Jo.. tack också du som har gjort videon, vem du nu är? häftigt tycker jag. Britt-Marie Det här inlägget publicerades måndag 4 februari, 2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jo.. tack också du som har gjort videon, vem du nu är? häftigt tycker jag. Britt-Marie Det här inlägget publicerades måndag 4 februari, 2008"

Transkript

1 Titta vilken härlig video.. Egentligen skulle jag ha skrivit något annat.. Men har haft influensa, så jag är lite efter allt som finns. Istället hitta jag denna video på You.tube som kallas KHC i Funäsdalen. Måste nog medge att det ser riktigt härligt ut. En gång i tiden sååå men nu *Skrattar huvva!! Blir trots allt det i allafall sugen att börja åka en sväng. Men det är nog säkrast att låta bli, måste ju tänka på omgivningens.*l säkerhet. Förresten är det någon som vet hur man får in filmvisningen i bloggen så you.tub visas direkt här. Hör av er snälla. Här måste ni följa kopiera länken till adressfältet i din webläsare, om det ska bli någon film tror jag. Jo.. tack också du som har gjort videon, vem du nu är? häftigt tycker jag. Hur som helst, ha de gott. Britt-Marie Det här inlägget publicerades måndag 4 februari, 2008 GDA.*Ler, igen!! Håller just på fila på ett tydligare innehåll till föreningens hemsida. Är ju så stökigt där så man hittar ju knapp in själv. Det irriterar mig. För den icke lärde, gällande hemsidor. Så finns det ju en baksida med allt. För det som inte besökaren ser, är att allt innehåll är samlad i olika mappar dvs sidorna, bilderna, animeringarna (rörliga bilderna), ljud, knappar osv och en hel drös linor som man följer både fram och tillbaka mellan sidorna som brukar kallas länkar. Allt är sammankopplad med en startsida som brukar kallas index.htm eller då index.html. Lite enkelt förklarat så talar just index om för webläsaren dvs Explorer, Firefox osv, i webutrymmet (där all material till hemsidan ligger) här startar man. Sedan måste man ha en adress och ett utrymme där man placerar allt innehåll. I föreningen har vi en egen se.adress och ett webhotell. Då vet man att adress alltid kommer att vara den samma. Ska försöka förklara: Se.adressen är adressen dit man bor och webhotellet är i huset där man bor. Dessa två punkter är sammankopplad med varandra. Lite svårt att bo i en brevlåda *S* Hur som helst så är det för mig ett rent nöje att få göra hemsidor. För då får min kreativa sida utlopp och får precis den stimulans jag vill ha. Det är något annat det än att formulera sig.. ibland tror jag bokstäverna har fått ett eget liv.. det räcker inte med att man ska stava rätt man måste ju också *S* få orden i meningarna att landa rätt. Något som av till är som att försöka bestiga Skarvarna när man fortfarande befinner sig i stan.

2 Som tur är har vi många duktiga medlemmar som hjälper till i föreningen med bl a stavning. Sköönnnttt!! Titta här så långt jag nu har kommit och på fredag planerar jag att lägga upp den nya uppdateringen. Då ni, har ni möjlighet att se hur vår nya hemsida ser ut. För i denna förening vill vi skapa underlag, väcka nyfikenheten och lusten för att många annorlunda idéer kan upptäckas. Även projekt som på förhand har dömts ut som misslyckat. Vi tror att vi kan förändra historien genom uppbyggnaden av Gold Digger Saloon, som för evigt finns kvar i dess byggnad, genom vår delaktighet. Att passivt betrakta det gångna ligger inte för oss. Tillsammans är vi stark och gemensamt samarbetar vi omkring nya mål. Som också i förlängningen sprider ringar på vattnet, förhoppningsvis långt utanför vår egna landsbygd. Vårt största mål varje år är därför att dela ut ett stipendium till en person med Härjedalsk ursprung från de medlemsavgifter som föreningen får in. Med denna förening vill vi därför kunna sprida glädje genom att vara människa precis som vi är och inte som någon vill att vi ska vara. Så med den rätta viljan kan det aldrig finnas ett slut. Ha en fortsatt bra dag. Britt-Marie Det här inlägget publicerades onsdag 6 februari, kommentar to GDA.*Ler, igen!! 1. Johana a Duffield säger: torsdag 20 januari, 2011 kl. 18:00 I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

