SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 26 april 2016 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 12.00 14.20."

Transkript

1 SKOLNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll nr 4 / 2016 Sammanträdestid Tisdagen den 26 april 2016 kl Sammanträdesplats Kökars Grundskola ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström Madelene, ordförande x Strand Maarit Ponthin Gunilla, vice ordförande x Persson Robert Eriksson Rainer x Engdahl Johan Hellström Krister x Mickwitz Susanna Vuorinen Katariina x Karlman Liselott ÖVRIGA Lindholm Kerstin, skoldirektör x Forsman Kurt, kommundirektör - Lundqvist Diana, skolföreståndare - Paragrafer Sidor Underskrifter Madelene Ahlgren-Fagerström, ordförande Kerstin Lindholm, sekreterare Justerat Kökar den 29 april Krister Hellström Gunilla Ponthin Protokollet har framlagts till påseende å Kökar kommunkansli / / vilket intygas:

2 Skolnämnden FÖREDRAGNINGSLISTA, Skolnämnden 47 Laglighet och beslutförhet. 48 Protokolljustering. 49 Godkännande av föredragningslistan. 50 Föregående sammanträdesprotokoll. 51 Läraransökningar. 52 Tillsätta timlärare i huvudsyssla i svenska. 53 Tillsätta timlärare i huvudsyssla i religion. 54 Vikarie för timläraren i huvudsyssla i religion. 55 Föreståndare för Kökars grundskola. 56 Tillsätta elevassistent. 57 Anställa ledsagare. 58 Anhållan om tilläggsanslag. 59 Ändring i skolstadgan. 60 Lotta Eriksson; Anhållan om semester. 61 Maj-Britt Engström; Anhållan om semester. 62 Ann-Louise Hellström; Anhållan om semester. 63 Energiförbrukning i skolan. 64 Vikariearrangemang. 65 Tillsätta timlärare i huvudsyssla i klassläraruppgifter. 66 Timlärare i bisyssla. 67 Avslutning. Protokollet framläggs till allmänt påseende den 3 maj 2016.

3 Skolnämnden LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 47, Skolnämnden BESLUT: Sammanträdet konstateras vara lagenligt sammankallat och beslutfört. PROTOKOLLJUSTERING 48, Skolnämnden BESLUT: Krister Hellström och Gunilla Ponthin valdes att justera protokollet fredagen den kl på Barnängen. GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN 49, Skolnämnden BESLUT: 64 Övriga ärenden stryks. Till föredragningslistan fogas 64 Vikarie arrangemang, 65 Tillsätta timlärare i huvudsyssla i klassläraruppgifter och 66 Timlärare i bisyssla. Avslutning blir då 67. I övrigt godkänns föredragningslistan i föreliggande form. FÖREGÅENDE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 50, Skolnämnden BESLUT: Föregående sammanträdesprotokoll antecknas till kännedom.

4 Skolnämnden /1 LÄRARANSÖKNINGAR 51, Skolnämnden Totalt 9 personer har sökt lärarjobb vid Kökars grundskola antingen som timlärare i huvudsyssla eller i bisyssla. Ansökningarna med meriter framgår ur Bilaga nr 1 51/ Personerna är följande: 1. Irina Alekseyeva, musiklärare från Lemland. 2. Katarina Bjurs, hum.kand. från Helsingfors. 3. Leif Eriksson, nat.kand. från Föglö. 4. Johanna Henriksson, visualist från Kökar. 5. Johanna Lillrank, fil.mag. ämneslärare i religion från Kökar. 6. Heikki Lehtimäki, teol.mag. och präst från Sastamala samt pedagogiska studier för lärare. 7. Diana Lundqvist, fil.mag. ämneslärare i svenska från Kökar. 8. Siv Relander, ekon.mag. och högskolelärare från Kökar. 9. Kamilla von Weissenberg-Nordberg, artesan, artenom och yrkeslärare från Kökar. Följande lärarjobb tillsätts: - Timlärare i huvudsyssla i svenska med undervisningsskyldighet i övriga ämnen, och tillsvidare. - Timlärare i huvudsyssla i religion med undervisningsskyldighet i övriga ämnen, och tillsvidare. - Vikarie för timläraren i huvudsyssla i religion. - Timlärare i huvudsyssla i klassläraruppgifter för årskurs Timlärare i bisyssla i matematik, fysik och kemi. Timlärare i musik söks via en annons i Kökar-Info och genom att tillfråga tänkbara personer. BESLUT: Katariina Vuorinen föreslår att allt lediganslås på nytt. Förslaget vinner inte understöd. Skolnämnden besluter enligt skoldirektörens förslag att följande lärarjobb tillsätts: - Timlärare i huvudsyssla i svenska med undervisningsskyldighet i övriga ämnen, och tillsvidare. - Timlärare i huvudsyssla i religion med undervisningsskyldighet i övriga ämnen, och tillsvidare. - Vikarie för timläraren i huvudsyssla i religion. - Timlärare i huvudsyssla i klassläraruppgifter för årskurs Timlärare i bisyssla i matematik, fysik och kemi. Timlärare i musik söks via en annons i Kökar-Info och genom att tillfråga tänkbara personer. Katariina Vuorinen reserverar sig mot ovanstående beslut.

5 Skolnämnden /2 51, Skolnämnden BESLUT fortsättning: Följande poängteras till schemaläggningen: - Stor vikt ska läggas vid att samma lärare har lågstadieklasserna fram till lunch. Detta för att skapa arbetsro och trygghet i inlärningssituationen. Efter lunchen kan lärare bytas. - I årskurs 1-3 är det önskvärt med så få lärare som möjligt, allra helst bara två olika. - I schemat för årskurs 3 önskas en dag till kl , en dag till kl. 13 och att Kyrkogårdsö eleven kan sluta kl. 12 på fredagar. - En preciserad plan för nästa läsårs slöjdundervisning önskas till nästa möte. Där skall specificeras vilka arbeten som eleverna förväntas göra årskursvis. Material till dessa arbeten köps in i början av läsåret. - Förslag på vice föreståndare för nästa läsår begärs in. - Skolnämnden önskar att det finns ett förslag till schema för nästa läsår i slutet av maj så att det kan behandlas på nästa skolnämndsmöte som är tisdagen den 7 juni kl

6 Skolnämnden TILLSÄTTA TIMLÄRARE I HUVUDSYSSLA I SVENSKA 52, Skolnämnden Följande personer har sökt som timlärare i huvudsyssla i svenska med undervisningsskyldighet i övriga ämnen: 1. Katarina Bjurs, hum.kand. Blir fil.mag. och ämneslärare i svenska till sommaren. Ingen lärarerfarenhet. 2. Diana Lundqvist, fil.mag. ämneslärare i svenska. Sex års lärarerfarenhet från grundskola. Diana Lundqvist är den enda som är behörig som lärare i svenska. Ämneslärare Diana Lundqvist anställs som timlärare i huvudsyssla i svenska med undervisningsskyldighet i övriga ämnen vid Kökars grundskola fr.o.m. den och tillsvidare.

