Markanvisningstävling för bostäder i Solhagaparken

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Markanvisningstävling för bostäder i Solhagaparken"

Transkript

1 MARKANVISNINGSPROGRAM Datum: Markanvisningstävling för bostäder i Solhagaparken

2 2 (13) Inledning inbjuder exploatörer till markanvisning för bostäder i Solhagaparken. Markområdet är beläget i stadsdelen Vårby Haga med tunnelbanestationen Masmo inom 100 meter avstånd. Ett planprogram har upprättats och varit ute på samråd. I planprogrammet föreslås bostadsbebyggelse i flerfamiljshus med lägenheter i en skala från tre till sex våningar. Kommunen välkomnar bidrag med skisser och anbud på marken. I det här programmet redovisas övergripande förutsättningar och riktlinjer för flerbostadsbebyggelse i Solhagaparken. Programmet har tagits fram för att visa kommunens inriktning rörande områdets innehåll och utformning och ska ses som ett underlag för såväl exploatörer som kommunens bedömningsgrupp. Bakgrund Huddinge växer och ett mål för den övergripande planeringen är att skapa en tätare, grönare och mer blandad stad, en stad som i högre grad är anpassad till gång-, cykel- och kollektivtrafik. I Masmo/Vårby finns möjligheten utnyttja ett stationsnära läge och kollektivtrafikstråk, verka för blandade upplåtelseformer och bostadstyper samt stärka och skapa nya mötesplatser. I Solhagaparken vill kommunen skapa en tätare bebyggelse och en mer sammanhållen koppling till de olika bebyggelsegrupperna i stadsdelen samt förstärka närheten till naturen och vattnet. Samtidigt utvecklas Solhagaparken med nya entréer, aktivitetsytor, promenadstråk och mötesplatser som bidrar till att öka tryggheten i området. En ny närservicebutik planeras i anslutning till Masmos tunnelbanestation. Dessutom vill kommunen möjliggöra för ytterligare verksamheter och servicefunktioner i anslutning till parken och tunnelbanetorget. Läget av markanvisningsområdet Markanvisningsområdet som är cirka 4200 m 2 stort ligger i Vårby Haga i. Området har ett bra läge i förhållande till kollektivtrafik och vägar. I direkt anslutning till markanvisningsområdet ligger Masmo tunnelbanestation, Botkyrkaleden och Södertäljevägen (E4/E20). Det finns även planer på att dra tvärbanan Spårväg syd förbi Vårby Haga.

3 3 (13) Solhagaparken ligger vid Masmos tunnelbanestation med närhet till både Södertäljevägen (E4/E20) och Botkyrkaleden. Ortofoto över området på bilden nedan.

4 4 (13) Ormen Långe Förskola Torg och ingång till Masmos t- bana Punkthus med tillbyggd handelsbyggnad Enplansvillor Flygfoto med det anvisade området markerat i mitten av bilden. Den största delen av programområdet ligger i Solhagaparken, idag bestående av en grusad fotbollsplan och gräsytor. Programområdet avgränsas i öster av huskroppen Ormen Långe och en bergsvägg. I söder gränsar området till Botkyrkaleden och sydväst av villor längs med Varvsvägen. I nordväst gränsar området till tre punkthus och en handelsbyggnad. I norr avgränsas området av två byggnader för förskoleverksamhet. Detaljplan för del av Vårby Haga Planläggning för markanvisningsområdet pågår, se bifogad programhandling. Programmet föreslår uppförande av bostadsbebyggelse i flerbostadshus med mellan lägenheter. Planprogrammet kommer att tas upp för godkännande under november 2013 och beräknas kunna antas av kommunfullmäktige första kvartalet under 2015.

5 5 (13) Upprustning av parken kommer att upprusta Solhagaparken så att parken får en uppgradering med nya aktiviteter och utvecklas med nya entréer, promenadstråk och mötesplatser som bidrar till att öka tryggheten i området. Byggandet av den nya parken kommer att påbörjas under För att behålla kopplingen mellan villorna längs Varvsvägen och parken ska ett grönt stråk skapas inom markanvisningsområdet, se bild nedan. När bebyggelsen inom markanvisningsområdet är planerad ska en anpassning mot den nyanlagda parken ske och utföras av exploatören. Grönt stråk Den anvisade området utgör den sydvästra delen av programkartan med användningen Bostäder med möjlighet till verksamheter i bottenvåning (gul yta). Övriga användningsområden som föreslås är Service/handel (blå yta), Park (grön yta), Skola/förskola (rosa yta) samt Torg (röd yta).

6 6 (13) Tidig skiss på parkens nya utformning gjord av LAND Arkitektur. Markanvisningsområdet är markerat med rödstreckad linje. Nytt torg Utanför Masmos tunnelbanestation byggs ett nytt torg med nya mötesplatser, nya planteringar och med en ljusinstallation på bergsväggen. Tidig skiss på det nya torget gjord av LAND Arkitektur

