Verksamhetsberättelse SPF Seniorerna Ankaret 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse SPF Seniorerna Ankaret 2015"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse SPF Seniorerna Ankaret 2015

2 Verksamhetsberättelse för 2015 Styrelsen för SPF Seniorerna, Ankaret avger följande berättelse för verksamhetsåret Antalet medlemmar i föreningen var vid årets slut 598 och 1 intresseanmälning. 19 av föreningens medlemmar har avlidit under det gångna året. Föregående år var antalet medlemmar 618. Styrelse Styrelsen har under året bestått av: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Revisor Revisor Revisorssuppleant Funktionärer Värdinna Värd Lotterikom. Lotterikom. Resekom. Friskvårdskom. Friskvårdskom. Medlemskom. Medlemskom. Hemsida Guldkanten, Guldkanten, Valberedning, sammank. Valberedning Valberedning KPR-ordinarie E-postmottagare Rekrytering Teaterombud Hans Ström Bengt Edling Per Lundgren Inger Friskman Ingrid Björklin Margaretha Wuopio Ann-Christin Andenius Gunilla Strandgren Britt-Marie Andersson Claes Embäck Anders Sandin Bength Åkerlind Birgitta Erkers Nils Arnö Britt-Marie Andersson Britt-Marie Kjölsrud Kristina Ekstedt Nils Arnö Kristina Ekstedt Ingrid Wallman Margaretha Wuopio Björn Belin Vakant Ingrid Björklin Irene Mölck Ström Hans Ström Birgitta Löwenborg Birgit Rodin Elisabeth Olsson Birgitta Löwenborg Karin Uddströmer Bo Bergstad Hans Ström Bengt Edling Gunilla Strandgren

3 Årsmöte Årsmöte hölls den 18 februari 2015 på Söders Källa med ett 110-tal deltagare. Efter årsmötet var det underhållning med Old Grand Swingers. Förtjänsttecken Ordförande Hans Ström delade ut SPF:s förtjänsttecken i silver samt blommor och diplom till Rigmor Stain och Hans Ström. Styrelsesammanträden Mötena äger rum på Slottet Östra Flygel. Styrelsen har under året haft 9 protokollförda sammanträden. Månadsmöten Föreningens möten äger rum på Söders Källa. Datum Antal delt. Programaktivitet Seniorradion Årsmöte Ulrika Hörberg Gävle Handikapp Teater Bengt Söderhäll Stig Dagerman Vårlunch på Gävle Golf Klubb. Tipspromenad, underhållning Surströmming på Frimurare Huset tillsammans med SPF Gavle Thomas Eriksson Mount Everest tillsammans med SPF Gavle Anette Torensjö Våra ortsnamn Johanna Storing, Ramla inte Lucia med kaffe, lussekatt och pepparkaka. Övriga aktiviteter Studiebesök mm Datum Antal delt. Programaktivitet Trafiksafari, Hela distriktet Styrelse- och funktionärsrapporter SPF-distriktets verksamhet. SPF Seniorerna Gästriklandsdistriktet har hållit årsstämma den 8 april på Västerbergs folkhögskola. Stämman inleddes med anförande av Sinikka Bohlin, ordförande i Nybildade Regionfullmäktige i Gävleborg. Hon hade kallat sitt anförande Region Gävleborg - mer än sjukvård? och stämmodeltagarna fick en intressant redogörelse för nybildade regionens olika arbetsuppgifter och själva bildandet av regionen och i höst-konferensen på Västanbygården, Sandviken den 21 oktober. Vid detta tillfälle talade vår förbundsordförande Christina Rogestam om olika aktuella frågor som SPF driver. Hans Ström och Per Lundgren är ledamöter i distriktsstyrelsen och har deltagit i 9 sammanträden. I distriktsstyrelsen har Hans ett särskilt ansvar för bostadsfrågor och Kongressen Distriktsstyrelsen har haft 2 träffar med samtliga föreningsordförande. Elisabeth Olsson ingår i Förbundets valberedning. Samtliga funktionärer och ledamöter i styrelsen kan få aktuell information via SPF:s intranät. Kontinuerlig information från förbunds och distriktsstyrelserna har givits till Ankarets styrelse.

