Centro Pro System - vårt eget proffsmärke

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Centro Pro System - vårt eget proffsmärke"

Transkript

1 CENTRO PRO SYSTEM

2 Centro Pro System - vårt eget proffsmärke Vi på Centro har sålt kakel, klinker och fäst & fogprodukter i nästan 45 år. Mycket har förändrats under åren och inte minst den tekniska utvecklingen har förändrat arbetssätt och metoder inom plattsättning. Centro är en utpräglad proffsleverantör och är det något vi lärt under åren så är det att för yrkesfolk inom plattsättning så är plattorna kanske bara hälften så viktiga som de produkter de dagligen använder för att sätta upp kakel, klinker och mosaik. Och vi förstår varför. Ett fix som du inte tycker hänger tillräckligt bra kostar dig tid. Och tid är pengar. Av de erfarenheter vi dragit har vi satt samman en samling proffsprodukter för plattsättning som vi vågar sätta vårt eget namn på Centro Pro System. Bra produkter, skräddarsydda för ändamålet och resultatet av den feedback vi fått av er, våra kunder, under 45 år. Våra Proffsbutiker I en Centro Proffsbutik hittar du, förutom ditt morgonkaffe och en macka till frukost, alltid Centro Pro System och minst ett par alternativa proffsmärken inom fäst och fog. Det är viktigt att du som använder grejerna varje dag, hittar ett märke som du trivs med och som därmed blir din följeslagare i vardagen. För alla proffsmärken vi säljer anordnar vi givetvis med jämna mellanrum Steg 3-utbildningar, och återkommande events och aktiviteter sätter fokus på produktnyheter och erbjudanden. Givetvis har en Centro Proffsbutik också ett brett sortiment verktyg och maskiner som du behöver varje dag och finns det inte på hyllan ordnar vi det alltid snabbt på förfrågan. Centro Proffsbutik finns idag i Malmö, Norrtälje, Norrköping, Uppsala och på flera adresser i Stockholm och är en del av Centro kakel och klinker AB - ett företag med en unik kakelhistoria. Läs mer om oss, vårt kundlöfte och vad vi mer kan erbjuda på centro.se. Snabba leveranser Hög kvalitet Rätt pris Service & kunskap Alltid i lager Tillgänglighet

3 Centro GA#50 Centro GA#50 är ett fiberförstärkt, cementbaserat, självutjämnande avjämningsmassa till inomhusbruk. Centro GA#50 kan läggas i lagtjocklekar från 5 mm till 50 mm. Centro GA#50 är ett universalspackel för alla typer av underlag innan yta beläggs med någon form av toppbeläggning, keramik med mera. Centro GA#50 används också till att spackla in värmekabel, både elektriskt- och vattenburen konstruktion. Lägsta användningstemperatur vid spackling är +6 C, gäller också underlaget. Centro GA#50 blandas med ca 4,5 liter rent kallt vatten till 25 kg pulver. Blandning bearbetas med en maskinvisp och eller för ändamålet avsedd blandarpump. Blandningen ska i ske i ca 2 minuter tills en klumpfri, lättflytandemassa framkommer. Brukstid för den blandade massan är ca 30 minuter och det är inte tillåtet att tillsätta mer vatten efter det att produkten är blandad och torkprocessen är igång. Verktyg och maskiner rengörs med vatten. 1,7 kg/mm/m² Torktid (vid 20 C) - Beläggning Centro GA#50 kan belastas med gångtrafik redan efter 2-4 timmar, keramiska plattor kan monteras efter ca 24 timmar. Innan beläggning av tätskikt ska massan torka i 1-3 dygn eller uppnå leverantörs krav på RF i underlaget, se produktblad. Värmegolv bör hållas avstängt i 14 dagar efter spackling utförts. Scanna med din smartphone för att ladda hem produktbladet!

4 Centro GA#50 Turbo Centro GA#50 Turbo är en dammreducerad, fiberförstärkt, cementbaserad och självutjämnande avjämningsmassa för inomhusbruk och kan läggas i lagtjocklekar från 5 mm till 50 mm. Centro GA#50 Turbo är ett snabbt universalspackel för alla typer av underlag innan yta beläggs med någon form av toppbeläggning, keramik med mera. Centro GA#50 Turbo används också till att spackla in värmekabel, både elektriskt- och vattenburen konstruktion. Lägsta användningstemperatur vid spackling är +6 C, gäller också underlaget. Centro GA#50 Turbo blandas med 4,0-5,0 liter rent kallt vatten till 25 kg pulver. Blandning bearbetas med en maskinvisp och eller för ändamålet avsedd blandarpump. Blandningen ska i ske i ca 2 minuter tills en klumpfri, lättflytandemassa framkommer. Brukstid för den blandade massan är ca 30 minuter och det är inte tillåtet att tillsätta mer vatten efter det att produkten är blandad och torkprocessen är igång. Verktyg och maskiner rengörs med vatten. 1,7 kg/mm/m² Torktid (vid 20 C) - Beläggning Centro GA#50 Turbo kan belastas med gångtrafik efter ca 1 timme. Tätskikt, plastmatta eller annan tät beläggning samt keramiska plattor kan monteras efter ca 4 timmar. Värmegolv bör hållas avstängt i 14 dagar efter spackling utförts. Scanna med din smartphone för att ladda hem produktbladet!

5 Centro GA#80 Centro GA#80 är ett fiberförstärkt, cementbaserat, självutjämnande avjämningsmassa för inomhusbruk. Centro GA#80 kan läggas i lagtjocklekar från 10 mm till 80 mm.. Centro GA#80 är ett universalspackel för alla typer av underlag innan yta beläggs med någon form av ytbeläggning, keramik mm. Centro GA#80 är en grovavjämning, lämpligt till värmegolv, både elektriskt- och vattenburen konstruktion. Före mattläggning kan avslipning eller finspackling av ytan vara nödvändig. Lägsta temperatur vid spackling är +6 C, detta gäller också materialet och underlaget. Centro GA#80 blandas med 4,0 4,2 liter rent kallt vatten till 25 kg pulver. Blandning bearbetas med en maskinvisp och eller för ändamålet avsedd blandarpump. Blandningen ska i ske i ca 2 minuter tills en klumpfri, lättflytandemassa framkommer. Brukstid för den blandade massan är ca 30 minuter och det är inte tillåtet att tillsätta mer vatten efter det att produkten är blandad och torkprocessen är igång. Verktyg och maskiner rengörs med vatten. 1,7 kg/mm/m² Torktid (vid 20 C) - Beläggning Centro GA#80 kan belastas med gångtrafik redan efter 2-4 timmar, keramiska plattor kan monteras efter ca 4 timmar. Innan beläggning av tätskikt ska massan torka i minst 1dygn/cm eller uppnå leverantörs krav på RF i underlaget, se produktblad. Värmegolv bör hållas avstängt i 14 dagar efter spackling utförts. Värmegolv bör hållas avstängt i 14 dagar efter spackling utförts. Scanna med din smartphone för att ladda hem produktbladet!

6 Centro RB#100 Centro RB#100 är ett cementbaserat, plastförstärkt rot-bruk för användning både inomhus och utomhus där det ställs krav på snabb uttorkning och snabb beläggning med avjämningsmassa, tätskikt eller keramik. För skikttjocklek mellan mm. Centro RB#100 används på underlag av betong, gips, trä, isolering mm antingen som ett flytande golv på plast eller annan typ av glidskikt, samt som fast förankrad konstruktion till underlaget. För flytande konstruktioner skall minst 40 mm Centro RB#100 användas, flytande konstruktioner skall alltid armeras med punktsvetsat stålnät (tråddiameter minst 2,5 mm och maskvidd mm) Vid fast förankring på stabilt underlag av betong skall skikttjockleken vara min. 20 mm. Efterföljande spacklingsarbeten kan normalt ske efter 12 timmar. Vid användning i våtutrymmen skall Centro RB#100 alltid förses med tätskikt, dock tidigast efter 24 timmar. Centro RB#100 blandas med max 2,2 liter rent kallt vatten till 25 kg pulver. Häll först rent vatten i blandningskärlet. blanda med blandarmaskin med för ändamålet avsedd bruksvisp under minst 2 min för att erhålla en jordfuktig konsistens. brukstid för den färdigblandade massan är ca 1,5-2 timmar och det är inte tillåtet att tillsätta mer vatten efter det att produkten är blandad och torkprocessen är igång. Verktyg och maskiner rengöres med vatten. 25 kg Centro RB#100 ger ca 12 liter färdigblandad massa. Torktid (vid 20 C) All typ av golvvärme skall vara avstängd under pågående arbete. Centro RB#100 kan i torra utrymmen bekläs med keramik efter 3 timmar. I våtutrymmen skall Centro RB#100 alltid förses med ett godkänt tätskiktssystem dock tidigast efter 6 timmar. Scanna med din smartphone för att ladda hem produktbladet!