7 7 (13) Förutsättningar och utmaningar med markanvisningsområdet Nedan anges förutsättningar för markanvisningstävlingen. Mer information om respektive område finns i planprogrammet och övrigt underlagsmaterial. Parkering för cykel och bil Det ska vara enkelt och lätt att ställa ifrån sig cykeln i Solhagaparken. Cykelparkering för bostadsändamål anordnas på kvartersmark vid entréer för korttidsbesökare samt parkering med tak och lås i fastigheten för långtidsparkering. För flerfamiljshus innebär det platser per 1000 m 2 BTA. För bilparkering gäller kommunens parkeringsnorm i kollektivtrafiknära läge och ska inrymmas inom markanvisningsområdet. Parkeringsnormen som föreskrivs är 9 parkeringsplatser per 1000 m 2 BTA. Geoteknik och dagvatten Det geotekniska underlaget som finns visar att marken inom programområdet huvudsakligen består av fast jord (morän, sten, grus, sand och lerjord med genomgående torrskorpa på berg eller morän) samt i mitten av området av lös jord (lerjord utom genomgående torrskorpa), se bilaga. Ytterligare utredningar kommer att krävas, vilka exploatören ansvarar för. Kommunen kommer inte att betala ut någon ersättning för dåliga grundläggningsförhållanden. Det ankommer på exploatören att vidta erforderliga åtgärder för att skydda byggnader mot vatten som avrinningssystemet tillfälligt inte kan omhänderta. Buller I programområdet kommer trafikbullernivåerna överstiga gällande riktvärden. Ekvivalentnivåerna kommer att ligga mellan 55 och 65 db(a). Här kommer detaljplanen därför föreskriva att minst hälften av bostadsrummen ska ha fönster mot tyst eller ljuddämpad sida. Vatten och avlopp Området utgörs idag av en åshöjd med planterade träd vid en gång- och cykelväg samt delar av en grusad fotbollsplan. Planerad bebyggelse kan anslutas till befintligt ledningssystem i området. Eventuellt behövs viss utökning och uppdimensionering på grund av tillkommande bebyggelse. I åshöjden går idag en vattenledning som inte är i drift och i samband med uppförandet av bebyggelsen ska den schaktas bort. Detta bekostas av exploatören.

8 8 (13) Teknisk försörjning Elnätet inom planprogrammet är dimensionerat för nuvarande bebyggelse. Detta innebär att nätförstärkning kommer att krävas för att trygga elförsörjningen i området och realisera planprogrammets intentioner. Kulturmiljö Från kulturmiljöinventeringen gjord 2003, utmärker sig Ralph Erskines Myrstuguberg, som klättrar på berget på programområdets motsatta sida av Botkyrkaleden och utgör ett landmärke för området. En ny kulturmiljöinventering är gjord av Stockholms länsmuseum i samband med framtagandet av s nya översiktsplan och som presenterades i april 2013, se bilaga. Ormen Långe, ritad 1964 av Anderas Carsten har en tidstypisk utformning i stram 60-tals modernism med sin upprepning av former och material. Även punkthusen har liknande utformning. Området med lamellhuset och punkthusen bedöms vara en god representant för 1960-tals bebyggelse, och gårdsmiljön mellan hus anses vara en viktig del av helheten. Det politiska beslutet att bygga i kollektivtrafiknära lägen och kunna erbjuda upprustning av parken, strandpromenad och torg samt ett nytt närcentrum i Vårby Haga står kvar trots länsmuseets bedömning. Miljöanpassat byggande Anbudsgivaren ska redovisa på vilket sätt man arbetar med miljöcertifiering under byggtiden och för färdigställda bostäder i driftskedet. För mer information om s krav på miljöanpassat byggande se bilagd handling om Riktlinjer för upplåtelse och försäljning av kommunägd mark i Huddinge 4.4 under rubrik Nybyggnad av bostäder och lokaler på kommunens mark eller lokaler för kommunal verksamhet. Uppvärmning bör ske med vattenburna system som kan ansluta till fjärrvärmenätet. Det kommer ställas krav på ekologisk kompensation i form av exempelvis gröna tak eller återplantering av förlorade träd inom markanvisningsområdet. Avtal kommer att teckna ett ramavtal med den vinnande exploatören under hösten I samband med att detaljplanen antas kommer ett exploateringsavtal att upprättas. Exploatören ska utöver köpeskilling för marken, kostnaderna för uppförande av bebyggelsen och all teknisk försörjning på kvartersmark som krävs för planerad bebyggelse, även stå för kostnaderna för: Framtagande av planprogram och detaljplanen inklusive utredning av buller, dagvatten, riskanalys, geoteknik Anslutningsavgifter för VA och övrig teknisk försörjning som behövs för den nya bebyggelsen Ombyggnad av Varvsvägen med anledning av exploateringen.

9 9 (13) Bygglov, lantmäteriförrättning, lagfart och övriga tillstånd för genomförande av detaljplanen för markanvisningsområdet Former för markanvisning och bedömning Anbud ska uppfylla samtliga inlämningskrav enligt denna inbjudan. När anbuden inkommit görs en sammanvägd bedömning enligt de tävlingsförutsättningar som angivits ovan. Bidrag som inkommit efter sista inlämningsdag ses som ogiltiga. Inlämningskrav Situationsplan för området (skala 1:400) Fasadritningar/fasadskisser (skala 1:100) Planlösningar/planskisser (1:100) Skiss gårdsmiljö och grönt stråk Illustration/perspektiv över miljön i sin helhet Tre referensprojekt, det vill säga likartade projekt som anbudsgivaren har uppfört Registreringsbevis samt årsredovisning Bebyggelsens slutliga utformning avgörs under planprocessen. Beskrivning i ord av: Anbudet uttryckt i kronor per kvm ljus BTA, anbudet ska vara giltigt under sex månader. Värdetidpunkt ska vara den 13 september 2013 och anbudet kommer att räknas upp med konsumentprisindex från tecknade av ramavtal till betalningstidpunkt under förutsättning att detta index är större än 0 % Lägenhetsfördelning, upplåtelseform Exploateringsbolagets namn, adress och kontaktperson Organisationen (endast översiktlig) Redovisning av hur anbudsgivaren kommer att tillmötesgå kommunens krav på miljöcertifiering. Ovanstående material ska lämnas in digitalt samt i en komplett pappersomgång. Samtliga kartor, skisser och planer ska vara i A3-format. Underlag Följande material finns att tillgå från kommunen: Markanvisningsprogram för Solhagaparken Ortofoto över området Baskarta Programhandling Vårby Haga rev Geologisk karta Dagvattenstrategin antagen Bullerkartering 2 m ovan mark