7 Skolnämnden TILLSÄTTA TIMLÄRARE I HUVUDSYSSLA I RELIGION 53, Skolnämnden Följande personer har sökt som timlärare i huvudsyssla i religion med undervisningsskyldighet i övriga ämnen: 1. Johanna Lillrank, teol.mag. och ämneslärare i religion. Lärarerfarenhet 10 år från grundskolan. 2. Heikki Lehtimäki, teol.mag. och präst. Pedagogiska studier för lärare. Lärarerfarenhet ett halvt år från grundskolan. 3. Kamilla von Weissenberg-Nordberg, artesan, artenom, sjukskötare och yrkeslärare. 5 års lärarerfarenhet från grundskolan. Johanna Lillrank är den enda som är behörig som timlärare i religion. Ämneslärare Johanna Lillrank anställs som timlärare i huvudsyssla i religion med undervisningsskyldighet i övriga ämnen vid Kökars grundskola fr.o.m. den och tillsvidare.

8 Skolnämnden VIKARIE FÖR TIMLÄRAREN I HUVUDSYSSLA I RELIGION 54, Skolnämnden Johanna Lillrank anhöll i september 2015 om föräldraledighet för tiden och vårdledighet för tiden om hennes läraranställning fortsätter efter den Johanna Lillrank beviljas föräldraledighet för tiden och vårdledighet för tiden Som vikarie för timläraren i huvudsyssla i religion med undervisningsskyldighet i övriga ämnen anställs Kamilla von Weissenberg-Nordberg för tiden En preciserad plan för nästa läsårs slöjdundervisning önskas till nästa möte. Där skall specificeras vilka arbeten som eleverna förväntas göra årskursvis. Material till dessa arbeten köps in i början av läsåret.

9 Skolnämnden FÖRESTÅNDARE FÖR KÖKARS GRUNDSKOLA 55, Skolnämnden När en föreståndare utses skall enligt grundskoleförordningen en lärare som är behörig för sin tjänst väljas framom en som inte är behörig. Enligt grundskolelagen skall en föreståndare utses på viss tid. Diana Lundqvist är den enda som har anmält sitt intresse för att vara föreståndare för Kökars grundskola och hon uppfyller kriterierna. Timläraren i huvudsyssla och fil.mag. Diana Lundqvist utses till föreståndare för Kökars grundskola för en tidsperiod på tre år under tiden Föreståndararvodet är för närvarande 594,49 per månad. Önskvärt att föreståndaren är på plats måndag fredag i skolan.

10 Skolnämnden TILLSÄTTA ELEVASSISTENT 56, Skolnämnden En elevassistent befattning för årskurs 1-3 med arbetstid c. 26 h per vecka har sökts av två personer: 1. Pia Backman, närvårdare från Kökar. 2. Mihai Pruteanu från Kökar. Elevassistentens arbetsuppgifter i gruppen är i första hand för en elev i årskurs tre. Därefter fungerar assistenten som gruppassistent för övriga elever. Mihai Pruteanu jobbar denna termin som personlig elevassistent. Med tanke på de assistentbyten som har gjorts de senaste två åren så är det viktigt med kontinuitet för eleven i årskurs tre. Med tanke på arbetet som helhet är det bra med en manlig assistent. Mihai Pruteanu anställs som elevassistent för årskurs 1-3 med arbetstid c 26 h per vecka för tiden Den slutliga arbetstiden bestäms när schemat för nästa läsår är klart och eventuella eftisdagar är inbokade. Arbetsuppgiften är i första hand att tillgodose behoven för eleven i årskurs 3. Därefter fungerar assistenten som gruppassistent för övriga elever. I schemat för årskurs 3 önskas en dag till kl , en dag till kl. 13 och att Kyrkogårdsö eleven kan sluta kl. 12 på fredagar.

11 Skolnämnden ANSTÄLLA LEDSAGARE 57, Skolnämnden Mihai Pruteanu från Kökar och Nicoletta Voicu från Kökar söker jobbet som ledsagare för en skolpojke för läsåret Nicoletta har jobbat hela detta läsår som ledsagare några gånger per vecka. Mihai har under vårterminen jobbat som ledsagare några gånger per vecka i kombination med elevassistentjobbet. I första hand anställs Mihai Pruteanu som ledsagare för en skolpojke mellan Harparnäs-Kyrkogårdsö under tiden Nicoletta Voicu kan vid behov anlitas som inhoppare för Mihai Pruteanu de dagar det inte är möjligt eller ändamålsenligt att Mihai är ledsagare. Ledsagare behövs måndagmorgon kl från Kyrkogårdsö till Harparnäs samt måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar kl och fredagar kl från Harparnäs till Kyrkogårdsö. Ersättningen är 12,09 per timme.

12 Skolnämnden ANHÅLLAN OM TILLÄGGSANSLAG 58, Skolnämnden Skolnämnden behöver göra en anhållan om tilläggsanslag för att anställa en personlig elevassistent för höstterminen 2016 för en elev med särskilda behov. Skolnämnden anhåller till kommunstyrelsen om tillstånd att tillsätta en personlig elevasistent för en elev med särskilda behov för läsåret Arbetstiden är c. 27 h per vecka. Skolnämnden äskar också om tilläggsanslag för höstterminen för denna personliga elevassistent; lönekostnader och sociala utgifter ; totalt Skoldirektören gör en beräkning över utfallet av lärarlönerna för vårterminen i jämförelse med budgeten.