7 Centro FK#1 Centro FK#1 är en grå, cementbaserad, plastförstärkt fästmassa med extremt hög vidhäftning och god flexibilitet. Centro FK#1 används till keramiska plattor, granit-keramik, mosaik och ej fuktkänslig natursten. Montering av till keramiska plattor, granit-keramik, mosaik och ej fuktkänslig natursten på underlag av betong, puts, gipsskivor (med eller utan kartong) gammal keramik och andra förekommande stabila underlag. Används både på vägg och golv, inne- och utomhus, värmegolv och till offentliga miljöer där högre belastning sätts på underlag och material. blandas med en maskinvisp till en jämn, slät klumpfri massa. Låt blandningen stå (viktigt) och mogna i minst 5 minuter. Vispa upp fästmassan igen och Centro FK#1 är nu klar för användning och bör användas inom 4-5 timmar. 2-4 kg/m 2 beroende på underlag och tandstorlek på fixkammen. Torktid (vid 20 C) - Beläggning Golv ska inte beträdas på 24 timmar, Normalt kan golv fogas efter 24 timmar. Vägg fogas efter 8-12 timmar. Detta varierar kraftigt beroende på underlag och plattornas absorptionsförmåga. Centro FK#1 blandas med ca 6,5 liter kallt rent vatten till 25 kg pulver. Fästmassan Scanna med din smartphone för att ladda hem produktbladet!

8 Centro FK#100 Centro FK#100 är en grå, cementbaserad, plastförstärkt fästmassa med extremt hög vidhäftning och god flexibilitet.. Centro FK#100 används till keramiska plattor, granit-keramik, mosaik och ej fuktkänslig natursten. Montering av till keramiska plattor, granit-keramik, mosaik och ej fuktkänslig natursten på underlag av betong, puts, gipsskivor (med eller utan kartong) gammal keramik och andra förekommande stabila underlag. Används både på vägg och golv, inne- och utomhus, värmegolv och till offentliga miljöer där högre belastning sätts på underlag och material. blandas med en maskinvisp till en jämn, slät klumpfri massa. Låt blandningen stå (viktigt) och mogna i minst 5 minuter. Vispa upp fästmassan igen och Centro FK#100 är nu klar för användning och bör användas inom 4-5 timmar. 2-4 kg/m 2 beroende på underlag och tandstorlek på fixkammen. Torktid (vid 20 C) - Beläggning Golv ska inte beträdas på 24 timmar, Normalt kan golv fogas efter 24 timmar. Vägg fogas efter 8-12 timmar. Detta varierar kraftigt beroende på underlag och plattornas absorptionsförmåga. Centro FK#100 blandas med ca 7 liter kallt rent vatten till 25 kg pulver. Fästmassan Scanna med din smartphone för att ladda hem produktbladet!

9 Centro FK#100 Vit Centro FK#100 White är en vit, cementbaserad, plastförstärkt fästmassa för användning både innomhus och utomhus med extremt hög vidhäftning och god flexibilitet. Montering av keramiska plattor, granitkeramik och icke fuktkänslig natursten på underlag av betong, gipsskivor, avjämningsmassa mm samt andra stabila underlag. Används både på vägg och golv, även golv med inspacklade värmekablar, simbassänger, kylrum och andra ställen där det ställs höga krav på fästmassan. Centro FK#100 White blandas med 3,75 liter kallt vatten till 15 kg pulver. Mät upp rätt vattenmängd, tillsätt därefter pulvret. Fästmassan bearbetas med en blandarmaskin med för ändamålet avsedd visp till en jämn, slät och klumpfri massa. Låt blandningen stå och mogna i ca 5 minuter. Vispa upp fästmassan igen och FK#100 White är nu klar för användning och bör användas inom 4 timmar. Observera att det ej är tillåtet att tillsätta mer vatten när massan börjad härda. 2-4 kg/m 2 beroende på underlag och tandstorlek på fixkammen. Torktid (vid 20 C) - Beläggning Golv ska inte beträdas på 24 timmar. Normalt kan golv fogas efter 24 timmar. Vägg fogas efter 8-12 timmar beroende på typ av underlag och keramik. OBS! Plattor och underlagets absorptionsförmåga har stor påverkan på torktid. Scanna med din smartphone för att ladda hem produktbladet!

10 Centro FK#1000 Centro FK#1000 är ett dammreducerat, grått lättfix med mycket goda hängegenskaper och anpassar sig väl mot alla typer av underlag, inom- och utomhus. Centro FK#1000 bygger på en light-filler teknink och räcker betydligt längre än traditionella fästmassor. Centro FK#1000 används till keramiska plattor, granit-keramik, mosaik och ej fuktkänslig natursten mm. Montering av till keramiska plattor, granit-keramik, mosaik och ej fuktkänslig natursten på underlag av betong, puts, gipsskivor (med eller utan kartong) gammal keramik och andra förekommande stabila underlag. Används både på vägg och golv, inne- och utomhus, värmegolv och till offentliga miljöer där högre belastning sätts på underlag och material. Centro FK#1000 blandas med ca 6-6,3 liter kallt rent vatten till 15 kg pulver. Fästmassan blandas med en maskinvisp till en jämn, slät klumpfri massa. Låt blandningen stå (viktigt) och mogna i minst 5 minuter. Vispa upp fästmassan igen och Centro FK#1000 är nu klar för användning och bör användas inom 2-3 timmar. 1,5-3 kg/m 2 beroende på underlag och tandstorlek på fixkammen. Torktid (vid 20 C) - Beläggning Golv ska inte beträdas på 24 timmar, Normalt kan golv fogas efter 24 timmar. Vägg fogas efter 8-12 timmar. Detta varierar kraftigt beroende på underlag och plattornas absorptionsförmåga. Scanna med din smartphone för att ladda hem produktbladet!

11 Centro FK#2000 Centro FK#2000 flytfix är en cementbaserad, lättflytande, vattenfast och frostsäker fästmassa för keramiska plattor på golv och är en lättarbetad fästmassa som fördelas ut över underlaget med lämplig fixkam för att erhålla full bruksfyllnad under plattorna. Centro FK#2000 är lämpligt för montering av alla typer av keramiska plattor samt viss natursten på golv, och generellt till alla keramiska plattor med format större än 300x300 mm. Centro FK#2000 är även lämplig till golv med tung och intensiv belastning i t.ex butiker, industrier och andra typer av offentlig miljö där det ställs höga krav på bruksfyllnad och vidhäftning. Häll först rent vatten i blandningskärlet, 6-6,7 liter vatten till 25 kg Centro FK#2000. Blanda med blandarmaskin och avsedd bruksvisp under minst 2 min för att få en klumpri massa. Låt den blandade fästmassan stå och mogna i 3-5 minuter och vispa sedan fästmassan igen i ca 1 minut eller tills dess att en smidig konsistens erhållits. Användningstid för färdigblandad fästmassa är minuter. Tillsätt inte mer vatten när massan börjar styvna kg/m 2 beroende på underlag och tandstorlek på fixkammen. Torktid (vid 20 C) - Beläggning Centro FK#2000 kan normalt fogas efter 6-8 timmar. Scanna med din smartphone för att ladda hem produktbladet!

12 Centro XP Primer Centro XP är en primer för Centro Pro System. Till golvspackel används primern för att nå en optimal vidhäftning genom att dammbinda och portäta underlaget samt ör att binda upp svaga underlag såsom puts innan tätskikt bestryks. Förpackningsstorlekar 1 l, 5 l och 15 l. För ytterligare information gällande användning se produktdatablad. Centro TM#1 Ångspärr Plastdispersion för fuktskydd av våtrum inomhus. Uppfyller kraven enligt BBV, Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum. Testat och godkänt av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Förpackningsstorlekar 1 kg, 6 kg och 12 kg. För ytterligare information gällande användning se monteringsanvisning. Centro TM#10 Tätmembran Deformationsupptagande tätmembran för fuktskydd av våtrum inomhus. Uppfyller kraven enligt BBV, Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum. Testat och godkänt av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Förpackningsstorlekar 8 kg och 16 kg. För ytterligare information gällande användning se monteringsanvisning.