10 10 (13) Utdrag ur Kulturmiljöinventering, Stockholms Länsmuseum, 2013 Riktlinjer för upplåtelse och försäljning av kommunägd mark i Huddinge, godkänd av kommunfullmäktige som bland annat innehåller information om s krav på miljöanpassat byggande Underlaget kan laddas ner på s hemsida via Vi vill be er som är intresserade av att lämna in tävlingsbidrag att anmäla detta till kontaktpersonen för tävlingen (se kontaktperson). Kompletterande material som baskarta i dwg-format kommer att delges de som anmält intresse. Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen välkomnar dialog med intressenter innan förslaget lämnas in. Bedömning Steg 1 i bedömningen- grundkriterier Inlämnade förslag kommer att utvärderas utifrån överensstämmelse och uppfyllelse av nedanstående grundkriterier: Anbud med tillhörande obligatoriska handlingar inlämnat senast 13 september Exploatören ska bedömas vara en fullgod samarbetspartner med tanke på ekonomisk stabilitet, långsiktig uthållighet och förmåga att fullfölja ingångna avtal och påbörjade projekt. Steg 2 i bedömningen - utvärderingskriterier Uppfyller flera exploatörer grundkriterierna utvärderas respektive exploatörs förslag utifrån nedanstående utvärderingskriterier. Relation till stadsbilden Här kommer helhetsintrycket bedömas, våningshöjder, placering av byggnader och särskilt hur hänsyn till villorna längs Varvsvägen och anpassningen till parken görs. Arkitektur Sammanhang och omgivning, entréförhållanden, ändamålsenlighet och funktionellt upplägg, ekonomi och tekniska lösningar samt utvecklingsbarhet kommer att bedömas. Boendekvalité Hantering av buller, ljusförhållanden (gäller även boende i Ormen Långe och i villorna), planlösning, balkonger, gemensamma umgängesytor. Utemiljö Utformning av gårdsmiljö, gröna stråk och anpassning till parken. Infrastruktur/miljö Förslag på parkeringslösning, miljöanpassat byggande, energieffektiva hus, avfallssortering och tillgänglighet kommer att bedömas. Gestaltning Miljö

11 11 (13) I programskedet har riktlinjer för gestaltningen av den nya bebyggelsen tagits fram som exploatören bör förhålla sig till: Eftersträva varierad hushöjd för att optimera solförhållandena. En inbjudande öppning från villorna på Varvsvägen i form av stråk för att binda samman villaområdet med den nya bebyggelsen och de befintliga husen bör eftersträvas. Variera skalan i området genom att placera byggnader tätt, satsa på träd och plantering längs gångstråk. Nya färg-, och materialval såsom trä, gröna tak samt nya mer varierade husformer välkomnas. Med fördel kan en koppling göras mot bebyggelsen på Myrstuguberget. Parkering ska integreras i den nya bebyggelsen i möjligaste mån. En redovisning av nedan nämnda faktorer ser kommunen som positivt i bedömningen: Verksamheter En målsättning är att Vårby Haga ska innehålla en variation av bostäder och handel och därför vill kommunen möjliggöra för lokaler för verksamheter. Genom en klok disponering kan lokaler användas av föreningar och privatpersoner under kvällar, helger och skollov. Istället för att lokalerna tidvis står nedsläckta och tomma kan de ges ett innehåll som bidrar till stadsliv och rörelse. Hållbar byggnadsteknik Energiförbrukning och koldioxidutsläpp handlar till stor del om uppvärmning och drift av byggnader. Ju energisnålare husen blir i driftsfasen desto större relativ betydelse får de andra faserna som t.ex. materialproduktionen. Det ligger i tiden att pröva mer hållbar och energieffektiv byggnadsteknik. Att bygga i ex. trä kräver mindre energi än byggande i betong och man slipper koldioxidutsläppen vid cementtillverkning. Gemensamma umgängesytor En grundidé i Vårby Haga är att skapa mötesplatser och möjligheter till att stärka den sociala gemenskapen. På fastighetsnivå kan bostäderna kompletteras med till exempel takterrasser och vinterträdgårdar. Här kan exempelvis tvätt och odling eller postfack och fikaplats kombineras.

12 12 (13) Kommunen äger rätt att anvisa mark till den anbudsgivare som uppvisar det bästa förslaget utifrån en sammanvägd bedömning med avseende på anbud och ovan nämnda utvärderingskriterier. Bidragen bedöms utav miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens projektgrupp för detaljplanen. Efter avslutad bedömning och fattade politiska beslut, kommer resultatet att delges alla anbudsgivare och ramavtal tecknas med anbudsvinnaren. Tidplan 13 september 2013 Senaste dag för inlämning av tävlingsbidrag 11 oktober 2013 Vinnare av anbudstävlingen meddelas Oktober-December Under 2014 Ramavtal tecknas, planuppdrag ges Kommunen och anbudsvinnaren utarbetar en detaljplan 1 kv Beräknat antagande av detaljplanen och godkännande av exploateringsavtal Under 2015 Preliminär byggstart Inlämning av bidrag Tävlingsbidraget ska märkas med Markanvisningstävling Solhagaparken och vara miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen tillhanda senast 13 september Adress: Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen HUDDINGE Kontakt Vid frågor om denna anbudstävling kontakta Cecilia Rogvall, exploateringsingenjör, Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning, via e-post till eller telefon Kontaktperson för frågor kring utformningen av förslaget kontakta Karin Segerdahl, planarkitekt, Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning, som nås via e-post karin.segerdahl@huddinge.se eller telefon

13 13 (13) Innehållet i frågor och svar samt förtydliganden som kan påverka innehållet i tävlingen kommer att hållas tillgängligt på kommunens webbplats, Vänliga hälsningar Charlotta Thureson Giberg Mark- och exploateringschef Cecilia Rogvall Exploateringsingenjör