4 SPF-föreningarnas Samarbetsråd 2015 Under året har Bengt Edling och Per Lundgren varit ledamöter. Samtliga 6 föreningar i Gävle är representerade i rådet som har haft 3 sammanträden. Samarbetsrådet har även under 2015 genomfört temadagar kring KPR och RPR. En höstkonsert anordnades den 9 oktober i samarbete med samtliga pensionärsorganisationer i Gävle. Ingrid Björklin hade huvudansvaret för SPF under seniorveckan som anordnades för andra året i september. Kommunala Pensionärsrådet (KPR) KPR är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan företrädare för pensionärsorganisationerna samt styrelser och nämnder i Gävle kommun. Det är en remissinstans för frågor som rör äldre i kommunen. Reglementet för KPR är fastställt av kommunfullmäktige och mandatperioden för rådet överensstämmer med den för kommunens nämnder. KPR organiseras av kommunstyrelsen och administreras av kommunledningskontoret. Ordf. i omvårdnadsnämnden är KPR:s ordf. I rådet ingår representanter för SPF, PRO, SPRF, SKPF, RPG och FSP. Rådet har under året haft fem sammanträden. Pensionärsorganisationerna har inför varje KPRsammanträde haft samråd kring aktuella ämnen som funnits med på dagordningen. SPF-föreningarna i Gävle har representerats av Bo Bergstad, Ankaret, ordinarie, och Catharina Hedin, Gavle, ersättare. Båda är föreslagna av Samarbetsrådet för mandattiden har Samarbetsrådets möten lagts mellan KPR:s beredningsmöten och KPR:s möten. Detta har inneburit att vi har kunnat dels avrapportera föregående KPR möte och kommande KPR mötes dagordning har diskuterats. Det sistnämnda har varit värdefullt med synpunkter på olika ämnen. Områden som informerats om och diskuterats i KPR har bl.a. varit följande: Ekonomiska läget inom omvårdnadsförvaltningen, boendeplan för vård-och omsorgsboenden där det de närmaste åren byggs en del men de stora behoven kommer efter 2020, vilket vi framfört liksom bristen på planering för trygghetsboenden, kösituationen till bostadsanpassning har påtalats, Villa Milbos situation, kvalitetsfrågor genom redovisning av patientsäkerhetsarbetet och öppna jämförelser, kost och äldre, E-hälsa, landräddningen, trygghetslarm, psykisk ohälsa och äldre, verksamhetsplan för omvårdnadsnämnden, översiktsplaneringen för kommunen. Bo Bergstad informerade om KPR i Seniorradion 3/3. Den 28/4 deltog Bo Bergstad och Bengt Forsberg/SPRF i ett möte angående kommunens utredning Risk och Sårbarhetsanalys med tillfälle att komma med synpunkter. I maj inlämnade KPR en skrivelse till Omvårdnadnämnden angående ökande riskbruk och missbruk av alkohol hos äldre och efterlyste riktlinjer för hemtjänstpersonal. I juni ingavs en skrivelse angående Villa Milbo. Catharina Hedin och Bo Bergstad deltog 26/11 i dialogmöte anordnat av Omvårdnadsförvaltningen angående nya äldreboendet Gävle Strand. Catharina Hedin deltog 7/12 när Omvårdnads utvecklingsavdelning rapporterade om 6 avslutade projekt.