13 Centro TM#F Tätskiktsfolie Ång- och vattentät folie för fuktskydd av våtrum inomhus. Uppfyller kraven enligt BBV, Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum. Testat och godkänt av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Förpackningsstorlekar 30 x 0,74 m. För ytterligare information gällande användning se monteringsanvisning. Centro TM#F Tillbehör För vattentät och elastisk anslutning mot hörn, rör, skarvar och golvbrunnar. Uppfyller kraven enligt BBV, Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum. Testat och godkänt av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Förpackningsstorlekar Brunnsmanschett, 20 st. Rörmanschett 0-24 mm, 20 st. Rörmanschett mm, 20 st. Rörmanschett mm, 20 st. Fiberremsa, 25 m och 100 m. Tätband Ångtät, 30 m. Innerhörnsmanschett, 20 st. Ytterhörnsmanschett, 20 st. För ytterligare information gällande användning se monteringsanvisning.

14 Åtgångstabeller Avjämningsmassor Skikttjocklek Tätskikt efter Betong Golvgipsskiva Kera Centro GA#50 Fiberförstärkt 5-50 mm 3-5 dygn Ja Ja Centro GA#50 Turbo Snabb fiberförstärkt 5-50 mm 4 timmar Ja Ja Centro GA#80 Grov fiberförstärkt mm 10 mm / dygn Ja Ja Centro RB#100 Rotbruk mm 24 timmar Ja Ja De angivna tiderna är vid normalklimat, dvs 20 ºC och 50 % RF. Högre RF och lägre temperatur förlänger torktiden, dvs torktiden kan bli den längre i det angivna intervallet. Lägre RF och högre temperatur förkortar torktiden, dvs användningstiden kan bli kortare än i det angivna intervallet. Observera att även underlagets och materialets temperatur har stor påverkan på materialets egenskaper. Fästmassor Fogbar efter Betong (minst 6 månader) Betong (minst 2 månader) Betong (minst 1 månad) Centro FK#1 Objektsfix 8-24 h Ja Nej Nej Centro FK#100 Flexfix 8-24 h Ja Ja Nej Centro FK#100 White Flexfix vitt 8-24 h Ja Ja Nej Centro FK#1000 Lättfix 8-24 h Ja Ja Nej Centro FK#2000 Flytfix 6-8 h Ja Ja Nej De angivna tiderna är vid normalklimat, dvs 20 ºC och 50 % RF. Högre RF och lägre temperatur förlänger torktiden, dvs torktiden kan bli den längre i det angivna intervallet. Lägre RF och högre temperatur förkortar torktiden, dvs användningstiden kan bli kortare än i det angivna intervallet. Observera att även underlagets och materialets temperatur har stor påverkan på materialets egenskaper. Primer Betong Golvgipsskiva Keramik / Sten Golvspånsk Centro XP Primer 1:3 5:1 1:1* 5:1 Centro XP Primer Åtgång: 1 liter räcker till: 5-10 m 2 5 m 2 7 m 2 5 m 2 * Strö spackelpulver och borsta in i den blöta primern. ** Starkt sugande underlag kan behöva primas flera gånger.

15 mik / Sten Golvspånskiva Värmegolv El / Vatten Trä Pumpningsbar Lagringstid Åtgång Ja Ja Ja / Ja Ja Ja 9 månader 1,7 kg/mm/m 2 Ja Ja Ja / Ja Ja Ja 9 månader 1,7 kg/mm/m 2 Ja Ja Ja / Ja Ja Ja 9 månader 1,8 kg/mm/m 2 Nej Ja Nej / Ja Ja Ja 12 månader 1,8 kg/mm/m 2 Förstyvat träbjälklag Godkända skivor Platta på platta Värmegolv Frostsäker Våtrum Åtgång kg/mm/m 2 4 mm 6 mm 8 mm 10 mm Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nej Ja Ja Ja 1,8 2,1 2,7 3,2 1,9 2,1 2,7 3,2 1,8 2,1 2,7 3,2 1,4 1,7 2,1 2,4 2,7 3,2 3,8 4,5 iva Trä / Stål / Järn Rostskyddat Lättbetong 5:1 Koncentrerat 1:3 5 m m 2 5 m 2

16 Teknikgruppen - byggkemisk kompetens Centro representerar parallellt med andra varumärken ett eget varumärke för fäst-, fogoch tätskiktsporodukter - CENTRO PRO SYSTEM. För support kring detta och våra andra varumärken och önskemål om specifika kurser och dylikt har vi vår tekniker Peter Liljedahl. Han har gedigen erfarenhet från detta segment i vår bransch, och är också ansvarig för vår teknikgrupp, det vill säga de kontakter på Centro som har särskild kompetens inom området byggkemi. Teknikgruppen Telefon Direkt: E-post: Centro Kakel och Klinker AB Girovägen Järfälla Telefon:

Handledning för dig som gör det själv. Denna arbetsbeskrivning ingår i en serie om tre. Dessa är: Förbereda underlag Montera keramik.

Handledning för dig som gör det själv. Denna arbetsbeskrivning ingår i en serie om tre. Dessa är: Förbereda underlag Montera keramik. Lägga värmegolv Handledning för dig som gör det själv Denna arbetsbeskrivning ingår i en serie om tre. Dessa är: Förbereda underlag Montera keramik Lägga värmegolv Denna arbetsbeskrivning gäller för ingjutning/spackling

Läs mer

GOLVABIA f-system monteringsanvisning. Oktober 2012

GOLVABIA f-system monteringsanvisning. Oktober 2012 GOLVABIA f-system monteringsanvisning 1 Innehåll Monteringsanvisning Golvabia F-System, oktober 2012 (ersätter tidigare anvisningar) Golvabia F-system... 2 Övriga utrymmen... 2 Förutsättningar vägg...

Läs mer

CENTRO TM#F-SYSTEM monteringsanvisning

CENTRO TM#F-SYSTEM monteringsanvisning CENTRO TM#F-SYSTEM monteringsanvisning INNEHÅLL JUNI 2014 (ERSÄTTER TIDIGARE ANVISNINGAR) Centro TM#F-system... 2 Material... 2 Underlag... 2 Våtzonindelning i våtrum... 2 Övriga utrymmen... 2 Förutsättningar

Läs mer

Fix & Fog. Finja Betong. Fix och fog. Säkert, flexibelt och komplett

Fix & Fog. Finja Betong. Fix och fog. Säkert, flexibelt och komplett Fix & Fog Finja Betong Fix och fog Säkert, flexibelt och komplett Tryggt fix- och fogsortiment Finja erbjuder ett komplett sortiment av fix- och fogprodukter som tillgodoser marknadens efterfrågan på moderna

Läs mer

HEY'DI VÅTRUMSSYSTEM. Folie System - Rollbart System - Diffussionsöppet system

HEY'DI VÅTRUMSSYSTEM. Folie System - Rollbart System - Diffussionsöppet system VÅTRUMSSYSTEM Folie System - Rollbart System - Diffussionsöppet system Hey di Våtrumssystem uppfyller kraven på vatten- och ångtäthet enligt Boverkets Byggregler och Byggkeramikrådets branschregler för

Läs mer

HEY'DI K10 FOLIE monteringsanvisning

HEY'DI K10 FOLIE monteringsanvisning HEY'DI K10 FOLIE monteringsanvisning INNEHÅLL JANUARI 2016 (ERSÄTTER TIDIGARE ANVISNINGAR) Hey'di K10 Folie... 2 Material... 2 Underlag... 2 Våtzonindelning i våtrum... 2 Övriga utrymmen... 2 Förutsättningar

Läs mer

AFFÄRSOMRÅDE UTGÅVA 2015-1. Klinkergolv. Klinkergolv. Plattor i bruk och plattor i fix. ON A SOLID GROUND Kunskap om golv sedan 1929

AFFÄRSOMRÅDE UTGÅVA 2015-1. Klinkergolv. Klinkergolv. Plattor i bruk och plattor i fix. ON A SOLID GROUND Kunskap om golv sedan 1929 AFFÄRSOMRÅDE Klinkergolv Klinkergolv Plattor i bruk och plattor i fix ON A SOLID GROUND Kunskap om golv sedan 1929 Klinkergolv Inom affärsområde Klinker installerar vi golv med olika typer av plattsättningar

Läs mer

Balkonger och terrasser utomhus. Tät- och sättsystem nr 4.1.2 Arbetsanvisning

Balkonger och terrasser utomhus. Tät- och sättsystem nr 4.1.2 Arbetsanvisning Balkonger och terrasser utomhus Tät- och sättsystem nr 4.1.2 Arbetsanvisning Rev. 2011.05.26 Weber Tät- och sättsystem för balkonger och terrasser utomhus Förord System för vattentätning utomhus. Systemets

Läs mer

ARDEX TRICOM DUK/FOLIE- BASERAT ÅNG- OCH VATTENTÄTT VÅTRUMS- SYSTEM

ARDEX TRICOM DUK/FOLIE- BASERAT ÅNG- OCH VATTENTÄTT VÅTRUMS- SYSTEM ARDEX TRICOM DUK/FOLIE- BASERAT ÅNG- OCH VATTENTÄTT VÅTRUMS- SYSTEM April 2010 Ersätter broschyr mars 2008 1 TÄTSKIKTET SYNS INTE MEN ÄR HELT AVGÖRANDE! BBV 10:1 ersätter BBV 07:1. Boverket och Byggkeramikrådet

Läs mer

Ännu fler dammreducerade produkter, ännu fler användningsområden.