13 Skolnämnden ÄNDRING I SKOLSTADGAN 59, Skolnämnden Två ändringsförslag i skolstadgan har diskuterats i nämnden. Det första gäller språkprogrammet. Engelska är nu obligatoriskt läroämne fr.o.m. årskurs 1. Det finns önskemål att ändra det till årskurs 3. Beviljande av sjukledigheter längre än en månad är nu under nämndens uppgifter. Liksom anställandet av vikarier för längre än en månad. Tjänst- eller arbetsledigheter och sjukledigheter under en månad liksom anställningen av vikarier är nu ålagt skolans föreståndare. Ändringsförslagen och ändamålsenligheten diskuteras. Det nu gällande språkprogrammet är följande: Engelska är obligatoriskt läroämne fr.o.m. årskurs 1, (A1). Finska, franska eller tyska är valbart läroämne fr.o.m. årskurs 5, (A2). Finska, franska eller tyska är valbart läroämne fr.o.m. årskurs 7, (B1). Franska eller tyska är valbart läroämne fr.o.m. årskurs 8, (B2). Skolnämnden föreslår för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att språkprogrammet i skolstadgan ändras så att engelska blir obligatoriskt läroämne fr.o.m. årskurs 3, (A1). Beträffande tjänstledigheter och anställningen av vikarier föreslås följande ändring i skolstadgan: Beviljande av tjänst- eller arbetsledigheter pga sjukdom längre än en månad delegeras till skoldirektören. Vikarie för högst en månad anställer skolans föreståndare. Längre tids vikarier anställer skoldirektören som vid behov kan föra ärendet vidare till skolnämnden. BESLUT: Skolnämnden föreslår för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att språkprogrammet i skolstadgan ändras så att engelska blir obligatoriskt läroämne fr.o.m. årskurs 3, (A1). Till övriga delar bordläggs ärendet.

14 Skolnämnden LOTTA ERIKSSON; ANHÅLLAN OM SEMESTER 60, Skolnämnden Lotta Eriksson anhåller om att få omvandla semesterpenningen till ledig tid. Lotta önskar semester den (25 dagar). Lotta Eriksson får omvandla semesterpenningen till ledig tid. Sommarsemestern beviljas enligt anhållan den BESLUT: Rainer Eriksson anmäler jäv och avlägsnar sig från sammanträdesrummet. Förslaget godkänns.

15 Skolnämnden MAJ-BRITT ENGSTRÖM; ANHÅLLAN OM SEMESTER 61, Skolnämnden Maj-Britt Engström anhåller om att få omvandla semesterpenningen till ledig tid. Maj-Britt önskar semester den och den (30 dagar). Maj-Britt Engström får omvandla semesterpenningen till ledig tid. Sommarsemestern beviljas enligt anhållan den och den

16 Skolnämnden ANN-LOUISE HELLSTRÖM; ANHÅLLAN OM SEMESTER 62, Skolnämnden Ann-Louise Hellström anhåller om att få omvandla semesterpenningen till ledig tid. Den juni jobbar Ann-Louise på Barnängen. Om det behövs kan Ann-Louise även jobba den på Barnängen. Annars önskar hon semester den veckan och fram till den 16.8 samt den 10.6 (38 dagar). Ann-Louise Hellström får omvandla semesterpenningen till ledig tid. Sommarsemestern beviljas enligt anhållan den 10.6 och den Den juni jobbar Ann-Louise på Barnängen och även den ges möjlighet att jobba på Barnängen om det behövs istället för semester. Barnängen stänger den 23 juni så semestern börjar den

17 Skolnämnden ENERGIFÖRBRUKNING I SKOLAN 63, Skolnämnden Från Trygve Packalen/BTN har följande skrivelse om energiförbrukningen i skolan kommit: Då vi har följt med energiåtgången i Kökars skola har vi märkt att mycket energi åtgår till uppvärmning av skolan speciellt februari, mars och början av april 2016 har varit höga. Detta medför stora kostnader för kommunen samt arbetsuppgifter för fastighetsskötaren som är onödiga. Efter undersökning har konstaterats att värmen har varit uppjusterad på termostaterna av någon eller några personer som vistats i lokalerna. Temperaturen i klassrummet har i vissa fall varit uppjusterat till 26 grader vilket inte heller är bra för elevernas motivation och hälsa, dessutom har temperaturen varit väldig hög i lärarrummet (upp mot 27 grader). I gymnastiksalen är rekommenderad temperatur grader och i Kökars gymnastiksal är det varmare. Om temperaturen uppjusteras och fortsätter att vara hög måste kommunen överväga en central styrning av temperaturen för att hålla kostnaderna på en lägre nivå. Personalen i skolan har uppmärksamgjorts på ärendet. Lärarna har talat med eleverna om att de inte ska röra termostaterna i klasserna. Lokalvårdarna kan också kontrollera temperaturen och termostaterna när de olika rummen städas. Viktigt också att trasiga termostater byts ut så att de inte står på för fullt och inte kan regleras. Vad gäller en central styrning av värmen så är det upp till BTN-nämnden om det är mera ändamålsenligt. Ovanstående information antecknas till kännedom. Lärarna och lokalvårdarna uppmärksamgörs på problemet så att inte skolans utrymmen är onödigt varma.

18 Skolnämnden VIKARIE ARRANGEMANG 64, Skolnämnden Siv Blomsterlund anställdes som lärarvikarie den / 25 fram till den Nu önskar Siv sluta redan den av privata skäl. Istället skulle Siv Relander vikariera från den Men den är Siv Relander upptagen av annat och då vikarierar istället Siv Blomsterlund. Siv Blomsterlund skriver elevernas betyg i årskurs 4 6 den Skolnämnden godkänner det föreslagna vikariearrangemanget för klassläraren/specialläraren så att Siv Blomsterlunds vikariat slutar den Siv Blomsterlund betalas timersättning när hon jobbar den Extra specialundervisningstimmar under vårterminen ersätts med timarvode. Siv Relander anställs som vikarie för klassläraren/specialläraren den med avbrott den