5 Arbetet har under året präglats av gott samarbete. KPR har under våren påtalat vikten av Att få vara med tidigt i ärenden som remissinstans. Resultatet kan avläsas i stycket ovan men kunde vara bättre. Regionens Pensionärsråd (RPR) Pensionärsrådet ska förstärka inflytandet i alla hälso- och sjukvårdsfrågor som gäller äldre, verka för att pensionärernas synpunkter beaktas i landstingsstyrelsens verksamhetsplanering, vara remissorgan i frågor som gäller pensionärerna och vara ett forum för opinionsbildning och kunskapsspridning. Verksamheten omfattar hela Landstinget Gävleborg. SPF, PRO, SKPF och RPG har representation i rådet. För SPF Gästrikland har Lars Pettersson, SPF Gavle (ordinarie), och Kenth Persson, SPF Syrenen (ersättare), ingått i rådet. RPR är en mycket bra informationskälla, som också ger möjlighet till att påverka. Önskemålet är att våra medlemmars engagemang skulle vara något större Studier SPF Ankarets kontaktperson från Vuxenskolan, Gävle träffar styrelsen 1 gång under året. Ett urval av de kurser och cirklar som anordnats under året: Resor Det har varit ett fantastiskt år för resor inom SPF Gästrikland. Från Ankaret har många deltagit i både endagsresor såväl som i årets längre resor. Årets långresor gick till Italien och Krakow i Polen. Dagsresor har varit ca 14 st. med ett mycket varierat innehåll. Årets resemässa, som ordnas för alla SPF medlemmar, besöktes av totalt ca 70 personer. Arbetet med resor görs tillsammans av alla SPF föreningar i Gästrikland och samordningsansvarig är Margaretha Wuopio Ankaret. Friskvård Motionspromenader om ca 4 km, med eller utan stavar, har under året anordnats 32 gånger med uppehåll juni augusti. I genomsnitt har det varit 10 deltagare per promenad. Man har avslutat med en stunds social gemenskap på Café Bogården. Tipspromenader: 2 gånger i samband med vår och höstfest. Boule: Spel pågår i stort sett året runt. Man har spelat inomhus i boulehallen intill Estraden 12 gånger under januari maj samt 7 gånger under oktober december och utomhus under sommaren 11 gånger vid Södertull. Antalet spelare har i medeltal legat på 10 personer. Dessutom har 10 av promenadgruppens medlemmar spelat boule i Regementsparken 15 gånger under sommaruppehållet. I slutet av året startade en onsdagsgrupp spel på Gävle Golf Klubb med deltagare och avslutande lunch.

6 Guldkanten Guldkanten är en samverkansgrupp mellan Omvårdnad Gävle och volontärer från olika föreningar, organisationer och församlingar. Syftet med Guldkanten är helt enkelt att sätta lite guldkant på tillvaron för alla som deltar. Från SPF Ankaret har tre medlemmar regelbundet deltagit i de aktiviteter som anordnats. Vi har under året haft sju tipspromenader i Södertullsparken då vi tagit ut rullstolsbundna personer från Vallongården, Björkengrenska m.fl. boenden. Sex trädgårdsträffar har anordnats i Södertullsparken där vi hjälpt till att sätta fram bänkar och serva de personer som deltagit. Vintertid har anordnats sju musikcaféer på Vallongården där vi möblerat lokalen, tagit emot besökare samt serverat kaffe. Dessutom har vi deltagit i Valborgsmässofirande och Midsommarfirande då vi plockat blommor och klätt midsommarstången Ankarets hemsida Föreningens IT-ansvarige, Hans Ström, har under 2015 skött föreningens hemsida med adressen Adresserna till övriga Gävleförenings hemsidor under är: /gavle, /rudan, /hille, /satra och /trelagorvalbo. Alla andra föreningar i landet som anslutit sig SPF:s standard har samma struktur för sina hemsidor. Som tidigare ger hemsidan information om styrelse, funktionärer, aktuella program samt studie- och reseverksamhet. Fliken Gemensamma aktiviteter uppdateras ständigt. Här kan föreningens medlemmar söka och läsa om aktuella händelser. Distriktets webbmaster är Sture Kerslow som samarbetar i samråd med lokalavdelningarnas IT-ansvariga. Övrigt Ankaret finns numera på Face Book, ett försök att synas på sociala medier. Medelanden/program skickas numer ut med e-post (Drygt 330 medlemmar har meddelat sin e-post adress).till de som har uppgivet e-post adress vilket spar medel till programverksamheten. Margaretha Wuopio deltar i Musik som Brobyggare. Ett projekt i samarbete med Vuxenskolan, Demensföreningen, Omvårdnad Gävle och Anhöriga. Ansökan till Allmänna Arvsfonden lämnades in 2015 och beviljades 21 oktober. Projektet presenterades den 17:e december på Vård och Omsorgsnämndens möte. Slutord Ett händelserikt år är till ända och vi i styrelsen tackar alla medlemmar och förtroendevalda för ett mycket fint år tillsammans. Vi ser med spänning fram emot nästa år. Välkomna till Gävle