Ännu fler dammreducerade produkter, ännu fler användningsområden. Ännu fler dammreducerade produkter, ännu fler användningsområden. Let s stick together www.schonox.se Välj en dammfri arbetsmiljö. För hälsan, tiden och kundens skull Vårt sortiment av dammreducerade produkter

Läs mer

V:12-2 G:12-2. Konstruktion V12-2a o b och G12-2a o b. Utformning

V:12-2 G:12-2. Konstruktion V12-2a o b och G12-2a o b. Utformning Konstruktion V12-2a o b och G12-2a o b Arbetsanvisningar Nr B 81201 Nov 12 MBE V:12-2 G:12-2 Konstruktionerna V12-2a och G12-2a uppfyller normalt ångtäthetskraven för ytterväggskonstruktioner av betong,

Läs mer

RÄTT I HEY'DI FICKAN FÖR DIG SOM ÄR PROFFS! HEY'DI RÄTT I FICKAN - FÖR DIG SOM ÄR PROFFS!

RÄTT I HEY'DI FICKAN FÖR DIG SOM ÄR PROFFS! HEY'DI RÄTT I FICKAN - FÖR DIG SOM ÄR PROFFS! Trykk: Flisa Trykkeri AS. 10.000-03-15 Hey di AB. Adress: Storgatan 13, SE-243 30 Höör, Sverige. Telefon Sverige: +46 (0)73 33 400 48. Huvudkontor Norge: (+47) 63 86 88 00. Fax: (+47) 63 86 88 01. E-post:

Läs mer

fermacell Ytbehandling Februari 2016

fermacell Ytbehandling Februari 2016 101 fermacell Ytbehandling Februari 2016 102 2 Information Tele 2 Arena, Stockholm, Sverige Byggherre Arkitekt Entreprenör Stockholm Stad White Arkitekter PEAB Sverige Byggår 2010-2013 103 3 5. Ytbehandling

Läs mer

ROT 12 - renovering och tillbyggnad

ROT 12 - renovering och tillbyggnad FAKTA Spårskiva c/c 200 Artikelnr: 20110-13400 14 x 400 x 1150 mm Vändskiva c/c 200 Artikelnr: 20114 14 x 200 x 800 mm Utfyllnadsskiva Artikelnr: 20115 14 x 185 x 1200 mm Tryckhållfasthet samtliga skivor,

Läs mer

Monteringsanvisning för våtrum. December 2008 Ersätter tidigare anvisning daterad november 2007. www.schonox.se

Monteringsanvisning för våtrum. December 2008 Ersätter tidigare anvisning daterad november 2007. www.schonox.se Monteringsanvisning för våtrum December 2008 Ersätter tidigare anvisning daterad november 2007 www.schonox.se SCHÖNOX monteringsanvisning för tätning av vägg och golv i våtrum. 1. Förutsättningar Underlagen

Läs mer

Temainfo Nr. 3.112 S Maj 2008 SfB (4-) Sq 4 Sida 1

Temainfo Nr. 3.112 S Maj 2008 SfB (4-) Sq 4 Sida 1 Sida 1 Stående fogning med snabbhärdande golvfog, Cerafill 15 quick Denna temainfo handlar om fogning av keramiska golvplattor, natursten mm., när vikten läggs på arbetsmiljö och en rationell fog process.

Läs mer

Träbjälklag. Thermotech golvvärmesystem FAKTA

Träbjälklag. Thermotech golvvärmesystem FAKTA Träbjälklag Art.nr: 20142-xx Fördelar Kan anslutas till alla vattenburna värmekällor Ekonomiskt Enkelt att installera Bärande konstruktion. Kan läggas direkt på träbjälklaget. FAKTA Träbjälklag (m 2 -pris)

Läs mer

På bärande golv med LK Spårskiva EPS 16

På bärande golv med LK Spårskiva EPS 16 På bärande golv med Utförande LK Golvvärme i utförande med LK Spårskiva EPS 16 avsedd att läggas på bärande golv där man eftersträvar särskilt låg bygghöjd. Produkten är främst avsedd för privat boendemiljö.

Läs mer

Monteringsanvisning för golvvärme. Värmekabel Värmematta Värmefoliematta Trä & Laminat

Monteringsanvisning för golvvärme. Värmekabel Värmematta Värmefoliematta Trä & Laminat Monteringsanvisning för golvvärme Värmekabel Värmematta Värmefoliematta Trä & Laminat Tack för att du valt våra golvvärmeprodukter. Du kommer att ha ett varmt och skönt golv i många år. Läs igenom denna

Läs mer

Golvspackling Råd och tips

Golvspackling Råd och tips Combimix Gör-det-själv GOLVAVJÄMNING Golvspackling Råd och tips Ett ojämt och buktigt golv måste avjämnas innan den slutgiltiga golvbeläggningen installeras (t ex plastmatta, klinker eller parkett). En

Läs mer

CAPAROL VÅTRUMSSYSTEM 2013

CAPAROL VÅTRUMSSYSTEM 2013 CAPAROL VÅTRUMSSYSTEM 2013 11 Caparol Våtrumssystem Utförandeanvisning Klass VT & VA enligt Måleribranschens regler för våtrum 2013 Obs! detta är endast en utförandeanvisning. Måleribranschens fullständiga

Läs mer

ARBETSBESKRIVNING. Alla underlag som är stabila och utan sprickor. Här är några exempel på lämpliga ytor.

ARBETSBESKRIVNING. Alla underlag som är stabila och utan sprickor. Här är några exempel på lämpliga ytor. ARBETSBESKRIVNING Förbehandling av underlaget Underlaget ska vara väl rengjort, stabilt, torrt och fritt från spår av olja, fett, gammal färg eller andra ämnen som kan påverka vidhäftningen. Underlaget

Läs mer

ARDEX X 77 S MICROTEC Flexibelt Fix

ARDEX X 77 S MICROTEC Flexibelt Fix ARDEX X 77 S MICROTEC Flexibelt Fix Cementbaserat snabbfix Uppfyller C2-kraven enligt EN 12004 Uppfyller klassificeringen F (Vidhäftning 0,5 N/mm²) redan efter 6 timmar. Till montering av kakel, klinker,

Läs mer

Förbereda underlag för montering av keramik

Förbereda underlag för montering av keramik Förbereda underlag för montering av keramik Handledning för dig som gör det själv Denna arbetsbeskrivning ingår i en serie om tre. Dessa är: Montera keramik Lägga Värmegolv Förbereda underlag Denna arbetsbeskrivning

Läs mer

Feb- 98 Utgåva 2. Monteringsanvisning. för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler

Feb- 98 Utgåva 2. Monteringsanvisning. för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler Feb- 98 Utgåva 2 Monteringsanvisning för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler Förberedelser. Läs igenom hela denna monteringsanvisning innan du börjar lägga golvet. Montera spånskivorna i

Läs mer

MAPELASTIC BRUKSANVISNING. - för säker vattentätning

MAPELASTIC BRUKSANVISNING. - för säker vattentätning MAPELASTIC BRUKSANVISNING - för säker vattentätning 2 Vattenläckage? Mapelastic är ett 100% vattentätt cementbaserat membran som är mycket lätt att applicera: På terrasser och balkonger På utvändiga källarväggar

Läs mer

Ett innovativt svenskt företag med flera hundra års erfarenhet.

