsson, tel: , e-post: yoga@carinaivarsson.se. Ekologiskt odlade grönsaker Potatis, lök, gurkor, rotfrukter, dill, m.m., allt efter säsong, finns att köpa vid Vivungs i Vänge, mellan Vivungs gård och flygfältet. Öppet dygnet runt. Tore & Ulla Häglund, Vänge. Helgkurser i Vänge Gamla skola Stenhuggning: 28 29/6, 12 13/7 och 13 14/9. Kursledare Anders Thorlin. Dans och bild: 8 10/8. Kursledare Karin Degerfeldt och Monika Thelin. För mer info, kontakta Anders eller Karin på tel Sommarbete i Vänge. Ca 1 hektar. Tel Självplockning av hallon och krusbär hos Ingrid Berg i Vänge. Tel Orgelmuseet i Vänge Öppet tisdagar, 1 juli 12 augusti kl. 14. Underhållning och kaffe kl Vivungsgården i Vänge Café Öppet ons sön, Hantverk & Ulltvätteri Öppet må fre, Välkomna! Halla bygdegård finns att hyra för fester, kurser, konferanser m.m. Prisex: kurser 250 kr, bröllopshelg 1200 kr. Halva priset för medlemmar i Halla sockenförening. Bokning: Vera Johansson, tel För medlemskap i Halla sockenförening kontakta Jenny LIndgren, tel Medlemsavgift: 100 kr NÄSTA FÖRSAMLINGSBLAD kommer ut i mitten av september.

12 12 Vänge församling Vänge församling omfattar socknarna Buttle, Guld rupe, Halla, Sjonhem, Viklau och Vänge. Vänge församling är i ett, en församling och ett pastorat och har ca medlemmar. Kyrkoherde Erland Björklund Tel: , (hem) mobil E-post: erland.bjorklund@ svenskakyrkan.se Kyrkomusiker Robert Nyström Tel: E-post: robert.nystrom@ svenskakyrkan.se Per Farinder Tel: E-post: p.farinder@hem.utfors.se Vaktmästare Edvard Lundberg Tel: Gunborg Johansson Tel: Britt Stenfeldt Tel: Informatör Helena Duveborg Tel: E-post: duveborg@telia.com Körer Pastoratskören. Ledare Per Farinder. Barnkören Sångsvanarna. Ledare Robert Nyström. Pastorsexpeditionens öppetider Onsdagar kl Fredagar kl KYRKORNAS ÖPPETTIDER Juni, juli och augusti dagl. minst mellan kl Kontakta präst eller vaktmästare vid annan tidpunkt. KYRKORÅDETS MEDLEMMAR Buttle Inger Svensson, Stig Ungelheim, Ann-Helene Johansson (ersättare). Guldrupe Anna-Stina Sigrén, Karin Lagergren- Strinnholm, Sonja Larsson (ersättare). Halla Helena Andersson, Birgit Gahnfelt, Helen Lydänge (ersättare). Sjonhem Carl-Runo Löf, Sven-Olof Hallgren, Göte Johansson (ersättare). Viklau Bengt Farinder (ordf.) Inger Hägg, Mats Ahlby (ersättare). Robert Nyström, Erland Björklund Per Farinder, Britt Stenfeldt, Edvard Lundberg Gunborg Johansson, Helena Duveborg Vänge Kyrkoherde Erland Björklund, Ingrid Berg, Kjell Olsson Anna-Lisa Olofsson (ersättare).

Halla Sjonhem Viklau VÄNGE FÖRSAMLING. Vänge församling. Vänge. Guldrupe. Buttle. med socknarna Buttle, Guldrupe, Halla, Sjonhem, Viklau och Vänge

Halla Sjonhem Viklau VÄNGE FÖRSAMLING. Vänge församling. Vänge. Guldrupe. Buttle. med socknarna Buttle, Guldrupe, Halla, Sjonhem, Viklau och Vänge Halla Sjonhem Viklau Guldrupe Vänge Buttle VÄNGE FÖRSAMLING Vänge församling med socknarna Buttle, Guldrupe, Halla, Sjonhem, Viklau och Vänge juni augusti 2014 Hälsning från kyrkoherde Rune Nu har du tid!

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka!