7 Hans Ström ordförande Bengt Edling vice ordförande Per Lundgren sekreterare Inger Friskman kassör Ingrid Björklin ledamot Margaretha Wuopio ledamot Britt-Marie Andersson Ann-Christin Andenius Gunilla Strandgren

Verksamhetsberättelse. SPF Seniorerna Ankaret 2016.

Verksamhetsberättelse. SPF Seniorerna Ankaret 2016. Verksamhetsberättelse SPF Seniorerna Ankaret 2016. Verksamhetsberättelse för 2016. Styrelsen för SPF Seniorerna Ankaret avger följande berättelse för verksamhetsåret 2016. Antalet medlemmar var vid årets

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse för 2017 Styrelsen för SPF Seniorerna Ankaret avger följande berättelse för verksamhetsåret 2017. Antalet medlemmar var vid årets slut 614. Av föreningens

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

1(6) Kommunala pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente. Styrdokument

1(6) Kommunala pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente. Styrdokument 1(6) Kommunala pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente Styrdokument 2(6) Styrdokument Dokumenttyp Reglemente Beslutad av Kommunfullmäktige 2015-01-28 12 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 Styrelsen: Styrelsen har under året bestått av ordförande Gunilla Lundkvist, vice ordförande Marjatta Onkenhout, kassör Barbro Englund, sekreterare Lillemor

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-05-26

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-05-26 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2015-05-26 Tjustsalen, kl. 09.00-11.00 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Ingela Svensson,

Läs mer

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG)

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG) 1(12) Plats och tid Rådhuset KS-salen, kl 08.30 Beslutande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S Palm (SPF) vice ordf Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF) Solveig Näslund (SPRF) Elise Lilja (SKPF)

Läs mer

Årsbokslut Landstingets pensionärsråd 2014

Årsbokslut Landstingets pensionärsråd 2014 Dnr:LS/1364/2014 2(8) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av Datum 1. 2015-01-28 Nyutgåva Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd 2015-01-28 3(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Dnr:LS/1364/2014...

Läs mer

Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008

Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008 Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2008 2 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Kassör + medlemssekreterare Sekreterare + vice

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Leif Aringstam

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (7) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS salen, Stadshuset, Kl. 13.15-16.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Stadshuset Paragrafer 1-10 Sekreterare Lena Arnberg Ordförande Tord

Läs mer

HISTORIK 2011-2015 PRO KARLSKOGA SÖDRA

HISTORIK 2011-2015 PRO KARLSKOGA SÖDRA HISTORIK 2011-2015 PRO KARLSKOGA SÖDRA 40 år Stråningstorp Centrum 25 mars 2015 kl. 14:00 Text: Solveig Olsson Layout: Bengt-Göran Carlzon 40-ÅRSJUBILEUM 14:00 Välkomstanförande 14:15 Gästerna har ordet

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2014

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2014 PRO Vivalla-Lundby Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2014 Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare Studieorganisatör Ledamot Ledamot Ledamot Revisorer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Åke Olsson PRO Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Dnr KK13/492. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet

Dnr KK13/492. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Dnr KK13/492 Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Dnr KK13/492 2/5 Kommunala Anhörigrådet (KAR) är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan företrädare för anhörigorganisationer

Läs mer

GULDHEDEN Program hösten 2013 GULDHEDEN. Vattentornet, symbol för för Guldheden. Arkitekt: Nils Einar Eriksson. www.spfpension.

