SUS Lathund Arbetsgången i SUS FINSAM och Tvåpartsfinsam

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SUS Lathund Arbetsgången i SUS FINSAM och Tvåpartsfinsam"

Transkript

1 SUS Arbetsgången i SUS FINSAM och Tvåpartsfinsam

2 Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION SYFTE LÄSANVISNING SAMVERKANSORGANISATION BESTÄLL OCH LÄGG UPP SAMVERKANSORGANISATION ADMINISTRERA SAMVERKANSORGANISATIONEN INSATSER SKAPA INSATSER DELTAGARE HANTERA DELTAGARE SAMTYCKESBLANKETTEN SUPPORT VID PROBLEM... 9 Versionshantering Datum Version Ändring RevA Första fastställda utgåva PB1 Anpassat efter systemutveckling RevB Andra beslutad utgåva. Copyright, Försäkringskassan Sid. 2 (10)

3 1 Dokumentinformation 1.1 Syfte Denna lathund beskriver arbetsgången i SUS för samverkansformerna FINSAM och Tvåpartssamverkan. Du kan läsa hur du som användare lägger upp din samverkansorganisation, skapar insatser och slutligen registrerar deltagare. I detta dokument beskrivs inte arbetsgången för samverkansformen Af/FKsamarbete. För att du ska kunna jobba i SUS måste du ha behörighet till SUS och ha tilldelats ett uppdrag i en samverkansorganisation och/eller insats. Du kan ha flera behörighetsroller samtidigt. För mer information om behörighetsadministrationen och behörighetsroller se Användarhandledning - Behörigheter som finns på Läsanvisning För att lättare förstå vad som ska göras används dessa anvisningar: Text som visas på skärmen, katalog- och filnamn visas med Lucida Console, t.ex. Klicka på knappen Spara. Tangenttryckningar och svar från program visas i Lucida Console fetstil, t.ex. Enter eller Hårddisken kommer att formateras Ska två knappar tryckas ner samtidigt står det ett plustecken (+) emellan. T.ex. Alt+Tab betyder att du börjar med att trycka ner Alt och sen ska Tab hållas nere samtidigt. Finns det ett snabbkommando anges det efter instruktionen i fetstil, t.ex. Klicka på Spara (Ctrl+s). Kursiv stil i ett kommando, domän- eller datornamn visar att informationen kan variera, exempelvis FKxx eller Wxxxxyzzz. Copyright, Försäkringskassan Sid. 3 (10)

4 2 Samverkansorganisation 2.1 Beställ och lägg upp samverkansorganisation För att en samverkansorganisation ska skapas måste först en beställning om att skapa en samverkansorganisation skickas in till Försäkringskassan. Beställningen görs på blankett 9447 som finns att ladda ner från På blanketten anges: samverkansorganisationens namn, vilken samverkansform den verkar inom (FINSAM eller Tvåpartsfinsam), startdatum, vem som ska vara den första registrerade samverkansadministratören (denne kan sedan lägga till andra). Beställarens kontaktuppgifter ska anges. Den som beställer upplägget ska vara en ansvarig tjänsteman inom eller för samverkansorganisationen. Endast en blankett per samverkansorganisation skickas in. Två uppgifter på blanketten förtjänar särskild uppmärksamhet, dels namnet på samverkansorganisationen och dels startdatumet. Namn: Namnet skall vara så tydligt som möjligt och får inte överstiga 50 tecken inklusive blanksteg. För FINSAM används samordningsförbundets namn (t.ex. Samordningsförbundet Pyramis). För Tvåpartsfinsam används LFC-områdets och landstingets namn (t.ex. LFC XX och Landstinget i YY). Lägg aldrig till uppgift om samverkansform i namnet. Startdatum: Startdatum är det datum då samverkansorganisationen skapades, (för exempelvis nystartade samordningsförbund) eller från och med det datum då det ska vara möjligt att registrera in deltagare. Lämpligen fylls i om samverkansorganisationen beställs under 2013 och det inte finns något behov av att registrera deltagare eller budgetuppgifter för föregående år. Observera att om anges så går det inte att registrera budgetuppgifter för Copyright, Försäkringskassan Sid. 4 (10)

5 2012 eller tidigare eller registrera in deltagare som startade före Blanketten skickas till e-postadressen: 2.2 Administrera samverkansorganisationen När samverkansorganisationen och behörigheterna är upplagda kommer beställaren att få en bekräftelse över e-post och arbetet i SUS kan börja: Användaren med behörighetsrollen samverkansadministratör kan nu logga in i SUS och uppdatera uppgifterna om samverkansorganisationen. Detta görs på bilden Hantera samverkansorganisation. Användaren lägger även upp finansiering och budget för samverkansorganisationen. Uppgifterna registreras per kalenderår. Samverkansadministratören måste dessutom tilldela uppdrag till insatsansvariga samverkansorganisationen. Observera att man bara kan tilldela uppdrag till de användare som har fått behörigheter upplagda och beställts med behörighetsrollen insatsansvarig. Samverkansadministratören kan även tilldela uppdrag till samverkansadministratörer till samverkansorganisationen. Observera att man bara kan tilldela uppdrag till de användare som har fått behörigheter upplagda och beställts med behörighetsrollen samverkansadministratör. Copyright, Försäkringskassan Sid. 5 (10)