Ett innovativt svenskt företag med flera hundra års erfarenhet. Golvavjämning Ett innovativt svenskt företag med flera hundra års erfarenhet. Combimix är ett ungt svenskt företag som tillverkar mineralbaserade byggprodukter. I sortimentet ingår produkter för bland

Läs mer

F I C K F A K T A #21 SNABBAST PÅ MARKNADEN! ARDEX GÖR SKILLNAD

F I C K F A K T A #21 SNABBAST PÅ MARKNADEN! ARDEX GÖR SKILLNAD ARDEX GÖR SKILLNAD F I C K F A K T A #21 SNABBAST PÅ MARKNADEN! INNEHÅLL INLEDNING 5-6 GOLVSPACKEL 8-24 VÄGGSPACKEL 26-31 TÄTSYSTEM 32-40 FÄSTMASSOR 42-58 FOGMASSOR 61-71 GOLVBRUK 72-74 UTOMHUSBRUK 76-78

Läs mer

GÖR RÄTT - GÖR VATTENTÄTT. Branschgodkända våtrumssystem för vägg och golv. Ånggenomgångsmotstånd 2 080 000 s/m respektive 3 300 000 s/m.

GÖR RÄTT - GÖR VATTENTÄTT. Branschgodkända våtrumssystem för vägg och golv. Ånggenomgångsmotstånd 2 080 000 s/m respektive 3 300 000 s/m. GÖR RÄTT - GÖR VATTENTÄTT Monteringsanvisning för Rollbart tätskikt med Kiilto K System -K Ångspärr och K Tätskikt KeraSafe Folie System - tätskikt av folie före plattsättning Golv- och Väggnära Brunnar

Läs mer

Monteringsinfo. Produkter. Generellt. Platttyper. Nr. 2.101 - S Mar. 2000 SfB (4-) Sq 4 Sida 1

Monteringsinfo. Produkter. Generellt. Platttyper. Nr. 2.101 - S Mar. 2000 SfB (4-) Sq 4 Sida 1 Sida 1 Plattsättning med cementbaserat sättmedel. Dessa anvisningar redogör för de viktigaste momenten vid sättning och läggning av keramiska plattor enligt tunnsättningsmetoden. De gäller för arbeten

Läs mer

2013-03-19. Fuktkvotsmätning OBS! ENBART I TRÄ! Fuktkvotsmätning. Torrviktsmetoden ISO 3130. 1. Provbiten vägs

2013-03-19. Fuktkvotsmätning OBS! ENBART I TRÄ! Fuktkvotsmätning. Torrviktsmetoden ISO 3130. 1. Provbiten vägs SIDAN 1 Fuktkvotsmätning Torrviktsmetoden ISO 3130 1. Provbiten vägs 2. Torkning av provbiten i 103 o C +/- 2 o C 3. När träet är absolut torrt vägs biten igen 4. Fuktkvoten kan beräknas SIDAN 2 Fuktkvotsmätning

Läs mer

Stora format. www.cchoganas.se

Stora format. www.cchoganas.se Stora format www.cchoganas.se Stora format Vi har jobbat med Byggkeramik i nästan 130 år och de otaliga projekt som vi haft förmånen att få leverera till ger oss en samlad erfarenhet och ett laddat varumärke.

Läs mer

Monteringsanvisning codex VG 4X på vägg 17

Monteringsanvisning codex VG 4X på vägg 17 codex VG 4X Egenskaper codex VG 4X codex VG 4X uppfyller gällande krav enligt BBV 10:1 och har ett ånggenomgångsmotstånd som överstiger 4.000.000 s/m. Monteringsanvisning codex VG 4X på vägg 17 Applicering

Läs mer

Thermotech golvvärme. Minifloor 8 Installationsanvisning. IA207-gds-1311

Thermotech golvvärme. Minifloor 8 Installationsanvisning. IA207-gds-1311 Thermotech golvvärme Minifloor 8 Installationsanvisning IA207-gds-1311 MINIFLOOR 8 Installationsanvisning Minifloor 8 FÖRDELAR Lika låg bygghöjd som elgolvvärme Kan anslutas till alla vattenburna värmekällor

Läs mer

MONTERINGS- ANVISNING FÖR LIMNING AV GIPSSKIVOR PÅ GOLV OCH VÄGG MED ARDURIT S48.

MONTERINGS- ANVISNING FÖR LIMNING AV GIPSSKIVOR PÅ GOLV OCH VÄGG MED ARDURIT S48. MONTERINGS- ANVISNING FÖR LIMNING AV GIPSSKIVOR PÅ GOLV OCH VÄGG MED ARDURIT S48. PRODUKTEN SOM KOMBINERAR FÖRDELARNA HOS DISPERSIONSLIMMET OCH FÄSTMASSAN. ARDURIT S48 är ett högflexibelt plattsättningslim

Läs mer

MONTERINGSANVISNING T11 IdéTrading tätskikt VÄGG 2014-04-03

MONTERINGSANVISNING T11 IdéTrading tätskikt VÄGG 2014-04-03 MONTERINGSANVISNING T11 IdéTrading tätskikt VÄGG 2014-04-03 MONTERINGSANVISNING T11 IdéTrading tätskikt VÄGG 1 FÖRUTSÄTTNINGAR 1.1 Underlaget skall vara rent, plant och torrt samt fritt från sprickor.

Läs mer

Wet room foil system

Wet room foil system Wet room foil system Smart help +46 4 9 0 00 Monteringsanvisning. Folietätskikt (VTvF & VTgF) för skivor, puts & Betong. Bostik AB Strandbadsvägen 09, Helsingborg, Sweden www.bostik.se 986/094 Innehåll

Läs mer

MONTERINGSANVISNING PURUS CORNER MED SOPRO AEB 640. www.sopro.se

MONTERINGSANVISNING PURUS CORNER MED SOPRO AEB 640. www.sopro.se MONTERINGSANVISNING PURUS CORNER MED SOPRO AEB 640 www.sopro.se GENERELLA KRAV OCH FÖRUTSÄTTNINGAR GENERELLA KRAV OCH FÖRUTSÄTTNINGAR Reglerna gäller för applicering av tätskiktssystem på golv och väggar

Läs mer

ROLLBART TÄTSYSTEM ARDEX P 2 D ÅNG- OCH VATTENTÄTT. OKTOBER 2014 Ersätter augusti 2014 broschyr. godkänd enligt ETAG 022

ROLLBART TÄTSYSTEM ARDEX P 2 D ÅNG- OCH VATTENTÄTT. OKTOBER 2014 Ersätter augusti 2014 broschyr. godkänd enligt ETAG 022 ROLLBART TÄTSYSTEM ARDEX P 2 D ÅNG- OCH VATTENTÄTT godkänd enligt ETAG 022 OKTOBER 2014 Ersätter augusti 2014 broschyr 1 Vatten täta våtrum BBV Byggkeramikrådets branschregler för våtrum Branschregler

Läs mer

Innehållsförteckning. Generella anvisningar... 2. Installation av LK Minikretsventil M5... 4. Förläggning av golvvärmeslinga... 5

Innehållsförteckning. Generella anvisningar... 2. Installation av LK Minikretsventil M5... 4. Förläggning av golvvärmeslinga... 5 Innehållsförteckning Generella anvisningar... 2 LK Golvvärmepaket 5 m 2... 2 Verktyg och material du behöver...2 Innan du börjar... 3 Viktig information... 3 Förutsättningar för en god funktion... 3 Allmänt

Läs mer

VATTENTÄTT. Branschgodkända våtrumssystem för vägg och golv. Innehållsförteckning. Kiilto K System

VATTENTÄTT. Branschgodkända våtrumssystem för vägg och golv. Innehållsförteckning. Kiilto K System Innehållsförteckning VATTENTÄTT Monteringsanvisning Kiilto K System med K Ångspärr och K Tätskikt - rollbart tätskikt KeraSafe Folie System - tätskikt av folie före plattsättning. Kiilto K System Branschgodkända

Läs mer

Golvavjämning. Snabbt, jämnt och pålitligt

Golvavjämning. Snabbt, jämnt och pålitligt Golvavjämning Finja Betong Golvavjämning Snabbt, jämnt och pålitligt Kvalitetsprodukter till alla golv Finjas produkter för golvavjämning är en serie lättarbetade och användarvänliga golvspackelprodukter

Läs mer

Tarkett Aquarelle Våtrumsvägg

Tarkett Aquarelle Våtrumsvägg Monteringsanvisning Tarkett Aquarelle Våtrumsvägg September 2010 (ers. september 2001) Information SVERIGE Tarkett AB Box 4538 191 24 Sollentuna Tel : 0771-25 19 00 - Fax : 08-96 62 83 info.se@tarkett.com