GULDHEDEN Program hösten 2013 GULDHEDEN. Vattentornet, symbol för för Guldheden. Arkitekt: Nils Einar Eriksson. www.spfpension. ..SPF FORUM Program hösten 2013 Program våren 2013 Säsongens innehållsrika program. Vattentornet, symbol för för Guldheden. Arkitekt: Nils Einar Eriksson. Medlemsmöten under höstterminen Den andra tisdagen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Styrelsen Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Uppsala får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-12-07 Plats och tid 9.00-11.30 Beslutande Övriga deltagare Agneta Bode socialnämnden, Ulf Eriksson socialnämnden, Börje Blomkvist tekniska nämnden, Bo Magnusson SPRF, Sonja

Läs mer

Underskrifter Sekreterare 30-36 Elisabet Jonsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunala pensionärsrådet

Underskrifter Sekreterare 30-36 Elisabet Jonsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunala pensionärsrådet 1(9) Plats och tid KS-salen, Rådhuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Rune Danielsson, ordförande Agneta S. Palm, vice ordförande Lars Östberg (PRO) Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF) Solveig Näslund

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Andreas Westerberg (KS) Gunilla Åström (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 Tjustsalen, kl. 09.00-11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Mariann Båtman

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 1 Folkdansringen i Örebro län VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Tur att Orsa spelmän hade tak över huvudet i alla fall! 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSEN FÖR 2010 Styrelsen för Folkdansringen i Örebro län, tillhörig Svenska

Läs mer

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna!

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Gävle Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Jack and the Rippers inleder vårsäsongen med musiken vi minns från 60- och 70-talen.

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET

REGLEMENTE FÖR KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET REGLEMENTE FÖR KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET Antagen av Kommunfullmäktige 2015-02-09 3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Reglemente för kommunala tillgänglighetsrådet... 1 Dokumentinformation... 1 1 Syfte... 1 2 Arbetsuppgifter...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-11-28 1 (11) Plats och tid Mogårdens samlingssal, torsdag 28 november 2013, kl 12:00 15:40 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

1957-2007. 50-årsjubileum PRO JÄRBO

1957-2007. 50-årsjubileum PRO JÄRBO 1957-2007 50-årsjubileum PRO JÄRBO Historik för PRO Järbo:s 50-årsjubileum den 19 augusti 2007 i Hembygdsgården. Järbo Pensionärsförening bildades den 7 april 1957. Föredrag hade då hållits av ledamoten

Läs mer

Verksamhets- berättelse 2013

Verksamhets- berättelse 2013 Verksamhets- berättelse 2013 PRO Skogås förening PRO SKOGÅS ÅRSMÖTE 2014 Förslag till dagordning 1 Mötets öppnande 2 Frågan om årsmötet är stadgeenligt utlyst 3 Fastställande av dagordning 4 Nya medlemmar

Läs mer

År Facebook.com/spf159 Telefon Tingshusgatan Hässleholm

År Facebook.com/spf159 Telefon Tingshusgatan Hässleholm År 2016 www.spfseniorerna.se/159hassleholm Facebook.com/spf159 Telefon 0451-894 43 Tingshusgatan 2 281 31 Hässleholm Detta gör vi tillsammans! att bedriva opinionsbildning i syfte att tillvarata medlemmarnas

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2011-05-13 Kl 09.00 12.00 Kommunhuset, rum 434 1 Sammankallat av: Ulla Ortuño Sekreterare: Ulla K Ortuño Ordförande: Närvarande Burhan Hussain Inga-Lis Sirenius

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

Datum 2014-01-20 MINNESANTECKNINGAR. Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott

Datum 2014-01-20 MINNESANTECKNINGAR. Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 1 (4) MINNESANTECKNINGAR Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott Tid: Tisdagen den 17 december 2013; klockan 08:30 10:30 Plats: Marielunds restaurang Närvarande: Ann-Sofie Wågström, ordförande Ulla Jilsmo,