6 3 Insatser 3.1 Skapa insatser Under samverkansorganisationen skapas en eller flera insatser. Den som kan göra detta är den användare som har rollen insatsansvarig och som har tilldelats uppdrag till samverkansorganisationen. Den insatsansvarige skapar insatser genom att gå till bilden Registrera ny insats. Insatsen skapas genom att ange ett insatsnamn. Namnet ska vara unikt, och komplettera med uppgifter om insatsen. Kategorisera insatsen. Kategoriseringen av insatser ligger till grund för de rapporter som tas ut ur SUS. Valet av kategori får därför stor betydelse. Det går inte att ändra kategoriseringen när en deltagare har registrerats i insatsen. Mer information om kategorisering av insatser finns i - Kategorisering av insatser som finns på Den insatsansvarige lägger upp en budget för insatsen. Budgeten registreras per kalenderår. Om deltagare (med personnummer, försörjning etc.) ska kunna registreras till insatsen, måste den insatsansvarige koppla deltagaransvariga till insatsen. Observera att man bara kan koppla de användare som har fått behörigheter upplagda och beställts med rollen deltagaransvarig. Copyright, Försäkringskassan Sid. 6 (10)

7 4 Deltagare 4.1 Hantera deltagare Användare med behörighetsrollen deltagaransvarig som har tilldelats uppdrag i en insats av en insatsansvarig kan registrera uppgifter om deltagare i insatsen. Deltagare kan registreras på tre sätt i SUS: 1. Genom att personnummer, uppgift om försörjning och sysselsättning före samt efter insatsen etc. registreras; eller 2. att deltagaren registreras anonymt med uppgift om kön; eller 3. genom att deltagarna endast registreras som ett totalt antal För att registrera deltagaruppgifter med personnummer krävs ett samtycke från deltagaren. Endast användare som är deltagaransvariga och kopplade till insatsen, kan registrera dessa deltagare. Deltagare registreras in i samband med att de startar och slutar i insatser. Det är viktigt att registreringen sker löpande så att en ögonblicksbild av insatsen verkligen visar hur många deltagare som just nu finns i insatsen och resultatet för de som redan slutat. Vid registrering av deltagare är det viktigt att tänka på följande: Säkerställa att ett samtycke från deltagaren finns. Blankett 9443 som finns på susam.se ska användas. Om samtycke finns, ska deltagaren registreras med personnummer. Registrering görs i bilden Registrera deltagaruppgifter. Om deltagaren har skyddade personuppgifter eller inte undertecknar samtycket, kan deltagaren registreras anonymt utan personnummer. Registrering görs i dessa fall i bilden Registrera anonym deltagare. I detta fall registreras endast vilket kön deltagaren har och vilket år denne startar i insatsen. När deltagare endast ska registreras som en total summa (exempelvis i anslutning till utbildningar, konferenser, pinnstatistik av möten etc.), görs detta av den insatsansvarige och inga deltagaransvariga behöver därmed tilldelas uppdrag i insatsen. Som stöd för den deltagaransvariga finns samtycket samt in- och utregistreringsblanketter på Copyright, Försäkringskassan Sid. 7 (10)

8 4.2 Samtyckesblanketten För att behandla personuppgifter i SUS om deltagare måste deltagaren ge sitt samtycke och skriva under samtyckesblanketten (9443). Det är den deltagaransvariges uppgift att säkerställa att deltagaren har undertecknat blanketten samt blivit informerad om varför vi behöver uppgifterna från honom/henne. Samtyckesblanketten ska sparas och sändas in i original till Försäkringskassan för arkivering. Adress: Försäkringskassan Diariet Samtycket Östersund En kopia av blanketten bör sparas hos övriga inblandade myndigheter. Observera att inga avsteg från denna samtyckesblankett får ske. Detta innebär att samtyckesblanketten inte får anpassas lokalt och inga alternativa blanketter får användas. Copyright, Försäkringskassan Sid. 8 (10)

9 5 Support vid problem Om användare får problem i SUS eller har frågor om systemet finns det två olika kanaler de ska vända sig till beroende på var de är anställda. Anställda på Arbetsförmedlingen, kommuner, landsting och/eller samordningsförbund vänder sig till Försäkringskassans Kundcenter för partner. Anställda på Försäkringskassan vänder sig till Helpdesk i tekniska frågor och till Försäkringsprocesser via ARS i verksamhetsrelaterade frågor. Kundcenter för Partner Telefon: E-post: kundcenterpartner@forsakringskassan.se Helpdesk: Anknytning: Försäkringsprocesser Skicka ARS: Verksamhetsärende Partnersamverkan - SUS På finns ytterligare användarstöd att tillgå: Användarhandledning SUS: FINSAM/Tvåpartsfinsam Användarhandledning Behörigheter Användarhandledning Rapporter Kategorisering av insatser Copyright, Försäkringskassan Sid. 9 (10)

10 Kundcenter för partner Systemägare Förvaltning verksamhet Nationella rådet Partner Helpdesk IT förvaltning, drift etc. FK-anställda Behörighetsadmin. Copyright, Försäkringskassan Sid. 10 (10)

LEFI Online Webbgränssnitt Fråga-svar-bild

LEFI Online Webbgränssnitt Fråga-svar-bild LEFI Online Webbgränssnitt Fråga-svar-bild Copyright, Försäkringskassan Sid. 1 (8) Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 LÄSANVISNING... 3 1.3 REFERENSER... 3 2 LOGGA IN PÅ FORSAKRINGSKASSAN.SE...