19 Skolnämnden TILLSÄTTA TIMLÄRARE I HUVUDSYSSLA I KLASSLÄRARUPPGIFTER 65, Skolnämnden Följande personer har sökt som timlärare i huvudsyssla i klassläraruppgifter: 1. Johanna Henriksson, visualist. En termins lärarerfarenhet från Kökars grundskola. 2. Kamilla von Weissenberg-Nordberg, artesan, artenom, sjukskötare och yrkeslärare. 5 års lärarerfarenhet från grundskolan. Kamilla von Weissenberg-Nordberg söker klasslärarjobbet i sista hand och har redan anställts som lärarvikarie för nästa läsår. I och med detta blir Johanna Henriksson enda sökande till timlärare i huvudsyssla i klassläraruppgifter. Johanna Henriksson anställs som timlärare i huvudsyssla i klassläraruppgifter för årskurs 4-6 vid Kökars grundskola för tiden

20 Skolnämnden TIMLÄRARE I BISYSSLA 66, Skolnämnden Följande personer söker jobb som timlärare i matematik, fysik och kemi: 1. Leif Eriksson, nat.kand. (kemi, matematik och fysik). Ett halvt års lärarerfarenhet som matematiklärare i Kökars grundskola. Önskar huvudsyssla, 16 vt. 2. Siv Relander, ekon.mag., industrifarmaceut, farmaceut, pedagogiska studier för lärare i högskola. Lärarerfarenhet från yrkeshögskola och högskola 15 år, även undervisning i matematik. 10 års erfarenhet av fysik och kemi från laboratoriearbete. Vikarie i Kökars grundskola våren Önskar c. 10 vt och undervisning måndagar och tisdagar. Ingen av de sökande har grundskollärarbehörighet. De tidigare läraranställningarna för nästa läsår medför att det inte finns veckotimmar för en timlärare i huvudsyssla i matematik, fysik och kemi. Endast för en timlärare i bisyssla för undervisning mestadels i högstadiet. Siv Relander anställs som timlärare i bisyssla i matematik, fysik och kemi för tiden Undervisning i högstadiet samt fysik-kemi i lågstadiet. Undervisning på måndagar och tisdagar.

21 Skolnämnden AVSLUTNING 67, Skolnämnden Sammanträdet avslutades kl Madelene Ahlgren-Fagerström Ordförande Kerstin Lindholm Sekreterare Protokollet har framlagts till allmänt påseende den

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 2 juni 2015 kl. 12.30 14.05.

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 2 juni 2015 kl. 12.30 14.05. SKOLNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll nr 3 / 2015 Sammanträdestid Tisdagen den 2 juni 2015 kl. 12.30 14.05. Sammanträdesplats Kökar Grundskola ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström

Läs mer

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Torsdagen den 31 mars 2016 kl

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Torsdagen den 31 mars 2016 kl SKOLNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll nr 3 / 2016 Sammanträdestid Torsdagen den 31 mars 2016 kl. 13.00 14.25. Sammanträdesplats Kökar Grundskola ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström

Läs mer

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 21 april 2015 kl

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 21 april 2015 kl SKOLNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll nr 2 / 2015 Sammanträdestid Tisdagen den 21 april 2015 kl. 12.30 14.30. Sammanträdesplats Kökar Grundskola ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren Madelene,

Läs mer

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Måndagen den 18 januari 2016 kl

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Måndagen den 18 januari 2016 kl SKOLNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll nr 1 / 2016 Sammanträdestid Måndagen den 18 januari 2016 kl. 12.00 13.05. Sammanträdesplats Kökar Grundskola ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 7 /2015 Sammanträdestid: Onsdag 1.6.2016 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström Madelene,

Läs mer

BILDNINGSNÄMNDEN 17.03.2015 2 13 Sammanträdestid. Tisdagen den 17 mars 2015 kl. 15.00 16.45. Föglö grundskola

BILDNINGSNÄMNDEN 17.03.2015 2 13 Sammanträdestid. Tisdagen den 17 mars 2015 kl. 15.00 16.45. Föglö grundskola Sammanträdesdatum Nr BILDNINGSNÄMNDEN 17.03.2015 2 13 Sammanträdestid Tisdagen den 17 mars 2015 kl. 15.00 16.45. Sammanträdesplats Beslutande Föglö grundskola Närvarande Kent Eriksson, ordförande Ramona

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 5 /2016 Sammanträdestid onsdag 6.7.2016 kl. 19.00-19.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Holmström Harry, ordförande

Läs mer

KALLELSE 12.8.2013. Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15

KALLELSE 12.8.2013. Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 12.8.2013 Nr 6 Tid Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 45 Mötets laglighet och beslutförhet 3 46 Val av två protokolljusterare

Läs mer

SKOLSTADGA FÖR geta KOMMUN

SKOLSTADGA FÖR geta KOMMUN SKOLSTADGA FÖR geta KOMMUN FASTSTÄLLD AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 08.04.2015, 25 TILLÄMPNING 1 Vid ordnandet av undervisningen i kommunens grundskola skall bestämmelserna i denna skolstadga iakttas utöver vad

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 28.09.2015 Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00 Nr 7 Plats Ärenden: Sunds skola Innehåll 69 Mötets laglighet och beslutförhet 3 70 Val av två protokolljusterare

Läs mer

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Måndagen den 2 mars 2015 kl

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Måndagen den 2 mars 2015 kl SKOLNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll nr 1 / 2015 Sammanträdestid Måndagen den 2 mars 2015 kl. 9.00 11.20. Sammanträdesplats Kökar Grundskola ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström

Läs mer

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 15 mars 2016 kl. 12.15 14.40.

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 15 mars 2016 kl. 12.15 14.40. SKOLNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll nr 2 / 2016 Sammanträdestid Tisdagen den 15 mars 2016 kl. 12.15 14.40. Sammanträdesplats Kökar Grundskola ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström

Läs mer

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12)

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12) 1(12) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Tisdag den 27.1.2016 kl 17:00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Åva Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Marja Tuomola, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Tiina

Läs mer

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Torsdagen den 19 november 2015 kl

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Torsdagen den 19 november 2015 kl SKOLNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll nr 6 / 2015 Sammanträdestid Torsdagen den 19 november 2015 kl. 12.45 14.30. Sammanträdesplats Kökar Grundskola ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström

Läs mer

Sammanträdesdatum 17.3.2016. Restaurang Marinas Södra Terjärvvägen 1

Sammanträdesdatum 17.3.2016. Restaurang Marinas Södra Terjärvvägen 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17.3.2016 Nr 2/2016 2/12 Sammanträdestid Torsdagen den 17 mars 2016, kl. 18:30 19:30 Sammanträdesplats Restaurang Marinas Södra Terjärvvägen 1 Beslutande: Ersättare: Svartsjö, Peter