Läs mer

VERKSAMHETSFÖRSLAG SBK SKARABORGSDISTRIKTET 2016/2017 VERKSAMHETSFÖRSLAG

VERKSAMHETSFÖRSLAG SBK SKARABORGSDISTRIKTET 2016/2017 VERKSAMHETSFÖRSLAG VERKSAMHETSFÖRSLAG Verksamhetsförslag för 2016 och 2017 Brukshundklubbens uppgifter är: Vi ska sprida kunskap om hund Vi ska genom att sprida kunskap om hund förbättra förutsättningarna för hunden och

Läs mer

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA TID Kl 15:00-17:00 PLATS Stora salen, Kulturhuset Kåken LEDAMÖTER Monica Påhlsson SPF Bengt Carlsson PRO Hasse Kimmevik PRO Ulf Atlestam RPG Alf Sahlström SPRF Maj-Britt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ersättare Rickard

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

Arbetsordningen ersätter tidigare reglementen och arbetsordningar för ovan uppräknade samverkansgrupper.

Arbetsordningen ersätter tidigare reglementen och arbetsordningar för ovan uppräknade samverkansgrupper. Arbetsordning för Kommunala pensionärsrådet, Kommunala handikapprådet, Brottsförebyggande rådet, Samrådsgrupp med kommunbygderådet och Samrådsgrupp med näringslivet Arbetsordningen ersätter tidigare reglementen

Läs mer

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress 15 18 juni 2012 1 Innehåll 1 Detta är PRO...3 2 Så här ser organisationen ut...4 3 Medlemskap...4 4 Föreningarna...5

Läs mer

PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016

PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016 PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016 Program 2016-2017 14 september: Månadsträff med Vikstasonen Torsten Hallman, fyrfaldig världsmästare i motocross. Berättar om sina framgångar världen över. 4 oktober: Kl 19.00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-12-04 1(8) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, Konsthallen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Stig Hallstensson (S) erästtare för Carina Sätterman (S) Bernt Fägerås,

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1 Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Stina Lindberg, PRO Birgit Hansson, PRO Irene

Läs mer

2014-04-08. Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdagen den 8 april 2014 kl. 08:30 12:00

2014-04-08. Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdagen den 8 april 2014 kl. 08:30 12:00 Sida 1 Plats och tid Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdagen den 8 april 2014 kl. 08:30 12:00 Beslutande Eric Davidsson S Ordf. Inger Lorentzson FP Kjell-Arne Karlsson S Hans

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2013-02-09

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2013-02-09 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2013-02-09 Plats: Hensbacka Herrgård, Munkedal Datum: 2013-02-09 Program: 09.30 10.00 Kaffe och smörgås serveras 10:00 12.00 Årsmötesförhandlingar

Läs mer

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Sidan 1 av (13) INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Program: 18.00 18.30 Samling och registrering

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

Kommunen ska i ett tidigt skede före beslut inhämta pensionärsorganisationernas synpunkter och samråda med dem.

Kommunen ska i ett tidigt skede före beslut inhämta pensionärsorganisationernas synpunkter och samråda med dem. Reglemente för Kommunala pensionärsrådet Utgångspunkter för arbetet med pensionärsfrågor Kommunala pensionärsrådet (KPR) i är ett organ för ömsesidig information och samråd mellan kommunen och företrädare

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel Tid och plats Onsdagen den 7 oktober 2015 Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder, Köpmangatan 37, Luleå Närvarande SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SRF,

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

PRO är en självständig, oberoende och partipolitiskt obunden organisation. PRO arbetar för

PRO är en självständig, oberoende och partipolitiskt obunden organisation. PRO arbetar för 1 Verksamhetsplan 2015 PRO är en av Sveriges största folkrörelser och har en viktig roll och uppgift att fylla som pensionärernas intresseorganisation. PRO strävar efter ett samhälle som präglas av solidaritet,

Läs mer

Stadgar för Stockholms Judoförbund

Stadgar för Stockholms Judoförbund Stadgar för Stockholms Judoförbund Fastställda av årsmötet den XX februari 2015 I dessa stadgar har följande förkortningar använts: RF Riksidrottsförbundet RS Riksidrottsstyrelsen RIN Riksidrottsnämnden