Läs mer

SUS Behörigheter Användarhandledning

SUS Behörigheter Användarhandledning SUS Behörigheter Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 4 1.1 SYFTE... 5 1.2 REFERENSER... 5 1.3 LÄSANVISNING... 6 1.4 VIKTIGT OM BEHÖRIGHETER I SUS... 6 2 ALLMÄNT OM BEHÖRIGHETER... 7 2.1 BEHÖRIGHETER, BEHÖRIGHETSROLLER

Läs mer

SUS Vanliga frågor och svar Finsam och tvåpartsfinsam FAQ

SUS Vanliga frågor och svar Finsam och tvåpartsfinsam FAQ SUS Vanliga frågor och svar Finsam och tvåpartsfinsam _SUS_FINSAM_RevG Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 5 1.1 SYFTE... 5 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 6 1.3 REFERENSER... 6 1.4 LÄSANVISNING... 6 2. ATT FÅ BEHÖRIGHET...

Läs mer

SUS Lathund Kategorisering av insatser FINSAM och Tvåpartsfinsam

SUS Lathund Kategorisering av insatser FINSAM och Tvåpartsfinsam SUS Kategorisering av insatser FINSAM och Tvåpartsfinsam Innehåll 1 KATEGORISERING AV INSATSER... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 KATEGORISERING AV INSATSER... 3 1.3 VAL AV MÄTNINGSMETOD... 3 2 FINSAM... 4 2.1 INRIKTNING

Läs mer

SUS Vanliga frågor och svar Finsam FAQ

SUS Vanliga frågor och svar Finsam FAQ SUS Vanliga frågor och svar Finsam FAQ Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 AVGRÄNSNINGAR... 3 2. BEHÖRIGHET OCH INLOGGNING I SUS... 3 2.1 Hur får jag behörighet till SUS?... 3 2.2 Vem kan vara deltagaransvarig

Läs mer

SUS Vanliga frågor och svar Finsam FAQ

SUS Vanliga frågor och svar Finsam FAQ SUS Vanliga frågor och svar Finsam FAQ Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 AVGRÄNSNINGAR... 3 2. BEHÖRIGHET OCH BEHÖRIGHETSROLLER... 3 2.1 Vem kan få behörighet till SUS?... 3 2.2 Hur får jag behörighet

Läs mer

SUS SUS-Rapporter Finsam och Tvåpartsfinsam Användarhandledning

SUS SUS-Rapporter Finsam och Tvåpartsfinsam Användarhandledning SUS SUS-Rapporter Finsam och Tvåpartsfinsam Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 6 1.1 SYFTE... 7 1.2 BEHÖRIGHET... 7 1.3 REFERENSER... 7 1.4 LÄSANVISNING... 7 2 OM SUS... 9 2.1 SAMVERKANSFORMER... 9 2.1.1

Läs mer

SUS-utbildning 2015-04-08. Arrangör: Nationella rådet

SUS-utbildning 2015-04-08. Arrangör: Nationella rådet SUS-utbildning 2015-04-08 Arrangör: Nationella rådet SUS Sektorsövergripande system för uppföljning av samverkan och finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet Uppföljning på lokal, regional och

Läs mer

Grundutbildning SUS 2014-03-24. Arrangör: Nationella rådet

Grundutbildning SUS 2014-03-24. Arrangör: Nationella rådet Grundutbildning SUS 2014-03-24 Arrangör: Nationella rådet SUS Sektorsövergripande system för uppföljning av samverkan och finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet Försäkringskassan är systemägare,

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

SUS Processen för att beställa behörigheter till SUS för dig som arbetar på en kommun, ett landsting eller samordningsförbund.

SUS Processen för att beställa behörigheter till SUS för dig som arbetar på en kommun, ett landsting eller samordningsförbund. SUS Processen för att beställa behörigheter till SUS för dig som arbetar på en kommun, ett landsting eller samordningsförbund Lathund Innehåll 1. INLEDNING... 3 2. BEHÖRIGHETSPROCESSEN... 3 3. BEHÖRIGHETSÖVERENSKOMMELSEN...

Läs mer

SUS. En praktisk användarhandbok för insatser inom Samordningsförbundet Uppsala län

SUS. En praktisk användarhandbok för insatser inom Samordningsförbundet Uppsala län SUS En praktisk användarhandbok för insatser inom Samordningsförbundet Uppsala län Innehåll Vad är SUS?... 2 Varför skall du registrera i SUS?... 2 Flödesschema över processen i SUS... 2 Behörighet...