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 4 /2017 Sammanträdestid: 18 april kl 13.00 13.10 Sammanträdesplats Socialkansliet ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Eriksson Rainer, ordförande X Lotta

Läs mer

X Berit Johansson, ordf. Saltvik X Sven Löfman, v.ordf. Finström X Inger Marie Sundblom,Geta X Robert Lindeman, Sund X Håkan Grunér, Vårdö

X Berit Johansson, ordf. Saltvik X Sven Löfman, v.ordf. Finström X Inger Marie Sundblom,Geta X Robert Lindeman, Sund X Håkan Grunér, Vårdö SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 25.1.2010 1/10 Sammanträdestid Måndagen den 25 januari 2010 kl. 9.00 10.00 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 13.5.2013 Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30 Nr 4 Plats Ärenden: Biblioteket i Sund Innehåll 37 Mötets laglighet och beslutförhet 3 38 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdesdatum 22.4.2010

Sammanträdesdatum 22.4.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 48 Sammankallelse och beslutfördhet 49 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 50 Revisorernas berättelse 51 Revisorernas

Läs mer

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 7/12 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 69 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 70 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 71 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

X Andersén Jens v.ordf. 53-63 X Andersson Robert - Sundberg Ringa Mari X Zetterman Desirée 50-52, 54-63

X Andersén Jens v.ordf. 53-63 X Andersson Robert - Sundberg Ringa Mari X Zetterman Desirée 50-52, 54-63 SAMMANTRÄDESPOTOKOLL Sammanträdesdatum 07.06.2010 Nr 4-10 Sammanträdestid Måndagen den 7 juni 2010 kl. 16.00-17.25 Sunds skola Sammanträdesplats Beslutande X Karlsson Ralf, ordf. X Andersén Jens v.ordf.

Läs mer

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Måndagen den 12 september 2016 kl

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Måndagen den 12 september 2016 kl SKOLNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll nr 6 / 2016 Sammanträdestid Måndagen den 12 september 2016 kl. 10.00 12.25 Sammanträdesplats Kökar Grundskola ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

SOCIALNÄMNDEN I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 184 Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 2. 185 Val av

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 7.3.2013 Sammanträdestid: Måndag den 6 juni 2013 kl. 15 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 22 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 23 PROTOKOLLJUSTERARE 24 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING

Läs mer

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f.

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f. Organ Datum 6/2011 Förbundsstyrelsen 15.06.2011 Sammanträdestid Onsdagen den 15.06.2011 kl. 15.00-16.25 Sammanträdesplats Hildas Hus Beslutande ORDINARIE ERSÄTTARE X Alén, Sune ordf. Westmark, Ulf-Peter

Läs mer

Sammanträdesdatum 10.11.2009

Sammanträdesdatum 10.11.2009 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 101 Sammankallelse och beslutfördhet 102 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 103 Rättelseyrkande 104 Tjänstemannabeslut,

Läs mer

Protokollsanteckning. Tillämpningsanvisning. Tillämpningsanvisning

Protokollsanteckning. Tillämpningsanvisning. Tillämpningsanvisning 1 (8) Ändringar i semesterbestämmelserna i AKTA KAPITEL IV SEMESTER 11 Flyttning av semester Arbetsoförmåga mom. 1 Om en tjänsteinnehavare eller arbetstagare när semestern eller den sparade ledigheten

Läs mer

KALLELSE 25.5.2015. Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15

KALLELSE 25.5.2015. Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 25.5.2015 Nr 3 Tid Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 18 Mötets laglighet och beslutförhet 3 19 Val av två protokolljusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 29.11 2010

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 29.11 2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 153 Sammankallelse och beslutförhet 154 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 155 Anställning av närvårdare 100

Läs mer

TIS DAGE N den 6 mars 2012 kl.19.00 Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

TIS DAGE N den 6 mars 2012 kl.19.00 Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Sammanträdesplats TIS DAGE N den 6 mars 2012 kl.19.00 Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 37 Tv å datorer samt datanätutrustning till Solgården 2. 38 Rekommendationer f

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesdatum: 16.02.2011 Nr: 2 Paragrafer: 15-27 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Barn- och ungdomsnämnden 2009-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordf Jerker Sjögren

Läs mer

KALLELSE 19.06.2012. Tisdagen den 19.06.2012 kl.16.15

KALLELSE 19.06.2012. Tisdagen den 19.06.2012 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 19.06.2012 Nr 2 Tid Tisdagen den 19.06.2012 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 14 Mötets laglighet och beslutförhet 3 15 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Tabell 1. Lärare efter utbildningsnivå, kön och medelålder 2011

Tabell 1. Lärare efter utbildningsnivå, kön och medelålder 2011 Kenth Häggblom/Gerd Lindqvist Tel. 018-25497 Utbildning 2011:2 24.5.2011 Lärare 2011 Totalt arbetar 650 lärare inom den åländska utbildningen vårterminen 2011. Inom grundskolan finns 412 lärare, varav

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23.03 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23.03 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 64 Sammankallande och beslutförhet 65 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 66 Hyreshöjning av personalbostäder

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 1 /2016 Sammanträdestid: Måndag den 18.01 kl: 16.00-16.39 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Björkman Kristina, ordförande

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Kyrkenorumskolan Kyrkenorumsvägen 44446 STENUNGSUND Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Stenungsund 15 Grundskola 57205367 http://wwwstenungsundse/webbsidor/huvudmeny/barnutbildning/grundskola/ko

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010. för. Grundskoleverksamheten i Storfors kommun. Bjurtjärns skola

Kvalitetsredovisning 2010. för. Grundskoleverksamheten i Storfors kommun. Bjurtjärns skola Kvalitetsredovisning 2010 för Grundskoleverksamheten i Storfors kommun Bjurtjärns skola Innehåll 1. Inledning Sid. 1 2. Beskrivning av verksamheten Sid. 1 3. Elever Sid. 1-2 4. Personal Sid. 2 5. Förutsättningar

Läs mer

BILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdestid. Tisdagen den 7 februari 2017 kl Föglö grundskola

BILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdestid. Tisdagen den 7 februari 2017 kl Föglö grundskola Sammanträdesdatum Nr BILDNINGSNÄMNDEN 07.02.2017 1 1 Sammanträdestid Tisdagen den 7 februari 2017 kl. 15.15 17.00. Sammanträdesplats Beslutande Föglö grundskola Närvarande Kim Tähtinen, ordförande Leif

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 9 november 2012, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 12.45. 51 Sammanträdets laglighet och beslutförhet...