Markanvisning via anbud för bostäder i kvarteret Mjölner, Stuvsta

Markanvisning via anbud för bostäder i kvarteret Mjölner, Stuvsta MARKANVISNINGSPROGRAM Datum: Markanvisning via anbud för bostäder i kvarteret Mjölner, Stuvsta 2 (8) inbjuder exploatörer till markanvisning av kvarteret Mjölner. Kommunen vill hitta en köpare till fastigheten

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp Inbjudan till markanvisningstävling 1(6) 2014-05-27 (Rev. 2014-07-07) Evolution KS 2014/366 INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp del av Kv. Lejonet

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling

Inbjudan till markanvisningstävling Inbjudan till markanvisningstävling Området Magnus Stenbock www.helsingborg.se/stenbock MARKANVISNINGSTÄVLING 1 Inbjudan Helsingborgs Stad erbjuder nu möjligheten att lämna anbud på tre fastigheter i centrala

Läs mer

"Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling"

Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling Dnr. 0958/12 Markanvisningsutlysning September 2013 "Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling" Bostäder i Stora Höga/Getskär, Stenungsunds kommun Innehållsförteckning 1.

Läs mer

Markanvisningar Stavlund etapp 1

Markanvisningar Stavlund etapp 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Näringslivskontoret Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2016-04-07 1/2 Handläggare Jörgen Altin Tel. 0152-293 03 Kommunstyrelsen Markanvisningar Stavlund etapp 1 Förslag

Läs mer

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla 1 Markanvisningstävling Malmudden Vill du vara med och utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska

Läs mer

Anbudsinbjudan för tre industritomter söder om Breddens industriområde

Anbudsinbjudan för tre industritomter söder om Breddens industriområde Johan Buhre Sidan 1 av 6 Exploateringsingenjör Dnr 2015/0007 STBN-2 Diariekod: 236 Anbudsinbjudan för tre industritomter söder om Breddens industriområde Inbjudan till anbudsgivning Den här inbjudan avser

Läs mer

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN i Mölnlycke Härryda kommun 1 2 Inbjudan till markanvisningstävling Enebacken i Mölnlycke INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING Genom denna markanvisningstävling ser vi förslag

Läs mer

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2015-09-22 Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Inbjudan till marktilldelning för bostadsbebyggelse genom

Läs mer

2006-12-08. Prospekt. Markanvisning i Ullstämma

2006-12-08. Prospekt. Markanvisning i Ullstämma 2006-12-08 Prospekt Markanvisning i Ullstämma Underlag för intresseanmälan rörande exploatering för bostadsändamål i Ullstämma Linköpings kommun Teknik och Samhällsbyggnad Drottninggatan 45 581 81 Linköping

Läs mer

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad.

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad. Inbjudan Växjö kommun bjuder in till markanvisningstävling för byggnation på Hovshaga Centrum. Tävlingen omfattar sex områden benämnda 1-6. Förslag kan lämnas på ett eller flera områden. Bakgrund och avgränsning

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning Inbjudan till markanvisning Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera mark för bostäder vid Skidgatan i stadsdelen Fasseröd och bjuder därför in till markanvisning.

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad. Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad. Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23 PLANBESKRIVNING Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23 HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-04-27 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2011-04-20, rev. 2011-11-21 ANTAGANDEHANDLING UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 20XX-XX-XX Detaljplan för fastigheten Tälje 4:73 m.fl. (kv Båtsman) i Norrtälje stad enligt

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

Försäljning av Ringstorps vattentorn

Försäljning av Ringstorps vattentorn Försäljning av Ringstorps vattentorn i Helsingborg www.helsingborg.se/vattentornet ANBUDSFÖRSÄLJNING 1 Inbjudan Helsingborgs Stad erbjuder nu den unika möjligheten att lämna anbud på den kulturhistoriska

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

Anbud ska vara Nacka kommun tillhanda senast xx juni 2016 kl 17.00

Anbud ska vara Nacka kommun tillhanda senast xx juni 2016 kl 17.00 2016-02-23 1 (13) PM Nybackakvartertet i Orminge centrum. Idéskiss Nybackakvarteret, en del av Orminge centrum Inbjudan till markanvisning 155 lägenheter med fri upplåtelseform 15 500 BTA bostäder Byggstart

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

Inbjudan till markanvisning i attraktiva Borensberg

Inbjudan till markanvisning i attraktiva Borensberg Entré till det nya bostadsområdet Hällalund Foto: Motala kommun Inbjudan till markanvisning i attraktiva Borensberg Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Hällalund 2016-01-14

Läs mer

Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum

Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum Stadsbyggnadskontoret GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum Forellen 17, Bollmora 2:1, Bollmora 2:588 Inom Tyresö kommun, Stockholms län. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1

Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1 Tekniska Förvaltningen Mark- och exploateringskontoret 2014-08-20 1(8) Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1 Markanvisningsprocess Lunds kommun avser sälja två fastigheter,

Läs mer

Strukturöversyn av området kring kv. Broccolin, Årsta 85:1

Strukturöversyn av området kring kv. Broccolin, Årsta 85:1 Flygbild över kv. Broccolin, Årsta Centrum och Årsta skolan Strukturöversyn av området kring kv. Broccolin, Årsta 85:1 Inledning Fastighetsbolaget Årsta 85:1 har av plan- och byggnadsnämnden fått positivt

Läs mer

Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl

Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl VAXHOLMS STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Vår beteckning STAD 2013:KS047 Streckad linje avser programområde Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl Inledning Vaxholms stad är en expansiv kommun och efterfrågan

Läs mer

Inbjudan till markanvisning för bostadsrätter i Gottsunda centrum genom intresseanmälan

Inbjudan till markanvisning för bostadsrätter i Gottsunda centrum genom intresseanmälan KONTORET FÖR SAMHÄLLSUTVECKLING Handläggare Elin Waher Diarienummer KSN-2014-1241 Inbjudan till markanvisning för bostadsrätter i Gottsunda centrum genom intresseanmälan Uppsala Kommun inbjuder härmed

Läs mer

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel.