Läs mer

SUS Samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Användarhandledning

SUS Samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Användarhandledning SUS Samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 6 1.1 SYFTE... 7 1.2 REFERENSER... 7 1.3 LÄSANVISNING... 8 2 OM SUS... 9 2.1 SUS OCH SAMARBETET MELLAN ARBETSFÖRMEDLINGEN

Läs mer

SUS SUS-Rapporter Af/FK-samarbete. Användarhandledning

SUS SUS-Rapporter Af/FK-samarbete. Användarhandledning SUS SUS-Rapporter Af/FK-samarbete Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 5 1.1 SYFTE... 6 1.2 BEHÖRIGHET... 6 1.3 REFERENSER... 6 1.4 LÄSANVISNING... 6 2 OM SUS... 7 2.1 SUS OCH SAMARBETET MELLAN ARBETSFÖRMEDLINGEN

Läs mer

SUS-utbildning Arrangör: Nationella rådet

SUS-utbildning Arrangör: Nationella rådet SUS-utbildning 2015-11-11 Arrangör: Nationella rådet SUS Sektorsövergripande system för uppföljning av samverkan och finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet Uppföljning på lokal, regional och

Läs mer

Uppföljning av FINSAM med stöd av SUS Arrangör: Nationella rådet

Uppföljning av FINSAM med stöd av SUS Arrangör: Nationella rådet Uppföljning av FINSAM med stöd av SUS 2016-09-22 Arrangör: Nationella rådet SUS Sektorsövergripande system för uppföljning av samverkan och finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet Vår möjlighet

Läs mer

SUS Finsam och Tvåpartsfinsam Användarhandledning

SUS Finsam och Tvåpartsfinsam Användarhandledning SUS Finsam och Tvåpartsfinsam Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 8 1.1 SYFTE... 9 1.2 SKILLNADER MELLAN SAMVERKANSFORMERNA... 10 1.3 REFERENSER... 10 1.4 LÄSANVISNING... 10 2 OM SUS... 11 2.1 SAMVERKANSFORMER...

Läs mer

SUS Behörigheter Användarhandledning

SUS Behörigheter Användarhandledning SUS Behörigheter Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 4 1.1 SYFTE... 4 1.2 VERSIONSHANTERING... 4 2 ALLMÄNT OM BEHÖRIGHETER... 5 2.1 VIKTIGT OM BEHÖRIGHETER I SUS... 5 2.2 BEHÖRIGHETER, BEHÖRIGHETSROLLER

Läs mer

SUS-utbildning Arrangör: Nationella rådet

SUS-utbildning Arrangör: Nationella rådet SUS-utbildning 2015-10-06 Arrangör: Nationella rådet SUS Sektorsövergripande system för uppföljning av samverkan och finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet Uppföljning på lokal, regional och

Läs mer

Grundutbildning SUS Arrangör: Nationella rådet

Grundutbildning SUS Arrangör: Nationella rådet Grundutbildning SUS 2014-09-30 Arrangör: Nationella rådet SUS Sektorsövergripande system för uppföljning av samverkan och finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet Försäkringskassan är systemägare,

Läs mer

SUS Finsam Användarhandledning

SUS Finsam Användarhandledning SUS Finsam Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 8 1.1 SYFTE... 9 1.2 REFERENSER... 10 1.3 LÄSANVISNING... 10 2 OM SUS... 11 2.1 SAMVERKANSFORMER... 11 2.1.1 Finsam... 12 2.1.2 Tvåpartsfinsam... 12 2.1.3 Samarbetet

Läs mer

SUS Finsam Användarhandledning

SUS Finsam Användarhandledning SUS Finsam Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 4 1.1 VERSIONSHANTERING... 4 1.2 UPPFÖLJNINGSSYSTEMET SUS... 4 2 BEHÖRIGHETSROLLER... 5 2.1 UPPDRAG... 6 3 TIPS NÄR DU NAVIGERAR I SUS... 7 3.1 LOGGA IN I SUS...

Läs mer

SUS SUS-Rapporter Finsam Användarhandledning

SUS SUS-Rapporter Finsam Användarhandledning SUS SUS-Rapporter Finsam Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 6 1.1 BEHÖRIGHET... 6 1.2 UPPFÖLJNINGSSYSTEMET SUS... 6 1.3 ATT LOGGA IN I SUS... 6 2 TIPS NÄR DU NAVIGERAR I SUS... 7 2.1 GRÄNSSNITT... 7 2.2

Läs mer

Datum Här presenteras de fel i IT-stödet om du som SUS-användare kan stöta på i det dagliga arbetet.

Datum Här presenteras de fel i IT-stödet om du som SUS-användare kan stöta på i det dagliga arbetet. 1 (8) Kända fel SUS Här presenteras de fel i IT-stödet om du som SUS-användare kan stöta på i det dagliga arbetet. I de fall det är möjligt presenterar vi hur du kommer runt problemet. Grå överstrykning

Läs mer

Samspelets behandling av personuppgifter

Samspelets behandling av personuppgifter Samordningsförbundet Utskriftsdatum 2019-03-07 1(5) s behandling av personuppgifter Uppdateringen har sin grund i parternas gemensamma underlag från Nationella Rådet genom http://www.finsam.se/rad_och_stod/gdpr

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING... 3 1.4 GENERELLA

Läs mer

SUS Samarbetet mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Användarhandledning

SUS Samarbetet mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Användarhandledning SUS Samarbetet mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 4 1.1 VERSIONSHANTERING... 4 2 UPPFÖLJNINGSSYSTEMET SUS... 5 2.1 SUS OCH SAMARBETET MELLAN ARBETSFÖRMEDLINGEN

Läs mer

SUS Samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Begreppskatalog

SUS Samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Begreppskatalog SUS Samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Innehåll Innehåll... 2 1 Dokumentinformation... 6 1.1 Syfte... 6 2 Struktur... 7 3... 8 Af/FK-samarbete... 8 A-kassa... 8 Aktivitetsersättning...