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10. Kommungården i Godby

Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10. Kommungården i Godby MÖTESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10 Sammanträdestid Tisdagen den 13 april 2010, klockan 19.30-21.40 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Godby Lars Rögård,

Läs mer

Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00 20.20 Kommungården

Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00 20.20 Kommungården HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 4 maj 2016 Byggnadstekniska nämnden 11.05.2016 47-62 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets -nummer Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00

Läs mer

Piekkala 9.12.2005 1 (17) ÄNDRINGAR I DET KOMMUNALA TJÄNSTE- OCH ARBETSKOLLEKTIVAVTALET FÖR UNDERVISNINGSSEKTORN (UKTA)

Piekkala 9.12.2005 1 (17) ÄNDRINGAR I DET KOMMUNALA TJÄNSTE- OCH ARBETSKOLLEKTIVAVTALET FÖR UNDERVISNINGSSEKTORN (UKTA) BILAGA 1 TILL CIRKULÄR 34/2005 Piekkala 9.12.2005 1 (17) ÄNDRINGAR I DET KOMMUNALA TJÄNSTE- OCH ARBETSKOLLEKTIVAVTALET FÖR UNDERVISNINGSSEKTORN (UKTA) GRUNDSKOLAN GRUNDLÖN FÖR KLASSLÄRARE I GRUNDSKOLAN

Läs mer

SOMMARSKOLA 2015. Rapport. Dokumentet upprättat augusti 2015 av utvecklingsledare Anne-Marie Pejrud

SOMMARSKOLA 2015. Rapport. Dokumentet upprättat augusti 2015 av utvecklingsledare Anne-Marie Pejrud SOMMARSKOLA 2015 Rapport Dokumentet upprättat augusti 2015 av utvecklingsledare Anne-Marie Pejrud 2(5) Sommarskola 2015 Bakgrund och planering Barn- ungdomsnämnden beslutade 2015-02-18, 25, att ställa

Läs mer

Statistik om lärare oktober 2015

Statistik om lärare oktober 2015 2016-04-04 1 (8) TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2015/138-630 Utbildningsnämnden Statistik om lärare oktober 2015 Förslag till beslut 1. Utbildningsnämnden noterar informationen till protokollet. 2. Utbildningsnämnden

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14 Sammanträdestid Onsdag 1.10.2014 kl. 17.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande, x

Läs mer

Bildningsnämndens svenska sektion nr 3/2011 13.9.2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Bildningsnämndens svenska sektion nr 3/2011 13.9.2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING nr 3/2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING BILDNSVES 19 Mötets konstituering BILDNSVES 20 Tjänsteinnehavarbeslut för kännedom BILDNSVES 21 Arbetsplan för läsåret 2011 2012, svenska skola BILDNSVES 22 Den svenska förskolans

Läs mer

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18.45-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

STATENS TJÄNSTE- OCH ARBETSKOLLEKTIVAVTAL OM SEMESTRAR, 7.11.2013, uppdaterade 31.3.2015 (ny 20 mom.4)

STATENS TJÄNSTE- OCH ARBETSKOLLEKTIVAVTAL OM SEMESTRAR, 7.11.2013, uppdaterade 31.3.2015 (ny 20 mom.4) 1(11) STATENS TJÄNSTE- OCH ARBETSKOLLEKTIVAVTAL OM SEMESTRAR, 7.11.2013, uppdaterade 31.3.2015 (ny 20 mom.4) 1 Tillämpningsområde Dessa bestämmelser tillämpas vid statens ämbetsverk på såväl heltids- som

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Dalsjöskolan 4-9 Dalsjövägen 16 51634 DALSJÖFORS Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Borås 1490 Grundskola 95015820 http://wwwborasse Skolbladet presenterar

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 4/2013 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 4/2013 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 4/2013 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 394, textläsning ur Joh. 10:11-16 och bönen Fader Vår. Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 58 Konstaterades att

Läs mer

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs Nr 5/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 19.35 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Salmén Jan, ordf. - Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie x Flöjt-Josefsson Helena

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunfullmäktige 3/2012 1 Sammanträdestid Tisdagen den 17.04.2012, kl.19.00-20.05 Sammanträdeslokal Servicehuset Tallgården Närvarande Lindholm Dorita, ordförande Johans

Läs mer

Guide för arbete med extra anpassningar och särskilt stöd

Guide för arbete med extra anpassningar och särskilt stöd Guide för arbete med extra anpassningar och särskilt stöd 1. Extra anpassningar 2. Extra anpassning och intensifiering 3. Anmälan om risk för bristande måluppfyllse 4. Pedagogisk utredning av en elevs

Läs mer

MARIEHAMNS FÖRSAMLING BESLUTSFÖRTECKNING Kyrkorådet NÄRVARANDE. Andersson Ulla Donning Stig Forsbom Siv Gammals Bror. Nylund Berit FRÅNVARANDE

MARIEHAMNS FÖRSAMLING BESLUTSFÖRTECKNING Kyrkorådet NÄRVARANDE. Andersson Ulla Donning Stig Forsbom Siv Gammals Bror. Nylund Berit FRÅNVARANDE Prästgårdssalen 03.03.2015 18.30 19.36 2 NÄRVARANDE Karlström Jan-Erik Andersson Ulla Donning Stig Forsbom Siv Gammals Bror Landström Rolf Lindfors Nina Nylund Berit kyrkoherde suppleant för Liewendahl

Läs mer

Protokoll 2014-10-30. Styrelsemöte 14/2014. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid Kl. 18.30 22.05

Protokoll 2014-10-30. Styrelsemöte 14/2014. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid Kl. 18.30 22.05 Protokoll 2014-10-30 Styrelsemöte 14/2014 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid Kl. 18.30 22.05 Närvarande Christina von Hertzen, ordförande Anita Husell-Karlström, viceordförande Kari Granberg Annika