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka! Näsums Kyrkoblad Nr 1/2010 Mars- Juni 2010 Fira Påsk i din kyrka! Barnen i grupperna välkomnar alla redan på Palmsöndagens familjegudstjänst då vi har stor fest och final på årets Fastekampanj och upptakt

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

inbjudan till konfirmation i svenska kyrkan sollentuna läsåret 2013 2014 tro hop p& k ä rlek

inbjudan till konfirmation i svenska kyrkan sollentuna läsåret 2013 2014 tro hop p& k ä rlek inbjudan till konfirmation i svenska kyrkan sollentuna läsåret 2013 2014 tro hop p& k ä rlek 1 2 2 vad tror du på? våga prova gud och kyrkan! Vi förutsätter inte att du som anmäler dig till konfirmandundervisningen

Läs mer

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro?

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? DU ÄR Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? värd mer än GULD KONFIRMAND MALMÖ 2016-2017 GRATTIS DU FYLLER FJORTON! Tänk dig att

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

KONFIRMATION PÅ ÖSTERMALM

KONFIRMATION PÅ ÖSTERMALM Konfirmationsresa till Kreta Följ med på en annorlunda resa, både i det inre och till det yttre. Vår första träff äger rum den 4/12 2016. Därefter träffas vi söndagarna: 29/1 19/2, 26/3. Helgen 20-21/5

Läs mer

Församlingsbrev. Hösten 2009

Församlingsbrev. Hösten 2009 Sankt Mikaels katolska församling Församlingsbrev Hösten 2009 Sankt Mikaels katolska församling Ny kyrkoherde Kära församling! Det är er nye kyrkoherde som skriver denna hälsning, och det är väl på sin

Läs mer

Svenska Kyrkan Bjärreds församling Församlingsnytt Våren 2016

Svenska Kyrkan Bjärreds församling Församlingsnytt Våren 2016 Svenska Kyrkan Bjärreds församling Församlingsnytt Våren 2016 Ägget är också en symbol för uppståndelsen! 2016 VårFörsamlingsnytt Bjärred.indd 1 15/02/16 10:02 Kyrkoherden har ordet... Efter en kall och

Läs mer

Vad händer när man dör? Behövs jag? Hur började allting? VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? VAD HANDLAR KONFIRMATION OM?

Vad händer när man dör? Behövs jag? Hur började allting? VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? VAD HANDLAR KONFIRMATION OM? Konfirmation 2016 VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? Brukar du fundera kring kärleken, livet, Gud, döden, framtiden, sex, vänskap, sorg och glädje? Vill du prata om det med andra? Då kan konfirmation vara

Läs mer

Det bästa jag gjort! Tim meier

Det bästa jag gjort! Tim meier Tim meier Det bästa jag gjort! jacqueline glastra Välkommen till Konfirmation 2012! tro, hopp och kärlek. Konfirmationstiden är ett äventyr. Du får chansen att lära känna nya människor, slappna av i en

Läs mer

S:t Eskils Katolska församling

S:t Eskils Katolska församling S:t Eskils Katolska församling Månadsbladet Maj 2010 Välkommen till S:t Eskils Katolska Församling Den heliga mässan firas i regel varje dag kl. 18.30, utom torsdagar, och fredagar firas mässan kl.12.00.

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Barn och föräldrar våren 2016

Barn och föräldrar våren 2016 Barn och föräldrar våren 2016 Svenska kyrkan i Partille Kom som du är! Små och stora, barn och vuxna - vi hoppas att ni känner er välkomna att besöka någon av våra kyrkor. Här finns mycket att välja på

Läs mer

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida KONFIRMAND 2011/2012 Startsida Nyfiken på livet? Konfirmand 2011-2012 i Björkekärrs, Härlanda, S:t Pauli och Örgryte församlingar Jag? Världen? Gud? Livet är fullt av frågor! Kyrkan? Jesus? Döden? Meningen

Läs mer

Församlingsblad för Örebro Olaus Petri församling. Nr 2:2011

Församlingsblad för Örebro Olaus Petri församling. Nr 2:2011 OPUS Församlingsblad för Örebro Olaus Petri församling. Nr 2:2011 Gör skillnad - Engagera dig! Frivillig medarbetare, volontär eller ideell medarbetare - orden är många för att beskriva de engagerade som

Läs mer

Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.3 2014 Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 22 sept. Endre IF och Endre IF Ungdom har årsmöte i Endre bygdegård kl.18.00. Välkomna! * 4 okt. Loppis i Endre bygdegård. Se

Läs mer

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera...