Läs mer

REMISS till Resursrådet

REMISS till Resursrådet Skickas till: Liselotte Bertel, Försäkringskassan Box 44 136 21 Haninge Tel: 010-116 46 86 REMISS till Resursrådet PERSONNUMMER:.....-. Namn:... Adress:....... Tel hem:... Mobil:...... Planen upprättad:

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen huvudman

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen huvudman Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen huvudman Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se www.skolverket.se

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

Beställning till Diakrit

Beställning till Diakrit Februari 2010 Capitex AB Kalmar (huvudkontor): Box 751 Svensknabbevägen 30 391 27 Kalmar Tel vxl 0480-44 74 00 Fax 0480-44 74 01 Stockholm: Gustavslundsvägen 30 167 51 Bromma Tel 08-720 36 50 Fax 08-720

Läs mer

Uppföljning Mera koll

Uppföljning Mera koll Uppföljning Mera koll 205-207 Samordningsförbundet Centrala Östergötland Linda Andersson Uppföljning maj 205 juni 207 i SUS Datauttag ur SUS 207-06-5 av Linda Andersson BAKGRUND SUS står för Sektorsövergripande

Läs mer

Beskrivning av uppföljningssystemet SUS Bilaga 1 till Överenskommelse avseende uppföljningssystemet SUS

Beskrivning av uppföljningssystemet SUS Bilaga 1 till Överenskommelse avseende uppföljningssystemet SUS Beskrivning av uppföljningssystemet SUS Bilaga 1 till Överenskommelse avseende uppföljningssystemet SUS Ändringsförteckning Nedanstående tabell redovisar ändringshistoriken för detta dokument. Version

Läs mer

Förutsättningar för Försäkringskassans beställningar av fördjupade medicinska utredningar 2012

Förutsättningar för Försäkringskassans beställningar av fördjupade medicinska utredningar 2012 1 (6) Information till landstingen: Förutsättningar för Försäkringskassans beställningar av fördjupade medicinska utredningar 2012 Detta dokument beskriver de praktiska förutsättningarna för Försäkringskassans

Läs mer

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt APA för nybörjare Den här texten är tänkt som en snabb introduktion hur du kan använda publiceringssystemet APA (Advanced Publication Application) för att redigera webbplatser. Texten kräver inga förkunskaper

Läs mer

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats Chefsspecifika uppgifter stockholm.se Titel: Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Läs mer

Ansökan till Arbetsmarknadsenheten Falköpings Kommun

Ansökan till Arbetsmarknadsenheten Falköpings Kommun Ansökan till Arbetsmarknadsenheten Falköpings Kommun Fyll i ansökan och sänd in den till oss. Fyll i ansökan så utförligt du kan. Frågor markerade med * är obligatoriska. När vi fått ansökan kontaktar

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

Utbildningskontrakt - webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt - webbstöd för kommuner Användarstöd 1 Utbildningskontrakt - webbstöd för kommuner Detta användarstöd hanterar: - avtal - behörigheter - roller - inloggning - kommunspecifik information information som i första hand gäller dig

Läs mer

Onlinetester Del 2 Frågebanker, frågeuppsättningar och slumpvisa block

Onlinetester Del 2 Frågebanker, frågeuppsättningar och slumpvisa block Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-12 (Bb Learn 9.1.8) Onlinetester Del 2 Frågebanker, frågeuppsättningar och slumpvisa block Innehåll Frågebanker... 1 Kategorisera frågor...

Läs mer

Lathund - Redaktörer

Lathund - Redaktörer Lathund - Redaktörer 1. Logga in sid 3 2. Ladda upp/publicera dokument...sid 4-6 2.1 Att lägga till ett dokument...sid 5 2.2 Var publiceras mitt dokument...sid 6 3. Jobba i befintligt dokument...sid 7

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor Information 2014-12-03 1 (14) Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen rektor Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LITTERÄRA EVENEMANG I UTLANDET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Ansökan. Sökanden. Arbetsmarknadscenter, Kompetens- och arbetslivsförvaltningen. Falköpings kommun FALKÖPING. Personnummer:

Ansökan. Sökanden. Arbetsmarknadscenter, Kompetens- och arbetslivsförvaltningen. Falköpings kommun FALKÖPING. Personnummer: Ansökan Arbetsmarknadscenter En väg in Ansökan skickas till: Arbetsmarknadscenter, Kompetens- och arbetslivsförvaltningen Falköpings kommun 521 81 FALKÖPING Sökanden Gatuadress: Epostadress: Namn till

Läs mer

Uppföljning En ingång

Uppföljning En ingång Uppföljning En ingång 2016-2017 Samordningsförbundet Centrala Östergötland Linda Andersson Datauttag ur SUS 2017-08-21 av Linda Andersson 1 BAKGRUND SUS står för Sektorsövergripande system för uppföljning

Läs mer

Uppföljning Komhall i Kinda

Uppföljning Komhall i Kinda Uppföljning Komhall i Kinda 01-017 Samordningsförbundet Centrala Östergötland Linda Andersson Datauttag ur SUS 017-09-13 av Linda Andersson 1 BAKGRUND SUS står för Sektorsövergripande system för uppföljning

Läs mer

SUS rapport augusti 2008

SUS rapport augusti 2008 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN SUS rapport augusti 2008 Bakgrund SUS är ett nationellt system för resultatuppföljning

Läs mer

E-tjänster. Innehåll LATHUND FÖR DIG SOM ÄR REKTOR ELLER PROVADMINISTRATÖR

E-tjänster. Innehåll LATHUND FÖR DIG SOM ÄR REKTOR ELLER PROVADMINISTRATÖR LATHUND FÖR DIG SOM ÄR REKTOR ELLER PROVADMINISTRATÖR E-tjänster Innehåll Behörighetssystemet till bedömningsportalen Om behörighetssystemet 1 Logga in i behörighetssystemet 2 Registrera provadministratörer

Läs mer

Skapa konto. HantverksID.se C/O Seriline AB Gå in på 2. Klicka på Registrera konto.