3 Spegel, spegel på väggen där säg mig vem som vackrast är..*s*. När man kommer till det stadiet, då är det verkligen hög tid att göra något åt sitt yttre. Så man åtminstone orkar le mot sig själv i spegeln de kommande veckorna. Så jag går till mina favoriter, som numera har expanderat och flyttat in i en ljus trevlig lokal där det erbjuds en oas för ditt välbefinnande, där i stadsdelen Karlsund. Vädret är skönt och det blir en härlig promenad, där jag som först går förbi både Deloitte - ett av världens ledande revisions- och konsultföretag, som numera finns där på Södra Allégatan. Här höll skolelever till förr. Passerar gångtunneln under Stuguvägen och upp på Regmentsgatan där jag fortsätter min vandring mot Mittuniversitetet som fyllde 3 år, den 1 januari Många är det som vandrar in och ut genom porten, utom jag. Mina tankar vandrar istället tillbaka till tiden när unga män från hela Sverige gick in genom portern för att lära sig strida för sitt fosterland. Dessa massiva byggnader som murades upp redan år 1893, därför att Sveriges riksdag hade bestämt att här skulle Norrlands enda självständiga förband finnas. Över 100 år fanns här utbildning i artilleri för pojkar som blev män, där de marscherade fram och tillbaka över kaserngården. Om dess väggar kunde berätta, så skulle det säkerligen bli åtskilliga läsvärda böcker om Kungliga Norrlands Artilleriregemente, som i folkmun kallades A4.

4 Jag fortsätter förbi dess byggnader och möts av Räddningstjänsten Norra Jämtland (Brandförsvarets) lokaler som är också en stenbyggnad. Undrar vilken spännande historia som döljer sig där bland dess torn och höga fönster. Men det får någon annan berätta, gärna här vid bloggen. Denna byggnad ligger i ena hörnet av korsningen Regmentsgatan/Biblioteksgatan. På andra sidan gatan ligger självaste Wargen som är uppkallad efter vetenskapsmannen Pehr Wilhelm Wargentin som levde här på 1700-talet. De äldre stenbyggnaderna ligger ner mot Rådhusgatan, så dem ser inte jag. Men här går gymnasieelever från hela länet och vem vet mer varifrån. För att lära för livet som det brukar hetta. Wargentinskolan som har direkta anor från Jämtlands första skola, Frösö trivalskola som låg på Frösön vid Stocke som startades år 1679 för att försvenska de norsksinnade jämtarna. Numera är Wargen en del i Jämtlands gymnasieförbund. Men nu är det inte långt kvar, ett kvarter från IF (Infanteriets) gamla portar går jag till höger och där ligger denna fantastiska, IDUN, som har stans mysigaste spa-anläggning med bubbelpool, ångbastu, relaxavdelning, storbilds-tv och karaoke. Som alltid hälsar dess varma rosa skylt mig välkommen på ett besök.

5 Detta företag drivs av två unga kvinnor som har det där lilla extra som just jag gillar. Förutom den positiva energi som alltid strömmar emot mig, så är Erika verkligen en duktig hårfrisörska med sin förmåga att få styr på mitt hår som denna dag spretar och hänger livslöst färglöst rakt ner. Hennes naturliga fallenhet för yrket, får mitt alltid så tjocka hår att leva upp igen i alla möjliga härliga slingor och även så jag. Sara hon fixar till mitt ansikte med fokuserad blick och säker hand. Inga som helst problem med färgerna som får ansiktets olika delar att framträda naturligt. Vill du så fixar hon även till dina ögonbryn, naglar och ger dig tips på hur man använder make-up som du kan köpa här. Tar ju lite tid innan man fattar hur allt liksom ska komma på plats. Själv blir jag sprudlande glad när jag upptäcker mig själv i spegeln. En kvinna med förtrollande blick framträder och hyn i ansiktet Vao!!! och mina läppar skimrar. Fotot här och i presentationen taget av: Sara Hultén på IDUN. Deras förmåga att se vart renoveringen ska sättas in, inger alltid en känsla av välbefinnande. Så akta er, här finns det fortfarande hopp för *Ler* en gammal morsa som jag.