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN) Evelina Fahlesson (BMN)

Läs mer

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012 : STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN PROTOKOLL NR 1/2012 SID 1 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den januari 2012 Justerat den januari Marianne Svensk Godkänt via e-post

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 8 december 2015

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 8 december 2015 Pensionärsrådet Protokoll nr 11 2015 Sida 1 (8) 2015-12-08 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 8 december 2015 Förvaltningen, plan 9, Besöksrum 1. Kl. 10.00 12.00 Närvarande Rolf Lindquist

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern PROTOKOLL Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 11.40, Café Finland Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO Gunnar Jönsson, PRO Dagny Nilsson, PRO Torsten

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012. Rolf Andersson. Lennart Blomqvist Anna-Lena Sjödin

Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012. Rolf Andersson. Lennart Blomqvist Anna-Lena Sjödin VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 1 VERKSAMHETSPLAN 2016 PERSONSKADEFÖRBUNDET RTP UMEÅ TELEFON: 070-370 26 55 HEMSIDA: www.rtp.se/umea E-POST: umea@rtp.se 2 Presentation av Personskadeförbundet R T P UMEÅ Personskadeförbundet RTP är en

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Tid och plats Närvarande Ledamöter Kl. 09:00 onsdagen den 25 maj 2016, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Lisbeth Bolin (C) Irene Lundbäck, PRO Monica Borg, PRO Christer Ridderstråle,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-09-29 1 (12)

Kommunala pensionärsrådet 2014-09-29 1 (12) Kommunala pensionärsrådet 2014-09-29 1 (12) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 16-23 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Britt Johansson, M, t.f. ordförande för sammanträdet Mari Lindahl, FP (ers Jimmy Henriksson, FP, ordf) Lena Persson, S Elisabeth Lindberg,

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 för RSMH Kamratföreningen Lyktan Helsingborg

Verksamhetsberättelse 2012 för RSMH Kamratföreningen Lyktan Helsingborg RSMH (Riksförbundet för Social och Mental Hälsa) Lyktan i RSMH Lyktan är en förening i utveckling. Föreningen är en ideell, partipolitisk obunden och religiös neutral förening, som genom socialpolitisk

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan för PRO Norra Älvsborgs distrikt 2016

Förslag till Verksamhetsplan för PRO Norra Älvsborgs distrikt 2016 1 Förslag till Verksamhetsplan för PRO Norra Älvsborgs distrikt 2016 PRO arbetar utifrån det handlingsprogram som antogs av kongressen 2015. År 2016 är det år då vi fortsätter att utveckla organisationen

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2015-11-24 1 (11) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13.00--16.00 Workshop kl. 8.30-11.30 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), Ejlon Johansson (FP) SPF - Lennart Carlsson, Britta

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna 1 Verksamhetsberättelse 2015 för 2 Verksamhetsberättelse Ordförande Lars Jalkevik Falun Vice ordförande Ann-Sofie Eriksson Borlänge Kassör Thord Öberg Borlänge (adjungerad) Sekreterare Lillemor Wass Ovansiljan

Läs mer

Bogemenskapen Sjöfarten KHR (org. nr 769616-9734)

Bogemenskapen Sjöfarten KHR (org. nr 769616-9734) 1/6 Bogemenskapen Sjöfarten KHR (org. nr 769616-9734) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2010 Styrelsen för Bogemenskapen Sjöfarten KHR lämnar härmed följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari 31december

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Datum: 2012-11-11 l Mötets öppnande Bengt-Åke Ljungkvist hälsar alla välkomna och förklarar årsmötet för öppnat. 2 Val av mötets ordtörande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2015 Göran Thomasson och Gun Utterström redovisar sitt arbete med nya kursmaterialet vid funktionärskonferens

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Södra borg lokalavdelning februari 2015 (Sida 1 av 5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för år 2014 Den 31 december 2014 hade föreningen 79 huvudmedlemmar och 34 familjemedlemmar/ stödjande = 113 Den 31 december 2013,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Sammanfattning HRF:s Örebroförening har under året haft nio styrelsemöten och ett årsmöte samt julfest kombinerad med höstmöte där vi antog

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2013-09-10 Blad 1 (10) Plats och tid Folkets hus, sammanträdesrum Grelsgård kl 10.00 12.00 Beslutande Ragnar Lif, ordförande (c) Ingrid Nilsson (s) tjänstgörande

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra INNEHÅLL 1. DAGORDNING... 3 2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE... 4 2.1. Förtroendevalda... 4 2.2. Fullmäktigedeligater...