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera... Logmöten Stommen Ornunga 8-26 augusti Tomas Sjödin Leif Nordlander med flera... Tomas Sjödin Jag lutar åt Gud 9 augusti Tomas Sjödin är pastor och en av Sveriges mest lästa kristna författare med böcker

Läs mer

FÖRSAMLINGSBREV JULEN 2009

FÖRSAMLINGSBREV JULEN 2009 SANKT MIKAELS KATOLSKA FÖRSAMLING VÄXJÖ FÖRSAMLINGSBREV JULEN 2009 Kyrkoherdens julhälsning Levande tro Julen närmar sig, och vår förväntan stiger. Alla ljus, granar och glitter, so m lyser upp den mörka

Läs mer

Välkommen till Costa Blanca Församling

Välkommen till Costa Blanca Församling VÅRPROGRAMMET 2012 Välkommen till Costa Blanca Församling Installation av nya prästparet med Biskop Sven-Bernhard Fast SVENSKA KYRKAN I UTLANDET ES-03183 Torrevieja, C/ Luis Cánovas Rodriques 4, vid köpcenter

Läs mer

Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007

Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007 Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007 Det har vänt! Dagarna blir allt ljusare och vintermörkret naggas i kanten. Fåglarna har börjat att kvittra igen och redan i slutet av mars ställer vi

Läs mer

Gud välsigne er mina kära. Gud jul. Pastor Ivani

Gud välsigne er mina kära. Gud jul. Pastor Ivani Björksäterkyrkan december 2015 - februari 2016 Människor med djup är vår tids brist. Det finns ett överflöd av intelligenta och begåvade människor i vår tid. Men djupa människor kan vi kanske räkna på

Läs mer

VAD ÄR KONFIRMATION?

VAD ÄR KONFIRMATION? 2015/2016 VAD ÄR KONFIRMATION? Konfirmation handlar om TRO, HOPP och KÄRLEK.. Under konfirmandtiden får du tillfälle att fundera på vem du är och vad du tror du på. Konfirmation rymmer även frågor om:

Läs mer

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON Konfirmand 2015 2016 KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON VÄLKOMMEN TILL ETT ÅR MED MINNEN FÖR LIVET! Konfirmationstiden är ett erbjudande om att fundera kring

Läs mer

Församlingsnytt hösten 2012

Församlingsnytt hösten 2012 Församlingsnytt hösten 2012 Redaktionen Ansvarig utgivare: www.bjarredsforsamling.se Öresundsvägen 9 kyrkoherde Eva Landberg Tryckt hos Tryckfolket AB,Malmö 237 35 Bjärred bjarredsforsamling@svenskakyrkan.se

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

Årgång 23 Sommaren 2005 YTTERBY KYRKOBLAD

Årgång 23 Sommaren 2005 YTTERBY KYRKOBLAD YTTERBY KYRKOBLAD Årgång 23 Sommaren 2005 Sommarhälsning Nu blir det snart sommarkyrka i Ytterby igen. Måndagen den 27 juni öppnar caféet. Denna sommar kommer allt överskott i caféverksamheten och insamlingen

Läs mer

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014 Barnen i Härlanda och Örgryte församlingar Våren 2014 Härlanda församling Härlanda församling Härlanda församling Öppen förskola Onsdagar och fredagar kl 10.00-12.00. Terminsstart 15 januari. Lek, sångstund

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

Tureholms kyrkan. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. www.tureholmskyrkan.se

Tureholms kyrkan. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. www.tureholmskyrkan.se Tureholms kyrkan april-september 2014 En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. n 2 www.tureholmskyrkan.se Tre blir ett Text: Derek WALLES När jag för flera

Läs mer

KYRKAN. Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015

KYRKAN. Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015 KYRKAN Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015 Det finns ett ord som återkommer i livet identitet. Vem är jag? Vem vill jag egentligen vara? De svaren förändras troligtvis genom åren. Senaste decennierna

Läs mer

kyrkfönstret nr 1 februari maj 2010 Vi gör allt vi kan för att barnen ska bli sedda

kyrkfönstret nr 1 februari maj 2010 Vi gör allt vi kan för att barnen ska bli sedda kyrkfönstret nr 1 februari maj 2010 Vi gör allt vi kan för att barnen ska bli sedda 1 kontakt Församlingsexpedition Partille och Sävedalens församlingar Öppettider: mån, tis, tor 8-14, lunch 12-13. Ons

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? November. Fritidsgården + Musikskolan = SANT!