6 Nöjd och glad med ett leende som aldrig vill lämna läpparna, vandrar jag tillbaka hemåt och tänker, vilken tur jag hade som tordes pröva på något nytt. Samtidigt funderar jag på om inte jag ska pröva en Lerinpackning eller varför inte en SPA Massage nästa gång jag har vägarna förbi på IDUN. Tack ska ni ha tjejer, för att ni gör mig så glad. Britt-Marie Det här inlägget publicerades tisdag 12 februari, 2008 Trasslig translation *S* Nu har jag roat mig till att översätta till engelska från svenska. Min vilda plan var att använda en översättare som finns här på Internet Online. Alltså Translation = Översättning. Till min hjälp använde jag följande sida; som inte alls är så dum i kortare sammanhang. Man skriver in den text som ska översättas till vänster och vips kommer översättning fram på höger sida. Den rekommenderar jag i allafall till kortare texter. Jag antar att den som förstår vad som sker har större förutsättningar att lyckas än jag som har en engelska som är ett ljusår från verkligheten. Men man måste ju kunna testa i allafall, så jag tog en text från föreningens hemsida: Gold Digger Association och satte igång: Titta nu hur det blev; -Först svenska texten Varför en förening? Med denna förening vill vi skapa underlag, väcka nyfikenheten och lusten för att många annorlunda idéer kan upptäckas. Även projekt som på förhand har dömts ut som misslyckat. Vi tror att vi kan förändra historien genom uppbyggnaden av Gold Digger Saloon, som för evigt finns kvar i dess byggnad, genom vår delaktighet. Översatt till Engelska

7 Why an association? With this association, we want to create bases, to arouse the new café unit and the desire in order to many individual ideas can to be detected. Also projects that in advance have been sentenced out as miss successful. We believe that we can to change historien through the build up of Gold Digger Saloon, that pursues eternal be left in its building, through our participation. Engelska till Svenska = Trasslig translation Why en anslutning? Med denna anslutning önskar vi att skapa baser, för att väcka den nya caféenheten, och lusten, för att som många individidéer på burk för att avkännas. Projekterar också som i förskott har dömts ut som den lyckade missen. Vi tror att vi kan ändra historien till och med uppbyggnaden av guldgrävaresalongen, det förföljer evigt lämnas i dess byggnad, till och med vårt deltagande. - När jag så fick se resultat fick jag mig ett gott skratt.. och tänkte.. Nog är man tillräckligt tjurig alltid, men inte kan man lägga ut detta som översättning. Man vet ju inte alls vad som egentligen står. Men som en rolig grej, kan ja ju i allafall bjuda på det här trassliga translationen här på denna blog. Fast lite spännande hade det varit om någon kunde tala om hur/vad det egentligen står. Om ex den engelska texten är läsbar.. För den där efter är ju inte det. Ser ju till och med jag. Ha de gott och glöm nu inte att skratta. Britt-Marie Det här inlägget publicerades onsdag 20 februari, kommentarer to Trasslig translation *S* 1. Stefan strøm säger: måndag 25 februari, 2008 kl. 18:00 Jag,blev så glad att jag ville ringa dig och ge dig berøm ett bra hjælpmedel,øversætta en text på en nyskriven låt,och vips ær den på Engelska, finns det nåt som kan anvændas som turne plan också, så man kan skriva in datum på jobb,med en alias adress till hemsida som ær enkel att anvænda,och gå in och ændra, har nyligen avslutat Rørosmartnan 2008,mvh.stefan strøm 2. Horst Kuehne säger: tisdag 4 mars, 2008 kl. 18:00 Hej Britt Marie! Ja du - det var ord och inga visor i samband med translations. Jag har bott i USA i nästan 20 år så jag kan utan att skämmas gott säga att jag kan engelska. Även jag skrattar ihjäl mig när jag ser vissa översättares översättningar. Men egentligen är det ju skamligt att ta pengar för sådant trams! Den sida du nämnar är även den så dåligt översatt att man nästan får hjärtinfarkt. Men OK, så länge det finns folk som betalar