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel. Datum Dnr: 2011-01-28 KS 25/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Läs mer

Ramavtal mellan Huddinge kommun och Lissma Gård Fastighets AB och planuppdrag för del av Lissma 4:84

Ramavtal mellan Huddinge kommun och Lissma Gård Fastighets AB och planuppdrag för del av Lissma 4:84 KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2014-05-26 Dnr KS-2014/96.214 Dnr KS-2014/785.313 1 (4) HANDLÄGGARE Helena Sundström helena.sundstrom@huddinge.se Kommunstyrelsen Ramavtal

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Koncept 2011-03-02 Samråd Datum: 2011-04-05 FN Diarienummer: 0573/08 Plannummer: (FIIa xxxx) Exploateringsavdelningen Christian Schiötz Telefon: 031-368 10 60 E-post: christian.schiotz@fastighet.goteborg.se

Läs mer

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING DATUM DIARIENR SIDA 2015-01-02 KS-2014/1038.210 1 (3)

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING DATUM DIARIENR SIDA 2015-01-02 KS-2014/1038.210 1 (3) KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-01-02 KS-2014/1038.210 1 (3) HANDLÄGGARE Gunilla Wastesson 08-535 313 81 gunilla.wastesson@huddinge.se Kommunstyrelsen Avsiktsförklaring

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

utbyggnad av vårdcentral i Furulund,

utbyggnad av vårdcentral i Furulund, PLANBESKRIVNING 2015-09-29 STANDARDFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) KS/2015:103 Detaljplan för utbyggnad av vårdcentral i Furulund, Skulltorp 1:884, Partille kommun Planhandlingar Plankarta i skala 1:500 Illustrationskarta

Läs mer

MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR BOSTÄDER OCH UTÅTRIKTADE VERKSAMHETER INOM BRÄDHOLMEN ETAPP 1 - INRE HAMNEN

MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR BOSTÄDER OCH UTÅTRIKTADE VERKSAMHETER INOM BRÄDHOLMEN ETAPP 1 - INRE HAMNEN MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR BOSTÄDER OCH UTÅTRIKTADE VERKSAMHETER INOM BRÄDHOLMEN ETAPP 1 - INRE HAMNEN Oskarshamns kommun bjuder härmed in till lämnandet av anbud på mark för bostadsbebyggelse och verksamheter

Läs mer

Markanvisningstävling för Kirurgen 6

Markanvisningstävling för Kirurgen 6 MARKANVISNING 1(10) Datum 2017-12-21 Markanvisningstävling för Kirurgen 6 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 3 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar... 8 4. Anbudets

Läs mer

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 Detaljplan för Ugglarp 3:4 m fl Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB Mark och

Läs mer

Dnr KS/2012:70-254 Mark- och exploateringsenheten 2014-11-21. Mellan nedanstående parter träffas följande exploateringsavtal.

Dnr KS/2012:70-254 Mark- och exploateringsenheten 2014-11-21. Mellan nedanstående parter träffas följande exploateringsavtal. AVTAL Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:70-254 Mark- och exploateringsenheten 2014-11-21 1/7 EXPLOATERINGSAVTAL Mellan nedanstående parter träffas följande exploateringsavtal. Parter Strängnäs kommun,

Läs mer

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö datum 2014-10-27 diarienummer 2014-884 Dp 5402 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att utreda möjligheten

Läs mer

Detaljplan för Vårby Haga, Solhagaparken

Detaljplan för Vårby Haga, Solhagaparken Programsamrådsredogörelse DATUM DIARIENR 2013-11-06 SBN 2012-000289 1 (31) HANDLÄGGARE Karin Segerdahl 08-535 364 30 Karin.Segerdahl@huddinge.se Detaljplan för Vårby Haga, Solhagaparken Sammanfattning

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till Veidekke Villatomter AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till Veidekke Villatomter AB Dnr Sida 1 (8) 2014-11-11 Handläggare Anna Savås 08-508 265 27 Till Exploateringsnämnden 2014-12-11 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till Veidekke Villatomter

Läs mer

Startpromemoria för stadsbyggnadsprojekt Orminge 42:1 i Boo

Startpromemoria för stadsbyggnadsprojekt Orminge 42:1 i Boo 2011-09-01 1 (7) Startpromemoria KFKS 2011/374-214 Kommunstyrelsen Startpromemoria för stadsbyggnadsprojekt Orminge 42:1 i Boo Sammanfattning Fastigheten Orminge 42:1 är centralt belägen i Orminge. Byggnaden

Läs mer

H-E Åslin Arkitektkontor 2016-04-28

H-E Åslin Arkitektkontor 2016-04-28 H-E Åslin Arkitektkontor 2016-04-28 Översiktsbild över området kring Vivsta skola Detaljplan för centrum och bostäder i område vid tidigare Vivsta Skola Vivsta 19:1 m.fl. fastigheter Timrå kommun i Västernorrlands

Läs mer

Markanvisningstävling för Sturefors-Norrberga

Markanvisningstävling för Sturefors-Norrberga PROSPEKT Markanvisningstävling för Sturefors-Norrberga Inbjudan till markanvisningsförfarande för bostadsbebyggelse i Sturefors 2015-03-16 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Kommunal markanvisning,

Läs mer

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 2011-08-10 Dnr KS 2011/574 Detaljplan för Polkan 5 m.fl. Arvika kommun, Värmlands län ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 Detaljplan för Polkan 5 beskrivning 2(10) PLANBESKRIVNING Handlingar Planen

Läs mer

Prospekt Markanvisning i norra Motala. Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Bråstorp 2016-03-07

Prospekt Markanvisning i norra Motala. Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Bråstorp 2016-03-07 Bild: Tomter avsedda för ny byggnation Prospekt Markanvisning i norra Motala Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Bråstorp 2016-03-07 Motala kommun Samhällsbyggnadssenheten