Läs mer

DUKBASERAT TÄTSYSTEM MONTERINGS- ANVISNING ARDEX DUKBASE- RADE TÄTSYSTEM TRICOM MED ARDEX S 1-K ENKOMPONENTS- LIM OCH ARDEX 7+8 TVÅKOMPONENTS- LIM

DUKBASERAT TÄTSYSTEM MONTERINGS- ANVISNING ARDEX DUKBASE- RADE TÄTSYSTEM TRICOM MED ARDEX S 1-K ENKOMPONENTS- LIM OCH ARDEX 7+8 TVÅKOMPONENTS- LIM DUKBASERAT TÄTSYSTEM MONTERINGS- ANVISNING ARDEX DUKBASE- RADE TÄTSYSTEM TRICOM MED ARDEX S 1-K ENKOMPONENTS- LIM OCH ARDEX 7+8 TVÅKOMPONENTS- LIM HYBRIDSYSTEM Maj 2014 Ersätter broschyr augusti 2013 1

Läs mer

SCHÖNOX BALTERRA för alla väder

SCHÖNOX BALTERRA för alla väder SCHÖNOX BALTERRA för alla väder Keramik på balkong och terrass I www.schonox.se I I Gör rätt från början och få bort vattnet I Balkonger och terrasser ska tåla alla väder, från isande kyla till brännande

Läs mer

Tempo 22 mm och 25 mm

Tempo 22 mm och 25 mm Tempo 22 mm och 25 mm Monteringsanvisning för Byggelit Tempo värmegolvsystem TEMPO ett komplett golvsystem för vattenburen värme Förberedelser Tack för att du valt Byggelit Tempo värmegolvsystem! Innan

Läs mer

Fukt i fastighet och våtrum

Fukt i fastighet och våtrum Fukt i fastighet och våtrum Västra avdelningen 3 juni 2009 1 Vattenskadorna i våtrum ökar Försäkringsbolagen Volymen vattenskador ökar Fastighetsbeståndets ålder Miljonprogrammet står inför renovering

Läs mer

Måla golv Arbetsråd för Studio, Entré och Hangar Golvfärg.

Måla golv Arbetsråd för Studio, Entré och Hangar Golvfärg. Måla golv Arbetsråd för Studio, Entré och Hangar Golvfärg. 2 Alcros färger ger slitstarka golv. Studio Golvfärg är en vattenburen golvfärg för målning av trä- och parkettgolv inomhus. Färgen är lämplig

Läs mer

SCHÖNOX Tätning av design- och väggnära brunnar

SCHÖNOX Tätning av design- och väggnära brunnar SCHÖNOX Tätning av design- och väggnära brunnar I Let s stick together I www.schonox.se I April 2013 Ersätter tidigare anvisning från november 2012 Innehåll Förutsättningar och val av tätskiktssystem...2

Läs mer

Förbereda underlag. Handledning för dig som gör det själv. för montering av keramik. Juni 2012. Ersätter tidigare anvisning från april 2009.

Förbereda underlag. Handledning för dig som gör det själv. för montering av keramik. Juni 2012. Ersätter tidigare anvisning från april 2009. Handledning för dig som gör det själv Förbereda underlag för montering av keramik Juni 2012. Ersätter tidigare anvisning från april 2009. Denna arbetsbeskrivning ingår i en serie om tre: 1. Förbereda underlag

Läs mer

MONTERINGSANVISNING DLW WALLFLEX PUR

MONTERINGSANVISNING DLW WALLFLEX PUR 1 FÖRUTSÄTTNINGAR MONTERINGSANVISNING DLW WALLFLEX PUR 1.1 Underlaget skall vara rent, plant och torrt samt fritt från sprickor. Vidhäftningsförsämrande fläckar av färg, olja e d tas bort. 1.2 Underlag

Läs mer

P R O DU I FICKAN K T G U I D E

P R O DU I FICKAN K T G U I D E P R O DU K T G I FICKAN U I D E Innehåll Företaget.................................. 3 Lathund fästmassor.......................... 4-5 CE märkning fästmassa....................... 6 Fästmassa.................................

Läs mer

Monteringsanvisning för tätskikt i våtutrymmen. Fäst- och fogsystem Z-line Liquid System. Ånggenomgångsmotstånd > 2 000 000 s/m

Monteringsanvisning för tätskikt i våtutrymmen. Fäst- och fogsystem Z-line Liquid System. Ånggenomgångsmotstånd > 2 000 000 s/m Monteringsanvisning för tätskikt i våtutrymmen. Fäst- och fogsystem Z-line Liquid System. Ånggenomgångsmotstånd > 2 000 000 s/m Monteringsanvisning för tätskikt i våtutrymmen. Fäst- och fogsystem Z-line

Läs mer

Hjälp vid GOLV uppbyggnad, fallbyggnad, spackling och avjämning BRUKSANVISNING

Hjälp vid GOLV uppbyggnad, fallbyggnad, spackling och avjämning BRUKSANVISNING Hjälp vid GOLV uppbyggnad, fallbyggnad, spackling och avjämning BRUKSANVISNING För- och efterarbete 1. Rengöring alla golv 2. Primning alla golv Grovstäda och dammsug ytan noggrant. Se till så att inga

Läs mer

Oktober 2015 KDX MONTERINGS- ANVISNINGAR FÖR VÅTUTRYMMEN MED BYGGKERAMIK VF15 & GF15 FOLIESYSTEM

Oktober 2015 KDX MONTERINGS- ANVISNINGAR FÖR VÅTUTRYMMEN MED BYGGKERAMIK VF15 & GF15 FOLIESYSTEM KDX MONTERINGS- ANVISNINGAR FÖR VÅTUTRYMMEN MED BYGGKERAMIK VF15 & GF15 FOLIESYSTEM Branschregler för våtutrymmen med byggkeramik Här följer en kort sammanfattning om gällande branschregler. För ytterligare

Läs mer

SCHÖNOX Q-familjen. »Vill du hitta en fästmassa som passar dig perfekt?« »Den finns!« www.schonox.se

SCHÖNOX Q-familjen. »Vill du hitta en fästmassa som passar dig perfekt?« »Den finns!« www.schonox.se SCHÖNOX Q-familjen»Vill du hitta en fästmassa som passar dig perfekt?den finns!«www.schonox.se Rätt lösning till varje utmaning som plattsättare: SCHÖNOX Q-familjen. Naturligtvis finns det olika utmaningar

Läs mer

Lägga värmegolv. Handledning för dig som gör det själv. Juni 2012. Ersätter tidigare anvisning från maj 2009.

Lägga värmegolv. Handledning för dig som gör det själv. Juni 2012. Ersätter tidigare anvisning från maj 2009. Handledning för dig som gör det själv Lägga värmegolv Juni 2012. Ersätter tidigare anvisning från maj 2009. Denna arbetsbeskrivning ingår i en serie om tre: 1. Förbereda underlag 2. Lägga värmegolv 3.

Läs mer

Rensa luften på jobbet

Rensa luften på jobbet Rensa luften på jobbet Välj en dammfri arbetsmiljö. För hälsan, tiden och kundens skull Ett olustigt spöke från förr har börjat visa sig igen. Oväntat, men kanske inte helt utan anledning. Stendammslunga

Läs mer

Våtrum Tätskikt med Alfix folie system

Våtrum Tätskikt med Alfix folie system Ansvarig styrka Våtrum Tätskikt med Alfix folie system Monteringsanvisningar för tätskikt med Alfix Våtrumsmatta vid skivkonstruktioner samt massivkonstruktioner i våtzon 1 och 2, VTvF och VTgF. 11-2015

Läs mer

Zebra Systems F 1 monteringsanvisning för tätskiktsanslutning mot Unidrain Linje väggnära golvbrunnar MAJ 2015 (ERSÄTTER TIDIGARE ANVISNINGAR)

Zebra Systems F 1 monteringsanvisning för tätskiktsanslutning mot Unidrain Linje väggnära golvbrunnar MAJ 2015 (ERSÄTTER TIDIGARE ANVISNINGAR) Zebra Systems F 1 monteringsanvisning för tätskiktsanslutning mot Unidrain Linje väggnära golvbrunnar MAJ 2015 (ERSÄTTER TIDIGARE ANVISNINGAR) 1 Zebra Systems F 1 monteringsanvisning för tätskiktsanslutning

Läs mer

Byggvägledning. Englund-Gruppen i Göteborg AB Kryptongatan 20 431 53 Mölndal Tel 031-670 170 Fax 031-871 678

Byggvägledning. Englund-Gruppen i Göteborg AB Kryptongatan 20 431 53 Mölndal Tel 031-670 170 Fax 031-871 678 Byggvägledning Englund-Gruppen i Göteborg AB Kryptongatan 20 431 53 Mölndal Tel 031-670 170 Fax 031-871 678 Englund-Gruppen i Stockholm AB f.d. Golvterminalen Årsta Skolgränd 14 117 43 Stockholm Tel 08-556

Läs mer

MONTERINGSANVISNING T21 IdéTrading tätskikt GOLV 2014-04-03

MONTERINGSANVISNING T21 IdéTrading tätskikt GOLV 2014-04-03 MONTERINGSANVISNING T21 IdéTrading tätskikt GOLV 2014-04-03 MONTERINGSANVISNING T21 IdéTrading tätskikt GOLV 1 FÖRUTSÄTTNINGAR 1.1 Underlaget skall vara rent, torrt och jämnt samt fritt från sprickor.