Vad händer i Färgelanda? November. Fritidsgården + Musikskolan = SANT! Vad händer i Färgelanda? November Fritidsgården + Musikskolan = SANT! Onsdag 29 oktober klockan 19.30 välkomnar musiklärare Johan Ahl alla spelsugna ungdomar till Fritidgården. En prova på kväll där du

Läs mer

Om skaparen. Tomas Öberg är idag entreprenör, föreläsare och på gång med sin första självbiografi Ilska, kärlek och framgång från insidan och ut.

Om skaparen. Tomas Öberg är idag entreprenör, föreläsare och på gång med sin första självbiografi Ilska, kärlek och framgång från insidan och ut. Om skaparen Tomas vet exakt vad han pratar om eftersom allt han förmedlar är självupplevt. Å ena sidan Mr Destruktiv med droger, slagsmål, mobbing och självhat i bagaget. Å andra sidan en stark vilja att

Läs mer

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1 Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

Församlingsinstruktion för Ransbergs församling

Församlingsinstruktion för Ransbergs församling Församlingsinstruktion för Ransbergs församling Vad är vi? Att vara församling är att dela en tro. Vi tror på Gud som skapat världen och att hela skapelsen därför är viktig: natur, miljö, människor och

Läs mer

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Givaren och mottagaren Jag minns den där känslan som det vore i morse. I synnerhet när det går mot juni. Jag önskar att alla har den inom sig och jag vill verkligen att mina

Läs mer

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin KREATIVA BÖNESÄTT en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin Information om materialet Till vem? I vår verksamhet är andakter en viktig del, men ibland är det

Läs mer

2012:3. Kyrknyttseptember november. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2012:3. Kyrknyttseptember november. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar 2012:3 Kyrknyttseptember november En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar Rune har ordet OS Följde du OS i sommar? När jag skriver detta är det i full gång. Inga större framgångar för

Läs mer

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 - om trons olika dimensioner Steg i tro denna vecka Skriv under veckan ner på ett papper, som du delar in i fyra kolumner, när du upplever tron som huvud,

Läs mer

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej November 2013 Årgång 2 Nummer 4 TEMANUMMER: Lucia 11% 10% Gillar Vi har gjort en undersökning om hur många som gillar lucia här på skolan. Vi frågade 100 elever och till vänster ser ni resultatet. Gillar

Läs mer

Retreater. andlig vägledning. Vägar till stillhet våren 2013. vandringar bön & meditation

Retreater. andlig vägledning. Vägar till stillhet våren 2013. vandringar bön & meditation & Retreater andlig vägledning vandringar bön & meditation Vägar till stillhet våren 2013 Att låta stillheten få vara en del av våra liv I en tid där tempot ofta är högt, kraven stora och intrycken flödar

Läs mer

Församlingsinstruktion Församlingens övergripande måldokument

Församlingsinstruktion Församlingens övergripande måldokument Vision Husby församling vill vara en öppen katedral av glädje och helighet. Församlingsinstruktion Församlingens övergripande måldokument Vårt uppdrag, vår mission, är att vara kyrka i vår tid och i vår

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

Programblad April - Juni 2016. Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP

Programblad April - Juni 2016. Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP Programblad April - Juni 2016 Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! Vi rör oss i påsktid på väg mot pingsten. En tid av omvälvningar - för

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se Försam lings nytt Nr: 34 program mars april 2014 I detta nummer, bl a: Från pastorns penna Barn o Ungdomsverksamheten Program för mars, april 2014 Ekonomi Vision och mål (måldokument) Annonser mm. mm.