Läs mer

Startpromemoria för stadsbyggnadsprojekt för Västra Nacka strand, kajen, detaljplan 5, på Sicklaön, Nacka kommun

Startpromemoria för stadsbyggnadsprojekt för Västra Nacka strand, kajen, detaljplan 5, på Sicklaön, Nacka kommun 1 (6) DELEGATIONSBESLUT 2015-12-16 Dnr KFKS 2015/870-214 Projekt 9259 Detta beslut fattas med stöd av Kommunstyrelsens beslut 2014-06-02, 138. Startpromemoria för stadsbyggnadsprojekt för Västra Nacka

Läs mer

7:9. Rydebäck, Ärendet. att tillämpa samt. bety- 26 augusti 2014. Bengt Larsen Ordförande. Bilagor Begäran om. planändring.

7:9. Rydebäck, Ärendet. att tillämpa samt. bety- 26 augusti 2014. Bengt Larsen Ordförande. Bilagor Begäran om. planändring. HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 augusti 2014 Ärende nr 7:9 Handläggare: Nina Begovic, 042-100 52 94 Stadsbyggnadsnämnden Planuppdrag för del av fastigheten Rya R 1:30, Helsingborgs stad,, Dnr

Läs mer

PROGRAM till detaljplan för VATTMYRAVALLEN, fastigheten Jakobsberg 2:1105 och del av fastigheten Jakobsberg 11:5

PROGRAM till detaljplan för VATTMYRAVALLEN, fastigheten Jakobsberg 2:1105 och del av fastigheten Jakobsberg 11:5 2011-03-21 1 (10) Dnr Kst 2010/325 PROGRAMSAMRÅD PROGRAM till detaljplan för VATTMYRAVALLEN, fastigheten Jakobsberg 2:1105 och del av fastigheten Jakobsberg 11:5 Planområdets läge Kommunledningskontoret

Läs mer

Område vid Peppargränd

Område vid Peppargränd Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Karin Persson, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Område vid Peppargränd Fastigheterna Näsby 4:882 och 4:870 samt Odlingslotten

Läs mer

Startpromemoria för studentbostäder vid Värmdöleden/Ektorpsvägen i Ektorp, Nacka kommun

Startpromemoria för studentbostäder vid Värmdöleden/Ektorpsvägen i Ektorp, Nacka kommun 2013-01-25 1 (9) STARTPROMEMORIA Dnr KFKS 2012/685-214 Projektnummer 9229 Startpromemoria för studentbostäder vid Värmdöleden/Ektorpsvägen i Ektorp, Nacka kommun Sammanfattning Kommunstyrelsen gav i maj

Läs mer

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl.

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl. Samrådshandling 2013-04-19 Rev: Dnr: 0072/06 Plannummer: Mark och Exploateringsenheten Andreas Wingfors Telefon: 0303-73 26 65 Mail: andreas.wingfors@stenungsund.se DETALJPLAN för Bostäder och förskola

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården. Remiss. Markanvisning för museum m m till AB Gröna Lund.

Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården. Remiss. Markanvisning för museum m m till AB Gröna Lund. 009--7 Sara Lundén Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 70 54 sara.lunden@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 009--7 Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården.

Läs mer

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING FÖR HYLTEGÄRDE 2:2 OCH DEL AV 2:3, KOMMUN Bouleklubben Handlingar Plan och genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Fastighetsförteckning 1 2

Läs mer

avseende marktilldelning för bostadsbebyggelse inom Kvarter 4 i kommande detaljplan för Barkarbystaden I, Järfälla kommun, nedan kallad Detaljplanen.

avseende marktilldelning för bostadsbebyggelse inom Kvarter 4 i kommande detaljplan för Barkarbystaden I, Järfälla kommun, nedan kallad Detaljplanen. 1 Mellan Järfälla kommun, genom dess kommunstyrelse, org nr 212000-0043, nedan kallad Kommunen, och Brabo Stockholm AB, org nr 556610-1696, nedan kallad Bolaget, har träffats följande RAMAVTAL avseende

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST)

EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST) Bilaga 4 EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST) Mellan Södertälje kommun (org nr 212000-0159), nedan kallad kommunen, och... (org nr...), nedan kallad exploatören, har följande avtal träffats om exploatering av del

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL 1(6) Mellan Gotlands kommun, nedan kallad kommunen, och XXXX, nedan kallad byggherren, har följande avtal träffats:

MARKANVISNINGSAVTAL 1(6) Mellan Gotlands kommun, nedan kallad kommunen, och XXXX, nedan kallad byggherren, har följande avtal träffats: MARKANVISNINGSAVTAL 1(6) Mellan Gotlands kommun, nedan kallad kommunen, och XXXX, nedan kallad byggherren, har följande avtal träffats: 1 Anvisning Kommunen anvisar ett markområde motsvarande del av fastigheten

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen Genomförandebeskrivning utställningshandling 2013-02-27 rev. 2013-03-25 Genomförandebeskrivning

Läs mer

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö V 150101 datum 2015-02-27 diarienummer 2014-1425 ÄDp 5418 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen

Läs mer

Trädgårdsstaden i Bro Upplands-Bro kommun

Trädgårdsstaden i Bro Upplands-Bro kommun Tillväxtkontoret 2014-10-17 SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för nr 1302 Trädgårdsstaden i Bro Upplands-Bro kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Denna genomförandebeskrivning följer ÄPBL (1987:10) HANDLINGAR Till

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Tidplan för utbyggnad av bebyggelse och allmänna anläggningar.