8 för sånt Bästa hälsningar, Horst 3. Hors Kuehne säger: torsdag 6 mars, 2008 kl. 18:00 Hej Stefan! Skämtar du eller menar du allvar? Hoppas bara att du INTE använder denna translation sida för att översätta en av dina låtar! Om du gör det ändå ber jag att få en inbjudan till uppträndandet där du sjunger den på engelska. Jag lovar att ta med mig tillräckligt med medicin så jag inte dör av en hjärt-(skratt-)infarkt - hehehe. Bästa hälsningar, Horst

Titta det snöar! Så för en gång skull känns det skönt att befinna sig i stan så här den 14 Maj. Med drygt en månad kvar till skolavslutningarna.

Titta det snöar! Så för en gång skull känns det skönt att befinna sig i stan så här den 14 Maj. Med drygt en månad kvar till skolavslutningarna. Titta det snöar! Sa jag till mig själv i morse. Ute svävade stor snöflingor ner mot marken och en del blev liggande kvar. Jag rös till lite grann trots att temperaturen visade 2+ på tredje våningen. Men

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Det här inlägget publicerades måndag 2 mars, 2009

Det här inlägget publicerades måndag 2 mars, 2009 Snö, snö och snö med härlig utsikt därtill Här är det lugnt som i en lågsäsong Märkligt nog.. Tyckte mig höras talas om en värre turistbom, med igenkorkade vägar osv.. Det är klart att de som kör en större

Läs mer

Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan.

Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan. Om du kikar ut genom fönstret så kommer du att lägga märke till en sak. Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan. 10 stärkande dagar Tiodagarsutmaningen Universe Imagine Publishing www.universeimagine.com

Läs mer

Anders Danielsson svarar på barns frågor

Anders Danielsson svarar på barns frågor 1 2014-03-12 Anders Danielsson svarar på barns frågor I slutet av februari 2014 träffade Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson BRIS generalsekreterare Kattis Ahlström för att prata om hur

Läs mer

DIN EGEN MAKT FÖRORD INNEHÅLL

DIN EGEN MAKT FÖRORD INNEHÅLL DIN EGEN MAKT En satsning från Nationell Psykiatrisamordning Utgiven av NSPH Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa. www.nsph.se Din egen makt Författare: Maria Nyström Agback Utgiven av: NSPH, Nationell

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

Känner du dig trygg med politikerna?

Känner du dig trygg med politikerna? Känner du dig trygg med politikerna? Om du gör det, så kan jag bara gratulera. Men för oss andra, så är det nu hög tid att börja fundera på vem vi vill stoppa ner i (LER) valurnan. Det kan ju inte få plats

Läs mer

Tankar, idéer och tips inför det nya året

Tankar, idéer och tips inför det nya året Tankar, idéer och tips inför det nya året 2012 av Jesper Lindén Jesper Lindén Så här i början av ett nytt år är ofta det bästa läget att sätta sig ner och fundera på vilka förändringar man kan gör för

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 6, december 2014 * * * * *************************************************** Sälj mer utan att

Läs mer

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu Rissa von Hult Det var en dag i april år 2000 jag var ute på min postrunda och stannade som vanligt till på fårfarmen i Hult för att lämna post. Den här dagen kom vi in på att jag gärna skulle vilja ha

Läs mer

Träff 5 Att vara schysst mot sig själv.

Träff 5 Att vara schysst mot sig själv. Träff 5 Att vara schysst mot sig själv. Översikt De fem djuren...5 min Repetition av träff 4, 3, 2 och 1...10 min Genomgång av att öva mellan träffarna...10 min Dansa jobbig tanke...15 min Festinbjudan...15

Läs mer

Så här kan DU också starta företag

Så här kan DU också starta företag Så här kan DU också starta företag there is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you are capable of living. Så här kan du också starta företag Marlena

Läs mer

Artikelnummer: 850714 ISBN: 978-91-979051-1-4 EAN: 9789197905114. Textförfattarna och Sveriges elevråd - SVEA