Skapa konto. HantverksID.se C/O Seriline AB Gå in på   2. Klicka på Registrera konto. Skapa konto - befintlig HantverksID-kund loggar in på sitt konto och följer länken Klicka här för att registrera ID06 konto på förstasidan (hoppa till sid. 3 i denna guide) 1. Gå in på www.hantverksid.se.

Läs mer

Beställning till Husfoto. Handledning

Beställning till Husfoto. Handledning Beställning till Husfoto Handledning Datum: 13 mars 2012 Innehåll Inställningar... 2 Så här gör du en beställning... 4 Så här hämtar du materialet... 7 Hur sparas filerna?... 8 Support...11 Kortkommandon

Läs mer

Anmälningsblankett - En dörr in

Anmälningsblankett - En dörr in Anmälningsblankett - En dörr in Jag vill bli kontaktad för ett första möte med En dörr in: För- och efternamn Personnummer Dagens datum Gatuadress Postadress Telefonnummer E-postadress Ombud Görs din anmälan

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om organisationsstöd gällande år 2016

Regler och anvisningar för ansökan om organisationsstöd gällande år 2016 Dnr CIF 2015/11 Regler och anvisningar för ansökan om organisationsstöd gällande år 2016 Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna in en ansökan,

Läs mer

Ansökan. Sökanden. Arbetsmarknadscenter, Kompetens- och arbetslivsförvaltningen. Falköpings kommun FALKÖPING. Personnummer:

Ansökan. Sökanden. Arbetsmarknadscenter, Kompetens- och arbetslivsförvaltningen. Falköpings kommun FALKÖPING. Personnummer: Ansökan Arbetsmarknadscenter En väg in Ansökan skickas till: Arbetsmarknadscenter, Kompetens- och arbetslivsförvaltningen Falköpings kommun 521 81 FALKÖPING Sökanden Gatuadress: Epostadress: Namn till

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Uppdaterat 2016-09-23 Detta användarstöd hanterar: - avtal - behörigheter - roller - inloggning - kommunspecifik information och gäller i första hand dig som har

Läs mer

Ansvarsförbindelse för Stockholms Läns Landstings Elektroniska Katalog (EK)

Ansvarsförbindelse för Stockholms Läns Landstings Elektroniska Katalog (EK) Ansvarsförbindelse för Stockholms Läns Landstings Elektroniska Katalog (EK) [Organisation som Ansvarsförbindelsen gäller] Modell Anvisning Dokumentation Blankett Rapport Namn Datum Version Ansvarig utgivare

Läs mer

Rutiner för hantering av externa personer i HSA

Rutiner för hantering av externa personer i HSA - Privata familjeläkare 1. HANTERING AV EXTERNA PERSONER I HSA...1 2. SKAPA EN PERSON MANUELLT I ADMINISTRATIONSGRÄNSSNITTET FÖR HSA - IM (IDENTITY MANAGER)...2 3. MEDARBETARUPPDRAG...4 4. BESTÄLLNING

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

Logga in - forts. Byt roll om du har flera enheter så visas bara den(samma inlogg till alla dina enheter)

Logga in - forts. Byt roll om du har flera enheter så visas bara den(samma inlogg till alla dina enheter) Lathund Juni 2012 Logga in Gå till www.taby.se/barnochskolval Klicka på Nästa och knappen Personal Du loggar in med de inloggningsuppgifter du fått mailat till dig VH loggar in med e-legitimation, läs

Läs mer

DL SOFTWARE Uumajankatu 2 Umeågatan FIN-65350 VAASA/VASA FINLAND +358-(0)207 701 701 Fax +358-(0)207 701 711 http://www.dlsoftware.

DL SOFTWARE Uumajankatu 2 Umeågatan FIN-65350 VAASA/VASA FINLAND +358-(0)207 701 701 Fax +358-(0)207 701 711 http://www.dlsoftware. 23.11.2007 1 (11) ANVISNINGAR TILL HELPDESKEN OCH PROGRAM UPPDATERINGAR VIA INTERNET DL Helpdesk Online För att ytterligare hjälpa våra kunder har en Helpdesk byggts, som finns på adressen helpdesk.dlsoftware.com

Läs mer

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms.

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms. Innehållsförteckning Via Informera kan du själv lägga in egna hänvisningar, skicka meddelanden och ringa till kollegor, hantera samtal och söka på anknytningar inom företaget utan att behöva vända dig

Läs mer

LATHUND- Svevac Registrering av person och vaccination. 2014-11-25 Landstinget i Jönköpings län Smittskydd Vårdhygien

LATHUND- Svevac Registrering av person och vaccination. 2014-11-25 Landstinget i Jönköpings län Smittskydd Vårdhygien LATHUND- Svevac Registrering av person och vaccination 04--5 Landstinget i Jönköpings län Smittskydd Vårdhygien . Inloggning till Svevac. SITHS-kort SITHS-kortet måste vara isatt i datorn innan start av

Läs mer

Word Online Version 1.0 Skolkontoret

Word Online Version 1.0 Skolkontoret Word Online Version 1.0 Skolkontoret 1 Innehåll Vad är Word Online?... 3 Arbeta i Word Online... 4 Logga in... 4 Skapa ett Worddokument via OneDrive... 4 Öppna ett redan skapat Worddokument i Word Online...