EXPLOATERINGSAVTAL. Tidplan för utbyggnad av bebyggelse och allmänna anläggningar. Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Bo i Väsby AB, org.nr 556887-4399, nedan kallad Exploatören, har träffats följande EXPLOATERINGSAVTAL om genomförande av ett

Läs mer

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö datum 2014-09-08 diarienummer SBN-2014-281 Dp 5342 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att göra det möjligt att

Läs mer

Programhandling DNR BTN 2011/0225-214:M. Planprogram för Arlandastad Norra

Programhandling DNR BTN 2011/0225-214:M. Planprogram för Arlandastad Norra Programhandling DNR BTN 2011/0225-214:M Antagen av kommunfullmäktige 2006-05-18 118 regeringsbeslut 2006-06-26 NORMALT PLANFÖRFARANDE Planprogram för Arlandastad Norra Omfattande del av fastigheterna Broby

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-1059 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredningsområde. Detaljplan för Montören 9 Stuvsta-Snättringe

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Parkering, Trångsunds centrum. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Särskilt utlåtande efter underrättelse

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Parkering, Trångsunds centrum. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Särskilt utlåtande efter underrättelse MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/44.318 Dp 18-H-3:1 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Särskilt utlåtande efter underrättelse Detaljplan för Parkering, Trångsunds

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Tempelriddarorden 10 till Stena Fastigheter i Stockholm AB.

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Tempelriddarorden 10 till Stena Fastigheter i Stockholm AB. Germund Larsson Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 275 21 germund.larsson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-10-28 Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Tempelriddarorden

Läs mer

Planbeskrivning. Andersberg 32:1, Månskensgatan Detaljplan för bostäder med utökad byggrätt Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Andersberg 32:1, Månskensgatan Detaljplan för bostäder med utökad byggrätt Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE GRANSKNINGSHANDLING 2016-04-26 HANDLÄGGARE: JOHANNA SUNDQVIST Planbeskrivning Andersberg 32:1, Månskensgatan Detaljplan för bostäder med utökad byggrätt Gävle kommun, Gävleborgs län

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Åby mässhall och hotell Västra Götalands län Upprättad 2015-06-09 ANTAGANDE GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Inledning Detaljplanen ska redovisas de organisatoriska, fastighetsrättsliga, tekniska

Läs mer

Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Samrådshandling Detaljplan för Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-03-16 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen består

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagen av KF 2004-11-18 Laga kraft 2004-12-17 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för del av Kebal 2:203 m. fl., Strömstads kommun Organisatoriska frågor Detaljplan Gällande detaljplan för Kebalviken upphävs

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX Ny detaljplan för fastigheterna Prästbordet 1:16, 1:17, Gäveränge 2:76, del av Prästbordet 1:15 och Gäveränge 2:77,

Läs mer

Kvalitetsprogram för Kv. Trädgårdsbruket, Kumla 3:1130 m fl. i Trollbäcken, Tyresö kommun

Kvalitetsprogram för Kv. Trädgårdsbruket, Kumla 3:1130 m fl. i Trollbäcken, Tyresö kommun Illustrationsplan, Brunnberg&Forshed arkitekter 061107. Kvalitetsprogram för Kv. Trädgårdsbruket, Kumla 3:1130 m fl. i Trollbäcken, Tyresö kommun I 2007-02-27 I KVALITETSPROGRAM sid 2/9 Innehåll Motiv

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Västberga 1:1 i Liseberg till Föreningen Blomsterfonden.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Västberga 1:1 i Liseberg till Föreningen Blomsterfonden. 01278 2011-11-18 DNR E2010-513- Annika Norberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 271 26 annika.norberg@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-12-15 Markanvisning för bostäder inom

Läs mer

Stenungsunds kommun Västra Götalands län

Stenungsunds kommun Västra Götalands län 1(5) Dnr 0197/09 Utställningshandling 2012-08-30 detaljplan för skola och bostäder, Kyrkenorum 4:210 och del av 4:123 Stenungsunds kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

Program för markanvisningstävling

Program för markanvisningstävling G RA 16 D I B 20 RT ARS E NA 1 M M Ä L ST 3 NA SE HANINGES NYA STADSDEL VEGA Program för markanvisningstävling Tillsammans fortsätter vi framtidsbygget! Innehållsförteckning Inbjudan till markanvisningstävling...

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för del av Åkarp 7:58, i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län normalt planförfarande UTLÅTANDE Antagandehandling, upprättad 2011-04-11 1 (7) UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng.

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng. 1/6 1/6 2/6 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2012-11-02 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift att redovisa de organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 DNR: 2014/KS0061 GRANSKNINGSHANDLING, UPPRÄTTAD 2015-11-06 Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 Ändring av detaljplan för del av Förslag till stadsplan för del av Ryk Nedra 2:9 m.fl.

Läs mer

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen 2008-02-04 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer KS/2007:09 Antagen av kommunfullmäktige 2008-04-01 Laga kraft 2008-05-05 Detaljplan för Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen

Läs mer

Björknäs 1:52 Nacka. 2012-01-20 Analys - Fastighetsutveckling Björknäs 1:52 Nacka

Björknäs 1:52 Nacka. 2012-01-20 Analys - Fastighetsutveckling Björknäs 1:52 Nacka Beskrivning Detaljplan Data Möjlighet att inreda vind Påverkan detaljplan Beskrivning Data Förslag Påverkan detaljplan Beskrivning Data 1 3 2 3D-visualisering Fotomontage Solstudie 2012-10-30 Analys -

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Maria Jansson 08-508 265 16. Emma Nilsson 08-508 264 68. Förslag till beslut

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Maria Jansson 08-508 265 16. Emma Nilsson 08-508 264 68. Förslag till beslut Dnr Sida 1 (11) 2015-09-03 Handläggare Maria Jansson 08-508 265 16 Till Exploateringsnämnden 2015-09-24 Emma Nilsson 08-508 264 68 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Skärholmen 2:1 i Vårberg till