Läs mer

Monteringsanvisning. Tätning av design- och väggnärabrunnar

Monteringsanvisning. Tätning av design- och väggnärabrunnar Monteringsanvisning Tätning av design- och väggnärabrunnar Innehåll Förutsättningar och val av tätskiktssystem................................ 2 Tätning av Purus brunnar Tätskiktsystem rollat WetStop 2

Läs mer

Produkter för montering. av keramiska plattor. Let s stick together www.schonox.se

Produkter för montering. av keramiska plattor. Let s stick together www.schonox.se Produkter för montering av keramiska plattor Primer Membran och tätskikt Fästmassor och fogmassor Spackel och lim Tillbehör Let s stick together www.schonox.se Bild: Centro Bild: Centro Bild: Unidrain

Läs mer

Våtrumskonstruktioner med keramiska plattor

Våtrumskonstruktioner med keramiska plattor Våtrumskonstruktioner med keramiska plattor Forskningsprojekt utförda av Anders Jansson Presenterade av Ulf Antonsson 1 Anders hade inte möjlighet att medverka. 2 SP Svergies Tekniska Forskningsinstitut

Läs mer

Handledning för dig som gör det själv

Handledning för dig som gör det själv Montera keramik på balkong och terrass Handledning för dig som gör det själv Denna arbetsbeskrivning gäller för montering av keramik på balkong och terrass/altan. Läs igenom hela broschyren innan du påbörjar

Läs mer

Fickfakta. LUX ELEMENTS -VK Byggskiva med fabriksmonterat tätskikt. LUX ELEMENTS -EL Universalbyggskiva

Fickfakta. LUX ELEMENTS -VK Byggskiva med fabriksmonterat tätskikt. LUX ELEMENTS -EL Universalbyggskiva Produkter och systemlösningar för våta miljöer LUX ELEMENTS -VK Byggskiva med fabriksmonterat tätskikt LUX ELEMENTS -EL LUX ELEMENTS -DESIGN Från idéskiss till byggsats Fickfakta Innehållsförteckning Sid

Läs mer

Flytande golv 8, 12, 18

Flytande golv 8, 12, 18 Flytande golv 8, 12, 18 Fördelar Låg bygghöjd, endast 9, 14 resp. 18 mm Hög tryckhållfasthet möjliggör tunna övergolv Kan anslutas till alla vattenburna värmekällor Kan läggas på befintligt golv Ekonomiskt

Läs mer

Monteringsanvisning av LIP Tätskikt VS 30 system 17 med LIP VS 20 Ångspärr för vägg och golv

Monteringsanvisning av LIP Tätskikt VS 30 system 17 med LIP VS 20 Ångspärr för vägg och golv www.lip.dk Monteringsanvisning av LIP Tätskikt VS 0 system 7 med LIP VS 0 Ångspärr för vägg och golv 00- Oktober 00 Branschregler för våtrum Hur ett våtrum används över tid ändras också över tid varför

Läs mer

Generella anvisningar

Generella anvisningar LK Golvvärmepaket L8/M5, 5 m 2 Generella anvisningar LK Golvvärmepaket L8/M5, 5 m 2 är ett komplett installationspaket för golvvärme. Paketet innehåller material som räcker för en installation på upp till

Läs mer

Litochrom STARLIKE LIM TÄTNINGSMEDEL YTSKIKT

Litochrom STARLIKE LIM TÄTNINGSMEDEL YTSKIKT Litochrom STARLIKE LIM TÄTNINGSMEDEL YTSKIKT S En produkt för 3 applikationer Ytskikt Tätningsmedel Lim Fläck- och vattenavvisande. Förhindrar spridning av svamp och mögel. Utmärkt motståndskraft mot syror

Läs mer

Montageanvisningar. Motståndskraftig mot fukt, brand, slag och ljud. www.hydropanel.se

Montageanvisningar. Motståndskraftig mot fukt, brand, slag och ljud. www.hydropanel.se Montageanvisningar Motståndskraftig mot fukt, brand, slag och ljud www.hydropanel.se utgåva april 2008 1400 2 1400 Innehållsförteckning 1 Produkt 1.1 Produktsammansättning 4 1.2 Användningsområden 5 1.3

Läs mer

MONTERINGSANVISNING silencio 4 / 6 / 8 / 12 / 24 / 36

MONTERINGSANVISNING silencio 4 / 6 / 8 / 12 / 24 / 36 MONTERINGSANVISNING silencio 4 / 6 / 8 / 12 / 24 / 36 1 Före läggning Låt Silencio Thermo-skivorna ligga inomhus på plant underlag i 48 timmar för att anpassa sig till rumstemperatur. Skivorna får inte

Läs mer

Spackling. Arbetsråd för spackling inomhus.

Spackling. Arbetsråd för spackling inomhus. Spackling Arbetsråd för spackling inomhus. En lyckad renovering börjar med ett noggrant spacklingsarbete. Du vet det säkert. Att det är viktigt att vara noggrann. Men när det gäller förarbetet innan målning

Läs mer

Monteringsanvisning ROT-GOLV. Montering på underlag av

Monteringsanvisning ROT-GOLV. Montering på underlag av Monteringsanvisning Okt 2003 Utgåva 2 ROT-GOLV Montering på underlag av Befintliga trägolv Mellanbjälklag av betong/lättbetong Produktbeskrivning ROT-golv, E1. Not och fjäder 4 sidor. Tjocklek: Format:

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Golvbrunnar och golvrännor

MONTERINGSANVISNING Golvbrunnar och golvrännor Mewell Plåt AB är ett modernt plåtslageri för tillverkning av bl.a. utvändiga tunnplåtsarbeten, specialarbeten och rostfria golvbrunnar för storkök, industri och offentlig miljö. Vi utför takrenoveringar,

Läs mer

MONTERINGSANVISNING silencio THERMO 24 / 36

MONTERINGSANVISNING silencio THERMO 24 / 36 MONTERINGSANVISNING silencio THERMO 24 / 36 Hunton Silencio thermo 1 Före läggning Installationsritningar måste vara tillgängliga innan läggningen påbörjas. Rör som monteras i Silencio Thermo ska ha goda

Läs mer

Januari 2015. Pearlazzo PUR Prestige PUR Mystique PUR Classic Mystique PUR 2000 PUR

Januari 2015. Pearlazzo PUR Prestige PUR Mystique PUR Classic Mystique PUR 2000 PUR LÄGGNINGSANVISNING VÅTRUMSGODKÄNDA GOLV Januari 2015 Pearlazzo PUR Prestige PUR Mystique PUR Classic Mystique PUR 2000 PUR Verona PUR Vogue Ultra PUR Corona PUR Mosaic PUR Standard PUR Ultima Hydro 2 1

Läs mer

Tikkurila Coatings AB Besöksadress : Lövholmsgr 12 117 83 STOCKHOLM. Telefon: 08-598 91600 Telefax: 08-598 91700

Tikkurila Coatings AB Besöksadress : Lövholmsgr 12 117 83 STOCKHOLM. Telefon: 08-598 91600 Telefax: 08-598 91700 Tikkurila Coatings AB Besöksadress : Lövholmsgr 12 117 83 STOCKHOLM Telefon: 08-598 91600 Telefax: 08-598 91700 E-post : temafloor@kemira.com Web : www.tikkurila.se SIMBASSÄNGMÅLNING MED TEMAFLOOR 50 PRODUKTBESKRIVNING

Läs mer

Kakel i bad på rätt sätt!