Läs mer

Kapitel 11: Kyrkan. fn:s barnkonvention, artikel 14 Tanke-, samvets- och religionsfrihet 11:1

Kapitel 11: Kyrkan. fn:s barnkonvention, artikel 14 Tanke-, samvets- och religionsfrihet 11:1 Kapitel 11: Kyrkan fn:s barnkonvention, artikel 14 Tanke-, samvets- och religionsfrihet 11:1 11: Kyrkan fn:s barnkonvention, artikel 14 Tanke-, samvets- och religionsfrihet bukala, 6 år, berättar: Jag

Läs mer

MAR S VÄRLDSBÖNDAGEN

MAR S VÄRLDSBÖNDAGEN Mars 48 MARS 1 2 Sonen i huset var nu vuxen och skulle flytta hemifrån. När han skulle lämna barndomshemmet vände sig hans far till honom och sade: Glöm inte att spela på alla nittionio tangenterna på

Läs mer

Nr 4: 2014 Y R K N Y T T

Nr 4: 2014 Y R K N Y T T K Nr 4: 2014 Y R K N Y T T Frälsarkransen en livboj i vardagen 1995 satte biskop Martin Lönnebo ihop den första Frälsarkransen. Hans tanke var att den skulle bli ett redskap för bön, meditation och för

Läs mer

Lysviks församling Våren 2014

Lysviks församling Våren 2014 Lysviks församling Gamla vägen 29, 686 97 Lysvik Pastors.exp: ons-tors kl. 10-12, tel 0565-80018, fax 80560 e-mail: lysvik.forsamling@svenskakyrkan.se Hemsida: www.svenskakyrkan.se/lysvik Kyrkoherde: Ingemar

Läs mer

När väckelsen kom till Efesos En predikoserie, hållen i Korskyrkan, Borås, av Micael Nilsson Del 4: Att ge bort det bästa man har

När väckelsen kom till Efesos En predikoserie, hållen i Korskyrkan, Borås, av Micael Nilsson Del 4: Att ge bort det bästa man har När väckelsen kom till Efesos En predikoserie, hållen i Korskyrkan, Borås, av Micael Nilsson Del 4: Att ge bort det bästa man har Illustration: En ung munk fick för första gången i ansvar att hålla i morgonandakten.

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap.

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap. VÄLKOMNA till Brandströmska Förskolan Nylöse. Här nedan finner du information om Brandströmska förskolan Nylöse. Du kan klicka dig direkt till följande rubriker: 1. Mål och Metoder 2. Så här arbetar vi

Läs mer

DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN

DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN Bromölla Söndagar Torsdagar DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN S:T ANDREAS KATOLSKA FÖRSAMLING December 2015 S:t Petri katolska kyrka, Köpmansgatan 22, Bromölla 16.30 Rosenkransbön 17.00 Mässa 17.00 Sakramental

Läs mer

En vanlig dag på jobbet

En vanlig dag på jobbet En vanlig dag på jobbet Läs texten många gånger! Träna på att läsa meningarna högt tio gånger. Morgon Mitt alarm ringer klockan 05.20. Jag brukar ligga kvar en stund och tänka på vad jag ska göra under

Läs mer

Händer i Lagunda församling. November 2014. Mer information per telefon 0171-46 00 70 och www.svenskakyrkan.se/lagunda

Händer i Lagunda församling. November 2014. Mer information per telefon 0171-46 00 70 och www.svenskakyrkan.se/lagunda Händer i Lagunda församling November 2014. Mer information per telefon 0171-46 00 70 och www.svenskakyrkan.se/lagunda November Torsdag 6 november 19 Kyrkofulllmäktige, Kyrkstugan Kyrkofullmäktige i Lagunda

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2012 Vi startar terminen med att tillsammans ta farväl av julen eftersom vi aldrig kunde hälsa den välkommen! Alla våra dansare, medlemmar såväl som

Läs mer

Det händer i Lidingö församling. sommaren 2011. 1 juni - 28 augusti. jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren

Det händer i Lidingö församling. sommaren 2011. 1 juni - 28 augusti. jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren Det händer i Lidingö församling sommaren 2011 1 juni - 28 augusti jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren 2 Mer information om Caféerna, Samtalsgruppen, och Musik i sommarkväll finns på sista sidan

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Maka, mor. 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg

Maka, mor. 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg 002 Din levnadsdag är slut, Din jordevandring ändad Du här har kämpat ut Och dina kära lämnat Nu vilar Du i ro och frid Hos Jesu Krist till

Läs mer

BIBLIOTEKET CAFÉET. TRÄFFPUNKTEN Drop in/telefontid: VI FINNS I RYDEBÄCKS CENTRUM - Frösögatan 3, 257 30 RYDEBÄCK