Läs mer

Planprogram för bostäder på Bolsheden 1:40. Kungsbacka kommun. www.norconsult.se

Planprogram för bostäder på Bolsheden 1:40. Kungsbacka kommun. www.norconsult.se Planprogram för bostäder på Bolsheden 1:40 Kungsbacka kommun www.norconsult.se Planprogram för bostäder Bolsheden 1:40, Kungsbacka kommun 2013-01-31 Medverkande konsulter: Camilla Lidholm, Uppdragsansvarig,

Läs mer

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm Kommunledningskontoret Planbeskrivning Helena Johansson Sidan 1 av 10 Planarkitekt 08-579 216 57 Planbeskrivning Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart

Läs mer

NOLBY 38:17. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast

NOLBY 38:17. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast NOLBY 38:17 Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås Inlämnas senast 2016-11-27 Anbudsförfrågan Anbudsförfrågan Alingsås kommun bjuder härmed in till markanvisning genom anbud för uppförande

Läs mer

MA 113. Detaljplan för del av Hägnad 1:16 m.fl. fastigheter GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Organisatoriska frågor. Tidplan

MA 113. Detaljplan för del av Hägnad 1:16 m.fl. fastigheter GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Organisatoriska frågor. Tidplan MA 113 Uppdragsbeslut 2009-11-11 Samrådsbeslut 2010-06-16 Utställningsbeslut 1 Utställningsbeslut 2 2010-08-31 2010-10-13 Antagande 2010-12-13 Laga kraft 2012-03-29 Figeholm, Oskarshamns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Överenskommelse om överlåtelse av mark- och. exploateringsavtalet mellan Huddinge kommun och

Överenskommelse om överlåtelse av mark- och. exploateringsavtalet mellan Huddinge kommun och KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENUMMER 10 februari 2015 Dnr KS-2015/387.214 SIDA 1 (4) HANDLÄGGARE Juan Pinones Arce 08-535 365 70 juan.pinones@huddinge.se Kommunstyrelsen Överenskommelse

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-06-11 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av detaljplan för fastigheten Brännäset 15 samt del av Tälje 3:1 och 3:14 i Norrtälje stad Dnr 12-951.214 Ks 12-852

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

Sagobyn och Kv. Laxen

Sagobyn och Kv. Laxen 1 tillhörande ändring av detaljplan för Sagobyn och Kv. Laxen SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-241 2 Planbeskrivning Inledning Handlingar En planbeskrivning skall underlätta förståelsen för planförslagets

Läs mer

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE Samrådshandlingar 1 (6) 2015-06-23 Dnr PLAN.2015.4 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten ÅKAREN 1 i detaljplan för kv. PANTEN, STALLET, TULLEN m. fl. i stadsdelen Östertull,

Läs mer

Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling. Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137

Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling. Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137 Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137 1. PLANHANDLINGAR - Plankarta i skala 1:400, skala 1:800 dat 2012-08-09 - Illustrationskarta

Läs mer

2014-09-16 Dnr 2013:130-BN. Detaljplan för Svärdsliljan 5, Gideonsberg, Västerås

2014-09-16 Dnr 2013:130-BN. Detaljplan för Svärdsliljan 5, Gideonsberg, Västerås 2014-09-16 Dnr 2013:130-BN Barbro Sollén Wilcox Tel 021-39 17 58 Byggnadsnämnden Detaljplan för Svärdsliljan 5, Gideonsberg, Västerås PLANUPPDRAG Ansökan Rikshem Västerås HB, ägare av fastigheten Svärdsliljan

Läs mer

Detaljplan för Jägarhyddan 1 och Önebacken 1, 5, 6 FLERBOSTADSHUS Östersunds kommun

Detaljplan för Jägarhyddan 1 och Önebacken 1, 5, 6 FLERBOSTADSHUS Östersunds kommun Detaljplan för Jägarhyddan 1 och Önebacken 1, 5, 6 FLERBOSTADSHUS Östersunds kommun 1 Granskningsshandling Dnr Ädh: 472/2014 Dnr planmodul: P 14/0002 PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING Granskning pågår

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 1 tillhörande detaljplan för del av Vimmerby 3:3, del av ALV:s stugby SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-32 Planbeskrivning Miljö- och byggnadsförvaltningen 2 Inledning En planbeskrivning skall underlätta förståelsen

Läs mer

Detaljplan för kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1m.fl. på västra Sicklaön Yttrande under granskning

Detaljplan för kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1m.fl. på västra Sicklaön Yttrande under granskning 2014-07-04 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KFKS 2012/148-214 Projekt nr. 9218 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1m.fl. på västra Sicklaön Yttrande

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2008-08-11 NORMALT PLANFÖRFARANDE (UTSTÄLLNINGSHANDLING) DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1.INLEDNING

Läs mer

Beslut om utökat planuppdrag och beslut om samråd, detaljplan för bostäder vid Södergården

Beslut om utökat planuppdrag och beslut om samråd, detaljplan för bostäder vid Södergården TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2015-04-23 1 (8) Christian Nützel planarkitekt Diarienummer 2012 KSM 0101 Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet Beslut om utökat planuppdrag och beslut om samråd, detaljplan

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Fastighetsförteckning Planområde Detaljplan för

Läs mer

Brygga och bad vid Trinntorp

Brygga och bad vid Trinntorp Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Brygga och bad vid Trinntorp Del av fastigheterna Trinntorp 1:1, Brevik 1:1 och Brevik

Läs mer

Inbjudan till anbudstävling för att förvärva och uppföra bostäder inom Seglarbyn i Gustavsberg, Värmdö kommun

Inbjudan till anbudstävling för att förvärva och uppföra bostäder inom Seglarbyn i Gustavsberg, Värmdö kommun 2014-01-30 Inbjudan till anbudstävling för att förvärva och uppföra bostäder inom Seglarbyn i Gustavsberg, Värmdö kommun Illustration 1: Flygbild över Gustavsberg med Seglarbyn inom den markerade cirkeln

Läs mer