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

TIME CARE POOL. Användarhandledning för vikarier

TIME CARE POOL. Användarhandledning för vikarier TIME CARE POOL Användarhandledning för vikarier Allmänt De moment som du som vikarie skall göra i Time Care Pool gör du via en websida som du når via Göteborg Stadens nätverk (www.personalingangen.goteborg.se)

Läs mer

Registreringsprogram. kontrolluppgifter

Registreringsprogram. kontrolluppgifter Registreringsprogram för kontrolluppgifter INKOMSTÅRET 2012 Checklista Om du redan har ett löneprogram som kan skapa diskett eller annat datamedium med redovisning av kontrolluppgifter till Skatteverket

Läs mer

Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn

Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn september 2015 Innehållsförteckning Att administrera en utbildning som har stöd i form av endast tillsyn... 3 En utbildning från start till slut...

Läs mer

Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner

Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner Antagen av styrelsen 2015-03-06 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID 1 Ansökan om medel... 2 2 Genomförande av aktivitet... 2 3 Redovisning av medel beviljade av styrelsen...

Läs mer

Resultat från uppföljning i Västra Götaland 2011

Resultat från uppföljning i Västra Götaland 2011 1 Resultat från uppföljning i Västra Götaland 2011 Uppföljning av samverkan Sedan 2007 har samordningsförbunden i Västra Götaland haft gemensam satsning på uppföljning av sin verksamhet. Genom det regionala

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet

Användarhandledning ISP-systemet ISP förvaltningsgrupp mars 2018 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Om ISP-systemet... 2 2. Behörighet och inloggning... 2 2.1 Behörighet...

Läs mer

Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31

Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31 INSTRUKTIONER ENTREPRENÖRER 1 (8) Fastställt av Dokumentdatum Version Lina Nilsson 2012-05-22 1.2 Dokumenttitel Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31 1. Innehåll 1. Innehåll... 1 2.

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst.

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Jämför med rutinen Övertagande av SITHS-kort som bör användas om personen redan har uppdrag hos utförare i Uppsala kommun

Jämför med rutinen Övertagande av SITHS-kort som bör användas om personen redan har uppdrag hos utförare i Uppsala kommun Dokumentnamn Beställning av SITHS-kort 1 Syfte Beskriver ansvarsförhållanden och rutin inom Uppsala kommun för att beställa SITHS-kort och initialt medarbetaruppdrag. Rutinen gäller både beställning av

Läs mer

Cramo Business Support. användar handbok

Cramo Business Support. användar handbok Cramo Business Support användar handbok Innehåll Sid Funktion 3 Inloggningsuppgifter 4 Kom igång 5 Pågående order 6 Web-depå 7 Företagsprofil, avtalade rabatter 8 Visa faktura 9 Ekonomisk statistik 9 Tekniska

Läs mer

Uppföljning SUS 1 januari-30 juni 2017

Uppföljning SUS 1 januari-30 juni 2017 Uppföljning SUS januari-0 juni 07 Samordningsförbundet Centrala Östergötland Linda Andersson Uppföljning januari 07-0 juni 07 i SUS Datauttag ur SUS 07-09- av Linda Andersson INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund...

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning för SDF Innehåll Inledning... 1 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 2 Godkänna evenemang och tävlingar...

Läs mer

Snabbstartsguide. Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat

Snabbstartsguide. Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat Snabbstartsguide Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat Det här dokumentet har tagits fram för att hjälpa dig att snabbt kunna administrera utvärderingar

Läs mer

Information till webbstödet för leverantörer. Gemensam del - behörigheter - företagsinformation

Information till webbstödet för leverantörer. Gemensam del - behörigheter - företagsinformation Sida:1 av 36 Gemensam del Avd. Kompletterande arbetsförmedlingstjänster 2012-05-25 Version 3.x Information till webbstödet för leverantörer Gemensam del - behörigheter - företagsinformation (Uppdaterat

Läs mer

Årsbyte och kontrolluppgifter i BL Lön

Årsbyte och kontrolluppgifter i BL Lön Årsbyte och kontrolluppgifter i BL Lön Arbetsgång 1. Registrera först klart alla löner med utbetalningsdatum under 2010 och se till att dessa är registrerade och uppdaterade. 2. Du måste installera version

Läs mer

Ansökan till Arbetsmarknadsenheten Falköpings Kommun

Ansökan till Arbetsmarknadsenheten Falköpings Kommun Ansökan till Arbetsmarknadsenheten Falköpings Kommun Fyll i ansökan och sänd in den till oss. Fyll i ansökan så utförligt du kan. Frågor markerade med * är obligatoriska. När vi fått ansökan kontaktar

Läs mer

LATHUND FIRSTCLASS 8.0. RXK Läromedel Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 886 08 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se

LATHUND FIRSTCLASS 8.0. RXK Läromedel Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 886 08 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se LATHUND FIRSTCLASS 8.0 RXK Läromedel Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 886 08 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se Detta material är författat av RXK Läromedel. Mångfaldigande av någon del av eller hela innehållet