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 11.02.2015 Nr: 2 Paragrafer: 19-32 Plats och tid Kommunkansliets mötesrum i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 11 februari 2015 kl. 19.00-21.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 24.04.2012 04/12. Sammanträdestid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 18.30 21:30 Kommungården i Godby

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 24.04.2012 04/12. Sammanträdestid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 18.30 21:30 Kommungården i Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 24.04.2012 04/12 Sammanträdestid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 18.30 21:30 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-02-24 1. Anders Bernhardsson förälder

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-02-24 1. Anders Bernhardsson förälder Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-02-24 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt Helena Ekman Daniel Bohlin Pernilla Olebring Anders Bernhardsson Maud Lundström personal

Läs mer

Delegationsordning Grundskolenämnden 2015. Bilagor Tjänsteskrivelse- Delegationsordning som styrdokument Delegationsordning för grundskolenämnden

Delegationsordning Grundskolenämnden 2015. Bilagor Tjänsteskrivelse- Delegationsordning som styrdokument Delegationsordning för grundskolenämnden Rossana Rothstein - bunrr01 E-post: rossana.rothstein@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2015-03-11 Dnr: 2015/138-GSN-002 Grundskolenämnden Delegationsordning Grundskolenämnden 2015 Förslag

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

MALAX KOMMUN. PROTOKOLLSIDA Direktionen för. x Svartgrund Annika x Sundbäck Eivor Löflund Jan-Anders

MALAX KOMMUN. PROTOKOLLSIDA Direktionen för. x Svartgrund Annika x Sundbäck Eivor Löflund Jan-Anders MALAX KOMMUN PROTOKOLLSIDA Direktionen för Sida 2/13 2013 1 Sammanträdestid Onsdagen den 24 april 2013 kl. 19.00 Sammanträdesplats Beslutande x Storfors Sofia ordf. Vest-Berglund Ulrika x Backgren Ann-Sofi,

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 5 /2015 Sammanträdestid Måndag 30.11.2015 kl. 19.00-20.00 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ponthin Bo, ordförande

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN MÖTESPROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09

FINSTRÖMS KOMMUN MÖTESPROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09 MÖTESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09 Sammanträdestid Tisdagen den 12 maj 2009, klockan 19.30-21.35 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Godby Lars Rögård, ordförande

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Planläggningssektionen PROTOKOLL 03.10.2014 71. Sammanträdestid: Fredagen 03.10.2014, kl. 10.30-11.45.

PEDERSÖRE KOMMUN. Planläggningssektionen PROTOKOLL 03.10.2014 71. Sammanträdestid: Fredagen 03.10.2014, kl. 10.30-11.45. 03.10.2014 71 Sammanträdestid: Fredagen 03.10.2014, kl. 10.30-11.45 Sammanträdesplats: Polaris i Edsevö Beslutande Borgmästars, Yvonne Forsblom, Greger Käldman, Leif Lindfors, Ralf Wiklund, Senja ordförande.

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 02.04.2013 03/13 Sammanträdestid Tisdagen den 2 april 2013 kl 18.00 19.30 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Socialkansliet x Karlsson Rolf, ordförande - Mattsson

Läs mer

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER 1(5) REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER Antagen av kommunfullmäktige 2007-09-26, 94, med revidering 2011-03-30, 23 Allmänt 1 Utöver det som föreskrivs om kommunstyrelsens

Läs mer

Tjänstekollektivavtal om anställningsvillkoren för landskapets undervisningspersonal bilaga 13 a i landskapets tjänstekollektivavtal

Tjänstekollektivavtal om anställningsvillkoren för landskapets undervisningspersonal bilaga 13 a i landskapets tjänstekollektivavtal Dokumentnamn Nr Sidnr INFO 1 (1) Datum 25.6.2015 Dnr Ärende Utbytesblad Tjänstekollektivavtal om anställningsvillkoren för landskapets undervisningspersonal bilaga 13 a i landskapets tjänstekollektivavtal

Läs mer

Behöriga förskollärare och lärare i skola och vuxenutbildning läsåret 2014/15

Behöriga förskollärare och lärare i skola och vuxenutbildning läsåret 2014/15 1 (7) Behöriga förskollärare och lärare i skola och vuxenutbildning läsåret 2014/15 Sedan den 1 juli 2015 måste lärare och förskollärare ha legitimation för att självständigt få sätta betyg och för att

Läs mer

NÄRINGS- TRAFIK- OCH INFLYTTNINGSNÄMNDEN I KÖKAR

NÄRINGS- TRAFIK- OCH INFLYTTNINGSNÄMNDEN I KÖKAR NÄRINGS- TRAFIK- OCH INFLYTTNINGSNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 1 /2017 Sammanträdestid Tisdag 17.1.2017 kl. 118.30 19.40 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 22.4.2009 3 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 22.4.2009 kl

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2015

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2015 Barn och utbildning Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2015 Ferlinskolan Gun Palmqvist rektor Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse... 2 1.1 Kunskaper....2 1.1.1 Måluppfyllelse...2

Läs mer

För tidiga val sätter stopp för vidare studier. - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg

För tidiga val sätter stopp för vidare studier. - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg För tidiga val sätter stopp för vidare studier - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg Bakgrund och metod Studentum är Sveriges mest använda söktjänst för eftergymnasiala studier med ca 400

Läs mer

Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011

Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011 Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011 Skola Tundalsskolan Ort Robertsfors Ansvarig rektor Jan

Läs mer

1. skolan även i övrigt svarar mot de allmänna mål och den värdegrund som gäller för utbildning inom det offentliga skolväsendet,

1. skolan även i övrigt svarar mot de allmänna mål och den värdegrund som gäller för utbildning inom det offentliga skolväsendet, 1 (7) Författningsbilaga Skollagen Fristående skolor Nedanstående paragraf har ny lydelse från och med den 1 mars 2010. Denna nya lydelse ska tillämpas på utbildning som påbörjas efter den 1 juli 2011,

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2012-11-20 22 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) Katarina Karlsson,

Läs mer

För tidig inriktning sätter stopp för vidare studier. - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg

För tidig inriktning sätter stopp för vidare studier. - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg För tidig inriktning sätter stopp för vidare studier - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg Bakgrund och metod Syftet med denna undersökning är för Gymnasium.se att ta reda på hur insatta