Artikelnummer: 850714 ISBN: 978-91-979051-1-4 EAN: 9789197905114. Textförfattarna och Sveriges elevråd - SVEA Artikelnummer: 850714 ISBN: 978-91-979051-1-4 EAN: 9789197905114 Textförfattarna och Sveriges elevråd - SVEA TEXT: Maja Dahl, Jenny Jonstoij och Olof Svensson GRAFISK FORM OCH LAYOUT: Dalston, www.dalston.se

Läs mer

#forward. Bloggtidning. Sommarjobb Första arbete Egna erfarenheter Ungdom. Funkisförmedlingen www.funkisformedlingen.se www.fb.com/funkisformedling

#forward. Bloggtidning. Sommarjobb Första arbete Egna erfarenheter Ungdom. Funkisförmedlingen www.funkisformedlingen.se www.fb.com/funkisformedling #forward Bloggtidning Sommarjobb Första arbete Egna erfarenheter Ungdom Funkisförmedlingen www.funkisformedlingen.se www.fb.com/funkisformedling Första jobbet, sommarjobbet Första jobbet, sommarjobbet,

Läs mer

AMC-Nytt våren 2007. Ordföranden har ordet

AMC-Nytt våren 2007. Ordföranden har ordet Ordföranden har ordet AMC-Nytt våren 2007 Hej alla medlemmar! Då var det dags för ett nytt nummer av AMC-Nytt. I detta nummer kan ni bland annat läsa om: Kallelsen till Årsmötet den 31 mars 2007. Inbjudan

Läs mer

Marknadsföring på internet suger...

Marknadsföring på internet suger... Marknadsföring på internet suger... så varför inte ta den mest uppenbara vägen till fler kunder? Skriven av: Jesper Lindén affärscoach, författare, talare och marknadsförare på internet Om ungefär 10 min

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? Av: Jesper Lindén Den här delen i kursen Core Power är egentligen en påbyggnad och fördjupning av det som du tagit

Läs mer

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det GUNILLA CARLSSON KENDALL Snubbel tråden ADHD Så funkar det Bruksanvisning Till alla mammor och pappor eller andra vuxna: Läs gärna en liten bit i taget tillsammans med barnet. Hjälp till att hitta svaren

Läs mer

From Blog to Book. HTTP://BLOGGAR.NWT.SE/BANGLADESH/

From Blog to Book. HTTP://BLOGGAR.NWT.SE/BANGLADESH/ From Blog to Book. HTTP://BLOGGAR.NWT.SE/BANGLADESH/ 2 Contents 1 2011 5 1.1 October....................................... 5 1.1.1 Inloggad (2011-10-19 20:18)....................... 5 1.1.2 App förberedelser

Läs mer

FÖRSVARSMAKTENS GUIDE för. par

FÖRSVARSMAKTENS GUIDE för. par FÖRSVARSMAKTENS GUIDE för par där någon av er ska göra utlandstjänst 1 2 INNEHÅLL Allmän information 3 När man är ifrån varandra... 4 Tiden före insatsen 6 Vad är det som gör att vissa vill åka på insats?

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Att höras utan pengar

Att höras utan pengar Alexander Bringsoniou Att höras utan pengar Do It Yourself - Valrörelse, Del 1 Att höras utan pengar Jag träffade Klas en kall kväll i Stockholm 4 1. Äntligen skulle det hända. Brasiliens kungar på hårdrockshimmelen,

Läs mer

Tankar om Maria. Lämna gärna tankar och kommentarer nedan. Du kan också ladda upp en bild eller ett dokument. Friday, April 2, 2010.

Tankar om Maria. Lämna gärna tankar och kommentarer nedan. Du kan också ladda upp en bild eller ett dokument. Friday, April 2, 2010. Lämna gärna tankar och kommentarer nedan. Du kan också ladda upp en bild eller ett dokument. Tankar om Maria Friday, April 2, 2010 104 Comments Sunday, April 4, 2010-07:50 AM Anonymous Maria pekar med

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Skapa din egen blog och hemsida:

Skapa din egen blog och hemsida: Skapa din egen blog och hemsida: Följ denna steg-för-steg guide så kommer du i mål Välkommen och grattis! Du är nu endast ca 5 minuter från att ha din egen domän och egen blogg eller hemsida uppe. I den

Läs mer