BIBLIOTEKET CAFÉET. TRÄFFPUNKTEN Drop in/telefontid: VI FINNS I RYDEBÄCKS CENTRUM - Frösögatan 3, 257 30 RYDEBÄCK BIBLIOTEKET måndagar och onsdagar kl 13-19 tisdagar kl 10-12, 13-19 torsdagar och fredagar kl 10-12, 13-17 tel 042-10 41 95 CAFÉET måndagar kl 13-15.30 tisdagar* och torsdagar** kl 9.30-12, 13-15.30 beställningar

Läs mer

Församlingsblad. Torestorp, Öxabäck & Älekulla Hösten 2013

Församlingsblad. Torestorp, Öxabäck & Älekulla Hösten 2013 Församlingsblad Torestorp, Öxabäck & Älekulla Hösten 2013 Förtroendeval 2 Alphakurs 2 Gemenskapshelg 3 Församlingskväll 3 Kyrkoval 4-5 På gång 6 Döpta & Kontakt 7 Gudstjänster 8 Förtroendeval Församlingen

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Och alla dessa frågor bottnar i den här, grundläggande frågan: Vad är en församling? Hur ofta försöker vi att formulera ett svar på den frågan?

Och alla dessa frågor bottnar i den här, grundläggande frågan: Vad är en församling? Hur ofta försöker vi att formulera ett svar på den frågan? Predikan Rönnekyrkan 26 januari 2014: Årshögtid Tema: Vad är en församling? Introduktion: Vad är en församling? Många här har levt med en församling i många år, i stort sett hela livet. Några har varit

Läs mer

2012:2. augusti. Kyrknyttmaj. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2012:2. augusti. Kyrknyttmaj. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar 2012:2 Kyrknyttmaj augusti En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar Rune har ordet Sommar! Nu har vi framför oss den tid på året som de flesta längtar efter. Sommar! Eller du som läser

Läs mer

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun I Love Music Camp ett camp för ungdomar med funktionsnedsättning Prova på, upptäck och lär dig vad det handlar om att arbeta inom upplevelseindustrin!

Läs mer

Vindelns församling - för hela livet! Församlingsinstruktion för Vindelns församling

Vindelns församling - för hela livet! Församlingsinstruktion för Vindelns församling Vindelns församling - för hela livet! Församlingsinstruktion för Vindelns församling Vindelns församling - för hela livet! Församlingsinstruktion för Vindelns församling Den som dricker av det vatten jag

Läs mer

Första dagboken: ATT HANTERA EN TSUNAMI. Onsdag 19 januari

Första dagboken: ATT HANTERA EN TSUNAMI. Onsdag 19 januari Onsdag 19 januari Irma 17 år. Jan och jag uppvaktar. Improviserar svensk-dansk "Ja, må hon leva med kage og chokola-a-de ". Jan med tårtans plasthuva på sitt huvud. Tårta och presenter var vi ute och köpte

Läs mer

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter.

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter. ANDRA SÖNDAGEN UNDER 2. SÖNDAGEN ÅRET (ÅRGÅNG UNDEr året C) 17 JANUARI (år C) (20 2016 JANUArI 2013) Tidsram: 20-25 minuter. På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Jesus

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr sidan 1 Författare: Morten Dürr Vad handlar boken om? Boken handlar om Amir som är 9 år och går i andra klass. Amir vill göra saker på sitt eget sätt. I skolan ska de skriva om sitt sommarlov och Amir

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

K Y R K N Y T T. Nr 3: 2014. Välkommen till världen! säger vi till alla nyfödda. Vi välkomnar er att döpa ert barn i Västra Karaby pastorat.