Läs mer

ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS

ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS Styrelsen 07 2013 PROTOKOLL 10..09.2013 Styrelsen 10.09.2013 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 07/2013 Tid: 10.09.2013 kl. 15.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen 04/2009. Protokoll 27.4.2009

Styrelsen 04/2009. Protokoll 27.4.2009 Styrelsen 04/2009 Protokoll 27.4.2009 Styrelsen 27.04.2009 s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 4/2009 Tid: 27.4.2009 kl. 15.30 Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, kulturenheten Lundagatan 8, Borgå ÄRENDEN SOM

Läs mer

Särskilda bestämmelser om barnträdgårdslärarnas

Särskilda bestämmelser om barnträdgårdslärarnas Särskilda bestämmelser om barnträdgårdslärarnas arbetstid . Arbetstidsbestämmelser för barnträdgårdslärarna. Tillämpningen av arbetstidsbestämmelserna. Vad ska jag göra om problem uppstår? . Arbetstidsbestämmelser

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 9/2013 Sammanträdestid: Torsdagen den 21 november 2013 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende:

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat 3.12.2015

KALLELSESIDA Utfärdat 3.12.2015 KALLELSESIDA Utfärdat 3.12.2015 10/122 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00 - Sammanträdesplats Kommungården Ärendets nummer Ärende 87. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 88. PROTOKOLLJUSTERING 89. TOMTER Reservering

Läs mer

Kompletterande lärarutbildning 2016/2017

Kompletterande lärarutbildning 2016/2017 Kompletterande lärarutbildning 2016/2017 90 HP UPPSALA DISTANS 100%, CAMPUS 100% Komplettera och byt jobb! Funderar du på att bli lärare? Om du redan har kunskaper i ämnen som skolan undervisar i kan du

Läs mer

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 24.05.2016 2/16 Sammanträdestid Tisdagen den 24 maj 2016 kl. 17.30 17.50 Beslutande Kommunkansliet i Geta x Andersson Camilla, ordförande - Carlsson Anna x- Berndtsson

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 3/2011. Sammanträdesdatum 19.4.2011. Organ Skol- och bildningsnämnden

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 3/2011. Sammanträdesdatum 19.4.2011. Organ Skol- och bildningsnämnden Nr 3/2011 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-20.00 Sammanträdesplats Beslutande Ödkarby skola x Eliasson Jesper, ordf. - Jansson Carina, vice ordf. - Högback Glenn x Renfors Kerstin x Sjölund Johan

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 8/2009. Sammanträdesdatum 8.10.2009. Organ Social- och omsorgsnämnden

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 8/2009. Sammanträdesdatum 8.10.2009. Organ Social- och omsorgsnämnden Nr 8/2009 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-19:40 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Blomroos Gunilla, ordf. -Salmén Jan, vice ordf. - Carlson Nina-Marie - Grönlund Ragnvald x Holmström

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 23.01.2012 1/12 Sammanträdestid Måndagen den 23 januari 2012 kl 18.00 19.45 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Socialkansliet x Torbjörn Björkman, ordförande x

Läs mer

Seniorernas veckobrev V.6

Seniorernas veckobrev V.6 Veckan avslutades med ett rejält snöoväder med stora konsekvenser för lokaltrafiken. Hos oss var det främst eleverna som blev drabbade. Nästan hälften av alla våra elever kunde inte ta sig till skolan

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2011 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.10 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Karlsson Henning, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd - Fagerström Yvonne x Jansson

Läs mer

Ifylles av Lappträsk kommun: Enligt ansökan beviljar Lappträsk kommun sommararbetsunderstöd år 2016 för sysselsättande av ungdomar.

Ifylles av Lappträsk kommun: Enligt ansökan beviljar Lappträsk kommun sommararbetsunderstöd år 2016 för sysselsättande av ungdomar. ANSÖKAN OM SOMMARARBETSUNDERSTÖD Returnera ansökningsblanketten till Lappträsk kommunkansli genast efter att den är ifylld, dock senast t.o.m. 13.6.2016. Ansökningarna behandlas i den ordning som de riktas

Läs mer

SKOLSTADGA. Hammarlands kommuns bestämmelser för grundskolan. Hammarlands kommun

SKOLSTADGA. Hammarlands kommuns bestämmelser för grundskolan. Hammarlands kommun Hammarlands kommuns bestämmelser för grundskolan SKOLSTADGA 1 S K O L S T A D G A för Hammarlands kommun Godkänd av kommunfullmäktige den 26/9 1996, 59 samt ändrad 29.3.2012, 46 -------------------------------------------------------------

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-03-06 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-03-06 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-03-06 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Ej närvarande Helena Dahlström Daniel Tidefjärd Pernilla Olebring Lena Ek Helena Hall Blixt Malin Persson

Läs mer

Välkommen till din förskola!

Välkommen till din förskola! Välkommen till din förskola! Furets förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan

Läs mer

Tjänsteskrivelse Resultatrapport VT 2014

Tjänsteskrivelse Resultatrapport VT 2014 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2014-08-18 DNR BUN 2014.360 SUSANNE MALMER SID 1/2 KVALITETSHANDLÄGGARE 08-58 78 52 15 SUSANNE.MALMER@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN

Läs mer

Utsäljeskolan. Enkät- och kunskapsresultat 2014

Utsäljeskolan. Enkät- och kunskapsresultat 2014 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE 2014 Utsäljeskolan Enkät- och kunskapsresultat 2014 Skola I Utsäljeskolan är alla undervisande lärare utbildade och undervisar i de ämnen de är behöriga i. Trots utbildning

Läs mer

X Andersén Jens v.ordf. X Andersson Robert X Sundberg Ringa Mari X Mattsson Åsa

X Andersén Jens v.ordf. X Andersson Robert X Sundberg Ringa Mari X Mattsson Åsa SAMMANTRÄDESPOTOKOLL Sammanträdesdatum 07.06.2011 Nr 4-11 Sammanträdestid Tisdagen den 7 juni 2011 kl. 16.00-19.15 Sammanträdesplats Beslutande Sunds skola X Karlsson Ralf, ordf. X Andersén Jens v.ordf.

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Lars Svensson (s), ledamot Boel Rosdahl (s), ledamot Lars Holmström (m), ledamot Patrik Ströbeck (m),

Läs mer