Kakel i bad på rätt sätt! Kakelbroschyr-28jan10 10-02-09 07.29 Sida 1 Kakelbroschyr-28jan10 10-02-09 07.29 Sida 2 Kakelbranschen informerar Kakel i bad på rätt sätt! Är det dags för kakel och klinker i våtrummet? Renovering eller

Läs mer

Bassänger inom- och utomhus

Bassänger inom- och utomhus Bassänger inom- och utomhus Arbetsanvisning Plattsättningssystem 5.1. 2 Weber Tät- och sättsystem för bassänger inom- och utomhus Förord System för tätning av simbassänger och pooler, inom och utomhus.

Läs mer

MapeWrap C UNI-AX. MapeWrap C UNI-AX HM. Mycket stark kolfiberduk med fibrer i en riktning med hög och mycket hög elasticitetsmodul

MapeWrap C UNI-AX. MapeWrap C UNI-AX HM. Mycket stark kolfiberduk med fibrer i en riktning med hög och mycket hög elasticitetsmodul MapeWrap C UNI-AX MapeWrap C UNI-AX HM Mycket stark kolfiberduk med fibrer i en riktning med hög och mycket hög elasticitetsmodul ANVÄNDNINGSOMRÅDE Systemet är lämpligt för reparation av armerade betongelement

Läs mer

Bruk och spackel. stenen vaknar till liv

Bruk och spackel. stenen vaknar till liv Bruk och spackel stenen vaknar till liv Murbruk Murbruk M 100/600 lämpar sig i alla kulörer för murning av brända tegel och kalksandstegel inomhus och utomhus. Murbruket finns i tolv standardkulörer förutom

Läs mer

Golvplattor KMAB 200803-03

Golvplattor KMAB 200803-03 Golvplattor KMAB 200803-03 Iron black Tack vare en ny tillverkningsmetod så kan golvplattor tillverkas till hållbara och slitstarka mosaikplattor i magnetit. Pressningen bygger på en teknik med endast

Läs mer

LIP Kakelfix. Till uppsättning och läggning av kakel och klinker. CE: C1E För inom och utomhus

LIP Kakelfix. Till uppsättning och läggning av kakel och klinker. CE: C1E För inom och utomhus LIP Kakelfix Till uppsättning och läggning av kakel och klinker CE: C1E För inom och utomhus Färg: Grå Materialåtgång: Ca 2,4 kg/m 2 med 6 mm tandspackel LIP Multi Kakelfix Cementbunden fästmassa. Med

Läs mer

Vattentätning och plattläggning på balkonger och terrasser

Vattentätning och plattläggning på balkonger och terrasser Vattentätning och plattläggning på balkonger och terrasser maj 2014 Balkonger och terrasser Balkonger och terrasser är underlag som är hårt utsatta för växlande väderförhållanden och skiftningar vid regn,

Läs mer

Framsida på separat blad: se sista sidorna i dokumentet.

Framsida på separat blad: se sista sidorna i dokumentet. Framsida på separat blad: se sista sidorna i dokumentet. Välkommen till en ny värld av möjligheter... En vattentät lösning för säker och lätt byggnation. TEBO Byggelement är vattentäta och vattenskadestabila

Läs mer

Contifloor. Contifloor. Monteringsanvisning för Byggelits godkända regelgolv för skarvning mellan reglar.

Contifloor. Contifloor. Monteringsanvisning för Byggelits godkända regelgolv för skarvning mellan reglar. Contifloor Monteringsanvisning för Byggelits godkända regelgolv för skarvning mellan reglar. Godkända för montering med löpande kortfog som får hamna mellan reglar. Contifloor Certifikat 11 20 06 verifierar

Läs mer

NAVERVEJ 13 DK-4000 ROSKILDE TLF. 46 75 58 00. Stegljudsdämpning betongbjälklag

NAVERVEJ 13 DK-4000 ROSKILDE TLF. 46 75 58 00. Stegljudsdämpning betongbjälklag NAVERVEJ 13 DK-4000 ROSKILDE TLF. 46 75 58 00 Stegljudsdämpning betongbjälklag EN ISO 10140-1:2010 Stegljudsdämpning av betongbjälklag ger bättre inomhusklimat mira byggeprodukter erbjuder tre olika metoder

Läs mer

Golvvärme för alla typer av golv

Golvvärme för alla typer av golv Golvvärme för alla typer av golv T2Röd självbegränsande värmekabel T2Reflecta energismart isolerskiva + T2Reflecta isolerskiva Energibesparing 65 % 20 % vid uppvärmning minskad nedåtgående värmeförlust

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Industri- & Tvättstugebrunn

MONTERINGSANVISNING Industri- & Tvättstugebrunn MONTERINGSANVISNING Industri- & Tvättstugebrunn! Läs noga igenom monteringsanvisningen innan montering. Bör installeras av auktoriserad VVS-installatör. Vår ständiga produktutveckling kan medföra ändringar

Läs mer

1. SCHÖNOX Folie Monteringsanvisning

1. SCHÖNOX Folie Monteringsanvisning SCHÖNOX Folie Monteringsanvisning Tätskiktsystem för våtrum. Rekommenderas till alla godkända underlag i samtliga våtzoner Augusti 201. Ersätter tidigare anvisning från augusti 201. Den här monteringsanvisningen

Läs mer

Designfog flex. 30 40 minuter; bruk som börjat härda får inte blandas upp igen, varken med vatten eller färskt bruk

Designfog flex. 30 40 minuter; bruk som börjat härda får inte blandas upp igen, varken med vatten eller färskt bruk Best. nr. Kan förvaras i 24 månader Sopro DF 10 Designfog flex Fogmassor 1050 vit 10 1051 ljusgrå 16 1052 silvergrå 17 1053 grå 15 1062 stengrå 22 1054 betonggrå 14 1055 sandgrå 18 1069 manhattan 77 1056

Läs mer

TEKNISKA RÅD OCH ANVISNINGAR

TEKNISKA RÅD OCH ANVISNINGAR Säkra Våtrum 19 TEKNISKA RÅD OCH ANVISNINGAR Här följer ett antal tekniska lösningar som anger viktiga tekniska moment som är av stor vikt för en säker våtrumsinstallation. Vi har samlat de viktigaste

Läs mer

RÅD OCH ANVISNINGAR VID BASSÄNGMÅLNING INDUSTRIFÄRG

RÅD OCH ANVISNINGAR VID BASSÄNGMÅLNING INDUSTRIFÄRG RÅD OCH ANVISNINGAR VID BASSÄNGMÅLNING INDUSTRIFÄRG BASSÄNGMÅLNING MED TEMACOAT GPL BASSÄNGMÅLNING MED TEMAPOOL GPL PRODUKTBESKRIVNING Lösningsmedelhaltig tvåkomponent epoxifärg. För målning av gamla och

Läs mer

Våtrum Tätskikt med Alfix folie system

Våtrum Tätskikt med Alfix folie system Våtrum Tätskikt med Alfix folie system Monteringsanvisningar för tätskikt med Alfix Våtrumsmatta vid skivkonstruktioner samt massivkonstruktioner i våtzon 1 och 2, VTvF och VTgF. SE Inledning Denna anvisning

Läs mer

Kakel och klinker är produkter av naturens eget material. miras produkter för professionellt underhåll

Kakel och klinker är produkter av naturens eget material. miras produkter för professionellt underhåll Kakel och klinker är produkter av naturens eget material x miras produkter för professionellt underhåll x Kakel och klinker av keramik har liksom natursten använts på golv och väggar under årtusenden.

Läs mer

Tekniskt faktablad StoColor Puran Satin

Tekniskt faktablad StoColor Puran Satin Mycket motståndskraftig, vattenburen 2-komp lackfärg på polyuretanbas, våtnötningsklass 1 och täckförmåga 2 enligt EN 13300 Karakteristik Användning Egenskaper Optik halvblank enligt EN 13300 Tekniska

Läs mer

GKH R System monteringsanvisning. Augusti 2012

GKH R System monteringsanvisning. Augusti 2012 GKH R System monteringsanvisning 1 Innehåll Monteringsanvisning GKH R System, augusti 2012 (ersätter tidigare anvisningar) GKH R System... 2 Övriga utrymmen... 2 Förutsättningar vägg... 3 Golvbrunn...

Läs mer

FERMACELL Powerpanel H 2 O Oorganisk våtrumsskiva Projektering och montering

FERMACELL Powerpanel H 2 O Oorganisk våtrumsskiva Projektering och montering FERMACELL Powerpanel H 2 O Oorganisk våtrumsskiva Projektering och montering FERMACELL Powerpanel H 2 O:s egenskaper i våtrum: Cementbaserad skiva, kan inte brytas ned av fukt Oorganisk skiva, bidrar därmed

Läs mer