K Y R K N Y T T. Nr 3: 2014. Välkommen till världen! säger vi till alla nyfödda. Vi välkomnar er att döpa ert barn i Västra Karaby pastorat. K Y R K N Y T T Dopfunt Dagstorp kyrka Foto: Hans Kalén Nr 3: 2014 Välkommen till världen! säger vi till alla nyfödda. Vi välkomnar er att döpa ert barn i Västra Karaby pastorat. Du som är intresserad

Läs mer

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo Februari, mars, april 2016 Träffpunkter Altplatsen Högsbotorpshemmet Kustträffen Solträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? kontakta Laine Henriksson,

Läs mer

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Våren 2016

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Våren 2016 Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Våren 2016 Equmeniakyrkan Varberg Post- och besöksadress: Håstens torg 432 30 Varberg Telefon 0340-10466 E-mail: info@hastenskyrkan.se Hemsida:

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 21 (23 27 maj 2016)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 21 (23 27 maj 2016) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 21 (23 27 maj 2016) Sista dag/tid för inlämnande av manus: torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Kalendarium vecka 21 Nationella prov matematik

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Skriva berättande texter

Skriva berättande texter Skriva berättande texter Skriva berättande texter stavning, stor bokstav och punkter styckeindelning och struktur utvecklade svar textbindning och ett varierat språk grammatik Stavning, stor bokstav och

Läs mer

Nytt verksamhetsår. Kyrkohedens sida

Nytt verksamhetsår. Kyrkohedens sida Kyrkohedens sida Varje fredag när medarbetarna i Bunge pastorat haft personalmöte, så har vi ägnat oss åt olika andliga övningar. Det har vi gjort för att söka skärpa sinnena och för att öva oss att upptäcka

Läs mer

Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1

Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1 Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1 Ekbackskyrkans församling Ekbackskyrkan Parkvägen 17 643 30 Vingåker Bankgiro: 624-7027 Postgiro: 71 91 26-5 Org. nummer: 817606-0229 E-post: kontakt@ekbackskyrkan.se

Läs mer

Er kyrkoherde P. Zdzislaw Lepper SDB

Er kyrkoherde P. Zdzislaw Lepper SDB Nr 02 [ 06 ] /2014 2 GUDS FÖDELSES HELG I VÅRA HJÄRTAN Då jorden täcks av ett snötäcke och då kölden känns mer och mer, riktar vi våra tankar mot den stundande Julen. Hur många Jular har vi inte upplevt

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Nr 2: 2012 Y R K N Y T T. Sven-Erik Palmbrings avskedsgudstjänst som kyrkoherde i Västra Karaby pastorat. Foto:Stig Balling

Nr 2: 2012 Y R K N Y T T. Sven-Erik Palmbrings avskedsgudstjänst som kyrkoherde i Västra Karaby pastorat. Foto:Stig Balling K Nr 2: 2012 Y R K N Y T T Sven-Erik Palmbrings avskedsgudstjänst som kyrkoherde i Västra Karaby pastorat. Foto:Stig Balling Sommar en tid för växande Visst är det härligt med sommar! En tid med värme,

Läs mer

Julen Vårt julfirande här i Sverige är en blandning av kristen tro (t.ex. Jesus) och ännu äldre traditioner (t.ex. julklappar). Vi har dessutom lånat

Julen Vårt julfirande här i Sverige är en blandning av kristen tro (t.ex. Jesus) och ännu äldre traditioner (t.ex. julklappar). Vi har dessutom lånat Julen Vårt julfirande här i Sverige är en blandning av kristen tro (t.ex. Jesus) och ännu äldre traditioner (t.ex. julklappar). Vi har dessutom lånat traditioner från andra länder, bl a från Tyskland (t.ex.

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs. Mars och April 2010

Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs. Mars och April 2010 Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs Mars och April 2010 Mars Måndag den 1/3 kl. 10.00-13.00 sportlovskul för sportlovslediga skolbarn Samling för utomhuslek 10.00, Lunch 11.30, 10 kr för barn 20 kr för

Läs mer

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens 2007 års brukarundersökning socialpsykiatriska området. 12 frågor 37 av 66 56 % 4 av 5 80 % 8 av 10 svarat: 80 % 35 av 47 svar= 74% 22 av 24 92% 106 av 152 70 % svarsfrekvens Ålder 18-35 år 2 1 2 10 2

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Lindome församlings Församlingsinstruktion KR 2006. Lindome församlings FörsamlingsInstruktioN F I N

Lindome församlings Församlingsinstruktion KR 2006. Lindome församlings FörsamlingsInstruktioN F I N Lindome församlings FörsamlingsInstruktioN F I N Lindome församling är ett enförsamlingspastorat som ej ingår i samfällighet. I församlingen finns fyra prästbefattningar: en kyrkoherde och tre komministrar.

Läs mer