Läs mer

Tid: 2009-11-26 Plats: Kommunhuset, Kolabacken

Tid: 2009-11-26 Plats: Kommunhuset, Kolabacken 1(5) M-nämnden M-förvaltningen Pensionärsrådet Tid: Plats: Kommunhuset, Kolabacken Närvarande: Carina Larsson, ordförande Birgitta Ericson Erch, vice ordförande Nils-Ola Roth, kommunstyrelsen Willy Olsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-04-11 11 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi kl. 13.30-16.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Ingela Jonsson ers. Aina

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg

Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg 1. Föreningens firma Föreningens firma är Reningsborg. 2. Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen är en hjälporganisation på kristen grund och är organiserad

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Folkhälsorådet Mariestads kommun

Verksamhetsberättelse 2014 Folkhälsorådet Mariestads kommun Verksamhetsberättelse 2014 Folkhälsorådet Mariestads kommun Inledning Folkhälsoarbetet i Mariestads kommun har varit riktat till hela befolkningen. Folkhälsorådet har prioriterat tidiga insatser till barn

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00 Handikapprådet 2006-05-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck, ordf

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-01-16 Tid Kl 09.00 12.00 Plats KS-salen, stadshuset, Kalmar Omfattning 1-13 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

StorStockholms Genealogiska Förening

StorStockholms Genealogiska Förening Årsredovisning 2004 Innehåll Verksamhetsberättelse...3 Bokslut...8 Bilagor...11 Bilaga 1 Arrangemang under verksamhetsåret...11 Bilaga 2 Förortsgruppernas arrangemang under verksamhetsåret...12 StorStockholms

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen

Kommunstyrelseförvaltningen 1(9) Plats och tid Plats KS-salen, Rådhuset, Tid 09.00-12.00 ande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S. Palm (SPF) Per-Nils Sjödin (PRO) Lars Östberg (PRO) Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF)

Läs mer

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar 1 1 Föreningens ändamål Föreningen Spelberoende Helsingborg med organisationsnummer 843003-0083 är en partipolitisk och religiös obunden sammanslutning som vill

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson

Läs mer

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2013

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2013 PRO Vivalla-Lundby Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2013 PRO Vivalla-Lundby Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2013 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare Studieorganisatör Revisorer

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Medlemmar Möten Antalet medlemmar var vid årets slut 211 st. Styrelsemöten har hållits 11 gånger under året. Årsmötet hölls den 10 mars på FUB-gården. Styrelsen

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande Förslag till dagordning för Årsmöte 2013 1. Årsmötets öppnande 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val av

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott 2016-05-09 18-22

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott 2016-05-09 18-22 Vård- och 18-22 2 Information 18. Vårbokslut 2016...6 19. Uppföljning internkontrollplan 2016 - vår...7 20. Hälsonavet: Mötesplats med servering på Hagagården i Noltorp...8 21. Ansökan om föreningsbidrag

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag 2 Syfte Föreningens syfte är att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö att ansvara för gemensamma angelägenheter för medlemmarna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2013-09-04 18 Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 4 september 2013, klockan 09.00 12.00 Beslutande Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo Säv hämmar, socialnämnden Marie-Louise Thyberg,

Läs mer

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 SOLNA FÄLTRITTKLUBB PROTOKOLL Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 www.sfrk.nu PLATS: Nya cafeterian Närvarande: Ej närvarande Vice ordf. Åsa Edquist Tove Almquist Bo Adrianzon

Läs mer