Läs mer

Klicka här för att ändra format ELEKTRONISK RÄKNING

Klicka här för att ändra format ELEKTRONISK RÄKNING Klicka här ÖVERGÅNG för att ändra format TILL på ELEKTRONISK RÄKNING Susanne Lövgren, Försäkringskassan Annelie Tennbäck, Försäkringskassan Vi kommer att tala om Räkning blankett 3057 som e-tjänst Blankett

Läs mer

Statistik januari-december 2013 Samordningsförbundet Göteborg Centrum

Statistik januari-december 2013 Samordningsförbundet Göteborg Centrum Statistik januari-december 203 Samordningsförbundet Göteborg Centrum I bilagan presenteras statistik för aktiviteter finansierade av Samordningsförbundet Göteborg Centrum. Aktiviteterna som vänder sig

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem

Ansök till förskola och familjedaghem Ansök till förskola och familjedaghem Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst. Manualen beskriver hur du gör för att

Läs mer

Anmälan till Automationsingenjör

Anmälan till Automationsingenjör Anmälan till Automationsingenjör Innehåll Support... 2 Registrera dig som ny användare... 2 Logga in i CompetenceTool... 4 Innan du anmäler dig... 4 Anmäl dig till utbildning... 5 Fyll i information om

Läs mer

Lathund för att skapa kalenderhändelse på skl.se

Lathund för att skapa kalenderhändelse på skl.se LATHUND 2014-08-20 1 (12) Webbredaktionen Lathund för att skapa kalenderhändelse på skl.se I lathunden refereras till SKL:s riktlinjer för hur vi arbetar med innehåll på skl.se. Den hittar du på http://webbhandboken.sklblogg.se.

Läs mer

Snabbguide för E-lomake

Snabbguide för E-lomake Snabbguide för E-lomake 1 Om E-lomake/E-blankett...1 1.1 Inloggning...1 1.2 Symboler...1 1.3 Användargränssnittets flikar...1 1.4 Skapande av en ny blankett...2 2 Skapande av en ny blankett, Fält-funktionen...3

Läs mer

Samordnad individuell plan

Samordnad individuell plan Samordnad individuell plan Gemensamma riktlinjer för samverkan mellan kommunerna och landstinget avseende barn och ungdomar upp till 18 år som är i behov av insatser från båda huvudmännen samtidigt Vägledning

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG KULTURTIDSKRIFTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG KULTURTIDSKRIFTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG KULTURTIDSKRIFTER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Manual Utgåva 1.2. Sidan 1

Manual Utgåva 1.2. Sidan 1 Sidan 1 SoftIT AB 2003 Sidan 1 Sidan 2 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 FÖRORD... 4 FÖRKLARINGAR... 4 INSTALLATION AV INTELLIDOC PÅ SOFTIT:S SERVRAR... 4 INSTALLATION AV INTELLIDOC PÅ EGEN

Läs mer

Lathund. Bankkort Business i Internetbanken Företag

Lathund. Bankkort Business i Internetbanken Företag Lathund Bankkort Business i Internetbanken Företag Innehållsförteckning. Bankkort Business i Internetbanken..... Visa Kortöversikt..... Visa kortransaktioner... 4.3. Ändra uppgifter Företagskort... 4.

Läs mer

Manual för GRABO. Webbokning av begravningsceremoni och gravsättning hos Stockholms kyrkogårdsförvaltning KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN

Manual för GRABO. Webbokning av begravningsceremoni och gravsättning hos Stockholms kyrkogårdsförvaltning KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN Manual för GRABO Webbokning av begravningsceremoni och gravsättning hos Stockholms kyrkogårdsförvaltning 2013-01-31 Version 3.1.2 1 (14) Innehåll: Bakgrund och behörighet till Grabo

Läs mer

Alfa e-recept: Ny anva ndare

Alfa e-recept: Ny anva ndare Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny användare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

Instruktion för Behörighetsbeställningen

Instruktion för Behörighetsbeställningen VGR IT Instruktion för Behörighetsbeställningen Innehåll Adress och inloggning till Behörighetsbeställningen... 2 Säker identifiering Välj certifikat... 2 Säker identifiering Ange Säkerhetskod... 3 Sök

Läs mer

Lathund Webbanmälan. till vidareutbildningar 2012-02-10

Lathund Webbanmälan. till vidareutbildningar 2012-02-10 Lathund Webbanmälan till vidareutbildningar 2012-02-10 1 OBS! För att denna instruktion ska fungera måste du ha skaffat dig en inloggning på MSB:s hemsida och har meddelat utbildning@msb.se den registrerade

Läs mer

Behörighetsadministration i Meddix SVP

Behörighetsadministration i Meddix SVP 1(20 ) Behörighetsadministration i Meddix SVP Sökord Samordnad vårdplanering, användare, användarkonto, behörighet Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 150512 Ändrat från Landstinget i Östergötland

Läs mer

Löpande rutiner. Antagen av styrelsen

Löpande rutiner. Antagen av styrelsen Löpande rutiner Antagen av styrelsen 2016-11-18 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Innehåll 1 Ansökan om medel... 2 2 Genomförande av aktivitet... 2 3 Redovisning av medel beviljade av styrelsen... 3 4 Redovisning

Läs mer